Μελέτες για πέντε εμβληματικά έργα της Ιστορίας και του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο και τα Χανιά

Μελέτες για πέντε εμβληματικά έργα της Ιστορίας και του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο και τα Χανιά

Πέντε προγραμματικές συμβάσεις για αντίστοιχαεμβληματικά έργα της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Ρεθύμνου και των Χανίων, συνυπέγραψαν σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι Δήμαρχοι Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης και Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αντίστοιχα. Οι πέντε μελέτες έχουν συνολικό προϋπολογισμό 5,5 εκ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Κρήτης. 

Πρόκειται για την Μελέτη Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου και την μελέτη αποκατάστασης κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου Φορτέτζας στο Ρέθυμνο και στα Χανιά πρόκειται για τη μελέτη Ανάπλασης της Ανατολικής Τάφρου, την αποκατάσταση και την επανάχρηση της Βίλας Σβαρτς καθώς και της βίλας Πωλογιώργη.

 Οι μελέτες στο Ρέθυμνο 

Στη «Μελέτη Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου» καθώς και στη «Μελέτη αποκατάστασης κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου Φορτέτζας» πουχρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», φορέας υλοποίησης θα είναι ο Δήμος Ρεθύμνης. 

«Πολύ σημαντική μέρα σήμερα για το Ρέθυμνο αλλά και για το Υπουργείο Πολιτισμού διότι ένα όραμα δεκαετιών, το Μουσείο του Ρεθύμνου, σήμερα ξεκινά να υλοποιείται με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που υπογράψαμε με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο. Η σύμβαση αφορά την εκπόνηση του συνόλου των μελετών που απαιτούνται για την πλήρη ωρίμανση του έργου, για να χρηματοδοτηθεί στη συνέχεια η κατασκευή του μουσείου», δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης έκανε λόγο για «μια ιστορική μέρα για το Ρέθυμνο», τονίζοντας πως «μέσα από την συνεργασία και τις συνέργειες κατορθώσαμε και εντάξαμε στο περιφερειακό πρόγραμμα τις μελέτες για το αρχαιολογικό μουσείο Ρεθύμνου και για την Φορτέτζα ύψους 4 εκατομμυρίων €. Είναι δέσμευσή μας πως τα έργα θα χρηματοδοτηθούν στη νέα προγραμματική περίοδο, στηρίζοντας τον πολιτισμό, που είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κρήτης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαριστώντας για την συνεργασία και τη κοινή προσπάθεια, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη και τον βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη. 

«Για ιστορική μέρα για το Ρέθυμνο» αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου σημειώνοντας πως «υπογράφηκαν δύο εμβληματικά έργα». Ο Γιώργης Μαρινάκης έκανε λόγο για υποδειγματική συνεργασία που υπήρξε τους τελευταίους μήνες μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Ρεθύμνου και Υπουργείου Πολιτισμού με αποτέλεσμα να ξεπεραστούν δυσκολίες και προβλήματα και να γίνεται πραγματικότητα ένα όραμα πολλών ετών. 

Όπως επεσήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, «μπαίνει μια καινούργια εποχή για το Ρέθυμνο σε ότι αφορά τον πολιτισμό αφού θα αποκτήσει ένα μουσείο αντάξιο της πολύ μεγάλης ιστορίας που διαθέτει», σημειώνοντας παράλληλα τη σημασία που έχει και το έργο της Φορτέτζας.  

Η ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου αποτελεί πάγια και επιτακτική ανάγκη για την προβολή και ανάδειξη του σημαντικότατου αρχαιολογικού πλούτου της Π.Ε. Ρεθύμνου, την προώθηση της αρχαιολογικής έρευνας και την συμβολή στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Το οικόπεδο που προορίζεται για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Ρεθύμνου είναι εμβαδού 5.912,14 τ.μ. σε κομβικό σημείο, στο δυτικό παράλιο τμήμα της πόλης του Ρεθύμνου. 

Αποκατάσταση κτιρίων και περιβάλλοντος Φορτέτζας 

Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου Φορτέτζας, στόχος είναι η εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης και ανάδειξης των κτιρίων, καθώς και του εσωτερικού περιβάλλοντα χώρου, ώστε να καταστούν λειτουργικά για τους πολυάριθμους επισκέπτες του φρουρίου.  Αναφερόμενη στο έργο της Φορτέτζας η Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πως «με την ωρίμανση των μελετών δίνεται η δυνατότητα για πλήρη αποκατάσταση και αναβάθμιση ενός εξαιρετικά σημαντικού μνημείου που είναι ενταγμένο στη ζωή της πόλης».  

Στην υπογραφή των συμβάσεων από πλευράς Περιφέρειας παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και ο ειδικός σύμβουλος, αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης. Στο τέλος της διαδικασίας των  υπογραφών ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στην Υπουργό Πολιτισμού. 

 Υπογράφηκαν στα Χανιά οι μελέτες για την Ανατολική Τάφρο και δύο εμβληματικά κτίρια για την ιστορία της πόλης 

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις για σημαντικά έργα ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης των Χανίων, συνυπέγραψαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. 

Οι τρεις συμβάσεις αφορούν την Ανάπλαση της Ανατολικής Τάφρου, την αποκατάσταση της Βίλας Σβαρτς και την αποκατάσταση της βίλας Πωλογιώργη.

Η μελέτη ανάπλαση Ανατολικής Τάφρου Ενετικών Οχυρώσεων Παλιάς Πόλης Χανίων, έχει στόχο τη διαμόρφωσή της ως χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής και τη λειτουργική, περιβαλλοντική, αισθητική και αειφορική αποκατάστασή της με επεμβάσεις ήπιας μορφής και κλίμακας, και με σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου. 

Στις δηλώσεις της η Υπουργός Πολιτισμού μετά την υπογραφή της σύμβασης, είπε: «Υπογράψαμε τρεις συμβάσεις νέων έργων πολιτισμού, αναπτυξιακών έργων για τα Χανιά. Συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης των Χανίων είναι το σύστημα των οχυρώσεών της. Το γεγονός ότι ξεκινά η μελέτη της ανατολικής Τάφρου είναι μία ακόμα ψηφίδα στην ανάδειξη των οχυρώσεων, για τις οποίες το υπουργείο πολιτισμού και η εφορία αρχαιοτήτων Χανίων έχουν κάνει σημαντικό έργο».

Όπως διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «τα έργα αυτά εντάσσονται στο νέο περιφερειακό πρόγραμμα κι έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μετά τις μελέτες που χρηματοδοτούνται από το τρέχων πρόγραμμα». 

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως τα έργα της περιφέρειας που έχουν ωριμάσει ή υλοποιούνται με το Υπουργείο Πολιτισμού και του Δήμου, φανερώνουν τη σημασία που αποδίδεται στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου. «Συμπληρώνεται το πολιτιστικό απόθεμα των Χανίων και συνεχίζουμε να διεκδικούμε πόρους τόσο από το τωρινό όσο κι από το επόμενο ΕΣΠΑ καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε.   

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε πως η χρηματοδότηση των τριών μελετών ανέρχεται στο ύψος του 1,5 εκατομμυρίου €, χρήματα που έχουν δεσμευτεί από το περιφερειακό πρόγραμμα της Κρήτης. «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη για αυτή την πολύ καλή και ουσιαστική υποστήριξη. Με τις τρεις συμβάσεις μελετών προχωράμε για να αποκαταστήσουμε και να δώσουμε πίσω στην κοινωνία τρία πάρα πολύ σημαντικά έργα», δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης. 

 Οι μελέτες για τις βίλες Σβαρτς και Πωλογιώργη 

Η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρησητης Βίλας Πωλογιώργη στην Αμπεριά Χανίων, αφορά την αξιοποίησή της ως πολυχώρου Πολιτισμού, για ποικίλες δράσεις στους τομείς των σύγχρονων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών (μουσική, φωτογραφία, κινηματογράφος, χαρακτική, γλυπτική, κεραμική, γραφιστική, σχεδιασμός, διακόσμηση, τυπογραφία, κόμικς κλπ). 

Η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρησητης βίλας ΣΒΑΡΤΣ στη Χαλέπα Χανίων, αφορά την αξιοποίησή της ως πολυχώρου Πολιτισμού, για τη συντήρηση και έκθεση των συλλογών του Δήμου Χανίων (π.χ. συλλογές Δημοτικής Βιβλιοθηκών κλπ) και των Νομικών του Προσώπων.

«Οι δύο άλλες συμβάσεις που αφορούν τις αποκαταστάσεις δύο εξαιρετικά σημαντικών νεότερων μνημείων των Χανίων προσθέτουν νέα αναπτυξιακή υπεραξία σε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μαζί με το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων», δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κάνοντας λόγο για την καλή συνεργασία με τον Δήμο και την Περιιφέρεια. 

Στην υπογραφή των συμβάσεων από πλευράς Περιφέρειας παρόντες ήταν επίσης ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και ο ειδικός σύμβουλος, αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 03/12 07:21

  Η Αίγυπτος εγκαινιάζει την ηλεκτρονική πύλη χορήγησης «Golden License»

 2. 03/12 07:16

  Σουηδία: 26% ακριβότερα τα τρόφιμα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021

 3. 02/12 07:16

  Η Λευκάδα στους εορτασμούς του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024

 4. 02/12 06:18

  Κύπρος: Ο τουρισμός αυξάνει τις πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών

 5. 01/12 21:23

  "Πράσινο" νησί ο Πόρος με χρηματοδότηση από τα Εμιράτα

 6. 01/12 21:11

  Τα γερμανικά εστιατόρια σε υπαρξιακή κρίση

 7. 01/12 21:00

  Ε.Ξ. Χανίων | Ημέρα Καριέρας στις 11 Δεκεμβρίου

 8. 01/12 15:34

  Το σκάνδαλο των μαϊμού εξαρτημάτων άγγιξε και τη Ryanair

 9. 01/12 14:38

  ECTAA | Η πρόταση της Κομισιόν θα αυξήσει την τιμή των ταξιδιωτικών πακέτων

 10. 01/12 14:22

  Η Γαλλία βάζει τέλος στο κάπνισμα σε όλες τις παραλίες, τα δημόσια πάρκα και τα δάση

 11. 01/12 14:13

  Τουρκία: "Είμαστε υπερδύναμη στον τουρισμό και ανταγωνιζόμαστε τους καλύτερους στον κόσμο"

 12. 01/12 13:49

  VisitEngland: Νέα εργαλειοθήκη για τις επιχειρήσεις στον προσβάσιμο τουρισμό

 13. 01/12 13:09

  Μνημόνιο συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού-Κλιματικής Κρίσης για τη θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων από πυρκαγιά

 14. 01/12 12:03

  FedHATTA: Συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μ. Σενετάκη για επίλυση ζητημάτων λειτουργίας των τουριστικών γραφείων

 15. 01/12 11:54

  Τι απαντά η Kiwi.com στην έρευνα της Ryanair περί πειρατών-ΟΤΑ

 16. 01/12 11:53

  ΕΟΤ | Στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators

 17. 01/12 11:48

  ΙΝΣΕΤΕ: «Tαξίδια χωρίς αποκλεισμούς» στην Ελλάδα μέσα από 5 βασικές προτάσεις

 18. 01/12 11:44

  Eurowings: Δύο νέες συνδέσεις με Ζάκυνθο και Κάρπαθο το καλοκαίρι του 2024

 19. 01/12 11:12

  Mabrian | Κερδίζει έδαφος ο βιωματικός τουρισμός - το top 10 των προορισμών στην Ευρώπη γι αυτήν την τάση

 20. 01/12 10:51

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Κοζάνης

 21. 01/12 10:40

  Λιμάνι Ηρακλείου | 27% περισσότεροι επιβάτες κρουαζιέρας στο 10μηνο- επιπλέον κρουαζιερόπλοια λόγω Ισραήλ

 22. 01/12 10:25

  ΕΕ | Απαγόρευση στη Fly Baghdad για πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

 23. 01/12 07:42

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Ρόδο

 24. 01/12 07:39

  Εργασίες ανακαίνισης και άλλων διαμορφώσεων σε ξενοδοχεία στην Κρήτη και στη Ρόδο

 25. 01/12 07:35

  Καταδυτικό Πάρκο στο Ρέθυμνο

 26. 01/12 07:29

  1ος Πανελλήνιος Αγώνας Αερομοντελισμού κλειστού χώρου στο Ηράκλειο

 27. 01/12 07:28

  Δημοσιονομικό περιθώριο στην Ισπανία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 28. 30/11 17:25

  Περισσότεροι δικαιούχοι στον Β' κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

 29. 30/11 16:28

  ΑΒΤΑ | Οι 4 εντελώς νέες τάσεις στα ταξίδια του 2024: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της νέας φουρνιάς ταξιδιωτών Generation T

 30. 30/11 15:08

  Airbnb | +47,1% έναντι του 2019 η ζήτηση για την Ελλάδα τον Οκτώβριο

 31. 30/11 14:02

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Να αποσυρθούν οι διατάξεις για Airbnb και πρόσθετους φόρους στα ξενοδοχεία

 32. 30/11 13:58

  ΞΕΕ | Το Πρόγραμμα Boutique Hotel στην έκθεση XENIA 2023

 33. 30/11 13:49

  Σε εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μισθώθηκε η Ακτή Βάρκιζας

 34. 30/11 13:30

  Scoot: Αυξημένη συχνότητα στις συνδέσεις Σιγκαπούρη – Αθήνα – Βερολίνο το 2024

 35. 30/11 13:08

  Τι συνέβη πραγματικά με τον Attika Reisen; Οι λόγοι που οδήγησαν στο αδιέξοδο

 36. 30/11 13:01

  Συνέδριο ΣΕΤΕ | Επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του τουρισμού προς ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό μέλλον

 37. 30/11 12:37

  Η TUI ανοίγει νέο κανάλι ταξιδιωτικής έμπνευσης στο WhatsApp

 38. 30/11 12:21

  FedHATTA: Ο Βόλος και το Πήλιο επανήλθαν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας  

 39. 30/11 12:10

  Ένας στους 2 Βρετανούς συνάντησε βρώμικες παραλίες στις διακοπές το 2023 - Οι δυο χώρες με τη μεγαλύτερη ρύπανση

 40. 30/11 11:49

  Τουρισμός | Global Hotel Alliance: Οι hotspot προορισμοί για το 2024- τι παρακινεί τους ταξιδιώτες να τους επισκεφτούν

 41. 30/11 11:19

  Τουρισμός | Ο Bentour Reisen επεκτείνει το πρόγραμμά του για Ελλάδα το 2024

 42. 30/11 10:26

  Τουρισμός | Ποια μέτρα προωθεί η Κομισιόν για την προστασία και τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

 43. 30/11 10:06

  Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Δράσεις προβολής στην αμερικανική αγορά

 44. 30/11 07:59

  Αθλητική εκδήλωση 1ος Δρόμος Αμνισσού

 45. 30/11 07:14

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Αμαλιάδα

 46. 30/11 07:09

  Κατεδάφιση κτηρίου σε ξενοδοχείο στην Κω - Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στα ιαματικά νερά στη Μυτιλήνη

 47. 30/11 07:04

  Η Σαουδική Αραβία αγοράζει μερίδιο στο αεροδρόμιο του Χίθροου

 48. 30/11 07:02

  Les Roches: Καθολική μεταμόρφωση της πανεπιστημιούπολης στις Ελβετικές ‘Άλπεις

 49. 29/11 16:24

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του ΞΕΝΙΑ Καλεντζίου

 50. 29/11 15:23

  Ryanair: «Πειρατές-ΟΤΑ χρεώνουν μέχρι και 344% ακριβότερα τις υπηρεσίες μας!» - Όλα τα ονόματα

 51. 29/11 14:46

  Uber | Νέα υπηρεσία για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα και σε άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες

 52. 29/11 14:43

  Το "Work From Greece" στους ελληνικούς προορισμούς

 53. 29/11 14:24

  Solmar: Νέες βίλες προς ενοικίαση στη νότια Πελοπόννησο το 2024

 54. 29/11 14:05

  Το Δουβλίνο Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του 2024 | Το Γκροσσέτο (Ιταλία) ο Πράσινος Πρωτοπόρος του Έξυπνου Τουρισμού

 55. 29/11 13:47

  Ryanair: 5,8 εκατ. αεροπορικές θέσεις στους Έλληνες ταξιδιώτες το καλοκαίρι του 2024

 56. 29/11 13:46

  Η FREENOW και η Karhoo συνεργάζονται στις υπηρεσίες μετακίνησης για ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη

 57. 29/11 13:17

  7+1 στρατηγικές για να αποφύγετε τα δίχτυα των χάκερ

 58. 29/11 12:38

  Τουρισμός: Ένας στους 3 Αμερικανούς ταξίδεψε περισσότερο φέτος έναντι του 2019

 59. 29/11 12:07

  FedHATTA: Σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιράν στον τουρισμό

 60. 29/11 12:05

  ΦΠΑ στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ενέκρινε η Γερουσία στη Γαλλία

 61. 29/11 11:54

  Jet2holidays | "Athens Coast" και Σύμη νέοι προορισμοί το καλοκαίρι

 62. 29/11 10:48

  Ο Όμιλος Anex αυξάνει την παρουσία του στην Ελλάδα το 2024- επιπλέον ξενοδοχεία σε Κρήτη και Κέρκυρα

 63. 29/11 10:35

  Γερμανία: Ο Σολτς προειδοποιεί για δύσκολες μέρες | Bild: «Χρεωκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

 64. 29/11 10:22

  Η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ στην εκδήλωση του ΞΕΕ στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης

 65. 29/11 10:10

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Κυκλάδες και Πελοπόννησος οι μόνες περιοχές με μείωση αεροπορικών αφίξεων στο 10μηνο

 66. 29/11 07:58

  Σε Σύρο και Αθήνα γυρίσματα ταξιδιωτικής εκπομπής καναλιού της Εσθονίας

 67. 29/11 07:12

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στο Μέτσοβο

 68. 29/11 07:09

  Σε ποια εταιρεία μισθώνεται ο ξενώνας Μάρπησσας στην Πάρο

 69. 29/11 07:07

  Απόρριψη ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο ξενοδοχειακής επένδυσης στην Κρήτη

 70. 29/11 07:06

  Ryanair: Εκπτώσεις 10% στη Cyber Week

 71. 28/11 20:21

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύβοτα και Σέριφο

 72. 28/11 19:10

  Attika Reisen | Κήρυξε πτώχευση ο σπεσιαλίστας των διακοπών για Ελλάδα στη Γερμανία

 73. 28/11 16:43

  To Ρέθυμνο τίμησε την τηλεοπτική σειρά "Σασμός"

 74. 28/11 16:25

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Καστανιάς στην Κορινθία

 75. 28/11 16:21

  EOT Κάτω Χωρών: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο Β2Β roadshow «Around the World»

 76. 28/11 15:51

  Από ζόμπι... ξενοδοχείο: Πώς τα άδεια κτίρια γραφείων μετατρέπονται σε πολυτελή καταλύματα

 77. 28/11 14:40

  Η CLIA παρουσιάζει στην Κυβέρνηση το 5ετές Σχέδιο Δράσης του κλάδου της κρουαζιέρας για την Ελλάδα

 78. 28/11 13:16

  Τουρισμός: Ο Γερμανός t.o. Sitalia γίνεται Spica Travel με πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο (και Ελλάδα)

 79. 28/11 12:58

  Το 100% Hotel Show μεταμόρφωσε για 3 ημέρες το MEC Παιανίας, σε σημείο αναφοράς νέων ιδεών και καινοτομίας

 80. 28/11 12:27

  Telegraph: Μία Ελληνική πόλη στις 10 καλύτερες της Ευρώπης για χειμερινές αποδράσεις

 81. 28/11 12:15

  XENIA '23 | Χιλιάδες στελέχη είδαν από κοντά τα hospitality megatrends

 82. 28/11 12:01

  Αντικατάσταση των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Ταξί με επιβατηγά οχήματα από 6 έως εννέα 9 θέσεων

 83. 28/11 11:38

  ΠΟΞ | Οργισμένη αντίδραση για τις ρυθμίσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση και το τέλος ανθεκτικότητας

 84. 28/11 11:31

  LOT Polish Airlines: Νέα καθημερινή σύνδεση με την Αθήνα από τον Απρίλιο του 2024

 85. 28/11 10:58

  AJet | Ξεκινά τον Μάρτιο η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Turkish Airlines

 86. 28/11 10:52

  Rhomberg Reisen: Νέα τσάρτερ προς 4 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2024

 87. 28/11 10:22

  Γαλλία | Γιατί ακυρώνονται 16.500 πτήσεις μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 14 Φεβρουαρίου 2024

 88. 28/11 07:23

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στους Δελφούς

 89. 28/11 07:19

  Μη έγκριση αιτήματος ανέγερσης ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Νάξο

 90. 28/11 07:16

  Η ιστορία του πρώην METROPOLITAN CAPSIS στη Ρόδο

 91. 28/11 07:09

  Έγκριση μερικής διάσπασης της «AFEA Ανώνυμη Εμπορική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Εταιρία», με σύσταση νέας ΑΕ

 92. 27/11 19:59

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Ζαχάρως

 93. 27/11 16:21

  ITA Airways: Νέες συνδέσεις με Ρόδο, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά το καλοκαίρι του 2024

 94. 27/11 16:05

  "Αδύναμη" η ρύθμιση για τη βραχυχρόνια μίσθωση | "Φέρτε τα ένσημα" να δούμε την προσφορά της στην απασχόληση

 95. 27/11 15:41

  Ecole hôtelière de Lausanne: 7 επιτυχημένες στρατηγικές για προσέλκυση εργαζομένων στα πολυτελή ξενοδοχεία

 96. 27/11 13:16

  Ισπανία: 100.000 κενές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία – «Χρειαζόμαστε μορφωμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο»

 97. 27/11 13:07

  Συνομοσπονδία Καταλυμάτων "Διαμονή" | Το «Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος» μας γυρνά πίσω δεκαετίες...

 98. 27/11 12:59

  Συνάντηση Γ. Πατούλη με Ε. Ράπτη για τον τουρισμό υγείας

 99. 27/11 12:47

  Αερομεταφορές: Μείωση των εκπομπών 5% μέχρι το 2030 – Αύριο η πρώτη μακρινή πτήση με βιώσιμα καύσιμα

 100. 27/11 12:45

  XENIA'23 | Networking, deals, trends… για 3η ημέρα