Συνέλευση ΞΕΕ: Βολές Τσακίρη κατά όσων υπονομεύουν το Επιμελητήριο

Συνέλευση ΞΕΕ: Βολές Τσακίρη κατά όσων υπονομεύουν το Επιμελητήριο

Ευθείες βολές εναντίον όσων υποκίνησαν την κατάργηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) μέσω των γνωστών προτάσεων του ΟΟΣΑ για την “άρση των στρεβλώσεων” στην αγορά εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Γιώργος Τσακίρης, μιλώντας στην τρίτη γενική συνέλευση του ΞΕΕ. Στα λόγια του κ.Τσακίρη αντέδρασε άμεσα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ.Μίχαλος, που υποστήριξε τις προτάσεις του ΟΟΣΑ και αποχώρησε από τη συνέλευση, ωστόσο οι βολές του κ.Τσακίρη απευθύνονταν και σε παράγοντες εντός της τουριστικής οικογένειας, που προφανώς υιοθέτησαν την πρόταση ή “ψιθύρισαν” στον ΟΟΣΑ τις προτάσεις για απελευθέρωση κάθε εμποδίου στην ξενοδοχειακή επιχειρηματικότητα, κάνοντας λόγο για έλλειψη ενότητας στον τουριστικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ, σχετικά με το ΞΕΕ, εισηγείται την κατάργηση της διάταξης, σύμφωνα με την οποία για να αποκτήσουν τα τουριστικά θέρετρα και ξενοδοχεία ειδικό σήμα λειτουργίας, πρέπει να έχουν πληρώσει την εισφορά τους στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Πρακτικά, βεβαίως αυτό σημαίνει το τέλος του ΞΕΕ, αφού χωρίς εισφορές δεν θα μπορεί να επιβιώσει. Είπε για το ζήτημα αυτό ο κ.Τσακίρης:

 "... Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος , στο οποίο στεγάζονται συλλογικά όλα- και το τονίζω όλα – τα ελληνικά ξενοδοχεία και camping , δεχθήκαμε έναν ανεξήγητο και σκληρό πόλεμο. Δώσαμε την μάχη της επιβίωσης. Ασπίδα μας έναντι αυτού του παραλογισμού και της αμφισβήτησης ήταν και είναι η ενότητα. Είναι η ώρα που πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Αυτό έχει ανάγκη ο κλάδος. Δυστυχώς όμως - και λυπάμαι που το λέω αυτό - για κάποιους στον κλάδο αυτό δεν είναι πλέον αυτονόητο". 

Ως προς το ποιους αφορούν οι δηλώσεις του, ο κ.Τσακίρης το είπε φωτογραφικά:

" Το ΞΕΕ δεν πολιτικολογεί. Δεν ψιθυρίζει προτάσεις στην τρόικα και στον ΟOΣΑ. Το ΞΕΕ είναι θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας και ανταποκρίνεται στην υψηλή αποστολή του με προτάσεις , με σχέδιο και με δράσεις". 

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ έσπευσε να αναγνωρίσει τη στήριξη του Επιμελητηρίου από την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας:

 " Ευτυχώς που η κυβέρνηση και η υπουργός αναγνωρίζουν και την ανάγκη της ύπαρξής μας και την προσφορά μας και είναι διακηρυγμένη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η συμπόρευση και η συνεργασία με το ΞΕΕ". 

Η κυρία Κεφαλογιάννη, στην ομιλία της στη συνέλευση του ΞΕΕ, επιβεβαίωσε την αγαστή συνεργασία με το Επιμελητήριο, λέγοντας:

 «Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο έχει δείξει όλο αυτό το διάστημα την ωριμότητά του, τη ξεκάθαρη στρατηγική του, τη διάθεση του για ουσιαστική προσφορά. Απέφυγε συστηματικά τους εύκολους δρόμους. Τις σειρήνες του λαϊκισμού. Τις συγκυριακές σκοπιμότητες. Απέδειξε στην πράξη, το πόσο σημαντικός και αναντικατάστατος σύμμαχος είναι για την συλλογική προσπάθεια της ανάκαμψης του Ελληνικού Τουρισμού». 

 

Οχι στα νέα μεγάλα “ομοειδή” ξενοδοχεία

Ο κ.Τσακίρης εξέφρασε την αντίθεσή του και στην άρση κάθε περιορισμού για τη δημιουργία νέων μεγάλων ξενοδοχείων σε όλη την επικράτεια. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ στο θέμα αυτό εισηγείται να καταργηθούν ρυθμίσεις που είτε απαγορεύουν να λειτουργήσουν καινούργια ξενοδοχεία, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα (π.χ. στην Αθήνα) «λόγω κορεσμού», είτε αποτρέπουν την αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχεία.

“Η μονομερής εμμονή”, είπε ο κ.Τσακίρης, “να στηρίξουμε την μεγέθυνση του Ελληνικού τουρισμού στη δημιουργία νέων μεγάλων ομοειδών τουριστικών  μονάδων δεν αποτελεί την βέλτιστη λύση. Η βέλτιστη λύση είναι, ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος δυναμικού με εμπλουτισμό του με νέες μονάδες,  στη βάση ενός ισόρροπου μίγματος που δεν θα αλλοιώσει την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.... Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ελληνικός  τουρισμός χωρίς ελληνικά ξενοδοχεία δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη  προσοχή και  ενδιαφέρον  στο ελληνικό ξενοδοχείο, διότι σε αυτό κρίνεται το τουριστικό στοίχημα. Το ελληνικό ξενοδοχείο και το ελληνικό Camping  είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ελληνικού τουρισμού, ανεξαρτήτως μεγέθους ή δυναμικότητας”. 

 

Νομοθετικές παρεμβάσεις

Στη συνέλευση η κυρία Κεφαλογιάννη ανήγγειλε νέες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Τουρισμού, με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση των τουριστικών εσόδων. Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται επίσης η αλλαγή της αδειοδοτικής διαδικασίας αλλά και των τεχνικών προδιαγραφών για τα καταλύματα.

Το μήνυμα Σαμαρά

Στο μήνυμά του προς τη συνέλευση, ο πρωθυπουργός κ.Α.Σαμαράς τονίζει ότι ο τουρισμός θα  παραμείνει στην πρώτη γραμμή και στο μέλλον, με  έμφαση πλέον στην ποιοτική αναβάθμισή του, στις συνέργειες που μπορεί να έχει με άλλους τομείς και στην αναζήτηση εναλλακτικών αγορών. Ο πρωθυπουργός επισμαίνει ότι ο τουρισμός είναι ο πρώτος τομέας της οικονομίας που έδωσε σήμα για την ανάκαμψη. “Είναι η πρώτη «ατμομηχανή», να το πω έτσι, που «πήρε μπρός» κι άρχισε να τραβά ολόκληρη την Οικονομία μας από μια οδυνηρή ύφεση που κράτησε έξη χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να αξιοποιήσουν τη νέα παγκόσμια πραγματικότητα, που δείχνει ότι το κέντρο βάρους της παγκόσμιας οικονομίας μετατοπίζεται στην Ασία, ενώ αυξανόμενη είναι η οικονομική επιρροή της Ρωσίας, αλλά και χωρών της Λατινικής Αμερικής. Και να μη ξεχνάμε, βέβαια, την Κίνα που αναπτύσσεται συνεχώς και έχει μπει δυναμικά στην διεθνή τουριστική αγορά. 

 
Η έρευνα του ΙΤΕΠ και ΚΤΕΤ
 
Ανοιξαν 914 ξενοδοχεία-έκλεισαν 613 την περίοδο 2009-2013
Σύμφωνα με την έρευνα  του ΙΤΕΠ και του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού, που παρουσιάστηκε στη συνέλευση, την περίοδο 2009-2013 άνοιξαν 914 νέα ξενοδοχεία, δυναμικότητας 63.392 κλινών, με το 73% να ανήκουν στις 3 υψηλότερες κατηγορίες και έκλεισαν 613 μονάδες, δυναμικότητας 34.480 κλινών, από τις οποίες μόνο το 3% ανήκε στις 3 υψηλότερες κατηγορίες. 
Τα υπόλοιπα συμπεράσματα της έρευνας είναι:
 
- Το 2013 αποτέλεσε χρονιά θεαματικής ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού. Όλες οι βασικές τουριστικές μεταβλητές κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό αύξησης. Οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 15,4%, οι διανυκτερεύσεις κατά 14,5% και οι εισπράξεις κατά 18,1%. Τα τουριστικά έσοδα έφθασαν τα 11,9 δισ. ευρώ και οι αφίξεις τα 17,9 εκατομμύρια επισκέπτες.
 
-Η Ευρώπη παραμένει η κύρια πηγή προέλευσης τουριστών στην Ελλάδα με ποσοστό 88%. Το μερίδιο όμως της Ευρώπης το 2013 σημείωσε μικρή μείωση σε σχέση με το 2012, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν τα μερίδια της Ασίας και της Αμερικής.
 
-Οι αφίξεις από την Κίνα αυξήθηκαν πάνω από 160%, από τη Ρωσία κατά 54% και από την Τουρκία κατά 35%. Από τις ευρωπαϊκές χώρες, οι Γερμανοί τουρίστες εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική τουριστική αγορά με δεύτερους του Βρετανούς τουρίστες. Τα μερίδιά τους όμως σημειώνουν πτώση σε σχέση με το 2012. Αντίθετα αύξηση παρουσιάζουν τα μερίδια των Ρώσων και Γάλλων τουριστών. Η συνολική δαπάνη ανά ταξίδι διαμορφώθηκε στα 661 ευρώ, αυξημένη κατά 7,3% σε σχέση με το 2012.
 
-Σε σχέση με τις κυριότερες ανταγωνίστριες χώρες, η Ελλάδα σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις, με την Τουρκία και την Πορτογαλία να ακολουθούν.
 
 
Οι 5 κεντρικοί στόχοι του ΞΕΕ
 
Πέντε είναι οι κεντρικοί άξονες παρεμβάσεων πρώτης γραμμής που μπορούν να δώσουν ώθηση και δυναμική στον ελληνικό τουρισμό και στην ελληνική ξενοδοχία, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΞΕΕ, που ανέλυσε ο κ.Τσακλιρης. 
Άξονας 1ος: 
Εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με νέες θεματικές και προσοδοφόρες μορφές τουρισμού. Ο εμπλουτισμός  αποτελεί  προϋπόθεση αειφορίας και βιωσιμότητας του ελληνικού τουρισμού. Η αντιμετώπιση της εποχικότητας και η αναζήτηση αναπτυξιακών διεξόδων για περιοχές της χώρας  που υποφέρουν από την μεγάλη μείωση του εγχώριου τουρισμού, πρέπει να μπουν ψηλά στην ατζέντα δράσεων μας, είπε.  
Άξονας 2ος:  
Αναβάθμιση των παρεχομένων ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Είναι πλέον απαραίτητη η ανάγκη επαναξιολόγησης και πιστοποίησης  των υπηρεσιών και υποδομών των ελληνικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων, με βάση αναγνωρίσιμα  διεθνή πρότυπα και στάνταρ. Και  μάλιστα στο  πλαίσιο  ενός Κώδικα Ποιότητας του ελληνικού  τουρισμού,  που ήδη επεξεργάζεται το ΞΕΕ.
Άξονας 3ος:  
Στήριξη των Ελληνικών Ξενοδοχείων και καταλυμάτων. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ελληνικός  τουρισμός χωρίς ελληνικά ξενοδοχεία δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη  προσοχή και  ενδιαφέρον  στο ελληνικό ξενοδοχείο, διότι σε αυτό κρίνεται το τουριστικό στοίχημα. Το ελληνικό ξενοδοχείο και το ελληνικό Camping  είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ελληνικού τουρισμού, ανεξαρτήτως μεγέθους ή δυναμικότητας. 
Άξονας 4ος:  
Προσδιορισμός μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης. Πρέπει, είπε ο κ.Τσακίρης, τώρα που είμαστε σε ανοδική τροχιά και έχουμε την πολυτέλεια να ανοίξουμε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο πάνω στις τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού. Να μιλήσουμε για την εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος μας,  για τα οικογενειακά ξενοδοχεία, για τα clusters, για τον τουρισμό όχι πλέον μόνο των εμπειριών, αλλά και των συναισθημάτων. Να μιλήσουμε για όλα, να σχεδιάσουμε, να δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες μεγάλης κλίμακας.  Η μονομερής εμμονή, να στηρίξουμε την μεγέθυνση του Ελληνικού τουρισμού στην δημιουργία νέων μεγάλων ομοειδών τουριστικών  μονάδων δεν αποτελεί την βέλτιστη λύση. Η βέλτιστη λύση είναι, ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος δυναμικού με εμπλουτισμό του με νέες μονάδες,  στην βάση ενός ισόρροπου μίγματος που δεν θα αλλοιώσει την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Άξονας 5ος: 
Επένδυση πόρων στην Εθνική τουριστική προβολή.  Η εικόνα μετράει. Η εικόνα κάνει τη διαφορά. Η ενίσχυση του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με τους αναγκαίους πόρους για την υλοποίηση μιας εκτεταμένης καμπάνιας για την προβολή του Ελληνικού τουρισμού παραμένει αναγκαιότητα καθώς πρόκειται στην ουσία για επένδυση. Επένδυση στον τουρισμό, επένδυση στις δυνατότητες της Ελλάδας.  
 
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 26/04 16:05

    Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων

  2. 26/04 14:41

    Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»

  3. 26/04 14:15

    Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google

  4. 26/04 14:06

    Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise

  5. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά

  6. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  7. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  8. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  9. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  10. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5

  11. 26/04 10:06

    Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

  12. 26/04 07:23

    Δεν εγκρίθηκε η μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Κυκλαδικόν στην Ερμούπολη - Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος

  13. 26/04 07:22

    10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου

  14. 26/04 07:18

    Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα

  15. 26/04 07:14

    Mουσείο εναλίων αρχαιοτήτων στον Πειραιά -Κοπή 7 δέντρων σε περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

  16. 26/04 07:10

    Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο

  17. 25/04 22:42

    Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

  18. 25/04 22:20

    Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν

  19. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  20. 25/04 15:25

    Hilton | 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  21. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  22. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  23. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  24. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  25. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  26. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  27. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  28. 25/04 12:11

    Κ. Χατζηδάκης | Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  29. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  30. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  31. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  32. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  33. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  34. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  35. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  36. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  37. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  38. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  39. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  40. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  41. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  42. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  43. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  44. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  45. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  46. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  47. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  48. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  49. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  50. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  51. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  52. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  53. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  54. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  55. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  56. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  57. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  58. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  59. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  60. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  61. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  62. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  63. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  64. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  65. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  66. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  67. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  68. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  69. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  70. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  71. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  72. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  73. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  74. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  75. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  76. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  77. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  78. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  79. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  80. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  81. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  82. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  83. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  84. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  85. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  86. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  87. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  88. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  89. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  90. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  91. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  92. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  93. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  94. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  95. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  96. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  97. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  98. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  99. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  100. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας