Πρόταση ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ: Ενιαίο όνομα και σύστημα κατηγοριοποίησης στα καταλύματα διεθνώς

Α Decrease font Enlarge font
Πρόταση ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ: Ενιαίο όνομα και σύστημα κατηγοριοποίησης στα καταλύματα διεθνώς

Το παρόν στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και οργανισμών έδωσε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της, κ. Παναγιώτη Τοκούζη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Pololikashvili στη χώρα μας, όπου είχε σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική, τουριστική οικογένεια.

Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, λαμβάνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα από την ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς της μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου AirBnb). Παράλληλα, ο κ. Τοκούζης κατέθεσε υπόμνημα με τις προτάσεις και τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος κι ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης για τα νόμιμα, αδειοδοτημένα, μη κύρια τουριστικά καταλύματα, παγκοσμίως.

Μιλώντας για τη συνάντηση με τον κ. Pololikashvili, ο κ. Τοκούζης, αφού εξήρε τη σημασία που επιδεικνύει ο ΠΟΤ στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, όπως, άλλωστε, προκύπτει από την επίσκεψη του γ.γ. του Οργανισμού στη χώρα μας, είπε πως ευελπιστεί να αναδειχθούν και να επικοινωνηθούν τα προβλήματα του κλάδου, πέρα από τα σύνορα της ελληνικής Επικράτειας. 

Aναλυτικά το υπόμνημα της ΣΕΤΚΕ στον Γ.Γ. του ΠΟΤ 

«Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι το κορυφαίο τριτοβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων στην Ελλάδα. 

Στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ανήκουν όλες οι μικρές τουριστικές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, οι οποίες εξασφαλίζουν διακοπές στην Ελλάδα σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι επιχειρήσεις αυτές αριθμούν 39.000 και είναι ενταγμένες σε 265 τοπικούς πρωτοβάθμιους Συλλόγους που με την σειρά τους ανήκουν σε 19 Ομοσπονδίες - μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε..

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι ο μεγαλύτερος φορέας της χώρας, καθώς καλύπτει το 50% της τουριστικής κίνησης και οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί είναι νόμιμα αδειοδοτημένες από τον ΕΟΤ, οι οποίες κατατάσσονται σε κατηγορίες «κλειδιά». Ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αυτών, λόγω του μεγέθους τους, εδρεύουν σε μικρά ορεινά μέρη και νησιά, τα οποία δεν αποτελούν προσοδοφόρο έδαφος επένδυσης για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γεγονός το οποίο συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών και δίνει την ευκαιρία στους μόνιμους κατοίκους τους να παραμείνουν στον τόπο τους έχοντας ένα επιπλέον μικρό εισόδημα.

Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις του κλάδου μας καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυξημένα οικονομικά βάρη και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, απειλώντας σοβαρά την βιωσιμότητα τους.

Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι η ραγδαία ανάπτυξη των «παράνομων ξενοδοχειακών καταλυμάτων», που διακινούνται από πλατφόρμες σαν την AirBnb, στα πλαίσια της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Η απελευθέρωση της «Βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων» με τον τρόπο που έγινε και με τους ανύπαρκτους κανόνες λειτουργίας της, δημιουργεί έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των επιχειρηματιών του κλάδου μας, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις του ίδιου μεγέθους και αντικειμένου με τα δικά μας καταλύματα και προβάλλονται μέσω των ιστότοπων παγκόσμιας εμβέλειας για on line κρατήσεις (Airbnb, booking κ .α. ). Αυτό έχει αντίκτυπο κυρίως στις επιχειρήσεις του κλάδου μας και όχι στα ξενοδοχεία αφού εκείνα προσφέρουν ένα σαφώς διαφοροποιημένο προϊόν.

Ο φορέας μας όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε, μέσα από τεκμηριωμένα στοιχεία και επιχειρήματα, να πείσει τόσο την προηγούμενη όσο και τη νέα Κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά στην αγορά της τουριστικής διαμονής των καταλυμάτων, τονίζοντας την καταστροφή που η βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση θα φέρει στον κλάδο μας και την απαξίωση που θα προκαλέσει στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ενώ τα ξενοδοχεία έχουν κοινή ονομασία παγκοσμίως (hotels) και ενιαίο σύστημα κατηγοριοποίησης (αστέρια), κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και με τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα, καθώς οι ονομασίες τους και οι κατηγορίες τους διαφέρουν ανάλογα με τη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα «νέα καταλύματα» έχουν πάρει την δική μας ονομασία, έχει ως αποτέλεσμα τα καταλύματα μας να έχουν μείνει χωρίς ταυτότητα.

Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιήσαμε μια έρευνα σε ευρωπαϊκά πλαίσια και όντως διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν νόμιμα αδειοδοτημένες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων ανάλογες με τις δικές μας και σε άλλες χώρες αλλά έχουν διαφορετική ονομασία και κατηγοριοποίηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους επισκέπτες παγκοσμίως μιας και δεν μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν τις παροχές του κάθε καταλύματος σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε, ως φορέας, να επικοινωνήσουμε με αντίστοιχους φορείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βρει κάποιον, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καθώς η διαχείριση των αντίστοιχων συλλόγων γίνεται από δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους.

Στις 24 Αυγούστου 2017, αποστείλαμε στην Πρόεδρο και στα Μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετική επιστολή, ζητώντας μια συνάντηση μαζί τους για να τους παραθέσουμε τα παραπάνω θέματα και στην οποία δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια απάντηση.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η παγκόσμια πλατφόρμα κρατήσεων (booking) αναρτούσε τα καταλύματα μας και τα κατηγοριοποιούσε σε αντίστοιχα «αστέρια». Μετά από πίεση του ξενοδοχειακού κλάδου, το οποίο ορθά έπραξε, αυτό σταμάτησε και απλά μας αναγράφει μόνο με το όνομα χωρίς κατηγορία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορεί ο επισκέπτης να διακρίνει την κατηγορία του κάθε καταλύματος αλλά και να μην ξεχωρίζουν οι νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων από τα ακίνητα που λειτουργούν στο πλαίσιο της «βραχυχρόνιας μίσθωσης» τύπου Airbnb.

Ο φορέας μας, στο παρελθόν επικοινώνησε με την πλατφόρμα κρατήσεων «booking» η οποία ισχυρίστηκε ότι λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας της δεν δύναται να αναρτά διαφορετική ονομασία και διαφορετική σήμανση κατηγορίας για κάθε τουριστικό κατάλυμα που προβάλλεται σ ΄ αυτή ανάλογα με το νομοθετικό  πλαίσιο της κάθε χώρας. 

Όμως, όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις μας, καθότι οι πλατφόρμες αυτές διακινούν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων παγκοσμίως.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας αναφέρω, ότι ο φορέας μας τον Ιανουάριο 2016 και τον Σεπτέμβριο 2017 έστειλε αίτημα εγγραφής στην «HOTREC» (Συνομοσπονδία εθνικών ενώσεων ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφέ και παρόμοιων εγκαταστάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο), ώστε να μπορεί να μεταφέρει τα θέματα αυτά που τον απασχολούν. Δυστυχώς,  χωρίς καμία τεκμηριωμένη αιτιολόγηση, τα αιτήματα μας δεν έγιναν αποδεκτά παρόλο ότι η ΣΕΤΚΕ είναι ο μεγαλύτερος φορέας τουρισμού στη χώρα μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο φορέας μας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα brand name το οποίο θα απεικονίζει τα καταλύματα του κλάδου μας προσδίδοντας τους νέα ταυτότητα και διαφοροποιώντας τα από τα ακίνητα τύπου Airbnb. Κατόπιν μελέτης που διενήργησε αλλά και παρασυρόμενος από το μέγεθος των καταλυμάτων μας κατέληξε σε ένα νέο όνομα το «SMOTEL», το οποίο κατοχυρώσαμε σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

Όμως όποια ενέργεια και αν γίνει εκ μέρους μας δεν θα αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθότι η ονομασία και η κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων του κλάδου μας είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που χρήζει επίλυσης  και όχι τοπικό.

Θεωρούμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού  Ηνωμένων Εθνών είναι το πλέον αρμόδιο όργανο να κινήσει διαδικασίες  για την θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος και ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης παγκοσμίως για τα νόμιμα αδειοδοτημένα μικρά καταλύματα που δεν ονομάζονται ξενοδοχεία και δεν ανήκουν στην κατηγορία των «αστεριών».

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πρώτον ο επισκέπτης να μπορεί να αναγνωρίζει εύκολα τόσο την μορφή του καταλύματος που αναζητεί όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και δεύτερον τα νόμιμα αδειοδοτημένα μικρά καταλύματα να ξεχωρίσουν από τα «σπίτια» τύπου Airbnb, τα οποία αυξάνονται συνεχώς δημιουργώντας έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό στις νόμιμες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.                

Κατόπιν των ανωτέρω, θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια συνάντηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών και θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν είχαμε την στήριξη σας σ ΄ αυτή μας την προσπάθεια.»

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 07/04 17:38

  Προσοχή στην πανδημία της καταστροφολογίας!

 2. 07/04 17:07

  Οι Γερμανοί ονειρεύονται διακοπές - Κρήτη και Ρόδος στις πρώτες επιλογές

 3. 07/04 15:58

  Ο Αιγύπτιος επενδυτής που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον FTI

 4. 07/04 15:34

  Κορωνοϊός: Χρηματοδότηση 900 εκατ. ευρώ στην Airbnb

 5. 07/04 15:16

  Νεραϊδόκηπος: Ένα μέρος γεμάτο θρύλους και ιστορίες

 6. 07/04 15:15

  Αθήνα: Τα ιστορικά γλυπτά που ξεχωρίζουν στην πόλη

 7. 07/04 14:27

  Γ. Ρέτσος: 1,5 - 2 δισ. ευρώ θα χρειαστούν για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

 8. 07/04 14:09

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Παράταση ισχύος τοπικής ΣΣΕ για τους ξενοδοχοϋπάλληλους

 9. 07/04 13:36

  Ε.Ξ. Κέρκυρας: Αίτημα για απαλλαγή των ξενοδοχείων από τα δημοτικά τέλη

 10. 07/04 12:31

  WWF: Έρευνα στην Ασία για τη σύνδεση των πανδημιών με τις παράνομες αγορές άγριας ζωής

 11. 07/04 12:20

  Γερμανία: Δάνεια εξπρές στις μεσαίες επιχειρήσεις

 12. 07/04 11:39

  Κορωνοϊός: Απαραίτητο πιστοποιητικό για όλα τα ταξίδια προς Γαλλία

 13. 07/04 10:43

  Deutsche Bank: Πώς οι τουριστικοί προορισμοί θα έχουν τουρίστες το καλοκαίρι

 14. 07/04 10:29

  Ο Alltours επιστρέφει τα χρήματα για τις ακυρωμένες αναχωρήσεις μέχρι τις 30 Απριλίου

 15. 07/04 09:44

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κύκλος": Να κλείσουν και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

 16. 07/04 09:38

  Ξενοδοχεία: Οι αλλαγές σε προγράμματα επιβράβευσης διεθνών αλυσίδων (Accor, Hilton, IHG, Marriott, κ.ά.)

 17. 07/04 09:36

  Ο τουρισμός κατακλύζει και πάλι την Κίνα - προειδοποιήσεις για νέα κρούσματα

 18. 07/04 09:33

  Πρεσβεία: Αυτόματη ανανέωση αδειών παραμονής για Αμερικανούς πολίτες

 19. 07/04 09:32

  Κορωνοϊός: Πώς η αεροπορική εταιρεία BRA της Σουηδίας προσπαθεί να αποφύγει την πρώχευση

 20. 07/04 09:30

  Tυνησία: Δωρεά 250 εκατ. από την Ε.Ε. για την μάχη έναντι του κορωνοϊού

 21. 07/04 09:19

  Η αρχή μιας νέας εποχής- Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (*)

 22. 06/04 20:13

  Κορωνοϊός: Η FedHATTA σε τηλεδιάσκεψη με Τσίπρα, Νοτοπούλου & τουριστικούς φορείς για τις επιπτώσεις στον τουρισμό

 23. 06/04 19:43

  Μήπως "υγειονομική βίζα" στον τουρισμό; - Γράφει ο Νότης Μαρτάκης (*)

 24. 06/04 18:19

  Πυκνώνουν οι «αναταράξεις» στην εξαγορά της Condor

 25. 06/04 17:56

  Τηλεδιάσκεψη Α. Τζιτζικώστα με φορείς του τουρισμού της Κ. Μακεδονίας

 26. 06/04 17:36

  Οριστική ματαίωση για τη FOOD EXPO 2020

 27. 06/04 17:19

  Γερμανία: Το 40% των τουριστικών επιχειρήσεων απειλούνται με κλείσιμο

 28. 06/04 16:42

  Μήνυμα του προέδρου της ΟΚΕ για την επόμενη ημέρα

 29. 06/04 16:32

  Το αναβαθμισμένο Discovergreece.com σε πρώτη επίσημη παρουσίαση μέσα από το #GreeceFromHome

 30. 06/04 16:11

  Ρωσικός τουρισμός: Το 2020 οι επιστροφές χρημάτων για ακυρώσεις ζητεί η ATOR

 31. 06/04 15:54

  Χ.Θεοχάρης: voucher 18μηνης διάρκειας ως αποζημίωση για ακυρώσεις και για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις

 32. 06/04 15:17

  Fraport Greece: Βουτιά της επιβατικής κίνησης το Μάρτιο

 33. 06/04 15:00

  ΟΑΕΔ: Παράταση ημερομηνίας λήξης για 113.000 Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού

 34. 06/04 14:36

  Μαγιόρκα & Τενερίφη: Διαφημιστικά βίντεο για προσέλκυση Γερμανών τουριστών μετά την κρίση (video)

 35. 06/04 13:32

  Το άγνωστο σπήλαιο με τα ανάγλυφα μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας

 36. 06/04 13:30

  Τσίου: Ένα άγνωστο διαμάντι κρυμμένο στο Λαύριο

 37. 06/04 12:22

  Βρετανικός τουρισμός: H επέκταση της ταξιδιωτικής σύστασης προκαλεί ανησυχίες για ακυρώσεις

 38. 06/04 12:09

  Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας του κλάδου των αερομεταφορών – Καλούν την ΕΕ για άμεση στήριξη

 39. 06/04 11:46

  Τουρκικός τουρισμός: Οι ξενοδόχοι προσδοκούν ότι η σεζόν θα ανοίξει στα τέλη Μαΐου- αρχές Ιουνίου

 40. 06/04 10:29

  Κορωνοϊός: Μείωση στα επαγγελματικά ταξίδια και μετά την κρίση

 41. 06/04 10:27

  Η διάδοση του κορωνοϊού: 250.000 Ιταλοί επισκέφθηκαν την Ισπανία τον Φεβρουάριο

 42. 06/04 10:17

  90 ξενοδοχεία προς πώληση εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού - Πίνακας

 43. 06/04 10:14

  Κορωνοϊός: Oι επιπτώσεις στον τουρισμό και σε άλλους κλάδους της γερμανικής οικονομίας

 44. 06/04 10:06

  Κορωνοϊός: Πως επηρεάζει Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram, YouTube, WhatsApp και Messenger

 45. 06/04 10:01

  Πρωτοβουλία των Athens Walking Tours για την υποστήριξη των ξεναγών

 46. 05/04 13:40

  Στήριξη των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό από Ιούνιο και μετά

 47. 05/04 13:19

  Πόσο απέχουμε από την επιστροφή στην κανονικότητα;

 48. 05/04 13:15

  Κορωνοϊός: Έκκληση στους Αμερικανούς από το Υπουργείο Εξωτερικών να επιστρέψουν στις ΗΠΑ

 49. 05/04 13:12

  Κορωνοϊός: Mεγάλη η ζημιά και στην οικονομία της Ρουμανίας

 50. 05/04 13:10

  Η επόμενη μέρα: Άδειες για τουριστικές κατοικίες και δωμάτια σε Κεφαλονιά, Κάρυστο, Σκύρο, Λήμνο, Σπέτσες και Πάργα

 51. 05/04 13:08

  Στον ΣΕΤΕ κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, για να μπορέσουμε σύντομα να ξαναχτίσουμε ό,τι έχει γκρεμιστεί

 52. 05/04 12:54

  Εντυπωσιακές εικόνες από τον Παρθενώνα όταν ήταν χρωματιστός

 53. 05/04 12:51

  Πώς είναι σήμερα τα μέρη που γυρίστηκε η κλασική ταινία «Κορίτσια στον Ήλιο»

 54. 04/04 19:27

  Υμηττός: Το άγνωστο Δρακόσπιτο, η αρχαιότερη κατοικία στην Αττική

 55. 04/04 18:29

  Αττική: Το άγνωστο κάστρο μια ώρα μακριά από την Αθήνα

 56. 04/04 17:12

  Γερμανία: 1 στις 5 επιχειρήσεις θεωρεί ότι απειλείται με πτώχευση

 57. 04/04 17:11

  Κορωνοϊός-Σερβία: Mέτρα στήριξης της οικονομίας με καταβολή μισθών από το κράτος

 58. 04/04 17:08

  Μη δασικές εκτάσεις σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά κατόπιν εξέτασης αιτημάτων 2 εταιρειών

 59. 03/04 19:51

  Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα στον τουριστικό κλάδο στη Μαγνησία

 60. 03/04 17:53

  Δωρεές Goldair για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

 61. 03/04 17:23

  Γερμανία: Διχάζει η "λύση βάουτσερ" – Τι φοβούνται τα τουριστικά γραφεία

 62. 03/04 16:18

  The Telegraph: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός διακοπών μετά τον κορωνοϊό

 63. 03/04 15:23

  Έναρξη εργασιών στο Ελληνικό

 64. 03/04 15:19

  Εκτεταμένο πλάνο δράσεων της Accor για τον Covid-19

 65. 03/04 14:53

  Η Marketing Greece υποστηρίζει την πλατφόρμα Greece From Home με πρωτότυπο περιεχόμενο

 66. 03/04 14:05

  Το καλό και το κακό σενάριο στον τουρισμό

 67. 03/04 13:58

  Πέντε ελληνικές παραλίες στη στεριά αλλά σαν σε νησί

 68. 03/04 13:56

  Περιοχές της Αθήνας που άλλαξαν όνομα μέσα στα χρόνια

 69. 03/04 13:50

  ΕΟΔΥ: Οδηγίες για κρούσματα κορωνοϊού στην κρουαζιέρα

 70. 03/04 13:41

  FTI: Αισιοδοξία μετά το πακέτο χρηματοδότησης

 71. 03/04 13:36

  ΕΕ: 100 δις κατά της ανεργίας αντί για ευρωομόλογο;

 72. 03/04 13:17

  “Πανδημία” online παραπλανητικών πληροφοριών για τον κορωνοϊό

 73. 03/04 13:08

  Σε διαδικασία πτώχευσης η Thomas Cook Aviation, που λειτουργούσε για την Condor

 74. 03/04 12:46

  Γερμανικός τουρισμός | Ρύθμιση: Voucher από τις αεροπορικές εταιρίες και t.o's - Τι ισχύει για εταιρίες και ταξιδιώτες

 75. 03/04 12:28

  Ryanair: Περιορισμένη επιβατική κίνηση τον Απρίλιο και Μάιο

 76. 03/04 12:09

  10 κρουαζιερόπλοια ταξιδεύουν ακόμα στη θάλασσα - Δείτε ποια είναι

 77. 03/04 11:58

  Μαγιόρκα: Έναρξη τουριστικής σεζόν χωρίς τουρίστες

 78. 03/04 11:48

  Ομοσπονδία Καταλυμάτων "Κύκλος": Σύσταση προς καταλυματίες για τις ακυρώσεις κρατήσεων

 79. 03/04 11:12

  Κύπρος: Διαγωνισμός για υπηρεσίες ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Πάφο

 80. 03/04 11:01

  Κορωνοϊός: Εφιαλτικά σενάρια για τη γερμανική οικονομία - Ζημιά 729 δισ. αν η κρίση διαρκέσει 3 μήνες

 81. 03/04 10:54

  Κορωνοϊός- Intercontinental: Πολιτικές ακύρωσης και ευέλικτες κρατήσεις

 82. 03/04 10:51

  Κορωνοϊός: Η πολιτική κρατήσεων και ακυρώσεων της Radisson Hotels

 83. 03/04 10:49

  Κορωνοϊός - Oλλανδία: Στο χειρότερο σενάριο, περιοριστικά μέτρα για 1 χρόνο

 84. 03/04 10:44

  Κορωνοϊός - Ισραήλ: 1,24 δισ. δολ. το μήνα η ζημιά στην οικονομία

 85. 03/04 10:42

  Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ν. Υόρκης: Τα πεντάλεπτα τεστ κορωνοϊού θα σώσουν και τον ελληνικό τουρισμό

 86. 03/04 10:38

  Κ.Νοτοπούλου: Αναγκαία η λήψη μέτρων στήριξης διπλωματούχων ξεναγών- ερώτηση στη Βουλή

 87. 02/04 17:00

  Δυνατότητα κατάθεσης πινακίδων για τα τουριστικά λεωφορεία

 88. 02/04 16:57

  Υπ. Ναυτιλίας: Απαγορεύονται προσωρινά το κολύμπι, τα θαλάσσια μέσα αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία

 89. 02/04 16:26

  ΕΤΑΔ: Μέτρα προστασίας για τον Κορωνοϊό Covid-19

 90. 02/04 16:25

  Η ΔΕΘ-Helexpo στο πλευρό της κοινωνίας και της Πολιτείας στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

 91. 02/04 14:56

  Γερμανία: 3,5 δισ. ευρώ οι επιστροφές χρημάτων από τους t.o’s – Σε σενάριο T. Cook η αγορά αν δεν γίνουν πιστώσεις

 92. 02/04 14:18

  Έρευνα: Πόσο επιβραδύνει ο κορωνοϊός τα ταξίδια των Γερμανών

 93. 02/04 14:00

  Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Δέσμη προτάσεων για τη στήριξη του τουρισμού

 94. 02/04 13:11

  Greece from home: Η καινοτόμα πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού για να παραμείνει η Ελλάδα στο επίκεντρο

 95. 02/04 13:08

  Κίνδυνος επιθετικής εξαγοράς τουριστικών ομίλων, καθώς η τιμή των μετοχών κατέρρευσε

 96. 02/04 12:11

  Condor: Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της προσωρινής κρατικοποίησης

 97. 02/04 11:52

  Πτώση 61,3% στην επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Μάρτιο

 98. 02/04 11:32

  Η μικρή Καραϊβική που βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα

 99. 02/04 11:28

  Το μυστικό που κρύβει στους πρόποδές της η Ακρόπολη

 100. 02/04 11:20

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κνωσσός": Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη