Γρηγόρης Τάσιος: Πρόεδρος ΠΟΞ για τουρισμό | Το μόνο που έχουμε σήμερα είναι… η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας

Πρόεδρος ΠΟΞ για τουρισμό | Το μόνο που έχουμε σήμερα είναι… η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας

Την εκτίμηση ότι το καλύτερο σενάριο φέτος για τον ελληνικό τουρισμό είναι οι αφίξεις να φτάσουν στο 50% του έτους 2019, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας χθες το πρωί στον Αντέννα Δυτικής Κρήτης 97,1 και τους δημοσιογράφους Μανώλη Κονσολάκη και Γιώργο Γεωργακάκη (εκπομπή «Μικρόφωνο για 2»).

Ενδεικτική του ομιχλώδους τοπίου που επικρατεί μέχρι και σήμερα αναφορικά με την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τάσιος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει μία -έστω και όχι απολύτως σαφής- εικόνα για το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες: «Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε -θα το πω μεταφορικά- είναι η εικόνα του Χριστού και της Παναγίας», απάντησε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

«Η χρονιά δεν θα είναι η καλύτερη. Πάμε για χρονιά επιβίωσης», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι οι ξενοδόχοι ζητούν από την κυβέρνηση «εμπροσθοβαρή μέτρα και στις θέσεις εργασίας, πολύ στοχευμένα, γιατί όσον αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία άντε να υπάρξει άλλο ένα, εκεί γύρω στον Μάρτιο, με βάση αυτά που κουβεντιάζονται σε σχέση με το πλαφόν των τριών εκατομμυρίων ευρώ…».

ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι το κρίσιμο είναι «να μπορέσει να προχωρήσει ο εμβολιασμός, να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα και γενικότερα ο κόσμος να μπει έστω σε μία σχετική κανονικότητα, επιδημιολογικά, για να μπορέσει μετά ο τουρισμός ν’ ανακάμψει, γιατί εκτός από τις κρατήσεις του 2020 που δεν πραγματοποιήθηκαν και τις έχουμε στους υπολογιστές μας για το 2021, δεν υπάρχει τίποτε άλλο από εκεί και πέρα. Και μιλάμε για τα συνεχούς λειτουργία ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά, αλλά ουσιαστικά είναι κλειστά, σε όλες τις περιοχές της χώρας. Μιλάμε για τα λεγόμενα ορεινού όγκου, τα οποία δεν δούλεψαν καθόλου την περίοδο των εορτών και περίπου προς το ορθόδοξο Πάσχα, κάπου στις αρχές Μαΐου βλέπουμε και ευελπιστούμε και τα 10.000 ξενοδοχεία της χώρας να ξεκινήσουν τη σεζόν. Δεν αντέχει το ξενοδοχείο να μείνει και δεύτερη χρονιά κλειστό, γιατί αν πάμε σε κλειστά ξενοδοχεία για δεύτερη χρονιά πάμε όντως στην καταστροφή. Μέχρι εκείνη την περίοδο, όμως, έχει πάρα πολύ δρόμο, παρόλο που είναι τρεις μήνες».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ υπογράμμισε, απαντώντας σε άλλο ερώτημα, πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος θα υπάρξουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Άλλωστε, το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, δηλαδή τα περυσινά vouchers όπως σας είπα. Άρα, όταν θα αρχίσει να ξεδιαλύνει το πράγμα και κυρίως τα χρώματα στον χάρτη με τα επιδημιολογικά δεδομένα των χωρών -και σ’ εμάς, κυρίως αυτά του ανταγωνισμού, της Ισπανίας και της Τουρκίας, όσον αφορά τη Μεσόγειο ενόψει του καλοκαιριού- τότε θα μπορούμε να λέμε ότι είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα και συγχρόνως ο κόσμος να έχει τη διάθεση να ταξιδέψει, να μετακινηθεί με ασφάλεια. Αυτό είναι πια το πρώτιστο. Είναι πάρα πολύ σωστή η προσέγγιση του Πρωθυπουργού σε σχέση με το λεγόμενο “υγειονομικό διαβατήριο”, πιστοποιητικό, αν θέλετε, πιο σωστά, σε όσους έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο κ. Τάσιος, επισημαίνοντας ότι «θα μπορεί να ταξιδέψει και αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί, απλώς θα πρέπει να μπει στο άλλο σκεπτικό: είτε 72 ώρες αρνητικό τεστ είτε να πάει στα rapid tests που υπάρχουν στις εισόδους της χώρας. Άρα, λοιπόν, το κυρίαρχο είναι αυτό και περιμένουμε τις εξελίξεις».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ο κ. Τάσιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα θελήσουν όλοι να φύγουν από τις χώρες τους σε πολύ μεγάλο ποσοστό και να ταξιδέψουν, ιδιαίτερα στο μοντέλο ήλιος και θάλασσα. Όσον αφορά τις εθνικότητες, θα έλεγα ότι η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά ο πρώτος μας πελάτης -κυρίως Αγγλία, Γερμανία, Σκανδιναβία, Γαλλία, Ιταλία- οι οποίες χώρες αυτές θα κινηθούν ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο έχουν εμβολιαστεί. Φαίνεται ήδη ότι σε κάποιες από αυτές τις χώρες πάει πολύ αργά ο εμβολιασμός, άρα αυτό σημαίνει ότι θα πάνε πιο πίσω και οι ενδεχόμενες κρατήσεις…».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η σύνδεση της φετινής πορείας του εμβολιασμού δεν αφορά μόνο τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες, αλλά αφορά και την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, «δύο είναι τα χαρακτηριστικά που θα διευκολύνουν τα ταξίδια: ο εμβολιασμένος πελάτης και το χρώμα που θα έχει ο χάρτης. Αν, για παράδειγμα, είμαστε σε πράσινο χρώμα στην Ελλάδα, που σημαίνει ελάχιστα κρούσματα και πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, τότε θα είμαστε σίγουρα από τους top προορισμούς επιλογής. Άρα, εξαρτάται και από εμάς εσωτερικά στη χώρα να διατηρήσουμε όσο μπορούμε ακόμα την υπομονή μας και την ψυχραιμία μας για να φτάσουμε μέχρι εκεί».

