Τουρισμός | Booking.com και Statista: Πώς βλέπει ο κλάδος των καταλυμάτων στην Ευρώπη το θέμα της βιωσιμότητας- ανέτοιμοι οι Έλληνες

Τουρισμός | Booking.com και Statista: Πώς βλέπει ο κλάδος των καταλυμάτων στην Ευρώπη το θέμα της βιωσιμότητας- ανέτοιμοι οι ΈλληνεςΠηγή φωτο: pixabay.com

Νέα έρευνα από την Booking.com και τη Statista αποκαλύπτει πώς βλέπει ο κλάδος των καταλυμάτων στην Ευρώπη το θέμα της βιωσιμότητας και της απεξάρτησης από τον άνθρακα. Καλύπτοντας τις ενεργειακές τους ανάγκες χωρίς να συνδέονται με υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και προσελκύοντας ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα, τα ξενοδοχεία της Ευρώπης μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό, ανεξάρτητα από το πόσο προετοιμασμένα είναι.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2023 για το Βαρόμετρο ευρωπαϊκών καταλυμάτων για το καλοκαίρι του 2023, συμμετείχαν 1.040 καταλύματα σε δέκα περιοχές της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι Έλληνες ξενοδόχοι εξέφρασαν τη μικρότερη σιγουριά ως προς τον βαθμό ετοιμότητάς τους.  Οι ελληνικές επιχειρήσεις ανησυχούν περισσότερο από όλες τις άλλες στην Ευρώπη για την περιορισμένη πρόσβαση που έχουν σε κεφάλαια.

Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας:

Πόσο προετοιμασμένη είναι η Ευρώπη σε θέματα βιωσιμότητας

Η πορεία προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο φιλοξενίας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Αυτήν τη στιγμή, 42% των ξενοδόχων στην Ευρώπη (3% περισσότεροι σε σύγκριση με το 2022) νιώθουν ότι είναι καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της βιωσιμότητας και της απεξάρτησης από τον άνθρακα. Αντίθετα, μόλις 15% των ξενοδόχων αισθάνονται απροετοίμαστοι, δηλαδή 3% λιγότεροι σε σχέση με το 2022 (18%). Η πρόοδος αυτή είναι ενθαρρυντική, ωστόσο όλοι οι ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες ενέργειες.

Πρώτη σε ετοιμότητα είναι η Ιταλία, με 58% των ξενοδόχων να θεωρούν ότι είναι καλά ή πολύ καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της βιωσιμότητας και της απεξάρτησης από τον άνθρακα. Λίγο πιο πίσω ακολουθούν η Ισπανία με 46% και οι σκανδιναβικές χώρες με 45%. Η Ιταλία και οι χώρες της Σκανδιναβίας κατέχουν ισχυρή θέση και στο άλλο άκρο της κλίμακας, με μόλις 5% και 6% αντίστοιχα να νιώθουν ότι είναι λίγο ή ελάχιστα προετοιμασμένοι.

Μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, οι Έλληνες ξενοδόχοι εξέφρασαν τη μικρότερη σιγουριά ως προς τον βαθμό ετοιμότητάς τους, ενώ οι Γάλλοι αισθάνονται πιο απροετοίμαστοι με τη μεγαλύτερη διαφορά. Η Γερμανία ξεχώρισε ως η μοναδική χώρα που θεωρεί τον εαυτό της λιγότερο προετοιμασμένο σε σύγκριση με το 2022. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σημείωσαν βελτίωση.

Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τους ακριβείς λόγους πίσω από τις αποκλίσεις που παρατηρούνται μεταξύ των χωρών, τονίζουν οι αναλυτές της έρευνας. Στην περίπτωση της Ελλάδας, όμως, η έρευνα έδειξε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις ανησυχούν περισσότερο από όλες τις άλλες στην Ευρώπη για την περιορισμένη πρόσβαση που έχουν σε κεφάλαια. Στον κλάδο των καταλυμάτων, οι περισσότερες επενδύσεις στη βιωσιμότητα αποσβένουν το κόστος τους, αλλά η δυνατότητα πρόσβασης σε επιλογές χρηματοδότησης και η διαθεσιμότητα των επιλογών αυτών παίζουν ακόμα σημαντικό ρόλο.

Είναι αναγκαίο να αναστραφεί η εσφαλμένη αντίληψη στην περιοχή ότι οι ενέργειες για μεγαλύτερη βιωσιμότητα κοστίζουν ακριβά, ιδιαίτερα όταν ακόμα και οι μικρές αλλαγές μπορούν αθροιστικά να κάνουν γρήγορα τη διαφορά, υπογραμμίζεται στην έρευνα.

Επένδυση στη βιωσιμότητα και την απεξάρτηση από τον άνθρακα

Ενώ 52% των ξενοδόχων σχεδιάζουν να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους σε πρακτικές βιωσιμότητας στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2022, ένα μικρό ποσοστό (13%) σκοπεύει να ξοδέψει λιγότερα. Αντίθετα, 32% είναι πρόθυμοι να επενδύσουν περισσότερο σε εργασίες για τη βιωσιμότητα μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα καταλύματα στην Ευρώπη θεωρούν πως η μεγαλύτερη πρόκληση με διαφορά είναι το κόστος της ενέργειας, με 86% (από 80% το 2022) να επισημαίνουν πως αποτελεί βασική τους ανησυχία. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ενεργειακή απόδοση κατέχει την πιο εξέχουσα θέση όσον αφορά τους επενδυτικούς στόχους για τη βιωσιμότητα, με ποσοστό που πλησιάζει το 60%.

Οι επόμενοι στόχοι για επενδύσεις είναι η μείωση των απορριμάτων και η διαφύλαξη του νερού. Αυτή η κατανομή πόρων δείχνει ότι η εξοικονόμηση χρημάτων σε μακροπρόθεσμη βάση αποτελεί ισχυρό κίνητρο αλλαγής για τις επιχειρήσεις.

Κίνητρα για βιώσιμη ανάπτυξη

Οι ξενοδόχοι, που συμμετείχαν στη έρευνα, κατέταξαν την ενεργειακή απόδοση στην κορυφή των επενδυτικών προτεραιοτήτων τους όσον αφορά τη βελτίωση της βιωσιμότητας. Με φόντο τους εξωφρενικούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, οι ξενοδόχοι αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους από τις διακυμάνσεις των τιμών. Αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για στροφή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και βελτίωση της απόδοσης.

Όταν 46% των παρόχων καταλυμάτων αναμένουν ότι το 2023 θα είναι χρονιά με ρεκόρ εσόδων για αυτούς, το κίνητρο για προσέλκυση νέων επισκεπτών, αλλά και επισκεπτών που επιστρέφουν στα καταλύματα, είναι ισχυρό. Η αναφορά σχετικά με τα βιώσιμα ταξίδια για το 2023 δείχνει ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες (76%) θέλουν φέτος να ταξιδέψουν με πιο βιώσιμο τρόπο, ενώ αρκετοί (46%) είναι αυτοί που προτίθενται να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τον σκοπό αυτό. Τα καταλύματα μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά αξιοποιώντας τις ευκαιρίες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της ανερχόμενης ομάδας ταξιδιωτών. 

Ευκαιρίες για βιωσιμότητα στην Ευρώπη

ΟΙ ερευνητές ζήτησαν από τους Ευρωπαίους παρόχους καταλυμάτων να αναγνωρίσουν τις κυριότερες ευκαιρίες τους για το 2023. Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι η «προσφορά τοπικών εμπειριών», ένας στόχος που συνδέει τις προσπάθειες για βιωσιμότητα με την ευρύτερη κοινότητα, παίζει σημαντικό ρόλο για το 55% των ερωτηθέντων.

Λίγο πιο πίσω, με 53%, ακολουθεί το «αυξημένο ενδιαφέρον για πιο βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες». Μια άλλη αξιόλογη ευκαιρία που εντόπισε το 55% των καταλυμάτων είναι η «προσέλκυση ταξιδιωτών που ανήκουν στη Γενιά Ζ». Η συγκεκριμένη ομάδα πελατών ανησυχεί περισσότερο για την κλιματική αλλαγή και επιθυμεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακά της, έτσι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τα καταλύματα με στόχο τη βιωσιμότητα αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των νεότερων επισκεπτών τους. 

Η έκθεση δίνει έμφαση στο γεγονός ότι ο τουρισμός στην Ευρώπη συνεχίζει την ανοδική του πορεία μετά την πανδημία, με πολλούς παρόχους καταλυμάτων να αναμένουν πως αυτή θα είναι μια χρονιά-ρεκόρ. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, θα είναι ωφέλιμο για τις κυβερνήσεις να βρουν τρόπους για να βοηθήσουν τα καταλύματα στις προσπάθειές τους για μεγαλύτερη βιωσιμότητα και απεξάρτηση από τον άνθρακα. Από τους ερωτηθέντες της έρευνας, 42% θεωρούν ότι οι δημοσιονομικές και φορολογικές ανταμοιβές μπορούν να τους βοηθήσουν να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας, ενώ 36% θα ήθελαν να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια και χρηματοδότηση.

Ενώ η ήπειρος εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο, η Ιταλία παραμένει η μοναδική περιοχή της Ευρώπης, από αυτές που συμμετείχαν στην έρευνα, όπου η πλειονότητα των παρόχων καταλυμάτων νιώθει αρκετά καλά προετοιμασμένη για τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την απεξάρτηση από τον άνθρακα. Με την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμα ταξίδια, την ενθαρρυντική ανάκαμψη του κλάδου από την πανδημία του Covid-19 και την απομύζηση των κερδών από το κόστος της ενέργειας, οι επιχειρήσεις έχουν τώρα μια ιδανική ευκαιρία να αξιολογήσουν εκ νέου τη δέσμευσή τους σχετικά με τη βιωσιμότητα και να εντοπίσουν τομείς στους οποίους μπορούν να στοχεύσουν τις επενδύσεις τους και να εφαρμόσουν νέες πρακτικές.

*Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Statista μεταξύ 28 Μαρτίου και 15 Μαΐου 2023 μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.040 στελέχη και διαχειριστές από τον κλάδο των ταξιδιωτικών καταλυμάτων στην Ευρώπη.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 30/05 06:16

  Δεύτερη επίσκεψη στελεχών της ΑΒΤΑ στην Καλαμάτα ενόψει του συνεδρίου της στη Costa Navarino

 2. 30/05 06:07

  Στη Σαντορίνη η 1η Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής στην Ελλάδα

 3. 30/05 05:26

  "Olympic Day Run" στην Αρχαία Ολυμπία | Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας

 4. 30/05 05:12

  Δήμος Αντιπάρου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 5. 30/05 01:19

  Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στην Κέρκυρα

 6. 30/05 01:00

  Κυριάκος Μητσοτάκης | Χρονικός περιορισμός στις μισθώσεις Airbnb

 7. 29/05 19:00

  Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα

 8. 29/05 18:41

  Θεόδωρος Κόντες | Προοπτικές και ελπίδες για νέα ιστορικά στην κρουαζιέρα παγκοσμίως

 9. 29/05 16:38

  ΠΕΥΦΑ: "Τραγική εικόνα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για εργαζόμενους και επισκέπτες"

 10. 29/05 16:23

  Marietton: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Γάλλους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι

 11. 29/05 15:31

  Odera Tinos, Autograph Collection | Άνοιξε το πρώτο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο στην Τήνο

 12. 29/05 15:16

  Εγκαινιάστηκε το μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της οικογένειας Κοκοτού

 13. 29/05 14:22

  Yπερτουρισμός | Γερμανικός Τύπος: Ρεκόρ σε Σαντορίνη και Μύκονο- 110 διανυκτερεύσεις ανά κάτοικο

 14. 29/05 14:21

  AdventureSmith Explorations: Τέσσερις νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024-2025

 15. 29/05 13:55

  China Today: «Η Μητροπολιτική Αττική θα σας εκπλήξει ευχάριστα»

 16. 29/05 13:19

  «Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» | Mόνιμη έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο - η συμβολή της Πελοποννήσου στην Ελληνική Επανάσταση

 17. 29/05 13:04

  CV Villas: Πακέτα άνευ πτήσης σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς – Ανάμεσά τους και ένα Ελληνικό νησί

 18. 29/05 12:57

  Εξαιρετικής ποιότητας τα ύδατα κολύμβησης στην Ελλάδα

 19. 29/05 12:54

  Δημόσια διαβούλευση για τη Στρατηγική Χαρτογράφηση Θορύβου του αεροδρομίου Ηρακλείου

 20. 29/05 11:43

  Τουρισμός: Αυτά είναι τα 10 φθηνότερα Ελληνικά νησιά για τους Βρετανούς το καλοκαίρι του 2024

 21. 29/05 11:38

  ΕΟΤ ΗΠΑ | Προωθητική εκδήλωση για τη νέα πτήση Σικάγο-Αθήνα της United Airlines

 22. 29/05 11:15

  Ξενοδοχεία/ Έκθεση Εμπειρίας Επισκέπτη 2024 | Μεγαλύτερη άνοδος ικανοποίησης στα τριάστερα από τα πεντάστερα ξενοδοχεία

 23. 29/05 10:50

  «Clean up the MED 2024»: Η δράση που έγινε θεσμός για το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

 24. 29/05 10:18

  Τουρκικός τουρισμός | Στόχος να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο- άνοιγμα στις αγορές της Ασίας

 25. 29/05 10:16

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Μάνος Καρατζογιάννης - 50 χρόνια, μια νύχτα

 26. 29/05 09:53

  Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Νάξο | Στο επίκεντρο η εξεύρεση εργαζομένων στον τουρισμό

 27. 29/05 09:32

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στους Παξούς

 28. 29/05 09:29

  Ημερίδα με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός – Καινοτόμες Προσεγγίσεις»

 29. 29/05 09:27

  Δήμος Ρόδου: Διαγωνισμός για εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τους τουρίστες στα γραφεία πληροφοριών

 30. 29/05 09:25

  Δήμος Κορίνθου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση Τουριστικού Περιπτέρου – Αναψυκτηρίου - Ξενώνα

 31. 29/05 09:23

  Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 32. 29/05 09:22

  Δήμος Αγίου Νικολάου: Παράταση ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων τη θερινή περίοδο

 33. 28/05 18:42

  Στρατηγικός σχεδιασμός με ορίζοντα 10ετίας - αυτό χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός

 34. 28/05 18:34

  Μονόδρομος ένα βιώσιμο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τουριστικό προϊόν

 35. 28/05 16:18

  Αμερικανικός τουρισμός: Δεύτερη υψηλότερη ταξιδιωτική δαπάνη στον κόσμο για το καλοκαίρι του 2024

 36. 28/05 16:02

  Συνεχίζεται με ελεύθερη είσοδο έως 2 Ιουνίου το 12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

 37. 28/05 15:44

  Άνοιξαν οι εγγραφές για το Navarino Challenge 2024

 38. 28/05 15:08

  Κοινωνικός/ ιαματικός τουρισμός ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Επιχειρηματιών

 39. 28/05 14:34

  Eurowings: Νέα χειμερινή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

 40. 28/05 14:22

  Διακοπή λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου Δελφών την Τετάρτη μετά τις 17.00

 41. 28/05 14:13

  Η Τεχνολογία συναντά την παράδοση: Drones αναδιαμορφώνουν την ορεινή κτηνοτροφία

 42. 28/05 13:47

  25 χρόνια AEGEAN | 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

 43. 28/05 13:39

  Telegraph: Οι 6 προορισμοί που υπόσχονται το ιδανικό Ελληνικό καλοκαίρι

 44. 28/05 13:32

  Celestyal: Καλοκαιρινή καμπάνια αναβάθμισης καμπίνας

 45. 28/05 12:57

  HotStats: Αυτές είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που θα συναντήσουν τα ξενοδοχεία το 2024

 46. 28/05 12:07

  Απευθείας πτήσεις Παρίσι-Καλαμάτα ξεκινά η Air France - εκδήλωση στο Παρίσι

 47. 28/05 11:42

  Eυρωπαϊκός τουρισμός- ForwardKeys | Ολική ανάκαμψη το 2024- αυξημένη ζήτηση για Λονδίνο, Παρίσι, οριακά μειωμένη για Αθήνα

 48. 28/05 11:04

  Ημερίδα ΠΟΤΑΠ | «Η ηλεκτροκίνηση αναγκαία στην τουριστική ανάπτυξη»

 49. 28/05 11:00

  Το διεθνές βραβείο Big SEE Architecture Award 2024 - Winner απονεμήθηκε στις Villas in Olive Grove, Navarino Residences, Costa Navarino της Potiropoulos+Partners

 50. 28/05 10:54

  Τα Aria Hotels σχεδιάζουν eVTOL Vertiports για ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης

 51. 28/05 10:48

  Το νέο Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

 52. 28/05 10:31

  MSC Cruises | Ποικιλία δραστηριοτήτων για παιδιά και οικογένειες στα πλοία της το καλοκαίρι

 53. 28/05 10:02

  Ξενοδοχεία | To One&Only Aesthesis εγκαινίασε 14 πολυτελείς κατοικίες

 54. 28/05 07:58

  ΕΟΤ: 50.000 ευρώ για την υποστήριξη δύο συνεδρίων σε Πάτρα και Χαλκιδική

 55. 28/05 07:55

  Δήμος Πατρέων: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 56. 28/05 07:53

  Δήμος Χαλανδρίου: Διαγωνισμός για μεταφορά και διαμονή μελών ΚΑΠΗ σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ερέτρια

 57. 28/05 07:41

  Δήμος Γορτυνίας: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κτηρίου ως ξενοδοχείο ή εστιατόριο - Κατώτατο όριο προσφοράς τα 50 ευρώ!

 58. 27/05 19:31

  Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με την Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας - "Στενότερη πολιτιστική και τουριστική προσέγγιση των δύο λαών"

 59. 27/05 19:03

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση φωτογραφιών του Robert McCabe

 60. 27/05 16:58

  Ξεκίνησαν από τη Χαλκιδική οι πρώτοι έλεγχοι με drones για παραχωρήσεις σε αιγιαλό και παραλίες

 61. 27/05 16:30

  Mabrian - Phocuswright: Ο υπερ-τουρισμός διώχνει το 61% των ταξιδιωτών

 62. 27/05 16:04

  Εξαιρετικά Επιτυχής η Πρώτη Εκδήλωση της HSMAI Europe στην Ελλάδα

 63. 27/05 14:31

  Εκδήλωση για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία

 64. 27/05 14:25

  Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Διαμονής: Ρεκόρ αισιοδοξίας στα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά ξενοδοχεία παρά τις προκλήσεις

 65. 27/05 13:59

  Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 7ο Κύκλο Επιτάχυνσης του CapsuleT

 66. 27/05 13:43

  ΕΟΤ | Έκθεση Φωτογραφίας του Robert Mc Cabe στο Μουσείο Ακρόπολης

 67. 27/05 12:57

  Στο Φεστιβάλ Καννών το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 68. 27/05 12:50

  ΠΟΤΑΠ | Ταξίδι γνωριμίας Γερμανών Δημοσιογράφων στην Πιερία

 69. 27/05 12:29

  Ανωμερίτες Χανίων | Η κρητική ποίηση και το λαούτο φανερώνουν την ψυχή των Χανίων

 70. 27/05 11:59

  ΥΠΑ | Βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου Σητείας

 71. 27/05 11:15

  Αερομεταφορές: +12,2% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' τετράμηνο του 2024

 72. 27/05 11:06

  Η πρώτη εκδήλωση της HSMAI Europe στην Αθήνα

 73. 27/05 10:53

  Υπερ-τουρισμός | Ποιες περιοχές στην Ιταλία βρίσκονται στο "κόκκινο"- οι άμεσες επιπτώσεις

 74. 27/05 10:51

  Η Κίνα στρατηγικός τουριστικός στόχος για την Αθήνα

 75. 27/05 10:35

  Επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas της Royal Caribbean International στον Πειραιά

 76. 27/05 10:15

  Τουρισμός: Συνεργασία ΕΟΤ με τη πλατφόρμα Wego για ταξιδιώτες από τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική

 77. 27/05 07:51

  Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 78. 27/05 07:50

  Προβολή της Αθηναϊκής κουζίνας στην Ολλανδία

 79. 27/05 07:49

  Πανελλήνια Συνάντηση Vespa στην Καλαμάτα

 80. 27/05 07:08

  Φιλοξενία αρχαιολόγων του πανεπιστημίου Carleton Αμερικής στη Σαντορίνη

 81. 27/05 07:07

  ΕΟΤ: Ταξίδια εξοικείωσης για τουριστική προβολή σε Σύρο, Σίφνο και Κίμωλο

 82. 27/05 07:04

  Εκδηλώσεις τιμής για τους σφουγγαράδες σε Ρόδο και Κάλυμνο

 83. 26/05 23:38

  Δεύτερη ζωή για θρυλικό Boeing, που αγόρασε ο Ωνάσης, στην πλατεία Ολυμπιακής Αεροπορίας

 84. 26/05 20:44

  Α. Ανδρεάδης: Άνοιξε η νέα deluxe πτέρυγα του Ikos Andalusia στην Marbella

 85. 26/05 13:02

  Εγκαίνια για το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της Οικογένειας Κοκοτού

 86. 26/05 12:50

  Σαντορίνη | Περιορισμοί κυκλοφορίας λόγω του κινδύνου κατολισθήσεων τη θερινή περίοδο

 87. 26/05 12:37

  Άμεσα ξεκινά το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη – Ικανοποίηση εκφράζει η Ελληνική Κοινότητα

 88. 26/05 12:00

  Μαγιόρκα: Απαγόρευση αλκοόλ με «παραθυράκια»

 89. 26/05 11:33

  Δήμος Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 90. 26/05 07:29

  ΕΟΤ: 30.000 ευρώ για την υποστήριξη εκδηλώσεων σε Αθήνα και Χανιά

 91. 25/05 23:10

  To Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - Παρών στην εκδήλωση ο κ.Μητσοτάκης

 92. 25/05 22:59

  Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής | Tιμητική διάκριση στην Όλγα Κεφαλογιάννη

 93. 25/05 22:56

  Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: Ζητείται Ειδικός Συνεργάτης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού

 94. 25/05 11:15

  Προβολή της Κρήτης στην Ολλανδία | φιλοξενία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Corendon

 95. 25/05 10:47

  Domes Resorts | Ταξίδια γνωριμίας με τα ξενοδοχεία της από 260 Βρετανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

 96. 25/05 10:21

  Δήμος Θερμαϊκού: Πρόταση για 3 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπ. Τουρισμού

 97. 25/05 10:16

  Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού Zygaktis Trail στη Δράμα

 98. 24/05 21:25

  Ποιοτικός τουρισμός στην Αρκαδία - ποιο μοντέλο ταιριάζει στην περιοχή

 99. 24/05 18:53

  Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει από το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά- Φεστιβάλ φιλάθλων

 100. 24/05 15:51

  RND: «Το εφετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα μπορεί να είναι ακόμη πιο ακραίο από το 2023»