Πρόταση ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ: Ενιαίο όνομα και σύστημα κατηγοριοποίησης στα καταλύματα διεθνώς

Πρόταση ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ: Ενιαίο όνομα και σύστημα κατηγοριοποίησης στα καταλύματα διεθνώς

Το παρόν στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και οργανισμών έδωσε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της, κ. Παναγιώτη Τοκούζη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Pololikashvili στη χώρα μας, όπου είχε σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική, τουριστική οικογένεια.

Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, λαμβάνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα από την ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς της μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου AirBnb). Παράλληλα, ο κ. Τοκούζης κατέθεσε υπόμνημα με τις προτάσεις και τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος κι ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης για τα νόμιμα, αδειοδοτημένα, μη κύρια τουριστικά καταλύματα, παγκοσμίως.

Μιλώντας για τη συνάντηση με τον κ. Pololikashvili, ο κ. Τοκούζης, αφού εξήρε τη σημασία που επιδεικνύει ο ΠΟΤ στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, όπως, άλλωστε, προκύπτει από την επίσκεψη του γ.γ. του Οργανισμού στη χώρα μας, είπε πως ευελπιστεί να αναδειχθούν και να επικοινωνηθούν τα προβλήματα του κλάδου, πέρα από τα σύνορα της ελληνικής Επικράτειας. 

Aναλυτικά το υπόμνημα της ΣΕΤΚΕ στον Γ.Γ. του ΠΟΤ 

«Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι το κορυφαίο τριτοβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων στην Ελλάδα. 

Στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ανήκουν όλες οι μικρές τουριστικές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, οι οποίες εξασφαλίζουν διακοπές στην Ελλάδα σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι επιχειρήσεις αυτές αριθμούν 39.000 και είναι ενταγμένες σε 265 τοπικούς πρωτοβάθμιους Συλλόγους που με την σειρά τους ανήκουν σε 19 Ομοσπονδίες - μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε..

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι ο μεγαλύτερος φορέας της χώρας, καθώς καλύπτει το 50% της τουριστικής κίνησης και οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί είναι νόμιμα αδειοδοτημένες από τον ΕΟΤ, οι οποίες κατατάσσονται σε κατηγορίες «κλειδιά». Ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αυτών, λόγω του μεγέθους τους, εδρεύουν σε μικρά ορεινά μέρη και νησιά, τα οποία δεν αποτελούν προσοδοφόρο έδαφος επένδυσης για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γεγονός το οποίο συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών και δίνει την ευκαιρία στους μόνιμους κατοίκους τους να παραμείνουν στον τόπο τους έχοντας ένα επιπλέον μικρό εισόδημα.

Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις του κλάδου μας καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυξημένα οικονομικά βάρη και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, απειλώντας σοβαρά την βιωσιμότητα τους.

Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι η ραγδαία ανάπτυξη των «παράνομων ξενοδοχειακών καταλυμάτων», που διακινούνται από πλατφόρμες σαν την AirBnb, στα πλαίσια της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Η απελευθέρωση της «Βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων» με τον τρόπο που έγινε και με τους ανύπαρκτους κανόνες λειτουργίας της, δημιουργεί έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των επιχειρηματιών του κλάδου μας, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις του ίδιου μεγέθους και αντικειμένου με τα δικά μας καταλύματα και προβάλλονται μέσω των ιστότοπων παγκόσμιας εμβέλειας για on line κρατήσεις (Airbnb, booking κ .α. ). Αυτό έχει αντίκτυπο κυρίως στις επιχειρήσεις του κλάδου μας και όχι στα ξενοδοχεία αφού εκείνα προσφέρουν ένα σαφώς διαφοροποιημένο προϊόν.

Ο φορέας μας όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε, μέσα από τεκμηριωμένα στοιχεία και επιχειρήματα, να πείσει τόσο την προηγούμενη όσο και τη νέα Κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά στην αγορά της τουριστικής διαμονής των καταλυμάτων, τονίζοντας την καταστροφή που η βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση θα φέρει στον κλάδο μας και την απαξίωση που θα προκαλέσει στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ενώ τα ξενοδοχεία έχουν κοινή ονομασία παγκοσμίως (hotels) και ενιαίο σύστημα κατηγοριοποίησης (αστέρια), κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και με τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα, καθώς οι ονομασίες τους και οι κατηγορίες τους διαφέρουν ανάλογα με τη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα «νέα καταλύματα» έχουν πάρει την δική μας ονομασία, έχει ως αποτέλεσμα τα καταλύματα μας να έχουν μείνει χωρίς ταυτότητα.

Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιήσαμε μια έρευνα σε ευρωπαϊκά πλαίσια και όντως διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν νόμιμα αδειοδοτημένες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων ανάλογες με τις δικές μας και σε άλλες χώρες αλλά έχουν διαφορετική ονομασία και κατηγοριοποίηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους επισκέπτες παγκοσμίως μιας και δεν μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν τις παροχές του κάθε καταλύματος σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε, ως φορέας, να επικοινωνήσουμε με αντίστοιχους φορείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βρει κάποιον, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καθώς η διαχείριση των αντίστοιχων συλλόγων γίνεται από δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους.

Στις 24 Αυγούστου 2017, αποστείλαμε στην Πρόεδρο και στα Μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετική επιστολή, ζητώντας μια συνάντηση μαζί τους για να τους παραθέσουμε τα παραπάνω θέματα και στην οποία δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια απάντηση.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η παγκόσμια πλατφόρμα κρατήσεων (booking) αναρτούσε τα καταλύματα μας και τα κατηγοριοποιούσε σε αντίστοιχα «αστέρια». Μετά από πίεση του ξενοδοχειακού κλάδου, το οποίο ορθά έπραξε, αυτό σταμάτησε και απλά μας αναγράφει μόνο με το όνομα χωρίς κατηγορία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορεί ο επισκέπτης να διακρίνει την κατηγορία του κάθε καταλύματος αλλά και να μην ξεχωρίζουν οι νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων από τα ακίνητα που λειτουργούν στο πλαίσιο της «βραχυχρόνιας μίσθωσης» τύπου Airbnb.

Ο φορέας μας, στο παρελθόν επικοινώνησε με την πλατφόρμα κρατήσεων «booking» η οποία ισχυρίστηκε ότι λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας της δεν δύναται να αναρτά διαφορετική ονομασία και διαφορετική σήμανση κατηγορίας για κάθε τουριστικό κατάλυμα που προβάλλεται σ ΄ αυτή ανάλογα με το νομοθετικό  πλαίσιο της κάθε χώρας. 

Όμως, όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις μας, καθότι οι πλατφόρμες αυτές διακινούν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων παγκοσμίως.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας αναφέρω, ότι ο φορέας μας τον Ιανουάριο 2016 και τον Σεπτέμβριο 2017 έστειλε αίτημα εγγραφής στην «HOTREC» (Συνομοσπονδία εθνικών ενώσεων ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφέ και παρόμοιων εγκαταστάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο), ώστε να μπορεί να μεταφέρει τα θέματα αυτά που τον απασχολούν. Δυστυχώς,  χωρίς καμία τεκμηριωμένη αιτιολόγηση, τα αιτήματα μας δεν έγιναν αποδεκτά παρόλο ότι η ΣΕΤΚΕ είναι ο μεγαλύτερος φορέας τουρισμού στη χώρα μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο φορέας μας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα brand name το οποίο θα απεικονίζει τα καταλύματα του κλάδου μας προσδίδοντας τους νέα ταυτότητα και διαφοροποιώντας τα από τα ακίνητα τύπου Airbnb. Κατόπιν μελέτης που διενήργησε αλλά και παρασυρόμενος από το μέγεθος των καταλυμάτων μας κατέληξε σε ένα νέο όνομα το «SMOTEL», το οποίο κατοχυρώσαμε σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

Όμως όποια ενέργεια και αν γίνει εκ μέρους μας δεν θα αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθότι η ονομασία και η κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων του κλάδου μας είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που χρήζει επίλυσης  και όχι τοπικό.

Θεωρούμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού  Ηνωμένων Εθνών είναι το πλέον αρμόδιο όργανο να κινήσει διαδικασίες  για την θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος και ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης παγκοσμίως για τα νόμιμα αδειοδοτημένα μικρά καταλύματα που δεν ονομάζονται ξενοδοχεία και δεν ανήκουν στην κατηγορία των «αστεριών».

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πρώτον ο επισκέπτης να μπορεί να αναγνωρίζει εύκολα τόσο την μορφή του καταλύματος που αναζητεί όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και δεύτερον τα νόμιμα αδειοδοτημένα μικρά καταλύματα να ξεχωρίσουν από τα «σπίτια» τύπου Airbnb, τα οποία αυξάνονται συνεχώς δημιουργώντας έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό στις νόμιμες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.                

Κατόπιν των ανωτέρω, θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια συνάντηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών και θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν είχαμε την στήριξη σας σ ΄ αυτή μας την προσπάθεια.»

Facebook Twitter Linkedin

( 1 )

avatar
Ευγενία Καμολίνου 28/04/2020 12:50:33
Την καταργηση των αστεριων την εκανε η Booking.com απο τη στιγμη που εβαλε τα ακινητα βραχυχρονιας μισθωσης στις λιστες της και οχι γιατι ακουσε την ΣΕΤΚΕ!!!
Επικροτήστε Αποδοκιμάστε
0
Συνολικά: 1 | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 31/07 10:24

  Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Ολλανδία - Οι προοπτικές για την προσέλκυση ολλανδικών επενδύσεων

 2. 31/07 10:23

  Σημαντικές απώλειες από τη μείωση των αφίξεων από Ρωσία αλλά και δυνατότητες για σημαντική ανάκαμψη

 3. 31/07 10:22

  1ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Καρπάθου

 4. 30/07 18:19

  Ο «Μουτζούρης», το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου υπόσχεται μοναδικές βόλτες κάθε Σαββατοκύριακο

 5. 30/07 18:12

  Έκθεση «1821, Οπτική μιας Επανάστασης» στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

 6. 30/07 18:08

  Ο οδικός χάρτης για αναστολές συμβάσεων εργασίας και «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Αύγουστο

 7. 30/07 18:02

  ΕΤΑΔ | καύσωνας: Δωρεάν οι παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, Αστέρα Βουλιαγμένης και Ακτής Α’ Βούλας

 8. 30/07 15:08

  Η TUI πούλησε το χαρτοφυλάκιο των RIU αλλά διατηρεί τη λειτουργία και το μάρκετινγκ

 9. 30/07 14:47

  Αύξηση 95% των ελληνικών ξενοδοχείων με διεθνή brand την τελευταία πενταετία

 10. 30/07 14:15

  Gbr consulting: Αρχή ανάκαμψης ο Ιούνιος για τα ελληνικά ξενοδοχεία – Οι επιδόσεις τους σε σύγκριση με το 2019

 11. 30/07 13:23

  Οι 10 κορυφαίες τάσεις στις υπηρεσίες σπα παγκοσμίως για το 2021

 12. 30/07 12:40

  Τα 3+1 μονοπάτια που οδηγούν σε μια επιτυχημένη καριέρα στο μάρκετινγκ

 13. 30/07 11:28

  Μ. Βρετανία: Ανάσα για τον βρετανικό τουριστικό κλάδο

 14. 30/07 11:27

  AEGEAN: Πρώτη δοκιμαστική πτήση με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) στην Ελλάδα

 15. 30/07 10:47

  Ευρωπαϊκός χάρτης COVID: Στο "βαθύ κόκκινο" τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου – Εντείνεται η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της σεζόν

 16. 30/07 10:28

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία σε Χανιά και Ρέθυμνο 

 17. 30/07 10:27

  Ομοσπονδία Πάλης: Διαγωνισμός για υπηρεσίες διαμονής και διατροφής στην Κατερίνη

 18. 30/07 10:24

  Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ στη Ρόδο

 19. 30/07 10:22

  Νέες άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Ζίτσα και Λευκάδα και για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Κόνιτσα

 20. 30/07 10:21

  Πράσινο φως για την ανέγερση νέου ξενοδοχείου επί της οδού Καλλιρόης στην Αθήνα

 21. 29/07 21:28

  Το νέο Δ.Σ. της εταιρείας Λάμψα

 22. 29/07 16:28

  Στον Πειραιά η πρώτη ονοματοδοσία κρουαζιερόπλοιου μετά την εμφάνιση της πανδημίας

 23. 29/07 16:22

  ΠΟΞ: Να υπάρξει ειδικός τηλεφωνικός αριθμός για τη διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού στα καταλύματα

 24. 29/07 14:55

  Η Autohellas Hertz εμπλουτίζει με eScooters τον ηλεκτροκίνητο στόλο της

 25. 29/07 14:10

  Παράταση notam πτήσεων εξωτερικού | Το PLF μπορεί να υποβληθεί και πριν από την πτήση

 26. 29/07 13:37

  Έρευνα Focus Bari | YouGov σε 18 χώρες: Η Ελλάδα πρώτη σε επιφυλακτικότητα προς τα δίκτυα 5G

 27. 29/07 13:00

  Εσωτερικός τουρισμός: 17,7% λιγότεροι Έλληνες ταξίδεψαν το 2020 έναντι του 2019

 28. 29/07 12:53

  Προσβάσιμο για άτομα με αναπηρία το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας

 29. 29/07 12:40

  Εξαιρετικές οι επιδόσεις και στις αεροπορικές αφίξεις στην Πάρο

 30. 29/07 12:20

  «WWF Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία» | Ακόμα 11 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο και Κω κατά της σπατάλης τροφίμων

 31. 29/07 12:03

  Η TUI AG επέκτεινε την πιστωτική γραμμή των 4,7 δισ. ευρώ μέχρι το 2024

 32. 29/07 12:02

  Διεξαγωγή του air-show Athens Flying Week στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021

 33. 29/07 11:53

  Διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του Αυγούστου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 34. 29/07 11:45

  Αυτή είναι η νέα ΣΣΕ για τους Διπλωματούχους ξεναγούς Αθηνών, Πειραιώς και Περιχώρων

 35. 29/07 11:21

  ΞΕΕ: Πάνω από το 50% των ελληνικών καταλυμάτων που προβάλλονται στο διαδίκτυο ως ξενοδοχεία δεν είναι ξενοδοχεία!

 36. 29/07 11:11

  Η πρώτη μεγάλη μελέτη διαχείρισης προορισμού για την Αθήνα

 37. 29/07 10:48

  Βρετανία: Πότε θα ανοίξουν τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ

 38. 29/07 10:35

  Η μετάλλαξη Δ μεταδίδεται και σε ανοιχτό χώρο

 39. 29/07 10:25

  ΣΕΤΚΕ: Διαμονή με έκπτωση έως και 50% στα μέλη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος

 40. 29/07 08:58

  Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ή επέκταση σε δύο 5άστερα ξενοδοχεία στην Κρήτη

 41. 29/07 08:57

  Συνεχίζονται οι αρχαιολογικές έρευνες στα Αστέρια Γλυφάδας

 42. 29/07 08:55

  Δήμος Σαμοθράκης: Έναρξη λειτουργίας Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας

 43. 29/07 08:52

  Περιπατητικές περιηγήσεις στη Ρόδο

 44. 29/07 08:45

  Ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης Evia Island Regatta 2021

 45. 28/07 17:47

  Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής: Εγκρίθηκε η ανέγερση δύο πεντάστερων ξενοδοχείων στην Κεφαλονιά και στην Εύβοια

 46. 28/07 17:46

  Ρώσοι t.o’s: Χωρίς τσάρτερ η Ελλάδα αλλά με εκπτώσεις έως 40% στα ξενοδοχεία

 47. 28/07 17:39

  Η πρόταση της FedHATTA για την εξυπηρέτηση τουριστών από τουριστικά και διώροφα λεωφορεία στο Σύνταγμα

 48. 28/07 13:56

  Τον Ιούλιο άνοιξαν όλα τα ξενοδοχεία με μέση πληρότητα 60-85% πανελλαδικά

 49. 28/07 13:44

  Η Κομισιόν ενέκρινε την γερμανική κρατική ενίσχυση στην Condor

 50. 28/07 13:10

  Βρετανία: Σχέδιο για απελευθέρωση των ταξιδιών για τους πλήρως εμβολιασμένους από ΕΕ και ΗΠΑ

 51. 28/07 13:10

  Ρωσία: Αυξάνεται η ζήτηση για Ελλάδα, λείπουν οι τσάρτερ πτήσεις

 52. 28/07 12:44

  Τουρισμός: Η τιμή δεν αποτελεί πλέον κριτήριο επιλογής κράτησης για τους ταξιδιώτες - Τι προσέχουν

 53. 28/07 11:48

  Γερμανία: Το 10% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα – Πόσοι επιστρέφουν με τον ιό από την Ελλάδα

 54. 28/07 11:37

  British Airways: Μεγάλες προσφορές για Κέρκυρα, Κρήτη, Κω και Σκιάθο το Σεπτέμβριο

 55. 28/07 10:59

  PANADVERT: Νέα Συνεργασία με Cyprus Airways και Hermes Airports

 56. 28/07 10:54

  Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν στη Γερμανία από την 1η Αυγούστου

 57. 28/07 10:21

  Επιστολή: Η ανεκμετάλλευτη τουριστική αγορά των Ελλήνων του εξωτερικού και των φιλελλήνων

 58. 28/07 10:14

   3 νέες άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Ρόδο και Ρέθυμνο

 59. 28/07 10:12

  Πράσινο φως για επεκτάσεις ξενοδοχείων σε Σαντορίνη και Κέρκυρα

 60. 28/07 10:10

  Πληρωμές υπολοίπου επιχορηγήσεων για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις

 61. 28/07 10:09

  Ομοσπονδία Πάλης: Διαγωνισμός για υπηρεσίες διαμονής και διατροφής στην Ξάνθη

 62. 28/07 10:07

  Το δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Ρόδο

 63. 27/07 21:04

  Διόρθωση Τεχνικού Σφάλματος στον πίνακα απορριφθεισών αιτήσεων δικαιούχων στο «Τουρισμός για Όλους»

 64. 27/07 16:13

  Zeus International: Εξαγορά της μισθώτριας εταιρείας του ξενοδοχείου Hilton Garden Inn στο Μιλάνο

 65. 27/07 16:09

  Έρευνα: Το 75% των Γερμανών θα δαπανούσε τις οικονομίες του σε διακοπές

 66. 27/07 15:16

  Καταγγελία για δεκάδες ενοικιαζόμενα οχήματα που κυκλοφορούν ληγμένα

 67. 27/07 13:16

  Κατακραυγή για την απόφαση των ΗΠΑ να μην ανοίξουν τα υπερατλαντικά ταξίδια

 68. 27/07 12:54

  Κυπριακός τουρισμός: Νέο λογότυπο και brand

 69. 27/07 12:50

  Στο χαρτοφυλάκιο της Meliá Hotels International το Cosmopolitan Hotel στη Ρόδο

 70. 27/07 12:33

  ΗΠΑ: Αναθεώρηση συστάσεων για ταξίδια σε Κύπρο, Ισπανία, Ισραήλ και άλλες χώρες

 71. 27/07 12:26

  Υποχρέωση υποβολής των εργαζόμενων σε εστίαση και τουρισμό σε δύο εβδομαδιαία τεστ

 72. 27/07 12:05

  Γερμανία | Εμβολιασμός: Με το ζόρι ή όχι;

 73. 27/07 11:58

  Press trip ΕΟΤ: Δυναμική προβολή της Χίου στο Ισραήλ

 74. 27/07 11:57

  Λιθουανία: Στο κόκκινο τα ελληνικά νησιά, πλην ενός - Υποχρεωτική καραντίνα για τους ανεμβολίαστους

 75. 27/07 11:43

  Δεν ακυρώνουν τις διακοπές τους στην ΕΕ οι Βέλγοι – Γεμάτες οι πτήσεις για Κρήτη

 76. 27/07 11:19

  Telegraph: Στην πορτοκαλί plus λίστα η Ελλάδα;

 77. 27/07 10:54

  ΥΠΑ: Και με self test θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

 78. 27/07 10:34

  Tο πιστοποιημένο Κρητικό δεκατιανό «κολατσιό» μπαίνει σε αρτοποιία, καφέ, επιχειρήσεις takeaway

 79. 27/07 09:59

  Προσωρινή προστασία από τους πιστωτές χορηγήθηκε στη Mouzenidis Travel

 80. 27/07 09:37

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία σε Νάξο και Σίφνο

 81. 27/07 09:29

  Διεθνής εκδήλωση ποδηλατικού τουρισμού σε εύρος 200 χλμ. στο Πάρκο των Φιλίππων

 82. 27/07 09:28

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Χαλκιδική

 83. 27/07 09:26

  Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελόριζο

 84. 27/07 09:24

  Υποχρεωτική αργία τις Κυριακές στη Βόρεια Μακεδονία

 85. 27/07 09:18

  Όμιλος HotelBrain: 14 νέες μισθώσεις ξενοδοχείων μέσα στο 2021

 86. 26/07 17:14

  Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στη Μυτιλήνη

 87. 26/07 16:24

  Tripadvisor: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ρομαντικά εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2021

 88. 26/07 15:53

  Tripadvisor: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα πολυτελή εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2021

 89. 26/07 15:27

  Φόρεσε τα ρούχα της συζύγου του και ταξίδεψε με το αρνητικό της τεστ

 90. 26/07 13:48

  Norwegian Cruise Line: Επιστροφή στις κρουαζιέρες με εκκίνηση από Αθήνα και νέο λιμάνι επιβίβασης το Κατάκολο

 91. 26/07 13:44

  Νιώσε το αυθεντικό στην Κρήτη | «Crete, Sense the Authentic»

 92. 26/07 13:41

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στην Τrivago

 93. 26/07 13:09

  Έρευνα: Πόσο ακριβές είναι φέτος οι διακοπές των Βρετανών στην Ελλάδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό

 94. 26/07 12:55

  Γερμανία: Περιοχή υψηλής συχνότητας η Ισπανία από τις 27 Ιουλίου- σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι και οι οικογένειες

 95. 26/07 12:37

  Η TUI Bρετανίας επαναφέρει ακυρωμένες διακοπές στην Ελλάδα

 96. 26/07 11:58

  Πορτοκαλί plus: Η νέα κατηγοριοποίηση χωρών για τους Βρετανούς που απειλεί τις διακοπές τους στην Ελλάδα

 97. 26/07 11:40

  Αυξάνονται οι αφίξεις τουριστών – Είμαστε στο 60% του 2019 έως τώρα

 98. 26/07 11:31

  Ανοίγει σήμερα η διαδικασία ενστάσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

 99. 26/07 11:23

  Chapter ASTA Ελλάδας και Κύπρου: Αποχαιρετισμός στον Bob Duglin...

 100. 26/07 08:53

  Το Minos Beach art hotel διατηρητέο μνημείο της νεότερης ελληνικής ξενοδοχειακής αρχιτεκτονικής