Πρόταση ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ: Ενιαίο όνομα και σύστημα κατηγοριοποίησης στα καταλύματα διεθνώς

Το παρόν στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και οργανισμών έδωσε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της, κ. Παναγιώτη Τοκούζη.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Pololikashvili στη χώρα μας, όπου είχε σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική, τουριστική οικογένεια.
Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, λαμβάνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα από την ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς της μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου AirBnb). Παράλληλα, ο κ. Τοκούζης κατέθεσε υπόμνημα με τις προτάσεις και τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος κι ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης για τα νόμιμα, αδειοδοτημένα, μη κύρια τουριστικά καταλύματα, παγκοσμίως.
Μιλώντας για τη συνάντηση με τον κ. Pololikashvili, ο κ. Τοκούζης, αφού εξήρε τη σημασία που επιδεικνύει ο ΠΟΤ στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, όπως, άλλωστε, προκύπτει από την επίσκεψη του γ.γ. του Οργανισμού στη χώρα μας, είπε πως ευελπιστεί να αναδειχθούν και να επικοινωνηθούν τα προβλήματα του κλάδου, πέρα από τα σύνορα της ελληνικής Επικράτειας.
Aναλυτικά το υπόμνημα της ΣΕΤΚΕ στον Γ.Γ. του ΠΟΤ
«Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι το κορυφαίο τριτοβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων στην Ελλάδα.
Στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ανήκουν όλες οι μικρές τουριστικές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, οι οποίες εξασφαλίζουν διακοπές στην Ελλάδα σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι επιχειρήσεις αυτές αριθμούν 39.000 και είναι ενταγμένες σε 265 τοπικούς πρωτοβάθμιους Συλλόγους που με την σειρά τους ανήκουν σε 19 Ομοσπονδίες - μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε..
Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι ο μεγαλύτερος φορέας της χώρας, καθώς καλύπτει το 50% της τουριστικής κίνησης και οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί είναι νόμιμα αδειοδοτημένες από τον ΕΟΤ, οι οποίες κατατάσσονται σε κατηγορίες «κλειδιά». Ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αυτών, λόγω του μεγέθους τους, εδρεύουν σε μικρά ορεινά μέρη και νησιά, τα οποία δεν αποτελούν προσοδοφόρο έδαφος επένδυσης για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γεγονός το οποίο συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών και δίνει την ευκαιρία στους μόνιμους κατοίκους τους να παραμείνουν στον τόπο τους έχοντας ένα επιπλέον μικρό εισόδημα.
Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις του κλάδου μας καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυξημένα οικονομικά βάρη και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, απειλώντας σοβαρά την βιωσιμότητα τους.
Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι η ραγδαία ανάπτυξη των «παράνομων ξενοδοχειακών καταλυμάτων», που διακινούνται από πλατφόρμες σαν την AirBnb, στα πλαίσια της οικονομίας του διαμοιρασμού.
Η απελευθέρωση της «Βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων» με τον τρόπο που έγινε και με τους ανύπαρκτους κανόνες λειτουργίας της, δημιουργεί έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των επιχειρηματιών του κλάδου μας, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις του ίδιου μεγέθους και αντικειμένου με τα δικά μας καταλύματα και προβάλλονται μέσω των ιστότοπων παγκόσμιας εμβέλειας για on line κρατήσεις (Airbnb, booking κ .α. ). Αυτό έχει αντίκτυπο κυρίως στις επιχειρήσεις του κλάδου μας και όχι στα ξενοδοχεία αφού εκείνα προσφέρουν ένα σαφώς διαφοροποιημένο προϊόν.
Ο φορέας μας όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε, μέσα από τεκμηριωμένα στοιχεία και επιχειρήματα, να πείσει τόσο την προηγούμενη όσο και τη νέα Κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά στην αγορά της τουριστικής διαμονής των καταλυμάτων, τονίζοντας την καταστροφή που η βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση θα φέρει στον κλάδο μας και την απαξίωση που θα προκαλέσει στο τουριστικό προϊόν της χώρας.
Ενώ τα ξενοδοχεία έχουν κοινή ονομασία παγκοσμίως (hotels) και ενιαίο σύστημα κατηγοριοποίησης (αστέρια), κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και με τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα, καθώς οι ονομασίες τους και οι κατηγορίες τους διαφέρουν ανάλογα με τη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα «νέα καταλύματα» έχουν πάρει την δική μας ονομασία, έχει ως αποτέλεσμα τα καταλύματα μας να έχουν μείνει χωρίς ταυτότητα.
Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιήσαμε μια έρευνα σε ευρωπαϊκά πλαίσια και όντως διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν νόμιμα αδειοδοτημένες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων ανάλογες με τις δικές μας και σε άλλες χώρες αλλά έχουν διαφορετική ονομασία και κατηγοριοποίηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους επισκέπτες παγκοσμίως μιας και δεν μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν τις παροχές του κάθε καταλύματος σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε, ως φορέας, να επικοινωνήσουμε με αντίστοιχους φορείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βρει κάποιον, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καθώς η διαχείριση των αντίστοιχων συλλόγων γίνεται από δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους.
Στις 24 Αυγούστου 2017, αποστείλαμε στην Πρόεδρο και στα Μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετική επιστολή, ζητώντας μια συνάντηση μαζί τους για να τους παραθέσουμε τα παραπάνω θέματα και στην οποία δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια απάντηση.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια η παγκόσμια πλατφόρμα κρατήσεων (booking) αναρτούσε τα καταλύματα μας και τα κατηγοριοποιούσε σε αντίστοιχα «αστέρια». Μετά από πίεση του ξενοδοχειακού κλάδου, το οποίο ορθά έπραξε, αυτό σταμάτησε και απλά μας αναγράφει μόνο με το όνομα χωρίς κατηγορία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορεί ο επισκέπτης να διακρίνει την κατηγορία του κάθε καταλύματος αλλά και να μην ξεχωρίζουν οι νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων από τα ακίνητα που λειτουργούν στο πλαίσιο της «βραχυχρόνιας μίσθωσης» τύπου Airbnb.
Ο φορέας μας, στο παρελθόν επικοινώνησε με την πλατφόρμα κρατήσεων «booking» η οποία ισχυρίστηκε ότι λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας της δεν δύναται να αναρτά διαφορετική ονομασία και διαφορετική σήμανση κατηγορίας για κάθε τουριστικό κατάλυμα που προβάλλεται σ ΄ αυτή ανάλογα με το νομοθετικό πλαίσιο της κάθε χώρας.
Όμως, όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις μας, καθότι οι πλατφόρμες αυτές διακινούν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων παγκοσμίως.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας αναφέρω, ότι ο φορέας μας τον Ιανουάριο 2016 και τον Σεπτέμβριο 2017 έστειλε αίτημα εγγραφής στην «HOTREC» (Συνομοσπονδία εθνικών ενώσεων ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφέ και παρόμοιων εγκαταστάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο), ώστε να μπορεί να μεταφέρει τα θέματα αυτά που τον απασχολούν. Δυστυχώς, χωρίς καμία τεκμηριωμένη αιτιολόγηση, τα αιτήματα μας δεν έγιναν αποδεκτά παρόλο ότι η ΣΕΤΚΕ είναι ο μεγαλύτερος φορέας τουρισμού στη χώρα μας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο φορέας μας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα brand name το οποίο θα απεικονίζει τα καταλύματα του κλάδου μας προσδίδοντας τους νέα ταυτότητα και διαφοροποιώντας τα από τα ακίνητα τύπου Airbnb. Κατόπιν μελέτης που διενήργησε αλλά και παρασυρόμενος από το μέγεθος των καταλυμάτων μας κατέληξε σε ένα νέο όνομα το «SMOTEL», το οποίο κατοχυρώσαμε σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.
Όμως όποια ενέργεια και αν γίνει εκ μέρους μας δεν θα αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθότι η ονομασία και η κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων του κλάδου μας είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που χρήζει επίλυσης και όχι τοπικό.
Θεωρούμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών είναι το πλέον αρμόδιο όργανο να κινήσει διαδικασίες για την θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος και ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης παγκοσμίως για τα νόμιμα αδειοδοτημένα μικρά καταλύματα που δεν ονομάζονται ξενοδοχεία και δεν ανήκουν στην κατηγορία των «αστεριών».
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πρώτον ο επισκέπτης να μπορεί να αναγνωρίζει εύκολα τόσο την μορφή του καταλύματος που αναζητεί όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και δεύτερον τα νόμιμα αδειοδοτημένα μικρά καταλύματα να ξεχωρίσουν από τα «σπίτια» τύπου Airbnb, τα οποία αυξάνονται συνεχώς δημιουργώντας έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό στις νόμιμες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω, θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια συνάντηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών και θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν είχαμε την στήριξη σας σ ΄ αυτή μας την προσπάθεια.»
