Χάρης Θεοχάρης: Δράσεις για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας

Α Decrease font Enlarge font
Χάρης Θεοχάρης: Δράσεις για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας

Τις δράσεις ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας και επενδυτικές δυνατότητες που παρέχει ο ελληνικός τουρισμός σε επιχειρηματίες (και) από τη Σαουδική Αραβία ανέλυσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε χαιρετισμό του στο 9ο Ελληνο-αραβικό Φόρουμ.

Αναλυτικά η ομιλία του κ.Θεοχάρη:

Με μεγάλη χαρά συμμετέχω στις εργασίες του Σαουδαραβο-ελληνικού Επιχειρηματικού Φόρουμ. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο κύριο Χάρη Γερονικόλα και τον Γενικό Γραμματέα κύριο Ρασάντ Μάγκμπερ  για την διοργάνωση.

Χαιρετίζουμε το έργο που επιτελεί το Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, διότι συμβάλλει ενεργά στην διεύρυνση των διμερών εμπορικών σχέσεων της Ελλάδος και Αραβικών κρατών καθώς και στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών.

Οι παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις της Ελλάδας και Αραβικού κόσμου προσφέρουν την βάση για την εμβάθυνση της συνεργασίας στον τουρισμό με την ανάληψη από κοινού δράσεων για την βελτίωση της εναέριας συνδεσιμότητας, την παρουσίαση εκατέρωθεν επενδυτικών ευκαιριών και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, τεχνογνωσίας και πρακτικής εμπειρίας στο πεδίο των ειδικών μορφών τουρισμού.

Η Σαουδική Αραβία αποτελεί αναμφισβήτητα προτεραιότητα για την Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού. Το Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδος και της Σαουδαραβικής Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Σαουδικής Αραβίας υπογράφηκε το 2014 και αποτελεί την βάση πάνω στην οποία στηρίζονται οι συνέργειες των δύο χωρών μας.

Η ουσιαστική ωστόσο προώθηση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας προϋποθέτει την ανάληψη από κοινού δράσεων για την βελτίωση της εναέριας συνδεσιμότητας: Αθήνα και Ριάντ δεν συνδέονται με απευθείας αεροπορικές πτήσεις, παρά μόνο μέσω ενδιάμεσων προορισμών, όπως η Τζέντα, το Ντουμπάι και η Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα, η Αθήνα συνδέεται με την πόλη της Τζέντα με απευθείας αεροπορικές πτήσεις της Aegean Airlines και της Saudi Arabian Airlines, έξι ημέρες την εβδομάδα.

Δεδομένης της κοινής πρόθεσης για περαιτέρω διείσδυση στην ελληνική και σαουδαραβική αγορά, θα πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Ριάντ η οποία είχε εγκαινιαστεί τον Ιούλιο 2015 και σταμάτησε να λειτουργεί τα επόμενα χρόνια. Στόχος η τόνωση των τουριστικών ροών, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Εξίσου σημαντική είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών/τεχνογνωσίας και πρακτικής εμπειρίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σαουδική Αραβία στο πεδίο των ειδικών μορφών τουρισμού δίνοντας έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό, τον γαστρονομικό και θρησκευτικό τουρισμό. Η Ελλάδα στην πραγματικότητα είναι σε θέση να προωθήσει βασικούς άξονες του «Saudi Vision 2030», όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και η ανάπτυξη και προώθηση νέων προϊόντων που συνδέονται με τον Προσκυνηματικό τουρισμό.

Η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας  θα μπορούσε να γίνει μέσω της διοργάνωσης Εργαστηρίων (Workshops) και με επιπλέον εστίαση στον αστικό τουρισμό (City breaks), τον συνεδριακό τουρισμό (MICE), τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, τον ιατρικό τουρισμό, τον τουρισμό πολυτελείας, και τον αθλητικό τουρισμό.

Ελλάδα και Σαουδική Αραβία συνεργάζονται ήδη στενά (α) στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων, τη λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων και την κατάρτιση του προσωπικού που απασχολείται στον τουρισμό, β) στην αποσαφήνιση του καθεστώτος συνεργασίας με τα τουριστικά γραφεία και τους ξεναγούς, γ) στον έλεγχο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα τουριστικά καταλύματα (hostels, αγροτουριστικά καταλύματα, κάμπινγκ), δ) στις μεθόδους τουριστικού marketing και προβολής, καθώς και ε) στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων τουριστικών εμπειριών.

Με τον ομόλογο μου κ. Ahmad Akeel Khateeb έχουμε συμφωνήσει και εργαζόμαστε πάνω στη διαμόρφωση ενός Κοινού Προγράμματος δράσης Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η αντίληψη της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας ως τουριστικών προορισμών.

Η Ελλάδα επίσης συνεργάζεται με τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O.) με τη μεν Ελλάδα να αποτελεί ενεργό μέλος της Επιτροπής για την Ευρώπη (U.N.W.T.O. Commission for Europe – CE.U.). και τη Σαουδική Αραβία να μετέχει στις εργασίες της Επιτροπής για τη Μέση Ανατολή (UNWTO Commission for the Middle East).

Οι δύο χώρες μας επίσης συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία του ΠΟΤ «Δρόμος του Μεταξιού» με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών από την τουριστική ανάπτυξη για τις τοπικές κοινωνίες του Δρόμου του Μεταξιού, και την παράλληλη ενίσχυση των επενδύσεων και στην προώθηση της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των ιστορικών διαδρομών του Μεταξιού.

 Λόγοι επένδυσης στην Ελλάδα, στον τομέα του τουρισμού

Επιχειρηματίες από τη Σαουδική Αραβία έχουν πολλούς λόγους να επενδύσουν στην χώρα μας. Συγκεκριμένα:

 • Η Ελλάδα αποτελεί έναν αγαπημένο τουριστικό προορισμό με μακρά ιστορία, ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες τουριστικές αγορές στον κόσμο
 • Μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τις υποδομές, την τοποθεσία, το τοπίο, το κλίμα, την ιστορία και τον πολιτισμό
 • Η επέκταση της τουριστικής περιόδου προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για την αύξηση των τουριστικών επισκέψεων
 • Το χαμηλό ποσοστό ξενοδοχείων 5 * και 4 * αποτελεί επενδυτική ευκαιρία
 • Σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τα ολοκληρωμένα/σύνθετα τουριστικά καταλύματα και νέο πρόγραμμα χορήγησης άδειας παραμονής
 • Επιχειρηματικές ευκαιρίες συνεργασίας με εταιρείες αγροτουρισμού και τροφίμων για την προώθηση της παγκοσμίου φήμης ελληνικής γαστρονομία.

Υπάρχει σημαντική δυνατότητα επενδυτικής ανάπτυξης σε πολλούς υποτομείς της ελληνικής τουριστικής αγοράς, μεταξύ των οποίων:

 • Αναβάθμιση ή/και δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων με σεβασμό πάντα στη φέρουσα ικανότητα της περιοχής και στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης
 • Ανάπτυξη και προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού
  Αξιοποίηση της νομοθεσίας (ολοκληρωμένα/σύνθετα τουριστικά καταλύματα, περιοχές ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) – άδειες παραμονής).

Οι τομείς δυνητικών επενδύσεων διακρίνονται σε:

 • Ακίνητα: Τουριστικά καταλύματα (Σύνθετα τουριστικά καταλύματα, Condos)
 • Μαρίνες
 • Κρουαζιέρα Homeports
 • Θεματικά πάρκα
 • Υποδομές υγείας (ιατρικός τουρισμός) και άθλησης
 • Ελλάδα My Residence – Χρυσή Βίζα: Δυνατότητα χορήγησης αδειών διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών και στα μέλη των οικογενειών τους που προβαίνουν στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα000 Ευρώ. Ένας σύντομος οδηγός σχετικά με τις άδειες παραμονής για επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, εκδόθηκε από την Enterprise Greece και διατίθεται και στα αραβικά.
  Επιπλέον η Ελλάδα πρωτοπορεί στην τουριστική βιώσιμη ανάπτυξη και είναι σε θέση να μοιραστεί με τη Σαουδική Αραβία την απαραίτητη τεχνογνωσία που θα επιτρέψει την ενίσχυση  προγραμμάτων διαφοροποίησης της οικονομίας της, και της δημιουργίας μίας εναλλακτικής και αξιόπιστης πηγής εσόδων, περιορίζοντας την εξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες.

Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε συνέργειες στον τουρισμό που εκτιμάται ότι φέρουν θετικό οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα τόσο για την Ελλάδα όσο και τη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια.

Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τους διοργανωτές  του Σαουδαραβο-ελληνικού επιχειρηματικού φόρουμ. Σας διαβεβαιώ ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας έχουν σφυρηλατηθεί σε σταθερές βάσεις και είμαστε αποφασισμένοι να τις ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο στα χρόνια που έρχονται.

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 12/04 17:20

  TUI: Πτήσεις προς Κρήτη, Ρόδο και Κω από τη Βασιλεία και από το Saarbrücken της Γερμανίας

 2. 12/04 16:11

  Έρευνα: Οι εμβολιασμοί είναι το κλειδί για την κανονικότητα στα ταξίδια

 3. 12/04 16:01

  Γερμανικά δημοσιεύματα για τις διακοπές στην Ελλάδα

 4. 12/04 14:35

  Δημόσια διαβούλευση για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη στην Κρήτη 

 5. 12/04 14:30

  Στη Ρόδο σήμερα οι 189 Ολλανδοί τουρίστες για δοκιμαστικές COVID Free διακοπές

 6. 12/04 14:10

  Η Grecian Air Seaplanes ξεκινά τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα

 7. 12/04 13:52

  Πρόταση Κόνσολα για την εξόφληση των επιταγών που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους

 8. 12/04 13:45

  ΕΤΑΔ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων για την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ στο Ολυμπιακό Κέντρο Φαλήρου

 9. 12/04 13:39

  ΙΑΤΑ: Μείωση 74,7% στη ζήτηση πτήσεων το Φεβρουάριο του 2021 έναντι του 2019

 10. 12/04 13:07

  Aegean: 5,2 εκατ. επιβάτες και €228 εκατ. ζημιές το 2020

 11. 12/04 13:01

  Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδος: Συστάθηκε σε σώμα το ΔΣ

 12. 12/04 12:38

  Το χωριό του Μοριά που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι σε νησί

 13. 12/04 12:37

  Οι άγριοι και απρόσιτοι καταρράκτες του Γράμμου σχεδόν στα 2.500 μέτρα

 14. 12/04 12:36

  Έρευνα Booking.com: Αισιοδοξία για «έκρηξη» στον παγκόσμιο τουρισμό – Ποιές μορφές διακοπών ευνοούνται

 15. 12/04 12:20

  Κραυγή αγωνίας από τον εκθεσιακό κλάδο - Παραμένει κλειστός από τον Μάρτιο του 2020 με ζημιές 200 εκατ. ευρώ

 16. 12/04 12:14

  TUI: Το Ρωσικό εμβόλιο θα επιταχύνει τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη

 17. 12/04 12:14

  Η Fosun Tourism Group επαναλειτουργεί φέτος τα ξενοδοχεία Casa Cook και Cook’s Club στην Ελλάδα

 18. 12/04 11:25

  Συνεργασία στον τουρισμό Invel Real Estate, PRODEA Investments και YODA Group - Εξαγορά ξενοδοχείων στην Κύπρο

 19. 12/04 08:38

  Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων στο Ρέθυμνο

 20. 12/04 08:35

  Δύο νέα διεθνή αεροδρόμια θα αποκτήσει η Σερβία

 21. 12/04 08:34

  Ουκρανία: Σχέδιο παραχώρησης δύο αεροδρομίων το 2022

 22. 12/04 08:30

  Αποφάσεις για δύο πλωτές εξέδρες μπροστά από ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι και Σύβοτα

 23. 12/04 00:52

  Γερμανία: «Βουτιά» στις κρατήσεις για το καλοκαίρι | -76% σε σχέση με την αντίστοιχη εποχή του 2020!

 24. 12/04 00:47

  Πότε και πώς θα επιστρέψουν τα επαγγελματικά ταξίδια

 25. 12/04 00:31

  ΥΠΑ: Επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις στις πτήσεις εσωτερικού

 26. 11/04 09:15

  Ιατρικός τουρισμός: Το παράδειγμα της Κόστα Ρίκα

 27. 11/04 09:12

  Ισπανία: Στα τέλη του 2022 η επιστροφή της οικονομίας στα προ της πανδημίας επίπεδα

 28. 11/04 09:10

  Και η Πολωνία μέσω ΗΠΑ στην κούρσα για παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού

 29. 11/04 09:05

  To ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό- Του Γιώργου Βερνίκου

 30. 10/04 20:41

  Η Alitalia φεύγει, η Ita έρχεται

 31. 10/04 20:27

  Ο μυθικός ποταμός που οδηγούσε στο σκοτεινό βασίλειο του Άδη

 32. 10/04 20:23

  Έτσι είναι σήμερα το κτήριο που γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος στην Κέρκυρα

 33. 10/04 09:15

  Air Serbia: Πτήσεις τσάρτερ σε ελληνικά νησιά το καλοκαίρι

 34. 10/04 09:10

  Δήμος Αθηναίων: Πράσινο φως στον Όμιλο Fattal για την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Εσπέρια

 35. 10/04 09:05

  Η Ισπανία άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για το παγκόσμιο συνέδριο Mobile World Congress

 36. 09/04 23:03

  Όλυμπος, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Νιγρίτα πρωταγωνιστούν στο «Pekin Express»

 37. 09/04 13:35

  Απεβίωσε ο ιδρυτής του Ομίλου Γελασάκη, Δημήτρης Γελασάκης

 38. 09/04 13:33

  Η Jet2 ακυρώνει τα προγράμματα πτήσεων και διακοπών έως τις 23 Ιουνίου

 39. 09/04 12:55

  Βρετανία | Οι αερομεταφορείς αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης: "Μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό"

 40. 09/04 11:59

  Silversea Cruises: 10ήμερες κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά, Κύπρο και Ισραήλ

 41. 09/04 11:47

  Διαδικτυακά φέτος το παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ

 42. 09/04 11:45

  Το μικροσκοπικό ελληνικό νησάκι με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό

 43. 09/04 11:43

  Το ελληνικό χωριό που έχει έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους του κόσμου

 44. 09/04 11:31

  Τουρισμός 2021: Το 95% των πολιτών έτοιμοι να ταξιδέψουν μόλις αρθούν οι απαγορεύσεις – Τι πιστεύουν για τεστ, καραντίνα και εμβόλια

 45. 09/04 10:59

  Αναμνήσεις από το γεύμα της Grecotel στη Χίλαρι Κλίντον

 46. 09/04 10:52

  Ιταλία: Από Ιούνιο ξεκινά η τουριστική σεζόν

 47. 09/04 10:40

  Σέριφος: Σε πολιτιστικό κέντρο μετατρέπεται το πρώην διοικητήριο μεταλλείων

 48. 09/04 10:36

  Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

 49. 09/04 10:34

  Πώς θα σωθεί το αεροδρόμιο Charleroi στις Βρυξέλλες 

 50. 09/04 10:29

  Το σχέδιο Θεοχάρη για την επανεκκίνηση του τουρισμού υιοθέτησε η Παγκόσμια Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ

 51. 09/04 10:27

  Διαγωνισμός Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την επιτάχυνση της αγροτικής ανάπτυξης μέσω του τουρισμού

 52. 09/04 10:17

  ΚΕΔΕ: Ψηφιακό συμπόσιο με θέμα και τον τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης

 53. 09/04 10:12

  Μήλος, Πάρος και Τήνος κερδίζουν την αγορά κρουαζιέρας το καλοκαίρι, σύμφωνα με το Virtuoso

 54. 09/04 10:08

  Eπίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη

 55. 09/04 10:02

  Celestyal Cruises: «Μυθικό Αρχιπέλαγος», νέα κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων

 56. 08/04 20:07

  «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021»: 1.800.000 ευρώ για 70 προτάσεις

 57. 08/04 17:11

  Η FedHATTA χαιρετίζει την Απόφαση για επιδότηση των επιχειρήσεων με τουριστικά λεωφορεία

 58. 08/04 16:47

  Παγκόσμιος τουρισμός: Ιούλιο ή Σεπτέμβριο η ανάκαμψη – Τα δύο σενάρια του ΠΟΤ

 59. 08/04 15:34

  Υπ. Τουρισμού: KYA για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων

 60. 08/04 15:28

  Περιφέρεια Κρήτης: Επιμορφωτικό πρόγραμμα στους εργαζομένους για την προφύλαξη από τον SARS-CoV-2

 61. 08/04 15:11

  Όμιλος ΑΝT1: Πράσινο φως για νέο 5όροφο κτίριο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

 62. 08/04 14:33

  Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου: Παρουσίαση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για τουριστικά καταλύματα

 63. 08/04 14:00

  Διαδικτυακή παρουσίαση της τουριστικής καμπάνιας «This is Arcadia»

 64. 08/04 13:28

  Seabourn: Πολυτελείς κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά από τις 3 Ιουλίου

 65. 08/04 12:25

  Δικαστική απόφαση δικαιώνει ταξιδιώτες που ζητούν αποζημίωση για τους περιορισμούς στο ξενοδοχείο

 66. 08/04 12:13

  Η Αθήνα ανοίγει την όρεξη για διακοπές

 67. 08/04 12:10

  Αυτό είναι το μεγαλύτερο σε μήκος ποτάμι της Ελλάδας

 68. 08/04 12:07

  Ο δρόμος της Αθήνας που κάποτε είχε υπαίθριους οδοντίατρους

 69. 08/04 11:57

  Santikos Collection και Airotel Group ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας την Capital H

 70. 08/04 11:54

  Γερμανία: 2.000 ξενοδόχοι κατά της Booking.com - Κατέθεσαν αγωγή για τη ρήτρα "καλύτερης τιμής"

 71. 08/04 11:15

  Ά. Γκερέκου: Η Ελλάδα ιδανικός προορισμός για επενδύσεις στον τουρισμό

 72. 08/04 11:12

  Καταβάλλεται την Παρασκευή η αποζημίωση ειδικού σκοπού

 73. 08/04 11:01

  Τουρισμός, ακτοπλοΐα και μικρές επιχειρήσεις στο επίκεντρο των προτάσεων του Μ. Κόνσολα για το Ταμείο Ανάκαμψης

 74. 08/04 10:54

  ΣΥΡΙΖΑ: "Ξεπουλάνε με διαδικασίες fast track τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο"

 75. 08/04 10:42

  Αν δεν γίνει η χώρα «πράσινη» δεν θα έρθει τουρίστας

 76. 08/04 10:15

  Τράπεζα της Ελλάδας: Oι πτωχεύσεις ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ελληνική οικονομία μετά την πανδημία

 77. 08/04 10:14

  Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων στα Χανιά

 78. 08/04 10:12

  Ο Δήμος απέρριψε αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας για απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος

 79. 08/04 10:02

  Κ.Νοτοπούλου: Οι εργαζόμενοι με μονομερή αναστολή σύμβασης πρέπει να επιστρέψουν το 40% της μείωσης του ενοικίου

 80. 08/04 09:57

  Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Διαγωνισμός για τη δημιουργία κέντρου τουριστικής πληροφόρησης

 81. 08/04 09:54

  Τράπεζα της Ελλάδας: O ελληνικός τουρισμός έχασε μερίδιο το 2020 στην αγορά της Μεσογείου -Πλέον ωφελημένη η Ιταλία

 82. 07/04 16:46

  Amadeus: 9 στους 10 ταξιδιώτες υπέρ του διαβατηρίου εμβολιασμού αλλά με ανησυχίες για την ασφάλεια δεδομένων

 83. 07/04 15:57

  To Navarino Hills υποδέχεται για πρώτη φορά το Messinia PRO-AM 2021

 84. 07/04 15:48

  148 δισ. λίρες στοίχισε η πανδημία στη βρετανική οικονομία το 2020 

 85. 07/04 14:32

  Travel Trade Athens (19 και 20 Απριλίου) με 60 εκπροσώπους ξένων τουριστικών γραφείων

 86. 07/04 14:09

  This is Athens & Partners: Νέα καμπάνια για τουρίστες από την κεντρική & δυτική Ευρώπη | "Love Letters from Athens" (6 video)

 87. 07/04 13:49

  Ολλανδία: Σε πτώχευση το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων 

 88. 07/04 13:33

  Η DER Touristik πωλεί την αεροπορική εταιρία Novair

 89. 07/04 13:31

  Παγκόσμια Ημέρα Υγείας | Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ μοιράζει σε επισκέπτες του και νοσηλευομένους Safety Kit από την MasterFold

 90. 07/04 13:21

  Κινδυνεύουν με κατάρρευση οι διακοπές των Βρετανών αυτό το καλοκαίρι; Το μεγάλο «αγκάθι» των διαβατηρίων

 91. 07/04 12:54

  Μείωση 10 προστίμων για τους παράνομους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων πέτυχε το Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

 92. 07/04 12:52

  Οι ΗΠΑ αποκλείουν τα διαβατήρια εμβολιασμού

 93. 07/04 12:30

  Pegasus Airlines: Νέα θερινά δρομολόγια Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

 94. 07/04 12:22

  Απάτη με τα τεστ στη Μαγιόρκα: Γερμανός γιατρός εξέδιδε ψευδώς αρνητικά πιστοποιητικά τεστ στους τουρίστες

 95. 07/04 12:19

  ΕΤΑΔ: Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για τη μακροχρόνια μίσθωση δύο εκτάσεων στην παραλία Καλλιθέας Πιερίας

 96. 07/04 11:40

  Δ. Καλαΐτζιδάκης: Ευοίωνες προβλέψεις με μεγαλύτερη δυναμική στα τέλη της σεζόν

 97. 07/04 11:27

  Norwegian: Κρουαζιέρες στην Ελλάδα από 25 Ιουλίου 

 98. 07/04 11:18

  Η άγνωστη γωνιά της Ελλάδας με το απόλυτο μυστικό ομορφιάς

 99. 07/04 11:17

  Το χωριό των Κυκλάδων που ξεχωρίζει γιατί έχει κάτι από Κρήτη

 100. 07/04 11:11

  ETC: Θερινές διακοπές θέλει το 56% των Ευρωπαίων