Βασίλης Κικίλιας: Συμφωνίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή νέων ελληνικών προορισμών

Συμφωνίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή νέων ελληνικών προορισμών

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με παράλληλη βελτίωση των ποιοτικών δεικτών πρέπει να είναι ο κύριος στόχος του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και τον δημοσιογράφο Ηλία Μπέλλο. Προς αυτήν την κατεύθυνση το υπουργείο Τουρισμού προχωρά ήδη σε συμφωνίες με τουρ οπερείτορ και αεροπορικές εταιρείες.

Λέει σχετικά ο κ.Κικίλιας:

** ....Εδώ και χρόνια, επιδιώκουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου... Τώρα όμως εντείνουμε τις προσπάθειες αυτές. Να σας πω ένα παράδειγμα: στις επαφές μας με αμερικανικούς παράγοντες, διασφαλίσαμε οι πτήσεις προς την Ελλάδα να παραμείνουν ενεργές μέχρι τουλάχιστον το τέλος της φετινής σεζόν. Δεν σταματάμε εδώ και  προσπαθούμε για περαιτέρω επιμήκυνση.

Παράλληλα, σε συζήτησή μας με τον CEO της Jet2, κορυφαίου tour operator για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, συμφωνήσαμε να ανοίξουν νωρίς την άνοιξη οι πτήσεις προς τους ελληνικούς προορισμούς και για πρώτη φορά σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα. Και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση με όλους τους στρατηγικούς συνεργάτες, παλιούς και νέους.

** ... Προς τούτο σχεδιάζουμε να ανακατανείμουμε τον διαφημιστικό προϋπολογισμό μας μέσω του ΕΟΤ, έτσι ώστε να καλύπτονται οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες, και με στόχο να προσελκύσουμε επισκέπτες και στους ορεινούς και άλλους χειμερινούς προορισμούς μας, να ενισχύσουμε τις ξενοδοχειακές μονάδες δωδεκάμηνης λειτουργίας. Ταυτόχρονα, να ενδυναμώσουμε τον city break τουρισμό για τα ξενοδοχεία των μεγάλων αστικών κέντρων, τα οποία κακά τα ψέματα έχουν υποφέρει περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ.Κικίλια:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια είναι η εκτίμησή σας στην παρούσα χρονική στιγμή για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς σε σχέση με το 2019;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: H φετινή χρονιά μάς επεφύλαξε μια θετική έκπληξη: Με αρχικό, αλλά και φιλόδοξο όπως εκτιμούσαμε, στόχο το 50% του 2019, όλα καταδεικνύουν ότι θα τον ξεπεράσουμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούλιο έφτασαν στα 2,27 δισ. ευρώ, αριθμός που αντιστοιχεί στο 61,4% των εισπράξεων του Ιουλίου του 2019, όταν τα τουριστικά έσοδα ανήλθαν σε 3,7 δισ. ευρώ. Οι αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό  παρουσίασαν αύξηση κατά 240,2% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020. Τα στοιχεία του Αυγούστου αλλά και του Σεπτεμβρίου θα βελτιώσουν περαιτέρω την συνολική εικόνα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή τι έσοδα αναμένουμε φέτος από τις ταξιδιωτικές εισπράξεις;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Οι παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για εισπράξεις πέρα των προβλεπομένων, περίπου 10 δισεκατομμύρια. Η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας έδωσε την αποφασιστική ώθηση στην ανάπτυξη και αυτό πρέπει να το πιστωθούν οι άνθρωποι του τουριστικού κλάδου, οι επιχειρηματίες σε κάθε τομέα, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο τουριστικό αυτό υπερπροϊόν που λέγεται «ελληνικός τουρισμός».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, με το σημερινό μοντέλο ή θα στοχεύσουμε εντέλει σε ποιοτική αναβάθμιση του εισερχόμενου τουρισμού;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Οι ποιοτικοί δείκτες έχουν επίσης βελτιωθεί, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς πέρα από τον αριθμό των επισκεπτών,  η ποιοτική άνοδος  ήταν και παραμένει στόχος. Με βάση αυτά τα δεδομένα και εφόσον αφήσουμε πίσω την πανδημία, ο στόχος για το 2022 είναι να προσφέρουμε μια μοναδική τουριστική εμπειρία. Αυτό δεν θα αποτυπωθεί μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, στο τουριστικό ΑΕΠ, στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στον κλάδο, στους νέους επισκέπτες που στόχος μας είναι να επιστρέψουν, αλλά και στην επιμήκυνση της περιόδου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: H Ελλάδα είναι προορισμός πρώτης επιλογής για ολοένα και περισσότερους ξένους ταξιδιώτες. Πώς μπορεί η χώρα να διατηρήσει αυτό το momentum και να χτίσει περαιτέρω;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Πράγματι, βλέπουμε ότι πέρα από τις παραδοσιακές αγορές μας, νέες αγορές εντάσσονται στη δεξαμενή των επισκεπτών που για τις διακοπές τους επιλέγουν Ελλάδα, όπως οι χώρες του Περσικού Κόλπου και το Ισραήλ. Για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί αυτή η τάση της ολοένα και πιο διευρυμένης αγοράς, πρέπει να στηριχτούμε σε δύο πυλώνες: Πρώτον, στη διαφύλαξη και στην ενίσχυση της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού μας προϊόντος, ιδιαίτερα  όπου υπάρχουν ζητήματα έντονης εποχικότητας και αντοχής των υποδομών μας, και δεύτερον, στην ανάδειξη των διαφορετικών εμπειριών και διαφορετικών προορισμών που προσφέρει η Ελλάδα προς τους δυνητικούς επισκέπτες της. Πάνω απ’ όλα, ο πλούτος της χώρας, από την πολιτιστική της κληρονομιά έως την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της, πρέπει να διαφυλαχθεί  στο πλαίσιο των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ παράλληλα οι λιγότερο γνωστοί στους ξένους, πλην εξίσου ελκυστικοί, προορισμοί  μας, πρέπει να αναδειχθούν και να ενταχθούν σταδιακά στις επιλογές τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταγράφεται ήδη μία αύξηση των εισπράξεων μεγαλύτερη από αυτή των αφίξεων, γεγονός που παραπέμπει σε ποιοτικότερο τουρισμό. Μπορεί η Ελλάδα να κρατήσει και να βελτιώσει περαιτέρω αυτό το προφίλ;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Όπως σας ανέφερα προηγουμένως, η βελτίωση των ποιοτικών δεικτών είναι, επιτρέψτε μου να πω, πιο σημαντικοί από τον απόλυτο αριθμό αφίξεων. Πρέπει να ξεπεράσουμε τη μονοδιάστατη οπτική  των εκατομμυρίων αφίξεων και να συνεκτιμούμε τους δείκτες. Φέτος αυξήθηκε πάνω από 20% η μέση δαπάνη των ξένων επισκεπτών, πλέον κάθε επισκέπτης δαπανά παραπάνω από 600 ευρώ. Ακόμη και αν οφείλεται και στη συγκυρία, αυτός ο δείκτης πρέπει να παραμείνει ανοδικός. Όπως ανοδικός πρέπει να είναι και ο δείκτης  των ημερών διαμονής, αλλά και η μείωση της εποχικότητας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτή τη μείωση της εποχικότητας, όμως, πώς θα την πετύχουμε;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Όπως γνωρίζετε, εδώ και χρόνια, επιδιώκουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, επίσης κρίσιμο στοιχείο της εξίσωσης. Τώρα όμως εντείνουμε τις προσπάθειες αυτές. Να σας πω ένα παράδειγμα: στις επαφές μας με αμερικανικούς παράγοντες, διασφαλίσαμε οι πτήσεις προς την Ελλάδα να παραμείνουν ενεργές μέχρι τουλάχιστον το τέλος της φετινής σεζόν. Δεν σταματάμε εδώ και  προσπαθούμε για περαιτέρω επιμήκυνση.

Παράλληλα, σε συζήτησή μας με τον CEO της Jet2, κορυφαίου tour operator για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, συμφωνήσαμε να ανοίξουν νωρίς την άνοιξη οι πτήσεις προς τους ελληνικούς προορισμούς και για πρώτη φορά σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα. Και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση με όλους τους στρατηγικούς συνεργάτες, παλιούς και νέους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και πώς θα γεμίσουμε αυτές τις πτήσεις; Και αν τις γεμίσουμε, θα έχουμε τις ξενοδοχειακές μονάδες που χρειάζονται για την εκτός καλοκαιρινής σεζόν φιλοξενία ανοιχτές;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Προς τούτο σχεδιάζουμε να ανακατανείμουμε τον διαφημιστικό προϋπολογισμό μας μέσω του ΕΟΤ, έτσι ώστε να καλύπτονται οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες, και με στόχο να προσελκύσουμε επισκέπτες και στους ορεινούς και άλλους χειμερινούς προορισμούς μας, να ενισχύσουμε τις ξενοδοχειακές μονάδες δωδεκάμηνης λειτουργίας. Ταυτόχρονα, να ενδυναμώσουμε τον city break τουρισμό για τα ξενοδοχεία των μεγάλων αστικών κέντρων, τα οποία κακά τα ψέματα έχουν υποφέρει περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σκέφτεστε στρατηγικές συμμαχίες με μεγάλους ξένους ομίλους, όπως η TUI ή η Accor, από τις οποίες θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να αναβαθμίσουμε την τουριστική εκπαίδευση ή και να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας σε τουριστικές υποδομές;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Είναι κρίσιμο σημείο της εκπαίδευσης του reskilling και upskilling στον τουριστικό τομέα και αποτελεί προτεραιότητα μας. Με δεδομένο ότι άμεσα ή έμμεσα περίπου ένα στα τέσσερα ευρώ προέρχονται από τον τουρισμό και με τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται ή θα πραγματοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα, θα δημιουργηθεί η ανάγκη για πολλές θέσεις εργασίας. Σημαντικό ποσοστό αυτών αφορά θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, άρα και καλά αμειβόμενες. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη διεξάγονται διερευνητικές επαφές με σημαντικούς φορείς από το εξωτερικό – ήδη υπάρχει μία επί της αρχής πρόθεση της Accor, ενός από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο, για τη δημιουργία ενός κέντρου τουριστικής εκπαίδευσης διεθνούς εμβέλειας στην Ελλάδα.

Νέο τουριστικό μοντέλο

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τόσο εσείς, όσο βέβαια και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχετε αναφερθεί στην ανάγκη για ένα νέο μοντέλο τουρισμού, που θα διέπεται από τις αρχές της βιωσιμότητας και της προστασίας του χαρακτήρα των προορισμών, αλλά και της διάχυσης των οικονομικών ωφελημάτων σε περισσότερες περιφέρειες και για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια του έτους. Πώς σκοπεύετε να το πετύχετε αυτό;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Να ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Σας είπα ήδη ότι στρατηγικά η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού πρέπει να βασιστεί και στη διεύρυνση των προορισμών. Αλλά δεν θα τους ανακαλύψει μόνος του ο δυνητικός επισκέπτης, ούτε θα αναζητάει κρυμμένους «θησαυρούς». Αυτή είναι δική μας υποχρέωση και για να επιτύχουμε τον στόχο απαιτείται ένας συνεκτικός τρόπος παρουσίασης και προβολής. Μεμονωμένα και αποσπασματικά υπάρχουν ήδη οι πληροφορίες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο που θα ενημερώνει τους παράγοντες της αγοράς στο εξωτερικό για το τι θα συμβεί στο πλαίσιο των πολλών δράσεων θεματικού τουρισμού που γίνονται στην Ελλάδα.

Αλλά και ως προς τη γεωγραφική στόχευση δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα λιγότερο γνωστά  νησιά μας, στη βάση όμως της διατήρησης της αυθεντικότητας και της διαφοροποίησης των εμπειριών που προσφέρουν στον ταξιδιώτη. Αυτά, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού – οι οποίες, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί φέρνουν υψηλή προστιθέμενη αξία σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας – είναι βασικά μας εργαλεία.

Ως προς το θέμα της βιωσιμότητας αποτελεί προτεραιότητα και της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δίνει έμφαση στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής που θέτει την βιοποικιλότητα στο επίκεντρο και του τουριστικού σχεδιασμού. Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι  διαπιστώνω ότι και θεσμικοί φορείς όπως το ΞΕΕ, που εκπονεί ένα σχέδιο πιστοποίησης των ξενοδοχείων με βάση τη βιωσιμότητα, όσο και ο ΣΕΤΕ κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.   

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλά μέρη δεν χρειάζονται περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη αλλά λιγότερη και πιο λελογισμένη. Ο υπερτουρισμός έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα δεκάδων προορισμών και μάλιστα τείνει να καταστρέψει κάποιους. Έχουμε γίνει case study σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πώς απειλούνται νησιά από τους δεκάδες χιλιάδες ημερήσιους επισκέπτες της κρουαζιέρας και όχι μόνο. Πώς θα αντιμετωπίσει η χώρα τέτοια φαινόμενα;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Το παράδειγμα της Σαντορίνης στην Ελλάδα και το παράδειγμα της Βενετίας  σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι κλασικά των προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσουν φαινόμενα υπερτουρισμού, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα κινήτρων και αντικινήτρων επ’ αυτού, που θα υπηρετεί την προστασία από τέτοια φαινόμενα. 

Αλλά επειδή αναφερθήκατε στην κρουαζιέρα, να σας πω ότι στο πλαίσιο της ΔΕΘ είχα την ευκαιρία να δω το λιμάνι και να συζητήσω εκτενώς  το project  Θεσσαλονίκη – home port και  hub. Και τα οφέλη δεν θα είναι μόνο η μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ίδια την πόλη, αλλά θα ενισχύσει σημαντικά την τουριστική δυναμική στην ευρύτερη περιοχή. Ο συνδυασμός του νέου διεθνούς αερολιμένα με την κρουαζιέρα θα αλλάξει τον χάρτη.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά μπορεί η Ελλάδα να εισπράξει ουσιώδη προστιθέμενη αξία από την κρουαζιέρα;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις, η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράττει από την κρουαζιέρα 1,3 δισ. ευρώ. Αλλά αν και αποτελούμε τον 4ο δημοφιλέστερο προορισμό στην κρουαζιέρα, βρισκόμαστε στην 8η θέση των χωρών σε έσοδα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, με βάση βέβαια τα προ πανδημίας δεδομένα. Τότε, η Ισπανία η Ιταλία εισέπρατταν και συνεχίζουν να εισπράττουν παραπάνω από τα διπλά χρήματα από κάθε επισκέπτη κρουαζιέρας απ’ ό,τι η Ελλάδα. Αυτό πρέπει να αλλάξει προς το συμφέρον όλων. Τώρα είναι η ευκαιρία με νέες υποδομές, διασύνδεση με σύγχρονα αεροδρόμια και μια τουριστική εμπειρία που θα ενσωματώνει όλες τις μορφές τουρισμού. Το πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι οι πολλές και διαφορετικές επιλογές που έχει ο κάθε επισκέπτης ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεδομένου ότι αναλαμβάνετε στο δεύτερο μισό της θητείας της Κυβέρνησης, εκτιμάτε πως έχετε επαρκή χρόνο για να υλοποιήσετε τις πολιτικές σας;

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, έχει πει ο Μπίσμαρκ. Μέσα στους 18 μήνες της πανδημίας, όμως, υλοποιήσαμε μεταρρυθμίσεις, ενισχύσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σχεδιάσαμε ένα άρτιο εμβολιαστικό πρόγραμμα, πολιτικές δηλαδή που σε άλλες εποχές θα απαιτούνταν δεκαετίες για την ολοκλήρωσή τους. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τρέξουμε γρήγορα και με σταθερά βήματα μπροστά. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 19/08 16:07

  Στη Σκιάθο το Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών το Σεπτέμβριο

 2. 19/08 14:47

  Ανατροπή στη Volotea: "Κόβει" πρόωρα την καλοκαιρινή σεζόν και ακυρώνει πτήσεις σε 6 δημοφιλείς προορισμούς

 3. 19/08 14:27

  Γερμανία: Γιατί μόνο 2 αεροδρόμια θα προσλάβουν Τούρκους εργαζομένους

 4. 19/08 14:16

  Η SAS ακυρώνει 1.700 πτήσεις για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

 5. 19/08 13:45

  Ισπανία: Ο τουρισμός βάζει όριο στις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας

 6. 19/08 12:39

  Ryanair: Φθινοπωρινή προσφορά από 20 ευρώ στις πτήσεις από Ελλάδα προς δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης

 7. 19/08 12:30

  Η Aegean Regatta 2022 ανοίγει πανιά για Ικαρία, Φούρνoυς, Αγαθονήσι και Σάμο (video)

 8. 19/08 12:25

  Η ακρίβεια πνίγει με ρυθμούς-ρεκόρ τα Βρετανικά νοικοκυριά – «Κόβουν» ταξίδια, είδη σπιτιού και ρουχισμό

 9. 19/08 11:47

  Tουρισμός 2022: Στο 94,7% των επιπέδων 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ εξάμηνο

 10. 19/08 11:36

  Dertour | Επιπλέον πτήσεις προς Αίγυπτο και Τυνησία το φθινόπωρο

 11. 19/08 11:33

  Αποφασισμένοι να ταξιδέψουν οι Βρετανοί το φθινόπωρο αλλά ο πληθωρισμός "ροκανίζει" προορισμούς και διάρκεια διακοπών

 12. 19/08 11:24

  Σοφία Ζαχαράκη | Έρχονται τα επισκέψιμα Ελαιοτριβεία, Ζυθοποιεία και Τυροκομεία

 13. 19/08 11:08

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Μύκονο

 14. 19/08 09:50

  Γερμανία: Ζητούνται εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο

 15. 19/08 09:29

  Χανιά | Οι τοπικοί φορείς στηρίζουν την επέκταση της τουριστικής περιόδου- η επιστολή στον Κικίλια

 16. 19/08 09:21

  O τουριστικός τομέας στην Ελλάδα έχει ενδιαφέρον για τους Τσέχους επενδυτές

 17. 19/08 09:19

  Πώς θα ανακάμψει το τουριστικό ρεύμα από τη Βραζιλία προς την Ελλάδα

 18. 19/08 09:18

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Χάλκη και Λευκάδα

 19. 19/08 09:16

  Περισσότεροι από 10 εκατ. τουρίστες στην Κροατία στο επτάμηνο

 20. 19/08 09:14

  Αύξηση ελληνικών εξαγωγών κατά 4,25% προς την Γαλλία

 21. 18/08 13:44

  Ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της βρετανικής Ένωσης τουριστικών πρακτόρων ΑΙΤΟ

 22. 18/08 13:37

  Οι αρχαιότεροι του ομίλου «H Hotels», της οικογένειας Χατζηλαζάρου, βραβεύθηκαν από την Ε.Ξ. Ρόδου

 23. 18/08 13:05

  Η JP Morgan ετοιμάζει έναν τουριστικό κολοσσό - Θα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στις ΗΠΑ

 24. 18/08 12:17

  Που θα ταξιδεύουν μαζικά οι Βρετανοί σε 2 χρόνια – Χρονιά-ρεκόρ το 2024 στον εξερχόμενο τουρισμό

 25. 18/08 11:59

  Εγκρίθηκαν Υδάτινα Πεδία στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη για πτήσεις υδροπλάνων

 26. 18/08 11:52

  Επιδείνωση των λοιμώξεων λόγω κλιματικής αλλαγής

 27. 18/08 11:42

  ΤUI Αυστρίας: Η Ελλάδα στο top 7 των χωρών με την υψηλότερη ζήτηση – Κρήτη, Ρόδος, Σαντορίνη στο φθινοπωρινό πρόγραμμα

 28. 18/08 11:35

  Βασίλης Κικίλιας: +17%, έναντι του 2019, οι αφίξεις στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου το πρώτο 7ήμερο του Αυγούστου

 29. 18/08 10:57

  Τουρισμός | Virtuoso: Διαρκής άνθηση μέχρι το 2026 στα ταξίδια πολυτελείας!

 30. 18/08 10:24

  13.800 κάρτες για διακοπές στην Β.Εύβοια και Σάμο τον Σεπτέμβριο

 31. 18/08 08:40

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Χαλκιδική

 32. 18/08 08:38

  Η Ιταλία κορυφαίος εξαγωγέας κρασιού στον κόσμο

 33. 18/08 08:35

  Σταθερά ανερχόμενο το τουριστικό ρεύμα από το Βέλγιο

 34. 18/08 08:34

  Η οικονομία της Ταϊλάνδης στηρίζεται στην ανάκαμψη του τουρισμού

 35. 18/08 08:32

  Το πρόβλημα της στέγασης και το παράδειγμα της Ιαπωνίας

 36. 17/08 16:32

  Έρχεται κύμα καύσωνα - Τι προβλέπεται για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση

 37. 17/08 15:03

  Ένας στους 7 Γερμανούς καλύπτει το κόστος διακοπών με υπερανάληψη

 38. 17/08 14:19

  WTTC: O νόμος για τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύθμισης θα βοηθήσει τον τουρισμό

 39. 17/08 13:58

  Αρχαιολογική έρευνα στα αινιγματικά «σπίτια των δράκων»

 40. 17/08 13:50

  Τουρισμός 2022 | Παγκόσμια μελέτη: Η ακρίβεια "καπέλωσε" και τον τουρισμό - Πιο σημαντική η τιμή από την ποιότητα!

 41. 17/08 12:49

  Έρευνα: Η κακοκαιρία επηρεάζει τις αναμνήσεις από τις διακοπές – Περισσότερες αρνητικές κριτικές σε... βροχερές ημέρες

 42. 17/08 12:24

  Η IAG απέκτησε το 20% της Air Europa

 43. 17/08 11:45

  Συνεργασία Visit Greece-Wego: Η Ελλάδα πιο κοντά στους ταξιδιώτες από τη Μ. Ανατολή

 44. 17/08 11:19

  Τουρισμός ευεξίας | Στα 1,25 τρισ.δολάρια η αξία της αγοράς παγκοσμίως το 2027

 45. 17/08 10:18

  Visit Greece | Νέο κανάλι στο Viber και νέα αυτοκόλλητα για τις πιο δροσερές καλοκαιρινές συνομιλίες

 46. 17/08 10:08

  Πανάκριβη η Ελλάδα για τους Έλληνες τουρίστες

 47. 17/08 08:44

  Ξεπέρασαν τις 8.000 οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Ρουμανία

 48. 17/08 08:42

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Πόρο

 49. 17/08 08:40

  Σαουδική Αραβία: Στήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων με 80 εκατ. δολ.

 50. 17/08 08:38

  Οι υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια είναι η μεγαλύτερη κατηγορία εισπράξεων της Ελλάδος από τη Σουηδία

 51. 17/08 08:34

  Σημαντική αύξηση τουριστών στο πεντάμηνο για το Βελιγράδι

 52. 16/08 18:55

  Οι "χρυσές" επιχειρήσεις της πανδημίας σε κρίση

 53. 16/08 13:57

  Αερομεταφορές: Γιατί δεν θα έχουν πια... «θέση» οι ταξιδιώτες με χαμηλό budget

 54. 16/08 13:18

  TUI: Η ύφεση στο Ην. Βασίλειο θα αλλάξει τους χειμερινούς προορισμούς διακοπών των Βρετανών

 55. 16/08 12:33

  Ξενοδοχεία: Το 90% των επισκεπτών παραβαίνουν τους κανονισμούς – Οι 14 «θανάσιμες αμαρτίες» τους

 56. 16/08 11:41

  Ryanair: 100.000 επιπλέον θέσεις για το φθινόπωρο από Λονδίνο προς Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Γαλλία

 57. 16/08 11:13

  Φαινόμενο Ross-Geller στα ξενοδοχεία: Οι Αμερικανοί οι πιο «κλεπτομανείς» επισκέπτες – Ποια αντικείμενα αφαιρούν

 58. 16/08 10:44

  Συνεργασία Emirates – AEGEAN για συνδεσιμότητα του Ντουμπάι με 8 ελληνικούς προορισμούς

 59. 16/08 10:41

  Απεβίωσε ο Χάρης Αντωνίου, δημιουργός με τον αδερφό του Τάκη, του PLOTIN TRAVEL

 60. 16/08 10:19

  Hyatt: Άνοιξε το Magma Resort Santorini – «Πολυτελής διαμονή με το αυθεντικό πνεύμα της Σαντορίνης» (Video)

 61. 16/08 09:59

  Έκταση 600 στρεμμάτων στο Ελαφονήσι αγόρασε η οικογένεια Τσατσαρωνάκη

 62. 16/08 08:59

  Πώς το ελληνικό λάδι πωλείται ως προϊόν Made in Italy

 63. 16/08 08:11

  Υπουργείο Πολιτισμού: Αποφάσεις για 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Θηρασιά

 64. 16/08 08:09

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα

 65. 16/08 08:07

  IHG Hotels & Resorts: Νέα υπηρεσία βόλτας σκύλων στα ξενοδοχεία Kimpton στις ΗΠΑ

 66. 16/08 08:05

  Επέστρεψε η τουριστική δραστηριότητα στην Τυνησία

 67. 15/08 22:30

  Ιταλία: 91% πληρότητα στα ενοικιαζόμενα

 68. 15/08 08:59

  Ιατρικός τουρισμός | Η χαμένη ευκαιρία προσέλκυσης Βρετανών στη χώρα μας

 69. 15/08 08:51

  Στην Κύπρο τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο

 70. 15/08 08:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

 71. 15/08 08:16

  Σταδιακή επιστροφή των Ούγγρων τουριστών στην Ελλάδα

 72. 15/08 08:05

  Δήμος Αβδήρων: Aξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου «νερό πηγής Ποταμιάς»

 73. 14/08 11:48

  Βασίλης Κικίλιας: Πάμε για ρεκόρ εσόδων-θα ξεπεράσουμε το 2019

 74. 14/08 08:37

  H Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ελβετούς

 75. 14/08 08:30

  Το 45% των Αμερικανών καταναλώνει τουλάχιστον τρία σνακ ημερησίως

 76. 14/08 08:28

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Μύκονο

 77. 14/08 08:27

  Αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα των Σέρβων προς την Ελλάδα

 78. 14/08 08:25

  Αδελφοποίηση Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Bomet της Κένυας

 79. 13/08 08:20

  Έως το 2023 θα είναι έτοιμο το μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

 80. 13/08 08:15

  Εκθεσιακό Κέντρο προβολής της μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας

 81. 13/08 08:13

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ερμιονίδα

 82. 13/08 08:09

  Ενεργειακή λύση σε 2 μικρούς πυρηνικούς σταθμούς βρίσκει η Ολλανδία

 83. 13/08 06:11

  Αίτημα για την κατασκευή της Κανδήλιας οδού και την διασύνδεση της Χαλκίδας με την Β. Εύβοια

 84. 12/08 14:38

  Περιφέρεια Ηπείρου: Ενίσχυση για νέο ξενοδοχείο στα Σύβοτα

 85. 12/08 14:36

  Νέες επενδύσεις και θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό στην Ισπανία

 86. 12/08 14:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κω και Κάρπαθο

 87. 12/08 14:31

  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων | Από τα Γιάννενα στο Dubrovnik σε 5 ώρες

 88. 12/08 14:16

  Η Ρόδος τιμά για άλλη μία φορά φίλους επισκέπτες της

 89. 12/08 11:31

  Trivago | Ξενοδοχεία: Ο σωστός τρόπος να προσεγγίσετε παγκόσμιους ταξιδιώτες

 90. 12/08 10:44

  ΗΠΑ | Ο κορωνοϊός δεν θα επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα- τέλος η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση

 91. 12/08 10:18

  Αρχίζουν ξανά οι πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου

 92. 12/08 09:54

  Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος απόψε σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

 93. 12/08 08:35

  Υπουργείο Τουρισμού: Παραχώρηση 2 καταφυγίων τουριστικών σκαφών

 94. 12/08 08:26

  Θεατρικό Μουσείο στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων

 95. 12/08 08:23

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στο Μεγανήσι και στη θέση Καστός Λευκάδας

 96. 12/08 08:22

  7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παυλοπέτρια στην Ελαφόνησο

 97. 11/08 16:33

  Πολωνία: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα

 98. 11/08 16:11

  Ενισχύσεις για 5 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πύλη, Πήλιο και Βόλο

 99. 11/08 14:34

  Οδησσός: ο πόλεμος πλήττει και τον τουρισμό

 100. 11/08 13:58

  Η Ε.Ξ. Μεσσηνίας καλωσορίζει την έναρξη λειτουργίας του W Escape, που αναβαθμίζει όλη την περιοχή