Β.Κικίλιας: Επιμήκυνση περιόδου με χειμερινό τουρισμό, city break και κρουαζιέρα

Β.Κικίλιας: Επιμήκυνση περιόδου με χειμερινό τουρισμό, city break και κρουαζιέρα

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσα από τη στήριξη των χειμερινών προορισμών, του city break και της κρουαζιέρας, αλλά και την ανάπτυξη ενός νέου βιώσιμου τουριστικού μοντέλου που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αποτελούν τον κύριο στόχο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Τουριστική Ανάπτυξη 2030. Αυτό υπογραμμίζει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» και στον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη

Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιο είναι το στρατηγικό σας σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού με επίκεντρο την επαύξηση των εσόδων καθώς και την επιμήκυνση της σεζόν;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Ο Τουρισμός συνιστά έναν από τους βασικούς και δυναμικούς πυλώνες που στηρίζουν την οικονομία και δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας. Συμβάλλει άμεσα στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη βελτίωση του ισοζυγίου πληρωμών. Αυτό είναι και το «μέρισμα» που επιστρέφει ο τουρισμός στην κοινωνία, στην ευημερία της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Και όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη στον τουριστικό τομέα από την κρίση της πανδημίας».

Για αυτό και δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά ώστε να πολλαπλασιάσουμε την υπεραξία του Στο πλαίσιο αυτό, επεξεργαζόμαστε για πρώτη φορά, το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη 2030». Μια εθνική στρατηγική, η οποία δρομολογείται σε μια εποχή νέων προκλήσεων και μεγάλου ανταγωνισμού και δημιουργείται από κοινού με τους πιο παραδοσιακούς και δυναμικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς και κοινωνίας.

Οι κύριοι άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, την προσβασιμότητα και την συνδεσιμότητα, τις πράσινες υποδομές, τη διαχείριση προορισμού και εμπειρίας, την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, ένα ευέλικτο κανονιστικό πλαίσιο με λιγότερη γραφειοκρατία και ένα καινοτόμο μοντέλο διαχείρισης κρίσεων.

Στρατηγικό μας στόχο αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσα από την στήριξη των χειμερινών προορισμών, του city break και της κρουαζιέρας, αλλά και την ανάπτυξη ενός νέου βιώσιμου τουριστικού μοντέλου που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Θέλουμε περισσότερο και ποιοτικότερο τουρισμό, σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς. Οι προσπάθειες που κάνουμε αποδίδουν ήδη καρπούς, σε όλες τις συμφωνίες που κλείνουμε με μεγάλους τουριστικούς ομίλους και tour operators του εξωτερικού.

Και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση με όλους τους στρατηγικούς μας συνεργάτες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το καλοκαίρι της Ελλάδας το 2022 θα ξεκινήσει από την άνοιξη. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι χειμερινοί προορισμοί πήγαν εντυπωσιακά καλά κατά την εορταστική περίοδο, φαίνεται όμως να παρουσιάζουν σημαντική κάμψη για τους δύο επόμενους μήνες. Έχετε εντάξει στον σχεδιασμό σας κινήσεις ενίσχυσης του χειμερινού τουρισμού;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Την εορταστική περίοδο οι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί πήγαν εξαιρετικά καλά, με πολύ υψηλές πληρότητες παρά την “Ο”. Η κάμψη μετά τις γιορτές δεν είναι χαρακτηριστικό που οφείλεται στην πανδημία, αυτό συνέβαινε και πριν τον κορονοϊό. Τι κάναμε όμως εμείς για να στηρίξουμε τους χειμερινούς προορισμούς;

Πρώτον, για πρώτη φορά κάναμε καμπάνια ενημέρωσης στο εξωτερικό για να τους στηρίξουμε, έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Δεύτερον, τώρα που παρατηρείται η κάμψη, ξεκινάμε την καμπάνια για τους χειμερινούς προορισμούς και στην Ελλάδα, για τον εσωτερικό τουρισμό.

Τρίτον, εντάξαμε στους ωφελούμενους των μέτρων στήριξης τα ξενοδοχεία, τα ταξιδιωτικά γραφεία, τις εταιρείες οργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων.

Τέταρτον, οι μονάδες αυτές εντάχθηκαν στη γενικότερη ρύθμιση αναφορικά με το κόστος ενέργειας.

Επιπλέον, θέλω να τονίσω ότι ο ορεινός τουρισμός και τα χιονοδρομικά κέντρα είναι από τους πλέον ωφελούμενους των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF) για τον τουρισμό και αυτή ήταν μια στρατηγική μας επιλογή.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεχίζει να στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιες είναι οι νέες αγορές στόχοι για την Ελλάδα;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: H φετινή χρονιά, αν και σε ηπιότερο βαθμό, θα λειτουργεί υπό το καθεστώς των προκλήσεων της πανδημίας. Για αυτό τον λόγο επικεντρωνόμαστε στην ενδυνάμωση των παραδοσιακών μας αγορών οι οποίες  το 2021 ανταποκρίθηκαν στο μήνυμα υγειονομικής ασφάλειας που εξέπεμψε η χώρα. Παράλληλα, εστιάζουμε στην ενίσχυση των ροών από τις  ΗΠΑ με τις 14 απευθείας πτήσεις φέτος. Με την επιστροφή όμως στην κανονικότητα στρέφουμε το βλέμμα μας και ανατολικότερα, στην Ινδία και τη Νότια Κορέα και στην περαιτέρω ενίσχυση των ροών από τις χώρες του Κόλπου. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν διατεθεί στον τουρισμό θεωρούνται λίγα σε σχέση με την προσφορά του στην ελληνική οικονομία. Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό, από ποιες πηγές εσόδων και πού θα κατευθυνθούν οι πόροι;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Οι πόροι που έχουν διατεθεί αμιγώς από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο Υπουργείο Τουρισμού είναι 320 εκατομμύρια ευρώ. Και όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα διατεθούν σε έργα υποδομών όπως μαρίνες, τουριστικοί λιμένες, χιονοδρομικά κέντρα, στη διαχείριση προορισμών, σε κατηγορίες θεματικού τουρισμού (Ορεινός Τουρισμός, Τουρισμός Υγείας και ευεξίας, Αγροτουρισμός και Γαστρονομία, Καταδυτικός και υποβρύχιος τουρισμός), στην εκπαίδευση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων στον τουριστικό τομέα, στην ψηφιοποίηση και φυσικά η κορυφαία προτεραιότητα της πρόσβασης των ΑμεΑ συμπολιτών μας και επισκεπτών σε τουριστικούς προορισμούς, παραλίες και επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα όμως, βλέπετε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του RRF αφορά τις υποδομές της χώρας και είναι σε άμεση σύνδεση με τις τουριστικές επενδύσεις. Οδικά δίκτυα, αεροδρόμια, λιμάνια, υποδομές τέτοιες που θα βοηθήσουν να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να δεχτούμε περισσότερους και πιο ποιοτικούς επισκέπτες.

Δεν νομίζω ότι έχουν επενδυθεί τόσο μεγάλα κεφάλαια τα τελευταία πολλά χρόνια στη χώρα, όπως αυτά του RRF. Είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Και σας διαβεβαιώ πως σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Τουρισμού, οποιαδήποτε απορρόφηση κάτω του 100% θα το θεωρήσουμε αποτυχία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όντας άνθρωπος του αθλητισμού, πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει Μέκκα του αθλητικού τουρισμού;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Ο  αθλητικός Τουρισμός έχει μεγάλη δυναμική μια αγορά 300 δις δολαρίων παγκοσμίως, λόγω και της παγκόσμιας τάσης των επισκεπτών προς την υγεία και την ευεξία, τα βιωματικά ταξίδια και την επαφή με τη φύση, και η ανάδειξή του αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του ελληνικού Τουρισμού. Γίνονται αξιόλογες προσπάθειες σε αυτό τον τομέα. Ήδη αυτή την εβδομάδα συμφωνήσαμε με την σκανδιναβική Apollo να ενισχύσουμε τα προγράμματα αθλητικού τουρισμού που τρέχει σε συνεργασία με τη σουηδική ολυμπιακή επιτροπή εκτός από την Ήπειρο και στη Λήμνο και Ρόδο. Στην Κρήτη, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο γίνονται αξιόλογες προσπάθειες ενίσχυσης του θεματικού αυτού προϊόντος. Παράλληλα, πολλές επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις στην χώρα μας, από τους αγώνες ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο και στο Ζαγόρι, τον μαραθώνιο κολύμβησης στη Βόρεια Εύβοια, τους αγώνες τριάθλου στις Σπέτσες, προσελκύουν ερασιτέχνες αθλητές από το εξωτερικό που συνδυάζουν την συμμετοχή τους με διακοπές. Και φυσικά υπάρχει η κορωνίδα των αθλητικών γεγονότων, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ένα αθλητικό γεγονός το οποίο αναδεικνύει την πόλη, προσφέρει στην οικονομία της  και δίνει υπεραξία στον ελληνικό τουρισμό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι γίνεται με τις Ιαματικές Πηγές, τομέας που η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει τουρισμό όλο το χρόνο; Συνακόλουθα, ποια τα πλάνα σας για τον Τουρισμό υγείας και ευεξίας;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κύριε Ντιγριντάκη, οι ιαματικές πηγές διέπονται εδώ και χρόνια από πολλαπλά κατακερματισμένα καθεστώτα ιδιοκτησίας και παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης. Και είναι κρίμα για την Πατρίδα μας, που τόσο υπερτερεί από άποψη φυσικής ομορφιάς και κλίματος, να μην μπορεί να τις εκμεταλλευτεί προς όφελος των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

Κεντρική επιδίωξή μας είναι η ανάπτυξη του ιαματικού-θερμαλιστικού τουρισμού ή τουρισμού ευεξίας στη χώρα, που θα προσελκύσει νέους επισκέπτες, θα ενισχύσει την αειφορική διαχείριση των ιαματικών πηγών, θα συμβάλλει στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο Α.Ε.Π. και την εξωστρέφεια της χώρας.

Στην κατεύθυνση της αξιοποίησής τους, νομοθετήσαμε ήδη τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» για την οργανωμένη ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας. Έτσι, σε άμεση διασύνδεση με το RRF, δίνουμε τη δυνατότητα σε μια ανώνυμη εταιρεία να διαχειριστεί τις ιαματικές πηγές, εφόσον οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να τις εκμεταλλευτούν και να επιστρέψει το μέρισμα στις τοπικές κοινωνίες. Φυσικά και δεν παίρνουμε την περιουσία των Δήμων.

Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη ολιστικής και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η ενεργοποίηση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και η υποστήριξη της επίτευξης των στόχων της περιφερειακής ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Ελλάδα έχει ελάχιστες μαρίνες, την ώρα που η μικρή Κροατία, για παράδειγμα, έχει πάνω από 50. Τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί παρά να έχει στον πυρήνα της τουριστικής της ανάπτυξης τον θαλάσσιο τουρισμό. Όμως, είναι ενδεικτικό ότι από τους 168 τουριστικούς λιμένες που έχουν χωροθετηθεί με τον νόμο 2160/1993 στην Ελλάδα, μόνο οι 37 λειτουργούν. Κάτι που έχει ως συνέπεια να χάνουμε κάθε χρόνο σημαντικά έσοδα από ανταγωνιστικές χώρες όπως η Κροατία, η Τουρκία και η Ιταλία. Είναι επίσης γεγονός ότι η γραφειοκρατία για τη δημιουργία τους είναι βαριά. Ωστόσο κάνουμε σταθερά βήματα για την αντιστροφή αυτής της κατάστασης. Η μαρίνα στη Σύμη η άρση της υπερδεκαετούς καθυστέρησης για τη μαρίνα στο Ναύπλιο δείχνουν το δρόμο. Έχουμε όμως πλέον και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας. Στο RRF ένα πολύ σημαντικό μέρος των πόρων προβλέπεται να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων μαρινών. Είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια ο θαλάσσιος τουρισμός θα αποτελέσει από τα δυναμικότερα αναπτυσσόμενα τουριστικά προϊόντα της χώρας.

 

 

 
...

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 27/05 17:15

  Την Κυριακή η Σαντορίνη θα κατακλυστεί από Σαουδάραβες

 2. 27/05 14:55

  Πάνω από τα επίπεδα 2019 η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

 3. 27/05 14:01

  Συνάντηση Σ. Ζαχαράκη και Ο. Αναστασοπούλου με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Νοτίου Κορέας

 4. 27/05 13:35

  ForwardKeys | Ανεβαίνει ο Ισπανικός τουρισμός για την Ελλάδα – Στο +23% των επιπέδων 2019 αυτό το καλοκαίρι

 5. 27/05 13:11

  Το οικολογικό παραμύθι της Ελένης Ανδρεάδη συμπυκνώνει το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

 6. 27/05 12:55

  Γ. Αμυράς: Το σύνθημα του νέου κλιματικού νόμου είναι ‘’Ηλεκτροκίνηση παντού»

 7. 27/05 12:00

  Βενετία: Αναβάλλεται για το 2023 η επιβολή χρέωσης εισόδου για τους τουρίστες χωρίς διανυκτέρευση

 8. 27/05 11:44

  Αμερικανικός τουρισμός | Το δολάριο επιστρέφει δυναμικά - Ξεπερνά το 2019 η ζήτηση για Ελλάδα

 9. 27/05 11:44

  Τουρισμός | O ποιοτικός χρόνος με τους δικούς τους και όχι ο προορισμός το ζητούμενο φέτος στις διακοπές των Αμερικανών

 10. 27/05 11:15

  Jet2: Νέες συνδέσεις από το Εδιμβούργο με Σαντορίνη, Σκιάθο, Πρέβεζα - «Ισχυρή ζήτηση για Ελλάδα»

 11. 27/05 10:56

  Lufthansa: Νέα θυγατρική για να μειωθεί το κόστος προσωπικού

 12. 27/05 10:31

  Δήμος Πάρου: 3 νέα video παρουσιάζoυν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του νησιού σε Ελλάδα και εξωτερικό

 13. 27/05 10:01

  Μπαμπινιώτης: Μείγμα παραφροσύνης και επαίσχυντης προπαγάνδας το τουριστικό video της Τουρκίας «Turkaegean»

 14. 27/05 10:00

  Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο ΚOSTA PALACE 820 κλινών στην Κω

 15. 27/05 09:42

  To νέο video τουριστικής προβολής του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

 16. 27/05 09:35

  Οι Moderat στη σκιά της Ακρόπολης! | ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

 17. 27/05 09:23

  Reactivate Music στην Πειραιώς 260 (Η) | 6 & 7 Ιουνίου, 20:00

 18. 27/05 09:14

  Μέτρα προστασίας των ακτών από πιθανή διάβρωση λόγω κατασκευής νέων υποδομών

 19. 27/05 09:05

  Φεστιβάλ Κερασιού στον ‘Ιασμο Ροδόπης

 20. 27/05 09:03

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μήλο και Μύκονο

 21. 27/05 09:02

  40.000 οι αφίξεις στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2021

 22. 26/05 18:09

  Επιμελητήριο Ελληνο – Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας | Η Κίνα παραμένει ένας ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα

 23. 26/05 17:40

  EasyJet: Πάνω από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω βλάβης ΙΤ - Επηρεάστηκαν δρομολόγια προς Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο

 24. 26/05 17:25

  Εγκαίνια για το Porto Myrina Palace στη Λήμνο | Δεύτερο ξενοδοχείο του Apollo στην Ελλάδα για αθλητικό τουρισμό

 25. 26/05 15:30

  ΕΟΤ: Fam trip για προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου στο κοινό της Ρουμανίας

 26. 26/05 14:43

  Θαλάσσιος τουρισμός/ ΣΙΤΕΣΑΠ: Ανάγκη για επενδύσεις σε πλωτούς τουριστικούς λιμένες - Στο 90% των επιπέδων 2019 η ζήτηση το 2022

 27. 26/05 14:14

  FedHATTA | Πολύτιμες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό χάνονται... στο δρόμο για τις visa

 28. 26/05 13:27

  Μπορεί ακόμη να σωθεί η παγκοσμιοποίηση;

 29. 26/05 12:37

  Ισπανία: Η ευλογιά των πιθήκων απειλή για τον τουρισμό; Τι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού

 30. 26/05 12:31

  Aπόφαση | Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα τουριστικά καταλύματα, πλην κάμπινγκ

 31. 26/05 12:09

  Tαξίδια με το τρένο | Σύντομα Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

 32. 26/05 11:42

  Hilton - Έρευνα: Πώς επιλέγουν διακοπές οι Βρετανικές οικογένειες το 2022

 33. 26/05 11:27

  Δ. Φραγκάκης: «Στόχος να διευρύνουμε τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες»

 34. 26/05 11:26

  Κικίλιας | «342% αυξημένα τα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι»

 35. 26/05 11:02

  ΕΞΑ-ΑΑ | Μακριά από τις επιδόσεις του 2019 η απόδοση των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' 4μηνο

 36. 26/05 10:40

  DW | Να γιατί η Ελλάδα είναι τόσο δημοφιλής στους τουρίστες

 37. 26/05 10:00

  Περιφέρεια Πελοποννήσου: Eπιχορηγήσεις για ξενοδοχείο και οινοποιείο σε Ναύπλιο και Ζευγολατιό

 38. 26/05 09:39

  Οι Οινοποιοί της Κρήτης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού - με την στήριξη της Περιφέρειας

 39. 26/05 09:30

  Ε.Ξ. Ηρακλείου | Πρώτο Φόρουμ βιώσιμης φιλοξενίας

 40. 26/05 09:21

  Οι δρόμοι του κρασιού στην Ηλεία

 41. 26/05 09:19

  Δήμος Κομοτηνής: Δημοπρασία για επανεκμίσθωση 5 μπάνγκαλόους στην Τουριστική Ακτή Φαναρίου

 42. 26/05 09:17

  Φυλάκιο στην ελληνοβουλγαρική Μεθόριο μετατρέπεται σε χώρος φιλοξενίας

 43. 26/05 09:15

  Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών ο πληθωρισμός στη Βρετανία

 44. 25/05 17:58

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για την μίσθωση του εμβληματικού τουριστικού ακινήτου «Ωκεανίδα» στην Ακτή Βουλιαγμένης

 45. 25/05 17:31

  Γιάννης Χουβαρδάς | Η άλλη πλευρά της Καταιγίδας | 1 - 7 Ιουνίου 2022

 46. 25/05 16:55

  Γιατί η Airbnb αποχωρεί από την Κίνα

 47. 25/05 15:58

  Fam trip ΕΟΤ | Απευθείας πτήσεις charter Σεούλ-Αθήνα το φθινόπωρο

 48. 25/05 15:35

  Άλλαξε ριζικά η εικόνα της Βαρβακείου - Νέοι σύγχρονοι χώροι πώλησης παραδίδονται σε επαγγελματίες και καταναλωτές 

 49. 25/05 15:32

  Η Uber επεκτείνεται στη Σαντορίνη - Προοπτικές και για άλλα ελληνικά νησιά

 50. 25/05 15:20

  Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου "έπνιξε" στον καπνό την Πάλμα – Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων

 51. 25/05 14:10

  TUI: 12 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και Κέρκυρα από το Linz

 52. 25/05 13:42

  Air France-KLM | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,26 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας

 53. 25/05 13:23

  Η Ρόδος μέσα από το φακό της τηλεόρασης της Τουρκίας

 54. 25/05 13:16

  Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Το 2023 εφαρμογή και στον Τουρισμό

 55. 25/05 13:14

  Το Hyatt Regency Thessaloniki βραβεύεται με το Travelers’ Choice Award για το 2022 από το Tripadvisor

 56. 25/05 13:09

  ΤUI: Διευρύνεται το τμήμα tour και δραστηριοτήτων – «Είναι για εμάς βασικός πυλώνας ανάπτυξης»

 57. 25/05 13:04

  Ναύπλιο | Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 η μεγάλη γιορτή της αγκινάρας Ιρίων

 58. 25/05 12:52

  Sabre: Οι 5 τάσεις που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε μετά την πανδημία

 59. 25/05 12:50

  Ανοιχτές Πόρτες στα Οινοποιεία της Κρήτης | Ένα διήμερο γεμάτο Κρητικό κρασί (28 & 29 Μαΐου 2022)

 60. 25/05 12:35

  Επίσημη πρώτη από ΕΡΤ και ERTFLIX για το τουριστικό video της Σαντορίνης

 61. 25/05 12:21

  ETC/ Τουρισμός: Πώς σκοράρει η Eυρώπη και η Ελλάδα στις μακρινές αγορές το καλοκαίρι του 2022

 62. 25/05 11:35

  Jet2 | Αυξημένη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2023 | Πτήσεις για Αθήνα από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου

 63. 25/05 11:21

  H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο τουριστικό εργαστήριο στη Ντόχα του Κατάρ

 64. 25/05 10:52

  Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη

 65. 25/05 10:49

  Τουρισμός | 390.000 εργαζόμενους αναζητεί η βιομηχανία φιλοξενίας στην Ιταλία

 66. 25/05 10:28

  Schauinsland Travel Partner | Ελλάδα και ισπανικά νησιά στο επίκεντρο της ζήτησης

 67. 25/05 10:00

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για νέο ξενοδοχείο στην Κορώνη και επέκταση οινοποιείου στη Νεμέα

 68. 25/05 08:13

  Nobu Hospitality: Συνέχεια στη στρατηγική ευρωπαϊκή επέκταση με το Nobu Hotel Madrid

 69. 25/05 08:11

  20.000 ξενοδοχεία συνδυάζονται για να υπολογίσουν το αποτύπωμα άνθρακα των διαμονών

 70. 25/05 08:05

  Ξενοδοχεία | Συνεργασία του EverΕden Βeach Resort με την ισπανική αλυσίδα Vincci Hotels

 71. 25/05 08:00

  To 25o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών στα Τρίκαλα

 72. 24/05 20:33

  Διαφορετικές ταχύτητες μέχρι τώρα στις αφίξεις σε Νότια και Βόρεια Ελλάδα

 73. 24/05 19:53

  Β.Κικίλιας | Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το brand “Ελλάδα”

 74. 24/05 17:16

  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Δεν υπάρχει ένδειξη μαζικού εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων

 75. 24/05 16:37

  Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο διάσημο γυναικείο περιοδικό Vrouw

 76. 24/05 16:26

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | «Έξω από το κάδρο»

 77. 24/05 15:52

  TUI fly: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2023 – Πάνω από 1,5 εκατ. θέσεις στα ελληνικά νησιά

 78. 24/05 15:11

  Βαλεαρίδες | Σε απόγνωση για εργαζομένους τα ξενοδοχεία: Φέρτε έναν φίλο σας να εργασθεί και κερδίστε 200 ευρώ!

 79. 24/05 14:50

  Βρετανικός τουρισμός: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για ταξίδια κατά την εθνική εορτή Platinum Jubilee

 80. 24/05 13:45

  Fedhatta: Ώθηση στην εξοικείωση των φοιτητών τουριστικών επαγγελμάτων με το πραγματικό τουριστικό περιβάλλον

 81. 24/05 13:37

  Πόλεμος ταλέντων: Το 1/3 των νέων αναζητά την επόμενη επαγγελματική «στέγη»

 82. 24/05 13:09

  Lufthansa και MSC ενδιαφέρονται για την εξαγορά του διαδόχου της Alitalia

 83. 24/05 12:34

  ACI Europe: Πιο κοντά στο "καλό σενάριο" η επιβατική κίνηση στις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές το 2022

 84. 24/05 12:08

  Το WTTC παρουσιάζει ένα ενιαίο Ψηφιακό Ταξιδιωτικό Πόρταλ για τη διευκόλυνση των ταξιδιών

 85. 24/05 11:35

  Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο α' τριμήνου | Θεαματική αύξηση σε αφίξεις και έσοδα

 86. 24/05 11:26

  ΕΤΑΔ | Ικανοποίηση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 87. 24/05 10:42

  Ο τουρισμός πολυτελείας στην Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 500 δισ.ευρώ ετησίως

 88. 24/05 09:59

  Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

 89. 24/05 09:34

  Κομισιόν| Συμφωνία για την αναγνώριση της COVID-19 ως επαγγελματικής ασθένειας

 90. 24/05 09:22

  Τουρισμός | Γερμανία: Εξαιρετικό καλοκαίρι, αλλά χωρίς προσφορές

 91. 24/05 09:12

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Νεμέα και Πολύγυρο

 92. 24/05 09:09

  Εγκρίσεις για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και νέο ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

 93. 24/05 09:06

  Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Τρίπολη και Γύθειο

 94. 24/05 09:00

  Το 72% των Αμερικανών αφαιρεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις διακοπών για να τα βγάλει πέρα

 95. 24/05 08:57

  Γιατί τα άτομα άνω των 50 ετών δεν προσλαμβάνονται στα ξενοδοχεία

 96. 24/05 08:53

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών με απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 97. 23/05 16:56

  5ος κύκλος επιτάχυνσης του CapsuleT | Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

 98. 23/05 16:24

  Συνάντηση Κικίλια - Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

 99. 23/05 15:56

  Aυτό είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian που θα προσεγγίσει Ελλάδα αυτή τη σεζόν (video)

 100. 23/05 14:48

  Η δέσμευση του κλάδου του travel retail στη βιωσιμότητα | workshop στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών