Α. Θωμόπουλος στο Tornos News: Πώς η Θεσσαλονίκη θα γίνει ποιοτικός προορισμός city break

Α. Θωμόπουλος στο Tornos News: Πώς η Θεσσαλονίκη θα γίνει ποιοτικός προορισμός city break

Η αύξηση των τουριστικών αφίξεων τα τελευταία χρόνια δεν "αποτυπώθηκε" στις οικονομικές επιδόσεις των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης. Μόνο το 2014 το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ.Αρiστοτέλης Θωμόπουλος στη συνέντευξή του στο Tornos News αποδίδει αυτήν τη υστέρηση όχι μόνο στη χαμηλή μέση απόλυτη πληρότητα (62%), αλλά και στην αποβιομηχάνιση της περιοχής, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και τη συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει ο προορισμός με αποτέλεσμα να προσελκύει τουρίστες αντίστοιχης οικονομικής επιφάνειας, πάντως όχι ανώτερης που είναι ο στόχος ως ΕΞΘ.

Γι αυτό το λόγο υπογραμμίζει την ανάγκη συντονισμένων κινήσεων εξωστρέφειας από όλους και κυρίως κινήσεων για τη βελτίωση της εικόνας του προορισμού, αναφέροντας συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που θα διαβάσετε στη συνέχεια.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να καθιερωθεί ως προορισμός για όλο το χρόνο, με την ενίσχυση του corporate αλλά και του συνεδριακού τουρισμού (mice) και του leisure τουρισμού όλες τις χρονικές περιόδους. "Άρα", τονίζει, "χρειάζονται περισσότερα γεγονότα, events, εκθέσεις και συνέδρια, βελτίωση της εικόνας της πόλης για προσέλκυση περισσότερων τουριστών με υψηλότερο εισόδημα, προώθηση της κρουαζιέρας με δημιουργία home port στο λιμάνι, δημιουργία ακτοπλοϊκών συνδέσεων καθώς η Θεσσαλονίκη είναι αποκομμένη από τα νησιά είναι προϋποθέσεις ώστε να καθιερωθεί η πόλη ως δωδεκάμηνος προορισμός."

Διαβάστε τη συνέντευξη:

-Η Θεσσαλονίκη καταγράφει τα τελευταία χρόνια μια σημαντική αύξηση των αφίξεων,ωστόσο οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της δεν ευθυγραμμίζονται με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης. Τι φταίει και υπάρχει αυτή η υστέρηση; Πώς μπορούν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης να αυξήσουν τα έσοδα;

-Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η μόνη χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε μια αξιοσημείωτη αύξηση τόσο στις διανυκτερεύσεις ατόμων (16,75%), όσο και στις διανυκτερεύσεις δωματίων (11,24%) ήταν το 2014 σε σχέση με το 2013. Εκείνη τη χρονιά, πράγματι η Θεσσαλονίκη είχε σημειώσει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης όσον αφορά στις επιδόσεις της σε απόλυτους αριθμούς διανυκτερεύσεων, μετά όμως από μια πενταετία που η τουριστική κίνηση είχε σημαδευτεί από ύφεση, ανάσχεση στους ρυθμούς των κρατήσεων και αρνητικούς δείκτες στα έσοδα (ανά διαθέσιμο δωμάτιο, μέση τιμή δωματίου κλπ).

Παρατηρούμε ότι πέρυσι, το 2015, η διψήφια αυτή δυναμική σταμάτησε εξαιτίας πολλών αρνητικών παραγόντων που δημιούργησαν προσκόμματα στον τουρισμό (πολιτική και οικονομική αστάθεια, τρεις φορές κάλπες, σενάρια για grexit), με αποκορύφωμα την επιβολή των capital controls. Άρα, το θετικό κλίμα του 2014 δεν πρόλαβε να σχηματοποιηθεί το 2015 που ήταν ούτως ή άλλως μια ασφυκτική χρονιά για τις επιχειρήσεις, ανακόπηκε βίαια και κατέληξε σε μικρό, μονοψήφιο θετικό πρόσημο σε διανυκτερεύσεις, RevPar και τιμές δωματίων. Για τη μειωμένη οικονομική απόδοση των ξενοδοχείων ευθύνεται όχι μόνο η χαμηλή μέση απόλυτη πληρότητα (62%), αλλά και η αποβιομηχάνιση, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και η συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει ο προορισμός με αποτέλεσμα να προσελκύει τουρίστες αντίστοιχης οικονομικής επιφάνειας, πάντως όχι ανώτερης που είναι ο δικός μας στόχος ως ΕΞΘ.

Για να βελτιωθούν λοιπόν τα έσοδα του προορισμού χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους, συντονισμένες κινήσεις εξωστρέφειας και κυρίως βελτίωση της εικόνας του προορισμού με ολοκλήρωση των εργασιών του μετρό και «βαθιές ανάσες» στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, αναβάθμιση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, περισσότερη ευταξία μέσα στην πόλη (ελεύθερο χώρο σε πεζοδρόμια και πλατείες από «άναρχα» τραπεζοκαθίσματα, καλύτερο φωτισμό σε υποβαθμισμένες περιοχές, πιο καθαρή Θεσσαλονίκη κ.α.). Μόνο έτσι θα καταφέρει η πόλη να αναβαθμιστεί σε ποιοτικό city break προορισμό για επισκέπτες υψηλότερων εισοδημάτων και να τονωθεί έτσι η τοπική οικονομία που προσπαθεί να κρατήσει όσες δυνάμεις της απομένουν, επιβιώνοντας με δυσκολία ανάμεσα στις Συμπληγάδες των αρνητικών συνεπειών της κρίσης.

-Παρακολουθούμε τις συνεχείς δράσεις της Ένωσής σας στις διεθνείς αγορές για την αύξηση των αφίξεων. Σε ποιες αγορές οι δράσεις αυτές απέφεραν το καλύτερο αποτέλεσμα;

-Οι προσπάθειες που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η ΕΞΘ, ρίχνοντας όλο το βάρος στην εξωστρέφεια, αποδίδουν διαρκώς καινούργιους καρπούς που καταλήγουν σε προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Στοχεύοντας συστηματικά σε συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού, ο προορισμός έχει αρχίσει να καταλαμβάνει «χώρο» στη συνείδηση του ταξιδιωτικού κοινού διεθνώς. Οι προσπάθειές μας που συνεχίστηκαν και πέρυσι με επιμονή και επαγγελματική συνέπεια, το αναβαθμισμένο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο της ΕΞΘ με «κυνήγι» νέων αλλά και παραδοσιακών αγορών, η εντατικοποίηση ενεργειών μάρκετινγκ και προβολής του προορισμού οδήγησαν σε αύξηση των διανυκτερεύσεων επισκεπτών από χώρες όπως η Τουρκία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, οι Βαλκανικές χώρες και θα έλεγα και η Ιταλία που διατηρεί σχεδόν την ίδια δυναμική. Και όλα τα παραπάνω για να ανατρέψουμε τα αρνητικά σημεία ενός τουριστικά αβέβαιου κλίματος το 2015, αν σκεφτεί κανείς το μεγάλο ανταγωνισμό που αντιμετωπίσαμε και τις αντιξοότητες από τις οικονομικοπολιτικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στη χώρα.

Οι εκτιμήσεις για το 2016

-Ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις για την εξέλιξη της εφετινής χρονιάς στη Θεσσαλονίκη; Τι δείχνουν οι πρώτες κρατήσεις;

-Η αγορά αυτή τη στιγμή είναι πολύ «μουδιασμένη» και οι όποιες προβλέψεις για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης είναι παρακινδυνευμένες. Ο Ιανουάριος ήταν ένας «διστακτικός» μήνας για τη Θεσσαλονίκη. Η κίνηση στα ξενοδοχεία αυξήθηκε για ένα τριήμερο εξαιτίας της Agrotica, που κι αυτή όμως εμποδίστηκε από τις κινητοποιήσεις. Αν τα μπλόκα στα τελωνεία και στις εθνικές οδούς διαρκέσουν για πολύ ακόμα, τότε σίγουρα θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ανάσχεση στις κρατήσεις.

Ήδη επισκέπτες από την Ελλάδα ή τα γειτονικά Βαλκάνια και την Τουρκία δεν το ρισκάρουν να έρθουν οδικώς και να ταλαιπωρηθούν. Από την άλλη, το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι θέματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, όπως και την πρωτογενή παραγωγή και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με συμπάθεια οι όποιες διαμαρτυρίες, αρκεί όμως να μην είναι σε βάρος άλλων επαγγελματικών ομάδων, οξύνοντας τα προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς. Πάντως ζητήματα όπως το προσφυγικό, οι κινητοποιήσεις, σενάρια για πρόωρες εκλογές ακόμα και εξόδου της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν, κάνουν τον κίνδυνο για περαιτέρω μείωση του ήδη περιορισμένου τζίρου, να μοιάζει περισσότερο ορατός.

-Ποιες είναι οι βασικές εθνικότητες πελατών των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης;

-Οι επισκέπτες μας είναι κατά ένα ποσοστό 50% Έλληνες και το υπόλοιπο 50% ξένοι. Εκτός από τους Κύπριους που σταθερά μας προτιμούν, στις πρώτες θέσεις των αλλοδαπών συναντάμε Τούρκους, αρκετούς Αμερικανούς πέρυσι, Γερμανούς και Βαλκάνιους (Σέρβους, Βούλγαρους κυρίως, αλλά και Ρουμάνους). Κατά την τελευταία διετία χάσαμε χιλιάδες διανυκτερεύσεις Ρώσων λόγω της κατάστασης που έχει να κάνει με τη χώρα τους. Σταθεροί πελάτες μας είναι ακόμα οι Ιταλοί, αλλά και οι Ισραηλινοί οι οποίοι όμως παρουσίασαν πέρυσι οριακή μείωση

-Τι, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να γίνει ώστε να καθιερωθεί η πόλη ως προορισμός 12 μηνών;

-Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός 12 μηνών που στηρίζεται κυρίως στο city break. Τα βασικά χαρακτηριστικά του προορισμού είναι ο επαγγελματικός και επιχειρηματικός τουρισμός (corporate) κατά τους χειμερινούς, φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες και ο τουρισμός αναψυχής (leisure) κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες. Για να καθιερωθεί η πόλη ως προορισμός για όλο το χρόνο χρειάζεται ενίσχυση του corporate αλλά και του συνεδριακού τουρισμού (mice), όπως και ενίσχυση του leisure τουρισμού όλες τις χρονικές περιόδους. Άρα περισσότερα γεγονότα, events, εκθέσεις και συνέδρια, βελτίωση της εικόνας της πόλης για προσέλκυση περισσότερων τουριστών με υψηλότερο εισόδημα, προώθηση της κρουαζιέρας με δημιουργία home port στο λιμάνι, δημιουργία ακτοπλοϊκών συνδέσεων καθώς η Θεσσαλονίκη είναι αποκομμένη από τα νησιά είναι προϋποθέσεις ώστε να καθιερωθεί η πόλη ως δωδεκάμηνος προορισμός.

-Σε ποια πλεονεκτήματα της πόλης επικεντρώνεται η πολιτική μάρκετινγκ, που ακολουθείται και ποιες νέες δράσεις πρέπει να περιμένουμε;

-Η μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης, η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της, τα μνημεία Unesco, η εγγύτητα με τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, το μεγάλο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, η γαστρονομία, η διασκέδαση και το shopping είναι τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας έναντι άλλων προορισμών. Στην ΕΞΘ συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο και δίνουμε έμφαση στην εξωστρέφεια, «κυνηγώντας» ακόμα περισσότερο αγορές - στόχους με παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθεσιακές διοργανώσεις, με πραγματοποίηση ταξιδίων εξοικείωσης για πράκτορες και δημοσιογράφους (fam/press trips), με κοινές δράσεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την προώθηση του προορισμού στο εξωτερικό κ.α.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 05/03 15:50

  ITA Airways: Περιορισμένες πτήσεις Ρώμη-Αθήνα το Μάρτιο και τον Απρίλιο

 2. 05/03 15:29

  Ο ΟΛΠ υποδέχθηκε το νέο κρουαζιερόπλοιο Sun Princess στο λιμάνι του Πειραιά

 3. 05/03 14:18

  Barclays: Οι Βρετανοί προτιμούν ταξίδια στο εξωτερικό παρά διακοπές εσωτερικού

 4. 05/03 14:03

  ΔΥΠΑ | Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και Διακοπές Πάσχα με voucher κοινωνικού τουρισμού

 5. 05/03 13:47

  Δυναμική η συμμετοχή της Ρόδου στην ΙΤΒ'24 | 17% περισσότερες αφίξεις από την jet2

 6. 05/03 13:46

  Alltours: Τρία νέα ξενοδοχεία σε Ρόδο, Κρήτη και Κέρκυρα στο πρόγραμμα του 2024

 7. 05/03 13:35

  Ryanair: Το... «σκατοσόου» της Boeing και οι πειρατές-ΟΤΑ

 8. 05/03 12:32

  Handelsblatt | Αμφιλεγόμενη αλλά επικερδής η χρυσή βίζα στην Ελλάδα

 9. 05/03 12:19

  Αεροδρόμιο Αθήνας | +18,4% η αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Φεβρουάριο

 10. 05/03 12:07

  ΙΤΒ'24 | Alltours: +12% οι κρατήσεις για το καλοκαίρι, η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς

 11. 05/03 11:56

  Eurowings: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Aegean Airlines αρχικά σε 3 ελληνικούς προορισμούς

 12. 05/03 11:48

  ΕΟΤ | Γεύσεις και εικόνες Ελλάδας στο Λονδίνο

 13. 05/03 10:58

  ITB'24 | TUI Global Hotel Awards: Καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο το Lindos Blu Luxury Hotel & Suites

 14. 05/03 10:42

  ΙΤΒ'24 | Δυνατό ξεκίνημα στις κρατήσεις για Ελλάδα

 15. 05/03 10:33

  Airbnb | Νέες λειτουργίες με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας - Αφαίρεση καταχωρίσεων χαμηλής ποιότητας

 16. 05/03 07:18

  Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για 5άστερο ξενοδοχείο στα Μετέωρα

 17. 05/03 07:16

  ‘Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μύκονο και Πόρτο Χέλι

 18. 05/03 07:14

  Δήμος Τήνου: Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών στους τομείς του πολιτισμού και τουρισμού

 19. 05/03 07:12

  Υπ. Πολιτισμού: Μη έγκριση μελέτης και νέας χρήσης κτηρίου ως χώρο προβολής των κρητικών προϊόντων

 20. 05/03 07:10

  Βόρεια Μακεδονία | Το 55% των πολιτών δεν αντέχουν οικονομικά τις διακοπές

 21. 04/03 22:06

  "Digital Marketing Workshop" στη Ρόδο από την ΕΠΟΤ Τourism Think Tank

 22. 04/03 18:56

  Lufthansa | Νέα απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή

 23. 04/03 18:44

  «Επανάσταση» των συνταξιούχων: 13η σύνταξη στην Ελβετία

 24. 04/03 18:37

  Συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 25. 04/03 18:27

  Να απαγορευθούν οι νέες κλίνες στη Σαντορίνη

 26. 04/03 16:31

  ΕΞΑΑΑ | "Ζήτω το ελληνικό τραγούδι" δια νόμου και με ποσόστωση στα ξενοδοχεία

 27. 04/03 14:41

  Ε.Ξ. Ρόδου | Ρύθμιση στη νομοθεσία «περί αιγιαλού και παραλίας» που είναι διαφορετική στη Ρόδο

 28. 04/03 14:35

  Τα αιτήματα των τουριστικών καταλυμάτων στο υπουργείο Τουρισμού από την Συνομοσπονδία «ΔΙΑΜΟΝΗ»

 29. 04/03 13:49

  Αποκατάσταση των σχέσεων με τη διοίκηση της easyjet, με απονομή ευσήμων....

 30. 04/03 13:31

  ITB'24 | DRV: Η Ελλάδα τρίτη στις κρατήσεις των Γερμανών για το 2024- πρώτη η Τουρκία

 31. 04/03 13:13

  ΠΟΞ | Δυσάρεστη έκπληξη η ποσόστωση στο δημόσια εκτελούμενο μουσικό ρεπερτόριο

 32. 04/03 13:04

  Athens Riviera | Η καλοκαιρινή εμπειρία με φόντο την Αθήνα

 33. 04/03 12:47

  Ρόδος: Επιταγή-voucher για 7 ημέρες δωρεάν διακοπών - Οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για τα ξενοδοχεία

 34. 04/03 12:36

  Βρετανία: Αυξάνονται τα πρόστιμα στις σχολικές απουσίες για διακοπές

 35. 04/03 12:09

  Γερμανικός τουρισμός | ITB'24: Μαζική επιστροφή των προκρατήσεων – Παραμένει το χάσμα πωλήσεων - ταξιδιωτών

 36. 04/03 11:48

  Το ξενοδοχείο της Ρόδου που λανσάρει περιβαλλοντικό πρότζεκτ μετά τις πυρκαγιές του 2023

 37. 04/03 11:47

  Η Ελλάδα παραμένει o δημοφιλέστερος προορισμός των Δανών τουριστών

 38. 04/03 11:43

  Γερμανικός Τύπος | Αντιδράσεις προκαλεί ο νόμος για τις παραλίες στην Ελλάδα

 39. 04/03 11:12

  Τουρισμός 2024 | Η ισχυρή στερλίνα στηρίζει τα ταξίδια των Βρετανών- "τζάμπα" η Τουρκία (+113% η ισοτιμία στη διετία)

 40. 04/03 10:47

  Τουρισμός | +47% οι κρατήσεις για το καλοκαίρι στην DER Touristik - Υψηλή ζήτηση για Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία

 41. 04/03 10:31

  Ferie for Alle 2024 | Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των Δανών για τη Χαλκιδική

 42. 04/03 10:28

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 30ή έκθεση Ελληνικού Κρασιού «Οινόραμα»

 43. 04/03 07:51

  Ισπανία: Επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 2,8% τον Φεβρουάριο

 44. 04/03 07:45

  ΕΟΤ: Δράσεις στήριξης του διεθνούς αγώνα Ορειβατικού Σκι Pierra CRETA 2024

 45. 04/03 06:56

  Πειραιάς | Τα ακίνητα - φιλέτα που βγαίνουν σε διαγωνισμό για εκμίσθωση 10 ετών στην πλαζ Βοτσαλάκια

 46. 03/03 15:10

  Χειμώνας 2023-2024: Ο θερμότερος όλων των εποχών στην Ελλάδα

 47. 03/03 07:49

  Επέκταση του αεροδρομίου της Βιέννης

 48. 03/03 07:19

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σκόπελο και Κω

 49. 03/03 07:14

  8ο Panorama Charity Fun Run 2024 Μελίνα Λαζαρίδου

 50. 03/03 07:11

  Ημέρες Θάλασσας 2024 στον Πειραιά

 51. 02/03 12:46

  Νέος φωτισμός ανάδειξης του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

 52. 02/03 07:59

  Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία

 53. 02/03 07:58

  Οι ελληνικές εξαγωγές στην Ισπανία το 2023

 54. 01/03 21:21

  Ευρωπαϊκός τουρισμός | Πραγματικό κατόρθωμα ο ψηφιακός και βιώσιμος μετασχηματισμός

 55. 01/03 16:44

  Κρήτη | Συνάντηση Αρναουτάκη- "Η Φιλοξενία": Kοινό brand name για τα τουριστικά καταλύματα

 56. 01/03 14:57

  Γερμανικός τουρισμός | Το 43% των τουριστών επέλεξε Μεσόγειο το 2023, το 4,2% Ελλάδα, το 14,4% Ισπανία...

 57. 01/03 14:38

  Σύσκεψη για τις κρουαζιέρες στη Μύκονο - τα προβλήματα

 58. 01/03 14:17

  Αποδίδονται στο καταδυτικό κοινό τα 4 επισκέψιμα ναυάγια στην Αλόννησο και στον Δυτικό Παγασητικό

 59. 01/03 13:19

  Αεροδρόμιο Αμβούργου: 5 Ελληνικοί προορισμοί στους 25 δημοφιλέστερους για το 2023

 60. 01/03 12:51

  Airbnb: “Win win” οι νέοι κανονισμοί για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη

 61. 01/03 12:44

  Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης στη Σερβία

 62. 01/03 12:33

  Από το Βερολίνο οι πρώτοι τουρίστες της φετινής σεζόν στη Ρόδο

 63. 01/03 12:22

  Οι Κινέζοι επιστρέφουν στην Ευρώπη; Τι δείχνουν οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων

 64. 01/03 11:52

  Διπλή -gold- διάκριση για τον Όμιλο Sani/Ikos ως «Best Hotel to Work In»

 65. 01/03 11:17

  Νόμος | Οι 7 αλλαγές για την προστασία και τις παραχωρήσεις στις παραλίες

 66. 01/03 11:14

  Ανάλυση της Πολωνικής αγοράς από την Panadvert

 67. 01/03 11:05

  Μαζί ΕΑΤΑ και Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων - προωθούνται έργα στο κέντρο και τις γειτονιές

 68. 01/03 10:05

  Τον Απρίλιο ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Domes Novos Santorini

 69. 01/03 09:34

  Προβολή της Ελλάδας σε Μόναχο και Βιέννη - τιμώμενες περιοχές ο Βόλος και η Κρήτη

 70. 01/03 07:27

  Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Μοσχάτο και Ζάκυνθο

 71. 01/03 07:26

  Kατεδάφιση κτηρίων σε ξενοδοχείο της Πάργας

 72. 01/03 07:22

  H Επιτροπή Tουριστικής Aνάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου

 73. 01/03 07:17

  Προώθηση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού στην αγορά της Ιταλίας

 74. 29/02 21:11

  H Ελλάδα φιλικός και ασφαλής προορισμός για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες

 75. 29/02 19:05

  "Πράσινο φως" για ενιαίο κανονισμό στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη

 76. 29/02 18:51

  Άγονος ο διαγωνισμός για το ακίνητο στην περιοχή «Βερβερόντα», στο Πόρτο Χέλι

 77. 29/02 18:39

  ΤΑΙΠΕΔ | Επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στο ακίνητο «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

 78. 29/02 14:34

  Ξενοδοχεία Αθήνας | Θετικές επιδόσεις τον Ιανουάριο- αισιοδοξία για το 2024

 79. 29/02 13:47

  Σε εκκαθάριση τελικά ο σπεσιαλίστας tour operator για Ελλάδα Attika Reisen

 80. 29/02 13:26

  Νέο ρεκόρ συμμετοχών στον ένατο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου - Συμμετοχή από 52 χώρες

 81. 29/02 13:08

  Εθνική Τράπεζα | Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να διεκδικήσει νέα ρεκόρ το 2024

 82. 29/02 12:37

  Υπ. Τουρισμού: Πρόσκληση στις επιχειρήσεις για την πρακτική άσκηση καταρτιζομένων στα ΙΕΚ και σπουδαστών ΑΣΤΕ

 83. 29/02 12:34

  Τεχνητή νοημοσύνη | Ο αντίκτυπος στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους

 84. 29/02 12:08

  Ο ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση ITB Berlin 2024

 85. 29/02 11:34

  Air Serbia: Περισσότερες πτήσεις προς Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη από το Βελιγράδι

 86. 29/02 11:27

  Transavia: Νέα σύνδεση με Κω το καλοκαίρι του 2024

 87. 29/02 11:27

  Η Ryanair ανέστειλε τις πτήσεις στο Τελ Αβίβ λόγω υψηλού κόστους του αεροδρομίου

 88. 29/02 11:07

  Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη του Κατάρ

 89. 29/02 10:27

  TUI Global Hotel Awards | 19 ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα στον κόσμο

 90. 29/02 10:19

  Wyndham Hotels & Resorts: Επιστρέφει ο Μήνας Μέλους του προγράμματος επιβράβευσης

 91. 29/02 07:34

  Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο στη Μήλο | Νέες πισίνες σε ξενοδοχείο στη Ρόδο

 92. 29/02 07:33

  Δήμος Σιθωνίας: Συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 93. 29/02 07:26

  Υπουργείο Πολιτισμού: Δράσεις προστασίας και ανάδειξης στα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης

 94. 29/02 06:31

  Ψηφιακός Οδηγός της Ιστορίας και της Κληρονομιάς της Καλαμαριάς

 95. 29/02 06:18

  Ντουμπάι: Τα ρεκόρ του τουρισμού και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια

 96. 28/02 15:20

  FTI: 10% επάνω τα έσοδα πέρυσι, πολλά υποσχόμενο το 2024, περίπλοκη η αποτίμηση....

 97. 28/02 15:01

  Η Χαλκιδική είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Σέρβους

 98. 28/02 14:27

  Η Hilton προσφέρει πολυτελές Glamping σε εθνικά πάρκα - Συνεργασία με την AutoCamp

 99. 28/02 13:23

  Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα σε εκδήλωση του τουρ οπερείτορ Dertour στη Βιέννη

 100. 28/02 12:42

  Swan Hellenic: Νέα δρομολόγια με αναχώρηση και στάση στον Πειραιά