Ανάδειξη της πόλης του Πειραιά ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού | «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More»

Ανάδειξη της πόλης του Πειραιά ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού | «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More»

Με  μεγάλη επιτυχία  και με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το  2ο  γαστρονομικό φεστιβάλ του  Δήμου Πειραιά «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More»,  με στόχο την ανάδειξη της πόλης του Πειραιά ως διεθνούς τουριστικού προορισμού και την προβολή της γαστρονομίας ως έναν από τους δυναμικότερους πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.

Για τρεις ημέρες η πόλη του Πειραιά «γέμισε» με χρώματα, μουσικές, αρώματα και  απολαυστικές γεύσεις. Παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους έλαβαν χώρα, στο Μικρολίμανο, την πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι, την πλατεία Κανάρη, την πλατεία Κοραή και την Πειραϊκή και έδωσαν ένα ξεχωριστό στίγμα στην πόλη.

Το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» τελεί  υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ),  της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικά για εφέτος, το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην βιώσιμη κουζίνα με έμπνευση και γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste.

※ «Πειραιώς Γεύσεις», Μικρολίμανο ※

Το φεστιβάλ «σάλπαρε» με την εκδήλωση «ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΕΥΣΕΙΣ»,  που πραγματοποιήθηκε  στο μαγευτικό  ανακαινισμένο Μικρολίμανο.

Την έναρξή του, χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης.

Βραβευμένοι σεφ μαγείρεψαν ζωντανά, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους με τις  γευστικές τους  δημιουργίες, εμπνευσμένες από τη θάλασσα του Πειραιά και τους  μύησαν στα μυστικά της ψαροφαγίας, αλλά  και της οινογνωσίας.

Μεταξύ αυτών, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, chef Χριστόφορος Πέσκιας, η γνωστή food blogger Γωγώ Παπαδιονυσίου (Mamatsita), ο chef Κωνσταντίνος Παππάς, από το εστιατόριο «Παπαϊωάννου» και ο Πειραιώτης Master of Wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Οι επιδείξεις μαγειρικής συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο σε μια πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή καταξιωμένων chef, pastry chef, sommelier, που πρότειναν τις δικές τους γεύσεις και δημιουργίες.

Την έναρξη του Φεστιβάλ παρουσίασε η δημοσιογράφος Μπάγια Αντωνοπούλου, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά και  η ορχήστρα της ΕΡΤ ENCORE TRIO.

※   Σινεμά στο πιάτο, Πλατεία Αλεξάνδρας ※

Η συνεργασία του Δήμου Πειραιά και των executive chefs του Acropolis Chef's Club of Attica, συνεχίστηκε  και εφέτος σε μια  πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία. Το live cooking show και η γευστική δοκιμή πραγματοποιήθηκαν συνοδεία κινηματογραφικής προβολής.

Παρουσίασαν τις δικές τους δημιουργίες,  ο chef Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Cueco και chef Europe 2015 και ο chef Νίκος Φιλιππίδης, μέλος του Acropolis Chef's Club of Attica και της ομάδας του Προεδρικού Μεγάρου, Αρχιμάγειρας στο 2ο Chefs Gastronomy Catering.

※   Γεύσεις Του Κόσμου, Πλατεία Αλεξάνδρας ※

Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του φεστιβάλ, στις «ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» το τμήμα πολιτισμού της Κινεζικής πρεσβείας, η πρεσβεία του Παναμά, η πρεσβεία του Περού, το προξενείο της Δομινικανής Δημοκρατίας και έθνικ εστιατόρια του Πειραιά, παρουσίασαν εξωτικές συνταγές και πολιτιστικές δράσεις.

 ※   «KIDS CORNER», Πλατεία Αλεξάνδρας ※

Στο «KIDS CORNER», μικροί μάγειρες και μικρές μαγείρισσες έπαιξαν,  διασκέδασαν και εκπαιδεύτηκαν  στις γεύσεις του τόπου μας και έφτιαξαν τις δικές τους δημιουργίες υπό τις οδηγίες του kids cooking club, ενώ στα «Ψηλά Καπέλα» από την kids space ζωγράφισαν τα δικά τους καπέλα σεφ και  έφτιαξαν κοσμήματα από ζυμαρικά. Παράλληλα, γνωστές foodbloggers (Elenaiscooking-Έλενα Σμπώκου, Mamaknows-Θέμις Καρδιόλακα, Blissbuzz-Αθηνά Πάνου, Ελισάβετ Κοντοκώστα κ.ά.)  έδειξαν στις μαμάδες (και τους μπαμπάδες!) συνταγές για το εβδομαδιαίο διατροφικό πλάνο της οικογένειας, εύκολα και νόστιμα σνακ για το σχολείο. Επίσης, τα παιδιά «εκπαιδεύτηκαν» στα μυστικά της ετικέτας τροφίμων, στο πως να επιλέγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και στη σημαντική συνεισφορά του zero food waste τρόπου ζωής. Το ΙΕΚ Άλφα προσέφερε γευστικές λιχουδιές. 

※   Πειραϊκή- Η Γιορτή του Σπάρου ※

Σε μια ανεπανάληπτη βραδιά, στον όρμο της Αφροδίτης, στη Γιορτή του Σπάρου, την παραδοσιακή γιορτή των ψαράδων της Πειραϊκής, που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων «Άγιος Νικόλαος» και την Α’ Δημοτική Κοινότητα, χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης διασκέδασαν σε ένα μεγάλο νησιώτικο και λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο. Συμμετείχε ο Πολιτιστικός Όμιλος Δωδώνη.

※   Πλατεία Κοραή - «Γιορτή Ρακής» ※

Κέφι,  χορό  και κρητικά εδέσματα  απόλαυσαν Πειραιώτες και επισκέπτες στη «Γιορτή της Ρακής» στην κατάμεστη πλατεία Κοραή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και την Περιφέρεια Αττικής. Οι επισκέπτες  είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα παραδοσιακά ρακοκάζανα να δοκιμάσουν τη ρακή και κρητικά εδέσματα. Ο Μανώλης Κονταρός,  με τη μουσική και τα τραγούδια του ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους, ενώ στη γιορτή συμμετείχαν και τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της «Ομόνοιας».

※   Γαλάζια Νύχτα – Εμπορικό Κέντρο, Αγορά ※

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εμπορίου, στις 22 Σεπτεμβρίου,  ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο διοργάνωσαν τη «Γαλάζια Νύχτα»,  με τα εμπορικά καταστήματα να παραμένουν ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ, σε μια γιορτή με κεράσματα, γεύσεις, μουσικές και happenings. Παράλληλα, καταστήματα τροφίμων και σχολές μαγειρικής του Πειραιά, παρουσίασαν τις γαστρονομικές τους δημιουργίες. Οι  εκδηλώσεις άρχισαν με συναυλία λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών στην Κεντρική Αγορά του Πειραιά και συνεχίστηκαν με βόλτες στην πόλη με το τρένο της γεύσης και με δράσεις για παιδιά στη πλατεία Κοραή.

※   Πλατεία Κανάρη – Μαγειρεύοντας τον Μαλιάτση ※

Μια διαφορετική γαστρονομική πρόταση έζησαν μικροί και μεγάλοι,  στην πλατεία Κανάρη. Ο Κώστας Μαλιάτσης, ο  γνωστός Πειραιώτης κωμικός με μια μοναδική παράσταση stand up comedy,  με τίτλο «Μαγειρεύοντας τον Μαλιάτση»  χάρισε μοναδικές στιγμές gourmet γέλιου με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν το πιο αστείο  γκουρμεδιάρικο απόγευμα Κυριακής.

※   «Piraeus Taste Fair», Πασαλιμάνι ※

Για  πρώτη φορά εφέτος, στο Πασαλιμάνι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ,  φιλοξενείται έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου,  η έκθεση γαστρονομικών προϊόντων, «Piraeus Taste Fair». Δεκάδες εκθέτες παρουσιάζουν τις νέες τάσεις της ελληνικής γαστρονομίας, premium και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης, τα πιο εκλεκτά είδη delicatessen από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου, gourmet προτάσεις από μικρότερους παραγωγούς, παραδοσιακές γεύσεις, artisanal προϊόντα, super foods κ.ά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Το Piraeus Taste Festival, Sea Food and More επέστρεψε για 2η  συνεχή χρονιά στην πόλη μας, έχοντας μάλιστα στις αποσκευές του το 1ο  βραβείο από τα OTA AWARDS, τα βραβεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την περσινή, πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση.   Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή τη μεγάλη γιορτή με επίκεντρο το φαγητό, τον γαστρονομικό πλούτο και τις απολαυστικές γεύσεις που μόνο ο Πειραιάς μπορεί να προσφέρει. Στόχος μας είναι να προβάλλουμε και να αναδείξουμε τη γαστρονομική ταυτότητα του Πειραιά, η οποία μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Το Piraeus Taste Festival,  εντάσσεται στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε από την αρχή της πρώτης μας θητείας για να μετατρέψουμε τον Πειραιά σε τουριστικό προορισμό, με κύριο εργαλείο το Destination Piraeus που πρωτοξεκίνησε με την ευγενική υποστήριξη του Προέδρου του Ολυμπιακού και Δημοτικού Συμβούλου της πόλης μας Βαγγέλη Μαρινάκη. Η προσπάθεια αυτή πλέον αποδίδει καρπούς. Συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Ανδριάνα Ζαρακέλη και στους συνεργάτες του δήμου που δούλεψαν γι΄ αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστώ θερμά τις Πρεσβείες, τον Εμπορικό Σύλλογο, την αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», τους φορείς που συμμετείχαν και όλους όσοι στήριξαν το γαστρονομικό φεστιβάλ».

 Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  Ανδριάνα Ζαρακέλη, επεσήμανε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μας, στο «2ο Piraeus Taste Festival : Sea Food and  More». Στόχος μας είναι να τονίσουμε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της πόλης μας. Να δείξουμε πως η πόλη μας μπορεί να προσφέρει μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία για όλους, την ανταλλαγή γνώσεων, γεύσεων και ιδεών. Η γαστρονομία είναι μία σημαντική πτυχή της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την προώθηση και προβολή της πόλης μας και την προσπάθεια την οποία κάνουμε στον Δήμο Πειραιά, όλα αυτά τα χρόνια, για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Πειραιά, με πρώτο απ' όλα τη θάλασσά μας, τη θάλασσα του Πειραιά».

 Ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής  Λεωνίδας Ραπτάκης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στον Πειραιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για το κάλεσμά του. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More». Την ελληνική κουζίνα δεν τη βρίσκει κανείς πουθενά αλλού σε όλο τον κόσμο.  Βρισκόμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την ελληνική κουζίνα, τον Πειραιά και όλους».  

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Πειραιά  Θοδωρής Καπράλος, δήλωσε:

«Πρωτοβουλίες σαν κι αυτή, σηματοδοτούν την αλλαγή του Πειραιά σε μια πόλη πιο σύγχρονη, σε μία πόλη που χαρακτηρίζεται πλέον από τη μητροπολιτική της αγορά και από το υψηλό επίπεδο ψυχαγωγίας που προσφέρει στους επισκέπτες της».

 Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα» Αλέξανδρος Τζεφεράκος, δήλωσε:

 «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν  την εξωστρέφεια και την προβολή  της πόλης μας. Ο Πειραιάς ιστορικά αποτελεί ένα ξεχωριστό τοπόσημο γαστρονομίας. Είναι η πόλη που αγκάλιασε και που «έσμιξαν» τα έθιμα και η γαστρονομία πολλών τόπων της χωράς μας, όπως Μανιάτες, Κρητικούς, Νησιώτες, Μικρασιάτες κ.ά.   Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά είναι πολλά και πρέπει να τα αναδεικνύουμε.

Το «ΚΑΝΑΛΙ 1»  στηρίζει κάθε προσπάθεια που κάνει ο δήμος και ο τομέας εξωστρέφειας και τουρισμού, ώστε ο Πειραιάς να αποτελέσει ελκυστικό τουριστικό προορισμό.  Άλλωστε, αυτό αποτελεί και καταστατική υποχρέωση της ΔΗΡΑΠ».

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβης του Περού H.E. Javier Yepez Verdequer,  η Πρέσβης του Παναμά Η.Ε. Τζούλη Λυμπερόπουλου, η  Πρέσβης  Marisol Perez Garanza, αντιπροσωπεία από το Προξενείο της Δομινικανής Δημοκρατίας και  από την Πρεσβεία της Κίνας, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς  Γιώργος Βρεττάκος, η  Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  Σταύρος Βοϊδονικόλας,  Περιφερειακοί Σύμβουλοι,  Αντιδήμαρχοι,  Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων και των πέντε  Δημοτικών Κοινοτήτων, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων, ο  Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος, Πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς και Υποψήφιοι Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 24/10 07:38

    Ελληνικό: Αρχαία σε κατάχωση - αποκαλύφθηκαν κατά την ανέγερση 3 πενταώροφων κτηρίων κατοικιών

  2. 24/10 07:36

    Ζήτηση ακινήτων στη Λάρνακα από Λιβανέζους επενδυτές

  3. 24/10 07:31

    Marketing Greece | Συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων

  4. 24/10 07:29

    Μειώνεται ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  5. 24/10 07:27

    Στις 29 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού

  6. 23/10 19:11

    Πρόγραμμα κατάρτισης για την επανειδίκευση  και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τουρισμό

  7. 23/10 17:03

    Aegean Airlines: Νέα εποχική σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σύρος το καλοκαίρι του 2025

  8. 23/10 16:39

    Amex GBT: Νέο τοπίο στα ταξίδια το 2025 – Πώς μπορούν να προσαρμοστούν τα ξενοδοχεία

  9. 23/10 15:55

    Γενική συνέλευση της Ε.Ξ. Σαντορίνης | Το μέλλον κερδίζεται από αυτούς που το δημιουργούν

  10. 23/10 15:11

    Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Thomas Cook από την ESky Group

  11. 23/10 14:58

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην παρουσίαση του προγράμματος ‘"FutureShapers Greece"

  12. 23/10 14:14

    Κέρκυρα | Θαλάσσια πολιτιστική διαδρομή: Οι 195 βομβαρδισμοί της Κέρκυρας στον Β’ ΠΠ

  13. 23/10 13:57

    CNT: Πέντε Αθηναϊκά μπαρ στα 100 καλύτερα στον κόσμο για το 2024

  14. 23/10 13:02

    Smartwings: Νέες συνδέσεις τσάρτερ από Πολωνία με Χανιά, Ρόδο και Θεσσαλονίκη το 2025

  15. 23/10 12:48

    Το σχόλιο του προέδρου του ΞΕΕ για τη Σαντορίνη και τη μετάβαση σε ένα "ποιοτικό αύριο"

  16. 23/10 12:39

    Lonely Planet: Οι 10 τάσεις που θα διαμορφώσουν τα ταξίδια το 2025 – Οι 30 καλύτεροι προορισμοί της χρονιάς

  17. 23/10 12:32

    Τουρισμός | On the Beach: Κυρίαρχη η Τουρκία στα πακέτα διακοπών των Βρετανών - πτώση τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία

  18. 23/10 12:00

    FedHATTA: Έγκαιρη παρέμβαση του υπουργείου Τουρισμού για να ανασταλεί το κλείσιμο του Μουσείου Παλαιόπολης στην Κέρκυρα

  19. 23/10 11:27

    Βραχυχρόνια μίσθωση | Προορισμός όλου του χρόνου η Αθήνα, + 31% η ζήτηση τον Δεκέμβριο

  20. 23/10 10:55

    Τρεις τουριστικές επενδύσεις της "νέας εποχής", που θα διαμορφώσουν νέους προορισμούς

  21. 23/10 10:23

    Star Alliance | Ενδυνάμωση του ανώτερου στελεχιακού δυναμικού για μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία

  22. 23/10 07:16

    Περιστατικά απάτης στις συναλλαγές με κάρτες πληρωμών

  23. 23/10 07:14

    Γιάννης Ρέτσος: Το ΙΟΒΕ είναι το σημαντικότερο think tank της χώρας

  24. 23/10 07:11

    ΙΟΒΕ: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις

  25. 23/10 07:06

    O κίνδυνος των τιμών των κατοικιών για τα νοικοκυριά

  26. 23/10 07:01

    Τα μεγέθη και οι τάσεις των Κατασκευών στην Ελλάδα

  27. 22/10 19:04

    Τα υψηλότερα ποσοστά Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στους κλάδους της αγροτικής δραστηριότητας και εστίασης

  28. 22/10 18:13

    ΕΛΣΤΑΤ | 7 εκατ. αφίξεις και 33 εκατ. διανυκτερεύσεις τον Αύγουστο στα κλασικά καταλύματα

  29. 22/10 16:16

    Απαραίτητη η αναβάθμιση των μαρινών, πρέπει να «χαλαρώσει» η γραφειοκρατία

  30. 22/10 15:28

    Πιο αποτελεσματικός και οικολογικός ευρωπαϊκός εναέριος χώρος - Εγκρίθηκαν νέοι κανόνες στις πτήσεις

  31. 22/10 14:26

    830 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα από τη βραχυχρόνια μίσθωση - πόσα είναι τα επίσημα Airbnb στην Ελλάδα

  32. 22/10 14:01

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Βρετανοί, Γάλλοι και Ευρωπαίοι εκτός ΕΕ "έριξαν" τις εισπράξεις τον Αύγουστο

  33. 22/10 13:37

    M. Γιαννόπουλος | Το 51% των τουριστικών επενδυτών θα επέλεγαν ξανά τη χώρα μας - Σχέδια για επέκταση της Melia

  34. 22/10 13:33

    Η Ρόδος τίμησε για άλλη μία φορά τους πιστούς φίλους της

  35. 22/10 13:32

    Η TUI φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιο brand αναψυχής με όχημα μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και lifestyle κατάστημα

  36. 22/10 13:30

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί τον οινικό τουρισμό στο Βελιγράδι

  37. 22/10 13:27

    FedHATTA: Μειωμένη κατά 8% η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

  38. 22/10 12:44

    Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ανακαίνιση για τη διευκόλυνση εισόδου ατόμων με αναπηρία

  39. 22/10 12:26

    World2Fly: Νέες πτήσεις τσάρτερ Μαδρίτη – Αθήνα το καλοκαίρι του 2025

  40. 22/10 11:59

    Η Κατερίνα Σπυριδάκη Τομεάρχης Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ

  41. 22/10 11:35

    Έκθεση: Το 50% έως 80% των τουριστικών εσόδων διαφεύγουν από τους προορισμούς

  42. 22/10 11:18

    Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης | Δωρεά ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Θήρας

  43. 22/10 10:56

    Πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στην Ιθάκη- Επένδυση 85 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Τσάκου

  44. 22/10 10:29

    Έχει έρθει η ώρα για ένα υπουργείο Δημόσιας Περιουσίας

  45. 22/10 10:26

    Αλλάζει το προφίλ των ανθρώπων που ψάχνουν σπίτι

  46. 22/10 10:20

    Κ. Κυρατσάκης | Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ψηφιακές μετεγγραφές ακινήτων και για τα νομικά πρόσωπα

  47. 22/10 10:13

    Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής επιχειρεί ξανά άνοιγμα στην Ισπανική αγορά

  48. 22/10 10:00

    Προβολή σε 19 διεθνείς εκθέσεις από την εταιρεία Selected Hideaways εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων

  49. 22/10 07:19

    Η Γαλλία θα δανειστεί από τις αγορές 300 δισ. ευρώ το 2025

  50. 22/10 07:17

    Προκήρυξη θέσης με αμοιβή 90.000 ευρώ για Στέλεχος Μάρκετινγκ στον Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού Αττικής

  51. 22/10 07:14

    Λίβανος: Η παραμονή σε ξενοδοχεία εκτός περιοχών υψηλού κινδύνου και η διαφυγή με πολυτελή γιοτ

  52. 22/10 07:05

    Συντήρηση των δυο όψεων με έργα του Ι. Μόραλη στο κτήριο του πρώην Χίλτον

  53. 21/10 17:31

    Νέος Γενικός Διευθυντής στη City Contact από 1η Ιανουαρίου 2025

  54. 21/10 17:01

    Τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσιάζουν τους Σέρβους

  55. 21/10 16:03

    Η Χαλκιδική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ιταλών

  56. 21/10 15:22

    10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις παγωμένες επί 18 μήνες στο Enterprise Greece

  57. 21/10 15:11

    Κ.Χατζηδάκης | Ιδρύονται Holding εταιρειών για την πιο γρήγορη αξιοποίηση έως και 1.000 ακινήτων του Δημοσίου

  58. 21/10 14:28

    Οι πτήσεις της Ryanair διαθέσιμες από τις πλατφόρμες του ομίλου Etraveli

  59. 21/10 14:07

    FedHATTA: Άμεση ανάγκη για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ

  60. 21/10 13:53

    HolidayCheck: Φθηνότερα τα πακέτα για Ρόδο και Κω τον Οκτώβριο & Νοέμβριο από την περίοδο αιχμής των προκρατήσεων

  61. 21/10 11:55

    Ελληνικός Τουρισμός 2024 | Μειωμένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και τον Αύγουστο

  62. 21/10 11:20

    Τουρισμός | Οι Βρετανοί πληρώνουν με μετρητά στις διακοπές τους- Ιδού οι ...ιδανικοί πελάτες για Έλληνες επαγγελματίες

  63. 21/10 07:25

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του ξενοδοχείου KYKNOS HOTEL στα Μάλια Κρήτης

  64. 21/10 07:23

    Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Κω και Λιτόχωρο

  65. 20/10 23:18

    Τουρισμός | Η Uber φέρεται να εξετάζει την εξαγορά της Expedia

  66. 20/10 14:32

    Αναγκαίο ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα πιστοποίησης του βιώσιμου τουρισμού

  67. 20/10 14:04

    550 Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες στο συνέδριο του Best Travel στο Grecotel Riviera Olympia Resort

  68. 20/10 13:49

    Proxy Foods | Η καινοτομία και το πάθος είναι τα κλειδιά της επιχειρηματικής επιτυχίας

  69. 20/10 12:51

    Συνεδριακός τουρισμός στην Πιερία | Συνεργασία ΠΟΤΑΠ με το Thessaloniki Convention Bureau

  70. 20/10 12:45

    Από την Ποντώρεια στον Αρχάγγελο: Iστορικές, αρχαιολογικές και γλωσσολογικές όψεις στη Ρόδο

  71. 20/10 12:45

    Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα Επισκεφθείτε την Οροσειρά της Ροδόπης

  72. 20/10 12:06

    Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Πέλκας έγινε ξενοδόχος - οι ξενοδοχειακές μπίζνες από παίκτες και ομάδες

  73. 20/10 11:21

    Δωρεά κειμηλίων στο Δήμο Αγρινίου για τη δημιουργία έκθεσης

  74. 20/10 07:46

    Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ξεναγών στη Ρόδο

  75. 20/10 07:35

    Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής στη Λάρισα

  76. 19/10 17:54

    Διαχείριση υδάτων | Κλίμακα κατανάλωσης με σταθερή τιμή, penalty και επιβράβευση

  77. 19/10 14:16

    Δύο νέα χωροταξικά σχέδια για ΑΠΕ και Βιομηχανία/Logistics στην Ηλεία

  78. 19/10 14:08

    City Branding | To παράδειγμα του Agora Athens

  79. 19/10 10:42

    Σύσκεψη στην ΠΕ Λασιθίου για το «Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό»

  80. 19/10 07:46

    Η Airbnb λανσάρει την υπηρεσία «co-host», επιτρέποντας στους οικοδεσπότες να προσλαμβάνουν άλλους οικοδεσπότες

  81. 19/10 07:44

    Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση PLMA CHICAGO 2024 των ΗΠΑ

  82. 18/10 17:36

    Νικητιάδης προς Θεοδωρικάκο: Γιατί καθυστερεί επί δύο χρόνια η υπαγωγή τουριστικών επενδύσεων στον Αναπτυξιακό;

  83. 18/10 16:06

    Θ. Σκυλακάκης | Στρατηγικές για την λειψυδρία - Ολοκληρωμένη διαχείριση νερού

  84. 18/10 15:37

    Θ.Λιβάνιος |Έρχεται ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

  85. 18/10 15:29

    ΕΛΣΤΑΤ | Ανακατανομή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

  86. 18/10 15:04

    ΥΠΑ | + 6,1% η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια στο 9μηνο του 2024

  87. 18/10 14:03

    Ο τουρισμός στη Μαγιόρκα | "From hospitality to hostility" ("Από τη φιλοξενία στην εχθρότητα")

  88. 18/10 13:17

    Voucher Τουρισμού με επίδομα € 1.250

  89. 18/10 12:09

    Fodor’s Finest: Αυτά είναι τα 2 Ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 100 καλύτερα στον κόσμο για το 2025

  90. 18/10 10:19

    Μεγάλη τουριστική επένδυση στον Πόρο 475 εκατ. ευρώ του Γιάννη Βαρδινογιάννη

  91. 18/10 06:41

    Έρευνα ταξιδιωτικής συμπεριφοράς των επισκεπτών της Καρπάθου

  92. 18/10 06:39

    Ρεκόρ διανυκτερεύσεων την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου 2024 στην Αυστρία

  93. 18/10 06:37

    i-Eastpelion: Η νέα εφαρμογή για την τουριστική προβολή Ζαγοράς-Μουρεσίου

  94. 18/10 06:32

    Άδειες για πισίνες σε 2 ξενοδοχεία στην Κρήτη και στα Σύβοτα

  95. 18/10 06:30

    Ειδική Επιτροπή Τουρισμού στη "Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε."

  96. 17/10 22:54

    Ryanair | Συνεχίζονται οι πτήσεις Θεσσαλονίκη – Πόζναν και το χειμώνα

  97. 17/10 22:45

    Δήμος Ηρακλείου | Αυθεντική κρητική φιλοξενία σε Άραβες τουριστικούς πράκτορες

  98. 17/10 22:04

    Τουρισμός | 9 στους 10 Βρετανούς σκέφτηκαν αλλαγή προορισμού λόγω καύσωνα, υπερτουρισμού και ακρίβειας

  99. 17/10 16:44

    Alltours: Νέες πτήσεις προς Ηράκλειο καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα μέσω Aegean και Discover

  100. 17/10 15:50

    Έρευνα: Οι 5 κορυφαίες τάσεις των νεαρών Αμερικανών το 2025 στα ταξίδια - Πιο σημαντικά από την καριέρα