Ο κ.Θεοχάρης στο BBC News Podcast: Θα υποδεχθούμε τους τουρίστες με χαμόγελο, ανοιχτές αγκαλιές και θερμό καλωσόρισμα

Α Decrease font Enlarge font
Ο κ.Θεοχάρης στο BBC News Podcast: Θα υποδεχθούμε τους τουρίστες με χαμόγελο, ανοιχτές αγκαλιές και θερμό καλωσόρισμα

Ο ερχομός στην Ελλάδα θα έχει κι ένα θεραπευτικό μέρος, υπό την έννοια ότι όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από αυτόν τον εγκλεισμό, από τη συνεχή ανησυχία στην οποία υποβληθήκαμε πολλοί για πολλούς μήνες, τόνισε σε συνέντευξή του στο  BBC News Podcast ο υπουργός Τουρισμού κ.Χάρης Θεοχάρης.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ας συνομιλήσουμε με τον Χάρη Θεοχάρη που είναι ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας. Πρώτα απ 'όλα, Υπουργέ, πείτε μας για το άνοιγμα του Παρθενώνα σήμερα. Πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή για μια οικονομία σαν τη δική σας, που εξαρτάται τόσο από τον τουρισμό.

-Είναι επίσης μια συμβολική πράξη αν θέλετε, ο Παρθενώνας είναι η Ελλάδα, ένα κομμάτι της ψυχής μας, του DNA μας και το άνοιγμά του πάλι σημαίνει ότι οι δονήσεις διαπερνούν την καρδιά κάθε Έλληνα.

-Μιλήστε μας για τις πρακτικές πλευρές για τους ανθρώπους που ονειρεύονται την προοπτική διακοπών, όταν αυτή φαίνεται τόσο μακρινή και απίθανη. Πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό στην πράξη; Διάβασα ότι ακόμη και οι ξαπλώστρες μπορεί να καρφωθούν στο έδαφος για να διασφαλιστεί ότι δεν θα μπουν πολύ κοντά η μια στην άλλη.

-Η ιδέα φυσικά είναι να διατηρήσουμε αποστάσεις, η κοινωνική αποστασιοποίηση ήλθε και θα μείνει τουλάχιστον για αυτό το καλοκαίρι και προσπαθούμε να προφυλάξουμε την ασφάλεια τόσο των ανθρώπων που εργάζονται στα ξενοδοχεία όσο και σε άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις, στα μουσεία και οπουδήποτε αλλού και φυσικά των επισκεπτών, των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα και που θα αποφασίσουν φέτος να έρθουν στη χώρα μας. Έτσι, η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι μία από τις πτυχές. Διαφορετικοί κανόνες [θα ισχύσουν] για την καθαριότητα και την δυνατότητα, για παράδειγμα, να ανοίγουμε τις πόρτες και να μην κλείνουμε τον κλιματισμό, για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε καθαρό αέρα στα δωμάτια. Αυτά τα είδη μέτρων ήλθαν και θα μείνουν για να μας βοηθήσουν όλους να περάσουμε αυτήν την περίοδο με ελάχιστο κίνδυνο.

-Υπουργέ, πιστεύετε ότι μπορείτε πραγματικά να πείτε στους ανθρώπους «ελάτε στη χώρα μας, θα είναι ασφαλές» με αυτά τα μέτρα; Η Ελλάδα έχει συγκριτικά χαμηλό αριθμό θανάτων. Πιστεύετε ότι θα είστε σε θέση να δώσετε τέτοιου είδους εγγυήσεις;

-Ναι, είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Φυσικά η ζωή είναι ζωή και υπάρχει πάντα ένα στοιχείο κινδύνου. Αλλά εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι αυτό: Έχουμε κάνει ό, τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, αναλαμβάνοντας νωρίς δράση και όχι απλώς αναλαμβάνοντας δράση για τον έλεγχο των μετακινήσεων κ.λπ., ώστε η εξάπλωση να είναι ελάχιστη. Το κάναμε αυτό. Αλλά ενισχύσαμε επίσης το σύστημα υγείας μας. Το εθνικό μας σύστημα υγείας είναι τώρα πολύ πιο ισχυρό από ό, τι υπήρξε ποτέ σε ολόκληρη την ιστορία του. Μπορείτε να φανταστείτε ότι αισθανόμαστε σίγουροι ότι έχουμε το σύστημα υγείας σε μια τέτοια κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο

-Καταλαβαίνω απολύτως, κ. Υπουργέ, γιατί, δεδομένης της σημασίας του τουρισμού για την οικονομία σας, θέλετε να κάνετε το καλύτερο προσπαθώντας να την ανοίξετε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον τρόπο που χειριστήκατε την πανδημία ως τώρα, αλλά με την καλύτερη διακυβέρνηση του κόσμου, αναρωτιέμαι πόσο θα μοιάζει με διακοπές, πόση χαλάρωση μπορεί να νιώθουν οι άνθρωποι, όταν φεύγοντας από το σπίτι τους και από όλη αυτή την κοινωνική αποστασιοποίηση στην οποία έχουν συνηθίσει, θα φτάνουν στις διακοπές και αναπόφευκτα θα πρέπει να συνεχίσουν [να εφαρμόζουν μέτρα].

-Βασικά πιστεύω ότι δε θα είναι μόνο χαλαρωτικές [οι διακοπές]. Θα κρατήσουμε τον πυρήνα της εμπειρίας. Υπήρξαμε πολύ πολύ προσεκτικοί, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο πυρήνας της εμπειρίας που είναι το χαμόγελο, οι ανοιχτές αγκαλιές, το θερμό καλωσόρισμα θα εξακολουθήσουν να είναι εκεί. Κι αν θέλετε, το χαμόγελο θα λάμπει διαμέσου της μάσκας. Επίσης θα έλεγα ότι ο ερχομός στην Ελλάδα θα έχει κι ένα θεραπευτικό μέρος, υπό την έννοια ότι όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από αυτόν τον εγκλεισμό, από τη συνεχή ανησυχία στην οποία υποβληθήκαμε πολλοί για πολλούς μήνες. Υπάρχουν άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της επιδημίας και άλλοι που πέρασαν επώδυνες διαδικασίες. Πιστεύω λοιπόν ότι χρειαζόμαστε όλοι αυτό το είδος της θεραπευτικής διαδικασίας που μπορεί να φέρουν οι διακοπές.

-Κ. Υπουργέ, επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω για τους καταυλισμούς των μεταναστών, διότι τα περιοριστικά μέτρα έχουν χαλαρώσει για τους Έλληνες πολίτες, αλλά είναι διαφορετικά τα πράγματα – έτσι δεν είναι;- για όσους μένουν εγκλωβισμένοι σε αυτούς τους καταυλισμούς.

-Ναι. Τα περιοριστικά μέτρα είναι πολύ διαφορετικά εκεί, αλλά βλέπετε, ακριβώς την ίδια ώρα που ξεκίνησε η κρίση στην υγεία εμείς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στα σύνορά μας με την Τουρκία. Και αυτό που κάναμε την ίδια ώρα που αντιμετωπίζαμε την κρίση στην υγεία, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον προς το παρόν αυτό το έντονο πρόβλημα κρατικά υποστηριζόμενης μετακίνησης μεταναστών. Έτσι, υπό μία έννοια, είμαστε τώρα σε πολύ καλύτερη θέση, γιατί καταφέραμε να ανακόψουμε τη ροή και μπορούμε τώρα να αντιμετωπίσουμε έναν αριθμό ανθρώπων που δεν αυξάνεται μέρα με τη μέρα ή με τη βδομάδα, με νούμερα που δεν μπορούν να ελεγχθούν. Δε λέω λοιπόν ότι δε μένουν πολλά πράγματα να γίνουν, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να τα κάνουμε από μια θέση που είναι τουλάχιστον ρεαλιστικό να μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει κάθε πλευρά του θέματος.

-Οι άνθρωποι ελπίζουν να κάνουν υπέροχες, ηλιόλουστες διακοπές κι έπειτα θα μπουν σε ένα αεροπλάνο, θα επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε απομόνωση, σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Τι γνώμη έχετε για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητήσει από όσους έρχονται πίσω στη χώρα να μείνουν στο σπίτι τους για δύο εβδομάδες;

-Είναι κατανοητό ότι κάθε χώρα πρέπει να κάνει αυτό που αισθάνεται ότι είναι απαραίτητο και το καλύτερο για την υγεία των πολιτών της. Αυτά τα ζητήματα είναι θέματα της κάθε χώρας. Όπως κάναμε εμείς με τους πολίτες μας, όταν κινηθήκαμε πολύ νωρίς προς ένα "απαγορευτικό" (lockdown). Επομένως, αυτό το είδος "επιθετικότητας" που δείχνει η χώρα σας στη λήψη αυτών των αποφάσεων είναι εντελώς κατανοητό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τώρα είναι για εμάς η ώρα να αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την άρση αυτών των περιορισμών, να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε όσο πιο πολλά εμπόδια γίνεται. Προτρέπουμε άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και το ΗΒ: μόλις το κάνουμε αυτό, θα καλωσορίζαμε τέτοιες αμοιβαίες κινήσεις. Έτσι, εάν εμείς δεν επιβάλλουμε καραντίνα στον κόσμο που ταξιδεύει από το ΗΒ, από κάποια ημερομηνία και μετά, θα καλωσορίζαμε μία ανάλογη κίνηση από το ΗΒ. 

Διακοπές στην Αστυπάλαια

-Υπουργέ, υπάρχουν πολλές προκλήσεις που έχουν απομείνει για να τις αντιμετωπίσει κανείς. Μπορώ να σας ρωτήσω την εμπεριστατωμένη άποψή σας για κάτι μάλλον πιο ευχάριστο. Γιατί ακούγοντάς σας, ονειρευόμουν να μπαίνω σε ένα αεροπλάνο, να φεύγω από το ΗΒ, να πηγαίνω κάπου πανέμορφα, με τιρκουάζ νερά. Πού θα μας συστήνατε; Ποιο είναι το αγαπημένο μέρος του Έλληνα υπουργού Τουρισμού για διακοπές;

-Λοιπόν, θα πήγαινα σε ένα μικρό νησί, νομίζω ότι φέτος είναι η ώρα να πάει κανείς σε μικρότερα ξενοδοχεία μπουτίκ, και ακόμη και να εξορμήσει στα βουνά. Και ίσως εκείνοι που θα προτιμήσουν να περιμένουν λίγο και να μην πάνε το καλοκαίρι, ίσως να πάνε λίγο αργότερα μέσα στη σεζόν. Σίγουρα, έχουμε πολλές ορεινές περιοχές να πάει κανείς για πεζοπορία, και άλλες μορφές αθλητικών δραστηριοτήτων. Πιστεύω λοιπόν ότι ένα από τα πράγματα που αυτό τον χρόνο μπορεί να κάνει ο καθένας είναι να αναστοχαστεί: να αναστοχαστεί τα πράγματα που παίρνουμε ως δεδομένα, ξέρετε, απλώς να πάει στα μικρά μέρη,  μακριά από την τουριστική κίνηση.

-Και μπορείτε να μας δώσετε το αγαπημένο σας μέρος; Ή δεν θέλετε να το πείτε μήπως πάνε όλοι εκεί μόλις μπορέσουν να ταξιδέψουν;

-Όλα τα μικρότερα μέρη. Ασφαλώς χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι όλα θα είναι στη θέση τους πριν ξεκινήσουμε. Ένα από τα μέρη που σίγουρα αγαπώ είναι η Αστυπάλαια, ένα νησί σε σχήμα πεταλούδας, ανάμεσα στα Δωδεκάνησα, που βρίσκονται κοντύτερα στην Τουρκία, και στις Κυκλάδες που είναι πιο κοντά στην Αθήνα. Είναι ένα όμορφο νησί και το προτείνω. 

Ένα νησί σε σχήμα πεταλούδας!

Ευχαριστούμε, υπουργέ. Και οι εικόνες που ζωγραφίσατε στο μυαλό μας!

Πραγματικά δεν χρειάζεται να ακούσεις τίποτε άλλο για να μπεις στον πειρασμό να πας!

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 02/06 15:06

  ΕΤΟΑ/ Τουρισμός: Κύμα ζήτησης για ταξίδια στην Ευρώπη

 2. 02/06 14:38

  Κοινωνικός & Ιαματικός Τουρισμός 2020: Πρόσκληση συμμετοχής των καταλυμάτων

 3. 02/06 14:32

  Αυτοί είναι οι κανόνες στις οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες - Τι λέει η νέα ΚΥΑ

 4. 02/06 14:28

  Απαγόρευση κυκλοφορίας ατομικών σκαφών - θαλάσσιων μοτοποδηλάτων

 5. 02/06 14:17

  Επαναλειτουργεί στις 9 Ιουνίου το Holiday Inn Athens - κλειστά τον Ιούλιο τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της οικογένειας Μουσαμά

 6. 02/06 13:53

  Έρευνα: 2 στους 3 πολίτες μεγάλων αγορών για την Ελλάδα δηλώνουν πρόθυμοι για διεθνή ταξίδια

 7. 02/06 13:46

  Ανοιχτό το ξενοδοχείο Wellness Santa Resort

 8. 02/06 13:35

  Ανακατανομή αξιωμάτων στο Δ.Σ.της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων "Ο Αριστοτέλης"

 9. 02/06 12:57

  ΣΕΤΚΕ: Σε νέες περιπέτειες τα μικρά τουριστικά καταλύματα με το νέο νόμο του υπουργείου Τουρισμού

 10. 02/06 12:49

  Επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο Volcano View

 11. 02/06 12:31

  COSMOTE Fiber: Τις 180.000 έφτασαν οι γραμμές Fiber To The Home σε όλη την Ελλάδα

 12. 02/06 12:19

  Ellinair: Ξεκινούν 2 συνδέσεις από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και Ηράκλειο

 13. 02/06 12:18

  Volotea και Wizz Air: Νέα δρομολόγια για Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο

 14. 02/06 11:56

  Παρέμβαση FedHATTA για διατάξεις του νέου Νόμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

 15. 02/06 11:51

  Kορωνοϊός: Kατάρρευση του τουρκικού τουρισμού - Μειώθηκαν 99,3% οι αφίξεις τον Απρίλιο, 51,2% το 4μηνο (πίνακας)

 16. 02/06 11:42

  "Πράσινο φως" για κατεδαφίσεις κτιρίων στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά

 17. 02/06 10:56

  Blue Air: Επανέναρξη των πτήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για Λάρνακα

 18. 02/06 10:24

  Skyscanner: Η Ελλάδα ανάμεσα στους 13 ονειρεμένους προορισμούς του κόσμου

 19. 02/06 10:21

  Iberia: Πτήσεις σε 180 προορισμούς από την 1η Ιουλίου

 20. 02/06 10:20

  Αίγυπτος: Αναβολή οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος για τα ξενοδοχεία έως τον Οκτώβριο

 21. 02/06 10:14

  Σιγκαπούρη: Kωδικός "ασφαλές έθνος"

 22. 02/06 10:04

  Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ: Διαμαρτυρία γιατί τα ενοικιαζόμενα δωμάτια παραμένουν κλειστά

 23. 02/06 09:48

  Η μαγευτική παραλία και το νησάκι που πας κολυμπώντας στην Αττική

 24. 02/06 09:46

  Πέντε ελληνικές εξωτικές παραλίες που δε χρειάζεσαι πλοίο για να πας

 25. 01/06 18:40

  Τοrnos News Webinars: Tην Τρίτη ζωντανά 4:00 μ.μ. συζήτηση για την προσαρμογή των digital marketing ενεργειών των ξενοδοχείων στα νέα δεδομένα

 26. 01/06 18:37

  Το Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa εγκρίνει το πακέτο διάσωσης

 27. 01/06 17:10

  ΞΕΕ: Πλατφόρμα εξειδίκευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των ξενοδοχείων

 28. 01/06 17:02

  ΥΠΑ: Παρατείνεται και τον Ιούνιο η προληπτική καραντίνα των ταξιδιωτών από χώρες με υψηλό κίνδυνο

 29. 01/06 15:39

  Ο Ναδάλ καλεί τους διεθνείς ταξιδιώτες να επισκεφθούν τη Μαγιόρκα (video)

 30. 01/06 15:16

  Ρώμη: Να δεχθεί η Ελλάδα φέτος Ιταλούς τουρίστες

 31. 01/06 14:58

  Κρήτη: Πρόγραμμα πιστοποίησης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό

 32. 01/06 13:35

  Accor: Παγκόσμια καμπάνια για να ενισχύσει την επιθυμία για ταξίδια

 33. 01/06 13:32

  Η Πάρος προβάλλεται στην Αυστριακή αγορά

 34. 01/06 13:18

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών: Οι ξεναγοί πρέπει να στηριχθούν για να επιβιώσουν

 35. 01/06 13:03

  Η Selected Hideaways ανοίγει τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της

 36. 01/06 12:48

  Λουτράκι: Ψηφιακό Παρατηρητήριο Τουρισμού για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας

 37. 01/06 12:47

  Ισπανικός τουρισμός: Ανοίγει στις 16 Ιουνίου πιλοτικά με τις Βαλεαρίδες Νήσους και τα Κανάρια

 38. 01/06 12:30

  Lufthansa: "Πράσινο φως" από την ΕΕ για το πακέτο διάσωσης – Απαίτηση για παραχώρηση σλοτ

 39. 01/06 11:55

  Έρευνα TUI: Η Ελλάδα δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός των Βρετανών μετά το lockdown

 40. 01/06 11:43

  Δράσεις για την τουριστική προώθηση της Πρέβεζας

 41. 01/06 11:15

  Ποια είναι η παραδεισένια παραλία Σκαλάκια στην Αττική

 42. 01/06 11:12

  Πέντε ελληνικά νησιά για οικονομικές διακοπές φέτος το καλοκαίρι

 43. 01/06 10:41

  Covid-19: Τι σχέση έχει το social distancing με τη business class και την περιφερειακή ανάπτυξη;

 44. 01/06 10:33

  Πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία του ομίλου Electra Hotels & Resorts

 45. 01/06 10:26

  Άλλη μια απόφαση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κασσιώπη της Κέρκυρας

 46. 01/06 10:24

  Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: Συζήτηση για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων 4 ξενοδοχείων σε Κω και ένα στη Νάξο

 47. 01/06 10:22

  Το πλήγμα της πανδημίας στη γερμανική αγορά εργασίας και οι εκτιμήσεις για ανάκαμψη από το 2021

 48. 01/06 10:20

  Διευκρινίσεις για την είσοδο Ελλήνων επιχειρηματιών στη Βόρεια Μακεδονία

 49. 01/06 10:13

  Σχέδιο διάσωσης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας - οικολογικό επίδομα για αγορά "καθαρών" οχημάτων

 50. 31/05 14:22

  DER Touristik: Δωρεάν διαμονή στα παιδιά της οικογένειας στα ξενοδοχεία Iberostar

 51. 31/05 13:08

  Αυτή είναι η ΚΥΑ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων (ΦΕΚ)

 52. 31/05 12:43

  Πώς είναι σήμερα το σπίτι του «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

 53. 31/05 12:39

  Η άγνωστη και εξωτική παραλία στην Εύβοια με τη λιμνούλα

 54. 31/05 12:30

  1 στους 3 Γερμανούς σχεδιάζει διακοπές στη χώρα του

 55. 31/05 12:26

  Δανία: Δέχεται τουρίστες με κράτηση 6 διανυκτερεύσεων από συγκεκριμένες χώρες, αλλά όχι στην πρωτεύουσα

 56. 31/05 12:13

  Ρουμανία: Ανοίγουν τα περισσότερα εποχικά ξενοδοχεία της Μαύρης Θάλασσας

 57. 31/05 11:53

  Υπουργείο Εξωτερικών: Διευκρινίσεις για τα τεστ στις αεροπορικές αφίξεις

 58. 30/05 13:11

  Εγκύκλιος: Λήψη μέτρων πρόληψης της νόσου των λεγεωνάριων και στα ξενοδοχεία

 59. 30/05 13:06

  Ελεγκτικό Συνέδριο: Παράνομη η απόκτηση μετοχών της Air France-KLM το 2019 από το ολλανδικό κράτος

 60. 30/05 13:00

  Κορωνοϊός: Δίοδο για τους Βρετανούς τουρίστες αναζητεί η Πορτογαλία

 61. 30/05 12:45

  Λιμένι: Το πανέμορφο πέτρινο χωριό με τα κρυστάλλινα νερά

 62. 30/05 12:43

  Ναυάγιο: Η διάσημη παραλία και η ιστορία του ονόματός της

 63. 30/05 12:34

  Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ δεν καλύπτει τα ξενοδοχεία για κεφάλαια κίνησης

 64. 30/05 12:24

  Ποιες τουριστικές επιχειρήσεις επανεκκινούν την Δευτέρα 1η Ιουνίου

 65. 30/05 12:14

  Θεοχάρης- Κόνσολας: Ξανα-ανοίγει όλη η χώρα με τις ίδιες προϋποθέσεις

 66. 30/05 12:11

  Αναθεώρηση αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού προς τη χώρα μας

 67. 30/05 12:10

  Δευτέρα ανοίγουμε και δεν έχουμε πάρει ακόμη «αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας»

 68. 29/05 17:37

  airBaltic: Πώς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το πτητικό πρόγραμμα για Ελλάδα

 69. 29/05 17:30

  Έρευνα | Οι καλύτερες και οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες στις επιστροφές χρημάτων

 70. 29/05 16:51

  Ισπανία: Εντοπίστηκαν τα πρώτα «εισαγόμενα» κρούσματα κορωνοϊού μετά το lockdown

 71. 29/05 16:46

  Ο Χάρης Θεοχάρης στο CNN: Έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα για να διασφαλίσουμε τα ταξίδια χωρίς ρίσκο

 72. 29/05 16:36

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Στοχευμένες καμπάνιες σε ξένες τουριστικές αγορές

 73. 29/05 16:25

  National Geographic Traveler-Italia: Ύμνοι για Σύρο, Τήνο, Μήλο και Σέριφο

 74. 29/05 16:08

  Πορτογαλία: Τουριστική πόλη εξετάζει τους κατοίκους για κορωνοϊό, για να φέρει πίσω τους επισκέπτες

 75. 29/05 15:29

  Ryanair: Το πρόγραμμα πτήσεων Πολωνία – Ελλάδα από τον Ιούλιο

 76. 29/05 15:01

  Τέλος οι βεβαιώσεις διέλευσης σε ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο προς την Ελλάδα μέσω transit

 77. 29/05 14:54

  City Contact Webinar: Tη Δευτέρα 1 Ιουνίου ζωντανά 4:00 μ.μ. συζήτηση με θέμα: "Η διανομή των ενημερωτικών εντύπων στο άνοιγμα των ξενοδοχείων"

 78. 29/05 14:23

  WTTC: Πρωτόκολλα για τις αερομεταφορές, t.o’s και τις εκδηλώσεις για ασφαλή ταξίδια

 79. 29/05 13:06

  Τ. γραφεία Γερμανίας: Η Ελλάδα συνεχίζει να ενδιαφέρει παρά τη δραματική κατάσταση στις πωλήσεις

 80. 29/05 13:04

  Τουρισμός: Αυτές είναι οι 29 χώρες με τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα στις 15 Ιουνίου προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 81. 29/05 12:49

  Wizz Air: Πτήσεις από Λονδίνο προς Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο τον Ιούλιο, εάν αρθούν οι περιορισμοί

 82. 29/05 12:06

  Τροπολογία: Ποια μέτρα προβλέπονται για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

 83. 29/05 11:39

  Μelia Hotels: Δείτε πώς εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία της

 84. 29/05 11:08

  Γερμανικός Τύπος: Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον τουρισμό από την Ελλάδα

 85. 29/05 10:50

  Μια αισιόδοξη ματιά για τη σεζόν που ξεκινά

 86. 29/05 10:46

  Ο Έλληνας στο επίκεντρο του προγράμματος τουριστικής προβολής των Κυθήρων

 87. 29/05 10:43

  Πορτογαλία: Περιοριστικά μέτρα κατά την άφιξη – αναχώρηση τουριστών και διαγνωστικά τεστ

 88. 29/05 10:40

  Κορωνοϊός: Πώς θα μείνουμε ασφαλείς στην καθημερινότητά μας

 89. 29/05 10:40

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Ζάκυνθο, Αστυπάλαια, Κάρπαθο και Χανιά

 90. 29/05 10:39

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Καλαμπάκα, Πύργο και Ναύπακτο

 91. 29/05 10:36

  Αυξάνονται οι ηλεκτρονικές παραγγελίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

 92. 29/05 09:47

  Το μέρος στην Αττική που μπορεί να δεις ακόμη και φλαμίνγκο

 93. 29/05 09:44

  Η περιοχή στην Αττική που λέγεται ότι κατοικούσε η Νέμεσις

 94. 29/05 09:25

  Η πρόεδρος και ο γ.γ. της ΕΞΑ-ΑΑ στο Tornos News Live: Θέλουμε να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία, αλλά όλοι περιμένουμε διεκρινίσεις για τα υγειονομικά και τα εργασιακά

 95. 29/05 00:07

  Η Lufthansa διπλασιάζει από τα μέσα Ιουνίου τις πτήσεις για Αθήνα από Φρανκφούρτη και Μόναχο

 96. 28/05 17:56

  O κ.Θεοχάρης παρέδωσε στον ΠΟΤ την «Λευκή Βίβλο για την Αντιμετώπιση των Συνεπειών του Κορωνοϊού»

 97. 28/05 17:51

  Aegean: "Προχωράμε βασιζόμενοι κυρίως στις δικές μας δυνάμεις, στους δικούς μας ανθρώπους"

 98. 28/05 14:58

  Επιχορηγήσεις σε φορείς και σωματεία για δράσεις τουριστικής προβολής

 99. 28/05 14:42

  Μέτρα ύψους 115 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αερομεταφορών

 100. 28/05 14:41

  Expedia Group: Συμβολή στην ανάκαμψη των συνεργατών του με 275 εκατ. δολάρια