Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

Α Decrease font Enlarge font
Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

Αναγνώστης μας, που ήταν στην Αυστραλία, περιγράφει το χρονικό του επαναπατρισμού του. Διαβάστε την οδύσσειά του μέχρι να φτάσει στην Αθήνα...

Όσο και αν ακουγόταν ο κορωνοϊός στην Κίνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Αυστραλία όπου βρισκόμουν, φαινόταν σαν κάτι πολύ μακρινό. Την εποχή που η οικογένεια και οι φίλοι μου στην Ελλάδα μπήκαν σε αυτοαπομόνωση, η ζωή μου, όπως και η ζωή των κατοίκων του Brisbane κυλούσε ομαλά, ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του, στις δραστηριότητές του, στο σινεμά… Ενώ ήξερα ότι ο κορωνοϊός κάποια στιγμή θα ερχόταν και σε αυτή τη γωνιά της γης, σκεφτόμουν, ας ευχαριστηθώ ακόμη την ελευθερία, είμαι καλά εδώ.

Αυτό το φαινομενικά ήρεμο σκηνικό, μέσα σε λίγα 24ωρα άλλαξε την Κυριακή, 22 Μαρτίου, οπότε ανακοινώθηκαν στην Αυστραλία τα πρώτα μέτρα. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλία ανακοίνωνε το κλείσιμο εστιατορίων, καφέ, γυμναστηρίων και συναφών επιχειρήσεων. Ήρθε λοιπόν ο κορωνοϊός και στην Αυστραλία. Γνωρίζοντας ακριβώς την εξέλιξη, καθώς παρακολουθούσα την πορεία του ιού στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήξερα πως αυτό είναι μόλις η αρχή και άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα ήταν ασφαλές και έξυπνο να βιώσω μία κατάσταση που ξέρω πως έρχεται, σε μία ξένη χώρα, χωρίς εγγύηση δουλειάς, κατοικίας και υποστήριξης από οικογένεια και φίλους.

Εκείνο το βράδυ, μπήκα στο διαδίκτυο για να εξετάσω διαθέσιμες πτήσεις προς την Ελλάδα. Εκείνη την στιγμή, μόνο μία αεροπορική εταιρεία εκτελούσε πτήσεις από την Αυστραλία με τελικό προορισμό την Ελλάδα, η Etihad μέσω Abu Dhabi, όμως η τιμή ήταν τριπλάσια από το κανονικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ωριμάσει ακόμη η σκέψη της επιστροφής μέσα μου και έτσι δεν έκλεισα το εισιτήριο, γνωρίζοντας επίσης πως καθημερινώς ακυρώνονται πτήσεις και γνωρίζοντας ότι δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων σε αυτή την περίπτωση.

Την επόμενη μέρα το πρωί, δέχτηκα τηλεφωνήματα και από τις τρεις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, πως σταματάμε. Τότε ήταν που ένιωσα μεγάλη ανασφάλεια για την οικονομική μου θέση, για το πώς η Αυστραλία θα χειριστεί το θέμα από άποψη υγειονομικών κυρίως μέτρων αλλά και γενικότερης υποστήριξης  και το εάν θα με αφορούσαν τα μέτρα αυτά καθώς εγώ βρισκόμουν στην Αυστραλία με working-holiday visa, συνεπώς δεν είχα κανένα δικαίωμα νοσηλείας, οικονομικής βοήθειας και άλλων έκτακτων ωφελημάτων τα οποία ενδεχομένως θα ψηφίζονταν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Αποφάσισα λοιπόν να καλέσω την πρεσβεία της Ελλάδας στην Αυστραλία. Φάνηκε να μην γνωρίζουν επακριβώς την κατάσταση των πτήσεων, αφού ρώτησαν εμένα για το εάν υπάρχουν πτήσεις, ποια αεροπορική εταιρεία τις εκτελεί και άλλες σχετικές πληροφορίες. Δεν έλαβαν θέση για το εάν θα έπρεπε να γυρίσω ή όχι, μου είπαν ότι αν θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα, θα πρέπει να το πράξω άμεσα, όσο ακόμη υπάρχουν εμπορικές πτήσεις, καθώς δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, αφού δεν έχει εγκριθεί ή επιβεβαιωθεί κάτι. Το μόνο που μπορούσαν να μου πουν, είναι ότι υπάρχουν σκέψεις συνεργασίας με την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε να μπουν πτήσεις charter από την Αυστραλία προς την Ευρώπη γενικώς, ωστόσο δεν ήξεραν ούτε το εάν τελικά θα γίνει κάτι τέτοιο, ούτε τον τρόπο, σε περίπτωση που θα αποφασιζόταν.  Στη συνέχεια, μου είπαν να πάρω το προξενείο της Βρισβάνης και να δώσω τα στοιχεία μου εκεί, εφόσον από τα προξενεία θα συγκέντρωνε η πρεσβεία τα στοιχεία των ενδιαφερομένων. Στην επικοινωνία μου με το προξενείο, δεν έμαθα κάτι περισσότερο.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή το πρωί της Τρίτης, διαπιστώνω ότι όλες οι πτήσεις της Etihad είχαν ακυρωθεί, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν το κλείσιμο των συνόρων τους. Από εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχε πλέον καμία πιθανή αεροπορική σύνδεση της Αυστραλίας με την Ελλάδα. Καλώ αμέσως το προξενείο, τους ενημερώνω εγώ γι’ αυτό. Δεν το ήξεραν καν. Επίσης, μου είπαν ότι ίσως να είχαν νεότερα από την Πέμπτη γιατί την επόμενη ημέρα ήταν 25η Μαρτίου και δεν θα λειτουργούσαν...

Παρακολουθούσα πυρετωδώς και τα ελληνικά νέα και τα αυστραλιανά, ώστε να ενημερώνομαι κάθε λεπτό για τις εξελίξεις. Σε αυτή μου την αναζήτηση πληροφοριών, ακούω σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης συνέντευξη του γενικού πρόξενου της Ελλάδος στην Αυστραλία, ο οποίος ανέφερε πως, όσο υπάρχουν εμπορικές πτήσεις, δεν εξετάζεται τίποτα εναλλακτικό από την πρεσβεία. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν πράγματι υπάρχουν πτήσεις, εφόσον από όσο γνώριζαν όλοι δεν υπήρχαν συνδέσεις, ο Έλληνας πρόξενος απάντησε ότι, ναι υπάρχει μία αεροπορική εταιρεία η οποία εκτελεί πτήσεις. Συνδέομαι αμέσως στο διαδίκτυο και όντως βλέπω πως η Qatar Airways ανακοίνωσε κάποια επιπλέον δρομολόγια και είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εκτελεί πτήσεις από την Αυστραλία προς την Ευρώπη.

Εισιτήρια από 1.500 έως 12.000 ευρώ!

Το κόστος των εισιτηρίων ήταν αστρονομικό, αντί για 600-700 ευρώ που θα κόστιζε ένα αντίστοιχο one way ticket, απλής δηλαδή μετάβασης, είδα ότι οι τιμές ξεκινούσαν από 1.500 ευρώ και έφταναν μέχρι και τα 12.000 ευρώ! Για τις επόμενες ημέρες, υπήρχαν διαθέσιμα μόνο τα εισιτήρια των 8.000 ευρώ και άνω, κι έτσι έκλεισα το πρώτο εισιτήριο που βρήκα στην επίσης αυξημένη, αλλά λογικότερη συγκριτικά τιμή, των 1.600 ευρώ για την επόμενη Τρίτη, δηλαδή 6 ημέρες μετά. Πτήση διάρκειας 26 ωρών…  Κατόπιν εορτής, τη Δευτέρα, με κάλεσε το προξενείο, για να με ενημερώσει ότι υπάρχουν οι πτήσεις που ήδη είχα βρει και να βεβαιωθεί ότι έχω τακτοποιήσει την επιστροφή μου. Είχα πολύ μεγάλο άγχος αυτές τις 5 ημέρες,  καθώς η κατάσταση άλλαζε συνεχώς όσον αφορά τις ακυρώσεις πτήσεων, τη λήψη περιοριστικών μέτρων και τις απαγορεύσεις. Εκείνες λοιπόν τις μέρες της αγωνίας, διαβάζω σε ένα ρεπορτάζ ότι ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παύσης των επαναπατρισμών και καθολικού κλεισίματος των συνόρων.

Έρχεται και το βράδυ της Δευτέρας, όπου ενημερώνομαι ότι η αεροπορική εταιρεία με την οποία θα πετάξω, αλλάζει το τελευταίο σκέλος της πτήσης μου και έτσι θα πρέπει περάσω ένα βράδυ στο αεροδρόμιο της Ντόχα. Δεν μου δινόταν καμία ουσιαστικά επιλογή,  ή θα ακύρωνα το εισιτήριό μου χωρίς να πάρω τα χρήματά μου πίσω, ή θα δεχόμουν την αλλαγή. Δέχτηκα λοιπόν την αλλαγή.

Ήρθε η στιγμή του μεγάλου ταξιδιού. Την ημέρα της πτήσης μου, αποχαιρετώ φίλους και επαφές μου εκεί (από μακριά..) και φτάνω στο αεροδρόμιο του Brisbane, στο οποίο μαγαζιά και υπηρεσίες, ήταν όλα κλειστά. Οι επιβάτες μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνο ως προς τα απολύτως απαραίτητα. Στην πρώτη πτήση, καθόμασταν στο αεροπλάνο ένας παρά ένας. Οι μεσαίες θέσεις ήταν κενές. Φτάνω στο Σύδνεϋ και στον χώρο αναχωρήσεων και check in, επιτρεπόταν η είσοδος μόνο όσων είχαν πτήση. Συγκεκριμένα μας ζητούσαν να δείξουμε στο κινητό την κράτησή μας πριν μπούμε μέσα στο αεροδρόμιο.

Και σε αυτό το αεροδρόμιο, όλοι οι χώροι ήταν κλειστοί και υποφωτισμένοι. Μάλλον τα φώτα είχαν τεθεί σε οικονομική λειτουργία και το μόνο που ήταν ανοιχτό, ήταν το γκισέ του check-in της Qatar. Δυστυχώς στο γκισέ γινόταν το  αδιαχώρητο. Μας είχαν και περιμέναμε πάνω από μιάμιση ώρα όρθιοι σε μία τεράστια ουρά…Υποθέτω ότι λειτουργούσαν με ελάχιστο προσωπικό.  Μόλις έφτασε επιτέλους η σειρά μου και έκανα το check-in, μου είπαν ότι θα πρέπει να βιαστώ γιατί η πύλη θα κλείσει! Μπαίνω γρήγορα στο αεροπλάνο για την 15ωρη πτήση και προς έκπληξή μου το αεροπλάνο γεμάτο, ούτε μία κενή θέση! Ποιες αποστάσεις; Ποιες προφυλάξεις;  Με εισιτήριο τριπλάσιας τιμής, αλλά το αεροπλάνο γεμάτο, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ των επιβατών…

Με τα πολλά φτάνω στη Ντόχα. Ακόμη μία εικόνα αεροδρομίου τρομαχτική. Απόλυτη ερημιά και νεκρική σιγή. Όμως υπήρχαν πτήσεις προς την Ευρώπη, την Αθήνα, την Αγγλία και την Ιταλία. Ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα πάρει μαζί μου sleeping bag και έτσι εξουθενωμένη από το ήδη πολύωρο ταξίδι των 19 ωρών, στρώνω τον σάκο μου σε μία γωνία του αεροδρομίου και κοιμάμαι για 4 ώρες. Κατόπιν σηκώνομαι και κατευθύνομαι προς την πύλη για την αναχώρηση, όπου ακούω και τα πρώτα λυτρωτικά ελληνικά. Στην  πτήση των 4 ωρών προς την Αθήνα, το αεροπλάνο ήταν άδειο σχεδόν, έφτανε ίσως στο 1/3 της πληρότητας, οπότε ένιωθα πολύ περισσότερο ασφαλής.

Φτάνω στην Ελλάδα,  προσγειώνομαι επιτέλους στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Αν και γνωρίζω την υποχρεωτική και αυστηρή καραντίνα που με περιμένει, το καλοκαίρι που άφησα πίσω μου για να συναντήσω μία κρύα και βροχερή Αθήνα, νιώθω μία τεράστια ανακούφιση και ασφάλεια.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 30/09 11:53

  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και στις επιχειρήσεις ζητεί ο Δήμος Λειψών

 2. 30/09 11:40

  Via Eurasia – Η πεζοπορική διαδρομή που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία

 3. 30/09 11:38

  TUI: Τέλος λειτουργίας για τον ιστορικό Ολλανδό τουρ οπερέιτορ KRAS

 4. 30/09 11:29

  Αλ. Βασιλικός: Η πανδημία επιτάχυνε τις νέες τάσεις στα ξενοδοχεία – Νέες ανάγκες στην τουριστική εκπαίδευση

 5. 30/09 11:27

  Αφιέρωμα Τουριστική Εκπαίδευση: Τι λένε Κόνσολας, Βασιλικός, Τάσιος, ΣΕΤΕ, Τσιλίδης, Τόλη και Ματσίγκος

 6. 30/09 11:25

  HAPCO: Η τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα χρειάζεται Πανεπιστημιακή Σχολή – Το ζωντανό συνέδριο δεν θα πεθάνει

 7. 30/09 11:25

  Ποια είναι τα περιζήτητα τουριστικά επαγγέλματα στην Ευρώπη

 8. 30/09 11:25

  Oι θέσεις του ΣΕΤΕ για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

 9. 30/09 11:25

  Επιστημονικό Συμβούλιο Διασφάλισης Ποιότητας της Τουριστικής Εκπαίδευσης

 10. 30/09 11:25

  ΠΟΞ: Εκπαίδευση, Εξειδίκευση, Πιστοποίηση το τρίπτυχο της επιτυχημένης σταδιοδρομίας στον τουρισμό

 11. 30/09 11:25

  Συνέντευξη Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα: «Τώρα είναι η ώρα για μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση»

 12. 30/09 11:25

  Επανάσταση στην Ευρώπη για την απόκτηση δεξιοτήτων των εργαζομένων στη νέα εποχή, που έφερε η πανδημία

 13. 30/09 11:25

  FedHATTA: Ανθρωποκεντρικές και ψηφιακές οι ανάγκες της σύγχρονης τουριστικής εκπαίδευσης

 14. 30/09 11:20

  ACT: Προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στον Τουρισμό και την Φιλοξενία

 15. 30/09 11:20

  Άμεση ανάγκη για αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, που θα καλύπτει τις ανάγκες της νέας εποχής

 16. 30/09 11:20

  Γ. Ματσίγκος: Φως στο τούνελ για την τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα

 17. 30/09 11:11

  Αφιέρωμα: Σπουδές στα Τουριστικά

 18. 30/09 10:51

  Οι άγνωστοι παράξενοι σχηματισμοί και το σεληνιακό τοπίο της Ελλάδας

 19. 30/09 10:49

  Η ελληνική εκκλησία που αποτελεί μια από τις πιο παράξενες του κόσμου

 20. 30/09 10:33

  Eνισχύσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Χαλκιδική

 21. 30/09 10:31

  Οι θησαυροί των δρόμων – 10 +1 βρύσες της Αχαΐας

 22. 30/09 10:30

  Γαλλία: Το σχέδιο για την ανάκαμψη του τουρισμού – Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τον Οκτώβριο

 23. 30/09 10:29

  Κορωνοϊός-Β. Ιρλανδία: Νέα μέτρα για μπαρ και εστιατόρια

 24. 30/09 10:24

  Η ΚΥΑ για το πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

 25. 30/09 10:16

  Μ.Κόνσολας: Προτεραιότητα η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και η επόμενη ημέρα

 26. 29/09 18:33

  Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Αρνητικά όλα τα τεστ- λανθασμένος ο συναγερμός

 27. 29/09 18:22

  Δωρεά του Γρ. Τάσιου σε πολιτιστικό κέντρο και ΚΑΠΗ στη Χαλκιδική

 28. 29/09 18:08

  Κορίνα Λιούτα: Δικαίωμα πρόσβασης στα ΑμεΑ σε κάθε περιοχή και γωνιά της χώρας μας

 29. 29/09 18:03

  Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού- ιδρύεται Εθνικό Παρατηρητήριο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

 30. 29/09 17:29

  Άνοιξαν οι συμμετοχές στο «Τουρισμός για όλους» μέσω τουριστικών γραφείων

 31. 29/09 16:33

  FedHATTA: Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΤΑΝΤΠ

 32. 29/09 16:30

  Ματαιώνεται το Santorini Experience 2020 - Νέο ραντεβού στις 1-3 Οκτωβρίου 2021

 33. 29/09 16:27

  Πως γίνονται οι συμφωνίες για προαιρετικές μειώσεις ενοικίων

 34. 29/09 16:08

  Βρετανία: Νέο πλήγμα στις αερομεταφορές - Η κυβέρνηση προωθεί αύξηση του δασμού επιβατών στις πτήσεις

 35. 29/09 16:02

  Υπ.Τουρισμού: Πρόσκληση στα τουριστικά γραφεία για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους"

 36. 29/09 15:46

  TUI: Πιθανώς λανθασμένος ο συναγερμός στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 - Αρνητικά τα νέα τεστ

 37. 29/09 15:27

  Η Lufthansa αναμένει το «πράσινο φως» για τα γρήγορα τεστ ώστε να ανοίξουν οι πτήσεις με τις ΗΠΑ

 38. 29/09 14:30

  Προκηρύχθηκε ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

 39. 29/09 14:28

  Tax Free αγορές: Πάνω από τους μισούς διεθνείς αγοραστές έτοιμοι να επιστρέψουν στα ταξίδια στο εξωτερικό

 40. 29/09 14:14

  Grandhotel "Hessischer Hof": Κλείνει η “Μ. Βρετανία” της Φρανκφούρτης

 41. 29/09 13:36

  Spies: Ρόδος και Κρήτη οι top προορισμοί των Δανών για διακοπές αυτό το φθινόπωρο – Νέα πτήση για Ρόδο

 42. 29/09 13:33

  Αποδίδεται αύριο Τετάρτη ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης (video)

 43. 29/09 12:43

  FedHATTA: Virtual RoadShow για την παρουσίαση της Ελλάδας στην αγορά της Ινδίας

 44. 29/09 12:39

  Η Ελλάδα ξεπέρασε το όριο ρυθμού μετάδοσης COVID της Βρετανίας – Ορατός ο κίνδυνος για καραντίνα

 45. 29/09 12:19

  Νεμέα: Η φθινοπωρινή εξόρμηση που πρέπει να κάνεις

 46. 29/09 12:18

  Το ελληνικό «μυθικό» δάσος που αξίζει να περπατήσεις

 47. 29/09 12:16

  TUI: Ακυρώσεις διακοπών στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

 48. 29/09 12:03

  Live Webinar με κορυφαία στελέχη της Ελληνικής Οικονομίας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 49. 29/09 11:59

  Η επόμενη μέρα του τουρισμού στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα

 50. 29/09 11:53

  EASA: Εξαιρετικά χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού στις πτήσεις

 51. 29/09 11:30

  ΙΝΣΕΤΕ: Ο εισερχόμενος τουρισμός ανά αγορά και περιφέρεια και οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2019

 52. 29/09 11:25

  Μόλις το 5% των Γερμανών επιθυμεί διακοπές στο εξωτερικό αυτό το φθινόπωρο

 53. 29/09 11:24

  Διαγωνισμός στα Κοινωνικά Δίκτυα για την προβολή της Ρόδου

 54. 29/09 11:08

  Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται μείωση ενοικίου 40% τον Σεπτέμβριο

 55. 29/09 11:05

  «On sourit pour la photo»: Η γαλλική ταινία - ύμνος για το ελληνικό καλοκαίρι

 56. 29/09 10:49

  "Εργαστείτε από τον Παράδεισο": Πρόσκληση από τον δήμαρχο της πόλης Μπενιντόρμ

 57. 29/09 10:47

  Τυνησία: Έως 70% η μείωση των τουριστικών εσόδων το 2020

 58. 29/09 10:32

  Δήμος Καρπενησίου: Κατά της εγκατάστασης αιολικού σταθμού, υπέρ των προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης

 59. 29/09 10:31

  Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης 4όροφου κτιρίου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 60. 29/09 10:29

  Νέο χρέος 96 δισ. ευρώ το 2021 για τη γερμανική οικονομία

 61. 28/09 19:22

  Χ.Θεοχάρης: Άμεση ανάγκη η υιοθέτηση κοινών Ευρωπαϊκών μέτρων στον τουρισμό

 62. 28/09 19:15

  Τι λέει η TUI για το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», με τα κρούσματα κορωνοϊού

 63. 28/09 19:00

  Περιφέρεια Κρήτης: Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από 3.000 έως 40.000 ευρώ στις μικρές επιχειρήσεις

 64. 28/09 16:20

  Άρση των περιοριστικών μέτρων σε Ηράκλειο και Χανιά ζητεί ο κ.Αρναουτάκης από τον πρωθυπουργό

 65. 28/09 16:10

  ΣΕΤΕ: Αίτημα για συμπληρώσεις στα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων

 66. 28/09 15:57

  Costa Cruises: Η Ελλάδα στα προγράμματα κρουαζιέρας του 2021

 67. 28/09 14:13

  Νέα δέσμη ενεργειών στην Αθήνα για την πανδημία

 68. 28/09 14:06

  Μεγαλύτερο από πέρυσι το μερίδιο των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία τον Αύγουστο

 69. 28/09 13:25

  ECTAA: Ο ευρωπαϊκός κλάδος οργανωμένων ταξιδίων συζητά για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

 70. 28/09 13:23

  Κομισιόν: Ενιαίοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην ΕΕ βάσει εβδομαδιαίου χάρτη

 71. 28/09 13:14

  Ο θρύλος με την πριγκίπισσα σε ένα ελληνικό εκκλησάκι διαφορετικό από τα άλλα

 72. 28/09 13:12

  Ο άγνωστος Λόφος Οχυρού στη Ραφήνα και η ιστορία του

 73. 28/09 13:11

  WTTC: Πώς ο τουρισμός θα περάσει ομαλά στην ανάκαμψη – Οι νέες απαιτήσεις για τους προορισμούς

 74. 28/09 12:50

  Aegean: -88% ο κύκλος εργασιών το β' τρίμηνο

 75. 28/09 12:09

  Η Ελλάδα ο πιο περιζήτητος προορισμός ταξιδίων για τους Γάλλους το 2021

 76. 28/09 12:06

  Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο σε ελληνικά νησιά: 12 κρούσματα κορωνοϊού στο Mein Schiff!

 77. 28/09 11:43

  TUI: Νέα καμπάνια στις Σκανδιναβικές χώρες (video)

 78. 28/09 10:49

  Airbnb: Νέα πλατφόρμα ειδικά για τη συνεργασία με τις πόλεις

 79. 28/09 10:34

  Δ.Φραγκάκης: Η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας -video του ΕΟΤ “Greece. Always Epic”

 80. 28/09 10:25

  Χάρης Θεοχάρης: Εστίαση στην ποιότητα το 2021

 81. 28/09 10:24

  Δήμος Ικαρίας: Aίτημα για εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ

 82. 28/09 10:22

  Eνισχύσεις για νέα ξενοδοχεία σε Ζάκυνθο και Μήλο

 83. 28/09 10:21

  Αναγνωρίστηκε άλλη μία ιαματική πηγή στην Αιδηψό

 84. 28/09 10:18

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια

 85. 28/09 10:16

  Ισραήλ: Nέο πακέτο οικονομικής βοήθειας επιχειρήσεων και εργαζομένων έως τον Ιούνιο του 2021

 86. 28/09 10:13

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης: Πρωτοφανής μείωση στις διανυκτερεύσεις και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο στο 8μηνο

 87. 27/09 13:01

  Αποφάσεις για νέο ξενοδοχείο στη Ρεντίνα Βόλβης και για συνένωση ξενοδοχείων στην Κω

 88. 27/09 13:00

  Αυξάνονται οι πτωχεύσεις και η ανεργία στη Γαλλία

 89. 27/09 12:59

  Κορωνοϊός: Τα κίνητρα των εξωτικών προορισμών για την προσέλκυση τηλε-εργαζόμενων

 90. 27/09 12:51

  Γρ.Τάσιος: Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

 91. 26/09 16:36

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Προσαρμογή στα νέα δεδομένα

 92. 26/09 16:29

  Ηνωμένο Βασίλειο: Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε τουρισμό και εστίαση

 93. 26/09 16:22

  Κορωνοϊός: Με εικονική συμμετοχή του κοινού η Πρωτοχρονιά στην Times Square της Νέας Υόρκης

 94. 26/09 16:20

  Νέο "υπερεργοστάσιο" κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στο Βερολίνο

 95. 26/09 16:11

  Μ.Κόνσολας: Η Αστυπάλαια μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το πέρασμα στην πράσινη τουριστική οικονομία

 96. 25/09 15:50

  Γερμανός υπουργός Υγείας: "Μην ταξιδέψετε το χειμώνα και τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό"

 97. 25/09 15:28

  ΕasyJet holidays | Δραματικές αλλαγές στις προτιμήσεις των Βρετανών στις διακοπές το 2021

 98. 25/09 14:35

  Lufthansa: Παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες για το Oktoberfest σε πτήσεις της Αθήνας και της Σαντορίνης

 99. 25/09 14:29

  Ένωση Ξενοδόχων Κω: Συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα

 100. 25/09 14:22

  Ένωση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» Ν. Ηρακλείου | Μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζομένους και επιχειρηματίες του τουρισμού