Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας- Θράκης: στην καρδιά του αναπτυξιακού μοντέλου ο τουρισμός- όλο το σχέδιο

Eγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για το έτος 2015.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πρόγραμμα, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ εντάσσει στην καρδιά του αναπτυξιακού μοντέλου της, τον Τουρισμό. Βασικοί στόχοι αυτής της προτεραιότητας είναι:
-Η ΠΑΜ-Θ να αποτελέσει τουριστικό προορισμό αριστείας
-Να γίνει 12μηνος τουριστικός προορισμός
-Να ενισχυθεί η διασύνδεση τουρισμού και τοπικών προϊόντων
- Η δημιουργία ‘’προϊόντων-πακέτων’’ και κατά συνέπεια ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού και έμπνευσης απασχόλησης επαγγελματιών του είδους
- Η βελτίωση ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων των επισκεπτών της από την Ελλάδα και από τις γειτονικές χώρες
-Η είσοδος σε νέες αγορές με ενδυνάμωση υφιστάμενων
- Η ανάπτυξη Περιφερειακής συνείδησης
Τα αριθμητικά δεδομένα για την Περιφέρειά δείχνουν συνοπτικά τα παρακάτω:
Με δεδομένη την αρκετά καλή οδική πρόσβαση στην Περιφέρεια, τόσο από την υπόλοιπη Ελλάδα όσο και από τις όμορες χώρες, το μεγαλύτερο μέρος του τουριστικού κύματος προέρχεται από την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες.
Εντούτοις το ποσοστό διερχόμενων επισκεπτών που παραμένει στην Περιφέρεια από χώρες όπως η Ρουμανία,, είναι λιγότερο από το 10% επί του συνόλου. Η έντονη εποχικότητα προσέλευσης αυτών των τουριστών δημιουργεί ζητήματα βιωσιμότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ανορθόδοξη κατανομή των εσόδων και κατά συνέπεια των επενδύσεων. Επίσης παρατηρείται έλλειψη επαγγελματιών που ασχολούνται με την δημιουργία και πώληση οργανωμένων εκδρομικών πακέτων και περιηγήσεων προς την περιοχή.. Σήμερα η οδική σύνδεση είναι το είδος πρόσβασης το οποίο μπορεί να προσφέρει άμεσα αποτελέσματα βελτίωσης της επισκεψιμότητας.
ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ
Η αεροπορική πρόσβαση μέσω των δύο αεροδρομίων είναι μέχρι σήμερα περιορισμένης δυναμικής με ακόμη πιο έντονη εποχικότητα αλλά και συγκέντρωση προορισμών. Οι μισθωμένες και εποχικές πτήσεις, που εκτελούνται τους θερινούς κυρίως μήνες, φέρνουν στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος (Χρυσούπολη), περίπου 32.200 Γερμανούς, 15.800 Άγγλους, 5.900 Αυστριακούς, 5.300 Πολωνούς, 5.050 Τσέχους, 3.200 Σουηδούς, 2.000 Σλοβάκους, 1.600 Ολλανδούς και 1.350 Ρώσους. Οι αφίξεις από το εσωτερικό εκτιμώνται σε 37.000 περίπου. Στο αεροδρόμιο Δημόκριτος (Αλεξανδρούπολη), οι αφίξεις από το εξωτερικό, ήταν πολύ περιορισμένες με μόλις δύο πτήσεις από τη Γαλλία με λιγότερους από 500 επισκέπτες και ελάχιστες από Ρωσία με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών. Επίσης δημιουργεί προβλήματα η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζουν οι εταιρείες που εκτελούν τακτικές πτήσεις από τα δύo αεροδρόμια. Τα κοστολόγια των πτήσεων προς την περιοχή μας είναι ιδιαίτερα ακριβά και συνεπώς με τη σημερινή μορφή τους ελάχιστα συνεισφέρουν.
Η κρουαζιέρα είναι παρούσα με αφίξεις στο λιμάνι της Καβάλας, με αριθμητικά δεδομένα όμως, όχι ικανοποιητικά.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι η Περιφέρειας έχει χαμηλή επισκεψιμότητα, σε μία περίοδο που η υπόλοιπη Ελλάδα παρουσιάζει έντονη αύξηση και βελτίωση σ΄ αυτόν τον τομέα.
Δείχνουν όμως και το στόχο για το που και πως πρέπει να κινηθεί η Περιφέρεια.
Οι κάτοικοι της περιφέρειας είναι περίπου 660.000, οι περισσότεροι των οποίων αγνοούν το φυσικό πλούτο, την ιστορία και το πολιτιστικό απόθεμα της Περιφέρειάς μας και σε μεγάλο βαθμό δεν είναι στις προτεραιότητές τους ο ενδοπεριφερειακός τουρισμός.
Πρώτος στόχος είναι ο ενδοπεριφερειακός τουρισμός και η δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης, με αγάπη για τον τόπο μας και τα προϊόντα του. Δεύτερος στόχος είναι η προβολή στην υπόλοιπη Ελλάδα με άξονες τα κέντρα Θεσσαλονίκης και Αθήνας, ώστε να μπει ξανά η Περιφέρεια στις επιλογές της.
Με βάση την καλή οδική πρόσβαση προς την περιοχή Βουλγάρων, Ρουμάνων, Σέρβων, Τούρκων, Ούγγρων, Τσέχων, Σλοβάκων και ίσως λίγο αργότερα Ουκρανών, υπάρχει ενδιαφέρον σε πρώτη φάση για προβολή στις όμορες Βαλκανικές Χώρες. Η προβολή της εγγύτητας του Αιγαίου, αλλά και των ειδικών μορφών τουρισμού και παροχών που
Προσφέρονται 12 μήνες το χρόνο σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, είναι ο βασικός άξονας. Είναι επίσης στόχος να αυξηθεί ο σχολικός τουρισμός από αυτές τις χώρες προς την περιοχή. Με δεδομένο ότι αρκετά σχολεία της περιοχής της Περιφέρειας, στο πλαίσια των σχολικών τους εκδρομών, επισκέπτονται τις χώρες αυτές πρέπει να συμβεί και το αντίστροφο.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΖΑ 72 ΩΡΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
Σύμφωνα με τη Περιφέρεια σημαντικότατα μέτρα που μπορούν να δώσουν άμεσα οφέλη, είναι η πρόταση του Περιφερειάρχη για χορήγηση βίζας 72ώρων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (κάτι που έχει γίνει για νησιά του Ν. Αιγαίου) και η άρση της απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από την Ελληνο-βουλγαρική συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας, η οποία εξυπηρετεί πέραν της Βουλγαρίας και τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.
Με τα μέτρα αυτά αγορές συνολικού πληθυσμού άνω των 100.000.000 κατοίκων, θα διευκολυνθούν να επιλέξουν τη Περιφέρεια ως τουριστικό προορισμό.
Όσον αφορά την αεροπορική σύνδεση, καταρχήν στόχος πρέπει να είναι η μείωση της τιμή των εισιτηρίων, η έλευση και άλλων αεροπορικών συνδέσεων και εταιρειών με πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Χώρες - στόχοι με προοπτικές βελτίωσης φαίνεται να είναι η Γερμανία, η Αγγλία, οι Σκανδιναβικές χώρες, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ρωσία.
Τα λιμάνια έχουν σύνδεση με τη Θάσο και τη Σαμοθράκη και στην Καβάλα υπάρχουν αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.
ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΡΙΝΕΣ
Οι μαρίνες με εξοπλισμό και διαμόρφωση για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής είναι λίγες αλλά βρίσκονται υπό σχεδιασμό-κατασκευή ακόμη τρεις στην περιοχή της Καβάλας και μία στην Αλεξανδρούπολη. Είναι όμως απαραίτητο να ενισχυθεί η σύνδεση της Σαμοθράκης με Αλεξανδρούπολη, Λήμνο και Λαύριο και της Θάσου με την Καβάλα.
Ο μέσος επισκέπτης που έρχεται μαζικά στην Περιφέρειά, προς το παρόν ενδιαφέρεται για τον θερινό τουρισμό, ο οποίος θα υποστηριχθεί και θα βελτιωθεί ποιοτικά και ποσοτικά, πλην όμως είναι απόλυτα αναγκαίο να επανέλθουν στο επίκεντρο οι ειδικές μορφές τουρισμού με 12μηνη δυνατότητα εξυπηρέτησης, αξιοποιώντας όλα τα μοναδικά στοιχεία φύσης, πολιτισμού, τοπικής γαστρονομίας και οινοποίησης. Υπάρχει τεράστιο απόθεμα εν δυνάμει επισκεπτών που θέλουν και ψάχνουν αυτό το είδος τουρισμού και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη μπορεί να το προσφέρει κατά τον καλύτερο τρόπο και στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Για την επιτυχία της αύξησης της ελκυστικότητας-επισκεψιμότητας της περιοχής απαραίτητο είναι το πρόγραμμα Τουριστικής προβολής να είναι ευέλικτο, σύγχρονο, στοχευμένο ανά κατηγορία (π.χ πράκτορες, κρουαζιέρα, ατομικά ταξίδια κλπ), άμεσο και αποτελεσματικό.
Πρέπει να συνδέει την Περιφερειακή διοίκηση με τους Δήμους , τους φορείς, τους επαγγελματίες αλλά και τους συλλόγους που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη διείσδυση στις ομάδες πληθυσμού που ενδιαφέρονται για τις ειδικές- εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Σήμερα το υλικό που έχει η Περιφέρεια στη διάθεση της είναι περιορισμένο, παλαιό, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση. Χρειάζεται άμεσο εκσυγχρονισμό, ανακατεύθυνση στο ζητούμενο αποτέλεσμα και διανομή με παράλληλες δράσεις και διαπροσωπικές επαφές με τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που κατευθύνουν την τουριστική κίνηση. Χρειάζεται καθορισμός συνθήματος ανά ειδική ομάδα και χώρα.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Με βάση τα παραπάνω η Περιφέρεια αποφάσισε:
-Συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού και ειδικών μορφών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ. ή με αυτόνομη παρουσία. Διερεύνηση νέας σύμβασης συνεργασίας με ΔΕΘ-HELEXPO. Η λογική της παρουσίας στις εκθέσεις να στηρίζεταιστην προσέγγιση πελατών αλλά και στην ενδυνάμωση της παρουσίας και της προβολής με παράλληλες δράσεις πριν και μετά τη συμμετοχή στις εκθέσεις αυτές. Η πρόταση για συμμετοχή παρατίθεται παρακάτω. Η τελική επιλογή θα γίνει με γνώμονα, την έγκριση από τον ΕΟΤ, την ενεργή διάθεση και συμμετοχή των επιχειρηματιών του κλάδου και τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας
- Στοχευμένες εκδηλώσεις σε πόλεις του εξωτερικού (Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και δευτερεύουσες στις ίδιες χώρες και επιλογή από Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία) με διοργάνωση εκδηλώσεων προβολής, διαφημιστικής προβολής αλλά και συναντήσεων b2b.
-Φιλοξενία και δημόσιες σχέσεις διαμορφωτών κοινής γνώμης (δημοσιογράφων, tour operators, τουριστικών πρακτόρων, αεροπορικών εταιρειών κ.α.). Το κόστος θα καλυφθεί από πόρους ΕΣΠΑ και ίδιους πόρους της ΠΑΜ-Θ.
-Διοργάνωση σεμιναρίων με εξειδικευμένους επιμορφωτές, που θα απευθύνονται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, για αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβούλων και μελετών.
-Διοργάνωση και εκτέλεση δράσεων σε συνεργασία με Δήμους, φορείς, συλλόγους, για τη δημιουργία και εγκαθίδρυση των βάσεων για την ανάπτυξη συγκεκριμένων προϊόντων ειδικών μορφών τουρισμού. (Θρησκευτικός, Αρχαιολογικός, Ιστορικός-στρατιωτικός, φυσιολατρικός, γαστρονομικός κ.λ.π.).
-Παραγωγή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού spot, dvd.
-Διαφημιστική καμπάνια σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά), ραδιόφωνο, τηλεόραση και ίντερνετ) στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σε inflight περιοδικά, συνδρομή στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων που θα προβάλουν την περιφέρεια.
-Διαφημιστική καμπάνια δια μέσω αθλητικών συλλόγων και εκδηλώσεων που λαμβάνουν μέρος σε τουλάχιστον Πανευρωπαϊκού επιπέδου διοργανώσεις ή οι εκδηλώσεις έχουν διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή εθνικών ομάδων τουλάχιστον 3 χωρών.
-Παραγωγή και εκτύπωση έντυπου υλικού χάρτες κλπ (αυτό δύναται να περιλαμβάνει την δημιουργία νέων εντύπων αλλά και επανεκτυπώσεις και επικαιροποιήσεις εντύπων χαρτών, αφισών κλπ)
-Δημιουργία και παραγωγή εξειδικευμένων εντύπων που θα απευθύνονται σε στοχευμένες ομάδες στόχους (π.χ. ποδηλασία, άτομα τρίτης ηλικίας προβολή υποδομών κλπ)
-Δημιουργία εντύπων και οπτικοακουστικού υλικού με στόχευση το σχολικό-εκπαιδευτικό τουρισμό για Ελλάδα αλλά και με μετάφραση για Βουλγαρία, Ρουμανία , Τουρκία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ρωσία (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Βουλγαρικά, Σέρβικα, Ρουμάνικα, Τούρκικα, Ρώσικα)
-Προμήθεια διαφημιστικών δώρων
-Παραγωγή σακουλών, folder, μπλοκ κλπ
-Προμήθεια πτυσσόμενων κατασκευών (τύπου banners, αράχνη κλπ) ως πρόσθετο εξοπλισμό σε ημερίδες παρουσιάσεις κπλ
-Βελτίωση και δημιουργία νέων δικτυακών τόπων, προγραμμάτων (applications) για smartphones με θεματολογία χωρική και θεματική.
Ο προσδιορισμός του κόστους και η κατανομή πηγής χρηματοδότησης (εθνικοί ή ευρωπαϊκοί πόροι ή ίδιοι πόροι) της κάθε ενέργειας, θα γίνει άμεσα, εφόσον πρώτα εγκριθούν αρμοδίως οι δράσεις από τα όργανα της Περιφέρειας και λάβουν τις κατά νόμο εγκρίσεις από τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς.
- 1) Ιππικό υπερθέαμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Περήφανα άλογα κάλπασαν στους δρόμους (βίντεο – φωτογραφίες)
- 2) Ξυπνάει το ηφαίστειο Κολούμπος της Σαντορίνης
- 3) Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δράσεις για την προσέλκυση περισσότερων κινηματογραφικών παραγωγών
- 4) Κως και Ρόδος στους ρυθμούς του Καρναβαλιού
03/02 18:19
03/02 18:01
03/02 17:46
Άγριο μαλλιοτράβηγμα σε πτήση – Γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στο παράθυρο (βίντεο)
03/02 16:16
FTI: Έμφαση σε μικρότερα ελληνικά νησιά το 2023 και προσθήκη νέων ελληνικών ξενοδοχείων
03/02 15:14
03/02 14:43
03/02 14:06
03/02 13:28
Το Άμστερνταμ βάζει τέλος στα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης
03/02 12:29
TUS Airways | Πτήσεις από Λάρνακα προς Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Κέρκυρα
03/02 11:58
Emirates | Δοκιμαστική πτήση-ορόσημο με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο
03/02 11:52
Κατώτατος μισθός: Οι προτάσεις των φορέων και η διαδικασία για την τελική εισήγηση
03/02 11:34
Ε.Ξ. Ηρακλείου | Διαπραγματεύσεις για υπογραφή της νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
03/02 10:25
Τουρισμός 2023 | Η Ελλάδα στο top10 των ευρωπαϊκών χωρών για τους ταξιδιώτες από τις άλλες ηπείρους
03/02 08:52
Πληρωμές επιχορηγήσεων για δύο νέα ξενοδοχεία σε Μυτιλήνη και Σύβοτα
03/02 08:50
Ολλανδία: Αύξηση ρεκόρ στους μισθούς αλλά το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε
03/02 08:47
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δράσεις για την προσέλκυση περισσότερων κινηματογραφικών παραγωγών
03/02 08:44
Ισπανία: Στο 5,8% ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Ιανουάριο
03/02 08:41
02/02 18:16
02/02 17:02
02/02 15:37
FedHATTA/ HATTA | Νέες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας με την Αλβανία
02/02 15:26
02/02 14:50
Η Crystal Cruises ξαναγεννιέται με νέα ονομασία και όραμα - Από την Αθήνα οι πρώτες κρουαζιέρες
02/02 13:26
Βασίλης Κικίλιας: H σεζόν θα έχει ξεκινήσει σε όποιο χρόνο και αν πραγματοποιηθούν οι εκλογές
02/02 13:21
02/02 12:50
02/02 12:10
02/02 10:39
Το superyacht των 86 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί να «πετάξει» πάνω από το νερό - Φωτογραφίες
02/02 09:28
02/02 08:58
02/02 08:51
Airbnb | Πώς τα πολιτιστικά ταξίδια ξεκλειδώνουν τουριστικά οφέλη για τις κοινότητες της ΕΕ
02/02 08:40
Vegan τάσεις στα εστιατόρια της Ευρώπης, ακόμη και στα ελληνικά
02/02 08:32
02/02 06:43
01/02 18:41
Γερμανικοί φόβοι για πόλεμο και εκτός Ουκρανίας - το 34% φοβάται εισβολή της Ρωσίας στη Γερμανία
01/02 18:11
Πτώχευσε η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flyr - είχε πτήσεις και προς Ελλάδα
01/02 17:35
01/02 15:57
Ελλάδα - Αλβανία: Κοινές δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος τους
01/02 14:14
WWF: 15.000 νέα φυτά στο Σούνιο- Έργο πρότυπης αποκατάστασης
01/02 13:42
01/02 13:29
ΞΕΕ | Οι τελευταίες τάσεις στα ξενοδοχεία στο 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας
01/02 13:16
Από τον ήλιο το 13% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2022 - Οι Top5 χώρες
01/02 13:05
Ανακατασκευή του αναψυκτηρίου στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας
01/02 12:56
01/02 12:28
01/02 12:12
«Τουρισμός για όλους» | 125.000 νέοι δικαιούχοι, 400.000 συνολικά
01/02 12:00
01/02 11:04
01/02 10:30
01/02 10:04
Παράταση NOTAM με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα.
01/02 09:50
Πώς οι επιχειρήσεις επωφελούνται από τα συστήματα της Planet!
01/02 08:20
Κατεδάφιση κτιρίου με χρήση ξενοδοχείου στην Κομοτηνή - Νέο ξενοδοχείο στη Νάξο
01/02 08:18
Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στους οικισμούς Πλαταριάς και Πογωνιάς
01/02 08:15
Διαγωνισμός για λειτουργία καντίνα στον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής
01/02 08:13
01/02 08:07
31/01 19:19
31/01 18:47
31/01 18:39
31/01 18:22
31/01 18:15
Στα Aria Hotels τo boutique ξενοδοχείο Villa Selena στη Σύρο
31/01 17:49
31/01 17:43
31/01 14:40
31/01 14:29
31/01 13:37
Τουρισμός: Η κρίση ακρίβειας οδηγεί τους Βρετανούς σε διακοπές εκτός υψηλής σεζόν
31/01 13:25
Βασίλης Κικίλιας: Αεροπορική σύνδεση 4 νέων ελληνικών προορισμών με Βελιγράδι
31/01 12:58
Τουρισμός: Πού και με ποια κίνητρα θα ταξιδέψουν το 2023 οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες
31/01 12:28
Τουρισμός | Γερμανοί συνταξιούχοι κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της Αττάλειας το χειμώνα
31/01 11:48
31/01 10:35
31/01 10:20
31/01 10:16
31/01 09:43
31/01 08:21
31/01 08:18
Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε Μύκονο και Σάμο
31/01 08:16
Αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Αστέρα Βουλιαγμένης
31/01 08:13
Οι διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Κίνας
31/01 08:11
30/01 23:06
Στο παγκόσμιο δίκτυο πόλεων με αστικούς αμπελώνες η Θεσσαλονίκη
30/01 18:01
30/01 17:48
30/01 17:41
Ζητούνται προτάσεις για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας
30/01 17:16
Η ΙΤΒ «στερεύει» από mega-εκθέτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά – Γιατί αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν
30/01 16:56
Β. Κικίλιας | Πώς θα λειτουργούν οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών
30/01 16:45
Costa Navarino | Έναρξη σεζόν στις 19 Φεβρουαρίου- ανοίγει το καλοκαίρι το Mandarin Oriental
30/01 15:34
30/01 15:09
Η Αθήνα στις 8 πιο ρομαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023
30/01 14:53
Ryanair: Προσλαμβάνει προσωπικό στην Ουκρανία, με το βλέμμα στο τέλος του πολέμου
30/01 14:31
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία να βάλει STOP στις πτήσεις από τη Ρωσία
30/01 13:41
Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα στη Φιλανδία - «Τιμώμενη Χώρα» 2023 στην έκθεση MATKA NORDIC TRAVEL FAIR
30/01 13:09
30/01 12:44
ΥΠΕΞ Βρετανίας: Προειδοποίηση για μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία
30/01 12:42
30/01 11:09
Σημαντικές παρεμβάσεις σε Πάρο, Αντίπαρο και Πάτμο από τον Οργανισμό «ΑΕΙΦΟΡΟΙ ΝΗΣΟΙ Α.Ε.»
30/01 11:04
Συνέλευση της Ε.Ξ. Χαλκιδικής | Θετικές ενδείξεις για τον τουρισμό της περιοχής το 2023
30/01 10:55
Νέα συνεργασία διαχείρισης ξενοδοχείου για την Selected Hideaways
30/01 10:32
30/01 10:13
30/01 09:47
Κ.Νοτοπούλου | Προοπτικές & προκλήσεις για τον τουρισμό στην Βόρειο Ελλάδα
Πληρωμές επιχορηγήσεων για δύο νέα ξενοδοχεία σε Μυτιλήνη και Σύβοτα
Τουρισμός 2023 | Η Ελλάδα στο top10 των ευρωπαϊκών χωρών για τους ταξιδιώτες από τις άλλες ηπείρους
FedHATTA/ HATTA | Νέες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας με την Αλβανία
TUS Airways | Πτήσεις από Λάρνακα προς Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Κέρκυρα
Emirates | Δοκιμαστική πτήση-ορόσημο με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δράσεις για την προσέλκυση περισσότερων κινηματογραφικών παραγωγών
Η Crystal Cruises ξαναγεννιέται με νέα ονομασία και όραμα - Από την Αθήνα οι πρώτες κρουαζιέρες
Ε.Ξ. Ηρακλείου | Διαπραγματεύσεις για υπογραφή της νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
FTI: Έμφαση σε μικρότερα ελληνικά νησιά το 2023 και προσθήκη νέων ελληνικών ξενοδοχείων
Κατώτατος μισθός: Οι προτάσεις των φορέων και η διαδικασία για την τελική εισήγηση
Ολλανδία: Αύξηση ρεκόρ στους μισθούς αλλά το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε
Το Άμστερνταμ βάζει τέλος στα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης
Ισπανία: Στο 5,8% ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Ιανουάριο
Άγριο μαλλιοτράβηγμα σε πτήση – Γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στο παράθυρο (βίντεο)
( 0 )