AirDNA | Οι 17 μεγάλες τάσεις που θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024

AirDNA | Οι 17 μεγάλες τάσεις που θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024Πηγή φωτό: Pexels

Σταθερές θα παραμείνουν το 2024 οι πληρότητες στην παγκόσμια αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, με αυξανόμενη ζήτηση για ιδιαίτερα και πολυτελή σπίτια, όπως δεντρόσπιτα και οικολογικά resort, ενώ αναμένεται να διαμορφωθεί μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Οι τεχνολογικές εξελίξεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι εικονικές ξεναγήσεις, αναβαθμίζουν τις εμπειρίες επισκέπτη ενώ το κόνσεπτ του slow travel γίνει πιο δημοφιλές. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα δεδομένα εξοχικών κατοικιών ώστε να προσαρμοστούν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις διαφορετικές προτιμήσεις των ταξιδιωτών όπως τα μοναχικά ταξίδια και η τιμολόγηση all inclusive.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα νεότερης έκθεσης της AirDNA σχετικά με τις τάσεις που θα διαμορφώσουν τη ζήτηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024.

Οι τάσεις που εντοπίστηκαν στις εξοχικές κατοικίες είναι οι εξής...

1. Τα πολυτελή σπίτια συγκεντρώνουν ζήτηση άνευ προηγουμένου | Οι πληρότητες σε πολυτελή σπίτια το 2019 διαμορφώνονταν στο 49,1% το 2019, στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των κατηγοριών σπιτιών, όμως το 2023 τα επίπεδα πληροτήτων σκαρφάλωσαν στο 56%.

2. Ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες με μοναδικά χαρακτηριστικά βρίσκονται σε άνθηση | Οι ταξιδιώτες περιπέτειας αναζητούν μοναδικά καταλύματα όπως δεντρόσπιτα, διαμονή σε σκάφη θαλάσσης και φιλικά στο περιβάλλον καταφύγια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτού του είδους διαμονής ήταν η μοναδική που σημείωσε ανάπτυξη, με ανοδικές τάσεις και τα επόμενα χρόνια.

3. Το slow travel κερδίζει έδαφος | Το slow travel αφορά υπεύθυνους ταξιδιώτες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων που εφαρμόζουν αειφόρες πρακτικές, και ενώ τα οικολογικά ταξίδια παραμένουν στο προσκήνιο, το slow travel αποτελεί μια διαφορετική εκδοχή διακοπών με παρόμοιους στόχους.

Σε πρόσφατη έκθεση τάσεων εντοπίστηκε ότι το 2023 οι αναζητήσεις στη Google με τον όρο «slow travel” παρουσίασαν αύξηση 68% έναντι του 2018.

Slow travel σημαίνει επίσκεψη σε λιγότερα μέρη και βαθύτερη και πιο συνειδητή σύνδεση του ταξιδιώτη με αυτά.

4. Περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν εικονικές ξεναγήσεις | Οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να αποκτήσουν μια πλήρη εμπειρία από τον προορισμό πριν κάνουν την κράτηση. Αυτό επηρεάζει και το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ωθώντας τους οικοδεσπότες να προσφέρουν περισσότερες εικονικές και επαυξημένης πραγματικότητας ξεναγήσεις.

Οι οικοδεσπότες που παρέχουν τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις και εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας μπορούν να ενισχύσουν την ελκυστικότητα των καταχωρίσεων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το ακίνητο εξ αποστάσεως. Η προσφορά καθηλωτικών εμπειριών ενισχύει την εμπιστοσύνη στην κράτηση και μειώνει τις πιθανότητες ακύρωσης, τοποθετώντας τελικά το κατάλυμα στην αντίληψη του ταξιδιώτη ως σύγχρονο και ως τη σωστή επιλογή για αυτόν.

5. Η τεχνητή νοημοσύνη μεταλλάσσει την εμπειρία επισκέπτη | Το 2023, η Airbnb έθεσε τις βάσεις για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, διευρύνοντας τα προφίλ για κάθε οικοδεσπότη με περισσότερες πληροφορίες για αυτούς. Φέτος, αναμένεται ότι η Airbnb θα αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσει την αντιστοίχιση οικοδεσπότη, καταχώρισης και επισκεπτών με βάση προηγούμενες προτιμήσεις.

Οι οικοδεσπότες μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία AI προς όφελός τους. Gadget όπως οι έξυπνες κλειδαριές και οι θερμοστάτες, καθώς και τα chatbot που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για την επικοινωνία των επισκεπτών μπορούν να αυξήσουν την ελκυστικότητα της καταχώρησής τους. Το κλειδί είναι να ενσωματωθούν απρόσκοπτα αυτές οι τεχνολογίες, ώστε να παρέχουν άνεση και εξατομικευμένες εμπειρίες - όχι πονοκέφαλο.

6. Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν εξατομικευμένες εμπειρίες | Η Airbnb χρησιμοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμόζει τα αποτελέσματα αναζήτησης των ταξιδιωτών. Οι ταξιδιώτες επιδιώκουν πινελιές εξατομίκευσης της διαμονής τους, από εξατομικευμένα πακέτα καλωσορίσματος έως επιμελημένες τοπικές εμπειρίες.

Μερικές καλές πρακτικές είναι οι εξατομικευμένες σημειώσεις καλωσορίσματος, οι τοπικοί ξεναγοί ή οι ανέσεις στο δωμάτιο με βάση του τι θέλουν οι επισκέπτες.

7. Οι κριτικές συνεχίζουν να επηρεάζουν τις επιδόσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων | Οι διαδικτυακές κριτικές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και για το αν θα αποφασίσουν να κάνουν κράτηση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, κ. Brian Chesky, δήλωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν 317 εκατομμύρια κριτικές στην πλατφόρμα και ότι 2 στους 3 επισκέπτες συντάσσουν κριτικές. Η Airbnb επωφελήθηκε από αυτό παρουσιάζοντας μια ανανεωμένη σελίδα αξιολόγησης στα τέλη του 2023, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να αξιολογούν τους οικοδεσπότες σε ένα ευρύτερο φάσμα κατηγοριών. Αυτό ευθυγραμμίζεται με την εισαγωγή του σήματος Αγαπημένων επισκεπτών, το οποίο μπορούν να κερδίσουν οι οικοδεσπότες επιδεικνύοντας την αριστεία τους ανά κατηγορία.

Αν και είναι άγνωστο το πώς ακριβώς αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν την απόδοση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι κάνουν τη διαφορά. Οι οικοδεσπότες προτείνεται να ενσωματώνουν τα σχόλια των επισκεπτών στην προσέγγιση που έχουν σχετικά με την φιλοξενία που προσφέρουν.

8. Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός κρατά τους οικοδεσπότες σε εγρήγορση | Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός χαρακτήριζε πάντα το τοπίο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και ώθησε τους οικοδεσπότες να κάνουν τις καταχωρίσεις τους να ξεχωρίζουν. Αν και αυτή η τάση υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, πολλοί τρόποι με τους οποίους οι οικοδεσπότες προσελκύουν πλέον τους πιθανούς επισκέπτες είναι καινούριοι.

Βρείτε ένα μοναδικό σημείο πώλησης ή απευθυνθείτε σε μια συγκεκριμένη νέα κατηγορία φιλοξενίας για να τοποθετήσετε την καταχώρησή σας. Είτε πρόκειται για θεματικά καταλύματα, ελκυστικές ανέσεις, χώρους φιλικούς προς τα κατοικίδια ή οικολογικές πρωτοβουλίες, η εύρεση μιας ανερχόμενης κατηγορίας διαμονής προσελκύει ταξιδιώτες με συγκεκριμένες προτιμήσεις. Οι δυναμικές στρατηγικές τιμολόγησης είναι βασικές. Οι οικοδεσπότες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια στρατηγική που προσαρμόζει την τιμολόγηση σε παράγοντες όπως η τοποθεσία, οι ανέσεις και η ζήτηση.

9. Οι διαχειριστές των εξοχικών κατοικιών είναι πιο επιτυχημένοι απο ποτέ | Η συνεργασία με μια εταιρεία διαχείρισης διευκολύνει τη διαχείριση ακινήτων σε οικοδεσπότες και επενδυτές ακινήτων. Αυτές οι εταιρείες προσφέρουν τεχνογνωσία στο μάρκετινγκ, την επικοινωνία με τους επισκέπτες και τη συντήρηση των ακινήτων.

Για οικοδεσπότες που διαχειρίζονται ακίνητα εξ αποστάσεως, ένας διαχειριστής ή μια εταιρεία διαχείρισης είναι ιδιαίτερα πολύτιμοι.

10. Η ζήτηση για μοναχικά ταξίδια ανεβαίνει | Τα μοναχικά ταξίδια έχουν γίνει βασικό στοιχείο στο τοπίο των ενοικιαζόμενων εξοχικών κατοικιών και η δυναμική τους θα συνεχιστεί και μέσα στο 2024. Δεδομένα από την Airbnb έδειξαν ότι τα μοναχικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 33% παγκοσμίως το 2022 (τα δεδομένα 2023 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα).

Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις καταχωρίσεις τους για να επωφεληθούν από αυτήν την άνοδο των μοναχικών ταξιδιών. Επισημάνετε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τις φιλικές ανέσεις και μοναχικούς ταξιδιώτες που προσφέρετε. Η Airbnb αναφέρει ότι οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για μεγαλύτερα ταξίδια, επομένως βεβαιωθείτε ότι η ιδιοκτησία σας είναι άνετη για μακροχρόνια διαμονή.

11. Οι πιο αυστηρές ρυθμίσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση περιορίζουν τις λειτουργίες της | Από την έναρξη της δραστηριότητας της Airbnb το 2008, η βιομηχανία ενοικίασης εξοχικών κατοικιών σε μεγάλο βαθμό αναπτύχθηκε χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αγορές βραχυπρόθεσμης ενοικίασης όπως η Νέα Υόρκη και το Άσπεν του Κολοράντο έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν τις λειτουργίες της ως απάντηση στις ελλείψεις κατοικιών για τους κατοίκους.

Η ενημέρωση σχετικά με τους τοπικούς κανονισμούς είναι κρίσιμης σημασίας. Να είστε ενήμεροι για τους νόμους περί ζωνών, τις απαιτήσεις αδειοδότησης και τυχόν περιορισμούς που επιβάλλονται στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις πριν αγοράσετε ένα νέο ακίνητο. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τις ρυθμιστικές αλλαγές που επηρεάζουν τις ενεργές καταχωρίσεις.

Όσον αφορά τις τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024 στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκύπτουν τα ακόλουθα...

1. Προς νέο ρεκόρ το 2024 η αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων | Μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου του 2023, η αγορά περιλάμβανε 1,6 εκατ. καταχωρήσεις, αυξημένες κατά 17,4% έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Περί το 1,45 εκατ. από αυτές ήταν ολόκληρα σπίτια ή διαμερίσματα. Οι καταχωρήσεις οδήγησαν σε συνολικά έσοδα 64 δισ. δολαρίων το 2023 και το 2024 αναμένεται νέο ρεκόρ.

2. Αυξανόμενη τάση για καταχωρήσεις σε πολλαπλές πλατφόρμες | Στο τέλος του 2023, 640.000 ακίνητα ήταν καταχωρημένα μόνο στην Airbnb, ενώ περίπου 400.000 ακίνητα αποκλειστικά στη Vrbo. Συνολικά 525.000 ακίνητα ήταν καταχωρημένα τόσο στην Airbnb όσο και στη Vrbo. Οι οικοδεσπότες μπορούν να πειραματιστούν περαιτέρω το 2024 με την καταχώρισή τους σε πολλές πλατφόρμες για να αυξήσουν τους επισκέπτες τους.

3. Ο πληθωρισμός θα μειώσει την ανάπτυξη της προσφοράς | Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα μειώσει άμεσα τον πληθωρισμό λόγω της πρόσφατης αύξησης της απασχόλησης. Ως αποτέλεσμα, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, τα οποία είναι επί του παρόντος υψηλά, πιθανότατα θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα. Συνήθως, τα υψηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων επηρεάζουν αρνητικά την αύξηση των καταχωρήσεων εξοχικών κατοικιών. Καταγράφεται ήδη μείωση στον αριθμό των νέων καταχωρήσεων που εισέρχονται στην αγορά ως απάντηση τόσο στα υψηλά επιτόκια όσο και στα χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας. Η πρόβλεψη της AirDNA για αύξηση της συνολικής προσφοράς το 2024 είναι 10,9%, και αν και ισχυρή, είναι μικρότερη από τον ρυθμό ανάπτυξης 12,8% του 2023.

4. Η πληρότητα συνεχίζει να σταθεροποιείται | Τα ποσοστά πληρότητας εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την πανδημία. Αυτό οδήγησε σε μια δύσκολη σύγκριση, καθώς τα ποσοστά πληρότητας μετά το 2021 φαινομενικά έπεσαν. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι τα ποσοστά πληρότητας έχουν απλώς επιστρέψει στα προπανδημικά επίπεδα. Το 2023, σταθεροποιήθηκαν στο 55%, και τα δεδομένα της AirDNA υποδηλώνουν ότι αυτή η σταθερότητα θα συνεχιστεί έως το 2024. Αυτό σημαίνει ότι οι οικοδεσπότες μάλλον θα έχουν πιο σταθερά επίπεδα πληρότητας.

5. Ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης | Ενώ μπορούμε να αναμένουμε ότι η προσφορά θα αυξηθεί σχεδόν κατά 11% το 2024, οι προοπτικές για τη ζήτηση είναι λιγότερο βέβαιες. Ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 3,1% τον Νοέμβριο του 2023, ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν πάνω από 4%. Επιπλέον, θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα το 2024, με διεθνείς ταξιδιώτες να επισκέπτονται τις ΗΠΑ, ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που πηγαίνουν στο εξωτερικό και αύξηση σε προσιτές καταχωρίσεις. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αναμένεται να συμβάλουν σε αύξηση της ζήτησης κατά 10,7% σε σύγκριση με το 2023. Επομένως, η αύξηση της προσφοράς και της ζήτησης θα είναι πολύ πιο ισορροπημένη το 2024.

6. Οι οικοδεσπότες ανακτούν την τιμολογιακή τους ισχύ | Τα σταθερά ποσοστά πληρότητας θα βοηθήσουν τους οικοδεσπότες να ανακτήσουν τον έλεγχο της τιμολόγησής τους. Ως αποτέλεσμα, οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR), που είναι το μέσο εισόδημα από ενοικίαση ανά πληρωμένο κατειλημμένο δωμάτιο σε μια δεδομένη περίοδο, θα μπορούσαν το 2024 να αυξηθούν κατά περίπου 2%, έναντι 0,5% της αύξησης του περασμένου έτους. Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) αναμένεται να παρουσιάσει θετική ανάπτυξη. Η AirDNA προβλέπει αύξηση 1,9% το 2024, έναντι πτώσης 4,9% που είδαμε το 2023.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 24/05 21:25

  Ποιοτικός τουρισμός στην Αρκαδία - ποιο μοντέλο ταιριάζει στην περιοχή

 2. 24/05 18:53

  Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει από το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά- Φεστιβάλ φιλάθλων

 3. 24/05 15:51

  RND: «Το εφετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα μπορεί να είναι ακόμη πιο ακραίο από το 2023»

 4. 24/05 15:21

  Ηρώ Χατζηγεωργίου | Ο τρόπος αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ θα μεταμορφώσει ολόκληρες περιοχές

 5. 24/05 14:10

  United Airlines | Νέα καθημερινή απευθείας πτήση από την Αθήνα προς το Σικάγο O’Hare

 6. 24/05 13:37

  Γαλάζια Σημαία 2024: 2η η Ελλάδα παγκοσμίως με 652 βραβευμένα σημεία

 7. 24/05 13:10

  Κυριαρχία της Jet2 στις αεροπορικές θέσεις με προστασία ATOL στο Ην. Βασίλειο

 8. 24/05 11:56

  Τουρισμός: Ιστορικό ρεκόρ στις δαπάνες των Αμερικανών για καλοκαιρινές διακοπές το 2024

 9. 24/05 11:24

  McAfee: Πάνω από 25% των Αμερικανών έχουν πέσει θύμα απάτης στα ταξίδια

 10. 24/05 10:49

  FΑΜ Trips: Προβολή της Χαλκιδικής σε Ιταλούς και Αρμένιους επαγγελματίες του τουρισμού

 11. 24/05 10:28

  Ο ΕΟΤ στην ΙΜΕΧ 2024: Αυξημένο ενδιαφέρον για συνέδρια στην Ελλάδα

 12. 24/05 10:13

  AEGEAN | Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 17% το α΄τρίμηνο, 11% περισσότεροι επιβάτες

 13. 24/05 10:01

  Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας | Ο Απρίλιος βελτίωσε τις επιδόσεις των ξενοδοχείων το α΄4μηνο

 14. 24/05 07:46

  Θετική γνωμοδότηση για λιμενικά έργα μπροστά από το Divani Apollon Palace & Thalasso

 15. 24/05 07:44

  Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 16. 24/05 07:42

  Ισπανία: Αύξηση του πληθωρισμού στο 3,3% τον Απρίλιο

 17. 24/05 07:40

  Διεθνής Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Rock Solid 2024 στο Καστελλόριζο

 18. 24/05 07:39

  Ημερίδα «Λάρισα. Πόλη στο μέλλον»

 19. 23/05 17:24

  Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό | Ενημέρωση των μελών της Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης

 20. 23/05 17:15

  Επίσκεψη Κεφαλογιάννη σε προσβάσιμη για ΑΜΕΑ παραλία της Γλυφάδας

 21. 23/05 16:44

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναβαθμίζει την ψηφιακή της παρουσία

 22. 23/05 16:33

  Airbnb | Τι ζητούν Έλληνες και ξένοι το καλοκαίρι - Μαρούσι (!), Χαλάνδρι (!), παραθαλάσσιοι και βιωματικοί προορισμοί...

 23. 23/05 14:58

  Focus Bari | 1 στους 3 Έλληνες παίζουν τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

 24. 23/05 14:26

  Σε τιμές... Μονακό οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

 25. 23/05 11:55

  Γερμανικός τουρισμός: Σε υψηλά πενταετίας η διάθεση για διακοπές αυτό το καλοκαίρι

 26. 23/05 11:51

  Διεθνείς εκδηλώσεις του Μαΐου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 27. 23/05 11:35

  Κρήτη | Υψηλές προσδοκίες για τις τουριστικές ροές από τις Αραβικές Χώρες

 28. 23/05 11:17

  Jet2.com και Jet2holidays | Άνοιξε το χειμερινό πρόγραμμα 2025-2026 σε ηλιόλουστους προορισμούς

 29. 23/05 11:08

  Γιατί ο καφές ακριβαίνει συνεχώς

 30. 23/05 10:51

  HOTREC: Η πρόταση της Κομισιόν πλήττει την ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαϊκών πακέτων διακοπών

 31. 23/05 10:02

  Booking.com: Αυτές είναι οι τάσεις στις παγκόσμιες ταξιδιωτικές αναζητήσεις – Συμβουλές στις επιχειρήσεις

 32. 23/05 09:12

  TRYP by Wyndham | Νέα εμφάνιση και αισθητική στα ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική

 33. 23/05 07:59

  Heraklion Swimming Challenge 2024 στο Ηράκλειο Κρήτης

 34. 23/05 07:55

  Ορεινός Αγώνας Karya Olympus Trail 2024

 35. 23/05 07:50

  Οι τιμές σε παραλίες του Μαλεβιζίου για το 2024

 36. 23/05 07:40

  Γαστρονομία Χωρίς Σύνορα στην Τσαγκαράδα Πηλίου

 37. 23/05 07:35

  Δήμος Πάργας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 38. 22/05 19:25

  Βράβευση του ιδρυτή και προέδρου της Grecotel Νίκου Δασκαλαντωνάκη

 39. 22/05 18:12

  H δωρεά οργάνων σώζει ζωές | Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στο Μαρούσι

 40. 22/05 17:41

  ΣΕΤΚΕ | Προβληματίζουν οι χαμηλές πληρότητες στα μικρά τουριστικά καταλύματα

 41. 22/05 16:36

  NJV Athens Plaza | 33 πλήρως ανακαινισμένα Classic Business δωμάτια

 42. 22/05 16:32

  Oι πολιτιστικές εμπειρίες συνεχίζονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Επόμενος προορισμός: Κίνα!

 43. 22/05 15:48

  Deloitte: Αυξημένος ο προϋπολογισμός διακοπών των Αμερικανών αυτό το καλοκαίρι

 44. 22/05 14:08

  Ελληνικός τουρισμός 2024 | 942 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις, 2,3 εκατ. οι αφίξεις το α' τρίμηνο

 45. 22/05 14:03

  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ΙΜΕΧ 2024 - Η θέση της Θεσσαλονίκης στον συνεδριακό τουρισμό

 46. 22/05 13:51

  Αναβιώνει το ιστορικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου Mediterranean

 47. 22/05 13:23

  Αμερικανικός τουρισμός: Το 61% θα ταξιδέψει για αναψυχή μέσα στο ερχόμενο 4μηνο - Πόσοι επιλέγουν διαμονή σε ξενοδοχείο

 48. 22/05 12:08

  Booking.com: Το 54% των Αυστραλών θεωρούν σημαντικά τα αειφόρα ταξίδια αλλά όχι προτεραιότητα στην κράτηση

 49. 22/05 11:45

  Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour με συμμετοχές από 12 χώρες

 50. 22/05 11:10

  Τουρισμός | 15% πάνω από τον πληθωρισμό οι αεροπορικοί ναύλοι - γιατί θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν

 51. 22/05 10:33

  Ισπανικός τουρισμός | +13,6% οι αφίξεις το α' 4μηνο - Μεγάλη αύξηση από τις μακρινές αγορές

 52. 22/05 10:15

  Πιερία | Εύσημα από την τουριστική ηγεσία για τις δράσεις τουριστικής προβολής

 53. 22/05 10:10

  Προβολή της Κρήτης και της Χίου στη Νότια Ιταλία - εκδήλωση στη Νάπολη

 54. 22/05 07:20

  ΕΟΤ | Πρόσκληση για Προϊστάμενο στο Γραφείο Αυστραλίας

 55. 22/05 07:16

  Συνέδριο Πάρος-Αντίπαρος-Δεσποτικό στην Πάρο

 56. 22/05 07:13

  «Φόρουμ Εθελοντών 2024: Ενωμένες Καρδιές, Δυναμική Δράση» στην Πάτρα

 57. 22/05 07:03

  Υπ. Τουρισμού | Έκθεση φωτογραφίας με υλικό του Φιλέλληνα Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe

 58. 21/05 22:18

  Δήμος Ρεθύμνης: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 59. 21/05 18:46

  Η Ryannair δεν ενδιαφέρεται για τα πακέτα διακοπών - Κοντά σε συμφωνία με 10 από τους 11 μεγαλύτερους OTAs

 60. 21/05 15:42

  Παράταση έως 25 Ιουνίου στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού για τους δικαιούχους του ΛΑΕ

 61. 21/05 14:45

  ΕΛΣΤΑΤ: +5% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια το Μάρτιο

 62. 21/05 14:26

  UN Tourism: Στο 97% του 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός το α’ τρίμηνο του 2024, +1% οι διεθνείς αφίξεις στη Μεσόγειο

 63. 21/05 14:11

  Όλγα Κεφαλογιάννη | Πόλος έλξης οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας

 64. 21/05 14:03

  Μαθητές Λυκείου της Λιέγης ήρθαν για 15η φορά στη Ρόδο!

 65. 21/05 13:56

  ΕΟΤ: Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και της Αττικής σε Ρουμανία και Σερβία

 66. 21/05 12:54

  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός

 67. 21/05 12:11

  RND | Μία ακόμη χρονιά κλειστό το Ναυάγιο της Ζακύνθου

 68. 21/05 11:52

  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο | Αμφισβητείται η αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσης λόγω έλλειψης προσωπικού στο αεροδρόμιο

 69. 21/05 11:46

  Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη του Ιράκ και την Πρέσβη της Σλοβακίας

 70. 21/05 11:33

  Ελληνικός τουρισμός 2024 | +28,2% οι εισπράξεις, +24,5% οι αφίξεις το α΄τρίμηνο

 71. 21/05 10:39

  Μεσογειακός τουρισμός | Ελλάδα και Πορτογαλία οι πιο ανθεκτικοί προορισμοί στην κλιματική αλλαγή - η αντίληψη των τουριστών

 72. 21/05 09:50

  ΣΕΒΤ | Η βιομηχανία τροφίμων δεν τροφοδοτεί τον πληθωρισμό

 73. 21/05 09:42

  Domus Blanc Boutique Hotel | Το Γαλλικό Προξενείο των Χανίων έγινε 5αστερο ξενοδοχείο

 74. 21/05 09:38

  Η Όλ. Κεφαλογιάννη κεντρική ομιλήτρια στην τιμητική εκδήλωση για τον ιδρυτή της Grecotel Νίκο Δασκαλαντωνάκη

 75. 21/05 07:40

  Ταξιδιωτικά πακέτα για Ελλάδα προσφέρουν 2 μεγάλα τουριστικά γραφεία στην Ιαπωνία

 76. 21/05 07:38

  Τουριστική προβολή | Βρετανοί αρθρογράφοι στην Ήπειρο - Σέρβοι δημοσιογράφοι σε Πρέβεζα και Μετέωρα

 77. 21/05 07:37

  Δήμος Δυτικής Λέσβου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 78. 21/05 07:29

  Συναυλία Έντεχνου Ωδείου και String Demons στο Ηράκλειο

 79. 20/05 19:44

  «Ημέρες Θάλασσας 2024» στον Πειραιά | 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου

 80. 20/05 19:33

  Δημοπρασία για την μίσθωση του κάμπινγκ Καψαλίου Κυθήρων

 81. 20/05 19:21

  Στα Χανιά, για πρώτη φορά, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

 82. 20/05 19:15

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων | Ποια θέματα συζητήθηκαν με τη νέα Γενική Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα

 83. 20/05 16:03

  Έτσι θα είναι το νέο 91 Athens Riviera στη Βούλα - Το υβριδικό μοντέλο Private Members Club και Glamping

 84. 20/05 15:53

  SKY express: Στρατηγική συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και Etihad

 85. 20/05 15:50

  UN Tourism: Νέο πρωτοποριακό εργαλείο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών

 86. 20/05 14:56

  Μαγιόρκα: Αναβρασμός για τον υπερτουρισμό – Τοπικές οργανώσεις απειλούν με κατάληψη του αεροδρομίου

 87. 20/05 14:08

  Οι δημοτικές αρχές πρέπει να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν

 88. 20/05 13:27

  Corendon: 3 εκατ. θέσεις προς Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία, Μαρόκο και Αίγυπτο αυτό το καλοκαίρι

 89. 20/05 12:37

  Μεγάλη ανταπόκριση στο JOBmatch της ΔΥΠΑ για εργασία σε τουρισμό και εστίαση

 90. 20/05 12:08

  H Aegean γιορτάζει τα 25α γενέθλια της - Σε επίπεδα 2019 η συχνότητα κρατήσεων

 91. 20/05 11:51

  ΕΟΤ Σκανδιναβίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Ελλάδα

 92. 20/05 11:27

  Βρετανικός τουρισμός/ ΑΒΤΑ: Αύξηση των δαπανών στα ταξίδια στο εξωτερικό

 93. 20/05 11:19

  21 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 - 446 περιοχές Νatura στην Ελλάδα

 94. 20/05 10:21

  260 χωριά από 60 χώρες υπέβαλαν αίτηση για τα Best Tourism Villages 2024

 95. 20/05 09:46

  Ταξίδι εξοικείωσης με Βέλγους και Ολλανδούς τουριστικούς πράκτορες στην Αρκαδία

 96. 20/05 07:16

  Διαδικασίες ένταξης του Ζαγορίου στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

 97. 20/05 07:13

  ΕΟΤ: Προβολή των περιπατητικών διαδρομών της Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά

 98. 20/05 07:12

  Δήμος Λήμνου: Παραχώρηση χρήσης ξενώνα για τις ανάγκες στέγασης του ΕΚΑΒ

 99. 20/05 07:11

  Δήμος Καρπάθου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 100. 20/05 07:07

  45ο Ράλλυ Κρήτης