Η χαμένη τιμή της Μυκόνου, η δυσφήμιση του τουρισμού και το μπαράζ σχολίων στο Tripadvisor για τα πανάκριβα καβουροπόδαρα...

Η χαμένη τιμή της Μυκόνου, η δυσφήμιση του τουρισμού και το μπαράζ σχολίων στο Tripadvisor για τα πανάκριβα καβουροπόδαρα...Φωτογραφία από C1superstar από το Pixabay

Απίστευτη δημοσιότητα σχεδόν σε όλο τον κόσμο έλαβε η καταγγελία της Αμερικανίδας μητέρας, η οποία μαζί με την 19χρονη κόρη της πήγε σε εστιατόριο της Μυκόνου και κλήθηκε να πληρώσει 600 ευρώ για μια μερίδα καβούρια και δύο κοκτέιλ.

Παράλληλα, καταγράφεται ορυμαγδός αρνητικών σχολίων στη σελίδα του εστιατορίου στο Tripadvisor, κάτι, που προκαλεί τεράστια δυσφήμιση κατ' αρχήν στη Μύκονο και στη συνέχεια στη συνολική εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η δυσφήμιση αυτή γίνεται πρωτίστως στην αμερικανική αγορά, καθώς ακολούθησαν καταγγελίες και από παρέα άλλης αμερικανίδας τουρίστριας για το ίδιο εστιατόριο.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η δυσφήμιση αυτή στερεί από τη χώρα μας τουρίστες υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι Αμερικανοί, που θέλουν να έρθουν και να ξοδέψουν, όχι, όμως, να τους "πιάσουν αμερικανάκια", κατά το κοινώς λεγόμενο. Προφανώς, στην ελεύθερη αγορά ο καθένας κοστολογεί τις υπηρεσίες του όπως και όσο θέλει, πρέπει όμως ο πελάτης να γνωρίζει με σαφήνεια τι και ποια ποιότητα αγοράζει.

Γιατί αν συνεχισθούν τέτοια φαινόμενα κλοπής των τουριστών, θα πάει στράφι κάθε προσπάθεια της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρήσεων να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες, που θα ανταποκρίνονται στην τιμή που ζητούν. Και βέβαια οι τουρίστες θα βρουν προορισμούς ανά την υφήλιο, που θα τους σέβονται...

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα για το θέμα αυτό φιλοξενήθηκαν ακόμη και σε μέσα ενημέρωσης στο Βιετνάμ, το Πακιστάν και την Ινδία, ενώ μπαράζ αρνητικών σχολίων αναρτήθηκαν στη σελίδα του εστιατορίου στο Tripadvisor.

Το Tripadvisor, μάλιστα, αναγκάστηκε να διακόψει (προσωρινά, όπως αναφέρει) τις κριτικές, σημειώνοντας:

"Λόγω ενός πρόσφατου συμβάντος που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και προκάλεσε μεγάλο αριθμό υποβολής κριτικών οι οποίες δεν περιγράφουν προσωπικές εμπειρίες, διακόψαμε προσωρινά τη δημοσίευση νέων κριτικών για αυτήν την καταχώριση. Αν είχατε κάποια προσωπική εμπειρία στη συγκεκριμένη επιχείρηση, δοκιμάστε ξανά σύντομα. Θα χαρούμε να λάβουμε την κριτική σας!"

Ομάδα χρηστών, ωστόσο, καλεί τον κόσμο να μποϋκοτάρει το εστιατόριο, καθώς και άλλες επιχειρήσεις του ίδιου επιχειρηματία στη Μύκονο. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ξενοδοχείο στη Μύκονο την περασμένη Παρασκευή, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία. Μαζί με το μποϋκοτάζ, καλούνται όσοι είχαν ανάλογη τραυματική εμπειρία να την καταγγείλουν στο ελληνικό υπουργείο Τουρισμού.

Η ίδια τακτική

Οι συντάκτες των κριτικών ισχυρίζονται ότι το εν λόγω εστιατόριο ακολουθεί την ίδια στρατηγική, μέσα από τρεις προσεγγίσεις, για την προσέλκυση πελατών: 

Μέρος πρώτο: φτηνό φαγητό

Όπως αναφέρουν, χρησιμοποιούν άτομα στο δρόμο για να δελεάσουν τουρίστες και παρουσιάζουν ένα φτηνό φαγητό με τιμή 19,80 ευρώ. Γράφει το σχόλιο: "Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι είναι ένα ακριβό εστιατόριο και αν δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά τότε μην πάτε. Έχει δίκιο αλλά παραλείπει να σας πει ότι ξεγελάει τους τουρίστες με την παραπάνω πινακίδα προσφέροντας γεύμα για λιγότερο από 20 ευρώ. Αν δεν πέσετε στην παγίδα, τότε θα σας δελεάσουν με τη «δωρεάν ξαπλώστρα» (δείτε μέρος 2)

Μέρος δεύτερο: Δωρεάν ξαπλώστρα

Προσφέρεται δωρεάν ξαπλώστρα αρκεί να καταναλώσει ο πελάτης τουλάχιστον 50 ευρώ. "Όταν ζητάτε μενού, δεν θα σας δείξουν ένα και οι ανυποψίαστοι τουρίστες παραγγέλνουν ας πούμε ένα mojito που τους κοστίζει 125 ευρώ...", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μέρος τρίτο: μπέρδεμα με τις τιμές στο μενού

"Η συνήθης πρακτική στην Ελλάδα είναι να τιμολογείται το ψάρι με το κιλό (π.χ. 45 ευρώ/κιλό) και όταν παραγγείλετε σας λένε το βάρος του ψαριού. Αντί για Ευρώ/Κιλό, το εν λόγω εστιατόριο, παρουσιάζει Ευρώ/100 γραμμάρια, οπότε όταν λένε 19,80/100 γρ είναι στην πραγματικότητα 198 ευρώ το κιλό", εξηγείται στο σχόλιο, που συνεχίζει:

"Όταν παραγγείλετε καλαμάρι για παράδειγμα, δεν σας λένε το βάρος από πριν. Αφού φάτε το κατεψυγμένο καλαμάρι, που παρουσιάζεται ως «φρέσκο», ο λογαριασμός έρχεται στα 150 ευρώ για την ίδια ποιότητα που παίρνετε σε ένα μέσο εστιατόριο στη Μύκονο με 15 ευρώ. Αν παραπονιέστε, τότε ξεκινούν οι τεχνικές εκφοβισμού".

Τι απάντησε η επιχείρηση

Μετά τα δημοσιεύματα και την απειλή μήνυσης από την Αμερικανίδα με τη κόρη της, η επιχείρηση απάντησε τα ακόλουθα:

"Όλα τα είδη αναγράφονται αναλυτικά μέσα στον κατάλογο σύμφωνα με τον νόμο. Οι κατάλογοι είναι μπροστά από το μαγαζί μας σε εμφανές σημείο. Δίνουμε τους καταλόγους στους πελάτες μας πριν από την παραγγελία. Για όλα τα προϊοντα μας, υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά. Ο πελάτης χρεώθηκε αυτήν την τιμή γιατί τα βασιλικά καβουροπόδαρα δεν είναι διατιμημένο είδος και η κοστολόγηση γίνεται σύμφωνα με το τιμολόγιο αγοράς τους. Τα συγκεκριμένα περιστατικά ελέγχθηκαν από την ΑΑΔΕ και δεν υπήρξε καμία παράβαση. Σχετικά με το φιλοδώρημα, ο πελάτης βάζει πάντα το ποσό που επιλέγει κι εμείς δεν έχουμε ανάμειξη σε αυτό. Είναι καθαρή επιλογή του πελάτη".

Όσον αφορά στις κατηγορίες για απειλές που φέρεται να δέχθηκε η τουρίστρια, ο υπεύθυνος της επιχείρησης απαντά το εξής: «Είμαστε τρίτης γενιάς επιχείρηση, ούτε βρίζουμε ούτε απειλούμε, ούτε μπράβους έχουμε. Ο σερβιτόρος του τραπεζιού πλησίασε το ταμείο αφού εκλήθη από τον ταμία να δώσει διευκρινήσεις στον πελάτη».

Απαντώντας σε μια αρνητική κριτική στον ιστότοπο, το εστιατόριο απάντησε ότι αν και στις χώρες με ελεύθερη οικονομία δεν επιβάλλεται η εξήγηση στον πελάτη για την χρέωση που βάζει ένα κατάστημα, το εστιατόριο προσπαθεί συχνά να εξηγήσει το μεγάλο κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης σαν αυτήν που είναι το ίδιο.

Και κατέληγε η απάντηση:

"Θα ρωτούσατε την Bugatti γιατί έχει αυτές τις χρεώσεις στα σούπερ σπορ αυτοκίνητά της; Θα ζητούσατε από όλες τις μάρκες πολυτελείας να δικαιολογήσουν τις τιμές τους; Μπορείτε να επιλέξετε φθηνότερα προϊόντα και υπηρεσίες. Δεν υπάρχει μονοπώλιο".

Η ανταπάντηση των χρηστών στη σελίδα στο TripAdvisor:

Πράγματι, η υψηλή ποιότητα και το ακριβό είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Αλλά η εξαπάτηση πελατών,  πουλώντας τους ένα Toyota Yaris στην τιμή μιας Bugatti είναι απάτη...

Ποιες παραβάσεις της νομοθεσίας χρεώνουν στο εστιατόριο τα σχόλια

1. Τη διάταξη υπουργικής απόφασης που αναφέρει ότι: Το εστιατόριο υποχρεούται να ζυγίζει τα ψάρια πριν από το μαγείρεμα και να παρέχει στον πελάτη σημείωμα που να προσδιορίζει το βάρος και την τελική τιμή

2. Τη διάταξη που αναφέρει: το εστιατόριο υποχρεούται να αναγράφει τιμές σε ευρώ/κιλό για είδη που πωλούνται κατά βάρος (και βέβαια όχι τιμή/ ανά 100 γρ.)

3. Τα έντυπα παραπόνων των πελατών πρέπει να τοποθετούνται κοντά στο ταμείο, να προσφέρονται στον πελάτη για να υποβάλει το παράπονο και το εστιατόριο είναι υπεύθυνο να το υποβάλει στην αρμόδια αρχή για διερεύνηση

Τέλος, όπως αναφέρουν χρήστες, το εστιατόριο πρόσφερε κάποια κεράσματα για να αποσπάσει θετικές κριτικές στο Tripadvisor και να φαίνεται με 5 αστέρια.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 24/10 07:38

    Ελληνικό: Αρχαία σε κατάχωση - αποκαλύφθηκαν κατά την ανέγερση 3 πενταώροφων κτηρίων κατοικιών

  2. 24/10 07:36

    Ζήτηση ακινήτων στη Λάρνακα από Λιβανέζους επενδυτές

  3. 24/10 07:31

    Marketing Greece | Συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων

  4. 24/10 07:29

    Μειώνεται ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  5. 24/10 07:27

    Στις 29 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού

  6. 23/10 19:11

    Πρόγραμμα κατάρτισης για την επανειδίκευση  και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τουρισμό

  7. 23/10 17:03

    Aegean Airlines: Νέα εποχική σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σύρος το καλοκαίρι του 2025

  8. 23/10 16:39

    Amex GBT: Νέο τοπίο στα ταξίδια το 2025 – Πώς μπορούν να προσαρμοστούν τα ξενοδοχεία

  9. 23/10 15:55

    Γενική συνέλευση της Ε.Ξ. Σαντορίνης | Το μέλλον κερδίζεται από αυτούς που το δημιουργούν

  10. 23/10 15:11

    Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Thomas Cook από την ESky Group

  11. 23/10 14:58

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην παρουσίαση του προγράμματος ‘"FutureShapers Greece"

  12. 23/10 14:14

    Κέρκυρα | Θαλάσσια πολιτιστική διαδρομή: Οι 195 βομβαρδισμοί της Κέρκυρας στον Β’ ΠΠ

  13. 23/10 13:57

    CNT: Πέντε Αθηναϊκά μπαρ στα 100 καλύτερα στον κόσμο για το 2024

  14. 23/10 13:02

    Smartwings: Νέες συνδέσεις τσάρτερ από Πολωνία με Χανιά, Ρόδο και Θεσσαλονίκη το 2025

  15. 23/10 12:48

    Το σχόλιο του προέδρου του ΞΕΕ για τη Σαντορίνη και τη μετάβαση σε ένα "ποιοτικό αύριο"

  16. 23/10 12:39

    Lonely Planet: Οι 10 τάσεις που θα διαμορφώσουν τα ταξίδια το 2025 – Οι 30 καλύτεροι προορισμοί της χρονιάς

  17. 23/10 12:32

    Τουρισμός | On the Beach: Κυρίαρχη η Τουρκία στα πακέτα διακοπών των Βρετανών - πτώση τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία

  18. 23/10 12:00

    FedHATTA: Έγκαιρη παρέμβαση του υπουργείου Τουρισμού για να ανασταλεί το κλείσιμο του Μουσείου Παλαιόπολης στην Κέρκυρα

  19. 23/10 11:27

    Βραχυχρόνια μίσθωση | Προορισμός όλου του χρόνου η Αθήνα, + 31% η ζήτηση τον Δεκέμβριο

  20. 23/10 10:55

    Τρεις τουριστικές επενδύσεις της "νέας εποχής", που θα διαμορφώσουν νέους προορισμούς

  21. 23/10 10:23

    Star Alliance | Ενδυνάμωση του ανώτερου στελεχιακού δυναμικού για μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία

  22. 23/10 07:16

    Περιστατικά απάτης στις συναλλαγές με κάρτες πληρωμών

  23. 23/10 07:14

    Γιάννης Ρέτσος: Το ΙΟΒΕ είναι το σημαντικότερο think tank της χώρας

  24. 23/10 07:11

    ΙΟΒΕ: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις

  25. 23/10 07:06

    O κίνδυνος των τιμών των κατοικιών για τα νοικοκυριά

  26. 23/10 07:01

    Τα μεγέθη και οι τάσεις των Κατασκευών στην Ελλάδα

  27. 22/10 19:04

    Τα υψηλότερα ποσοστά Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στους κλάδους της αγροτικής δραστηριότητας και εστίασης

  28. 22/10 18:13

    ΕΛΣΤΑΤ | 7 εκατ. αφίξεις και 33 εκατ. διανυκτερεύσεις τον Αύγουστο στα κλασικά καταλύματα

  29. 22/10 16:16

    Απαραίτητη η αναβάθμιση των μαρινών, πρέπει να «χαλαρώσει» η γραφειοκρατία

  30. 22/10 15:28

    Πιο αποτελεσματικός και οικολογικός ευρωπαϊκός εναέριος χώρος - Εγκρίθηκαν νέοι κανόνες στις πτήσεις

  31. 22/10 14:26

    830 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα από τη βραχυχρόνια μίσθωση - πόσα είναι τα επίσημα Airbnb στην Ελλάδα

  32. 22/10 14:01

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Βρετανοί, Γάλλοι και Ευρωπαίοι εκτός ΕΕ "έριξαν" τις εισπράξεις τον Αύγουστο

  33. 22/10 13:37

    M. Γιαννόπουλος | Το 51% των τουριστικών επενδυτών θα επέλεγαν ξανά τη χώρα μας - Σχέδια για επέκταση της Melia

  34. 22/10 13:33

    Η Ρόδος τίμησε για άλλη μία φορά τους πιστούς φίλους της

  35. 22/10 13:32

    Η TUI φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιο brand αναψυχής με όχημα μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και lifestyle κατάστημα

  36. 22/10 13:30

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί τον οινικό τουρισμό στο Βελιγράδι

  37. 22/10 13:27

    FedHATTA: Μειωμένη κατά 8% η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

  38. 22/10 12:44

    Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ανακαίνιση για τη διευκόλυνση εισόδου ατόμων με αναπηρία

  39. 22/10 12:26

    World2Fly: Νέες πτήσεις τσάρτερ Μαδρίτη – Αθήνα το καλοκαίρι του 2025

  40. 22/10 11:59

    Η Κατερίνα Σπυριδάκη Τομεάρχης Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ

  41. 22/10 11:35

    Έκθεση: Το 50% έως 80% των τουριστικών εσόδων διαφεύγουν από τους προορισμούς

  42. 22/10 11:18

    Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης | Δωρεά ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Θήρας

  43. 22/10 10:56

    Πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στην Ιθάκη- Επένδυση 85 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Τσάκου

  44. 22/10 10:29

    Έχει έρθει η ώρα για ένα υπουργείο Δημόσιας Περιουσίας

  45. 22/10 10:26

    Αλλάζει το προφίλ των ανθρώπων που ψάχνουν σπίτι

  46. 22/10 10:20

    Κ. Κυρατσάκης | Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ψηφιακές μετεγγραφές ακινήτων και για τα νομικά πρόσωπα

  47. 22/10 10:13

    Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής επιχειρεί ξανά άνοιγμα στην Ισπανική αγορά

  48. 22/10 10:00

    Προβολή σε 19 διεθνείς εκθέσεις από την εταιρεία Selected Hideaways εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων

  49. 22/10 07:19

    Η Γαλλία θα δανειστεί από τις αγορές 300 δισ. ευρώ το 2025

  50. 22/10 07:17

    Προκήρυξη θέσης με αμοιβή 90.000 ευρώ για Στέλεχος Μάρκετινγκ στον Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού Αττικής

  51. 22/10 07:14

    Λίβανος: Η παραμονή σε ξενοδοχεία εκτός περιοχών υψηλού κινδύνου και η διαφυγή με πολυτελή γιοτ

  52. 22/10 07:05

    Συντήρηση των δυο όψεων με έργα του Ι. Μόραλη στο κτήριο του πρώην Χίλτον

  53. 21/10 17:31

    Νέος Γενικός Διευθυντής στη City Contact από 1η Ιανουαρίου 2025

  54. 21/10 17:01

    Τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσιάζουν τους Σέρβους

  55. 21/10 16:03

    Η Χαλκιδική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ιταλών

  56. 21/10 15:22

    10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις παγωμένες επί 18 μήνες στο Enterprise Greece

  57. 21/10 15:11

    Κ.Χατζηδάκης | Ιδρύονται Holding εταιρειών για την πιο γρήγορη αξιοποίηση έως και 1.000 ακινήτων του Δημοσίου

  58. 21/10 14:28

    Οι πτήσεις της Ryanair διαθέσιμες από τις πλατφόρμες του ομίλου Etraveli

  59. 21/10 14:07

    FedHATTA: Άμεση ανάγκη για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ

  60. 21/10 13:53

    HolidayCheck: Φθηνότερα τα πακέτα για Ρόδο και Κω τον Οκτώβριο & Νοέμβριο από την περίοδο αιχμής των προκρατήσεων

  61. 21/10 11:55

    Ελληνικός Τουρισμός 2024 | Μειωμένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και τον Αύγουστο

  62. 21/10 11:20

    Τουρισμός | Οι Βρετανοί πληρώνουν με μετρητά στις διακοπές τους- Ιδού οι ...ιδανικοί πελάτες για Έλληνες επαγγελματίες

  63. 21/10 07:25

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του ξενοδοχείου KYKNOS HOTEL στα Μάλια Κρήτης

  64. 21/10 07:23

    Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Κω και Λιτόχωρο

  65. 20/10 23:18

    Τουρισμός | Η Uber φέρεται να εξετάζει την εξαγορά της Expedia

  66. 20/10 14:32

    Αναγκαίο ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα πιστοποίησης του βιώσιμου τουρισμού

  67. 20/10 14:04

    550 Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες στο συνέδριο του Best Travel στο Grecotel Riviera Olympia Resort

  68. 20/10 13:49

    Proxy Foods | Η καινοτομία και το πάθος είναι τα κλειδιά της επιχειρηματικής επιτυχίας

  69. 20/10 12:51

    Συνεδριακός τουρισμός στην Πιερία | Συνεργασία ΠΟΤΑΠ με το Thessaloniki Convention Bureau

  70. 20/10 12:45

    Από την Ποντώρεια στον Αρχάγγελο: Iστορικές, αρχαιολογικές και γλωσσολογικές όψεις στη Ρόδο

  71. 20/10 12:45

    Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα Επισκεφθείτε την Οροσειρά της Ροδόπης

  72. 20/10 12:06

    Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Πέλκας έγινε ξενοδόχος - οι ξενοδοχειακές μπίζνες από παίκτες και ομάδες

  73. 20/10 11:21

    Δωρεά κειμηλίων στο Δήμο Αγρινίου για τη δημιουργία έκθεσης

  74. 20/10 07:46

    Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ξεναγών στη Ρόδο

  75. 20/10 07:35

    Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής στη Λάρισα

  76. 19/10 17:54

    Διαχείριση υδάτων | Κλίμακα κατανάλωσης με σταθερή τιμή, penalty και επιβράβευση

  77. 19/10 14:16

    Δύο νέα χωροταξικά σχέδια για ΑΠΕ και Βιομηχανία/Logistics στην Ηλεία

  78. 19/10 14:08

    City Branding | To παράδειγμα του Agora Athens

  79. 19/10 10:42

    Σύσκεψη στην ΠΕ Λασιθίου για το «Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό»

  80. 19/10 07:46

    Η Airbnb λανσάρει την υπηρεσία «co-host», επιτρέποντας στους οικοδεσπότες να προσλαμβάνουν άλλους οικοδεσπότες

  81. 19/10 07:44

    Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση PLMA CHICAGO 2024 των ΗΠΑ

  82. 18/10 17:36

    Νικητιάδης προς Θεοδωρικάκο: Γιατί καθυστερεί επί δύο χρόνια η υπαγωγή τουριστικών επενδύσεων στον Αναπτυξιακό;

  83. 18/10 16:06

    Θ. Σκυλακάκης | Στρατηγικές για την λειψυδρία - Ολοκληρωμένη διαχείριση νερού

  84. 18/10 15:37

    Θ.Λιβάνιος |Έρχεται ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

  85. 18/10 15:29

    ΕΛΣΤΑΤ | Ανακατανομή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

  86. 18/10 15:04

    ΥΠΑ | + 6,1% η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια στο 9μηνο του 2024

  87. 18/10 14:03

    Ο τουρισμός στη Μαγιόρκα | "From hospitality to hostility" ("Από τη φιλοξενία στην εχθρότητα")

  88. 18/10 13:17

    Voucher Τουρισμού με επίδομα € 1.250

  89. 18/10 12:09

    Fodor’s Finest: Αυτά είναι τα 2 Ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 100 καλύτερα στον κόσμο για το 2025

  90. 18/10 10:19

    Μεγάλη τουριστική επένδυση στον Πόρο 475 εκατ. ευρώ του Γιάννη Βαρδινογιάννη

  91. 18/10 06:41

    Έρευνα ταξιδιωτικής συμπεριφοράς των επισκεπτών της Καρπάθου

  92. 18/10 06:39

    Ρεκόρ διανυκτερεύσεων την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου 2024 στην Αυστρία

  93. 18/10 06:37

    i-Eastpelion: Η νέα εφαρμογή για την τουριστική προβολή Ζαγοράς-Μουρεσίου

  94. 18/10 06:32

    Άδειες για πισίνες σε 2 ξενοδοχεία στην Κρήτη και στα Σύβοτα

  95. 18/10 06:30

    Ειδική Επιτροπή Τουρισμού στη "Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε."

  96. 17/10 22:54

    Ryanair | Συνεχίζονται οι πτήσεις Θεσσαλονίκη – Πόζναν και το χειμώνα

  97. 17/10 22:45

    Δήμος Ηρακλείου | Αυθεντική κρητική φιλοξενία σε Άραβες τουριστικούς πράκτορες

  98. 17/10 22:04

    Τουρισμός | 9 στους 10 Βρετανούς σκέφτηκαν αλλαγή προορισμού λόγω καύσωνα, υπερτουρισμού και ακρίβειας

  99. 17/10 16:44

    Alltours: Νέες πτήσεις προς Ηράκλειο καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα μέσω Aegean και Discover

  100. 17/10 15:50

    Έρευνα: Οι 5 κορυφαίες τάσεις των νεαρών Αμερικανών το 2025 στα ταξίδια - Πιο σημαντικά από την καριέρα