Μια αισιόδοξη ματιά για τη σεζόν που ξεκινά

Α Decrease font Enlarge font
Μια αισιόδοξη ματιά για τη σεζόν που ξεκινά

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (*)

Όλο αυτό το πρόσφατο διάστημα της πανδημίας στην χώρα μας, έγινε αντιληπτό το φαινόμενο, αρκετοί επαγγελματίες και «ειδικοί» του τουρισμού στη χώρα μας, ως άλλες «Κασσάνδρες» και μάντεις δεινών, να εκφράζουν μεταξύ άλλων σε διαδικτυακά φόρα, σεμινάρια, webinars κ.α., την άποψη ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τουρίστες στην Ελλάδα για το 2020.  Παράλληλα ως «ειδικοί» παρατηρητές, αντί να προτείνουν ρεαλιστικά σχέδια και λύσεις, πραγματικούς τρόπους αντιμετώπισης των νέων συνθηκών που δημιουργούνταν στην αγορά για επαγγελματίες και εργαζόμενους, αυτοί προεξοφλούσαν την καταστροφή του ελληνικού τουρισμού, έβλεπαν παντού αποτυχίες, κατηγορούσαν την Πολιτεία για καθυστέρηση, τους φορείς για αδράνεια (λες και όλα έπρεπε να ήταν έτοιμα, καμωμένα από καιρό, λες και δεν απαιτούνταν χρόνος για την παρακολούθηση της εξέλιξης του ιού εντός των τειχών, αλλά και διεθνώς και πάντως συνεχής διαβούλευση με διεθνείς και εγχώριους Φορείς).

Κι αν αυτή η απαισιοδοξία δεν είχε κάποιο «περίεργο» λόγο να διοχετεύεται προς τους δικαιολογημένα τρομαγμένους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού, την ώρα που μάλιστα, απαιτούνταν ψυχραιμία, σύνεση και καθαρό μυαλό, τότε ίσως να πρέπει να προβληματίσει όλους μας και περισσότερο τους ίδιους τους «κήρυκες των δεινών» για το ποιον της ειδικότητας τους ή την εναρμόνιση της πάλαι ποτέ αποκτηθείσας γνώσης τους με την πραγματικότητα και τις επικρατούσες συνθήκες, αλλά και με τις μελλοντικές ανάγκες της τουριστικής αγοράς. 

Ναι, δεν είναι μια τουριστική σεζόν σαν τις άλλες

Ναι, είναι αδύνατον να πιάσουμε τα νούμερα προηγούμενων ετών, ωστόσο πρέπει να προσαρμοστούμε το συντομότερο δυνατόν στα νέα δεδομένα και να επιχειρήσουμε για το καλύτερο δυνατό μέσα στις συγκεκριμένες, πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες. 

Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι, όπου οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκιο. Όμως αν η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους. Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ηράκλειτος είχε πει «εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει», δηλαδή αν δεν ελπίζεις στο ανέλπιστο, δεν θα το βρεις.

Ο γράφων, αναφερόμενος στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου στο πάντα φιλόξενο χώρο του Tornosnews.gr, είχε καταλήξει ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα θα επανεκκινούσε στο πιθανότερο σενάριο τον Ιούνιο, όπως και γίνεται τελικά. Κι αυτή η πρόβλεψη δεν αποτελούσε απλά μια επιθυμία που βασιζόταν στο να ξορκιστεί το κακό που μας βρήκε, αλλά στηριζόταν σε μια πραγματικότητα. Στηριζόταν στα έγκαιρα και έγκυρα μέτρα της Κυβέρνησης που σε συνεργασία με τους επιστήμονες κατέστρωσε σχέδιο μάχης με τον κορωνοϊό. Στηριζόταν στη συγκριτικά δραματικότερη κατάσταση των άλλων χωρών που δυστυχώς μετρούσαν χιλιάδες ανθρώπινων απωλειών.

Με εκείνα τα δεδομένα και την διαμορφωμένη έως τότε κατάσταση, ο γράφων είχε υπογραμμίσει την κρίσιμη σημασία της επιτυχούς αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης  που θα δοκίμαζε -σε πρώτη φάση- τα όρια και την ετοιμότητα του συστήματος υγείας της χώρας μας και σε δεύτερη φάση τις αντοχές της οικονομίας, καθώς το μέγεθος της ζημιάς που επέφερε θα ήταν αναπόφευκτα σημαντικό για τα οικονομικά της χώρας.

Αναφέροντας οικονομία, πάει ο νους στον Αυστριακό «γκουρού» του μάνατζμεντ, Peter Drucker (1909–2005), που είχε πει πως «στην ιστορία κάθε επιτυχίας, θα βρεις κάποιον που πήρε μια θαρραλέα απόφαση». Επίσης, η σκέψη πάει αυθόρμητα και στον Γάλλο συγγραφέα και φιλόσοφο του Διαφωτισμού, Μοντεσκιέ (1689-1755) που υποστήριζε πως «για να κάνεις μεγάλα πράγματα, δεν είναι ανάγκη να είσαι μεγαλοφυΐα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πάνω από τους άλλους ανθρώπους. Πρέπει να είσαι μαζί τους». Και ναι η ελληνική Κυβέρνηση πήρε μια τέτοια θαρραλέα απόφαση, και στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους (όπως σταθήκαμε όλοι μας δίπλα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δίπλα σε κάθε έναν που έδωσε αυτή τη μάχη από κάθε πόστο) προτάσσοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής και τη σημασία της προστασίας των πολιτών της, πέρα και πάνω από το όποιο οικονομικό κόστος και με στόχο τις λιγότερες δυνατές απώλειες συνανθρώπων μας.  

Μια επιτυχημένη προσέγγιση και διαχείρισης της κρίσης αυτής, όπως αναφέρονταν στο προαναφερθέν άρθρο, θα ήταν το κλειδί για την ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας και κατ’ επέκταση του τουρισμού και θα οδηγούσε στην ανάδειξη της Ελλάδας ως υπεύθυνου προορισμού, σε σχέση με ότι γινόταν την ίδια στιγμή γύρω μας στο κόσμο. Και ναι η πανθομολογούμενη διεθνώς, επιτυχία της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας μπορεί και πρέπει να είναι η πιο ενδεδειγμένη διαφήμιση της νέας εποχής του ελληνικού τουρισμού. Ήδη τα διεθνή ΜΜΕ έχουν εστιάσει στην ελληνική τουριστική αγορά ως κορυφαίο προορισμό για το φετινό καλοκαίρι και η επιτυχία τη επανεκκίνησης θα δώσει τρομακτική ώθηση και για την επόμενη τουριστική σεζόν. 

Η Ελλάδα ως ασφαλής προορισμός για το 2020

Η χώρα ανοίγει τα σύνορά της με πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της, με αυτοπεποίθηση και διάθεση για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φιλοξενία, καθώς ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο προορισμό πώς να το κάνει απολεσματικότερα. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών προορισμών είναι γνωστά και αμετάβλητα όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά τώρα, ίσως πρέπει να προστεθεί κι άλλο ένα, αυτό του «υπεύθυνου» προορισμού. Το μόνο που απομένει «μοιραία» για την Ελλάδα φέτος, είναι να γίνει ο τόπος της «αναγέννησης» κάθε επισκέπτη μας, ο οποίος δοκιμάστηκε σκληρά στην κρίση κι έχει ανάγκη την αναπτέρωση της ψυχολογίας του, την απόλαυση πολύτιμων στιγμών χαλάρωσης και γαλήνης μακριά από την πρωτόγνωρα άσχημη κατάσταση που βίωσε με την πανδημία. 

Ο Αμερικανός πολιτικός Henry Kissinger, (1923 -) θα πει πως «κάθε επιτυχία απλά εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για ένα πιο δύσκολο πρόβλημα». Και ναι δεν υποστηρίζει κανείς πως όλα τελείωσαν και ο πόλεμος με τον κορωνοϊό κερδήθηκε οριστικά. Το φιλόδοξο άνοιγμα των συνόρων μας για το καλωσόρισμα των επισκεπτών μας, είναι το νέο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από όλους μας. Και θα κερδηθεί όχι από μια ακόμα παρεχόμενη (ανέξοδη και ίσως ανεύθυνη θα πουν ορισμένοι, προεξοφλώντας την αποτυχία) δόση αισιοδοξίας. Θα κερδηθεί, παρά τους προβληματισμούς, τις γκρίνιες, τα κατανοητά παράπονα των επαγγελματιών για καθυστερήσεις, για το δεδομένο του κόστους που ήδη έχουν επωμιστεί - ανεξάρτητα από τα φιλότιμα κυβερνητικά μέτρα στήριξης - που αναμφίβολα αντικατοπτρίζουν την αγωνία και το προβληματισμό τους, όχι μόνο για το άγνωστο της επόμενης ημέρας, αλλά και το επιβεβλημένο του σήμερα. 

Η ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, συνεκτιμώντας τα έκτακτα διεθνή δεδομένα και τις απόψεις της Επιτροπής των Ειδικών Ιατρών για τα αποτελέσματα των επιδημιολογικών μελετών εντός και εκτός της χώρας, αλλά και τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 1300 επισκέπτες από το εξωτερικό και τα οποία έδειξαν μηδενικά κρούσματα του ιού, συνέταξε τα αναλυτικά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων και αποτελούν ουσιαστικά τους νέους κανόνες για την ασφαλή και ομαλή φιλοξενία των τουριστών στη χώρα μας. 

Παράλληλα «τρέχει» προγράμματα διαφημιστικής προβολής και προώθησης της χώρας στις αγορές του εξωτερικού, ενώ είναι από καιρό σε επαφές με άλλες χώρες του εξωτερικού με παρόμοια ή και χαμηλότερα υγειονομικά και επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να αποτελέσουν αυτές τις πρώτες πηγές εισερχόμενων τουριστών και θα ακολουθήσουν από την 1η Ιουλίου κι επόμενες αγορές ανάλογα με την εξέλιξη των δεδομένων. 

Η οικονομία είναι ψυχολογία

 «Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις», είχε πει χαρακτηριστικά ο Βρετανός Πρωθυπουργός Winston Churchill (1874-1965). Κι όπως αποδείξαμε ως Έλληνες και σε αυτή την κρίση, δεν φοβόμαστε τις δυσκολίες, βρίσκουμε τη δύναμη να συνεχίζουμε και θα πετύχουμε ξανά! Η οικονομία είναι ψυχολογία και η αισιοδοξία δημιουργεί θετικό κλίμα, δίνει την απαραίτητη ώθηση για την επανεκκίνηση. Ο επισκέπτης μας, θέλει να δει το χαμόγελο μας και την θετική μας διάθεση, είναι πελάτης μας και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για του προσδώσουμε θετική αξία σε κάθε στάδιο του ταξιδιού του, σε κάθε εμπειρία που θα βιώσει δίπλα μας, μαζί μας.

Κι αν φέτος δεν μπορεί να δει το καλύτερο μας χαμόγελο - κρυμμένο γαρ -  πίσω από την απαιτούμενη μάσκα στο πρόσωπο μας, ας δει τη πίστη και τη δύναμη στα μάτια μας. Αυτά δεν θα είναι ποτέ καλυμμένα και θα αντικατοπτρίζουν τη θετικότητα, το φιλότιμο και την ανθρωπιά του Έλληνα οικοδεσπότη. Ας τον κάνουμε άλλη μια φορά να νιώσει σαν τον σπίτι του και είναι βέβαιο ότι θα το εκτιμήσει και θα μας το ανταποδώσει και το 2021 και το 2022 κι έπειτα.  

Υποχρέωση μας έπειτα από αυτή τη πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα απαιτητική τουριστική περίοδο, είναι να εργαστούμε όλοι μαζί (Πολιτεία, Φορείς, Επαγγελματίες, εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα) για να θέσουμε τον ελληνικό τουρισμό επιτέλους σε νέες, πιο στέρεες βάσεις και για αυτό ακριβώς το θέμα ο γράφων θα επανέλθει σε επόμενο άρθρο με συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

(*) O κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου είναι  Σύμβουλος Επιχειρήσεων Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης & Μάρκετινγκ / Chinese Tourism Expert / Trainer / Researcher                                                        

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 10/07 15:13

  Ισπανία: Προς lockdown ολόκληρη τουριστική περιοχή λόγω εισαγόμενων κρουσμάτων από τη Βρετανία

 2. 10/07 15:13

  Άνοιξε το Hyatt Regency Thessaloniki, με εξειδικευμένο υγειονομικό πρωτόκολλο

 3. 10/07 15:02

  Μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ η είσοδος τουριστών από τον Προμαχώνα από τις 14 Ιουλίου

 4. 10/07 14:38

  Αναστολή των βραχυχρόνιων μισθώσεων ζητούν 7 Ομοσπονδίες Τουριστικών Καταλυμάτων

 5. 10/07 14:10

  ETC: 54% λιγότερα ταξίδια στην Ευρώπη φέτος

 6. 10/07 14:01

  Διαδικτυακή παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στην Ιταλία

 7. 10/07 13:55

  Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών: Οι θεσμικές παρεμβάσεις ανοίγουν το δρόμο για την επόμενη μέρα

 8. 10/07 13:50

  ΕΟΤ: Θετικά μηνύματα από την Ολλανδία

 9. 10/07 13:42

  Πτώση 75% στην επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' εξάμηνο- Μείωση 93% τον Ιούνιο

 10. 10/07 13:02

  Απαλλαγή τελών για εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

 11. 10/07 12:48

  Κ.Μακεδονία: Δωρεάν εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα για 3.303 τουριστικές επιχειρήσεις

 12. 10/07 12:18

  Μείωση ενοικίου 40% για Ιούλιο και Αύγουστο στις επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης και μεταφορών

 13. 10/07 12:04

  Ιταλικά εγκώμια για την Ελαφόνησο

 14. 10/07 11:49

  To 50% των Aldiana Club απέκτησε η DER Touristik

 15. 10/07 11:44

  Υπουργείο Τουρισμού: Ταξιδιωτικά voucher έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

 16. 10/07 11:42

  Το ελληνικό νησί που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από το βέλος του Απόλλωνα

 17. 10/07 11:39

  Πέντε καλοκαιρινοί προορισμοί που πας μόνο με αυτοκίνητο

 18. 10/07 11:16

  Τουρκικός τουρισμός: 27.000 τουρίστες στην Αττάλεια την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου

 19. 10/07 11:05

  Frankfurter Rundschau: H νότια Ευρώπη απέχει σημαντικά από ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

 20. 10/07 10:56

  Χωρίς καραντίνα τελικά οι Βέλγοι τουρίστες στην Ελλάδα

 21. 09/07 21:26

  Tornos News Live: Ζάκυνθος και Ρέθυμνο αισιοδοξούν για έναν καλό Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με ανοιχτά πάνω από το 50% των ξενοδοχείων

 22. 09/07 21:16

  Στ.Πολυκράτης: Πώς 3 αποφάσεις απέκλεισαν τα μικρά καταλύματα από την επιστρεπτέα προκαταβολή

 23. 09/07 20:45

  ΕΟΔΥ: Σύστημα διαχείρισης κρουσμάτων με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης

 24. 09/07 18:15

  Δείτε τώρα LIVE τη συζήτηση για το άνοιγμα του τουρισμού στα νησιά

 25. 09/07 17:02

  Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ειδικά μέτρα για την ασφάλεια των θεατών λόγω της πανδημίας (video)

 26. 09/07 16:55

  G Adventures: Ταξίδια και στην Ελλάδα από Σεπτέμβριο

 27. 09/07 16:52

  Μελέτη της GWI για το ΙΝΣΕΤΕ: Πώς επηρεάζει η πανδημία τη διάθεση και τη δυνατότητα για διακοπές;

 28. 09/07 16:10

  Ξεκινούν τον Ιούλιο, με σύντομα ταξίδια, κρουαζιέρες των Aida, TUI Cruises και Hapag-Lloyd Cruises

 29. 09/07 14:53

  Συνεργασία ΕΟΤ - Travel Channel για τη διαφημιστική καμπάνια 2020 του ελληνικού τουρισμού

 30. 09/07 14:51

  Expedia | Αμερικανικός τουρισμός: Η ασφάλεια και η αποφυγή συνωστισμού πιο σημαντικά από το κόστος των διακοπών

 31. 09/07 14:33

  Υπ.Τουρισμού: Τρία προγράμματα συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης ανέργων

 32. 09/07 14:26

  Μόνο 100 θετικά τεστ σε δείγμα 31.169 σε όλες τις πύλες εισόδου από 1-6 Ιουλίου

 33. 09/07 13:46

  Η Austrian Airlines αυξάνει τα δρομολόγιά της κατά 40% μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

 34. 09/07 13:14

  ΠΟΕΕΤ: Λύσεις σε προβλήματα των εργαζομένων στον τουρισμό

 35. 09/07 13:03

  Studiosus: Από τα μέσα Αυγούστου τα ταξίδια στην Ελλάδα

 36. 09/07 12:44

  Άνοιξε το Domotel Agios Nikolaos με αυξημένα μέτρα προστασίας

 37. 09/07 10:43

  Βέλγιο: Στην "πορτοκαλί" λίστα η Ελλάδα- Δηλώσεις για άμεση ανανέωση της λίστας

 38. 09/07 10:36

  Η άγνωστη Παραλία 50 λεπτά από την Αθήνα

 39. 09/07 10:34

  Διακοπές στο ελληνικό νησί με τις 100 παραλίες

 40. 09/07 10:25

  Καταλυτικός ο ρόλος των περιφερειών για την οικοδόμηση της επόμενης ημέρας

 41. 09/07 10:21

  Σύμβαση παραχώρησης λειτουργίας υδατοδρομίου στο Λιμένα Πατρών

 42. 08/07 19:12

  Γ.Ρέτσος: Όσα περισσότερα έσοδα προκύψουν, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τόσο χαμηλότερη θα είναι η ύφεση

 43. 08/07 19:06

  T+L: Ελληνικά ξενοδοχεία και νησιά στην κορυφή των παγκόσμιων βραβείων World’s Best 2020 - Δείτε τα

 44. 08/07 19:03

  Στ.Αρναουτάκης: Να δοθεί η απαιτούμενη ευελιξία στις Περιφέρειες για να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και δράσεις

 45. 08/07 18:58

  Το επιχειρησιακό πλάνο και οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας αποδίδουν

 46. 08/07 17:55

  Γ. Χατζημάρκος: Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του

 47. 08/07 17:43

  Π.Αντωνίου: Εξαιρετικό το νομοσχέδιο για τουριστική ανάπτυξη σε όλες τις περιφέρειες

 48. 08/07 15:57

  ΣΕΤΚΕ: Τα καταλύματα κλείνουν ως υγιείς επιχειρήσεις και ανοίγουν ως "κόκκινες"

 49. 08/07 15:37

  M. Κόνσολας: Είναι ώρα για μια Ευρωπαϊκή Νησιωτική Πολιτική

 50. 08/07 13:20

  ΙΑΤΑ: Τι προβληματίζει τους ταξιδιώτες στις πτήσεις

 51. 08/07 13:11

  Σήμα κινδύνου από τον τουρισμό κρουαζιέρας

 52. 08/07 13:09

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λύση ζητούν οι επιχειρήσεις λόγω παραπλάνησης του συστήματος

 53. 08/07 12:26

  Όμιλος Sani/Ikos: Συνεχίζεται η συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος

 54. 08/07 12:02

  Πιο ασφαλείς οι κρουαζιέρες από τις διακοπές πόλης; Τι λένε οι ειδικοί

 55. 08/07 11:40

  Tornos News Live: Την Πέμπτη 9 Ιουλίου ζωντανά 6:00 μ.μ. συζήτηση για το άνοιγμα του τουρισμού στα νησιά

 56. 08/07 11:22

  Ryanair: 500 διεθνή δρομολόγια από το Ην. Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι

 57. 08/07 11:04

  Τράπεζες: Αναστολή δόσεων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

 58. 08/07 10:24

  Το τραίνο της Πελοποννήσου – Τουρισμός 5.0

 59. 08/07 09:46

  Πεντακάθαρα νερά, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο που φτάνει ως τη θάλασσα

 60. 08/07 09:45

  Η παραλία στην Αττική με τα δέντρα που συνήθως δεν έχει κόσμο

 61. 07/07 20:31

  Κρήτη: Συνάντηση Αρναουτάκη- Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

 62. 07/07 20:19

  Οι Βρετανοί specialists tour operators προετοιμάζουν την επανεκκίνηση του τουρισμού με την Ελλάδα

 63. 07/07 20:09

  Ευτυχώς... προλάβαμε! H εν ζωή απόδοση τιμής στον Ένιο Μορικόνε από την Κεφαλονιά

 64. 07/07 18:16

  FedHATTA: Οι Βρετανοί σπεσιαλίστες t.o's προετοιμάζουν την επανεκκίνηση του τουρισμού με την Ελλάδα

 65. 07/07 17:52

  Ενιαίο πρόσωπο και φωνή στα διεθνή ΜΜΕ για τη Ρόδο και το Νότιο Αιγαίο

 66. 07/07 16:34

  Lufthansa: Δεύτερο πακέτο μέτρων του προγράμματος αναδιάρθρωσης

 67. 07/07 15:56

  Ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη στους φορείς τουρισμού της πόλης

 68. 07/07 15:54

  Α. Γκερέκου: Ανάδειξη του Λαυρίου μέσω του πολιτιστικού-γεωγραφικού πλούτου και της αειφορίας

 69. 07/07 15:43

  Aurinkomatkat: Αυξημένες πτήσεις για Χανιά τον Ιούλιο

 70. 07/07 15:30

  Metaxa Hospitality Group: Πρεμιέρα με επίσκεψη Γερμανών t.o's, πρακτόρων και δημοσιογράφων στο Creta Maris

 71. 07/07 14:12

  Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: 70.000 επιπλέον επιταγές - Παράταση συμμετοχής καταλυμάτων & ακτοπλοϊκών εταιριών

 72. 07/07 14:04

  MSC Cruises: Σχέδια για έναρξη κρουαζιέρων στη Μεσόγειο τον Αύγουστο

 73. 07/07 13:45

  Wizz Air: Πτήσεις από Λονδίνο σε 6 ελληνικούς προορισμούς

 74. 07/07 13:42

  Yπ. Τουρισμού: Συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο - νέες δομές εκπαίδευσης στην Αρχαία Ολυμπία και στην Κω

 75. 07/07 13:24

  H εμπειρία στα ξενοδοχεία στην εποχή του κορωνοϊού – Πρωινό σε πακέτο, τέλος το μίνι-μπαρ & γυμναστική στο δωμάτιο

 76. 07/07 13:21

  Ύφεση 8,7% στην ΕΕ το 2020- 9% στην Ελλάδα

 77. 07/07 11:41

  Τουρισμός: Τουλάχιστον 80 ξενοδοχεία στην Αθήνα έχουν ανοίξει- Δείτε ποια

 78. 07/07 11:27

  Ανοιχτά σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

 79. 07/07 10:38

  Χαλκιδική: Οι καλύτερες παραλίες της Σιθωνίας

 80. 07/07 10:37

  Τα Κουφονήσια και οι εξωτικές παραλίες τους

 81. 07/07 10:33

  Άμεσο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας ζητούν οι δήμαρχοι της Αν.Μακεδονίας-Θράκης

 82. 07/07 09:44

  Μέχρι τις 11 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

 83. 06/07 19:46

  ΥΠΑ: Ανοίγουν από τις 15 Ιουλίου οι πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο- 24 ώρες πριν το check in η φόρμα

 84. 06/07 17:02

  Ανοίγουν τα ξενοδοχεία Aldiana στη Μεσόγειο – Άνοιξε το Kreta Club

 85. 06/07 16:45

  FedHATTA: Να επιλυθούν άμεσα οι εκκρεμότητες που χρονίζουν

 86. 06/07 16:41

  Αυτή είναι η νέα καμπάνια για την Ελλάδα | Στηρίζει την κρίσιμη απόφαση για διακοπές και προορισμό

 87. 06/07 16:39

  Γ. Φραγγίδης: Να ανοίξουν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί

 88. 06/07 15:40

  Η φημισμένη και εντυπωσιακή Χύτρα της Ελλάδας

 89. 06/07 15:38

  Αμοργός: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια των Κυκλάδων

 90. 06/07 15:25

  Παξοί: Διαμαρτυρίες για την απαγόρευση επιβίβασης - αποβίβασης στις παραλίες Βρήκα και Βουτούμι

 91. 06/07 15:00

  Οι προτάσεις της ΕΕ για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας – Τα βασικά σημεία

 92. 06/07 14:41

  HAPCO, ACVB, TCB | Η πρώτη έρευνα στην Ελλάδα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον Συνεδριακό Τουρισμό

 93. 06/07 14:20

  Την 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει το Athens Capital Hotel - MGallery

 94. 06/07 14:10

  GlobalData: Οι Gen Z και Millennials κλειδί στην τουριστική ανάκαμψη- Πρότυπο μάρκετινγκ η Visit Greece

 95. 06/07 14:03

  Πλήρως ανακατασκευασμένο άνοιξε το EverEden Beach Resort Hotel & Spa

 96. 06/07 13:38

  SOS από τις υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Δεν ξέρουμε εάν και πότε θα λάβουμε χορήγηση ρευστότητας!

 97. 06/07 13:36

  Ο κ.Τάσιος για το κλείσιμο της Σερβίας: Με το άνοιξε - κλείσε, δεν γίνεται επιχειρείν

 98. 06/07 12:54

  O τουρισμός στα Χανιά: Τα 11 αιτήματα του δημάρχου στον κ.Θεοχάρη και τον κ.Φραγκάκη

 99. 06/07 12:36

  Grant Thornton | Μελέτη επίδρασης του Covid-19 στις ελληνικές επιχειρήσεις και την οικονομία

 100. 06/07 12:19

  Ε.Ξ. Μαγνησίας: Τρίτο σεμινάριο επιμόρφωσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία