Marketing Greece | “Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης”

Marketing Greece | “Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης”

Στην κατάμεστη αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του Ολύμπιον, η ημερίδα τουρισμού που διοργάνωσε η Marketing Greece “Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης” επικεντρώθηκε στη μετάβαση που πραγματοποιεί η πόλη και έθεσε στην πρώτη γραμμή τις προϋποθέσεις αλλά και τη σημασία της συνδιαμόρφωσης του τουριστικού προϊόντος από όλους με στόχο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της πόλης. 

Στην έναρξη της ημερίδας η Ιωάννα Δρέττα, Πρόεδρος Marketing Greece υπογράμμισε πως «Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή είναι προικισμένη με στρώσεις πολιτισμού όλων των διαφορετικών περιόδων, με ιστορία, γαστρονομία, φυσική ομορφιά και ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά. Έχει όλα τα εφόδια για την επόμενη μέρα, πρέπει όμως να διαμορφώσει την τουριστική εμπειρία με τρόπο ανταγωνιστικό. Αναντίρρητα, έχουν γίνει βήματα, όμως τώρα είναι η στιγμή της μεγάλης προσπάθειας που θα κάνει τη διαφορά».

Ενώ στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Γιάννης Παράσχης, Προέδρος ΣΕΤΕ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε «Στην ανάγκη τόσο για την περιφέρεια όσο και για την πόλη για την ύπαρξη οργανωμένων δομών διαχείρισης προορισμών, των σωστά δομημένων και λειτουργούντων DMOs. Οι οργανισμοί αυτοί πρέπει να αξιοποιηθούν καταλλήλως και να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες, με σοβαρή και ουσιαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στα πρότυπα των οργανισμών τουριστικής διαχείρισης πολλών άλλων Ευρωπαίων και διεθνών ανταγωνιστών. Στην κατεύθυνση αυτή οι ευρείες συμπράξεις της Marketing Greece αποτελούν ένα αρχικό αλλά ουσιαστικό πρώτο βήμα – ένα εκκολαπτήριο incubator - συνεργειών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό συναποφασίζουν/ συν-διαμορφώνουν στρατηγικές τουριστικής προβολής  και ανάπτυξης των προορισμών της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και μεγάλη αξία έχει και η σύμπραξη που έχει διαμορφωθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το 2020, για πρώτη φορά και σε μια κρίσιμη συγκυρία, με ένα τόσο διευρυμένο σχήμα συνεργασίας.»


Μέσα από τις θεματικές της ημερίδας:

 • Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μεγάλου ερευνητικού προγράμματος που υλοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα και διεξήχθη σε τρεις φάσεις, ποσοτική σε γενικό κοινό (κατοίκους της πόλης), ποιοτική και ποσοτική σε ειδικό κοινό (κοινά τουρισμού). Ο Πέτρος Ιωαννίδης, Διευθυντής aboutpeople μοιράστηκε με το κοινό ενδιαφέροντα ποσοτικά στοιχεία:
  ** 60,1% θεωρεί ότι ο τουρισμός θα αυξηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια
  ** 68,8 αναγνωρίζει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης 
  ** Το 95,7% αξιολογεί θετική ή μάλλον θετική την επίδραση του τουρισμού στην πόλη
  ** Ως τα τρία πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης που θα ενισχύσουν την προσέλκυση του τουρισμού είναι η γαστρονομία (74,5%), οι εκθέσεις και τα συνέδρια (50,3%) και η πολιτιστική κληρονομιά (42,6%)
  ** Ως Αυθεντική, Ανθρώπινη, Ζωντανή και Φιλόξενη χαρακτηρίζουν την πόλη

Ο Ηλίας Τσαουσάκης, Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικής, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ποιοτικής έρευνας σημείωσε πως προκύπτει η ανάγκη να υπάρξει ένα συνεκτικό σχέδιο για την πόλη με ένα κοινό όραμα επιτυχίας, δίνοντας ειδικό βάρος στη βιωσιμότητα, στο μέτρο, στον σεβασμό αυτού του πολύτιμου μωσαϊκού. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η σημασία συγκρότησης συμμαχιών, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά που είναι λιγότερο προβεβλημένα. Τέλος, εστίασε στην ανάδειξη ειδών τουρισμού που είναι λιγότερο συνδεδεμένα με τη Θεσσαλονίκη και θα φωτίσουν ακόμα περισσότερες άγνωστες πτυχές και μνήμες αλλά και ιστορίες μοναδικές.

 • Αποτελώντας το MICE ένα ισχυρό και εδραιωμένο προϊόν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το πάνελ συζήτησης «Συνεδριακός Τουρισμός & Υποδομές», εστίασε στην ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης των υποδομών με την  κρίσιμη παράμετρο να είναι η συνολική σύνθεση προϊόντος, με εμπλουτισμένο περιεχόμενο και συμπληρωματικές χρήσεις και δραστηριότητες, που πρέπει να συνάδουν με την ευρύτερη στρατηγική του προορισμού. Τη θεματική προλόγισε ο Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και τη συζήτηση που ακολούθησε με τους Αγγελική Βασιλείου, Senior Business Partner, ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, Ηλία Κικίλια, Γενικό Διευθυντή ΙΝΣΕΤΕ, Πρόδρομο Μοναστηρίδη, Πρόεδρο Thessaloniki Convention Bureau και Αλέξη Τσαξιρλή, Γενικό Διευθυντή ΔΕΘ-Helexpo, συντόνισε η Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ.
 • Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση του τουρισμού αναδείχθηκε η συνένωση δυνάμεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μέσα από μια εκτενή συζήτηση με τους Partners της Σύμπραξης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας. Με όχημα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας δόθηκε έμφαση στην αξία της δημιουργίας και προβολής αυθεντικών εμπειριών αλλά και στη σημασία της διαχείρισης του προορισμού, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της ανάδειξης του δημόσιου χώρου, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες. Στη συζήτηση που συντόνισε ο Νίκος Διαμαντόπουλος, Γενικός Διευθυντής Marketing Greece συμμετείχαν οι Απόστολος Τζιτζικώστας - Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Α' Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Στέλιος Αγγελούδης - Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Ελένη Μητράκη - Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τουριστικής Προβολής, ΕΟΤ, Αλέξανδρος Θάνος - Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΤΕ, Γρηγόρης Τάσιος - Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Μαρίνα Βάλβη - Marketing Director, AEGEAN, Γιώργος Βήλος - Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Fraport Greece, Ευθύμιος Λαμπαδιάρης -Επικεφαλής Διεύθυνσης Ξενοδοχείων & Τουρισμού, Eurobank. 
 • Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση  της Σύμπραξης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας με την ένταξη πέντε (5) νέων μελών: Electra Hotels & Resorts, Grand Hotel Palace, Tor Hotel Group, Hyatt Regency και Stanta Real Estate Management.
 • Αναλύθηκε η συνεισφορά και ο ρόλος της φιλοξενίας στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος με τον Γιάννη Ρέτσο, πρ. Πρόεδρο ΣΕΤΕ, CEO & Co-Owner Electra Hotels & Resorts να συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Σάκη Παπαδόπουλο και να δηλώνει ότι «Η ζήτηση που υπάρχει για το προϊόν της πόλης είναι δεδομένη και οφείλουμε όλοι να πάμε ένα βήμα μπροστά, συνθέτοντας και διαμορφώνοντας από κοινού ελκυστικά τουριστικά προϊόντα. Η πολυπολιτισμικότητα της πόλης είναι στην ουσία αυτή που μας καθοδηγεί στο να επαναπροσδιορίσουμε την αντίληψη μας για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης και εφόσον είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε, πρέπει να επενδύσουμε και να εξελίξουμε τον προορισμό».
 • Παρουσιάστηκαν case studies με τον Στέλλιο Μπουτάρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο «Κτήμα Κυρ-Γιάννη», Πρόεδρο Ένωσης των Οινοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος να ταξιδεύει το κοινό στον κόσμο του οινοτουρισμού. Την Ελένη Ανδρουτσοπούλου, Υπεύθυνη Ελληνικής Παραγωγής, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να αποτυπώνει το όραμα και τη συμβολή του φεστιβάλ στην προώθηση και προβολή της πόλης μέσα από τις δράσεις του. Τη Σύλβια Κουμεντάκη, Managing Director & Gastronomy Events' Specialist, Chef Stories, να αναλύει τη δυναμική της γαστρονομίας ως μιας αυθεντικής εμπειρίας.

** Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της διασύνδεσης του πολιτισμού και του τουρισμού, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ιδιωτικός τομέας.  

Η Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού στη βιντεοσκοπημένη συνέντευξη της με την Ιωάννα Δρέττα, Πρόεδρο Marketing Greece δήλωσε πως « Οι δυο τομείς, πολιτισμός και τουρισμός, είναι πάρα πολύ κοντά ό ένας στον άλλον, θα έλεγα ότι σε έναν μεγάλο βαθμό θα έπρεπε να είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Για την ώρα θα έλεγα ότι είναι συμπληρωματικά, αυτά λοιπόν τα συμπληρωματικά πρέπει να γίνουν συγκοινωνούντα». 

Εν συνεχεία η Ιωάννα Δρέττα, Πρόεδρος Marketing Greece συνομίλησε με τον Δημήτρη Αθανασούλη, Διευθυντή Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων & Διευθυντή Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και τη Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη, Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων και έθεσαν καίρια ζητήματα, όπως η ανάγκη να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο της Ημαθίας και να προστατευθεί η φυσιογνωμία των Κυκλάδων. Στόχος είναι ο επισκέπτης παράλληλα με την περιήγηση στα πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα, να έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει και να απολαύσει αυθεντικές εμπειρίες στον προορισμό. Ταυτόχρονα αναλύθηκε η συμβολή των ελκυστικών αφηγημάτων στη δημιουργία μια ανταγωνιστικής πολιτιστικής εμπειρίας, που προϋποθέτει τη διασφάλιση και προστασία των μνημείων. Ο ρόλος του τουρισμού προς αυτή την κατεύθυνση αποδεικνύεται καίριος, καθώς μπορεί να υποστηρίξει έμπρακτα δράσεις πολιτισμού, αλλά και να συμβάλλει στο χτίσιμο συνεργειών μεταξύ των δύο τομέων.


Οι Δρ. Αναστασία Γκαδόλου, Γενική Διευθύντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης,  Δρ. Ξένια Ελευθερίου, Επιστημονική Υπεύθυνη Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Αθηνά Παυλίδου, Διευθύντρια Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας, Δρ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Γενική Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Δρ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Πρόεδρος Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης MOMus, πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα για την ανάγκη να συνθέσουν τα μουσεία της πόλης βιωματικές επισκέψεις και «δημιουργικά πολιτιστικά προϊόντα», που αφηγούνται με σύγχρονο τρόπο ιστορίες ικανές να προσελκύσουν διαφορετικά και πιο νεανικά κοινά. Ζητούμενο είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών αλλά και να υιοθετηθεί πιο εντατικά η εξωστρέφεια. Μεταξύ άλλων, μία ενδιαφέρουσα πρόταση που κατατέθηκε ήταν να σχεδιαστούν από κοινού καινοτόμες πολιτιστικές εμπειρίες, τόσο με τη συμμετοχή όλων των μουσείων όσο και με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. 

Στο πλαίσιο του workshop προσκλήθηκε και συμμετείχε η Dr. Hatice Pamir, Associate Professor Department of Archaeology, Mustafa Kemal University. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 22/04 18:46

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

 2. 22/04 18:38

  Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

 3. 22/04 16:09

  Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

 4. 22/04 15:18

  Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

 5. 22/04 14:58

  Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

 6. 22/04 12:39

  FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

 7. 22/04 11:53

  Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

 8. 22/04 11:45

  Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

 9. 22/04 11:17

  Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

 10. 22/04 11:11

  Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

 11. 22/04 10:51

  ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

 12. 22/04 10:31

  MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

 13. 22/04 10:03

  TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

 14. 22/04 07:26

  Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

 15. 22/04 07:23

  Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

 16. 22/04 07:20

  ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

 17. 22/04 07:19

  Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

 18. 22/04 07:17

  Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

 19. 21/04 11:13

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

 20. 21/04 11:03

  Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

 21. 21/04 10:52

  Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

 22. 21/04 07:57

  Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

 23. 20/04 12:08

  traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

 24. 20/04 11:58

  ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

 25. 20/04 11:54

  Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

 26. 20/04 11:52

  Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

 27. 19/04 17:25

  Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

 28. 19/04 16:42

  «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

 29. 19/04 16:09

  ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

 30. 19/04 16:04

  Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

 31. 19/04 15:51

  Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

 32. 19/04 15:28

  Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

 33. 19/04 14:45

  Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

 34. 19/04 13:03

  ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

 35. 19/04 12:58

  X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

 36. 19/04 12:21

  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

 37. 19/04 11:43

  Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

 38. 19/04 11:34

  Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

 39. 19/04 11:30

  Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

 40. 19/04 11:19

  Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

 41. 19/04 10:56

  WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

 42. 19/04 10:21

  Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

 43. 19/04 07:14

  Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

 44. 19/04 07:10

  Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

 45. 19/04 07:09

  Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

 46. 19/04 07:07

  Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

 47. 19/04 07:04

  Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

 48. 18/04 16:45

  Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

 49. 18/04 15:55

  Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

 50. 18/04 15:13

  Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

 51. 18/04 15:09

  Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

 52. 18/04 15:03

  Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

 53. 18/04 14:22

  Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

 54. 18/04 13:53

  Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

 55. 18/04 13:05

  Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

 56. 18/04 12:33

  Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

 57. 18/04 12:19

  SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

 58. 18/04 12:17

  Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

 59. 18/04 12:03

  Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

 60. 18/04 11:57

  E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

 61. 18/04 11:45

  Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

 62. 18/04 11:29

  Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

 63. 18/04 11:22

  Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

 64. 18/04 11:18

  Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

 65. 18/04 11:17

  Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

 66. 18/04 11:06

  Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

 67. 18/04 10:30

  Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

 68. 18/04 10:25

  Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

 69. 18/04 10:12

  SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

 70. 17/04 19:57

  Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

 71. 17/04 19:16

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

 72. 17/04 16:48

  Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

 73. 17/04 16:33

  Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

 74. 17/04 15:28

  H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

 75. 17/04 14:36

  Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

 76. 17/04 14:22

  Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

 77. 17/04 13:35

  Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

 78. 17/04 13:20

  Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

 79. 17/04 11:52

  Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

 80. 17/04 11:43

  Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

 81. 17/04 11:35

  Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

 82. 17/04 11:19

  airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

 83. 17/04 11:18

  Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

 84. 17/04 10:42

  Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

 85. 17/04 10:40

  Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

 86. 17/04 10:22

  Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

 87. 17/04 09:49

  Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

 88. 16/04 19:56

  Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

 89. 16/04 16:00

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

 90. 16/04 15:41

  Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

 91. 16/04 13:00

  Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

 92. 16/04 12:41

  Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

 93. 16/04 11:42

  Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

 94. 16/04 11:39

  Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

 95. 16/04 11:22

  Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

 96. 16/04 10:49

  Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

 97. 16/04 10:41

  Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

 98. 16/04 10:30

  Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

 99. 16/04 06:00

  Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

 100. 15/04 19:50

  Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων