Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

Α Decrease font Enlarge font
Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

Αναγνώστης μας, που ήταν στην Αυστραλία, περιγράφει το χρονικό του επαναπατρισμού του. Διαβάστε την οδύσσειά του μέχρι να φτάσει στην Αθήνα...

Όσο και αν ακουγόταν ο κορωνοϊός στην Κίνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Αυστραλία όπου βρισκόμουν, φαινόταν σαν κάτι πολύ μακρινό. Την εποχή που η οικογένεια και οι φίλοι μου στην Ελλάδα μπήκαν σε αυτοαπομόνωση, η ζωή μου, όπως και η ζωή των κατοίκων του Brisbane κυλούσε ομαλά, ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του, στις δραστηριότητές του, στο σινεμά… Ενώ ήξερα ότι ο κορωνοϊός κάποια στιγμή θα ερχόταν και σε αυτή τη γωνιά της γης, σκεφτόμουν, ας ευχαριστηθώ ακόμη την ελευθερία, είμαι καλά εδώ.

Αυτό το φαινομενικά ήρεμο σκηνικό, μέσα σε λίγα 24ωρα άλλαξε την Κυριακή, 22 Μαρτίου, οπότε ανακοινώθηκαν στην Αυστραλία τα πρώτα μέτρα. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλία ανακοίνωνε το κλείσιμο εστιατορίων, καφέ, γυμναστηρίων και συναφών επιχειρήσεων. Ήρθε λοιπόν ο κορωνοϊός και στην Αυστραλία. Γνωρίζοντας ακριβώς την εξέλιξη, καθώς παρακολουθούσα την πορεία του ιού στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήξερα πως αυτό είναι μόλις η αρχή και άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα ήταν ασφαλές και έξυπνο να βιώσω μία κατάσταση που ξέρω πως έρχεται, σε μία ξένη χώρα, χωρίς εγγύηση δουλειάς, κατοικίας και υποστήριξης από οικογένεια και φίλους.

Εκείνο το βράδυ, μπήκα στο διαδίκτυο για να εξετάσω διαθέσιμες πτήσεις προς την Ελλάδα. Εκείνη την στιγμή, μόνο μία αεροπορική εταιρεία εκτελούσε πτήσεις από την Αυστραλία με τελικό προορισμό την Ελλάδα, η Etihad μέσω Abu Dhabi, όμως η τιμή ήταν τριπλάσια από το κανονικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ωριμάσει ακόμη η σκέψη της επιστροφής μέσα μου και έτσι δεν έκλεισα το εισιτήριο, γνωρίζοντας επίσης πως καθημερινώς ακυρώνονται πτήσεις και γνωρίζοντας ότι δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων σε αυτή την περίπτωση.

Την επόμενη μέρα το πρωί, δέχτηκα τηλεφωνήματα και από τις τρεις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, πως σταματάμε. Τότε ήταν που ένιωσα μεγάλη ανασφάλεια για την οικονομική μου θέση, για το πώς η Αυστραλία θα χειριστεί το θέμα από άποψη υγειονομικών κυρίως μέτρων αλλά και γενικότερης υποστήριξης  και το εάν θα με αφορούσαν τα μέτρα αυτά καθώς εγώ βρισκόμουν στην Αυστραλία με working-holiday visa, συνεπώς δεν είχα κανένα δικαίωμα νοσηλείας, οικονομικής βοήθειας και άλλων έκτακτων ωφελημάτων τα οποία ενδεχομένως θα ψηφίζονταν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Αποφάσισα λοιπόν να καλέσω την πρεσβεία της Ελλάδας στην Αυστραλία. Φάνηκε να μην γνωρίζουν επακριβώς την κατάσταση των πτήσεων, αφού ρώτησαν εμένα για το εάν υπάρχουν πτήσεις, ποια αεροπορική εταιρεία τις εκτελεί και άλλες σχετικές πληροφορίες. Δεν έλαβαν θέση για το εάν θα έπρεπε να γυρίσω ή όχι, μου είπαν ότι αν θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα, θα πρέπει να το πράξω άμεσα, όσο ακόμη υπάρχουν εμπορικές πτήσεις, καθώς δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, αφού δεν έχει εγκριθεί ή επιβεβαιωθεί κάτι. Το μόνο που μπορούσαν να μου πουν, είναι ότι υπάρχουν σκέψεις συνεργασίας με την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε να μπουν πτήσεις charter από την Αυστραλία προς την Ευρώπη γενικώς, ωστόσο δεν ήξεραν ούτε το εάν τελικά θα γίνει κάτι τέτοιο, ούτε τον τρόπο, σε περίπτωση που θα αποφασιζόταν.  Στη συνέχεια, μου είπαν να πάρω το προξενείο της Βρισβάνης και να δώσω τα στοιχεία μου εκεί, εφόσον από τα προξενεία θα συγκέντρωνε η πρεσβεία τα στοιχεία των ενδιαφερομένων. Στην επικοινωνία μου με το προξενείο, δεν έμαθα κάτι περισσότερο.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή το πρωί της Τρίτης, διαπιστώνω ότι όλες οι πτήσεις της Etihad είχαν ακυρωθεί, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν το κλείσιμο των συνόρων τους. Από εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχε πλέον καμία πιθανή αεροπορική σύνδεση της Αυστραλίας με την Ελλάδα. Καλώ αμέσως το προξενείο, τους ενημερώνω εγώ γι’ αυτό. Δεν το ήξεραν καν. Επίσης, μου είπαν ότι ίσως να είχαν νεότερα από την Πέμπτη γιατί την επόμενη ημέρα ήταν 25η Μαρτίου και δεν θα λειτουργούσαν...

Παρακολουθούσα πυρετωδώς και τα ελληνικά νέα και τα αυστραλιανά, ώστε να ενημερώνομαι κάθε λεπτό για τις εξελίξεις. Σε αυτή μου την αναζήτηση πληροφοριών, ακούω σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης συνέντευξη του γενικού πρόξενου της Ελλάδος στην Αυστραλία, ο οποίος ανέφερε πως, όσο υπάρχουν εμπορικές πτήσεις, δεν εξετάζεται τίποτα εναλλακτικό από την πρεσβεία. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν πράγματι υπάρχουν πτήσεις, εφόσον από όσο γνώριζαν όλοι δεν υπήρχαν συνδέσεις, ο Έλληνας πρόξενος απάντησε ότι, ναι υπάρχει μία αεροπορική εταιρεία η οποία εκτελεί πτήσεις. Συνδέομαι αμέσως στο διαδίκτυο και όντως βλέπω πως η Qatar Airways ανακοίνωσε κάποια επιπλέον δρομολόγια και είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εκτελεί πτήσεις από την Αυστραλία προς την Ευρώπη.

Εισιτήρια από 1.500 έως 12.000 ευρώ!

Το κόστος των εισιτηρίων ήταν αστρονομικό, αντί για 600-700 ευρώ που θα κόστιζε ένα αντίστοιχο one way ticket, απλής δηλαδή μετάβασης, είδα ότι οι τιμές ξεκινούσαν από 1.500 ευρώ και έφταναν μέχρι και τα 12.000 ευρώ! Για τις επόμενες ημέρες, υπήρχαν διαθέσιμα μόνο τα εισιτήρια των 8.000 ευρώ και άνω, κι έτσι έκλεισα το πρώτο εισιτήριο που βρήκα στην επίσης αυξημένη, αλλά λογικότερη συγκριτικά τιμή, των 1.600 ευρώ για την επόμενη Τρίτη, δηλαδή 6 ημέρες μετά. Πτήση διάρκειας 26 ωρών…  Κατόπιν εορτής, τη Δευτέρα, με κάλεσε το προξενείο, για να με ενημερώσει ότι υπάρχουν οι πτήσεις που ήδη είχα βρει και να βεβαιωθεί ότι έχω τακτοποιήσει την επιστροφή μου. Είχα πολύ μεγάλο άγχος αυτές τις 5 ημέρες,  καθώς η κατάσταση άλλαζε συνεχώς όσον αφορά τις ακυρώσεις πτήσεων, τη λήψη περιοριστικών μέτρων και τις απαγορεύσεις. Εκείνες λοιπόν τις μέρες της αγωνίας, διαβάζω σε ένα ρεπορτάζ ότι ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παύσης των επαναπατρισμών και καθολικού κλεισίματος των συνόρων.

Έρχεται και το βράδυ της Δευτέρας, όπου ενημερώνομαι ότι η αεροπορική εταιρεία με την οποία θα πετάξω, αλλάζει το τελευταίο σκέλος της πτήσης μου και έτσι θα πρέπει περάσω ένα βράδυ στο αεροδρόμιο της Ντόχα. Δεν μου δινόταν καμία ουσιαστικά επιλογή,  ή θα ακύρωνα το εισιτήριό μου χωρίς να πάρω τα χρήματά μου πίσω, ή θα δεχόμουν την αλλαγή. Δέχτηκα λοιπόν την αλλαγή.

Ήρθε η στιγμή του μεγάλου ταξιδιού. Την ημέρα της πτήσης μου, αποχαιρετώ φίλους και επαφές μου εκεί (από μακριά..) και φτάνω στο αεροδρόμιο του Brisbane, στο οποίο μαγαζιά και υπηρεσίες, ήταν όλα κλειστά. Οι επιβάτες μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνο ως προς τα απολύτως απαραίτητα. Στην πρώτη πτήση, καθόμασταν στο αεροπλάνο ένας παρά ένας. Οι μεσαίες θέσεις ήταν κενές. Φτάνω στο Σύδνεϋ και στον χώρο αναχωρήσεων και check in, επιτρεπόταν η είσοδος μόνο όσων είχαν πτήση. Συγκεκριμένα μας ζητούσαν να δείξουμε στο κινητό την κράτησή μας πριν μπούμε μέσα στο αεροδρόμιο.

Και σε αυτό το αεροδρόμιο, όλοι οι χώροι ήταν κλειστοί και υποφωτισμένοι. Μάλλον τα φώτα είχαν τεθεί σε οικονομική λειτουργία και το μόνο που ήταν ανοιχτό, ήταν το γκισέ του check-in της Qatar. Δυστυχώς στο γκισέ γινόταν το  αδιαχώρητο. Μας είχαν και περιμέναμε πάνω από μιάμιση ώρα όρθιοι σε μία τεράστια ουρά…Υποθέτω ότι λειτουργούσαν με ελάχιστο προσωπικό.  Μόλις έφτασε επιτέλους η σειρά μου και έκανα το check-in, μου είπαν ότι θα πρέπει να βιαστώ γιατί η πύλη θα κλείσει! Μπαίνω γρήγορα στο αεροπλάνο για την 15ωρη πτήση και προς έκπληξή μου το αεροπλάνο γεμάτο, ούτε μία κενή θέση! Ποιες αποστάσεις; Ποιες προφυλάξεις;  Με εισιτήριο τριπλάσιας τιμής, αλλά το αεροπλάνο γεμάτο, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ των επιβατών…

Με τα πολλά φτάνω στη Ντόχα. Ακόμη μία εικόνα αεροδρομίου τρομαχτική. Απόλυτη ερημιά και νεκρική σιγή. Όμως υπήρχαν πτήσεις προς την Ευρώπη, την Αθήνα, την Αγγλία και την Ιταλία. Ευτυχώς είχα προνοήσει και είχα πάρει μαζί μου sleeping bag και έτσι εξουθενωμένη από το ήδη πολύωρο ταξίδι των 19 ωρών, στρώνω τον σάκο μου σε μία γωνία του αεροδρομίου και κοιμάμαι για 4 ώρες. Κατόπιν σηκώνομαι και κατευθύνομαι προς την πύλη για την αναχώρηση, όπου ακούω και τα πρώτα λυτρωτικά ελληνικά. Στην  πτήση των 4 ωρών προς την Αθήνα, το αεροπλάνο ήταν άδειο σχεδόν, έφτανε ίσως στο 1/3 της πληρότητας, οπότε ένιωθα πολύ περισσότερο ασφαλής.

Φτάνω στην Ελλάδα,  προσγειώνομαι επιτέλους στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Αν και γνωρίζω την υποχρεωτική και αυστηρή καραντίνα που με περιμένει, το καλοκαίρι που άφησα πίσω μου για να συναντήσω μία κρύα και βροχερή Αθήνα, νιώθω μία τεράστια ανακούφιση και ασφάλεια.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 29/05 17:37

  airBaltic: Πώς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το πτητικό πρόγραμμα για Ελλάδα

 2. 29/05 17:30

  Έρευνα | Οι καλύτερες και οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες στις επιστροφές χρημάτων

 3. 29/05 16:51

  Ισπανία: Εντοπίστηκαν τα πρώτα «εισαγόμενα» κρούσματα κορωνοϊού μετά το lockdown

 4. 29/05 16:46

  Ο Χάρης Θεοχάρης στο CNN: Έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα για να διασφαλίσουμε τα ταξίδια χωρίς ρίσκο

 5. 29/05 16:36

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Στοχευμένες καμπάνιες σε ξένες τουριστικές αγορές

 6. 29/05 16:25

  National Geographic Traveler-Italia: Ύμνοι για Σύρο, Τήνο, Μήλο και Σέριφο

 7. 29/05 16:08

  Πορτογαλία: Τουριστική πόλη εξετάζει τους κατοίκους για κορωνοϊό, για να φέρει πίσω τους επισκέπτες

 8. 29/05 15:29

  Ryanair: Το πρόγραμμα πτήσεων Πολωνία – Ελλάδα από τον Ιούλιο

 9. 29/05 15:01

  Τέλος οι βεβαιώσεις διέλευσης σε ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο προς την Ελλάδα μέσω transit

 10. 29/05 14:54

  City Contact Webinar: Tη Δευτέρα 1 Ιουνίου ζωντανά 4:00 μ.μ. συζήτηση με θέμα: "Η διανομή των ενημερωτικών εντύπων στο άνοιγμα των ξενοδοχείων"

 11. 29/05 14:23

  WTTC: Μέτρα στις αερομεταφορές, τους t.o’s και τις εκδηλώσεις για ασφαλή ταξίδια στη νέα κανονικότητα

 12. 29/05 13:06

  Τ. γραφεία Γερμανίας: Η Ελλάδα συνεχίζει να ενδιαφέρει παρά τη δραματική κατάσταση στις πωλήσεις

 13. 29/05 13:04

  Τουρισμός: Αυτές είναι οι 29 χώρες με τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα στις 15 Ιουνίου προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 14. 29/05 12:49

  Wizz Air: Πτήσεις από Λονδίνο προς Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο τον Ιούλιο, εάν αρθούν οι περιορισμοί

 15. 29/05 12:06

  Τροπολογία: Ποια μέτρα προβλέπονται για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

 16. 29/05 11:39

  Μelia Hotels: Δείτε πώς εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία της (video)

 17. 29/05 11:08

  Γερμανικός Τύπος: Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον τουρισμό από την Ελλάδα

 18. 29/05 10:50

  Μια αισιόδοξη ματιά για τη σεζόν που ξεκινά

 19. 29/05 10:46

  Ο Έλληνας στο επίκεντρο του προγράμματος τουριστικής προβολής των Κυθήρων

 20. 29/05 10:43

  Πορτογαλία: Περιοριστικά μέτρα κατά την άφιξη – αναχώρηση τουριστών και διαγνωστικά τεστ

 21. 29/05 10:40

  Κορωνοϊός: Πώς θα μείνουμε ασφαλείς στην καθημερινότητά μας

 22. 29/05 10:40

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Ζάκυνθο, Αστυπάλαια, Κάρπαθο και Χανιά

 23. 29/05 10:39

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Καλαμπάκα, Πύργο και Ναύπακτο

 24. 29/05 10:36

  Αυξάνονται οι ηλεκτρονικές παραγγελίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

 25. 29/05 09:47

  Το μέρος στην Αττική που μπορεί να δεις ακόμη και φλαμίνγκο

 26. 29/05 09:44

  Η περιοχή στην Αττική που λέγεται ότι κατοικούσε η Νέμεσις

 27. 29/05 09:25

  Η πρόεδρος και ο γ.γ. της ΕΞΑ-ΑΑ στο Tornos News Live: Θέλουμε να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία, αλλά όλοι περιμένουμε διεκρινίσεις για τα υγειονομικά και τα εργασιακά

 28. 29/05 00:07

  Η Lufthansa διπλασιάζει από τα μέσα Ιουνίου τις πτήσεις για Αθήνα από Φρανκφούρτη και Μόναχο

 29. 28/05 17:56

  O κ.Θεοχάρης παρέδωσε στον ΠΟΤ την «Λευκή Βίβλο για την Αντιμετώπιση των Συνεπειών του Κορωνοϊού»

 30. 28/05 17:51

  Aegean: "Προχωράμε βασιζόμενοι κυρίως στις δικές μας δυνάμεις, στους δικούς μας ανθρώπους"

 31. 28/05 14:58

  Επιχορηγήσεις σε φορείς και σωματεία για δράσεις τουριστικής προβολής

 32. 28/05 14:42

  Μέτρα ύψους 115 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αερομεταφορών

 33. 28/05 14:41

  Expedia Group: Συμβολή στην ανάκαμψη των συνεργατών του με 275 εκατ. δολάρια

 34. 28/05 13:40

  Νέα προβολή της Τήνου στην αγορά της Ινδίας

 35. 28/05 13:24

  Δήλωση Χατζηιωάννου για τη μείωση του προσωπικού της easyjet

 36. 28/05 13:15

  Μ.Κόνσολας: «Επικίνδυνοι και ανεπαρκείς όσοι διακινούν σενάρια περί επικινδυνότητας των νησιών μας»

 37. 28/05 13:10

  Γερμανία: Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιστρέφουν τα βάουτσερ

 38. 28/05 12:10

  WTTC: Το πρώτο σήμα στον παγκόσμιο τουρισμό που εγγυάται την υγειονομική ασφάλεια των επιχειρήσεων

 39. 28/05 12:09

  Χάρης Θεοχάρης: Δεν θα υπάρξουν άσπρες και μαύρες λίστες χωρών

 40. 28/05 11:49

  Γιατί δεν αυξάνονται τα κρούσματα με τη χαλάρωση των μέτρων;

 41. 28/05 11:33

  Η Lidl εγκαταλείπει τη δραστηριότητα διακοπών και απομακρύνει τους 2 τουρ οπερέιτορ

 42. 28/05 11:32

  Σημαντική διάκριση: Ελληνική η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης

 43. 28/05 11:29

  Πέντε καταγάλανες παραλίες για να κάνεις μπάνιο δίπλα στην Αθήνα

 44. 28/05 11:18

  Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Ενημέρωση για τα πρωτόκολλα

 45. 28/05 10:27

  Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες τα κατάφεραν καλά- 5 ελληνικά νησιά προτείνει το Focus στους Γερμανούς

 46. 28/05 10:16

  Το AthensWas Hotel ανοίγει την 1η Ιουνίου

 47. 28/05 10:13

  H Σέριφος "θα μείνει μεταξύ μας"

 48. 28/05 10:11

  ΕΤΑΔ: Διευκρινίσεις για την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου

 49. 28/05 10:07

  H Σλοβενία επιτρέπει στους τουρίστες απ΄ όλη την Ευρώπη να εισέλθουν στη χώρα με επιβεβαίωση κράτησης

 50. 28/05 10:02

  Δυνατότητα και για τουριστικά καταλύματα σε ακίνητο της HBH Επενδύσεων στην Πειραιώς

 51. 28/05 10:00

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Πάρο, Χανιά και Ζάκυνθο

 52. 28/05 09:58

  Ενισχύσεις για νέα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Μύκονο και Κεφαλονιά

 53. 28/05 09:57

  Η επόμενη μέρα: Η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Κατερίνης και η Επιτροπή ορειβατικών δραστηριοτήτων Δήμου Ξάνθης

 54. 27/05 17:40

  Κομισιόν: Ταμείο Ανάκαμψης με προίκα 750 δις ευρώ- ποιο ποσό αναλογεί στην Ελλάδα

 55. 27/05 17:31

  Το Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa αναβάλλει την Γενική Συνέλευση για το πακέτο διάσωσης

 56. 27/05 17:18

  Στις 25 Ιουνίου η Τακτική ΓΣ και οι εκλογές στον ΣΕΤΕ - Τι δηλώνει ο κ.Ρέτσος

 57. 27/05 17:04

  Μια κατηγορία όλη η Ελλάδα ως προς την επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού

 58. 27/05 16:48

  «Θα έχουμε πάντα την Αθήνα»: Έξι διάσημες προσωπικότητες μιλούν σε podcast για την πόλη

 59. 27/05 16:40

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Άνοιγμα του αεροδρομίου Ηρακλείου στις 15 Ιουνίου

 60. 27/05 16:20

  Tornos News Live: Την Πέμπτη 28 Μαΐου ζωντανά 4:00 μ.μ. συζήτηση για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων της Αθήνας

 61. 27/05 16:18

  ΙΝΣΕΤΕ: H χαρτογράφηση των αγορών εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα στην εποχή του κορωνοϊού

 62. 27/05 15:14

  Σε καθεστώς πτώχευσης η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στη Ν. Αμερική

 63. 27/05 14:56

  Πώς θα λειτουργήσει διάσημη παραλία της Αττάλειας – Διαχωριστικά και ζώνες για κοινωνική αποστασιοποίηση

 64. 27/05 14:45

  Με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία εκθετών και επισκεπτών η φετινή ΔΕΘ

 65. 27/05 14:39

  Aegean: Από τις 15 Ιουνίου απευθείας συνδέσεις της Θεσσαλονίκη με 6 προορισμούς του εξωτερικού

 66. 27/05 13:51

  Τοrnos News Webinar / Τουρισμός / Τουρς και δραστηριότητες στην Ελλάδα: H μείωση του 2020 δεν θα είναι καταστροφική

 67. 27/05 13:33

  Η Κύπρος θα καλύπτει το κόστος περίθαλψης και διαμονής τουριστών με κορωνοϊό

 68. 27/05 13:10

  Δειγματοληπτικά τεστ στους τουρίστες- τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες 7 χωρών

 69. 27/05 12:45

  ATOR: Τα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό θα ξεκινήσουν πριν το φθινόπωρο

 70. 27/05 12:18

  H Domotel Hotels & Resorts ανοίγει όλα τα ξενοδοχεία της

 71. 27/05 12:05

  Δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους τουρίστες προσφέρει η Μαδέρα

 72. 27/05 11:58

  Μ.Κόνσολας:Το Υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους

 73. 27/05 11:53

  Αβέβαιη η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους Γερμανούς στις 15 Ιουνίου

 74. 27/05 11:02

  Το ελληνικό νησί με τα εντυπωσιακά χωριά-λαβύρινθους

 75. 27/05 10:57

  Η γαλάζια παραλία στην Πελοπόννησο που την ξέρουν μόνο οι ντόπιοι

 76. 27/05 10:49

  Την στήριξη του ιαματικού τουρισμού και των Λουτροπόλεων ζητούν 3 βουλευτές της ΝΔ στη Φθιώτιδα

 77. 27/05 10:43

  Τ.Ο. Πελοποννήσου: Τηλεκατάρτιση στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία

 78. 27/05 10:28

  Hellenic Seaplanes: Αναβαθμίζει την ασφάλεια στα υδατοδρόμια με έξυπνα κράνη

 79. 27/05 10:26

  Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας για την κρατική διάσωση της Lufthansa

 80. 27/05 10:11

  Δήμος Γόρτυνας: Διαγωνισμός για την μίσθωση τουριστικού περιπτέρου σε αρχαιολογικό χώρο

 81. 27/05 10:09

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Νάξο και Ρέθυμνο

 82. 27/05 10:07

  Madrid Nuevo Norte: Προς έγκριση το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης αστικής περιοχής στην Ευρώπη

 83. 27/05 10:05

  Εισαγωγείς ελληνικών κρασιών στη Βρετανία: Η αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων δεν κάλυψε τις απώλειες από τη μαζική εστίαση

 84. 26/05 20:24

  Κ.Μητσοτάκης: Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις και τα χερσαία σύνορα με τη Θεσσαλονίκη

 85. 26/05 20:15

  Η Ελλάδα στους κύριους προορισμούς των Γερμανών

 86. 26/05 20:06

  Εμπορικός Σύλλογος Δήμου Χερσονήσου: Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων σε αμιγώς τουριστικές περιοχές

 87. 26/05 20:01

  Celestyal Cruises: Έως τις 30 Ιουλίου παρατείνεται η αναστολή στις κρουαζιέρες της

 88. 26/05 19:58

  Επανεκκίνηση των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

 89. 26/05 19:55

  Συνεργασία ΕΟΤ και Εθνικού Θεάτρου: «Πανδημία πολιτισμού» για την προβολή της Ελλάδας

 90. 26/05 14:43

  Χ. Θεοχάρης: Σημαντικό μήνυμα το άνοιγμα του τουρισμού μας

 91. 26/05 13:40

  Στέλιος Χατζηιωάννου: Πλησιάζουμε στην ακύρωση της συμφωνίας της easyjet με την Airbus

 92. 26/05 13:37

  2 στους 3 ταξιδιώτες πρόθυμοι για διεθνή ταξίδια περισσότερο από πριν

 93. 26/05 13:24

  Ε.Ξ. Ρόδου: Το καλύτερο σενάριο είναι να φτάσουμε φέτος το 35% της περσινής χρονιάς

 94. 26/05 13:02

  DRV: Σημαντικά λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι

 95. 26/05 12:29

  Τέσσερα μέρη για οικογενειακές αποδράσεις κοντά στην Αθήνα

 96. 26/05 12:25

  Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά 1 ώρα από την Αθήνα

 97. 26/05 12:10

  1 στις 10.000 η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού από τουρίστες χωρών χαμηλού επιπολασμού

 98. 26/05 12:00

  Volotea: 19 πτήσεις στην Ελλάδα από τις 12 Ιουνίου

 99. 26/05 11:56

  ΤΑΙΠΕΔ: Ψηφιακό εργαλείο για την αξιολόγηση της αειφορικής επίδοσης του χαρτοφυλακίου του

 100. 26/05 11:44

  Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Μάχη για να διατηρηθούν στη θέση τους οι αρχαιότητες στο μετρό Θεσσαλονίκης