Περιφέρεια Αττικής | Προβολή του γαστρονομικού τουρισμού στο National Geographic Traveller Food Festival

Η Περιφέρεια Αττικής, πιστή στη συνεχή και στοχευμένη προώθηση του τουριστικού της προϊόντος και ειδικότερα των δυνατοτήτων του θεματικού τουρισμού στην Αττική συμμετείχε με επιτυχία στο National Geographic Traveller Food Festival που πραγματοποιήθηκε το διάστημα τον Ιούλιο στο Λονδίνο.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην παρουσία της Περιφέρειας στη σχετική εκδήλωση επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της με οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική συμβάλλουν στην ανάδειξη της Αττικής και στην προσέγγιση της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Η διεθνής προβολή της Αττικής και η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού όπως είναι για παράδειγμα η γαστρονομία απαιτούν σταθερά και δυναμικά βήματα.
Το National Geographic Traveller Food Festival είναι το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας το οποίο φιλοξενεί διάσημους σεφ, συντάκτες και ειδικούς αποθεώνοντας το συνδυασμό ταξίδι και φαγητό. Στο κεντρικό περίπτερο παρέχεται ο χώρος στους εκθέτες μέσω ζωντανών παρουσιάσεων και συνεντεύξεων να δημιουργήσουν τις δικές τους γαστρονομικές εμπειρίες για το διεθνές κοινό.
Με αυτόνομο περίπτερο -StandnοC6 – και τη συμμετοχή των διακεκριμένων σεφ, ιδρυτικών μελών της «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις», της κας Αρτεμισίας Μπεμπλιδάκη και του κου Νίκου Δαούτη, η Περιφέρεια Αττικής ετοίμασε μια γευστική πανδαισία βασισμένη στα τοπικά προϊόντα της Αττικής: γιαούρτι, σύκα, μέλι, φέτα, ξηρούς καρπούς όπως το φιστίκι Αιγίνης -το οποίο προστέθηκε πρόσφατα στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-, μυρωδικά, κρασί κ.ά.
Η ανταπόκριση των επισκεπτών επιβεβαιώνει ότι οι γεύσεις της Αττικής είναι μοναδικές, δημιουργούν γαστρονομικές εμπειρίες και χαράσσονται στην μνήμη όσων τις δοκιμάζουν.
Βασικός στόχος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης προβολής, είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής στην βρετανική αλλά και παγκόσμια αγορά. Η γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας μιας περιοχής και η Αττική προσφέρει πληθώρα ταξιδιωτικών εμπειριών και γεωγραφικών προορισμών σε συνδυασμό με μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
Κατά την δεύτερη ημέρα της έκθεσης, την Κυριακή 16 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ειδική μαγειρική επίδειξη (Masterclass) με τίτλο “Flavours of Attica” στο Saffron Theatre εντός του εκθεσιακού κέντρου Business Design Centre. Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις». Οι δύο καταξιωμένοι chefs, η κα Αρτεμίσια Μπεμπλιδάκη και ο κος Νικόλαος Δαούτης μαγείρεψαν και προσέφεραν στους συμμετέχοντες ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα για τους Βρετανούς – γαρίδες σαγανάκι. Η «καθαρότητα» και η «απλότητα» της συνταγής σε συνδυασμό με τα αρώματα και την αυθεντικότητα των πρώτων υλών ενθουσίασαν όσους παρακολούθησαν το master class και πιστοποίησαν την δυναμική της κουζίνας της Αττικής στο βρετανικό κοινό.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν 65 εκθέτες και περίπου 8.000 επισκέπτες.
Στη δράση αυτή την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η κα Αθηνά Κολυβά Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής και οι σεφ του «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις».
Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις» κ. Κ. Μουζάκη και στους δύο καταξιωμένους σεφ για την πάντοτε αγαστή συνεργασία και την αποτελεσματική και δυναμική εκπροσώπηση της Αττικής γαστρονομίας στην εν λόγω πολύ σημαντική δράση.
11/02 11:44
Etihad: Με το νέο Airbus A321neo LR η σύνδεση Άμπου Ντάμπι - Αθήνα το 2026
11/02 11:17
11/02 11:05
Ευχή για λήξη του συναγερμού στην Σαντορίνη από την διευθύντρια του ΕΟΤ στην Αγγλία
11/02 11:00
Γιατί ο ελληνικός τουρισμός δε μπορεί να γεμίσει τις κενές θέσεις εργασίας
11/02 10:27
ΤUI | Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των θερινών κρατήσεων - Ο οδικός χάρτης για την παγκόσμια ανάπτυξη
11/02 10:25
Προς ενίσχυση η απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου των Χανίων με το Ισραήλ
11/02 07:05
Η Κως ως πρωτοποριακό κέντρο για τη βιώσιμη νησιωτική ανάπτυξη
11/02 07:05
Ψαρά: Τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στην πλούσια ιστορική κληρονομιά
11/02 06:45
11/02 06:30
11/02 06:10
Κροατία | 9 διεθνή αεροδρόμια στηρίζουν την τουριστική ανάπτυξη- η συνδεσιμότητα με Ελλάδα
11/02 00:51
Έναρξη εργασιών για το πολυτελές θέρετρο Six Senses Porto Heli
11/02 00:31
10/02 16:15
Δ.Καραλής: Γιατί η Πελοπόννησος παραμένει «κοιμώμενος γίγαντας» στον τουρισμό
10/02 15:55
Saudia: Νέα εποχική σύνδεση Τζέντα – Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2025
10/02 15:45
10/02 15:36
Bluegr Hotels - Οδύσσεια | Σεμινάρια για εργασία στην εστίαση σε μετανάστες και πρόσφυγες
10/02 15:08
10/02 14:57
Όλγα Κεφαλογιάννη: Στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη της Σαντορίνης
10/02 14:28
10/02 13:40
1 στους 4 ερωτεύεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού- έρευνα για την Ημέρα του Βαλεντίνου
10/02 13:01
Άνοιγμα της Κρήτης στην τουριστική αγορά της Ινδίας και της Ασίας
10/02 12:12
EOT | Μέτρα στήριξης της Σαντορίνης σε συνεργασία με τους φορείς
10/02 12:02
10/02 11:51
Σαντορίνη: Η έλλειψη εργαζομένων είναι η επόμενη πρόκληση για τον τουρισμό
10/02 11:00
Σημαντική ευκαιρία το «Shopping in Greece» για Εμπόριο και Τουρισμό
10/02 10:54
Σχέδιο δράσης για τη Σαντορίνη επεξεργάζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
10/02 10:44
Χανιά θα πηγαίνουν τα κρουαζιερόπλοια που δεν θα προσεγγίζουν Σαντορίνη;
10/02 10:24
Αττάλεια και Τουρκία πρώτη δύναμη στις κρατήσεις στη Γερμανία για τις οικογενειακές θερινές διακοπές
10/02 08:00
10/02 07:52
Γαλλία | Φόρος αλληλεγγύης στα αεροπορικά εισιτήρια- Νέοι φόροι σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά
10/02 07:46
Στο ΣτΕ οι Δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας για τη μαρίνα στο Ελληνικό
10/02 07:30
Αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Σπέτσες, Κρήτη, Καλαμάτα και Αγία Μαρίνα Φθιώτιδας
10/02 07:06
10/02 07:00
10/02 06:58
10/02 06:48
Βόρεια Μακεδονία: Aύξηση τουριστών το 2024 | Νέο δρομολόγιο Σκόπια- Ζυρίχη από τη Air Canada
10/02 06:10
Μελέτη ΙΤΕΠ: Η ελληνική ξενοδοχία στυλοβάτης της οικονομίας και της απασχόλησης
09/02 19:34
Συνέδριο ΞΕΕ: Το καλύτερο αύριο για την Ελλάδα περνάει μέσα από τη φιλοξενία
09/02 19:26
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2025 | Φαντασμαγορική η εκδήλωση της θεματικής «Έλα στο Φως»
09/02 15:01
Η αυθαιρεσία της βουλιμίας στη Μύκονο θα σταματήσει – Μόνιμοι ελεγκτές στο νησί
09/02 12:17
Αντώνης Παγώνης | Σταθερή και ελεγχόμενη η εικόνα των κρατήσεων για Σαντορίνη
09/02 12:03
Στο QUEENS Room Club η τελετή έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
09/02 07:00
Πώς μπορεί ο τουρισμός να συμβάλλει στην αύξηση των ελληνικών καλλυντικών προϊόντων στη Βρετανία
09/02 06:42
Μελετητές κάστρων από όλο τον κόσμο προβάλλουν το Φρογκακάστελλο στην Κρήτη
08/02 13:33
08/02 13:11
08/02 12:44
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2025 | Έναρξη με την έκθεση των φετινών στολών
08/02 07:59
Chris Nassetta, Hilton: Αισιοδοξία για το 2025 παρά τις προκλήσεις της αγοράς
08/02 07:10
Δήμος Αστυπάλαιας: Νέα έργα και υπηρεσίες για επισκέπτες και κατοίκους
08/02 06:22
07/02 17:15
SEAJETS- Μ. Ηλιόπουλος: Στηρίζουμε τη Σαντορίνη, με ευθύνη και ευγνωμοσύνη
07/02 17:09
ΣΥΡΙΖΑ | "Σεισμό" προκαλεί η κυβερνητική υποκρισία για το Σαρακήνικο
07/02 17:05
H Όλγα Κεφαλογιάννη στη HORECA | Η Ελλάδα έχει εμπειρία στη διαχείριση φυσικών φαινομένων
07/02 14:20
FedHATTA: «Άνοιγμα» των ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων στην αγορά του Ιράν
07/02 13:56
Οι Βρετανοί τουρ οπερέιτορ συνεχίζουν τις πωλήσεις για Σαντορίνη
07/02 13:50
07/02 13:40
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαντορίνη - Να προστατεύσουμε την τουριστική φήμη του νησιού
07/02 13:30
Λίνα Μενδώνη: Σύσκεψη για την προστασία των αρχαιοτήτων σε Σαντορίνη- Κυκλάδες
07/02 13:04
07/02 12:47
07/02 12:46
07/02 12:07
Springer Reisen: 20 συνδέσεις με Ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι
07/02 11:18
Ελλάδα: Μια ανάσα πριν από τα 30 εκατ. οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2024 - Ποιος ταξίδεψε πού
07/02 11:11
H Ευρώπη ως ενιαίος τουριστικός προορισμός - Ο Α. Φιορεντίνος στο Destination Europe Summit 2025
07/02 11:03
07/02 10:44
Χρυσή διάκριση Zero Waste για τα Elounda SA Hotels and Resorts
07/02 10:26
Γερμανικός Τύπος | «Απίθανη μία ηφαιστειακή έκρηξη στη Σαντορίνη»
07/02 10:05
Απόβαση του δήμου Καντάνου-Σελίνου στο Αμβούργο και στην έκθεση Reisen Hamburg 2025
07/02 06:45
Ο τουρισμός, το λεοντόψαρο και το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Αλβέρτου
07/02 06:18
Διαγωνισμός για τη μίσθωση διατηρητέου και μετατροπή του σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
07/02 06:15
07/02 06:10
Υπουργείο Τουρισμού για το Σαρακίνικο: Στο Δήμο η ευθύνη για όποια παράλειψη ή εμπλοκή
07/02 06:10
Δήμος Δυτικής Λέσβου: Δωρεά του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση του Οθωμανικού Λουτρού Καλλονής
07/02 06:10
Πληρωμές επιχορηγήσεων για 4 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Παξούς, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Χανιά
07/02 06:10
Θετικές οι προοπτικές για τον τουρισμό το 2025 αλλά τα μεγάλα «αγκάθια» παραμένουν
07/02 06:05
Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες «ανακαλύπτουν» τη Νάξο - Ρεκόρ αφίξεων το 2024
06/02 17:54
06/02 17:51
Αθλητικός τουρισμός | Συνάντηση Ράπτη για το Συνέδριο Προπονητών Euroleague 2025
06/02 17:20
29,3 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2024, με σαφείς ενδείξεις διεύρυνσης της σεζόν
06/02 15:15
H τεχνητή νοημοσύνη στον τουρισμό: τι δείχνει έρευνα της TUI
06/02 15:08
06/02 14:57
06/02 13:57
ΕΣΕΕ | Έκτακτα μέτρα στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων στη Σαντορίνη
06/02 13:17
Sotheby’s: H Aθηναϊκή Ριβιέρα πρώτη σε ζήτηση για πολυτελή ακίνητα - η Μύκονος 6η
06/02 12:40
Costa Navarino: Νέα σεζόν με ανανεωμένους χώρους φιλοξενίας και νέες εμπειρίες
06/02 12:27
Έρχονται οι DMMOs στους Ελληνικούς προορισμούς – Τι δείχνουν οι τελευταίες διεθνείς τάσεις
06/02 12:14
Γαλλία: Αντιδράσεις για την σχεδιαζόμενη αύξηση των φόρων στις πτήσεις
06/02 12:12
Περισσότερες πτήσεις προς Ελλάδα το 2025 από την ιρλανδική αγορά
06/02 11:47
WTTC | Οι ταξιδιώτες προσέχουν το κόστος και την ποιότητα, ελάχιστοι τη βιωσιμότητα
06/02 11:00
Ξενοδοχεία | Ο όμιλος MITSIS βραβεύτηκε στο θεσμό των Growth Awards
06/02 10:47
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθήνας: Το νέο Δ.Σ. για την επόμενη τριετία
06/02 10:00
Η Wyndham και η HR Group επεκτείνονται σε Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία με 25 νέα ξενοδοχεία
06/02 07:10
Ο ομογενής Κεφαλονίτης ξενοδόχος και οι εγκρίσεις για το ξενοδοχείο στο Σαρακίνικο
06/02 07:00
Πώς θα αντιμετωπίσει η Νάξος τον κίνδυνο λειψυδρίας ενόψει της τουριστικής περιόδου
06/02 06:45
Περιφέρεια Αττικής: Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στην Αθήνα - καμπανάκι για τις υποδομές
06/02 06:30
Πληρωμές επιχορηγήσεων για 4 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο, Χανιά, Οίτυλο και Σύβοτα
06/02 06:30
Χρήση νερού από γεωτρήσεις σε κάμπινγκ και τουριστική κατασκήνωση σε Όλυμπο και Χαλκιδική
06/02 06:10
Δήμος Φολεγάνδρου: Απαγόρευση περιφοράς ή βοσκής ζώων σε τουριστικούς χώρους
06/02 06:05
Έναρξη εργασιών για το πολυτελές θέρετρο Six Senses Porto Heli
Η Κως ως πρωτοποριακό κέντρο για τη βιώσιμη νησιωτική ανάπτυξη
Κροατία | 9 διεθνή αεροδρόμια στηρίζουν την τουριστική ανάπτυξη- η συνδεσιμότητα με Ελλάδα
Ψαρά: Τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στην πλούσια ιστορική κληρονομιά
Δ.Καραλής: Γιατί η Πελοπόννησος παραμένει «κοιμώμενος γίγαντας» στον τουρισμό
Saudia: Νέα εποχική σύνδεση Τζέντα – Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2025
ΤUI | Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των θερινών κρατήσεων - Ο οδικός χάρτης για την παγκόσμια ανάπτυξη
Προς ενίσχυση η απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου των Χανίων με το Ισραήλ
Γιατί ο ελληνικός τουρισμός δε μπορεί να γεμίσει τις κενές θέσεις εργασίας
Όλγα Κεφαλογιάννη: Στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη της Σαντορίνης
Bluegr Hotels - Οδύσσεια | Σεμινάρια για εργασία στην εστίαση σε μετανάστες και πρόσφυγες
Ευχή για λήξη του συναγερμού στην Σαντορίνη από την διευθύντρια του ΕΟΤ στην Αγγλία
Etihad: Με το νέο Airbus A321neo LR η σύνδεση Άμπου Ντάμπι - Αθήνα το 2026
Σαντορίνη: Η έλλειψη εργαζομένων είναι η επόμενη πρόκληση για τον τουρισμό
EOT | Μέτρα στήριξης της Σαντορίνης σε συνεργασία με τους φορείς
Άνοιγμα της Κρήτης στην τουριστική αγορά της Ινδίας και της Ασίας
1 στους 4 ερωτεύεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού- έρευνα για την Ημέρα του Βαλεντίνου
( 0 )