Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου | Αίτημα στον Πρωθυπουργό για μείωση του ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο

Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου | Αίτημα στον Πρωθυπουργό για μείωση του ΦΠΑ στη ΔωδεκάνησοΗ γραφική Σύμη

Τη μείωση του ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο ζητεί η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου με υπόμνημα που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρός της κ. Παπαβασιλείου.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Ρόδο, όπου το βράδυ μίλησε στο φόρουμ «EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis» σε ξενοδοχείο του νησιού. Στο Φόρουμ παρέστη και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Στην εκδήλωση υπεγράφη η Κοινή Διακήρυξη για την κλιματική αλλαγή και τον ευρωπαϊκό τουρισμό.

Το απόγευμα ο κ.Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας της Τήλου, όπου γίνεται η διαχείριση των αποβλήτων στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος κυκλικής οικονομίας Just Go Zero Tilos.

Όπως υπογραμμίζεται στο υπόμνημα, που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννης Παπαβασιλείου και ο γενικός γραμματέας  Κωνσταντίνος Καλλιουδάκης, η πρόταση προέκυψε από τη βαθιά πεποίθηση ότι η μείωση του ΦΠΑ είναι ένα μοναδικό μέτρο το οποίο μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Οι κύριοι λόγοι πάνω στους οποίους στηρίζεται το αίτημα αυτό, όπως ακριβώς αναφέρονται στο υπόμνημα, είναι οι ακόλουθοι:

(α) Η Δωδεκάνησος ως παραμεθόρια περιοχή, στο ανατολικό σύνορο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζει προκλήσεις από τις γειτονικές, μη ευρωπαϊκές περιοχές. Είναι απαραίτητο να διατηρεί την οικονομική της ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική της συνοχή. Η στήριξη των δωδεκανησιακών τοπικών επιχειρήσεων και κοινωνιών και η ευημερία τους αποτελούν την καλύτερη θωράκιση των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

 (β) Η Δωδεκάνησος, ως νησιωτική περιοχή στο ΝΑ άκρο της χώρας και σε μεγάλη απόσταση από το κέντρο, βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών και υπηρεσιών, με υψηλό κόστος μετακίνησης ατόμων και εν τέλει με αυξημένο κόστος ζωής. Η ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων είναι οριακή και η θέση των τοπικών κοινωνιών είναι δυσμενέστερη συγκριτικά με άλλες περιοχές. Ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων και υπηρεσιών που καταναλώνονται εδώ παράγεται σε άλλα μέρη της Ελλάδας και σε άλλες χώρες. Πώς μπορεί η Δωδεκανησιακή οικονομία να διατηρήσει τη βιωσιμότητά της; Πώς μπορεί η τοπική κοινωνία να συγκρατήσει τα μέλη της στον τόπο, να αποφύγει το brain drain, ή να προσελκύσει εργαζόμενους; Τα νησιά της παραμεθορίου Δωδεκανήσου πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για να μπορέσουν να επιβιώσουν και η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί ένα μέτρο μείωσης της ανισότητας. 

(γ) Οι πληγές που δέχτηκε η Δωδεκάνησος από τις φωτιές του περσινού καλοκαιριού καταδεικνύουν πόσο ευάλωτη είναι η περιοχή μας: Η φωτιά στη Ρόδο επέφερε ζημιά στο ξενοδοχειακό κλάδο, σε πολλές μικρές επιχειρήσεις, ακόμα και εκτός νησιού (π.χ. στον τουρισμό της Σύμης), στους εργαζομένους μας, στα σπίτια πολλών συμπολιτών μας, στην αγροτική καλλιέργεια και στο φυσικό περιβάλλον του νησιού. Οι πληγές αυτές θα αργήσουν πολύ να κλείσουν. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αργούν επιμελώς τις αποζημιώσεις, η κρατική αρωγή συναντά διάφορες δυσκολίες, η αποκατάσταση των ζημιών στο περιβάλλον θέλει χρόνο και έχει κόστος. 

Η υλοποίηση μέτρων και πολιτικών, όπως η εκκένωση των 20.000 επισκεπτών, χωρίς θύματα το περσινό καλοκαίρι, έδειξε πόσο πολύτιμη είναι η συνεργασία της πολιτείας και των συντεταγμένων υπηρεσιών της με τους τοπικούς φορείς και τον ντόπιο πληθυσμό. Έδειξε όμως ακόμα πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχουν ευαισθητοποιημένες και εκπαιδευμένες κοινωνίες και άτομα που νοιάζονται για τον τόπο τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αν, με τη φροντίδα της πολιτείας, η οικονομία της Ρόδου ήταν πιο ανταγωνιστική, οι ζημιές θα ήταν πιο περιορισμένες και οι ανάγκες αποζημιώσεων πολύ μικρότερες. 

(δ) Πρόσφατα η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το ΕΒΕΔ υπογράψαμε Σύμφωνο Συνεργασίας με την Περιφέρεια μας για να ενταχθούμε σύσσωμα με όλες μας τις δυνάμεις στο πρόγραμμα, THE RHODES CO LAB SUSTAINABLE DESTINATION, ώστε να αποδείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει στόχους που οι άλλοι θεωρούν αδύνατον. Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η συνεργασία Κράτους, Περιφέρειας, Δήμου, ξενοδοχείων, επαγγελματιών και κατοίκων. Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ θα αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο επιτυχίας του εγχειρήματος. 

(ε) Ανταποκριθήκαμε στο πρόγραμμα Rodos Pass, όπως ακριβώς είχατε εξαγγείλει για τους επισκέπτες μας κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στη Ρόδο το 2023. 

Και συνεχίζει το υπόμνημα της Ε.Ξ. Ρόδου:

"...Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ, 

Το αίτημά μας για μείωση του ΦΠΑ για τη Δωδεκάνησο δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Στηρίζεται σε μια σειρά θεσμών, μπορεί κανείς να επικαλεστεί στην επιχειρηματολογία του. 

Στηρίζεται κατ' αρχάς στο ίδιο το Σύνταγμα που στο άρθρο 101 αναφέρει ότι " Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους".

Στηρίζεται ακόμα στην ιστορική πραγματικότητα ότι το ειδικό φορολογικό και δασμολογικό καθεστώς που ίσχυε στη Δωδεκάνησο μέχρι πριν μερικές δεκαετίες αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκαν τα πρώτα βήματα ανάπτυξης των νησιών της Δωδεκανήσου. 

Στηρίζεται επίσης στο ότι η πολιτεία, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει για τις νησιωτικές οικονομίες και κοινωνίες η μείωση του ΦΠΑ, παρείχε σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.4 του κώδικα Φ.Π.Α. (Ν.2589/2000), δυνατότητα για μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο. 

Στηρίζεται ακόμα στις πρόσφατες αποφάσεις της πολιτείας και ειδικότερα στις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 65 του ν. 4811/2021 (108 Α’) και ισχύει από 1.7.2021, σύμφωνα με την οποία είναι δυνατή η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο. Ναι μεν η προϋπόθεση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να έχουν συσταθεί και λειτουργούν εντός της περιφέρειάς τους κέντρα και δομές της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 (Α΄51), όπως αυτό προκύπτει από σχετική βεβαίωση, που εκδίδεται από την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Τι εμποδίζει όμως την επέκταση της απόφασης για όλη τη Δωδεκάνησο με επίκληση των λόγων που αναφέρθηκαν παραπάνω; 

Στηρίζεται ακόμα στην Οδηγία 2006/112/ΕΕ, η οποία στο άρθρο 120 ορίζει ότι "Η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόζει στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και στα νησιά Θάσος, Βόρειες Σποράδες, Σαμοθράκη και Σκύρος χαμηλότερους συντελεστές έως 30 % από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα".

Στηρίζεται στο ψήφισμα του κορυφαίου οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωκοινοβουλίου, για διατήρηση των ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων για τις νησιωτικές περιοχές (ψήφισμα της 4ης Φεβρουαρίου 2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). 

Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ, 

Η Δωδεκάνησος αποτελεί έναν μοναδικό πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό, ο οποίος προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ωστόσο, η οικονομική επιβάρυνση που επιβάλλει ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ δυσχεραίνει τόσο τις τοπικές επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές.

Με τη μείωση του ΦΠΑ, θα δοθεί ένα σαφές μήνυμα υποστήριξης προς την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του τουρισμού. Η οικονομική επιβάρυνση του εγχειρήματος της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ σύμφωνα με υπολογισμό του Οικονομικού Επιμελητήριου Δωδεκανήσου δεν ξεπερνάει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Αντ' αυτού θα υπάρξει όφελος από αυξημένο κύκλο εργασιών στις ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις και από αυξημένη κατανάλωση.

Οι τοπικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικές τιμές και πακέτα στους επισκέπτες, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά τους στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Παράλληλα, αυτός ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ θα ενθαρρύνει και τους τοπικούς καταναλωτές και την τουριστική δαπάνη . Είμαστε πεπεισμένοι ότι συνολικά αυτή η ενέργεια θα έχει θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία της Δωδεκανήσου αλλά και στο σύνολο της χώρας.

Είμαστε σίγουροί ότι θα εξετάσετε το αίτημά μας με κατανόηση και σας διαβεβαιώ ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με 540 μέλη και 27.000 άμεσα εργαζόμενους μας ότι θα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου μπορούμε στο έργο σας. Η Δωδεκάνησος, η παραμεθόριος αυτή περιοχή της Ελλάδας, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας και είμαστε σίγουροί ότι η υπόσχεσή σας ότι από το 2025 και μετά θα εφαρμοστούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά την απόλυτη εμπιστοσύνη σε σας και στην κυβέρνηση σας". 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 28/05 18:42

  Στρατηγικός σχεδιασμός με ορίζοντα 10ετίας - αυτό χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός

 2. 28/05 18:34

  Μονόδρομος ένα βιώσιμο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τουριστικό προϊόν

 3. 28/05 16:18

  Αμερικανικός τουρισμός: Δεύτερη υψηλότερη ταξιδιωτική δαπάνη στον κόσμο για το καλοκαίρι του 2024

 4. 28/05 16:02

  Συνεχίζεται με ελεύθερη είσοδο έως 2 Ιουνίου το 12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

 5. 28/05 15:44

  Άνοιξαν οι εγγραφές για το Navarino Challenge 2024

 6. 28/05 15:08

  Κοινωνικός/ ιαματικός τουρισμός ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Επιχειρηματιών

 7. 28/05 14:34

  Eurowings: Νέα χειμερινή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

 8. 28/05 14:22

  Διακοπή λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου Δελφών την Τετάρτη μετά τις 17.00

 9. 28/05 14:13

  Η Τεχνολογία συναντά την παράδοση: Drones αναδιαμορφώνουν την ορεινή κτηνοτροφία

 10. 28/05 13:47

  25 χρόνια AEGEAN | 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

 11. 28/05 13:39

  Telegraph: Οι 6 προορισμοί που υπόσχονται το ιδανικό Ελληνικό καλοκαίρι

 12. 28/05 13:32

  Celestyal: Καλοκαιρινή καμπάνια αναβάθμισης καμπίνας

 13. 28/05 12:57

  HotStats: Αυτές είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που θα συναντήσουν τα ξενοδοχεία το 2024

 14. 28/05 12:07

  Απευθείας πτήσεις Παρίσι-Καλαμάτα ξεκινά η Air France - εκδήλωση στο Παρίσι

 15. 28/05 11:42

  Eυρωπαϊκός τουρισμός- ForwardKeys | Ολική ανάκαμψη το 2024- αυξημένη ζήτηση για Λονδίνο, Παρίσι, οριακά μειωμένη για Αθήνα

 16. 28/05 11:04

  Ημερίδα ΠΟΤΑΠ | «Η ηλεκτροκίνηση αναγκαία στην τουριστική ανάπτυξη»

 17. 28/05 11:00

  Το διεθνές βραβείο Big SEE Architecture Award 2024 - Winner απονεμήθηκε στις Villas in Olive Grove, Navarino Residences, Costa Navarino της Potiropoulos+Partners

 18. 28/05 10:54

  Τα Aria Hotels σχεδιάζουν eVTOL Vertiports για ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης

 19. 28/05 10:48

  Το νέο Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

 20. 28/05 10:31

  MSC Cruises | Ποικιλία δραστηριοτήτων για παιδιά και οικογένειες στα πλοία της το καλοκαίρι

 21. 28/05 10:02

  Ξενοδοχεία | To One&Only Aesthesis εγκαινίασε 14 πολυτελείς κατοικίες

 22. 28/05 07:58

  ΕΟΤ: 50.000 ευρώ για την υποστήριξη δύο συνεδρίων σε Πάτρα και Χαλκιδική

 23. 28/05 07:55

  Δήμος Πατρέων: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 24. 28/05 07:53

  Δήμος Χαλανδρίου: Διαγωνισμός για μεταφορά και διαμονή μελών ΚΑΠΗ σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ερέτρια

 25. 28/05 07:41

  Δήμος Γορτυνίας: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κτηρίου ως ξενοδοχείο ή εστιατόριο - Κατώτατο όριο προσφοράς τα 50 ευρώ!

 26. 27/05 19:31

  Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με την Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας - "Στενότερη πολιτιστική και τουριστική προσέγγιση των δύο λαών"

 27. 27/05 19:03

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση φωτογραφιών του Robert McCabe

 28. 27/05 16:58

  Ξεκίνησαν από τη Χαλκιδική οι πρώτοι έλεγχοι με drones για παραχωρήσεις σε αιγιαλό και παραλίες

 29. 27/05 16:30

  Mabrian - Phocuswright: Ο υπερ-τουρισμός διώχνει το 61% των ταξιδιωτών

 30. 27/05 16:04

  Εξαιρετικά Επιτυχής η Πρώτη Εκδήλωση της HSMAI Europe στην Ελλάδα

 31. 27/05 14:31

  Εκδήλωση για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία

 32. 27/05 14:25

  Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Διαμονής: Ρεκόρ αισιοδοξίας στα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά ξενοδοχεία παρά τις προκλήσεις

 33. 27/05 13:59

  Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 7ο Κύκλο Επιτάχυνσης του CapsuleT

 34. 27/05 13:43

  ΕΟΤ | Έκθεση Φωτογραφίας του Robert Mc Cabe στο Μουσείο Ακρόπολης

 35. 27/05 12:57

  Στο Φεστιβάλ Καννών το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 36. 27/05 12:50

  ΠΟΤΑΠ | Ταξίδι γνωριμίας Γερμανών Δημοσιογράφων στην Πιερία

 37. 27/05 12:29

  Ανωμερίτες Χανίων | Η κρητική ποίηση και το λαούτο φανερώνουν την ψυχή των Χανίων

 38. 27/05 11:59

  ΥΠΑ | Βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου Σητείας

 39. 27/05 11:15

  Αερομεταφορές: +12,2% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' τετράμηνο του 2024

 40. 27/05 11:06

  Η πρώτη εκδήλωση της HSMAI Europe στην Αθήνα

 41. 27/05 10:53

  Υπερ-τουρισμός | Ποιες περιοχές στην Ιταλία βρίσκονται στο "κόκκινο"- οι άμεσες επιπτώσεις

 42. 27/05 10:51

  Η Κίνα στρατηγικός τουριστικός στόχος για την Αθήνα

 43. 27/05 10:35

  Επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas της Royal Caribbean International στον Πειραιά

 44. 27/05 10:15

  Τουρισμός: Συνεργασία ΕΟΤ με τη πλατφόρμα Wego για ταξιδιώτες από τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική

 45. 27/05 07:51

  Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 46. 27/05 07:50

  Προβολή της Αθηναϊκής κουζίνας στην Ολλανδία

 47. 27/05 07:49

  Πανελλήνια Συνάντηση Vespa στην Καλαμάτα

 48. 27/05 07:08

  Φιλοξενία αρχαιολόγων του πανεπιστημίου Carleton Αμερικής στη Σαντορίνη

 49. 27/05 07:07

  ΕΟΤ: Ταξίδια εξοικείωσης για τουριστική προβολή σε Σύρο, Σίφνο και Κίμωλο

 50. 27/05 07:04

  Εκδηλώσεις τιμής για τους σφουγγαράδες σε Ρόδο και Κάλυμνο

 51. 26/05 23:38

  Δεύτερη ζωή για θρυλικό Boeing, που αγόρασε ο Ωνάσης, στην πλατεία Ολυμπιακής Αεροπορίας

 52. 26/05 20:44

  Α. Ανδρεάδης: Άνοιξε η νέα deluxe πτέρυγα του Ikos Andalusia στην Marbella

 53. 26/05 13:02

  Εγκαίνια για το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της Οικογένειας Κοκοτού

 54. 26/05 12:50

  Σαντορίνη | Περιορισμοί κυκλοφορίας λόγω του κινδύνου κατολισθήσεων τη θερινή περίοδο

 55. 26/05 12:37

  Άμεσα ξεκινά το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη – Ικανοποίηση εκφράζει η Ελληνική Κοινότητα

 56. 26/05 12:00

  Μαγιόρκα: Απαγόρευση αλκοόλ με «παραθυράκια»

 57. 26/05 11:33

  Δήμος Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 58. 26/05 07:29

  ΕΟΤ: 30.000 ευρώ για την υποστήριξη εκδηλώσεων σε Αθήνα και Χανιά

 59. 25/05 23:10

  To Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - Παρών στην εκδήλωση ο κ.Μητσοτάκης

 60. 25/05 22:59

  Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής | Tιμητική διάκριση στην Όλγα Κεφαλογιάννη

 61. 25/05 22:56

  Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: Ζητείται Ειδικός Συνεργάτης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού

 62. 25/05 11:15

  Προβολή της Κρήτης στην Ολλανδία | φιλοξενία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Corendon

 63. 25/05 10:47

  Domes Resorts | Ταξίδια γνωριμίας με τα ξενοδοχεία της από 260 Βρετανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

 64. 25/05 10:21

  Δήμος Θερμαϊκού: Πρόταση για 3 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπ. Τουρισμού

 65. 25/05 10:16

  Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού Zygaktis Trail στη Δράμα

 66. 24/05 21:25

  Ποιοτικός τουρισμός στην Αρκαδία - ποιο μοντέλο ταιριάζει στην περιοχή

 67. 24/05 18:53

  Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει από το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά- Φεστιβάλ φιλάθλων

 68. 24/05 15:51

  RND: «Το εφετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα μπορεί να είναι ακόμη πιο ακραίο από το 2023»

 69. 24/05 15:21

  Ηρώ Χατζηγεωργίου | Ο τρόπος αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ θα μεταμορφώσει ολόκληρες περιοχές

 70. 24/05 14:10

  United Airlines | Νέα καθημερινή απευθείας πτήση από την Αθήνα προς το Σικάγο O’Hare

 71. 24/05 13:37

  Γαλάζια Σημαία 2024: 2η η Ελλάδα παγκοσμίως με 652 βραβευμένα σημεία

 72. 24/05 13:10

  Κυριαρχία της Jet2 στις αεροπορικές θέσεις με προστασία ATOL στο Ην. Βασίλειο

 73. 24/05 11:56

  Τουρισμός: Ιστορικό ρεκόρ στις δαπάνες των Αμερικανών για καλοκαιρινές διακοπές το 2024

 74. 24/05 11:24

  McAfee: Πάνω από 25% των Αμερικανών έχουν πέσει θύμα απάτης στα ταξίδια

 75. 24/05 10:49

  FΑΜ Trips: Προβολή της Χαλκιδικής σε Ιταλούς και Αρμένιους επαγγελματίες του τουρισμού

 76. 24/05 10:28

  Ο ΕΟΤ στην ΙΜΕΧ 2024: Αυξημένο ενδιαφέρον για συνέδρια στην Ελλάδα

 77. 24/05 10:13

  AEGEAN | Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 17% το α΄τρίμηνο, 11% περισσότεροι επιβάτες

 78. 24/05 10:01

  Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας | Ο Απρίλιος βελτίωσε τις επιδόσεις των ξενοδοχείων το α΄4μηνο

 79. 24/05 07:46

  Θετική γνωμοδότηση για λιμενικά έργα μπροστά από το Divani Apollon Palace & Thalasso

 80. 24/05 07:44

  Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 81. 24/05 07:42

  Ισπανία: Αύξηση του πληθωρισμού στο 3,3% τον Απρίλιο

 82. 24/05 07:40

  Διεθνής Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Rock Solid 2024 στο Καστελλόριζο

 83. 24/05 07:39

  Ημερίδα «Λάρισα. Πόλη στο μέλλον»

 84. 23/05 17:24

  Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό | Ενημέρωση των μελών της Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης

 85. 23/05 17:15

  Επίσκεψη Κεφαλογιάννη σε προσβάσιμη για ΑΜΕΑ παραλία της Γλυφάδας

 86. 23/05 16:44

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναβαθμίζει την ψηφιακή της παρουσία

 87. 23/05 16:33

  Airbnb | Τι ζητούν Έλληνες και ξένοι το καλοκαίρι - Μαρούσι (!), Χαλάνδρι (!), παραθαλάσσιοι και βιωματικοί προορισμοί...

 88. 23/05 14:58

  Focus Bari | 1 στους 3 Έλληνες παίζουν τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

 89. 23/05 14:26

  Σε τιμές... Μονακό οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

 90. 23/05 11:55

  Γερμανικός τουρισμός: Σε υψηλά πενταετίας η διάθεση για διακοπές αυτό το καλοκαίρι

 91. 23/05 11:51

  Διεθνείς εκδηλώσεις του Μαΐου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 92. 23/05 11:35

  Κρήτη | Υψηλές προσδοκίες για τις τουριστικές ροές από τις Αραβικές Χώρες

 93. 23/05 11:17

  Jet2.com και Jet2holidays | Άνοιξε το χειμερινό πρόγραμμα 2025-2026 σε ηλιόλουστους προορισμούς

 94. 23/05 11:08

  Γιατί ο καφές ακριβαίνει συνεχώς

 95. 23/05 10:51

  HOTREC: Η πρόταση της Κομισιόν πλήττει την ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαϊκών πακέτων διακοπών

 96. 23/05 10:02

  Booking.com: Αυτές είναι οι τάσεις στις παγκόσμιες ταξιδιωτικές αναζητήσεις – Συμβουλές στις επιχειρήσεις

 97. 23/05 09:12

  TRYP by Wyndham | Νέα εμφάνιση και αισθητική στα ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική

 98. 23/05 07:59

  Heraklion Swimming Challenge 2024 στο Ηράκλειο Κρήτης

 99. 23/05 07:55

  Ορεινός Αγώνας Karya Olympus Trail 2024

 100. 23/05 07:50

  Οι τιμές σε παραλίες του Μαλεβιζίου για το 2024