Τάση για απόλυτη χλιδή στα μελλοντικά ταξίδια

Τάση για απόλυτη χλιδή στα μελλοντικά ταξίδιαΠηγή φωτό: Pixabay

Μία πρωτόγνωρη πανδημία ήρθε και άλλαξε τις ζωές όλων μας. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πλούσιοι και φτωχοί απειλήθηκαν ποικιλοτρόπως, άλλοι έχασαν την ελευθερία τους, άλλοι την υγεία τους, πολλοί και τα δύο-όλοι όμως κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις όποιες επιπτώσεις προκάλεσε στο περιβάλλον τους ο κορωνοϊός.

Για τους ταξιδιώτες οποιουδήποτε εισοδηματικού επιπέδου, η έντονη ανάγκη για διακοπές άρχισε να γίνεται ορατή από το καλοκαίρι του 2021, οπότε είτε λόγω των lockdown του χειμώνα, είτε λόγω της συνειδητοποίησης ότι η ζωή και η ελευθερία είναι ευμετάβλητα αγαθά, ένα μεγάλο ταξιδιωτικό «κίνημα» έλαβε χώρα σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Τι θέλουν όμως οι ταξιδιώτες; Πώς έχει επαναπροσδιοριστεί η επιθυμία για ταξίδια και κατ’ επέκταση η επιθυμία για ζωή;

Πλούσιοι και φτωχοί, θέλουν να ταξιδέψουν με "μανία", αυτό δείχνουν οι διεθνείς έρευνες και αυτό έχει αρχίσει να επαληθεύεται, εκτός εάν βρεθούμε πάλι προ εκπλήξεως. Όμως, με τα εμβόλια να είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα και τις επαναληπτικές δόσεις ασφαλείας να διατίθενται σε όσους θέλουν να είναι ασφαλείς, όλα δείχνουν ότι η πανδημία θα καταλαγιάσει, μπορεί να μην εξαλειφθεί, τουλάχιστον όμως θα «εξημερωθεί». Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα εάν εμβολιαζόταν το 100% του πληθυσμού της γης, όμως αυτό ανήκει σε μία άλλη συζήτηση.

Από τη μία πλευρά, οι χαμηλού εισοδήματος τουρίστες, έχουν πάρει την απόφαση απλά να ταξιδέψουν. Δεν τους ενδιαφέρει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι αυτό καθ’ αυτό. Θέλουν να αισθανθούν ελεύθεροι και αναζητούν την ανάταση ψυχής, είτε μέσα σ’ ένα τρένο, είτε σε ένα κάμπινγκ, είτε στο μικρό δωμάτιο ενός μη δημοφιλούς προορισμού. Κι αυτό είναι εκπληκτικό, καλοδεχούμενο και τονωτικό σε ένα βαθμό. Τι γίνεται όμως με τα υψηλά εισοδήματα, που, κακά τα ψέματα,  θα κάνουν και τη διαφορά στις παγκόσμιες οικονομίες;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, στην καρδιά της πανδημίας, οι Financial Times ανέφεραν πως ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, αυξήθηκε κατά 5 τρισ. δολ., σε 13 τρισ. δολ., μέσα σε 12 μήνες-η πιο αλματώδης αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ στην ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων που καταρτίζει το περιοδικό Forbes.

Από αυτό και μόνο το στοιχείο, φαίνεται ότι η χλιδή και ο μαξιμαλισμός θα είναι και πάλι στη μόδα. Ξεκινώντας από το 2022, τα γλέντια, η ψυχαγωγία και οι επιπολαιότητες κάθε είδους θα καθορίσουν τα επόμενα χρόνια, όπου αναμένονται θορυβώδεις ταξιδιωτικές δεκαετίες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη.

Αυτό σημαίνει ότι η αναγέννηση των ταξιδιών,  θα διαμορφωθεί από τις μεταβαλλόμενες συμπεριφορές και απαιτήσεις των πλούσιων παγκόσμιων καταναλωτών.

Ακολουθούν τα 6 βασικά σημεία που εντοπίζονται σε αυτήν την τάση:

Νέα πρεμιέρα στα στέκια από πλατίνα

Παρόλο που τα υψηλά εισοδήματα συνέχισαν την καλή ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 2022 θα είναι η χρονιά που πραγματικά θα πάρουν την πολυτέλεια στα χέρια τους και θα παρουσιαστούν ξανά στον κόσμο, σαν να συστήνονται για πρώτη φορά στο πεντάστερο ταξιδιωτικό στερέωμα.

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας να θέλουν να δείξουν πόσο ελεύθεροι είναι και να ανανεώσουν το χρυσό τους αποτύπωμα στον κόσμο. Εάν τις προ πανδημίας εποχές δεν σκέφτονταν καν το κόστος μίας υπηρεσίας ή ενός γαστρονομικού θαύματος, τώρα θα επιδιώκουν να το φτάσουν στα ύψη, ξοδεύοντας όσα περισσότερα χρήματα μπορούν.

Η νοσταλγία της παράδοσης

Το 2022, παύει η αποχή από αγαπημένους παραδοσιακούς προορισμούς, που τους τελευταίους 18 μήνες ήταν άπιαστοι, είτε λόγω απαγορεύσεων, είτε λόγω ηθικών φραγμών εξαιτίας της κατάστασης του κόσμου. Η λαχτάρα επανένωσης με τις παλιές καλές μέρες όπου όλα έμοιαζαν ασφαλή και αθώα, επανέρχεται δριμύτερη. Τα υψηλά εισοδήματα θα αναζητήσουν μέρη που προσφέρουν γοητεία, άνεση και την αίσθηση των ανυποψίαστων εποχών, όπως μοναδικά ξενοδοχεία ιστορικού ενδιαφέροντος ή ταξίδι με τρένα όπως το Orient Express. Επιπλέον, οι εορτασμοί επετείων, γενεθλίων και άλλων σημαντικών στιγμών, θα γνωρίσουν νέες δόξες, αφού αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ πολυτελών διοργανώσεων με την παρουσία περισσότερων καλεσμένων από ότι τα προ της πανδημίας χρόνια.

Η απλότητα γίνεται must

Στους νόμους της φυσικής, για κάθε δράση, υπάρχει και μία αντίδραση. Έτσι και στους κύκλους των εξαιρετικά ευκατάστατων ταξιδιωτών, σε κάθε ταξίδι χλιδής, αντιστοιχεί και ένα ταξίδι απόλυτης απλότητας. Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι που είχαν την τύχη να περάσουν το lockdown σε απέραντες βίλες με ατέλειωτους κήπους, ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και η σημασία του να περνά κανείς χρόνο με τους αγαπημένους του, έχει ωθήσει τους ταξιδιώτες υψηλών εισοδημάτων σε μία ακατανίκητη επιθυμία περισυλλογής και εσωτερικότητας.

Οι διακοπές σε απομονωμένα μέρη θα εξακολουθήσουν να έχουν την τιμητική τους, ακόμη και μετά το πέρας της πανδημίας, γιατί η ανάγκη επανασύνδεσης με τη φύση και τους ανθρώπους, είναι μία νέα, μη αναστρέψιμη πραγματικότητα.

Εσωτερική μεταμόρφωση

Το νόημα της ζωής και η αυτοβελτίωση, βρίσκονται πρώτα στις λίστες επαναπροσδιορισμού των ευκατάστατων ταξιδιωτών. Γενικότερα όμως, η αναζήτηση αυτή παρατηρείται σε όλα τα εισοδηματικά επίπεδα.  Υπάρχει μια συλλογική επιθυμία να ανακαλύψει κανείς το νόημα της ζωής, να το επανεφεύρει και να προσδώσει βαθύτερες έννοιες στο βιοτικό του επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση για εμπειρίες που θα βοηθήσουν τους πλούσιους ταξιδιώτες να εξελιχθούν ως άνθρωποι, όπως είναι τα κέντρα ευεξίας και τα ακριβά, μοναχικά ταξίδια.

Το απόθεμα του 2021 μεταφέρεται στο 2022

Σύμφωνα με τις προσδοκίες, η ανάκαμψη των ταξιδιών θα γινόταν εντυπωσιακά αισθητή το 2021. Όμως αυτό δεν συνέβη, οριζόντια, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Συνεπώς τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν, μεταφέρονται στο 2022, δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν με ακόμη εντονότερη ορμή τα μεγάλα, τολμηρά ταξιδιωτικά σχέδια τα οποία έμειναν μετέωρα την προηγούμενη χρονιά.

Παρόλο που οι πλούσιοι ταξιδιώτες ήταν πιο ελεύθεροι λόγω της απεριόριστης οικονομικής άνεσης, αυτό ουσιαστικά ήταν άχρηστο, αφού χώρες και υπηρεσίες ήταν ανενεργές στο μεγαλύτερο διάστημα του έτους.  Όμως, κατά την αποκατάσταση της κινητικότητας, διαφαίνεται μία μεγαλύτερη δίψα για νέες προκλήσεις και απρόσκοπτη αδρεναλίνη.

Η χαρά της προσφοράς

Η προσφορά στην τοπική κοινότητα και ο μικρότερος δυνατός αντίκτυπος στους προορισμούς, είναι κάτι που αφορά όλους, πλούσιους και φτωχούς ταξιδιώτες. Μέσω της πανδημίας, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι θέλουν να κάνουν περισσότερο καλό στον κόσμο και, σε κάποιο βαθμό, να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους ταξιδεύοντας πιο υπεύθυνα. Γι’ αυτό και αναζητούν ευκαιρίες για να ανταποδώσουν τις τοπικές κοινωνίες και να επενδύσουν σε φιλανθρωπικές προσπάθειες.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 29/09 10:02

  Τουρισμός | Έρευνα: Οι Γερμανοί δεν θέλουν ¨τσιγκουνιές" στις διακοπές τους

 2. 29/09 09:27

  CEO Jet2: Τα σχέδια επέκτασης στην Κρήτη από το 2023

 3. 29/09 08:23

  Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κω

 4. 29/09 08:21

  Τρεις άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κάρπαθο, Κρήτη και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Θάσο

 5. 29/09 08:19

  Η Περιφέρεια Κρήτης για τον βιώσιμο τουρισμό

 6. 29/09 08:14

  Η νέα επιτροπή τουριστικής προβολής Θήβας

 7. 29/09 02:07

  «Φλόριντα της Ευρώπης»  με την Τουρκία απέναντι;

 8. 28/09 20:25

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Σκόπελο και Κρήτη

 9. 28/09 15:28

  Ξενοδοχεία: 4 αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσετε τις απευθείας κρατήσεις

 10. 28/09 15:19

  Ά. Γκερέκου: Αναγεννητικός, ηθικός και «έξυπνος» τουρισμός

 11. 28/09 15:10

  Λάμψη Αστέρων στα 10 χρόνια του Navarino Challenge 2022 και με Πετρούνια, Τεντόγλου, Ντούσκο, Μιλλούση, Βλάχο, Διαμαντίδη, Πρίντεζη, Βολικάκη, Πρεβολαράκη, Γκολομέεβ

 12. 28/09 15:04

  Η Goldair επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 13. 28/09 14:33

  FedHATTA: Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για τη διάκριση του έργου των τουριστικών λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ

 14. 28/09 14:23

  Επιμελητήριο Ηρακλείου | Καταδυτικά πάρκα στους Δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

 15. 28/09 14:14

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός ενισχύει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

 16. 28/09 14:05

  Τουρισμός: Τιμές-φωτιά στις πτήσεις των Βρετανών για διακοπές το φθινόπωρο – Ποιοι προορισμοί είναι οι ακριβότεροι

 17. 28/09 13:31

  Ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης στο συνέδριο των Major Cities of Europe στη Λάρισα

 18. 28/09 12:32

  Τουρισμός το χειμώνα "εκτάκτως" για μια χρονιά δεν γίνεται...

 19. 28/09 12:20

  Press trip ΕΟΤ: Διάσημος Ισπανός σεφ διαφημίζει την Θεσσαλία στη χώρα του

 20. 28/09 11:30

  Meliá & NH: Θα συνεχιστεί η πώληση ξενοδοχείων για να καλυφθεί το χρέος

 21. 28/09 10:39

  Delta Air Lines | Διευρύνει το πρόγραμμα πτήσεων με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο το 2023

 22. 28/09 10:10

  Φάρμα Ρόδου: Το πρώτο παράδειγμα χρήσης NFTs στην τουριστική αγορά

 23. 28/09 09:49

  Πράσινο φως για 2 νέα ξενοδοχεία σε Δήμο Αβδήρων και Σαντορίνη

 24. 28/09 09:47

  Άδειες για 2 ξενοδοχεία σε Ίο και Βόλο

 25. 28/09 09:45

  Το WTTC οικοδεσπότης του ιστορικού διαλόγου μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και των υπουργών της G20

 26. 28/09 09:40

  Ένα γαστρονομικό «διαμαντάκι» στραφταλίζει στον Λιμνιώνα της Κω

 27. 28/09 09:38

  Αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με το Φορτ Λόντερντειλ των ΗΠΑ

 28. 27/09 17:34

  Κ.Μαρινάκος | Ο τουρισμός κεντρικό πεδίο ανάπτυξης των πράσινων, μπλε και ψηφιακών οικονομιών

 29. 27/09 17:25

  Δύο και τρεις δουλειές οι Βρετανοί για να τα βγάλουν πέρα

 30. 27/09 17:00

  Web3 | Πώς η εξέλιξη του διαδικτύου θα μπορούσε να φέρει τα πάνω-κάτω στον τουριστικό κλάδο

 31. 27/09 16:52

  Τα ιαματικά λουτρά Υπάτης θα λειτουργούν καθημερινά και τον Οκτώβριο

 32. 27/09 16:45

  Κ.Νοτοπούλου | Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται επιτέλους εθνική στρατηγική

 33. 27/09 15:37

  Μήνυμα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Η πρόκληση του «Rethink Tourism»

 34. 27/09 15:06

  Tripadvisor: 6 ελληνικά εστιατόρια στα καλύτερα στον κόσμο για το 2022

 35. 27/09 14:50

  Αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουμε στις πτήσεις

 36. 27/09 14:25

  Μήνυμα FedHATTA/ HATTA για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Νέοι στόχοι και νέα δυναμική για τον τουρισμό στην εποχή των προκλήσεων

 37. 27/09 13:26

  Ταξίδι εξοικείωσης για τις κορυφαίες εταιρίες κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

 38. 27/09 13:17

  Απίστευτη ταλαιπωρία για Βρετανούς συνταξιούχους που ταξίδευαν στην Κρήτη με την TUI

 39. 27/09 11:50

  Δηλώσεις Γκερέκου και Φραγκάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 40. 27/09 11:20

  Οι στόχοι για ένα βιώσιμο μοντέλο στρατηγικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού 

 41. 27/09 10:55

  Tουρισμός | Jet2.com - Jet2holidays | 1,3 εκατ. θέσεις το 2023 στην Ελλάδα - Steve Heapy: Ήρθαμε στην Ελλάδα για να μείνουμε

 42. 27/09 10:48

  Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κνωσσός | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ισονομία για συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού

 43. 27/09 10:27

  Η Ε.Ξ. Ρόδου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με μια μεγάλη επετειακή – ιστορική έκδοση

 44. 27/09 10:21

  ΣΕΤΚΕ | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Να επανεξετάσουμε το τουριστικό μοντέλο

 45. 27/09 09:28

  O BVLGARI αναζητά απόφοιτους σχολών Αργυροχρυσοχοΐας από τον Βόλο - δείτε τις αμοιβές

 46. 27/09 09:26

  Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Σαντορίνη

 47. 27/09 09:23

  Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο στον Πύργο και για 4άστερο στη Ρόδο

 48. 27/09 09:19

  Στις 17 Οκτωβρίου η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 των ανώτερων σχολών του υπ.Τουρισμού

 49. 27/09 09:16

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κάρπαθο και Ζάκυνθο

 50. 26/09 17:37

  Το Amanzoe γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία, με τουρισμό υψηλών προδιαγραφών

 51. 26/09 16:48

  Bραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στον κορυφαίο πιανίστα και μαέστρο Daniel Barenboim 

 52. 26/09 15:59

  DER SPIEGEL | Έργα και ημέρες των παπαράτσι στη Μύκονο

 53. 26/09 15:15

  Επιπλέον μέτρα ανακούφισης των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία - Ουκρανία

 54. 26/09 15:02

  H Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Καλλιόπη Ροδοπούλου, 2η στον κόσμο για τη συμβολή της στην εκπαίδευση

 55. 26/09 14:54

  Ξενοδοχεία: Ο Ισπανικός προορισμός που αύξησε τις τιμές, αλλά είχε την υψηλότερη πληρότητα στη χώρα

 56. 26/09 14:22

  ΕΟΤ: Δυναμική προώθηση της Ηλείας στην Γερμανία και της Κρήτης στην Πολωνία

 57. 26/09 14:17

  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού | Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Ο τουρισμός θέλει ριζικές λύσεις, όχι "τσιρότο" στην πληγή

 58. 26/09 13:54

  Δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος για ενίσχυση των επιχειρήσεων για το ενεργειακό κόστος

 59. 26/09 13:48

  Έρχεται νομοθεσία που ακριβαίνει τα αεροπορικά εισιτήρια - «Το κόστος δε μπορεί να είναι κάτω από τα επίπεδα των φόρων»

 60. 26/09 13:41

  Με «Ελληνικό Πρωινό» οι Ξενοδόχοι και το Αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 61. 26/09 13:17

  ΠΟΤ: Η οικονομική αβεβαιότητα "γονατίζει" τους ταξιδιώτες - Απομακρύνεται από το εγγύς μέλλον η επιστροφή σε επίπεδα 2019

 62. 26/09 12:43

  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Διήμερες εκδηλώσεις από τον δήμο Αγ. Βασιλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 63. 26/09 12:07

  Skytrax Awards | «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Eυρώπη» η AEGEAN

 64. 26/09 11:57

  Ξενοδοχεία | Radisson Hotel Group: Έφτασε στα 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα - έρχονται ακόμη δύο

 65. 26/09 11:41

  Τουρισμός | Η Jet2 ξεκινά πτήσεις προς Ρόδο και Χαλκιδική από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από το Πάσχα

 66. 26/09 11:26

  Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχεται την ισραηλινή αεροπορική εταιρία Sun d’or

 67. 26/09 11:15

  Ά. Γκερέκου | Ο Πειραιάς μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνή προορισμό για city break, πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό

 68. 26/09 09:56

  Οι 8 νικητές, από τον γεωργό έως τον εστιάτορα, των πρώτων ευρωπαϊκών βραβείων βιολογικής παραγωγής

 69. 26/09 08:58

  Περιβαλλοντική έγκριση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

 70. 26/09 08:47

  Η νέα Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Διδυμοτείχου

 71. 26/09 08:40

  Άδειες για 3 νέες τουριστικές επενδύσεις σε Σίφνο, Εύβοια και Ζάκυνθο

 72. 26/09 08:35

  Άδειες για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ανατολική Μάνη και Σαντορίνη

 73. 26/09 08:15

  Αλλαγή χρήσης διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Αθήνα- Νέο ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο

 74. 25/09 08:08

  Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχεία στη Ρόδο και στο Γύθειο

 75. 25/09 08:07

  Άδειες για ανέγερση 2 ξενοδοχείων σε Ανατολική Μάνη και Σύβοτα

 76. 24/09 12:52

  Jet2holidays και Jet2.com | Κλείνουν θέσεις σε μισό εκατομμύριο Βρετανούς τουρίστες το 2023 στην Κρήτη

 77. 24/09 12:43

  Έγκριση για αλλαγή χρήσης κατοικίας σε ξενοδοχειακή μονάδα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

 78. 24/09 12:41

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Ρέθυμνο, Άνδρο και Δήμο Αβδήρων

 79. 24/09 12:40

  Β.Κικίλιας | «Κάθε επιπλέον ευρώ που έρχεται από τον τουρισμό είναι πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες»

 80. 24/09 12:35

  Η Ε.Ξ. Καλαμάτας χαιρετίζει την αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την αμερικανική πόλη Λόουελ

 81. 23/09 17:00

  Επιμελητήριο Ιωαννίνων | Κίνητρα για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στα Ιωάννινα

 82. 23/09 16:19

  Κρήτη | Πληρότητες άνω του 80% στα ξενοδοχεία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

 83. 23/09 16:09

  Ο Vtours «επεκτείνει το καλοκαίρι» με φθινοπωρινές διακοπές στην Κρήτη

 84. 23/09 15:35

  Ενισχύσεις για 5 νέα ξενοδοχεία σε Σίφνο, Σαντορίνη, Κεφαλονιά και Καλαμάτα

 85. 23/09 15:20

  Κικίλιας από Στοκχόλμη: Νέες επενδύσεις και θεματικός τουρισμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

 86. 23/09 15:16

  Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην Κυλλήνη

 87. 23/09 15:12

  ΟΤΘ: Δυο Ιταλίδες στη Θεσσαλονίκη για press trip προβολής σε Ιταλικά ΜΜΕ

 88. 23/09 15:11

  ΓΕΠΟΕΤ | Ζητείται η παρέμβαση των βουλευτών στο σ/ν για την απελευθέρωση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών

 89. 23/09 15:06

  ITA Airways: Νέες διηπειρωτικές πτήσεις από Ρώμη για Τόκιο, Μαλέ & Νέο Δελχί

 90. 23/09 15:05

  Μ.Κόνσολας | Στήριξη και ενίσχυση της ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας στις ορεινές περιοχές»

 91. 23/09 14:14

  ANIMASYROS 2022: Επίσημη πρώτη για τη 2η τουριστική ταινία κινουμένων σχεδίων του ΕΟΤ

 92. 23/09 13:09

  Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί προειδοποιούν για κρίση στις προμήθειες τροφίμων – «Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί το 2023»

 93. 23/09 12:47

  Wizz Air: Νέες χειμερινές συνδέσεις από την Αθήνα με Τελ Αβίβ και Τίρανα

 94. 23/09 12:41

  Φυσικό αέριο | Στο μέλλον η Ευρώπη θα εξαρτάται από την Αμερική

 95. 23/09 11:55

  Αμερικανικός τουρισμός: Περισσότερες διακοπές στο εξωτερικό σχεδιάζουν οι πλούσιοι για το 2023 – Ποιους προορισμούς προτιμούν

 96. 23/09 11:40

  Η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση παγκοσμίως το deal της Sani/Ikos με την GIC

 97. 23/09 11:07

  Ξεκινά τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 η 4η φάση του North Evia – Samos Pass

 98. 23/09 10:51

  Το τέρας των συναρμοδιοτήτων "πνίγει" τα ελληνικά τουριστικά γραφεία και τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού

 99. 23/09 09:56

  Τουρισμός | Ο Σκανδιναβός tour operator Detur αναστέλλει τις δραστηριότητές του - Έχει πρόγραμμα και προς Κρήτη και Ρόδο

 100. 23/09 09:14

  Η Air France θα εξυπηρετεί 171 προορισμούς από το Παρίσι αυτό το χειμώνα