Η Air France αποκαλύπτει τα νέα signature πιάτα στα μενού του 2019

Α Decrease font Enlarge font
Η Air France αποκαλύπτει τα νέα signature πιάτα στα μενού του 2019

Πρεσβειρα της φίνας γαλλικής κουζίνας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η Air France εμπιστεύεται τα μενού της La Première και της Business Class σε διάσημους σεφ. Σε συνεργασία με το Servair Culinary Studio, για την χρονιά αυτή η εταιρεία καλωσορίζει δύο νέους σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin, την Andrée Rosier και τον Emmanuel Renaut. Όλοι οι ταλαντούχοι σεφ που συνεργάζονται με την Air France συμμετέχουν στον σχεδιασμό των μενού, την επιλογή των υλικών και την δημιουργία των γαστρονομικών πιάτων που οι επιβάτες απολαμβάνουν στον αέρα, στις πτήσεις που αναχωρούν από το Παρίσι και από πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.  

Στην καμπίνα La Première  

Έως τον Οκτώβριο του 2019, ο Régis Marcon, ο θρυλικός Γάλλος σεφ, προσφέρει μια επιλογή από γαστρονομικές δημιουργίες. Αναγνωρισμένος από τους συναδέλφους του (Bocuse d’Or το 1995)  και βραβευμένος από τους κριτικούς με 3 αστέρια Michelin, ο Régis Marcon αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό είδος της γαλλικής γαστρονομίας. Δεν πρόκειται απλά για ένα στυλ ή μια εποχή˙ εκεί, μεταξύ Ardèche και Auvergne, η κουζίνα του συμβολίζει τη φύση και αφηγείται μια ιστορία.

Από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020, για πρώτη φορά ο Emmanuel Renaut θα δημιουργεί τα πιάτα για το μενού της La Première της Air France. Έχοντας κερδίσει τον τίτλο του Meilleur ouvrier de France, ο τριάστερος σεφ Emmanuel Renaut ανήκει σε μια νέα γενιά σεφ που ανακαλύπτουν ξανά την κουζίνα της Σαβοΐας. Η φίνα, ζωντανή και γεμάτη χρώμα κουζίνα του παρουσιάζει συνθέσεις γεμάτες έκπληξη αλλά και αρμονία. 

Στην καμπίνα Business class

Έως τον Οκτώβριο του 2019, ο σεφ από την Σαβοΐα Guy Martin, ένας πρωτοπόρος της γενιάς του, θα προσφέρει στους πελάτες της Business Class τις γαστρονομικές του δημιουργίες. Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, η κουζίνα του έχει πολλά στοιχεία που εκπλήσσουν – αναμνήσεις από ταξίδια, χρώματα, αρώματα, αισθήσεις και συναισθήματα, τα οποία τον έχουν εμπνεύσει για να δημιουργήσει κλασσικές συνταγές, όπως επίσης και δημιουργικές αλλά και χαρούμενες, με ωραίους γευστικούς συνδυασμούς και φίνες γεύσεις.

Από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο του 2020, η Air France αναθέτει το μενού της Business Class στην Andrée Rosier για πρώτη φορά. Η πρώτη γυναίκα σεφ στην οποία αποδόθηκε ο τίτλος Meilleur ouvrier de France το 2007 και βραβευμένη με Michelin, Andrée Rosier, βάζει την προσωπική της πινελιά σε μια αυθεντική κουζίνα που αποκαλύπτει την ουσία της γεύσης. Η καινοτόμα κουζίνα της βασίζεται στην κουλτούρα των Βάσκων, όπου τα φρέσκα, εποχικά προϊόντα επικρατούν. 

Από αυτό το καλοκαίρι η Air France έχει επεκτείνει την συνεργασία της με σεφ στην Business Class, οι οποίοι και υπογράφουν και όλα τα à la carte πιάτα*.

Μια γαστρονομική απόδραση με αναχώρηση από διεθνείς σταθμούς

Με αναχώρηση από το Τόκυο, τη Σανγκάη, τη Νέα Υόρκη και πολύ πρόσφατα από το Los Angeles, οι επιβάτες της La Première θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν πιάτα που υπογράφει ο σεφ  Jean-François Rouquette, από την περιοχή Aveyron της Γαλλίας. Δημιουργεί μια αυθεντική και μοντέρνα κουζίνα, στο πνεύμα του εστιατορίου του Park Hyatt Paris-Vendôme που έχει κερδίσει ένα αστέρι Michelin και 4 σκούφους στον οδηγό Gault&Millau.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, με αναχώρηση από 15 προορισμούς σε Αμερική και Καναδά, οι επιβάτες της Air France στην Business θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τα νέα πιάτα που έχει δημιουργήσει ο Daniel Rose, ο Αμερικανός σεφ, βραβευμένος με Michelin, με την ιδιαίτερη αγάπη για την Γαλλική κουζίνα.  

Με αναχώρηση από την Σιγκαπούρη, ο Γάλλος σεφ με τα δύο αστέρια Michelin Julien Royer, σχεδιάζει ένα ειδικό μενού για τους πελάτες της Air France στην La Première και Business. Όπως και στην Σιγκαπούρη, ο σεφ προσφέρει μια κοσμοπολίτικη κουζίνα, με προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα εποχής. 

Με αναχώρηση από το Πουάντ-α-Πιτρ (Pointe-à-Pitre), το Φορ ντε Φρανς (Fort-de-France) και το Καγιέν (Cayenne) η Air France έχει αναθέσει στον Marcel Ravin τον σχεδιασμό του κρεόλ πιάτου για στα μενού της Business και της Premium Economy. Ο σεφ συνδυάζει μεσογειακά και κρεόλ προϊόντα με δημιουργικότητα και δυναμισμό. Βραβευμένος με αστέρι Michelin, τώρα εργάζεται στην Μαρτινίκα, απ΄όπου και κατάγεται, προσπαθώντας να περάσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στους νέους του νησιού.

Με αναχώρηση από την Ρεϋνιόν, οι επιβάτες της Business και Premium Economy έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μενού που έχει δημιουργήσει ο σεφ Benoît Vantaux. Έχοντας επιλέξει την Ρεϋνιόν σαν την πατρίδα του τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο Benoît Vantaux γεννήθηκε στην Λιμόζ. Ο κόσμος της γαστρονομικής του κουζίνας συνδυάζει γεύσεις από τα ταξίδια του και τις γευστικές του εμπειρίες.

Στις πτήσεις προς Σεούλ, τα πιάτα που σχεδιάζονται από την Κορεάτισσα σεφ Youn-Young Kim για τους επιβάτες της Business Class, αποτελούν μια εισαγωγή στον πλούτο των γεύσεων που προσφέρει η Ασιατική κουζίνα. Η σεφ προτείνει μια γκάμα διαφορετικών και ισορροπημένων πιάτων που συνδυάζουν τα αρώματα της Ανατολής και της Δύσης.

* Διαθέσιμα σε όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και κάποιες μεσαίων αποστάσεων. Στις πτήσεις για Ασία, η Air France προσφέρει ένα πιάτων ασιατικής κουζίνας επιπλέον στα signature πιάτα των σεφ στην Business Class. 

  1. 18/10 15:54

    Επίσκεψη Χ. Θεοχάρη στη Σαντορίνη

  2. 18/10 15:05

    Εξερχόμενος τουρισμός/ IPK-ITB: Οι Ασιάτες ανερχόμενη δύναμη στα παγκόσμια διεθνή ταξίδια

  3. 18/10 13:54

    Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

  4. 18/10 13:47

    FedHATTA: Η Ελλάδα προορισμός της χρονιάς για τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες της ASTA

  5. 18/10 13:44

    Η Βαρκελώνη καίγεται – Ανησυχία στους τουρίστες

  6. 18/10 13:06

    Η Marriott αγόρασε το εμβληματικό ξενοδοχείο W στη Ν. Υόρκη- Δημιουργείται η επόμενη γενιά W στη Β. Αμερική

  7. 18/10 13:06

    Ολοκληρώνεται το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμών για τη Ρόδο και Σαντορίνη

  8. 18/10 12:49

    Τουρισμός: Το 25% των Αμερικανών θα ταξιδέψει στο εξωτερικό τους επόμενους 18 μήνες

  9. 18/10 12:12

    Συνέδριο ΣΕΤΕ | Ελληνικός τουρισμός: Τώρα είναι η στιγμή των μεγάλων αλλαγών- όλες οι εισηγήσεις

  10. 18/10 12:00

    Virtuoso | Τουρισμός πολυτελείας: H Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για το 2020- Οι 6 τάσεις

  11. 18/10 11:19

    Προβολή της ηπειρωτικής Ελλάδας στη Ρωσία

  12. 18/10 10:58

    Με καθυστέρηση 2 ημερών η επιστροφή Γερμανών τουριστών της TUI από την Κρήτη

  13. 18/10 10:55

    Ο οινοτουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία- Προβολή στο Παρίσι

  14. 18/10 10:36

    Condor: Νέες πτήσεις προς Πάφο το καλοκαίρι του 2020

  15. 18/10 10:34

    Μεγάλες ζημιές για 40 ξενοδοχεία στην Τενερίφη από την πτώχευση του Thomas Cook

  16. 18/10 10:33

    Η οικογένεια Παπακαλιάτη… ξεπερνά την Thomas Cook με νέες συνεργασίες

  17. 18/10 10:23

    Λονδίνο: η επόμενη μέρα μετά τη συμφωνία

  18. 18/10 10:12

    Στο δίκτυο Network of Regional Hubs η Περιφέρεια Κρήτης

  19. 18/10 10:08

    All Star Greece Motocross στη Μύκονο

  20. 18/10 10:05

    Αναγνωρίστηκαν άλλες 3 Πηγές ως ιαματικές

  21. 18/10 10:04

    Με εντολή Θεοχάρη μειώθηκε το κόστος μίσθωσης του κτιρίου του ΕΟΤ

  22. 18/10 09:55

    O Kωνσταντίνος Λούλης στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βόλου

  23. 17/10 17:12

    Γ. Πατούλης: 12μηνος τουρισμός στην Αττική- Προβολή της Περιφέρειας σε ξένες αγορές

  24. 17/10 16:07

    TUI Destination Experiences: Ημέρες καριέρας για π.εργαζομένους του Thomas Cook - Και στην Ελλάδα

  25. 17/10 14:23

    Ο Thomas Cook Γερμανίας απέσυρε την αίτηση για κρατικό δάνειο - Αναζητούνται επενδυτές

  26. 17/10 13:58

    Α. Γκερέκου: Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους

  27. 17/10 13:54

    Δυνητικός κίνδυνος για την ψηφιακή ασφάλεια τα ρομπότ

  28. 17/10 13:13

    Η γαστρονομία της Σαλαμίνας και της Αλοννήσου στην Κίνα

  29. 17/10 12:56

    Jet2: Νέες πτήσεις το 2020 προς Σκιάθο, Πρέβεζα και Κεφαλονιά

  30. 17/10 12:27

    Αναζητώντας το ιδανικό κοινό για το ξενοδοχείο μας

  31. 17/10 12:10

    Α. Μανδρίνος: Εξαντλήθηκε η υπομονή των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης στην πολιτική εκμετάλλευση του Ο.Τ. Προβολής

  32. 17/10 11:41

    Κυπριακός τουρισμός: 8 νέες πτήσεις της Condor στην Πάφο το 2020

  33. 17/10 11:34

    Τα προβλήματα των ταξί σε συνάντηση με την ηγεσία του τουρισμού

  34. 17/10 11:03

    Συνέδριο ΣΕΤΕ | Ι.Ρέτσος: Διαχείριση, εμπειρίες και νέες τάσεις το στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό

  35. 17/10 10:45

    Τουρισμός: Με το λογότυπο της καρδιάς, λειτουργούν πάλι 127 καταστήματα π. Thomas Cook και Neckermann στη Γερμανία

  36. 17/10 10:25

    ΕΟΤ: Προβολή της Αττικής και της Πελοποννήσου σε Ολλανδία και Βέλγιο

  37. 17/10 10:20

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες στο εξωτερικό

  38. 17/10 10:17

    Δήμος Παγγαίου: Ενίσχυση της καινοτομίας στον παραθαλάσσιο τουρισμό

  39. 17/10 10:12

    Εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

  40. 17/10 10:11

    Έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα Πρέβεζας

  41. 17/10 10:02

    Επενδύσεις εκσυγχρονισμού σε ξενοδοχεία στην Ηγουμενίτσα και στο Ηράκλειο

  42. 17/10 09:50

    “Fashion & Luxury Law & Business”: Σεμινάριο για τη βιομηχανία της μόδας και της πολυτέλειας

  43. 16/10 18:21

    Διευθετείται η αδειοδότηση των Λουτρών Πόζαρ

  44. 16/10 18:10

    Λ.Μενδώνη: Καταδυτικά πάρκα και επισκέψιμοι ενάλιοι χώροι συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη

  45. 16/10 17:51

    Επιμελητήριο Ρεθύμνης: 12 εκατ. ευρώ οι απώλειες στο Ρέθυμνο από την Thomas Cook- Άμεσα μέτρα στήριξης

  46. 16/10 17:31

    Τουρισμός: Το πλάνο δράσεων για την προβολή της Τήνου

  47. 16/10 16:15

    3 εβδομαδιαίες πτήσεις Αθήνα-Πεκίνο όλο το χρόνο

  48. 16/10 15:22

    Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου στην έκθεση Senior Messe της Στοκχόλμης

  49. 16/10 14:58

    Η απάντηση της TUI στον ανταγωνισμό με τους ΟΤΑ: Δωρεάν ακύρωση στις κρατήσεις ξενοδοχείων

  50. 16/10 14:17

    Προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για δυο τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη

  51. 16/10 14:12

    Τρίκαλα: 13 έργα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό προτείνει ο Δήμος στην Περιφέρεια

  52. 16/10 14:10

    Θετικά σημάδια για συμφωνία στο Brexit

  53. 16/10 14:08

    Τουρισμός: Ενδιαφέρον της TUI για 100 τουριστικά γραφεία του Thomas Cook

  54. 16/10 13:49

    World Luxury Hotel Awards | Ευρωπαϊκό βραβείο καλύτερου Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στο Mikro Papigo 1700 Hotel

  55. 16/10 13:22

    Σάρωσαν τα ελληνικά ξενοδοχεία στα World Luxury Hotel Awards 2019- Ποια βραβεύθηκαν

  56. 16/10 13:11

    Διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George στα βραβεία του Condé Nast Traveler

  57. 16/10 13:09

    H Booking.com λανσάρει εξειδικευμένη υποστήριξη για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  58. 16/10 12:50

    6 νέες μισθώσεις ξενοδοχείων για την HotelKeys της HotelBrain

  59. 16/10 12:32

    Navarino Challenge 2019: 2.700 συμμετοχές από 40 χώρες με το Νίκο Γκάλη τιμώμενο πρόσωπο

  60. 16/10 12:24

    Έρευνα: Ποιες μακρινές αγορές και με ποια κριτήρια επιλέγουν διακοπές στην Ευρώπη το φθινόπωρο

  61. 16/10 11:54

    Ξενοδοχεία: Γιατί δεν πρέπει να εξαρτώνται αποκλειστικά από τις κριτικές των ταξιδιωτών

  62. 16/10 11:36

    Οι συνέπειες της πτώχευσης του Thomas Cook δεν έχουν ακόμη φανεί στον ελληνικό τουρισμό και στην οικονομία

  63. 16/10 10:14

    Περικλής Αντωνίου | Πτώχευση Thomas Cook: Μέτρα ανάλογα με της Ισπανίας για τον ελληνικό τουρισμό

  64. 16/10 10:05

    Ντεμπούτο της Brown Hotels στην Ελλάδα με το ξενοδοχείο Brown Acropol στο κέντρο της Αθήνας

  65. 16/10 09:50

    Διαγωνισμοί για τα πρώην κτίρια ΔΟΛ και Odeon Starcity με δυνατότητα λειτουργίας ξενοδοχείων

  66. 16/10 09:48

    Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνών Αστρονόμων στο Βόλο

  67. 16/10 09:46

    Αύξηση 200% των εξαγωγών ελληνικού μελιού στη Βρετανία την τελευταία 4ετία

  68. 16/10 09:44

    Η Αλόννησος σε Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στην Κίνα

  69. 16/10 09:35

    Διαγωνισμός για την εκμίσθωση ξενώνα στην Κοινότητα Φουρνάς Καρπενησίου

  70. 15/10 23:33

    Ryanair: 14 νέα δρομολόγια στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020- 6,6 εκατ. επιβάτες

  71. 15/10 19:40

    Ακαδημία Digital Marketing αποκλειστικά για επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα

  72. 15/10 18:13

    Τι είπε στην απολογία του στη Βουλή ο π.CEO του Thomas Cook

  73. 15/10 17:47

    Ταξίδι-έκπληξη: Πηγαίνουν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ξέρουν τον προορισμό- Αυτή τη φορά 500 Γάλλοι βρέθηκαν στην Κρήτη

  74. 15/10 16:47

    Επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στην Κομοτηνή

  75. 15/10 15:34

    Στις 11-13 Οκτωβρίου το Democracy & Spirituality Weekend στην Costa Navarino

  76. 15/10 15:19

    Ικανοποίηση στην Condor για την έγκριση του δανείου

  77. 15/10 15:09

    Λύσεις για τις δομές υγείας των νησιών του Αιγαίου

  78. 15/10 15:06

    Συγχώνευση των Travel Cue Management και Prime Travel

  79. 15/10 14:10

    Κατάρρευση Thomas Cook: Nέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης- Συζητήσεις για την εξαγορά του Thomas Cook’s Nordic

  80. 15/10 13:58

    Απάτη στη Θεσσαλονίκη για πολυτελείς διακοπές από ταξιδιωτικό γραφείο

  81. 15/10 13:45

    Xenia 2019: Οι decision makers του ξενοδοχειακού κλάδου συναντούν τις εταιρείες leaders της αγοράς

  82. 15/10 13:29

    Air Canada: Τέλος το "κυρίες και κύριοι"- Ουδέτερος χαιρετισμός ως προς το φύλο

  83. 15/10 13:20

    Βραβεύθηκαν 47 Γερμανοί επισκέπτες φίλοι της Ρόδου

  84. 15/10 13:17

    Τουρισμός: Ενδιαφέρον των Ιταλών για την Κεντρική Μακεδονία

  85. 15/10 13:11

    Αυξανόμενη ζήτηση για μικροχρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα

  86. 15/10 13:01

    +2,5 εκατομμύρια επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το 9μηνο

  87. 15/10 13:00

    Περισσότεροι επισκέπτες στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους το α' 6μηνο

  88. 15/10 12:57

    Μ.Κόνσολας | Τουρισμός Υγείας: Πιστοποίηση των παρόχων - Κίνητρα για επενδύσεις- Αναγνώριση Ι.Π. στην Ικαρία

  89. 15/10 12:05

    DRV: Τι ζητούν στα επαγγελματικά ταξίδια οι διευθυντές επιχειρήσεων

  90. 15/10 11:54

    Trivago: Συμβουλές διαχείρισης εσόδων για μικρά και ανεξάρτητα ξενοδοχεία

  91. 15/10 11:35

    Airbnb: Οι 20 προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης το 2020

  92. 15/10 11:33

    Hilton: Αλλαγές στην ηγεσία του τμήματος Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Τουρκίας

  93. 15/10 11:13

    Τουρισμός: +6,4% οι αφίξεις στο Μαρόκο το 8μηνο

  94. 15/10 10:14

    Κύπρος: Σε 90 τουριστικές εκθέσεις το Υφυπουργείο Τουρισμού το 2020

  95. 15/10 10:00

    Γερμανικός τουρισμός: Τουριστικοί όμιλοι ερίζουν για τους πελάτες της Thomas Cook

  96. 15/10 09:36

    Θερμαλισμός και Τουρισμός Ευεξίας: Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε ένα Παγκόσμιο Resort Υγείας - medispa

  97. 15/10 09:31

    3,5 εκατ. ευρώ για την προστασία από διάβρωση των ακτών της Πελοποννήσου

  98. 15/10 09:29

    17ο ΥΠΕΡΙΑ Conference για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στην Αμοργό

  99. 15/10 09:27

    Η Χάλκη στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

  100. 15/10 09:25

    Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Ζάκυνθο, Πρέβεζα και Κάρπαθο