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ο κ. Τάσιος υπογράμμισε, ακόμη, ότι «τα στοιχεία τα οποία δείχνουν κυρίως έρευνες και μελέτες -και από τις αεροπορικές εταιρείες, όπως σωστά προαναφέρατε- λένε για ένα 50% περίπου του 2019. Αυτό θα είναι το καλύτερο σενάριο που μπορούμε να προβλέψουμε αυτή τη στιγμή, αν αναλογιστούμε ότι γύρω στον Ιούνιο ο εμβολιασμός θα κάνει τον πρώτο πολύ μεγάλο του κύκλο παντού και θα προχωρήσουμε από τα μέσα Ιουνίου για να έχουμε τις πρώτες δυναμικές, δηλαδή να έχουμε και πληρότητες, αυτό εννοώ. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και με αυτούς τους αριθμούς να κινηθούμε τα ξενοδοχεία θ’ ανοίξουν όλα στην Ελλάδα φέτος. Δεν θα είναι όπως πέρυσι που ήταν 5.500. Άρα, λοιπόν, θα υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων κλινών, εκτός από τα υπόλοιπα καταλύματα, που σημαίνει ότι αν θα έχουμε το 50 με 60% θα βιώσουμε πάλι μικρότερες πληρότητες. Ή θα πάμε σε πληρότητες, που θα συνδέονται απόλυτα αεροπορική θέση με ξενοδοχειακή κλίνη. Πτήσεις τσάρτερ, αυτό εννοώ, που ενδιαφέρουν πάρα πάρα πολύ την Κρήτη, για παράδειγμα, μιας και κουβεντιάζουμε στην Κρήτη. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά. Ένα θετικό που μπορούμε να προσθέσουμε στην κουβέντα μας αυτή είναι ότι υπάρχουν αποταμιεύσεις. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα παντού. Δηλαδή αποταμίευσε ο κόσμος, όχι ηθελημένα, γιατί δεν είχε πού να ξοδέψει τα χρήματά του. Ακούγεται λίγο οξύμωρο, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Επίσης, χαρακτηριστικό της χρονιάς θα είναι ότι ο πελάτης θ’ αναζητά πτήσεις λιγότερων ωρών και μία πτήση. Δηλαδή ευνοείται πάρα πολύ η λεγόμενη πτήση τσάρτερ και δεν ευνοείται τόσο πολύ η λεγόμενη τακτική πτήση ή τα ταξίδια που για να φτάσεις στον τελικό προορισμό σου θα πρέπει ν’ αλλάξεις αεροπλάνο δύο και τρεις φορές. Και αυτό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο».

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΣΕΖΟΝ – ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ σημείωσε πως «εγώ δεν πιστεύω ότι η φετινή σεζόν μπορεί να πάει πάνω από 50-60% με βάση το 2019. Τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε το θεωρώ απίθανο. Ήδη πάμε προς τον Ιούνιο. Αν μπούμε τέλη Ιουνίου θα έχουμε τέλη Ιουλίου. Στην καλύτερη περίπτωση η Νότια Ελλάδα θα φτάσει αρχές Νοεμβρίου και η Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου. Άρα, λοιπόν, θα έχουμε πολύ μικρότερη σεζόν, περιορισμένη και δεν ξέρουμε και με ποιες πληρότητες. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν αλλάξει οι τιμές για να κάνουμε ρελάνς στα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, που πρέπει να το βάλουμε στο τραπέζι…».

ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με εκείνους τους τουριστικούς παράγοντες που επισημαίνουν την ανάγκη μείωσης των τελών από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια προκειμένου οι προορισμοί να καταστούν πιο ελκυστικοί για αεροπορικές εταιρείες, ο κ. Τάσιος είπε πως «θεωρώ πολύ σίγουρο ότι οι εταιρείες αυτές θα θελήσουν να φέρουν περισσότερες πτήσεις. Είναι η δουλειά τους. Είναι το ψωμί τους, να το πούμε απλά. Ήδη από το 2020 οι συνέπειες είναι καταστροφικές στους αριθμούς τους και φαίνεται να υπάρχει η ίδια εικόνα και το πρώτο πεντάμηνο – εξάμηνο του 2021 – και αυτό τις ανησυχεί πάρα πολύ. Άρα, εκτιμώ ότι στην πορεία θα υπάρξουν τέτοιες συνέργειες, που θα δώσουν τα κίνητρα στο να μπουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες και άλλα δρομολόγια. Αν και ειλικρινά πιστεύω ότι αν μπούμε σε μία έστω σχετική κανονικότητα δεν θα παίζει καθόλου ρόλο αυτό, διότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει».
Πηγή: hania.news

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 04/10 22:41

  Athens Beach Club A.E. | Έναρξη έργων για την ανάπλαση της Ακτής Β' Βούλας

 2. 04/10 16:30

  ΕΟΤ Κάτω Χωρών | Προβολή της Σύρου σε Βέλγιο και Ολλανδία

 3. 04/10 16:27

  AEGEAN | Επανέναρξη του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα με τη στήριξη της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino)

 4. 04/10 15:23

  Τα ¾ των Ευρωπαίων τάσσονται υπέρ της χρήσης ψηφιακών ταξιδιωτικών εγγράφων

 5. 04/10 14:47

  Airbnb | Φλωρεντία: Τέλος στις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο

 6. 04/10 14:33

  Ν. Κελαϊδίτης: «Αθήνα Ψηλά» στις Επενδύσεις και στον Τουρισμό - Στόχος τα οφέλη τους να διαχέονται στους Αθηναίους

 7. 04/10 14:20

  Τουρισμός: Προς εξαφάνιση οι διακοπές όπως τις γνωρίζουμε το 2040, λόγω κλιματικής αλλαγής - Η Ελλάδα θα είναι ανυπόφορος προορισμός

 8. 04/10 12:45

  Handelsblatt | Εντυπωσιακή η ανάπτυξη των χωρών του Νότου αλλά... Ο τουρισμός δύσκολα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται

 9. 04/10 12:41

  Η TUI αναζητά να καλύψει 1.100 κενές θέσεις εργασίας με εργαζομένους από άλλους κλάδους

 10. 04/10 12:17

  Το Άμστερνταμ θα έχει τον ακριβότερο τουριστικό φόρο στην Ευρώπη το 2024

 11. 04/10 12:16

  Έρχονται τα οικονομικά ξενοδοχεία Four Points Express by Sheraton από την Marriott

 12. 04/10 12:08

  Τουρισμός | +27% τα τουριστικά έσοδα στην Κύπρο το 7μηνο του 2023

 13. 04/10 11:53

  Ισπανικός τουρισμός | Οι διανυκτερεύσεις σε μη ξενοδοχειακά καταλύματα στο 8μηνο ξεπέρασαν το 2019

 14. 04/10 11:25

  ΤUI | «Digital Hub» στο Πόρτο, με στόχο τη μετατροπή της σε παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής πλατφόρμας ταξιδιών

 15. 04/10 07:43

  Το ΞΕΕ χρηματοδοτεί τη μελέτη αναδάσωσης των πυρόπληκτων περιοχών της Ρόδου

 16. 04/10 07:39

  Πράσινο φως για μακροχρόνια μίσθωση του ξενώνα ΔΟΛΟΠΙΑ

 17. 04/10 07:37

  Δήμος Κέας: Ανάθεση για ηλεκτρονικό marketing τουρισμού

 18. 04/10 07:36

  Κλιματική αλλαγή και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε Καβάλα και Θάσο

 19. 04/10 07:33

  Παγκόσμιοι αγώνες IRONMAN 70.3 στη Βουλιαγμένη

 20. 03/10 16:28

  CNT | Αυτά είναι τα 4 (+1) Ελληνικά ξενοδοχεία που αναδείχθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο για το 2023

 21. 03/10 15:56

  Χωρίς ETIAS τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη και το 2024

 22. 03/10 15:03

  Resonance: Η Αθήνα στην 48η θέση της παγκόσμιας κατάταξης καλύτερων πόλεων για το 2024

 23. 03/10 15:00

  Προς απαγόρευση των κινητών στα βρετανικά σχολεία

 24. 03/10 14:11

  FedHATTA: Συνάντηση με την Μελίνα Δασκαλάκη - "Μόνο οι συνέργειες μπορούν να εγγυηθούν το αύριο"

 25. 03/10 14:03

  Σε διαβούλευση το σ/ν Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης | Νέες προθεσμίες κατάταξης των ξενοδοχείων - Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

 26. 03/10 12:46

  CNT | 9 στα 20 καλύτερα Ευρωπαϊκά νησιά για το 2023 είναι Ελληνικά! Πώς τα αξιολόγησαν οι ταξιδιώτες

 27. 03/10 12:38

  Ζευγάρι συνταξιούχων Αυστραλών επέλεξε τις κρουαζιέρες από τον οίκο ευγηρίας

 28. 03/10 12:11

  Αεροδρόμιο Αθήνας | Η επιβατική κίνηση ξεπέρασε το 2019 τόσο τον Σεπτέμβριο, όσο και στο 9μηνο

 29. 03/10 11:32

  Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα

 30. 03/10 10:34

  Τουρισμός | Διεθνή ταξίδια επιλέγει 1 στους 2 καταναλωτές από 12 χώρες - oι 4 τύποι ταξιδιωτών

 31. 03/10 10:10

  AEGEAN | Το νέο χειμερινό πρόγραμμα 2023/ 2024

 32. 03/10 07:49

  Ενδιαφέρον για απευθείας αεροπορική σύνδεση Μπάνια Λούκα – Αθήνας

 33. 03/10 07:46

  Αυξημένο το ενδιαφέρον των Καναδών για διακοπές στην Ελλάδα

 34. 03/10 07:45

  ΕΑΤΑ: Διεκδίκηση του ετήσιου συνεδρίου του ΙAPCO και του ICCA για το 2027

 35. 03/10 07:42

  Μουσικός Λαβύρινθος στο Σπίτι των Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών

 36. 03/10 07:39

  Αναρριχητικό Φεστιβάλ Ερμιονίδας

 37. 02/10 17:34

  Οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. της ΠΟΞ

 38. 02/10 15:05

  Aurinkomatkat: Καθαρισμός του βορειοδυτικού τμήματος της ακτής της Ρόδου με τη βοήθεια τουριστών

 39. 02/10 14:53

  ΕΛΚΕΘΕ | Έκτακτες δειγματοληψίες στην περιοχή του Παγασητικού και του Θερμαϊκού Κόλπου

 40. 02/10 14:48

  Στο Επιμελητήριο Χανίων ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα

 41. 02/10 14:43

  Τουρισμός | Η Ελλάδα σάρωσε στα World Travel Awards - Διακρίσεις για Αθήνα, Μάνη, τουριστικές εταιρίες και ξενοδοχεία

 42. 02/10 12:59

  CHECK24 | Κρήτη, Ρόδος, Κως στο top-10 για διακοπές το φθινόπωρο – Ακριβότερα από πέρυσι τα πακέτα

 43. 02/10 12:00

  Ελληνίδα η νέα διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ του ξενοδοχείου The Ben West Palm

 44. 02/10 11:14

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Συλλυπητήριο μήνυμα για το Νίκο Σκουλά

 45. 02/10 10:58

  Έρευνα | Οι μισοί ξενοδοχοϋπάλληλοι στα ξενοδοχεία της Κρήτης έχουν σκεφτεί να αλλάξουν δουλειά

 46. 02/10 10:46

  Η συμβολή των 10.000 ξενοδοχείων στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού | Μανώλης Γιαννούλης

 47. 02/10 10:23

  Τουρισμός | Booking.com και Statista: Πώς βλέπει ο κλάδος των καταλυμάτων στην Ευρώπη το θέμα της βιωσιμότητας- ανέτοιμοι οι Έλληνες

 48. 02/10 10:00

  Στο Παρίσι για επαφές με τουριστικούς παράγοντες ο Δ. Φραγκάκης

 49. 02/10 07:48

  Πάρος: Διαγωνισμός για την 25ετή εκμίσθωση του ξενώνα Μάρπησσας

 50. 02/10 07:46

  Διαγωνισμός για marketing support σε αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το εξωτερικό

 51. 02/10 07:45

  Βόρεια Μακεδονία: Αύξηση 44% στις αφίξεις ξένων τουριστών στο επτάμηνο

 52. 02/10 07:43

  Ισπανία: Στο 3,5 % ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο

 53. 02/10 07:35

  Μνημόνιο συνεργασίας για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

 54. 01/10 16:33

  H οδική γέφυρα Κήποι – Ύψαλα θα ανοίξει νέα εποχή για τα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

 55. 01/10 07:48

  Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό στην Παροικιά Πάρου

 56. 01/10 07:43

  Συνέδριο Rhodes Model Regional Co-operation 2023 στη Ρόδο

 57. 30/09 18:58

  Tο βιολί του Μότσαρτ μάγεψε τους επισκέπτες στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

 58. 30/09 07:43

  Summer School του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών στην Αθήνα

 59. 29/09 22:47

  Το Digital Nomad Couple στη Μεσσηνία

 60. 29/09 18:32

  Στο Δήμο Χανίων παραχωρεί η ΕΤΑΔ το Φρούριο Ιτζεδίν

 61. 29/09 16:32

  Ντρισμπιώτη & Μουρούτσος στη φετινή γιορτή του Navarino Challenge

 62. 29/09 15:13

  Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ: Αποχαιρετιστήριο στο Νίκο Σκουλά

 63. 29/09 13:56

  Βαλεαρίδες: Οι παράνομες μισθώσεις θα σφραγίζονται

 64. 29/09 13:40

  ΕΟΤ: Επιδιώκουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην αειφορία - Ομιλίες Α. Γκερέκου και Δ. Φραγκάκη στο συνέδριο της ECTAA

 65. 29/09 13:30

  ΤΑΙΠΕΔ: Προσφορά για την «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

 66. 29/09 13:13

  Τουρισμός: Το 40% αγγίζουν οι αυξήσεις στις τιμές διακοπών στη Μεσόγειο το φθινόπωρο - Οι τιμές σε Κρήτη, Ρόδο και Κω

 67. 29/09 12:00

  Τουρισμός | Expedia: Αυτό το μονοπάτι ακολουθούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες πριν προβούν σε κράτηση

 68. 29/09 11:39

  BeachBound Vacations: Η Κέρκυρα νέος προορισμός στα πακέτα all inclusive

 69. 29/09 11:14

  FedHATTA/ HATTA/ ECTAA: Η Ελλάδα για τέταρτη συνεχή χρονιά στην αιχμή των εξελίξεων στον Ευρωπαϊκό τουρισμό

 70. 29/09 10:44

  Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat | Νέο ξενοδοχείο στα Εμιράτα εμπνευσμένο από τη Σαντορίνη

 71. 29/09 10:34

  ΕΟΤ | Προώθηση της Δυτικής Πελοποννήσου στην Αυστρία και Σλοβακία

 72. 29/09 07:40

  Αριστοτέλειο | Στο Ζορπίδης Τράβελ φοιτητικές μετακινήσεις

 73. 29/09 07:37

  Αλβανία: Ραγδαία αύξηση ξένων επενδύσεων σε ακίνητα

 74. 29/09 07:33

  Η μεγάλη επιστροφή των τουριστών στη Γαλλία

 75. 29/09 07:29

  Η καλή πορεία του τουρισμού στον Λίβανο

 76. 29/09 07:27

  Ελληνική συμμετοχή σε Φεστιβάλ κρασιού στη Βουδαπέστη

 77. 28/09 23:44

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Κραυγή απόγνωσης: SOS

 78. 28/09 19:02

  ΕΞΑΑΑ | Χαμηλότερες επιδόσεις από το 2019 τόσο τον Αύγουστο όσο και το 8μηνο για τα ξενοδοχεία της Αθήνας

 79. 28/09 15:50

  ΤΑΙΠΕΔ: Ο ΟΛΘ προτιμητέος επενδυτής για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

 80. 28/09 14:33

  Η πόλη της Αθήνας υποδέχεται τον ευρωπαϊκό τουρισμό – Συνάντηση του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη με την ECTAA

 81. 28/09 14:31

  Ρωσικός τουρισμός: Διπλάσια ζήτηση από πέρυσι για ξενοδοχεία στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο

 82. 28/09 14:05

  Με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου γιόρτασε η Ρόδος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023

 83. 28/09 12:27

  Η Ελλάδα είχε τις ακριβότερες βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη το καλοκαίρι - Τιμές... Ελβετίας και Βρετανίας!

 84. 28/09 12:02

  Τουρισμός | Πώς διαμορφώνεται ο φόρος διαμονής στην Ιταλία- τα έσοδα των Δήμων

 85. 28/09 11:44

  Απαγόρευση κυκλοφορίας σε χωριά της Εύβοιας - Χιλιάδες τόνοι νερού έπεσαν από Μαντούδι μέχρι Ιστιαία

 86. 28/09 11:41

  Εικόνες καταστροφής στο Βόλο: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

 87. 28/09 11:17

  ΙNSETE Intelligence | Μείωση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στις Κυκλάδες το 8μηνο

 88. 28/09 11:06

  Uber | Έρευνα: Ποια προβλήματα δημιουργούν άγχος στους ταξιδιώτες

 89. 28/09 10:39

  Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σκουλάς, πρώτος υπουργός Τουρισμού και επί σειρά ετών ΓΓ του ΕΟΤ

 90. 28/09 10:25

  Ρομπότ μπαρίστας στη Νέα Υόρκη

 91. 28/09 07:47

  Εκμισθώθηκε ο Ξενώνας Οινοχωρίου με 51 ευρώ το μήνα

 92. 28/09 07:39

  Συμπεριληπτικά, ελκυστικά και βιώσιμα μουσεία

 93. 28/09 07:34

  Η οικονομία της Ισπανίας παραμένει σε θετική πορεία

 94. 28/09 07:31

  Ηνωμένο Βασίλειο: Ελαφρά κάμψη του πληθωρισμού

 95. 27/09 19:17

  Θεσμοθετείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Συνάντηση της ηγεσίας του τουρισμού με τον κ.Χαρδαλιά

 96. 27/09 16:54

  Τεχνητή νοημοσύνη: 2 στους 3 ταξιδιώτες θέλουν να τη δοκιμάσουν – Πιο ικανοποιημένοι από τις διακοπές όσοι τη χρησιμοποιούν

 97. 27/09 16:08

  Η Emirates και η SriLankan προχωρούν σε συνεργασία διασύνδεσης

 98. 27/09 16:07

  Πολιτιστικός τουρισμός: "Να ανησυχούμε περισσότερο για την τεχνητή νοημοσύνη παρά για την κλιματική αλλαγή"

 99. 27/09 14:12

  Χιλιάδες Βρετανοί χάνουν τις πτήσεις τους μέχρι την Κυριακή - Ακυρώσεις 160 πτήσεων στο Γκάτουικ λόγω έξαρσης COVID

 100. 27/09 14:04

  Συνάντηση Ράπτη- Πατουλίδου | H στρατηγική τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο