Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Το τραπέζι είναι στρωμένο, δίπλα ένα μπουκάλι κρασί και το φαγητό έτοιμο – αλλά οι πελάτες λείπουν. Αυτός είναι ο εφιάλτης πολλών καταστημάτων εστίασης, ιδίως των κορυφαίων εστιατορίων, για τα οποία η οικονομική ζημία είναι μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Ξενοδοχείων και Εστίασης (Dehoga) το φαινόμενο των "no-shows” αυξάνεται – ολοένα και περισσότεροι πελάτες που έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο εστιατόριο είτε δεν εμφανίζονται καθόλου, είτε την ακυρώνουν την τελευταία στιγμή. Διότι πολλοί πελάτες έρχονται αντιμέτωποι με τον «φόβο μίας καλύτερης επιλογής», όπως αναφέρει ο Κρίστιαν Χέλερ από το Γερμανικό Συμβούλιο Καλής Συμπεριφοράς. Οι άνθρωποι διστάζουν να δεσμευτούν και θέλουν να έχουν όλες τις επιλογές ανοιχτές μέχρι την ύστατη στιγμή.

Όσοι κάνουν κράτηση και δεν εμφανίζονται, χρεώνονται

Αυτός είναι και ο λόγος που ολοένα και περισσότερα εστιατόρια στη Γερμανία χρεώνουν πλέον ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για τα no-shows. Ένα από αυτά είναι και το βραβευμένο με αστέρι Michelin bi:braud στην Ουλμ. «Όλο και πιο συχνά υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κρατήσεις σε διάφορα εστιατόρια και λίγο πριν την έξοδό τους αποφασίζουν σε ποιο απ’ όλα θέλουν να πάνε», λέει ο σομελιέ Χόλγκερ Μπάιερ. Και οι κρατήσεις δεν ακυρώνονται ούτε στα άλλα εστιατόρια. «Όταν όμως έχουν προπαραγγείλει και ένα συγκεκριμένο μενού, τότε υπάρχει και οικονομικό ζήτημα», εξηγεί. Επιπλέον, τα no-shows έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στην υψηλή γαστρονομία, όπου σερβίρονται ορισμένα πιάτα και εδέσματα κορυφαίας ποιότητας – εν αντιθέσει για παράδειγμα με ένα café που μπορεί να δώσει το τραπέζι ευκολότερα σε κάποιον άλλον πελάτη.

«Οι πελάτες που δεν εμφανίζονται παρ’ ότι έχουν κράτηση, συχνά δεν συνειδητοποιούν την οικονομική και οργανωτική προσπάθεια που απαιτείται για τον σχεδιασμό των κρατήσεων ενός γεμάτου εστιατορίου», τονίζει μία εκπρόσωπος της Dehoga. «Ιδίως για τα εστιατόρια που έχουν λίγα τραπέζια ένα υψηλής ποιότητας μενού, επομένως και με υψηλότερο κόστος αγοράς των προϊόντων και μεγάλο χρόνο αναμονής για κρατήσεις, και δεν στηρίζονται στους περαστικούς πελάτες που αποφασίζουν τυχαία να καθίσουν εκεί, τα άδεια τραπέζια είναι ένα εκνευριστικό πρόβλημα». Γιατί είναι συχνά αδύνατο να δοθεί το εκάστοτε άδειο τραπέζι σε άλλους πελάτες.

Όσον αφορά το ποσό που χρεώνει κάποιο εστιατόριο για τα no-shows, αυτό μπορεί να εξαρτάται και από το εάν οι πελάτες είχαν παραγγείλει και συγκεκριμένο μενού με την κράτησή τους, όπως αναφέρει ο δικηγόρος Αλεξάντερ Ρίλινγκ, διότι τότε «το εστιατόριο κάνει μία συγκεκριμένη προετοιμασία και στοχευμένες αγορές προϊόντων». Σε αυτές τις περιπτώσεις ενδέχεται έτσι να επιβληθεί χρέωση για ένα μέρος του κόστους του μενού, ως αποζημίωση για την οικονομική ζημία. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα στις κρατήσεις χωρίς μενού, καθώς θα μπορούσε κανείς μονάχα να εικάσει τι θα κατανάλωναν οι πελάτες.

Σημαντική η γνωστοποίηση της χρέωσης

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έπρεπε να υπάρχει κάποια χρέωση για τη μη εμφάνιση ενός πελάτη, η οποία να γνωστοποιείται εκ των προτέρων σε όποιον ενδιαφέρεται να κάνει κράτηση και αυτός να την επιβεβαιώνει.

Ο σομελιέ Μπάιερ δηλώνει πως οι πελάτες του bi:braud ενημερώνονται για τη σχετική χρέωση μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία για την κράτησή τους μέσω e-mail. Εν συνεχεία πρέπει να επιβεβαιώσουν και πάλι την κράτησή τους σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα, όπως και να βάλουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας. Ακόμη, η ειδοποίηση για τη χρέωση της μη εμφάνισης ή πολύ καθυστερημένης ακύρωσης εμφανίζεται και ως pop-up παράθυρο στην κράτηση. Υπάρχουν δε και εστιατόρια που την ημέρα της κράτησης καλούν τηλεφωνικά τους πελάτες τους, προκειμένου να τους ρωτήσουν εάν θα έρθουν. Και με αυτήν την τακτική είναι πιο δύσκολο να αποφασίσει ο πελάτης τελευταία στιγμή να μην εμφανιστεί καθόλου.

Αν και το bi:braud έχει θεσπίσει τη χρέωση για τα no-shows εδώ και δύο χρόνια, έχουν σημειωθεί μονάχα δύο τέτοιες περιπτώσεις σε αυτό το διάστημα σύμφωνα με τον Μπάιερ. «Ευτυχώς έχουμε αξιόπιστους πελάτες», λέει ο σομελιέ.

Η νέα νόρμα στην υψηλή γαστρονομία

Η τακτική αυτή είναι απόρροια μίας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και μία δεκαετία – και πλέον αποτελεί τη νέα νόρμα: «Στην υψηλή γαστρονομία και σε άλλες χώρες είναι κάτι το φυσιολογικό».

Ο Κρίστιαν Χέλερ συμφωνεί: «Σε ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ είναι πλέον σύνηθες για τους πελάτες να αγοράσουν και ένα εισιτήριο για το φαγητό μαζί με την κράτησή τους». Ο Χέλερ θεωρεί πως από οικονομική σκοπιά πρόκειται για μία δύσκολη συζήτηση. «Στο Γερμανικό Συμβούλιο Καλής Συμπεριφοράς αναφερόμαστε στον φόβο πολλών επαγγελματιών πως θα ζημιωθεί η σχέση τους με τους πελάτες, εξ ου και αποφασίζουν να μη χρεώνουν κάποιο ποσό σε όσους δεν εμφανίζονται για την κράτησή τους».

Ο Χέλερ επισημαίνει ακόμη πως «συστήνεται γενικώς στους πελάτες να μην μεταθέτουν την ώρα κράτησής τους κατά περισσότερο από 15 με 20 λεπτά, όπως και να ενημερώνουν τηλεφωνικά όταν πρόκειται να καθυστερήσουν». Και εάν συμβεί κάποιο απρόοπτο, τότε ο πελάτης θα πρέπει να ακυρώσει την κράτηση μόλις ξέρει πως δεν θα καταφέρει να πάει στο εστιατόριο.

Ορισμένες φορές η δέσμευση αυτή μπορεί να είναι δύσκολη για κάποιους ανθρώπους, όπως δηλώνει ο Χέλερ. Ωστόσο «το να τίθενται όρια ενισχύει την αμοιβαία εκτίμηση – τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εστιάτορες». Αυτό το επιβεβαιώνει και ο Χόλγκερ Μπάιερ, εξηγώντας πως, όσον αφορά τις χρεώσεις για τα no-shows, «οι άνθρωποι δεν το παίρνουν στραβά».

Πηγή: DW

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 15/05 11:45

    Trivago: Θεραπευτική η αξία των διακοπών για τους Αμερικανούς - Με ποια κριτήρια επιλέγουν κατάλυμα αυτό το καλοκαίρι

  2. 15/05 11:44

    Από την Κεφαλονιά ξεκινά η περιοδεία της Όλγας Κεφαλογιάννη στα Ιόνια Νησιά

  3. 15/05 11:06

    Ξενοδοχεία | 1.705 νέα επενδυτικά σχέδια στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Μαρτίου

  4. 15/05 10:06

    Τουρισμός | TUI: Ελλάδα, Τουρκία και Βαλεαρίδες οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το καλοκαίρι - έσοδα ρεκόρ το β' τρίμηνο

  5. 15/05 06:25

    Δήμος Κάσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  6. 15/05 06:25

    Αλβανία | Ο τουρισμός διατηρεί ψηλά την ισοτιμία του λεκ

  7. 15/05 06:25

    Δήμος Πρέβεζας | Πράσινο φως για την τοποθέτηση της προτομής του Μίνου Μάτσα στην οδό Ελ. Βενιζέλου

  8. 15/05 06:25

    Ο Βόλος προβάλλεται τουριστικά στην Κρήτη | Κλειδί η αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου - Νέας Αγχιάλου

  9. 15/05 06:25

    DER Τουριστική Ξενοδοχειακή Λήμνος | Η αποχώρηση από το Porto Myrina και η διαδικασία εκκαθάρισης

  10. 14/05 17:30

    Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων

  11. 14/05 17:20

    ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας

  12. 14/05 16:06

    ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

  13. 14/05 15:58

    Cvent: Η Αθήνα 14ος καλύτερος MICE προορισμός στην Ευρώπη – 2 ξενοδοχεία της στα 50 καλύτερα για το 2024

  14. 14/05 15:42

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού | Προβολή των δρόμων του κρασιού

  15. 14/05 14:55

    ¨Αξέχαστη" για την ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ η εφετινή Ημέρα Μνήμης- οι δημοφιλείς πόλεις στο εξωτερικό

  16. 14/05 14:26

    Ryanair: Διήμερη προσφορά για πτήσεις το Μάιο και τον Ιούνιο

  17. 14/05 13:47

    Airtours: Αφαιρούνται τα brand Robinson, TUI Blue και Riu Palace – Έμφαση στα ξενοδοχεία 5 και 6 αστέρων

  18. 14/05 12:36

    Tripadvisor: Έτσι θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι του 2024 – Προετοιμασμένοι για υψηλές δαπάνες

  19. 14/05 12:29

    Celestyal | Συνεργασία με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports

  20. 14/05 12:16

    Γερμανικός Τύπος | Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

  21. 14/05 12:05

    FedHATTA: Συνάντηση για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από και προς την κινεζική Επαρχία Yantai

  22. 14/05 11:51

    Νέα μελέτη: Οι ενέσεις απώλειας βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων κατά 20%

  23. 14/05 11:36

    H Αθήνα γνωρίζει την Πιερία | 'Έκθεση φωτογραφίας στο Νομισματικό Μουσείο

  24. 14/05 11:08

    Σημαντικές διακρίσεις για Ελλάδα και Σαντορίνη στα αμερικανικά Leisure Lifestyle Awards 2024

  25. 14/05 10:58

    Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Κέα

  26. 14/05 10:38

    Η Επιτροπή ορίζει την Booking ως «πυλωρό» και κινεί έρευνα αγοράς σχετικά με το Χ

  27. 14/05 10:11

    Προβολή της Πάρου στη βρετανική αγορά

  28. 14/05 10:09

    To NJV Athens Plaza καλωσορίζει τον Executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

  29. 14/05 10:03

    Χάρης Δούκας: Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια

  30. 14/05 10:00

    Wyndham Hotels: Άνοιξε στη Φετιγιέ της Τουρκίας το πρώτο Ramada by Wyndham Hotel

  31. 14/05 06:45

    Οι DMMOs ως άλλοθι!

  32. 14/05 06:15

    Δήμος Ρόδου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  33. 14/05 06:12

    Παρέλαση Porsche στη Νέα Μάκρη

  34. 14/05 06:10

    Το τηλεοπτικό κανάλι TVR της Ρουμανίας σε Κω και Πάτμο για τουριστική προβολή

  35. 14/05 06:08

    Δήμος Λευκάδας: Μαρίνα στον όρμο Βλυχού, υπό προϋποθέσεις

  36. 14/05 06:05

    Bόρεια Μακεδονία | +9% οι αφίξεις το α' δίμηνο - Απευθείας πτήση Κέρκυρα - Σκόπια από την Aegean

  37. 13/05 19:18

    Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου

  38. 13/05 18:32

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Το τέλος ανθεκτικότητας πρέπει να χρηματοδοτεί έργα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

  39. 13/05 13:58

    Τουρισμός | Η εποχή των χίπις αναβιώνει και αυτό το καλοκαίρι στα Μάταλα | „Today is life. Tomorrow never comes“

  40. 13/05 13:31

    Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες

  41. 13/05 13:15

    Τουρισμός: Συνεργασία Eurowings Holidays με Dertour για δυναμικά πακέτα last-minute

  42. 13/05 12:51

    Βαλεαρίδες: 16 εκατ. ευρώ ετησίως για την εξάλειψη των μεθυσμένων τουριστών

  43. 13/05 12:09

    Σε λειτουργία η πλατφόρμα JOBmatch, που συνδέει εργοδότες και όσους αναζητούν εργασία σε Τουρισμό - Εστίαση

  44. 13/05 11:57

    Παρίσι: Επιχείρηση-σκούπα με επίκεντρο τους αστέγους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

  45. 13/05 11:53

    Τουρισμός | Νέες τακτικές συνδέσεις ζητούν οι τουριστικοί φορείς των Ιωαννίνων

  46. 13/05 11:39

    WTTC | Ο τουρισμός της Πορτογαλίας ετοιμάζεται για ένα ιστορικό έτος

  47. 13/05 11:34

    Η επαγγελματική εξουθένωση και η ψυχική υγεία απασχολούν τους εργαζόμενους και στην Ελλάδα

  48. 13/05 11:11

    Sun d'Or: Νέες συνδέσεις με Κεφαλονιά και Σητεία από το Τελ Αβίβ

  49. 13/05 10:39

    Προβολή της Ελλάδας σε Roadshow στη Γερμανία, που οργάνωσε ο FTI

  50. 13/05 07:53

    Δύο προσφορές για ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών στη Θέρμη Λέσβου

  51. 13/05 07:52

    Δήμος Τήλου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  52. 13/05 07:44

    Ελληνοαυστριακή συνάντηση σε λαϊκούς χορούς στην Κρήτη

  53. 13/05 07:42

    Ταξίδι εξοικείωσης διαμορφωτών γνώμης από τη Ρουμανία στη Λέσβο

  54. 12/05 13:40

    Τουρισμός | Οι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου διεκδικούν την είσπραξη του Τέλους για την κλιματική κρίση

  55. 12/05 07:06

    Συνέδριο στη Ρόδο | «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

  56. 12/05 07:04

    Τουριστικοί πράκτορες από την Ολλανδία και το Βέλγιο σε ταξίδι εξοικείωσης στην Αρκαδία

  57. 11/05 20:21

    Τουρισμός | Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για τα city breaks των Βρετανών - Τι δείχνει η έρευνα του Post Office Travel Money

  58. 11/05 19:56

    LE MONDE diplomatique: «Η υπόθεση Μπελέρη» και η τουριστική ανάπτυξη στην αλβανική ριβιέρα

  59. 11/05 19:55

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης «Pablo Picasso

  60. 11/05 07:47

    12 δημοσιογράφοι και travel bloggers από την Ολλανδία στην Κρήτη

  61. 11/05 07:44

    Σκιάθος | Τουριστική προβολή στο εξωτερικό μέσω πρέσβεων

  62. 10/05 17:50

    Τουρισμός: Σχεδόν 40 εκατ. αφίξεις στην Ελλάδα το 2028 - Οι κίνδυνοι από τον υπερτουρισμό

  63. 10/05 14:24

    "Έκρηξη" νέων ξενοδοχείων στην Ισπανία – Θα ανοίγει ένα κάθε 4 ημέρες μέχρι το 2025

  64. 10/05 13:41

    Μέτρα πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου Ζωμίνθου στην Κρήτη

  65. 10/05 13:37

    Ιδρύεται στη Μακεδονία η πρώτη πειραματική ΣΑΕΚ Τουρισμού

  66. 10/05 12:18

    ΙΝΣΕΤΕ | Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

  67. 10/05 12:17

    Αμερικανικός τουρισμός: Ρεκόρ δαπανών για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2024 – Υπερδιπλάσια αύξηση από το 2019

  68. 10/05 11:46

    Στις 15 Ιουνίου ανοίγει το 91 Athens Riviera

  69. 10/05 11:45

    Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

  70. 10/05 11:00

    Υπερ- τουρισμός | "Φουντώνει" το κίνημα κατά του μαζικού τουρισμού στην Ισπανία - «Say Less, Do More»

  71. 10/05 10:38

    Τουρισμός | jet2: Aναβλήθηκαν για το Σάββατο οι σημερινές πτήσεις προς Σκιάθο, λόγω κακοκαιρίας

  72. 10/05 07:43

    Θέρμη: Ποιος πλειοδότησε στο διαγωνισμό μίσθωσης 30 στρεμμάτων για τουριστικές εγκαταστάσεις

  73. 10/05 07:41

    Ξυλόκαστρο: Διαγωνισμός μίσθωσης δημοτικού χώρου για Λούνα Παρκ

  74. 10/05 07:40

    Άνδρος: Παραχώρηση ακινήτου για δωρεάν πάρκινγκ στους παραθεριστές του Μπατσίου

  75. 10/05 07:37

    Λιγότερα κονδύλια για το «Τουρισμός υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών»

  76. 10/05 07:32

    Ράλλυ Κισσάβου σε Μελιβοία, Σωτηρίτσα, Αγιά Λάρισας

  77. 09/05 20:09

    Αεροδρόμιο Αθήνας | +16,5% η επιβατική κίνηση το 4μηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2024

  78. 09/05 19:36

    Προχωρούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις σε παραλίες

  79. 09/05 15:51

    To «Amaronda Resort & Spa» πέρασε στη διαχείριση της AMARE HOSPITALITY

  80. 09/05 15:34

    Mastercard: Μ. Ανατολή & Β. Αφρική ωθούν στα ύψη τον τουρισμό πολυτελείας μέχρι το 2030 – Η νέα τάση για «οικολογική πολυτέλεια»

  81. 09/05 14:46

    Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα

  82. 09/05 14:20

    ΔΥΠΑ | Ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch - θα συνδέει άνεργους και εργοδότες στον τουρισμό και την εστίαση

  83. 09/05 13:20

    Airbnb | Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας της το εφετινό

  84. 09/05 13:13

    Κλειστό και φέτος το "Ναυάγιο" της Ζακύνθου

  85. 09/05 13:01

    AEGEAN - Saudia | Συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού

  86. 09/05 12:51

    Tουρισμός | Άκρως επιδραστικό το περιεχόμενο του TikTok στα ταξίδια – Το παράδειγμα της Αλβανίας

  87. 09/05 12:26

    DRV: Η Γερμανία χρηματοδοτεί πρότζεκτ για πιο "πράσινα" οργανωμένα ταξίδια – Ποιοί τουρ οπερέιτορ συμμετέχουν

  88. 09/05 11:43

    Νίκος Χαρδαλιάς | “Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος στον τουρισμό και την ανάπτυξη”

  89. 09/05 11:12

    Αυτό είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη με βιομετρική αναγνώριση προσώπου

  90. 09/05 11:07

    Jet2.com και Jet2holidays | 35.000 επιπλέον θέσεις για το 2025- Και για Σκιάθο και Λέσβο

  91. 09/05 10:57

    ΕΟΤ: Δράσεις προβολής Εύβοιας και Σκιάθου σε Ισπανία και Βέλγιο

  92. 09/05 10:28

    Τουρισμός | Ευρωπαϊκός Δείκτης Πορτοφολάδων: Σε ποιες χώρες κλέβουν περισσότερο τους τουρίστες- η θέση της Αθήνας

  93. 09/05 10:11

    Στις προτεραιότητες του Δήμου Σητείας ο Γαμήλιος Τουρισμός

  94. 09/05 10:06

    Wyndham Hotels: Ντεμπούτο για το πρώτο La Quinta by Wyndham στο Άμπου Ντάμπι

  95. 09/05 07:52

    Διαγωνισμός για τη δημιουργία εικονικού ψηφιακού ταξιδιού στην ιστορία του δήμου Αμαρίου

  96. 09/05 07:51

    Δήμος Καρύστου: Αιτήματα για τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής Μαρμάρι - Ραφήνα

  97. 09/05 07:49

    Σέρβοι και Ολλανδοί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στην Πρέβεζα

  98. 09/05 07:45

    Εκδήλωση "Τα μνημεία μου… σε ένα αυτοσχέδιο ένδυμα" στην Καβάλα

  99. 09/05 07:34

    Αγώνας τριάθλου στην παραλία Ψάθας Βιλίων

  100. 08/05 14:02

    Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