10/02 06:10
Μελέτη ΙΤΕΠ: Η ελληνική ξενοδοχία στυλοβάτης της οικονομίας και της απασχόλησης
09/02 19:34
Συνέδριο ΞΕΕ: Το καλύτερο αύριο για την Ελλάδα περνάει μέσα από τη φιλοξενία
09/02 19:26
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2025 | Φαντασμαγορική η εκδήλωση της θεματικής «Έλα στο Φως»
09/02 15:01
Η αυθαιρεσία της βουλιμίας στη Μύκονο θα σταματήσει – Μόνιμοι ελεγκτές στο νησί
09/02 12:17
Αντώνης Παγώνης | Σταθερή και ελεγχόμενη η εικόνα των κρατήσεων για Σαντορίνη
09/02 12:03
Στο QUEENS Room Club η τελετή έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
09/02 07:00
Πώς μπορεί ο τουρισμός να συμβάλλει στην αύξηση των ελληνικών καλλυντικών προϊόντων στη Βρετανία
09/02 06:42
Μελετητές κάστρων από όλο τον κόσμο προβάλλουν το Φρογκακάστελλο στην Κρήτη
08/02 13:33
08/02 13:11
08/02 12:44
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2025 | Έναρξη με την έκθεση των φετινών στολών
08/02 07:59
Chris Nassetta, Hilton: Αισιοδοξία για το 2025 παρά τις προκλήσεις της αγοράς
08/02 07:10
Δήμος Αστυπάλαιας: Νέα έργα και υπηρεσίες για επισκέπτες και κατοίκους
08/02 06:22
07/02 17:15
SEAJETS- Μ. Ηλιόπουλος: Στηρίζουμε τη Σαντορίνη, με ευθύνη και ευγνωμοσύνη
07/02 17:09
ΣΥΡΙΖΑ | "Σεισμό" προκαλεί η κυβερνητική υποκρισία για το Σαρακήνικο
07/02 17:05
H Όλγα Κεφαλογιάννη στη HORECA | Η Ελλάδα έχει εμπειρία στη διαχείριση φυσικών φαινομένων
07/02 14:20
FedHATTA: «Άνοιγμα» των ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων στην αγορά του Ιράν
07/02 13:56
Οι Βρετανοί τουρ οπερέιτορ συνεχίζουν τις πωλήσεις για Σαντορίνη
07/02 13:50
07/02 13:40
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαντορίνη - Να προστατεύσουμε την τουριστική φήμη του νησιού
07/02 13:30
Λίνα Μενδώνη: Σύσκεψη για την προστασία των αρχαιοτήτων σε Σαντορίνη- Κυκλάδες
07/02 13:04
07/02 12:47
07/02 12:46
07/02 12:07
Springer Reisen: 20 συνδέσεις με Ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι
07/02 11:18
Ελλάδα: Μια ανάσα πριν από τα 30 εκατ. οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2024 - Ποιος ταξίδεψε πού
07/02 11:11
H Ευρώπη ως ενιαίος τουριστικός προορισμός - Ο Α. Φιορεντίνος στο Destination Europe Summit 2025
07/02 11:03
07/02 10:44
Χρυσή διάκριση Zero Waste για τα Elounda SA Hotels and Resorts
07/02 10:26
Γερμανικός Τύπος | «Απίθανη μία ηφαιστειακή έκρηξη στη Σαντορίνη»
07/02 10:05
Απόβαση του δήμου Καντάνου-Σελίνου στο Αμβούργο και στην έκθεση Reisen Hamburg 2025
07/02 06:45
Ο τουρισμός, το λεοντόψαρο και το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Αλβέρτου
07/02 06:18
Διαγωνισμός για τη μίσθωση διατηρητέου και μετατροπή του σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
07/02 06:15
07/02 06:10
Υπουργείο Τουρισμού για το Σαρακίνικο: Στο Δήμο η ευθύνη για όποια παράλειψη ή εμπλοκή
07/02 06:10
Δήμος Δυτικής Λέσβου: Δωρεά του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση του Οθωμανικού Λουτρού Καλλονής
07/02 06:10
Πληρωμές επιχορηγήσεων για 4 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Παξούς, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Χανιά
07/02 06:10
Θετικές οι προοπτικές για τον τουρισμό το 2025 αλλά τα μεγάλα «αγκάθια» παραμένουν
07/02 06:05
Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες «ανακαλύπτουν» τη Νάξο - Ρεκόρ αφίξεων το 2024
06/02 17:54
06/02 17:51
Αθλητικός τουρισμός | Συνάντηση Ράπτη για το Συνέδριο Προπονητών Euroleague 2025
06/02 17:20
29,3 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2024, με σαφείς ενδείξεις διεύρυνσης της σεζόν
06/02 15:15
H τεχνητή νοημοσύνη στον τουρισμό: τι δείχνει έρευνα της TUI
06/02 15:08
06/02 14:57
06/02 13:57
ΕΣΕΕ | Έκτακτα μέτρα στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων στη Σαντορίνη
06/02 13:17
Sotheby’s: H Aθηναϊκή Ριβιέρα πρώτη σε ζήτηση για πολυτελή ακίνητα - η Μύκονος 6η
06/02 12:40
Costa Navarino: Νέα σεζόν με ανανεωμένους χώρους φιλοξενίας και νέες εμπειρίες
06/02 12:27
Έρχονται οι DMMOs στους Ελληνικούς προορισμούς – Τι δείχνουν οι τελευταίες διεθνείς τάσεις
06/02 12:14
Γαλλία: Αντιδράσεις για την σχεδιαζόμενη αύξηση των φόρων στις πτήσεις
06/02 12:12
Περισσότερες πτήσεις προς Ελλάδα το 2025 από την ιρλανδική αγορά
06/02 11:47
WTTC | Οι ταξιδιώτες προσέχουν το κόστος και την ποιότητα, ελάχιστοι τη βιωσιμότητα
06/02 11:00
Ξενοδοχεία | Ο όμιλος MITSIS βραβεύτηκε στο θεσμό των Growth Awards
06/02 10:47
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθήνας: Το νέο Δ.Σ. για την επόμενη τριετία
06/02 10:00
Η Wyndham και η HR Group επεκτείνονται σε Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία με 25 νέα ξενοδοχεία
06/02 07:10
Ο ομογενής Κεφαλονίτης ξενοδόχος και οι εγκρίσεις για το ξενοδοχείο στο Σαρακίνικο
06/02 07:00
Πώς θα αντιμετωπίσει η Νάξος τον κίνδυνο λειψυδρίας ενόψει της τουριστικής περιόδου
06/02 06:45
Περιφέρεια Αττικής: Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στην Αθήνα - καμπανάκι για τις υποδομές
06/02 06:30
Πληρωμές επιχορηγήσεων για 4 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο, Χανιά, Οίτυλο και Σύβοτα
06/02 06:30
Χρήση νερού από γεωτρήσεις σε κάμπινγκ και τουριστική κατασκήνωση σε Όλυμπο και Χαλκιδική
06/02 06:10
Δήμος Φολεγάνδρου: Απαγόρευση περιφοράς ή βοσκής ζώων σε τουριστικούς χώρους
06/02 06:05
06/02 06:05
05/02 18:50
Εθνικό σχέδιο δράσης για το ποδήλατο, με ανάπτυξη και στον ποδηλατικό τουρισμό
05/02 18:35
Υπουργείο Ναυτιλίας | 8 μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις Κυκλάδες από τους σεισμούς
05/02 18:02
Ο Δήμος Μήλου επιχειρεί να μπλοκάρει και δεύτερη επένδυση για 5άστερο ξενοδοχείο
05/02 16:05
Τέλη Ιουλίου το πρώτο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος
05/02 15:48
05/02 14:34
Ryanair: Νέα σύνδεση Βρυξέλλες – Βόλος το καλοκαίρι του 2025
05/02 14:08
Δήμος Αθηναίων και φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό
05/02 12:26
Tο πρώτο ρομποτικό εστιατόριο με τεχνητή νοημοσύνη στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης
05/02 11:43
Αεροδρόμιο της Αθήνας: Με το "δεξί" ξεκίνησε και το 2025, +14,5% οι επιβάτες τον Ιανουάριο
05/02 11:30
05/02 11:18
Πώς οι ξένοι ταξιδιωτικοί επαγγελματίες θα προωθούν τους ελληνικούς προορισμούς
05/02 11:14
Σε δύο χρόνια το νέο ξενοδοχείο του Αντώνη Ηλιόπουλου στην Αθήνα
05/02 11:04
Τουρισμός: 4 Ελληνικά νησιά αιχμαλωτίζουν τα βλέμματα των Αμερικανών για διακοπές το 2025
05/02 06:15
Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης 10ετίας για την Aegean
05/02 06:15
Φρένο του ΥΠΕΝ στην επένδυση για 5άστερο ξενοδοχείο στο Σαρακίνικο της Μήλου
05/02 06:10
Conde Nast Traveller | Η Κρήτη στα 29 καλύτερα μέρη του πλανήτη για διακοπές πριν από το καλοκαίρι
05/02 06:10
05/02 06:10
05/02 06:10
05/02 06:05
05/02 06:05
05/02 06:00
Επιτροπές πεζοπορικών διαδρομών και τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Δωρίδος και Μαρώνειας-Σαπών
04/02 23:56
04/02 16:45
Παγκρήτιο Φόρουμ | Προώθηση των Κρητικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία για 13η χρονιά
04/02 16:14
04/02 16:01
Αντώνης Ηλιόπουλος στο Tornos News: Καμιά ακύρωση στη Σαντορίνη, στάση αναμονής χωρίς πανικό
04/02 15:42
SKY express: Δωρεάν εισιτήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς στις πτήσεις Σαντορίνη - Αθήνα
04/02 15:15
04/02 13:33
SkyUp Airlines: Δύο νέες συνδέσεις με Αθήνα και Κέρκυρα από τη Μολδαβία
04/02 13:26
04/02 13:20
Πτήσεις: Οι δύο νέες συνδέσεις με την Αθήνα που ξεκινούν τον Φεβρουάριο
04/02 12:08
Γερμανικές συστάσεις για τις σεισμικές δονήσεις στη Σαντορίνη
04/02 10:43
Μανώλης Τσακαλάκης | Η επερχόμενη τουριστική σεζόν προμηνύεται "αρκετά καλή"
04/02 10:38
AEGEAN: 4 έκτακτες πτήσεις προς Σαντορίνη και σήμερα Τρίτη | από 55-65 ευρώ οι ναύλοι
04/02 10:33
Ευρωπαϊκά Ξενοδοχεία: "Στοπ" στις πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης από το 2030
04/02 06:20
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2025 | Φαντασμαγορική η εκδήλωση της θεματικής «Έλα στο Φως»
Συνέδριο ΞΕΕ: Το καλύτερο αύριο για την Ελλάδα περνάει μέσα από τη φιλοξενία
Στο QUEENS Room Club η τελετή έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Η αυθαιρεσία της βουλιμίας στη Μύκονο θα σταματήσει – Μόνιμοι ελεγκτές στο νησί
Αντώνης Παγώνης | Σταθερή και ελεγχόμενη η εικόνα των κρατήσεων για Σαντορίνη
Μελετητές κάστρων από όλο τον κόσμο προβάλλουν το Φρογκακάστελλο στην Κρήτη
Πώς μπορεί ο τουρισμός να συμβάλλει στην αύξηση των ελληνικών καλλυντικών προϊόντων στη Βρετανία
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2025 | Έναρξη με την έκθεση των φετινών στολών
Εθνικό σχέδιο δράσης για το ποδήλατο, με ανάπτυξη και στον ποδηλατικό τουρισμό
Μανώλης Τσακαλάκης | Η επερχόμενη τουριστική σεζόν προμηνύεται "αρκετά καλή"
Δήμος Αστυπάλαιας: Νέα έργα και υπηρεσίες για επισκέπτες και κατοίκους
Φρένο του ΥΠΕΝ στην επένδυση για 5άστερο ξενοδοχείο στο Σαρακίνικο της Μήλου
WTTC | Οι ταξιδιώτες προσέχουν το κόστος και την ποιότητα, ελάχιστοι τη βιωσιμότητα
H Όλγα Κεφαλογιάννη στη HORECA | Η Ελλάδα έχει εμπειρία στη διαχείριση φυσικών φαινομένων
ΣΥΡΙΖΑ | "Σεισμό" προκαλεί η κυβερνητική υποκρισία για το Σαρακήνικο
Δήμος Αθηναίων και φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό
Chris Nassetta, Hilton: Αισιοδοξία για το 2025 παρά τις προκλήσεις της αγοράς
AEGEAN: 4 έκτακτες πτήσεις προς Σαντορίνη και σήμερα Τρίτη | από 55-65 ευρώ οι ναύλοι
Οι Βρετανοί τουρ οπερέιτορ συνεχίζουν τις πωλήσεις για Σαντορίνη
Κινηματογράφηση στο Καλλιμάρμαρο για δημιουργία ηλεκτρονικού χάρτη
( 0 )