Γρηγόρης Τάσιος: Πρόεδρος ΠΟΞ για τουρισμό | Το μόνο που έχουμε σήμερα είναι… η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας

Α Decrease font Enlarge font
Πρόεδρος ΠΟΞ για τουρισμό | Το μόνο που έχουμε σήμερα είναι… η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας

Την εκτίμηση ότι το καλύτερο σενάριο φέτος για τον ελληνικό τουρισμό είναι οι αφίξεις να φτάσουν στο 50% του έτους 2019, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας χθες το πρωί στον Αντέννα Δυτικής Κρήτης 97,1 και τους δημοσιογράφους Μανώλη Κονσολάκη και Γιώργο Γεωργακάκη (εκπομπή «Μικρόφωνο για 2»).

Ενδεικτική του ομιχλώδους τοπίου που επικρατεί μέχρι και σήμερα αναφορικά με την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τάσιος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει μία -έστω και όχι απολύτως σαφής- εικόνα για το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες: «Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε -θα το πω μεταφορικά- είναι η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας», απάντησε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

«Η χρονιά δεν θα είναι η καλύτερη. Πάμε για χρονιά επιβίωσης», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι οι ξενοδόχοι ζητούν από την κυβέρνηση «εμπροσθοβαρή μέτρα και στις θέσεις εργασίας, πολύ στοχευμένα, γιατί όσον αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία άντε να υπάρξει άλλο ένα, εκεί γύρω στον Μάρτιο, με βάση αυτά που κουβεντιάζονται σε σχέση με το πλαφόν των τριών εκατομμυρίων ευρώ…».

ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι το κρίσιμο είναι «να μπορέσει να προχωρήσει ο εμβολιασμός, να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα και γενικότερα ο κόσμος να μπει έστω σε μία σχετική κανονικότητα, επιδημιολογικά, για να μπορέσει μετά ο τουρισμός ν’ ανακάμψει, γιατί εκτός από τις κρατήσεις του 2020 που δεν πραγματοποιήθηκαν και τις έχουμε στους υπολογιστές μας για το 2021, δεν υπάρχει τίποτε άλλο από εκεί και πέρα. Και μιλάμε για τα συνεχούς λειτουργία ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά, αλλά ουσιαστικά είναι κλειστά, σε όλες τις περιοχές της χώρας. Μιλάμε για τα λεγόμενα ορεινού όγκου, τα οποία δεν δούλεψαν καθόλου την περίοδο των εορτών και περίπου προς το ορθόδοξο Πάσχα, κάπου στις αρχές Μαΐου βλέπουμε και ευελπιστούμε και τα 10.000 ξενοδοχεία της χώρας να ξεκινήσουν τη σεζόν. Δεν αντέχει το ξενοδοχείο να μείνει και δεύτερη χρονιά κλειστό, γιατί αν πάμε σε κλειστά ξενοδοχεία για δεύτερη χρονιά πάμε όντως στην καταστροφή. Μέχρι εκείνη την περίοδο, όμως, έχει πάρα πολύ δρόμο, παρόλο που είναι τρεις μήνες».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ υπογράμμισε, απαντώντας σε άλλο ερώτημα, πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος θα υπάρξουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Άλλωστε, το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, δηλαδή τα περυσινά vouchers όπως σας είπα. Άρα, όταν θα αρχίσει να ξεδιαλύνει το πράγμα και κυρίως τα χρώματα στον χάρτη με τα επιδημιολογικά δεδομένα των χωρών -και σ’ εμάς, κυρίως αυτά του ανταγωνισμού, της Ισπανίας και της Τουρκίας, όσον αφορά τη Μεσόγειο ενόψει του καλοκαιριού- τότε θα μπορούμε να λέμε ότι είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα και συγχρόνως ο κόσμος να έχει τη διάθεση να ταξιδέψει, να μετακινηθεί με ασφάλεια. Αυτό είναι πια το πρώτιστο. Είναι πάρα πολύ σωστή η προσέγγιση του Πρωθυπουργού σε σχέση με το λεγόμενο “υγειονομικό διαβατήριο”, πιστοποιητικό, αν θέλετε, πιο σωστά, σε όσους έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο κ. Τάσιος, επισημαίνοντας ότι «θα μπορεί να ταξιδέψει και αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί, απλώς θα πρέπει να μπει στο άλλο σκεπτικό: είτε 72 ώρες αρνητικό τεστ είτε να πάει στα rapid tests που υπάρχουν στις εισόδους της χώρας. Άρα, λοιπόν, το κυρίαρχο είναι αυτό και περιμένουμε τις εξελίξεις».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ο κ. Τάσιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα θελήσουν όλοι να φύγουν από τις χώρες τους σε πολύ μεγάλο ποσοστό και να ταξιδέψουν, ιδιαίτερα στο μοντέλο ήλιος και θάλασσα. Όσον αφορά τις εθνικότητες, θα έλεγα ότι η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά ο πρώτος μας πελάτης -κυρίως Αγγλία, Γερμανία, Σκανδιναβία, Γαλλία, Ιταλία- οι οποίες χώρες αυτές θα κινηθούν ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο έχουν εμβολιαστεί. Φαίνεται ήδη ότι σε κάποιες από αυτές τις χώρες πάει πολύ αργά ο εμβολιασμός, άρα αυτό σημαίνει ότι θα πάνε πιο πίσω και οι ενδεχόμενες κρατήσεις…».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η σύνδεση της φετινής πορείας του εμβολιασμού δεν αφορά μόνο τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες, αλλά αφορά και την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, «δύο είναι τα χαρακτηριστικά που θα διευκολύνουν τα ταξίδια: ο εμβολιασμένος πελάτης και το χρώμα που θα έχει ο χάρτης. Αν, για παράδειγμα, είμαστε σε πράσινο χρώμα στην Ελλάδα, που σημαίνει ελάχιστα κρούσματα και πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, τότε θα είμαστε σίγουρα από τους top προορισμούς επιλογής. Άρα, εξαρτάται και από εμάς εσωτερικά στη χώρα να διατηρήσουμε όσο μπορούμε ακόμα την υπομονή μας και την ψυχραιμία μας για να φτάσουμε μέχρι εκεί».

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ο κ. Τάσιος υπογράμμισε, ακόμη, ότι «τα στοιχεία τα οποία δείχνουν κυρίως έρευνες και μελέτες -και από τις αεροπορικές εταιρείες, όπως σωστά προαναφέρατε- λένε για ένα 50% περίπου του 2019. Αυτό θα είναι το καλύτερο σενάριο που μπορούμε να προβλέψουμε αυτή τη στιγμή, αν αναλογιστούμε ότι γύρω στον Ιούνιο ο εμβολιασμός θα κάνει τον πρώτο πολύ μεγάλο του κύκλο παντού και θα προχωρήσουμε από τα μέσα Ιουνίου για να έχουμε τις πρώτες δυναμικές, δηλαδή να έχουμε και πληρότητες, αυτό εννοώ. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και με αυτούς τους αριθμούς να κινηθούμε τα ξενοδοχεία θ’ ανοίξουν όλα στην Ελλάδα φέτος. Δεν θα είναι όπως πέρυσι που ήταν 5.500. Άρα, λοιπόν, θα υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων κλινών, εκτός από τα υπόλοιπα καταλύματα, που σημαίνει ότι αν θα έχουμε το 50 με 60% θα βιώσουμε πάλι μικρότερες πληρότητες. Ή θα πάμε σε πληρότητες, που θα συνδέονται απόλυτα αεροπορική θέση με ξενοδοχειακή κλίνη. Πτήσεις τσάρτερ, αυτό εννοώ, που ενδιαφέρουν πάρα πάρα πολύ την Κρήτη, για παράδειγμα, μιας και κουβεντιάζουμε στην Κρήτη. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά. Ένα θετικό που μπορούμε να προσθέσουμε στην κουβέντα μας αυτή είναι ότι υπάρχουν αποταμιεύσεις. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα παντού. Δηλαδή αποταμίευσε ο κόσμος, όχι ηθελημένα, γιατί δεν είχε πού να ξοδέψει τα χρήματά του. Ακούγεται λίγο οξύμωρο, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Επίσης, χαρακτηριστικό της χρονιάς θα είναι ότι ο πελάτης θ’ αναζητά πτήσεις λιγότερων ωρών και μία πτήση. Δηλαδή ευνοείται πάρα πολύ η λεγόμενη πτήση τσάρτερ και δεν ευνοείται τόσο πολύ η λεγόμενη τακτική πτήση ή τα ταξίδια που για να φτάσεις στον τελικό προορισμό σου θα πρέπει ν’ αλλάξεις αεροπλάνο δύο και τρεις φορές. Και αυτό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο».

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΣΕΖΟΝ – ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ σημείωσε πως «εγώ δεν πιστεύω ότι η φετινή σεζόν μπορεί να πάει πάνω από 50-60% με βάση το 2019. Τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε το θεωρώ απίθανο. Ήδη πάμε προς τον Ιούνιο. Αν μπούμε τέλη Ιουνίου θα έχουμε τέλη Ιουλίου. Στην καλύτερη περίπτωση η Νότια Ελλάδα θα φτάσει αρχές Νοεμβρίου και η Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου. Άρα, λοιπόν, θα έχουμε πολύ μικρότερη σεζόν, περιορισμένη και δεν ξέρουμε και με ποιες πληρότητες. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν αλλάξει οι τιμές για να κάνουμε ρελάνς στα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, που πρέπει να το βάλουμε στο τραπέζι…».

ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με εκείνους τους τουριστικούς παράγοντες που επισημαίνουν την ανάγκη μείωσης των τελών από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια προκειμένου οι προορισμοί να καταστούν πιο ελκυστικοί για αεροπορικές εταιρείες, ο κ. Τάσιος είπε πως «θεωρώ πολύ σίγουρο ότι οι εταιρείες αυτές θα θελήσουν να φέρουν περισσότερες πτήσεις. Είναι η δουλειά τους. Είναι το ψωμί τους, να το πούμε απλά. Ήδη από το 2020 οι συνέπειες είναι καταστροφικές στους αριθμούς τους και φαίνεται να υπάρχει η ίδια εικόνα και το πρώτο πεντάμηνο – εξάμηνο του 2021 – και αυτό τις ανησυχεί πάρα πολύ. Άρα, εκτιμώ ότι στην πορεία θα υπάρξουν τέτοιες συνέργειες, που θα δώσουν τα κίνητρα στο να μπουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες και άλλα δρομολόγια. Αν και ειλικρινά πιστεύω ότι αν μπούμε σε μία έστω σχετική κανονικότητα δεν θα παίζει καθόλου ρόλο αυτό, διότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει».
Πηγή: hania.news

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 24/02 18:21

  H ανάγκη στρατηγικής επικοινωνίας της Ελλάδας στο εξωτερικό

 2. 24/02 15:22

  Ξεκινά τη λειτουργία του ο t.o. που στήθηκε από συντελεστές του πτωχευμένου Thomas Cook - Θα πουλά πακέτα για το 2021

 3. 24/02 14:11

  Το ομηρικό και εκθαμβωτικό νησί του Ιονίου

 4. 24/02 14:08

  Όλα όσα δεν μπορείτε να δείτε στο Google Maps στην Αττική

 5. 24/02 13:55

  Κ.Νοτοπούλου: Ο σχεδιασμός της ασφαλούς επανέναρξης του τουρισμού δεν μπορεί να περιμένει

 6. 24/02 13:09

  Ακριβός τουρισμός για το πολυπόθητο εμβόλιο

 7. 24/02 12:40

  Επιστρεπτέα προκαταβολή και για χιονοδρομικά κέντρα και ιαματικές πηγές

 8. 24/02 12:13

  Trivago: "Τρέλα" για διακοπές από Αμερικανούς και Άγγλους - Θα θυσίαζαν καριέρα, σεξ, ακόμα και σύντροφο για να ταξιδέψουν!

 9. 24/02 11:46

  Θα είναι η Ελλάδα στους πρώτους προορισμούς της Ευρώπης για τους εμβολιασμένους Βρετανούς;

 10. 24/02 11:19

  Jet2: Αύξηση 1000% στις κρατήσεις! Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς

 11. 24/02 11:15

  Ποια χώρα θα αποτελέσει το πρότυπο για τα πιστοποιητικά κορωνοϊού της Βρετανίας

 12. 24/02 11:00

  H τουριστική επίθεση της Τουρκίας ξεκινά από τη Ρωσία

 13. 24/02 10:54

  ΓΕΠΟΕΤ: Ικανοποίηση για τη μείωση κατά 50% στα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων

 14. 24/02 10:29

  ECTAA: Η άρνηση των αερομεταφορέων να επιστρέφουν χρήματα στις ταξιδιωτικές εταιρίες και τους πελάτες τους πρέπει να σταματήσει

 15. 24/02 10:23

  Οι προσπάθειες διάσωσης της ΚLM

 16. 24/02 10:22

  Πράσινο φως για νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Νάξο

 17. 24/02 10:16

  Πτώση 40% του τζίρου και των ξενοδοχείων μικρών ζώων στην Ουαλία

 18. 24/02 10:08

  Η μοναξιά την εποχή του κορωνοϊού δημιουργεί νέες κυβερνητικές προτεραιότητες

 19. 24/02 10:04

  Γερμανία: Συγκρατημένη αισιοδοξία για πρώτη φορά από τους επιχειρηματίες για την τουριστική περίοδο

 20. 24/02 10:01

  Πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση «ψηφιακών νομάδων» στην Ελλάδα

 21. 23/02 20:41

  Πώς μπορεί η Ελλάδα να επεκτείνει τον κλάδο του τουρισμού με το καθεστώς των «nondom»

 22. 23/02 16:51

  Condor: Πτήσεις από 7 γερμανικά αεροδρόμια σε 16 προορισμούς στην Ελλάδα και Λάρνακα

 23. 23/02 15:42

  Aegean: Nέο ψηφιακό περιβάλλον για τα Miles+Bonus μέλη

 24. 23/02 15:40

  Μια Ελληνίδα στο Δ.Σ. της IAPCO

 25. 23/02 15:39

  Μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες;

 26. 23/02 15:37

  ΙΑΤΑ: Σε λίγες εβδομάδες η εφαρμογή για τα διαβατήρια εμβολιασμού

 27. 23/02 15:08

  Η Ελλάδα στους πιο περιζήτητους προορισμούς των Βρετανών μετά τις ανακοινώσεις Μπ. Τζόνσον

 28. 23/02 14:52

  Βρετανός υπουργός Υγείας: Οι μεταλλάξεις μπορεί να καθυστερήσουν τα διεθνή ταξίδια

 29. 23/02 14:35

  Αλέξης Πατέλης: Ελάτε στην Ελλάδα για τον ήλιο, μείνετε για τη φορολογία και την τεχνολογία

 30. 23/02 14:33

  Η Ίος και ο θρύλος με τον γρίφο στον τάφο του Ομήρου

 31. 23/02 14:27

  Ελληνικός τουρισμός 2020: 7,37 εκατ. αφίξεις το 2020

 32. 23/02 14:12

  Το χωριό που κάποτε «βυθίστηκε» αλλά ξαναγεννήθηκε

 33. 23/02 13:31

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς καθυστέρηση

 34. 23/02 12:18

  Έρευνα ΕΞΑ-ΑΑ: Ασφαλής προορισμός η Αθήνα το 2020 για τους τουρίστες- Δραματικές οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας

 35. 23/02 11:42

  Βρετανία: Απογείωση των κρατήσεων μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

 36. 23/02 10:57

  Σύγχρονες δράσεις προβολής της Ίου στις διεθνείς αγορές

 37. 23/02 10:16

  Η επικοινωνιακή στρατηγική του ΕΟΤ για το 2021- τι αναφέρει η απόφαση

 38. 23/02 10:03

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Χανιά και Ανατολική Μάνη

 39. 23/02 10:01

  Άδειες για τουριστικές κατοικίες και επιπλωμένα διαμερίσματα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Χαλκιδική

 40. 23/02 09:58

  Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: Γνωμοδότηση για κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Μύκονο

 41. 23/02 09:55

  Ο Δήμος Σπάρτης στο Δίκτυο Βιώσιμη Πόλη

 42. 23/02 09:54

  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικών δράσεων

 43. 23/02 09:49

  Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

 44. 23/02 09:41

  ΥΠΑ: Υποχρεωτικό rapid test άφιξης για όλους τους επιβάτες από Η.Α.Ε και Ην. Βασίλειο

 45. 23/02 09:15

  Ιδανική λύση για απολύμανση και αποστείρωση των ξενοδοχείων χωρίς χημικά: Πρόταση του Ομίλου Pleiades-Group

 46. 23/02 09:10

  Vintage Κλασική Κουζίνα

 47. 22/02 16:11

  Κύπρος: Επανέναρξη των πτήσεων και επαναλειτουργία των αεροδρομίων από 1η Μαρτίου 2021

 48. 22/02 16:07

  30 χρόνια Unitravel: Έμφαση στην ταξιδιωτική εξέλιξη, από την πτώση του τείχους του Βερολίνου έως την εποχή του κορωνοϊού

 49. 22/02 15:36

  Ακυρώθηκε το Mediterranean Yacht Show 2021

 50. 22/02 15:31

  Ο κορωνοϊός αφάνισε φυλή ιθαγενών στη Βραζιλία

 51. 22/02 15:06

  Ρωσικός τουρισμός: Ο Anex Tour ξεκινά πτήσεις τσάρτερ προς Αττάλεια από τον Μάρτιο

 52. 22/02 14:50

  ΕΞΑ-ΑΑ: Παρακολουθήστε διαδικτυακά στις 23 Φεβρουαρίου την έρευνα "Περί ικανοποίησης επισκεπτών και απόδοσης ξενοδοχείων Αττικής 2020"

 53. 22/02 14:05

  DRV | Πρόταση 8 δράσεων για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη Γερμανία

 54. 22/02 13:44

  Γερμανία: Τα ατομικά ταξίδια κυριάρχησαν των πακέτων διακοπών το 2020 – Η κρουαζιέρα συρρικνώθηκε κατά 3/4

 55. 22/02 13:17

  Οι πιλότοι σκουριάζουν λόγω πανδημίας

 56. 22/02 13:07

  Emirates: Ντουμπάι- Αθήνα- Ν.Υόρκη από 1η Ιουνίου

 57. 22/02 12:53

  Μειωμένες κατά 76,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2020

 58. 22/02 12:28

  Donkey Hotels: H νέα αλυσίδα ξενοδοχείων με συγχώνευση των YES! Hotels και Αθήναιον (Intercontinental)

 59. 22/02 12:23

  Greek Panorama Virtual: Δεύτερη εκδήλωση με διασύνδεση με Ολλανδία και Ιταλία

 60. 22/02 12:12

  Telegraph: Αυτά είναι τα καλύτερα 15 Ελληνικά νησιά για διακοπές των Βρετανών το 2021

 61. 22/02 12:12

  Greece. More than a destination- Η κοινή καμπάνια ΕΟΤ και Aegean

 62. 22/02 11:50

  Εντυπωσιακές εικόνες: Ο δρόμος που σε περνάει μέσα… από το βουνό

 63. 22/02 11:48

  «Τιτανικός της Ελλάδας»: Ο Πάτροκλος δίπλα στην Αθήνα

 64. 22/02 10:58

  Μόνο εμβολιασμένοι στα ξενοδοχεία του Alltours- αισιοδοξία για ασφαλείς διακοπές μετά το Πάσχα

 65. 22/02 10:07

  Συμπαράσταση στον αγώνα των ξεναγών και από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας

 66. 22/02 10:05

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ροδόπολη

 67. 22/02 10:03

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη, Χαλκιδική και Θάσο

 68. 22/02 10:02

  Δήμος Ιεράπετρας: Έξυπνες εφαρμογές για την προστασία της νήσου Χρυσής και την προβολή του παράκτιου μετώπου

 69. 22/02 10:00

  Δήμος Αμοργού: Tι περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Σχέδιο έως το 2023 για τον τουρισμό

 70. 22/02 09:59

  To 75% των Αμερικανών καταναλωτών θα εξακολουθήσουν τις νέες συνήθειες που απέκτησαν στην πανδημία

 71. 21/02 13:31

  Δεν κάνουν διακοπές 4 στους 10 Γερμανούς

 72. 21/02 13:22

  Το έρημο ελληνικό χωριό που έπρεπε… να κοπιάζεις πολύ

 73. 21/02 13:17

  Ποιος είναι ο παλιός χωματόδρομος των γιατρών και δικηγόρων στην παλιά Αθήνα

 74. 21/02 13:14

  “BikeFriendly” προορισμός το Ρέθυμνο

 75. 21/02 13:07

  Ψήφισμα συμπαράστασης στους ξεναγούς από το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας

 76. 21/02 13:04

  Δήμος Πρεσπών: Πλειοδότης για την εκμίσθωση ξενώνα

 77. 21/02 13:00

  Το ισχυρότερο ρούβλι θα κάνει φθηνότερα τα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό φέτος

 78. 21/02 12:58

  Κίνα: Η αξία των διαδικτυακών πωλήσεων αγαθών θα είναι φέτος μεγαλύτερη των πωλήσεων σε φυσικά σημεία

 79. 21/02 12:53

  Παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για τις πτήσεις εξωτερικού

 80. 20/02 09:23

  Κορωνοϊός: Τι ισχύει ανά χώρα με τους συνοριακούς ελέγχους στην ΕΕ

 81. 20/02 09:21

  Νορβηγία: Η πρώτη εξαίρεση από καραντίνα λόγω εμβολιασμού

 82. 20/02 09:17

  Κορέα: Επένδυση 43,2 δισ. δολ. για το μεγαλύτερο στον κόσμο υπεράκτιο αιολικό πάρκο και το κλείσιμο 7 πυρηνικών εργοστασίων

 83. 19/02 18:26

  Η Θεσσαλονίκη της γαστρονομίας προβλήθηκε στην Ιταλία

 84. 19/02 14:19

  ΑΝΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ | Επιλεγμένες διαδικτυακές προβολές από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

 85. 19/02 13:20

  Βρετανός υπουργός Εξωτερικών: Είναι λάθος να κάνουμε υποθέσεις για το αν θα γίνουν διακοπές το καλοκαίρι

 86. 19/02 13:04

  Πρώην αεροσυνοδοί βρίσκουν δουλειά στα τρένα

 87. 19/02 12:54

  Το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου ταξιδεύει μέσα από το National Geographic

 88. 19/02 12:19

  Έρευνα GBTA: Το εμβόλιο εκτοξεύει την αίσθηση ασφάλειας στα επαγγελματικά ταξίδια

 89. 19/02 11:45

  Crystal Cruises: Μόνο εμβολιασμένοι στις κρουαζιέρες της

 90. 19/02 11:26

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών για το καλοκαίρι του 2021

 91. 19/02 10:58

  Βίντεο: Το εντυπωσιακό νεκροταφείο των ναυαγίων δίπλα στην Αθήνα

 92. 19/02 10:58

  SOS εκπέμπει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δ. Κρήτης - αίτημα για απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας

 93. 19/02 10:56

  Το χωριό με το παράξενο όνομα που δεν έχει ούτε έναν κάτοικο

 94. 19/02 10:42

  «Η Ελλάδα μπορεί να είναι η χώρα του “ευ ζην”»

 95. 19/02 10:24

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχεία στην Κατεχάκη και στην Αριστοτέλους - Κατεδάφιση κτιρίου από τον Όμιλο Χανδρή στο Φάληρο

 96. 19/02 10:22

  Το αεροδρόμιο του Καΐρου έλαβε πιστοποίηση υγειονομικής ασφάλειας

 97. 19/02 10:20

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη και Ανατολική Μάνη

 98. 19/02 10:18

  Οι απώλειες από τον χειμερινό τουρισμό πλήγμα για την αυστριακή οικονομία

 99. 19/02 10:08

  Εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών μας στη Γαλλία

 100. 18/02 16:49

  Νέο θεσμικό πλαίσιο για αυτόνομη οδήγηση