Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας: 150 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία - μη επιστρεπτέα επιχορήγηση ως κεφάλαιο κίνησης

Με 150 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, η Περιφέρεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Πρόκειται για κεφάλαιο κίνησης, που θα δοθεί στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η πανδημία του κορονοϊού στα οικονομικά τους.
Η Περιφέρεια πέτυχε και εξασφάλισε την έγκριση για τη συγκεκριμένη ένεση ρευστότητας στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αυτή είναι η πρώτη δράση, που υλοποιείται στη χώρα και αφορά στην άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα.
Στη συνέντευξη τύπου εκτός του Περιφερειάρχη συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, μέσω του οποίου θα υλοποιηθεί η δράση, Φωκίων Θωμάς Αλγιανάκογλου και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΠ Σπύρος Σκοτίδας.
Η ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια είναι συμπληρωματική των δράσεων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού και κυρίως των οριζοντίων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η οικονομία της χώρας ούτε μπορούσε να παραμείνει κλειστή, ούτε μπορεί να ξανακλείσει. Η βόρεια Ελλάδα, μετά την κατακόρυφη πτώση του τουρισμού, που ξεπέρασε τις χειρότερες προβλέψεις μας, και την αναπόφευκτη ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα. Οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας, ενώ έχουν υποστεί τεράστιο κόστος, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στη λειτουργία τους. Όπως δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία, δεν υπάρχει και χωρίς επιχειρήσεις. Γι’ αυτό χρειάζονται γενναία, άμεσα και εμπροσθοβαρή μέτρα.
Μέτρα που θα στηρίξουν την οικονομία μας, τον ιδιωτικό τομέα, τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας. Σε όλα αυτά έρχεται να απαντήσει, αποτελεσματικά και αποφασιστικά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη δράση ‘Ενίσχυσης των Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊό’ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ. Δίνουμε ένα ισχυρό όπλο για τις τοπικές μας επιχειρήσεις. Είναι μία δράση με την οποία παρέχουμε στοχευμένα δημόσια στήριξη διασφαλίζοντας ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Ενισχύουμε με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ως κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη εξόδων τους, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τον κορονοϊό, έχουν την έδρα τους στην Κεντρική Μακεδονία και απασχολούν έως 50 εργαζόμενους. Βασική προϋπόθεση είναι η επιχείρηση κατά την τελευταία μέρα του μήνα που προηγείται της αίτησης καταβολής του κεφαλαίου κίνησης απασχολούσε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων με αυτόν που απασχολούσε κατά τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους».
Επιχορήγηση από 5.000 έως 50.000 ευρώ
Η δράση χρηματοδοτεί το κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Πιο συγκεκριμένα επιχορηγεί μια επιχείρηση με ποσό ίσο με το 50% των εξόδων του 2019. Το όριο επιχορήγησης είναι από 5.000 ευρώ κατ’ ελάχιστο έως 50.000 ευρώ μέγιστο. Δηλαδή δεν μπορούν να συμμετέχουν οι επιχειρήσεις με έξοδα κάτω από 10.000 ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις με έξοδα πάνω από 100.000 ευρώ θα επιδοτηθούν με 50.000 ευρώ.
Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα: των αγορών εμπορευμάτων χρήσης, των αγορών πρώτων υλών και υλικών χρήσης, του συνόλου των δαπανών για παροχή υπηρεσιών, του συνόλου των ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση και του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε αγροτικές - βιολογικές δραστηριότητες).
«Αυτή είναι η πρώτη δράση τέτοιου είδους που υλοποιείται στη χώρα και αφορά σε άμεση ενίσχυση με ρευστότητα επιχειρήσεων. Τη σχεδιάσαμε από κοινού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και έχει εγκριθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα 150 εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε και αξιοποιούμε, είναι πόροι αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι πολύ σημαντικό ότι η δράση αυτή έχει γρήγορη υλοποίηση, γιατί οι ανάγκες των τοπικών μας επιχειρήσεων είναι τεράστιες και άμεσες. Τα κριτήρια αξιολόγησης και ένταξης στη είναι απολύτως αντικειμενικά και δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή σκιά ως προς τις τοπικές επιχειρήσεις που θα επιλεγούν. Στόχος μας είναι, αυτή η δράση να αποτελέσει πιλότο και να υλοποιηθεί και σε ολόκληρη τη χώρα, για να στηριχθούν με ουσιαστικό τρόπο όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.
Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας έχει αποστείλει όλες τις λεπτομέρειες της δράσης προκειμένου όποιες δύνανται να υλοποιήσουν επίσης ανάλογη ενίσχυση στις επιχειρήσεις της περιοχής τους. «Τώρα είναι η ώρα να ρίξουμε όσα όπλα διαθέτουμε στην κρίσιμη μάχη της οικονομίας. Τώρα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, αποτελεσματικοί και κυρίως γρήγοροι στηρίζοντας τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να νικήσουμε σε όλα τα μέτωπα. Για να δείξουμε ότι η οικονομία μας, οι επιχειρήσεις μας, η κοινωνία μας είναι πιο δυνατές από οποιοδήποτε ιό. Και ακριβώς όπως κάνουμε στην υγεία, έτσι και στην οικονομία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα αφήσει κανέναν μόνο, κανέναν πίσω. Είμαστε όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε και πάλι», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Το συνολικό αίτημα ελέγχου και η συνεπακόλουθη καταβολή της δημόσιας χρηματοδότησης θα πραγματοποιείται κατ’ επιλογή των δικαιούχων στο διάστημα από 01/01/2021 έως 31/03/2021.
Το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να έχει αναλωθεί εντός του 2021. Αυτό θα αποδεικνύεται από το έντυπο Ε3 του έτους 2021.
Η προκήρυξη της δράσης θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα
Επισημαίνεται ότι, μεταξύ άλλων, απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιλεξιμότητα της πρότασης είναι:
1. Πιστοποιητικό περί μη κήρυξης σε πτώχευση ή περί μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση ή σε εξυγίανση ή σε άλλη διαδικασία συλλογικής διαδικασίας ικανοποίησης των πιστωτών.
2. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης για κήρυξη σε πτώχευση, ή θέση σε αναγκαστική διαχείριση, ή θέση σε εξυγίανση ή σε παύση πληρωμών ή σε άλλη διαδικασία συλλογικής ικανοποίησης των πιστωτών.
Λόγω της απαίτησης έγκρισης των προτάσεων έως την 31/12/2020, που υπαγορεύεται από το προσωρινό πλαίσιο και προς αποφυγή καθυστερήσεων συνιστάται σε όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για την συμμετοχή τους στη δράση να εκκινήσουν άμεσα την διαδικασία για την έκδοση των ανωτέρω πιστοποιητικών.
Ο κ. Αλγιανάκογλου υπογράμμισε ότι «συνιστά πολύ μεγάλη επιτυχία η έγκριση της συγκεκριμένης δράσης και αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στον κ. Τζιτζικώστα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ τις επιχειρήσεις και είμαστε έτοιμοι ως φορέας να υποδεχτούμε τις αιτήσεις».
Ο κ. Σκοτίδας ανέλυσε όλες τις προϋποθέσεις της δράσης, τα κριτήρια ένταξης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
«Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη είναι διαρκής και άριστη. Έχουμε ένα μεγάλο στοίχημα: να υλοποιήσουμε τη δράση γρήγορα, διότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και να εγκρίνουμε τους τελικούς δικαιούχους, που θα λάβουν την ενίσχυση το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021. Αφορά σε σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων όλων των κλάδων, εκτός του πρωτογενούς τομέα, ακόμη και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς. Δεν εντάσσονται επιχειρήσεις με έξοδα κάτω των 10.000 ευρώ, ενώ όσες έχουν άνω των 100.000 ευρώ έξοδα θα μπορούν να ενταχθούν, αλλά δε θα λάβουν ενίσχυση άνω των 50.000 ευρώ. Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνον ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων», δήλωσε ο κ. Σκοτίδας.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για την άριστη συνεργασία, την προετοιμασία και έγκριση της δράσης.
- 1) Παρατηρητήριο μέτρησης της τουριστικής φέρουσας ικανότητας στην πόλη της Κέρκυρας
- 2) Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Αθηναίων | Συνεργασία με κινεζικό όμιλο για την προώθηση του τουρισμού
- 3) Υψηλή επισκεψιμότητα στο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
- 4) «MINOAN ROOTS» | Γαστρονομικό αφιέρωμα του Food & Travel Magazine στο Λασίθι
19/05 20:35
19/05 20:28
19/05 20:19
Παρατηρητήριο μέτρησης της τουριστικής φέρουσας ικανότητας στην πόλη της Κέρκυρας
19/05 18:39
Υψηλή επισκεψιμότητα στο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
19/05 16:16
Tripadvisor: Πού θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί αυτό το καλοκαίρι
19/05 15:56
19/05 15:05
Ηνωμένο Βασίλειο: Ζητεί νέα συμφωνία με Ε.Ε. για ευκολότερα ταξίδια μετά το Brexi
19/05 14:56
Η εκπαίδευση συναντά την πολυτελή φιλοξενία: Συνεργασία της Σχολής ΑΚΜΗ με τον Όμιλο SANI/IKOS
19/05 14:37
Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Αθηναίων | Συνεργασία με κινεζικό όμιλο για την προώθηση του τουρισμού
19/05 14:31
Το Radisson Blu Park Hotel Athens γιορτάζει τα 50 χρόνια του με εικαστική έκθεση
19/05 14:24
19/05 13:00
FedHATTA | Σύσταση Επιτροπής για τη Βιωσιμότητα στον κλάδο των τουριστικών γραφείων
19/05 12:53
19/05 12:37
VisitEngland: Ο τουρισμός ενισχύει την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών
19/05 11:40
ΥΠΑ: +9,2% η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α'4μηνο, +22% το Ηράκλειο τον Απρίλιο
19/05 11:17
19/05 11:13
19/05 11:09
19/05 11:06
19/05 10:49
19/05 10:41
«MINOAN ROOTS» | Γαστρονομικό αφιέρωμα του Food & Travel Magazine στο Λασίθι
19/05 10:15
Ιταλία | 60 εκατομμύρια τουρίστες το 2024 - Μαγνήτης η πολιτιστική κληρονομιά
19/05 07:58
Αλβανία: Διεθνής διαγωνισμός για Κέντρο Αγροτικής Εκπαίδευσης και Αγροτουρισμού στην Κορυτσά
19/05 07:50
Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Διαγωνισμός 250.000 ευρώ για υπηρεσίες διαμονών
19/05 07:40
Γυρίσματα στο «Κανάλι του Έρωτα» στην Κέρκυρα από βρετανική εκπομπή
19/05 07:05
Θεσσαλονίκη: Πυκνώνουν οι ξενοδοχειακές επενδύσεις – Αυξάνονται τα 5άστερα
19/05 06:45
Πότε θα γίνει η κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων στο ξενοδοχείο Coco - Mat στο Κουκάκι
19/05 06:30
e-ΕΦΚΑ: Συνένωση 2 κτιρίων για ξενοδοχειακό συγκρότημα στην καρδιά της Αθήνας
19/05 06:20
Οι τάσεις για το 2025 | Ευεξία, γαστρονομία, υπαιθριες δραστηιρότητες
19/05 06:10
Καλοκαίρι 2025: Τι να περιμένουμε από την κρουαζιέρα στην Ελλάδα και παγκοσμίως | Ιωάννης Μπρας
19/05 06:10
Ισπανία | Καταργούνται τα ντους στις παραλίες για εξοικονόμηση νερού
18/05 11:47
ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ | «Τα δελφίνια της Κνωσού δεν άντεξαν την εγκατάλειψη» - τι λέει το υπουργείο
18/05 11:36
18/05 08:05
Ιωάννινα | Υποδοχή των τουριστών τσάρτερ τη Δευτέρα με γεύσεις Ηπείρου
18/05 07:59
“Express Visa” | Ισχυρό στήριγμα των οικονομιών νησιών του Αιγαίου από Τουρκους τουρίστες
18/05 07:37
18/05 07:11
Χίος | Προτεινόμενος προορισμός στη χειμερινή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο
18/05 07:08
Tο ελληνικό κρασί στο Ηνωμένο Βασίλειο: Περιορισμένη παρουσία, αυξανόμενη δυναμική
17/05 16:45
17/05 14:50
17/05 14:36
Συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Ξεκάθαρα μηνύματα για στρατηγική, υποδομές και μεταρρυθμίσεις στον τουρισμό
17/05 08:35
17/05 07:05
Μεγάλη τουριστική επένδυση 75,9 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο όμιλο Μπερζάουι στη Σύρο
17/05 06:45
Ελληνικός τουρισμός: Ποιοι προορισμοί «κερδίζουν» πτήσεις φέτος από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία
16/05 16:46
Η Κρήτη στην παγκόσμια σκηνή του SUP – 10 χρόνια Agios Nikolaos on SUP
16/05 16:07
Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue
16/05 15:21
16/05 14:56
16/05 14:54
16/05 14:52
16/05 14:48
Η Lufthansa προχωρά σε ριζική αναδιάρθρωση του ομίλου – Έρχεται η «Matrix Next Level»
16/05 14:37
Θεσσαλονίκη | Νέος φωτισμός σε 11 σπουδαία μνημεία επί της οδού Εγνατία
16/05 11:05
ΠΟΞ | Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους ηλεκτρολόγους στα ξενοδοχεία
16/05 10:36
16/05 10:09
16/05 09:43
Πάνω από 4.000 συμμετοχές, 70 δράσεις και νέες εμπειρίες στο Navarino Challenge 2025!
16/05 09:23
Η Σαντορίνη υποδέχεται το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο της Π.Ο.Ξ. – Πρώτη φορά στις Κυκλάδες
16/05 08:08
16/05 07:23
Σημαντική τουριστική επένδυση στην Κέα από την Inmo Parck Invest
16/05 07:09
16/05 07:00
Αποφάσεις για 5 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Μύκονο, Ρόδο, Ξάνθη και Χανιά
16/05 06:52
16/05 06:15
Δήμος Σίφνου: Περιορισμός οικοδομικών εργασιών την τουριστική περίοδο
16/05 06:14
16/05 06:12
Άδειες για μία γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία στην Πάτμο και στη Μύκονο
16/05 06:10
Ο δήμαρχος Κιμώλου Κ.Βεντούρης στο TN | Μιλάμε στην ψυχή του επισκέπτη - Αισιοδοξία για τη σεζόν
16/05 06:09
Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των δήμων Σαρωνικού, Λουτρακίου-Περαχώρας και Αλοννήσου
16/05 06:05
SkyUp Airlines: Νέες συνδέσεις με Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο από τη Μολδαβία
15/05 19:27
Πέθανε ο θρύλος Κώστας Ζουγανέλης, ο άνθρωπος που έκανε τη Μύκονο παγκόσμιο προορισμό
15/05 19:23
«Ακτή Βουλιαγμένης» | Εκδήλωση ενδιαφέροντος από 7 επενδυτικά σχήματα
15/05 16:25
“The Crete Trip 2025” | Η Κρήτη υποδέχθηκε 800 φοιτητές από 50 χώρες
15/05 14:45
Έρευνα | Τάσεις και προκλήσεις στους επαγγελματίες του κλάδου της Τεχνολογίας
15/05 14:11
Προβολή της Ρόδου από τον διάσημο Ελβετό instagramer και you tuber Loris Zimmerli
15/05 13:21
FedHATTA: Άνοιγμα νέου τουριστικού «ορίζοντα» στη Ναμίμπια – Συνάντηση με διπλωματικούς εκπροσώπους
15/05 13:14
Όλγα Κεφαλογιάννη | Η συμβολή των γυναικών στην αναμόρφωση του δικαίου και της απονομής δικαιοσύνης
15/05 13:05
Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat: Άρωμα Κυκλάδων με φόντο τον Αραβικό Κόλπο
15/05 12:54
Τα πολυτελή brands στο στόχαστρο χάκερς | Κλοπή δεδομένων κατήγγειλε (και) η Dior
15/05 12:24
Mastercard | Οι ταξιδιωτικές τάσεις το 2025- στο επίκεντρο τα «ταξίδια με σκοπό»
15/05 12:18
Επενδυτική άνθηση στα ξενοδοχεία στην Ευρώπη | Ρεκόρ σε πολυτελή brands και μετατροπές
15/05 12:06
Τουρκία | Πρόστιμα στους επιβάτες που σηκώνονται από τις θέσεις τους πριν σταθμεύσει το αεροπλάνο
15/05 11:56
«Ήρωας γίνεσαι όταν προλαμβάνεις!» - Μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιπυρική περίοδο
15/05 11:30
H ECTAA απαιτεί προστασία από την αφερεγγυότητα των αεροπορικών εταιρειών
15/05 10:55
Ο Έλληνας νέος Executive Chef στο Fairmont Waterfront στο Βανκούβερ
15/05 10:42
H τιμή καθορίζει πλέον την επιλογή προορισμού – Προβληματισμός για τα ξενοδοχεία της Ισπανίας
15/05 10:30
15/05 08:26
15/05 07:31
15/05 07:22
Σέριφος: Ημερίδα για την ανεξέλεγκτη δόμηση και τον τουρισμό
15/05 07:21
ΙΑΤΑ: Νέο δεκαετές σχέδιο εκσυγχρονισμού της διαχείρισης αποσκευών στις πτήσεις
15/05 07:16
15/05 07:10
Fraport: Ποιοι προορισμοί «έσπασαν τα κοντέρ» τον Απρίλιο – «Χαμηλές πτήσεις» για Σαντορίνη
15/05 07:05
Η κλιματική κρίση στον τουρισμό: 6 διεθνείς προορισμοί υπό παρακολούθηση
15/05 07:04
15/05 06:59
15/05 06:44
Συνεργασία Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής και Ελληνικού Μεσογειακού για μεταπτυχιακό στη φιλοξενία
15/05 06:20
15/05 06:12
Αθλητικό καλοκαίρι στα Τρίκαλα: Στίβος, ποδηλασία και νέες γενιές σε δράση
15/05 06:10
14/05 16:59
Κοινωνικός τουρισμός | Μέχρι και αύριο οι αιτήσεις για 300.000 vouchers ΔΥΠΑ
14/05 16:54
UN Tourism | Η Γεωργία αποσύρει την υποψηφιότητα Z. Pololikashvili – Στηρίζει τον υποψήφιο των ΗΑΕ
Παρατηρητήριο μέτρησης της τουριστικής φέρουσας ικανότητας στην πόλη της Κέρκυρας
Υψηλή επισκεψιμότητα στο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
Το Radisson Blu Park Hotel Athens γιορτάζει τα 50 χρόνια του με εικαστική έκθεση
Tripadvisor: Πού θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί αυτό το καλοκαίρι
Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Αθηναίων | Συνεργασία με κινεζικό όμιλο για την προώθηση του τουρισμού
Η εκπαίδευση συναντά την πολυτελή φιλοξενία: Συνεργασία της Σχολής ΑΚΜΗ με τον Όμιλο SANI/IKOS
Ηνωμένο Βασίλειο: Ζητεί νέα συμφωνία με Ε.Ε. για ευκολότερα ταξίδια μετά το Brexi
Αποφάσεις για 5 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Μύκονο, Ρόδο, Ξάνθη και Χανιά
Άδειες για μία γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία στην Πάτμο και στη Μύκονο
Πέθανε ο θρύλος Κώστας Ζουγανέλης, ο άνθρωπος που έκανε τη Μύκονο παγκόσμιο προορισμό
Γυρίσματα στο «Κανάλι του Έρωτα» στην Κέρκυρα από βρετανική εκπομπή
ΥΠΑ: +9,2% η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α'4μηνο, +22% το Ηράκλειο τον Απρίλιο
Δήμος Σίφνου: Περιορισμός οικοδομικών εργασιών την τουριστική περίοδο
( 0 )