ΣΕΒ | Ανησυχία των επιχειρήσεων για τον πληθωρισμό

ΣΕΒ | Ανησυχία των επιχειρήσεων για τον πληθωρισμό

Το 72% των επιχειρήσεων στη χώρα μας εκφράζει ανησυχία σχετικά με τις ανατιμήσεις μεταξύ άλλων στο κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας, για τις οποίες οι δυνατότητες απορρόφησης χωρίς αυξήσεις είναι πεπερασμένες.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν», που πραγματοποίησε για πέμπτη χρονιά το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, με τη συνεργασία της MRB.

 Στόχοι της έρευνας είναι:

  • η καταγραφή της γνώμης των επιχειρήσεων ως προς την αξιολόγηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τόσο σε macro όσο και σε micro επίπεδο και
  • η ανάδειξη προτάσεων για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη χάραξη πολιτικών για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάκαμψη. Αναπόφευκτα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις συνθήκες της πανδημίας και στις προκλήσεις για την επόμενη μέρα, αλλά και στις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας

  • Οι μεταρρυθμίσεις βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, σύμφωνα με τους Δείκτες Αξιολόγησης Δυσκολιών στο macro και micro περιβάλλον (4,9 και 4,8 μονάδες αντίστοιχα, με βέλτιστο το 1). Ενδεικτικά αναφέρεται η βελτίωση στους φορολογικούς συντελεστές (από 70,6% σε 45,5% στα εμπόδια).
  • Οι επιχειρήσεις προσδοκούν σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς αξιολογούν θετικά την υφιστάμενη, αλλά και τη μελλοντική κατάστασή τους, με τα υψηλότερα ποσοστά από το 2017 (46% και 42% αντίστοιχα), ενώ το 55% εκτιμάει πως θα αυξηθεί ο τζίρος τους το 2022.
  • Το 53,7% θεωρεί πως τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αποτελεσματικά.
    Η τηλεργασία έχει έρθει για να μείνει, καθώς το 50% των επιχειρήσεων σκοπεύει να την υιοθετήσει στις θέσεις εργασίας που ταιριάζει.
  • Οι δημόσιες ψηφιακές υπηρεσίες δείχνουν τη σημασία που έχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός για μια πιο αποτελεσματική οικονομία και αγορά, καθώς πάνω από το 58% των επιχειρήσεων αξιολογεί θετικά τους top-3 ψηφιακούς φορείς του δημοσίου.
  • Αμετάβλητα παραμένουν τα επενδυτικά πλάνα για το 62% των μεγάλων επιχειρήσεων παρά την πανδημία, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η επίτευξη κρίσιμου μεγέθους, ώστε οι επιχειρήσεις να παραμένουν ανθεκτικές και η οικονομία να αναπτύσσεται.
  • Το 72% εκφράζει ανησυχία σχετικά με τις ανατιμήσεις μεταξύ άλλων στο κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας, για τις οποίες οι δυνατότητες απορρόφησης χωρίς αυξήσεις είναι πεπερασμένες.
  • Οι επιχειρήσεις με πάνω από 10 εργαζομένους εκφράζουν ανησυχία για το υψηλό κόστος ενέργειας, καθώς το θεωρούν ως το βασικό εμπόδιο στην καθημερινή τους λειτουργία.
  • Το 70% των επιχειρήσεων έχει υψηλές προσδοκίες από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θεωρεί πως θα συμβάλει θετικά στην οικονομία.
  • Για ένα μειοψηφικό αλλά σημαντικό μέρος της αγοράς, κυρίως μικρότερων επιχειρήσεων, εντοπίζεται η ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σχετικά μες προκλήσεις της πράσινης ανάπτυξης, καθώς μόνο το 28,7% των μικρών επιχειρήσεων τη θεωρεί πολύ ή πάρα πολύ σημαντική (50% στις μεγάλες επιχειρήσεις).

Ως ένα γενικό συμπέρασμα, καταγράφεται η αυξημένη εκτίμηση για τη συνεχιζόμενη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και τη συνεχιζόμενη βελτίωση κρίσιμων δεικτών του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με οδηγό την ψηφιοποίηση.

Συνολικά, οι επιχειρήσεις αξιολογούν θετικά την υφιστάμενη, αλλά και τη μελλοντική κατάστασή τους, με τα υψηλότερα ποσοστά από το 2017 (46% και 42% αντίστοιχα), ενώ το 55% εκτιμάει πως θα αυξηθεί ο τζίρος τους και το 37% πως θα προχωρήσει σε αύξηση της απασχόλησης.

Ωστόσο, πηγή ανησυχίας για το 72% αποτελούν οι πληθωριστικές πιέσεις από τις ανατιμήσεις στα κόστη των πρώτων υλών, της ενέργειας και των μεταφορών, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν και σε αυξήσεις τιμοκαταλόγων. Πρόκληση παραμένει και η ενθάρρυνση της στροφής προς τη βιώσιμη ανάπτυξη ειδικά ανάμεσα στις μικρότερες επιχειρήσεις.

Η επιχειρηματικότητα στην εποχή της πανδημίας

Έξι στις 10 επιχειρήσεις προσδοκούν σε σχετικά σύντομη διάρκεια στις επιπτώσεις της κρίσης του covid-19 (ως και το τέλος του 2022), ενώ αποτελεσματικά θεωρούνται και τα γενικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων (53,7%). Τα ειδικά μέτρα ανά κλάδο ωστόσο κρίνονται μη αποτελεσματικά από το 54,2% των επιχειρήσεων, ποσοστό ανάλογο με το 2020.

Παράλληλα, η τηλεργασία «ήρθε για να μείνει» με το 50% να σκοπεύει να την υιοθετήσει, εφόσον ταιριάζει, στο μέλλον και ανεξαρτήτως της πανδημίας. Ως προς την εξέλιξη του επενδυτικού σχεδιασμού των επιχειρήσεων, το μέγεθος της επιχείρησης είναι καίριος παράγοντας για την «αντοχή» του σχεδιασμού στις συνθήκες της πανδημίας με το 62% των μεγάλων και το 45% των μεσαίων να προχωρούν κανονικά. Υψηλές προσδοκίες για την αντιμετώπιση της κρίσης υπάρχουν από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης με το 70% να εκτιμά ότι θα συμβάλει θετικά.

Οι επιχειρήσεις για την πράσινη μετάβαση

Για το 62% των επιχειρήσεων, τα ζητήματα της πράσινης ανάπτυξης καταγράφονται ως σημαντικά. Δημιουργούν προοπτική για μείωση του κόστους λειτουργίας, βελτίωση της σχέσης με τους πελάτες και τους προμηθευτές, είσοδο σε νέες αγορές και αύξηση της καινοτομικής τους ικανότητας (30-35%). Το 46% σκοπεύει να επενδύσει στο μέλλον σε δράσεις που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Στον αντίποδα, η πράσινη μετάβαση δεν είναι σημαντική για το 17% (34% στη Μεταποίηση), κάτι που αναδεικνύει την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις προκλήσεις και την ωρίμανση της προσαρμογής. Αυτό ισχύει ειδικά για τις μικρότερες επιχειρήσεις, καθώς για τις μεγαλύτερες σε ποσοστό 50% τα ζητήματα πράσινης μετάβασης κρίνονται ως πολύ σημαντικά, με το ποσοστό να υποχωρεί στο 28,7% στις μικρές επιχειρήσεις, γεγονός που περιγράφει το μέγεθος της προσπάθειας ενημέρωσης και ενθάρρυνσης που χρειάζεται.

Αξιολόγηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Το 2021 συνεχίστηκε – για 4η χρονιά – η πορεία βελτίωσης στους Δείκτες Αξιολόγησης Δυσκολιών στο macro και micro περιβάλλον, με επιδόσεις πλέον πάνω από τη βάση. Η ψηφιοποίηση του κράτους παραμένει ένα “success story” με την καλύτερη αξιολόγηση να αφορά τρεις ψηφιακούς φορείς του δημοσίου, με ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση έναντι του 2020 (gov.gr 71%, businessportal ΓΕΜΗ 60% και ΕΡΓΑΝΗ 58%). Στα υπόλοιπα πεδία μεταρρυθμίσεων καταγράφεται χαμηλότερος βαθμός ικανοποίησης (κάτω από 20% στα περισσότερα), ωστόσο σε όλα σχεδόν υπάρχει βελτίωση έναντι του 2020.

Στο macro επίπεδο, μεγαλύτερο εμπόδιο παραμένει διαχρονικά η υψηλή φορολογία (45,5%), καταγράφοντας σημαντική όμως βελτίωση έναντι του 2020, κάτι που αποδίδεται στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και της προκαταβολής φόρου εισοδήματος.

Με αρκετή απόσταση ακολουθούν η διαφθορά / το έλλειμμα διαφάνειας (29,5%), η αναποτελεσματική λειτουργία των θεσμών (26,5%) πεδίο που περιλαμβάνει και τη δικαιοσύνη όπου καταγράφεται στασιμότητα, η μακροοικονομική κατάσταση της χώρας (23,4%) και το διεθνές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον (22,4%) για το οποίο η ανησυχία των επιχειρήσεων έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2020.

Αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με το 2020 παρουσιάζουν η έλλειψη κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού (8ο εμπόδιο από 2ο) και το έλλειμμα στη συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη καινοτομίας (10ο εμπόδιο από 7ο), πεδία όπου ο ΣΕΒ έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες. Στο micro επίπεδο παρατηρείται μια μικρή, αλλά συνεχής, βελτίωση στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ για πρώτη φορά κατατάσσεται στην πρώτη θέση η αδυναμία πρόσβασης στη χρηματοδότηση / ο ακριβός δανεισμός (32,4%). Παράλληλα, ενισχύεται η δυσκολία του υψηλού κόστους ενέργειας σε σχέση με το 2020 (4ο εμπόδιο, με 28,6%, +8 π.μ.).

Για την επόμενη μέρα και την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την κρίση της πανδημίας, οι μεν μικρότερες επιχειρήσεις ζητούν στήριξη από την Πολιτεία, ενώ οι μεσαίες και μεγάλες δίνουν έμφαση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Ως σημαντικές προτεραιότητες αναδεικνύονται ακόμα συνδυαστικά τα ζητήματα της καινοτομίας (26,3%) και της ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (12,2%), όπως και τα ζητήματα της σύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας (21,9%) και της ενίσχυσης της έρευνας στα πανεπιστήμια (21%).

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  2. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  3. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  4. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  5. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  6. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  7. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  8. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  9. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  10. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  11. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  12. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  13. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  14. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  15. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  16. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  17. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  18. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  19. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  20. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  21. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  22. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  23. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  24. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  25. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  26. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  27. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  28. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  29. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  30. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  31. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  32. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  33. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  34. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  35. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  36. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  37. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  38. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  39. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  40. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  41. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  42. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  43. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  44. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  45. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  46. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  47. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  48. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  49. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  50. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  51. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  52. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  53. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  54. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  55. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  56. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  57. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  58. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  59. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  60. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  61. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  62. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  63. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  64. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  65. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  66. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  67. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  68. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  69. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  70. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  71. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  72. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  73. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  74. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  75. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  76. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  77. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  78. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  79. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  80. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  81. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  82. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  83. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  84. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  85. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  86. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  87. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  88. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  89. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  90. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  91. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  92. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  93. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  94. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  95. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  96. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  97. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  98. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  99. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  100. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές