Γρηγόρης Τάσιος: Απελευθερώστε το ελληνικό ξενοδοχείο από τα υπέρογκα βάρη- Τα 3 "καμπανάκια"

Α Decrease font Enlarge font
Απελευθερώστε το ελληνικό ξενοδοχείο από τα υπέρογκα βάρη- Τα 3 "καμπανάκια"

Με μεγάλη προσέλευση ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα (50 Ενώσεις), παρουσία του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και των Προέδρων ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Ρέτσου και ΞΕΕ κ. Αλέξανδρου Βασιλικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη το Συμβούλιο Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων στο περιθώριο της Philoxenia 2019, με διττό στόχο: Αφενός να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της σεζόν που ολοκληρώνεται και αφετέρου να τεθούν οι στόχοι για το 2020. 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος έβαλε στο «κάδρο» τα «3 καμπανάκια» που χτυπούν σήμερα οι ήδη επιβαρυμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις: τις επιπτώσεις από την κατάρρευση της Thomas Cook, τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τις ελλιπείς υποδομές της χώρας που την αναγκάζουν να στέκεται «γυμνή» απέναντι στην κλιματική αλλαγή.  

«Απελευθερώστε το ελληνικό ξενοδοχείο κύριε Υπουργέ,  είναι το μήνυμα που εκπέμπει σήμερα η ΠΟΞ», τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον υπουργό Τουρισμού, προσθέτοντας πως η στήριξη του ξενοδοχείου πρέπει να είναι προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα. Ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εκτεθειμένο στις συνέπειες της εξάρτησης από παγκόσμιους κολοσσούς και ταυτόχρονα υπερφορτωμένο με βάρη και υποχρεώσεις.  

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, αφού χαρακτήρισε «σοβαρό πλήγμα» την  κατάρρευση της Thomas Cook για ένα μεγάλο κομμάτι ελληνικών ξενοδοχείων, μικρομεσαίας κυρίως κατηγορίας που είναι και η ραχοκοκαλιά του ξενοδοχειακού κόσμου της χώρας, κάλεσε ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών να συμβάλει στο «αυτονόητο», δηλαδή να μη φορολογηθούν οι επιχειρήσεις για χρήματα τα οποία δε θα εισπράξουν και να μην αποδώσουν ΦΠΑ τον οποίο όμως δε θα λάβουν. 
«Οφείλω να πω κύριε Υπουργέ ότι από το πρώτο λεπτό αυτής της εξαιρετικά δυσάρεστης εξέλιξης είσαστε μαζί μας, διαρκώς πάνω από το πρόβλημα για να μετριαστούν οι σοβαρές επιπτώσεις», είπε απευθυνόμενος στον κ. Θεοχάρη, ασκώντας όμως παράλληλα και κριτική γιατί παρόλο που ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις, «σκοντάψαμε στη χρόνια παθογένεια των συναρμοδιοτήτων, με αποτέλεσμα πολλοί ξενοδόχοι να δίνουν αγώνα με νύχια και με δόντια για να μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανοί».   
Ειδικά για το μεταναστευτικό, εξέφρασε την αγωνία του με αφορμή την παραδοχή από αρμόδια κυβερνητικά χείλη ότι η κατάσταση είναι «μη διαχειρίσιμη» και σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι «μια καλά ισορροπημένη διαχείριση μεταξύ λογικής και ευαισθησίας» που να μην είναι όμως σε βάρος του τουρισμού. 
Ο επικεφαλής της ΠΟΞ μίλησε ακόμη για «ανύπαρκτες ή φθίνουσες υποδομές που απειλούν σοβαρά τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών». 

Διαβάστε όλη την ομιλία του...

"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Συμβούλιο των Προέδρων κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έχει ένα διττό στόχο.

Αφενός να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της σεζόν που ολοκληρώνεται και αφετέρου να δούμε το πως θα πάμε παρακάτω. 

Θεωρώ λοιπόν πως είναι η πιο σωστή στιγμή για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή θέση τους. 

Βγάλαμε μια δύσκολη σεζόν. Το περιμέναμε εξ αρχής πως θα υπάρξει κάποια "διόρθωση" στις επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων. Άλλωστε ζούμε σε ένα περιβάλλον προκλήσεων. Αβεβαιότητα στη Βρετανία, ανασφάλεια στην Ευρώπη, ανάκαμψη των άμεσων ανταγωνιστών μας. Όλα αυτά επηρέασαν και θα συνεχίζουν να επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό.

Παρ' όλα αυτά και όσο προχωρούσε η χρονιά αποδεικνυόταν πως το τουριστικό μας προϊόν διατηρεί την ελκυστικότητά του και τη δυναμική του, με σοβαρές διαφοροποιήσεις όμως, ανάμεσα στις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας.  

Κι εδώ είναι το πρώτο σημείο που πρέπει να σκύψουμε με προσοχή και να δούμε τα μεγάλα ζητήματα των υποδομών σε όλη τη χώρα. Το "καμπανάκι" λοιπόν χτύπησε,  αλλού πιο δυνατά,  αλλού λιγότερο, όμως θα πρέπει να το ακούσουμε. Ανύπαρκτες ή φθίνουσες υποδομές απειλούν σοβαρά την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών μας. 

Επιπλέον, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και ήρθε για να μείνει. Ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει καταστροφική ζημιά σε ένα προορισμό, αν δεν υπάρχει οργανωμένη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Από την ανθεκτικότητα των υποδομών και την αντιμετώπιση των συνεπειών του όποιου φαινομένου μέχρι την επικοινωνιακή διαχείριση της εικόνας του προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ζούμε στην on line εποχή, τα πάντα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα smartphones, διαμορφώνοντας γνώμες, επιλογές και προτιμήσεις. Ειδικά για τις νεώτερες ηλικιακές κατηγορίες των λεγόμενων Millennials. 

Το "δεύτερο καμπανάκι" μέσα στο '19 ακούστηκε όταν μετά από πολλές αγωνίες κι αφού είπαμε "Δόξα τω Θεώ",  ήρθε η κατάρρευση της Thomas Cook. Σοβαρό πλήγμα για ένα μεγάλο κομμάτι ελληνικών ξενοδοχείων, μικρομεσαίας κυρίως κατηγορίας, που είναι και η ραχοκοκαλιά του ξενοδοχειακού κόσμου της πατρίδας μας.    

Οφείλω να πω κύριε Υπουργέ ότι από το πρώτο λεπτό αυτής της εξαιρετικά δυσάρεστης εξέλιξης είσαστε μαζί μας, διαρκώς πάνω από το πρόβλημα, για να μετριαστούν οι σοβαρές επιπτώσεις. Ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις αλλά έμειναν πίσω και πολλά περισσότερα που θα μπορούσαν να γίνουν καθώς σκοντάψαμε στη χρόνια παθογένεια των συναρμοδιοτήτων. 

Το προϊόν μας μπορεί να άντεξε, να έχουμε κάποια αναπλήρωση των απωλειών αλλά αυτό δεν σημαίνει καθόλου πως το πρόβλημα λύθηκε. Είναι πάρα πολλοί συνάδελφοι που δίνουν αγώνα με νύχια και με δόντια για να μπορέσουν να μείνουν ζωντανοί. 

Πρέπει λοιπόν να δούμε καθαρά τη "μεγάλη εικόνα".

Όλοι συμφωνούμε πως δεν υπάρχει ελληνικός τουρισμός χωρίς ελληνικά ξενοδοχεία. Όλοι συμφωνούμε πως ο τουρισμός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος για την ελληνική οικονομία και είναι αναντικατάστατη η συμβολή του στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. 

Αυτό είναι το "καμπανάκι".  Γι αυτό και η στήριξη του ξενοδοχείου πρέπει να είναι προτεραιότητα. Ειδικά όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εκτεθειμένο στις συνέπειες της εξάρτησης από παγκόσμιους κολοσσούς και ταυτόχρονα υπεφορτωμένο με βάρη και υποχρεώσεις.  

Χρειάζεται γενναία ελάφρυνση. Έγινε μια καλή αρχή με το ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Πρέπει,  το λέμε και το ξαναλέμε,  να καταργηθεί ο φόρος διαμονής. Πρέπει να εξορθολογιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Υπάρχουν και καλές ιδέες και καλές προτάσεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με περισσότερη ευελιξία, την οποία απαιτούν οι καιροί. Για να συνεχίσει το ξενοδοχείο να δημιουργεί δουλειές και εισοδήματα. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα με τις κλαδικές συμβάσεις μας πόσο νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενούς μας και θέλουμε πάντα να είναι επαρκώς ικανοποιημένοι και να νιώθουν ασφαλείς. Αλλά θα πρέπει η κανονικότητα να περάσει και την πόρτα του ξενοδοχείου. Δεν μπορεί ο ξενοδόχος να δουλεύει μόνο για φόρους, εισφορές, πνευματικά δικαιώματα  και μισθούς. Δεν μπορεί να τιμωρούμαστε επειδή είμαστε εργατικοί. Επειδή είμαστε δημιουργικοί. Επειδή τολμάμε. Επειδή επενδύουμε. Επειδή παίρνουμε ρίσκα. Επειδή έχουμε φιλότιμο. 

Αυτός ο ανορθολογισμός θα πρέπει να λάβει ένα τέλος. 

Ούτε μπορεί να συνεχίζεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός σ' ένα αρρύθμιστο τοπίο βραχυχρόνιων μισθώσεων που αποδεικνύεται επιζήμιο και για την οικονομία και για τα δημόσια έσοδα και για την κοινωνία με τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες που έχει.  

Ούτε μπορεί να είναι "Γολγοθάς" μια τουριστική επένδυση χωρίς χωροταξικό και καθαρούς κανόνες για όλους. 

Ναι, είναι όλα μεγάλα ζητήματα. Αλλά όσο τα αφήνουμε μεγαλώνουν και ροκανίζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ξενοδοχείου, πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο στηρίζεται ο ελληνικός τουρισμός και όλοι οι συναφείς κλάδοι και επαγγέλματα που σχετίζονται μαζί του. Από την οικοδομή μέχρι τις νέες τεχνολογίες. Από το εμπόριο και την ενέργεια μέχρι την πρωτογενή παραγωγή. Το ξενοδοχείο δημιούργησε αλυσίδες αξίας για όλη την πραγματική οικονομία αλλά το ίδιο εξακολουθεί και παραμένει δέσμιο νοοτροπιών του χθες. 

Απελευθερώστε το ελληνικό ξενοδοχείο κύριε Υπουργέ! 

Τώρα που το momentum της συγκυρίας παραμένει,  παρά τις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες, θετικό.

Όλοι γυρίσαμε από το Λονδίνο και τη WTM με περισσότερη αισιοδοξία απ' όση είχαμε όταν ξεκινήσαμε για να πάμε. Κι αυτό δείχνει πως το ελληνικό τουριστικό προϊόν αντέχει στις διακυμάνσεις. Η ποιότητα της ελληνικής φιλοξενίας εκτιμάται κι αυτό δικαιώνει τις συνεχείς επενδύσεις μας στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των μονάδων μας, κάτω από ασφυκτικές συνθήκες. Όμως το κάνουμε γιατί η ποιότητα είναι η ασπίδα μας κι αυτό διαπιστώθηκε και στην έκθεση του Λονδίνου. Η ποιότητα μέτράει! 

Επίσης,  είναι πολύ σημαντικό πως  η εικόνα της χώρας συνολικά είναι κάτι παραπάνω από θετική και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα της νέας κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλοι οι επιχειρηματικοί παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς μιλούν μόνον με καλά λόγια και υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα για συνεργασίες.  Αν οι τάσεις αυτές επιβεβαιωθούν στις κρατήσεις μας μπορούμε πραγματικά να κάνουμε νέα ρεκόρ. Στο χέρι μας είναι,  κύριε Υπουργέ. Γι αυτό σας το ξαναλέω: Απελευθερώστε το ελληνικό ξενοδοχείο!  Είστε πολιτικός με καλή γνώση της οικονομίας και της αγοράς και ξέρετε πως η καλή ψυχολογία φέρνει μόνον καλά αποτελέσματα.  Όσο πιο πολύ καταφέρει να ανοίξει τα φτερά του το ξενοδοχείο,  τόσο πιο ψηλά θα πετάξει ο τουρισμός.  

Συνέπεις από το μεταναστευτικό

Όμως... υπάρχει κι ένα "τρίτο καμπανάκι". Ακούστηκε υπόκωφα στο Λονδίνο αλλά πρέπει να το προσέξουμε. Πέρα όλων των άλλων πλεονεκτημάτων της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού, η ανθεκτικότητα του προϊόντος μας συνδέεται άμεσα με το αίσθημα της ασφάλειας. Η Ελλάδα κάνει τον επισκέπτη της να νιώθει ασφαλής. Είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα και το αίσθημα της  ασφάλειας που παρέχει δεν μπορεί να το εγγυηθεί καμία από τις άμεσα ανταγωνιστικές μας χώρες. 

Το μεταναστευτικό αν και δεν είναι ελληνικό πρόβλημα αλλά ευρωπαϊκό,  μπορεί να έχει πολύ... ελληνικές συνέπειες, αρνητικές για την ασφάλεια αλλά και για την εικόνα της χώρας. Χρειάζεται μια καλά ισορροπημένη διαχείριση μεταξύ λογικής και ευαισθησίας.  Και δεν σας κρύβω κύριε υπουργέ, την αγωνία μου, όταν ο καθ' ύλην αρμόδιος συνάδελφός σας,  χαρακτηρίζει μη διαχειρίσιμη την κατάσταση.  

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όλος ο ξενοδοχειακός κόσμος - ξενοδόχοι, εργαζόμενοι, συνεργάτες – είναι έτοιμος να δώσει το 2020 το καλύτερο εαυτό του για να πάμε σε μια ακόμη χρονιά - ορόσημο για τον τουρισμό και την Ελλάδα. 

Όλοι οι ξενοδόχοι, η ΠΟΞ, οι Ενώσεις μας, πιστεύουμε στο προϊόν μας, πιστεύουμε στη δουλειά μας, στους ανθρώπους μας, στον τόπο μας.

Το ελληνικό ξενοδοχείο μπορεί πραγματικά να ξεκλειδώσει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες για τον τουρισμό, για την ανάπτυξη, για την κοινωνική συνοχή. 

Χρειάζονται όμως δημόσιες πολιτικές. Για να απαντηθούν και τα τρία "καμπανάκια" στα οποία αναφέρθηκα. Υποδομές, απελευθέρωση ξενοδοχείου, ασφάλεια. 

Απαντήσεις που πρέπει να δοθούν τώρα. Χωρίς αναβολές, αμφιταλαντεύσεις και "δεύτερες σκέψεις".  Να δοθούν τώρα  που η δυναμική μας διατηρείται, έχοντας καλά προμηνύματα για τη σεζόν του 2020.  Αυτή  δεν πρέπει να είναι επ ουδενί αιτία εφησυχασμού ή αδράνειας. Αντίθετα,  ο τουρισμός είναι εθνικό κεφάλαιο κι απαιτεί εθνική προσπάθεια το μέλλον του και η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του. Κοινή προσπάθεια όλων είναι η σωστή απάντηση. Γιατί και τα οφέλη του τουρισμού διαχέονται προς όλους και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια οικονομία που στέκεται ξανά όρθια.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας".  

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

 1. 17/01 17:00

  Στην Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού συμμετέχουν τα ΧΚ Παρνασσού & Βόρα-Καϊμακτσαλάν

 2. 17/01 16:12

  «Your Cretan Family»: Η νέα ταυτότητα και καμπάνια της «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» Ν. Ηρακλείου

 3. 17/01 15:33

  Νέα αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία το 2020

 4. 17/01 15:26

  Dertour/ Έρευνα: Η επιλογή προορισμού το συχνότερο θέμα διαφωνίας για τα ζευγάρια

 5. 17/01 14:27

  Hotels.com: Δωμάτιο για... καλοφαγάδες σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης

 6. 17/01 14:24

  Άδωνις Γεωργιάδης: Στο green και στο smart το νέο ΕΣΠΑ

 7. 17/01 13:55

  Χοροεσπερίδα για την κοπή πίτας του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

 8. 17/01 13:47

  Η Ελλάδα μπορεί να λάβει 21 δισ. ευρώ για το ΕΣΠΑ 2021-2027

 9. 17/01 13:36

  5 προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ από τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ.Τζιτζικώστα

 10. 17/01 13:22

  Conde Nast Traveller | Τουρισμός: Αυτά είναι τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2020

 11. 17/01 12:45

  Fraport Greece: Συμφωνία με την Hill International για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων

 12. 17/01 12:30

  Οι στόχοι του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027

 13. 17/01 12:28

  Η Λευκάδα τιμώμενος προορισμός στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης

 14. 17/01 12:15

  H νονός του νέου κρουαζιερόπλοιου της Celebrity Cruises, Celebrity Apex

 15. 17/01 12:14

  ΑΒΤΑ: Το Brexit δεν θα επηρεάσει φέτος τις διακοπές των Βρετανών

 16. 17/01 11:42

  Το μοναδικό απολιθωμένο φοινικόδασος της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα

 17. 17/01 11:36

  Schauinsland: Fam Trip τουριστικών πρακτόρων στη Χαλκιδική

 18. 17/01 11:26

  Τουρισμός | Η Booking.com εισέρχεται στους ψηφιακούς οδηγούς πόλης

 19. 17/01 11:19

  Condor: Ποιοι είναι οι 3 υποψήφιοι επενδυτές, σύμφωνα με το Spiegel

 20. 17/01 10:55

  Οι πέτρινες γλάστρες στην διακόσμηση του κήπου σας

 21. 17/01 10:44

  Πληρωμές επιχορηγήσεων σε ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και Χερσόνησο Κρήτης

 22. 17/01 10:39

  Περιφέρεια Ηπείρου: 35 δράσεις τουριστικής προβολής το 2020

 23. 17/01 10:28

  Ισπανικός τουρισμός: Πόλος έλξης τουριστών οι υπαίθριες αγορές

 24. 17/01 10:25

  Ιατρικός τουρισμός: 20 δισ.δολάρια προσδοκά η Τουρκία έως το 2023

 25. 17/01 10:20

  Στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Φιλοτελικό Φόρουμ της PostEurop

 26. 17/01 10:13

  Μ.Κόνσολας: Ειδικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Σάμου

 27. 17/01 10:07

  Θεοχάρης-Μηταράκης: Τουριστική προβολή των νησιών, που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού

 28. 16/01 17:54

  «Δυτικά της Ακρόπολης» | Έκθεση από το Μουσείο Ηρακλειδών για το αεροδρόμιο της Αθήνας

 29. 16/01 17:22

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Άμεση σύνδεση της Ελλάδας με τον δυτικό άξονα των Βαλκανίων

 30. 16/01 16:14

  Ατενίζουμε το 2020 με αισιοδοξία

 31. 16/01 16:11

  Aegean: 1 εκατ. περισσότεροι επιβάτες το 2019, με νέο ρεκόρ 15 εκατ. επιβατών

 32. 16/01 15:54

  Ελληνικός τουρισμός 2019: Αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 61 ευρώ- Στοιχεία ανά περιφέρεια

 33. 16/01 15:52

  Marketing Greece: Προβολή των ελληνικών προορισμών με έμφαση στις εμπειρίες το 2020

 34. 16/01 14:42

  Emirates: «Open Day» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για Πλήρωμα Θαλάμου

 35. 16/01 14:32

  Άντζελα Γκερέκου: Συνεργασία του Μουσείου Schönbrunn της Βιέννης με το Αχίλλειο

 36. 16/01 13:46

  Επτά αναδυόμενες τάσεις διαμορφώνουν το επιχειρείν στη νέα δεκαετία

 37. 16/01 13:39

  Σύρος, το νησί των φεστιβάλ

 38. 16/01 13:16

  ΣΕΤΚΕ: H Airbnb παίρνει πελάτες από τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα- Αρνητικές επιδόσεις το 2019

 39. 16/01 12:42

  IPK International | Τουρισμός: Η Ευρώπη δημοφιλέστερος προορισμός των Αμερικανών το 2019- Αύξηση και το 2020

 40. 16/01 12:03

  Ι. Ρέτσος | Thomas Cook: Δικαίωση των προσπαθειών μας η έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων από το φόρο εισοδήματος

 41. 16/01 11:47

  Πάρος: Επαφές του δημάρχου στην Αθήνα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

 42. 16/01 11:40

  Επέστρεψε η αισιοδοξία των Ελλήνων επιχειρηματιών στο δεύτερο εξάμηνο του 2019

 43. 16/01 11:28

  Το πρώτο μη κρατικό μουσείο με σήμα αναγνώρισης από το υπουργείο Πολιτισμού

 44. 16/01 10:28

  Condor: Στα τέλη Ιανουαρίου η ενημέρωση για τις συζητήσεις με τους επενδυτές

 45. 16/01 10:16

  Filming Trip Ισπανικού καναλιού σε Μαγνησία και Μετέωρα

 46. 16/01 10:05

  Νέες εγκαταστάσεις σε ξενοδοχεία της Κω και της Ρόδου

 47. 16/01 10:02

  Εκσυγχρονίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

 48. 16/01 09:59

  Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Διαγωνισμός για την παρουσίαση του προορισμού εντός και εκτός Ελλάδας

 49. 16/01 09:56

  Δήμος Κυθήρων: Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις το 2020

 50. 16/01 09:55

  Οι Παξοί λένε «όχι» στο πλαστικό

 51. 15/01 17:11

  Myconian Panoptis Escape: Δέκατο ξενοδοχείο στη Μύκονο από την Myconian Collection

 52. 15/01 15:50

  Accor: Είσοδος του brand Mondrian στην Ευρώπη

 53. 15/01 15:13

  Στρατηγική συνεργασία των Argo Travel και Global Marine Travel

 54. 15/01 14:39

  Έξι τουρίστες συνελήφθησαν για ζημιές και ακαθαρσίες στο Μάτσου Πίτσου

 55. 15/01 14:21

  Πάνω απο 3 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το 2019

 56. 15/01 14:17

  Η Ομοσπονδία FedHATTA στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 57. 15/01 13:39

  Δύο Ελληνικά νησιά στους top εναλλακτικούς προορισμούς κατά του υπερτουρισμού

 58. 15/01 13:24

  Ψηφίζουμε Αθήνα για καλύτερο ευρωπαϊκό προορισμό!

 59. 15/01 13:02

  Κ.Μητσοτάκης: Κάναμε καλή δουλειά στον τουρισμό

 60. 15/01 12:53

  Ξενοδοχεία: 5 τρόποι για να ικανοποιήσετε τους millennial πελάτες

 61. 15/01 12:47

  Γερμανικός τουρισμός | Με μικρότερο πρόγραμμα επαναλειτουργούν οι Öger Tours και Bucher Reisen

 62. 15/01 12:25

  Booking.com: Η Ελλάδα στους 10 προορισμούς στον κόσμο με τα πιο φιλόξενα καταλύματα | Τι επιλέγουν οι τουρίστες

 63. 15/01 11:55

  Μελέτη: Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από τις εταιρείες

 64. 15/01 11:48

  Τουρισμός: Οι διεθνείς συνεργασίες της TOPOSOPHY το 2020

 65. 15/01 11:26

  Καζίνο Ελληνικού: Συνεχίζει το σχήμα Mohegan-ΓΕΚΤΕΡΝΑ, αποκλεισμός της Hard Rock

 66. 15/01 10:44

  Τουρισμός: 700.000 Τούρκοι τουρίστες στην Αν.Μακεδονία-Θράκη στο 9μηνο

 67. 15/01 10:24

  Νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Μάνη

 68. 15/01 10:20

  O τιμοκατάλογος του Γκολφ Γλυφάδας για το 2020

 69. 15/01 10:15

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 600.000 ευρώ για τουριστική προβολή το 2020

 70. 15/01 10:05

  Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, ύψους 360.000 ευρώ, για το 2020

 71. 15/01 10:02

  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: 500.000 ευρώ για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής το 2020

 72. 14/01 16:32

  ΕΞΘ: Εκπτώσεις έως 60% σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης στα Black Weekends

 73. 14/01 15:02

  Λιγότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους γνωρίζουν τα δικαιώματά τους στις μεταφορές

 74. 14/01 14:45

  Ακόμη πιο θολό θα γίνει το τοπίο των «fake news» το 2020

 75. 14/01 14:15

  Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου ένα χρόνο μετά: Οι 3 στόχοι για το 2019

 76. 14/01 13:53

  «Ελληνικό Απόσταγμα»: Γευστική δοκιμή ελληνικών αποσταγμάτων & ηδύποτων στην Αθήνα

 77. 14/01 13:27

  Υπουργείο Τουρισμού | Εθνικό Παρατηρητήριο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

 78. 14/01 13:22

  Blue Air: Νέα σύνδεση της Αθήνας με Ρουμανία το 2020

 79. 14/01 13:17

  209 εκατ. επιβάτες στα τουρκικά αεροδρόμια το 2019

 80. 14/01 12:51

  TUI: Το Facebook πρόδωσε Βρετανό τουρίστα, που ζητούσε αποζημίωση

 81. 14/01 12:42

  Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σε Ιταλία και Γαλλία σήμερα

 82. 14/01 12:32

  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ανάπτυξη οπτικοακουστικών μέσων και τουρισμού μέσω Interreg

 83. 14/01 12:27

  ΕΑΔ: Από "κόσκινο" τα καταστήματα που επιτρέπουν το κάπνισμα με τη μορφή καινοφανών νομικών μορφωμάτων

 84. 14/01 12:26

  Ιλιγγιώδη ποσά για το Green Deal της ΕΕ

 85. 14/01 12:11

  Όλγα Κεφαλογιάννη: Ερώτηση προς Λ. Μενδώνη για την Ακαδημία Πλάτωνος

 86. 14/01 11:54

  Airbnb: Βίλα στη Σαντορίνη στα 5 ομορφότερα μπλε σπίτια της χρονιάς στον κόσμο

 87. 14/01 11:51

  Επενδύσεις: Κέντρο προπονητικού αθλητικού τουρισμού από την εταιρεία του Κυριάκου Σκούρα

 88. 14/01 11:49

  Τουρισμός: Φτηνότερη κατά 21% η Κέρκυρα για τους Βρετανούς τουρίστες το 2020

 89. 14/01 10:55

  PwC: Επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το 2020

 90. 14/01 10:28

  Τα πλοία γίνονται ενεργειακά πιο καθαρά, αλλά και πιο ακριβά

 91. 14/01 09:38

  Ένα μοναδικό ταξίδι στον μυθικό κόσμο των Λειψών

 92. 14/01 09:33

  Ελληνικός τουρισμός 2019: Πρωταθλητής ξανά το Νότιο Αιγαίο με νέο ρεκόρ

 93. 14/01 09:28

  Πράσινο φως για δύο 5άστερα ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο

 94. 14/01 09:24

  Οι ευκαιρίες για επιχειρηματικές συνεργασίες με το Ισραήλ

 95. 14/01 09:20

  Στη Νέα Υόρκη ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ

 96. 14/01 09:14

  Το ιστορικό Oscar Maugsch Palace στο Βουκουρέστι μετατρέπεται σε ξενοδοχείο

 97. 14/01 09:12

  Αδελφοποίηση της Σαμοθράκης με το Δήμο Ρομάν της Ρουμανίας

 98. 13/01 14:45

  Μ. Κόνσολας: H λαϊκή τέχνη προσδίδει δυναμική στην τουριστική ταυτότητα

 99. 13/01 14:31

  Σε "κενά αέρος" η βρετανική αεροπορική εταιρία Flybe

 100. 13/01 14:11

  Έρευνα: Η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει την επιλογή κράτησης