Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Συμμετοχή σε 25 κλαδικές εκθέσεις το 2020

Α Decrease font Enlarge font
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Συμμετοχή σε 25 κλαδικές εκθέσεις το 2020

Στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των τοπικών παραγωγών, υλοποιείται ένα πρόγραμμα συμμετοχής σε κλαδικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Στόχος είναι η οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των προϊόντων και του συνόλου του παραγωγικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Για το 2020 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε να συμμετέχει σε 25 εκθέσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

1) Η «7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ- The Greek Fine Food Exhibition» είναι εγχώρια έκθεση τροφίμων και ποτών για τους Έλληνες παραγωγούς, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 24 έως και 26 Ιανουαρίου 2020 στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo, στο Μαρούσι.

Το 2019 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδωσε δυναμικά το παρόν με 24 επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή της προβλέπει την ενοικίαση και κατασκευή περιπτέρου 174 τ.μ., στο οποίο δύναται να φιλοξενηθούν 27 παραγωγοί.

2) Η «AGROTICA» η 28η Διεθνής Έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων, είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η οποία θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 30 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου 2020.

3) Η «HORECA» είναι έκθεση παγκοσμίου επιπέδου και θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Φεβρουαρίου 2020 , στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα.

Είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα στον κλάδο της τροφοδοσίας και του εξοπλισμού των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης και σύμφωνα και με την άποψη πολλών Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της, είναι μία έκθεση που ξεπερνά τα standards πολλών άλλων διεθνών εκθέσεων του είδους της.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να οργανώσει τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη έκθεση στον τομέα της τροφοδοσίας- ειδών διατροφής και έτοιμων γευμάτων, με δικό της περίπτερο, σε συνεργασία με τη δομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ( Κ.Υ.Ε. ) και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη. Με ένα άρτια εξοπλισμένο περίπτερο, παρέχεται η διαδραστικότητα με το κοινό μέσω tablets, apps & TV spots όπου θα προβάλλονται τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της Περιφέρειας, θα προάγεται ο αγροτουρισμός και η γαστρονομία του τόπου μας. Προβλέπεται όλα αυτά να γίνουν σε ένα περίπτερο εμβαδού 20 τ.μ.

4) Η «GULFOOD» είναι η πιο σημαντική εμπορική έκθεση τροφίμων στη Μέση Ανατολή, που διοργανώνεται στο Ντουμπάι στο Dubai World Center, και προσελκύει επιχειρήσεις που θέλουν να επεκταθούν εμπορικά στην Μέση Ανατολή, Νότια Ασία και Αφρική. Φέτος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά να οργανώσει τη συμμετοχή για τις επιχειρήσεις της στη συγκεκριμένη έκθεση , με στόχο να προσεγγίσει μια νέα αγορά- στόχο για εξαγωγές, αυτή της Μέσης Ανατολής. Αξίζει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τις δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και έχει φτάσει σε τριπλάσιο αριθμό σε σχέση με την προηγούμενη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση.

5) Έκθεση «DETROP - OENOS». Η 29η Διεθνής Έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας, η οποία διοργανώνεται από τη HELEXPO, από 22 έως 24 Φεβρουαρίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την 9η ARTOZYMA, τη Διεθνή Έκθεση αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής μηχανημάτων, πρώτων υλών, εξοπλισμού και έτοιμων προϊόντων και την Έκθεση Αρωματικών - Φαρμακευτικών Φυτών και υπερτροφών “ΗΕRBAL EXPO” (21-23/2).

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βασιζόμενη στην αυξητική τάση συμμετοχής στην συγκεκριμένη έκθεση, θα συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά, με περίπτερο συνολικού εμβαδού 148 τ.μ. όπου δύναται να εκθέσουν τα προϊόντα τους 30 παραγωγοί - εταιρείες.

6) Η «FOOD EXPO Greece» είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Μαρτίου 2020, στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo, στα Σπάτα. Παράλληλα με την FOOD EXPO, διεξάγεται και η Διεθνής Έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων “Oenotelia”.

7) Η «ProWein 2019» είναι μια έκθεση Οίνων & Ποτών η οποία θα λάβει μέρος στο Ντύσσελντορφ στη Γερμανία και αποτελεί την σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στην Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά. Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι Γερμανοί επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας. Η Περιφέρεια στηρίζει την συμμετοχή των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, κρίνοντάς τη επιβεβλημένη από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η αγορά της Γερμανίας απορροφά έως και το 50% των ελληνικών εξαγωγών οίνου.

Μετά από αίτημα των οινοπαραγωγών της οργανώνει ξανά τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του 2020, με στόχο να ενισχύσει την προβολή των μοναδικών κρασιών που παράγονται στη Στερεά Ελλάδα και να υποστηρίξει τους παραγωγούς που προσπαθούν κερδίσουν μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά οίνου. Οι συμμετοχές προβλέπεται να είναι 6 εταιρείες οίνου, περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

8) Η «ΧΤΙΖΩ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ / ΔΙΑΚΟΣΜΩ»  είναι μια έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο HELEXPO Μαρούσι, από 20 έως 22 Μαρτίου 2020 στο Helexpo Μαρούσι. Πρόκειται για μια έκθεση για το σπίτι και τον επαγγελματικό χώρο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την συμμετοχή της στην έκθεση αυτή, φιλοδοξεί να αναδείξει και να υποστηρίξει όλες τις εξελίξεις στους κλάδους που αφορούν την οικοδομή, τις κατασκευές, την ανακαίνιση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την επίπλωση και τη διακόσμηση. Κατόπιν πολλαπλών αιτημάτων από επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου, κρίνεται απαραίτητη η παρουσία της Περιφέρειας στην συγκεκριμένη έκθεση. Γίνεται σχεδιασμός για την συμμετοχή 12-14 εταιρειών που θα μπορούσαν να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

9) Η «CONSTRUCTIONS CYPRUS 2020» είναι μια έκθεση του κλάδου Κατασκευών, η οποία θα λάβει μέρος στην Κύπρο στον Χώρο Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Λευκωσίας, στην Κύπρο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη έκθεση. Κατόπιν έρευνας, διαπιστώθηκε πως ο κλάδος των κατασκευών και της οικοδομής κρίνει απαραίτητο το άνοιγμα προς την κυπριακή αγορά και τέθηκαν αρκετά αιτήματα ώστε να καταρτισθεί το πλάνο συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εν λόγω έκθεση. Υπάρχει η πεποίθηση ότι 10-12 δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου κατασκευών και οικοδομής θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα και δη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

10) Η «FOOD & DRINK» είναι μια Διεθνής έκθεση Τροφίμων & Ποτών, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπέρμινγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2020. Πρόκειται για την παλαιότερη και μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση της βιομηχανίας των τροφίμων για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σκοπεύει στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, στην πιο καινοτόμο αγορά της Ευρώπης στον τομέα της πώλησης τροφίμων, ποτών και catering.  Γίνεται σχεδιασμός για την συμμετοχή στην έκθεση 8-10 καλά προετοιμασμένων εταιρειών που δρουν εντός της Περιφέρειας.

11) Η έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» διοργανώνεται για 6η φορά από το 2007 και θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Απριλίου 2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει καταστεί ο σημαντικότερος θεσμός στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης. Μέσα από τη διοργάνωση της Έκθεσης αναδεικνύεται το γνήσιο λαϊκό πνεύμα, η λαϊκή δημιουργία, η τέχνη και η κληρονομιά, ενώ παράλληλα αποτυπώνεται το μέλλον της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας μας. Ο σχεδιασμός της συμμετοχής στην έκθεση αφορά για 14-16 εκθέτες.

12) Η «NATURAL & ORGANIC PRODUCTS EUROPE» αποτελεί την μοναδική επαγγελματική έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη αγορά των Delicatessen, Supermarket με premium προϊόντα, Καταστημάτων Βιολογικών προϊόντων, HORECA και Health store chains και προσφέρει μοναδική δυνατότητα σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να γνωρίσουν τους μεγαλύτερους διανομείς και χονδρεμπόρους του κλάδου.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα μετέχει στο εθνικό περίπτερο της χώρας και υπολογίζεται ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την εν λόγω αγορά και θα θέλουν να λάβουν συμμετοχή με την Περιφέρεια μας, θα είναι 8 έως 10.

13) Η έκθεση «ALIMENTARIA» είναι Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, η οποία πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, από 20 έως 23 Απριλίου 2020. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί την σημαντικότερη συνάντηση για τους κλάδους της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, τόσο για την Ισπανία, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Διαδραματίζει υψηλό ρόλο στις εμπορικές συναλλαγές των χωρών της Βορειας Αφρικής και των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Γίνεται σχεδιασμός για 8-10 εταιρείες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν με το περίπτερο της Περιφέρειας.

14) Η «ΒΙΟ FESTIVAL» πρόκειται για ένα εγχώριο φεστιβάλ στοχευμένο στα βιολογικά προϊόντα, που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Μαΐου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Ο σχεδιασμός γίνεται για 20-24 εταιρείες που θα επωγεληθούν από τη συμμετοχή στην έκθεση.

15) Η «LONDON WINE FAIR» διοργανώνεται για 40η χρονιά στο Λονδίνο, είναι η παλαιότερη έκθεση κρασιού στο κόσμο και είναι η μοναδική επαγγελματική έκθεση για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Μεγάλη Βρετανία είναι η Νο2 αγορά στις εισαγωγές κρασιού στον κόσμο, και συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό την παγκόσμια αγορά κρασιού.

16) Η «SUMMER FANCY FOOD SHOW» είναι μια έκθεση αναγνωρισμένη ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς διεθνείς εκθέσεις τροφίμων – ποτών στις ΗΠΑ και είναι το σημείο συνάντησης αγοραστών και εξαγωγέων. Διεξάγεται στον εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Center στη Ν. Υόρκη, από 28 έως 30 Ιουνίου 2020. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εκθετών θα αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, και θα είναι έως 10.

17) Η έκθεση «ΚΡΑΣΙ-ΜΕΛΙ-ΛΑΔΙ & ΕΛΙΑ» αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Περιστερίου και πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στο Άλσος Περιστερίου, στην Αθήνα. Σχεδιάζεται να συμμετέχουν 24-28 εκθέτες με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

18) Η Έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO» είναι η μεγαλύτερη εγχώρια εξειδικευμένη επαγγελματική έκθεση για τον κατασκευαστικό κλάδο και θα πραγματοποιηθεί από 16 Οκτωβρίου έως και 18 Οκτωβρίου του 2020, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα. Ο σχεδιασμός αφορά για 14-16 εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας.

19) Η «SIAL PARIS 2020» διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και είναι μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εκθέσεις στον χώρο των τροφίμων και ποτών και πρόκειται να γίνει 18-22 Οκτωβρίου 2020, στο Παρίσι. Είναι μια παγκόσμια έκθεση που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει στο εθνικό περίπτερο της χώρας και υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 15-20 επιχειρήσεις.

20) Η «ECOLIFE SCANDINAVIA» είναι η μοναδική έκθεση για όλη την Σκανδιναβία (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ισλανδία), και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον κόσμο για τον λόγο ότι η Σκανδιναβία είναι η Νο1 στην Ευρώπη στην αγορά και κατανάλωση βιολογικών και φυσικών προϊόντων. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 11 έως 12 Νοεμβρίου 2020, στο Μάλμο, στη Σουηδία. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα επιχειρήσει για τρίτη συνεχή χρονιά να συμμετέχει με το εθνικό περίπτερο της χώρας μας.

21) Η «FoodPanorama Expo & Οινογεύσεις 2020» (https://foodpanoramaexpo.com/) είναι η μεγαλύτερη και μοναδική Έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Κύπρο και διοργανώνεται κάθε χρόνο. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 7 έως 8 Νοεμβρίου 2020 στη Λευκωσία στην Κύπρο. 

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της FoodPanorama & Cyprus HoReCa Expo 2020 θα διεξαχθεί Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Παρουσίαση και Προώθηση του Ελληνικού Αγροδιατροφικού Τομέα» για την προβολή και διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στους κλάδους τροφίμων και ποτών σε ξένες αγορές.

22) Η «THE BIG 5 EXHIBITION» είναι Διεθνής Έκθεση Δομικών Υλικών και θα λάβει χώρα από 23 έως 26 Νοεμβρίου 2020 και θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και είναι η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου στη Μ. Ανατολή. Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών και αποτελεί σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και εμπορικής συναλλαγής του τομέα. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει στο εθνικό περίπτερο της χώρας και υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 10-12 επιχειρήσεις.

23) Η «FOOD & LIFE» αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, στην οποία λαμβάνουν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά και gourmet προϊόντα, μη βιομηχανοποιημένα και μη μεταλλαγμένα. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο στον τελικό καταναλωτή, αλλά και σε εμπορικές εταιρείες χονδρικής, μικρές αλυσίδες, εστιατόρια, delicatessen κ.α. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι παραγωγοί και οι εταιρίες που συμμετέχουν μπορούν να πωλούν απ’ ευθείας τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Η έκθεση πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 25 έως 29 Νοεμβρίου 2020, στο Μόναχο της Γερμανίας. Για το 2020 γίνεται σχεδιασμός για 14-16 εκθέτες με μια νέα δομή περιπτέρου κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές για ακόμη καλύτερη προβολή των προϊόντων της και ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του Brand Name της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

24) Το «Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας» θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2020 , στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου και απευθύνεται σε μελισσοκόμους, μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς ή εταιρείες παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού, σε επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων μέλισσας και σε εταιρείες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού.

25) Το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», που διοργανώνεται από το «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ», είναι ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο, και συμμετέχουν εταιρείες που παράγουν κατά βάση τυποποιημένα προϊόντα προσβάσιμα στον καταναλωτή. Το φεστιβάλ, ξεφεύγει από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα, καθώς περιλαμβάνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και απευθύνεται μόνο σε παραγωγούς μικρής παραγωγικής κλίμακας, με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη συνέχεια στις δράσεις της, προτίθεται να συμμετέχει και στο επόμενο Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα σε έναν αισθητά πιο αναβαθμισμένο χώρο όπως είναι το Ζάππειο Μέγαρο, προσδοκώντας μια πιο επιτυχημένη παρουσία από την προηγούμενη.

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 29/03 13:38

  Ινδία: Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης

 2. 29/03 13:36

  Τουρκία: Στον αέρα το σχέδιο για αφίξεις 250 εκατ. επιβατών στα αεροδρόμια το 2023

 3. 29/03 13:30

  Κορωνοϊός: Ποιο είναι το εργασιακό καθεστώς της τηλεργασίας στην Ισπανία

 4. 29/03 13:23

  Πρώτη Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Κρίσεων του ΠΟΤ με συμμετοχή και του κ.Θεοχάρη

 5. 29/03 13:20

  ΥΠΑ: Αναστολή πτήσεων έως τις 15 Απριλίου από και προς Ολλανδία και Γερμανία

 6. 28/03 15:22

  Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Νέα εκτίμηση για μείωση των διεθνών αφίξεων κατά 20-30% το 2020

 7. 28/03 15:06

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κνωσσός": Πρόταση στα μέλη για ελαστική πολιτική ακύρωσης κρατήσεων

 8. 28/03 14:26

  TUI: Δάνειο ύψους 1,8 δισ.ευρώ από την κρατική τράπεζα KfW

 9. 28/03 14:03

  Ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

 10. 28/03 13:57

  FedHATTA: Μαζί για τον Τουρισμό: Μηχανισμός στήριξης των τουριστικών γραφείων

 11. 28/03 13:44

  Έκτακτη επιδότηση ζητούν και οι ξεναγοί

 12. 28/03 13:32

  Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Τι δείχνει έρευνα για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία και τις επιχειρήσεις

 13. 28/03 13:23

  ΗΠΑ: Κλινικές δοκιμές σε φάρμακο και εμβόλιο κατά του ιού

 14. 28/03 13:21

  Κορωνοϊός | Ισπανία: Πάνω από 36 δισ. το πλήγμα στον τουρισμό - τα οικονομικά μέτρα

 15. 28/03 13:18

  Πώς επιστρέφονται τα ποσά συμμετοχής στην Mobile World Congress της Βαρκελώνης

 16. 28/03 13:13

  Μεγάλη προσφορά των αδερφών Δερβένη στο Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ Σκιάθου

 17. 28/03 11:17

  Το εκκλησάκι στο κέντρο της Αθήνας που ίσως δεν έχεις παρατηρήσει

 18. 28/03 11:15

  Θησείο: Η παρανόηση με το όνομα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες

 19. 27/03 20:20

  Μ. Κόνσολας: Ισχυρό μήνυμα από το υπουργείο και τον ΕΟΤ στους επισκέπτες από την ερχόμενη εβδομάδα

 20. 27/03 15:46

  Γερμανία | Η λύση για την επιβίωση των τουριστικών γραφείων: Δημιουργία ταμείου διαχείρισης οφειλών

 21. 27/03 15:31

  Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια προσφέρουν δωρεάν 10 πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού

 22. 27/03 15:24

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζητεί από τις επιχειρήσεις να προτείνουν λύσεις

 23. 27/03 15:06

  Κρουαζιέρα: Νέες ημερομηνίες επανεκκίνησης από εταιρείες

 24. 27/03 14:53

  Η Ε.Ξ. Κω στηρίζει τον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 25. 27/03 14:46

  ΙΑΤΑ: Ανάγκη για ρευστότητα 200 δισ. δολ. στις αερομεταφορές

 26. 27/03 14:08

  SOS από τις αεροπορικές εταιρείες Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings, Orange2Fly

 27. 27/03 13:47

  Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού: Επιμόρφωση στελεχών με webinar

 28. 27/03 13:41

  Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπόρις Τζόνσον

 29. 27/03 13:33

  Οι Υπηρεσίες ΕΟΤ εξωτερικού αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά του κορωνοϊού

 30. 27/03 13:29

  Κορωνοϊός: Ποια μέτρα στήριξης ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο

 31. 27/03 13:12

  ΠΟΕΕΤ: Τα μέτρα δεν καλύπτουν όλους τους εργαζομένους στον τουρισμό - 6 νέες προτάσεις

 32. 27/03 13:09

  Υπεγράφη η νέα τοπική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

 33. 27/03 13:07

  Κορωνοϊός: Κλείνουν ξενοδοχεία και στη Ρωσία

 34. 27/03 13:07

  Κορωνοϊός: Η Qatar Airways αυξάνει τις πτήσεις από Αυστραλία για αποκλεισμένους επιβάτες - Σύνδεση και με Αθήνα

 35. 27/03 13:05

  Μάχη με το χρόνο για τα γερμανικά τουριστικά γραφεία – Άμεση κρατική στήριξη ζητεί η DRV

 36. 27/03 13:02

  Απόφαση: Οι ρυθμίσεις για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών

 37. 27/03 12:51

  Γερμανία: Αίτημα για απαλλαγή των αερομεταφορέων από τις πάγιες υποχρεώσεις τους στην κρίση

 38. 27/03 12:28

  "Κενά αέρος" στην εξαγορά της Condor

 39. 27/03 12:14

  Ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά της Αθήνας που κατεδαφίστηκε

 40. 27/03 12:03

  Δεν βλέπω να ανοίγει η τουριστική σεζόν πριν από τον Ιούλιο

 41. 27/03 11:28

  Μεταφέρεται για το Μάιο του 2021 η Έκθεση DEFEA

 42. 27/03 11:11

  Συγγρού: Η ιστορία του δρόμου που ασφαλτοστρώθηκε σχεδόν σε 1 μέρα

 43. 27/03 10:52

  Το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας μελετά τις οριζόντιες συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία

 44. 27/03 10:49

  Κορωνοϊός: Οι πλούσιοι αγοράζουν ιδιωτικά νησιά για πολυτελή απομόνωση

 45. 27/03 10:38

  Ξενοδοχείο στην Ελβετία προσφέρει πακέτο πολυτελούς καραντίνας και τεστ για κορωνοϊό

 46. 27/03 10:36

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία στη Μύκονο

 47. 27/03 10:34

  Η επόμενη μέρα: Αλλαγή χρήσης 4 κτιρίων σε ξενοδοχεία σε Πάτρα, Χανιά και Ρόδο

 48. 26/03 20:26

  Γενναία κρατική στήριξη των εργαζομένων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες

 49. 26/03 19:53

  Καλά νέα για τη γρήγορη διάγνωση του κορωνοϊού

 50. 26/03 18:53

  Υπ. Τουρισμού: Νέα λίστα με 268 ξενοδοχεία που μένουν ανοικτά

 51. 26/03 18:15

  ΤΟ ΤΑΠ καλεί να… σερφάρουμε στον Πολιτισμό

 52. 26/03 17:27

  ΕΟΤ: Διαγωνισμός για την αναβάθμιση του visitgreece.gr

 53. 26/03 16:40

  Θετικά δέχονται οι καταναλωτές τις διαφημίσεις με επίκεντρο τον κορωνοϊό

 54. 26/03 15:40

  Το 10% του κανονικού αριθμού πτήσεων θα εκτελεί η KLM στο θερινό πρόγραμμα

 55. 26/03 14:49

  Ένα στα τρία αεροσκάφη στον κόσμο, καθηλωμένα στο έδαφος

 56. 26/03 14:21

  Ξενοδοχεία της Ασίας λειτουργούν ως καραντίνα για ταξιδιώτες που θέλουν απομόνωση!

 57. 26/03 14:12

  Ρωσία: Στοπ σε όλες τις επιβατικές πτήσεις – Καραντίνα σε Ρώσους που επαναπατρίζονται

 58. 26/03 14:01

  Γερμανία: 24 δισ. ευρώ οι απώλειες στους ταξιδιωτικούς προορισμούς το Μάρτιο και τον Απρίλιο

 59. 26/03 13:48

  Μετά την υγεία, ρευστότητα και επιτόκια για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 60. 26/03 13:45

  Πώς η κρίση επηρεάζει του ελέγχους οικονομικών καταστάσεων των εταιριών

 61. 26/03 13:32

  Ταξιδιωτικά γραφεία: Πόσο καλή λύση είναι τελικά η πίστωση για μελλοντικό ταξίδι;

 62. 26/03 13:15

  Ο ΣΕΤΕ στηρίζει τη δημόσια υγεία- Δωρεές και από επιχειρήσεις

 63. 26/03 13:11

  Προς μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία πολιτικής προστασίας;

 64. 26/03 13:04

  ΗΠΑ: Μέτρα στήριξης και των τουριστικών γραφείων - Μήνυμα της ASTA

 65. 26/03 13:02

  COSMOTE: "Από το σπίτι, καλύτερα για όλους", με δράσεις και συνεχείς ενημερώσεις

 66. 26/03 12:45

  Γερμανικός τουρισμός: Δραματικές οι συνέπειες για τους τουρ οπερέιτορ

 67. 26/03 12:35

  Η Royal Caribbean ακυρώνει όλες τις κρουαζιέρες μέχρι τα μέσα Μαϊου

 68. 26/03 12:21

  Πράσινο φως του ΚΑΣ για το Ελληνικό

 69. 26/03 12:04

  Το 75% των Βρετανών πιστεύει ότι θα ταξιδέψει φέτος

 70. 26/03 11:24

  Koρωνοϊός: Ποια χώρα παίρνει μέτρα για την επισιτιστική της ασφάλεια

 71. 26/03 10:36

  WTTC: Δραματική έκκληση στους G20 να αναλάβουν άμεσα δράση για τον παγκόσμιο τουρισμό| Θα χαθούν 75 εκατ. θέσεις εργασίας

 72. 26/03 10:14

  Το μήνυμα της Πάρου στους μελλοντικούς επισκέπτες: "WE ready, YOU safe, ALL happy!"

 73. 26/03 10:08

  Πράσινο φως για συγχώνευση της ΤUI HELLAS με την ΝΤΕΣΤΙΝΕΪΣΟΝ ΣΕΡΒΙΣΕΣ ΓΚΡΙΣ ΤΡΑΒΕΛ ΑΝΤ ΤΟΥΡΙΣΜ

 74. 26/03 10:06

  H επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία στη Σαντορίνη

 75. 26/03 10:02

  Η επόμενη ημέρα: 6 άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη, Ζάκυνθο, Χίο και B. Κυνουρία

 76. 25/03 17:24

  Κορωνοϊός: Πόσο κοντά στο εμβόλιο βρίσκεται η CureVac;

 77. 25/03 17:08

  Π.Αντωνίου: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, που προτείνει ο κ.Κόνσολας

 78. 25/03 13:53

  Μέτρα: Επικαιροποιημένη λίστα με τον ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται

 79. 25/03 12:58

  5 συμβουλές για τους τουριστικούς επιχειρηματίες

 80. 25/03 12:42

  Η Royal Caribbean Cruises αναστέλλει τις κρουαζιέρες μέχρι τις 12 Μαΐου

 81. 25/03 12:28

  Επιτακτική η εξομάλυνση της παραγωγικής δραστηριότητας

 82. 25/03 12:16

  25η Μαρτίου: Τα ελληνικά χρώματα φωτίζουν το αεροδρόμιο της Αθήνας

 83. 25/03 12:09

  Πώς ο κορωνοϊός χτυπά και τις ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου

 84. 25/03 12:06

  H επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία στην Κρήτη

 85. 25/03 12:04

  Η επόμενη μέρα: Έγκριση ανέγερσης ξενοδοχείου στη Μύκονο

 86. 24/03 18:20

  Αποτράπηκε "υγειονομική βόμβα": 21 από τους 263 επιβάτες από Ισπανία στην Αθήνα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

 87. 24/03 17:43

  Πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ

 88. 24/03 16:52

  Aeroflot: Αναστέλλονται οι πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 89. 24/03 16:49

  Τουρισμός: H Kίνα ανοίγει το δρόμο για την επανεκκίνηση- ΄Άνοιξαν 3.714 αξιοθέατα!

 90. 24/03 16:29

  Σοβαρές ζημιές στο κάστρο της Κιάφας από τον σεισμό

 91. 24/03 15:56

  Σταϊκούρας: Διευρύνεται το πλαίσιο προστασίας από την επόμενη εβδομάδα- Νέα μέτρα

 92. 24/03 15:20

  Κανονικά θα διεξαχθεί η Διεθνής Τουριστική Έκθεση ITB Asia 2020 στη Σιγκαπούρη

 93. 24/03 14:59

  Αύξηση 4,7% των επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια το α' δίμηνο

 94. 24/03 14:40

  Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

 95. 24/03 13:57

  Αποκλειστική συνέντευξη του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα: Χρειαζόμαστε μείωση ΦΠΑ σε μεταφορές, διαμονή κι εστίαση!

 96. 24/03 13:40

  Χωρίς περιοριστικά μέτρα η Σουηδία - αδιαφορία ή άγνοια;

 97. 24/03 13:38

  Τουρισμός | Καμπάνια αλληλεγγύης στη Γερμανία: "Αλλάξτε κράτηση, μην ακυρώνετε"

 98. 24/03 13:27

  Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται στις τράπεζες από τις 24 Μαρτίου

 99. 24/03 13:03

  Γερμανία: Ένα ρολό χαρτί υγείας για κάθε αλλαγή κράτησης προσφέρει start-up!

 100. 24/03 13:02

  Βρετανία: 275 εκατ. λίρες οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις στους τουρίστες