Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

Α Decrease font Enlarge font
Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

Αναγνώστης μας, που ήταν στην Αυστραλία, περιγράφει το χρονικό του επαναπατρισμού του. Διαβάστε την οδύσσειά του μέχρι να φτάσει στην Αθήνα...

Όσο και αν ακουγόταν ο κορωνοϊός στην Κίνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Αυστραλία όπου βρισκόμουν, φαινόταν σαν κάτι πολύ μακρινό. Την εποχή που η οικογένεια και οι φίλοι μου στην Ελλάδα μπήκαν σε αυτοαπομόνωση, η ζωή μου, όπως και η ζωή των κατοίκων του Brisbane κυλούσε ομαλά, ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του, στις δραστηριότητές του, στο σινεμά… Ενώ ήξερα ότι ο κορωνοϊός κάποια στιγμή θα ερχόταν και σε αυτή τη γωνιά της γης, σκεφτόμουν, ας ευχαριστηθώ ακόμη την ελευθερία, είμαι καλά εδώ.

Αυτό το φαινομενικά ήρεμο σκηνικό, μέσα σε λίγα 24ωρα άλλαξε την Κυριακή, 22 Μαρτίου, οπότε ανακοινώθηκαν στην Αυστραλία τα πρώτα μέτρα. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλία ανακοίνωνε το κλείσιμο εστιατορίων, καφέ, γυμναστηρίων και συναφών επιχειρήσεων. Ήρθε λοιπόν ο κορωνοϊός και στην Αυστραλία. Γνωρίζοντας ακριβώς την εξέλιξη, καθώς παρακολουθούσα την πορεία του ιού στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήξερα πως αυτό είναι μόλις η αρχή και άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα ήταν ασφαλές και έξυπνο να βιώσω μία κατάσταση που ξέρω πως έρχεται, σε μία ξένη χώρα, χωρίς εγγύηση δουλειάς, κατοικίας και υποστήριξης από οικογένεια και φίλους.

Εκείνο το βράδυ, μπήκα στο διαδίκτυο για να εξετάσω διαθέσιμες πτήσεις προς την Ελλάδα. Εκείνη την στιγμή, μόνο μία αεροπορική εταιρεία εκτελούσε πτήσεις από την Αυστραλία με τελικό προορισμό την Ελλάδα, η Etihad μέσω Abu Dhabi, όμως η τιμή ήταν τριπλάσια από το κανονικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ωριμάσει ακόμη η σκέψη της επιστροφής μέσα μου και έτσι δεν έκλεισα το εισιτήριο, γνωρίζοντας επίσης πως καθημερινώς ακυρώνονται πτήσεις και γνωρίζοντας ότι δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων σε αυτή την περίπτωση.

Την επόμενη μέρα το πρωί, δέχτηκα τηλεφωνήματα και από τις τρεις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, πως σταματάμε. Τότε ήταν που ένιωσα μεγάλη ανασφάλεια για την οικονομική μου θέση, για το πώς η Αυστραλία θα χειριστεί το θέμα από άποψη υγειονομικών κυρίως μέτρων αλλά και γενικότερης υποστήριξης  και το εάν θα με αφορούσαν τα μέτρα αυτά καθώς εγώ βρισκόμουν στην Αυστραλία με working-holiday visa, συνεπώς δεν είχα κανένα δικαίωμα νοσηλείας, οικονομικής βοήθειας και άλλων έκτακτων ωφελημάτων τα οποία ενδεχομένως θα ψηφίζονταν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Αποφάσισα λοιπόν να καλέσω την πρεσβεία της Ελλάδας στην Αυστραλία. Φάνηκε να μην γνωρίζουν επακριβώς την κατάσταση των πτήσεων, αφού ρώτησαν εμένα για το εάν υπάρχουν πτήσεις, ποια αεροπορική εταιρεία τις εκτελεί και άλλες σχετικές πληροφορίες. Δεν έλαβαν θέση για το εάν θα έπρεπε να γυρίσω ή όχι, μου είπαν ότι αν θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα, θα πρέπει να το πράξω άμεσα, όσο ακόμη υπάρχουν εμπορικές πτήσεις, καθώς δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, αφού δεν έχει εγκριθεί ή επιβεβαιωθεί κάτι. Το μόνο που μπορούσαν να μου πουν, είναι ότι υπάρχουν σκέψεις συνεργασίας με την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε να μπουν πτήσεις charter από την Αυστραλία προς την Ευρώπη γενικώς, ωστόσο δεν ήξεραν ούτε το εάν τελικά θα γίνει κάτι τέτοιο, ούτε τον τρόπο, σε περίπτωση που θα αποφασιζόταν.  Στη συνέχεια, μου είπαν να πάρω το προξενείο της Βρισβάνης και να δώσω τα στοιχεία μου εκεί, εφόσον από τα προξενεία θα συγκέντρωνε η πρεσβεία τα στοιχεία των ενδιαφερομένων. Στην επικοινωνία μου με το προξενείο, δεν έμαθα κάτι περισσότερο.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή το πρωί της Τρίτης, διαπιστώνω ότι όλες οι πτήσεις της Etihad είχαν ακυρωθεί, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν το κλείσιμο των συνόρων τους. Από εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχε πλέον καμία πιθανή αεροπορική σύνδεση της Αυστραλίας με την Ελλάδα. Καλώ αμέσως το προξενείο, τους ενημερώνω εγώ γι’ αυτό. Δεν το ήξεραν καν. Επίσης, μου είπαν ότι ίσως να είχαν νεότερα από την Πέμπτη γιατί την επόμενη ημέρα ήταν 25η Μαρτίου και δεν θα λειτουργούσαν...

Παρακολουθούσα πυρετωδώς και τα ελληνικά νέα και τα αυστραλιανά, ώστε να ενημερώνομαι κάθε λεπτό για τις εξελίξεις. Σε αυτή μου την αναζήτηση πληροφοριών, ακούω σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης συνέντευξη του γενικού πρόξενου της Ελλάδος στην Αυστραλία, ο οποίος ανέφερε πως, όσο υπάρχουν εμπορικές πτήσεις, δεν εξετάζεται τίποτα εναλλακτικό από την πρεσβεία. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν πράγματι υπάρχουν πτήσεις, εφόσον από όσο γνώριζαν όλοι δεν υπήρχαν συνδέσεις, ο Έλληνας πρόξενος απάντησε ότι, ναι υπάρχει μία αεροπορική εταιρεία η οποία εκτελεί πτήσεις. Συνδέομαι αμέσως στο διαδίκτυο και όντως βλέπω πως η Qatar Airways ανακοίνωσε κάποια επιπλέον δρομολόγια και είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εκτελεί πτήσεις από την Αυστραλία προς την Ευρώπη.

Εισιτήρια από 1.500 έως 12.000 ευρώ!

Το κόστος των εισιτηρίων ήταν αστρονομικό, αντί για 600-700 ευρώ που θα κόστιζε ένα αντίστοιχο one way ticket, απλής δηλαδή μετάβασης, είδα ότι οι τιμές ξεκινούσαν από 1.500 ευρώ και έφταναν μέχρι και τα 12.000 ευρώ! Για τις επόμενες ημέρες, υπήρχαν διαθέσιμα μόνο τα εισιτήρια των 8.000 ευρώ και άνω, κι έτσι έκλεισα το πρώτο εισιτήριο που βρήκα στην επίσης αυξημένη, αλλά λογικότερη συγκριτικά τιμή, των 1.600 ευρώ για την επόμενη Τρίτη, δηλαδή 6 ημέρες μετά. Πτήση διάρκειας 26 ωρών…  Κατόπιν εορτής, τη Δευτέρα, με κάλεσε το προξενείο, για να με ενημερώσει ότι υπάρχουν οι πτήσεις που ήδη είχα βρει και να βεβαιωθεί ότι έχω τακτοποιήσει την επιστροφή μου. Είχα πολύ μεγάλο άγχος αυτές τις 5 ημέρες,  καθώς η κατάσταση άλλαζε συνεχώς όσον αφορά τις ακυρώσεις πτήσεων, τη λήψη περιοριστικών μέτρων και τις απαγορεύσεις. Εκείνες λοιπόν τις μέρες της αγωνίας, διαβάζω σε ένα ρεπορτάζ ότι ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παύσης των επαναπατρισμών και καθολικού κλεισίματος των συνόρων.

Έρχεται και το βράδυ της Δευτέρας, όπου ενημερώνομαι ότι η αεροπορική εταιρεία με την οποία θα πετάξω, αλλάζει το τελευταίο σκέλος της πτήσης μου και έτσι θα πρέπει περάσω ένα βράδυ στο αεροδρόμιο της Ντόχα. Δεν μου δινόταν καμία ουσιαστικά επιλογή,  ή θα ακύρωνα το εισιτήριό μου χωρίς να πάρω τα χρήματά μου πίσω, ή θα δεχόμουν την αλλαγή. Δέχτηκα λοιπόν την αλλαγή.

Ήρθε η στιγμή του μεγάλου ταξιδιού. Την ημέρα της πτήσης μου, αποχαιρετώ φίλους και επαφές μου εκεί (από μακριά..) και φτάνω στο αεροδρόμιο του Brisbane, στο οποίο μαγαζιά και υπηρεσίες, ήταν όλα κλειστά. Οι επιβάτες μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνο ως προς τα απολύτως απαραίτητα. Στην πρώτη πτήση, καθόμασταν στο αεροπλάνο ένας παρά ένας. Οι μεσαίες θέσεις ήταν κενές. Φτάνω στο Σύδνεϋ και στον χώρο αναχωρήσεων και check in, επιτρεπόταν η είσοδος μόνο όσων είχαν πτήση. Συγκεκριμένα μας ζητούσαν να δείξουμε στο κινητό την κράτησή μας πριν μπούμε μέσα στο αεροδρόμιο.

Και σε αυτό το αεροδρόμιο, όλοι οι χώροι ήταν κλειστοί και υποφωτισμένοι. Μάλλον τα φώτα είχαν τεθεί σε οικονομική λειτουργία και το μόνο που ήταν ανοιχτό, ήταν το γκισέ του check-in της Qatar. Δυστυχώς στο γκισέ γινόταν το  αδιαχώρητο. Μας είχαν και περιμέναμε πάνω από μιάμιση ώρα όρθιοι σε μία τεράστια ουρά…Υποθέτω ότι λειτουργούσαν με ελάχιστο προσωπικό.  Μόλις έφτασε επιτέλους η σειρά μου και έκανα το check-in, μου είπαν ότι θα πρέπει να βιαστώ γιατί η πύλη θα κλείσει! Μπαίνω γρήγορα στο αεροπλάνο για την 15ωρη πτήση και προς έκπληξή μου το αεροπλάνο γεμάτο, ούτε μία κενή θέση! Ποιες αποστάσεις; Ποιες προφυλάξεις;  Με εισιτήριο τριπλάσιας τιμής, αλλά το αεροπλάνο γεμάτο, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ των επιβατών…

Με τα πολλά φτάνω στη Ντόχα. Ακόμη μία εικόνα αεροδρομίου τρομαχτική. Απόλυτη ερημιά και νεκρική σιγή. Όμως υπήρχαν πτήσεις προς την Ευρώπη, την Αθήνα, την Αγγλία και την Ιταλία. Ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα πάρει μαζί μου sleeping bag και έτσι εξουθενωμένη από το ήδη πολύωρο ταξίδι των 19 ωρών, στρώνω τον σάκο μου σε μία γωνία του αεροδρομίου και κοιμάμαι για 4 ώρες. Κατόπιν σηκώνομαι και κατευθύνομαι προς την πύλη για την αναχώρηση, όπου ακούω και τα πρώτα λυτρωτικά ελληνικά. Στην  πτήση των 4 ωρών προς την Αθήνα, το αεροπλάνο ήταν άδειο σχεδόν, έφτανε ίσως στο 1/3 της πληρότητας, οπότε ένιωθα πολύ περισσότερο ασφαλής.

Φτάνω στην Ελλάδα,  προσγειώνομαι επιτέλους στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Αν και γνωρίζω την υποχρεωτική και αυστηρή καραντίνα που με περιμένει, το καλοκαίρι που άφησα πίσω μου για να συναντήσω μία κρύα και βροχερή Αθήνα, νιώθω μία τεράστια ανακούφιση και ασφάλεια.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 18/04 03:14

  Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Τρικάλων

 2. 18/04 03:05

  Επιχορηγήσεις για επέκταση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων στο Ρέθυμνο

 3. 18/04 02:57

  Δήμος Κέας: Υπέρ της επιδότησης για μετατροπή σε καταλύματα παλαιών κατοικιών σε παραδοσιακούς οικισμούς

 4. 18/04 02:53

  Στα 290 δισ. δολ. έως το 2035 η παγκόσμια αγορά τροφίμων με εναλλακτικές, μη ζωικής προέλευσης, πηγές πρωτεΐνης

 5. 18/04 02:39

  «Πράσινο διαβατήριο» και για τις εσωτερικές μετακινήσεις των Ιταλών

 6. 18/04 02:33

  Η αυστριακή Der Standard για το "πείραμα της Ρόδου"

 7. 17/04 12:19

  Από τη Ρωσία φεύγω μόνο με αισιόδοξα μηνύματα

 8. 17/04 09:28

  Ενισχύσεις για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις στα Χανιά

 9. 17/04 09:24

  8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

 10. 17/04 09:21

  Κρίσιμο τεστ για τον ισπανικό συνεδριακό - εκθεσιακό τουρισμό η διοργάνωση του Mobile World Congress

 11. 16/04 20:45

  Υπ. Τουρισμού: Τα πρώτα 7 ξενοδοχεία ή καταλύματα καραντίνας σε Κέρκυρα, Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονο, Κω και Ρόδο

 12. 16/04 19:34

  Αγγλία: Υπό αμφισβήτηση τα γρήγορα τεστ αντιγόνων

 13. 16/04 19:18

  Δωρεάν το PCR test στους πελάτες της προσφέρει η Louis Hotels

 14. 16/04 16:50

  World Bank – ΙΟΒΕ |  Τάσεις και προοπτικές στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική οικονομία - Ο ρόλος του τουρισμού

 15. 16/04 15:54

  Κρήτη: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την προφύλαξη από τον Covid19 στους εργαζομένους και επιχειρηματίες

 16. 16/04 14:53

  Δήλωση Αρναουτάκη για το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και το έγγραφο της ΕΤΑΔ για παράδοση του ακινήτου

 17. 16/04 13:54

  TUI Ρωσίας | 300.000 Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα εάν ανοίξουν οι πτήσεις τον Μάιο

 18. 16/04 13:24

  Ο όμιλος Atlantica Hotels & Resorts φιλοξενεί το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Odyssey of the Seas

 19. 16/04 13:18

  Συνέντευξη | Λ. Τσιλίδης: Τα τουριστικά γραφεία έτοιμα για την “επόμενη ημέρα” του ελληνικού τουρισμού

 20. 16/04 13:09

  Πασχαλινά δώρα από το GB Corner Gifts & Flavors του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία 

 21. 16/04 13:06

  TUI Γερμανίας: 100.000 θέσεις από τη Βασιλεία προς Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο

 22. 16/04 12:13

  MSC Cruises: Ανανεωμένο πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Α. Μεσόγειο με προσεγγίσεις σε ελληνικά νησιά

 23. 16/04 12:08

  Για τα περισσότερα ξενοδοχεία η σεζόν θα αρχίσει μετά τις 15 Ιουνίου- Να οργανωθούν καλύτερα τα χερσαία σύνορα

 24. 16/04 12:03

  AIDA Cruises: Νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα από τις 23 Μαΐου

 25. 16/04 11:54

  ΠΟΞ | Ξενοδοχεία: Παράλογη η αναπλήρωση εργαζομένων, που αποχώρησαν, χωρίς να υπάρχει αντικείμενο εργασίας

 26. 16/04 11:40

  Η περιοχή της Αθήνας που κάποτε ήταν σε μια απέραντη έκταση με χωράφια

 27. 16/04 11:38

  Η παραλία που «χωρίζεται» στα δύο και η μία έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό

 28. 16/04 11:37

  Τα τεστ κάνουν τις διακοπές άπιαστο όνειρο για πολλούς ταξιδιώτες

 29. 16/04 11:10

  Κύπρος: Αλλαγές στο πρωτόκολλο για τα ταξίδια

 30. 16/04 11:07

  Κρήτη: University Business Conference με θέμα «Τουρισμός. Θεωρία & Πράξη»

 31. 16/04 11:04

  Eurowings: Πτήσεις από το Ντόρτμουντ προς Ηράκλειο και Καβάλα

 32. 16/04 10:57

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ τρεις σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις μόδας

 33. 16/04 10:11

  Προωθητική ενέργεια για βίλες και πολυτελείς κατοικίες στην Κρήτη

 34. 16/04 09:54

  Στα χέρια της οικογένειας Δερβένη το ιστορικό ξενοδοχείο Alkyon στην πόλη της Σκιάθου

 35. 16/04 09:21

  Επιχορηγήσεις για νέο ξενοδοχείο και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου σε Ρέθυμνο και Χανιά

 36. 16/04 09:14

  Ταξιδιωτικοί πράκτορες ΗΠΑ: Ανεπανάληπτη η εμπειρία των πρώτων, μετά την πανδημία διακοπών

 37. 16/04 09:12

  Η σημασία των ξενοδοχειακών υπηρεσιών για παιδιά και ενήλικες με αυτισμό

 38. 16/04 08:11

  Οι προβλέψεις για την πορεία της ολλανδικής οικονομίας

 39. 15/04 20:18

  Κλειδώνει συμφωνία Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας -ΕΤΑΔ για παραχώρηση του π. ξενοδοχείου Ξένιος Ζευς

 40. 15/04 19:35

  Η Ryanair ανακοίνωσε το μεγαλύτερο θερινό πρόγραμμα που είχε ποτέ για την Ελλάδα

 41. 15/04 19:13

  Μέχρι την 14η Μαΐου οι περιορισμοί για τους Ρώσους τουρίστες θα έχουν αρθεί

 42. 15/04 17:38

  Ετήσια ενημέρωση της ΟΛΠ Α.Ε. στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

 43. 15/04 16:11

  Greek Maritime Golf Event: Το Γκολφ συναντά τη Ναυτιλία 

 44. 15/04 15:21

  Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Webinar με τίτλο «Οδηγός Επιβίωσης για την επανεκκίνηση του τουρισμού»

 45. 15/04 15:18

  Περιφέρεια Κρήτης: Ο «Καπετάν Μιχάλης» του Καζαντζάκη σε όπερα του Δ. Μαραμή, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 46. 15/04 15:09

  TUI: Τα ελληνικά νησιά στην κορυφή της ζήτησης

 47. 15/04 14:11

  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Το διαβατήριο εμβολιασμού δεν καταργεί τους περιορισμούς στα ταξίδια

 48. 15/04 13:53

  Η TUI ενισχύει τη διοίκηση του σκέλους Δραστηριοτήτων και Ξεναγήσεων – «Είναι το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης»

 49. 15/04 13:32

  Μείωση 79,4% των επιβατών στα αεροδρόμια το α' τρίμηνο του 2021, -61% το Μάρτιο

 50. 15/04 13:26

  Γερμανός υπουργός Υγείας: Τεστ και εμβολιασμοί δεν αρκούν

 51. 15/04 13:21

  This is Arcadia |  Δυναμική έναρξη της καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τον τουρισμό

 52. 15/04 13:07

  Ανοίγει τον Ιούνιο το πολυτελές ξενοδοχείο Cove Paros

 53. 15/04 12:46

  "Ποια είναι η παρούσα κατάσταση της Ελληνικής Τουριστικής Αγοράς;" - Webcast σήμερα από το Παρατηρητήριο Τουρισμού

 54. 15/04 12:34

  Βίντεο: Το άγνωστο Εγγλεζονήσι που μοιάζει σαν να μην είναι στην Ελλάδα

 55. 15/04 12:33

  Η άγνωστη βυθισμένη γέφυρα της Ελλάδας και ο κρατήρας με τα νούφαρα

 56. 15/04 12:32

  Η πανδημία επιτάχυνε τη χρήση πλαστικού χρήματος στις διακοπές

 57. 15/04 12:23

  Περιμένετε μέχρι τις αρχές Μαΐου για τις κρατήσεις, συστήνει στους Βρετανούς υπουργός

 58. 15/04 11:20

  Τροπολογία: Αποζημίωση πτήσεων εκμετάλλευσης τακτικών αεροπορικών γραμμών

 59. 15/04 10:19

  Τουρισμός: Συνεργασία ΕΟΤ-Safe Water Sports για την ασφάλεια σε 3.000 ελληνικές παραλίες

 60. 15/04 09:45

  NextGenerationEU: Έως και 800 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης

 61. 15/04 03:34

  Έρευνα: Ο τουρισμός μετά το lockdown

 62. 15/04 03:31

  Έρευνα: Πώς ο κορωνοϊός προκάλεσε κύμα καινοτομίας σε όλες τις καταναλωτικές βιομηχανίες

 63. 15/04 03:24

  Ερμιόνη: Πράσινο φως για τη μεγάλη 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση Ιnfinity στη θέση του παλιού ξενοδοχείου Costa Perla

 64. 15/04 03:23

  Σε χαμηλά επίπεδα αλλά με σημάδια βελτίωσης η απόδοση στα ξενοδοχεία του Βερολίνου

 65. 15/04 03:20

  Αεροδρόμιο Heathrow: Θα χρειαστούν μερικά χρόνια για την επιστροφή σε κάποιου είδους κανονικότητα

 66. 15/04 03:15

  Από Δευτέρα 19 Απριλίου υποχρεωτικά self tests στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

 67. 15/04 03:05

  «Τώρα είναι η Ώρα», 2η εικονική έκθεση για την επανεκκίνηση της σεζόν στη γερμανόφωνη αγορά | FVW, Virtual Counter Days

 68. 14/04 18:24

  Ποια ακίνητα στη Βόρεια Ελλάδα αξιοποιεί η ΕΤΑΔ

 69. 14/04 17:28

  Συμφωνία των χωρών της ΕΕ για τα ταξιδιωτικά πιστοποιητικά Covid ώστε να ανοίξει ο τουρισμός

 70. 14/04 16:25

  Reuters: Ανοίγει η Ελλάδα από την ερχόμενη εβδομάδα στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς τουρίστες

 71. 14/04 15:35

  Τelegraph: Αυτά τα Ευρωπαϊκά νησιά θα υποδεχθούν Βρετανούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι

 72. 14/04 13:37

  Γερμανικό γραφείο προωθεί τα ελεύθερα ταξίδια στους εμβολιασμένους

 73. 14/04 13:36

  Ryanair: Προσφυγή κατά της απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις κρατικές ενισχύσεις στις Finnair και SAS

 74. 14/04 12:54

  Χιλιάδες πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid έχουν πωληθεί στο διαδίκτυο

 75. 14/04 12:29

  Το μοναστήρι που ξεχωρίζει στο «θρόνο» των Αγράφων

 76. 14/04 12:28

  Το δαιδαλώδες λημέρι ενός φημισμένου πειρατή στη Μάνη

 77. 14/04 12:27

  EasyJet: Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα είναι πράσινες μόλις ανοίξουν τα ταξίδια για τους Βρετανούς

 78. 14/04 12:27

  Θετική γνωμοδότηση για 5άστερο ξενοδοχείο 540 κλινών και 179 διαμερισμάτων στο Ρέθυμνο

 79. 14/04 11:50

  Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: 35 εκατ. ευρώ σε 3.705 επιχειρήσεις, από το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ»

 80. 14/04 11:43

  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο διαδικτυακό Forum για τον Τουρισμό New Deal Europe 2021

 81. 14/04 11:38

  Καλύτερο το αντισηπτικό από το σαπούνι;

 82. 14/04 11:37

  Αναδεικνύεται η Ακαδημία Πλάτωνος - Δημιουργείται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας

 83. 14/04 11:24

  ΠΟΞ: Παρατηρήσεις σε ν/σ σχετικά με την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων

 84. 14/04 09:52

  Family Traveller: Η Αλόννησος το κορυφαίο Ελληνικό νησί για οικογενειακές διακοπές χωρίς συνωστισμό

 85. 14/04 09:45

  Ομοσπονδία Καταλυμάτων Αν. Κρήτης ΚΝΩΣΣΟΣ: Στη Βουλή η οικονομική ενίσχυση των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων

 86. 14/04 09:33

  Βrown Hotels: Άλλη μία άδεια για το ξενοδοχείο Lighthouse Athens στην Ομόνοια

 87. 14/04 09:32

  Γερμανία: Προς ψήφιση νέος νόμος που θα επιτρέπει πανεθνικά lockdown

 88. 14/04 09:29

  Εκπτώσεις σε εισιτήρια εισόδου και σε ξενοδοχεία για την προσέλκυση επισκεπτών στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης

 89. 14/04 09:27

  One stop shop για ίδρυση Ναυτιλιακών Εταιρειών Πλοίων Αναψυχής με διαδικασίες εξπρές

 90. 14/04 09:25

  Η διάσωση του γαλλο-ολλανδικού ομίλου Air France-KLM

 91. 13/04 20:17

  Πρόσκληση για μίσθωση καταλυμάτων καραντίνας

 92. 13/04 18:22

  Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

 93. 13/04 17:16

  Ά. Γκερέκου: Οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στην μετά Covid-19 εποχή

 94. 13/04 17:13

  Έρευνα: Το 54% των Γερμανών πιστεύουν ότι τα ταξίδια δεν θα αλλάξουν μετά τη πανδημία

 95. 13/04 16:47

  Η Μάλτα πληρώνει έως 200 ευρώ στους τουρίστες για διακοπές στη χώρα

 96. 13/04 16:20

  Cook's Club: Μία επιστροφή και μια νέα προσθήκη ελληνικών ξενοδοχείων

 97. 13/04 15:46

  Εμπορικό Λιμάνι Αργοστολίου: Μεταξύ Δραπάνου και Πεσσάδας η επιλογή για την νέα χωροθέτησή του

 98. 13/04 15:09

  Στη Μόσχα ο κ.Θεοχάρης

 99. 13/04 14:46

  Μπόρις Τζόνσον: Δεν βλέπω το λόγο να αλλάξουν οι ημερομηνίες της εξόδου από το lockdown

 100. 13/04 14:40

  Η Ρωσία ανέστειλε τις πτήσεις για Τουρκία – «Σοκ για τη Ρωσική τουριστική βιομηχανία»