Δημήτρης Γερογιάννης: Η συνεισφορά της AEGEAN στη σεζόν 9 μηνών στη χώρα μας

Η συνεισφορά της AEGEAN στη σεζόν 9 μηνών στη χώρα μας

Yποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και διεύρυνση της εποχικότητας, αποτελούν, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και των αερομεταφορών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του CEO της AEGEAN κ. Δημήτρη Γερογιάννη όπως πραγματοποιήθηκαν κατά τη συμμετοχή του στην εκδήλωση με τίτλο «Reimagine Tourism in Greece» την Τετάρτη 14 Ιουνίου στην Αθήνα. 

Ως προς το ζήτημα της εποχικότητας, ο κ.Γερογιάννης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της AEGEAN για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ως μια βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η χρονική και χωρική συγκέντρωση του τουρισμού.

Κάνοντας έναν απολογισμό της συνεισφοράς της AEGEAN για σχεδόν 25 χρόνια τώρα σε αυτή την προσπάθεια, είπε χαρακτηριστικά:

«Ξεκινήσαμε με μια σαιζόν διάρκειας 4 μηνών, συμβάλαμε ώστε αυτή να διευρυνθεί στους 5 μήνες, έπειτα στους 7 και πλέον καταφέραμε πέρσι να την κάνουμε 9 μήνες.
Φέτος, ξεκινήσαμε τις πτήσεις μας αρχές Μαρτίου και θα τις τελειώσουμε τέλος Νοέμβριου. Καταφέραμε, λοιπόν, μια στενή εποχικότητα να την απλώσουμε σε μια σαιζόν 9 μηνών, αυτό είναι κάτι που το ξεκινήσαμε συστηματικά και το κάναμε σταδιακά».

Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, πολλές πτήσεις καλοκαιρινές τις διατηρήσαμε και τον χειμώνα με μειωμένες συχνότητες και φέτος προσθέσαμε και άλλους προορισμούς με σκοπό να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε, να τονώσουμε τη ζήτηση και να μειώσουμε το θέμα της εποχικότητας το οποίο ταλανίζει όλο τον τουρισμό. 

Η AEGEAN για το 2023, θα επιχειρεί σε 165 προορισμούς, σε 46 χώρες με 272 απευθείας δρομολόγια, από τις 10 συνολικά βάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών μεταξύ, των οποίων και τα ολοκαίνουργια Airbus A320 and A321 neo. Ενώ θα προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, εκ των οποίων 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες δηλαδή συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλ. περισσότερες από το 2019.

Παρακάτω ακολουθούν συνοπτικά μερικά σημεία της τοποθέτησης του κ.Γερογιάννη σε άλλα θέματα:  

 • Υποδομές: Αδιαμφισβήτητα το θέμα των υποδομών είναι εξαιρετικά σημαντικό, για τη βιώσιμη  ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και της χώρας συνολικά, καθώς αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ποιοτικής διαβίωσης τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.
 • Γι αυτό και τα ζητήματα των υποδομών δεν μπορούν να αναλύονται αποσπασματικά. Δε σταματάνε δηλαδή στο αεροδρόμιο ή την εναέριο κυκλοφορία. Αντίθετα αφορούν συνολικά την ενίσχυση των υποδομών σε ένα προορισμό, κυρίως στις μεταφορές, αλλά και στην ενέργεια, την ύδρευση, τη διαχείριση των απορριμμάτων, κλπ. Η ενίσχυση των υποδομών μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στις αναπτυξιακές προοπτικές του τουριστικού τομέα, αλλά κυριότερα στην ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων. Είναι υποδομές που πρέπει να επιταχυνθεί η υλοποίησή τους και θα μείνουν «προίκα» στον τόπο και τον προορισμό, γιατί όταν είναι κάτι καλό για την τοπική κοινωνία, τότε είναι και για τους τουρίστες.
 • Ειδικά σε ό,τι αφορά τον κλάδο των αερομεταφορών οι βασικές υποδομές, για τις οποίες απαιτείται συστηματική προσπάθεια και αναβάθμιση, αποτελούν η αεροναυτιλία (διαχείριση της εναερίου κυκλοφορίας) και τα αεροδρόμια και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια δομικά  ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε ο κλάδος να μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά και για τον επιβάτη, αλλά και για τους χρήστες/αεροπορικές για να μπορεί να διαχειριστεί την περαιτέρω αύξηση της κίνησης που ο τουρισμός φέρνει μαζί του και να υποστηρίξει τις συνδυασμένες, βιώσιμες  μεταφορές.
 • Ειδικότερα στον τομέα της αεροναυτιλίας είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και στην αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής, γιατί η αεροναυτιλία αποτελεί συνεργασία των ανθρώπων με την τεχνολογία. Εκεί υπάρχει περιθώριο και πρέπει να γίνουν βήματα, ώστε να μπορεί να αναβαθμιστεί σημαντικά η εμπειρία του επιβάτη μπαίνοντας και βγαίνοντας από τη χώρα.
 • Εκεί που έχει γίνει ήδη σημαντική βελτίωση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν απαιτούνται ακόμη παρεμβάσεις συνολικά, είναι στα 14 αεροδρόμια των οποίων τη διαχείριση έχει αναλάβει η Fraport και πλέον έχουμε δει μια τεράστια διαφορά ταξιδιωτικής εμπειρίας τόσο για τον επιβάτη τον ίδιο, όσο και για τους χρήστες των αεροδρομίων, όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης. 
  Όμως εξακολουθούμε να έχουμε στη χώρα και πολλά άλλα μικρότερα (ή και μεγαλύτερα) αεροδρόμια, τα οποία χρήζουν λειτουργικής και επιχειρησιακής αναβάθμισης.
 • Ανθρώπινο δυναμικό: Ωστόσο, η βασικότερη ίσως υποδομή για τον κλάδο αλλά και συνολικά για τον τουρισμό είναι αυτονόητα το ανθρώπινο δυναμικό. Για εμάς στην AEGEAN αυτό ήταν από την αρχή «δόγμα», να επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, στο upskilling, στο reskilling, στο training των ανθρώπων μας με σκοπό να δώσουμε μακροπρόθεσμες προοπτικές στους ανθρώπους μας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ξεκινήσαμε με 70 Υποτροφίες σε νέες και νέους Πιλότους το 2018, και σήμερα, έχουμε ανανεώσει το πρόγραμμα με άλλες 120 Υποτροφίες για τα επόμενα 3 χρόνια, έως το 2025. Ήδη τα 70 παιδιά από τον πρώτο κύκλο βρίσκονται στα πιλοτήρια μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ενώ από πέρυσι χρηματοδοτήσαμε και ένα αντίστοιχο πρόγραμμα και για μηχανικούς και τεχνικούς αεροσκαφών με 40 υποτροφίες στη σχολή μηχανικών μας και ακόμα 120, για τα επόμενα 3 χρόνια.

 • Βιωσιμότητα: Παράλληλα, με την επένδυση στο ανθρώπινο στοιχείο, βρισκόμαστε στη μέση της επένδυσης που ξεκινήσαμε το 2018, που αφορά στη νέα τεχνολογία αεροσκαφών και κινητήρων, η οποία φέρνει σημαντική μείωση στο αποτύπωμα καυσίμου, καθώς ξεπερνάει το 15% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά AIRBUS, που χρησιμοποιούσαμε. Αυτή την επένδυση ξεκινήσαμε το 2018 και τη συνεχίσαμε και μέσα στον COVID. Βρισκόμαστε περίπου στο μέσο αυτής της επένδυσης, με τις παραδόσεις να ολοκληρώνονται στα επόμενα 2-3 χρόνια. 
  Προφανώς στα θέματα βιωσιμότητας και μείωσης τους περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, πέρα από την ανανέωση του στόλου μας, προχωρήσαμε εδώ και 2 χρόνια, από το 2021 στη χρήση των Sustainable Aviation Fuels. Είμαστε η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα και μια από τις λίγες στην Ευρώπη που πραγματοποιούμε ένα συστηματικό πρόγραμμα χρήσης SAF στις πτήσεις μας, με όλες οι πτήσεις μας που αναχωρούν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης να είναι εφοδιασμένες με SAF, ενώ αναζητούμε τρόπους ώστε σύντομα αυτό να μπορεί να πραγματοποιηθεί και για άλλους σταθμούς του δικτύου μας.  Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα σε μια πιο ορατή λύση για τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην αερομεταφορά.
 • Παράλληλα, και καθώς η επικέντρωση στο στόχο της βιωσιμότητας διαπνέει το σύνολο των επιχειρηματικών μας αποφάσεων, δημιουργούμε μια νέα «πράσινη» κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, στη νέα τεχνική μας βάση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για να στεγάσει με βιώσιμο τρόπο το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα για την αερομεταφορά στην Ελλάδα. 
  Δημιουργούμε ένα από τα πρώτα «πράσινα» Hangar στην Ευρώπη καθώς η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, και η εγκατάσταση στο κέλυφος των κτηρίων 35.000 m2 φωτοβολταϊκών πάνελ, θα οδηγήσει στην παραγωγή καθαρής ενέργειας  3 MW ισχύος κάλυψη για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των δραστηριοτήτων που θα στεγάζονται στη νέα τεχνική μας. 

Δηλαδή, στο χώρο τον οποίο θα στεγάσουμε και τη σχολή εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων και την τεχνική μας βάση, την οποία πλέον επεκτείνουμε, ώστε να αναλαμβάνει εργασίες συντήρησης αεροσκαφών και πτητικών μέσων και σε τρίτους.   

 • Συνέργειες: Κλείνοντας, ο κ. Γερογιάννης, αναφερόμενος στη πρωτοβουλία «Reimagine Tourism in Greece» ιδρυτικοί εταίροι της οποία αποτελούν η AEGEAN, η Attica Group, η Fraport Greece, η Τράπεζα Πειραιώς, κ.ά. επισήμανε ότι στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η κοινή προσπάθεια για αξιοποίηση των εσόδων από τον τουρισμό, για τη δημιουργία υποδομών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και υπηρεσιών με ευρύτερο αποτύπωμα στην οικονομία, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό, που θα συνεισφέρει, αλλά και θα εισπράξει το “μέρισμα της ανάπτυξης”.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 10/12 11:40

  e-Ε.Φ.Κ.Α: Ποια ξενοδοχειακή εταιρεία πλειοδότησε για το 1/3 εξ αδιαιρέτου επί 10ώροφου ξενοδοχείου στην Αθήνα

 2. 10/12 07:31

  Τουριστικό τρενάκι στη Βέροια για την περίοδο των εορτών

 3. 10/12 07:28

  Διαγωνισμός για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Μετεώρων

 4. 09/12 11:45

  Νέος φορολογικός νόμος | Η ρύθμιση για το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

 5. 09/12 11:21

  Καλλιόπη Βέττα: O οινικός τουρισμός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία

 6. 09/12 06:45

  Electra Palace | Δωρεά στο Δήμο Θεσσαλονίκης του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου μπροστά στο ξενοδοχείο

 7. 08/12 22:04

  Υπουργείο Οικονομικών | Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας με το νέο φορολογικό νόμο- οι ρυθμίσεις για τα Airbnb

 8. 08/12 19:50

  Ξενοδοχεία | Πράσινο φως για το IKOS Kissamos - Επένδυση άνω των 125 εκατ. ευρώ

 9. 08/12 19:47

  Σήμανση και ψηφιακή εφαρμογή μνημείων και αξιοθέατων Δελφών

 10. 08/12 19:38

  Κρήτη | Ομόφωνη αρνητική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος επί της ΣΜΠΕ υπεράκτιων αιολικών πάρκων στο Λασήθι

 11. 08/12 15:12

  ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης για 7 πρακτορεία της Αρμενίας στην Αθήνα

 12. 08/12 14:15

  Στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - οι ρυθμίσεις

 13. 08/12 13:36

  Ξενοδόχοι Αράχωβας | Δεν συγκαλύπτουμε κακουργηματικές πράξεις σε ζωάκια

 14. 08/12 13:18

  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΟΤ εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης

 15. 08/12 12:33

  Κανάρια Νησιά | Καμπάνια για την προσέλκυση Ευρωπαίων άνω των 55 το χειμώνα

 16. 08/12 12:00

  Τουρισμός | Πόλεμος στη Γάζα: Η αντίληψη για την ασφάλεια επηρεάζει τις κρατήσεις στις χώρες της περιοχής - η θέση της Ελλάδας

 17. 08/12 11:31

  Υπ. Τουρισμού: Δίμηνο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

 18. 08/12 11:20

  Γερμανία: Οι μεγαλύτεροι τουρ οπερείτορ σε πρότζεκτ για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα στον τουρισμό

 19. 08/12 10:52

  Γερμανικός τουρισμός | Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το 2024 θα είναι μια ισχυρή χρονιά

 20. 08/12 10:28

  Ταφόπλακα για τον τουρισμό των Διαποντίων Νήσων η τοποθέτηση ανεμογεννητριών

 21. 08/12 10:07

  Ομοσπονδία Καταλυμάτων "Κύκλος" | Ενημέρωση για τις "Γνωστοποιήσεις" όσων έχουν ειδικό σήμα λειτουργίας

 22. 08/12 07:57

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στις Σέρρες

 23. 08/12 07:56

  Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα με 5 influencers από τη Βρετανία

 24. 08/12 07:53

  ΙΤΒ Berlin Convention: Πρωτοπορία στη μετάβαση στα ταξίδια και τον τουρισμό

 25. 08/12 07:51

  Άδειες για χρήση νερού από 2 γεωτρήσεις στην ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

 26. 08/12 07:49

  Ισπανία: Μείωση ανέργων τον Νοέμβριο

 27. 07/12 19:01

  Πώς επηρεάζει ο Πληθωρισμός την Αγοραστική Δύναμη & τις Συνήθειες των Καταναλωτών

 28. 07/12 16:52

  H easyJet άνοιξε τις κρατήσεις για το φθινόπωρο του 2024

 29. 07/12 16:28

  Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας για τον τουρισμό

 30. 07/12 15:08

  Amex GBT | Σταθεροποίηση των αεροπορικών ναύλων το 2024

 31. 07/12 14:33

  Ακριβότερος καφές λόγω κλιματικής αλλαγής;

 32. 07/12 14:20

  Το 36% όσων αναζητούν εργασία στην Ελλάδα θεωρεί χρήσιμο το ChatGPT

 33. 07/12 14:12

  Συνέδριο ΑΙΤ'23 | Πώς οι τουριστικές επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ικανούς εργαζομένους

 34. 07/12 13:48

  ΕΟΤ Ην.Βασίλείου: Η Ελλάδα προσελκύει τον τουρισμό πολυτελείας

 35. 07/12 13:06

  Τουρισμός | Βίζα στους Τούρκους για διακοπές σε 10 ελληνικά νησιά

 36. 07/12 12:38

  Ένταξη του Ηρακλείου στο διεθνές Δίκτυο Creative Cities της UNESCO- σήμερα η επίσημη τελετή

 37. 07/12 10:18

  IATA | Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. επιβατών το 2024 - Μόλις 5,45 δολ. το καθαρό κέρδος ανά επιβάτη (!)

 38. 07/12 10:01

  Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

 39. 07/12 09:43

  Τουρισμός | 14 εκατ. Βρετανοί έχουν κάνει ήδη κράτηση για διακοπές το 2024- το 10% στην Ελλάδα

 40. 07/12 08:09

  Η Καστοριά στην εκδήλωση Διπλωματία Πόλεων Εξωτερικού στο Παρίσι

 41. 07/12 07:21

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο

 42. 07/12 07:16

  Προβολή της Λέσβου στη Σμύρνη

 43. 07/12 07:14

  Παράταση παραχώρησης για καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Λήμνο

 44. 07/12 07:01

  Kempinski Hotels: Νέο ski resort 5 αστέρων στην Poiana Brasov της Ρουμανίας

 45. 06/12 17:56

  Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγών (και) από το Ιόνιο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

 46. 06/12 17:50

  Volotea: Νέα πτήση από Αθήνα προς Ανκόνα - 24 δρομολόγια από Αθήνα το 2024

 47. 06/12 15:11

  Ryanair: Κατακεραυνώνει με νέα έρευνα για το Δεκέμβριο τους "πειρατές ΟΤΑ"

 48. 06/12 14:00

  Sani Resort | Παγκόσμια πρωτιά στον Οικογενειακό & Βιώσιμο τουρισμό - 4 βραβεία στα World Travel Awards'23

 49. 06/12 13:56

  Costa Navarino: Μείωση 80% των λειτουργικών εκπομπών ρύπων από το 2019

 50. 06/12 13:08

  Στο συντελεστή ΦΠΑ 24% τα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ποτά στην εστίαση

 51. 06/12 13:00

  Νέα ΚΥΑ με τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών Υπουργείου Τουρισμού

 52. 06/12 12:40

  Τουρισμός: Οι 4 μεγάλες τάσεις στα ταξίδια το 2024

 53. 06/12 12:36

  Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς | Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης ανησυχεί τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες

 54. 06/12 12:11

  Ryanair: Νέα σύνδεση Βουδαπέστη – Σκιάθος το 2024

 55. 06/12 12:01

  SeaDream Yacht Club: 4 νέα Ελληνικά λιμάνια στο πρόγραμμα του 2026

 56. 06/12 11:41

  Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος πρωταγωνιστής στον αλιευτικό τουρισμό

 57. 06/12 11:40

  Ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις από την πλατφόρμα OCG360 στην Xenia 2023

 58. 06/12 11:27

  LOT Polish Airlines: Δύο νέες συνδέσεις με Πρέβεζα και Σαντορίνη

 59. 06/12 11:23

  Cyprus Airways: Νέες συνδέσεις της Αθήνας με Ισπανία

 60. 06/12 10:45

  Τουρισμός | TUI: Έσοδα ρεκόρ το 2023 - Ισχυρή σεζόν προδιαγράφουν οι κρατήσεις για το 2024

 61. 06/12 10:41

  'Το Αθηνοκεντρικό κράτος αποκλείει την Ελληνική περιφέρεια από τους οδηγούς Michelin"

 62. 06/12 09:40

  Δημιουργώντας το σύγχρονο ξενοδοχείο με τις ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις της Globalsat

 63. 06/12 07:34

  Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία στην Κρήτη

 64. 06/12 07:31

  Μυτιλήνη: Μητρώα για ξενοδοχεία και εστίαση ως μέτρο προστασίας για πληγέντες από καταστροφές

 65. 06/12 07:28

  Σέρρες: Διαμόρφωση επικοινωνιακής στρατηγικής για τουριστική προβολή

 66. 06/12 07:27

  Απλησίαστες οι τιμές του ελαιόλαδου και στην Ιταλία

 67. 05/12 17:00

  Ανοίγει το Χ.Κ. Παρνασσού - Επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού τα επόμενα χρόνια

 68. 05/12 14:38

  Αεροδρόμιο Αθήνας | 8,7% περισσότεροι ξένοι επιβάτες από το 2019 στο 11μηνο του 2023

 69. 05/12 14:03

  Πώς οι χάκερ εξαπατούν τους πελάτες ξενοδοχείων από την εφαρμογή της Booking.com

 70. 05/12 13:53

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Πλαταμώνα

 71. 05/12 13:12

  Η Panadvert παρουσιάζει τις κορυφαίες ψηφιακές τάσεις που θα καθορίσουν τον κλάδο της φιλοξενίας το 2024

 72. 05/12 12:43

  Booking.com και ΠΟΤ λανσάρουν σειρά εκπαιδευτικών βίντεο για πιο βιώσιμα ξενοδοχεία

 73. 05/12 12:43

  Ουραγός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη η Γερμανία | Eγκρατείς στις δαπάνες τους οι Γερμανοί

 74. 05/12 12:17

  Νέο ξενοδοχείο στην Πάρο από τα Andronis Hotels

 75. 05/12 11:59

  TUI: Λεπτομερής καταγραφή των υποδομών προσβάσιμου τουρισμού σε 200 ξενοδοχεία

 76. 05/12 10:50

  Παγκόσμιος Τουρισμός | Στο 90% των επιπέδων του 2019 η ανάκαμψη το 2023 - οι επιδόσεις στην Ευρώπη

 77. 05/12 07:16

  Είδος πολυτελείας το λάδι και στην Ισπανία

 78. 05/12 07:09

  Ποια είδη πολυτελείας θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά το 2024

 79. 05/12 07:07

  Η κυριαρχία της Αιγύπτου στις εξαγωγές φρέσκου πορτοκαλιού και ο ανταγωνισμός με Ελλάδα και Τουρκία

 80. 05/12 07:01

  Το Αρχαίο Δέντρο του ‘Εβρου αναδεικνύει τους διαχρονικούς ελαιώνες

 81. 04/12 18:55

  Ειδικά σήματα προσβάσιμων τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων

 82. 04/12 17:07

  Smartwings: Νέο δρομολόγιο Πράγα-Αθήνα το καλοκαίρι του 2024

 83. 04/12 16:53

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου Λούρου Ιωαννίνων

 84. 04/12 15:00

  World Travel Awards | H Aθήνα καλύτερος προορισμός πολιτιστικής πόλης στον κόσμο το 2023 - Οκτώ βραβεία για την Ελλάδα

 85. 04/12 13:57

  Airtours: Στροφή σε αποκλειστικά πολυτελείς διακοπές - Προσωπικός σοφέρ και lounge αεροδρομίων

 86. 04/12 13:34

  FedHATTA: Συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπουργείου Μεταφορών Ι. Ξιφαρά για ζητήματα των ταξιδιωτικών γραφείων

 87. 04/12 13:15

  LOT Polish Airlines | Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Αθήνας

 88. 04/12 13:12

  Γερμανία: Στον "αέρα" τα 66 ταξιδιωτικά γραφεία της Galeria Reisen μετά την πτώχευση της μητρικής Signa

 89. 04/12 12:48

  BCD Travel: Πώς διαμορφώνεται το χρηματιστήριο τιμών στα ταξίδια το 2024 – Γιατί οι ξενοδόχοι δεν δίνουν πλέον έμφαση στις πληρότητες

 90. 04/12 12:31

  Αεροδρόμιο Μονάχου | Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων μετά το χάος που προκάλεσε η χιονοθύελλα

 91. 04/12 12:15

  Ξενοδοχεία | Bραβείο Commercial Star Award 2023 στο Athens Capital Hotel - MGallery Collection

 92. 04/12 11:56

  Που πηγαίνουν τα χρήματα που πετούν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

 93. 04/12 11:42

  Ξενοδοχεία | Η Σαουδική Αραβία αγόρασε το 49% της πολυτελούς αλυσίδας Rocco Forte Hotels

 94. 04/12 11:04

  Τουρισμός | Η Jet2holidays αναδεικνύει τα βιώσιμα ξενοδοχεία - Βολές κατά της εξάπλωσης της Airbnb

 95. 04/12 10:35

  Σχεδιάζεται η αποκατάσταση της νότιας πρόσβασης στην Ακρόπολη και της συντήρησης του Ηρώδειου

 96. 04/12 07:36

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στο Ναύπλιο

 97. 04/12 07:31

  Άγιος Νικόλαος - Ελούντα | Ο τουρισμός κινδυνεύει από τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα

 98. 04/12 07:24

  Ισπανία | Πτώση του πληθωρισμού λόγω και της μείωσης των τιμών στα τουριστικά πακέτα

 99. 04/12 07:22

  ΕΟΤ Γερμανίας | Εκδήλωση τουριστικής προβολής στη Φρανκφούρτη

 100. 04/12 07:18

  Εγκατάσταση παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας