Έλενα Κουντουρά / συνέντευξη στο Tornos News: Στρατηγικός σχεδιασμός 4ετίας, με όραμα η Ελλάδα να αναδειχθεί σε έναν από τους 5 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

Έλενα Κουντουρά / συνέντευξη στο Tornos News: Στρατηγικός σχεδιασμός 4ετίας, με όραμα η Ελλάδα να αναδειχθεί σε έναν από τους 5 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

 Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας διαμορφώνουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, με επιπτώσεις και στον τουρισμό της Ανατολικής Μεσογείου. Η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά σε συνέντευξή της στο Tornos News, σπεύδει να υπογραμμίσει ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου για τη νέα χρονιά δεν έχουν ευκαιριακό χαρακτήρα και δεν στοχεύουν σε προσωρινά οφέλη, που τυχόν θα προκύψουν από την ανακοπή του τουριστικού ρεύματος σε ανταγωνίστριες χώρες. Η σταθερότητα σε συνθήκες ειρήνης και οι συνεργασίες στην ευρύτερη περιοχή, λέει, ωφελεί περισσότερο τον ελληνικό τουρισμό.

Στη συνέντευξή της η κυρία Κουντουρά αποκαλύπτει ότι:

** Η καμπάνια του 2016 θα αναδεικνύει την Ελλάδα  ως έναν παγκόσμιο  ελκυστικό  προορισμό,θα ενισχύει την εικόνα της ως ασφαλή προορισμό, και θα τονίζει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ως προορισμό τεσσάρων εποχών.

** Η καμπάνια θα υλοποιηθεί με άξονες την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και την ανάδειξη νέων, άγνωστων μέχρι σήμερα στο εξωτερικό προορισμών, ώστε να καταστούν ευρέως δημοφιλείς στη διεθνή αγορά. 

** Η Ρωσική αγορά αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον ελληνικό τουρισμό. Γι αυτό, οι επικοινωνιακές και επιχειρησιακές δράσεις θα έχουν μακροπρόθεσμη στόχευση. Στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας το 2016 θα δοθεί η ευκαιρία για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα.

** Θεσμικά, διαμορφώνεται νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη του εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού. Μάλιστα, στο υπουργείο θα διαμορφωθεί αυτοτελής Διεύθυνση εναλλακτικού τουρισμού.

 ** "Όραμά μας", καταλήγει, " είναι μέσα από το τετραετές στρατηγικό σχέδιο που εφαρμόζουμε να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως έναν από τους πέντε  κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς. Ο στόχος αυτός, με την συνεργασία και συμπόρευση του τουριστικού κόσμου της χώρας στην εθνική αυτή προσπάθεια, θεωρούμε ότι είναι απολύτως εφικτός". 

 Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

 -Κυρία υπουργέ, ο ελληνικός τουρισμός κατέγραψε το 2015 νέο ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα, συνεχίζοντας μια συνεχή τριετία ανάπτυξης. Η νέα χρονιά έρχεται με πολλές γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που διαμορφώνουν νέα δεδομένα στη διακίνηση τουριστών. Εκτιμάτε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα βγει ωφελημένος από αυτές τις εξελίξεις;

- Ο διεθνής προβληματισμός για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και η διαφαινόμενη στο εξωτερικό τάση μετάθεσης των κρατήσεων για τις αρχές του 2016 αποτρέπουν σε αυτή τη χρονική στιγμή ασφαλείς εκτιμήσεις σχετικά με το βαθμό στον οποίον θα επηρεαστεί τελικά η ροή τουριστών από και προς συγκεκριμένες αγορές και περιοχές.

Σε επίπεδο σχεδιασμού για τη νέα χρονιά,  παρά και τα πρώτα θετικά μηνύματα για την Ελλάδα, παραμένουμε σε επαγρύπνηση εξετάζοντας τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται συνεχώς, δεδομένου ότι ο τουρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ένας ευαίσθητος τομέας,  διαρκώς επηρεαζόμενος από τις διεθνείς εξελίξεις.

Οι  δράσεις μας δεν έχουν ευκαιριακό χαρακτήρα και δεν στοχεύουν σε προσωρινά οφέλη που τυχόν προκύπτουν από  την  ανακοπή του τουριστικού ρεύματος προς γειτονικές και  ανταγωνίστριες χώρες. Η σταθερότητα σε συνθήκες ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή ωφελεί πολύ περισσότερο τον τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και επομένως και τον ελληνικό τουρισμό.   Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε άμεσα και διαρκώς την διεισδυτικότητά μας σε όλες τις αγορές- στόχους και έτσι να αντλήσουμε τουρίστες που και φέτος και τις επόμενες χρονιές θα επιλέξουν συνειδητά την Ελλάδα ως την πρώτη τους προτίμηση και όχι ως εναλλακτική λύση. 

- Ποια θα είναι η φιλοσοφία της καμπάνιας, που θα αναπτύξει ο ΕΟΤ το 2016 στις διεθνείς αγορές;

- Χτίζουμε πάνω στα αποτελέσματα της τουριστικής πολιτικής που εφαρμόσαμε εντατικά μέσα στη χρονιά  και στην επιτυχία του 2015, ως έτος-ρεκόρ στις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, και συνεχίζουμε με στόχο την ποσοτική και ποιοτική αύξηση των μεγεθών αυτών. 

Η καμπάνια του 2016 αναδεικνύει την Ελλάδα  ως έναν παγκόσμιο  ελκυστικό  προορισμό, ενισχύει την εικόνα της ως ασφαλή προορισμό, και τονίζει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ως προορισμό τεσσάρων εποχών.

Δίνουμε μέσα από την καμπάνια έμφαση στις  άπειρες επιλογές και τις ξεχωριστές εμπειρίες που μπορούν να ζήσουν οι επισκέπτες μας, γιατί είμαστε ένα μοναδικό σύμπλεγμα νήσων στη Μεσόγειο, διαθέτουμε μία εκπληκτική ενδοχώρα και ως προορισμός μπορούμε να ικανοποιήσουμε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. 

Η καμπάνια θα υλοποιηθεί με άξονες την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και την ανάδειξη νέων, άγνωστων μέχρι σήμερα στο εξωτερικό προορισμών, που επιδιώκουμε να καταστούν ευρέως δημοφιλείς στη διεθνή αγορά. 

- Υπάρχουν πολλές προσδοκίες για αυξημένη προσέλκυση Ρώσων τουριστών το 2016, μετά τα συμβάντα σε Τουρκία και Αίγυπτο. Θα υπάρξει από τον ΕΟΤ ειδική καμπάνια στη Ρωσία; Θα μπορέσουν οι Προξενικές Αρχές της χώρας μας να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση για ταξίδια Ρώσων στη χώρα μας;

- H Ρωσία είναι αγορά προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό και μπορεί με τις κατάλληλες ενέργειες να αποτελέσει σε μακροπρόθεσμη βάση μία σταθερή και ισχυρή δεξαμενή άντλησης επισκεπτών.  Οι Ρώσοι έχουν αποδείξει ότι αγαπούν την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, τον πολιτισμό και την ιστορία μας, το θρησκευτικό μας πλούτο.

Το  2016, εκτιμούμε ότι θα αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών και στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας προχωρούμε σε σύσφιξη και των τουριστικών σχέσεων, μέσα και από τις πολλαπλές διμερείς πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει σε όλη την Ελλάδα.

Η ενίσχυση της παρουσίας μας στη Ρωσική αγορά με επικοινωνιακές και επιχειρησιακές δράσεις αποτελεί στρατηγική μας επιλογή. Παράλληλα  ενισχύουμε τη συνεργασία  μας με Ρώσους tour operators και κλείνουμε συμφωνίες για  να ενισχυθεί η τουριστική ροή προς τη χώρα μας το 2016. 

Η διευκόλυνση των διαδικασιών εισόδου στη χώρα μας είναι φυσικά ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα και ήδη από κοινού με το υπουργείο Εξωτερικών, επεξεργαζόμαστε όλους τους δυνατούς τρόπους που θα καταστήσουν εφικτή την ταχύτερη έκδοση της νέας βιομετρικής βίζας από τις  εκτός  Σένγκεν χώρες, που είναι και αγορές- στόχοι.

Ποιές νομοθετικές παρεμβάσεις έρχονται

- Ποιες νομοθετικές παρεμβάσεις στον τουρισμό επεξεργάζεστε και πότε αναμένεται η κατάθεσή τους στη Βουλή;

Σχεδιάζουμε και θα προωθήσουμε  άμεσα μέσα στο 2016  νομοθετικές παρεμβάσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα και τις ιαματικές πηγές, καθορίζοντας έτσι  το πλαίσιο λειτουργίας των αντίστοιχων τουριστικών υποδομών. Οι δύο αυτές ρυθμίσεις προστίθενται στις πρόσφατες  παρεμβάσεις που προηγήθηκαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 για τον καθορισμό των λειτουργικών προδιαγραφών και θέματα αδειοδοτήσεων των ορειβατικών καταφυγίων και των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων (κάμπινγκ).

Παράλληλα διαμορφώνουμε το  νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη του εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού στη χώρα, και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σχετικές ρυθμίσεις.

Προτεραιότητά μας μέσα στη χρονιά είναι να προχωρήσουμε σε αλλαγές-τομές στην τουριστική εκπαίδευση. Σχεδιάζουμε ένα νέο και ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα έρθει να αποκαταστήσει μακροχρόνια προβλήματα και  ελλείψεις  του παρελθόντος, και θα αναβαθμίσει και θα εξειδικεύσει τα προγράμματα εκπαίδευσης του τουριστικού δυναμικού της χώρας, που είναι και το πλέον αντιπροσωπευτικό πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα δίνουν λύσεις σε εκκρεμότητες και σε ανάγκες διαφόρων κλάδων της τουριστικής αγοράς. Οι παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις καθώς και επιπλέον παρεμβάσεις -ανακοινώσιμες στην ώρα τους- θα κατατεθούν σταδιακά μέσα στη χρονιά.

Ο 12μηνος τουρισμός στην πράξη

- Πώς θα στηρίξετε την προσπάθεια για 12μηνο τουρισμό, που επί χρόνια μένει στα λόγια..

- Καθορίζεται ήδη όπως προανέφερα το νέο πλαίσιο ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα, που εκτιμούμε ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην προσέλκυση επισκεπτών και τις τέσσερις εποχές και τους δώδεκα μήνες του χρόνου. Σε αυτήν την κατεύθυνση, εντάσσεται και η απόφασή μας για το σχηματισμό αυτοτελούς διεύθυνσης εναλλακτικού τουρισμού στο υπουργείο με αντικείμενο την προώθηση σε βραχυ-μεσοπρόθεσμο ορίζοντα των θεματικών μορφών και ειδικότερα  του πολιτιστικού τουρισμού, του θρησκευτικού,  του ιατρικού, του ιαματικού, του  τουρισμό υπαίθρου, της γαστρονομίας και της μεσογειακής διατροφής, του συνεδριακού, του θαλάσσιου, του αθλητικού και προπονητικού, του χειμερινού, του τουρισμού πολυτελείας και φυσικά του  city break. 

Προχωρούμε ήδη σε συμφωνίες με tour operators του εξωτερικού για την επιμήκυνση της περιόδου και διαφημίζουμε χειμερινά  πακέτα, πακέτα τουρισμού πόλεως στα ελληνικά αστικά κέντρα αλλά και προγράμματα εναλλακτικών μορφών τουρισμού τεσσάρων εποχών  σε δημοφιλείς και ανερχόμενους εγχώριους προορισμούς στα νησιά και στην ενδοχώρα.

Σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις τοπικές κοινωνίες διαμορφώνουμε εξειδικευμένα προϊόντα και σύνθετα τουριστικά πακέτα, που μέσω του ΕΟΤ και του προγράμματος προώθησης, προβολής και μάρκετινγκ,  θα απευθύνονται κατά περίπτωση σε αγορές-στόχους από όπου και εκτιμούμε ότι θα έχουμε τη μέγιστη ανταπόκριση. 

Όραμά μας είναι μέσα από το τετραετές στρατηγικό σχέδιο που εφαρμόζουμε να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως έναν από τους πέντε  κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς. Ο στόχος αυτός, με την  συνεργασία και συμπόρευση του τουριστικού κόσμου της χώρας στην εθνική αυτή προσπάθεια, θεωρούμε ότι είναι απολύτως εφικτός. 

 
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 26/04 16:05

    Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων

  2. 26/04 14:41

    Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»

  3. 26/04 14:15

    Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google

  4. 26/04 14:06

    Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise

  5. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά

  6. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  7. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  8. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  9. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  10. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5

  11. 26/04 10:06

    Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

  12. 26/04 07:23

    Δεν εγκρίθηκε η μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Κυκλαδικόν στην Ερμούπολη - Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος

  13. 26/04 07:22

    10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου

  14. 26/04 07:18

    Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα

  15. 26/04 07:14

    Mουσείο εναλίων αρχαιοτήτων στον Πειραιά -Κοπή 7 δέντρων σε περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

  16. 26/04 07:10

    Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο

  17. 25/04 22:42

    Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

  18. 25/04 22:20

    Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν

  19. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  20. 25/04 15:25

    Hilton | 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  21. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  22. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  23. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  24. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  25. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  26. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  27. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  28. 25/04 12:11

    Κ. Χατζηδάκης | Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  29. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  30. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  31. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  32. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  33. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  34. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  35. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  36. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  37. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  38. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  39. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  40. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  41. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  42. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  43. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  44. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  45. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  46. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  47. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  48. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  49. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  50. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  51. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  52. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  53. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  54. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  55. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  56. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  57. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  58. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  59. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  60. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  61. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  62. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  63. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  64. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  65. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  66. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  67. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  68. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  69. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  70. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  71. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  72. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  73. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  74. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  75. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  76. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  77. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  78. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  79. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  80. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  81. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  82. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  83. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  84. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  85. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  86. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  87. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  88. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  89. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  90. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  91. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  92. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  93. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  94. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  95. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  96. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  97. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  98. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  99. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  100. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας