«Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» | Mόνιμη έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο - η συμβολή της Πελοποννήσου στην Ελληνική Επανάσταση

«Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» | Mόνιμη έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο - η συμβολή της Πελοποννήσου στην Ελληνική Επανάσταση

Μια νέα μόνιμη έκθεση με θέμα την Ελληνική Επανάσταση στην Πελοπόννησο, δημιούργησαν το  Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. -φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino- σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου. Η έκθεση «Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» θα φιλοξενείται μόνιμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πολεμικό Μουσείο.  

Η συνεργασία των φορέων αποτελεί συνέχεια των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι οποίες και ολοκληρώνονται με τη δημιουργία της μόνιμης έκθεσης. Η έκθεση φωτίζει το ρόλο της Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, καθώς και στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Συνδυάζοντας τη χρήση διαδραστικής τεχνολογίας για την αναπαράσταση ιστορικών πληροφοριών, η έκθεση απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, παρουσιάζοντας με εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα βιωματικό χαρακτήρα, ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. 

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα και ψηφιακά εκθέματα τρισδιάστατης απεικόνισης του προγράμματος «ΜΟΡΙΑΣ ’21» - της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., καθώς και του έργου ΝΑΥΣ του Ιδρύματος Ευγενίδου -για την ανάδειξη και υλικοτεχνική τεκμηρίωση της ελληνικής ναυπηγικής παράδοσης και ναυτικής ιστορίας, μέσω ψηφιακών & VR εκθεμάτων, καθώς και 3D εκτυπώσεων, για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Τα εκθέματα παρουσιάστηκαν επίσης στην έκθεση «Τρέξε επάνω στα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. Ο αγώνας του 1821 στην θάλασσα». 

Επιπλέον, στην έκθεση φιλοξενείται πρωτότυπο περιεχόμενο από τις συλλογές της Costa Navarino και των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τα εκθέματα δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να  ζήσουν τις σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και να κατανοήσουν τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Πελοπόννησος στην έκβασή της.

Η συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων, της TEMEΣ Α.Ε. και του Πολεμικού Μουσείου αναδεικνύει την αξία των συνεργειών και έρχεται να ενισχύσει τον κοινό στόχο, να φέρουμε την ιστορία μας πιο κοντά στο παρόν και ιδιαίτερα στους νέους. 

Ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω τη νέα δράση που θα πραγματοποιηθεί στον μόνιμο εκθεσιακό χώρο του Πολεμικού Μουσείου, η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και το Ίδρυμα Ευγενίδου. Πρόκειται για ένα νέο θεματικό δωμάτιο, στο οποίο θα προβάλλονται, με σύγχρονα μέσα, ψηφιακά εκθέματα σχετικά με τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στην περιοχή της Πελοποννήσου. Έχει σχεδιαστεί πληρώντας κάθε επιστημονικό κριτήριο, ενώ ο προσανατολισμός της έκθεσης είναι καθαρά εκπαιδευτικός, διακρινόμενος για τη διαδραστικότητα και την πρωτοτυπία του. Είναι βέβαιο ότι οι χιλιάδες μαθητές, αλλά και οι επισκέπτες όλων των ηλικιών που έρχονται στο μουσείο κάθε χρόνο, θα γνωρίσουν πτυχές του 1821, μία κομβική στιγμή στην ιστορία του Ελληνισμού, υπό μία νέα οπτική και θα αντιληφθούν τις διαχρονικές αξίες και οικουμενικές που συμβολίζει, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία». 

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η νέα μόνιμη έκθεση ολοκληρώνει μια διαδρομή που ξεκινήσαμε το 2020 με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, με όραμα να συμβάλουμε ώστε η ιστορία μας, όχι  μόνο να μην ξεχνιέται, αλλά να αποτελεί το ισχυρότερο μάθημα για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενεές. Συμβάλλουμε ώστε όλοι οι Έλληνες να μάθουν και να αγαπήσουν την ιστορία μας. Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να συνεργαζόμαστε με το Πολεμικό Μουσείο και το Ίδρυμα Ευγενίδου σε μια διαδραστική εμπειρία, που κάνει τους επισκέπτες μέρος της ιστορίας μας.»  

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης σημείωσε πως «η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη ώστε τα συμπεράσματα αλλα και οι νέες γνώσεις που ήρθαν στο φως από την ολοκληρωμένη προσπάθεια βαθύτερης μελέτης και κριτικής εξέτασης των γεγονότων που συνδέθηκαν με την εθνεγερσία και την πορεία προς την ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους να συνεχίζουν να αποτελούν κτήμα της κοινωνίας. Το «Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» δεν είναι μια δράση  που απλώς προκύπτει από τον επετειακό χαρακτήρα της Επανάστασης, αλλά μια πρωτοβουλία που επιβάλλεται για την κατανόηση των θεμελίων της σύγχρονης Ελλάδας.  Είναι μεγάλη μας χαρά που το έργο ΝΑΥΣ αναλαμβάνει να τεκμηριώσει και να αναδείξει με την βοήθεια τεχνολογιών αιχμής και εντυπωσιακών διαδραστικών ψηφιακών «εμπειριών» την  ναυτική ιστορία, όπως η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, που αποτελεί την κορύφωση των πολεμικών επιχειρήσεων στη θάλασσα κατά την Ελληνική Επανάσταση, και καθόρισε την έκβαση του Αγώνα υπέρ των Ελλήνων» 

Το σενάριο της έκθεσης υπογράφει η Δρ. Σοφία Χανδακά, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου, που θα φιλοξενήσει την έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο το γραφείο Αrchitectonofilia, την επιμέλεια της ψηφιακής εμπειρίας έχει η εταιρεία Cage, ενώ τον γραφιστικό σχεδιασμό και επιμέλεια ανέλαβε το γραφείο Enarte.

Σχετικά με το Πολεμικό Μουσείo

Το Πολεμικό Μουσείο φέρνει τον επισκέπτη σε άμεση επαφή με την ιστορία του Ελληνισμού, παρουσιάζοντας πολεμικά κειμήλια, που χρησιμοποιήθηκαν στις διάφορες περιόδους της ελληνικής ιστορίας και διασώθηκαν στον χρόνο. Εκτίθενται όπλα, στολές, παράσημα, γλυπτά, πίνακες, φωτογραφικό και έντυπο υλικό, χάρτες, γραφήματα και διοράματα. Στόχος είναι η πληρέστερη κατανόηση της πολεμικής ιστορίας των Ελλήνων από την οποία αντλούνται πολύτιμα διδάγματα και πρότυπα. Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολιτισμικής του προσφοράς, το  Μουσείο διαθέτει εργαστήρια συντήρησης κειμηλίων, ενώ μέσα από τα αρχείου του προκρίνει την έρευνα και την τεκμηρίωση των διαφόρων ιστορικών περιόδων του Έθνους μας. Στη μόνιμη έκθεση του μουσείου παρουσιάζονται και προσωπικές συλλογές διαφόρων προσωπικοτήτων, με επιφανέστερη όλων τη Συλλογή Πέτρου Σαρόγλου, η οποία περιλαμβάνει όπλα και πολεμικά εξαρτήματα διαφόρων εποχών από όλο τον κόσμο.

Σχετικά με το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”

Το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011 προς τιμήν των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην έρευνα, στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη τοπικών δομών της Μεσσηνίας. Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς καθώς και με οργανισμούς των πεδίων αυτών.

Σχετικά με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Ο Όμιλος ΤΕΜΕΣ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών και οικιστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών. H Costa Navarino αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο. Αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές ανάπτυξης σε συνολική έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, signature γήπεδα γκολφ, πολυτελείς κατοικίες και πλήθος δραστηριοτήτων για κάθε εποχή του χρόνου.

Ο Όμιλος ΤΕΜΕΣ ελέγχει την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτρια ενός ιστορικού ακινήτου-ορόσημο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μετατρέπεται σε έναν νέο προορισμό πόλης. Επίσης, o Όμιλος έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τη Lamda Development Α.Ε. και κατέχει την πλειοψηφία σε δύο εταιρίες που ίδρυσαν από κοινού, για την ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων, στο εμβληματικό έργο του The Ellinikon.

Σχετικά με το Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα. Από την ίδρυση του, το 1956 μέχρι σήμερα  υπηρετεί την αποστολή του να παρέχει στη νεολαία συστηματικές αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου σε φυσικό και εικονικό περιβάλλον για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για τα εφαρμοσμένα επαγγέλματα του τεχνικού τομέα.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντική την ευαισθητοποίηση για αυτά τα επαγγέλματα από την μικρή τους ηλικία για αυτό και οι δράσεις που είναι εστιασμένες κυρίως στις νεαρές ηλικίες. Οι δράσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου με την λειτουργία του Πλανηταρίου, της διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας, εργαστηρίων επιστήμης, της ανανεωμένης Βιβλιοθήκης του, του Συνεδριακού Κέντρου, την έκδοση εκατοντάδων τίτλων βιβλίων, την χορήγηση υποτροφιών αλλά και σημαντικών δωρεών για την κάλυψη αναγκών της ελληνικής πολιτείας έχουν στόχο να συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού στην πολύπλευρη εκπαίδευση των  νέων για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών της ελληνικής οικονομίας σε όλες τις επαγγελματικές βαθμίδες.

Παράλληλα, είναι ο θεσμικός εταίρος και βασικός συνομιλητής της Ελληνική Πολιτείας γύρω από τα ζητήματα της τεχνικής εκπαίδευσης, με πολύ μεγάλη παράδοση στην ναυτική εκπαίδευση παρακολουθώντας τις εξελίξεις και σχεδιάζοντας τις νέες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και καινοτομίες που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Πληροφορίες για τα επετειακά προγράμματα:

ΜΟΡΙΑΣ’21

Μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος  Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., με στρατηγικούς εταίρους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και  Δήμους της περιοχής. Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. έχουν αναπτύξει από το 2021 το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ‘21, μια πρωτοβουλία προς τους απανταχού Έλληνες ν’ ανταμώσουν στην Πελοπόννησο, για να ζήσουν την ιστορία του τόπου όπου εδραιώθηκε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία, μέσα από θεματικές διαδρομές και βιωματικές ή διαδραστικές εμπειρίες με επίκεντρο τηε Ιστορία, την Τέχνη, την Γαστρονομία και τη Φύση.  

Με κεντρικό μήνυμα «Κι εγώ στο Μοριά», το πρόγραμμα αποκαλύπτει στον επισκέπτη της Πελοποννήσου την οργανική  σχέση του τόπου με την Επανάσταση του 1821, μέσα από θεματικές διαδρομές σε εμβληματικές πόλεις, χωριά και καστροπολιτείες στην Ανατολική και Δυτική Μάνη, στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο, στη Μονεμβασιά, στο Ναύπλιο, στην Πύλο και στην Τρίπολη, περιοχές που επιλέχθηκαν βάσει της έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (www.morias21.com) 

ΝΑΥΣ

Tο έργο ΝΑΥΣ  είχε ως στόχονα τεκμηριώσει και να αναδείξει με την βοήθεια τεχνολογιών αιχμής και εντυπωσιακών διαδραστικών ψηφιακών «εμπειριών» την πλούσια ελληνική ναυπηγική παράδοση και την σπουδαία ναυτική ιστορία. Ξεκινώντας με δεδομένο ότι η ναυπηγική, η ναυτική τέχνη και η ναυτοσύνη αποτελούν σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία της Ελλάδας, η οποία είναι στενά συνυφασμένη με τη θάλασσα, το έργο ΝΑΥΣ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα πολλά και ποικίλα πλοία και σκάφη που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ανά τους αιώνες για διαφορετικούς σκοπούς και χρήσεις αναγνωρίζοντας ότι τα ναυπηγήματα αυτά συγκροτούν ένα μεγάλο μέρος τη ναυτικής κληρονομιάς και παράδοσης της χώρας μας.

Για το έργο αυτό συνεργάστηκαν έξι φορείς από την Ελλάδα με συντονιστή το Ίδρυμα Ευγενίδου και ΕπιστημονικόΥπεύθυνοτο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. - Συμμετείχαν επίσης ως εταίροι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) / Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών, η εταρεία Green Maritime Technologies (GMT), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) / Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ). To έργο ΝΑΥΣ  υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T1ΕΔΚ-05103) (www.e-navs.eu). 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 20/06 07:13

  Νέα δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη στη Θεσσαλονίκη

 2. 20/06 07:10

  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 3. 20/06 07:06

  Εκδήλωση Συρράκο και Λέρος – Αιγαίο και Τζουμέρκα. Μια Ελλάδα Πολιτισμός

 4. 20/06 07:02

  Γεύσεις Αμβρακικού στην Αμφιλοχία

 5. 20/06 07:00

  Σε ποιο σημείο θα σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία στην Αθήνα τους επόμενους μήνες

 6. 19/06 17:33

  Foreign Office | "Κόκκινος συναγερμός" για Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισπανία

 7. 19/06 17:20

  HAPCO & DES: Εκτόξευση του τζίρου στον τουρισμό MICE στην Ελλάδα εάν ο κλάδος στηριχθεί – Χάνονται πάνω από 120 εκδηλώσεις το χρόνο

 8. 19/06 16:06

  FedHATTA/ ΗΑΤΤΑ: Νέες προοπτικές ενίσχυσης του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

 9. 19/06 15:14

  AEGEAN | Νέο Business Lounge στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

 10. 19/06 15:08

  Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτή συζήτηση για τη Μελέτη Τουριστικής Φέρουσας Ικανότητας της πόλης

 11. 19/06 13:27

  Τουρισμός | Υπερπόντιες αγορές: Ασφάλεια και οικονομική προσιτότητα τα κριτήρια επιλογής προορισμών στην Ευρώπη

 12. 19/06 12:14

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή | Προβολή της παράστασης Αντιγόνη

 13. 19/06 11:44

  ΙΝΣΕΤΕ | Αυστραλία, Καναδάς και ΗΠΑ οι 3 πλέον υποσχόμενες long-haul αγορές για τον ελληνικό τουρισμό

 14. 19/06 11:36

  Ελλάδα: Γιατί χάνουν τη ζωή τους τόσοι τουρίστες;

 15. 19/06 11:04

  Ρωσικός τουρισμός | Τριπλάσια ζήτηση για οργανωμένες διακοπές στην Κύπρο από τη Russian Express

 16. 19/06 10:01

  Τουρισμός | Αποχωρεί ο ιδρυτής και CEO της Alltours - Μέτοχος το Alltours Foundation

 17. 19/06 07:04

  Υπουργείο Πολιτισμού: Stop σε ανέγερση ξενοδοχείου στην Καλαμπάκα

 18. 19/06 07:03

  ΕΟΤ Αυστρίας: Ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για προβολή στο cult LGBTQ περιοδικό Vangardist

 19. 19/06 07:02

  Δήμος Καρύστου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 20. 19/06 07:00

  Πάτρα | Ημερίδα: Η Άγνωστη Μυθολογική Παράδοση του τόπου -Σπήλαιο Λιμνών και Ναός της Αρτέμιδος Ημερασίας

 21. 19/06 07:00

  Παραδοσιακό Τσιγγάνικο Γλέντι στον Νέο Οικισμό Ρομά στους Σοφάδες

 22. 18/06 18:31

  Διαγωνισμός για εκμίσθωση αναψυκτηρίου στη Νέα Επίδαυρο

 23. 18/06 18:10

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Κατάλληλα για κολύμβηση τα νερά στις ακτές της περιοχής

 24. 18/06 17:04

  Προβλήματα με την έκδοση βίζας σε Τούρκους επισκέπτες στη Ρόδο

 25. 18/06 15:47

  TUI: 300.000 επιπλέον θέσεις για Τουρκία, Αίγυπτο, Ελλάδα και Ισπανία

 26. 18/06 15:15

  +9% o τζίρος σε καταλύματα και εστίαση τον Απρίλιο - μεγαλύτερη αύξηση στη Ζάκυνθο και μείωση στην Κέρκυρα

 27. 18/06 14:42

  Ευεξία, Μακροζωία, Γαστρονομία στο Navarino Challenge 2024 | Το μεγαλύτερο multi-sport event παρουσίασε τις φετινές του δράσεις

 28. 18/06 14:19

  Το Utopia of the Seas εντάσσεται επίσημα στον στόλο της Royal Caribbean

 29. 18/06 14:08

  Vision Omonia: Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας VISION Greece που θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο

 30. 18/06 12:27

  Αυξημένη κατά 44% η επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων τον Φεβρουάριο

 31. 18/06 12:12

  Η Meliá Hotels επεκτείνει το ελληνικό χαρτοφυλάκιo με το νέο INNSiDE by Meliá στην Ελούντα

 32. 18/06 11:57

  Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Προβολή στην Αγγλική αγορά σε συνεργασία με την Jet2

 33. 18/06 11:37

  Nέο πολυτελές ξενοδοχείο της Bulgari Hotels & Resorts στην Αλικαρνασσό

 34. 18/06 11:30

  «Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής»

 35. 18/06 11:18

  Meliá και Ναδάλ ανακοινώνουν νέο ξενοδοχείο στην Αλβανία

 36. 18/06 11:12

  ΞΕΕ | 23 διεθνείς επαγγελματίες του ψηφιακού περιεχομένου στο πρόγραμμα Boutique Hotel

 37. 18/06 10:52

  easyJet: Νέα σύνδεση Λονδίνο – Αθήνα στο χειμερινό πρόγραμμα

 38. 18/06 10:37

  Παγκόσμιος τουρισμός | Google και Deloitte: Ποιες θα είναι οι μεγάλες δυνάμεις το 2040- οι τάσεις και οι προορισμοί

 39. 18/06 10:00

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών | Το υπουργείο Τουρισμού απαξιώνει το επάγγελμα του ξεναγού

 40. 18/06 09:21

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Philharmonia Orchestra – Santtu-Matias Rouvali – Patricia Kopatchinskaja | Ηρώδειο - 18 Ιουνίου

 41. 18/06 07:34

  Διαγωνισμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΟΤ

 42. 18/06 07:28

  Άνδρος: Παλιά σεντόνια καταλυμάτων μετατρέπονται σε πάνινες τσάντες

 43. 18/06 07:24

  Μύκονος: Πώς απορρίφθηκε η παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής έως τις 1.30 π.μ, σε κατάστημα

 44. 18/06 07:23

  Απόρριψη απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε 2 ξενοδοχεία στη Ρόδο

 45. 17/06 17:20

  Accor: Σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες διαβάζουν κριτικές επισκεπτών πριν από την κράτηση σε ξενοδοχείο

 46. 17/06 16:30

  Γαλλία: Ανησυχία για την οικονομία, ανεβαίνουν τα σπρεντ

 47. 17/06 16:20

  Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο

 48. 17/06 16:17

  Άνοιξε το InterContinental Crete

 49. 17/06 15:01

  Κυπριακός τουρισμός | Οριακή αύξηση αφίξεων το α' πεντάμηνο- Αυξημένα τα ταξίδια Κυπρίων στην Ελλάδα τον Μάιο

 50. 17/06 14:41

  Ξενοδοχείο St. George Lycabettus | Διαχείριση Εσόδων μέσω της ενσωμάτωσης Τεχνητής Νοημοσύνης

 51. 17/06 13:34

  Lamda Development | Σε εταιρεία της οικογένειας του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου το 2% των μετοχών

 52. 17/06 13:19

  13 Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες μυήθηκαν στα μυστικά της Χαλκιδικής

 53. 17/06 12:40

  Ελλάδα: Θα αποδώσει η εξαήμερη εργασία;

 54. 17/06 11:45

  Πτώχευση FTI | Τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία Meeting Point Hotels στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα

 55. 17/06 10:49

  Lonely Planet: Ένα Ελληνικό νησί στα 12 καλύτερα στην Ευρώπη για ονειρικές διακοπές το 2024

 56. 17/06 10:10

  ΕΕ | Προς έγκριση η εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa

 57. 17/06 09:45

  Δράση ΕΟΤ Γερμανίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Θεσσαλονίκη- Χαλκιδική

 58. 17/06 07:18

  Δήμος Κιμώλου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 59. 17/06 07:17

  Ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για προβολή σε δημοφιλές έντυπο και site LGBTQI+ στη Γαλλία

 60. 17/06 07:13

  Μουσικά Μαϊστράλια στην Πρέβεζα

 61. 17/06 07:10

  Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσικλετιστών στο Στόμιο Λάρισας

 62. 17/06 07:07

  17ος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου Αλοννήσου Alonissos Challenge 2024

 63. 16/06 19:12

  Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Δωρεά στη μνήμη του π.προέδρου Νίκου Χριστοδούλου

 64. 16/06 07:56

  Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια στην Καρδίτσα

 65. 15/06 19:58

  Έκτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

 66. 15/06 19:48

  To νέο Δ.Σ. του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

 67. 15/06 19:45

  Έκθεση Κρητικού Οίνου Wines@Fortezza 2024 στο Ρέθυμνο

 68. 15/06 19:42

  Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου Θόδωρος Αγγελόπουλος

 69. 15/06 12:02

  Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών

 70. 14/06 16:47

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Κρυπτόγαμα του Μιχάλη Αλμπάτη | 17 & 18 Ιουνίου - Πειραιώς 260

 71. 14/06 14:50

  Περιορισμοί στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2025- Σαντορίνη και Μύκονος στο επίκεντρο

 72. 14/06 14:16

  Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι σήμερα κλειστοί

 73. 14/06 14:16

  Υπ. Τουρισμού | Σε διαβούλευση σ/ν με ρυθμίσεις για πολεοδομικά, αδειοδοτήσεις, ειδικές μορφές, ξεναγούς, κ.ά.

 74. 14/06 14:10

  4.000 πτήσεις από το Ην. Βασίλειο στην Ελλάδα τον Ιούνιο

 75. 14/06 13:56

  Γερμανία: Είναι έτοιμες οι αεροπορικές για το καλοκαίρι

 76. 14/06 13:46

  Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, με αλλαγές στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας, Γεωργίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής

 77. 14/06 12:47

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιουνίου

 78. 14/06 12:37

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | EXIT ABOVE – After the tempest

 79. 14/06 11:48

  Πτώχευση FTI: Φόβοι των τουρ οπερέιτορ για αμαύρωση της φήμης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

 80. 14/06 11:13

  Αμερικανικός τουρισμός 2024: Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις που διαμορφώνονται στα ταξίδια

 81. 14/06 10:52

  Ι. Χατζής: Συνάντηση με νέους ξενοδόχους για το μέλλον της φιλοξενίας

 82. 14/06 07:32

  Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 83. 14/06 07:15

  Πρώτο Αμοργιανό Φεστιβάλ

 84. 14/06 06:28

  Προώθηση της Αττικής ως προορισμός κρουαζιέρας στην Αυστρία

 85. 14/06 06:25

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Συζητούνται οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για δύο ξενοδοχεία

 86. 14/06 06:17

  Εκδήλωση Σαμπαλιώτικα Μπλουγούρια στην Καρδίτσα

 87. 14/06 00:54

  ΣΕΤΕ | Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, ξεχωριστές εμπειρίες

 88. 13/06 20:44

  ΣΕΤΕ | Κ. Μητσοτάκης: Εργαζόμενοι στον τουρισμό καλά αμειβόμενοι- τοπικά πολεοδομικά σχέδια- Αirbnb | η τοποθέτηση Παράσχη

 89. 13/06 17:14

  Τρεις προσφορές για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

 90. 13/06 16:27

  Η Ελλάδα δεν έχει υπερτουρισμό | Χρειαζόμαστε μαζικές επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές

 91. 13/06 16:23

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ | Rabih Mroué - Looking for a Missing Employee / Ένας υπάλληλος αγνοείται | Πειραιώς 260 - 17 & 18 Ιουνίου

 92. 13/06 16:10

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Rabih Mroué - Looking for a Missing Employee

 93. 13/06 15:40

  Πτώση της ζήτησης και των κρατήσεων στη Μύκονο το 2024 - Ανάλυση της Panadvert

 94. 13/06 15:38

  Premier Inn: 2 στους 5 Βρετανούς τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό διακοπών

 95. 13/06 15:11

  Αυτές είναι οι αεροπορικές εταιρίες με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις

 96. 13/06 14:01

  Συνήγορος του Πολίτη: Σοβαροί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από τον τουρισμό – Καμπανάκι για επείγουσες μεταρρυθμίσεις

 97. 13/06 13:15

  Ποσειδώνια 2024: Ρεκόρ συμμετοχών με 2.038 εκθέτες από 81 χώρες

 98. 13/06 12:43

  Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | Όχι σε νέες επιβαρύνσεις στα ξενοδοχεία- 5,1 δισ. ευρώ τουριστικές επενδύσεις το 2023

 99. 13/06 11:47

  WTTC | Τουρκικός τουρισμός: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023- αισιόδοξες προοπτικές για την επόμενη 10ετία

 100. 13/06 11:43

  Μνημόνιο συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό