Βρετανικός τουρισμός: Ανησυχία για ύφεση της οικονομίας και πτώση της στερλίνας

Α Decrease font Enlarge font
Βρετανικός τουρισμός: Ανησυχία για ύφεση της οικονομίας και πτώση της στερλίνας

Η αυξανόμενη αβεβαιότητα για το Brexit εντείνει την ανησυχία για ύφεση της βρετανικής οικονομίας ενώ την ίδια στιγμή καταγράφονται πτωτικές τάσεις της στερλίνας.

Η πορεία της βρετανικής οικονομίας θα αποτελέσει προάγγελο των εξελίξεων και στον εξερχόμενο βρετανικό τουρισμό για το 2020 επηρεάζοντας σαφέστατα και τη χώρα μας.  

Τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας έχουν τροφοδοτήσει μια έντονη συζήτηση μεταξύ οικονομικών αναλυτών για το αν η χώρα βρίσκεται σε πορεία ύφεσης ή όχι. Τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του Office for National Statistics (ONS) δείχνουν μια ανάκαμψη 0,3% του βρετανικού ΑΕΠ τον Μάιο του 2019, έναντι μείωσης 0,4% τον Απρίλιο του ιδίου έτους. Όπως όμως φαίνεται η μεγέθυνση της οικονομίας παρέμεινε, στο δεύτερο τρίμηνο, σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου.

 Όπως είναι σαφές, οι αριθμοί σχεδόν «εγγυώνται» για την οικονομία της Βρετανίας ένα αναπτυξιακά αδύναμο πρώτο εξάμηνο του έτους, απαιτώντας από τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, είτε τον Boris Johnson είτε τον Jeremy Hunt, να προσθέσει τον παράγοντα "πιθανή ύφεση" στον κατάλογο των πιεστικών ανησυχιών για το αύριο της χώρας.

Τα καλά νέα για τη βρετανική οικονομία είναι ότι τα ποσοστά απασχόλησης βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ. Αναμένεται λοιπόν ότι η οικονομία θα επωφεληθεί από την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι τα νοικοκυριά απολαμβάνουν σταθερή αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματός τους.

Από την άλλη πλευρά είναι πολλοί οι αναλυτές που εκφράζουν την άποψη ότι οι δύσκολες στιγμές βρίσκονται μπροστά. Χαρακτηριστικά, ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit η οποία δημοσιεύει τους δείκτες PMI, δήλωσε ότι «γίνεται όλο και πιο προφανές ότι η υποκείμενη υγεία της οικονομίας επιδεινώνεται συνεχώς». Είναι γεγονός ότι τα δημοσιευόμενα στοιχεία για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά φέρνουν στο προσκήνιο μια απαισιόδοξη προοπτική, με τους δείκτες PMI, ειδικότερα τον Ιούνιο, να προβάλουν σαφώς το σενάριο μιας οικονομίας κοντά στην ύφεση.

Πολλοί αναλυτές αναφέρονται στο θετικό στοιχείο της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο. Αυτή η αύξηση όμως ήταν απόρροια, σε μεγάλο βαθμό, της επανεκκίνησης της παραγωγής στα εργοστάσια αυτοκινήτων, καθώς η πτώση του Απριλίου προκλήθηκε από τους ίδιους τους κατασκευαστές οι οποίοι, αντιδρώντας στην αρχική προθεσμία για Έξοδο από την ΕΕ την 29η Μαρτίου, μετέθεσαν σκόπιμα τους ετήσιους προγραμματισμούς συντήρησης για τον μήνα αυτό. Αυτό όμως που είναι εύκολα αντιληπτό στην αγορά είναι ότι, ανεξάρτητα της κατάληξης του Brexit, το σημερινό υψηλό επίπεδο συσσώρευσης αποθεμάτων στην αγορά θα πρέπει τελικά να μειωθεί, γεγονός που υποδηλώνει μείωση της μελλοντικής παραγωγής και περαιτέρω αδυναμία στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.

Οι ανησυχίες για ένα άτακτο Brexit

Από πλευράς τους οι επιχειρηματικές ενώσεις του ιδιωτικού τομέα επισημαίνουν ότι, η αυξανόμενη αβεβαιότητα γύρω από το Brexit εντείνει τις υπάρχουσες ανησυχίες για επιβράδυνση τόσο της βρετανικής όσο και της ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης. Αν οι προοπτικές δεν βελτιωθούν, η προετοιμασία για την έξοδο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση τόσο για οικονομολόγους όσο και για πολιτικούς στη Βρετανία. Οι περισσότεροι αναμένουν ότι, μια άτακτη έξοδος χωρίς συμφωνία θα συμπιέσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. Εάν δε το σημείο εκκίνησης βρει την οικονομία σε σχετικά αδύναμη κατάσταση, δεν θα χρειαστεί μεγάλη πίεση για να τη στρέψει σαφώς προς την ύφεση.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, στην εξαμηνιαία έκφραση των ανησυχιών της στο πλαίσιο της έκθεσης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αναφέρει ότι ένα άτακτο Brexit και ένας παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος είναι οι δύο πιο επικείμενες απειλές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί στην έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ότι η «αντιληπτή πιθανότητα» ενός no-deal Brexit έχει αυξηθεί, γεγονός που φέρνει μαζί του «υπαρκτούς κινδύνους οικονομικής αναστάτωσης» και «σημαντικής αστάθειας» της αγοράς. Η Τράπεζα επισημαίνει ότι η Βρετανία είναι πιο προετοιμασμένη για μια αναταραχή λόγω του Brexit από ότι ήταν πριν από έξι μήνες, αν και ο Διοικητής της κ. Mark Carney επισήμανε ότι μία άτακτη έξοδος θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και στις αγορές.

Η επιστροφή των πολιτικών ρητορικών γύρω από ένα no-deal Brexit έχει αναγκάσει τη στερλίνα να ακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μια δύσκολη πορεία. Η σχεδόν 2% πτώση της αξίας του νομίσματος από την αρχή του τρέχοντος μηνός Ιουλίου αντικατοπτρίζει την πιθανότητα το ΗΒ να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, καθώς η αγορά παρακολουθεί τους υποψήφιους ηγέτες της χώρας να έχουν αυξήσει τη ρητορική τους γύρω από ένα σκληρό Brexit. Την περασμένη Τρίτη 9/7/2019, η λίρα έπεσε στα πιο χαμηλά της επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017 διαπραγματευόμενη στα 1,2441 δολάρια, αφού ο πρωθυπουργός της συντηρητικής ηγεσίας κ. Johnson είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου "come what may".

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια τοποθετούνται σταθερά αρνητικά, ενώ οι πιο μακροπρόθεσμοι επενδυτές δείχνουν ελάχιστο ενδιαφέρον για την αγορά του νομίσματος καθώς η αβεβαιότητα εξακολουθεί να υπερισχύει, παρά το γεγονός ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Βρετανίας καθίστανται φθηνότερα. Η πιθανή στήριξη από αύξηση του επιτοκίου της Τράπεζας της Αγγλίας είναι επίσης όλο και πιο απίθανη. Παρά την ισχυρότερη από το αναμενόμενο αύξηση του ΑΕΠ το Μάιο, η ύπαρξη υποτονικών οικονομικών στοιχείων και οι ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης έχουν προκαλέσει βλέψεις για πιθανή περικοπή του βασικού επιτοκίου κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ο Silvia Dall'Angelo, ανώτερος οικονομολόγος της Hermes Investment Management στο Λονδίνο δήλωσε πρόσφατα ότι "εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit, η στερλίνα θα εξασθενήσει σημαντικά, μέχρι 1,1 δολάρια ή ακόμα και σε επίπεδο ισοτιμίας". Σημειώνεται ότι η στερλίνα σημειώνει εννέα συνεχείς εβδομάδες απωλειών έναντι του ευρώ από τις αρχές Μαΐου, με συνολικές απώλειες μεγαλύτερες από 6% και με προοπτικές που είναι σαφώς προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης πτώσης. Οι επενδυτές βεβαίως εξακολουθούν να έχουν την ελπίδα ότι η έξοδος χωρίς συμφωνία θα αποφευχθεί, αλλά δεν αρκεί μόνο η ελπίδα.

Ο οικονομολόγος της Nomura, George Buckley, εξέφρασε τη σταθερή πεποίθηση της τράπεζας ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι μια συμφωνία "κάπως ηρωική".

Άλλοι είναι λιγότερο αισιόδοξοι. Η Lazard Asset Management βλέπει 50% πιθανότητα για μια νέα διαπραγμάτευση για το Brexit τον Οκτώβριο, ενώ η Bank of America Merrill Lynch δήλωσε ότι μια Έξοδος χωρίς συμφωνία είναι μάλλον το πιο πιθανό σενάριο. Ο Nick Wall, διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Merian Global Investors στο Λονδίνο, πριν από την έναρξη της κούρσας ηγεσίας εξακολουθούσε να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί ένα σκληρό Brexit. "Αυτό μπορεί τώρα να αμφισβητηθεί, δεδομένης της ρητορικής", είπε.

Πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να διατηρούν την ελπίδα ότι θα είναι δυνατή η παράταση της προθεσμίας του Οκτωβρίου. Η κ. Dall'Angelo δήλωσε ότι θεωρεί πιθανή μια "κυβερνητική κρίση που θα οδηγήσει σε γενικές εκλογές" ως το πιο πιθανό σενάριο, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα μια παράταση της προθεσμίας Εξόδου, ενώ ο κ. Wall δίνει σε ένα τέτοιο σενάριο 60% πιθανότητα.

 1. 17/08 18:26

  Το πάρτι-υπερπαραγωγή του μεγιστάνα Idan Ofer στη Μύκονο που κόστισε 5 εκατ. ευρώ

 2. 17/08 12:43

  Κύπρος: Στα σκαριά δέκα νέα ξενοδοχεία με χιλιάδες κλίνες

 3. 17/08 12:38

  Αγιορείτικα ψάρια και προϊόντα στο Skiathos Palace Hotel

 4. 17/08 12:31

  FAZ: Ωδή στην "Greek Salat"

 5. 17/08 12:29

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Ρόδου

 6. 17/08 12:26

  Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές στη Σίφνο

 7. 16/08 11:48

  Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

 8. 16/08 11:35

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Κω και Σίφνο

 9. 16/08 11:29

  Ποδηλατικός αγώνας 3rd Tour of Daphne - The Divine Ride! Από τα Τέμπη στους Δελφούς

 10. 16/08 11:27

  Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας στη Ρόδο

 11. 16/08 11:22

  Νέα διαδρομή ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου σε Κατάκολο και Πύργο

 12. 14/08 20:49

  Γ.Δαμουλάκης: Συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στη δήμαρχο Ελαφονήσου

 13. 14/08 13:38

  Προβολή του Βόλου στην Telegraph και το CNN travel

 14. 14/08 12:42

  Πρόταση: Πρόστιμα σε όσους καπνίζουν στην Ακρόπολη

 15. 14/08 11:51

  Α.Ανδρεάδης: Η Σαντορίνη θα καταρρεύσει χωρίς σχεδιασμό 10ετίας

 16. 14/08 10:57

  1,6 εκατ. περισσότεροι επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το 7μηνο

 17. 14/08 10:14

  Travelzoo: Οι παππούδες στηρίζουν τον τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο

 18. 14/08 10:07

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία

 19. 14/08 10:03

  ΕΟΤ: Εκδήλωση προβολής της Χαλκιδικής στην Ολλανδία

 20. 13/08 16:34

  Κινδυνεύουμε από ένα μεγάλο σεισμό;

 21. 13/08 16:30

  Σύμβαση για τη μελέτη δημιουργίας νέου ΧΥΤΥ Κέρκυρας

 22. 13/08 16:20

  Σημαντική αύξηση επισκεπτών και εισπράξεων στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους τον Απρίλιο

 23. 13/08 11:08

  Η Πανσέληνος στις 15 Αυγούστου- Εκδηλώσεις σε 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

 24. 13/08 11:00

  Επαναλειτουργεί το πωλητήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 25. 13/08 10:36

  Βιομηχανικό Μουσείο Σμύριδας στη Νάξο, υπό την αιγίδα της ΠτΔ

 26. 13/08 10:18

  Η TUI πούλησε δυο εξειδικευμένα τουριστικά πρακτορεία της στη Γερμανία

 27. 13/08 10:06

  Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις πισίνες των ξενοδοχείων

 28. 13/08 09:57

  Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού η Έκθεση της Κρεμαστής Ρόδου

 29. 13/08 09:37

  Παγκόσμια Ημέρα των Φάρων- 1309 φάροι βρίσκονται στην Ελλάδα

 30. 13/08 09:35

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Λέρο, Χαλκιδική, Βόλο και Μαλεβίζι

 31. 12/08 13:22

  Μεγάλες προοπτικές για τον τουρισμό της Λέσβου

 32. 12/08 13:08

  Thomas Cook: Σε αναζήτηση επιπλέον 150 εκατ. λιρών- "Ανοησίες" τα περί εξαγοράς από τον Anex Tour

 33. 12/08 11:59

  Ρωσικός τουρισμός: Οι κερδισμένοι προορισμοί το α' εξάμηνο- στους χαμένους η Ελλάδα

 34. 12/08 11:02

  Γαλλικός τουρισμός: Πώς θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης και στα τουριστικά έσοδα

 35. 12/08 10:29

  Η κλοπή στη βίλα του μοντέλου Τζίτζι Χαντίντ στη Μύκονο και τα σχόλια στο Instagram

 36. 12/08 09:56

  ΕΛΙΤΟΥΡ: Όχι στην ενδυνάμωση του ρόλου του ΕΟΠΠΥ στον τουρισμό υγείας

 37. 12/08 09:47

  Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Συστάσεις για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών στις διακοπές

 38. 12/08 09:23

  Λιγότερα ταξίδια των Γάλλων με γνώμονα την προστασία του κλίματος

 39. 12/08 09:17

  Περιφέρεια Κρήτης: Διαγωνισμός 1,3 εκατ. για εκδηλώσεις τουριστικής προβολής

 40. 12/08 09:08

  Υπαίθριο Cluedo το ιστορικό κέντρο της Αθήνας με επίδοξους ντετέκτιβ!

 41. 11/08 10:24

  Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε περιοχές της Χαλκιδικής μέχρι το πρωί της Τετάρτης

 42. 11/08 10:16

  Τουρισμός Υγείας: Μελέτη από την ΚΕΔΕ

 43. 11/08 10:08

  Mίσθωση ξενώνα στα Μετέωρα - Προς εκμίσθωση το Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου

 44. 10/08 14:13

  Η "Γαλάζια Λίμνη" της Χαλκιδικής | Δρένια ή Γαϊδουρονήσια

 45. 10/08 14:01

  Τα άγνωστα τιρκουάζ νησάκια της Χαλκιδικής

 46. 10/08 11:44

  5 χρόνια «Θρόνος του Ήλιου»: Η ιστορία της Ρόδου μέσα από 9 Διαστάσεις

 47. 10/08 11:41

  Ελαφρά μείωση των ξένων τουριστών το 5μηνο στη Βόρεια Μακεδονία

 48. 10/08 11:32

  Λευκή Νύχτα στην Αμαλιάδα

 49. 09/08 17:21

  Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου η κατεδάφιση τουριστικών αυθαιρέτων κατασκευών

 50. 09/08 16:41

  Συνάντηση στο υπ. Τουρισμού για τον ιαματικό τουρισμό

 51. 09/08 16:21

  Η Air France αποκαλύπτει τα νέα signature πιάτα στα μενού του 2019

 52. 09/08 16:03

  Η πορεία της γαλλικής οικονομίας και η συνάντηση του υπ. Οικονομικών της Γαλλίας με Μητσοτάκη

 53. 09/08 15:22

  Γιορτή Εφτάζυμου και Φεστιβάλ Γεύσεων στην Κασταμονίτσα

 54. 09/08 15:15

  Πεζοπορία στην Ροδίτικη Φύση-Ασκληπιείο

 55. 09/08 14:28

  Αρχαιότητες που εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους εντοπίστηκαν στην Τήνο (φωτο)

 56. 09/08 14:01

  Νέος μόνιμος εκθεσιακός χώρο για την Ελλάδα στην Κίνα

 57. 09/08 13:27

  Αναβάθμιση του καταφυγίου σκαφών στο Μύτικα

 58. 09/08 13:14

  Υπουργείο Τουρισμού: Συνεργασία με τη Fraport για την προώθηση των 14 προορισμών

 59. 09/08 13:01

  Το billboard effect και πως το εκμεταλλευόμαστε για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων

 60. 09/08 12:33

  Βρετανίδα σταρ πήγε σε βίλα στη Μύκονο, αλλά βρήκε άλλον ενοικιαστή

 61. 09/08 12:14

  "Πεντάστερη" ξενοδοχειακή επένδυση στη Μύκονο

 62. 09/08 12:14

  Προβολή του CRETAquarium μέσα από καμπάνιες στο Google και στο Facebook

 63. 09/08 11:34

  Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Αειφόρα Τουριστική Ανάπτυξη

 64. 09/08 11:30

  Οι πιλότοι της Ryanair σχεδιάζουν απεργία στο τέλος του καλοκαιριού

 65. 09/08 11:01

  O Anex Tour εισέρχεται στην κρουαζιέρα, ξεκινώντας από την Αττάλεια

 66. 09/08 10:36

  Α.Γεωργιάδης: Εντός Αυγούστου οι ΚΥΑ για το Ελληνικό και το καζίνο

 67. 09/08 09:54

  Μακροχρόνια μίσθωση της μαρίνας Νέων Μουδανιών σε Τεχνική Εταιρεία

 68. 09/08 09:52

  Πολυτεχνείο Κρήτης: Μακροχρόνια εκμίσθωση ακινήτου του στο Ρέθυμνο

 69. 09/08 09:42

  Ξενοδοχεία: Leonardo Royal Esperia Palace Hotel Athens γίνεται το π.Εσπέρια στην οδό Σταδίου

 70. 09/08 09:34

  Πού θα τοποθετηθούν 2 νέες πλωτές εξέδρες στη Μύκονο

 71. 09/08 09:23

  Τα νέα ξενοδοχεία του ομίλου Κόκκαλη σε Αθήνα και Μύκονο

 72. 08/08 18:19

  Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού

 73. 08/08 18:14

  Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί Λευκάδας

 74. 08/08 17:00

  Στη Ρόδο η νέα πεντάστερη συμφωνία της Wyndham στην Ελλάδα

 75. 08/08 16:08

  Booking.com: Πώς τα social media επιδρούν στις διακοπές των ταξιδιωτών Generation Z

 76. 08/08 15:51

  Περιφέρεια Αττικής: Αίτημα για εντατικοποίηση ελέγχων στις πισίνες των τουριστικών καταλυμάτων

 77. 08/08 15:48

  Αναπτυξιακό συνέδριο Αιγιάλειας & Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2019

 78. 08/08 14:57

  Το αδιαχώρητο την Πέμπτη στο χώρο της Ακρόπολης- αναγκαία η καλύτερη ροή επισκεπτών στον Ιερό Βράχο

 79. 08/08 13:34

  Thomas Cook: Ο Τούρκος επενδυτής απαιτεί να έχει λόγο στο σχέδιο ανάκαμψης- Ρώσος αγόρασε το 3,4%

 80. 08/08 13:17

  Λ.Μενδώνη: Ανασυγκρότηση του ΤΑΠ- επαναφορά αυστηρών ποινών στους αρχαιοκάπηλους

 81. 08/08 12:52

  Trivago: Αυξημένες οι τιμές των αθηναϊκών ξενοδοχείων τον Αύγουστο

 82. 08/08 12:35

  Επιστρέφει στον TEZ TOUR ως γενικός διευθυντής

 83. 08/08 12:21

  Συνάντηση Μητσοτάκη-Πλακιωτάκη- Στην ατζέντα και ο θαλάσσιος τουρισμός (video)

 84. 08/08 12:19

  Συνάντηση εργασίας για θέματα μεταφορών στο υπουργείο Τουρισμού

 85. 08/08 12:10

  Η Ctrip αναμένεται να εκτοξεύσει τις αφίξεις Κινέζων στη Σικελία

 86. 08/08 11:56

  Το Digital Greece στην 84η ΔΕΘ

 87. 08/08 11:53

  Ξενοδοχεία: Η τουρκική Rixos αναλαμβάνει το μεγαλύτερο all-inclusive ξενοδοχείο στην Αίγυπτο

 88. 08/08 11:41

  FTI: Διαθέσιμα προς κράτηση τα προγράμματα του 2020- και στην Ελλάδα

 89. 08/08 10:57

  Καταναλωτικός τουρισμός: KaDeWe ή Πύλη του Βραδεμβούργου;

 90. 08/08 10:02

  Aegean: Γιατί καθυστερούν φέτος το καλοκαίρι οι πτήσεις

 91. 08/08 09:51

  Νέο μπουτίκ ξενοδοχείο σε νεοκλασικό κτίριο στην Αγία Παρασκευή Τρικάλων

 92. 08/08 09:30

  Athens One Smart: Το νέο 4άστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας (φωτό)

 93. 08/08 09:28

  Γιορτές Κρασιού, Μελιτζάνας και Θάλασσας στη Νότια Κυνουρία

 94. 08/08 09:27

  Άδειες για δύο νέες πλωτές εξέδρες στην Χαλκιδική

 95. 08/08 09:17

  Γυρίσματα σε Αθήνα, Μύκονο και Μήλο από αυστραλιανή ταξιδιωτική εκπομπή

 96. 07/08 18:13

  Αισιοδοξία για την επένδυση στο Γκολφ Αφάντου- ποιος είναι ο επενδυτής

 97. 07/08 16:51

  Κινεζικές επενδύσεις και στον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη

 98. 07/08 16:29

  Οι Βρετανοί καταχωρούν τα σπίτια τους στην Airbnb για να κάνουν διακοπές

 99. 07/08 16:10

  TUI Foundation: Περιοδεία στην Ευρώπη για το τι πιστεύουν οι νέοι για την ΕΕ- Και η Αθήνα στο πρόγραμμα

 100. 07/08 15:49

  FedHATTA: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού