Brexit: Τα δικαιώματα αποζημίωσης επιβατών στις πτήσεις από το Ην. Βασίλειο

Α Decrease font Enlarge font
Brexit: Τα δικαιώματα αποζημίωσης επιβατών στις πτήσεις από το Ην. ΒασίλειοΠηγή φωτό: Pixabay

Η Easyjet δημοσιοποίησε το πρόγραμμα των πτήσεων για το καλοκαίρι - την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου - και υπάρχει η πιθανότητα να συμμετάσχει μαζί με τους ανταγωνιστές της στην ανακοίνωση ορισμένων πτήσεων με την ονομασία "Cinderella" οι οποίες θα αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ, και να φθάνουν στον προορισμό τους, μετά το Brexit.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες με βρετανικά διαβατήρια θα κατατάσσονται ως πλήρεις πολίτες της ΕΕ όταν επιβιβάζονται στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά όταν φτάνουν στον προορισμό τους, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως «υπήκοοι τρίτων χωρών», πράγμα που σημαίνει ότι θα παραιτηθούν από το δικαίωμά τους, αυτό της εισόδου στην ΕΕ και άλλων δικαιωμάτων των επιβατών, συμπεριλαμβανομένων των αξιώσεων αποζημίωσης πτήσεων.

Τα στοιχεία της AirHelp αποκαλύπτουν ότι ο λογαριασμός αποζημίωσης πτήσης για τους επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ από το προηγούμενο έτος (μόνο 365 ημέρες). 

Με τόσες πολλές εικασίες γύρω από τις συνέπειες μιας "μη-συμφωνίας Brexit" - αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία εναέριου χώρου - η νομική ομάδα της AirHelp θα συνεχίσει να βοηθά τους επιβάτες για τα δικαιώματά αποζημίωσης τους με την απεικόνιση σεναρίων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Brexit. 

1. Δικαιώματα αποζημίωσης επιβατών Pre-Brexit

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ, κανονισμός ΕΚ 261, οι επιβάτες μπορούν να δικαιούνται οικονομική αποζημίωση μέχρι 600 ευρώ ανά άτομο σε περιόδους καθυστέρησης μεγαλύτερης των τριών ωρών, ματαιωθείσας πτήσης και σε περιπτώσεις άρνησης επιβίβασης. Η προϋπόθεση αυτού του όρου ορίζει ότι ο αερολιμένας αναχώρησης βρίσκεται εντός της ΕΕ ή ότι η πτήση προσγειώνεται στην ΕΕ και λειτουργεί από αερομεταφορέα με έδρα την ΕΕ. Επιπλέον, ο λόγος για τη διακοπή των πτητικών λειτουργιών πρέπει να οφείλεται στην αεροπορική εταιρεία. Οι επιβάτες έχουν μέχρι τρία χρόνια για να διεκδικήσουν οικονομική αποζημίωση μετά από διακοπή της πτήσης.

2. Δικαιώματα αποζημίωσης επιβατών για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με πτήσεις “Σταχτοπούτα"

Εάν είστε επιβάτης σε μια λεγόμενη πτήση Σταχτοπούτα - μια πτήση που φεύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2019 ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ αλλά θα φτάσει στον προορισμό του μετά το Brexit και αυτή η πτήση καθυστερήσει ή ακυρωθεί, τα δικαιώματά σας θα εξαρτηθούν από το εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υιοθετεί ή καταργεί το νόμο ΕΚ 261. Εάν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, νομικά, οι πτήσεις Cinderella που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο και προσγειώνονται σε μια χώρα της ΕΕ, θα μπορούσαν να αρνηθούν την προσγείωση. Η AirHelp αναφέρει ότι αυτό θα ήταν ένα από τα χειρότερα σενάρια.

3. Δικαιώματα αποζημίωσης επιβατών μετά το Brexit

Προκειμένου να υπάρξει βοήθεια για την εκπαίδευση των επιβατών σχετικά με τα δικαιώματα αποζημίωσης που θα μπορούσαν να λάβουν μετά το Brexit, η AirHelp εξηγεί τρία διαφορετικά σενάρια σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ: αν η βρετανική κυβέρνηση εφαρμόσει τον ΕΚ 261, εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υιοθετήσει μια τροποποιημένη εκδοχή του ΕΚ 261, και εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταργήσει τον ΕΚ 261.

- Εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εφαρμόσει τον κανονισμό ΕΚ 261

- Οι επιβάτες θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα για οικονομική αποζημίωση μέχρι 600 ευρώ σε περιόδους καθυστέρησης μεγαλύτερης των τριών ωρών, ακυρωμένης πτήσης και σε περιπτώσεις άρνησης επιβίβασης. Οι επιβάτες θα είναι σε θέση να διατηρήσουν τα δικαιώματα αποζημίωσής τους έναντι των αεροπορικών εταιρειών.

- Εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υιοθετήσει μια τροποποιημένη έκδοση του ΕΚ 261 

Οι επιβάτες ενδέχεται να δικαιούνται να ζητήσουν οικονομική αποζημίωση υπό ορισμένες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης καθυστέρησης, ακύρωσης ή περιπτώσεως άρνησης επιβίβασης. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι μια τροποποιημένη έκδοση του EΚ 261 θα μπορούσε να μειώσει το επίδομα αποζημίωσης για τους επιβάτες. Επιπλέον, εάν εγκριθεί ρύθμιση, η νομοθεσία θα μπορούσε να αποδυναμωθεί, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν θα έχει πλέον αρμοδιότητα στα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου. Η νομολογία του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων καλύπτει ορισμένες από τις πολύ σημαντικές πτυχές των δικαιωμάτων αποζημίωσης των επιβατών και οι αποφάσεις του είναι δεσμευτικές για όλα τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθενέστερη προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι μελλοντικές διερμηνείες που έγιναν από τον ΔΕΚ δεν θα είναι δεσμευτικές για τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου.

- Εάν η κυβέρνηση καταργήσει τον ΕΚ 261

Οι επιβάτες που αναχωρούν με πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου δεν θα είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση από πτήση με καθυστέρηση, ακύρωση ή άρνηση επιβίβασης. Οι επιβάτες θα είναι ευάλωτοι έναντι των αεροπορικών εταιρειών και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να διεκδικήσουν. Ωστόσο, οι πτήσεις που ταξιδεύουν από την Ευρώπη στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύουν από την ΕΕ θα δεσμεύονται από τον 261 νόμους της ΕΚ, παρέχοντας στους εν λόγω επιβάτες το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση.

Ο Christian Nielsen, επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας στην AirHelp, σχολιάζει: "Είναι σχεδόν αδιανόητο το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκοπεί από την ΕΕ, ειδικά με τον μεσογειακό τουρισμό που εξαρτάται από τους Βρετανούς ταξιδιώτες. Προς το παρόν, υπάρχουν εκατοντάδες νόμοι και νομοθεσίες από την ΕΕ που το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιλέξει να υιοθετήσει, να ξαναγράψει ή να αγνοήσει, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, Brexit ή όχι-Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να καταλήξει σε αεροπορική συμφωνία. "Παραμένει ασαφές εάν οι Βρετανοί επιβάτες αεροπορικών μεταφορών θα συνεχίσουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν σήμερα όταν μια πτήση καθυστερεί, ακυρώνεται ή επιβιβάζεται. Η ελπίδα μας είναι ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα υιοθετήσει μια παρόμοια διάταξη με τον κανονισμό EC 261, όπως η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Ελβετία, και ότι η κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει την εξουσία της για να μεταβιβάσει την έγκριση κανονισμού που βοηθά εκατομμύρια επιβάτες να αποκομίσουν την αποζημίωση που δικαιούνται έτος. «Όποιος και αν είναι ο νόμος, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για να βοηθήσουμε τους ταξιδιώτες να πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται και να τους στηρίξουμε καθ’ ‘όλη τη διάρκεια των διακοπών τους».

Συμβουλές για τους επιβάτες

Με την αυξανόμενη αβεβαιότητα για τους επιβάτες, η AirHelp προσφέρει τις συμβουλές της για όσους έχουν κάνει κράτηση για διακοπές ή πτήση για συγκεκριμένη ημερομηνία που περικλείεται ή πέφτει μετά την ημερομηνία του Brexit - Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

1. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για το Brexit

Για όσους ταξιδεύετε προς και από τη Μ. Βρετανία κατά τη διάρκεια και μετά του Brexit, λάβετε υπόψη ότι το καλύτερο είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας αναφορικά με τα δικαιώματά σας ως επιβάτες προτού ταξιδέψετε, έτσι ώστε σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης της πτήσης σας, να γνωρίζετε τις επιλογές σας.

2. Ελέγχετε τακτικά την κατάσταση της πτήσης σας 

Μπορεί να συμβούν αρκετές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια και μετά τη Brexit, εάν η κυβέρνηση δεν έχει συνάψει συμφωνία αεροπορικού χώρου. Ελέγξτε συχνά την κατάσταση της πτήσης σας, προετοιμαστείτε για μεγαλύτερες γραμμές check-in και να είστε προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις που μπορεί να προκαλέσουν παρατεταμένο χρόνο διαμονής στο αεροδρόμιο.

3. Αφήστε περισσότερο χρόνο για να ταξιδέψετε μέσα από τα τελωνεία

Οι υπήκοοι ΕΕ που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επί του παρόντος πιο ελαστικούς ελέγχους στα σύνορα από τους μη ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι το ταξίδι μέσω της μετανάστευσης είναι ταχύτερο. Μετά το Brexit, οι υπήκοοι ΕΕ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον ίδιο ή παρόμοιο έλεγχο με τους μη υπηκόους γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των χρόνων αναμονής στον έλεγχο των συνόρων.

4. Ελέγξτε την πολιτική ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων 

Οι οργανωμένες διακοπές θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται από κανονισμούς που παρέχουν στους τουρίστες το δικαίωμα εναλλακτικής άδειας, εάν υπάρχει, ή επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση αλλαγών που προκαλούνται από έκτακτες περιστάσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για τα χειρότερα σενάρια με την πώληση εισιτηρίων με προαγγελία που προειδοποιεί ότι οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να μην είναι σε θέση να λειτουργήσουν αμέσως μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να επιστρέψουν ναύλους αν οι πτήσεις αναστέλλονται μετά το Brexit.

5. Μην πανικοβάλλεσαι

Ενώ το Brexit εγείρει πολλές ερωτήσεις για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων αποζημίωσης πτήσεων, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Παρόλο που μπορεί να υπάρξουν άμεσες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων εάν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία εναέριου χώρου, η αγάπη των ταξιδιωτών για την Ευρώπη θα παραμείνει και ελπίζουμε και αναμένουμε ότι θα βρεθεί λύση ώστε τα ταξίδια να συνεχιστούν όπως έχει. 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 05/08 16:44

  Eurowings: Νέες πτήσεις προς Ελλάδα τον Αύγουστο

 2. 05/08 16:38

  Κλείνουν εστιατόρια και παμπ σε πόλη της Σκωτίας

 3. 05/08 16:02

  Η LMEY Investments απέκτησε το Casa Cook στην Κω και άλλα 7 ξενοδοχεία της Westford Capital

 4. 05/08 15:41

  Ηρώδειο: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Μπετόβεν 250 χρόνια

 5. 05/08 15:37

  Τα γράμματα της Google φορούν μάσκα και κρατούν κοινωνική απόσταση

 6. 05/08 15:34

  Άνοιξε το νέο 5άστερο Pepper Sea Club Hotel του ομίλου Βανταράκη

 7. 05/08 14:51

  Emirates: Το εμβληματικό αεροσκάφος A380 επιστρέφει στους αιθέρες - Ποιοι είναι οι πρώτοι του προορισμοί

 8. 05/08 14:49

  Ελλάδα: Κύμα ακυρώσεων από Κύπριους μετά την έξοδο από τη λίστα ασφαλών χωρών

 9. 05/08 14:10

  Τουλάχιστον 50 κράτη χρησιμοποιούν apps ιχνηλάτησης του COVID-19

 10. 05/08 13:58

  Αθήνα: Άνοιξε το ιστορικό ξενοδοχείο The Stanley

 11. 05/08 13:57

  Οι καλοί, οι κακοί και οι χειρότεροι Γερμανοί t.o’s στην πανδημία – Κορυφαίος όμιλος στην τελευταία θέση

 12. 05/08 13:19

  Υπ. Ανάπτυξης: Tι ισχύει για τις αλλαγές σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις λόγω μέτρων κατά του κορωνοϊού

 13. 05/08 12:47

  Austrian Airlines: Τέσσερις νέοι ελληνικοί προορισμοί στις πτήσεις του Αυγούστου

 14. 05/08 12:34

  Κλείνει το πρώτο ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα λόγω κορωνοϊού

 15. 05/08 12:27

  Επίσκεψη Χ. Θεοχάρη στα Παλαιά Σφαγεία του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

 16. 05/08 12:16

  TUI UK: Μετά την Ισπανία, ακυρώνονται οι πτήσεις στην Πορτογαλία

 17. 05/08 11:56

  Εκδήλωση στη ΔΕΘ 2020 για την Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

 18. 05/08 11:50

  Accor: Πού κυμάνθηκε η μείωση εσόδων το α' 6μηνο

 19. 05/08 11:49

  Με κουπόνια εσωτερικού τουρισμού κάνουν διακοπές οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας

 20. 05/08 11:48

  Φεστιβάλ Γεύσεων στη Λαγκάδα της Χίου με σύνθημα μένουμε ασφαλείς και δημιουργούμε με γεύση και παράδοση

 21. 05/08 11:44

  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός για υπηρεσίες φιλοξενίας σε ξενοδοχεία

 22. 05/08 11:43

  Κάθε εβδομάδα lockdown στοίχιζε στη Γερμανία 30 δισ. - Μέτρα 1,3 τρισ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας

 23. 05/08 11:42

  Πράσινο φως για τη μαρίνα Elounda Hills με χρήσεις για ξενοδοχείο, καταστήματα & πεδίο προσέγγισης ελικοπτέρων

 24. 05/08 11:42

  8 ξενοδοχεία επαναλειτουργεί ο Όμιλος Μήτση

 25. 05/08 11:13

  Γερμανικός τουρισμός: Στην Ελλάδα το 30,5% των κρατήσεων την προηγούμενη εβδομάδα- 5 ξενοδοχεία στο top 10 των πιο δημοφιλών

 26. 05/08 10:58

  Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία του Ρεθύμνου

 27. 05/08 10:46

  Γερμανικός τουρισμός: Άνοιξαν τα ταξίδια για Αττάλεια, Σμύρνη, Αϊδίνι και Μούγλα

 28. 04/08 21:00

  WTTC: Χάνονται 197 εκατ. θέσεις εργασίας στον παγκόσμιο τουρισμό- Ναι στα τεστ και τη μάσκα, όχι στην καραντίνα

 29. 04/08 14:37

  Στον εισαγγελέα αναρτήσεις για σενάρια συνωμοσίας και μη εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού

 30. 04/08 14:27

  70% κάτω η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Ιούλιο

 31. 04/08 14:11

  MSC Cruises: Τα πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν την επιστροφή της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο (video)

 32. 04/08 14:09

  5 ευρώ ανά επιβάτη τα τέλη για τα υδατατοδρόμια

 33. 04/08 13:56

  Στήριξη των μικρών καταλυμάτων ζητεί η Ομοσπονδία "Κνωσσός"

 34. 04/08 12:13

  Ιδανική παραλία για μονοήμερη εκδρομή και βουτιές σε καθαρά νερά

 35. 04/08 12:11

  Αυτό είναι το Γιβραλτάρ του Αιγαίου που βλέπεις τον ήλιο να βγαίνει από τη θάλασσα

 36. 04/08 12:07

  Η Βίκυ Λοΐζου Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

 37. 04/08 11:51

  Eurowings: Δυνατότητα κράτησης της άδειας μεσαίας θέσης στις πτήσεις

 38. 04/08 11:41

  ΕΟΤ: Συνεχίζεται η καμπάνια «Ατέλειωτο Ελληνικό Καλοκαίρι» - Στόχος ο εσωτερικός και εισερχόμενος τουρισμός

 39. 04/08 11:39

  Κροατία: Πάνω από μισό εκατ. Γερμανοί τουρίστες τον Ιούλιο- στο 50% οι αφίξεις σε σχέση με πέρυσι

 40. 04/08 11:32

  243.530 επιβάτες μέσω διεθνών πτήσεων στα αεροδρόμια του Ν.Aιγαίου τον Ιούλιο

 41. 04/08 11:15

  British Airways: Ενεργοποιούνται οι πτήσεις προς Κεφαλονιά τον Αύγουστο

 42. 04/08 11:11

  To δύσκολο καλοκαίρι της Κρήτης

 43. 04/08 11:06

  DER Touristik/ FTI: Νέοι, πιο χαλαροί κανονισμοί για αλλαγές κρατήσεων – Τι ισχύει για ταξίδια έως το 2021

 44. 04/08 10:37

  Οι ιστορικές απώλειες των μεγάλων Γαλλικών επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

 45. 04/08 10:36

  Προς πώληση το συνεδριακό κέντρο Sava Center στο Βελιγράδι

 46. 04/08 10:35

  50% έκπτωση στα εστιατόρια και τις παμπ της Βρετανίας

 47. 04/08 10:34

  Ισραήλ: 16 Αυγούστου η πιθανή ημερομηνία επανέναρξης πτήσεων

 48. 04/08 10:30

  Πανεπιστήμιο Πατρών: Διαγωνισμός για μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων ή επιπλωμένων διαμερισμάτων

 49. 03/08 19:05

  Μικρή Επίδαυρος: "Έχω μάτια στ' αυτιά" | 7 & 8 Αυγούστου

 50. 03/08 18:46

  Σε φάση επιβίωσης τα ξενοδοχεία- 1.000 δεν άνοιξαν αν και έλαβαν πρωτόκολλα

 51. 03/08 18:42

  Ψηφιοποίηση υπηρεσιών από την Autohellas

 52. 03/08 18:35

  Κάθε εβδομάδα είναι καλύτερη από την προηγούμενη- Σε λειτουργία το 80% των ξενοδοχείων

 53. 03/08 15:45

  Άγριος καυγάς σε αεροπλάνο: Επιβάτες αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα (video)

 54. 03/08 14:58

  EasyJet Holidays: Πρεμιέρα με 4 πτήσεις στην Ελλάδα

 55. 03/08 14:39

  ΙΝΣΕΤΕ: Oι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις χώρες προέλευσης των τουριστών στην Ελλάδα

 56. 03/08 14:26

  Πάνω από 100.000 οι διεθνείς αφίξεις στη Ρόδο

 57. 03/08 14:24

  Τεστ κορωνοϊού σε 90 λεπτά στο Ηνωμένο Βασίλειο

 58. 03/08 14:23

  Κορωνοϊός: Πτώση 97,7% στον τουρισμό της Ισπανίας τον Ιούνιο

 59. 03/08 13:55

  Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

 60. 03/08 13:39

  Νέο ξενοδοχείο Selina στην Αθήνα

 61. 03/08 13:34

  Kάθετη μείωση των τιμών στα ξενοδοχεία της Αθήνας

 62. 03/08 13:30

  Κορωνοϊός: Έρχονται οι ηλεκτρονικές συσκευές που θα καταγράφουν τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών

 63. 03/08 13:17

  Crystal Cruises: Ακυρώνονται όλες οι κρουαζιέρες μέχρι το τέλος του 2020

 64. 03/08 12:44

  Κανάρια: Οι επαγγελματίες ζητούν τεστ για τους Βρετανούς τουρίστες, για να διασωθεί η σεζόν

 65. 03/08 12:33

  Νέα καμπάνια ανάδειξης του Ελληνικού Τουρισμού από τον ΕΟΤ και τη Mastercard

 66. 03/08 12:29

  Δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους Κύπριους που επιστρέφουν από την Ελλάδα

 67. 03/08 12:15

  10 + 1 Απαντήσεις για το Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός Για Όλους»

 68. 03/08 12:07

  Εγκαινιάστηκε το πρώτο ελληνικό υποθαλάσσιο μουσείο, στην Αλόννησο

 69. 03/08 12:00

  DER Touristik: Πιο ευνοϊκό μοντέλο προμηθειών για τα τουριστικά γραφεία λόγω πανδημίας

 70. 03/08 11:52

  Η άγνωστη παραλία με τα εξωτικά νερά

 71. 03/08 11:51

  Τέσσερις παραλίες για να βάλεις στο πρόγραμμα

 72. 03/08 11:39

  Γερμανία: Ταξιδιωτική προειδοποίηση για τη βόρεια Ισπανία

 73. 03/08 11:14

  ΑEGEAN και ΣΕΤΕ προσφέρουν μαζί ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας

 74. 03/08 10:48

  Seajets: Δωρεάν εισιτήρια στους επιβάτες του χθεσινού δρομολογίου προς Σύρο-Μύκονο λόγω δυσλειτουργίας κλιματισμού

 75. 03/08 10:46

  ΕΕ: Οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί προκαλούν σύγχυση

 76. 03/08 10:42

  Βαυαρία: Tαμείο ενίσχυσης ρευστότητας για επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας

 77. 03/08 10:41

  Επέκταση ξενοδοχείου σε Χαλκιδική - Συγχώνευση ξενοδοχειακών εταιρειών σε Κρήτη

 78. 03/08 10:40

  Μετατροπές 2 κτιρίων σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

 79. 03/08 10:37

  Η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας στην 1η ψηφιακή εκδήλωση GREEK-NORDIC DIGITAL TRADE WEEK

 80. 03/08 10:36

  Οι διαδικτυακές και ταξιδιωτικές δαπάνες των Βρετανών για το 2019

 81. 03/08 10:35

  Ιστορική μείωση του ΑΕΠ της Γερμανίας

 82. 03/08 10:28

  Επιμελητήριο Χανίων: Διαφημιστική εκστρατεία για την προβολή της Υγειονομικής Ασφάλειας και της Ελκυστικότητας του προορισμού

 83. 01/08 22:22

  Εντατικοποίηση των ελέγχων για τις παράνομες ξεναγήσεις

 84. 01/08 22:13

  Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown- η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει τη διασπορά

 85. 01/08 21:29

  ΥΠΑ: Μόνο στο ΔΑΑ οι πτήσεις από και προς Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

 86. 01/08 12:17

  Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους όλο τον Αύγουστο-τα νέα μέτρα για νυχτερινά κέντρα

 87. 01/08 12:06

  Αναστολή συμβάσεων εργασίας στον τουρισμό και τις μεταφορές τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο

 88. 01/08 11:56

  Πόλη φάντασμα η Βαρκελώνη- οι τουρίστες εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη

 89. 01/08 11:34

  Σε διαβούλευση το σ/ν για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας -Περιορίζεται η εκτός σχεδίου δόμηση

 90. 01/08 11:32

  Η οριστική λίστα των δικαιούχων και των ωφελουμένων του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

 91. 01/08 11:28

  ΥΠΑ: Παράταση απαγόρευσης εισόδου για μη Ευρωπαίους Πολίτες- Μόνο με αρνητικό τεστ από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 92. 31/07 15:34

  Glyfada Maritime Golf Event: Το νέο ναυτιλιακό τουρνουά στις 19 Σεπτεμβρίου στο Γκολφ Γλυφάδας

 93. 31/07 15:18

  Έρευνα: Οι Γερμανοί αναβάλλουν τις διακοπές για το καλοκαίρι του 2021

 94. 31/07 15:07

  Γερμανία: Η Κομισιόν ενέκρινε την κρατική εγγύηση για τα βάουτσερ

 95. 31/07 14:55

  Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία εγκαταλείπουν την τουριστική Ισπανία

 96. 31/07 14:53

  Η χρεοκοπία που συγκλονίζει τη Γερμανία

 97. 31/07 14:02

  Tripadvisor: Αυτά είναι τα 10 κορυφαία πάρκα ψυχαγωγίας στην Ελλάδα

 98. 31/07 13:58

  Tripadvisor: Έξι Ελληνικά θαλάσσια πάρκα στα 25 κορυφαία στην Ευρώπη

 99. 31/07 13:38

  Tο 1/3 των πολιτών πρόθυμο να πληρώσει για υπηρεσίες smart city

 100. 31/07 13:22

  Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Άνοιξαν οι συμμετοχές καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών