Η χαμένη τιμή της Μυκόνου, η δυσφήμιση του τουρισμού και το μπαράζ σχολίων στο Tripadvisor για τα πανάκριβα καβουροπόδαρα...

Η χαμένη τιμή της Μυκόνου, η δυσφήμιση του τουρισμού και το μπαράζ σχολίων στο Tripadvisor για τα πανάκριβα καβουροπόδαρα...Φωτογραφία από C1superstar από το Pixabay

Απίστευτη δημοσιότητα σχεδόν σε όλο τον κόσμο έλαβε η καταγγελία της Αμερικανίδας μητέρας, η οποία μαζί με την 19χρονη κόρη της πήγε σε εστιατόριο της Μυκόνου και κλήθηκε να πληρώσει 600 ευρώ για μια μερίδα καβούρια και δύο κοκτέιλ.

Παράλληλα, καταγράφεται ορυμαγδός αρνητικών σχολίων στη σελίδα του εστιατορίου στο Tripadvisor, κάτι, που προκαλεί τεράστια δυσφήμιση κατ' αρχήν στη Μύκονο και στη συνέχεια στη συνολική εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η δυσφήμιση αυτή γίνεται πρωτίστως στην αμερικανική αγορά, καθώς ακολούθησαν καταγγελίες και από παρέα άλλης αμερικανίδας τουρίστριας για το ίδιο εστιατόριο.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η δυσφήμιση αυτή στερεί από τη χώρα μας τουρίστες υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι Αμερικανοί, που θέλουν να έρθουν και να ξοδέψουν, όχι, όμως, να τους "πιάσουν αμερικανάκια", κατά το κοινώς λεγόμενο. Προφανώς, στην ελεύθερη αγορά ο καθένας κοστολογεί τις υπηρεσίες του όπως και όσο θέλει, πρέπει όμως ο πελάτης να γνωρίζει με σαφήνεια τι και ποια ποιότητα αγοράζει.

Γιατί αν συνεχισθούν τέτοια φαινόμενα κλοπής των τουριστών, θα πάει στράφι κάθε προσπάθεια της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρήσεων να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες, που θα ανταποκρίνονται στην τιμή που ζητούν. Και βέβαια οι τουρίστες θα βρουν προορισμούς ανά την υφήλιο, που θα τους σέβονται...

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα για το θέμα αυτό φιλοξενήθηκαν ακόμη και σε μέσα ενημέρωσης στο Βιετνάμ, το Πακιστάν και την Ινδία, ενώ μπαράζ αρνητικών σχολίων αναρτήθηκαν στη σελίδα του εστιατορίου στο Tripadvisor.

Το Tripadvisor, μάλιστα, αναγκάστηκε να διακόψει (προσωρινά, όπως αναφέρει) τις κριτικές, σημειώνοντας:

"Λόγω ενός πρόσφατου συμβάντος που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και προκάλεσε μεγάλο αριθμό υποβολής κριτικών οι οποίες δεν περιγράφουν προσωπικές εμπειρίες, διακόψαμε προσωρινά τη δημοσίευση νέων κριτικών για αυτήν την καταχώριση. Αν είχατε κάποια προσωπική εμπειρία στη συγκεκριμένη επιχείρηση, δοκιμάστε ξανά σύντομα. Θα χαρούμε να λάβουμε την κριτική σας!"

Ομάδα χρηστών, ωστόσο, καλεί τον κόσμο να μποϋκοτάρει το εστιατόριο, καθώς και άλλες επιχειρήσεις του ίδιου επιχειρηματία στη Μύκονο. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ξενοδοχείο στη Μύκονο την περασμένη Παρασκευή, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία. Μαζί με το μποϋκοτάζ, καλούνται όσοι είχαν ανάλογη τραυματική εμπειρία να την καταγγείλουν στο ελληνικό υπουργείο Τουρισμού.

Η ίδια τακτική

Οι συντάκτες των κριτικών ισχυρίζονται ότι το εν λόγω εστιατόριο ακολουθεί την ίδια στρατηγική, μέσα από τρεις προσεγγίσεις, για την προσέλκυση πελατών: 

Μέρος πρώτο: φτηνό φαγητό

Όπως αναφέρουν, χρησιμοποιούν άτομα στο δρόμο για να δελεάσουν τουρίστες και παρουσιάζουν ένα φτηνό φαγητό με τιμή 19,80 ευρώ. Γράφει το σχόλιο: "Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι είναι ένα ακριβό εστιατόριο και αν δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά τότε μην πάτε. Έχει δίκιο αλλά παραλείπει να σας πει ότι ξεγελάει τους τουρίστες με την παραπάνω πινακίδα προσφέροντας γεύμα για λιγότερο από 20 ευρώ. Αν δεν πέσετε στην παγίδα, τότε θα σας δελεάσουν με τη «δωρεάν ξαπλώστρα» (δείτε μέρος 2)

Μέρος δεύτερο: Δωρεάν ξαπλώστρα

Προσφέρεται δωρεάν ξαπλώστρα αρκεί να καταναλώσει ο πελάτης τουλάχιστον 50 ευρώ. "Όταν ζητάτε μενού, δεν θα σας δείξουν ένα και οι ανυποψίαστοι τουρίστες παραγγέλνουν ας πούμε ένα mojito που τους κοστίζει 125 ευρώ...", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μέρος τρίτο: μπέρδεμα με τις τιμές στο μενού

"Η συνήθης πρακτική στην Ελλάδα είναι να τιμολογείται το ψάρι με το κιλό (π.χ. 45 ευρώ/κιλό) και όταν παραγγείλετε σας λένε το βάρος του ψαριού. Αντί για Ευρώ/Κιλό, το εν λόγω εστιατόριο, παρουσιάζει Ευρώ/100 γραμμάρια, οπότε όταν λένε 19,80/100 γρ είναι στην πραγματικότητα 198 ευρώ το κιλό", εξηγείται στο σχόλιο, που συνεχίζει:

"Όταν παραγγείλετε καλαμάρι για παράδειγμα, δεν σας λένε το βάρος από πριν. Αφού φάτε το κατεψυγμένο καλαμάρι, που παρουσιάζεται ως «φρέσκο», ο λογαριασμός έρχεται στα 150 ευρώ για την ίδια ποιότητα που παίρνετε σε ένα μέσο εστιατόριο στη Μύκονο με 15 ευρώ. Αν παραπονιέστε, τότε ξεκινούν οι τεχνικές εκφοβισμού".

Τι απάντησε η επιχείρηση

Μετά τα δημοσιεύματα και την απειλή μήνυσης από την Αμερικανίδα με τη κόρη της, η επιχείρηση απάντησε τα ακόλουθα:

"Όλα τα είδη αναγράφονται αναλυτικά μέσα στον κατάλογο σύμφωνα με τον νόμο. Οι κατάλογοι είναι μπροστά από το μαγαζί μας σε εμφανές σημείο. Δίνουμε τους καταλόγους στους πελάτες μας πριν από την παραγγελία. Για όλα τα προϊοντα μας, υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά. Ο πελάτης χρεώθηκε αυτήν την τιμή γιατί τα βασιλικά καβουροπόδαρα δεν είναι διατιμημένο είδος και η κοστολόγηση γίνεται σύμφωνα με το τιμολόγιο αγοράς τους. Τα συγκεκριμένα περιστατικά ελέγχθηκαν από την ΑΑΔΕ και δεν υπήρξε καμία παράβαση. Σχετικά με το φιλοδώρημα, ο πελάτης βάζει πάντα το ποσό που επιλέγει κι εμείς δεν έχουμε ανάμειξη σε αυτό. Είναι καθαρή επιλογή του πελάτη".

Όσον αφορά στις κατηγορίες για απειλές που φέρεται να δέχθηκε η τουρίστρια, ο υπεύθυνος της επιχείρησης απαντά το εξής: «Είμαστε τρίτης γενιάς επιχείρηση, ούτε βρίζουμε ούτε απειλούμε, ούτε μπράβους έχουμε. Ο σερβιτόρος του τραπεζιού πλησίασε το ταμείο αφού εκλήθη από τον ταμία να δώσει διευκρινήσεις στον πελάτη».

Απαντώντας σε μια αρνητική κριτική στον ιστότοπο, το εστιατόριο απάντησε ότι αν και στις χώρες με ελεύθερη οικονομία δεν επιβάλλεται η εξήγηση στον πελάτη για την χρέωση που βάζει ένα κατάστημα, το εστιατόριο προσπαθεί συχνά να εξηγήσει το μεγάλο κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης σαν αυτήν που είναι το ίδιο.

Και κατέληγε η απάντηση:

"Θα ρωτούσατε την Bugatti γιατί έχει αυτές τις χρεώσεις στα σούπερ σπορ αυτοκίνητά της; Θα ζητούσατε από όλες τις μάρκες πολυτελείας να δικαιολογήσουν τις τιμές τους; Μπορείτε να επιλέξετε φθηνότερα προϊόντα και υπηρεσίες. Δεν υπάρχει μονοπώλιο".

Η ανταπάντηση των χρηστών στη σελίδα στο TripAdvisor:

Πράγματι, η υψηλή ποιότητα και το ακριβό είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Αλλά η εξαπάτηση πελατών,  πουλώντας τους ένα Toyota Yaris στην τιμή μιας Bugatti είναι απάτη...

Ποιες παραβάσεις της νομοθεσίας χρεώνουν στο εστιατόριο τα σχόλια

1. Τη διάταξη υπουργικής απόφασης που αναφέρει ότι: Το εστιατόριο υποχρεούται να ζυγίζει τα ψάρια πριν από το μαγείρεμα και να παρέχει στον πελάτη σημείωμα που να προσδιορίζει το βάρος και την τελική τιμή

2. Τη διάταξη που αναφέρει: το εστιατόριο υποχρεούται να αναγράφει τιμές σε ευρώ/κιλό για είδη που πωλούνται κατά βάρος (και βέβαια όχι τιμή/ ανά 100 γρ.)

3. Τα έντυπα παραπόνων των πελατών πρέπει να τοποθετούνται κοντά στο ταμείο, να προσφέρονται στον πελάτη για να υποβάλει το παράπονο και το εστιατόριο είναι υπεύθυνο να το υποβάλει στην αρμόδια αρχή για διερεύνηση

Τέλος, όπως αναφέρουν χρήστες, το εστιατόριο πρόσφερε κάποια κεράσματα για να αποσπάσει θετικές κριτικές στο Tripadvisor και να φαίνεται με 5 αστέρια.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 30/09 09:17

    Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Σκιάθο και Δημητσάνα

  2. 30/09 09:16

    Πράσινο φως για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σαντορίνη και Ρέθυμνο

  3. 30/09 09:14

    Τρεις άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Άνδρο, Κρήτη και Σαντορίνη

  4. 30/09 09:11

    GReco Islands: Το 100% των τουριστικών καταλυμάτων θα χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για ζεστό νερό μέχρι το 2027

  5. 30/09 09:08

    Υπουργείο Τουρισμού: Έναρξη έτους κατάρτισης 2022-2023 των ΙΕΚ Τουρισμού

  6. 29/09 18:06

    Ξεκινά το δεύτερο Φεστιβάλ Τρύγου Νάουσας

  7. 29/09 16:12

    Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Εθνική αρμόδια αρχή μπορεί να υποχρεώσει τους αερομεταφορείς να αποζημιώσουν τους επιβάτες

  8. 29/09 15:31

    Τουρισμός: Ισχυρότερη από τον πληθωρισμό η διάθεση για ταξίδια το 2023 – Οι 5 κορυφαίες τάσεις

  9. 29/09 15:29

    Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

  10. 29/09 14:54

    Κ.Μητσοτάκης | Η επένδυση της Google μπορεί να εισφέρει 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ και 20.000 νέες θέσεις εργασίας

  11. 29/09 14:22

    HOTREC: Τα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία απειλούνται με λουκέτα λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους

  12. 29/09 13:20

    Cycladic: Νέα αεροπορική εταιρία ιδρύεται στην Ελλάδα, για πτήσεις στα νησιά του Αιγαίου

  13. 29/09 12:43

    Ε.Ξ. Ρόδου | Βραβεία σε εργαζόμενους στα ξενοδοχεία επί σχεδόν μισό αιώνα

  14. 29/09 11:49

    Διάκριση του Γραφείου ΕΟΤ στην Κίνα

  15. 29/09 10:34

    Η εντυπωσιακή διεθνής καριέρα στα ξενοδοχεία της Κατερίνας Γιαννούκα - Αναλαμβάνει τώρα CEO της Jumeirah Group

  16. 29/09 10:02

    Τουρισμός | Έρευνα: Οι Γερμανοί δεν θέλουν "τσιγκουνιές" στις διακοπές τους - το 59% δεν θα περιορίσει τις δαπάνες

  17. 29/09 09:27

    CEO Jet2: Τα σχέδια επέκτασης στην Κρήτη από το 2023

  18. 29/09 08:23

    Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κω

  19. 29/09 08:21

    Τρεις άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κάρπαθο, Κρήτη και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Θάσο

  20. 29/09 08:19

    Η Περιφέρεια Κρήτης για τον βιώσιμο τουρισμό

  21. 29/09 08:14

    Η νέα επιτροπή τουριστικής προβολής Θήβας

  22. 29/09 02:07

    «Φλόριντα της Ευρώπης»  με την Τουρκία απέναντι;

  23. 28/09 20:25

    Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Σκόπελο και Κρήτη

  24. 28/09 15:28

    Ξενοδοχεία: 4 αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσετε τις απευθείας κρατήσεις

  25. 28/09 15:19

    Ά. Γκερέκου: Αναγεννητικός, ηθικός και «έξυπνος» τουρισμός

  26. 28/09 15:10

    Λάμψη Αστέρων στα 10 χρόνια του Navarino Challenge 2022 και με Πετρούνια, Τεντόγλου, Ντούσκο, Μιλλούση, Βλάχο, Διαμαντίδη, Πρίντεζη, Βολικάκη, Πρεβολαράκη, Γκολομέεβ

  27. 28/09 15:04

    Η Goldair επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  28. 28/09 14:33

    FedHATTA: Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για τη διάκριση του έργου των τουριστικών λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ

  29. 28/09 14:23

    Επιμελητήριο Ηρακλείου | Καταδυτικά πάρκα στους Δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

  30. 28/09 14:14

    Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός ενισχύει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

  31. 28/09 14:05

    Τουρισμός: Τιμές-φωτιά στις πτήσεις των Βρετανών για διακοπές το φθινόπωρο – Ποιοι προορισμοί είναι οι ακριβότεροι

  32. 28/09 13:31

    Ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης στο συνέδριο των Major Cities of Europe στη Λάρισα

  33. 28/09 12:32

    Τουρισμός το χειμώνα "εκτάκτως" για μια χρονιά δεν γίνεται...

  34. 28/09 12:20

    Press trip ΕΟΤ: Διάσημος Ισπανός σεφ διαφημίζει την Θεσσαλία στη χώρα του

  35. 28/09 11:30

    Meliá & NH: Θα συνεχιστεί η πώληση ξενοδοχείων για να καλυφθεί το χρέος

  36. 28/09 10:39

    Delta Air Lines | Διευρύνει το πρόγραμμα πτήσεων με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο το 2023

  37. 28/09 10:10

    Φάρμα Ρόδου: Το πρώτο παράδειγμα χρήσης NFTs στην τουριστική αγορά

  38. 28/09 09:49

    Πράσινο φως για 2 νέα ξενοδοχεία σε Δήμο Αβδήρων και Σαντορίνη

  39. 28/09 09:47

    Άδειες για 2 ξενοδοχεία σε Ίο και Βόλο

  40. 28/09 09:45

    Το WTTC οικοδεσπότης του ιστορικού διαλόγου μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και των υπουργών της G20

  41. 28/09 09:40

    Ένα γαστρονομικό «διαμαντάκι» στραφταλίζει στον Λιμνιώνα της Κω

  42. 28/09 09:38

    Αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με το Φορτ Λόντερντειλ των ΗΠΑ

  43. 27/09 17:34

    Κ.Μαρινάκος | Ο τουρισμός κεντρικό πεδίο ανάπτυξης των πράσινων, μπλε και ψηφιακών οικονομιών

  44. 27/09 17:25

    Δύο και τρεις δουλειές οι Βρετανοί για να τα βγάλουν πέρα

  45. 27/09 17:00

    Web3 | Πώς η εξέλιξη του διαδικτύου θα μπορούσε να φέρει τα πάνω-κάτω στον τουριστικό κλάδο

  46. 27/09 16:52

    Τα ιαματικά λουτρά Υπάτης θα λειτουργούν καθημερινά και τον Οκτώβριο

  47. 27/09 16:45

    Κ.Νοτοπούλου | Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται επιτέλους εθνική στρατηγική

  48. 27/09 15:37

    Μήνυμα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Η πρόκληση του «Rethink Tourism»

  49. 27/09 15:06

    Tripadvisor: 6 ελληνικά εστιατόρια στα καλύτερα στον κόσμο για το 2022

  50. 27/09 14:50

    Αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουμε στις πτήσεις

  51. 27/09 14:25

    Μήνυμα FedHATTA/ HATTA για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Νέοι στόχοι και νέα δυναμική για τον τουρισμό στην εποχή των προκλήσεων

  52. 27/09 13:26

    Ταξίδι εξοικείωσης για τις κορυφαίες εταιρίες κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

  53. 27/09 13:17

    Απίστευτη ταλαιπωρία για Βρετανούς συνταξιούχους που ταξίδευαν στην Κρήτη με την TUI

  54. 27/09 11:50

    Δηλώσεις Γκερέκου και Φραγκάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

  55. 27/09 11:20

    Οι στόχοι για ένα βιώσιμο μοντέλο στρατηγικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού 

  56. 27/09 10:55

    Tουρισμός | Jet2.com - Jet2holidays | 1,3 εκατ. θέσεις το 2023 στην Ελλάδα - Steve Heapy: Ήρθαμε στην Ελλάδα για να μείνουμε

  57. 27/09 10:48

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κνωσσός | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ισονομία για συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού

  58. 27/09 10:27

    Η Ε.Ξ. Ρόδου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με μια μεγάλη επετειακή – ιστορική έκδοση

  59. 27/09 10:21

    ΣΕΤΚΕ | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Να επανεξετάσουμε το τουριστικό μοντέλο

  60. 27/09 09:28

    O BVLGARI αναζητά απόφοιτους σχολών Αργυροχρυσοχοΐας από τον Βόλο - δείτε τις αμοιβές

  61. 27/09 09:26

    Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Σαντορίνη

  62. 27/09 09:23

    Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο στον Πύργο και για 4άστερο στη Ρόδο

  63. 27/09 09:19

    Στις 17 Οκτωβρίου η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 των ανώτερων σχολών του υπ.Τουρισμού

  64. 27/09 09:16

    Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κάρπαθο και Ζάκυνθο

  65. 26/09 17:37

    Το Amanzoe γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία, με τουρισμό υψηλών προδιαγραφών

  66. 26/09 16:48

    Bραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στον κορυφαίο πιανίστα και μαέστρο Daniel Barenboim 

  67. 26/09 15:59

    DER SPIEGEL | Έργα και ημέρες των παπαράτσι στη Μύκονο

  68. 26/09 15:15

    Επιπλέον μέτρα ανακούφισης των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία - Ουκρανία

  69. 26/09 15:02

    H Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Καλλιόπη Ροδοπούλου, 2η στον κόσμο για τη συμβολή της στην εκπαίδευση

  70. 26/09 14:54

    Ξενοδοχεία: Ο Ισπανικός προορισμός που αύξησε τις τιμές, αλλά είχε την υψηλότερη πληρότητα στη χώρα

  71. 26/09 14:22

    ΕΟΤ: Δυναμική προώθηση της Ηλείας στην Γερμανία και της Κρήτης στην Πολωνία

  72. 26/09 14:17

    Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού | Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Ο τουρισμός θέλει ριζικές λύσεις, όχι "τσιρότο" στην πληγή

  73. 26/09 13:54

    Δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος για ενίσχυση των επιχειρήσεων για το ενεργειακό κόστος

  74. 26/09 13:48

    Έρχεται νομοθεσία που ακριβαίνει τα αεροπορικά εισιτήρια - «Το κόστος δε μπορεί να είναι κάτω από τα επίπεδα των φόρων»

  75. 26/09 13:41

    Με «Ελληνικό Πρωινό» οι Ξενοδόχοι και το Αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

  76. 26/09 13:17

    ΠΟΤ: Η οικονομική αβεβαιότητα "γονατίζει" τους ταξιδιώτες - Απομακρύνεται από το εγγύς μέλλον η επιστροφή σε επίπεδα 2019

  77. 26/09 12:43

    Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Διήμερες εκδηλώσεις από τον δήμο Αγ. Βασιλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

  78. 26/09 12:07

    Skytrax Awards | «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Eυρώπη» η AEGEAN

  79. 26/09 11:57

    Ξενοδοχεία | Radisson Hotel Group: Έφτασε στα 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα - έρχονται ακόμη δύο

  80. 26/09 11:41

    Τουρισμός | Η Jet2 ξεκινά πτήσεις προς Ρόδο και Χαλκιδική από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από το Πάσχα

  81. 26/09 11:26

    Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχεται την ισραηλινή αεροπορική εταιρία Sun d’or

  82. 26/09 11:15

    Ά. Γκερέκου | Ο Πειραιάς μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνή προορισμό για city break, πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό

  83. 26/09 09:56

    Οι 8 νικητές, από τον γεωργό έως τον εστιάτορα, των πρώτων ευρωπαϊκών βραβείων βιολογικής παραγωγής

  84. 26/09 08:58

    Περιβαλλοντική έγκριση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

  85. 26/09 08:47

    Η νέα Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Διδυμοτείχου

  86. 26/09 08:40

    Άδειες για 3 νέες τουριστικές επενδύσεις σε Σίφνο, Εύβοια και Ζάκυνθο

  87. 26/09 08:35

    Άδειες για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ανατολική Μάνη και Σαντορίνη

  88. 26/09 08:15

    Αλλαγή χρήσης διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Αθήνα- Νέο ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο

  89. 25/09 08:08

    Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχεία στη Ρόδο και στο Γύθειο

  90. 25/09 08:07

    Άδειες για ανέγερση 2 ξενοδοχείων σε Ανατολική Μάνη και Σύβοτα

  91. 24/09 12:52

    Jet2holidays και Jet2.com | Κλείνουν θέσεις σε μισό εκατομμύριο Βρετανούς τουρίστες το 2023 στην Κρήτη

  92. 24/09 12:43

    Έγκριση για αλλαγή χρήσης κατοικίας σε ξενοδοχειακή μονάδα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

  93. 24/09 12:41

    Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Ρέθυμνο, Άνδρο και Δήμο Αβδήρων

  94. 24/09 12:40

    Β.Κικίλιας | «Κάθε επιπλέον ευρώ που έρχεται από τον τουρισμό είναι πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες»

  95. 24/09 12:35

    Η Ε.Ξ. Καλαμάτας χαιρετίζει την αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την αμερικανική πόλη Λόουελ

  96. 23/09 17:00

    Επιμελητήριο Ιωαννίνων | Κίνητρα για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στα Ιωάννινα

  97. 23/09 16:19

    Κρήτη | Πληρότητες άνω του 80% στα ξενοδοχεία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

  98. 23/09 16:09

    Ο Vtours «επεκτείνει το καλοκαίρι» με φθινοπωρινές διακοπές στην Κρήτη

  99. 23/09 15:35

    Ενισχύσεις για 5 νέα ξενοδοχεία σε Σίφνο, Σαντορίνη, Κεφαλονιά και Καλαμάτα

  100. 23/09 15:20

    Κικίλιας από Στοκχόλμη: Νέες επενδύσεις και θεματικός τουρισμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου