Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

Αναγνώστης μας, που ήταν στην Αυστραλία, περιγράφει το χρονικό του επαναπατρισμού του. Διαβάστε την οδύσσειά του μέχρι να φτάσει στην Αθήνα...

Όσο και αν ακουγόταν ο κορωνοϊός στην Κίνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Αυστραλία όπου βρισκόμουν, φαινόταν σαν κάτι πολύ μακρινό. Την εποχή που η οικογένεια και οι φίλοι μου στην Ελλάδα μπήκαν σε αυτοαπομόνωση, η ζωή μου, όπως και η ζωή των κατοίκων του Brisbane κυλούσε ομαλά, ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του, στις δραστηριότητές του, στο σινεμά… Ενώ ήξερα ότι ο κορωνοϊός κάποια στιγμή θα ερχόταν και σε αυτή τη γωνιά της γης, σκεφτόμουν, ας ευχαριστηθώ ακόμη την ελευθερία, είμαι καλά εδώ.

Αυτό το φαινομενικά ήρεμο σκηνικό, μέσα σε λίγα 24ωρα άλλαξε την Κυριακή, 22 Μαρτίου, οπότε ανακοινώθηκαν στην Αυστραλία τα πρώτα μέτρα. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλία ανακοίνωνε το κλείσιμο εστιατορίων, καφέ, γυμναστηρίων και συναφών επιχειρήσεων. Ήρθε λοιπόν ο κορωνοϊός και στην Αυστραλία. Γνωρίζοντας ακριβώς την εξέλιξη, καθώς παρακολουθούσα την πορεία του ιού στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήξερα πως αυτό είναι μόλις η αρχή και άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα ήταν ασφαλές και έξυπνο να βιώσω μία κατάσταση που ξέρω πως έρχεται, σε μία ξένη χώρα, χωρίς εγγύηση δουλειάς, κατοικίας και υποστήριξης από οικογένεια και φίλους.

Εκείνο το βράδυ, μπήκα στο διαδίκτυο για να εξετάσω διαθέσιμες πτήσεις προς την Ελλάδα. Εκείνη την στιγμή, μόνο μία αεροπορική εταιρεία εκτελούσε πτήσεις από την Αυστραλία με τελικό προορισμό την Ελλάδα, η Etihad μέσω Abu Dhabi, όμως η τιμή ήταν τριπλάσια από το κανονικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ωριμάσει ακόμη η σκέψη της επιστροφής μέσα μου και έτσι δεν έκλεισα το εισιτήριο, γνωρίζοντας επίσης πως καθημερινώς ακυρώνονται πτήσεις και γνωρίζοντας ότι δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων σε αυτή την περίπτωση.

Την επόμενη μέρα το πρωί, δέχτηκα τηλεφωνήματα και από τις τρεις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, πως σταματάμε. Τότε ήταν που ένιωσα μεγάλη ανασφάλεια για την οικονομική μου θέση, για το πώς η Αυστραλία θα χειριστεί το θέμα από άποψη υγειονομικών κυρίως μέτρων αλλά και γενικότερης υποστήριξης  και το εάν θα με αφορούσαν τα μέτρα αυτά καθώς εγώ βρισκόμουν στην Αυστραλία με working-holiday visa, συνεπώς δεν είχα κανένα δικαίωμα νοσηλείας, οικονομικής βοήθειας και άλλων έκτακτων ωφελημάτων τα οποία ενδεχομένως θα ψηφίζονταν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Αποφάσισα λοιπόν να καλέσω την πρεσβεία της Ελλάδας στην Αυστραλία. Φάνηκε να μην γνωρίζουν επακριβώς την κατάσταση των πτήσεων, αφού ρώτησαν εμένα για το εάν υπάρχουν πτήσεις, ποια αεροπορική εταιρεία τις εκτελεί και άλλες σχετικές πληροφορίες. Δεν έλαβαν θέση για το εάν θα έπρεπε να γυρίσω ή όχι, μου είπαν ότι αν θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα, θα πρέπει να το πράξω άμεσα, όσο ακόμη υπάρχουν εμπορικές πτήσεις, καθώς δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, αφού δεν έχει εγκριθεί ή επιβεβαιωθεί κάτι. Το μόνο που μπορούσαν να μου πουν, είναι ότι υπάρχουν σκέψεις συνεργασίας με την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε να μπουν πτήσεις charter από την Αυστραλία προς την Ευρώπη γενικώς, ωστόσο δεν ήξεραν ούτε το εάν τελικά θα γίνει κάτι τέτοιο, ούτε τον τρόπο, σε περίπτωση που θα αποφασιζόταν.  Στη συνέχεια, μου είπαν να πάρω το προξενείο της Βρισβάνης και να δώσω τα στοιχεία μου εκεί, εφόσον από τα προξενεία θα συγκέντρωνε η πρεσβεία τα στοιχεία των ενδιαφερομένων. Στην επικοινωνία μου με το προξενείο, δεν έμαθα κάτι περισσότερο.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή το πρωί της Τρίτης, διαπιστώνω ότι όλες οι πτήσεις της Etihad είχαν ακυρωθεί, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν το κλείσιμο των συνόρων τους. Από εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχε πλέον καμία πιθανή αεροπορική σύνδεση της Αυστραλίας με την Ελλάδα. Καλώ αμέσως το προξενείο, τους ενημερώνω εγώ γι’ αυτό. Δεν το ήξεραν καν. Επίσης, μου είπαν ότι ίσως να είχαν νεότερα από την Πέμπτη γιατί την επόμενη ημέρα ήταν 25η Μαρτίου και δεν θα λειτουργούσαν...

Παρακολουθούσα πυρετωδώς και τα ελληνικά νέα και τα αυστραλιανά, ώστε να ενημερώνομαι κάθε λεπτό για τις εξελίξεις. Σε αυτή μου την αναζήτηση πληροφοριών, ακούω σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης συνέντευξη του γενικού πρόξενου της Ελλάδος στην Αυστραλία, ο οποίος ανέφερε πως, όσο υπάρχουν εμπορικές πτήσεις, δεν εξετάζεται τίποτα εναλλακτικό από την πρεσβεία. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν πράγματι υπάρχουν πτήσεις, εφόσον από όσο γνώριζαν όλοι δεν υπήρχαν συνδέσεις, ο Έλληνας πρόξενος απάντησε ότι, ναι υπάρχει μία αεροπορική εταιρεία η οποία εκτελεί πτήσεις. Συνδέομαι αμέσως στο διαδίκτυο και όντως βλέπω πως η Qatar Airways ανακοίνωσε κάποια επιπλέον δρομολόγια και είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εκτελεί πτήσεις από την Αυστραλία προς την Ευρώπη.

Εισιτήρια από 1.500 έως 12.000 ευρώ!

Το κόστος των εισιτηρίων ήταν αστρονομικό, αντί για 600-700 ευρώ που θα κόστιζε ένα αντίστοιχο one way ticket, απλής δηλαδή μετάβασης, είδα ότι οι τιμές ξεκινούσαν από 1.500 ευρώ και έφταναν μέχρι και τα 12.000 ευρώ! Για τις επόμενες ημέρες, υπήρχαν διαθέσιμα μόνο τα εισιτήρια των 8.000 ευρώ και άνω, κι έτσι έκλεισα το πρώτο εισιτήριο που βρήκα στην επίσης αυξημένη, αλλά λογικότερη συγκριτικά τιμή, των 1.600 ευρώ για την επόμενη Τρίτη, δηλαδή 6 ημέρες μετά. Πτήση διάρκειας 26 ωρών…  Κατόπιν εορτής, τη Δευτέρα, με κάλεσε το προξενείο, για να με ενημερώσει ότι υπάρχουν οι πτήσεις που ήδη είχα βρει και να βεβαιωθεί ότι έχω τακτοποιήσει την επιστροφή μου. Είχα πολύ μεγάλο άγχος αυτές τις 5 ημέρες,  καθώς η κατάσταση άλλαζε συνεχώς όσον αφορά τις ακυρώσεις πτήσεων, τη λήψη περιοριστικών μέτρων και τις απαγορεύσεις. Εκείνες λοιπόν τις μέρες της αγωνίας, διαβάζω σε ένα ρεπορτάζ ότι ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παύσης των επαναπατρισμών και καθολικού κλεισίματος των συνόρων.

Έρχεται και το βράδυ της Δευτέρας, όπου ενημερώνομαι ότι η αεροπορική εταιρεία με την οποία θα πετάξω, αλλάζει το τελευταίο σκέλος της πτήσης μου και έτσι θα πρέπει περάσω ένα βράδυ στο αεροδρόμιο της Ντόχα. Δεν μου δινόταν καμία ουσιαστικά επιλογή,  ή θα ακύρωνα το εισιτήριό μου χωρίς να πάρω τα χρήματά μου πίσω, ή θα δεχόμουν την αλλαγή. Δέχτηκα λοιπόν την αλλαγή.

Ήρθε η στιγμή του μεγάλου ταξιδιού. Την ημέρα της πτήσης μου, αποχαιρετώ φίλους και επαφές μου εκεί (από μακριά..) και φτάνω στο αεροδρόμιο του Brisbane, στο οποίο μαγαζιά και υπηρεσίες, ήταν όλα κλειστά. Οι επιβάτες μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνο ως προς τα απολύτως απαραίτητα. Στην πρώτη πτήση, καθόμασταν στο αεροπλάνο ένας παρά ένας. Οι μεσαίες θέσεις ήταν κενές. Φτάνω στο Σύδνεϋ και στον χώρο αναχωρήσεων και check in, επιτρεπόταν η είσοδος μόνο όσων είχαν πτήση. Συγκεκριμένα μας ζητούσαν να δείξουμε στο κινητό την κράτησή μας πριν μπούμε μέσα στο αεροδρόμιο.

Και σε αυτό το αεροδρόμιο, όλοι οι χώροι ήταν κλειστοί και υποφωτισμένοι. Μάλλον τα φώτα είχαν τεθεί σε οικονομική λειτουργία και το μόνο που ήταν ανοιχτό, ήταν το γκισέ του check-in της Qatar. Δυστυχώς στο γκισέ γινόταν το  αδιαχώρητο. Μας είχαν και περιμέναμε πάνω από μιάμιση ώρα όρθιοι σε μία τεράστια ουρά…Υποθέτω ότι λειτουργούσαν με ελάχιστο προσωπικό.  Μόλις έφτασε επιτέλους η σειρά μου και έκανα το check-in, μου είπαν ότι θα πρέπει να βιαστώ γιατί η πύλη θα κλείσει! Μπαίνω γρήγορα στο αεροπλάνο για την 15ωρη πτήση και προς έκπληξή μου το αεροπλάνο γεμάτο, ούτε μία κενή θέση! Ποιες αποστάσεις; Ποιες προφυλάξεις;  Με εισιτήριο τριπλάσιας τιμής, αλλά το αεροπλάνο γεμάτο, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ των επιβατών…

Με τα πολλά φτάνω στη Ντόχα. Ακόμη μία εικόνα αεροδρομίου τρομαχτική. Απόλυτη ερημιά και νεκρική σιγή. Όμως υπήρχαν πτήσεις προς την Ευρώπη, την Αθήνα, την Αγγλία και την Ιταλία. Ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα πάρει μαζί μου sleeping bag και έτσι εξουθενωμένη από το ήδη πολύωρο ταξίδι των 19 ωρών, στρώνω τον σάκο μου σε μία γωνία του αεροδρομίου και κοιμάμαι για 4 ώρες. Κατόπιν σηκώνομαι και κατευθύνομαι προς την πύλη για την αναχώρηση, όπου ακούω και τα πρώτα λυτρωτικά ελληνικά. Στην  πτήση των 4 ωρών προς την Αθήνα, το αεροπλάνο ήταν άδειο σχεδόν, έφτανε ίσως στο 1/3 της πληρότητας, οπότε ένιωθα πολύ περισσότερο ασφαλής.

Φτάνω στην Ελλάδα,  προσγειώνομαι επιτέλους στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Αν και γνωρίζω την υποχρεωτική και αυστηρή καραντίνα που με περιμένει, το καλοκαίρι που άφησα πίσω μου για να συναντήσω μία κρύα και βροχερή Αθήνα, νιώθω μία τεράστια ανακούφιση και ασφάλεια.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 2. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 3. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 4. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 5. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 6. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 7. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 8. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 9. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021

 10. 21/01 15:19

  ΕΠΟΤ | Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

 11. 21/01 14:26

  Condor: Περισσότεροι προορισμοί στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι μέσω της Sky Express

 12. 21/01 13:46

  WTTC: Απογείωση των κρατήσεων στα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια το Πάσχα και το καλοκαίρι - Οι top προορισμοί

 13. 21/01 13:10

  Έρευνα: Μηδενική η χρησιμότητα των τεστ στη μείωση διασποράς των παραλλαγών COVID

 14. 21/01 12:54

  Κύπρος: Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων από την 1η Μαρτίου

 15. 21/01 12:51

  Η Τουρκία πρωτοπόρος στην οργάνωση εθνικού σχεδίου αειφόρου τουρισμού

 16. 21/01 12:40

  Ο πλανήτης ετοιμάζεται για άρση των περιοριστικών μέτρων την Άνοιξη

 17. 21/01 12:15

  Ην. Βασίλειο: Αύξηση των διεθνών πτήσεων αυτό το Φεβρουάριο έναντι του 2021, μείωση από το 2020

 18. 21/01 12:11

  Ηλεκτρικά Ποδήλατα στο Δήμο Ναυπλιέων – Πρόβλεψη και για Ηλεκτρικά Ποδήλατα ΑμεΑ

 19. 21/01 12:05

  ΕΟΤ Κάτω Χωρών | Οnline επαγγελματική πλατφόρμα για δικτύωση με τουριστικούς πράκτορες

 20. 21/01 11:56

  Aποκατάσταση του Αρχαίου Διόλκου και διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο

 21. 21/01 10:50

  Έρευνα της ΕΕ | Αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των αξιολογήσεων και σε ιστοτόπους ταξιδιωτικών κρατήσεων

 22. 21/01 10:36

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και την εκπαίδευση

 23. 21/01 10:27

  Τουριστικά λεωφορεία και γραφεία | Παρέμβαση Μητσοτάκη για ένταξή τους στον αναπτυξιακό ζητεί η ΓΕΠΟΕΤ

 24. 21/01 08:45

  Marriott Bonvoy: Ο γύρος του κόσμου σε 300 ημέρες για 3 τυχερούς ταξιδιώτες

 25. 21/01 08:30

  Συνεργασία Hilton με Guild Education για τη συνεχή εκπαίδευση των ομάδων της

 26. 21/01 08:17

  Επιχορηγήσεις για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο

 27. 21/01 08:12

  Κυνηγοί διαμαντιών: Μία ενδιαφέρουσα τουριστική προοπτική για περιοχές με φυσικά πετρώματα

 28. 21/01 08:05

  Βόρεια Μακεδονία: Tαξιδιωτικό ενδιαφέρον από Ουκρανία και Μολδαβία

 29. 20/01 19:32

  «Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας» για τα ξενοδοχεία της Metaxa Hospitality Group

 30. 20/01 18:47

  Στην εταιρεία «Ορεινός Τουρισμός» μισθώθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια»

 31. 20/01 18:35

  Β. Κικίλιας | Υπόδειγμα βιώσιμου τουριστικού προορισμού η Ρόδος, που θα αντιγράψει όλος ο κόσμος

 32. 20/01 15:37

  Έγκριση μελέτης για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

 33. 20/01 14:18

  Το αποτύπωμα στα social media επηρεάζει την επαγγελματική ζωή

 34. 20/01 14:09

  Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για τον Αναπτυξιακό Νόμο και την ανάγκη ένταξης των τουριστικών γραφείων

 35. 20/01 14:06

  Marco Polo: Δεκαήμερο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα το 2022

 36. 20/01 14:01

  H Emirates συνεχίζει κανονικά τις πτήσεις της στις ΗΠΑ

 37. 20/01 13:29

  Ο CEO της DER Touristik νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Τουρισμού Γερμανίας

 38. 20/01 13:19

  Κ.Νοτοπούλου | Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των τουριστικών γραφείων

 39. 20/01 13:12

  Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Skippers και ναυλομεσιτών και διαχειριστών σκαφών

 40. 20/01 13:04

  «The Rhodes Co-Lab»: Συνεργασία με την TUI για την ανάδειξη της Ρόδου σε πρότυπο βιώσιμου τουρισμού

 41. 20/01 12:47

  Oλοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων από μεγάλες μονάδες εστίασης στο Ηράκλειο

 42. 20/01 12:44

  Iκανοποίηση ΙΑΤΑ για την καθυστέρηση έναρξης των 5G υπηρεσιών κοντά σε αεροδρόμια

 43. 20/01 12:13

  Κομμώσεις και περιποίηση νυχιών μέσα σε μουσεία στην Ολλανδία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

 44. 20/01 11:39

  Στο 60% του 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 11μηνο του 2021

 45. 20/01 11:18

  Το Kalimera Kriti στο θερινό πρόγραμμα του Vtours

 46. 20/01 11:06

  DOT Hotels: Οι κυριότερες τάσεις στον κλάδο των ξενοδοχείων το 2022

 47. 20/01 10:48

  ΕΤΑΔ | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα»

 48. 20/01 10:21

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κνωσσός" | Απαξιωτική η αντιμετώπιση της κυβέρνησης στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

 49. 20/01 09:26

  Άδειες για ανακαινίσεις ξενοδοχείων σε Ζάκυνθο και Χανιά

 50. 20/01 09:24

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Τρίκαλα

 51. 20/01 09:22

  Ισπανία: Βαρύ το πλήγμα και στον χώρο της μόδας

 52. 20/01 09:20

  Συνεχίζεται η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Γαλλία

 53. 20/01 09:16

  Etihad και CWT: Αποκλειστική συνεργασία αντιστάθμισης άνθρακα

 54. 19/01 20:07

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Γενναία μέτρα ως "ανάχωμα" στο επερχόμενο σάρωμα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

 55. 19/01 19:43

  TUI | Διπλάσιοι τουρίστες το 2022 στην Ελλάδα - Καλύτερη από το 2019 η νέα χρονιά | Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Joussen (video)

 56. 19/01 19:35

  Σύσκεψη Κικίλια - Πλακιωτάκη για την βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

 57. 19/01 19:29

  Ομοσπονδίες "Κύκλος" και "Αριστοτέλης": Απογοήτευση για τον αποκλεισμό των καταλυμάτων από τον αναπτυξιακό νόμο

 58. 19/01 19:25

  ΓΕΠΟΕΤ: Έντονη δυσφορία για τον αποκλεισμό τουριστικών γραφείων και λεωφορείων από τον αναπτυξιακό νόμο

 59. 19/01 16:47

  Συνάντηση ΠΑΣΥΞΕ με τον πρέσβη του Ισραήλ

 60. 19/01 16:25

  Brussels Airlines: Νέες πτήσεις προς Αθήνα και ελληνικά νησιά το καλοκαίρι του 2022

 61. 19/01 15:15

  ΥΠΑ: Στο - 44,2% έναντι του 2019 η επιβατική κίνηση το 2021 στα ελληνικά αεροδρόμια

 62. 19/01 13:54

  Η Grant Thornton καλωσορίζει τον Ernesto Di Giorgio στο τμήμα Financial Services

 63. 19/01 13:51

  ΠΟΤ: Αύξηση από 30% έως 78% των διεθνών αφίξεων το 2022 έναντι του 2021

 64. 19/01 13:16

  Έρευνα | Επιβαρυμένη η Ψυχική Υγεία και η Κοινωνικότητα των Ελλήνων από την Πανδημία

 65. 19/01 13:09

  Συνεργασία ΕΟΤ – Πολεμικού Μουσείου για την προβολή του στρατιωτικού τουρισμού 

 66. 19/01 13:00

  Tripadvisor: Ρόδος και Σαντορίνη στους 10 πιο "in" προορισμούς στον κόσμο το 2022 - Διακρίσεις για Αθήνα, Κρήτη και Κέρκυρα

 67. 19/01 12:30

  Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

 68. 19/01 12:03

  Seabourn: Το Ην. Βασίλειο η αγορά με τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης κρουαζιέρας το 2022

 69. 19/01 11:35

  Βαλεαρίδες: Πρόστιμο 24.000 στη Ryanair επειδή χρέωνε τις χειραποσκευές

 70. 19/01 11:32

  Δημόσια συγνώμη και μεγάλη αποζημίωση για αρνητική κριτική απαιτεί από πελάτισσα ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη

 71. 19/01 11:15

  ΔΩΔΕΚΑ: Επτά χρόνια Ελλάδα | Η πρωτοβουλία της FedHATTA για 12μηνο και θεματικό τουρισμό ανανεώνεται

 72. 19/01 10:24

  Βρετανικός τουρισμός | jet2: Η άρση των περιορισμών φέρνει άλμα στις κρατήσεις

 73. 19/01 09:10

  Εγκρίσεις για ανέγερση νέων ξενοδοχείων σε Θάσο και Άνω Κουφονήσι

 74. 19/01 09:00

  ΟΣΕ: Διαγωνισμός 190.000 ευρώ για μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχείο της Αθήνας

 75. 19/01 09:00

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

 76. 19/01 09:00

  Οι 9 χώρες της ΕΕ που μείωσαν την περίοδο ισχύος των πιστοποιητικών

 77. 19/01 08:55

  Θετική γνωμοδότηση για καταφύγιο σκαφών μπροστά από ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

 78. 19/01 08:16

  Η Όμικρον μετέθεσε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις και στην Ιταλία

 79. 18/01 22:06

  Να ενταχθούν τα τουριστικά λεωφορεία στον αναπτυξιακό νόμο, ζητεί ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κρήτης

 80. 18/01 21:37

  Γιατί τα κίνητρα εκσυγχρονισμού των 3άστερων ξενοδοχείων πρέπει να παραμείνουν στον αναπτυξιακό νόμο

 81. 18/01 16:06

  Nobu: Το brand του Ρόμπερτ Ντε Νίρο ανοίγει νέο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη – Θα ανοίξει το 2022 (video)

 82. 18/01 15:25

  Ένωση Λιμένων Ελλάδας: Στο 49,2% του 2019 η κίνηση κρουαζιερόπλοιων το 2021, αλλά μόλις στο 23,7% των επιβατών

 83. 18/01 15:14

  ΣΕΤΚΕ: Να ενταχθούν τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα στο νέο αναπτυξιακό νόμο

 84. 18/01 14:24

  Συνάντηση των εταίρων του TOURNET, που συμμετέχει το ΜΑΙΧ, για την αειφόρα ανάπτυξη του τουρισμού

 85. 18/01 12:43

  B.Κικίλιας | Στον αναπτυξιακό νόμο ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των ξενοδοχείων 3 αστέρων

 86. 18/01 12:38

  Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σαουδάραβα ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων Four Seasons

 87. 18/01 11:57

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων | Ψηφιακή μετάβαση και στις τουριστικές πληροφορίες 

 88. 18/01 11:47

  Μ.Κόνσολας: Εμπορικές επιχειρήσεις και οδηγοί ταξί σε τουριστικές περιοχές να ενταχθούν στα εποχικά επαγγέλματα

 89. 18/01 11:39

  Το 5G «προσγειώνει» τις πτήσεις – Παρεμβολές με τα συστήματα των αεροσκαφών

 90. 18/01 11:21

  Να ενταχθούν στον Aναπτυξιακό όλες οι κατηγορίες ξενοδοχείων, δωμάτια, τουριστικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις

 91. 18/01 11:08

  ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας

 92. 18/01 11:01

  Φορολογικές ελαφρύνσεις, ειδικά στο ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου, για τόνωση της ανταγωνιστικότητας

 93. 18/01 10:50

  45% περισσότεροι επισκέπτες στα Μουσεία το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021

 94. 18/01 10:30

  PWC | Στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας η αισιοδοξία των CEOs

 95. 18/01 09:49

  Δήμος Αθηναίων | 410 σύγχρονα πεζοδρόμια μέχρι το καλοκαίρι του 2023

 96. 18/01 09:45

  Πράσινο φως για κάμπινγκ στην Κάρυστο και συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων στην Κρήτη

 97. 18/01 09:42

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα

 98. 18/01 09:34

  Ενίσχυση του Μουσείου Τρίπολης με ψηφιακές δράσεις ανάδειξης των εκθεμάτων του

 99. 18/01 09:32

  Accor | Περισσότερα από 300 νέα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο το 2022 

 100. 18/01 09:31

  Σημαντικό πλεόνασμα της Ελλάδας στο εμπόριο υπηρεσιών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα