Πρόταση ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ: Ενιαίο όνομα και σύστημα κατηγοριοποίησης στα καταλύματα διεθνώς

Πρόταση ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ: Ενιαίο όνομα και σύστημα κατηγοριοποίησης στα καταλύματα διεθνώς

Το παρόν στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και οργανισμών έδωσε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της, κ. Παναγιώτη Τοκούζη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Pololikashvili στη χώρα μας, όπου είχε σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική, τουριστική οικογένεια.

Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, λαμβάνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα από την ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς της μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου AirBnb). Παράλληλα, ο κ. Τοκούζης κατέθεσε υπόμνημα με τις προτάσεις και τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος κι ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης για τα νόμιμα, αδειοδοτημένα, μη κύρια τουριστικά καταλύματα, παγκοσμίως.

Μιλώντας για τη συνάντηση με τον κ. Pololikashvili, ο κ. Τοκούζης, αφού εξήρε τη σημασία που επιδεικνύει ο ΠΟΤ στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, όπως, άλλωστε, προκύπτει από την επίσκεψη του γ.γ. του Οργανισμού στη χώρα μας, είπε πως ευελπιστεί να αναδειχθούν και να επικοινωνηθούν τα προβλήματα του κλάδου, πέρα από τα σύνορα της ελληνικής Επικράτειας. 

Aναλυτικά το υπόμνημα της ΣΕΤΚΕ στον Γ.Γ. του ΠΟΤ 

«Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι το κορυφαίο τριτοβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων στην Ελλάδα. 

Στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ανήκουν όλες οι μικρές τουριστικές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, οι οποίες εξασφαλίζουν διακοπές στην Ελλάδα σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι επιχειρήσεις αυτές αριθμούν 39.000 και είναι ενταγμένες σε 265 τοπικούς πρωτοβάθμιους Συλλόγους που με την σειρά τους ανήκουν σε 19 Ομοσπονδίες - μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε..

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) είναι ο μεγαλύτερος φορέας της χώρας, καθώς καλύπτει το 50% της τουριστικής κίνησης και οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί είναι νόμιμα αδειοδοτημένες από τον ΕΟΤ, οι οποίες κατατάσσονται σε κατηγορίες «κλειδιά». Ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αυτών, λόγω του μεγέθους τους, εδρεύουν σε μικρά ορεινά μέρη και νησιά, τα οποία δεν αποτελούν προσοδοφόρο έδαφος επένδυσης για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γεγονός το οποίο συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών και δίνει την ευκαιρία στους μόνιμους κατοίκους τους να παραμείνουν στον τόπο τους έχοντας ένα επιπλέον μικρό εισόδημα.

Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις του κλάδου μας καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυξημένα οικονομικά βάρη και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, απειλώντας σοβαρά την βιωσιμότητα τους.

Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι η ραγδαία ανάπτυξη των «παράνομων ξενοδοχειακών καταλυμάτων», που διακινούνται από πλατφόρμες σαν την AirBnb, στα πλαίσια της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Η απελευθέρωση της «Βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων» με τον τρόπο που έγινε και με τους ανύπαρκτους κανόνες λειτουργίας της, δημιουργεί έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των επιχειρηματιών του κλάδου μας, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις του ίδιου μεγέθους και αντικειμένου με τα δικά μας καταλύματα και προβάλλονται μέσω των ιστότοπων παγκόσμιας εμβέλειας για on line κρατήσεις (Airbnb, booking κ .α. ). Αυτό έχει αντίκτυπο κυρίως στις επιχειρήσεις του κλάδου μας και όχι στα ξενοδοχεία αφού εκείνα προσφέρουν ένα σαφώς διαφοροποιημένο προϊόν.

Ο φορέας μας όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε, μέσα από τεκμηριωμένα στοιχεία και επιχειρήματα, να πείσει τόσο την προηγούμενη όσο και τη νέα Κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά στην αγορά της τουριστικής διαμονής των καταλυμάτων, τονίζοντας την καταστροφή που η βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση θα φέρει στον κλάδο μας και την απαξίωση που θα προκαλέσει στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ενώ τα ξενοδοχεία έχουν κοινή ονομασία παγκοσμίως (hotels) και ενιαίο σύστημα κατηγοριοποίησης (αστέρια), κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και με τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα, καθώς οι ονομασίες τους και οι κατηγορίες τους διαφέρουν ανάλογα με τη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα «νέα καταλύματα» έχουν πάρει την δική μας ονομασία, έχει ως αποτέλεσμα τα καταλύματα μας να έχουν μείνει χωρίς ταυτότητα.

Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιήσαμε μια έρευνα σε ευρωπαϊκά πλαίσια και όντως διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν νόμιμα αδειοδοτημένες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων ανάλογες με τις δικές μας και σε άλλες χώρες αλλά έχουν διαφορετική ονομασία και κατηγοριοποίηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους επισκέπτες παγκοσμίως μιας και δεν μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν τις παροχές του κάθε καταλύματος σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε, ως φορέας, να επικοινωνήσουμε με αντίστοιχους φορείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βρει κάποιον, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καθώς η διαχείριση των αντίστοιχων συλλόγων γίνεται από δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους.

Στις 24 Αυγούστου 2017, αποστείλαμε στην Πρόεδρο και στα Μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετική επιστολή, ζητώντας μια συνάντηση μαζί τους για να τους παραθέσουμε τα παραπάνω θέματα και στην οποία δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια απάντηση.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η παγκόσμια πλατφόρμα κρατήσεων (booking) αναρτούσε τα καταλύματα μας και τα κατηγοριοποιούσε σε αντίστοιχα «αστέρια». Μετά από πίεση του ξενοδοχειακού κλάδου, το οποίο ορθά έπραξε, αυτό σταμάτησε και απλά μας αναγράφει μόνο με το όνομα χωρίς κατηγορία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορεί ο επισκέπτης να διακρίνει την κατηγορία του κάθε καταλύματος αλλά και να μην ξεχωρίζουν οι νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων από τα ακίνητα που λειτουργούν στο πλαίσιο της «βραχυχρόνιας μίσθωσης» τύπου Airbnb.

Ο φορέας μας, στο παρελθόν επικοινώνησε με την πλατφόρμα κρατήσεων «booking» η οποία ισχυρίστηκε ότι λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας της δεν δύναται να αναρτά διαφορετική ονομασία και διαφορετική σήμανση κατηγορίας για κάθε τουριστικό κατάλυμα που προβάλλεται σ ΄ αυτή ανάλογα με το νομοθετικό  πλαίσιο της κάθε χώρας. 

Όμως, όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις μας, καθότι οι πλατφόρμες αυτές διακινούν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων παγκοσμίως.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας αναφέρω, ότι ο φορέας μας τον Ιανουάριο 2016 και τον Σεπτέμβριο 2017 έστειλε αίτημα εγγραφής στην «HOTREC» (Συνομοσπονδία εθνικών ενώσεων ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφέ και παρόμοιων εγκαταστάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο), ώστε να μπορεί να μεταφέρει τα θέματα αυτά που τον απασχολούν. Δυστυχώς,  χωρίς καμία τεκμηριωμένη αιτιολόγηση, τα αιτήματα μας δεν έγιναν αποδεκτά παρόλο ότι η ΣΕΤΚΕ είναι ο μεγαλύτερος φορέας τουρισμού στη χώρα μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο φορέας μας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα brand name το οποίο θα απεικονίζει τα καταλύματα του κλάδου μας προσδίδοντας τους νέα ταυτότητα και διαφοροποιώντας τα από τα ακίνητα τύπου Airbnb. Κατόπιν μελέτης που διενήργησε αλλά και παρασυρόμενος από το μέγεθος των καταλυμάτων μας κατέληξε σε ένα νέο όνομα το «SMOTEL», το οποίο κατοχυρώσαμε σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

Όμως όποια ενέργεια και αν γίνει εκ μέρους μας δεν θα αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθότι η ονομασία και η κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων του κλάδου μας είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που χρήζει επίλυσης  και όχι τοπικό.

Θεωρούμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού  Ηνωμένων Εθνών είναι το πλέον αρμόδιο όργανο να κινήσει διαδικασίες  για την θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος και ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης παγκοσμίως για τα νόμιμα αδειοδοτημένα μικρά καταλύματα που δεν ονομάζονται ξενοδοχεία και δεν ανήκουν στην κατηγορία των «αστεριών».

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πρώτον ο επισκέπτης να μπορεί να αναγνωρίζει εύκολα τόσο την μορφή του καταλύματος που αναζητεί όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και δεύτερον τα νόμιμα αδειοδοτημένα μικρά καταλύματα να ξεχωρίσουν από τα «σπίτια» τύπου Airbnb, τα οποία αυξάνονται συνεχώς δημιουργώντας έναν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό στις νόμιμες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.                

Κατόπιν των ανωτέρω, θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια συνάντηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών και θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν είχαμε την στήριξη σας σ ΄ αυτή μας την προσπάθεια.»

Facebook Twitter Linkedin

( 1 )

avatar
Ευγενία Καμολίνου 28/04/2020 12:50:33
Την καταργηση των αστεριων την εκανε η Booking.com απο τη στιγμη που εβαλε τα ακινητα βραχυχρονιας μισθωσης στις λιστες της και οχι γιατι ακουσε την ΣΕΤΚΕ!!!
Επικροτήστε Αποδοκιμάστε
0
Συνολικά: 1 | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 28/01 16:55

  Η Ε.Ε. εγκρίνει την υπό όρους εξαγορά της Kustomer από τη Meta (πρώην Facebook)

 2. 28/01 14:28

  Η Air France αυτοματοποιεί τον έλεγχο των γαλλικών πιστοποιητικών εμβολιασμού στις εσωτερικές πτήσεις

 3. 28/01 14:24

  Η Royal Caribbean παραλαμβάνει το πιο καινοτόμο κρουαζιερόπλοιό της, Wonder of the Seas

 4. 28/01 13:58

  CLIA: Σχεδόν ολική επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων τον Αύγουστο του 2022

 5. 28/01 12:37

  TUI Ην. Βασιλείου: Αναμένει "έκρηξη" κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές αυτό το Σαββατοκύριακο

 6. 28/01 12:12

  'Τουρισμός για Όλους" | Πληρωμές: Χωρίς υποβολή ενημεροτήτων - Ακατάσχετο & ασυμψήφιστο πληρωμών

 7. 28/01 11:32

  Austrian: Πτήσεις προς 19 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2022 – Νέα σύνδεση με Καβάλα

 8. 28/01 11:12

  Εμβολιαστικός τουρισμός: Υψηλή ζήτηση Ρώσων για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη

 9. 28/01 10:48

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Σε επίπεδα 2019 επιστρέφουν οι πτήσεις για τη σεζόν του 2022

 10. 28/01 10:27

  Palladium Hotel Group: Αναζήτηση ξενοδοχείων στην Ελλάδα

 11. 28/01 09:38

  Χαλκιδική: Σαν όνειρο θερινής νυκτός

 12. 28/01 09:28

  Οι Σέρρες της φυσικής ομορφιάς, των παραδόσεων και της πλούσιας ιστορίας

 13. 28/01 09:07

  Eπιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Γλυφάδα και Αθήνα

 14. 28/01 09:05

  Wyndham Hotels: Ισχυρό άρωμα γυναίκας με το πρόγραμμα Women Own The Room

 15. 28/01 09:05

  Αποφάσεις για μετατροπές κτιρίων σε Βόλο και Κω με ξενοδοχειακό ενδιαφέρον

 16. 28/01 09:00

  Ιταλία | Χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τον Φεβρουάριο

 17. 28/01 08:52

  Γιατί το Θιβέτ πενταπλασίασε τον τουρισμό του

 18. 27/01 15:31

  Αγγλία:Τέλος στις μάσκες και στους περιορισμούς

 19. 27/01 13:48

  Ο πληθωρισμός οδηγεί στην φτώχεια πολλούς Βρετανούς

 20. 27/01 12:43

  Airbnb: 20 εκατ. δολάρια για αποζημιώσεις επισκεπτών που ακυρώθηκε η κράτησή τους λόγω COVID

 21. 27/01 12:24

  Πιερία: Ο προορισμός που σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου

 22. 27/01 12:13

  Έδεσσα: Η ελληνική «πόλη των νερών» που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

 23. 27/01 11:16

  Ρωσικός τουρισμός | Με εκπτώσεις έως 55% οι προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το 2022 - Οι δημοφιλείς προορισμοί

 24. 27/01 10:42

  Πράσινος προορισμός γίνεται το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου - "πράσινο αστέρι" στα ξενοδοχεία

 25. 27/01 10:37

  On the Beach: Ρεκόρ διετίας στις κρατήσεις διακοπών στη Βρετανία - Απογειώνονται Ρόδος και Κρήτη

 26. 27/01 09:43

  Ξενοδοχεία | Μεγαλομέτοχος της Four Seasons o Μπιλ Γκέιτς

 27. 27/01 09:33

  Ε.Ε. | Ψηφιακά δικαιώματα και ψηφιακές αρχές για όλους τους κατοίκους της ΕΕ

 28. 27/01 09:15

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Το αναπτυξιακό όραμα έως το 2025 και η θέση του τουρισμού

 29. 27/01 09:15

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ζαγόρι

 30. 27/01 09:10

  Eurostat: Ραγδαία αύξηση των διαδικτυακών μαθημάτων στην ΕΕ

 31. 27/01 09:05

  Eπιχορηγήσεις 2 δύο ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κω

 32. 27/01 09:00

  Πώς θα επηρεάσει η άνοδος της Ασίας τα διεθνή ταξίδια

 33. 26/01 17:24

  Holidaycheck: Διεθνείς διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Atrium στη Ρόδο

 34. 26/01 17:06

  Ο Δήμος Ναυπλιέων σχολιάζει την παγκόσμια διάκρισή του από την Booking.com

 35. 26/01 15:59

  Ευρωβαρόμετρο: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη πρόκληση- Ανεργία και μεταναστευτικό "καίνε" τους Έλληνες

 36. 26/01 15:52

  Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

 37. 26/01 15:44

  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις οδικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς

 38. 26/01 13:20

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

 39. 26/01 13:02

  Κύπρος | Διαδικτυακή παρουσίαση 12 σχεδίων επιχορηγήσεων

 40. 26/01 12:23

  ΕΕ | Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αρκεί για τα ταξίδια- όχι άλλοι περιορισμοί

 41. 26/01 11:58

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

 42. 26/01 11:39

  Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

 43. 26/01 11:20

  Ενώσεις μεταφορών και τουρισμού: Έκκληση προς τα κράτη της ΕΕ να ευθυγραμμίσουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες

 44. 26/01 11:10

  Συμβούλιο της ΕΕ: Περιορισμοί με βάση την ατομική υγεία και όχι την περιοχή προέλευσης του ταξιδιώτη

 45. 26/01 10:52

  Όμιλος Sani/Ikos: Συνεντεύξεις σε πόλεις της Β. Ελλάδος για πρόσληψη προσωπικού

 46. 26/01 10:50

  Φύση και ιστορία σε ένα ταξίδι: Απόδραση στο Κιλκίς

 47. 26/01 10:43

  ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη

 48. 26/01 10:34

  Θεσσαλονίκη: Εκεί που χτυπά η καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας

 49. 26/01 10:07

  Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

 50. 26/01 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας

 51. 26/01 09:05

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

 52. 26/01 09:00

  Hilton: Η ανάπτυξη ως αντίδοτο στην πανδημία και εφόδιο για το μέλλον του κλάδου

 53. 26/01 08:54

  Ολλανδία: Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών

 54. 26/01 08:51

  Ταξίδια στο εξωτερικό και συνάλλαγμα: Τι πρέπει να προσέξει ο ταξιδιώτης του σήμερα

 55. 25/01 20:34

  Aegean - Olympic | Περιορισμένες τροποποιήσεις πτήσεων την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου - ποιες ακυρώνονται

 56. 25/01 20:14

  Οι "Γαστρονομικές Κοινότητες" του Γιώργου Πίττα παρουσιάζονται στην HORECA 2022

 57. 25/01 15:41

  MSC και Lufthansa διεκδικούν την ITA Airways

 58. 25/01 15:31

  ΤUI: Νέες συνδέσεις από το Αμβούργο προς Ηράκλειο, Κω και διεύρυνση θέσεων προς Ρόδο

 59. 25/01 14:06

  ΠΟΤ: Γιατί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν λειτουργούν

 60. 25/01 13:52

  Booking.com: Το Ναύπλιο η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2022

 61. 25/01 12:26

  ETC: Οι αξίες των ταξιδιωτών καθορίζουν την κράτηση «πράσινων» διακοπών – Οι 4 ομάδες ταξιδιωτών

 62. 25/01 11:47

  Αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

 63. 25/01 11:19

  Ε.Ε. | Προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή

 64. 25/01 10:34

  Aegean - Olympic | Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη

 65. 25/01 09:52

  Βρετανικός τουρισμός | Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες- Ανοίγουν οι κρατήσεις τον Φεβρουάριο

 66. 25/01 09:26

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

 67. 25/01 09:24

  Πράσινο φως για υπομίσθωση ακινήτου του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

 68. 25/01 09:23

  Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

 69. 25/01 09:21

  Ψηφιακό Ταξίδι στη Σπιναλόγκα

 70. 25/01 09:19

  Βέλγιο: Aυξήσεις μισθών και εκτιμήσεις για καλύτερη πορεία της οικονομίας μετά το α' τρίμηνο

 71. 24/01 15:50

  Ημαθία: Ένας μοναδικός συνδυασμός των θησαυρών της φύσης και της ιστορίας

 72. 24/01 15:45

  LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτη

 73. 24/01 13:43

  Η «έξω από τα δόντια» άποψη του πρώην «μεγάλου αφεντικού» του T. Cook για το μέλλον του τουρισμού

 74. 24/01 12:53

  Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

 75. 24/01 12:42

  ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

 76. 24/01 11:45

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

 77. 24/01 11:34

  Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

 78. 24/01 11:28

  «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»...

 79. 24/01 11:03

  Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

 80. 24/01 10:44

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

 81. 24/01 10:42

  Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

 82. 24/01 10:32

  Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

 83. 24/01 09:58

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

 84. 24/01 08:31

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 85. 24/01 08:27

  Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

 86. 24/01 08:25

  Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

 87. 24/01 08:22

  Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

 88. 24/01 08:20

  To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

 89. 23/01 09:05

  Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

 90. 23/01 09:05

  Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

 91. 23/01 08:16

  Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

 92. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 93. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 94. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 95. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 96. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 97. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 98. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 99. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 100. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021