Τουρισμός | Booking.com και Statista: Πώς βλέπει ο κλάδος των καταλυμάτων στην Ευρώπη το θέμα της βιωσιμότητας- ανέτοιμοι οι Έλληνες

Τουρισμός | Booking.com και Statista: Πώς βλέπει ο κλάδος των καταλυμάτων στην Ευρώπη το θέμα της βιωσιμότητας- ανέτοιμοι οι ΈλληνεςΠηγή φωτο: pixabay.com

Νέα έρευνα από την Booking.com και τη Statista αποκαλύπτει πώς βλέπει ο κλάδος των καταλυμάτων στην Ευρώπη το θέμα της βιωσιμότητας και της απεξάρτησης από τον άνθρακα. Καλύπτοντας τις ενεργειακές τους ανάγκες χωρίς να συνδέονται με υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και προσελκύοντας ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα, τα ξενοδοχεία της Ευρώπης μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό, ανεξάρτητα από το πόσο προετοιμασμένα είναι.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2023 για το Βαρόμετρο ευρωπαϊκών καταλυμάτων για το καλοκαίρι του 2023, συμμετείχαν 1.040 καταλύματα σε δέκα περιοχές της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι Έλληνες ξενοδόχοι εξέφρασαν τη μικρότερη σιγουριά ως προς τον βαθμό ετοιμότητάς τους.  Οι ελληνικές επιχειρήσεις ανησυχούν περισσότερο από όλες τις άλλες στην Ευρώπη για την περιορισμένη πρόσβαση που έχουν σε κεφάλαια.

Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας:

Πόσο προετοιμασμένη είναι η Ευρώπη σε θέματα βιωσιμότητας

Η πορεία προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο φιλοξενίας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Αυτήν τη στιγμή, 42% των ξενοδόχων στην Ευρώπη (3% περισσότεροι σε σύγκριση με το 2022) νιώθουν ότι είναι καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της βιωσιμότητας και της απεξάρτησης από τον άνθρακα. Αντίθετα, μόλις 15% των ξενοδόχων αισθάνονται απροετοίμαστοι, δηλαδή 3% λιγότεροι σε σχέση με το 2022 (18%). Η πρόοδος αυτή είναι ενθαρρυντική, ωστόσο όλοι οι ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες ενέργειες.

Πρώτη σε ετοιμότητα είναι η Ιταλία, με 58% των ξενοδόχων να θεωρούν ότι είναι καλά ή πολύ καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της βιωσιμότητας και της απεξάρτησης από τον άνθρακα. Λίγο πιο πίσω ακολουθούν η Ισπανία με 46% και οι σκανδιναβικές χώρες με 45%. Η Ιταλία και οι χώρες της Σκανδιναβίας κατέχουν ισχυρή θέση και στο άλλο άκρο της κλίμακας, με μόλις 5% και 6% αντίστοιχα να νιώθουν ότι είναι λίγο ή ελάχιστα προετοιμασμένοι.

Μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, οι Έλληνες ξενοδόχοι εξέφρασαν τη μικρότερη σιγουριά ως προς τον βαθμό ετοιμότητάς τους, ενώ οι Γάλλοι αισθάνονται πιο απροετοίμαστοι με τη μεγαλύτερη διαφορά. Η Γερμανία ξεχώρισε ως η μοναδική χώρα που θεωρεί τον εαυτό της λιγότερο προετοιμασμένο σε σύγκριση με το 2022. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σημείωσαν βελτίωση.

Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τους ακριβείς λόγους πίσω από τις αποκλίσεις που παρατηρούνται μεταξύ των χωρών, τονίζουν οι αναλυτές της έρευνας. Στην περίπτωση της Ελλάδας, όμως, η έρευνα έδειξε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις ανησυχούν περισσότερο από όλες τις άλλες στην Ευρώπη για την περιορισμένη πρόσβαση που έχουν σε κεφάλαια. Στον κλάδο των καταλυμάτων, οι περισσότερες επενδύσεις στη βιωσιμότητα αποσβένουν το κόστος τους, αλλά η δυνατότητα πρόσβασης σε επιλογές χρηματοδότησης και η διαθεσιμότητα των επιλογών αυτών παίζουν ακόμα σημαντικό ρόλο.

Είναι αναγκαίο να αναστραφεί η εσφαλμένη αντίληψη στην περιοχή ότι οι ενέργειες για μεγαλύτερη βιωσιμότητα κοστίζουν ακριβά, ιδιαίτερα όταν ακόμα και οι μικρές αλλαγές μπορούν αθροιστικά να κάνουν γρήγορα τη διαφορά, υπογραμμίζεται στην έρευνα.

Επένδυση στη βιωσιμότητα και την απεξάρτηση από τον άνθρακα

Ενώ 52% των ξενοδόχων σχεδιάζουν να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους σε πρακτικές βιωσιμότητας στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2022, ένα μικρό ποσοστό (13%) σκοπεύει να ξοδέψει λιγότερα. Αντίθετα, 32% είναι πρόθυμοι να επενδύσουν περισσότερο σε εργασίες για τη βιωσιμότητα μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα καταλύματα στην Ευρώπη θεωρούν πως η μεγαλύτερη πρόκληση με διαφορά είναι το κόστος της ενέργειας, με 86% (από 80% το 2022) να επισημαίνουν πως αποτελεί βασική τους ανησυχία. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ενεργειακή απόδοση κατέχει την πιο εξέχουσα θέση όσον αφορά τους επενδυτικούς στόχους για τη βιωσιμότητα, με ποσοστό που πλησιάζει το 60%.

Οι επόμενοι στόχοι για επενδύσεις είναι η μείωση των απορριμάτων και η διαφύλαξη του νερού. Αυτή η κατανομή πόρων δείχνει ότι η εξοικονόμηση χρημάτων σε μακροπρόθεσμη βάση αποτελεί ισχυρό κίνητρο αλλαγής για τις επιχειρήσεις.

Κίνητρα για βιώσιμη ανάπτυξη

Οι ξενοδόχοι, που συμμετείχαν στη έρευνα, κατέταξαν την ενεργειακή απόδοση στην κορυφή των επενδυτικών προτεραιοτήτων τους όσον αφορά τη βελτίωση της βιωσιμότητας. Με φόντο τους εξωφρενικούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, οι ξενοδόχοι αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους από τις διακυμάνσεις των τιμών. Αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για στροφή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και βελτίωση της απόδοσης.

Όταν 46% των παρόχων καταλυμάτων αναμένουν ότι το 2023 θα είναι χρονιά με ρεκόρ εσόδων για αυτούς, το κίνητρο για προσέλκυση νέων επισκεπτών, αλλά και επισκεπτών που επιστρέφουν στα καταλύματα, είναι ισχυρό. Η αναφορά σχετικά με τα βιώσιμα ταξίδια για το 2023 δείχνει ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες (76%) θέλουν φέτος να ταξιδέψουν με πιο βιώσιμο τρόπο, ενώ αρκετοί (46%) είναι αυτοί που προτίθενται να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τον σκοπό αυτό. Τα καταλύματα μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά αξιοποιώντας τις ευκαιρίες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της ανερχόμενης ομάδας ταξιδιωτών. 

Ευκαιρίες για βιωσιμότητα στην Ευρώπη

ΟΙ ερευνητές ζήτησαν από τους Ευρωπαίους παρόχους καταλυμάτων να αναγνωρίσουν τις κυριότερες ευκαιρίες τους για το 2023. Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι η «προσφορά τοπικών εμπειριών», ένας στόχος που συνδέει τις προσπάθειες για βιωσιμότητα με την ευρύτερη κοινότητα, παίζει σημαντικό ρόλο για το 55% των ερωτηθέντων.

Λίγο πιο πίσω, με 53%, ακολουθεί το «αυξημένο ενδιαφέρον για πιο βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες». Μια άλλη αξιόλογη ευκαιρία που εντόπισε το 55% των καταλυμάτων είναι η «προσέλκυση ταξιδιωτών που ανήκουν στη Γενιά Ζ». Η συγκεκριμένη ομάδα πελατών ανησυχεί περισσότερο για την κλιματική αλλαγή και επιθυμεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακά της, έτσι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τα καταλύματα με στόχο τη βιωσιμότητα αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των νεότερων επισκεπτών τους. 

Η έκθεση δίνει έμφαση στο γεγονός ότι ο τουρισμός στην Ευρώπη συνεχίζει την ανοδική του πορεία μετά την πανδημία, με πολλούς παρόχους καταλυμάτων να αναμένουν πως αυτή θα είναι μια χρονιά-ρεκόρ. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, θα είναι ωφέλιμο για τις κυβερνήσεις να βρουν τρόπους για να βοηθήσουν τα καταλύματα στις προσπάθειές τους για μεγαλύτερη βιωσιμότητα και απεξάρτηση από τον άνθρακα. Από τους ερωτηθέντες της έρευνας, 42% θεωρούν ότι οι δημοσιονομικές και φορολογικές ανταμοιβές μπορούν να τους βοηθήσουν να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας, ενώ 36% θα ήθελαν να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια και χρηματοδότηση.

Ενώ η ήπειρος εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο, η Ιταλία παραμένει η μοναδική περιοχή της Ευρώπης, από αυτές που συμμετείχαν στην έρευνα, όπου η πλειονότητα των παρόχων καταλυμάτων νιώθει αρκετά καλά προετοιμασμένη για τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την απεξάρτηση από τον άνθρακα. Με την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμα ταξίδια, την ενθαρρυντική ανάκαμψη του κλάδου από την πανδημία του Covid-19 και την απομύζηση των κερδών από το κόστος της ενέργειας, οι επιχειρήσεις έχουν τώρα μια ιδανική ευκαιρία να αξιολογήσουν εκ νέου τη δέσμευσή τους σχετικά με τη βιωσιμότητα και να εντοπίσουν τομείς στους οποίους μπορούν να στοχεύσουν τις επενδύσεις τους και να εφαρμόσουν νέες πρακτικές.

*Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Statista μεταξύ 28 Μαρτίου και 15 Μαΐου 2023 μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.040 στελέχη και διαχειριστές από τον κλάδο των ταξιδιωτικών καταλυμάτων στην Ευρώπη.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 07/12 19:01

  Πώς επηρεάζει ο Πληθωρισμός την Αγοραστική Δύναμη & τις Συνήθειες των Καταναλωτών

 2. 07/12 16:52

  H easyJet άνοιξε τις κρατήσεις για το φθινόπωρο του 2024

 3. 07/12 16:28

  Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας για τον τουρισμό

 4. 07/12 15:08

  Amex GBT | Σταθεροποίηση των αεροπορικών ναύλων το 2024

 5. 07/12 14:33

  Ακριβότερος καφές λόγω κλιματικής αλλαγής;

 6. 07/12 14:20

  Το 36% όσων αναζητούν εργασία στην Ελλάδα θεωρεί χρήσιμο το ChatGPT

 7. 07/12 14:12

  Συνέδριο ΑΙΤ'23 | Πώς οι τουριστικές επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ικανούς εργαζομένους

 8. 07/12 13:48

  ΕΟΤ Ην.Βασίλείου: Η Ελλάδα προσελκύει τον τουρισμό πολυτελείας

 9. 07/12 13:06

  Τουρισμός | Βίζα στους Τούρκους για διακοπές σε 10 ελληνικά νησιά

 10. 07/12 12:38

  Ένταξη του Ηρακλείου στο διεθνές Δίκτυο Creative Cities της UNESCO- σήμερα η επίσημη τελετή

 11. 07/12 10:18

  IATA | Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. επιβατών το 2024 - Μόλις 5,45 δολ. το καθαρό κέρδος ανά επιβάτη (!)

 12. 07/12 10:01

  Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

 13. 07/12 09:43

  Τουρισμός | 14 εκατ. Βρετανοί έχουν κάνει ήδη κράτηση για διακοπές το 2024- το 10% στην Ελλάδα

 14. 07/12 08:09

  Η Καστοριά στην εκδήλωση Διπλωματία Πόλεων Εξωτερικού στο Παρίσι

 15. 07/12 07:21

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο

 16. 07/12 07:16

  Προβολή της Λέσβου στη Σμύρνη

 17. 07/12 07:14

  Παράταση παραχώρησης για καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Λήμνο

 18. 07/12 07:01

  Kempinski Hotels: Νέο ski resort 5 αστέρων στην Poiana Brasov της Ρουμανίας

 19. 06/12 17:56

  Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγών (και) από το Ιόνιο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

 20. 06/12 17:50

  Volotea: Νέα πτήση από Αθήνα προς Ανκόνα - 24 δρομολόγια από Αθήνα το 2024

 21. 06/12 15:11

  Ryanair: Κατακεραυνώνει με νέα έρευνα για το Δεκέμβριο τους "πειρατές ΟΤΑ"

 22. 06/12 14:00

  Sani Resort | Παγκόσμια πρωτιά στον Οικογενειακό & Βιώσιμο τουρισμό - 4 βραβεία στα World Travel Awards'23

 23. 06/12 13:56

  Costa Navarino: Μείωση 80% των λειτουργικών εκπομπών ρύπων από το 2019

 24. 06/12 13:08

  Στο συντελεστή ΦΠΑ 24% τα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ποτά στην εστίαση

 25. 06/12 13:00

  Νέα ΚΥΑ με τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών Υπουργείου Τουρισμού

 26. 06/12 12:40

  Τουρισμός: Οι 4 μεγάλες τάσεις στα ταξίδια το 2024

 27. 06/12 12:36

  Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς | Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης ανησυχεί τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες

 28. 06/12 12:11

  Ryanair: Νέα σύνδεση Βουδαπέστη – Σκιάθος το 2024

 29. 06/12 12:01

  SeaDream Yacht Club: 4 νέα Ελληνικά λιμάνια στο πρόγραμμα του 2026

 30. 06/12 11:41

  Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος πρωταγωνιστής στον αλιευτικό τουρισμό

 31. 06/12 11:40

  Ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις από την πλατφόρμα OCG360 στην Xenia 2023

 32. 06/12 11:27

  LOT Polish Airlines: Δύο νέες συνδέσεις με Πρέβεζα και Σαντορίνη

 33. 06/12 11:23

  Cyprus Airways: Νέες συνδέσεις της Αθήνας με Ισπανία

 34. 06/12 10:45

  Τουρισμός | TUI: Έσοδα ρεκόρ το 2023 - Ισχυρή σεζόν προδιαγράφουν οι κρατήσεις για το 2024

 35. 06/12 10:41

  'Το Αθηνοκεντρικό κράτος αποκλείει την Ελληνική περιφέρεια από τους οδηγούς Michelin"

 36. 06/12 09:40

  Δημιουργώντας το σύγχρονο ξενοδοχείο με τις ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις της Globalsat

 37. 06/12 07:38

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

 38. 06/12 07:34

  Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία στην Κρήτη

 39. 06/12 07:31

  Μυτιλήνη: Μητρώα για ξενοδοχεία και εστίαση ως μέτρο προστασίας για πληγέντες από καταστροφές

 40. 06/12 07:28

  Σέρρες: Διαμόρφωση επικοινωνιακής στρατηγικής για τουριστική προβολή

 41. 06/12 07:27

  Απλησίαστες οι τιμές του ελαιόλαδου και στην Ιταλία

 42. 05/12 17:00

  Ανοίγει το Χ.Κ. Παρνασσού - Επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού τα επόμενα χρόνια

 43. 05/12 14:38

  Αεροδρόμιο Αθήνας | 8,7% περισσότεροι ξένοι επιβάτες από το 2019 στο 11μηνο του 2023

 44. 05/12 14:03

  Πώς οι χάκερ εξαπατούν τους πελάτες ξενοδοχείων από την εφαρμογή της Booking.com

 45. 05/12 13:53

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Πλαταμώνα

 46. 05/12 13:12

  Η Panadvert παρουσιάζει τις κορυφαίες ψηφιακές τάσεις που θα καθορίσουν τον κλάδο της φιλοξενίας το 2024

 47. 05/12 12:43

  Booking.com και ΠΟΤ λανσάρουν σειρά εκπαιδευτικών βίντεο για πιο βιώσιμα ξενοδοχεία

 48. 05/12 12:43

  Ουραγός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη η Γερμανία | Eγκρατείς στις δαπάνες τους οι Γερμανοί

 49. 05/12 12:17

  Νέο ξενοδοχείο στην Πάρο από τα Andronis Hotels

 50. 05/12 11:59

  TUI: Λεπτομερής καταγραφή των υποδομών προσβάσιμου τουρισμού σε 200 ξενοδοχεία

 51. 05/12 10:50

  Παγκόσμιος Τουρισμός | Στο 90% των επιπέδων του 2019 η ανάκαμψη το 2023 - οι επιδόσεις στην Ευρώπη

 52. 05/12 07:19

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

 53. 05/12 07:16

  Είδος πολυτελείας το λάδι και στην Ισπανία

 54. 05/12 07:09

  Ποια είδη πολυτελείας θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά το 2024

 55. 05/12 07:07

  Η κυριαρχία της Αιγύπτου στις εξαγωγές φρέσκου πορτοκαλιού και ο ανταγωνισμός με Ελλάδα και Τουρκία

 56. 05/12 07:01

  Το Αρχαίο Δέντρο του ‘Εβρου αναδεικνύει τους διαχρονικούς ελαιώνες

 57. 04/12 18:55

  Ειδικά σήματα προσβάσιμων τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων

 58. 04/12 17:07

  Smartwings: Νέο δρομολόγιο Πράγα-Αθήνα το καλοκαίρι του 2024

 59. 04/12 16:53

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου Λούρου Ιωαννίνων

 60. 04/12 15:00

  World Travel Awards | H Aθήνα καλύτερος προορισμός πολιτιστικής πόλης στον κόσμο το 2023 - Οκτώ βραβεία για την Ελλάδα

 61. 04/12 13:57

  Airtours: Στροφή σε αποκλειστικά πολυτελείς διακοπές - Προσωπικός σοφέρ και lounge αεροδρομίων

 62. 04/12 13:34

  FedHATTA: Συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπουργείου Μεταφορών Ι. Ξιφαρά για ζητήματα των ταξιδιωτικών γραφείων

 63. 04/12 13:15

  LOT Polish Airlines | Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Αθήνας

 64. 04/12 13:12

  Γερμανία: Στον "αέρα" τα 66 ταξιδιωτικά γραφεία της Galeria Reisen μετά την πτώχευση της μητρικής Signa

 65. 04/12 12:48

  BCD Travel: Πώς διαμορφώνεται το χρηματιστήριο τιμών στα ταξίδια το 2024 – Γιατί οι ξενοδόχοι δεν δίνουν πλέον έμφαση στις πληρότητες

 66. 04/12 12:31

  Αεροδρόμιο Μονάχου | Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων μετά το χάος που προκάλεσε η χιονοθύελλα

 67. 04/12 12:15

  Ξενοδοχεία | Bραβείο Commercial Star Award 2023 στο Athens Capital Hotel - MGallery Collection

 68. 04/12 11:56

  Που πηγαίνουν τα χρήματα που πετούν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

 69. 04/12 11:42

  Ξενοδοχεία | Η Σαουδική Αραβία αγόρασε το 49% της πολυτελούς αλυσίδας Rocco Forte Hotels

 70. 04/12 11:04

  Τουρισμός | Η Jet2holidays αναδεικνύει τα βιώσιμα ξενοδοχεία - Βολές κατά της εξάπλωσης της Airbnb

 71. 04/12 10:35

  Σχεδιάζεται η αποκατάσταση της νότιας πρόσβασης στην Ακρόπολη και της συντήρησης του Ηρώδειου

 72. 04/12 07:36

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στο Ναύπλιο

 73. 04/12 07:31

  Άγιος Νικόλαος - Ελούντα | Ο τουρισμός κινδυνεύει από τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα

 74. 04/12 07:24

  Ισπανία | Πτώση του πληθωρισμού λόγω και της μείωσης των τιμών στα τουριστικά πακέτα

 75. 04/12 07:22

  ΕΟΤ Γερμανίας | Εκδήλωση τουριστικής προβολής στη Φρανκφούρτη

 76. 04/12 07:18

  Εγκατάσταση παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας

 77. 03/12 07:21

  Η Αίγυπτος εγκαινιάζει την ηλεκτρονική πύλη χορήγησης «Golden License»

 78. 03/12 07:16

  Σουηδία: 26% ακριβότερα τα τρόφιμα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021

 79. 02/12 07:16

  Η Λευκάδα στους εορτασμούς του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024

 80. 02/12 06:18

  Κύπρος: Ο τουρισμός αυξάνει τις πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών

 81. 01/12 21:23

  "Πράσινο" νησί ο Πόρος με χρηματοδότηση από τα Εμιράτα

 82. 01/12 21:11

  Τα γερμανικά εστιατόρια σε υπαρξιακή κρίση

 83. 01/12 21:00

  Ε.Ξ. Χανίων | Ημέρα Καριέρας στις 11 Δεκεμβρίου

 84. 01/12 15:34

  Το σκάνδαλο των μαϊμού εξαρτημάτων άγγιξε και τη Ryanair

 85. 01/12 14:38

  ECTAA | Η πρόταση της Κομισιόν θα αυξήσει την τιμή των ταξιδιωτικών πακέτων

 86. 01/12 14:22

  Η Γαλλία βάζει τέλος στο κάπνισμα σε όλες τις παραλίες, τα δημόσια πάρκα και τα δάση

 87. 01/12 14:13

  Τουρκία: "Είμαστε υπερδύναμη στον τουρισμό και ανταγωνιζόμαστε τους καλύτερους στον κόσμο"

 88. 01/12 13:49

  VisitEngland: Νέα εργαλειοθήκη για τις επιχειρήσεις στον προσβάσιμο τουρισμό

 89. 01/12 13:09

  Μνημόνιο συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού-Κλιματικής Κρίσης για τη θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων από πυρκαγιά

 90. 01/12 12:03

  FedHATTA: Συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μ. Σενετάκη για επίλυση ζητημάτων λειτουργίας των τουριστικών γραφείων

 91. 01/12 11:54

  Τι απαντά η Kiwi.com στην έρευνα της Ryanair περί πειρατών-ΟΤΑ

 92. 01/12 11:53

  ΕΟΤ | Στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators

 93. 01/12 11:48

  ΙΝΣΕΤΕ: «Tαξίδια χωρίς αποκλεισμούς» στην Ελλάδα μέσα από 5 βασικές προτάσεις

 94. 01/12 11:44

  Eurowings: Δύο νέες συνδέσεις με Ζάκυνθο και Κάρπαθο το καλοκαίρι του 2024

 95. 01/12 11:12

  Mabrian | Κερδίζει έδαφος ο βιωματικός τουρισμός - το top 10 των προορισμών στην Ευρώπη γι αυτήν την τάση

 96. 01/12 10:51

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Κοζάνης

 97. 01/12 10:40

  Λιμάνι Ηρακλείου | 27% περισσότεροι επιβάτες κρουαζιέρας στο 10μηνο- επιπλέον κρουαζιερόπλοια λόγω Ισραήλ

 98. 01/12 10:25

  ΕΕ | Απαγόρευση στη Fly Baghdad για πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

 99. 01/12 07:42

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Ρόδο

 100. 01/12 07:39

  Εργασίες ανακαίνισης και άλλων διαμορφώσεων σε ξενοδοχεία στην Κρήτη και στη Ρόδο