Σ.Ζαχαράκη | Βιώσιμη ανάπτυξη στη Στερεά Ελλάδα μέσα από τις ειδικές μορφές τουρισμού

Σ.Ζαχαράκη | Βιώσιμη ανάπτυξη στη Στερεά Ελλάδα μέσα από τις ειδικές μορφές τουρισμού

Διευρυμένη σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς, παράγοντες και ενώσεις τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού πραγματοποίησαν, την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου  η Υφυπουργός Τουρισμού,  Σοφία Ζαχαράκη, o Γ.Γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου και ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Στερεά Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η νέα στρατηγική  και πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό του τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού και το βέλτιστο μεταξύ τους συνδυασμό, προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα και η ισορροπία στην ανάπτυξη, με ειδική βαρύτητα στην ελληνική περιφέρεια.

Αναλύθηκαν εκτενώς οι ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Στερεά Ελλάδα που δημιουργούν οι ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο ιαματικός τουρισμός, ο ορεινός τουρισμός, ο γαστρονομικός και οινικός τουρισμός, ο περιπατητικός, ο οικοτουρισμός, ο συνεδριακός,  ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός. Ειδική αναφορά υπήρξε, δε, στη στρατηγική του Υπουργείου για την αξιοποίηση και ανάδειξη των φυσικών ιαματικών πόρων με σύγχρονα εργαλεία, με 28 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προορίζονται για τον εκσυγχρονισμό υποδομών και την προβολή ιαματικού τουρισμού.

Επιπλέον, η Υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε τα έργα που θα υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από το Υπουργείο Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι «συνολικά,  θα διατεθούν 55 εκ. για την αναβάθμιση υποδομών χιονοδρομικών κέντρων και ορεινών καταφυγίων αλλά και την προβολή του ορεινού τουρισμού μέσω ΤΑΑ, 22 εκ. για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού, 17 εκ. για τον τουρισμό ευεξίας και το ειδικό έργο για την ανάδειξη των ιαματικών λουτρών στην Αιδηψό, 46 εκ. για το μαζικότερο πρόγραμμα επιμόρφωσης ανθρωπίνου δυναμικού στον κλάδο του τουρισμού, καθώς και  ακόμα 17 εκ. για την προβολή του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα με την δημιουργία του πρώτου θεματικού DMO». 

Η κα. Ζαχαράκη υπερθεμάτισε τις εξαιρετικές επιδόσεις της περασμένης χρονιάς, όπου ο ελληνικός τουρισμός το 2022 έφτασε τα έσοδα της χρονιάς ρεκόρ του 2019. «Η Στερεά είχε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της σε σχέση με τις αγορές της Γερμανίας (+79% οι εισπράξεις), ΗΠΑ (+44% οι εισπράξεις), (+145% οι εισπράξεις) Βρετανίας, Γαλλίας (+112 % οι εισπράξεις)», είπε χαρακτηριστικά.

Έγινε αναφορά στα μέτρα που έχουν ως τώρα ληφθεί για την στήριξη των οικογενειών και των επιχειρήσεων της περιοχής, και σε στοχευμένες πρωτοβουλίες, όπως το North Evia pass για την ενίσχυση της Β. Εύβοιας και το Τουρισμός για Όλους, με την κα Ζαχαράκη να τονίζει πως «στη Στερεά Ελλάδα, έχουμε ήδη πάνω από 7000 εξαργυρώσεις του Προγράμματος, με κορυφαίους προορισμούς την Αιδηψό, Αράχωβα, Καρπενήσι, Δελφούς και Ερέτρια».

Ειδική μνεία έγινε, δε, σε σημαντικές αθλητικές πρωτοβουλίες, όπως η αναβίωση της σπουδαίας διοργάνωσης Rally Acropolis, με την συνολική ενίσχυση από μεριάς Δημοσίου για τα 2 χρόνια αναβίωσής του να ξεπερνά το 1 εκ. Ευρώ, εκ των οποίων ένα πολύ σημαντικό ποσό δόθηκε από τον ΕΟΤ.

Τέλος, η κα Ζαχαράκη επεσήμανε την δουλειά που γίνεται στο κομμάτι της εκπαίδευσης από το ΙΕΚ Γαλαξιδίου για την περιοχή και τις παρεμβάσεις του Υπουργείου για την στήριξη της προσπάθειας ουσιαστικής εκπαίδευσης στον τουριστικό κλάδο. 

Από μεριάς του, ο ΓΓ Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, επεσήμανε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την βέλτιστη προστασία και ανάδειξη της ιδιαίτερου πολιτιστικού πλούτου της περιοχής αλλά και την γόνιμη αξιοποίησή του στην προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και εξωστρέφειάς της. Σχετικά αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται από το Υπουργείο και όσα έχουν σχεδιασθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο κος Διδασκάλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η φύση και ο πολιτισμός, άρρηκτα συνδεδεμένα, αποτελούν μια αστείρευτη πηγή μνήμης. Με τη συγκρότηση της Πολιτιστικής Χάρτας Ανάπτυξης και Ευημερίας,  συνεπείς στην κυβερνητική πολιτική και τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, ενδυναμώνουνε την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας τα μνημεία της περιοχής.»

Στο πλαίσιο συμμετοχής του στη σύσκεψη των φορέων, ο ΓΓ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε συνοπτική αναφορά στο μεταρρυθμιστικό έργο που έχει επιτελεστεί στον αθλητισμό  και τους καρπούς που αποδίδουν οι αθλητικές πολιτικές όπως το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, το σύστημα αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ», η ενίσχυση των σωματείων μέσω του μόνιμου μηχανισμού  χρηματοδότησης από τη φορολόγηση των κερδών από το στοίχημα κ.α. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στην αύξηση της επιχορήγησης των σωματείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά 22,7% και παράλληλα επισήμανε τη σπουδαιότητα ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση με τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία.  «Οι πόροι που πηγαίνουν στον αθλητισμό είναι επένδυση και όχι κόστος», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον θετικό αντίκτυπο που είχαν για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες αθλητικές διοργανώσεις όπως το Ράλλυ Ακρόπολις, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ στη Χαλκίδα, οι δρομικοί αγώνες που διεξάγονται σε όλη την περιφέρεια, οι αγώνες ανοιχτής θαλάσσης κ.α.

Ο κ. Μαυρωτάς υπογράμμισε τις δυνατότητες ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στο Καρπενήσι λόγω και της στρατηγικής του θέσης (βρίσκονται κοντά στην Αθήνα τα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού και Καρπενησίου).

Ολοκληρώνοντας, ο ΓΓ Αθλητισμού έκανε ειδική μνεία στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου τονίζοντας ότι αποτελεί μια πολύ κρίσιμη αθλητική υποδομή για την οποία απαιτούνται συνέργειες της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και του ιδιωτικού τομέα έτσι ώστε να αξιοποιηθεί όπως πρέπει προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού αλλά και όλης της περιοχής.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, η Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Ζαχαράκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, με τον Γ.Γ. Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου και τον Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, επισκεφθήκαμε το Καρπενήσι και συναντήσαμε τους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται για την ανάδειξη της περιοχής.

Αθλητισμός, πολιτισμός και τουρισμός είναι ένα αδιαίρετο τρίπτυχο με μία μοναδική δυναμική να μετατρέψουν την περιοχή σε κορυφαίο μαγνήτη τουριστικών ροών, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το Καρπενήσι μας αλλά και στο σύνολό της η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μοναδικά στοιχεία και μπορεί να προσφέρει συνδυαστικά πολλές και διαφορετικές εμπειρίες σε όσους το επιλέξουν ως τουριστικό προορισμό. Στοίχημα που δεν πρέπει να χαθεί είναι η αξιοποίηση νέων, διαφορετικών ευκαιριών, από τις οποίες ξεχωρίζω τις νέες επενδύσεις στον τουρισμό ευεξίας, την επένδυση στον οικοτουρισμό και τις συνεδριακές και  αθλητικές διοργανώσεις που μπορούν να προσελκύσουν σημαντικούς αριθμούς επισκεπτών οποτεδήποτε μέσα στον χρόνο, τον θρησκευτικό τουρισμό, την ανάδειξη του σημαντικού πολιτιστικού πλούτου στον χώρο της φιλοξενίας, αλλά και τη σύνδεση της εκλεκτής ντόπιας παραγωγής με τον τουρισμό.

Ως Υπουργείο Τουρισμού, ήδη δημιουργήσαμε 3 νέα σήματα επισκεψιμότητας για μονάδες εγχώριας παραγωγής - ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία και τυροκομεία-, ενώ με τη στήριξη του ΕΟΤ, το Υπ. Αθλητισμού αναβιωσε μια από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις αυτοκινήτου παγκοσμίως, το Rally Acropolis, με επίκεντρο την Στερεά Ελλάδα. Δίνουμε έτσι το στίγμα που αξίζει η περιοχή για την μελλοντική της ανάπτυξη. Συγχρόνως επιμένουμε τα προγράμματα στήριξης του εγχώριου τουρισμού με το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» να συνεχίζεται μέχρι το 2025.

Οι προβλέψεις μιλούν ήδη για την καλύτερη τουριστική χρονιά για την χώρα μας και κατ’ επέκταση για την Στερεά Ελλάδα. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και όπλο που έχουμε, για να το πετύχουμε.

Η χώρα μας σχεδιάζει το αύριο του τουριστικού κλάδου με σιγουριά και αυτοπεποίθηση».

Μετά το πέρας της σύσκεψης, η Υφυπουργός Τουρισμού μετέβη στην Λαμία όπου παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασε το σύνολο των έργων και δράσεων τις οποίες προωθεί το Υπουργείο για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 30/05 05:12

  Δήμος Αντιπάρου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 2. 30/05 01:19

  Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στην Κέρκυρα

 3. 30/05 01:00

  Κυριάκος Μητσοτάκης | Χρονικός περιορισμός στις μισθώσεις Airbnb

 4. 29/05 19:00

  Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα

 5. 29/05 18:41

  Θεόδωρος Κόντες | Προοπτικές και ελπίδες για νέα ιστορικά στην κρουαζιέρα παγκοσμίως

 6. 29/05 16:38

  ΠΕΥΦΑ: "Τραγική εικόνα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για εργαζόμενους και επισκέπτες"

 7. 29/05 16:23

  Marietton: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Γάλλους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι

 8. 29/05 15:31

  Odera Tinos, Autograph Collection | Άνοιξε το πρώτο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο στην Τήνο

 9. 29/05 15:16

  Εγκαινιάστηκε το μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της οικογένειας Κοκοτού

 10. 29/05 14:22

  Yπερτουρισμός | Γερμανικός Τύπος: Ρεκόρ σε Σαντορίνη και Μύκονο- 110 διανυκτερεύσεις ανά κάτοικο

 11. 29/05 14:21

  AdventureSmith Explorations: Τέσσερις νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024-2025

 12. 29/05 13:55

  China Today: «Η Μητροπολιτική Αττική θα σας εκπλήξει ευχάριστα»

 13. 29/05 13:19

  «Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» | Mόνιμη έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο - η συμβολή της Πελοποννήσου στην Ελληνική Επανάσταση

 14. 29/05 13:04

  CV Villas: Πακέτα άνευ πτήσης σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς – Ανάμεσά τους και ένα Ελληνικό νησί

 15. 29/05 12:57

  Εξαιρετικής ποιότητας τα ύδατα κολύμβησης στην Ελλάδα

 16. 29/05 12:54

  Δημόσια διαβούλευση για τη Στρατηγική Χαρτογράφηση Θορύβου του αεροδρομίου Ηρακλείου

 17. 29/05 11:43

  Τουρισμός: Αυτά είναι τα 10 φθηνότερα Ελληνικά νησιά για τους Βρετανούς το καλοκαίρι του 2024

 18. 29/05 11:38

  ΕΟΤ ΗΠΑ | Προωθητική εκδήλωση για τη νέα πτήση Σικάγο-Αθήνα της United Airlines

 19. 29/05 11:15

  Ξενοδοχεία/ Έκθεση Εμπειρίας Επισκέπτη 2024 | Μεγαλύτερη άνοδος ικανοποίησης στα τριάστερα από τα πεντάστερα ξενοδοχεία

 20. 29/05 10:50

  «Clean up the MED 2024»: Η δράση που έγινε θεσμός για το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

 21. 29/05 10:18

  Τουρκικός τουρισμός | Στόχος να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο- άνοιγμα στις αγορές της Ασίας

 22. 29/05 10:16

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Μάνος Καρατζογιάννης - 50 χρόνια, μια νύχτα

 23. 29/05 09:53

  Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Νάξο | Στο επίκεντρο η εξεύρεση εργαζομένων στον τουρισμό

 24. 29/05 09:32

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στους Παξούς

 25. 29/05 09:29

  Ημερίδα με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός – Καινοτόμες Προσεγγίσεις»

 26. 29/05 09:27

  Δήμος Ρόδου: Διαγωνισμός για εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τους τουρίστες στα γραφεία πληροφοριών

 27. 29/05 09:25

  Δήμος Κορίνθου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση Τουριστικού Περιπτέρου – Αναψυκτηρίου - Ξενώνα

 28. 29/05 09:23

  Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 29. 29/05 09:22

  Δήμος Αγίου Νικολάου: Παράταση ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων τη θερινή περίοδο

 30. 28/05 18:42

  Στρατηγικός σχεδιασμός με ορίζοντα 10ετίας - αυτό χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός

 31. 28/05 18:34

  Μονόδρομος ένα βιώσιμο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τουριστικό προϊόν

 32. 28/05 16:18

  Αμερικανικός τουρισμός: Δεύτερη υψηλότερη ταξιδιωτική δαπάνη στον κόσμο για το καλοκαίρι του 2024

 33. 28/05 16:02

  Συνεχίζεται με ελεύθερη είσοδο έως 2 Ιουνίου το 12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

 34. 28/05 15:44

  Άνοιξαν οι εγγραφές για το Navarino Challenge 2024

 35. 28/05 15:08

  Κοινωνικός/ ιαματικός τουρισμός ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Επιχειρηματιών

 36. 28/05 14:34

  Eurowings: Νέα χειμερινή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

 37. 28/05 14:22

  Διακοπή λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου Δελφών την Τετάρτη μετά τις 17.00

 38. 28/05 14:13

  Η Τεχνολογία συναντά την παράδοση: Drones αναδιαμορφώνουν την ορεινή κτηνοτροφία

 39. 28/05 13:47

  25 χρόνια AEGEAN | 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

 40. 28/05 13:39

  Telegraph: Οι 6 προορισμοί που υπόσχονται το ιδανικό Ελληνικό καλοκαίρι

 41. 28/05 13:32

  Celestyal: Καλοκαιρινή καμπάνια αναβάθμισης καμπίνας

 42. 28/05 12:57

  HotStats: Αυτές είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που θα συναντήσουν τα ξενοδοχεία το 2024

 43. 28/05 12:07

  Απευθείας πτήσεις Παρίσι-Καλαμάτα ξεκινά η Air France - εκδήλωση στο Παρίσι

 44. 28/05 11:42

  Eυρωπαϊκός τουρισμός- ForwardKeys | Ολική ανάκαμψη το 2024- αυξημένη ζήτηση για Λονδίνο, Παρίσι, οριακά μειωμένη για Αθήνα

 45. 28/05 11:04

  Ημερίδα ΠΟΤΑΠ | «Η ηλεκτροκίνηση αναγκαία στην τουριστική ανάπτυξη»

 46. 28/05 11:00

  Το διεθνές βραβείο Big SEE Architecture Award 2024 - Winner απονεμήθηκε στις Villas in Olive Grove, Navarino Residences, Costa Navarino της Potiropoulos+Partners

 47. 28/05 10:54

  Τα Aria Hotels σχεδιάζουν eVTOL Vertiports για ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης

 48. 28/05 10:48

  Το νέο Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

 49. 28/05 10:31

  MSC Cruises | Ποικιλία δραστηριοτήτων για παιδιά και οικογένειες στα πλοία της το καλοκαίρι

 50. 28/05 10:02

  Ξενοδοχεία | To One&Only Aesthesis εγκαινίασε 14 πολυτελείς κατοικίες

 51. 28/05 07:58

  ΕΟΤ: 50.000 ευρώ για την υποστήριξη δύο συνεδρίων σε Πάτρα και Χαλκιδική

 52. 28/05 07:55

  Δήμος Πατρέων: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 53. 28/05 07:53

  Δήμος Χαλανδρίου: Διαγωνισμός για μεταφορά και διαμονή μελών ΚΑΠΗ σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ερέτρια

 54. 28/05 07:41

  Δήμος Γορτυνίας: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κτηρίου ως ξενοδοχείο ή εστιατόριο - Κατώτατο όριο προσφοράς τα 50 ευρώ!

 55. 27/05 19:31

  Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με την Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας - "Στενότερη πολιτιστική και τουριστική προσέγγιση των δύο λαών"

 56. 27/05 19:03

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση φωτογραφιών του Robert McCabe

 57. 27/05 16:58

  Ξεκίνησαν από τη Χαλκιδική οι πρώτοι έλεγχοι με drones για παραχωρήσεις σε αιγιαλό και παραλίες

 58. 27/05 16:30

  Mabrian - Phocuswright: Ο υπερ-τουρισμός διώχνει το 61% των ταξιδιωτών

 59. 27/05 16:04

  Εξαιρετικά Επιτυχής η Πρώτη Εκδήλωση της HSMAI Europe στην Ελλάδα

 60. 27/05 14:31

  Εκδήλωση για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία

 61. 27/05 14:25

  Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Διαμονής: Ρεκόρ αισιοδοξίας στα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά ξενοδοχεία παρά τις προκλήσεις

 62. 27/05 13:59

  Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 7ο Κύκλο Επιτάχυνσης του CapsuleT

 63. 27/05 13:43

  ΕΟΤ | Έκθεση Φωτογραφίας του Robert Mc Cabe στο Μουσείο Ακρόπολης

 64. 27/05 12:57

  Στο Φεστιβάλ Καννών το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 65. 27/05 12:50

  ΠΟΤΑΠ | Ταξίδι γνωριμίας Γερμανών Δημοσιογράφων στην Πιερία

 66. 27/05 12:29

  Ανωμερίτες Χανίων | Η κρητική ποίηση και το λαούτο φανερώνουν την ψυχή των Χανίων

 67. 27/05 11:59

  ΥΠΑ | Βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου Σητείας

 68. 27/05 11:15

  Αερομεταφορές: +12,2% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' τετράμηνο του 2024

 69. 27/05 11:06

  Η πρώτη εκδήλωση της HSMAI Europe στην Αθήνα

 70. 27/05 10:53

  Υπερ-τουρισμός | Ποιες περιοχές στην Ιταλία βρίσκονται στο "κόκκινο"- οι άμεσες επιπτώσεις

 71. 27/05 10:51

  Η Κίνα στρατηγικός τουριστικός στόχος για την Αθήνα

 72. 27/05 10:35

  Επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas της Royal Caribbean International στον Πειραιά

 73. 27/05 10:15

  Τουρισμός: Συνεργασία ΕΟΤ με τη πλατφόρμα Wego για ταξιδιώτες από τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική

 74. 27/05 07:51

  Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 75. 27/05 07:50

  Προβολή της Αθηναϊκής κουζίνας στην Ολλανδία

 76. 27/05 07:49

  Πανελλήνια Συνάντηση Vespa στην Καλαμάτα

 77. 27/05 07:08

  Φιλοξενία αρχαιολόγων του πανεπιστημίου Carleton Αμερικής στη Σαντορίνη

 78. 27/05 07:07

  ΕΟΤ: Ταξίδια εξοικείωσης για τουριστική προβολή σε Σύρο, Σίφνο και Κίμωλο

 79. 27/05 07:04

  Εκδηλώσεις τιμής για τους σφουγγαράδες σε Ρόδο και Κάλυμνο

 80. 26/05 23:38

  Δεύτερη ζωή για θρυλικό Boeing, που αγόρασε ο Ωνάσης, στην πλατεία Ολυμπιακής Αεροπορίας

 81. 26/05 20:44

  Α. Ανδρεάδης: Άνοιξε η νέα deluxe πτέρυγα του Ikos Andalusia στην Marbella

 82. 26/05 13:02

  Εγκαίνια για το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της Οικογένειας Κοκοτού

 83. 26/05 12:50

  Σαντορίνη | Περιορισμοί κυκλοφορίας λόγω του κινδύνου κατολισθήσεων τη θερινή περίοδο

 84. 26/05 12:37

  Άμεσα ξεκινά το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη – Ικανοποίηση εκφράζει η Ελληνική Κοινότητα

 85. 26/05 12:00

  Μαγιόρκα: Απαγόρευση αλκοόλ με «παραθυράκια»

 86. 26/05 11:33

  Δήμος Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 87. 26/05 07:29

  ΕΟΤ: 30.000 ευρώ για την υποστήριξη εκδηλώσεων σε Αθήνα και Χανιά

 88. 25/05 23:10

  To Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - Παρών στην εκδήλωση ο κ.Μητσοτάκης

 89. 25/05 22:59

  Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής | Tιμητική διάκριση στην Όλγα Κεφαλογιάννη

 90. 25/05 22:56

  Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: Ζητείται Ειδικός Συνεργάτης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού

 91. 25/05 11:15

  Προβολή της Κρήτης στην Ολλανδία | φιλοξενία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Corendon

 92. 25/05 10:47

  Domes Resorts | Ταξίδια γνωριμίας με τα ξενοδοχεία της από 260 Βρετανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

 93. 25/05 10:21

  Δήμος Θερμαϊκού: Πρόταση για 3 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπ. Τουρισμού

 94. 25/05 10:16

  Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού Zygaktis Trail στη Δράμα

 95. 24/05 21:25

  Ποιοτικός τουρισμός στην Αρκαδία - ποιο μοντέλο ταιριάζει στην περιοχή

 96. 24/05 18:53

  Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει από το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά- Φεστιβάλ φιλάθλων

 97. 24/05 15:51

  RND: «Το εφετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα μπορεί να είναι ακόμη πιο ακραίο από το 2023»

 98. 24/05 15:21

  Ηρώ Χατζηγεωργίου | Ο τρόπος αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ θα μεταμορφώσει ολόκληρες περιοχές

 99. 24/05 14:10

  United Airlines | Νέα καθημερινή απευθείας πτήση από την Αθήνα προς το Σικάγο O’Hare

 100. 24/05 13:37

  Γαλάζια Σημαία 2024: 2η η Ελλάδα παγκοσμίως με 652 βραβευμένα σημεία