Τάση για απόλυτη χλιδή στα μελλοντικά ταξίδια

Τάση για απόλυτη χλιδή στα μελλοντικά ταξίδιαΠηγή φωτό: Pixabay

Μία πρωτόγνωρη πανδημία ήρθε και άλλαξε τις ζωές όλων μας. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πλούσιοι και φτωχοί απειλήθηκαν ποικιλοτρόπως, άλλοι έχασαν την ελευθερία τους, άλλοι την υγεία τους, πολλοί και τα δύο-όλοι όμως κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις όποιες επιπτώσεις προκάλεσε στο περιβάλλον τους ο κορωνοϊός.

Για τους ταξιδιώτες οποιουδήποτε εισοδηματικού επιπέδου, η έντονη ανάγκη για διακοπές άρχισε να γίνεται ορατή από το καλοκαίρι του 2021, οπότε είτε λόγω των lockdown του χειμώνα, είτε λόγω της συνειδητοποίησης ότι η ζωή και η ελευθερία είναι ευμετάβλητα αγαθά, ένα μεγάλο ταξιδιωτικό «κίνημα» έλαβε χώρα σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Τι θέλουν όμως οι ταξιδιώτες; Πώς έχει επαναπροσδιοριστεί η επιθυμία για ταξίδια και κατ’ επέκταση η επιθυμία για ζωή;

Πλούσιοι και φτωχοί, θέλουν να ταξιδέψουν με "μανία", αυτό δείχνουν οι διεθνείς έρευνες και αυτό έχει αρχίσει να επαληθεύεται, εκτός εάν βρεθούμε πάλι προ εκπλήξεως. Όμως, με τα εμβόλια να είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα και τις επαναληπτικές δόσεις ασφαλείας να διατίθενται σε όσους θέλουν να είναι ασφαλείς, όλα δείχνουν ότι η πανδημία θα καταλαγιάσει, μπορεί να μην εξαλειφθεί, τουλάχιστον όμως θα «εξημερωθεί». Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα εάν εμβολιαζόταν το 100% του πληθυσμού της γης, όμως αυτό ανήκει σε μία άλλη συζήτηση.

Από τη μία πλευρά, οι χαμηλού εισοδήματος τουρίστες, έχουν πάρει την απόφαση απλά να ταξιδέψουν. Δεν τους ενδιαφέρει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι αυτό καθ’ αυτό. Θέλουν να αισθανθούν ελεύθεροι και αναζητούν την ανάταση ψυχής, είτε μέσα σ’ ένα τρένο, είτε σε ένα κάμπινγκ, είτε στο μικρό δωμάτιο ενός μη δημοφιλούς προορισμού. Κι αυτό είναι εκπληκτικό, καλοδεχούμενο και τονωτικό σε ένα βαθμό. Τι γίνεται όμως με τα υψηλά εισοδήματα, που, κακά τα ψέματα,  θα κάνουν και τη διαφορά στις παγκόσμιες οικονομίες;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, στην καρδιά της πανδημίας, οι Financial Times ανέφεραν πως ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, αυξήθηκε κατά 5 τρισ. δολ., σε 13 τρισ. δολ., μέσα σε 12 μήνες-η πιο αλματώδης αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ στην ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων που καταρτίζει το περιοδικό Forbes.

Από αυτό και μόνο το στοιχείο, φαίνεται ότι η χλιδή και ο μαξιμαλισμός θα είναι και πάλι στη μόδα. Ξεκινώντας από το 2022, τα γλέντια, η ψυχαγωγία και οι επιπολαιότητες κάθε είδους θα καθορίσουν τα επόμενα χρόνια, όπου αναμένονται θορυβώδεις ταξιδιωτικές δεκαετίες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη.

Αυτό σημαίνει ότι η αναγέννηση των ταξιδιών,  θα διαμορφωθεί από τις μεταβαλλόμενες συμπεριφορές και απαιτήσεις των πλούσιων παγκόσμιων καταναλωτών.

Ακολουθούν τα 6 βασικά σημεία που εντοπίζονται σε αυτήν την τάση:

Νέα πρεμιέρα στα στέκια από πλατίνα

Παρόλο που τα υψηλά εισοδήματα συνέχισαν την καλή ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 2022 θα είναι η χρονιά που πραγματικά θα πάρουν την πολυτέλεια στα χέρια τους και θα παρουσιαστούν ξανά στον κόσμο, σαν να συστήνονται για πρώτη φορά στο πεντάστερο ταξιδιωτικό στερέωμα.

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας να θέλουν να δείξουν πόσο ελεύθεροι είναι και να ανανεώσουν το χρυσό τους αποτύπωμα στον κόσμο. Εάν τις προ πανδημίας εποχές δεν σκέφτονταν καν το κόστος μίας υπηρεσίας ή ενός γαστρονομικού θαύματος, τώρα θα επιδιώκουν να το φτάσουν στα ύψη, ξοδεύοντας όσα περισσότερα χρήματα μπορούν.

Η νοσταλγία της παράδοσης

Το 2022, παύει η αποχή από αγαπημένους παραδοσιακούς προορισμούς, που τους τελευταίους 18 μήνες ήταν άπιαστοι, είτε λόγω απαγορεύσεων, είτε λόγω ηθικών φραγμών εξαιτίας της κατάστασης του κόσμου. Η λαχτάρα επανένωσης με τις παλιές καλές μέρες όπου όλα έμοιαζαν ασφαλή και αθώα, επανέρχεται δριμύτερη. Τα υψηλά εισοδήματα θα αναζητήσουν μέρη που προσφέρουν γοητεία, άνεση και την αίσθηση των ανυποψίαστων εποχών, όπως μοναδικά ξενοδοχεία ιστορικού ενδιαφέροντος ή ταξίδι με τρένα όπως το Orient Express. Επιπλέον, οι εορτασμοί επετείων, γενεθλίων και άλλων σημαντικών στιγμών, θα γνωρίσουν νέες δόξες, αφού αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ πολυτελών διοργανώσεων με την παρουσία περισσότερων καλεσμένων από ότι τα προ της πανδημίας χρόνια.

Η απλότητα γίνεται must

Στους νόμους της φυσικής, για κάθε δράση, υπάρχει και μία αντίδραση. Έτσι και στους κύκλους των εξαιρετικά ευκατάστατων ταξιδιωτών, σε κάθε ταξίδι χλιδής, αντιστοιχεί και ένα ταξίδι απόλυτης απλότητας. Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι που είχαν την τύχη να περάσουν το lockdown σε απέραντες βίλες με ατέλειωτους κήπους, ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και η σημασία του να περνά κανείς χρόνο με τους αγαπημένους του, έχει ωθήσει τους ταξιδιώτες υψηλών εισοδημάτων σε μία ακατανίκητη επιθυμία περισυλλογής και εσωτερικότητας.

Οι διακοπές σε απομονωμένα μέρη θα εξακολουθήσουν να έχουν την τιμητική τους, ακόμη και μετά το πέρας της πανδημίας, γιατί η ανάγκη επανασύνδεσης με τη φύση και τους ανθρώπους, είναι μία νέα, μη αναστρέψιμη πραγματικότητα.

Εσωτερική μεταμόρφωση

Το νόημα της ζωής και η αυτοβελτίωση, βρίσκονται πρώτα στις λίστες επαναπροσδιορισμού των ευκατάστατων ταξιδιωτών. Γενικότερα όμως, η αναζήτηση αυτή παρατηρείται σε όλα τα εισοδηματικά επίπεδα.  Υπάρχει μια συλλογική επιθυμία να ανακαλύψει κανείς το νόημα της ζωής, να το επανεφεύρει και να προσδώσει βαθύτερες έννοιες στο βιοτικό του επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση για εμπειρίες που θα βοηθήσουν τους πλούσιους ταξιδιώτες να εξελιχθούν ως άνθρωποι, όπως είναι τα κέντρα ευεξίας και τα ακριβά, μοναχικά ταξίδια.

Το απόθεμα του 2021 μεταφέρεται στο 2022

Σύμφωνα με τις προσδοκίες, η ανάκαμψη των ταξιδιών θα γινόταν εντυπωσιακά αισθητή το 2021. Όμως αυτό δεν συνέβη, οριζόντια, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Συνεπώς τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν, μεταφέρονται στο 2022, δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν με ακόμη εντονότερη ορμή τα μεγάλα, τολμηρά ταξιδιωτικά σχέδια τα οποία έμειναν μετέωρα την προηγούμενη χρονιά.

Παρόλο που οι πλούσιοι ταξιδιώτες ήταν πιο ελεύθεροι λόγω της απεριόριστης οικονομικής άνεσης, αυτό ουσιαστικά ήταν άχρηστο, αφού χώρες και υπηρεσίες ήταν ανενεργές στο μεγαλύτερο διάστημα του έτους.  Όμως, κατά την αποκατάσταση της κινητικότητας, διαφαίνεται μία μεγαλύτερη δίψα για νέες προκλήσεις και απρόσκοπτη αδρεναλίνη.

Η χαρά της προσφοράς

Η προσφορά στην τοπική κοινότητα και ο μικρότερος δυνατός αντίκτυπος στους προορισμούς, είναι κάτι που αφορά όλους, πλούσιους και φτωχούς ταξιδιώτες. Μέσω της πανδημίας, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι θέλουν να κάνουν περισσότερο καλό στον κόσμο και, σε κάποιο βαθμό, να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους ταξιδεύοντας πιο υπεύθυνα. Γι’ αυτό και αναζητούν ευκαιρίες για να ανταποδώσουν τις τοπικές κοινωνίες και να επενδύσουν σε φιλανθρωπικές προσπάθειες.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 26/05 18:09

  Επιμελητήριο Ελληνο – Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας | Η Κίνα παραμένει ένας ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα

 2. 26/05 17:40

  EasyJet: Πάνω από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω βλάβης ΙΤ - Επηρεάστηκαν δρομολόγια προς Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο

 3. 26/05 17:25

  Εγκαίνια για το Porto Myrina Palace στη Λήμνο | Δεύτερο ξενοδοχείο του Apollo στην Ελλάδα για αθλητικό τουρισμό

 4. 26/05 15:30

  ΕΟΤ: Fam trip για προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου στο κοινό της Ρουμανίας

 5. 26/05 14:43

  Θαλάσσιος τουρισμός/ ΣΙΤΕΣΑΠ: Ανάγκη για επενδύσεις σε πλωτούς τουριστικούς λιμένες - Στο 90% των επιπέδων 2019 η ζήτηση το 2022

 6. 26/05 14:14

  FedHATTA | Πολύτιμες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό χάνονται... στο δρόμο για τις visa

 7. 26/05 13:27

  Μπορεί ακόμη να σωθεί η παγκοσμιοποίηση;

 8. 26/05 12:37

  Ισπανία: Η ευλογιά των πιθήκων απειλή για τον τουρισμό; Τι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού

 9. 26/05 12:31

  Aπόφαση | Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα τουριστικά καταλύματα, πλην κάμπινγκ

 10. 26/05 12:09

  Tαξίδια με το τρένο | Σύντομα Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

 11. 26/05 11:42

  Hilton - Έρευνα: Πώς επιλέγουν διακοπές οι Βρετανικές οικογένειες το 2022

 12. 26/05 11:27

  Δ. Φραγκάκης: «Στόχος να διευρύνουμε τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες»

 13. 26/05 11:26

  Κικίλιας | «342% αυξημένα τα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι»

 14. 26/05 11:02

  ΕΞΑ-ΑΑ | Μακριά από τις επιδόσεις του 2019 η απόδοση των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' 4μηνο

 15. 26/05 10:40

  DW | Να γιατί η Ελλάδα είναι τόσο δημοφιλής στους τουρίστες

 16. 26/05 10:00

  Περιφέρεια Πελοποννήσου: Eπιχορηγήσεις για ξενοδοχείο και οινοποιείο σε Ναύπλιο και Ζευγολατιό

 17. 26/05 09:39

  Οι Οινοποιοί της Κρήτης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού - με την στήριξη της Περιφέρειας

 18. 26/05 09:30

  Ε.Ξ. Ηρακλείου | Πρώτο Φόρουμ βιώσιμης φιλοξενίας

 19. 26/05 09:21

  Οι δρόμοι του κρασιού στην Ηλεία

 20. 26/05 09:19

  Δήμος Κομοτηνής: Δημοπρασία για επανεκμίσθωση 5 μπάνγκαλόους στην Τουριστική Ακτή Φαναρίου

 21. 26/05 09:17

  Φυλάκιο στην ελληνοβουλγαρική Μεθόριο μετατρέπεται σε χώρος φιλοξενίας

 22. 26/05 09:15

  Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών ο πληθωρισμός στη Βρετανία

 23. 25/05 17:58

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για την μίσθωση του εμβληματικού τουριστικού ακινήτου «Ωκεανίδα» στην Ακτή Βουλιαγμένης

 24. 25/05 17:31

  Γιάννης Χουβαρδάς | Η άλλη πλευρά της Καταιγίδας | 1 - 7 Ιουνίου 2022

 25. 25/05 16:55

  Γιατί η Airbnb αποχωρεί από την Κίνα

 26. 25/05 15:58

  Fam trip ΕΟΤ | Απευθείας πτήσεις charter Σεούλ-Αθήνα το φθινόπωρο

 27. 25/05 15:35

  Άλλαξε ριζικά η εικόνα της Βαρβακείου - Νέοι σύγχρονοι χώροι πώλησης παραδίδονται σε επαγγελματίες και καταναλωτές 

 28. 25/05 15:32

  Η Uber επεκτείνεται στη Σαντορίνη - Προοπτικές και για άλλα ελληνικά νησιά

 29. 25/05 15:20

  Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου "έπνιξε" στον καπνό την Πάλμα – Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων

 30. 25/05 14:10

  TUI: 12 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και Κέρκυρα από το Linz

 31. 25/05 13:42

  Air France-KLM | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,26 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας

 32. 25/05 13:23

  Η Ρόδος μέσα από το φακό της τηλεόρασης της Τουρκίας

 33. 25/05 13:16

  Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Το 2023 εφαρμογή και στον Τουρισμό

 34. 25/05 13:14

  Το Hyatt Regency Thessaloniki βραβεύεται με το Travelers’ Choice Award για το 2022 από το Tripadvisor

 35. 25/05 13:09

  ΤUI: Διευρύνεται το τμήμα tour και δραστηριοτήτων – «Είναι για εμάς βασικός πυλώνας ανάπτυξης»

 36. 25/05 13:04

  Ναύπλιο | Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 η μεγάλη γιορτή της αγκινάρας Ιρίων

 37. 25/05 12:52

  Sabre: Οι 5 τάσεις που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε μετά την πανδημία

 38. 25/05 12:50

  Ανοιχτές Πόρτες στα Οινοποιεία της Κρήτης | Ένα διήμερο γεμάτο Κρητικό κρασί (28 & 29 Μαΐου 2022)

 39. 25/05 12:35

  Επίσημη πρώτη από ΕΡΤ και ERTFLIX για το τουριστικό video της Σαντορίνης

 40. 25/05 12:21

  ETC/ Τουρισμός: Πώς σκοράρει η Eυρώπη και η Ελλάδα στις μακρινές αγορές το καλοκαίρι του 2022

 41. 25/05 11:35

  Jet2 | Αυξημένη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2023 | Πτήσεις για Αθήνα από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου

 42. 25/05 11:21

  H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο τουριστικό εργαστήριο στη Ντόχα του Κατάρ

 43. 25/05 10:52

  Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη

 44. 25/05 10:49

  Τουρισμός | 390.000 εργαζόμενους αναζητεί η βιομηχανία φιλοξενίας στην Ιταλία

 45. 25/05 10:28

  Schauinsland Travel Partner | Ελλάδα και ισπανικά νησιά στο επίκεντρο της ζήτησης

 46. 25/05 10:00

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για νέο ξενοδοχείο στην Κορώνη και επέκταση οινοποιείου στη Νεμέα

 47. 25/05 08:13

  Nobu Hospitality: Συνέχεια στη στρατηγική ευρωπαϊκή επέκταση με το Nobu Hotel Madrid

 48. 25/05 08:11

  20.000 ξενοδοχεία συνδυάζονται για να υπολογίσουν το αποτύπωμα άνθρακα των διαμονών

 49. 25/05 08:05

  Ξενοδοχεία | Συνεργασία του EverΕden Βeach Resort με την ισπανική αλυσίδα Vincci Hotels

 50. 25/05 08:00

  To 25o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών στα Τρίκαλα

 51. 24/05 20:33

  Διαφορετικές ταχύτητες μέχρι τώρα στις αφίξεις σε Νότια και Βόρεια Ελλάδα

 52. 24/05 19:53

  Β.Κικίλιας | Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το brand “Ελλάδα”

 53. 24/05 17:16

  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Δεν υπάρχει ένδειξη μαζικού εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων

 54. 24/05 16:37

  Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο διάσημο γυναικείο περιοδικό Vrouw

 55. 24/05 16:26

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | «Έξω από το κάδρο»

 56. 24/05 15:52

  TUI fly: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2023 – Πάνω από 1,5 εκατ. θέσεις στα ελληνικά νησιά

 57. 24/05 15:11

  Βαλεαρίδες | Σε απόγνωση για εργαζομένους τα ξενοδοχεία: Φέρτε έναν φίλο σας να εργασθεί και κερδίστε 200 ευρώ!

 58. 24/05 14:50

  Βρετανικός τουρισμός: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για ταξίδια κατά την εθνική εορτή Platinum Jubilee

 59. 24/05 13:45

  Fedhatta: Ώθηση στην εξοικείωση των φοιτητών τουριστικών επαγγελμάτων με το πραγματικό τουριστικό περιβάλλον

 60. 24/05 13:37

  Πόλεμος ταλέντων: Το 1/3 των νέων αναζητά την επόμενη επαγγελματική «στέγη»

 61. 24/05 13:09

  Lufthansa και MSC ενδιαφέρονται για την εξαγορά του διαδόχου της Alitalia

 62. 24/05 12:34

  ACI Europe: Πιο κοντά στο "καλό σενάριο" η επιβατική κίνηση στις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές το 2022

 63. 24/05 12:08

  Το WTTC παρουσιάζει ένα ενιαίο Ψηφιακό Ταξιδιωτικό Πόρταλ για τη διευκόλυνση των ταξιδιών

 64. 24/05 11:35

  Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο α' τριμήνου | Θεαματική αύξηση σε αφίξεις και έσοδα

 65. 24/05 11:26

  ΕΤΑΔ | Ικανοποίηση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 66. 24/05 10:42

  Ο τουρισμός πολυτελείας στην Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 500 δισ.ευρώ ετησίως

 67. 24/05 09:59

  Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

 68. 24/05 09:34

  Κομισιόν| Συμφωνία για την αναγνώριση της COVID-19 ως επαγγελματικής ασθένειας

 69. 24/05 09:22

  Τουρισμός | Γερμανία: Εξαιρετικό καλοκαίρι, αλλά χωρίς προσφορές

 70. 24/05 09:12

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Νεμέα και Πολύγυρο

 71. 24/05 09:09

  Εγκρίσεις για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και νέο ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

 72. 24/05 09:06

  Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Τρίπολη και Γύθειο

 73. 24/05 09:00

  Το 72% των Αμερικανών αφαιρεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις διακοπών για να τα βγάλει πέρα

 74. 24/05 08:57

  Γιατί τα άτομα άνω των 50 ετών δεν προσλαμβάνονται στα ξενοδοχεία

 75. 24/05 08:53

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών με απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 76. 23/05 16:56

  5ος κύκλος επιτάχυνσης του CapsuleT | Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

 77. 23/05 16:24

  Συνάντηση Κικίλια - Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

 78. 23/05 15:56

  Aυτό είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian που θα προσεγγίσει Ελλάδα αυτή τη σεζόν (video)

 79. 23/05 14:48

  Η δέσμευση του κλάδου του travel retail στη βιωσιμότητα | workshop στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 80. 23/05 14:39

  Προβολή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στη Σλοβενία

 81. 23/05 14:00

  Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

 82. 23/05 13:50

  Η Ελλάδα εκτός ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο - ελάφρυνση του χρέους κατά 748 εκατ. ευρώ

 83. 23/05 12:57

  Τουρισμός: Κροατία και Κρήτη οι κορυφαίοι προορισμοί των Γερμανών γυμνιστών

 84. 23/05 12:05

  Στον πλήρη έλεγχο της Lamda Development η Lamda Malls

 85. 23/05 12:03

  Με homeport τον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica- δρομολόγια 7 διανυκτερεύσεων στην Αν.Μεσόγειο

 86. 23/05 12:01

  Παγκόσμια πρεμιέρα για τον «Αγαμέμνονα» του καινοτόμου Γερμανού σκηνοθέτη Ούλριχ Ράσε!

 87. 23/05 11:57

  Ελληνικός τουρισμός: Θετικό μομέντουμ στο γιώτινγκ το 2022

 88. 23/05 11:37

  Προσοχή στις απάτες! Πώς επιτήδειοι εξαπατούν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων

 89. 23/05 11:23

  Ο μεγάλος γαλλικός όμιλος Bagatelle έρχεται στη Μύκονο

 90. 23/05 10:44

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | Με το δεξί ξεκινά και ο Ιούνιος - 703.000 αεροπορικές θέσεις την εβδομάδα 30/5 έως 5/6

 91. 23/05 10:33

  Μια ακόμη σεζόν για γερά νεύρα

 92. 23/05 10:32

  Υψηλότερες αφίξεις από το 2019 και τον Μάιο σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

 93. 23/05 10:00

  Eπιχορηγήσεις για κάμπινγκ και ξενοδοχείο σε Γύθειο και Οίτυλο

 94. 23/05 09:54

  Πρωταθλήτρια στην επιμήκυνση της σεζόν η Σαντορίνη με βάση τα έσοδα στο α' τρίμηνο

 95. 23/05 08:43

  Το μυστικό για να προσελκύσετε και να διατηρήσετε κορυφαία ταλέντα στην επιχείρησή σας

 96. 23/05 08:37

  Ελληνο-Αυστραλιανοί Διάλογοι: Ο Βασίλης Κικίλιας μιλάει για τη σχέση τουρισμού και εμπορίου

 97. 23/05 08:28

  Τζιν τόνικ στο πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο

 98. 23/05 08:10

  Αξιοποίηση του διατηρητέου ξενοδοχείου Σάρλιτζα Παλλάς στη Λέσβο με τη δημιουργία κέντρου Θερμαλισμού

 99. 23/05 08:05

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων | Ημερίδα για την αύξηση των online κρατήσεων

 100. 22/05 22:33

  Θετικός στην ανεμοβλογιά τελικά ο τουρίστας από την Κεφαλονιά