Πρόταση ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ: Ενιαίο όνομα και σύστημα κατηγοριοποίησης στα καταλύματα διεθνώς

Α Decrease font Enlarge font
Πρόταση ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ: Ενιαίο όνομα και σύστημα κατηγοριοποίησης στα καταλύματα διεθνώς

Το παρόν στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και οργανισμών έδωσε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της, κ. Παναγιώτη Τοκούζη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Pololikashvili στη χώρα μας, όπου είχε σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική, τουριστική οικογένεια.

Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, λαμβάνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα από την ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς της μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου AirBnb). Παράλληλα, ο κ. Τοκούζης κατέθεσε υπόμνημα με τις προτάσεις και τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος κι ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης για τα νόμιμα, αδειοδοτημένα, μη κύρια τουριστικά καταλύματα, παγκοσμίως.

Μιλώντας για τη συνάντηση με τον κ. Pololikashvili, ο κ. Τοκούζης, αφού εξήρε τη σημασία που επιδεικνύει ο ΠΟΤ στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, όπως, άλλωστε, προκύπτει από την επίσκεψη του γ.γ. του Οργανισμού στη χώρα μας, είπε πως ευελπιστεί να αναδειχθούν και να επικοινωνηθούν τα προβλήματα του κλάδου, πέρα από τα σύνορα της ελληνικής Επικράτειας. 

Aναλυτικά το υπόμνημα της ΣΕΤΚΕ στον Γ.Γ. του ΠΟΤ 

«Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι το κορυφαίο τριτοβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων στην Ελλάδα. 

Στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ανήκουν όλες οι μικρές τουριστικές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, οι οποίες εξασφαλίζουν διακοπές στην Ελλάδα σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι επιχειρήσεις αυτές αριθμούν 39.000 και είναι ενταγμένες σε 265 τοπικούς πρωτοβάθμιους Συλλόγους που με την σειρά τους ανήκουν σε 19 Ομοσπονδίες - μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε..

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι ο μεγαλύτερος φορέας της χώρας, καθώς καλύπτει το 50% της τουριστικής κίνησης και οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί είναι νόμιμα αδειοδοτημένες από τον ΕΟΤ, οι οποίες κατατάσσονται σε κατηγορίες «κλειδιά». Ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αυτών, λόγω του μεγέθους τους, εδρεύουν σε μικρά ορεινά μέρη και νησιά, τα οποία δεν αποτελούν προσοδοφόρο έδαφος επένδυσης για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γεγονός το οποίο συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών και δίνει την ευκαιρία στους μόνιμους κατοίκους τους να παραμείνουν στον τόπο τους έχοντας ένα επιπλέον μικρό εισόδημα.

Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις του κλάδου μας καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυξημένα οικονομικά βάρη και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, απειλώντας σοβαρά την βιωσιμότητα τους.

Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι η ραγδαία ανάπτυξη των «παράνομων ξενοδοχειακών καταλυμάτων», που διακινούνται από πλατφόρμες σαν την AirBnb, στα πλαίσια της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Η απελευθέρωση της «Βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων» με τον τρόπο που έγινε και με τους ανύπαρκτους κανόνες λειτουργίας της, δημιουργεί έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των επιχειρηματιών του κλάδου μας, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις του ίδιου μεγέθους και αντικειμένου με τα δικά μας καταλύματα και προβάλλονται μέσω των ιστότοπων παγκόσμιας εμβέλειας για on line κρατήσεις (Airbnb, booking κ .α. ). Αυτό έχει αντίκτυπο κυρίως στις επιχειρήσεις του κλάδου μας και όχι στα ξενοδοχεία αφού εκείνα προσφέρουν ένα σαφώς διαφοροποιημένο προϊόν.

Ο φορέας μας όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε, μέσα από τεκμηριωμένα στοιχεία και επιχειρήματα, να πείσει τόσο την προηγούμενη όσο και τη νέα Κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά στην αγορά της τουριστικής διαμονής των καταλυμάτων, τονίζοντας την καταστροφή που η βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση θα φέρει στον κλάδο μας και την απαξίωση που θα προκαλέσει στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ενώ τα ξενοδοχεία έχουν κοινή ονομασία παγκοσμίως (hotels) και ενιαίο σύστημα κατηγοριοποίησης (αστέρια), κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και με τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα, καθώς οι ονομασίες τους και οι κατηγορίες τους διαφέρουν ανάλογα με τη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα «νέα καταλύματα» έχουν πάρει την δική μας ονομασία, έχει ως αποτέλεσμα τα καταλύματα μας να έχουν μείνει χωρίς ταυτότητα.

Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιήσαμε μια έρευνα σε ευρωπαϊκά πλαίσια και όντως διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν νόμιμα αδειοδοτημένες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων ανάλογες με τις δικές μας και σε άλλες χώρες αλλά έχουν διαφορετική ονομασία και κατηγοριοποίηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους επισκέπτες παγκοσμίως μιας και δεν μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν τις παροχές του κάθε καταλύματος σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε, ως φορέας, να επικοινωνήσουμε με αντίστοιχους φορείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βρει κάποιον, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καθώς η διαχείριση των αντίστοιχων συλλόγων γίνεται από δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους.

Στις 24 Αυγούστου 2017, αποστείλαμε στην Πρόεδρο και στα Μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετική επιστολή, ζητώντας μια συνάντηση μαζί τους για να τους παραθέσουμε τα παραπάνω θέματα και στην οποία δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια απάντηση.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η παγκόσμια πλατφόρμα κρατήσεων (booking) αναρτούσε τα καταλύματα μας και τα κατηγοριοποιούσε σε αντίστοιχα «αστέρια». Μετά από πίεση του ξενοδοχειακού κλάδου, το οποίο ορθά έπραξε, αυτό σταμάτησε και απλά μας αναγράφει μόνο με το όνομα χωρίς κατηγορία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορεί ο επισκέπτης να διακρίνει την κατηγορία του κάθε καταλύματος αλλά και να μην ξεχωρίζουν οι νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων από τα ακίνητα που λειτουργούν στο πλαίσιο της «βραχυχρόνιας μίσθωσης» τύπου Airbnb.

Ο φορέας μας, στο παρελθόν επικοινώνησε με την πλατφόρμα κρατήσεων «booking» η οποία ισχυρίστηκε ότι λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας της δεν δύναται να αναρτά διαφορετική ονομασία και διαφορετική σήμανση κατηγορίας για κάθε τουριστικό κατάλυμα που προβάλλεται σ ΄ αυτή ανάλογα με το νομοθετικό  πλαίσιο της κάθε χώρας. 

Όμως, όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις μας, καθότι οι πλατφόρμες αυτές διακινούν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων παγκοσμίως.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας αναφέρω, ότι ο φορέας μας τον Ιανουάριο 2016 και τον Σεπτέμβριο 2017 έστειλε αίτημα εγγραφής στην «HOTREC» (Συνομοσπονδία εθνικών ενώσεων ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφέ και παρόμοιων εγκαταστάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο), ώστε να μπορεί να μεταφέρει τα θέματα αυτά που τον απασχολούν. Δυστυχώς,  χωρίς καμία τεκμηριωμένη αιτιολόγηση, τα αιτήματα μας δεν έγιναν αποδεκτά παρόλο ότι η ΣΕΤΚΕ είναι ο μεγαλύτερος φορέας τουρισμού στη χώρα μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο φορέας μας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα brand name το οποίο θα απεικονίζει τα καταλύματα του κλάδου μας προσδίδοντας τους νέα ταυτότητα και διαφοροποιώντας τα από τα ακίνητα τύπου Airbnb. Κατόπιν μελέτης που διενήργησε αλλά και παρασυρόμενος από το μέγεθος των καταλυμάτων μας κατέληξε σε ένα νέο όνομα το «SMOTEL», το οποίο κατοχυρώσαμε σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

Όμως όποια ενέργεια και αν γίνει εκ μέρους μας δεν θα αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθότι η ονομασία και η κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων του κλάδου μας είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που χρήζει επίλυσης  και όχι τοπικό.

Θεωρούμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού  Ηνωμένων Εθνών είναι το πλέον αρμόδιο όργανο να κινήσει διαδικασίες  για την θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος και ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης παγκοσμίως για τα νόμιμα αδειοδοτημένα μικρά καταλύματα που δεν ονομάζονται ξενοδοχεία και δεν ανήκουν στην κατηγορία των «αστεριών».

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πρώτον ο επισκέπτης να μπορεί να αναγνωρίζει εύκολα τόσο την μορφή του καταλύματος που αναζητεί όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και δεύτερον τα νόμιμα αδειοδοτημένα μικρά καταλύματα να ξεχωρίσουν από τα «σπίτια» τύπου Airbnb, τα οποία αυξάνονται συνεχώς δημιουργώντας έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό στις νόμιμες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.                

Κατόπιν των ανωτέρω, θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια συνάντηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών και θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν είχαμε την στήριξη σας σ ΄ αυτή μας την προσπάθεια.»

( 1 )

avatar
Ευγενία Καμολίνου 28/04/2020 12:50:33
Την καταργηση των αστεριων την εκανε η Booking.com απο τη στιγμη που εβαλε τα ακινητα βραχυχρονιας μισθωσης στις λιστες της και οχι γιατι ακουσε την ΣΕΤΚΕ!!!
Επικροτήστε Αποδοκιμάστε
0
Συνολικά: 1 | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 04/07 15:52

  Άνοιξε σήμερα 4 Ιουλίου το ξενοδοχείο Athens Marriott, με αυξημένα μέτρα προστασίας

 2. 04/07 15:43

  Η προσπάθεια 5 Αμερικανών να φθάσουν στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο

 3. 04/07 15:30

  Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την διεξαγωγή συνεδρίων- εάν χρειασθεί το συνέδριο θα είναι μόνο διαδικτυακό, δεν ματαιώνεται

 4. 04/07 15:22

  Πρόστιμα σε κατευθυνόμενες αγορές σε εκδρομές ή περιηγήσεις τουριστικών γραφείων

 5. 04/07 15:15

  Ο κ.Θεοχάρης στην Κρήτη: Αισιοδοξία για το άνοιγμα και της Βρετανίας και Σουηδίας

 6. 03/07 18:26

  Μπαράζ ακυρώσεων Ρουμάνων τουριστών στη Θάσο, λόγω αδυναμίας οδικής πρόσβασης

 7. 03/07 17:32

  Στην Ελλάδα από τις 10 Ιουλίου τελικά οι Βρετανοί τουρίστες- η τελική λιστα

 8. 03/07 15:52

  Βρετανικός τουρισμός: Η Ελλάδα προσπαθεί να ενταχθεί στη λίστα των χωρών, που ανοίγουν τα σύνορα

 9. 03/07 14:46

  Υπ. Τουρισμού: Παράταση της προθεσμίας αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

 10. 03/07 14:41

  Πώς υποδέχεται η βρετανική τουριστική βιομηχανία το άνοιγμα των συνόρων

 11. 03/07 13:56

  Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε περιοχές της Πελοποννήσου για κίνδυνο πυρκαγιάς

 12. 03/07 13:45

  Μ.Κόνσολας: Σχέδιο για να μπουν όλες οι Περιφέρειες στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης

 13. 03/07 13:37

  Τα GHotels προσφέρουν διακοπές στις οικογένειες του ΕΚΑΒ με αίσθημα ευγνωμοσύνης

 14. 03/07 13:34

  Στην Κρήτη τα γυρίσματα για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της TUI Βρετανίας (video)

 15. 03/07 13:02

  Marketing Greece: H καμπάνια Endless Greek Summer για το ελληνικό και διεθνές κοινό (video)

 16. 03/07 12:43

  Το Porto Sani υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες του 2020 - Νέα εστιατόρια, δραστηριότητες & πρωτόκολλα

 17. 03/07 12:37

  Ο πρωθυπουργός στο Ελληνικό: Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο

 18. 03/07 11:54

  Διάσκεψη των Ην. Εθνών: Μείωση 4% του ΑΕΠ στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού – Ποια είναι η εικόνα παγκοσμίως

 19. 03/07 11:42

  H όμορφη Παροικιά στην καρδιά του Αιγαίου

 20. 03/07 11:37

  Τα δίδυμα ελληνικά νησάκια που «βυθίζονται» και ξαναεμφανίζονται

 21. 03/07 11:36

  Κ.Μητσοτάκης: Χωρίς προκαταβολή φόρου και εργοδοτικές εισφορές οι εποχικές επιχειρήσεις- αναστολή συμβάσεων στον τουρισμό

 22. 03/07 11:32

  LOT: Περισσότερες πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς

 23. 03/07 11:30

  Τουρισμός/ Γερμανία: Ψηφίστηκε το βάουτσερ στα ταξίδια - Τι προβλέπεται στο εξής για τις επιστροφές χρημάτων

 24. 03/07 11:26

  Τοrnos News Webinars: Tην Παρασκευή 3 Ιουλίου ζωντανά 4:00 μ.μ. παρουσίαση των ενεργειών στο digital marketing των τουριστικών επιχειρήσεων

 25. 03/07 10:47

  Ανοίγει τα σύνορα το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 Ιουλίου- σήμερα η λίστα των χωρών- τι θα γίνει με την Ελλάδα

 26. 03/07 10:34

  Προβολή των Λειψών στο μετρό της Αθήνας

 27. 03/07 10:26

  Δήμος Μυκόνου: Αρνητική γνωμοδότηση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση PROJECT BLUE

 28. 03/07 10:24

  Έρευνα: Στο ναδίρ οι κλάδοι εστίασης και φιλοξενίας στη Γερμανία

 29. 03/07 10:18

  Συζήτηση για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων 4 ξενοδοχείων σε Κω κα Ρόδο

 30. 03/07 10:16

  Προέγκριση χωροθέτησης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε περιοχή δίπλα στον Πλατύ Γιαλό Μυκόνου

 31. 03/07 10:15

  Δήμος Λειψών: Διαγωνισμός για διαδραστική ξενάγηση και προβολή μέσω κινητών

 32. 02/07 20:57

  Πτήση τσάρτερ από την Στοκχόλμη στη Ρόδο με ειδική άδεια

 33. 02/07 18:09

  Ryanair: Σύνδεση της Θεσσαλονίκης με 30 προορισμούς

 34. 02/07 17:54

  Γερμανικός τουρισμός/ DRV: Αυξάνονται οι κρατήσεις για διακοπές στη Μεσόγειο - Στους top προορισμούς η Ελλάδα

 35. 02/07 15:03

  Ο κ.Θεοχάρης στο Sky News: Ευπρόσδεκτοι οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα- πιθανό άνοιγμα στα μέσα Ιουλίου

 36. 02/07 14:58

  Ryanair: Ξεκινά πάλι τις πτήσεις από Αθήνα σε 30 προορισμούς

 37. 02/07 13:35

  Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα άνοιξε αλλά με… αρρυθμίες

 38. 02/07 13:23

  U.S. Travel Association: Απίστευτα απογοητευτική η απαγόρευση Αμερικανών τουριστών στην Ευρώπη

 39. 02/07 13:17

  Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021

 40. 02/07 12:53

  Πρόβλημα συμπίεσης σε πτήση της EasyJet προς τη Θεσσαλονίκη

 41. 02/07 12:37

  Lufthansa: Κύμα ακυρώσεων πτήσεων στο θερινό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε

 42. 02/07 12:36

  ΟΑΕΔ: Μέχρι τις 7 Ιουλίου οι αιτήσεις καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

 43. 02/07 12:27

  Το ελληνικό πρότυπο για την είσοδο των τουριστών εφαρμόζει η Ισπανία

 44. 02/07 12:02

  Μικρές Αποδράσεις στην Κύπρο

 45. 02/07 11:58

  Όλο και περισσότεροι πεζοί και ποδηλάτες στις προσωρινές παρεμβάσεις του Μεγάλου Περιπάτου

 46. 02/07 11:47

  Ανοίγει το Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού

 47. 02/07 10:58

  Deutsche Bank: Έως 16 δισ. ευρώ λιγότερα θα ξοδέψουν φέτος οι Γερμανοί τουρίστες, που θα λείψουν από τις μεσογειακές χώρες

 48. 02/07 10:47

  Alitalia: Από σήμερα επανέρχονται οι πτήσεις από Αθήνα για Ρώμη

 49. 02/07 10:41

  Στην Πάτρα και την Ολυμπία ο Μάνος Κόνσολας

 50. 02/07 10:40

  Αυξάνονται κατά 25.000 οι νέες πτήσεις από την United Airlines

 51. 02/07 10:38

  Aπό ποιες χώρες εκτός ΕΕ δέχονται τουρίστες η Γερμανία και η Τσεχία

 52. 02/07 10:37

  Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Μυτιλήνη

 53. 02/07 10:35

  Μεγάλο το πλήγμα στον τουρισμό και στη Σιγκαπούρη

 54. 02/07 10:33

  Ατμομηχανή για την οικονομική ανάκαμψη ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία

 55. 02/07 10:28

  ΞΕΕ: Διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform από τον CapsuleT

 56. 02/07 10:15

  Ο κ.Θεοχάρης σε 4 αεροδρόμια: Η εφετινή χρονιά εφαλτήριο για το μέλλον

 57. 02/07 09:08

  Το χωριό της Νάξου που σε πάει πίσω στο χρόνο

 58. 02/07 09:05

  Δραγονέρα: Η εξωτική παραλία στο Αγκίστρι, δίπλα στην Αθήνα

 59. 01/07 23:22

  «Και τι δεν θα ‘δινα να ήμουν εκεί!»

 60. 01/07 16:49

  Άνοιξε το Sofitel Athens Airport με ενισχυμένα υγειονομικά πρωτόκολλα

 61. 01/07 16:45

  Στην Κρήτη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

 62. 01/07 16:18

  Περιφέρεια Κρήτης: Και άλλα τουριστικά επαγγέλματα στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για προφύλαξη από τον ιό

 63. 01/07 16:09

  Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αιφνιδιάζει τους τουρίστες- Η απειλή της TUI

 64. 01/07 16:01

  Από την Γερμανία, Ελβετία και Τσεχία τα πρώτα τσάρτερ της σεζόν στη Ρόδο

 65. 01/07 15:42

  Πανδημική ρήτρα ζητεί η DRV στην ευρωπαϊκή οδηγία για τα ταξίδια

 66. 01/07 14:28

  Έφθασαν οι πρώτες διεθνείς πτήσεις στα νησιά του Νότιου Αιγαίου

 67. 01/07 13:56

  Ryanair: Ισχυρή ζήτηση για τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου - Pεκόρ μείωσης τιμών το 12μηνο

 68. 01/07 13:45

  Επιστολή απελπισίας από τουριστικό γραφείο της Ουγγαρίας: Επειγόντως λύση για τη φόρμα εντοπισμού επιβατών στον οδικό τουρισμό

 69. 01/07 13:00

  TripAdvisor: Η καθαριότητα βασικό κριτήριο επιλογής καταλύματος

 70. 01/07 12:55

  Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Σχέδιο για την αναγέννηση της ιστορικής αγοράς στην Πλάκα και το Μοναστηράκι

 71. 01/07 12:27

  Ηρώδειο: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στις 15 και 16 Ιουλίου

 72. 01/07 12:20

  Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

 73. 01/07 11:54

  Διχασμένοι οι Γερμανοί στην πρόθεση διακοπών για το 2020

 74. 01/07 11:05

  Γ. Πλακιωτάκης: Ο εκσυγχρονισμός των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών συνεχίζεται - Ποιες νέες γραμμές εισάγονται

 75. 01/07 11:04

  Άδειες για τρία νέα 4άστερα ξενοδοχεία σε Χανιά, Κέρκυρα και Μύκονο

 76. 01/07 11:02

  Eπισκευή παλαιού κτίσματος προς τουριστική χρήση στη Σαντορίνη - Αλλαγή χρήσης οικοδομής σε ξενοδοχείο στην Κατερίνη

 77. 01/07 11:01

  Κοινωνικός Τουρισμός: Πάνω από 300.000 αιτήσεις - Άμεση αποπληρωμή φέτος για τις επιχειρήσεις

 78. 01/07 11:00

  Αναγνωρίστηκαν άλλες 2 Πηγές ως ιαματικές σε Αιδηψό και Καμένα Βούρλα

 79. 01/07 10:57

  Ματαιώθηκε οριστικά η σημαντικότερη Διεθνής Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών στην Ισπανία

 80. 01/07 10:56

  HΠΑ-Έρευνα: H μετάβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά

 81. 01/07 10:53

  Περιφέρεια Θεσσαλίας: Δωρεάν πλατφόρμα εκπαίδευσης εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις για τον Covid-19

 82. 01/07 10:45

  "Κάθε μέρα θάλασσα" στις ακτές της Θεσσαλονίκης με το Karavaki Άγιος Γεώργιος

 83. 01/07 10:41

  Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του

 84. 01/07 10:32

  Η τελική λίστα: Σε 75 περιοχές καταλύματα καραντίνας

 85. 01/07 10:22

  Η πρώτη διεθνής πτήση στην Κέρκυρα σήμερα- Δηλώσεις Θεοχάρη

 86. 01/07 10:19

  ΥΠΑ: Μέχρι τις 15 Ιουλίου η αναστολή πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία και Τουρκία

 87. 01/07 09:00

  Τηλεϊατρική: Χτίζοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό

 88. 01/07 08:51

  Ο Έβρος και οι παραλίες του: Μπάνιο στην άκρη του Θρακικού Πελάγους

 89. 01/07 08:49

  Παξοί: Το νησί που νομίζεις ότι κολυμπάς σε νερά πισίνας

 90. 30/06 17:19

  Ανοίγουν τον Ιούλιο δύο ξενοδοχεία της αλυσίδας Koullias στην Κω

 91. 30/06 16:47

  Το υγειονομικό πρωτόκολλο του Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa

 92. 30/06 16:39

  Επιτυχές το πιλοτικό πρότζεκτ επανεκκίνησης στις Βαλεαρίδες, λέει η TUI

 93. 30/06 16:24

  Seajets: Στις 3 Ιουλίου 2020 ξεκινούν τα δρομολόγια

 94. 30/06 16:11

  Παράταση στην κατάθεση πινακίδων από τουριστικά οχήματα

 95. 30/06 15:51

  Τα υγιή ξενοδοχεία μπορούν να αντέξουν τον δανεισμό

 96. 30/06 15:45

  Aποπληρωμή των απαιτήσεων των τουριστικών γραφείων από την πτώχευση της MALEV

 97. 30/06 15:42

  Celestyal Cruises: Αναστολή των κρουαζιέρων έως το Μάρτιο του 2021

 98. 30/06 15:23

  Ιταλία: Υποχρεωτικά κάτω από το μπροστινό κάθισμα οι χειραποσκευές στις πτήσεις

 99. 30/06 15:07

  Στρατηγική συνεργασία TUI με υπουργείο Τουρισμού, με στόχο το 50% των περυσινών αφίξεων- Οι δηλώσεις

 100. 30/06 14:59

  Στο 27% οι πτήσεις από Γερμανία τον Ιούλιο