Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης: Οι πρωτοπόρες αποφάσεις της Grecotel και τα μυστικά για ένα καλύτερο μέλλον του τουρισμού μετά την πανδημία
Για τη σημασία της γαστρονομίας, της ιστορίας και του πολιτισμού στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού μίλησε μεταξύ άλλων πρόσφατα ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Group Operations Manager του ομίλου της Grecotel, στο Λατώ Fm της Κρήτης, ξετυλίγοντας τις γνώσεις του με αφετηρία την εμβληματική διαδρομή και τις πρωτοπόρες αποφάσεις του ομίλου της Grecotel στη ξενοδοχειακή ιστορία της Ελλάδας.
Όπως ανέφερε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, το 2019, ο όμιλος απασχόλησε 6.700 εργαζόμενους και έφθασε τις 2.200.000 διανυκτερεύσεις, από τις 40 αγορές του εξωτερικού αλλά και την Ελλάδα. Το 2020 που οι συνθήκες ήταν διαφορετικές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από τις 15 Μαΐου, πρώτη η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου, ανακοίνωσε ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν τη φετινή σεζόν 7 ξενοδοχεία, με δεύτερο στόχο να επιτύχουν πληρότητα της τάξεως του 50%. Τελικά μπαίνοντας στη σεζόν, από τα μέσα Ιουλίου ο όμιλος κατάφερε να ανοίξει περισσότερα από τα 7 ξενοδοχεία, σε προορισμούς που είναι, κυρίως, προσβάσιμοι με αυτοκίνητο και κυρίως για Έλληνες.
Το δύσκολο αυτό έτος, η ελληνική ξενοδοχία κατάφερε να έχει πληρότητα κατά 30%, δηλαδή τα πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη τελική εικόνα των εσόδων που θα είναι συγκριτικά μειωμένα. Η Grecotel βγήκε το καλοκαίρι αυτό με το σλόγκαν Καλοκαίρι στη Θάλασσα, δηλαδή διακοπές στη φύση και στη θάλασσα, με τρόπο ήσυχο και ασφαλή. Όπως τόνισε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, αυτό που πραγματικά κατάφεραν να προσφέρουν, όχι μόνο ο όμιλος αλλά και όλοι οι συνάδελφοι, στην πρωτοπόρα προσπάθεια που έκανε η Κρήτη αλλά και όλη η Ελλάδα, ήταν εξαιρετικό.
Όσον αφορά στη γαστρονομία, την αειφορία και το «θαύμα» που κατάφερε να κάνει η Agreco Farms, ο κ. Καλαϊτζιδάκης ανέφερε ότι από το 1982, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης ήταν πολύ κοντά στον αγρότη, όντας και ο ίδιος έμπορος λαδιού και ιδιοκτήτης μίας βιομηχανίας γάλακτος στο Ρέθυμνο. Έχοντας ζήσει τον κόπο και το μόχθο του αγρότη και έχοντας συνειδητοποιήσει τη δύναμη των ελληνικών προϊόντων, όχι μόνο προς τη γεύση αλλά και ως προς την υψηλή διατροφική αξία, προσπάθησε και έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο ελληνικό σερβιριζόμενο πρωινό, όπου τότε όριζε η αγορανομία τι θα προσφερόταν και σε τι ποσότητα. Τότε έγινε η μεγάλη ανατροπή σε ένα μπουφέ πρωινού που αποτέλεσε καινοτομία για την εποχή. Προσέφερε τα προϊόντα που έπρεπε να υπάρχουν στο τραπέζι, όμως ήταν εμπλουτισμένος με τοπικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, παραδοσιακά προϊόντα άρτου, παξιμάδια ελιές και άλλα κρητικά εδέσματα. Το σημείο αναφοράς στο πρωινό συνέπεσε με το άνοιγμα του Grecotel Creta Palace στο Ρέθυμνο, όπου τα στάνταρ ήταν πολύ υψηλότερα από το ήδη γνωστό και πάρα πολύ πετυχημένο Rithymna της εποχής εκείνης. Πιστεύοντας στα ελληνικά τοπικά προϊόντα, με ένα στρατηγικό σχέδιο εισήχθησαν τα παραδοσιακά προϊόντα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.
Συνήθως τα πολυτελή ξενοδοχεία προσφέρουν διεθνείς επιλογές, ωστόσο ο όμιλος με τη δική του πολιτική θέλησε να εντάξει και να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα, βοηθώντας τους μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας, αφού εκτιμήθηκε από τους πελάτες, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης είχε το όραμα να μπει στις βιολογικές καλλιέργειες, γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία. Ήθελε να προσφέρονται σε όλα τα ξενοδοχεία του λαχανικά, φρούτα και λάδι ελιάς. Για αυτό το λόγο αναζήτησε μια έκταση 40 στρεμμάτων κοντά στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου και εκεί ξεκίνησαν οι βιολογικές καλλιέργειες. Η κορύφωση στην εξέλιξη αυτή, ήταν η Agreco Farms, η οποία ξεκίνησε το 2002. Παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται όχι μόνο στα καταστήματα της Agreco Farms σε όλα τα ξενοδοχεία, αλλά και στα καταστήματα όλων των ελληνικών αεροδρομίων και στο εξωτερικό, στην Αμερική και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η φάρμα της αποτελεί εξαιρετική εμπειρία για τον επισκέπτη αλλά και η Ταβέρνα της έχει βραβευτεί για τα βιολογικά της προϊόντα.
To κρητικό πρωινό
Πολύ σημαντικό για τα ξενοδοχεία φέτος, ήταν η διαφορετική διαχείριση ή και απουσία του μπουφέ, λόγω της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζιδάκη, οδήγησε στην ερώτηση του πώς το πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει μια σημαντική ευκαιρία: Ο πελάτης δεν περίμενε ότι θα έβρισκε στο τραπέζι του ατομικό πήλινο γιαούρτι από βιολογικό γάλα και μέλι Agreco Farms, χυμό ρόδι ή πορτοκάλι και ρόφημα χαρούπι και πάνω στο άδειο φλιτζάνι να υπάρχει χαρούπι, να ρωτά ο πελάτης, τι είναι αυτό το παραδοσιακό ρόφημα, σαρανταδέντρι, δίκταμο, φασκόμηλο και να φτιάχνει τον ελληνικό καφέ σύμφωνα με την προτίμησή του. Όλα αυτά αν συνοδεύονται από μια ποικιλία από παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, κάνει την εμπειρία του πρωινού μοναδική. Αντί για ένα γαλλικό κρουασάν βουτύρου, να γευτεί κανείς ένα ανεβατό, ένα χορτοπιτάκι, σφακιανή πίτα, ρυζόγαλο, τι καλύτερο. Οι τοπικοί βιοτέχνες έχουν εξελίξει τα πράγματα με σεβασμό στην παράδοση πάντα.
Μια τέτοια εμπειρία κρητικού πρωινού, είναι κάτι το μοναδικό και λειτούργησε εξαιρετικά φέτος, καθώς ο πελάτης εκτίμησε όλα τα μέτρα που ήταν για τη δική του ασφάλεια. Δεν είχε πρόβλημα που δεν υπήρχαν τα 1.000 πράγματα του μπουφέ που προσφέρονταν άλλες χρονιές. Όταν αυτά τα πράγματα έχουν την ταυτότητα του τόπου και είναι υψηλής διατροφικής αξίας, παραμένουν μοναδικές εμπειρίες για τον κόσμο. Ο όμιλος το έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν αυτό, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Όταν έχεις αυτούς τους θησαυρούς στην Κρήτη, γιατί να προσφέρεις ένα κρουασάν που στη Γαλλία θα το βρει ο πελάτης καλύτερο ή ένα βούτυρο ή οτιδήποτε άλλο.
Πώς όμως ο όμιλος κατάφερε να φέρει πρώτα σε προτίμηση τα τοπικά προϊόντα; Η προσπάθεια ξεκίνησε από το Creta Palace, όπου διενεργήθηκε ένα εκπληκτικό πρότζεκτ: Οι πελάτες του ξενοδοχείου ήταν κατά 20%-30% πιστοί, επαναλαμβανόμενοι πελάτες ενώ το υπόλοιπο 70-80% ήταν καινούριοι. Στον κατάλογο του εστιατορίου που βρίσκεται για παράδειγμα δίπλα στην πισίνα, μπορεί να υπάρχουν 10 σαλάτες. Η πιο γνωστή διεθνώς, είναι η σαλάτα του Καίσαρα. Τι προτίμηση θα είχε αυτή η σαλάτα σε ξενοδοχείο διακοπών το καλοκαίρι όταν ανταγωνίζεται μια κρητική σαλάτα; Σε πραγματικές συνθήκες, η σαλάτα του Καίσαρα είχε μια προτίμηση 14,5%. Τι θα περίμενε κανείς, για το ποσοστό της κρητικής σαλάτας; Με στρατηγικό σχεδιασμό και προσπάθεια, η κρητική σαλάτα έλαβε ποσοστό 17% και όπως περιέγραψε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, δεν ήταν μόνο το λάδι, η ντομάτα, τα τοπικά προϊόντα. Ήταν η δημιουργική περιγραφή. Αν η σαλάτα δεν είχε περιγραφή, δεν θα έπαιρνε δυναμική. Ενώ παρουσιάζοντας την ως Greek salad, Cretan style, απογειώθηκε. Εξάλλου, σε έρευνα του πανεπιστημίου Cornell, διαπιστώθηκε ότι ο πελάτης έχει την πρόθεση να πληρώσει μέχρι και 10% παραπάνω αν ένα πιάτο συνοδεύεται από δημιουργική περιγραφή, ενώ το 70% των πελατών προτιμούν τις δημιουργικές περιγραφές από την παντελή απουσία της περιγραφής.
Όπως είχε αναφέρει ο κ. Καλαϊτζιδάκης στην εκτενή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο tornos news, «η ξενοδοχία στην Ευρώπη είναι τέχνη, αλλά στην Αμερική είναι επιστήμη. Αλλά τελικά η ξενοδοχία είναι συνδυασμός τέχνης και επιστήμης.» Με αφορμή τη δήλωση αυτή και κοιτάζοντας το αύριο, ο κ. Καλαϊτζιδάκης τόνισε ότι, στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας, πέραν των μέτρων που παίρνονται και θα παίρνονται εφόσον αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα, η διατροφή φαίνεται να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα μπορούσε να προσελκύσει τους αυριανούς πελάτες. Αυτό είναι το πλεονέκτημα για το μέλλον τόσο για την Κρήτη όσο και γενικότερα για την Ελλάδα γενικότερα Η προσοχή πρέπει να εστιαστεί πέραν του πεδίου της παροχής των υπηρεσιών και στην παροχή αυθεντικών εμπειριών.
Κοιτώντας τι συμβαίνει στον κόσμο, η Ελλάδα, δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα κτίρια π.χ. της Κίνας ή άλλων χωρών. Η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον ευλογημένο τόπο, την ιστορία, τον πολιτισμό. Τα τρόφιμα και τα προϊόντα είναι μέρος του πολιτισμού. Μετά τον εμβολιασμό που θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου, θα υπάρχουν σαφή μηνύματα. Εκτός από τις αερομεταφορές που είναι πολύ σημαντικές για τους ελληνικούς προορισμούς, αυτό που θα εξελίξει την ξενοδοχία, είναι η τεχνολογική εξέλιξη και η καθαριότητα. Τώρα η καθαριότητα δεν είναι μόνο για προσωπική ευχαρίστηση αλλά και για ασφάλεια. Εξάλλου το ευλογημένο ελληνικό κλίμα δεν μπορούν να το αποχωριστούν οι ξένοι.
Ως προς το γεγονός αυτό, ο κ. Καλαϊτζιδάκης περιέγραψε ένα πολύ έξυπνο εγχείρημα το οποίο θα αναδείκνυε τις ευεργετικές ιδιότητες των διακοπών στην Ελλάδα: Αν είχε κανείς μία φωτογραφία του επισκέπτη κατά την άφιξη και μία κατά την αναχώρηση, η διαφορά που θα παρατηρούσε, θα ήταν απίστευτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, η προώθηση της ευεξίας, που είναι πολύτιμη, θα έκανε την Ελλάδα ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με τις πραγματικές αξίες της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
- 1) Τουρισμός | American Express Travel: Οι κορυφαίες τάσεις που καθοδηγούν τα ταξίδια το 2024
- 2) Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία
- 3) Τεχνητή νοημοσύνη | Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κανονισμό-ορόσημο
- 4) Τουρισμός 2024: Ασφάλεια και προσιτές τιμές φέρνουν τους ταξιδιώτες από μακρινές αγορές στην Ευρώπη
18/03 19:31
Γυρίσματα σε ελληνικές πόλεις για ισραηλινά ντοκιμαντέρ με θέμα τους Ρωμανιώτες Εβραίους
18/03 19:28
Δήμος Νισύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
18/03 19:25
18/03 11:46
ΕΕ | Μεταναστευτική συμφωνία με την Αίγυπτο με οικονομική ενίσχυση 7,4 δισ. ευρώ
18/03 07:29
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ζάκυνθο και Σύβοτα
18/03 07:26
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ‘Άννας
18/03 07:13
17/03 20:43
Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή
17/03 12:17
Περιφέρεια Κρήτης | To αντάλλαγμα για χρήση αιγιαλού και παραλιών να ξεκινά από τον Ιούνιο
17/03 12:09
Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης | Οι μαθητές των Γαλλικών Σχολείων στο δρόμο για το Παρίσι
17/03 12:05
Η Πιερία στην έκθεση «Holiday World & Region World» στην Πράγα
17/03 07:23
Η συμβολή του ΕΟΤ στη διοργάνωση στην Αθήνα της Συνόδου Κορυφής 2024 Women Political Leaders
17/03 06:20
Μύκονος | Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών
16/03 22:48
Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023
16/03 15:47
Τουρισμός | Όλο και περισσότερα Airbnb στην Ελλάδα - ΙΝΣΕΤΕ: 212.000 καταλύματα τον Ιούλιο του 2023
16/03 12:21
Γερμανικός Τύπος | «Ανεπαρκή» τα μέτρα της Ελλάδας για τις φυσικές καταστροφές
16/03 12:16
ΕΕ | Κρατική ενίσχυση ύψους 8,48 εκατ. ευρώ στην Sky express για τις ζημιές από τον κορωνοϊό
16/03 12:08
15/03 19:48
Κορυφαία θέρετρα της Ευρώπης το Sani Resort και τα Ikos Resorts | Νέες σουίτες στο Sani Asterias
15/03 19:46
Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία
15/03 14:11
15/03 14:06
15/03 12:40
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: «Μπίζνες πολλών δις με “Χρυσές Βίζες“»
15/03 12:37
FedHATTA: Νέες προοπτικές στη στρατηγική αγορά της Κίνας με τη νέα απευθείας πτήση Σανγκάη – Αθήνα
15/03 12:24
15/03 11:56
Ξενοδοχεία | Ανακαινισμένο και 5άστερο επαναλειτουργεί το Iberostar Selection Creta Marine
15/03 11:43
Αθλητικές διοργανώσεις σε Αθήνα και Αρκαδία υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
15/03 10:46
15/03 10:27
Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί City Break προορισμός όλο το έτος
15/03 10:16
Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Eurowings προς Ελληνικούς προορισμούς
15/03 10:09
15/03 10:04
El Al: Περισσότερες πτήσεις Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2024
15/03 06:41
Δήμος Χερσονήσου: Παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων
15/03 06:40
15/03 06:38
Ρόδος: Διαγωνισμός για την υποστήριξη λειτουργίας των Ι. Π. Καλλιθέας και Κοιλάδας των πεταλούδων
15/03 06:34
15/03 06:28
Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστική προβολή στην ολλανδική αγορά
14/03 19:44
Κοινή δήλωση μελών ΠΟΞ: Θα αμφισβητήσουμε δικαστικά την ποσόστωση της μουσικής στα ξενοδοχεία
14/03 15:17
To 4 αστέρων ξενοδοχείο “Elite” στη Ρόδο απέκτησε η Interlife
14/03 15:00
Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό
14/03 14:25
14/03 13:55
ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου
14/03 12:49
H πρώτη Ελληνίδα στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων
14/03 12:26
14/03 11:15
Τουρισμός | American Express Travel: Οι κορυφαίες τάσεις που καθοδηγούν τα ταξίδια το 2024
14/03 10:59
TUI: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για τους Αυστριακούς το καλοκαίρι
14/03 10:57
14/03 10:39
Costa Cruises | Εαρινές εκπτώσεις σε κρουαζιέρες της στη Μεσόγειο το 2024 (και με ελληνικά λιμάνια)
14/03 06:51
Ταξίδι εξοικείωσης στη Μακεδονία για τουριστική προβολή στην ισπανική αγορά
14/03 06:47
14/03 06:09
ΤΕΕ | Διαγωνισμός για πλατφόρμα και ιστότοπο Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης
14/03 06:07
Μη έγκριση προσθήκης πισίνας σε ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη
14/03 06:03
Κύπρος | Η αγορά ακινήτων το 2023- οι μεταβιβάσεις και τα πωλητήρια
13/03 18:06
13/03 16:34
Το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906” στο Μουσείο του Λούβρου
13/03 15:56
Υπουργείο Τουρισμού | Τα ΔΙΕΚ μετατρέπονται σε ΣΑΕΚ - Οι έξι ειδικότητες σπουδών
13/03 15:35
13/03 15:13
Κρουαζιέρα | Οι παγκόσμιοι ηγέτες του κλάδου καλούν για παραγωγή βιώσιμων καυσίμων
13/03 15:08
Norse Atlantic: Στις 30 Μαΐου η πρώτη πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη
13/03 14:19
Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Αριστοτέλειο
13/03 14:01
Τεχνητή νοημοσύνη | Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κανονισμό-ορόσημο
13/03 13:27
Συνεργασία ΕΤΑΔ με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» για την ισότιμη προσβασιμότητα στο Χ. Κ. Παρνασσού
13/03 12:55
Τουρισμός | GetYourGuide: Συνεργασία με την Primer για καινοτόμες πληρωμές στην αγορά εμπειριών
13/03 12:51
Dertour | Βραβείο Red Star Quality Award στο ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach Kos
13/03 12:31
13/03 11:46
13/03 11:35
Η Κρήτη στην ΙΤΒ | Θετικά μηνύματα, όμως θα χρειαστεί δουλειά για νέο ρεκόρ το 2024
13/03 11:31
13/03 11:17
Λιγότερα εμπόδια στα ταξίδια | Μειώνονται παγκοσμίως οι απαιτήσεις για visa
13/03 11:07
UN Tourism | Αστικός τουρισμός: Προωθείται η παγκόσμια βάση δεδομένων στον τουρισμό πόλεων
13/03 10:55
13/03 10:37
13/03 10:30
13/03 10:24
Fred. Olsen Cruise Lines: Δύο νέα δρομολόγια κρουαζιέρας με Ελληνικά λιμάνια το 2025
13/03 10:12
AEGEAN | Ισχυρές επιδόσεις το 2023 - 19,5 εκατ. θέσεις το 2024
13/03 10:01
Τουρισμός | Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση: Ψηφιακή η υποβολή της δήλωσης απόδοσης
13/03 06:57
Προβολή της Σκιάθου στο μετρό του Λονδίνου, του Παρισιού και στο τραμ στο Βερολίνο
13/03 06:56
Προβολή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά
13/03 06:54
Δήμος Σουφλίου: Ψήφισμα κατά της εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων σε χωριό της Βουλγαρίας
13/03 06:51
13/03 06:45
12/03 17:03
Βρετανικός τουρισμός | ΤUI UK: 1.000 επιπλέον ξενοδοχεία προς κράτηση για το 2025 - και στην Ελλάδα
12/03 16:45
12/03 15:13
«Pierra Creta 2024» | Aθλητές από όλο τον κόσμο στον κρητικό αγώνα ορειβατικού σκι
12/03 14:57
Η Γερμανία επιστρατεύει influencer τεχνητής νοημοσύνης για να προσελκύσει ταξιδιώτες
12/03 14:38
Από τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2024"- οι δικαιούχοι
12/03 11:53
12/03 11:23
Τουρκικός τουρισμός | 60 εκατ. τουρίστες, 60 δισ. δολ. έσοδα ο στόχος για το 2024
12/03 11:10
Ο ΠΟΤ έρχεται στη Θάσο | Πρότζεκτ με συμμετοχή των κατοίκων για την τουριστική ανάκαμψη
12/03 11:10
ΤΑΙΠΕΔ | Διαγωνισμός για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη
12/03 10:39
Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»
12/03 10:32
12/03 10:27
Αντώνης Παγώνης - ΙΤΒ | Αυξημένη ζήτηση 7-10% για Ελλάδα φέτος- η Σαντορίνη χρειάζεται βοήθεια
12/03 10:02
Amadeus: Αναβαθμισμένη εμπειρία πληρωμών με την εξαγορά της Voxel
12/03 07:14
Αρνητική γνωμοδότηση για ΜΠΕ επένδυσης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική
12/03 07:12
Συνέδριο | Στρατηγικές μετάβασης σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο στην Πάρο και στις Κυκλάδες
12/03 07:10
Στην Αίγινα τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Χαρούλα Αλεξίου
12/03 07:07
Προβολή της Ρόδου ως γαστρονομικού προορισμού στην ολλανδική αγορά
12/03 07:04
Εθνική Λυρική Σκηνή: Διαγωνισμός για υπηρεσίες μεταφοράς και φιλοξενίας
11/03 22:18
ΕΕ | Μεταναστευτική συμφωνία με την Αίγυπτο με οικονομική ενίσχυση 7,4 δισ. ευρώ
Γυρίσματα σε ελληνικές πόλεις για ισραηλινά ντοκιμαντέρ με θέμα τους Ρωμανιώτες Εβραίους
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ζάκυνθο και Σύβοτα
Δήμος Νισύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Περιφέρεια Κρήτης | To αντάλλαγμα για χρήση αιγιαλού και παραλιών να ξεκινά από τον Ιούνιο
Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ‘Άννας
Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης | Οι μαθητές των Γαλλικών Σχολείων στο δρόμο για το Παρίσι
Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία
Η Πιερία στην έκθεση «Holiday World & Region World» στην Πράγα
Στην Αίγινα τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Χαρούλα Αλεξίου
«Pierra Creta 2024» | Aθλητές από όλο τον κόσμο στον κρητικό αγώνα ορειβατικού σκι
Ξενοδοχεία | Ανακαινισμένο και 5άστερο επαναλειτουργεί το Iberostar Selection Creta Marine
Κορυφαία θέρετρα της Ευρώπης το Sani Resort και τα Ikos Resorts | Νέες σουίτες στο Sani Asterias
Αντώνης Παγώνης - ΙΤΒ | Αυξημένη ζήτηση 7-10% για Ελλάδα φέτος- η Σαντορίνη χρειάζεται βοήθεια
Μύκονος | Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών
( 0 )