Δημοσθένης Λεοντής : Συνέντευξη | Πώς πετύχαμε το Success Story της Lamway Hotel Management Group

Συνέντευξη | Πώς πετύχαμε το Success Story της Lamway Hotel Management Group

Η Lamway Hotel Management Group αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση business Success Story στη διαχείριση ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2008 από τον κ.Δημοσθένη Λεοντή, ο οποίος ξεκίνησε με 3 ξενοδοχεία στις Κυκλάδες και σήμερα η εταιρεία του, αμιγώς ελληνική, διαχειρίζεται 23 ξενοδοχεία σε 12 προορισμούς.

Σε συνέντευξή του στο Tornos News, o κ.Λεοντής αποκαλύπτει ότι ήδη έχει προστεθεί στο portfolio της Lamway Hotel Management Group πεντάστερο ξενοδοχείο, που κτίζεται στη Μύκονο και θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023. Επιπλέον η εταιρεία ενδιαφέρεται για την επέκτασή της στο εξωτερικό. Προς τούτο, βρίσκεται σε συζητήσεις με ξενοδόχους από την Ευρώπη, αλλά ακόμη δεν είναι σε θέση να γνωστοποιήσει νέες συνεργασίες.

Ο επικεφαλής της Lamway Hotel Management Group υπογραμμίζει ότι οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της εταιρείας πλησίασαν φέτος τα αποτελέσματα του 2019 και εκφράζει την αισιοδοξία του για το 2022, μια αισιοδοξία, που υποστηρίζεται από τα στοιχεία των προκρατήσεων για το επόμενο καλοκαίρι.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ξενοδοχειακά concept που σχεδιάζει η εταιρεία του, λέει χαρακτηριστικά:

"Αποτελεί προσωπικό μου στόχο και όραμα να δημιουργώ πρωτότυπα ξενοδοχειακά concept που να διαθέτουν ένα ‘’story’’ ικανό που να δημιουργεί στους πελάτες του κάθε ξενοδοχείου μοναδικές εμπειρίες".

Διαβάστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ.Λεοντή...

Κύριε Λεοντή, ιδρύσατε και διευθύνετε από το 2008 την εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων Lamway Hotel Management Group, έχοντας ένα portfolio 23 ξενοδοχείων σε 12 προορισμούς στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, η εταιρεία σας ανδρώθηκε και αναπτύχθηκε σε δύσκολα χρόνια, με μια 10ετία μνημονίων για τη χώρα μας και τελευταία με μια διετία πανδημίας σε όλο τον πλανήτη. Ποια ήταν - και ενδεχομένως είναι και τώρα- τα χαρακτηριστικά της εταιρείας σας, που ελκύουν ξενοδοχειακούς επιχειρηματίες να συνεργαστούν μαζί σας και να σας εμπιστευθούν τη διαχείριση;

Η Lamway Hotel Management Group είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων με επικέντρωση στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών προτάσεων και λύσεων προς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και επενδυτές. Παρά τις αντιξοότητες, που έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, δουλεύουμε με συνέπεια και αφοσίωση για τα ξενοδοχεία που διαθέτουμε στο portfolio μας. Ασχολούμαι με τον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού εδώ και 25 χρόνια προσφέροντας καθημερινά προσωπικό χρόνο και ενέργεια για να είμαστε κοντά στις ανάγκες των πελατών μας. Δουλεύουμε με επαγγελματικό ήθος, δημιουργούμε μια στρατηγική η οποία βοηθάει στο να προβλέπουμε προκλήσεις της αγοράς, χρησιμοποιούμε νέες τεχνολογίες και δεξιότητες που συμβάλλουν στην κερδοφορία της κάθε ξενοδοχειακής μονάδας. 

Δώστε μας επιγραμματικά τους σταθμούς αυτής της εξαιρετικής πορείας της Lamway Hotel Management Group όλα αυτά τα χρόνια. Πώς ξεκίνησε, τις δύσκολες και καλές στιγμές, τις εμπνεύσεις σας…

Η Lamway Hotel Management group ιδρύθηκε το 2008 με μεγάλη διάθεση από τη μεριά μου και των συνεργατών μου για να δημιουργήσουμε μια καλά δομημένη εταιρεία με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών  στον κλάδο της φιλοξενίας. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας το portfolio αποτελείτο από 3 ξενοδοχεία τα οποία βρίσκονταν στις Κυκλάδες, έχοντας φτάσει μέχρι σήμερα στα 23 ξενοδοχεία σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. 

Ο στόχος μας ήταν από την πρώτη μέρα έως και σήμερα να ενσωματώνουμε στο portfolio μας εκλεπτυσμένες ξενοδοχειακές μονάδες σε επίπεδο αισθητικής & λειτουργικών προδιαγραφών. Δεν αποτελούσε στόχο για εμάς να αυξήσουμε ραγδαία το portfolio μας με πολλά ξενοδοχεία, αλλά να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό portfolio που να μπορούμε να υποστηρίξουμε τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης με συνέπεια και επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα, για να διασφαλίζουμε κερδοφορία.

Τις όποιες δυσκολίες και δοκιμασίες των τελευταίων ετών τις αντιμετωπίζουμε ως μια νέα πρόκληση που μας οδηγεί σε νέες εμπειρίες και γνώση. Οι προκλήσεις μας έχουν δυναμώσει ως επαγγελματίες και μέσα από αυτή τη διαδικασία δημιουργούμε τις εμπνεύσεις μας για νέα ξενοδοχειακά concept. Αποτελεί προσωπικό μου στόχο και όραμα να δημιουργώ πρωτότυπα ξενοδοχειακά concept που να διαθέτουν ένα ‘’story’’ ικανό που να δημιουργεί στους πελάτες του κάθε ξενοδοχείου μοναδικές εμπειρίες. Διαρκώς παρακολουθώ τις τάσεις της εγχώριας αλλά και της διεθνούς αγοράς για να είμαστε έτοιμοι για τις νέες συνεργασίες και επενδύσεις. 

Πίσω ή μάλλον μπροστά από αυτό το business success story της Lamway Hotel Management Group βρίσκεστε εσείς, ο Δημοσθένης Λεοντής. Πώς θα σκιαγραφούσατε το προφίλ σας; Επιχειρηματικά αλλά και ως φιλοσοφία ζωής…

Η ενασχόλησή μου, από τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της οικογένειάς μου, με οδήγησε στην αγάπη και πάθος για την φιλοξενία! Η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από τα ξενοδοχεία και ο θεσμός της ‘’φιλοξενίας’’ κυριαρχεί στην καθημερινότητά μου ως τρόπος ζωής.

Μετά από τις σπουδές μου στη Διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων εργάστηκα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπου απέκτησα πλούσια επαγγελματική εμπειρία, αλλά και βρέθηκα αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις.

Ως άνθρωπος αλλά και ως επαγγελματίας του κλάδου της φιλοξενίας διακατέχομαι  έντονα από το πάθος για τον τουρισμό και διατηρώ πάντα την προθυμία να αυτοσχεδιάσω και να μοιραστώ ιδέες και προτάσεις με την ομάδα μου. 

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα ξενοδοχεία που θα συνεργαστείτε;

Η εταιρεία Lamway Hotel Management Group στηρίζει την επιτυχημένη της πορεία, σε ποιοτικές και μακροχρόνιες συνεργασίες.  Στοχεύουμε σε επιλεκτικές συνεργασίες και σε ξενοδοχειακές μονάδες που ξεχωρίζουν και που διαθέτουν προοπτικές ανάπτυξης. Αξιολογούμε για κάθε νέα συνεργασία τις λειτουργικές προδιαγραφές, τα αισθητικά κριτήρια της κάθε ξενοδοχειακής μονάδας αλλά και την αξία του κάθε προορισμού. Η ομάδα της Lamway Hotel Management group στηρίζει ξενοδοχεία που διαθέτουν ένα ξεχωριστό concept ικανό για να δημιουργήσει απήχηση στον τουριστικό χάρτη του κάθε τόπου.

Σε ποιες περιοχές έχετε τώρα παρουσία και σε ποιες άλλες σχεδιάζετε να επεκταθείτε; Έχετε κάποιο χροδιάγραμμα για το επιθυμητό μέγεθος της εταιρείας σας τα επόμενα χρόνια

Η παρουσία των ξενοδοχείων μας είναι σε 12 διαφορετικά σημεία στην ηπειρωτική αλλά και νησιωτική Ελλάδα. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας Lamway Hotel Management Group είναι η ένταξη στο portfolio της εταιρείας νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε Μύκονο, Άνδρο, Σπέτσες, Σαντορίνη, Κρήτη, Σάμο και Κω  (μερικά καταλύματα είναι ακόμη υπό αξιολόγηση).

Αυτή τη στιγμή, μεταξύ άλλων, υπό ανέγερση βρίσκεται ένα 5άστερο ξενοδοχείο στην περιοχή Αγ. Άννα και Καλαφάτη Μυκόνου, το οποίο αποτελεί ήδη μέλος της Lamway Hotel Management Group. Πρόκειται για μία υψηλού επιπέδου επένδυση, αποκλειστικά ελληνικών συμφερόντων. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νησιού και με δεδομένο ότι προσελκύει τουρίστες υψηλού εισοδήματος, το νέο ξενοδοχείο θα αποτελεί μία ακόμη πολυτελή κατασκευή. 

Πιο συγκεκριμένα, θα διαθέτει συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ θα περιλαμβάνει 16 σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και jacuzzi, εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, κοινόχρηστους χώρους για πρωινό, lobby, και μία μεγάλη κοινόχρηστη πισίνα. Στο επίκεντρο της λειτουργίας του βρίσκεται η αξιοποίηση «πράσινων» πρακτικών με απώτερο στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το ξενοδοχείο θα υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες το καλοκαίρι του 2023, ενώ το όνομα αυτού αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. 

Σας ενδιαφέρουν και προορισμοί του εξωτερικού; 

Η ανάπτυξη του portfolio με ξενοδοχεία στο εξωτερικό αποτελεί τον επόμενό μας στόχο διασφαλίζοντας πάντα υψηλά κριτήρια αξιολόγησης των υποψήφιων ξενοδοχειακών μονάδων. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ξενοδόχους από την Ευρώπη αλλά ακόμη δεν βρισκόμαστε σε θέση να προβούμε σε ανακοινώσεις για νέες συνεργασίες.

Πόσα άτομα αποτελούν την ομάδα της εταιρείας σας; Τι προσέχετε όταν πρόκειται να προσλάβετε έναν συνεργάτη;

Η εταιρεία μας απαρτίζεται από 20 άτομα που αποτελούν τη διοικητική ομάδα λειτουργίας, καθώς και εποχιακούς υπαλλήλους που ξεπερνούν τα 200 άτομα τα οποία στηρίζουν την καθημερινή λειτουργία των ξενοδοχείων μας, από διάφορες ειδικότητες. Κατά τη διαδικασία πρόσληψης νέων συνεργατών δίνουμε έμφαση στο να επιλέγουμε καταρτισμένους επαγγελματίες με θετική στάση, επαγγελματικό ήθος, ομαδική διάθεση και όρεξη για ανάληψη πρωτοβουλιών. Nα σας αναφέρω ακόμη ότι πριν την τελική επιλογή των στελεχών πάντα παίρνουμε συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες.

Πώς κλείνει το 2021 για την εταιρεία σας και τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία; Σε ποιες περιοχές είχατε τα καλύτερα αποτελέσματα;

Η φετινή χρονιά παρά τις αντιξοότητες που είχε λόγω των συνθηκών της πανδημίας, κατέληξε να αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα κατά το κλείσιμο της χρονιάς. Η Lamway Hotel Management Group πλησίασε τα νούμερα του 2019, ωστόσο αξίζει να επισημάνουμε ότι η φετινή τουριστική περίοδος ήταν πιο περιορισμένη χρονικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (η ουσιαστική έναρξη της αγοράς έγινε τέλη Ιουνίου). 

Ωστόσο η επιθυμία των τουριστών για στιγμές ξεκούρασης και ξενοιασιάς, ύστερα από μια τόσο πιεστική χρονιά, συνέβαλλε στην αύξηση της ζήτησης για τα Ελληνικά νησιά, κερδίζοντας και το στοίχημα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου για μερικούς προορισμούς. Οι πιο δυνατοί προορισμοί σε επίπεδο εισπράξεων και επισκεψιμότητας αναδείχθηκαν οι: Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη και Ίος.

Αν και η εξέλιξη της πανδημίας δημιουργεί αυτή τη στιγμή προβληματισμό, ποια είναι η αίσθησή σας για το 2022 για τον ελληνικό, αλλά και ευρύτερα για τον διεθνή τουρισμό; Έχετε κάποια εικόνα από τις προκρατήσεις;

Οι προβλέψεις μας για την επόμενη τουριστική σεζόν του είναι θετικές. Οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του φετινού καλοκαιριού και δείχνουν ήδη τα θετικά και αισιόδοξα μηνύματα της ζήτησης για την Ελλάδα, αλλά και για τα ξενοδοχεία που έχουμε στο portfolio μας. Ακόμη και οι επαφές που κάναμε στην WTM μας έδωσαν την επιβεβαίωση ότι θα ακολουθήσει μια πολύ αισιόδοξη χρονιά για την Ελλάδα. Τα Ελληνικά νησιά, αλλά και η Αθήνα αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες και οι υψηλές υπηρεσίες της εταιρείας μας οδηγούν στην αύξηση των κρατήσεων. 

Τι σημαίνει πρακτικά ο όρος “βιώσιμος τουρισμός”, που πλέον θα συζητούμε συχνά εφεξής, για τα ξενοδοχεία, αλλά και για τις εταιρείες διαχείρισης; Τι πρέπει να αλλάξει ή να προστεθεί στη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων;

Η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για τους φορείς του τουρισμού σε ιδιωτικό αλλά και σε δημόσιο επίπεδο. Στόχος όλων είναι η υιοθέτηση καλών πρακτικών περιβαλλοντικής αειφορίας από ξενοδοχειακές μονάδες. Παρατηρώ ότι γίνονται προσπάθειες για την εφαρμογή πρακτικών από πολλές υπάρχουσες αλλά και από τις υπό ανέγερση ξενοδοχειακές μονάδες. Ωστόσο η αλλαγή δεν μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη και απαιτείται όλοι μας να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη και η πολιτική βούληση για την εφαρμογή καλών πρακτικών για την εφαρμογή του βιώσιμου τουρισμού. 

Η πλειοψηφία των τουριστών σήμερα επιθυμεί να επισκέπτεται περιοχές με υψηλή περιβαλλοντική ποιότητα και έντονα στοιχεία τοπικού πολιτισμού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τουρισμός είναι μια περίπλοκη διαδικασία η οποία σχετίζεται με διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, γίνεται εμφανές ότι για την βιώσιμη ανάπτυξή του απαιτείται αμοιβαίος σεβασμός, ενότητα και μόνιμη συνεργασία μεταξύ όλων των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, που οι δραστηριότητές τους άπτονται του τουρισμού άμεσα ή έμμεσα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Οι πρακτικές στις ξενοδοχειακές μονάδες μπορεί να ξεκινήσει με ενέργειες όπως η μείωση ηλεκτρικού ρεύματος, μείωση στην υπερκατανάλωσης νερού, η επιλογή eco-amenities κτλ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το υπό ανέγερση 5 αστέρων ξενοδοχείο στη Μύκονο-μέλος της εταιρείας μας- έχει προγραμματίσει να αξιοποιήσει πράσινες πρακτικές στη συντήρηση τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του ξενοδοχείου, με στόχο να μειωθεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος. 

LAMWAY HOTEL MANAGEMENT GROUP

ΠΑΝΟΡΜΟΥ 71-73- ΑΘΗΝΑ- 11524

www.lamway.gr 

FB: https://www.facebook.com/D.Leontis 

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lamwaygroup/ 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 15/08 08:59

  Ιατρικός τουρισμός | Η χαμένη ευκαιρία προσέλκυσης Βρετανών στη χώρα μας

 2. 15/08 08:51

  Στην Κύπρο τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο

 3. 15/08 08:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

 4. 15/08 08:16

  Σταδιακή επιστροφή των Ούγγρων τουριστών στην Ελλάδα

 5. 15/08 08:05

  Δήμος Αβδήρων: Aξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου «νερό πηγής Ποταμιάς»

 6. 14/08 11:48

  Βασίλης Κικίλιας: Πάμε για ρεκόρ εσόδων-θα ξεπεράσουμε το 2019

 7. 14/08 08:37

  H Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ελβετούς

 8. 14/08 08:30

  Το 45% των Αμερικανών καταναλώνει τουλάχιστον τρία σνακ ημερησίως

 9. 14/08 08:28

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Μύκονο

 10. 14/08 08:27

  Αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα των Σέρβων προς την Ελλάδα

 11. 14/08 08:25

  Αδελφοποίηση Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Bomet της Κένυας

 12. 13/08 08:20

  Έως το 2023 θα είναι έτοιμο το μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

 13. 13/08 08:15

  Εκθεσιακό Κέντρο προβολής της μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας

 14. 13/08 08:13

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ερμιονίδα

 15. 13/08 08:09

  Ενεργειακή λύση σε 2 μικρούς πυρηνικούς σταθμούς βρίσκει η Ολλανδία

 16. 13/08 06:11

  Αίτημα για την κατασκευή της Κανδήλιας οδού και την διασύνδεση της Χαλκίδας με την Β. Εύβοια

 17. 12/08 14:38

  Περιφέρεια Ηπείρου: Ενίσχυση για νέο ξενοδοχείο στα Σύβοτα

 18. 12/08 14:36

  Νέες επενδύσεις και θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό στην Ισπανία

 19. 12/08 14:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κω και Κάρπαθο

 20. 12/08 14:31

  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων | Από τα Γιάννενα στο Dubrovnik σε 5 ώρες

 21. 12/08 14:16

  Η Ρόδος τιμά για άλλη μία φορά φίλους επισκέπτες της

 22. 12/08 11:31

  Trivago | Ξενοδοχεία: Ο σωστός τρόπος να προσεγγίσετε παγκόσμιους ταξιδιώτες

 23. 12/08 10:44

  ΗΠΑ | Ο κορωνοϊός δεν θα επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα- τέλος η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση

 24. 12/08 10:18

  Αρχίζουν ξανά οι πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου

 25. 12/08 09:54

  Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος απόψε σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

 26. 12/08 08:35

  Υπουργείο Τουρισμού: Παραχώρηση 2 καταφυγίων τουριστικών σκαφών

 27. 12/08 08:26

  Θεατρικό Μουσείο στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων

 28. 12/08 08:23

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στο Μεγανήσι και στη θέση Καστός Λευκάδας

 29. 12/08 08:22

  7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παυλοπέτρια στην Ελαφόνησο

 30. 11/08 16:33

  Πολωνία: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα

 31. 11/08 16:11

  Ενισχύσεις για 5 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πύλη, Πήλιο και Βόλο

 32. 11/08 14:34

  Οδησσός: ο πόλεμος πλήττει και τον τουρισμό

 33. 11/08 13:58

  Η Ε.Ξ. Μεσσηνίας καλωσορίζει την έναρξη λειτουργίας του W Escape, που αναβαθμίζει όλη την περιοχή

 34. 11/08 12:35

  Επιδείνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο προβλέπει η ΕΜΥ

 35. 11/08 11:23

  Η Jet2.com και η Jet2holidays άνοιξαν τις κρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν 2023/2024- εκτός η Ελλάδα (επί του παρόντος)

 36. 11/08 10:28

  Τουρισμός | Ο FTI άνοιξε τις κρατήσεις για τις διακοπές των Γερμανών στην Ελλάδα το 2023

 37. 11/08 09:48

  Τα ξενοδοχεία προσφέρονται για καριέρα υψηλής αναγνώρισης – Έξι νέες βραβεύσεις από την Ε.Ξ. Ρόδου

 38. 11/08 08:20

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Ερμιόνη και Κέρκυρα

 39. 11/08 08:13

  Chaniartoon International Comic and Animation Festival στα Χανιά

 40. 11/08 08:09

  Σουηδία: Στα υψηλά επίπεδα του 1991 ο πληθωρισμός – Ανοδικά οι τιμές και σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

 41. 11/08 08:06

  Σαουδική Αραβία: Πρώτος κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις η εστίαση

 42. 10/08 16:44

  Πτήσεις με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και από το αεροδρόμιο της Αθήνας, από την Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια

 43. 10/08 16:11

  Σλοβενία: Eπιδοτήσεις σε 10 αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις στη Λουμπλιάνα

 44. 10/08 14:16

  Drones σώζουν ζωές στις ισπανικές παραλίες

 45. 10/08 13:50

  Ολλανδικά και βελγικά ΜΜΕ αποθεώνουν την Ελλάδα

 46. 10/08 11:43

  Βασίλης Κικίλιας: «Όλοι μαζί να κρατήσουμε ψηλά το ελληνικό τουριστικό προϊόν»

 47. 10/08 11:31

  Ξεκινούν οι αιτήσεις για 914 καταρτιζόμενους στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού- Δύο νέες ειδικότητες

 48. 10/08 09:48

  TUI | Τουρισμός: Ισχυρό το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου | Ο όμιλος αναμένει το 2022 να κλείσει κοντά στα επίπεδα του 2019

 49. 10/08 08:36

   Η μεγάλη επιστροφή του ισπανικού τουρισμού  

 50. 10/08 08:35

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χανιά και Μύκονο

 51. 10/08 08:33

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδα

 52. 10/08 08:31

  Πρωτοφανής μείωση της απασχόλησης στην Ισπανία τον Ιούλιο

 53. 10/08 08:28

  Γιορτή Μήλου στην Αγιά Λάρισας

 54. 09/08 17:10

  Το W Costa Navarino υποδέχεται σήμερα τους πρώτους επισκέπτες

 55. 09/08 14:56

  Κομισιόν | Πότε θα αρχίσει η παράδοση των εμβολίων (και για τις παραλλαγές) της Moderna

 56. 09/08 14:46

  Ενισχύσεις για 10 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πήλιο, Σκιάθο, Σκόπελο και Βόλο

 57. 09/08 12:49

  Ψηφιακή Διαβούλευση για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού Αττικής

 58. 09/08 12:33

  Απότομη ύφεση στο Ην. Βασίλειο το 2023 – Προβλέψεις για συρρίκνωση της ταξιδιωτικής ζήτησης

 59. 09/08 11:36

  Τουρισμός 2050: Oι ταξιδιώτες θα εγκαταλείψουν τις πανάκριβες πτήσεις – Διακοπές και εργασία το μέλλον

 60. 09/08 11:15

  iet2: Από το Μάρτιο ξεκινά η τουριστική σεζόν του 2023 στην Τουρκία από τη Βρετανία

 61. 09/08 11:01

  Τουρισμός: Μεγάλη «κάθοδος» των Αμερικανών στην Ιταλία, που εκτοξεύει τα έσοδα

 62. 09/08 10:01

  DER Touristik | Υψηλή ζήτηση για ταξίδια των Γερμανών το χειμώνα σε Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτο και μακρινούς προορισμούς

 63. 09/08 08:55

  Kαλοκαιρινή Γιορτή Γλυκού στα Φάρσαλα

 64. 09/08 08:53

  Απαιτείται ολοκληρωμένη πολιτική για την προσέλκυση Ιαπώνων τουριστών

 65. 09/08 08:10

  Τρεις βεβαιώσεις για επισκέψιμα Οινοποιεία

 66. 09/08 08:05

  Άδεια για πλωτή εξέδρα μπροστά από το ξενοδοχείο Angsana στην Κέρκυρα - άδεια και στη Λευκάδα

 67. 09/08 08:03

  Έκθεση Υπουργείου Εξωτερικών ΗΠΑ: Το ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 211 δισ. ευρώ το 2021 χάρη και στον τουρισμό

 68. 08/08 17:51

  Υπουργείο Ανάπτυξης: Ενίσχυση για νέα κατασκήνωση 5 αστέρων στο Γύθειο

 69. 08/08 15:31

  Γερμανικός τουρισμός: Πώς η άνοδος του κόστους διακοπών επηρεάζει τους ταξιδιώτες

 70. 08/08 13:54

  Απόγνωση στην Qantas: Καλεί τα ανώτερα στελέχη να εργασθούν εθελοντικά στη διαχείριση αποσκευών

 71. 08/08 13:42

  Διακοπές στην Ελλάδα για τα παιδιά από τη Μπούτσα – 600 παιδιά από την Ουκρανία στις ελληνικές κατασκηνώσεις 

 72. 08/08 13:02

  Η νέα τάση στα ξενοδοχεία: Τα μαξιλάρια που μιλούν! (video)

 73. 08/08 12:15

  Condor | Ο εκκεντρικός κ. “Tecke” που αύξησε το μισθό των εργαζομένων για να... προλάβει τις απεργίες

 74. 08/08 11:49

  Τουρισμός | Αυξημένη ζήτηση για χειμερινές διακοπές στην Καραϊβική από τους Γερμανούς

 75. 08/08 11:37

  «Democracy and Happiness Weekend» στην Costa Navarino, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum

 76. 08/08 11:22

  Προβληματισμός των ξενοδόχων για τα συμβόλαια του 2023

 77. 08/08 10:41

  Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022

 78. 08/08 10:10

  ΗΠΑ | Τουρισμός: Χιλιάδες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

 79. 08/08 09:19

  Καταγγελία Ξ.Ε.Ε. στον ΟΠΙ για το αμοιβολόγιο του οργανισμού «ΕΔΕΜ»

 80. 08/08 08:34

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Αρχαία Κόρινθο και Νεμέα

 81. 08/08 08:32

  Επανάχρηση του Μεγάρου Κοθρή ως Δημοτική Πινακοθήκη στο Ηράκλειο

 82. 08/08 08:30

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

 83. 08/08 08:28

  Αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου

 84. 08/08 08:26

  Διεθνές Φεστιβάλ "Πέρα από τα Σύνορα" στο Καστελλόριζο

 85. 07/08 08:47

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πόρτο Ράφτη και Ηγουμενίτσα

 86. 07/08 08:40

  Στη Σάμη το Συνέδριο της Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Εταιρείας

 87. 07/08 08:38

  Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Πάργας

 88. 06/08 12:53

  Η προκήρυξη για το καθεστώς ενίσχυσης τουριστικών επενδύσεων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου

 89. 06/08 08:39

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

 90. 06/08 08:34

  6ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στη Σύρο

 91. 06/08 08:32

  Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Μεσολογγίου

 92. 05/08 15:19

  Υπουργείο Ανάπτυξης: Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Σαντορίνη

 93. 05/08 13:32

  SKY express: Νέες συνδέσεις της Αθήνας με Μόναχο, Μιλάνο και Σόφια

 94. 05/08 12:34

  Η Google καταργεί τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων – «Οι ταξιδιώτες προτιμούν τις απευθείας κρατήσεις»

 95. 05/08 12:03

  Η Ισπανία ξεμένει από πάγο – Γιατί ο τουρισμός δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς... παγάκια!

 96. 05/08 11:16

  Σοφία Ζαχαράκη: Για πρώτη φορά μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ για τους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης

 97. 05/08 11:02

  Η αλυσίδα RIU προσφέρει 100% πράσινη ενέργεια στα ξενοδοχεία και τα γραφεία της στην Ισπανία

 98. 05/08 10:52

  8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

 99. 05/08 09:37

  Lufthansa | Συμφωνία με τους εργαζόμενους στο έδαφος- στο 80% του 2019 η χωρητικότητα το θερινό τρίμηνο

 100. 05/08 09:19

  Πώς επηρεάζει o τουρισμός την κλιματική αλλαγή; Το παράδειγμα της Μαγιόρκα