Τάση για απόλυτη χλιδή στα μελλοντικά ταξίδια

Τάση για απόλυτη χλιδή στα μελλοντικά ταξίδιαΠηγή φωτό: Pixabay

Μία πρωτόγνωρη πανδημία ήρθε και άλλαξε τις ζωές όλων μας. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πλούσιοι και φτωχοί απειλήθηκαν ποικιλοτρόπως, άλλοι έχασαν την ελευθερία τους, άλλοι την υγεία τους, πολλοί και τα δύο-όλοι όμως κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις όποιες επιπτώσεις προκάλεσε στο περιβάλλον τους ο κορωνοϊός.

Για τους ταξιδιώτες οποιουδήποτε εισοδηματικού επιπέδου, η έντονη ανάγκη για διακοπές άρχισε να γίνεται ορατή από το καλοκαίρι του 2021, οπότε είτε λόγω των lockdown του χειμώνα, είτε λόγω της συνειδητοποίησης ότι η ζωή και η ελευθερία είναι ευμετάβλητα αγαθά, ένα μεγάλο ταξιδιωτικό «κίνημα» έλαβε χώρα σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Τι θέλουν όμως οι ταξιδιώτες; Πώς έχει επαναπροσδιοριστεί η επιθυμία για ταξίδια και κατ’ επέκταση η επιθυμία για ζωή;

Πλούσιοι και φτωχοί, θέλουν να ταξιδέψουν με "μανία", αυτό δείχνουν οι διεθνείς έρευνες και αυτό έχει αρχίσει να επαληθεύεται, εκτός εάν βρεθούμε πάλι προ εκπλήξεως. Όμως, με τα εμβόλια να είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα και τις επαναληπτικές δόσεις ασφαλείας να διατίθενται σε όσους θέλουν να είναι ασφαλείς, όλα δείχνουν ότι η πανδημία θα καταλαγιάσει, μπορεί να μην εξαλειφθεί, τουλάχιστον όμως θα «εξημερωθεί». Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα εάν εμβολιαζόταν το 100% του πληθυσμού της γης, όμως αυτό ανήκει σε μία άλλη συζήτηση.

Από τη μία πλευρά, οι χαμηλού εισοδήματος τουρίστες, έχουν πάρει την απόφαση απλά να ταξιδέψουν. Δεν τους ενδιαφέρει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι αυτό καθ’ αυτό. Θέλουν να αισθανθούν ελεύθεροι και αναζητούν την ανάταση ψυχής, είτε μέσα σ’ ένα τρένο, είτε σε ένα κάμπινγκ, είτε στο μικρό δωμάτιο ενός μη δημοφιλούς προορισμού. Κι αυτό είναι εκπληκτικό, καλοδεχούμενο και τονωτικό σε ένα βαθμό. Τι γίνεται όμως με τα υψηλά εισοδήματα, που, κακά τα ψέματα,  θα κάνουν και τη διαφορά στις παγκόσμιες οικονομίες;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, στην καρδιά της πανδημίας, οι Financial Times ανέφεραν πως ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, αυξήθηκε κατά 5 τρισ. δολ., σε 13 τρισ. δολ., μέσα σε 12 μήνες-η πιο αλματώδης αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ στην ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων που καταρτίζει το περιοδικό Forbes.

Από αυτό και μόνο το στοιχείο, φαίνεται ότι η χλιδή και ο μαξιμαλισμός θα είναι και πάλι στη μόδα. Ξεκινώντας από το 2022, τα γλέντια, η ψυχαγωγία και οι επιπολαιότητες κάθε είδους θα καθορίσουν τα επόμενα χρόνια, όπου αναμένονται θορυβώδεις ταξιδιωτικές δεκαετίες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη.

Αυτό σημαίνει ότι η αναγέννηση των ταξιδιών,  θα διαμορφωθεί από τις μεταβαλλόμενες συμπεριφορές και απαιτήσεις των πλούσιων παγκόσμιων καταναλωτών.

Ακολουθούν τα 6 βασικά σημεία που εντοπίζονται σε αυτήν την τάση:

Νέα πρεμιέρα στα στέκια από πλατίνα

Παρόλο που τα υψηλά εισοδήματα συνέχισαν την καλή ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 2022 θα είναι η χρονιά που πραγματικά θα πάρουν την πολυτέλεια στα χέρια τους και θα παρουσιαστούν ξανά στον κόσμο, σαν να συστήνονται για πρώτη φορά στο πεντάστερο ταξιδιωτικό στερέωμα.

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας να θέλουν να δείξουν πόσο ελεύθεροι είναι και να ανανεώσουν το χρυσό τους αποτύπωμα στον κόσμο. Εάν τις προ πανδημίας εποχές δεν σκέφτονταν καν το κόστος μίας υπηρεσίας ή ενός γαστρονομικού θαύματος, τώρα θα επιδιώκουν να το φτάσουν στα ύψη, ξοδεύοντας όσα περισσότερα χρήματα μπορούν.

Η νοσταλγία της παράδοσης

Το 2022, παύει η αποχή από αγαπημένους παραδοσιακούς προορισμούς, που τους τελευταίους 18 μήνες ήταν άπιαστοι, είτε λόγω απαγορεύσεων, είτε λόγω ηθικών φραγμών εξαιτίας της κατάστασης του κόσμου. Η λαχτάρα επανένωσης με τις παλιές καλές μέρες όπου όλα έμοιαζαν ασφαλή και αθώα, επανέρχεται δριμύτερη. Τα υψηλά εισοδήματα θα αναζητήσουν μέρη που προσφέρουν γοητεία, άνεση και την αίσθηση των ανυποψίαστων εποχών, όπως μοναδικά ξενοδοχεία ιστορικού ενδιαφέροντος ή ταξίδι με τρένα όπως το Orient Express. Επιπλέον, οι εορτασμοί επετείων, γενεθλίων και άλλων σημαντικών στιγμών, θα γνωρίσουν νέες δόξες, αφού αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ πολυτελών διοργανώσεων με την παρουσία περισσότερων καλεσμένων από ότι τα προ της πανδημίας χρόνια.

Η απλότητα γίνεται must

Στους νόμους της φυσικής, για κάθε δράση, υπάρχει και μία αντίδραση. Έτσι και στους κύκλους των εξαιρετικά ευκατάστατων ταξιδιωτών, σε κάθε ταξίδι χλιδής, αντιστοιχεί και ένα ταξίδι απόλυτης απλότητας. Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι που είχαν την τύχη να περάσουν το lockdown σε απέραντες βίλες με ατέλειωτους κήπους, ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και η σημασία του να περνά κανείς χρόνο με τους αγαπημένους του, έχει ωθήσει τους ταξιδιώτες υψηλών εισοδημάτων σε μία ακατανίκητη επιθυμία περισυλλογής και εσωτερικότητας.

Οι διακοπές σε απομονωμένα μέρη θα εξακολουθήσουν να έχουν την τιμητική τους, ακόμη και μετά το πέρας της πανδημίας, γιατί η ανάγκη επανασύνδεσης με τη φύση και τους ανθρώπους, είναι μία νέα, μη αναστρέψιμη πραγματικότητα.

Εσωτερική μεταμόρφωση

Το νόημα της ζωής και η αυτοβελτίωση, βρίσκονται πρώτα στις λίστες επαναπροσδιορισμού των ευκατάστατων ταξιδιωτών. Γενικότερα όμως, η αναζήτηση αυτή παρατηρείται σε όλα τα εισοδηματικά επίπεδα.  Υπάρχει μια συλλογική επιθυμία να ανακαλύψει κανείς το νόημα της ζωής, να το επανεφεύρει και να προσδώσει βαθύτερες έννοιες στο βιοτικό του επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση για εμπειρίες που θα βοηθήσουν τους πλούσιους ταξιδιώτες να εξελιχθούν ως άνθρωποι, όπως είναι τα κέντρα ευεξίας και τα ακριβά, μοναχικά ταξίδια.

Το απόθεμα του 2021 μεταφέρεται στο 2022

Σύμφωνα με τις προσδοκίες, η ανάκαμψη των ταξιδιών θα γινόταν εντυπωσιακά αισθητή το 2021. Όμως αυτό δεν συνέβη, οριζόντια, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Συνεπώς τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν, μεταφέρονται στο 2022, δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν με ακόμη εντονότερη ορμή τα μεγάλα, τολμηρά ταξιδιωτικά σχέδια τα οποία έμειναν μετέωρα την προηγούμενη χρονιά.

Παρόλο που οι πλούσιοι ταξιδιώτες ήταν πιο ελεύθεροι λόγω της απεριόριστης οικονομικής άνεσης, αυτό ουσιαστικά ήταν άχρηστο, αφού χώρες και υπηρεσίες ήταν ανενεργές στο μεγαλύτερο διάστημα του έτους.  Όμως, κατά την αποκατάσταση της κινητικότητας, διαφαίνεται μία μεγαλύτερη δίψα για νέες προκλήσεις και απρόσκοπτη αδρεναλίνη.

Η χαρά της προσφοράς

Η προσφορά στην τοπική κοινότητα και ο μικρότερος δυνατός αντίκτυπος στους προορισμούς, είναι κάτι που αφορά όλους, πλούσιους και φτωχούς ταξιδιώτες. Μέσω της πανδημίας, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι θέλουν να κάνουν περισσότερο καλό στον κόσμο και, σε κάποιο βαθμό, να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους ταξιδεύοντας πιο υπεύθυνα. Γι’ αυτό και αναζητούν ευκαιρίες για να ανταποδώσουν τις τοπικές κοινωνίες και να επενδύσουν σε φιλανθρωπικές προσπάθειες.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 04/10 22:41

  Athens Beach Club A.E. | Έναρξη έργων για την ανάπλαση της Ακτής Β' Βούλας

 2. 04/10 16:30

  ΕΟΤ Κάτω Χωρών | Προβολή της Σύρου σε Βέλγιο και Ολλανδία

 3. 04/10 16:27

  AEGEAN | Επανέναρξη του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα με τη στήριξη της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino)

 4. 04/10 15:23

  Τα ¾ των Ευρωπαίων τάσσονται υπέρ της χρήσης ψηφιακών ταξιδιωτικών εγγράφων

 5. 04/10 14:47

  Airbnb | Φλωρεντία: Τέλος στις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο

 6. 04/10 14:33

  Ν. Κελαϊδίτης: «Αθήνα Ψηλά» στις Επενδύσεις και στον Τουρισμό - Στόχος τα οφέλη τους να διαχέονται στους Αθηναίους

 7. 04/10 14:20

  Τουρισμός: Προς εξαφάνιση οι διακοπές όπως τις γνωρίζουμε το 2040, λόγω κλιματικής αλλαγής - Η Ελλάδα θα είναι ανυπόφορος προορισμός

 8. 04/10 12:45

  Handelsblatt | Εντυπωσιακή η ανάπτυξη των χωρών του Νότου αλλά... Ο τουρισμός δύσκολα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται

 9. 04/10 12:41

  Η TUI αναζητά να καλύψει 1.100 κενές θέσεις εργασίας με εργαζομένους από άλλους κλάδους

 10. 04/10 12:17

  Το Άμστερνταμ θα έχει τον ακριβότερο τουριστικό φόρο στην Ευρώπη το 2024

 11. 04/10 12:16

  Έρχονται τα οικονομικά ξενοδοχεία Four Points Express by Sheraton από την Marriott

 12. 04/10 12:08

  Τουρισμός | +27% τα τουριστικά έσοδα στην Κύπρο το 7μηνο του 2023

 13. 04/10 11:53

  Ισπανικός τουρισμός | Οι διανυκτερεύσεις σε μη ξενοδοχειακά καταλύματα στο 8μηνο ξεπέρασαν το 2019

 14. 04/10 11:25

  ΤUI | «Digital Hub» στο Πόρτο, με στόχο τη μετατροπή της σε παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής πλατφόρμας ταξιδιών

 15. 04/10 07:43

  Το ΞΕΕ χρηματοδοτεί τη μελέτη αναδάσωσης των πυρόπληκτων περιοχών της Ρόδου

 16. 04/10 07:39

  Πράσινο φως για μακροχρόνια μίσθωση του ξενώνα ΔΟΛΟΠΙΑ

 17. 04/10 07:37

  Δήμος Κέας: Ανάθεση για ηλεκτρονικό marketing τουρισμού

 18. 04/10 07:36

  Κλιματική αλλαγή και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε Καβάλα και Θάσο

 19. 04/10 07:33

  Παγκόσμιοι αγώνες IRONMAN 70.3 στη Βουλιαγμένη

 20. 03/10 16:28

  CNT | Αυτά είναι τα 4 (+1) Ελληνικά ξενοδοχεία που αναδείχθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο για το 2023

 21. 03/10 15:56

  Χωρίς ETIAS τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη και το 2024

 22. 03/10 15:03

  Resonance: Η Αθήνα στην 48η θέση της παγκόσμιας κατάταξης καλύτερων πόλεων για το 2024

 23. 03/10 15:00

  Προς απαγόρευση των κινητών στα βρετανικά σχολεία

 24. 03/10 14:11

  FedHATTA: Συνάντηση με την Μελίνα Δασκαλάκη - "Μόνο οι συνέργειες μπορούν να εγγυηθούν το αύριο"

 25. 03/10 14:03

  Σε διαβούλευση το σ/ν Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης | Νέες προθεσμίες κατάταξης των ξενοδοχείων - Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

 26. 03/10 12:46

  CNT | 9 στα 20 καλύτερα Ευρωπαϊκά νησιά για το 2023 είναι Ελληνικά! Πώς τα αξιολόγησαν οι ταξιδιώτες

 27. 03/10 12:38

  Ζευγάρι συνταξιούχων Αυστραλών επέλεξε τις κρουαζιέρες από τον οίκο ευγηρίας

 28. 03/10 12:11

  Αεροδρόμιο Αθήνας | Η επιβατική κίνηση ξεπέρασε το 2019 τόσο τον Σεπτέμβριο, όσο και στο 9μηνο

 29. 03/10 11:32

  Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα

 30. 03/10 10:34

  Τουρισμός | Διεθνή ταξίδια επιλέγει 1 στους 2 καταναλωτές από 12 χώρες - oι 4 τύποι ταξιδιωτών

 31. 03/10 10:10

  AEGEAN | Το νέο χειμερινό πρόγραμμα 2023/ 2024

 32. 03/10 07:49

  Ενδιαφέρον για απευθείας αεροπορική σύνδεση Μπάνια Λούκα – Αθήνας

 33. 03/10 07:46

  Αυξημένο το ενδιαφέρον των Καναδών για διακοπές στην Ελλάδα

 34. 03/10 07:45

  ΕΑΤΑ: Διεκδίκηση του ετήσιου συνεδρίου του ΙAPCO και του ICCA για το 2027

 35. 03/10 07:42

  Μουσικός Λαβύρινθος στο Σπίτι των Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών

 36. 03/10 07:39

  Αναρριχητικό Φεστιβάλ Ερμιονίδας

 37. 02/10 17:34

  Οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. της ΠΟΞ

 38. 02/10 15:05

  Aurinkomatkat: Καθαρισμός του βορειοδυτικού τμήματος της ακτής της Ρόδου με τη βοήθεια τουριστών

 39. 02/10 14:53

  ΕΛΚΕΘΕ | Έκτακτες δειγματοληψίες στην περιοχή του Παγασητικού και του Θερμαϊκού Κόλπου

 40. 02/10 14:48

  Στο Επιμελητήριο Χανίων ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα

 41. 02/10 14:43

  Τουρισμός | Η Ελλάδα σάρωσε στα World Travel Awards - Διακρίσεις για Αθήνα, Μάνη, τουριστικές εταιρίες και ξενοδοχεία

 42. 02/10 12:59

  CHECK24 | Κρήτη, Ρόδος, Κως στο top-10 για διακοπές το φθινόπωρο – Ακριβότερα από πέρυσι τα πακέτα

 43. 02/10 12:00

  Ελληνίδα η νέα διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ του ξενοδοχείου The Ben West Palm

 44. 02/10 11:14

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Συλλυπητήριο μήνυμα για το Νίκο Σκουλά

 45. 02/10 10:58

  Έρευνα | Οι μισοί ξενοδοχοϋπάλληλοι στα ξενοδοχεία της Κρήτης έχουν σκεφτεί να αλλάξουν δουλειά

 46. 02/10 10:46

  Η συμβολή των 10.000 ξενοδοχείων στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού | Μανώλης Γιαννούλης

 47. 02/10 10:23

  Τουρισμός | Booking.com και Statista: Πώς βλέπει ο κλάδος των καταλυμάτων στην Ευρώπη το θέμα της βιωσιμότητας- ανέτοιμοι οι Έλληνες

 48. 02/10 10:00

  Στο Παρίσι για επαφές με τουριστικούς παράγοντες ο Δ. Φραγκάκης

 49. 02/10 07:48

  Πάρος: Διαγωνισμός για την 25ετή εκμίσθωση του ξενώνα Μάρπησσας

 50. 02/10 07:46

  Διαγωνισμός για marketing support σε αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το εξωτερικό

 51. 02/10 07:45

  Βόρεια Μακεδονία: Αύξηση 44% στις αφίξεις ξένων τουριστών στο επτάμηνο

 52. 02/10 07:43

  Ισπανία: Στο 3,5 % ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο

 53. 02/10 07:35

  Μνημόνιο συνεργασίας για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

 54. 01/10 16:33

  H οδική γέφυρα Κήποι – Ύψαλα θα ανοίξει νέα εποχή για τα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

 55. 01/10 07:48

  Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό στην Παροικιά Πάρου

 56. 01/10 07:43

  Συνέδριο Rhodes Model Regional Co-operation 2023 στη Ρόδο

 57. 30/09 18:58

  Tο βιολί του Μότσαρτ μάγεψε τους επισκέπτες στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

 58. 30/09 07:43

  Summer School του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών στην Αθήνα

 59. 29/09 22:47

  Το Digital Nomad Couple στη Μεσσηνία

 60. 29/09 18:32

  Στο Δήμο Χανίων παραχωρεί η ΕΤΑΔ το Φρούριο Ιτζεδίν

 61. 29/09 16:32

  Ντρισμπιώτη & Μουρούτσος στη φετινή γιορτή του Navarino Challenge

 62. 29/09 15:13

  Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ: Αποχαιρετιστήριο στο Νίκο Σκουλά

 63. 29/09 13:56

  Βαλεαρίδες: Οι παράνομες μισθώσεις θα σφραγίζονται

 64. 29/09 13:40

  ΕΟΤ: Επιδιώκουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην αειφορία - Ομιλίες Α. Γκερέκου και Δ. Φραγκάκη στο συνέδριο της ECTAA

 65. 29/09 13:30

  ΤΑΙΠΕΔ: Προσφορά για την «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

 66. 29/09 13:13

  Τουρισμός: Το 40% αγγίζουν οι αυξήσεις στις τιμές διακοπών στη Μεσόγειο το φθινόπωρο - Οι τιμές σε Κρήτη, Ρόδο και Κω

 67. 29/09 12:00

  Τουρισμός | Expedia: Αυτό το μονοπάτι ακολουθούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες πριν προβούν σε κράτηση

 68. 29/09 11:39

  BeachBound Vacations: Η Κέρκυρα νέος προορισμός στα πακέτα all inclusive

 69. 29/09 11:14

  FedHATTA/ HATTA/ ECTAA: Η Ελλάδα για τέταρτη συνεχή χρονιά στην αιχμή των εξελίξεων στον Ευρωπαϊκό τουρισμό

 70. 29/09 10:44

  Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat | Νέο ξενοδοχείο στα Εμιράτα εμπνευσμένο από τη Σαντορίνη

 71. 29/09 10:34

  ΕΟΤ | Προώθηση της Δυτικής Πελοποννήσου στην Αυστρία και Σλοβακία

 72. 29/09 07:40

  Αριστοτέλειο | Στο Ζορπίδης Τράβελ φοιτητικές μετακινήσεις

 73. 29/09 07:37

  Αλβανία: Ραγδαία αύξηση ξένων επενδύσεων σε ακίνητα

 74. 29/09 07:33

  Η μεγάλη επιστροφή των τουριστών στη Γαλλία

 75. 29/09 07:29

  Η καλή πορεία του τουρισμού στον Λίβανο

 76. 29/09 07:27

  Ελληνική συμμετοχή σε Φεστιβάλ κρασιού στη Βουδαπέστη

 77. 28/09 23:44

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Κραυγή απόγνωσης: SOS

 78. 28/09 19:02

  ΕΞΑΑΑ | Χαμηλότερες επιδόσεις από το 2019 τόσο τον Αύγουστο όσο και το 8μηνο για τα ξενοδοχεία της Αθήνας

 79. 28/09 15:50

  ΤΑΙΠΕΔ: Ο ΟΛΘ προτιμητέος επενδυτής για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

 80. 28/09 14:33

  Η πόλη της Αθήνας υποδέχεται τον ευρωπαϊκό τουρισμό – Συνάντηση του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη με την ECTAA

 81. 28/09 14:31

  Ρωσικός τουρισμός: Διπλάσια ζήτηση από πέρυσι για ξενοδοχεία στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο

 82. 28/09 14:05

  Με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου γιόρτασε η Ρόδος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023

 83. 28/09 12:27

  Η Ελλάδα είχε τις ακριβότερες βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη το καλοκαίρι - Τιμές... Ελβετίας και Βρετανίας!

 84. 28/09 12:02

  Τουρισμός | Πώς διαμορφώνεται ο φόρος διαμονής στην Ιταλία- τα έσοδα των Δήμων

 85. 28/09 11:44

  Απαγόρευση κυκλοφορίας σε χωριά της Εύβοιας - Χιλιάδες τόνοι νερού έπεσαν από Μαντούδι μέχρι Ιστιαία

 86. 28/09 11:41

  Εικόνες καταστροφής στο Βόλο: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

 87. 28/09 11:17

  ΙNSETE Intelligence | Μείωση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στις Κυκλάδες το 8μηνο

 88. 28/09 11:06

  Uber | Έρευνα: Ποια προβλήματα δημιουργούν άγχος στους ταξιδιώτες

 89. 28/09 10:39

  Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σκουλάς, πρώτος υπουργός Τουρισμού και επί σειρά ετών ΓΓ του ΕΟΤ

 90. 28/09 10:25

  Ρομπότ μπαρίστας στη Νέα Υόρκη

 91. 28/09 07:47

  Εκμισθώθηκε ο Ξενώνας Οινοχωρίου με 51 ευρώ το μήνα

 92. 28/09 07:39

  Συμπεριληπτικά, ελκυστικά και βιώσιμα μουσεία

 93. 28/09 07:34

  Η οικονομία της Ισπανίας παραμένει σε θετική πορεία

 94. 28/09 07:31

  Ηνωμένο Βασίλειο: Ελαφρά κάμψη του πληθωρισμού

 95. 27/09 19:17

  Θεσμοθετείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Συνάντηση της ηγεσίας του τουρισμού με τον κ.Χαρδαλιά

 96. 27/09 16:54

  Τεχνητή νοημοσύνη: 2 στους 3 ταξιδιώτες θέλουν να τη δοκιμάσουν – Πιο ικανοποιημένοι από τις διακοπές όσοι τη χρησιμοποιούν

 97. 27/09 16:08

  Η Emirates και η SriLankan προχωρούν σε συνεργασία διασύνδεσης

 98. 27/09 16:07

  Πολιτιστικός τουρισμός: "Να ανησυχούμε περισσότερο για την τεχνητή νοημοσύνη παρά για την κλιματική αλλαγή"

 99. 27/09 14:12

  Χιλιάδες Βρετανοί χάνουν τις πτήσεις τους μέχρι την Κυριακή - Ακυρώσεις 160 πτήσεων στο Γκάτουικ λόγω έξαρσης COVID

 100. 27/09 14:04

  Συνάντηση Ράπτη- Πατουλίδου | H στρατηγική τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο