Βρετανικός τουρισμός: Ανησυχία για ύφεση της οικονομίας και πτώση της στερλίνας

Α Decrease font Enlarge font
Βρετανικός τουρισμός: Ανησυχία για ύφεση της οικονομίας και πτώση της στερλίνας

Η αυξανόμενη αβεβαιότητα για το Brexit εντείνει την ανησυχία για ύφεση της βρετανικής οικονομίας ενώ την ίδια στιγμή καταγράφονται πτωτικές τάσεις της στερλίνας.

Η πορεία της βρετανικής οικονομίας θα αποτελέσει προάγγελο των εξελίξεων και στον εξερχόμενο βρετανικό τουρισμό για το 2020 επηρεάζοντας σαφέστατα και τη χώρα μας.  

Τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας έχουν τροφοδοτήσει μια έντονη συζήτηση μεταξύ οικονομικών αναλυτών για το αν η χώρα βρίσκεται σε πορεία ύφεσης ή όχι. Τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του Office for National Statistics (ONS) δείχνουν μια ανάκαμψη 0,3% του βρετανικού ΑΕΠ τον Μάιο του 2019, έναντι μείωσης 0,4% τον Απρίλιο του ιδίου έτους. Όπως όμως φαίνεται η μεγέθυνση της οικονομίας παρέμεινε, στο δεύτερο τρίμηνο, σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου.

 Όπως είναι σαφές, οι αριθμοί σχεδόν «εγγυώνται» για την οικονομία της Βρετανίας ένα αναπτυξιακά αδύναμο πρώτο εξάμηνο του έτους, απαιτώντας από τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, είτε τον Boris Johnson είτε τον Jeremy Hunt, να προσθέσει τον παράγοντα "πιθανή ύφεση" στον κατάλογο των πιεστικών ανησυχιών για το αύριο της χώρας.

Τα καλά νέα για τη βρετανική οικονομία είναι ότι τα ποσοστά απασχόλησης βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ. Αναμένεται λοιπόν ότι η οικονομία θα επωφεληθεί από την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι τα νοικοκυριά απολαμβάνουν σταθερή αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματός τους.

Από την άλλη πλευρά είναι πολλοί οι αναλυτές που εκφράζουν την άποψη ότι οι δύσκολες στιγμές βρίσκονται μπροστά. Χαρακτηριστικά, ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit η οποία δημοσιεύει τους δείκτες PMI, δήλωσε ότι «γίνεται όλο και πιο προφανές ότι η υποκείμενη υγεία της οικονομίας επιδεινώνεται συνεχώς». Είναι γεγονός ότι τα δημοσιευόμενα στοιχεία για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά φέρνουν στο προσκήνιο μια απαισιόδοξη προοπτική, με τους δείκτες PMI, ειδικότερα τον Ιούνιο, να προβάλουν σαφώς το σενάριο μιας οικονομίας κοντά στην ύφεση.

Πολλοί αναλυτές αναφέρονται στο θετικό στοιχείο της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο. Αυτή η αύξηση όμως ήταν απόρροια, σε μεγάλο βαθμό, της επανεκκίνησης της παραγωγής στα εργοστάσια αυτοκινήτων, καθώς η πτώση του Απριλίου προκλήθηκε από τους ίδιους τους κατασκευαστές οι οποίοι, αντιδρώντας στην αρχική προθεσμία για Έξοδο από την ΕΕ την 29η Μαρτίου, μετέθεσαν σκόπιμα τους ετήσιους προγραμματισμούς συντήρησης για τον μήνα αυτό. Αυτό όμως που είναι εύκολα αντιληπτό στην αγορά είναι ότι, ανεξάρτητα της κατάληξης του Brexit, το σημερινό υψηλό επίπεδο συσσώρευσης αποθεμάτων στην αγορά θα πρέπει τελικά να μειωθεί, γεγονός που υποδηλώνει μείωση της μελλοντικής παραγωγής και περαιτέρω αδυναμία στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.

Οι ανησυχίες για ένα άτακτο Brexit

Από πλευράς τους οι επιχειρηματικές ενώσεις του ιδιωτικού τομέα επισημαίνουν ότι, η αυξανόμενη αβεβαιότητα γύρω από το Brexit εντείνει τις υπάρχουσες ανησυχίες για επιβράδυνση τόσο της βρετανικής όσο και της ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης. Αν οι προοπτικές δεν βελτιωθούν, η προετοιμασία για την έξοδο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση τόσο για οικονομολόγους όσο και για πολιτικούς στη Βρετανία. Οι περισσότεροι αναμένουν ότι, μια άτακτη έξοδος χωρίς συμφωνία θα συμπιέσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. Εάν δε το σημείο εκκίνησης βρει την οικονομία σε σχετικά αδύναμη κατάσταση, δεν θα χρειαστεί μεγάλη πίεση για να τη στρέψει σαφώς προς την ύφεση.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, στην εξαμηνιαία έκφραση των ανησυχιών της στο πλαίσιο της έκθεσης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αναφέρει ότι ένα άτακτο Brexit και ένας παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος είναι οι δύο πιο επικείμενες απειλές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί στην έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ότι η «αντιληπτή πιθανότητα» ενός no-deal Brexit έχει αυξηθεί, γεγονός που φέρνει μαζί του «υπαρκτούς κινδύνους οικονομικής αναστάτωσης» και «σημαντικής αστάθειας» της αγοράς. Η Τράπεζα επισημαίνει ότι η Βρετανία είναι πιο προετοιμασμένη για μια αναταραχή λόγω του Brexit από ότι ήταν πριν από έξι μήνες, αν και ο Διοικητής της κ. Mark Carney επισήμανε ότι μία άτακτη έξοδος θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και στις αγορές.

Η επιστροφή των πολιτικών ρητορικών γύρω από ένα no-deal Brexit έχει αναγκάσει τη στερλίνα να ακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μια δύσκολη πορεία. Η σχεδόν 2% πτώση της αξίας του νομίσματος από την αρχή του τρέχοντος μηνός Ιουλίου αντικατοπτρίζει την πιθανότητα το ΗΒ να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, καθώς η αγορά παρακολουθεί τους υποψήφιους ηγέτες της χώρας να έχουν αυξήσει τη ρητορική τους γύρω από ένα σκληρό Brexit. Την περασμένη Τρίτη 9/7/2019, η λίρα έπεσε στα πιο χαμηλά της επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017 διαπραγματευόμενη στα 1,2441 δολάρια, αφού ο πρωθυπουργός της συντηρητικής ηγεσίας κ. Johnson είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου "come what may".

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια τοποθετούνται σταθερά αρνητικά, ενώ οι πιο μακροπρόθεσμοι επενδυτές δείχνουν ελάχιστο ενδιαφέρον για την αγορά του νομίσματος καθώς η αβεβαιότητα εξακολουθεί να υπερισχύει, παρά το γεγονός ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Βρετανίας καθίστανται φθηνότερα. Η πιθανή στήριξη από αύξηση του επιτοκίου της Τράπεζας της Αγγλίας είναι επίσης όλο και πιο απίθανη. Παρά την ισχυρότερη από το αναμενόμενο αύξηση του ΑΕΠ το Μάιο, η ύπαρξη υποτονικών οικονομικών στοιχείων και οι ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης έχουν προκαλέσει βλέψεις για πιθανή περικοπή του βασικού επιτοκίου κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ο Silvia Dall'Angelo, ανώτερος οικονομολόγος της Hermes Investment Management στο Λονδίνο δήλωσε πρόσφατα ότι "εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit, η στερλίνα θα εξασθενήσει σημαντικά, μέχρι 1,1 δολάρια ή ακόμα και σε επίπεδο ισοτιμίας". Σημειώνεται ότι η στερλίνα σημειώνει εννέα συνεχείς εβδομάδες απωλειών έναντι του ευρώ από τις αρχές Μαΐου, με συνολικές απώλειες μεγαλύτερες από 6% και με προοπτικές που είναι σαφώς προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης πτώσης. Οι επενδυτές βεβαίως εξακολουθούν να έχουν την ελπίδα ότι η έξοδος χωρίς συμφωνία θα αποφευχθεί, αλλά δεν αρκεί μόνο η ελπίδα.

