Μια αισιόδοξη ματιά για τη σεζόν που ξεκινά

Α Decrease font Enlarge font
Μια αισιόδοξη ματιά για τη σεζόν που ξεκινά

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (*)

Όλο αυτό το πρόσφατο διάστημα της πανδημίας στην χώρα μας, έγινε αντιληπτό το φαινόμενο, αρκετοί επαγγελματίες και «ειδικοί» του τουρισμού στη χώρα μας, ως άλλες «Κασσάνδρες» και μάντεις δεινών, να εκφράζουν μεταξύ άλλων σε διαδικτυακά φόρα, σεμινάρια, webinars κ.α., την άποψη ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τουρίστες στην Ελλάδα για το 2020.  Παράλληλα ως «ειδικοί» παρατηρητές, αντί να προτείνουν ρεαλιστικά σχέδια και λύσεις, πραγματικούς τρόπους αντιμετώπισης των νέων συνθηκών που δημιουργούνταν στην αγορά για επαγγελματίες και εργαζόμενους, αυτοί προεξοφλούσαν την καταστροφή του ελληνικού τουρισμού, έβλεπαν παντού αποτυχίες, κατηγορούσαν την Πολιτεία για καθυστέρηση, τους φορείς για αδράνεια (λες και όλα έπρεπε να ήταν έτοιμα, καμωμένα από καιρό, λες και δεν απαιτούνταν χρόνος για την παρακολούθηση της εξέλιξης του ιού εντός των τειχών, αλλά και διεθνώς και πάντως συνεχής διαβούλευση με διεθνείς και εγχώριους Φορείς).

Κι αν αυτή η απαισιοδοξία δεν είχε κάποιο «περίεργο» λόγο να διοχετεύεται προς τους δικαιολογημένα τρομαγμένους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού, την ώρα που μάλιστα, απαιτούνταν ψυχραιμία, σύνεση και καθαρό μυαλό, τότε ίσως να πρέπει να προβληματίσει όλους μας και περισσότερο τους ίδιους τους «κήρυκες των δεινών» για το ποιον της ειδικότητας τους ή την εναρμόνιση της πάλαι ποτέ αποκτηθείσας γνώσης τους με την πραγματικότητα και τις επικρατούσες συνθήκες, αλλά και με τις μελλοντικές ανάγκες της τουριστικής αγοράς. 

Ναι, δεν είναι μια τουριστική σεζόν σαν τις άλλες

Ναι, είναι αδύνατον να πιάσουμε τα νούμερα προηγούμενων ετών, ωστόσο πρέπει να προσαρμοστούμε το συντομότερο δυνατόν στα νέα δεδομένα και να επιχειρήσουμε για το καλύτερο δυνατό μέσα στις συγκεκριμένες, πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες. 

Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι, όπου οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκιο. Όμως αν η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους. Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ηράκλειτος είχε πει «εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει», δηλαδή αν δεν ελπίζεις στο ανέλπιστο, δεν θα το βρεις.

Ο γράφων, αναφερόμενος στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου στο πάντα φιλόξενο χώρο του Tornosnews.gr, είχε καταλήξει ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα θα επανεκκινούσε στο πιθανότερο σενάριο τον Ιούνιο, όπως και γίνεται τελικά. Κι αυτή η πρόβλεψη δεν αποτελούσε απλά μια επιθυμία που βασιζόταν στο να ξορκιστεί το κακό που μας βρήκε, αλλά στηριζόταν σε μια πραγματικότητα. Στηριζόταν στα έγκαιρα και έγκυρα μέτρα της Κυβέρνησης που σε συνεργασία με τους επιστήμονες κατέστρωσε σχέδιο μάχης με τον κορωνοϊό. Στηριζόταν στη συγκριτικά δραματικότερη κατάσταση των άλλων χωρών που δυστυχώς μετρούσαν χιλιάδες ανθρώπινων απωλειών.

Με εκείνα τα δεδομένα και την διαμορφωμένη έως τότε κατάσταση, ο γράφων είχε υπογραμμίσει την κρίσιμη σημασία της επιτυχούς αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης  που θα δοκίμαζε -σε πρώτη φάση- τα όρια και την ετοιμότητα του συστήματος υγείας της χώρας μας και σε δεύτερη φάση τις αντοχές της οικονομίας, καθώς το μέγεθος της ζημιάς που επέφερε θα ήταν αναπόφευκτα σημαντικό για τα οικονομικά της χώρας.

Αναφέροντας οικονομία, πάει ο νους στον Αυστριακό «γκουρού» του μάνατζμεντ, Peter Drucker (1909–2005), που είχε πει πως «στην ιστορία κάθε επιτυχίας, θα βρεις κάποιον που πήρε μια θαρραλέα απόφαση». Επίσης, η σκέψη πάει αυθόρμητα και στον Γάλλο συγγραφέα και φιλόσοφο του Διαφωτισμού, Μοντεσκιέ (1689-1755) που υποστήριζε πως «για να κάνεις μεγάλα πράγματα, δεν είναι ανάγκη να είσαι μεγαλοφυΐα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πάνω από τους άλλους ανθρώπους. Πρέπει να είσαι μαζί τους». Και ναι η ελληνική Κυβέρνηση πήρε μια τέτοια θαρραλέα απόφαση, και στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους (όπως σταθήκαμε όλοι μας δίπλα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δίπλα σε κάθε έναν που έδωσε αυτή τη μάχη από κάθε πόστο) προτάσσοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής και τη σημασία της προστασίας των πολιτών της, πέρα και πάνω από το όποιο οικονομικό κόστος και με στόχο τις λιγότερες δυνατές απώλειες συνανθρώπων μας.  

Μια επιτυχημένη προσέγγιση και διαχείρισης της κρίσης αυτής, όπως αναφέρονταν στο προαναφερθέν άρθρο, θα ήταν το κλειδί για την ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας και κατ’ επέκταση του τουρισμού και θα οδηγούσε στην ανάδειξη της Ελλάδας ως υπεύθυνου προορισμού, σε σχέση με ότι γινόταν την ίδια στιγμή γύρω μας στο κόσμο. Και ναι η πανθομολογούμενη διεθνώς, επιτυχία της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας μπορεί και πρέπει να είναι η πιο ενδεδειγμένη διαφήμιση της νέας εποχής του ελληνικού τουρισμού. Ήδη τα διεθνή ΜΜΕ έχουν εστιάσει στην ελληνική τουριστική αγορά ως κορυφαίο προορισμό για το φετινό καλοκαίρι και η επιτυχία τη επανεκκίνησης θα δώσει τρομακτική ώθηση και για την επόμενη τουριστική σεζόν. 

Η Ελλάδα ως ασφαλής προορισμός για το 2020

Η χώρα ανοίγει τα σύνορά της με πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της, με αυτοπεποίθηση και διάθεση για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φιλοξενία, καθώς ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο προορισμό πώς να το κάνει απολεσματικότερα. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών προορισμών είναι γνωστά και αμετάβλητα όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά τώρα, ίσως πρέπει να προστεθεί κι άλλο ένα, αυτό του «υπεύθυνου» προορισμού. Το μόνο που απομένει «μοιραία» για την Ελλάδα φέτος, είναι να γίνει ο τόπος της «αναγέννησης» κάθε επισκέπτη μας, ο οποίος δοκιμάστηκε σκληρά στην κρίση κι έχει ανάγκη την αναπτέρωση της ψυχολογίας του, την απόλαυση πολύτιμων στιγμών χαλάρωσης και γαλήνης μακριά από την πρωτόγνωρα άσχημη κατάσταση που βίωσε με την πανδημία. 

Ο Αμερικανός πολιτικός Henry Kissinger, (1923 -) θα πει πως «κάθε επιτυχία απλά εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για ένα πιο δύσκολο πρόβλημα». Και ναι δεν υποστηρίζει κανείς πως όλα τελείωσαν και ο πόλεμος με τον κορωνοϊό κερδήθηκε οριστικά. Το φιλόδοξο άνοιγμα των συνόρων μας για το καλωσόρισμα των επισκεπτών μας, είναι το νέο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από όλους μας. Και θα κερδηθεί όχι από μια ακόμα παρεχόμενη (ανέξοδη και ίσως ανεύθυνη θα πουν ορισμένοι, προεξοφλώντας την αποτυχία) δόση αισιοδοξίας. Θα κερδηθεί, παρά τους προβληματισμούς, τις γκρίνιες, τα κατανοητά παράπονα των επαγγελματιών για καθυστερήσεις, για το δεδομένο του κόστους που ήδη έχουν επωμιστεί - ανεξάρτητα από τα φιλότιμα κυβερνητικά μέτρα στήριξης - που αναμφίβολα αντικατοπτρίζουν την αγωνία και το προβληματισμό τους, όχι μόνο για το άγνωστο της επόμενης ημέρας, αλλά και το επιβεβλημένο του σήμερα. 

Η ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, συνεκτιμώντας τα έκτακτα διεθνή δεδομένα και τις απόψεις της Επιτροπής των Ειδικών Ιατρών για τα αποτελέσματα των επιδημιολογικών μελετών εντός και εκτός της χώρας, αλλά και τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 1300 επισκέπτες από το εξωτερικό και τα οποία έδειξαν μηδενικά κρούσματα του ιού, συνέταξε τα αναλυτικά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων και αποτελούν ουσιαστικά τους νέους κανόνες για την ασφαλή και ομαλή φιλοξενία των τουριστών στη χώρα μας. 

Παράλληλα «τρέχει» προγράμματα διαφημιστικής προβολής και προώθησης της χώρας στις αγορές του εξωτερικού, ενώ είναι από καιρό σε επαφές με άλλες χώρες του εξωτερικού με παρόμοια ή και χαμηλότερα υγειονομικά και επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να αποτελέσουν αυτές τις πρώτες πηγές εισερχόμενων τουριστών και θα ακολουθήσουν από την 1η Ιουλίου κι επόμενες αγορές ανάλογα με την εξέλιξη των δεδομένων. 

Η οικονομία είναι ψυχολογία

 «Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις», είχε πει χαρακτηριστικά ο Βρετανός Πρωθυπουργός Winston Churchill (1874-1965). Κι όπως αποδείξαμε ως Έλληνες και σε αυτή την κρίση, δεν φοβόμαστε τις δυσκολίες, βρίσκουμε τη δύναμη να συνεχίζουμε και θα πετύχουμε ξανά! Η οικονομία είναι ψυχολογία και η αισιοδοξία δημιουργεί θετικό κλίμα, δίνει την απαραίτητη ώθηση για την επανεκκίνηση. Ο επισκέπτης μας, θέλει να δει το χαμόγελο μας και την θετική μας διάθεση, είναι πελάτης μας και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για του προσδώσουμε θετική αξία σε κάθε στάδιο του ταξιδιού του, σε κάθε εμπειρία που θα βιώσει δίπλα μας, μαζί μας.

Κι αν φέτος δεν μπορεί να δει το καλύτερο μας χαμόγελο - κρυμμένο γαρ -  πίσω από την απαιτούμενη μάσκα στο πρόσωπο μας, ας δει τη πίστη και τη δύναμη στα μάτια μας. Αυτά δεν θα είναι ποτέ καλυμμένα και θα αντικατοπτρίζουν τη θετικότητα, το φιλότιμο και την ανθρωπιά του Έλληνα οικοδεσπότη. Ας τον κάνουμε άλλη μια φορά να νιώσει σαν τον σπίτι του και είναι βέβαιο ότι θα το εκτιμήσει και θα μας το ανταποδώσει και το 2021 και το 2022 κι έπειτα.  

Υποχρέωση μας έπειτα από αυτή τη πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα απαιτητική τουριστική περίοδο, είναι να εργαστούμε όλοι μαζί (Πολιτεία, Φορείς, Επαγγελματίες, εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα) για να θέσουμε τον ελληνικό τουρισμό επιτέλους σε νέες, πιο στέρεες βάσεις και για αυτό ακριβώς το θέμα ο γράφων θα επανέλθει σε επόμενο άρθρο με συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

(*) O κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου είναι  Σύμβουλος Επιχειρήσεων Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης & Μάρκετινγκ / Chinese Tourism Expert / Trainer / Researcher                                                        

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 29/09 14:30

  Προκηρύχθηκε ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

 2. 29/09 14:28

  Tax Free αγορές: Πάνω από τους μισούς διεθνείς αγοραστές έτοιμοι να επιστρέψουν στα ταξίδια στο εξωτερικό

 3. 29/09 14:14

  Grandhotel "Hessischer Hof": Κλείνει η “Μ. Βρετανία” της Φρανκφούρτης

 4. 29/09 13:36

  Spies: Ρόδος και Κρήτη οι top προορισμοί των Δανών για διακοπές αυτό το φθινόπωρο – Νέα πτήση για Ρόδο

 5. 29/09 13:33

  Αποδίδεται αύριο Τετάρτη ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης (video)

 6. 29/09 12:43

  FedHATTA: Virtual RoadShow για την παρουσίαση της Ελλάδας στην αγορά της Ινδίας

 7. 29/09 12:39

  Η Ελλάδα ξεπέρασε το όριο ρυθμού μετάδοσης COVID της Βρετανίας – Ορατός ο κίνδυνος για καραντίνα

 8. 29/09 12:19

  Νεμέα: Η φθινοπωρινή εξόρμηση που πρέπει να κάνεις

 9. 29/09 12:18

  Το ελληνικό «μυθικό» δάσος που αξίζει να περπατήσεις

 10. 29/09 12:16

  TUI: Ακυρώσεις διακοπών στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

 11. 29/09 12:03

  Live Webinar με κορυφαία στελέχη της Ελληνικής Οικονομίας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 12. 29/09 11:59

  Η επόμενη μέρα του τουρισμού στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα

 13. 29/09 11:53

  EASA: Εξαιρετικά χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού στις πτήσεις

 14. 29/09 11:30

  ΙΝΣΕΤΕ: Ο εισερχόμενος τουρισμός ανά αγορά και περιφέρεια και οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2019

 15. 29/09 11:25

  Μόλις το 5% των Γερμανών επιθυμεί διακοπές στο εξωτερικό αυτό το φθινόπωρο

 16. 29/09 11:24

  Διαγωνισμός στα Κοινωνικά Δίκτυα για την προβολή της Ρόδου

 17. 29/09 11:08

  Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται μείωση ενοικίου 40% τον Σεπτέμβριο

 18. 29/09 11:05

  «On sourit pour la photo»: Η γαλλική ταινία - ύμνος για το ελληνικό καλοκαίρι

 19. 29/09 10:49

  "Εργαστείτε από τον Παράδεισο": Πρόσκληση από τον δήμαρχο της πόλης Μπενιντόρμ

 20. 29/09 10:47

  Τυνησία: Έως 70% η μείωση των τουριστικών εσόδων το 2020

 21. 29/09 10:32

  Δήμος Καρπενησίου: Κατά της εγκατάστασης αιολικού σταθμού, υπέρ των προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης

 22. 29/09 10:31

  Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης 4όροφου κτιρίου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 23. 29/09 10:29

  Νέο χρέος 96 δισ. ευρώ το 2021 για τη γερμανική οικονομία

 24. 28/09 19:22

  Χ.Θεοχάρης: Άμεση ανάγκη η υιοθέτηση κοινών Ευρωπαϊκών μέτρων στον τουρισμό

 25. 28/09 19:15

  Τι λέει η TUI για το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», με τα κρούσματα κορωνοϊού

 26. 28/09 19:00

  Περιφέρεια Κρήτης: Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από 3.000 έως 40.000 ευρώ στις μικρές επιχειρήσεις

 27. 28/09 16:20

  Άρση των περιοριστικών μέτρων σε Ηράκλειο και Χανιά ζητεί ο κ.Αρναουτάκης από τον πρωθυπουργό

 28. 28/09 16:10

  ΣΕΤΕ: Αίτημα για συμπληρώσεις στα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων

 29. 28/09 15:57

  Costa Cruises: Η Ελλάδα στα προγράμματα κρουαζιέρας του 2021

 30. 28/09 14:13

  Νέα δέσμη ενεργειών στην Αθήνα για την πανδημία

 31. 28/09 14:06

  Μεγαλύτερο από πέρυσι το μερίδιο των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία τον Αύγουστο

 32. 28/09 13:25

  ECTAA: Ο ευρωπαϊκός κλάδος οργανωμένων ταξιδίων συζητά για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

 33. 28/09 13:23

  Κομισιόν: Ενιαίοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην ΕΕ βάσει εβδομαδιαίου χάρτη

 34. 28/09 13:14

  Ο θρύλος με την πριγκίπισσα σε ένα ελληνικό εκκλησάκι διαφορετικό από τα άλλα

 35. 28/09 13:12

  Ο άγνωστος Λόφος Οχυρού στη Ραφήνα και η ιστορία του

 36. 28/09 13:11

  WTTC: Πώς ο τουρισμός θα περάσει ομαλά στην ανάκαμψη – Οι νέες απαιτήσεις για τους προορισμούς

 37. 28/09 12:50

  Aegean: -88% ο κύκλος εργασιών το β' τρίμηνο

 38. 28/09 12:09

  Η Ελλάδα ο πιο περιζήτητος προορισμός ταξιδίων για τους Γάλλους το 2021

 39. 28/09 12:06

  Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο σε ελληνικά νησιά: 12 κρούσματα κορωνοϊού στο Mein Schiff!

 40. 28/09 11:43

  TUI: Νέα καμπάνια στις Σκανδιναβικές χώρες (video)

 41. 28/09 10:49

  Airbnb: Νέα πλατφόρμα ειδικά για τη συνεργασία με τις πόλεις

 42. 28/09 10:34

  Δ.Φραγκάκης: Η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας -video του ΕΟΤ “Greece. Always Epic”

 43. 28/09 10:25

  Χάρης Θεοχάρης: Εστίαση στην ποιότητα το 2021

 44. 28/09 10:24

  Δήμος Ικαρίας: Aίτημα για εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ

 45. 28/09 10:22

  Eνισχύσεις για νέα ξενοδοχεία σε Ζάκυνθο και Μήλο

 46. 28/09 10:21

  Αναγνωρίστηκε άλλη μία ιαματική πηγή στην Αιδηψό

 47. 28/09 10:18

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια

 48. 28/09 10:16

  Ισραήλ: Nέο πακέτο οικονομικής βοήθειας επιχειρήσεων και εργαζομένων έως τον Ιούνιο του 2021

 49. 28/09 10:13

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης: Πρωτοφανής μείωση στις διανυκτερεύσεις και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο στο 8μηνο

 50. 27/09 13:01

  Αποφάσεις για νέο ξενοδοχείο στη Ρεντίνα Βόλβης και για συνένωση ξενοδοχείων στην Κω

 51. 27/09 13:00

  Αυξάνονται οι πτωχεύσεις και η ανεργία στη Γαλλία

 52. 27/09 12:59

  Κορωνοϊός: Τα κίνητρα των εξωτικών προορισμών για την προσέλκυση τηλε-εργαζόμενων

 53. 27/09 12:51

  Γρ.Τάσιος: Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

 54. 26/09 16:36

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Προσαρμογή στα νέα δεδομένα

 55. 26/09 16:29

  Ηνωμένο Βασίλειο: Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε τουρισμό και εστίαση

 56. 26/09 16:22

  Κορωνοϊός: Με εικονική συμμετοχή του κοινού η Πρωτοχρονιά στην Times Square της Νέας Υόρκης

 57. 26/09 16:20

  Νέο "υπερεργοστάσιο" κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στο Βερολίνο

 58. 26/09 16:11

  Μ.Κόνσολας: Η Αστυπάλαια μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το πέρασμα στην πράσινη τουριστική οικονομία

 59. 25/09 15:50

  Γερμανός υπουργός Υγείας: "Μην ταξιδέψετε το χειμώνα και τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό"

 60. 25/09 15:28

  ΕasyJet holidays | Δραματικές αλλαγές στις προτιμήσεις των Βρετανών στις διακοπές το 2021

 61. 25/09 14:35

  Lufthansa: Παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες για το Oktoberfest σε πτήσεις της Αθήνας και της Σαντορίνης

 62. 25/09 14:29

  Ένωση Ξενοδόχων Κω: Συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα

 63. 25/09 14:22

  Ένωση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» Ν. Ηρακλείου | Μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζομένους και επιχειρηματίες του τουρισμού

 64. 25/09 14:02

  DER Touristik: Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου πακέτα διακοπών σε Κω, Κέρκυρα και Κρήτη

 65. 25/09 13:22

  Εγκρίσεις για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο «Ikos Odisia» στην Κέρκυρα, πολυτελές κάμπινγκ στη Βούλα και ανακατασκευή κτιρίου στη Συγγρού

 66. 25/09 12:29

  ΣΙΤΕΣΑΠ: Συνάντηση για να βρεθεί λύση στη μαρίνα Αλίμου

 67. 25/09 12:19

  Η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός της TUI το 2020

 68. 25/09 12:16

  Το The Lynx Mountain Resort άνοιξε στην πόλη της Φλώρινας- Μια νέα εμπειρία στις ορεινές αποδράσεις

 69. 25/09 12:12

  H Global Blue επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ant Group - ψηφιακές λύσεις επιστροφής φόρου για Κινέζους

 70. 25/09 12:03

  Αργεί επικίνδυνα το Ταμείο Ανάκαμψης

 71. 25/09 12:00

  FedHATTA | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Επαναπροσδιορίζοντας τον Τουρισμό με δημιουργική αγωνία και όχι πανικό

 72. 25/09 11:56

  Royal Caribbean: Τα ελληνικά νησιά στις κρουαζιέρες του 2021 με το νέο, πολυτελές Odyssey of the Seas (video)

 73. 25/09 11:45

  voyagetips.com: Η Ελαφόνησος στις καλύτερες τοποθεσίες στην Πελοπόννησο

 74. 25/09 11:43

  Σκύλοι εντοπισμού κορωνοϊού στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι

 75. 25/09 11:27

  Sebastian Ebel, TUI: Είμαι αισιόδοξος για τη σεζόν του 2021 στην Ελλάδα- τι συζητήθηκε με τον κ.Θεοχάρη

 76. 25/09 11:12

  Ύμνοι του Βρετανικού National Geographic για Νάξο & Μικρές Κυκλάδες

 77. 25/09 11:05

  Το απόκοσμο ερημικό τοπίο με τους γιγάντιους βράχους στην Ελλάδα

 78. 25/09 11:05

  Τι να κάνουμε: μπορούμε να γίνουμε Σουηδία;

 79. 25/09 11:04

  Ο προορισμός κοντά στην Αθήνα που μοιάζει με νησί ενώ δεν είναι

 80. 25/09 11:00

  Apollo: Δωρεάν τεστ για τις χειμερινές κρατήσεις στην Ευρώπη

 81. 25/09 10:54

  Οι Χάρτες της Google θα ενημερώνουν για τις κατά τόπους εστίες κορωνοϊού

 82. 25/09 10:52

  Ποια αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει πρώτη τεστ κορωνοϊού στους επιβάτες

 83. 25/09 10:51

  Δήμος Καμένων Βούρλων: Aντιδρά στην εγκατάσταση μεταναστών σε ανενεργή ξενοδοχειακή μονάδα

 84. 25/09 10:46

  Άλλαξε χέρια o ισραηλινός αερομεταφορέας Εl Al -Το παρασκήνιο της μεταβίβασης και η νέα πολιτική

 85. 25/09 10:38

  Κορωνοϊός: Το σχέδιο της Ταϊλάνδης για να προσελκύσει πολύ πλούσιους τουρίστες

 86. 25/09 10:29

  Celestyal Cruises: Το νέο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Experience» ξεκινά δρομολόγια τον Μάρτιο του 2021

 87. 25/09 09:51

  Θεαματικές αποδόσεις από την OVERRON στις καμπάνιες GOOGLE ADS για το τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου - Αυγούστου

 88. 24/09 19:38

  Βρετανία: Δανία, Σλοβακία και Ισλανδία σε καραντίνα

 89. 24/09 19:32

  FedHATTA: Διώχνουμε τους επισκέπτες των μνημείων μας;

 90. 24/09 19:26

  Μ.Κόνσολας: Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους του τουρισμού για να μείνουν όρθιοι αυτό το δύσκολο χειμώνα

 91. 24/09 19:24

  ΥΠΑ: Με αρνητικό τεστ οι επιβάτες από την Τσεχία

 92. 24/09 16:26

  ΣΕΤΚΕ: Η αγροτική ανάπτυξη στο επίκεντρο της τουριστική πολιτικής

 93. 24/09 15:45

  ΙΑΤΑ: Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να καλύπτουν το κόστος των τεστ στα αεροδρόμια

 94. 24/09 14:33

  Ψήφος εμπιστοσύνης της TUI στην Ελλάδα – Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες

 95. 24/09 14:27

  Μια μέρα στον Άγιο Νικόλαο

 96. 24/09 13:14

  Telegraph: Κίνδυνος να τεθεί στο "κόκκινο" όλη η Ελλάδα από τη Βρετανία

 97. 24/09 12:51

  Αντίκυρα: Ο κοντινός προορισμός για να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα

 98. 24/09 12:50

  Το ελληνικό νησάκι που θεωρείται ότι έχει ζεστά νερά όλο το χρόνο

 99. 24/09 12:29

  Βρετανία: 27% φτηνότερα τα πακέτα διακοπών στην Ελλάδα το τελευταίο 15νθήμερο

 100. 24/09 12:07

  Μειωμένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη φέτος- Έκπτωση 35% από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα