Γρηγόρης Τάσιος: Πρόεδρος ΠΟΞ για τουρισμό | Το μόνο που έχουμε σήμερα είναι… η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας

Πρόεδρος ΠΟΞ για τουρισμό | Το μόνο που έχουμε σήμερα είναι… η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας

Την εκτίμηση ότι το καλύτερο σενάριο φέτος για τον ελληνικό τουρισμό είναι οι αφίξεις να φτάσουν στο 50% του έτους 2019, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας χθες το πρωί στον Αντέννα Δυτικής Κρήτης 97,1 και τους δημοσιογράφους Μανώλη Κονσολάκη και Γιώργο Γεωργακάκη (εκπομπή «Μικρόφωνο για 2»).

Ενδεικτική του ομιχλώδους τοπίου που επικρατεί μέχρι και σήμερα αναφορικά με την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τάσιος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει μία -έστω και όχι απολύτως σαφής- εικόνα για το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες: «Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε -θα το πω μεταφορικά- είναι η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας», απάντησε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

«Η χρονιά δεν θα είναι η καλύτερη. Πάμε για χρονιά επιβίωσης», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι οι ξενοδόχοι ζητούν από την κυβέρνηση «εμπροσθοβαρή μέτρα και στις θέσεις εργασίας, πολύ στοχευμένα, γιατί όσον αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία άντε να υπάρξει άλλο ένα, εκεί γύρω στον Μάρτιο, με βάση αυτά που κουβεντιάζονται σε σχέση με το πλαφόν των τριών εκατομμυρίων ευρώ…».

ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι το κρίσιμο είναι «να μπορέσει να προχωρήσει ο εμβολιασμός, να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα και γενικότερα ο κόσμος να μπει έστω σε μία σχετική κανονικότητα, επιδημιολογικά, για να μπορέσει μετά ο τουρισμός ν’ ανακάμψει, γιατί εκτός από τις κρατήσεις του 2020 που δεν πραγματοποιήθηκαν και τις έχουμε στους υπολογιστές μας για το 2021, δεν υπάρχει τίποτε άλλο από εκεί και πέρα. Και μιλάμε για τα συνεχούς λειτουργία ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά, αλλά ουσιαστικά είναι κλειστά, σε όλες τις περιοχές της χώρας. Μιλάμε για τα λεγόμενα ορεινού όγκου, τα οποία δεν δούλεψαν καθόλου την περίοδο των εορτών και περίπου προς το ορθόδοξο Πάσχα, κάπου στις αρχές Μαΐου βλέπουμε και ευελπιστούμε και τα 10.000 ξενοδοχεία της χώρας να ξεκινήσουν τη σεζόν. Δεν αντέχει το ξενοδοχείο να μείνει και δεύτερη χρονιά κλειστό, γιατί αν πάμε σε κλειστά ξενοδοχεία για δεύτερη χρονιά πάμε όντως στην καταστροφή. Μέχρι εκείνη την περίοδο, όμως, έχει πάρα πολύ δρόμο, παρόλο που είναι τρεις μήνες».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ υπογράμμισε, απαντώντας σε άλλο ερώτημα, πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος θα υπάρξουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Άλλωστε, το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, δηλαδή τα περυσινά vouchers όπως σας είπα. Άρα, όταν θα αρχίσει να ξεδιαλύνει το πράγμα και κυρίως τα χρώματα στον χάρτη με τα επιδημιολογικά δεδομένα των χωρών -και σ’ εμάς, κυρίως αυτά του ανταγωνισμού, της Ισπανίας και της Τουρκίας, όσον αφορά τη Μεσόγειο ενόψει του καλοκαιριού- τότε θα μπορούμε να λέμε ότι είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα και συγχρόνως ο κόσμος να έχει τη διάθεση να ταξιδέψει, να μετακινηθεί με ασφάλεια. Αυτό είναι πια το πρώτιστο. Είναι πάρα πολύ σωστή η προσέγγιση του Πρωθυπουργού σε σχέση με το λεγόμενο “υγειονομικό διαβατήριο”, πιστοποιητικό, αν θέλετε, πιο σωστά, σε όσους έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο κ. Τάσιος, επισημαίνοντας ότι «θα μπορεί να ταξιδέψει και αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί, απλώς θα πρέπει να μπει στο άλλο σκεπτικό: είτε 72 ώρες αρνητικό τεστ είτε να πάει στα rapid tests που υπάρχουν στις εισόδους της χώρας. Άρα, λοιπόν, το κυρίαρχο είναι αυτό και περιμένουμε τις εξελίξεις».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ο κ. Τάσιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα θελήσουν όλοι να φύγουν από τις χώρες τους σε πολύ μεγάλο ποσοστό και να ταξιδέψουν, ιδιαίτερα στο μοντέλο ήλιος και θάλασσα. Όσον αφορά τις εθνικότητες, θα έλεγα ότι η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά ο πρώτος μας πελάτης -κυρίως Αγγλία, Γερμανία, Σκανδιναβία, Γαλλία, Ιταλία- οι οποίες χώρες αυτές θα κινηθούν ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο έχουν εμβολιαστεί. Φαίνεται ήδη ότι σε κάποιες από αυτές τις χώρες πάει πολύ αργά ο εμβολιασμός, άρα αυτό σημαίνει ότι θα πάνε πιο πίσω και οι ενδεχόμενες κρατήσεις…».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η σύνδεση της φετινής πορείας του εμβολιασμού δεν αφορά μόνο τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες, αλλά αφορά και την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, «δύο είναι τα χαρακτηριστικά που θα διευκολύνουν τα ταξίδια: ο εμβολιασμένος πελάτης και το χρώμα που θα έχει ο χάρτης. Αν, για παράδειγμα, είμαστε σε πράσινο χρώμα στην Ελλάδα, που σημαίνει ελάχιστα κρούσματα και πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, τότε θα είμαστε σίγουρα από τους top προορισμούς επιλογής. Άρα, εξαρτάται και από εμάς εσωτερικά στη χώρα να διατηρήσουμε όσο μπορούμε ακόμα την υπομονή μας και την ψυχραιμία μας για να φτάσουμε μέχρι εκεί».

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ο κ. Τάσιος υπογράμμισε, ακόμη, ότι «τα στοιχεία τα οποία δείχνουν κυρίως έρευνες και μελέτες -και από τις αεροπορικές εταιρείες, όπως σωστά προαναφέρατε- λένε για ένα 50% περίπου του 2019. Αυτό θα είναι το καλύτερο σενάριο που μπορούμε να προβλέψουμε αυτή τη στιγμή, αν αναλογιστούμε ότι γύρω στον Ιούνιο ο εμβολιασμός θα κάνει τον πρώτο πολύ μεγάλο του κύκλο παντού και θα προχωρήσουμε από τα μέσα Ιουνίου για να έχουμε τις πρώτες δυναμικές, δηλαδή να έχουμε και πληρότητες, αυτό εννοώ. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και με αυτούς τους αριθμούς να κινηθούμε τα ξενοδοχεία θ’ ανοίξουν όλα στην Ελλάδα φέτος. Δεν θα είναι όπως πέρυσι που ήταν 5.500. Άρα, λοιπόν, θα υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων κλινών, εκτός από τα υπόλοιπα καταλύματα, που σημαίνει ότι αν θα έχουμε το 50 με 60% θα βιώσουμε πάλι μικρότερες πληρότητες. Ή θα πάμε σε πληρότητες, που θα συνδέονται απόλυτα αεροπορική θέση με ξενοδοχειακή κλίνη. Πτήσεις τσάρτερ, αυτό εννοώ, που ενδιαφέρουν πάρα πάρα πολύ την Κρήτη, για παράδειγμα, μιας και κουβεντιάζουμε στην Κρήτη. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά. Ένα θετικό που μπορούμε να προσθέσουμε στην κουβέντα μας αυτή είναι ότι υπάρχουν αποταμιεύσεις. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα παντού. Δηλαδή αποταμίευσε ο κόσμος, όχι ηθελημένα, γιατί δεν είχε πού να ξοδέψει τα χρήματά του. Ακούγεται λίγο οξύμωρο, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Επίσης, χαρακτηριστικό της χρονιάς θα είναι ότι ο πελάτης θ’ αναζητά πτήσεις λιγότερων ωρών και μία πτήση. Δηλαδή ευνοείται πάρα πολύ η λεγόμενη πτήση τσάρτερ και δεν ευνοείται τόσο πολύ η λεγόμενη τακτική πτήση ή τα ταξίδια που για να φτάσεις στον τελικό προορισμό σου θα πρέπει ν’ αλλάξεις αεροπλάνο δύο και τρεις φορές. Και αυτό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο».

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΣΕΖΟΝ – ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ σημείωσε πως «εγώ δεν πιστεύω ότι η φετινή σεζόν μπορεί να πάει πάνω από 50-60% με βάση το 2019. Τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε το θεωρώ απίθανο. Ήδη πάμε προς τον Ιούνιο. Αν μπούμε τέλη Ιουνίου θα έχουμε τέλη Ιουλίου. Στην καλύτερη περίπτωση η Νότια Ελλάδα θα φτάσει αρχές Νοεμβρίου και η Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου. Άρα, λοιπόν, θα έχουμε πολύ μικρότερη σεζόν, περιορισμένη και δεν ξέρουμε και με ποιες πληρότητες. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν αλλάξει οι τιμές για να κάνουμε ρελάνς στα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, που πρέπει να το βάλουμε στο τραπέζι…».

ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με εκείνους τους τουριστικούς παράγοντες που επισημαίνουν την ανάγκη μείωσης των τελών από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια προκειμένου οι προορισμοί να καταστούν πιο ελκυστικοί για αεροπορικές εταιρείες, ο κ. Τάσιος είπε πως «θεωρώ πολύ σίγουρο ότι οι εταιρείες αυτές θα θελήσουν να φέρουν περισσότερες πτήσεις. Είναι η δουλειά τους. Είναι το ψωμί τους, να το πούμε απλά. Ήδη από το 2020 οι συνέπειες είναι καταστροφικές στους αριθμούς τους και φαίνεται να υπάρχει η ίδια εικόνα και το πρώτο πεντάμηνο – εξάμηνο του 2021 – και αυτό τις ανησυχεί πάρα πολύ. Άρα, εκτιμώ ότι στην πορεία θα υπάρξουν τέτοιες συνέργειες, που θα δώσουν τα κίνητρα στο να μπουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες και άλλα δρομολόγια. Αν και ειλικρινά πιστεύω ότι αν μπούμε σε μία έστω σχετική κανονικότητα δεν θα παίζει καθόλου ρόλο αυτό, διότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει».
Πηγή: hania.news

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 27/11 12:48

  Κύπρος | Κλειδί για το 2023 η προσέλκυση τουρισμού από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής

 2. 27/11 11:59

  10η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ | Κοινό αίτημα για λύσεις στα προβλήματα της ξενοδοχίας - Την αποχώρησή του από τα κοινά ανήγγειλε ο κ.Ρέτσος

 3. 27/11 10:56

  Απελευθερώστε τις δυνατότητες των ξενοδοχείων για να μεγαλώσουμε την πίτα της ανάπτυξης

 4. 27/11 10:54

  Βασίλης Κικίλιας: Επέκταση της σεζόν από το Καστελόριζο μέχρι την Αθήνα

 5. 27/11 10:43

  Μείωση μισθώματος για το 2023 σε δημοτικό ακίνητο που λειτουργεί ως Ξενώνας στην Κοινότητα Ελατούς

 6. 27/11 10:39

  Επιδείνωση του Δείκτη Επιχειρηματικής Εμπιστοσύνης στο Βέλγιο

 7. 26/11 10:50

  Αστροτουρισμός στην Κρήτη | Αστεροσχολείο στη Σητεία - ψηφιακή εφαρμογή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

 8. 26/11 10:46

  Β.Κικίλιας | Ο βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο της επόμενης καμπάνιας

 9. 26/11 10:43

  Eπενδύσεις ανακαίνισης και αναβάθμισης κατηγορίας σε ξενοδοχείο του Πειραιά

 10. 26/11 10:41

  Αεροδρόμια Βρετανίας: Τέλος η απαγόρευση υγρών στις χειραποσκευές το 2024

 11. 25/11 16:57

  ECTAA - HATTA - FEDHATTA: Σύσσωμος ο ευρωπαϊκός οργανωμένος τουρισμός στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ECTAA

 12. 25/11 16:08

  Εγκαίνια του νέου Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα

 13. 25/11 16:06

  Έρευνα Wyndham: Οι Γερμανοί διψούν για διακοπές, όμως αλλάζουν ταξιδιωτικές συνήθειες λόγω πληθωρισμού

 14. 25/11 15:55

  Η AEGEAN έχει σχεδόν ανακτήσει τα επίπεδα του 2019 | 12,3 ή 12,5 εκατομμύρια επιβάτες φέτος

 15. 25/11 15:31

  TAP Air Portugal: Διήμερη απεργία στις 8 & 9 Δεκεμβρίου – Οι μισές πτήσεις ακυρώνονται

 16. 25/11 15:18

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ με έμφαση στη γαστρονομία

 17. 25/11 15:14

  Αξέχαστη εμπειρία στους ταξιδιώτες η προσφορά δωρεάν Κυπριακού Προγεύματος στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

 18. 25/11 15:06

  Σύλλογος Κρήτης | Ο ρόλος του Διευθυντή Ξενοδοχείων: παρελθόν-παρόν-μέλλον

 19. 25/11 13:42

  Studiosus: Οι Κυκλάδες στον νέο κατάλογο smart & small για το 2023

 20. 25/11 13:31

  Προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία η Ακρόπολη

 21. 25/11 13:15

  Θαλάσσιος τουρισμός: Στις 4-6 Μαΐου το 19ο ΕAST MED YACHT SHOW

 22. 25/11 13:05

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Ρεκόρ τριετίας τον Οκτώβριο στην Ευρώπη – Εκτινάχθηκαν οι κρατήσεις για Ελλάδα έναντι του 2019

 23. 25/11 12:38

  Τουρισμός: Οι Βρετανοί μειώνουν τις δαπάνες για διακοπές το 2023 – Ποιες αλλαγές στα ταξίδια φέρνει η ακρίβεια

 24. 25/11 12:21

  Τουρισμός | Virtuoso: Τα ταξίδια εκτός σεζόν γίνονται "μόδα"

 25. 25/11 11:56

  Ευρωπαϊκός τουρισμός πόλης: Επιταχύνεται η ανάκαμψη στις αφίξεις - Γιατί η Κωνσταντινούπολη "ξέφυγε" από τα επίπεδα του 2019

 26. 25/11 10:31

  550 Γάλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες στο συνέδριο της Selectour στην Αθήνα- Ο χαιρετισμός Κικίλια

 27. 25/11 08:41

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Κάρπαθο

 28. 25/11 08:39

  Νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

 29. 25/11 08:34

  Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA: Η αύξηση των εξαγωγών καυσίμων οδηγεί την οικονομία του Κατάρ στο 4,6%

 30. 25/11 00:05

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πειραιά και Μαρκόπουλο

 31. 24/11 19:19

  ΕΕ: Tεχνολογία 5G στις αεροπορικές πτήσεις και Wi-Fi στους δρόμους

 32. 24/11 19:06

  Black Friday | 2 στα 10 κακόβουλα αρχεία τον Νοέμβριο συνδέονται με παραγγελίες

 33. 24/11 18:42

  Αθηναϊκά ξενοδοχεία | Για πρώτη φορά το 2022 θετικό πρόσημο στις πληρότητες τον Οκτώβριο (έναντι του 2019)

 34. 24/11 15:49

  Τέλος στους τηλεφωνικούς θαλάμους στη Γερμανία

 35. 24/11 15:45

  Βασίλης Κικίλιας: Τα ταξιδιωτικά έσοδα φέτος θα ξεπεράσουν κατά 3 δισ. ευρώ το στόχο του προύπολογισμού

 36. 24/11 13:45

  Handelsblatt | Γιατί τα ελληνικά ακίνητα είναι τόσο περιζήτητα στους ξένους

 37. 24/11 13:14

  Ε.Ξ. Ρόδου | Τι συζητήθηκε στη γενική συνέλευση- Σταθερή "πυξίδα" η ποιότητα για τα ξενοδοχεία της Ρόδου

 38. 24/11 12:53

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Ξυλόκαστρο και Μύκονο

 39. 24/11 12:47

  Ryanair | Πτήσεις προς Κέρκυρα από το Memmingen της Βαυαρίας

 40. 24/11 12:23

  Αναγνώριση ιαματικών πόρων Λισβορίου Λέσβου και Λουτρών Παντελίδη Νισύρου

 41. 24/11 11:50

  Κερδίζουν έδαφος τα ταξίδια που συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή | Τι δείχνει έρευνα της Google

 42. 24/11 11:23

  Απίστευτο κι όμως αληθινό: Πωλείται «χρυσάφι» στο ebay η άμμος της νήσου Χρυσής

 43. 24/11 09:44

  Νέος τουριστικός κολοσσός η Uber | Απευθείας κρατήσεις σε εστιατόρια και περιηγήσεις, μετά τα ξενοδοχεία και τις πτήσεις

 44. 24/11 08:30

  Νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα επί της οδού Καλλιρόης - Επισκευή ξενοδοχείου στα Χανιά

 45. 24/11 08:15

  Θετική γνωμοδότηση για ξενοδοχείο στα Σύβοτα

 46. 24/11 08:00

  Οινοτουρισμός | Η στρατηγική ανάπτυξης του Λιβάνου με 15 διαδρομές και 150 ειδικά καταλύματα

 47. 24/11 07:53

  Ισπανία: Στο ιστορικό υψηλό επίπεδο του 1,5 τρισ. ευρώ ανέβηκε το δημόσιο χρέος

 48. 24/11 07:48

  Bέλγιο: Αύξηση μόλις 0,2% του ΑΕΠ - η πρόβλεψη για το 2023

 49. 23/11 15:45

  Workfromgreece.gr Summit | Το φαινόμενο των digital nomads και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα

 50. 23/11 15:27

  Το 2024 η πλήρης ανάκαμψη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

 51. 23/11 15:08

  Επισκέψιμα ζυθοποιεία: Nέα ΚΥΑ για τις προδιαγραφές των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων

 52. 23/11 14:44

  Aποκατάσταση του παραθαλάσσιου τμήματος των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου

 53. 23/11 14:09

  Sharing is Caring - Η μεγαλύτερη αθλητική δημοπρασία από 22 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022

 54. 23/11 13:29

  Σάλος με αμφιλεγόμενη διαφήμιση του Balenciaga: Κοριτσάκια κρατούν αρκουδάκια με περιλαίμια και λουριά του σεξ

 55. 23/11 13:28

  Baglioni Hotels & Resorts: Σε αναζήτηση νέων ξενοδοχείων σε Ιταλία και Ευρώπη

 56. 23/11 13:25

  Φρούτα, λαχανικά, τσάι και κρασί βοηθούν στη μνήμη των ηλικιωμένων

 57. 23/11 13:22

  Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης νίκησε τους ανθρώπους στο παιχνίδι στρατηγικής Diplomacy

 58. 23/11 13:03

  ΕΤΑΔ | Διευκρινίσεις για σ/ν σχετικά με τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου

 59. 23/11 12:41

  Τουρισμός: "Η ποιότητα σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων πρέπει να είναι ο στόχος για το 2023" - Γιατί η Τουρκία έχει πλεονέκτημα

 60. 23/11 12:37

  Κρήτη | Ξενοδόχοι σε απόγνωση ψάχνουν προσωπικό νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

 61. 23/11 12:13

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Κω και Τσεπέλοβο Ζαγορίου

 62. 23/11 12:05

  Η Selected Hideaways συμμετέχει στην Xenia 26-28/11

 63. 23/11 11:19

  UNWTO | Παγκόσμιος Τουρισμός: Στο 65% του 2019 οι αφίξεις το 2022- στο 86% η Μεσόγειος- ποιες χώρες καταγράφουν νέα ρεκόρ

 64. 23/11 10:52

  Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση Philoxenia

 65. 23/11 10:14

  Ξενοδοχεία | 5 φθηνοί τρόποι για να ομορφύνετε τα δωμάτιά σας

 66. 23/11 09:26

  Η 10η Επετειακή Διοργάνωση του 100% Hotel Show ολοκληρώθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία!

 67. 23/11 08:59

  Ο αργός θάνατος των ρωσικών αερομεταφορών

 68. 23/11 08:35

  Ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο, βίλες και γήπεδο γκολφ στο Ομάν

 69. 23/11 08:32

  Ξενοδοχειακή απόβαση των Ισπανών στην Αλβανία

 70. 23/11 08:28

  Θετική γνωμοδότηση για το Καταφύγιο εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής και ναυταθλητισµού στη θέση Ποσειδώνιο στη Θεσσαλονίκη

 71. 23/11 08:25

  Τουρισμός: Ούτε πληθωρισμός, ούτε κόστος ζωής - Ακλόνητη η διάθεση για διακοπές την εορταστική περίοδο

 72. 22/11 16:55

  Επιχορηγήσεις για 3 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Γερολιμένα, Χερσόνησο και Ηγουμενίτσα

 73. 22/11 16:28

  Δυναμική παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση Philoxenia 2022

 74. 22/11 16:04

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | Οι υψηλότερες επιδόσεις στο 9μηνο ήρθαν από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς

 75. 22/11 14:26

  ΟΙ δράσεις της ΣΕΤΚΕ στη Philoxenia

 76. 22/11 14:20

  Ενισχύσεις για 12 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Σαντορίνη, Λασίθι, Χανιά, Κω, Σέριφο, Άνδρο, Μάτι Μεσσηνίας, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

 77. 22/11 14:05

  Τουρισμός: 40 εκατ. διεθνείς αφίξεις στην Τουρκία το 10μηνο του 2022

 78. 22/11 13:28

  Air Transat: Νέες απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα από Μόντρεαλ και Τορόντο το καλοκαίρι του 2023

 79. 22/11 13:08

  Η Ρόδος στη Philoxenia |Καθοριστικής σημασίας η προβολή και στους Έλληνες τουρίστες

 80. 22/11 13:03

  Αυξημένος ο τζίρος σε καταλύματα και εστίαση το γ’ τρίμηνο του 2022

 81. 22/11 11:36

  Η Ελλάδα «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» στα κορυφαία βρετανικά βραβεία κοινού

 82. 22/11 10:05

  Τουρισμός | Η ακρίβεια δεν πτοεί τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες - ποιο είναι το πορτρέτο τους για το 2023

 83. 22/11 09:44

  Το «Κατσικάκι Λήμνου» γίνεται προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης

 84. 22/11 09:37

  Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (1982 – 2022): 40 χρόνια φιλοξενίας, από την ίδρυση έως την καταξίωση

 85. 22/11 09:16

  «Σχέδιο του εισβολέα»: Οργή των Τούρκων για την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

 86. 22/11 09:13

  Μουντιάλ 2022: Το Ιράν έχασε, η Μαχσά Αμινί κέρδισε

 87. 22/11 08:40

  Ένα ιδιαίτερο κατάλυμα για τους λάτρεις των αθλητικών παπουτσιών

 88. 22/11 08:39

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Πάρο και Σαντορίνη

 89. 22/11 08:37

  Η ολλανδική οικονομία απειλείται με ύφεση

 90. 22/11 08:35

  Επιχορήγηση σε νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κεφαλονιά

 91. 22/11 08:33

  Ξενοδοχεία | Στρατηγική συμφωνία InterContinental και Iberostar στα ξενοδοχεία all-inclusive

 92. 21/11 21:16

  Η Airbnb διευκολύνει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε νέους ιδιοκτήτες σπιτιών

 93. 21/11 19:24

  Στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της γαλλικής Selectour με την υποστήριξη του ΕΟΤ

 94. 21/11 19:17

  O ελληνικός τουρισμός με το βλέμμα στο 2030 - Εκδήλωση του ΣΕΤΕ στη Philoxenia

 95. 21/11 16:04

  Νομοθετική πρωτοβουλία για την Εκτός Σχεδίου Δόμηση

 96. 21/11 15:17

  ΗΑΤΤΑ: Νέα πρωτοβουλία για ενίσχυση των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Παλαιστίνης

 97. 21/11 15:16

  Eurowings: Νέα σύνδεση του Βερολίνου με Ρόδο το καλοκαίρι του 2023 – «Άλλοι αποσύρονται, εμείς αναπτυσσόμαστε»

 98. 21/11 14:02

  ΕΤΑΔ| Εκμίσθωση υπέργειου parking στη Θεσσαλονίκη: Παράταση προθεσμίας για τα δικαιολογητικά

 99. 21/11 14:02

  20.000 υπαλλήλους αναζητεί ο Όμιλος Lufthansa

 100. 21/11 13:35

  Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης