«Ημέρες Θάλασσας 2024» στον Πειραιά | 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου

«Ημέρες Θάλασσας 2024» στον Πειραιά | 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως  τις 2 Ιουνίου

Οι «Ημέρες Θάλασσας», η μεγάλη γιορτή - θεσμός για τον Πειραιά, επιστρέφει για δέκατη συνεχόμενη χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις  για μικρούς και μεγάλους, από τις 24 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουνίου!

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης  Βοϊδονικόλας και ο Πρόεδρος της  ΔΗ.ΡΑ.Π.  Ιωσήφ Βουράκης, παρουσίασαν το  πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2024» στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, στο κατάμεστο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, από εκπροσώπους του Τύπου, Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινοτικών Συμβούλων, φορέων και συλλόγων της πόλης,  οι οποίοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας 2024. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός  Σύμβουλος Πολιτισμού  Γιάννης Χατζηαλέξης και η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ  Χριστίνα Τσιλιγκίρη.   

Οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης που θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στον Πειραιά, θα απολαύσουν από την Πέμπτη 23 Μαΐου που είναι η τελετή έναρξης με τη μοναδική συναυλία των «ONIRAMA», μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου, όπου η ανεπανάληπτη Γλυκερία θα σημάνει με τη συναυλία της, την τελετή λήξης των φετινών εκδηλώσεων, ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας, δράσης και εξωστρέφειας, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.

Λαμπερές εκδηλώσεις του δήμου, με φόντο τον Πειραιά, ο οποίος γίνεται πόλος έλξης και με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό, προσφέρει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για όλους, στη διάρκεια των οποίων ο κόσμος θα απολαύσει εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής με θέματα γύρω από τη θάλασσα, ξεναγήσεις σε χερσαία και θαλάσσια σημεία ενδιαφέροντος, ημερίδες, συνέδρια, θέατρο σκιών, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, για όλες τις ηλικίες, συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και πολλά άλλα. Εντυπωσιακή σε αυτό το «γαλάζιο» ταξίδι διάρκειας έντεκα ημερών είναι η υποστήριξη και η συμμετοχή των φορέων, των καλλιτεχνών, των συλλόγων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εθελοντικών οργανώσεων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στις Ημέρες  Θάλασσας 2024, τόνισε:

«Οι Ημέρες Θάλασσας είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην πόλη μας. Εφέτος είναι μια χρονιά ορόσημο. Συμπληρώσαμε αισίως τα δέκα χρόνια. 

Ξεκινήσαμε το 2015 όταν ο Πειραιάς επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι η πόλη επίκεντρο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ε.Ε.  Ήταν μάλιστα και η πρώτη μας χρονιά ως Δημοτική Αρχή και η διοργάνωση αυτή θα έλεγα ότι «μας βρήκε», είχε ήδη αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα γίνει στον Πειραιά. Ξεκινήσαμε με περίπου 60 εκδηλώσεις στην πόλη και τώρα έχουμε ξεπεράσει τις 100. 

Η επιτυχία εκείνης της πρώτης χρονιάς ξάφνιασε κι εμάς και έτσι αποφασίσαμε, κάθε χρόνο, στο τέλος Μαΐου, να γιορτάζουμε τις Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά.

Χρόνο με τον χρόνο οι Ημέρες Θάλασσας εξελίσσονται, ενδυναμώνονται με σκοπό αφενός να ικανοποιήσουν τους Πειραιώτες και αφετέρου να προσελκύσουν στην πόλη μας χιλιάδες επισκέπτες.

Είναι μια κοινή προσπάθεια, μια συναρπαστική διαδρομή συνεργασίας, συμμετοχής και εξωστρέφειας για τον Πειραιά που δημιουργεί και ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πειραιάς είναι οι άνθρωποί του, είμαστε όλοι εμείς. Είναι πραγματικά συγκινητική η παρουσία των συλλόγων, των φορέων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των αθλητικών σωματείων, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη γιορτή της πόλης  μας. 

Θα έχουμε πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Αττική. Εκδηλώσεις, όπως πάντα δωρεάν, για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο τη θάλασσα του Πειραιά.

Ξεκινάμε αυτή την Πέμπτη 23 Μαΐου με συναυλία των ΟΝΙRΑΜΑ έξω από το Δημοτικό Θέατρο και συνεχίζουμε έως και τις 2 Ιουνίου. Ενδιάμεσα, φυσικά, έχουμε και τον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού στο Conference League στις 29 Μαΐου. Μια πολύ σημαντική και μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό και για τον Πειραιά. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας Ανδριάνα Ζαρακέλη, η οποία και συντονίζει τα τελευταία 5 χρόνια τις Ημέρες Θάλασσας. 

Ευχαριστώ τους επικεφαλής των Οργανισμών του Δήμου μας, της ΔΗ.ΡΑ.Π., της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και του Αναπτυξιακού Οργανισμού,  το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που φέτος υποστηρίζει τις εκδηλώσεις μας. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ που έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους τις Ημέρες Θάλασσας».   

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, επεσήμανε:

 «Οι «Ημέρες θάλασσας», δεν είναι μία απλή γιορτή για την πόλη μας, οι «Ημέρες θάλασσας» αποτελούν θεσμό και είναι μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες εξωστρέφειας  και ψυχαγωγίας που συμβαίνουν στον Δήμο Πειραιά κάθε χρόνο τέτοια εποχή!

Θέλω να σταθώ στην πραγματικά συγκινητική παρουσία, των συλλόγων, των φορέων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων και όλων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις «Ημέρες Θάλασσας», τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

Αυτή η δυναμική, αυτός ο πειραιώτικος παλμός που υπάρχει σε κάθε συνοικία και γειτονιά του Δήμου μας, μας δίνει αυτή την τεράστια ώθηση, διάθεση και επιθυμία για να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε χρόνο και να σας παρουσιάζουμε εκδηλώσεις, ανάλογες των προσδοκιών σας!

Είμαστε πανέτοιμοι λοιπόν για να ξεκινήσουμε και εφέτος τις «Ημέρες Θάλασσας 2024»,  οι οποίες θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 24 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Έντεκα ολόκληρες ημέρες με περισσότερες από 100  δωρεάν εκδηλώσεις για όλους,  με συναυλίες καλλιτεχνών που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού, με ξεναγήσεις σε μουσεία, σε ιστορικές συνοικίες, ακόμη και «εν πλω», με πολλές εμπνευσμένες από τη θάλασσα εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής που δημιούργησαν εξαιρετικοί καλλιτέχνες, με συνέδρια, πολλές εκπαιδευτικές, αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τις Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά που συνέβαλαν καθοριστικά στην προετοιμασία των Ημερών Θάλασσας, καθώς και τον Δήμαρχο  κύριο Γιάννη Μώραλη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη».

 Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) Γιάννης Βοϊδονικόλας,  μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συμμετέχει με χαρά και ενθουσιασμό σε αυτή τη γιορτή της πόλης και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την κοινή αυτή προσπάθεια από καρδιάς. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε δράσεις που θα αναλάβουμε, ούτε μόνο στην κινητοποίηση των ενεργών εθελοντών που δίνουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της πόλης.  Μιλάω και για την διάχυση της πληροφορίας, ακόμα και σε εκείνους που μοιάζει να βρίσκονται μακριά από την επίσημη πληροφορία. Οι Ημέρες Θάλασσας δεν είναι απλά άλλη μία εκδήλωση του δήμου, αλλά μία κοινή γιορτή των Πειραιωτών. Μία γιορτή του Πειραιά που μας αφορά όλους, χωρίς διακρίσεις. Όπως μας αφορά η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η έμπρακτη στήριξη. Γιατί ανθρωπιά και πολιτισμός πάνε μαζί. Γιατί στον Πειραιά -και αυτό το καταφέραμε-κανένας δεν είναι μόνος».

 Ο  Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Ιωσήφ Βουράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Για δέκατη χρονιά ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει τις «Ημέρες θάλασσας». Προσωπικά πιστεύω ότι  η επιτυχία αυτού του θεσμού αποτυπώνεται στο ότι πλέον οι φορείς της πόλης ζητάνε να συμμετάσχουν στις δράσεις μας. 

Το «Κανάλι 1» εφέτος θεωρητικά συμμετέχει στις «Ημέρες Θάλασσας» με δυο δράσεις, πρακτικά όμως θα συμμετέχουμε σε όσες περισσότερες δράσεις μπορούμε, όχι μόνο καλύπτοντας με ρεπορτάζ αλλά μέσω του webtv του σταθμού μας με ζωντανές μεταδώσεις.

Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε μια δράση που διοργανώνουμε την επόμενη Κυριακή στο δημοτικό κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος». Μια δράση που συνδιοργανώνουμε με τον Όμιλο Εθελοντών «Αγκαλιάζω» στη μνήμη του φίλου μας Βασίλη Τοκάκη.

Σας καλούμε όλους  λοιπόν στην «5η σκυταλοδρομία αγάπης Βασίλης Τοκάκης» και να φτιάξουμε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένας δεν είναι μόνος απέναντι στον καρκίνο».

 Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Οι εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας αποτελούν σταθμό για τον Πειραιά και γίνονται πόλος έλξης για όλους τους πολίτες. Ιδιαίτερα όμως για τα παιδιά μας, καθώς μέσα από συγκεκριμένες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε για τρίτη χρονιά εφέτος, τα ωθούμε στον χώρο της επιστήμης της Τεχνολογίας». Ο κ. Καρύδης επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις της Διεύθυνσής του, τονίζοντας ότι έχουν ιδιαίτερη απήχηση. Τέλος, σημείωσε ότι οι Ημέρες Θάλασσας είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη του Πειραιά, με ιδιαίτερη συμμετοχή  πολιτών και φορέων.  

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης, τόνισε μεταξύ άλλων:  

 «Η Διεύθυνση Πολιτισμού δίνει το δικό της στίγμα συμμετέχοντας ενεργά με μια σειρά εκδηλώσεων, όπως ξεναγήσεις σε ιστορικά κτίρια, εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Βιβλιοθήκης και Ιστορικών Αρχείων, μουσικούς περιπάτους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, εκθέσεις και δράσεις που αναδεικνύουν τον πλούτο του πολιτισμού μας.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτών των δωρεάν εκδηλώσεων, που απευθύνονται σε κάθε ηλικία  και καλώ όλους εσάς να συμμετάσχετε και να απολαύσετε αυτήν τη γιορτή που θα αναδείξει τον Πειραιά μας ως έναν προορισμό ψυχαγωγίας, δημιουργίας και ως ένα σύγχρονο και ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας».

 Η Πρόεδρος του  Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: 

«Οι Ημέρες Θάλασσας τα προηγούμενα πέντε χρόνια πραγματοποιούνταν  με την αρωγή του ΣΕΦ. Εφέτος το ΣΕΦ τις συνδιοργανώνει με τον Δήμο  Πειραιά. Και είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλο  γεγονός για τον Πειραιά. Γιατί το ΣΕΦ αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και  αθλητισμού. Η συμβολή του ΣΕΦ είναι καθοριστική για την επιτυχία αυτής της  εκδήλωσης. Ως ένας χώρος που φιλοξενεί αμέτρητες αθλητικές και  πολιτιστικές εκδηλώσεις, το ΣΕΦ ενσαρκώνει τις αξίες της Ειρήνης, της  Φιλίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα των Ημερών Θάλασσας».

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των Ημερών Θάλασσας, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Παναγιώτης Κυρίμης, μίλησε  αναλυτικά για τις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας, καθώς και για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εφέτος για πρώτη φορά.

Περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις στον Πειραιά!

Εμπνευσμένες εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος εν πλω και ξηράς, Θέατρο Σκιών σε πλατείες του Δήμου, θερινό σινεμά για μικρούς και μεγάλους, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και τους εκπροσώπους του.

Ακόμη, περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις καθαρισμό ακτών και ανακύκλωση σε αντικείμενα σχετικά με τη θάλασσα.

Επίσης, ο Δήμος Πειραιά σε μια διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης και τόνωσης της τοπικής αγοράς, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης διοργανώνει τη «Γαλάζια Νύχτα», όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ, καθώς και επίδειξη μόδας  στον προαύλιο  χώρο του Δημοτικού Θεάτρου με τη συμμετοχή εμπορικών καταστημάτων της πόλης.

Όσο για τη θρυλική περιοχή της Τρούμπας θα μετατραπεί σε ένα ατελείωτο «Street Party»!

Να σημειωθεί ότι, η Τριήρης «Ολυμπιάς» δένει και εφέτος στον Πειραιά, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.

Επίσης, η  Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα δώσει έναν καλοκαιρινό αέρα χαράς  με τις νότες της στην πόλη.

Πρωταγωνιστής και στις εφετινές εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας», θα είναι η χαριτωμένη μασκότ- καρχαρίας, ο  Ζαχαρίας!

Οι Ημέρες Θάλασσας διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο ειρήνης & Φιλίας, ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1- 90,4FM», ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 03/06 13:50

    Ξενόγλωσσος τουριστικός οδηγός με τα Προσκυνήματα της Πιερίας

  2. 03/06 13:31

    TUI: Κύπρος, Ρόδος και Κρήτη οι 3 πιο περιζήτητοι προορισμοί στη Σουηδία για το καλοκαίρι

  3. 03/06 13:09

    50.000 Τούρκοι τουρίστες θα παραθερίζουν στα Ελληνικά νησιά στα μέσα Ιουνίου

  4. 03/06 13:05

    Ενδιαφέρον από 8 επενδυτικά για τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου

  5. 03/06 12:34

    Τουρισμός | Aίτηση αφερεγγυότητας από τον όμιλο FTI

  6. 03/06 12:25

    Ε.Ξ. Μαγνησίας | Κοινωνικός τουρισμός στη Θεσσαλία έως 12 διανυκτερεύσεις χωρίς συμμετοχή

  7. 03/06 11:57

    Γερμανικός τουρισμός | Στον αέρα η διάσωση του FTI - Το χρέος, το τεχνικό πρόβλημα και η λύση "από την πίσω πόρτα"

  8. 03/06 11:19

    100% Hotel Show Athens: Νέα Ημερομηνία – Επιλεγμένα Brands – Περισσότερα Workshops

  9. 03/06 11:00

    Μεταπολίτευση | Συζητήσεις - Εικαστική Εγκατάσταση - Επιτελέσεις – Φιλμ

  10. 03/06 10:45

    Κοινωνικός τουρισμός | 23.000 έκαναν διακοπές τον Μάϊο με voucher της ΔΥΠΑ

  11. 03/06 10:35

    Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 στην Πειραιώς 260

  12. 03/06 10:16

    Το δεύτερο Elia Lesvos Confest 2024 εδραιώνει τη Λέσβο στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών συνεδρίων για το ελαιόλαδο

  13. 03/06 09:59

    Υπερ-τουρισμός και στέγαση, τα δύο μεγάλα προβλήματα των πολιτών στις Βαλεαρίδες Νήσους

  14. 03/06 09:50

    ΕΟΤ Σερβίας: Μετέωρα και Πρέβεζα γοητεύουν τους Σέρβους

  15. 03/06 07:11

    Οικονομική συμμετοχή του ΕΟΤ στη διοργάνωση της έκθεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024

  16. 03/06 07:10

    Δήμος Κύμης - Αλιβερίου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  17. 03/06 07:08

    Σίφνος: Σε ποιες περιοχές απαγορεύονται οικοδομικές εργασίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο

  18. 03/06 07:04

    Γιορτή Περιβάλλοντος στον Πηνειό της Λάρισας

  19. 03/06 07:02

    Mamali Trail Run 2024 στην Ελασσόνα

  20. 02/06 23:22

    Η Χαλκιδική προβάλει τα περιπατητικά της μονοπάτια στην Ολλανδική αγορά

  21. 02/06 07:26

    Δήμος Ιεράπετρας: Πρόταση για συμμετοχή 4 παραλιών στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

  22. 01/06 20:37

    Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO

  23. 01/06 17:32

    ΕΟΤ Γερμανίας | Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για την τουριστική προβολή του προορισμού

  24. 01/06 17:10

    Ισπανικά ξενοδοχεία | Χρονιά ρεκόρ για τις αλυσίδες Meliá και Barceló- Προσλήψεις 5.000 υπαλλήλων, με προσφορά στέγης

  25. 01/06 16:47

    Βενετία | Ο υπερτουρισμός στο στόχαστρο- νέα περιοριστικά μέτρα από την 1η Ιουνίου

  26. 01/06 14:03

    Stern | Η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν είναι για όλους - «Πόλη-κλειδί» τα Ιωάννινα

  27. 01/06 11:21

    Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ τουριστών στην Κωνσταντινούπολη το α΄τετράμηνο

  28. 01/06 10:32

    Υπερ- τουρισμός | Manuel Molina (TSS): Να λάβουμε σοβαρά τις διαμαρτυρίες - έμφαση στην ευημερία των ντόπιων

  29. 01/06 10:15

    Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Πρόταση για 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπουργείου Τουρισμού

  30. 01/06 10:13

    Φεστιβάλ Cretan Comic Con 2024

  31. 31/05 20:53

    Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

  32. 31/05 20:42

    Πρώτες Ελλάδα και Κύπρος στο γενικό δείκτη ικανοποίησης των ξενοδοχείων στη Μεσόγειο τον Απρίλιο

  33. 31/05 20:16

    Δ. Καραλής: Η Ε.Ξ. Μεσσηνίας καλωσορίζει την αεροπορική σύνδεση  Καλαμάτας - Κρήτης

  34. 31/05 20:13

    Η Περιφέρεια της Κρήτης πληροί τις προϋποθέσεις για τον τίτλο της "Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας"

  35. 31/05 14:53

    Ε.Ξ. Ρόδου: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης

  36. 31/05 14:50

    H νέα Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

  37. 31/05 14:48

    FedHATTA: Σκανδαλωδώς άδικη η επιδότηση λεωφορείων μόνο για τα ΚΤΕΛ και όχι για τα τουριστικά γραφεία

  38. 31/05 14:34

    Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή της παράκαμψης της Γιάλοβας στη Μεσσηνία

  39. 31/05 14:29

    Το Skiathos Palace Hotel φύλακας του περιβάλλοντος | Γαλάζια σημαία για 14η χρoνιά - βραβεύσεις για τις πράσινες δράσεις

  40. 31/05 14:18

    Time: Η Lamda Development στις 100 πιο επιδραστικές εταιρίες στον κόσμο

  41. 31/05 13:41

    TUI | Ο τουρισμός στις Βαλεαρίδες φτάνει στα όριά του - Στο στόχαστρο των διαδηλωτών οι πλατφόρμες τύπου Airbnb

  42. 31/05 12:38

    6η φθηνότερη πρωτεύουσα στην Ευρώπη η Αθήνα για city break

  43. 31/05 12:16

    McKinsey: Οι μεγάλες τάσεις στα ταξίδια σήμερα και μέχρι το 2030 - Τα 7 αρχέτυπα ταξιδιωτών

  44. 31/05 12:13

    Ένα φεστιβάλ για τις φωνές της Αφρικάνικης διασποράς

  45. 31/05 11:50

    O ΕΟΤ υποστηρίζει αθλητικά events του Ιουνίου σε Αθήνα, Πάρο, Κερκίνη, Γαύδο και Όλυμπο

  46. 31/05 11:31

    Τουρισμός πολυτελείας | Επένδυση σε μαρίνες της Κωνσταντινούπολης φέρεται να εξετάζει ο Ρώσος μεγιστάνας Αμπράμοβιτς

  47. 31/05 11:17

    Η αξία του «ταξιδεύειν» θέμα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

  48. 31/05 10:39

    Υπερτουρισμός - Μαγιόρκα | Κατάληψη των παραλιών το Σαββατοκύριακο προωθούν οι διαδηλωτές

  49. 31/05 10:23

    Caldera Beach | Θετική γνωμοδότηση για ΜΠΕ κατόπιν ενοποίησης δύο ξενοδοχείων

  50. 31/05 10:17

    Είναι το Παυλοπέτρι στην Ελαφόνησο η χαμένη Ατλαντίδα;

  51. 31/05 10:03

    Όλγα Κεφαλογιάννη: «Σταθμός στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ιαπωνίας η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο»

  52. 31/05 07:52

    600 κιλά κεράσια για τη Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο Λέσβου

  53. 31/05 07:51

    Το πρώτο Φεστιβάλ Yoga στην ‘Άνδρο

  54. 31/05 07:42

    Κολυμβητική εκδήλωση Ακρίσια 2024 στη Λάρισα

  55. 31/05 07:40

    Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Minoan Cup στην Κρήτη

  56. 31/05 07:05

    Δήμος Ζακύνθου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας των παραλιών

  57. 30/05 20:58

    Welt | Εύβοια, ένα νησί που αξίζει να ανακαλύψει κανείς

  58. 30/05 19:16

    H Κρήτη υποψήφια για «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026»

  59. 30/05 16:55

    Ρεκόρ συμμετοχών στα Ποσειδώνια 2024 | Πάνω από 2.000 εταιρείες και οργανισμοί από 82 χώρες

  60. 30/05 16:44

    ΙΑΤΑ: 11% επάνω η συνολική ζήτηση στις αερομεταφορές τον Απρίλιο – Στο +10% στην Ευρώπη

  61. 30/05 16:15

    H Norse Atlantic Airways γιόρτασε την πρώτη απευθείας πτήση από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη JFK

  62. 30/05 16:07

    Μνημόνιο Συνεργασίας ΥΠΠΟ με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

  63. 30/05 15:58

    Tουρισμός | Πολύ ικανοποιημένοι δηλώνουν οι διεθνείς επισκέπτες της Ισπανίας

  64. 30/05 15:37

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Βράβευση νέου λογότυπου στα ΕΒΓΕ Awards 202

  65. 30/05 15:32

    Να μπει ψηλά ο τουρισμός στην ευρωπαϊκή ατζέντα – Η φιλοξενία είναι συμπερίληψη και Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής

  66. 30/05 13:30

    Βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra στην Ελλάδα

  67. 30/05 12:54

    Όμιλος Calilo: Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης και σύσταση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στην Ίο

  68. 30/05 12:52

    Μαγιόρκα: Πιο αυστηρά μέτρα κατά του υπερτουρισμού – Περιορισμός στην κρουαζιέρα και τα ενοικιαζόμενα

  69. 30/05 12:29

    Ολλανδία: Έρευνα στη Booking.com μετά από καταγγελίες για «ξέπλυμα χρήματος από εγκλήματα πολέμου»

  70. 30/05 12:28

    Εγκαίνια για την Astir Marina Βουλιαγμένης, μία από τις κορυφαίες home-port μαρίνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

  71. 30/05 11:18

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Μήδεια του Σάιμον Στόουν Βασισμένο στον Ευριπίδη στο Θέατρο Παλλάς - 9, 10, 11 Ιουλίου 2024

  72. 30/05 11:11

    Oι προϋποθέσεις επιδότησης των τουριστικών καταλυμάτων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

  73. 30/05 11:09

    Oι προϋποθέσεις επιδότησης των επιχειρηματιών τουριστικών γραφείων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

  74. 30/05 10:58

    Τουρισμός | + 8% τα αεροπορικά εισιτήρια από Γερμανία προς 30 προορισμούς - 14% φτηνότερη η Αθήνα (!)

  75. 30/05 10:53

    Να μπει ψηλά ο τουρισμός στην ευρωπαϊκή ατζέντα | Εκδήλωση – συζήτηση του ΞΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών

  76. 30/05 10:23

    ΕΟΤ και Mastercard | Kαμπάνια προβολής της Ελλάδας στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο

  77. 30/05 09:51

    Υπερ-τουρισμός | Οι διαδηλωτές απειλούν να αποκλείσουν το αεροδρόμιο της Μαγιόρκα

  78. 30/05 09:23

    Τουρισμός | Η TUI επεκτείνει τη σεζόν στην Κρήτη, Ρόδο και Κω- Πτήσεις μέχρι το Νοέμβριο και από τον Μάρτιο

  79. 30/05 06:16

    Δεύτερη επίσκεψη στελεχών της ΑΒΤΑ στην Καλαμάτα ενόψει του συνεδρίου της στην Costa Navarino

  80. 30/05 06:07

    Στη Σαντορίνη η 1η Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής στην Ελλάδα

  81. 30/05 05:26

    "Olympic Day Run" στην Αρχαία Ολυμπία | Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας

  82. 30/05 05:12

    Δήμος Αντιπάρου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

  83. 30/05 01:19

    Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στην Κέρκυρα

  84. 30/05 01:00

    Κυριάκος Μητσοτάκης | Χρονικός περιορισμός στις μισθώσεις Airbnb

  85. 29/05 19:00

    Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα

  86. 29/05 18:41

    Προοπτικές και ελπίδες για νέα ιστορικά στην κρουαζιέρα παγκοσμίως

  87. 29/05 16:38

    ΠΕΥΦΑ: "Τραγική εικόνα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για εργαζόμενους και επισκέπτες"

  88. 29/05 16:23

    Marietton: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Γάλλους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι

  89. 29/05 15:31

    Odera Tinos, Autograph Collection | Άνοιξε το πρώτο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο στην Τήνο

  90. 29/05 15:16

    Εγκαινιάστηκε το μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της οικογένειας Κοκοτού

  91. 29/05 14:22

    Yπερτουρισμός | Γερμανικός Τύπος: Ρεκόρ σε Σαντορίνη και Μύκονο- 110 διανυκτερεύσεις ανά κάτοικο

  92. 29/05 14:21

    AdventureSmith Explorations: Τέσσερις νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024-2025

  93. 29/05 13:55

    China Today: «Η Μητροπολιτική Αττική θα σας εκπλήξει ευχάριστα»

  94. 29/05 13:19

    «Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» | Mόνιμη έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο - η συμβολή της Πελοποννήσου στην Ελληνική Επανάσταση

  95. 29/05 13:04

    CV Villas: Πακέτα άνευ πτήσης σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς – Ανάμεσά τους και ένα Ελληνικό νησί

  96. 29/05 12:57

    Εξαιρετικής ποιότητας τα ύδατα κολύμβησης στην Ελλάδα

  97. 29/05 12:54

    Δημόσια διαβούλευση για τη Στρατηγική Χαρτογράφηση Θορύβου του αεροδρομίου Ηρακλείου

  98. 29/05 11:43

    Τουρισμός: Αυτά είναι τα 10 φθηνότερα Ελληνικά νησιά για τους Βρετανούς το καλοκαίρι του 2024

  99. 29/05 11:38

    ΕΟΤ ΗΠΑ | Προωθητική εκδήλωση για τη νέα πτήση Σικάγο-Αθήνα της United Airlines

  100. 29/05 11:15

    Ξενοδοχεία/ Έκθεση Εμπειρίας Επισκέπτη 2024 | Μεγαλύτερη άνοδος ικανοποίησης στα τριάστερα από τα πεντάστερα ξενοδοχεία