Τελευταία σεζόν χωρίς υδροπλάνα!

Τελευταία σεζόν χωρίς υδροπλάνα!

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, απ' αυτήν ακριβώς εδώ την στήλη, το Tornos News  επισημαίνει ότι χάνεται άλλη μια χρονιά για τη λειτουργία υδροπλάνων στην Ελλάδα, καθώς η γραφειοκρατία συνεχίζει να αποτελεί βασικό λόγο για την καθυστέρηση υλοποίησης σοβαρών τουριστικών υποδομών στη χώρα όπως για παράδειγμα τα υδατοδρόμια.

Κάθε χρόνο υπενθυμίζουμε, ότι τα υδροπλάνα δεν είναι άγνωστο μεταφορικό μέσο για κάποια από τα νησιά μας κι αναφέρουμε ότι, για παράδειγμα, τη δεκαετία του ΄30 το λιμάνι του Καστελόριζου ήταν γεμάτο από υδροπλάνα καθώς ήταν η εποχή που το νησί αποτελούσε βάση για τα υδροπλάνα της Air France, ως ενδιάμεσος σταθμός για τις πτήσεις τους προς τη Μέση Ανατολή.

Και οι Γερμανοί όμως, χρησιμοποίησαν εκτενώς τα υδροπλάνα για να διασυνδέονται με τα ελληνικά νησιά κατά την περίοδο που τα είχαν στην κατοχή τους, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή πάνω από 70 χρόνια πριν...

Σημειώνουμε επιπλέον, ότι άλλοι προορισμοί με μεγάλη νησιωτικότητα όπως π.χ. οι Μαλδίβες  αξιοποιούν εδώ και χρόνια τα υδροπλάνα για τις μεταφορικές μετακινήσεις των επισκεπτών τους, προβάλλοντας μάλιστα το εν λόγω μέσο ως τουριστική ατραξιόν.

Προσθέτουμε ότι, όπως επισημαίνουν οι επαίοντες του χώρου, ο συγκεκριμένος τουριστικός προορισμός, με μόνο 185 μικρά νησάκια, πληθυσμό 328.000 και τουρισμό που δεν ξεπερνά τις 600.000 έχει αναπτύξει ένα δίκτυο που ξεπερνάει τα 60 αεροσκάφη.

Στις Παρθένες Νήσους δε με πληθυσμό 130,000, τουρίστες με διανυκτέρευση 800,000 και 2 εκατομμύρια επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων το χρόνο, μια εταιρεία μόνο έχει 6 υδροπλάνα και 15 βάσεις σε μια αγορά η οποία, συγκριτικά, είναι μικρότερη της Κέρκυρας.

Αν κάποιος αναλογιστεί λοιπόν την τεράστια ζήτηση για σύνδεση με τα νησιά σε συνδυασμό με το ότι η Ελλάδα είναι μια πολυνησιακή χώρα της Ευρώπης με την μεγαλύτερη ακτογραμμή σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο, πληθυσμό 12 εκατομμυρίων και τουρισμό που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια και συνεχώς αυξάνεται, τότε δεν είναι παράλογο να περιμένουμε την ανάπτυξη ακόμη και 100 υδροπλάνων στα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά  στα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων αεροσκαφών σε σχέση με τα άλλα θαλάσσια μέσα μετακίνησης και στις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν στην χώρα μας, οι ίδιοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν:

Τα υδροπλάνα μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως: Προγραμματισμένες πτήσεις, ναυλωμένες πτήσεις, περιηγητικές πτήσεις, υπηρεσίες μεταφοράς φορτίων, αεροδιακομιδές, μεταφορές σε θέρετρα, κρουαζιερόπλοια κοκ.

Είναι αμφίβια. Έχουν δηλαδή τη δυνατότητα απογείωσης και προσγείωσης τόσο σε χερσαίο αεροδιάδρομο όσο και σε υδάτινη επιφάνεια (πχ. Λίμνες, θάλασσα). Με σύνηθες ύψος πτήσης από 500 με 800 μ. το υδροπλάνο παρέχει υψηλή ορατότητα του φυσικού κάλους κάνοντας την περιήγηση και τη διαδρομή μια συναρπαστική εμπειρία.

Eco Friendly: Οι ρύποι ενός υδροπλάνου είναι μικρότεροι ενός θαλάσσιου jet-Ski μέσης ισχύος

Ταχύτερο ταξίδι. Ο χρόνος που απαιτείται για το check in, τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις είναι πολύ πιο σύντομος από τον αντίστοιχο μιας πτήσης στο αεροδρόμιο και  χωρίς την ταλαιπωρία των μετακινήσεων, ενώ στις πλείστες περιπτώσεις μέχρι και 8 φορές πιο γρήγορος από το αντίστοιχο ταξίδι με καράβι.

Συνεπώς, η λειτουργία των υδροπλάνων μπορεί να αποτελέσει λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας, και να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τα νησιά μας, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά και οι προοπτικές ανάπτυξης τεράστιες.

Επιπλέον, η επίδρασή τους εκτείνεται σε ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων (ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της ποιότητας των μετακινήσεων των κατοίκων των νησιών και παραθαλάσσιων οικισμών, σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς, αξιοποίηση και ανάπτυξη πολλών αξιόλογων περιοχών που έως τώρα ήταν δυσπρόσιτες και δύσκολα επισκέψιμες, δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας κλπ)

Και καταλήγουμε επισημαίνοντας ότι για άλλη μια χρονιά θα καταμετρήσουμε και πάλι διαφυγόντα κέρδη και χαμένες ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό...

Ωστόσο, φέτος, ένας άνθρωπος φιλοδοξεί να τα αλλάξει όλα αυτά!

Το όνομα του είναι Ρικάρντο Φαρία-Νικολόπουλος και πρόκειται για Ελληνο-Μεξικάνο επενδυτή, ο οποίος έχει συμμετάσχει στην κατασκευή και άλλων αεροδρομίων σε άλλες χώρες, διαθέτει αεροπορική εταιρεία με μικρά ολιγοθέσια αεροπλάνα κι όταν επισκέφθηκε πρόσφατα την Πάτμο, την ερωτεύθηκε κι ορκίστηκε να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να αναπτυχθεί το νησί.

Ο κ. Νικολόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο Tornos News στο νησί της Πάτμου και μας διαβεβαίωσε για την απόφαση του να συμμετάσχει στο επενδυτικό σχέδιο του τοπικού υδατοδρομίου, ενώ αποκάλυψε ότι αναζητεί και άλλους τρόπους συνεργασίας με το Δήμο Πάτμου.

Μάλιστα, σε προηγειθήσα συνάντηση του στην Αθήνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes Νικόλα Χαραλάμπους και τον δήμαρχο Πάτμου Γρηγόρη Στόϊκο συζητήθηκε η επόμενη ημέρα της λειτουργίας των υδροπλάνων, η έναρξη της κατασκευής του υδατοδρομίου Πάτμου από τη θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes Υδατοδρόμιο Πάτμου ΙΚΕ, καθώς και η πρόθεση του Ελληνο-μεξικανού επιχειρηματία να συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα, εξετάζοντας παράλληλα να χρηματοδοτήσει και το υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων.

 

Από αριστερά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους, ο δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόϊκος και ο Ελληνο-μεξικανός επιχειρηματίας Ρικάρδο Φαρία-Νικολόπουλος στην πρόσφατη συνάντηση τους στην Αθήνα

 

Μετά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε: “Έχουμε βάλει στόχο τον Ιούλιο του 2019 να είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο έτσι ώστε να πετάξουν τα πρώτα αμφίβια… δεδομένου ότι όλες οι αναγκαίες ΚΥΑ (Κοινές υπουργικές αποφάσεις) θα υπογραφούν γρήγορα, παρά τις όποιες καθυστερήσεις... Τα υδροπλάνα θα εκτελούν πολλαπλές και διαφορετικές πτήσεις όπως τακτικές επιβατικές πτήσεις, έκτακτες επιβατικές (Charter), περιηγητικές (sightseeing), φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, δέματα, κ.λπ.), νοσοκομειακές, Έρευνας και Διάσωσης κ.λπ. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες θα ενισχύσουμε πολλούς τομείς της οικονομίας και θα ενισχύσουμε τις δραστηριότητες της ευρύτερης νησιώτικης περιοχής”.

Μέχρι σήμερα πάνω από 60 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης και πρόσφατα αναρτήθηκε ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το διεθνή διαγωνισμό που αφορά στο έργο της αδειοδότησης ακόμη 20 υδατοδρομίων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. 

O κ. Χαραλάμπους εμφανίζεται αισιόδοξος, καθώς, όπως λέει, “μετά από πέντε χρόνια προσπάθειας υπάρχει στο τραπέζι η θέληση της ελληνικής κοινωνίας, των επενδυτών μας, αλλά και η δικιά μας, τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικά”.

Συνεπώς, ο Ελληνομεξικανός επιχειρηματίας Ρικάρντο Φαρία-Νικολόπουλος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών που έχουν αναλάβει την αδειοδότηση των υδατοδρομίων και θα επιφορτιστούν στο μέλλον με το πτητικό έργο των υδροπλάνων, όντας πρόθυμος να επενδύσει και στο κομμάτι των υποδομών. 

Στην ουσία, πρόθεση του δραστήριου επιχειρηματία, ο οποίος αγόρασε πρόσφατα και κατοικία στο Καβούρι Αττικής, είναι να μπει πρώτος στην αγορά των υδατοδρομίων, εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό μερίδιο της πίτας που θα του επιτρέψει να εδραιωθεί στον χώρο και να αναπτυχθεί περαιτέρω επιχειρηματικά. Αλλωστε, η πολυετής εμπειρία του στον χώρο των logistics και των αερομεταφορών τού δίνει σαφές προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων επίδοξων επενδυτών, καθώς ακόμη και τα αε­ ροσκάφη της εταιρείας του, τύπου Beechcraft, είναι μικρά και ολιγοθέσια και μοιάζουν αρκετά με τα υδροπλάνα. 

Όπως επισημαίνουν δε αναλυτές του χώρου σε πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα, το γεγονός ότι οι υπόλοιπες εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να μπουν στην αγορά των υδροπλάνων κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι να ολοκληρωθεί η δημιουργία του πρώτου εκτενούς και βιώσιμου δικτύου, τοποθετώντας, την έναρξη τακτικών πτήσεων υδροπλάνων το καλοκαίρι του 2020, επιτρέπει στον κ. Νικολόπουλο να αξιοποίησει τον χρόνο υπέρ του, ώστε να χαράξει τη δική του αυτόνομη πορεία. 

Οι ίδιοι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι ο Ελληνομεξικανός διαθέτει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στον εφοπλισμό και τις αερομεταφορές και μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι ευρέως γνωστός, ωστόσο στις ΗΠΑ το όνομά του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους επιχειρηματικούς κύκλους, αφού έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων Μεξικού – ΗΠΑ, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αερομεταφορών Bi-National Air.

Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν, είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις ακόμη και το καλοκαίρι ή φθινόπωρο του 2019. 

Ο κ.Ρικάρδο Φαρία-Νικολόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Tornos News και τον Πάνο Θωμάκο στην Πάτμο

Προς τούτο, δε, όπως εκμυστηρεύθηκε στο Tornos News, έχει ήδη παραγγείλει το πρώτο υδροπλάνο από τα νησιά Φίτζι, το οποίο θα δρομολογηθεί μεταξύ του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και της Πάτμου, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη του, το δίκτυο φιλοδοξεί να  περιλαμβάνει έως και 100 υδροπλάνα, διασυνδέοντας τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου με την πρωτεύουσα, μεταξύ τους αλλά και με την γειτονική αχανή τουριστική αγορά της Τουρκίας.

Πέρα από τους επισκέπτες, τα υδροπλάνα θα εξυπηρετούν πρώτιστα τους κατοίκους των νησιών με μεταφορά φορτίων, ταχυμεταφορές, αεροδιακομιδές και άλλες απαραίτητες δραστηριότητες.

Τι μπορεί λοιπόν να σταματήσει μια τέτοια μεγαλεπίβολη και λίαν επωφελή πρωτοβουλία για τον ελληνικό τουρισμό και την εγχώρια οικονομία;

Τι άλλο από την επάρατη ελληνική γραφειοκρατία και την εμμονική αντίθεση σε κάθε μορφής υγιή επιχειρηματικότητα με τις γνωστές ιδεολογικές αγκυλώσεις και τον πατροπαράδοτο φθόνο;

Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό δεν φαίνεται να φοβίζει τον κ. Νικολόπουλο, έναν βετεράνο επενδυτή, που δραστηριοποιείται με επιτυχία, εδώ και δεκαετίες, ένθεν κακείθεν των συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού, τα οποία δεν αποτελούν το ευκολότερο κι ομαλότερο επιχειρηματικό πεδίο της Γης, εδώ που τα λέμε...

Ο ίδιος άλλωστε νιώθει μαγεμένος από τον μυσταγωγικό χαρακτήρα της Πάτμου και φέρεται να είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμη και για να κατασκευάσει αεροδρόμιο στο νησί των Δωδεκανήσων, ενώ έχει κάνει ήδη την πρώτη τοπική επένδυση, αγοράζοντας έκταση 16 στρεμμάτων για ανέγερση αγροτοτουριστικής μονάδας με πρότυπα οικολογικά καταλύματα στην παραλία Κάμπος του νησιού.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι σύντομα το πρώτο υδατοδρόμιο στο Αιγαίο θα κατασκευασθεί στην ιστορική Πάτμο, όπως μας διαβεβαίωσε, λίαν ικανοποιημένος και περιχαρής ο δήμαρχος του νησιού Γρηγόρης Στόϊκος.

«Σε 45’ λεπτά θα πετάς από την Αθήνα στην Πάτμο, με ασφάλεια, άνεση και εισητήριο της τάξης των 150 ευρώ one way, κάθως με 9 από τις 19 θέσεις γεμάτες, επιτυγχάνεται το break even. Ο κύβος ερρίφθη και το πρώτο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα θα είναι σύντομα γεγονός...» απεφάνθη ο οραματιστής  ομογενής Ρικάρντο Φαρία-Νικολόπουλος, με το βλέμμα του να λάμπει από την ευστροφία και αποφασιστικότητα, που έκανε τους Έλληνες επιχειρηματίες διάσημους στα πέρατα του πλανήτη.

Ας του ευχηθούμε λοιπόν «ώρα καλή στα πλάνα του και αέρα στα φτερά του»...

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 29/03 14:18

    Επιμελητήριο Ηρακλείου | Έπαινοι για τη στήριξη του Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα ξενοδοχεία

  2. 29/03 14:16

    Cirium: Πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από το 2019

  3. 29/03 14:13

    Μέχρι τις 8 Απριλίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

  4. 29/03 14:08

    Aπό τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου το τρίτο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Κορινθίας

  5. 29/03 13:58

    ΥΠΑ | +15,7% η επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο, +12,2% στο δίμηνο

  6. 29/03 11:43

    Τρίτο This is Athens – City Festival: 32 ημέρες, 250 εκδηλώσεις σε 129 γειτονιές

  7. 29/03 11:18

    Brown Hotels: Νέο πρόγραμμα σπουδών στον τουρισμό, νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

  8. 29/03 10:38

    Η TUI προβλέπει αύξηση αφίξεων 10% το 2024 στην Ελλάδα

  9. 29/03 10:31

    Δυναμική "εισβολή" της Google στον σχεδιασμό διακοπών με τη χρήση συστάσεων και τεχνητής νοημοσύνης

  10. 29/03 10:12

    Co-Lab Rhodes | Πώς η Ρόδος θα γίνει φάρος για τον αειφόρο τουρισμό - παρουσίαση από την TUI

  11. 29/03 09:57

    Καθολικό Πάσχα τον Μάρτιο | Οι ξενοδόχοι στη Μαγιόρκα προβληματίζονται

  12. 29/03 07:59

    Η Ελλάδα στην 5η θέση των κυριότερων επενδυτριών χωρών στη Ρουμανία

  13. 29/03 07:58

    Οι τιμές πώλησης πολυτελών ακινήτων στις δημοφιλέστερες περιοχές του Μιλάνου

  14. 29/03 07:11

    Διαγωνισμός 140.000 ευρώ για διαμονή και ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία

  15. 29/03 07:08

    Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιούνται οι 450 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στα Εμιράτα

  16. 29/03 07:01

    Τουριστική προβολή, μέσω του GRis FESTIVAL, στη Νέα Υόρκη

  17. 28/03 17:31

    United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις

  18. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  19. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  20. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  21. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  22. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  23. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  24. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  25. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  26. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  27. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  28. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  29. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  30. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  31. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  32. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  33. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  34. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  35. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  36. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  37. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  38. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  39. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  40. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  41. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  42. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  43. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  44. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  45. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  46. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  47. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  48. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  49. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  50. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  51. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  52. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  53. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  54. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  55. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  56. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  57. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  58. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  59. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  60. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  61. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  62. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  63. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  64. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  65. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  66. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  67. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  68. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  69. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  70. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  71. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  72. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  73. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  74. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  75. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  76. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  77. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  78. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  79. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  80. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  81. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  82. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  83. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  84. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  85. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  86. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  87. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  88. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  89. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  90. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  91. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  92. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  93. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  94. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  95. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  96. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  97. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  98. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  99. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  100. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο