SETE Workshop: «To κρασί συναντά τον τουρισμό»

Α Decrease font Enlarge font
SETE Workshop: «To κρασί συναντά τον τουρισμό»

Η ανάγκη δρομολόγησης συντονισμένων δράσεων μέσω καινοτόμων μοντέλων συνεργασίας για την καλύτερη διασύνδεση του τουρισμού με το κρασί, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης θεματικής συνάντησης εργασίας του ΣΕΤΕ με τίτλο «Το κρασί συναντά τον τουρισμό», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Κατά τη διάρκεια του workshop, τονίσθηκε το ενεργό ενδιαφέρον του ΣΕΤΕ για την υποστήριξη δράσεων διασύνδεσης του τουρισμού με το κρασί, αλλά και η πρωτοβουλία της Marketing Greece να συμπεριλάβει το κρασί στις προωθητικές της ενέργειες, ως μία από τις αυθεντικές εμπειρίες για τους ταξιδιώτες που επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών. Στην ίδια κατεύθυνση, το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) έχει υπογράψει από το 2016 μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, που αφορά στη διασύνδεση  γαστρονομίας και τοπικών οινοπαραγωγών, στις περιοχές όπου διεξάγονται τα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου, με συμμετέχοντες επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης και ευρύτερα από τον τουριστικό τομέα.  

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «H διασύνδεση του τουρισμού με το κρασί , αποτελεί βασικό κομμάτι του τουρισμού γαστρονομίας. Προσφέρει ευκαιρίες σε αναδυόμενους προορισμούς να αναπτυχθούν παράλληλα με τους καθιερωμένους προορισμούς, ενισχύοντας το οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο του τουρισμού στις τοπικές κοινότητες. Παράλληλα, διευκολύνει τη σύνδεση επιμέρους  προορισμών γύρω από τον κοινό στόχο της παροχής μοναδικών και καινοτόμων εμπειριών, ενώ μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων». Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ότι: «Η πολυπλοκότητα της ανάπτυξης οινοτουριστικών εμπειριών και το εύρος των ενδιαφερομένων μερών, απαιτεί καινοτόμα μοντέλα συνεργασίας. Δεν αρκεί να προσφέρονται υψηλής ποιότητας κρασιά και ξενοδοχειακά καταλύματα. Θα πρέπει να συνδημιουργούμε αξιομνημόνευτες εμπειρίες».

Την ανάγκη ένταξης και του κρασιού στο τουριστικό προϊόν της χώρας, επισήμανε μιλώντας στη θεματική συνάντηση εργασίας ο πρόεδρος της ΕΔΟΑO, κ. Βαγγέλης Αργύρης. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά  βήματα από τον κλάδο, με την ενεργό στήριξη πλέον και της Πολιτείας για την προώθηση του οινοτουρισμού, ωστόσο τα μεγέθη συγκριτικά με άλλες οινοπαραγωγές χώρες παραμένουν χαμηλά. Ο κ. Αργύρης τόνισε επίσης την ανάγκη συνεργειών μεταξύ οινικού κλάδου και τουριστικού τομέα, με στόχο, μεταξύ άλλων, τη στήριξη του επώνυμου ελληνικού κρασιού.

Στην τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργος Τζιάλλας, υποστήριξε ότι: «Το υπουργείο Τουρισμού έχει ως όραμά του να καταστήσει την Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό 365 ημερών το χρόνο. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, δημιουργεί νέα θεματικά προϊόντα που προσφέρονται στους δημοφιλείς, αλλά και σε νέους προορισμούς, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Ελλάδα. Ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της ελληνικής γης, άμεσα συνδεδεμένο με τον γαστρονομικό τουρισμό, είναι το ελληνικό κρασί που προωθούμε και στηρίζουμε, μέσα από το θεσμό του επισκέψιμου οινοποιείου και το αντίστοιχο σήμα ποιότητας».

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, τόνισε ότι η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να αποτελέσει και αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής για τον τουρισμό, από την πλευρά των Περιφερειών. Η κ. Καλογήρου, με αφορμή τη θεματική συνάντηση εργασίας, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις απ΄ όλες τις πλευρές προκειμένου να καθοριστούν οι δράσεις ανάπτυξης του γαστρονομικού αλλά και οινικού τουρισμού για την επίτευξη αποτελεσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Διευθυντής της Ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», κ. Γιάννης Αλμπάνης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Τα τελευταία χρόνια, το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί έκανε πολύ μεγάλα βήματα στη βελτίωση της ποιότητας και της εικόνας του. Παράλληλα, πολλά οινοποιεία επένδυσαν και στον oινοτουρισμό, ενώ οι περιφερειακοί Δρόμοι του Κρασιού βοήθησαν στη δικτύωση και προβολή του oινοτουρισμού.  Μετά τη θεσμοθέτηση του oινοτουρισμού και τη δημιουργία της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού, θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις, να προωθήσουμε το oινοτουριστικό μας προϊόν και σε εθνικό επίπεδο, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όλο το χρόνο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος  του δικτύου Δρόμοι του κρασιού της Κρήτης, κ. Νίκος Μηλιαράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Το οινικό επίπεδο της χώρας είναι πλέον τέτοιο, που άφοβα μπορεί να ανοίξουν οι πόρτες της οινοτουριστικής εμπειρίας στην Ελλάδα. Η Κρήτη, όπως κι άλλες Περιφέρειες της Ελλάδος, έχουν δημιουργήσει ήδη τη δομή, αλλά και τα εργαλεία για να την αναπτύξουν. Σε αυτό το στάδιο, είναι προϋπόθεση να προκαλέσουμε τις απαραίτητες συνέργειες μεταξύ των λοιπών φορέων (αυτοδιοίκηση, τουρισμός, εστίαση) προκειμένου να πάμε ένα καίριο βήμα παρακάτω, για να επιτύχουμε τη ροή των επισκεπτών με αυτήν την αναζήτηση, αλλά και την πληρέστερη εμπειρία προς τους τελευταίους».

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού, κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, τόνισε τα εξής: «Αναζητώντας  τον τρόπο πως  η τυχαία επίσκεψη  θα γίνει επιλογή και το οινοποιείο πρωταγωνιστής στην τουριστική εμπειρία των επισκεπτών μιας περιοχής, το κρασί συναντά τον τουρισμό. O οινοτουρισμός είναι μια δραστηριότητα ιδιαίτερη και συνδυάζει τη γεωργία, τη μεταποίηση και  τις υπηρεσίες  φιλοξενίας. Τα φροντισμένα αμπελοτόπια και τα εξαιρετικά οινοποιεία είναι έτοιμα να υπηρετήσουν την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος σε συνδυασμό με την ανάδειξη της γαστρονομίας. Ο κλάδος του κρασιού μέσα από συνεργασία με θεσμικούς φορείς του Τουρισμού, τον 1ο και 2ο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον ΕΟΤ και τα υπουργεία Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί με σταθερό βηματισμό να εντάξει τον οινοτουρισμό στο στρατηγικό σχέδιο της ανάπτυξης των θεματικών μορφών».

Ο ιδρυτής της Vins Oenotourism, κ. Σπύρος Τριανταφύλλου επεσήμανε ότι: «Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε τα τελευταία έτη αναφορικά με την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, είναι πολύ θετικές. Θα πρέπει όμως να κτιστεί σε γερά θεμέλια, ώστε να μην αποτελέσει παρoδική επιθυμία των ταξιδιωτών, αλλά εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού. Υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι ο εκσυγχρονισμός της οινικής κουλτούρας σε όλο το εύρος της ελληνικής κοινωνίας, οικογένεια, σχολείο, επιχειρήσεις, κ.λπ. και η δεύτερη είναι οι συνέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων –επιχειρήσεων, θεσμών, κ.λπ.– τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, για τη σωστή ανάδειξη αυτού του θεματικού τουριστικού προϊόντος».

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 πρώτες θεματικές συναντήσεις που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ συζητήθηκαν η διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και η διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό.

  1. 15/12 10:58

    Έξυπνος ψηφιακός ξεναγός για το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

  2. 15/12 10:55

    Τα Φεστιβάλ δυνατό τουριστικό χαρτί για την Αν. Μακεδονία - Θράκη

  3. 15/12 10:50

    Αγώνας δρόμου Run the Lake στη Λίμνη Βουλιαγμένης

  4. 14/12 14:23

    ΣΕΤΚΕ: Απατεώνες υπόσχονται επιδοτήσεις στα τουριστικά καταλύματα

  5. 14/12 12:47

    Μ.Κόνσολας: Το στρατηγικό σχέδιο της Ν.Δ. για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

  6. 14/12 12:19

    Γεμάτος ελαστικά αυτοκινήτων ο βυθός στο λιμάνι Πάχης στα Μέγαρα

  7. 14/12 12:14

    Βραβείο Umwelt Champion 2019 της TUI στο Apollonia Beach Resort & Spa

  8. 14/12 11:55

    Online bookings για τα ξενοδοχεία: Ένα μεγάλο ζητούμενο του Ελληνικού τουρισμού

  9. 14/12 11:46

    Ρεκόρ αεροπορικών αφίξεων στη Μήλο

  10. 14/12 11:39

    Τουρκικός τουρισμός | Έσπασαν το ρεκόρ των 35 εκατ. οι αφίξεις στο 10μηνο

  11. 14/12 11:10

    Εγκαίνια του 14ου καταστήματος για τον Όμιλο Πορτοκαλίδη Istikbal

  12. 14/12 10:35

    Αμερικανικός τουρισμός: Οι καυτοί προορισμοί και οι τάσεις για το 2019

  13. 14/12 09:58

    Προβολή της Αλοννήσου στη Φινλανδία

  14. 14/12 09:54

    To πρόγραμμα τουριστικής προβολής των Χανίων για το 2019

  15. 14/12 09:48

    Δωρεές από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

  16. 14/12 09:44

    Skyscanner: Εκτός η Ελλάδα, μέσα η Κύπρος στους top ηλιόλουστους προορισμούς το Χειμώνα

  17. 14/12 09:31

    Η υπερφορολόγηση ναρκοθετεί και τη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα

  18. 13/12 21:47

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας #Hubofstories

  19. 13/12 16:24

    Ελληνικός τουρισμός: Ποια είναι τα 4 βασικά ζητήματα στα οποία επικεντρώνεται ο ΣΕΤΕ

  20. 13/12 14:54

    ΣΕΤΕ: Συνέργειες και συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2019

  21. 13/12 14:30

    Μ. Κόνσολας: «Νέο χωροταξικό για να έρθουν επενδύσεις στον τουρισμό»

  22. 13/12 14:24

    Ιστορικό ρεκόρ στα αεροδρόμια της χώρας στο 11μηνο- 5,6 περισσότεροι επιβάτες

  23. 13/12 12:53

    Πώς η τεχνολογία φωνητικών εντολών θα αλλάξει τον τουρισμό το 2019

  24. 13/12 12:00

    Ενιαίο αμοιβολόγιο για τα πνευματικά δικαιώματα ζητεί το ΞΕΕ με εξώδικο

  25. 13/12 11:53

    Εξαιρετική χρονιά το 2018 για την TUI- Ανάπτυξη του τουρισμού εμπειριών

  26. 13/12 11:00

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Athens International Tourism Expo

  27. 13/12 10:53

    CNT: Ένα ελληνικό ξενοδοχείο στη χρυσή λίστα καταλυμάτων του 2019

  28. 13/12 10:46

    Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη -Grecotel: 7.000 εργαζόμενοι το 2019

  29. 13/12 10:41

    Στις 31 Ιανουαρίου οι προσφορές για το π.ξενοδοχείο Ambassadeur

  30. 13/12 10:28

    Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες προβάλλονται στην Daily Telegraph

  31. 13/12 10:06

    Η Ρώμη περιορίζει τα πούλμαν στο ιστορικό κέντρο- οι πράκτορες αντιδρούν

  32. 13/12 09:55

    Έρευνες για αρχαία στην Πλάτη Οροπεδίου Λασιθίου

  33. 13/12 09:50

    Νέα ξενοδοχεία στο Ναύπλιο

  34. 13/12 09:49

    To πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Άρτας το 2019

  35. 13/12 09:46

    Τουριστικό video για την Αλεξανδρούπολη- εκσυγχρονισμός της ιστοσελίδας της Σάμου

  36. 13/12 09:44

    Μελέτη αναβάθμισης του λιμένα Πλάκας Λήμνου

  37. 13/12 09:39

    Δήμος Κασσάνδρας: Καταγραφή αυθαίρετων τουριστικών καταλυμάτων

  38. 12/12 20:11

    Η Goldair Ηandling εξυπηρέτησε 128.000 πτήσεις το 2018

  39. 12/12 16:50

    Τα 8 νέα καταστήματα στη Στοά Εμπόρων

  40. 12/12 16:45

    Δείτε πώς η Aegean στηρίζει την επέκταση της τουριστικής περιόδου

  41. 12/12 15:13

    Μ. Κόνσολας: Η ΝΔ είναι δεσμευμένη σε μια πολιτική μείωσης των φόρων στον τουρισμό

  42. 12/12 14:20

    ΕΕ: Ναι στην παράταση της σύμβασης του αεροδρομίου Αθηνών

  43. 12/12 14:13

    Ο ΕΟΤ στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του t.o. Berge & Meer

  44. 12/12 14:05

    Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: Συνεργασία με τους εστιάτορες για την "Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης" το 2019

  45. 12/12 13:42

    DER Touristik: Αναδιάρθρωση στην Κ. Ευρώπη - Οι σκέψεις για τα ξενοδοχεία

  46. 12/12 12:39

    Συγκρατημένη ανησυχία στον Thomas Cook- "Η στρατηγική μας είναι σωστή παρά τις απώλειες"

  47. 12/12 12:14

    FedHATTA: Πρότυπο πιστοποίησης στα θαλάσσια σπορ

  48. 12/12 12:14

    Καμπανάκι για τον ελληνικό τουρισμό το 2019 από τη Γερμανία: Πτώση κρατήσεων για Ελλάδα- στα ύψη Τουρκία και Αίγυπτος

  49. 12/12 11:53

    Τουρισμός | 7 ψηφιακές τάσεις στα ταξίδια το 2019 (video)

  50. 12/12 11:53

    Ο τουρισμός περιπέτειας ελκύει το 50% των ταξιδιωτών

  51. 12/12 11:42

    Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για συμμετοχή στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού του Μονάχου

  52. 12/12 11:38

    Η Έλενα Κουντουρά «χτύπησε» το καμπανάκι της Wall Street

  53. 12/12 09:41

    Ο τουρισμός της Μακεδονίας-Θράκης στις δράσεις του υπ.Εσωτερικών

  54. 12/12 09:39

    "Πάμε Λαμία", το σλόγκαν της τουριστικής προβολής για το 2019

  55. 12/12 09:37

    Ξενώνας νέων και επέκταση κάμπινγκ στην Εύβοια

  56. 12/12 09:33

    Λεύκωμα από την Περιφέρεια Κρήτης- τουριστικοί οδηγοί από τους Δήμους Σικυωνίων και Χίου

  57. 12/12 09:17

    Δήμος Φαιστού: Διαγωνισμός για τη δημιουργία τουριστικών διαδρομών

  58. 11/12 19:23

    Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

  59. 11/12 17:07

    H AirDNA έρχεται στην Αθήνα και αποκαλύπτει τον χάρτη της Airbnb στην Ελλάδα

  60. 11/12 16:25

    Γ. Βερνίκος: Aνάγκη Απεξάρτησης από τα Ορυκτά Καύσιμα

  61. 11/12 14:41

    Sun Express: Ρεκόρ θέσεων για Τουρκία το 2019

  62. 11/12 13:20

    Ε. Κουντουρά: Επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό

  63. 11/12 12:54

    +7,7% οι επισκέπτες στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τον Αύγουστο

  64. 11/12 12:30

    FedHATTA: Επιτέλους έγκαιρη ενημέρωση από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

  65. 11/12 12:23

    Ανοίγει στις 29 Μαρτίου το ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace

  66. 11/12 12:03

    Έρευνα: Πόσα είναι τα επώνυμα ξενοδοχεία στην Ελλάδα- οι επιδόσεις των 5άστερων

  67. 11/12 11:57

    Booking.com | Ποιο ελληνικό πρότζεκτ στον αειφόρο τουρισμό απέσπασε χρηματοδότηση

  68. 11/12 11:47

    Θα γίνει η Ryanair κανονική αεροπορική εταιρεία;

  69. 11/12 11:18

    Η Mindhaus αναλαμβάνει το μάρκετινγκ του Amada Colossos Resort

  70. 11/12 11:13

    Στρατηγική συνεργασία της Autohellas Hertz με την Alphabet

  71. 11/12 11:04

    U.S. News: 2 ελληνικά νησιά στους κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο

  72. 11/12 10:54

    Air Canada: Αύξηση των συνδέσεων με Αθήνα από Μόντρεαλ και Τορόντο το 2019

  73. 11/12 09:42

    Η τουριστική υπεραξία από το καρναβάλι της Πάτρας

  74. 11/12 09:41

    Ο Δήμος Ρόδου απέρριψε την ενιαία μίσθωση της Νέας Αγοράς

  75. 11/12 09:39

    Δράσεις για τον τουρισμό σε δήμους

  76. 11/12 09:32

    Εκτίμηση της μισθωτικής αξίας 2 ξενοδοχείων από την Atticabank Properties

  77. 11/12 09:28

    Τουριστική συνεργασία Ελλάδας- Λιβάνου

  78. 11/12 09:25

    Περιφέρεια Κρήτης: Προώθηση των αγροτικών προϊόντων και της κρητικής κουζινας

  79. 11/12 09:20

    «Επιβατηγός εταιρεία της χρονιάς» η SEAJETS

  80. 11/12 09:07

    Τι αλλαγές επέρχονται στα ενοικιαζόμενα δωμάτια με το νέο νόμο

  81. 10/12 22:55

    ΟΚΕ: Πρότυπη συζήτηση για τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την κοινωνία

  82. 10/12 16:10

    560.000 ευρώ για υδατοδρόμια σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη

  83. 10/12 15:52

    Δείτε πώς φτιάχνεται ένα αεροπλάνο σε 54 δευτερόλεπτα

  84. 10/12 14:42

    Ο τουρισμός παρατήρησης πουλιών στην Κρήτη

  85. 10/12 14:37

    Google Reviews: Νέα λειτουργία για άμεση απόκριση των ξενοδοχείων στα σχόλια

  86. 10/12 13:32

    Τα προβλήματα του Β. Αιγαίου στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

  87. 10/12 13:15

    Ξανά ο διαγωνισμός για το Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου

  88. 10/12 12:50

    HAPCO: Θετικά μηνύματα για την προσέλκυση παγκοσμίων συνεδρίων στην Ελλάδα

  89. 10/12 12:47

    Το καζάνισμα της Σούμας, το παραδοσιακό ποτό της Χίου

  90. 10/12 12:41

    Η Κάρπαθος στην έκθεση Grecka Panorama 2018

  91. 10/12 12:15

    Μέλος των Fine Hotel & Resorts της American Express το ξενοδοχείο Caramel

  92. 10/12 12:12

    O συνεδριακός τουρισμός της Θεσσαλονίκης στην “IBTM World 2018"

  93. 10/12 11:54

    ASTA: Πώς ταξιδεύουν οι Αμερικανοί τουρίστες

  94. 10/12 11:27

    Δείτε το νέο νόμο για τον θεματικό τουρισμό

  95. 10/12 10:02

    Κίτρινα Γιλέκα: Κύμα ακυρώσεων στα ξενοδοχεία στο Παρίσι

  96. 10/12 09:35

    Πώς θα προβληθεί ο τουρισμός της Θεσσαλίας το 2019

  97. 10/12 09:33

    Επιχορηγήσεις για ξενοδοχεία σε Ικαρία και Χαλκιδική

  98. 10/12 09:30

    Στη Χίο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

  99. 10/12 09:29

    Η ελληνική γαστρονομία προβάλλεται στην Σουηδία

  100. 10/12 09:26

    Spots Viral Video για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες