Απόστολος Τζιτζικώστας: Τόπος γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών η Κεντρική Μακεδονία όλο το χρόνο

Τόπος γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών η Κεντρική Μακεδονία όλο το χρόνο

Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να καταστεί η περιοχή τόπος γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών 365 μέρες το χρόνο κι αυτός ο στόχος είναι δυνατό να επιτευχθεί από το επόμενο κιόλας έτος.

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην ομιλία του στη θεματική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, στο πλαίσιο της Philoxenia με θέμα «Οι κινηματογραφικές παραγωγές ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης των Περιφερειών».

Ο κ. Τζιτζικώστας ήταν κεντρικός ομιλητής με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΚΟΜΕ Πάνο Κουάνη και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Ο Περιφερειάρχης αποκάλυψε μάλιστα πως επίκειται νέα χολιγουντιανή κινηματογραφική παραγωγή μετά τις γιορτές, η οποία θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και η πλοκή της μάλιστα θα εξελίσσεται στην πόλη.

Είπε ο κ.Τζιτζικώστας:

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει στοχευμένη στρατηγική και συγκεκριμένες δράσεις για την ανάδειξη της περιοχής μας σε κινηματογραφικό προορισμό και ήδη έχουμε αρχίσει να βάζουμε με αξιώσεις την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο οπτικοακουστικό χάρτη.

Ο κινηματογραφικός τουρισμός αποτελεί διεθνώς μια σημαντική αναπτυξιακή προτεραιότητα για τις τουριστικές οικονομίες, που στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος της δυναμικής τους στην οπτικοακουστική βιομηχανία. Και ταυτόχρονα, ο κινηματογραφικός τουρισμός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης, που ενισχύει τα τοπικά εισοδήματα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αξιοποιεί πολλαπλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και δημιουργεί προστιθέμενη αξία στους προορισμούς, συστήνοντάς τους ξανά με διαφορετικό, ελκυστικό τρόπο σε νέες αγορές-στόχους.

Oι ειδικοί του τουριστικού μάρκετινγκ υποστηρίζουν ότι η προβολή μιας περιοχής μέσα από μια κινηματογραφική παραγωγή είναι συνήθως πιο αποτελεσματική σε σύγκριση με μια διαφήμιση. Και βέβαια, τα οφέλη του κινηματογραφικού τουρισμού για έναν χαρισματικό τόπο, όπως ο δικός μας, με έναν πραγματικό θησαυρό από υπέροχα φυσικά τοπία από άκρη σε άκρη, είναι προφανή και πολύ μεγάλα. Η εικόνα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από τις ταινίες ταξιδεύει τα ελληνικά τοπία σε κάθε γωνιά του πλανήτη, δημιουργώντας μια μοναδική και επαναλαμβανόμενη τουριστική εμπειρία σε κοινά εκατομμυρίων θεατών, δημιουργώντας τους την επιθυμία να επισκεφθούν τον τόπο μας. Ενώ και τα ξένα κινηματογραφικά συνεργεία δεν μένουν αδιάφορα απέναντι στην ελληνική φιλοξενία, στην αξεπέραστη μεσογειακή κουζίνα του τόπου μας, στο φως, στον τρόπο ζωής, στο χαμόγελο και στους ανοιχτόκαρδους ανθρώπους.

Ωστόσο, τα προηγούμενα χρόνια, όλα αυτά τα προφανή κέρδη από μια τέτοια τουριστική προσέγγιση έμεναν αναξιοποίητα από τη χώρας μας. Οι ξένοι παραγωγοί επισκέπτονταν ευκαιριακά την Ελλάδα, αφού η γραφειοκρατία, η αβεβαιότητα και, κυρίως, η έλλειψη υποδομών και επενδυτικών κινήτρων εμπόδιζε τους παραγωγούς να έρθουν να γυρίσουν τις ταινίες τους εδώ. Σήμερα, η κατάσταση έχει ευτυχώς αλλάξει. Και είμαι πραγματικά περήφανος που ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε συμβάλλει αποφασιστικά σε αυτή την αλλαγή. Οι προϋποθέσεις πλέον που κάνουν τον τόπο μας και την πατρίδα μας ελκυστικούς σε οπτικοακουστικές παραγωγές διεθνώς υπάρχουν».

Ο Περιφερειάρχης εξήρε το ρόλο που παίζει το ΕΚΟΜΕ και το Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ αναφερόμενος στο Film Office της Περιφέρειας επισήμανε:

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που ίδρυσε Film Office, ένα σύγχρονο γραφείο υποστήριξης ταινιών, με στόχο να διευκολύνει όλες τις οπτικοακουστικές παραγωγές που γυρίζονται εδώ, ελληνικές και ξένες. Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι μια δομή που διαρκώς αναπτύσσεται δυναμικά, αξιοποιώντας το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας. Είναι ουσιαστικά μία υπηρεσία-μίας-στάσης, που λειτουργεί ως σύμμαχος ανάμεσα σε τοπικούς επαγγελματίες, επιχειρήσεις και παραγωγές, προκειμένου να διευκολύνει τη μεταξύ τους σχέση και να διαφημίσει με κινηματογραφικό τρόπο τα μοναδικά τοπία της περιοχής μας.

Και το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, ο κινηματογραφικός τουρισμός αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής που χαράξαμε για την εξωστρέφεια της Κεντρικής Μακεδονίας και το Film Office είναι ένα σύγχρονο εργαλείο, που μας επιτρέπει να υλοποιούμε αυτή τη στρατηγική, ώστε να γίνει η Κεντρική Μακεδονία πόλος έλξης κινηματογραφικών παραγωγών διεθνώς. Το πιστέψαμε. Επενδύσαμε σ’ αυτό. Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά. Και το κάναμε πράξη».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις επιτυχίες του 2021, όταν πλέον οι προσπάθειες για να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία κινηματογραφικός προορισμός διεθνούς εμβέλειας έγιναν πράξη: «Για μας, η Κεντρική Μακεδονία δεν είναι μόνο η καλύτερη Περιφέρεια για να ζεις, αλλά και ο καλύτερος τόπος για να γυρίσεις μια ταινία. Το περασμένο καλοκαίρι φέραμε στη Θεσσαλονίκη την πρώτη μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή, που γυρίστηκε αποκλειστικά στην πόλη, την ταινία δράσης ‘The Enforcer’ με τον Antonio Banderas. Μια ταινία που δαπάνησε περίπου εννιά εκατομμύρια ευρώ για το δίμηνο που διήρκεσαν τα γυρίσματα στην περιοχή μας.

Η Θεσσαλονίκη μεταμορφώθηκε για ένα μήνα σε ένα τεράστιο κινηματογραφικό πλατό, ο στόχος επετεύχθη και χάρισε σε όλους μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά και μία πρωτοφανή διαφήμιση της περιοχής μας και βέβαια, έφερε σημαντικά έσοδα σε εκατοντάδες τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Αυτό το μήνα, υποδεχόμαστε ξανά στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, τη δεύτερη κινηματογραφική παραγωγή του Χόλυγουντ, τους ‘Expendables 4’, με ένα διάσημο καστ Jason Statham, Andy Garcia, Meghan Fox, 50 Cent και πολλούς άλλους. Πρόκειται για μια ταινία-στούντιο, το 50% της οποίας γυρίζεται εδώ, με ακόμη μεγαλύτερο προϋπολογισμό, που αγγίζει τα 19 εκατομμύρια ευρώ για τα γυρίσματα που φιλοξενούνται στην Κεντρική Μακεδονία. Αυτή τη φορά μάλιστα τα γυρίσματα πραγματοποιούνται κατά βάση στο χώρο όπου θα κατασκευαστούν τα στούντιο της Millennium Media στη Θέρμη.

Αντιλαμβάνεστε τα οικονομικά μεγέθη που συνοδεύουν μια τέτοια παραγωγή για μια περιοχή και συγκεκριμένα για την περιοχή μας. Επίσης, κατά τη διάρκεια του έτους, έχουν πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Κεντρική Μακεδονία και έχουν υποστηριχθεί από το Film Office και ελληνικές ταινίες, όπως και τηλεοπτικές παραγωγές, που στο σύνολό τους ενίσχυσαν την τοπική οικονομία μας με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ως Περιφέρεια φροντίζουμε, πέρα από τα επενδυτικά κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα για τις οπτικοακουστικές παραγωγές, να κάνουμε και άλλα βήματα, πιο μπροστά. Να αναπτύξουμε ένα λειτουργικό δίκτυο τοπικών επαγγελματιών, επιχειρήσεων και φορέων μέσω του Film Office, ώστε να εργαστούμε όλοι μαζί για τον κοινό στόχο: Να καταστήσουμε την Κεντρική Μακεδονία σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς κινηματογραφικούς προορισμούς διεθνώς. Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε. Και αυτή είναι μόνο η αρχή».

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 06/12 18:29

  Περιφέρεια Κρήτης | Μελέτη για την ανακατασκευή και επανάχρηση του «Μεγάρου Κοθρή» σε Δημοτική Πινακοθήκη

 2. 06/12 18:01

  Ο Πειραιάς homeport για το MSC Lirica από το καλοκαίρι του 2022

 3. 06/12 17:13

  Καμιά σχέση με την πραγματικότητα οι δήθεν υψηλές πληρότητες τα Χριστούγεννα

 4. 06/12 16:07

  Η Praktiker ενθουσίασε τους επισκέπτες στη φετινή Xenia 2021

 5. 06/12 15:52

  Anex Croup | Δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά το 2022 με 353 ξενοδοχεία

 6. 06/12 15:20

  «Το Ελληνικό θα επηρεάσει καθοριστικά το μητροπολιτικό συγκρότημα της Αθήνας» | Άρθρο του Δημήτρη Ποτηρόπουλου

 7. 06/12 15:16

  Συνεργασία ΗΑΤΤΑ - SUSTOUR: Πρακτικές βιώσιμου τουρισμού για τα ταξιδιωτικά γραφεία

 8. 06/12 15:11

  Αλβανία: Κατασκευή νέου διεθνούς αεροδρομίου

 9. 06/12 14:35

  Ιταλία: Σε εφαρμογή από σήμερα το «Super Green Pass»

 10. 06/12 14:27

  ΗΠΑ: Υποχρεωτικό τεστ προ της αναχώρησης

 11. 06/12 13:42

  Κύπρος: Όλες οι αλλαγές στο πρωτόκολλο τουρισμού για τη παραλλαγή Όμικρον

 12. 06/12 13:33

  Στην Everty το ξενοδοχείο Iconic Santorini

 13. 06/12 13:00

  Δήμος Αθηναίων: Νέα εποχή με δωρεάν Wi-fi σε 11 σημεία της πόλης

 14. 06/12 12:56

  IAPCO: Παγκόσμια διάκριση στην AFEA για θέματα βιωσιμότητας στον συνεδριακό τουρισμό

 15. 06/12 12:54

  Ο Μπ. Τζόνσον κατά της άποψης των επιστημόνων ότι τα μέτρα δεν θα περιορίσουν την Όμικρον

 16. 06/12 12:40

  Βρετανία: Έντονες αντιδράσεις για την επιστροφή των τεστ προ της αναχώρησης

 17. 06/12 12:08

  Δρομολόγηση έργων υποδομών ύδρευσης μέσω συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης 5 εκατ. ευρώ

 18. 06/12 12:07

  Ισπανικός τουρισμός: Ισχυρή επιστροφή στην κορυφή της νότιας Ευρώπης στο τέλος της σεζόν

 19. 06/12 12:05

  Προχωρά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

 20. 06/12 12:03

  Πληρωμές μέρους επιχορηγήσεων για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις

 21. 06/12 12:01

  Άδειες για 2 νέα πολυτελή ξενοδοχεία σε Σέρρες και Κω

 22. 06/12 12:01

  Χειμερινός τουρισμός στη Βουλγαρία: Πού ζητούνται πιστοποιητικά και τεστ και πού όχι

 23. 06/12 11:58

  Celebrity Cruises: Νέες κρουαζιέρες για Καναδά, Βερμούδες και άλλους προορισμούς

 24. 06/12 11:42

  Τουρκικός τουρισμός | 9 εκατ. τουρίστες στην Αττάλεια το 11μηνο- Ρώσοι το 40%

 25. 06/12 10:56

  Xenia 2021: Εντυπωσιακό restart με 17.000 επισκέπτες!

 26. 06/12 10:24

  Θα δούμε νέα τουριστική έκρηξη τα επόμενα χρόνια - H Ελλάδα έχει το πέμπτο ισχυρότερο brand παγκοσμίως

 27. 06/12 09:38

  Κύπρος | Μοριακό PRC test στο αεροδρόμιο από σήμερα 6 Δεκεμβρίου στους επιβάτες

 28. 06/12 09:22

  Δυναμική η συμβολή της 8ης Athens International Tourism & Culture Expo 2021 στον εισερχόμενο τουρισμό

 29. 05/12 17:13

  Β.Κικίλιας: Δημιουργούνται Φορείς Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού από Δήμους και Περιφέρειες

 30. 05/12 10:50

  Δυναμική είσοδος της Σερβίας στις ΑΠΕ

 31. 05/12 10:43

  Ιαπωνία: Πήρε πίσω την απόφαση για αναστολή νέων κρατήσεων για τις εισερχόμενες πτήσεις λόγω Όμικρον

 32. 05/12 09:42

  Νέα αύξηση του μέσου μισθού στην Ισπανία

 33. 04/12 17:41

  IATA: Οι περιορισμοί απειλή για την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών

 34. 04/12 17:39

  Four Seasons Private Jet 2023: Τα νέα ταξίδια απαντούν στη ζήτηση- από την Αθήνα η έναρξη

 35. 04/12 17:38

  Η Σελήνη προσγειώνεται στο Λας Βέγκας

 36. 04/12 15:22

  30 χρόνια μετά την Pan Am: Ο μύθος ζει

 37. 03/12 16:35

  Β. Κικίλιας: Θεσμοθετούμε σήμα προσβάσιμης τουριστικής επιχείρησης

 38. 03/12 15:46

  Οι 3 βασικοί "σκόπελοι" για τον ελληνικό τουρισμό το 2022

 39. 03/12 15:17

  Η KLM βραβεύεται με το World Class Award ως η Καλύτερη Αεροπορική για επιβάτες

 40. 03/12 15:13

  Κύπρος: Υποχρεωτικό PCR σε όλους τους επιβάτες 12 ετών και άνω έως 10 Ιανουαρίου 2022

 41. 03/12 14:39

  Αθήνα: -53% έναντι του 2019 η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος το 11μηνο

 42. 03/12 14:37

  Γενική Συνέλευση HOTREC: Η ευρωπαϊκή φιλοξενία απαιτεί επείγουσα υποστήριξη

 43. 03/12 14:26

  ΥΠΑ: notam πτήσεων εξωτερικού - τι ισχύει για τους επιβάτες από το Μεξικό

 44. 03/12 13:45

  Συνάντηση Κικίλια - Μπακογιάννη για την ενίσχυση του τουρισμού της Αθήνας

 45. 03/12 13:19

  Ο ΗΑΤΤΑ σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση της βιωσιμότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 46. 03/12 13:17

  ΙΝΣΕΤΕ: Πρόγραμμα Κατάρτισης για 6000 εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα

 47. 03/12 13:08

  Η Όμικρον μπορεί να κυριαρχήσει στην Ευρώπη μέσα σε μερικούς μήνες

 48. 03/12 12:56

  ΠΟΥ για Όμικρον: Με τους ελέγχους στα σύνορα απλώς κερδίζουμε χρόνο

 49. 03/12 12:35

  Celebrity Cruises: Επανεκκίνηση κρουαζιέρα στη Ν. Αμερική το 2023

 50. 03/12 12:30

  ΤUI Γερμανίας: Συρρικνώνεται το τμήμα επαγγελματικών ταξιδιών

 51. 03/12 12:24

  Ryanair: Δύο νέες συνδέσεις με Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2022

 52. 03/12 12:16

  ΗΠΑ: Νέα ενισχυμένα μέτρα στα ταξίδια για την παραλλαγή Όμικρον

 53. 03/12 11:48

  Cannabis Travel: Now and Next, η Σύνοδος Κορυφής της Διεθνούς Ένωσης Ταξιδιών Κάνναβης

 54. 03/12 11:48

  Τουρισμός | Η ανάγκη για ασφάλεια δίνει προβάδισμα στον ταξιδιωτικό πράκτορα

 55. 03/12 11:47

  Δημοσκόπηση | Οι φόβοι της Omicron δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τα ταξίδια

 56. 03/12 11:46

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Κέα

 57. 03/12 11:46

  Τα προγράμματα Golden Visa σε Ελλάδα και Πορτογαλία εγείρουν ανησυχίες ασφαλείας στην ΕΕ

 58. 03/12 11:45

  Εγκρίσεις για 2 νέες τουριστικές επενδύσεις σε Σαντορίνη και Μύκονο

 59. 03/12 11:28

  Xαρτογράφηση 8 διαδρομών στην Αθήνα για ανθρώπους με κινητική ή οπτική αναπηρία

 60. 03/12 10:38

  «Global Traveler» | Η Ελλάδα καλύτερος τουριστικός προορισμός του 2021 στα αμερικανικά Tested Reader Survey Awards

 61. 03/12 10:31

  Κοντά στα επίπεδα του 2019 η κίνηση το Νοέμβριο στην Πάρο

 62. 03/12 10:18

  ΣΕΤΕ - ΙΝΣΕΤΕ Workshop: Βιωσιμότητα και ενεργειακή μετάβαση στον Τουρισμό

 63. 03/12 09:49

  Νέα Ξεκινήματα με Νέες Απαιτήσεις

 64. 03/12 09:22

  Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο γραφείο στο σπίτι σας

 65. 02/12 16:29

  Το Σουφλί επιλέχθηκε από τον ΠΟΤ ανάμεσα στα Best Tourism Villages

 66. 02/12 15:38

  Συνάντηση Κικίλια - Πλακιωτάκη για κρουαζιέρα και υποβρύχια πάρκα

 67. 02/12 15:30

  Συνέντευξη | Πώς πετύχαμε το Success Story της Lamway Hotel Management Group

 68. 02/12 14:55

  Επαγγελματικά ταξίδια: Δύσκολος χειμώνας για τα ξενοδοχεία πόλης λόγω της Όμικρον - "Ανάσα" οι ΜμΕ

 69. 02/12 13:38

  Επιδημιολόγος: «Δεν έπρεπε να πανικοβληθούμε εξ αρχής για τον κορωνοϊό ή για την Όμικρον»

 70. 02/12 12:54

  Ιταλία: Υποχρεωτικές οι μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους;

 71. 02/12 12:48

  WTTC: Συστάσεις στις κυβερνήσεις για ψηφιακή απλοποίηση των διαδικασιών στα ταξίδια

 72. 02/12 12:42

  Ανοιχτά σύνορα θέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά την εξάπλωση της "Όμικρον"

 73. 02/12 11:58

  Όμικρον: Ποια αεροδρόμια είχαν τις περισσότερες αφίξεις από τη Ν. Αφρική

 74. 02/12 11:46

  Τουρισμός | Έρευνα FUR: Με κριτήρια προστασίας από τον ιό οι κρατήσεις διακοπών των Γερμανών

 75. 02/12 11:29

  ΗΠΑ: Προς πιο αυστηρά μέτρα στα ταξίδια μετά το πρώτο κρούσμα της Όμικρον

 76. 02/12 11:17

  Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα

 77. 02/12 11:16

  B. Κικίλιας: Σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι και Δημητσάνα τα πρώτα σποτ της καμπάνιας χειμερινού τουρισμού

 78. 02/12 11:12

  Βελτίωση της πρόσβασης στον Πολιτισμό για όλους, χωρίς αποκλεισμούς

 79. 02/12 11:02

  K. Nοτοπούλου: «Άλλη μια "επιτελική" καινοτομία του Υπουργού Τουρισμού να συστήσει επιτροπή που ήδη υπάρχει»

 80. 02/12 10:59

  Έρευνα PwC: Η συμβατότητα των επιχειρησιακών δεξιοτήτων βασικός παράγοντας επιτυχίας για εξαγορές & συγχωνεύσεις

 81. 02/12 10:50

  Ολλανδία: Επιδότηση 100% για ακύρωση εκδηλώσεων

 82. 02/12 10:49

  Επαγγελματικά ταξίδια | Έκκληση για σαφή προσέγγιση στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της μετάλλαξης Omicron

 83. 02/12 10:49

  Στα κινηματογραφικά στούντιο της Θέρμης και στο πλατό των «Αναλώσιμων 4» ο κ.Τζιτζικώστας

 84. 02/12 10:42

  Προγράμματα πιστότητας self service: Μία νέα καινοτομία για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις

 85. 02/12 10:42

  Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για τον Τουρισμό Ελλάδας- Ρωσίας

 86. 02/12 10:41

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρέθυμνο Κρήτης

 87. 02/12 10:40

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Ρόδο

 88. 01/12 15:10

  Β. Κικίλιας στο France 24: Πάνω από 10 δισ. ευρώ τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού το 2021

 89. 01/12 14:27

  Ο ΠΟΥ καλεί τους ταξιδιώτες άνω των 60 να αναβάλουν τα ταξίδια τους λόγω Όμικρον

 90. 01/12 14:12

  Global Blue | H Ελλάδα πρώτη σε ανάκαμψη στην Ευρώπη στην αγορά Tax Free Shopping

 91. 01/12 14:10

  Η Ρόδος, οι Ιππότες και η Μεσαιωνική Πόλη, γράφουν ιστορία στους Times και το περιοδικό Wanderlust

 92. 01/12 14:03

  ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά η αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου

 93. 01/12 13:55

  Συνάντηση Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης για θέματα του κλάδου

 94. 01/12 13:46

  ΞΕΕ: Επανεκλογή Αλ. Βασιλικού στη θέση του προέδρου - Το νέο ΔΣ

 95. 01/12 13:41

  Οι δραστηριότητες της TUI στα πακέτα διακοπών της icelolly.com

 96. 01/12 13:03

  Expedia | Η νέα μεγάλη τάση στα ταξίδια λέγεται GOAT: Μοναδικές διακοπές με εμπειρίες που έχουν νόημα

 97. 01/12 12:56

  ΣΥΡΙΖΑ: Αμετακίνητο το υπουργείο Πολιτισμού στο εισιτήριο των 50 ευρώ για το ναυάγιο στην Αλόννησο

 98. 01/12 12:15

  Περιφέρεια Κρήτης: Στήριξη Αρναουτάκη στα δίκαια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

 99. 01/12 11:46

  Έλλειμμα για την Ελλάδα στο διμερές εμπόριο με την Τουρκία

 100. 01/12 11:44

  ΗΠΑ: Ρεκόρ 2,4 εκατ. αεροπορικών επιβατών μέσα σε μια μέρα