Ο οικονομολόγος της Nomura, George Buckley, εξέφρασε τη σταθερή πεποίθηση της τράπεζας ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι μια συμφωνία "κάπως ηρωική".

Άλλοι είναι λιγότερο αισιόδοξοι. Η Lazard Asset Management βλέπει 50% πιθανότητα για μια νέα διαπραγμάτευση για το Brexit τον Οκτώβριο, ενώ η Bank of America Merrill Lynch δήλωσε ότι μια Έξοδος χωρίς συμφωνία είναι μάλλον το πιο πιθανό σενάριο. Ο Nick Wall, διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Merian Global Investors στο Λονδίνο, πριν από την έναρξη της κούρσας ηγεσίας εξακολουθούσε να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί ένα σκληρό Brexit. "Αυτό μπορεί τώρα να αμφισβητηθεί, δεδομένης της ρητορικής", είπε.

Πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να διατηρούν την ελπίδα ότι θα είναι δυνατή η παράταση της προθεσμίας του Οκτωβρίου. Η κ. Dall'Angelo δήλωσε ότι θεωρεί πιθανή μια "κυβερνητική κρίση που θα οδηγήσει σε γενικές εκλογές" ως το πιο πιθανό σενάριο, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα μια παράταση της προθεσμίας Εξόδου, ενώ ο κ. Wall δίνει σε ένα τέτοιο σενάριο 60% πιθανότητα.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

 1. 11/12 14:32

  ODIGEO | Τρεις ελληνικοί προορισμοί στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων

 2. 11/12 13:46

  Τουρισμός: Οι Γερμανοί προτιμούν τα πακέτα διακοπών – Πώς επιλέγουν κράτηση

 3. 11/12 13:06

  Marketing Greece | Νέο cluster «Συμμαχία Τουρισμού για τη Ρόδο»

 4. 11/12 12:56

  M. Κόνσολας: Μονόδρομος η προσαρμογή του τουρισμού στην ψηφιακή οικονομία

 5. 11/12 12:53

  Τουρισμός: «Άνοιγμα» στην κινεζική τουριστική αγορά για προσέλκυση συνεδρίων στην Αθήνα

 6. 11/12 12:50

  FedHATTA: Απέδωσαν οι προσπάθειες των τουριστικών γραφείων – Aύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών

 7. 11/12 12:48

  +5,4% οι επισκέπτες στα μουσεία της χώρας το οκτάμηνο του 2019

 8. 11/12 12:34

  1,23 εκατ. επισκέπτες στο Μουσείο Ακρόπολης το 8μηνο

 9. 11/12 12:22

  Γερμανικός τουρισμός | Τρίτη επιλογή η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019 – Υψηλή εμπιστοσύνη στα τ. γραφεία

 10. 11/12 11:58

  Airbnb | Άνοιγμα στην αγορά επαγγελματικών ταξιδίων

 11. 11/12 11:43

  Azamara: Νέο πρόγραμμα κρουαζιέρας με Αθήνα το 2021/22

 12. 11/12 11:18

  O ΕΟΤ στηρίζει το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Οίνου στο Amersfoort της Ολλανδίας

 13. 11/12 11:11

  HATTA: Οι αρχές της ECTAA για τον τουρισμό στη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 14. 11/12 10:22

  Αυθεντικά χαλιά ΑΙΩΝ1922: Μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτυ στο νέο κατάστημα, στο Κέντρο της Αθήνας!

 15. 11/12 09:35

  Υπουργείο Τουρισμού: Ανάκληση διορισμού π.υπαλλήλου λόγω πλαστού τίτλου σπουδών

 16. 11/12 09:27

  Πράσινο φως για τον εκσυγχρονισμό του π. ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

 17. 11/12 09:25

  Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Κέρκυρα ιδιοκτησίας της εταιρείας ΒΟΥΛΓΑΡΗ Α.Ε.

 18. 11/12 09:23

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για 2 νέα ξενοδοχεία στα Χανιά

 19. 11/12 09:20

  Σύρος: Μετασκευή ακινήτου σε μπουτίκ ξενοδοχείο

 20. 11/12 09:18

  Πρόγραμμα 200.000 ευρώ για την τουριστική προβολή των Σπετσών

 21. 10/12 17:28

  Open Day με ξεναγήσεις στο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας στη ΔΕΘ-Helexpo

 22. 10/12 16:29

  Λουκέτο στην πλατφόρμα δραστηριοτήτων Vayable

 23. 10/12 15:31

  Καθήκοντα Chief Financial Officer στον όμιλο Electra Hotels & Resorts

 24. 10/12 14:43

  Τουρισμός | Ποιοι μοιράστηκαν τα "ιμάτια" της Thomas Cook

 25. 10/12 14:29

  Νέα ταυτότητα για το Metaxa Hospitality Group- Η μαντινάδα της Θεανώς Μεταξά

 26. 10/12 14:17

  ΕΤΑΔ: 25 αρχιτεκτονικές προτάσεις για την ανάπλαση του Λυκαβηττού

 27. 10/12 14:02

  M. Kόνσολας: Συνεργασία των χωρών της μαύρης Θάλασσας για τον τουρισμό με επίκεντρο την Ελλάδα

 28. 10/12 13:08

  Condor: Απαιτούνται αυξημένα έσοδα για να βρεθούν επενδυτές

 29. 10/12 12:53

  M. Kόνσολας: Η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συναντηθεί με το εμπόριο

 30. 10/12 12:49

  Διυπουργική για την Κυκλική Οικονομία

 31. 10/12 12:47

  Αλλαγές στη διοίκηση του σπεσιαλίστα για την Ελλάδα Olympic Holidays

 32. 10/12 12:29

  Σε Πολιτεία Καινοτομίας για ερευνητικά κέντρα & startup μετατρέπεται το ακίνητο της «ΧΡΩΠΕΙ» στο Φάληρο

 33. 10/12 12:15

  Ο ΕΟΤ στην κορυφαία εταιρική εκδήλωση του t.o. Jet2

 34. 10/12 12:11

  US News: Η Αθήνα στους top προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό το 2020 - Διακρίσεις για 4 ελληνικά νησιά

 35. 10/12 11:58

  TUI - Travel Star | Πού οδηγείται ο ανταγωνισμός τουριστικών γραφείων - ΟΤΑ

 36. 10/12 11:29

  Ευρωβαρόμετρο: Καταπολέμηση της ανεργίας και επενδύσεις ζητούν οι Έλληνες

 37. 10/12 11:18

  Δήμος Ορχομενού: Kάθετα αντίθετος με τη δημιουργία δομής προσφύγων-μεταναστών - Πίνακας

 38. 10/12 09:33

  5η Grecka Panorama: Η γαστρονομία και ο τουρισμός της Ελλάδας ενθουσίασαν τους Πολωνούς

 39. 10/12 09:32

  Οι επιδόσεις των ξενοδοχείων στη Μεσόγειο τον Οκτώβριο

 40. 10/12 09:18

  ΠΟΜΙΔΑ: Νόμιμες οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στις πολυκατοικίες

 41. 10/12 09:09

  Άνοιγμα των Λειψών στην πολωνική αγορά

 42. 10/12 09:07

  Αρνητική γνωμοδότηση για 5άστερο ξενοδοχείο στη Σέριφο

 43. 10/12 09:03

  Αιγυπτιακός τουρισμός: Επιστρέφουν στο Σαρμ Ελ Σέιχ ΤUI, Εasy Jet και Τurkish Airlines – Ξενοδοχειακό ντιλ 720 εκατ.

 44. 10/12 09:00

  Ψηφιακές εφαρμογές για την προβολή των γεω-μνημείων και γεωτόπων της Λήμνου

 45. 10/12 08:57

  Eκδήλωση του Condé Nast Traveller στο Λονδίνο για την Ελλάδα

 46. 10/12 08:51

  Στο Βόλο οι κ.κ. Μ. Κόνσολας και Κ.Λούλης- Συναντήσεις με Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τοπικούς φορείς

 47. 10/12 08:46

  Χ.Θεοχάρης: Πρόσκληση για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό- Ομιλία στο Capital Link Forum

 48. 09/12 17:19

  Το πωλητήριο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στο Χριστουγεννιάτικο Meet Market

 49. 09/12 17:14

  T+L | Ένα ελληνικό νησί στους 50 απόλυτους προορισμούς για ταξίδια το 2020

 50. 09/12 16:47

  Revival: Δυναμική παρουσία και το 2019 στην 6η Athens International Tourism Expo

 51. 09/12 16:47

  Ξενοδοχειακές ημέρες καριέρας στο Ηράκλειο

 52. 09/12 16:03

  Rebrain Greece: Πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων της διασποράς

 53. 09/12 16:00

  Στη Βεργίνα, Βέροια και Αμφίπολη η υπουργός Πολιτισμού

 54. 09/12 15:32

  Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο αεροδρόμιο Αθήνας έως το 2025

 55. 09/12 14:21

  Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. με τον υπουργό Τουρισμού

 56. 09/12 14:03

  Το Film Office της Κ. Μακεδονίας στην έκθεση παραγωγών “FOCUS” στο Λονδίνο

 57. 09/12 13:44

  Αυξημένος ο τζίρος στις υπηρεσίες καταλύματος στην Ελλάδα το γ’ τρίμηνο

 58. 09/12 13:24

  InterContinental | Τι κάνει τις πόλεις εμβληματικές στα μάτια των ταξιδιωτών

 59. 09/12 13:01

  Ανάγκη δημιουργίας Φορέων Διοίκησης Τουρισμού ως εργαλεία Τουριστικής Ανάπτυξης

 60. 09/12 12:55

  Γερμανικός τουρισμός: Χαμηλοί ρυθμοί στις κρατήσεις για το 2020

 61. 09/12 12:18

  FedHATTA: Οι νέες προκλήσεις για την ακτοπλοϊα - Ποιές προοπτικές διαμορφώνουν το 2020

 62. 09/12 12:12

  Airbnb: 5 κανόνες φιλοξενίας στα σπίτια της, που πρέπει να σέβονται οι ταξιδιώτες

 63. 09/12 11:49

  Μ.Κόνσολας: Φοιτητικό πάσο στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ, που αναβαθμίζονται

 64. 09/12 11:35

  Δράσεις ενίσχυσης των περιοχών Natura της Κ. Μακεδονίας

 65. 09/12 11:28

  ΕΟΤ: Fam trips στην Αθήνα για Ελβετούς και Αυστριακούς τουριστικούς πράκτορες

 66. 09/12 10:19

  Ημερίδα στη Ρόδο: Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Τεχνητή Νοημοσύνη- το παράδειγμα του Ομίλου Mitsis Hotels

 67. 09/12 10:10

  Νέο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, στην Μητροπόλεως, με αλλαγή χρήσης κτιρίου

 68. 09/12 10:09

  Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Διαγωνισμός για μίσθωση ξενώνα

 69. 09/12 10:07

  O EOT μαγειρεύει ελληνικά στο Λονδίνο

 70. 09/12 09:59

  Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Βίγλας - Πισοδερίου

 71. 09/12 09:55

  Τα Hostels της Αθήνας

 72. 09/12 09:53

  Ομιλητής στο Capital Link Forum ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

 73. 08/12 12:37

  Οι Γερμανοί συνεχίζουν να προτιμούν τα πακέτα διακοπών

 74. 08/12 12:17

  Επιχορηγήσεις για ξενοδοχεία στα Χανιά

 75. 08/12 12:15

  Δωρεά από Costa Navarino στο Λιμεναρχείο Πύλου

 76. 08/12 12:10

  Σε 11 εκθέσεις για την προώθηση προϊόντων το 2020 η Περιφέρεια Αττικής

 77. 07/12 16:03

  Πληρωμές εντός του μήνα ζητούν οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου από τους t.o's

 78. 07/12 12:26

  Εκδηλώσεις προβολής από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

 79. 07/12 12:18

  Άρωμα Αλεξανδρούπολης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τα Χριστούγεννα

 80. 07/12 12:16

  O ΕΟΤ σε εκδηλώσεις προβολής στην Ιταλία και το Λουξεμβούργο

 81. 06/12 20:40

  Εγκαίνια για την έκθεση Athens International Tourism Expo

 82. 06/12 17:27

  Google: Τι δείχνουν οι online αναζητήσεις για τον ελληνικό τουρισμό

 83. 06/12 13:26

  Ελβετία: Η Ελλάδα στο 30% του προγράμματος του Hotelplan

 84. 06/12 13:18

  Θεσσαλονίκη| Σχέδιο τουριστικού μάρκετινγκ από το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού «TourLab»

 85. 06/12 12:57

  Trivago | Tουρισμός: Ποιες τεχνολογίες θα κυριαρχήσουν το 2020 στα ξενοδοχεία

 86. 06/12 12:44

  ΕΟΤ: Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα σε έκθεση στη Ρωσία

 87. 06/12 12:13

  Συνάντηση Μενδώνη- Κόνσολα | Ανάδειξη και αποκατάσταση της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

 88. 06/12 11:52

  ΞΕΕ: Βραβεία στους 3 μεγάλους νικητές startup στον τουρισμό

 89. 06/12 11:43

  ΕΤΙ: 4 ξενοδοχεία της Grecotel στο πρόγραμμα του 2020- πρώτο Maxi Kids Club στην Κρήτη

 90. 06/12 11:39

  Κυπριακός τουρισμός: Προορισμός και το χειμώνα η Πάφος- Πτήσεις ανακοίνωσε η Condor

 91. 06/12 11:26

  32.000 επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας στην Xenia 2019

 92. 06/12 09:37

  Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Στα δικαστήρια εάν δεν γίνουν αλλαγές στους δασικούς χάρτες

 93. 06/12 09:35

  Πτώση στις αεροπορικές αφίξεις εξωτερικού σε Λέσβο, Σάμο και Χίο

 94. 06/12 09:33

  Ανανέωση μίσθωσης 20 διαμερισμάτων για πρόσφυγες στο Δήμο Βόλβης

 95. 06/12 09:29

  Πρόσκληση για βίντεο - ντοκιμαντέρ στους Λειψούς

 96. 06/12 09:27

  Θετική γνωμοδότηση για καταδυτικό πάρκο με τεχνητούς υφάλους στην Κρήτη

 97. 05/12 19:23

  Κ.Λούλης: Διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν και "Γαλάζια Οικονομία"

 98. 05/12 17:33

  Αλληλεγγύη των τ. γραφείων Κέρκυρας στους πληγέντες της Αλβανίας από το σεισμό

 99. 05/12 16:37

  Επιστρέφει ο Αστερόκοσμος στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

 100. 05/12 16:26

  Άγονος ο διαγωνισμός για το «Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου»