Φορέας Τουρισμού Χίου: Μέτρα για την τόνωση της τοπικής τουριστικής οικονομίας

Α Decrease font Enlarge font
Φορέας Τουρισμού Χίου: Μέτρα για την τόνωση της τοπικής τουριστικής οικονομίας

Τη λήψη μέτρων για την τόνωση της τοπικής τουριστικής οικονομίας και επιχειρήσεων αλλά και προτάσεων-πυλώνων για την ανάπτυξη του προορισμού στην Χίο και το Β.Α Αιγαίο, ζητεί με επιστολή της στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς ο Φορέας Τουρισμού Χίου.

Διαβάστε την επιστολή....

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ, κ. Μητσοτάκη,

Η χώρα μας, αλλά και όλη η υφήλιος, βιώνει καταστάσεις πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας του Covid-19. Αντιλαμβανόμαστε ότι η παγκόσμια οικονομία έχει πληγεί, οι επιχειρήσεις και δη οι τουριστικές είναι αυτές που έχουν επηρεαστεί στο μεγαλύτερο βαθμό. Ωστόσο, παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η συλλογική μας προσπάθεια αλλά και η ατομική ευθύνη που όλοι επιδεικνύουμε θα φέρουν τα πολυπόθητα αποτελέσματα και σύντομα θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

O Φορέας Τουρισμού Χίου, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, με μόλις 10 μήνες ζωής, απευθύνεται σε Εσάς προσβλέποντας στην επόμενη ημέρα. Όραμα και κοινός στόχος όλων των μελών του ΦΤΧ είναι η τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την τοπική παράδοση σε όλους τους τομείς, ως σημαντικού, στρατηγικού πλεονεκτήματος για την ανάπτυξη του προορισμού. Προς επίτευξη των στόχων μας έχουμε ήδη συμμετάσχει σε πολλές δράσεις, workshops, Famtrips, εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ ακόμη και σήμερα συνεχίζουμε σθεναρά με κάθε μέσο τη δραστηριοποίησή μας ώστε να κρατήσουμε ζωντανή την εικόνα του Νησιού μας ανά τον κόσμο.

Ελλείψει βασικών υποδομών αλλά και αρνητικής δημοσιότητας λόγω μεταναστευτικού την τελευταία πενταετία, ο Τουρισμός στο νησί μας ξεκινά εκ του μηδενός. Η Χίος, ο 10ος μεγαλύτερος νησιωτικός προορισμός στην Μεσόγειο, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σε ανυπέρβλητο βαθμό, κατέγραψε αρνητικά ρεκόρ αφίξεων από διεθνείς προορισμούς το 2019, φθάνοντας μόλις τους 750 επισκέπτες.

10 αιτήματα

Απόρροια των παραπάνω και βασική μας ανάγκη, είναι η σύνταξη των κάτωθι 10 πάγιων αιτημάτων, ως βασικοί άξονες – πυλώνες για την στήριξη του τουριστικού «επιχειρείν» στο νησί της Χίου, το οποίο κινδυνεύει να εξαλειφθεί από τον παγκόσμιο Τουριστικό Χάρτη, δεδομένων και των σημερινών συνθηκών.

1. Άμεση έναρξη μέσα στο 2020 των αναγκαίων κτηριακών υποδομών αλλά και των απαραίτητων εργασιών επέκτασης διαδρόμου του Κρατικού Αερολιμένα Χίου, ώστε να μπορεί να δέχεται αεροσκάφη από χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης χωρίς ενδιάμεσο σταθμό για ανεφοδιασμό, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος και μας βγάζει απευθείας εκτός ανταγωνισμού στις όποιες ενέργειες επαναπροσέγγισης Tour Operator για το νησί μας.

2. Ολοκλήρωση Master Plan κεντρικού λιμένα Χίου, Τελωνείου Χίου, παραλιακού μετώπου, με βασικές υποδομές για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων, Υδατοδρομίου αλλά χώρων αναψυχής – ψυχαγωγίας, όπως για παράδειγμα: το όραμα μας για την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου με επίκεντρο τον Όμηρο, παγκόσμιας εμβέλειας.

3. Κατακόρυφη ενίσχυση των δράσεων τουριστικής προβολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό με δημιουργία ξεχωριστού Brand για τα νησιά του Β.Α Αιγαίου, εξειδίκευση για κάθε νησί και στρατηγική προώθησης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μέγιστη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην δημιουργία περιεχομένου ανά θεματική ενότητα, αλλά και στην ισχυρή παρουσία σε workshops & διεθνείς εκθέσεις με ξεχωριστό περίπτερο που θα αναδεικνύει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Β.Α Αιγαίου.

4. Επιδότηση μέσω συν-διαφήμισης Tour Operator που θέλουν να διαμορφώσουν πρόγραμμα στον προορισμό είτε με απευθείας πτήση Charter είτε δημιουργώντας μεμονωμένα πακέτα FIT εναλλακτικού τουρισμού.

5. Ακτοπλοϊκή σύνδεση. Παράλληλα με τo καθημερινό δρομολόγιο από Πειραιά, ζητάμε την σύνδεση κατά τους θερινούς μήνες του Λιμένα Ραφήνας με τον λιμένα Μεστών τουλάχιστον δύο φορές της εβδομάδα, με ενδιάμεσο σταθμό ένα νησί με διεθνές αεροδρόμιο όπως η Μύκονος. Επίσης την σύνδεση με τα λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και τις Κυκλάδες τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

6. Κοινωνικός Τουρισμός. Αιτούμαστε την εφαρμογή παραμονής μέχρι και 10 ημέρες και για τους δικαιούχους των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού ΟΓΑ και Εργατικής εστίας, όπως εφαρμόζεται για στα αντίστοιχα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Επίσης θεωρούμε αναγκαία και την διεύρυνση των κριτηρίων υπαγωγής: επιδότηση μέρους της μετακίνησης τους αλλά και διατροφής, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα κίνητρα για να ταξιδέψουν στο νησί μας.

7. Χορήγηση ειδικής άδειας για 48ωρη παραμονή, χωρίς έκδοση visa για χώρες προερχόμενες εκτός schengen με πύλη εισόδου το λιμάνι της Χίου από το λιμάνι του Τσεσμέ (Τουρκία), εκμεταλλευόμενοι τις εκδρομές που πραγματοποιούνται στην γείτονα χώρα, εφόσον ήδη έχει καταγραφεί ένθερμο ενδιαφέρον για σύντομη διαμονή και γνωριμία με το νησί μας. Επίσης επικεντρωνόμενοι στην μεγαλύτερη αγορά που στηρίζει το νησί μας, ζητάμε την άμεση μείωση του κόστους έκδοσης visa κατά 50% για τους Τούρκους επισκέπτες.

8. Παρέμβαση για οικονομικότερους ακτοπλοϊκούς αλλά κυρίως αεροπορικούς ναύλους προς το νησί μας. (εισφορές στο δημόσιο, φόροι και τέλη αεροδρομίων) Η Χίος παραμένει ένας πολύ ακριβός προορισμός για τον μεμονωμένο τουρίστα σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγάλα νησιά της Ελλάδος κυρίως λόγο έλλειψης ανταγωνισμού.

9. Ειδικά προγράμματα δωρεάν εκπαίδευσης προσωπικού αλλά και χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.

10. Αιτούμαστε την αποκέντρωση συνεδρίων, σεμιναρίων, οργανώσεων πανελλαδικής εμβέλειας από τα μεγάλα αστικά κέντρα στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου με σκοπό την οικονομική τόνωση αλλά και την γνωριμία των συμμετεχόντων με τον προορισμό.

Όλες αυτές οι προσπάθειες είναι αδύνατον να στηριχθούν από τις αποδεκατισμένες και σε απόγνωση επιχειρήσεις του Νομού μας και η συμβολή της Κεντρικής Κυβέρνησης στην στρατηγική που έχουμε χαράξει για την ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος προς το νησί μας, θα είναι καθοριστικής σημασίας. Ο Φορέας Τουρισμού Χίου έχει ήδη αγκαλιαστεί από τις περισσότερες επιχειρήσεις του τόπου μας και μάλιστα από όλες τις αρχές που σχετίζονται με τον τουρισμό. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18.01.2020 ο νεοσυσταθείς Φορέας μας προχώρησε σε υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τους Δήμους Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, το Επιμελητήριο Χίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Επιπλέον έκτακτα μέτρα

Παράλληλα και δεδομένων των σημερινών συνθηκών λόγω της πανδημίας του Covid-19, αιτούμαστε επιπλέον έκτακτα μέτρα για το νησί της Χίου και όλους όσους εργάζονται στον τουριστικό κλάδο οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν κατ’ εξαίρεση της ΥΑ ( ΦΕΚΒ’987/22.3.2020) περί προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων ως επιχειρήσεις ειδικού σκοπού. Συγκεκριμένα αιτούμαστε:

1) Πρωτίστως , να θωρακιστεί το προσωπικό αλλά και οι εγκαταστάσεις των τουριστικών καταλυμάτων που συνεχίζουν την λειτουργία τους με κάθε τρόπο ( απολυμάνσεις, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού στους εργαζομένους).

2) Να τεθούν στο ίδιο καθεστώς μέτρων στήριξης όλα τα καταλύματα (κλειστά, ξενοδοχεία αναφοράς & καταλύματα ειδικού σκοπού)

3) Αναστολή καταβολής των τρεχουσών φορολογικών, ασφαλιστικών και εργοδοτικών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δόσεων τυχόν ρυθμίσεων σε ΔΟΥ και ΔΕΚΟ.

4) Αναστολή καταβολής ΕΝΦΙΑ για τα τρέχον έτος και περαιτέρω μείωση και για τα νησιά του Β.Α Αιγαίου από το 2021.

5) Να παγώσουν οι υποχρεώσεις προς τράπεζες: τόσο οι επαγγελματικές όσο και οι προσωπικές υποχρεώσεις των ιδιοκτητών δεδομένου ότι υπάρχουν πληθώρα μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων στο σύνολο του Β.Α Αιγαίου.

6) Κατάργηση του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα καταλύματα του Β.Α Αιγαίου

7) Λόγω της μικρής – ανύπαρκτης πλέον σαιζόν, ζητάμε την μείωση κατά 30% των απαιτούμενων ημερών εργασίας των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο για την λήψη επιδόματος ανεργίας.

8) Πρόβλεψη για επιδότηση των νέων αλλά και υφιστάμενων εργαζομένων, μέρους των ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών και για όλες τις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό για τους προσεχείς 6 μήνες.

9) Πρόβλεψη για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους που συνεχίζουν την εργασία τους στις τουριστικές επιχειρήσεις αναφοράς και ειδικού σκοπού και υπέστησαν μείωση του τζίρου τους.

10) Ελάφρυνση ΦΠΑ σε Χίο, Οινούσες και Ψαρά συμπεριλαμβανόμενων και των φόρων-δασμών στα καύσιμα.

Με την ελπίδα ότι το αιτήματα μας θα τύχουν της αποδοχής σας, είμαστε σε αναμονή της απάντησή σας.

Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων,

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 15/01 15:55

  Επεκτείνεται και για τον Φεβρουάριο η πλήρης αναστολή καταβολής ενοικίου - Σε ποιες επιχειρήσεις ισχύει

 2. 15/01 15:41

  Κάμπινγκ πολυτελείας κατασκευάζεται στα Ιωάννινα

 3. 15/01 14:28

  FedHATTA: Η υπόσχεση που δεν έμεινε στα λόγια

 4. 15/01 14:24

  Grant Shapps προς Βρετανούς: "Μην με συμβουλεύεστε για τα ταξίδια σας"

 5. 15/01 14:12

  Κορωνοϊός: Νέα απειλή η βραζιλιάνικη παραλλαγή;

 6. 15/01 12:50

  Στα καταλύματα και την εστίαση η μεγαλύτερη μείωση κύκλου εργασιών το γ' τρίμηνο του 2020

 7. 15/01 12:49

  Το WTTC χαιρετίζει την ευρύτερη αποδοχή των τεστ ως μεγάλο βήμα για την επιστροφή των διεθνών ταξιδιών

 8. 15/01 12:17

  Αμοργός: Διεθνής προβολή και μπουτίκ κρουαζιερόπλοια στο νησί

 9. 15/01 12:16

  Απαραίτητες οι διακοπές το 2021 για έναν στους δύο Γερμανούς - Με ποια κριτήρια θα κάνουν κρατήσεις

 10. 15/01 11:54

  Kατανομή των ποσών ενισχύσεων για τα επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς "Γενική Επιχειρηματικότητα"

 11. 15/01 11:36

  Η απόκοσμη Μονή Ασκητή μέσα στη σπηλιά και η άγνωστη ιστορία με τον μοναχό

 12. 15/01 11:35

  Ξεκινά σήμερα η ανάρτηση των δασικών χαρτών

 13. 15/01 11:34

  Η περιοχή της Αθήνας που κάποτε είχε ακόμη και ανεμόμυλους

 14. 15/01 11:32

  Anex Tour: Νέος κατάλογος για το καλοκαίρι του 2021 – Περιλαμβάνει και Ελληνικούς προορισμούς

 15. 15/01 11:20

  ΕΟΤ: Το Visit Greece App, κορυφαία Εφαρμογή της χρονιάς στα e-volution awards 2021

 16. 15/01 10:58

  Προβολή της Τήνου σε Βέλγιο και Ολλανδία

 17. 15/01 10:30

  Έρευνα: Επενδυτικό κύμα εν μέσω πανδημίας το 2020 | Άδειες για 278 νέα ξενοδοχεία - Η Μύκονος στο επίκεντρο με 50 ξενοδοχεία- Όλα τα ονόματα

 18. 15/01 10:27

  Δήμος Πειραιά: Πρωτοπορεί με τη δημιουργία Μηχανισμού Διαχείρισης Προορισμού

 19. 15/01 10:20

  Δήμος Βριλησσίων: E-Πλατφόρμα για την προβολή της επιχειρηματικής και τουριστικής δραστηριότητας

 20. 15/01 10:17

  Γερμανία: Μεγάλες οι απώλειες στον κλάδο τουρισμού και ψυχαγωγίας

 21. 15/01 10:16

  Βέλγιο: Oι εκτιμήσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας στη διετία 2021-22

 22. 15/01 10:11

  Celestyal Cruises: Στις 24 Απριλίου ξεκινά η τουριστική περίοδος για το 2021

 23. 15/01 10:05

  Ένα υπέροχο και δύσκολο ταξίδι- Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της Ο.Κ.Ε. στα Μέλη και στους Φορείς

 24. 14/01 16:25

  FEG & Clio Muse: Διαδικτυακά σεμινάρια για ξεναγήσεις Σκοτεινού Τουρισμού

 25. 14/01 16:10

  WTTC: Κανόνες για την καλή ψυχική υγεία των εργαζομένων στην πορεία προς την τουριστική ανάκαμψη

 26. 14/01 15:35

  Δ.Καραλής: Η ελληνικότητα της ξενοδοχίας απειλείται με αφανισμό

 27. 14/01 15:16

  Γρ. Τάσιος: «Το ελληνικό ξενοδοχείο δίνει μάχη επιβίωσης μέσα σε δύσκολες συνθήκες»

 28. 14/01 15:10

  Μη εξυπηρετούμενα δάνεια: ψηφοφορία σχετικά με τους κανόνες της ΕΕ για την πώληση NPL σε τρίτους

 29. 14/01 15:07

  Γερμανία: 28 δισ. ευρώ οι απώλειες των τ. γραφείων και t.o’s από την αρχή της πανδημίας – Κίνδυνος για πολλά «λουκέτα»

 30. 14/01 14:13

  Γερμανία: Αρνητικός ο τουρισμός στην πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

 31. 14/01 13:51

  Travel Pass ετοιμάζει η ΙΑΤΑ για τα αεροπορικά ταξίδια

 32. 14/01 12:30

  ΠΟΞ: Μέτρα στήριξης σε περισσότερα ξενοδοχεία που επλήγησαν από τον “ΙΑΝΟ”

 33. 14/01 12:21

  Marriott: Αποσύρει τις δωρεές στους πολιτικούς που ψήφισαν κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

 34. 14/01 12:17

  EOT: Ηρώδειο από… πάγο στο φεστιβάλ «Πάγου και Χιονιού» της Κίνας

 35. 14/01 12:10

  Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού η είσοδος των ταξιδιωτών στις ΗΠΑ

 36. 14/01 11:55

  Η ξεχωριστή εκκλησία που έχει σκαλιστεί κυριολεκτικά πάνω στο βράχο

 37. 14/01 11:54

  Δεν είναι πίνακας ζωγραφικής αλλά ίσως το πιο μαγευτικό κάστρο της Ελλάδας

 38. 14/01 11:30

  Και τα πληρώματα της Virgin Atlantic στο πρόγραμμα εμβολιασμών

 39. 14/01 10:56

  Καμπάνια τουριστικής προβολής Αστικών Κέντρων Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής - 2021

 40. 14/01 10:43

  ΙΝΣΕΤΕ: Οι τουριστικές επιδόσεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας έως τo 2019

 41. 14/01 10:34

  Δεν θα είναι προϋπόθεση το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια στη χώρα μας

 42. 14/01 10:22

  Μελέτη PwC: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις

 43. 14/01 10:07

  Βρετανοί εκπαιδευτές σκι ερευνώνται για τη μεταφορά του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στις Αυστριακές Άλπεις

 44. 14/01 10:04

  Κ.Νοτοπούλου: Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οικογένειές τους καλούνται να ζήσουν με μηδενικό εισόδημα

 45. 14/01 10:02

  Αποφάσεις για νέες τουριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Ρέθυμνο, Σαντορίνη και Φολέγανδρο

 46. 14/01 10:00

  Easyjet | Πιλότοι και αεροσυνοδοί σε ρόλο νοσοκόμου στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

 47. 14/01 09:58

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Κω

 48. 14/01 09:56

  Βαυαρία: Άνοιγμα λιανικού εμπορίου με Click and Collect - Παραλαβή έξω από τα καταστήματα ή από θυρίδες

 49. 14/01 09:48

  Η αναθέρμανση της συζήτησης για υγειονομική βίζα

 50. 13/01 15:36

  HolidayCheck Special Award 2021 | Τα 10 δημοφιλέστερα ελληνικά ξενοδοχεία στη γερμανόφωνη τουριστική αγορά

 51. 13/01 14:51

  Οι Jet2.com και Jet2holidays αναστέλλουν ολόκληρη τη χειμερινή σεζόν

 52. 13/01 14:07

  Πανδημία: "Δεν έχει νόημα να τα κλείσουμε όλα"

 53. 13/01 13:50

  Χιλιάδες Βρετανοί θα αποκτήσουν διαβατήρια υγείας στο πλαίσιο πιλοτικού σχεδίου

 54. 13/01 12:47

  Αυτές ήταν οι καλύτερες και οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες στην επιστροφή χρημάτων κατά την πανδημία

 55. 13/01 12:46

  Νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 56. 13/01 12:36

  WTTC: Με τεστ και όχι με την απαίτηση εμβολιασμού θα αποκατασταθούν τα διεθνή ταξίδια

 57. 13/01 12:29

  Εμβληματικής σημασίας η τουριστική επένδυση στον Σκορπιό

 58. 13/01 12:17

  Ένα υγειονομικό "διαβατήριο" λύνει τα χέρια όλων

 59. 13/01 12:13

  Σε επίπεδα προ 30ετίας η αεροπορική κίνηση το 2020 λόγω Covid-19 - Πτώση 69,3%

 60. 13/01 12:09

  Airbnb: Σχέδιο ασφαλείας για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ!

 61. 13/01 11:47

  Melia Hotels: Το παλάτι του Μιλάνου γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο

 62. 13/01 11:22

  Πάνω από 500 καταστήματα μέσα σε 10 ημέρες στην πλατφόρμα agora delivery για δωρεάν δημιουργία e-shop

 63. 13/01 11:14

  Η ελληνική εκκλησία με ένα από τα ψηλότερα μπαρόκ καμπαναριά στον κόσμο

 64. 13/01 11:12

  Πώς θα έμοιαζε να περπατάς στον κρατήρα ενός ελληνικού ηφαιστείου

 65. 13/01 11:06

  Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών: Μπορούν να αλλάξουν το μοντέλο του ελληνικού τουρισμού; Δείτε τη συζήτηση στο Webcast της Παρασκευής

 66. 13/01 09:00

  Αγροδιατροφή και τουρισμός: Καινοτόμες δράσεις στη Δυτική Μακεδονία

 67. 13/01 08:30

  Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού μεταξύ των Δήμων Πάρου, Αντιπάρου, Αμοργού

 68. 13/01 08:27

  Δήμος Κω: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε πολίτες που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις

 69. 13/01 08:20

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Νάξο και Βόλο

 70. 13/01 08:20

  Πεζοπορικός τουρισμός στον Βόλο

 71. 12/01 22:34

  Υπ. Τουρισμού: Τι ισχύει για τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουριστικά λεωφορεία, σκάφη αναψυχής & πτήσεις τον Ιανουάριο

 72. 12/01 20:43

  Είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό φέτος

 73. 12/01 20:14

  Έρευνα: 6 στους 10 Έλληνες αξιοποιούν και τα ηλεκτρονικά καταστήματα | e-shop

 74. 12/01 20:09

  Η Μεσόγειος στο επίκεντρο του One Planet Summit στο Παρίσι

 75. 12/01 15:04

  Κρίτων Πιπέρας | Μην απαξιώσετε τους ξεναγούς, μην τους κάνετε να εκλιπαρούν για βοήθεια...

 76. 12/01 14:51

  Συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στη Γερμανία

 77. 12/01 14:50

  Condor: Διαμαρτυρίες για την απόφαση της Lufthansa να καταγγείλει τη συμφωνία πτήσεων τροφοδοσίας

 78. 12/01 14:20

  Aurinkomatkat: Ακυρώσεις και αναβολές πτήσεων για Χανιά και Ηράκλειο

 79. 12/01 13:50

  Οι Βρετανοί μεγάλης ηλικίας θα είναι από τους πρώτους που θα ταξιδέψουν και πάλι

 80. 12/01 13:22

  Γερμανία: Απάτες με κρατικές ενισχύσεις λόγω πανδημίας

 81. 12/01 12:46

  Οι πολυτέλειες που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην εξ αποστάσεως εργασία

 82. 12/01 12:39

  Έρευνα Hotels.com | Αυθορμητισμός και πολυτέλεια οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2021

 83. 12/01 12:30

  FedHATTA: Έγκαιρους και ξεκάθαρους κανόνες ζητεί η αγορά για τον ελληνικό τουρισμό το 2021

 84. 12/01 12:28

  Ασύρματο Internet σε 25 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

 85. 12/01 11:46

  EOT | Η ανατολή του ήλιου στην Αθήνα μαγεύει το κινεζικό κοινό

 86. 12/01 11:44

  Πλανητερό: Ο παράδεισος των πλατάνων στην Ελλάδα

 87. 12/01 11:42

  Ένα από τα πιο όμορφα χωριά τόσο κοντά στην Αθήνα

 88. 12/01 11:31

  Επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για δημιουργία e-shop

 89. 12/01 11:10

  Το 60% των Γερμανών επιθυμεί ταξίδια στο εξωτερικό το 2021 – Τι επηρεάζει την επιλογή διακοπών

 90. 12/01 11:07

  Αρνητικό τεστ κορωνοϊού πρέπει να έχουν οι ταξιδιώτες προς Αγγλία

 91. 12/01 10:29

  ΗΠΑ: Τέλος τα δωρεάν αεροπορικά ταξίδια για τα κατοικίδια συναισθηματικής στήριξης

 92. 12/01 09:00

  Η Γαλλία κλείνει προσωρινά μια διέλευση συνόρων με την Ισπανία

 93. 12/01 08:34

  Πράσινο φως για την κατασκευή Κέντρου Διατήρησης Ναυτικής Παράδοσης στην Κέρκυρα

 94. 12/01 08:27

  Κορωνοϊός-Δανία: Καθολική απαγόρευση εισόδου από άλλες χώρες

 95. 12/01 08:25

  Αλβανία: Διαγωνισμός 22,7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του τουριστικού λιμανιού Maria Vlora

 96. 11/01 17:36

  Aegean: Voucher για τους επιβάτες, χωρίς να έχει γίνει ακύρωση της πτήσης τους, για ταξίδια έως 28/3

 97. 11/01 16:50

  Καλούμε το Ην. Βασίλειο να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα τέλη Φεβρουαρίου

 98. 11/01 16:12

  WTTC | Τα εμβόλια ως προϋπόθεση για ταξίδια, δημιουργούν διακρίσεις

 99. 11/01 15:37

  Αεροδρόμιο Αθηνών: -71,6% η διεθνής επιβατική κίνηση το 2020

 100. 11/01 15:13

  Τα Ιόνια νησιά στην κορυφή των πιο ασφαλών περιοχών της Ευρώπης