Α. Θωμόπουλος στο Tornos News: Πώς η Θεσσαλονίκη θα γίνει ποιοτικός προορισμός city break

Α. Θωμόπουλος στο Tornos News: Πώς η Θεσσαλονίκη θα γίνει ποιοτικός προορισμός city break

Η αύξηση των τουριστικών αφίξεων τα τελευταία χρόνια δεν "αποτυπώθηκε" στις οικονομικές επιδόσεις των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης. Μόνο το 2014 το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ.Αρiστοτέλης Θωμόπουλος στη συνέντευξή του στο Tornos News αποδίδει αυτήν τη υστέρηση όχι μόνο στη χαμηλή μέση απόλυτη πληρότητα (62%), αλλά και στην αποβιομηχάνιση της περιοχής, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και τη συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει ο προορισμός με αποτέλεσμα να προσελκύει τουρίστες αντίστοιχης οικονομικής επιφάνειας, πάντως όχι ανώτερης που είναι ο στόχος ως ΕΞΘ.

Γι αυτό το λόγο υπογραμμίζει την ανάγκη συντονισμένων κινήσεων εξωστρέφειας από όλους και κυρίως κινήσεων για τη βελτίωση της εικόνας του προορισμού, αναφέροντας συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που θα διαβάσετε στη συνέχεια.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να καθιερωθεί ως προορισμός για όλο το χρόνο, με την ενίσχυση του corporate αλλά και του συνεδριακού τουρισμού (mice) και του leisure τουρισμού όλες τις χρονικές περιόδους. "Άρα", τονίζει, "χρειάζονται περισσότερα γεγονότα, events, εκθέσεις και συνέδρια, βελτίωση της εικόνας της πόλης για προσέλκυση περισσότερων τουριστών με υψηλότερο εισόδημα, προώθηση της κρουαζιέρας με δημιουργία home port στο λιμάνι, δημιουργία ακτοπλοϊκών συνδέσεων καθώς η Θεσσαλονίκη είναι αποκομμένη από τα νησιά είναι προϋποθέσεις ώστε να καθιερωθεί η πόλη ως δωδεκάμηνος προορισμός."

Διαβάστε τη συνέντευξη:

-Η Θεσσαλονίκη καταγράφει τα τελευταία χρόνια μια σημαντική αύξηση των αφίξεων,ωστόσο οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της δεν ευθυγραμμίζονται με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης. Τι φταίει και υπάρχει αυτή η υστέρηση; Πώς μπορούν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης να αυξήσουν τα έσοδα;

-Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η μόνη χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε μια αξιοσημείωτη αύξηση τόσο στις διανυκτερεύσεις ατόμων (16,75%), όσο και στις διανυκτερεύσεις δωματίων (11,24%) ήταν το 2014 σε σχέση με το 2013. Εκείνη τη χρονιά, πράγματι η Θεσσαλονίκη είχε σημειώσει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης όσον αφορά στις επιδόσεις της σε απόλυτους αριθμούς διανυκτερεύσεων, μετά όμως από μια πενταετία που η τουριστική κίνηση είχε σημαδευτεί από ύφεση, ανάσχεση στους ρυθμούς των κρατήσεων και αρνητικούς δείκτες στα έσοδα (ανά διαθέσιμο δωμάτιο, μέση τιμή δωματίου κλπ).

Παρατηρούμε ότι πέρυσι, το 2015, η διψήφια αυτή δυναμική σταμάτησε εξαιτίας πολλών αρνητικών παραγόντων που δημιούργησαν προσκόμματα στον τουρισμό (πολιτική και οικονομική αστάθεια, τρεις φορές κάλπες, σενάρια για grexit), με αποκορύφωμα την επιβολή των capital controls. Άρα, το θετικό κλίμα του 2014 δεν πρόλαβε να σχηματοποιηθεί το 2015 που ήταν ούτως ή άλλως μια ασφυκτική χρονιά για τις επιχειρήσεις, ανακόπηκε βίαια και κατέληξε σε μικρό, μονοψήφιο θετικό πρόσημο σε διανυκτερεύσεις, RevPar και τιμές δωματίων. Για τη μειωμένη οικονομική απόδοση των ξενοδοχείων ευθύνεται όχι μόνο η χαμηλή μέση απόλυτη πληρότητα (62%), αλλά και η αποβιομηχάνιση, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και η συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει ο προορισμός με αποτέλεσμα να προσελκύει τουρίστες αντίστοιχης οικονομικής επιφάνειας, πάντως όχι ανώτερης που είναι ο δικός μας στόχος ως ΕΞΘ.

Για να βελτιωθούν λοιπόν τα έσοδα του προορισμού χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους, συντονισμένες κινήσεις εξωστρέφειας και κυρίως βελτίωση της εικόνας του προορισμού με ολοκλήρωση των εργασιών του μετρό και «βαθιές ανάσες» στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, αναβάθμιση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, περισσότερη ευταξία μέσα στην πόλη (ελεύθερο χώρο σε πεζοδρόμια και πλατείες από «άναρχα» τραπεζοκαθίσματα, καλύτερο φωτισμό σε υποβαθμισμένες περιοχές, πιο καθαρή Θεσσαλονίκη κ.α.). Μόνο έτσι θα καταφέρει η πόλη να αναβαθμιστεί σε ποιοτικό city break προορισμό για επισκέπτες υψηλότερων εισοδημάτων και να τονωθεί έτσι η τοπική οικονομία που προσπαθεί να κρατήσει όσες δυνάμεις της απομένουν, επιβιώνοντας με δυσκολία ανάμεσα στις Συμπληγάδες των αρνητικών συνεπειών της κρίσης.

-Παρακολουθούμε τις συνεχείς δράσεις της Ένωσής σας στις διεθνείς αγορές για την αύξηση των αφίξεων. Σε ποιες αγορές οι δράσεις αυτές απέφεραν το καλύτερο αποτέλεσμα;

-Οι προσπάθειες που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η ΕΞΘ, ρίχνοντας όλο το βάρος στην εξωστρέφεια, αποδίδουν διαρκώς καινούργιους καρπούς που καταλήγουν σε προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Στοχεύοντας συστηματικά σε συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού, ο προορισμός έχει αρχίσει να καταλαμβάνει «χώρο» στη συνείδηση του ταξιδιωτικού κοινού διεθνώς. Οι προσπάθειές μας που συνεχίστηκαν και πέρυσι με επιμονή και επαγγελματική συνέπεια, το αναβαθμισμένο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο της ΕΞΘ με «κυνήγι» νέων αλλά και παραδοσιακών αγορών, η εντατικοποίηση ενεργειών μάρκετινγκ και προβολής του προορισμού οδήγησαν σε αύξηση των διανυκτερεύσεων επισκεπτών από χώρες όπως η Τουρκία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, οι Βαλκανικές χώρες και θα έλεγα και η Ιταλία που διατηρεί σχεδόν την ίδια δυναμική. Και όλα τα παραπάνω για να ανατρέψουμε τα αρνητικά σημεία ενός τουριστικά αβέβαιου κλίματος το 2015, αν σκεφτεί κανείς το μεγάλο ανταγωνισμό που αντιμετωπίσαμε και τις αντιξοότητες από τις οικονομικοπολιτικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στη χώρα.

Οι εκτιμήσεις για το 2016

-Ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις για την εξέλιξη της εφετινής χρονιάς στη Θεσσαλονίκη; Τι δείχνουν οι πρώτες κρατήσεις;

-Η αγορά αυτή τη στιγμή είναι πολύ «μουδιασμένη» και οι όποιες προβλέψεις για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης είναι παρακινδυνευμένες. Ο Ιανουάριος ήταν ένας «διστακτικός» μήνας για τη Θεσσαλονίκη. Η κίνηση στα ξενοδοχεία αυξήθηκε για ένα τριήμερο εξαιτίας της Agrotica, που κι αυτή όμως εμποδίστηκε από τις κινητοποιήσεις. Αν τα μπλόκα στα τελωνεία και στις εθνικές οδούς διαρκέσουν για πολύ ακόμα, τότε σίγουρα θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ανάσχεση στις κρατήσεις.

Ήδη επισκέπτες από την Ελλάδα ή τα γειτονικά Βαλκάνια και την Τουρκία δεν το ρισκάρουν να έρθουν οδικώς και να ταλαιπωρηθούν. Από την άλλη, το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι θέματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, όπως και την πρωτογενή παραγωγή και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με συμπάθεια οι όποιες διαμαρτυρίες, αρκεί όμως να μην είναι σε βάρος άλλων επαγγελματικών ομάδων, οξύνοντας τα προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς. Πάντως ζητήματα όπως το προσφυγικό, οι κινητοποιήσεις, σενάρια για πρόωρες εκλογές ακόμα και εξόδου της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν, κάνουν τον κίνδυνο για περαιτέρω μείωση του ήδη περιορισμένου τζίρου, να μοιάζει περισσότερο ορατός.

-Ποιες είναι οι βασικές εθνικότητες πελατών των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης;

-Οι επισκέπτες μας είναι κατά ένα ποσοστό 50% Έλληνες και το υπόλοιπο 50% ξένοι. Εκτός από τους Κύπριους που σταθερά μας προτιμούν, στις πρώτες θέσεις των αλλοδαπών συναντάμε Τούρκους, αρκετούς Αμερικανούς πέρυσι, Γερμανούς και Βαλκάνιους (Σέρβους, Βούλγαρους κυρίως, αλλά και Ρουμάνους). Κατά την τελευταία διετία χάσαμε χιλιάδες διανυκτερεύσεις Ρώσων λόγω της κατάστασης που έχει να κάνει με τη χώρα τους. Σταθεροί πελάτες μας είναι ακόμα οι Ιταλοί, αλλά και οι Ισραηλινοί οι οποίοι όμως παρουσίασαν πέρυσι οριακή μείωση

-Τι, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να γίνει ώστε να καθιερωθεί η πόλη ως προορισμός 12 μηνών;

-Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός 12 μηνών που στηρίζεται κυρίως στο city break. Τα βασικά χαρακτηριστικά του προορισμού είναι ο επαγγελματικός και επιχειρηματικός τουρισμός (corporate) κατά τους χειμερινούς, φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες και ο τουρισμός αναψυχής (leisure) κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες. Για να καθιερωθεί η πόλη ως προορισμός για όλο το χρόνο χρειάζεται ενίσχυση του corporate αλλά και του συνεδριακού τουρισμού (mice), όπως και ενίσχυση του leisure τουρισμού όλες τις χρονικές περιόδους. Άρα περισσότερα γεγονότα, events, εκθέσεις και συνέδρια, βελτίωση της εικόνας της πόλης για προσέλκυση περισσότερων τουριστών με υψηλότερο εισόδημα, προώθηση της κρουαζιέρας με δημιουργία home port στο λιμάνι, δημιουργία ακτοπλοϊκών συνδέσεων καθώς η Θεσσαλονίκη είναι αποκομμένη από τα νησιά είναι προϋποθέσεις ώστε να καθιερωθεί η πόλη ως δωδεκάμηνος προορισμός.

-Σε ποια πλεονεκτήματα της πόλης επικεντρώνεται η πολιτική μάρκετινγκ, που ακολουθείται και ποιες νέες δράσεις πρέπει να περιμένουμε;

-Η μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης, η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της, τα μνημεία Unesco, η εγγύτητα με τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, το μεγάλο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, η γαστρονομία, η διασκέδαση και το shopping είναι τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας έναντι άλλων προορισμών. Στην ΕΞΘ συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο και δίνουμε έμφαση στην εξωστρέφεια, «κυνηγώντας» ακόμα περισσότερο αγορές - στόχους με παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθεσιακές διοργανώσεις, με πραγματοποίηση ταξιδίων εξοικείωσης για πράκτορες και δημοσιογράφους (fam/press trips), με κοινές δράσεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την προώθηση του προορισμού στο εξωτερικό κ.α.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 06/02 17:59

  IATA | Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν εμποδίζουν την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών

 2. 06/02 17:45

  Η Ελευσίνα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 - 15.000 επισκέπτες, 500 καλλιτέχνες, 800 συμμετέχοντες στις Πομπές

 3. 06/02 16:21

  Τσελέντης στον ΣΚΑΪ: Εκτιμήσεις για 15.000 νεκρούς στην Τουρκία - «Δεν θα βιώσουμε ποτέ τέτοιες εικόνες στην Ελλάδα»

 4. 06/02 15:59

  Τουρισμός: Οι Γερμανοί προτιμούν να κόβουν έξοδα στον προορισμό παρά να μην ταξιδέψουν καθόλου

 5. 06/02 15:02

  ΠΟΞ | Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του ξενοδόχου Τηλέμαχου Γρηγοριάδη

 6. 06/02 14:57

  Τουρκία: Αυξημένες έως και 60% οι τιμές των ξενοδοχείων στο Μπόντρουμ το καλοκαίρι του 2023

 7. 06/02 14:49

  Ο Μπάιντεν βάζει φρένο στις παραπλανητικές χρεώσεις των ξενοδοχείων all in και των αεροπορικών εταιριών

 8. 06/02 14:17

  ΕΟΤ: Τουριστική εκδήλωση Ελλάδας-Ισραήλ στο Τορόντο για προβολή της χώρας μας στον Καναδά

 9. 06/02 13:54

  Ενιαίο μέτωπο ξενοδόχων, συνδικαλιστών και εργαζομένων στη Ρόδο για την κάλυψη των θέσεων εργασίας

 10. 06/02 13:44

  FedHATTA/ HATTA: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την ASTA – Σε γερές βάσεις ο τουρισμός μεταξύ Ελλάδας – Αμερικής

 11. 06/02 13:42

  Κινεζικός τουρισμός: Εκτόξευση των διεθνών ταξιδιών μέχρι το 2030 – Δεν τους ικανοποιούν πια τα ομαδικά tour

 12. 06/02 12:51

  Οι δύο μεγάλοι μνηστήρες για την πτωχευμένη Flybe

 13. 06/02 12:26

  Άνοιξε ο δρόμος για να λειτουργήσει ξανά στην παραλία της Ζαχάρως το τουριστικό περίπτερο "Παρά θιν αλός"

 14. 06/02 11:04

  H Αθήνα επανεργοποιεί τις απευθείας πτήσεις με την Κίνα - 3 ευρωπαϊκές πόλεις αύξησαν τις πτήσεις έναντι του 2019

 15. 06/02 10:10

  Η Αθήνα 6η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή πόλη για τους Αμερικανούς το 2023

 16. 06/02 09:22

  Βιβλική καταστροφή σε Τουρκία - Συρία: Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό 7,8 Ρίχτερ - Βίντεο

 17. 06/02 08:58

  Αθλητική εκδήλωση Γεντίκι Trail στη Λάρισα

 18. 06/02 08:27

  Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Χανιά

 19. 06/02 08:13

  Πράσινο φως για επανάχρηση του χαρακτηρισμένου ως μνημείου ξενοδοχείου Ξενία Χίου

 20. 06/02 08:11

  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Πρόβλεψη για υλοποίηση 475 έργων και δράσεων το 2023

 21. 06/02 08:01

  Αδελφοποίηση Άργους – Μυκηνών με την ισραηλινή περιοχή Jezreel Valley

 22. 05/02 13:44

  Με το «δεξί» μπήκε ο ελληνικός τουρισμός το 2023 - Τι λένε οι ξενοδόχοι για το «Εarly Bookings»

 23. 05/02 13:32

  Υπόθεση χρόνου τα επιβατικά αεροπλάνα υδρογόνου

 24. 05/02 08:43

  Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί

 25. 05/02 08:41

  Αίγυπτος: Επενδυτικές ευκαιρίες 30 δισ. δολ. στον τουριστικό τομέα

 26. 04/02 18:44

  Η Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης | Τελετή έναρξης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 27. 04/02 18:38

  Η Δυτική Μακεδονία το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Υπ. Τουρισμού

 28. 04/02 12:53

  TripAdvisor | Παγκόσμιος τουρισμός: Τα ταξίδια η απόλυτη προτεραιότητα των πολιτών - το 95% μειώνει άλλες δαπάνες για τις διακοπές

 29. 04/02 08:41

  Οι τιμές των εισιτηρίων στα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης για το 2023

 30. 04/02 08:40

  Ισπανία: 105 δισ. ευρώ οι δαπάνες για τρόφιμα, ποτά και καταναλωτικά προϊόντα τo 2022

 31. 03/02 18:19

  8 επενδυτικά σχέδια ενδιαφέρονται για το λιμάνι του Βόλου

 32. 03/02 18:01

  Ξενοδοχειακή Ημέρα Καριέρας 2023 στην Πιερία

 33. 03/02 17:46

  Άγριο μαλλιοτράβηγμα σε πτήση – Γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στο παράθυρο (βίντεο)

 34. 03/02 16:16

  FTI: Έμφαση σε μικρότερα ελληνικά νησιά το 2023 και προσθήκη νέων ελληνικών ξενοδοχείων

 35. 03/02 15:14

  Ιππικό υπερθέαμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Περήφανα άλογα κάλπασαν στους δρόμους (βίντεο – φωτογραφίες)

 36. 03/02 14:43

  Ελληνικός τουρισμός: Κατά 11,5% θα αναπτύσσεται κάθε χρόνο η αγορά πολυτελών ταξιδιών στην Ελλάδα μέχρι το 2030

 37. 03/02 14:06

  Mια Ελληνίδα που διαπρέπει στις ΗΠΑ, επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 38. 03/02 13:28

  Το Άμστερνταμ βάζει τέλος στα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης

 39. 03/02 12:29

  TUS Airways | Πτήσεις από Λάρνακα προς Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Κέρκυρα

 40. 03/02 11:58

  Emirates | Δοκιμαστική πτήση-ορόσημο με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο

 41. 03/02 11:52

  Κατώτατος μισθός: Οι προτάσεις των φορέων και η διαδικασία για την τελική εισήγηση

 42. 03/02 11:34

  Ε.Ξ. Ηρακλείου | Διαπραγματεύσεις για υπογραφή της νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

 43. 03/02 10:25

  Τουρισμός 2023 | Η Ελλάδα στο top10 των ευρωπαϊκών χωρών για τους ταξιδιώτες από τις άλλες ηπείρους

 44. 03/02 08:52

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για δύο νέα ξενοδοχεία σε Μυτιλήνη και Σύβοτα

 45. 03/02 08:50

  Ολλανδία: Αύξηση ρεκόρ στους μισθούς αλλά το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε

 46. 03/02 08:47

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δράσεις για την προσέλκυση περισσότερων κινηματογραφικών παραγωγών

 47. 03/02 08:44

  Ισπανία: Στο 5,8% ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Ιανουάριο

 48. 03/02 08:41

  Γιατί μειώθηκε η ανεργία στη Γαλλία

 49. 02/02 18:16

  Ξυπνάει το ηφαίστειο Κολούμπος της Σαντορίνης

 50. 02/02 17:02

  Αθηναϊκά ξενοδοχεία 2022 | -10,7% η μέση πληρότητα έναντι του 2019, αλλά ο Δεκέμβριος ξεπέρασε τα προπανδημικά επίπεδα

 51. 02/02 15:37

  FedHATTA/ HATTA | Νέες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας με την Αλβανία

 52. 02/02 15:26

  Το παράδοξο της Τουρκίας: Στόχος για 90 εκατ. τουρίστες το 2028 αλλά και 100% επίτευξη των στόχων αειφόρου τουρισμού

 53. 02/02 14:50

  Η Crystal Cruises ξαναγεννιέται με νέα ονομασία και όραμα - Από την Αθήνα οι πρώτες κρουαζιέρες

 54. 02/02 13:26

  Βασίλης Κικίλιας: H σεζόν θα έχει ξεκινήσει σε όποιο χρόνο και αν πραγματοποιηθούν οι εκλογές

 55. 02/02 13:21

  Ευρωπαϊκός τουρισμός 2023: Σταδιακή επιστροφή των Κινέζων και επαναφορά των Αμερικανών το α’ τετράμηνο

 56. 02/02 12:50

  Dusit Suites Athens: Ανοίγει στην Αθήνα το πρώτο ξενοδοχείο της Ταϊλανδικής αλυσίδας Dusit Hotels στην Ευρώπη

 57. 02/02 12:10

  «Στον αέρα» η νέα αναβαθμισμένη εταιρική ιστοσελίδα του ΕΟΤ

 58. 02/02 10:39

  Το superyacht των 86 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί να «πετάξει» πάνω από το νερό - Φωτογραφίες

 59. 02/02 09:28

  Τουρισμός | Ονειρεμένα ταξίδια με οργανωμένα πακέτα διακοπών θέλουν το 2023 οι Βρετανοί- στις top επιλογές η Ελλάδα

 60. 02/02 08:58

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Καστροσυκιά

 61. 02/02 08:51

  Airbnb | Πώς τα πολιτιστικά ταξίδια ξεκλειδώνουν τουριστικά οφέλη για τις κοινότητες της ΕΕ

 62. 02/02 08:40

  Vegan τάσεις στα εστιατόρια της Ευρώπης, ακόμη και στα ελληνικά

 63. 02/02 08:32

  Ισπανία: Στα 1.080 ευρώ ο κατώτατος μισθός

 64. 02/02 06:43

  Κως και Ρόδος στους ρυθμούς του Καρναβαλιού

 65. 01/02 18:41

  Γερμανικοί φόβοι για πόλεμο και εκτός Ουκρανίας - το 34% φοβάται εισβολή της Ρωσίας στη Γερμανία

 66. 01/02 18:11

  Πτώχευσε η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flyr - είχε πτήσεις και προς Ελλάδα

 67. 01/02 17:35

  Νέα 3ετής συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας AEGEAN και TUI France για πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λιλ

 68. 01/02 15:57

  Ελλάδα - Αλβανία: Κοινές δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος τους 

 69. 01/02 14:14

  WWF: 15.000 νέα φυτά στο Σούνιο- Έργο πρότυπης αποκατάστασης

 70. 01/02 13:42

  Τουρκικός τουρισμός | Στα επίπεδα του 2019 οι αφίξεις το 2022- σχέδιο για ανάδειξη 9 προορισμών και 20 επιμέρους προϊόντων

 71. 01/02 13:29

  ΞΕΕ | Οι τελευταίες τάσεις στα ξενοδοχεία στο 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας

 72. 01/02 13:16

  Από τον ήλιο το 13% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2022 - Οι Top5 χώρες

 73. 01/02 13:05

  Ανακατασκευή του αναψυκτηρίου στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

 74. 01/02 12:56

  Νέα Υπουργική Απόφαση για τα ύψη των κτιρίων

 75. 01/02 12:28

  4 ξενοδοχεία προβλέπει το Master Plan του Λιμένα Πειραιά

 76. 01/02 12:12

  «Τουρισμός για όλους» | 125.000 νέοι δικαιούχοι, 400.000 συνολικά

 77. 01/02 12:00

  Η κρουαζιέρα πολυτελείας αναδεικνύει νέους προορισμούς - Στη Θεσσαλονίκη το έβδομο Posidonia Sea Tourism Forum

 78. 01/02 11:04

  2013 – 2023: 10 χρόνια Marketing Greece

 79. 01/02 10:30

  Ευρωβαρόμετρο | Το μέσο ανάκαμψης NextGenerationEU ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών

 80. 01/02 10:04

  Παράταση NOTAM με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα.

 81. 01/02 09:50

  Πώς οι επιχειρήσεις επωφελούνται από τα συστήματα της Planet!

 82. 01/02 08:20

  Κατεδάφιση κτιρίου με χρήση ξενοδοχείου στην Κομοτηνή - Νέο ξενοδοχείο στη Νάξο

 83. 01/02 08:18

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στους οικισμούς Πλαταριάς και Πογωνιάς

 84. 01/02 08:15

  Διαγωνισμός για λειτουργία καντίνα στον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής

 85. 01/02 08:13

  Διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας-Αφρικής

 86. 01/02 08:07

  Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στη Λάρισα

 87. 31/01 19:19

  Γερμανία: Ζήτηση-σοκ τον Ιανουάριο για διακοπές – Πωλήσεις πάνω από το 2019, με αμείωτο ρυθμό από τον Δεκέμβριο!

 88. 31/01 18:47

  Γερμανικός τουρισμός: Ακόμα και οι παντρεμένοι θέλουν να ταξιδέψουν μόνοι το 2023! 7 στους 10 επιθυμούν μοναχικά ταξίδια

 89. 31/01 18:39

  Προσφορά, από τον Δ, Μελισσανίδη, για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο - Αθλητικές και ήπιες τουριστικές χρήσεις

 90. 31/01 18:22

  Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

 91. 31/01 18:15

  Στα Aria Hotels τo boutique ξενοδοχείο Villa Selena στη Σύρο

 92. 31/01 17:49

  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων: Ημέρα καριέρας 2023 στα Χανιά

 93. 31/01 17:43

  Η νέα διευθύντρια της έκθεσης ΙΤΒ

 94. 31/01 14:40

  Sunweb: Επέστρεψαν οι προκρατήσεις τον Ιανουάριο του 2023 – Η Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των Ολλανδών

 95. 31/01 14:29

  Apollo: Εάν οι πωλήσεις συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς, η Ελλάδα θα βγει sold out πριν το καλοκαίρι!

 96. 31/01 13:37

  Τουρισμός: Η κρίση ακρίβειας οδηγεί τους Βρετανούς σε διακοπές εκτός υψηλής σεζόν

 97. 31/01 13:25

  Βασίλης Κικίλιας: Αεροπορική σύνδεση 4 νέων ελληνικών προορισμών με Βελιγράδι

 98. 31/01 12:58

  Τουρισμός: Πού και με ποια κίνητρα θα ταξιδέψουν το 2023 οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες

 99. 31/01 12:28

  Τουρισμός | Γερμανοί συνταξιούχοι κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της Αττάλειας το χειμώνα

 100. 31/01 11:48

  Στις 18 Μαρτίου το Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής