Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης: Οι πρωτοπόρες αποφάσεις της Grecotel και τα μυστικά για ένα καλύτερο μέλλον του τουρισμού μετά την πανδημία

Α Decrease font Enlarge font
Οι πρωτοπόρες αποφάσεις της Grecotel και τα μυστικά για ένα καλύτερο μέλλον του τουρισμού μετά την πανδημίαO Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης με τη συντάκτρια του Tornos News Σοφία Κοντογιάννη στη συνέντευξη που έδωσε τον Δεκέμβριο του 2019

 Για τη σημασία της γαστρονομίας, της ιστορίας και του πολιτισμού στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού μίλησε μεταξύ άλλων πρόσφατα ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Group Operations Manager του ομίλου της Grecotel,  στο Λατώ Fm της Κρήτης, ξετυλίγοντας τις γνώσεις του με αφετηρία την εμβληματική διαδρομή και τις πρωτοπόρες αποφάσεις του ομίλου της Grecotel στη ξενοδοχειακή ιστορία της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, το 2019, ο όμιλος απασχόλησε 6.700 εργαζόμενους και έφθασε τις 2.200.000 διανυκτερεύσεις, από τις 40 αγορές του εξωτερικού αλλά και την Ελλάδα. Το 2020 που οι συνθήκες ήταν διαφορετικές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από τις 15 Μαΐου, πρώτη η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου, ανακοίνωσε ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν τη φετινή σεζόν 7 ξενοδοχεία, με δεύτερο στόχο να επιτύχουν πληρότητα της τάξεως του 50%. Τελικά μπαίνοντας στη σεζόν, από τα μέσα Ιουλίου ο όμιλος κατάφερε να ανοίξει περισσότερα από τα 7 ξενοδοχεία, σε προορισμούς που είναι, κυρίως, προσβάσιμοι με αυτοκίνητο και κυρίως για Έλληνες.

Το δύσκολο αυτό έτος, η ελληνική ξενοδοχία κατάφερε να έχει πληρότητα κατά 30%, δηλαδή τα πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη τελική εικόνα των εσόδων που θα είναι συγκριτικά μειωμένα. Η Grecotel βγήκε το καλοκαίρι αυτό με το σλόγκαν Καλοκαίρι στη Θάλασσα, δηλαδή διακοπές στη φύση και στη θάλασσα, με τρόπο ήσυχο και ασφαλή. Όπως τόνισε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, αυτό που πραγματικά κατάφεραν να προσφέρουν, όχι μόνο ο όμιλος αλλά και όλοι οι συνάδελφοι, στην πρωτοπόρα προσπάθεια που έκανε η Κρήτη αλλά και όλη η Ελλάδα, ήταν εξαιρετικό.

Όσον αφορά στη γαστρονομία, την αειφορία και το «θαύμα» που κατάφερε να κάνει η Agreco Farms, ο κ. Καλαϊτζιδάκης ανέφερε ότι από το 1982, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης ήταν πολύ κοντά στον αγρότη, όντας και ο ίδιος έμπορος λαδιού και ιδιοκτήτης μίας βιομηχανίας γάλακτος στο Ρέθυμνο. Έχοντας ζήσει τον κόπο και το μόχθο του αγρότη και έχοντας συνειδητοποιήσει τη δύναμη των ελληνικών προϊόντων, όχι μόνο προς τη γεύση αλλά και ως προς την υψηλή διατροφική αξία, προσπάθησε και έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο ελληνικό σερβιριζόμενο πρωινό, όπου τότε όριζε η αγορανομία τι θα προσφερόταν και σε τι ποσότητα. Τότε έγινε η μεγάλη ανατροπή σε ένα μπουφέ πρωινού που αποτέλεσε καινοτομία για την εποχή. Προσέφερε τα προϊόντα που έπρεπε να υπάρχουν στο τραπέζι, όμως ήταν εμπλουτισμένος με τοπικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, παραδοσιακά προϊόντα άρτου, παξιμάδια ελιές και άλλα κρητικά εδέσματα. Το σημείο αναφοράς στο πρωινό συνέπεσε με το άνοιγμα του Grecotel Creta Palace στο Ρέθυμνο, όπου τα στάνταρ ήταν πολύ υψηλότερα από το ήδη γνωστό και πάρα πολύ πετυχημένο Rithymna της εποχής εκείνης.  Πιστεύοντας στα ελληνικά τοπικά προϊόντα, με ένα στρατηγικό σχέδιο εισήχθησαν τα παραδοσιακά προϊόντα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Συνήθως τα πολυτελή ξενοδοχεία προσφέρουν διεθνείς επιλογές, ωστόσο ο όμιλος με τη δική του πολιτική θέλησε να εντάξει και να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα, βοηθώντας τους μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας, αφού εκτιμήθηκε από τους πελάτες, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης είχε το όραμα να μπει στις βιολογικές καλλιέργειες, γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία. Ήθελε να προσφέρονται σε όλα τα ξενοδοχεία του λαχανικά, φρούτα και λάδι ελιάς. Για αυτό το λόγο αναζήτησε μια έκταση 40 στρεμμάτων κοντά στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου και εκεί ξεκίνησαν οι βιολογικές καλλιέργειες. Η κορύφωση στην εξέλιξη αυτή, ήταν η Agreco Farms, η οποία ξεκίνησε το 2002. Παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται όχι μόνο στα καταστήματα της Agreco Farms σε όλα τα ξενοδοχεία, αλλά και στα καταστήματα όλων των ελληνικών αεροδρομίων και στο εξωτερικό, στην Αμερική και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η φάρμα της αποτελεί εξαιρετική εμπειρία για τον επισκέπτη αλλά και η Ταβέρνα της έχει βραβευτεί για τα βιολογικά της προϊόντα.

To κρητικό πρωινό

Πολύ σημαντικό για τα ξενοδοχεία φέτος, ήταν η διαφορετική διαχείριση ή και απουσία του μπουφέ, λόγω της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζιδάκη, οδήγησε στην ερώτηση του πώς το πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει μια σημαντική ευκαιρία: Ο πελάτης δεν περίμενε ότι θα έβρισκε στο τραπέζι του ατομικό πήλινο γιαούρτι από βιολογικό γάλα και μέλι Agreco Farms, χυμό ρόδι ή πορτοκάλι και ρόφημα χαρούπι και πάνω στο άδειο φλιτζάνι να υπάρχει χαρούπι, να ρωτά ο πελάτης, τι είναι αυτό το παραδοσιακό ρόφημα, σαρανταδέντρι, δίκταμο, φασκόμηλο και να φτιάχνει τον ελληνικό καφέ σύμφωνα με την προτίμησή του. Όλα αυτά αν συνοδεύονται από μια ποικιλία από παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, κάνει την εμπειρία του πρωινού μοναδική. Αντί για ένα γαλλικό κρουασάν βουτύρου, να γευτεί κανείς ένα ανεβατό, ένα χορτοπιτάκι, σφακιανή πίτα, ρυζόγαλο, τι καλύτερο. Οι τοπικοί βιοτέχνες έχουν εξελίξει τα πράγματα με σεβασμό στην παράδοση πάντα.

Μια τέτοια εμπειρία κρητικού πρωινού, είναι κάτι το μοναδικό και λειτούργησε εξαιρετικά φέτος, καθώς ο πελάτης εκτίμησε όλα τα μέτρα που ήταν για τη δική του ασφάλεια. Δεν είχε πρόβλημα που δεν υπήρχαν τα 1.000 πράγματα του μπουφέ που προσφέρονταν άλλες χρονιές.  Όταν αυτά τα πράγματα έχουν την ταυτότητα του τόπου και είναι υψηλής διατροφικής αξίας, παραμένουν μοναδικές εμπειρίες για τον κόσμο. Ο όμιλος το έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν αυτό, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Όταν έχεις αυτούς τους θησαυρούς στην Κρήτη, γιατί να προσφέρεις ένα κρουασάν που στη Γαλλία θα το βρει ο πελάτης καλύτερο ή ένα βούτυρο ή οτιδήποτε άλλο.

Πώς όμως ο όμιλος κατάφερε να φέρει πρώτα σε προτίμηση τα τοπικά προϊόντα; Η προσπάθεια ξεκίνησε από το Creta Palace, όπου διενεργήθηκε ένα εκπληκτικό πρότζεκτ: Οι πελάτες του ξενοδοχείου ήταν κατά 20%-30% πιστοί, επαναλαμβανόμενοι πελάτες ενώ το υπόλοιπο 70-80% ήταν καινούριοι. Στον κατάλογο του εστιατορίου που βρίσκεται για παράδειγμα δίπλα στην πισίνα, μπορεί να υπάρχουν 10 σαλάτες. Η πιο γνωστή διεθνώς, είναι η σαλάτα  του Καίσαρα. Τι προτίμηση θα είχε αυτή η σαλάτα σε ξενοδοχείο διακοπών το καλοκαίρι όταν ανταγωνίζεται μια κρητική σαλάτα; Σε πραγματικές συνθήκες, η σαλάτα του Καίσαρα είχε μια προτίμηση 14,5%. Τι θα περίμενε κανείς, για το ποσοστό της κρητικής σαλάτας; Με στρατηγικό σχεδιασμό και προσπάθεια, η κρητική σαλάτα έλαβε ποσοστό 17% και όπως περιέγραψε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, δεν ήταν μόνο το λάδι, η ντομάτα, τα τοπικά προϊόντα. Ήταν η δημιουργική περιγραφή. Αν η σαλάτα δεν είχε περιγραφή, δεν θα έπαιρνε δυναμική. Ενώ παρουσιάζοντας την ως Greek salad, Cretan style, απογειώθηκε. Εξάλλου, σε έρευνα του πανεπιστημίου Cornell, διαπιστώθηκε ότι ο πελάτης έχει την πρόθεση να πληρώσει μέχρι και 10% παραπάνω αν ένα πιάτο συνοδεύεται από δημιουργική περιγραφή, ενώ το 70% των πελατών προτιμούν τις δημιουργικές περιγραφές από την παντελή απουσία της περιγραφής.  

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Καλαϊτζιδάκης στην εκτενή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο tornos news, «η ξενοδοχία στην Ευρώπη είναι τέχνη, αλλά στην Αμερική είναι επιστήμη. Αλλά τελικά η ξενοδοχία είναι συνδυασμός τέχνης και επιστήμης.»  Με αφορμή τη δήλωση αυτή και κοιτάζοντας το αύριο, ο κ. Καλαϊτζιδάκης τόνισε ότι, στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας, πέραν των μέτρων που παίρνονται και θα παίρνονται εφόσον αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα, η διατροφή φαίνεται να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα μπορούσε να προσελκύσει τους αυριανούς πελάτες. Αυτό είναι το πλεονέκτημα για το μέλλον τόσο για την Κρήτη όσο και γενικότερα για την Ελλάδα γενικότερα Η προσοχή πρέπει να εστιαστεί πέραν του πεδίου της παροχής των υπηρεσιών και στην παροχή αυθεντικών εμπειριών.

Κοιτώντας τι συμβαίνει στον κόσμο, η Ελλάδα, δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα κτίρια π.χ. της Κίνας ή άλλων χωρών. Η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον ευλογημένο τόπο, την ιστορία, τον πολιτισμό. Τα τρόφιμα και τα προϊόντα είναι μέρος του πολιτισμού. Μετά τον εμβολιασμό που θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου, θα υπάρχουν  σαφή μηνύματα. Εκτός από τις αερομεταφορές που είναι πολύ σημαντικές για τους ελληνικούς προορισμούς,  αυτό που θα εξελίξει την ξενοδοχία, είναι η τεχνολογική εξέλιξη και η καθαριότητα. Τώρα η καθαριότητα δεν είναι μόνο για προσωπική ευχαρίστηση αλλά και για ασφάλεια. Εξάλλου το ευλογημένο ελληνικό κλίμα δεν μπορούν να το αποχωριστούν οι ξένοι.

Ως προς το γεγονός αυτό, ο κ. Καλαϊτζιδάκης περιέγραψε ένα πολύ έξυπνο εγχείρημα το οποίο θα αναδείκνυε τις ευεργετικές ιδιότητες των διακοπών στην Ελλάδα: Αν είχε κανείς μία φωτογραφία του επισκέπτη κατά την άφιξη και μία κατά την αναχώρηση, η διαφορά που θα παρατηρούσε, θα ήταν απίστευτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, η προώθηση της  ευεξίας, που είναι πολύτιμη, θα έκανε την Ελλάδα ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με τις πραγματικές αξίες της ιστορίας και του πολιτισμού μας. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 07/03 09:27

  Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας και τένις στη Ρόδο

 2. 07/03 09:25

  Δωρεάν rapid test για όλους στη Γερμανία

 3. 07/03 09:21

  Πώς η Γαλλία  προσελκύει ξένες επενδύσεις ακόμη και την εποχή της πανδημίας - μειωμένο ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις

 4. 06/03 13:43

  Το άγνωστο σεληνιακό τοπίο της Ελλάδας και ο Τυφλός ποταμός

 5. 06/03 13:30

  Χ.Θεοχάρης: Αισιοδοξία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ- τι είπε στο CNN

 6. 06/03 13:06

  Οι 5 προορισμοί που θα προτιμήσουν οι Βρετανοί τουρίστες φέτος το καλοκαίρι

 7. 06/03 13:04

  Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Αυστρία

 8. 06/03 13:03

  ACI EUROPE: Τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης

 9. 06/03 12:59

  O ΠΑΣΥΞΕ χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για την άφιξη Βρετανών τουριστών από 1η Μαΐου

 10. 06/03 12:51

  45 επενδυτικά σχέδια στον Αναπτυξιακό Νόμο από την Περιφέρεια Κρήτης

 11. 05/03 20:03

  Λύση για τα τεστ στα αεροδρόμια οι σκύλοι: Μπορούν να ανιχνεύουν τον κορωνοϊό με 94% επιτυχία

 12. 05/03 19:06

  AEGEAN: Ενημέρωση σχετικά με περιστατικό κυβερνοασφάλειας σε εξωτερικό συνεργάτη εταιρείας της Star Alliance

 13. 05/03 16:46

  Προωθείται η αεροπορική σύνδεση Σκιάθος-Παρίσι

 14. 05/03 15:41

  Γερμανοί τουρίστες: Έκρηξη της ζήτησης για ποδηλατικές διακοπές το 2021

 15. 05/03 15:20

  Στις 17 Μαρτίου η πρόταση της ΕΕ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 16. 05/03 15:12

  Στη δημοσιότητα η Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης για τις στρατηγικές κατευθύνσεις του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης

 17. 05/03 15:01

  Στοχευμένη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και το 2021 ζητεί ο ΣΕΤΕ- Ποια μέτρα εισηγείται

 18. 05/03 14:31

  Πανδημία: Ενώπιον 25.000 πτωχεύσεων η Γερμανία;

 19. 05/03 14:04

  ΕΤΑΔ: Επιστολή απάντηση στο δήμαρχο Διστόμου- Αράχωβας για τη λειτουργία του Χ.Κ. Παρνασσού για αθλητές

 20. 05/03 13:57

  Τι «πονοκεφαλιάζει» τους Γερμανούς στα ταξίδια

 21. 05/03 12:37

  eDreams: Αυτές είναι οι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο για το 2021

 22. 05/03 12:26

  Βράβευση της Αθήνας από τα CDP Europe Awards για τις δράσεις της με στόχο την πράσινη ανάκαμψη

 23. 05/03 12:05

  T & L: Δύο παραλίες από την Πάτμο και τη Χαλκιδική στις 10 καλύτερες "μυστικές" παραλίες της Ευρώπης.

 24. 05/03 12:02

  Τήνος: Διαδικτυακές επαφές με εξειδικευμένους πράκτορες της Βρετανίας

 25. 05/03 11:46

  Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες την 1η Μαΐου

 26. 05/03 11:42

  Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις

 27. 05/03 11:28

  Χάρης Θεοχάρης: Δράσεις για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας

 28. 05/03 11:17

  ΕΟΤ: Προβολή της Κορίνθου και των κρασιών της Νεμέας στη Σουηδία

 29. 05/03 11:12

  Το «στοιχειωμένο» σπίτι στην Αθήνα και οι θρύλοι που το συνοδεύουν

 30. 05/03 11:09

  Αυτή είναι η «μικρή Καππαδοκία» της Ελλάδας

 31. 05/03 10:38

  Έρευνα GlobalData: Ραγδαία αύξηση της επιρροής του βιγκανισμού στην ταξιδιωτική βιομηχανία

 32. 05/03 10:31

  Πράσινο φως και από το υπ. Τουρισμού για μετατροπή κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Ακαδημίας

 33. 05/03 10:29

  Ισπανία: Κινήσεις επιβίωσης από ξενοδοχειακούς και άλλους τουριστικούς ομίλους εν μέσω πανδημίας

 34. 05/03 10:27

  Απώλειες 7,1 δισ. για Αir France - KLM το 2020 - Θα χρειαστεί επιπλέον στήριξη 4 δισ. το 2021

 35. 05/03 10:24

  Lufthansa: Πρόβλεψη σοκ για επαναφορά της πληρότητας στα προ της πανδημίας επίπεδα από το 2025

 36. 05/03 10:16

  To σχέδιο για την προβολή και προώθηση του Νοτίου Αιγαίου το 2021

 37. 04/03 15:36

  ΠΟΞ: Άτυπο Συμβούλιο Προέδρων με τη συμμετοχή του Χάρη Θεοχάρη

 38. 04/03 15:30

  Έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης

 39. 04/03 14:55

  Έφυγε από τη ζωή η ξενοδόχος της Αθήνας Ντορίνα Σταθοπούλου-Παπαδάκη

 40. 04/03 13:57

  Νέο ειδικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών για τη χρηματοδότηση νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων

 41. 04/03 13:52

  Μ.Κόνσολας: Διορθωτικές παρεμβάσεις για τους δασικούς χάρτες στα Δωδεκάνησα πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη

 42. 04/03 13:47

  DER Touristik: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς των Γερμανών αυτό το καλοκαίρι

 43. 04/03 13:12

  Aurinkomatka: Ακυρώνονται τα πακέτα για Σαντορίνη, Σύβοτα, Λευκάδα & Πάργα το Μάιο – Ποια διατηρούνται

 44. 04/03 13:09

  Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου το Επιμελητήριο Ηρακλείου

 45. 04/03 13:00

  ΞΕΕ: O CapsuleT εμπλουτίζει τις δράσεις του με στόχο την εξωστρέφεια

 46. 04/03 12:57

  Αυτοψία Μενδώνη στο «νεοβυζαντινό» ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Πεδίο του Άρεως

 47. 04/03 12:56

  Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συμμετέχει στο ερευνητικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα VAST

 48. 04/03 12:55

  Η Τουρκία προετοιμάζεται για τη βρετανική αγορά | Ποια είναι τα δυνατά της στοιχεία στον ανταγωνισμό

 49. 04/03 12:32

  Είμαστε στην αρχή του τέλους

 50. 04/03 12:07

  Η British Airways λανσάρει γρήγορα τεστ με κόστος 33 λίρες

 51. 04/03 12:03

  20 χρόνια γαστρονομίας στο Hyatt Regency Thessaloniki

 52. 04/03 11:59

  Ryanair: Φθηνά εισιτήρια το 2021 για να ενισχυθεί η επιβατική κίνηση – Στόχος το 90% της κανονικής κίνησης

 53. 04/03 11:37

  Και στην AirBaltic η δοκιμαστική λειτουργία του ψηφιακού διαβατηρίου υγείας της ΙΑΤΑ

 54. 04/03 11:25

  Έτσι είναι σήμερα το χωριό του Κολοκοτρώνη

 55. 04/03 11:24

  Ο γιγάντιος κρατήρας της Αττικής που μοιάζει με καρδιά

 56. 04/03 11:18

  Go Green! Hotel Webinar: Ο αειφόρος τουρισμός ως δυνατό εργαλείο marketing και προσέλκυσης επισκεπτών

 57. 04/03 10:50

  EOT: Στήριξη σε σημαντικές πολιτιστικές δράσεις με τουριστικό αποτύπωμα

 58. 04/03 10:46

  Παράταση αλλά και χαλάρωση του lockdown στη Γερμανία

 59. 04/03 10:14

  Air France: Πειραματική εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού που αντικαθιστά τα ταξιδιωτικά έντυπα για τον κορωνοϊό

 60. 04/03 10:11

  Κόντρα Δήμου Μυκόνου με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για μεγάλη τουριστική επένδυση στο νησί των Ανέμων

 61. 04/03 10:09

  Δήμος Εορδαίας: Πλήρης απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για τα ξενοδοχεία

 62. 04/03 10:07

  Πτώση 42% στα έσοδα και απολύσεις στα εστιατόρια της Ισπανίας

 63. 03/03 16:36

  ΚΥΑ: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον Μάρτιο

 64. 03/03 15:30

  Περιφέρεια Κρήτης: Ενισχύσεις σε 2.377 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις - Δείτε ποιες είναι

 65. 03/03 15:18

  Οι χώρες που θα εγκρίνουν το ρωσικό & κινεζικό εμβόλιο "απομακρύνουν" το διαβατήριο εμβολιασμού στην Ευρώπη

 66. 03/03 13:57

  Επιστολή ΣΕΤΕ σχετικά με την ΚΥΑ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Μαρτίου

 67. 03/03 13:12

  Η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να πλήττεται από την πανδημία έως το 2025

 68. 03/03 12:55

  Ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες με ή χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού

 69. 03/03 12:37

  Τουριστικό προβάδισμα για τις χώρες με ταχείς εμβολιασμούς

 70. 03/03 12:35

  Τουρισμός: Ανοδική τάση στις κρατήσεις των Γερμανών για το καλοκαίρι- Κορυφαίος προορισμός τα ελληνικά νησιά

 71. 03/03 11:48

  ΙΑΤΑ: Η ανάκαμψη θα έρθει μόνο με αυξημένη διαθεσιμότητα εμβολίων και τεστ

 72. 03/03 11:30

  To Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνές διαδικτυακό φεστιβάλ

 73. 03/03 11:24

  Μεγάλη επιτυχία για την Αθήνα και την CONVIN η ανάληψη της διοργάνωσης του WTC2023

 74. 03/03 11:22

  Παρατείνεται για ένα χρόνο η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή Μακρυγιάννη – Κουκάκι

 75. 03/03 11:04

  Παρέμβαση FedHATTA για προβλήματα ένταξης στο «Συνεργασία» και τις αναστολές εργασίας Μαρτίου

 76. 03/03 10:53

  Το εκπληκτικό δάσος με τα νούφαρα δίπλα στην Αττική

 77. 03/03 10:53

  Βρισκόμαστε εν όψει του τέλους της πανδημίας;

 78. 03/03 10:51

  Η άγνωστη ιστορία του άνδρα που δεν ήταν Έλληνας και έδωσε το όνομά του στο λόφο Φιλοπάππου

 79. 03/03 10:33

  Πρόταση Μάνου Κόνσολα για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού

 80. 03/03 10:30

  Συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος στην ψηφιακή διάσκεψη Blue Economy Forum: The way to green recovery

 81. 03/03 10:18

  Σοφία Ζαχαράκη: Η μέριμνα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις

 82. 03/03 09:50

  Νέο Επαγγελματικό Δίπλωμα Ψηφιακού Μάρκετινγκ για την Εστίαση και τον Τουρισμό από την BetterBrand Academy!

 83. 03/03 08:47

  Emirates: Νέο πρόγραμμα εξαγοράς κενών θέσεων για τους επιβάτες της οικονομικής θέσης

 84. 03/03 08:46

  Ο κορωνοϊός «κόβει το κάπνισμα» στα καζίνο των ΗΠΑ

 85. 03/03 08:45

  Ισπανία: Mείωση κατά 90% των τουριστικών εσόδων τον Ιανουάριο

 86. 03/03 08:43

  «Φόρο πανδημίας» επιβάλλει το αεροδρόμιο του Heathrow από τον Απρίλιο

 87. 03/03 08:40

  Μπαλί: Το χαμηλό πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας καθυστερεί την επανεκκίνηση του τουρισμού

 88. 02/03 17:07

  Η Air France παρουσιάζει το νέο βίντεο ασφάλειας κατά τη διάρκεια των πτήσεων

 89. 02/03 15:20

  #filoxeniaMoU | Mια πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε ενόψει του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

 90. 02/03 14:41

  ΠΟΞ: Δύο προτάσεις διαχείρισης της πανδημίας για πελάτες και εργαζόμενους στα ξενοδοχεία

 91. 02/03 14:29

  Singapore Airlines: Πτήσεις προς Πουκέτ με Boeing 737-800 NG μετά τη συγχώνευση με τη SilkAir

 92. 02/03 13:43

  ΙΤΒ Berlin | Statista: Οι περισσότεροι Γερμανοί, Αμερικανοί και Κινέζοι θα κάνουν διακοπές το 2021

 93. 02/03 12:51

  Μανιφέστο Ευρωπαϊκού Τουρισμού: Η ανάκαμψη της ΕΕ χρειάζεται αειφόρες επενδύσεις στον τουρισμό

 94. 02/03 12:03

  Περιφέρεια Αττικής: Από τον Απρίλιο η καταβολή ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις

 95. 02/03 11:56

  Royal Caribbean: Κρουαζιέρες από τη Χάιφα προς ελληνικά νησιά με το νέο καινοτόμο Odyssey of the Seas

 96. 02/03 11:51

  Ισραήλ: Ξενοδοχείο καραντίνας ή βραχιόλι επιτήρησης για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

 97. 02/03 11:29

  Ισπανία: Aερογέφυρα εμβολιασμένων Βρετανών τουριστών εάν δεν επιτευχθεί ευρωπαϊκή συμφωνία

 98. 02/03 11:04

  Καθηγητής της ομάδας εμβολίου Οξφόρδης: Να αποφύγουμε την εμμονή με τις μεταλλάξεις

 99. 02/03 10:53

  Evening Standard: Η Ίος ανάμεσα στα 20 καλύτερα Ελληνικά νησιά

 100. 02/03 10:47

  Το φρούριο της Αττικής που βρίσκεται εκεί εδώ και 2.300 χρόνια