Έκθεση JLL και WTTC: Είναι ο προορισμός σας έτοιμος για βιώσιμο τουρισμό;

Έκθεση JLL και WTTC: Είναι ο προορισμός σας έτοιμος για βιώσιμο τουρισμό;

Τη νέα έκθεση «Προορισμός 2030: Η ετοιμότητα των πόλεων παγκοσμίως για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη» δημοσίευσαν πρόσφατα οι  JLL και WTTC, στην οποία εξετάστηκαν 63 πόλεις, που στη συνέχεια κατηγοριοποιήθηκαν σε ένα από τα πέντε επίπεδα «ετοιμότητας».

Οι κατηγορίες ετοιμότητας καθορίστηκαν αναλύοντας δεδομένα για 75 δείκτες σε 8 πυλώνες: κλίμακα, συγκέντρωση, αναψυχή, επιχειρήσεις, αστική ετοιμότητα, ιεράρχηση πολιτικής, περιβαλλοντική ετοιμότητα και ασφάλεια.

Εξειδικεύοντας τη μελέτη, η κα Bethanie DeRose, Αντιπρόεδρος στο JLL's Hotels and Hospitality Tourism Practice ξεκαθάρισε το τοπίο για τους ξενοδόχους, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων μερικές βασικές προτάσεις:

Πριν από την πανδημία, ως ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς τομείς παγκοσμίως, τα ταξίδια και ο τουρισμός αντιπροσώπευαν το 10,3% του παγκόσμιου ΑΕΠ και 1 στις 10 θέσεις εργασίας στον πλανήτη. Ο κλάδος αποδεικνύεται απίστευτα ανθεκτικός μέσω της παγκόσμιας ανάκαμψης και η εν λόγω έκθεση στοχεύει να απαντήσει στο τι θα ακολουθήσει για την τουριστική ανάπτυξη και τι μπορούν να κάνουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι ηγέτες προορισμών και οι ενδιαφερόμενοι για να ενισχύσουν την ετοιμότητα του κλάδου με εφαρμόσιμες ιδέες.

Η ιδέα να συλλέξουμε τα δεδομένα και να σκεφτούμε πώς μπορούν να προετοιμαστούν οι προορισμοί σε παγκόσμια κλίμακα, ήταν εξαιρετική, καθώς όπως μάθαμε από την πανδημία, όλα είναι αλληλένδετα. Όταν εξετάσαμε τα δεδομένα, προέκυψαν 5 τυπολογίες. Καθώς διερευνήσαμε προορισμούς που κυμαίνονται από αναδυόμενους τουριστικούς κόμβους μέχρι εδραιωμένους τουριστικούς κόμβους με διαφορετικά επίπεδα υποδομής, στη συνέχεια τους τοποθετήσαμε σε τυπολογίες και προσφέραμε συστάσεις για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της τουριστικής δραστηριότητας με βάση την τρέχουσα κατάστασή τους. Αν και οι 5 τυπολογίες θα απαιτήσουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην ανάπτυξη, καμία τυπολογία δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Ακολουθούν τα παραδείγματα προορισμών:

Οι αναπτυσσόμενοι προορισμοί, όπως το Νέο Δελχί και το Ριάντ, είναι πόλεις με αναδυόμενες τουριστικές υποδομές, βραδύτερη τουριστική ανάπτυξη και χαμηλότερη συγκέντρωση επισκεπτών. Τέτοιοι προορισμοί συχνά έχουν καθαρό πλάνο στον σχεδιασμό της μακροπρόθεσμης τουριστικής ανάπτυξης με πολλές ευκαιρίες στο μέλλον.

Οι αναδυόμενες πόλεις, όπως το Ντουμπρόβνικ και το Μπουένος Άιρες, βιώνουν αυξανόμενη τουριστική δυναμική, χάρη στις αναδυόμενες τουριστικές υποδομές και παρέχουν τεράστιες ευκαιρίες για στρατηγική ανάπτυξη. Ωστόσο, οι προορισμοί αυτής της κατηγορίας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πιέσεις και προκλήσεις όπως ο συνωστισμός.

Οι ισορροπημένες δυνάμεις, όπως το Ώκλαντ και το Βανκούβερ, είναι πόλεις που έχουν δημιουργήσει τουριστική υποδομή και δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη ταξιδιών και τουρισμού, τόσο σε τομείς αναψυχής όσο και σε επιχειρηματικούς τομείς, ενώ εξισορροπούν την κλίμακα και τη συγκέντρωση.

Οι ώριμοι προορισμοί, όπως το Μαϊάμι, το Βερολίνο και το Χονγκ Κονγκ, είναι πόλεις με έντονη δυναμική αναψυχής ή/και επαγγελματικών ταξιδιών και καθιερωμένη τουριστική υποδομή. Καθώς αυτοί οι προορισμοί προσπαθούν να προωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη των ταξιδιών και του τουρισμού, θα πρέπει να εξετάσουν προληπτικά τις πιθανές πιέσεις, καθώς και τις ευκαιρίες για διαφοροποίηση για να αποφύγουν πιέσεις που συνδέονται με τον όγκο των επισκεπτών.

Οι προορισμοί που διαχειρίζονται καλά το timing, όπως το Άμστερνταμ, το Λονδίνο και το Λας Βέγκας, είναι πόλεις με ιστορικά υψηλή δυναμική ανάπτυξης, που υποστηρίζονται από μια καθιερωμένη τουριστική υποδομή. Οι προορισμοί αυτής της τυπολογίας είναι πιο πιθανό να έχουν ήδη φτάσει στο στάδιο να αισθάνονται τις πιέσεις της εξισορρόπησης της κλίμακας και της συγκέντρωσης, καθώς συνεχίζουν να επωφελούνται από τα ταξίδια και τον τουρισμό.

Οι 3 κορυφαίες προτάσεις για τους ξενοδόχους

Όσον αφορά στους ξενοδόχους, οι 3 κορυφαίες επιλογές σύμφωνα με την κα DeRose ώστε να κατανοήσουν πού βρίσκονται τα ξενοδοχεία τους στο ευρύτερο πλαίσιο των προορισμών τους και του κόσμου, είναι οι εξής:

Τα ξενοδοχεία πρέπει να συνδέονται με την εμπειρία του προορισμού, στηρίζοντας την κουλτούρα, την ανάπτυξη πολιτικής ή προϊόντος που θα ωφελήσει τον προορισμό. Τα ξενοδοχεία που έχουν επενδύσει σε ένα μέρος πρέπει να ακούγονται, όταν οι ηγέτες των πόλεων σχεδιάζουν το μέλλον και θεωρούν τον τουρισμό ως σημαντική πτυχή της οικονομίας της πόλης.

Περαιτέρω, η κινητικότητα, η συνδεσιμότητα και η ασφάλεια είναι δείκτες που έχουν γίνει πολύ σημαντικοί για τους επισκέπτες. Οι πόλεις προσπαθούν να γίνουν πιο φιλικές προς τους πεζούς με λύσεις μεταφοράς, αλλά αυτό είναι δαπανηρό και απαιτεί χρόνο. Όπου τα ξενοδοχεία μπορούν να προσφέρουν λύσεις μεταφοράς και μετακίνησης, είναι μια προστιθέμενη αξία στον προορισμό. Μια λύση θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι η κοινή χρήση ποδηλάτων και σκούτερ, η τακτική υπηρεσία μεταφοράς και άλλα. Η ανάγκη για τους επισκέπτες να μετακινούνται είναι σημαντική και η ικανότητά τους να το κάνουν εύκολα και με ασφάλεια είναι ακόμη σημαντικότερη.

Τα ξενοδοχεία ως προορισμός εντός του προορισμού. Ο δείκτης περιλάμβανε 75 σημεία δεδομένων σημαντικά για τον σχεδιασμό πόλεων για τουρισμό, αλλά θα μπορούσατε να εφαρμόσετε αυτά τα 75 σημεία δεδομένων στα ίδια τα ξενοδοχεία. Είναι το ξενοδοχείο ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφτείτε και όχι απλώς να μείνετε; Τι προσφέρει για να προσελκύσει επισκέπτες και ποια είναι η στρατηγική του για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών;

Πρακτικές βιωσιμότητας ξενοδοχείων. Η αειφορία έχει γίνει ένα τεράστιο θέμα και προφανώς συμπεριλήφθηκε στον δείκτη. Οι ταξιδιώτες λαμβάνουν αποφάσεις έχοντας κατά νου τη βιωσιμότητα σε επίπεδο προορισμού και σε επίπεδο ξενοδοχείου. Παράλληλα με την εν λόγω έκθεση, ο WTTC μόλις κυκλοφόρησε και τα Βασικά Στοιχεία για την Αειφορία Ξενοδοχείων: Καθώς τα ξενοδοχεία ενσωματώνονται περισσότερο σε αυτές τις πρακτικές, είναι σημαντικό να το κοινοποιούμε για να προσθέσουμε αξία στο brand του προορισμού. Τότε οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ προορισμού μπορούν να αξιοποιήσουν τη βιωσιμότητα, σε ταξιδιώτες που απαιτούν δράση και διαφάνεια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 27/06 18:29

  Β. Κικίλιας: Μέσα στο καλοκαίρι νέες αμερικανικές επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό

 2. 27/06 16:26

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έγκριση συγκέντρωσης Fairfax/ Grivalia

 3. 27/06 16:14

  Ethiopian Airlines | Addis Ababa - Αθήνα με 3 πτήσεις την εβδομάδα

 4. 27/06 16:00

  Ξενοδοχεία Αθήνας- α' 5μηνο | Παρέμεινε η υστέρηση των επιδόσεων έναντι του 2019

 5. 27/06 15:31

  FedHATTA: Επαναληπτική συνάντηση φορέων με την Aegean Air

 6. 27/06 14:47

  ΗΠΑ: Εταιρίες-κολοσσοί θα καλύπτουν το κόστος ταξιδιών των εργαζομένων τους για αμβλώσεις

 7. 27/06 14:20

  H Celebrity Cruises γιορτάζει την επιστροφή όλου του στόλου της στις κρουαζιέρες ανά τον κόσμο

 8. 27/06 13:29

  Φέτος πάμε (και ξαναπάμε) Επίδαυρο! | Επέκταση των εκπτωτικών εισιτηρίων και προσφορών μέχρι 30 Ιουνίου!

 9. 27/06 13:28

  Το hyper-connectivity μεταμορφώνει τον ταξιδιωτικό κλάδο

 10. 27/06 13:14

  Ξενοδοχεία: Παρκόμετρο... στις ξαπλώστρες για να σταματήσουν τον πόλεμο της πετσέτας!

 11. 27/06 12:16

  Οι ταξιδιώτες Gen Z σχεδιάζουν τις διακοπές έτσι ώστε να «δίνουν» καλό περιεχόμενο για τα social media

 12. 27/06 11:33

  Απεργιακή «ομίχλη» στις πτήσεις: Τουλάχιστον 1,8 εκατ. Βρετανοί θα ταλαιπωρηθούν τον Ιούλιο

 13. 27/06 10:50

  Η Ελλάδα πρώτη σε ζήτηση αεροπορικών πακέτων ταξιδιών στην Ουγγαρία

 14. 27/06 10:48

  Ισπανικά ξενοδοχεία: Εφοδιαστική αλυσίδα και ενέργεια εκτοξεύουν το κόστος κατά 30%

 15. 27/06 10:10

  Τουρισμός | Το κόστος διαμονής καθορίζει τον προορισμό διακοπών των Βρετανών- πρώτη επιλογή τo all-inclusive

 16. 27/06 09:42

  Τυπολογίες απάτης στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επενδύσεις | Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

 17. 27/06 09:22

  Αεροπορία μηδενικών εκπομπών | Η Κομισιόν δρομολογεί νέα συμμαχία για υδρογονοκίνητα και ηλεκτρικά αεροσκάφη

 18. 27/06 07:22

  13η Γιορτή Μουσικής στη Ρόδο

 19. 26/06 11:44

  Δεμένα στο έδαφος τα περισσότερα βρετανικά αεροπλάνα;

 20. 26/06 11:25

  Eγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Σκιάθο και Σπάρτη

 21. 26/06 11:18

  Β.Κικίλιας | Αυξημένη κατά 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο του 2019, η τουριστική κίνηση

 22. 26/06 11:16

  Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αφάντου προς όφελος του τουρισμού και των κατοίκων

 23. 25/06 12:26

  Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας- οι μειώσεις στα τιμολόγια

 24. 25/06 11:40

  Στις Σπέτσες η πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ταινία "H Χαμένη Κόρη|, παρουσία της σκηνοθέτιδας Maggie Gyllenhaal

 25. 25/06 11:30

  Η Airbnb χρηματοδοτεί τη δημιουργία παράξενων καταλυμάτων

 26. 25/06 11:28

  Έρευνα GBTA | Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που δυσκολεύει την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

 27. 25/06 11:26

  Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα»

 28. 24/06 16:31

  Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 29. 24/06 16:18

  Ανακοινώσεις για τα τουριστικά λεωφορεία υποσχέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος

 30. 24/06 16:08

  Deloitte | Το ξενοδοχείο του μέλλοντος - Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στον σχεδιασμό των resorts στη Μεσόγειο

 31. 24/06 15:19

  Η Alva Yachts Ελλάς αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο της Alva Yachts

 32. 24/06 14:33

  ACI: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ που επανέφερε τις πτήσεις σε επίπεδα 2019

 33. 24/06 13:26

  Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων - Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

 34. 24/06 12:39

  Από ακύρωση σε ακύρωση οι ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω απεργιών του προσωπικού

 35. 24/06 12:25

  Β. Κικίλιας | Αυξάνονται τα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα duty free σε σχέση με το 2019

 36. 24/06 12:07

  Νέος CEO στην TUI ο οικονομικός διευθυντής Sebastian Ebel

 37. 24/06 11:46

  Βρετανοί τουρίστες μηνύουν την TUI για γαστρικές διαταραχές σε ξενοδοχείο της Αιγύπτου

 38. 24/06 11:25

  Ακρόπολη, καύσωνας και ξαφνικό κλείσιμο: Απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση

 39. 24/06 11:21

  ΕΟΤ: Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου

 40. 24/06 11:10

  Καλοκαιρινά Ραντεβού στο Δήμο Χερσονήσου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου

 41. 24/06 10:32

  British Airways | Καλοκαιρινή απεργία στο Χίθροου ψήφισαν οι εργαζόμενοι

 42. 24/06 09:39

  5ος κύκλος CapsuleT | Παράταση αιτήσεων μέχρι 26 Ιουνίου

 43. 24/06 09:21

  Η Lufthansa ακυρώνει άλλες 2.200 πτήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο- Εξυπηρετούνται οι κλασικοί προορισμοί διακοπών

 44. 24/06 08:22

  Επιχορηγήσεις για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πήλιο και Σκιάθο

 45. 24/06 08:20

  Ενισχύονται τα εγχώρια ταξίδια στην Ισπανία με προτίμηση για διαμονή σε ξενοδοχεία

 46. 24/06 08:17

  Έρευνα Virtuoso: Οι ταξιδιώτες πολυτελείας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για βιώσιμες εμπειρίες

 47. 24/06 08:10

  Δέκατο Patras Motor Show στην Πάτρα

 48. 24/06 07:26

  EasyJet | Κίνδυνος για ακυρώσεις πτήσεων όλο το καλοκαίρι για Ελλάδα και άλλους προορισμούς

 49. 23/06 19:03

  Στ. Βλαστός | Η ΕΤΑΔ έχει καταφέρει να δώσει λύσεις σε θέματα ακινήτων που λίμναζαν επί δεκαετίες

 50. 23/06 16:35

  Air Albania | Αθήνα-Τίρανα 4 πτήσεις την εβδομάδα

 51. 23/06 16:28

  Β.Κικίλιας | Η Αίγινα εξελίσσεται σε δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό

 52. 23/06 15:29

  «Ξενοδοχείο Μηδέν Αστέρων» με μπάτλερ για... άυπνους – «Μην κοιμηθείτε, σκεφτείτε τις κρίσεις στον κόσμο»

 53. 23/06 14:11

  Γαλλικός τουρισμός: Η Ελλάδα γίνεται η επιτυχία του καλοκαιριού για τους t.o’s και τα τουριστικά γραφεία

 54. 23/06 13:32

  Εκμετάλλευση τουριστών στη Σαντορίνη | Αντιδήμαρχος Θήρας: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώνει τη φήμη του νησιού

 55. 23/06 12:55

  Επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης visa των Ινδών για Ελλάδα – 4.000 visa μέχρι στιγμής

 56. 23/06 12:31

  Σύγχρονα μέσα ασφαλείας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

 57. 23/06 12:20

  Ν.Καπραβέλος | Η Όμικρον 5 είναι σχεδόν νέος ιός - μάσκα στους κλειστούς χώρους

 58. 23/06 12:19

  ΓΣΕΕ: Σε επαγρύπνηση για καταγγελίες εργαζομένων για θερμική καταπόνηση

 59. 23/06 11:48

  «Explore Your Happy Place» | Η νέα κοινή διαφημιστική καμπάνια από τον ΕΟΤ και την AEGEAN

 60. 23/06 11:30

  Τουρνουά Τένις «ΦΗΜΗ – ΖΑΡΟΣ» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 61. 23/06 11:26

  Hard Rock/ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ | Το 2026 θα ανοίξει τις πόρτες του το Hard Rock Hotel & Casino Athens στο Ελληνικό

 62. 23/06 11:11

  Μεγάλη τουριστική επένδυση 840 εκατ. ευρώ στη Σαρωνίδα

 63. 23/06 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Βόλο και Σκιάθο

 64. 23/06 09:08

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα

 65. 23/06 09:03

  "Ανοιχτοί 'Ανθρωποι" στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

 66. 23/06 09:00

  Ολλανδία: Αυξήσεις μισθών και ελλείψεις προσωπικού

 67. 23/06 08:59

  Σημάδια επιβράδυνσης της ισπανικής οικονομίας

 68. 22/06 18:19

  Γενική συνέλευση ΣΕΤΕ | Καθοριστική η τεχνολογία στην ενίσχυση του τουριστικού brand name της χώρας

 69. 22/06 18:08

  Επιβεβλημένη πλέον η επιμήκυνση της σεζόν

 70. 22/06 16:38

  Πόσο ακριβαίνουν τα ταξί

 71. 22/06 16:17

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στη Γερμανία με ταξίδι εξοικείωσης πρακτόρων του RTK Group

 72. 22/06 15:42

  Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στο metaverse, και ανήκει στην TUI!

 73. 22/06 14:26

  Προς νέο ρεκόρ οι παγκόσμιες ξενοδοχειακές κρατήσεις το καλοκαίρι του 2022

 74. 22/06 13:56

  Ο τουρισμός πρέπει να είναι ελκυστικός όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και στους εργαζομένους του

 75. 22/06 13:11

  Αποδόθηκε στο κοινό το αποκατεστημένο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

 76. 22/06 13:11

  Συνέλευση ΣΕΤΕ | Ανοιχτός διάλογος για μια νέα στρατηγική για την εργασία στον τουρισμό

 77. 22/06 13:02

  Τραγικές εικόνες με θάλασσα από βαλίτσες στο αεροδρόμιο του Χίθροου το Σαββατοκύριακο

 78. 22/06 12:48

  Αλ. Τσίπρας | Συνέλευση ΣΕΤΕ: Τα καθαρά έσοδα θα κρίνουν τη χρονιά - ο τουρισμός χρειάζεται εργαζόμενους με χαμόγελο

 79. 22/06 12:33

  Eurowings | Νέες last minute ακυρώσεις πτήσεων «για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση» - Μεγάλο τεστ το επόμενο Σ/Κ

 80. 22/06 11:20

  Μετατροπή των μικρών νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακής καινοτομίας

 81. 22/06 10:55

  Μήλο επιλέγουν για τις διακοπές τους οι συντάκτες του Conde Nast Traveller

 82. 22/06 10:39

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών| Ένσημα 3 χρόνων ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί!

 83. 22/06 10:21

  Πολύμηνη αναταραχή στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια από τις απεργίες των πληρωμάτων καμπίνας

 84. 22/06 09:56

  Κύπρος: Πρόγραμμα για την αναβίωση περιοχών της υπαίθρου

 85. 22/06 09:44

  Η Ryanair προσθέτει πτήσεις προς Ισπανία για επιβάτες, που πλήττονται από τις ακυρώσεις

 86. 22/06 08:05

  Γερμανία: Aύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 12 ευρώ την ώρα

 87. 22/06 07:13

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Βόλο και Λάρισα

 88. 22/06 07:10

  Η Ισπανία επιβάλει πρόστιμο 740 ευρώ στους τουρίστες που ουρούν στη θάλασσα

 89. 21/06 20:09

  Ανοίγει νέο Nobu Hotel στην Punta Cana

 90. 21/06 16:35

  ΚΕΠΕ: Στο 4,3% ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2022 με ισχυρό μοχλό τον τουρισμό

 91. 21/06 15:40

  Γιατί ακριβαίνουν οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων αυτό το καλοκαίρι - "Τσουχτερές" τιμές στην Ελλάδα με άλμα 92% έναντι του 2019

 92. 21/06 14:29

  Συνέργειες υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού σε διεθνείς εκδηλώσεις

 93. 21/06 13:56

  Σε διαβούλευση η ΜΠΕ της επένδυσης Λεπτού στα Χανιά, ύψους 300 εκατ. ευρώ

 94. 21/06 13:48

  ΠΟΕΕ: Γενικώς υποχρεωτική η ΣΣΕ σε εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες

 95. 21/06 13:24

  Ελληνικός τουρισμός: + 19% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Απρίλιο, έναντι του 2019 | -13,4% στο α' 4μηνο

 96. 21/06 12:59

  Βρετανικός τουρισμός | Ορατές οι πρώτες συνέπειες της ακρίβειας: Το 44% περιορίζει τις διακοπές

 97. 21/06 12:49

  Συνεργασία ΕΛΙΤΟΥΡ και Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας

 98. 21/06 12:43

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου στο Ηράκλειο Κρήτης –περιοχή Λιοντάρια

 99. 21/06 12:24

  Jet2.com/ Jet2CityBreaks: Περισσότερα city break στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2023

 100. 21/06 11:54

  Lufthansa: 700 ακυρώσεις πτήσεων τον Ιούλιο – "Αβέβαιος ο Αύγουστος"