Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Συμμετοχή σε 25 κλαδικές εκθέσεις το 2020

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Συμμετοχή σε 25 κλαδικές εκθέσεις το 2020

Στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των τοπικών παραγωγών, υλοποιείται ένα πρόγραμμα συμμετοχής σε κλαδικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Στόχος είναι η οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των προϊόντων και του συνόλου του παραγωγικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Για το 2020 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε να συμμετέχει σε 25 εκθέσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

1) Η «7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ- The Greek Fine Food Exhibition» είναι εγχώρια έκθεση τροφίμων και ποτών για τους Έλληνες παραγωγούς, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 24 έως και 26 Ιανουαρίου 2020 στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo, στο Μαρούσι.

Το 2019 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδωσε δυναμικά το παρόν με 24 επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή της προβλέπει την ενοικίαση και κατασκευή περιπτέρου 174 τ.μ., στο οποίο δύναται να φιλοξενηθούν 27 παραγωγοί.

2) Η «AGROTICA» η 28η Διεθνής Έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων, είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η οποία θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 30 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου 2020.

3) Η «HORECA» είναι έκθεση παγκοσμίου επιπέδου και θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Φεβρουαρίου 2020 , στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα.

Είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα στον κλάδο της τροφοδοσίας και του εξοπλισμού των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης και σύμφωνα και με την άποψη πολλών Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της, είναι μία έκθεση που ξεπερνά τα standards πολλών άλλων διεθνών εκθέσεων του είδους της.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να οργανώσει τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη έκθεση στον τομέα της τροφοδοσίας- ειδών διατροφής και έτοιμων γευμάτων, με δικό της περίπτερο, σε συνεργασία με τη δομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ( Κ.Υ.Ε. ) και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη. Με ένα άρτια εξοπλισμένο περίπτερο, παρέχεται η διαδραστικότητα με το κοινό μέσω tablets, apps & TV spots όπου θα προβάλλονται τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της Περιφέρειας, θα προάγεται ο αγροτουρισμός και η γαστρονομία του τόπου μας. Προβλέπεται όλα αυτά να γίνουν σε ένα περίπτερο εμβαδού 20 τ.μ.

4) Η «GULFOOD» είναι η πιο σημαντική εμπορική έκθεση τροφίμων στη Μέση Ανατολή, που διοργανώνεται στο Ντουμπάι στο Dubai World Center, και προσελκύει επιχειρήσεις που θέλουν να επεκταθούν εμπορικά στην Μέση Ανατολή, Νότια Ασία και Αφρική. Φέτος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά να οργανώσει τη συμμετοχή για τις επιχειρήσεις της στη συγκεκριμένη έκθεση , με στόχο να προσεγγίσει μια νέα αγορά- στόχο για εξαγωγές, αυτή της Μέσης Ανατολής. Αξίζει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τις δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και έχει φτάσει σε τριπλάσιο αριθμό σε σχέση με την προηγούμενη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση.

5) Έκθεση «DETROP - OENOS». Η 29η Διεθνής Έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας, η οποία διοργανώνεται από τη HELEXPO, από 22 έως 24 Φεβρουαρίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την 9η ARTOZYMA, τη Διεθνή Έκθεση αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής μηχανημάτων, πρώτων υλών, εξοπλισμού και έτοιμων προϊόντων και την Έκθεση Αρωματικών - Φαρμακευτικών Φυτών και υπερτροφών “ΗΕRBAL EXPO” (21-23/2).

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βασιζόμενη στην αυξητική τάση συμμετοχής στην συγκεκριμένη έκθεση, θα συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά, με περίπτερο συνολικού εμβαδού 148 τ.μ. όπου δύναται να εκθέσουν τα προϊόντα τους 30 παραγωγοί - εταιρείες.

6) Η «FOOD EXPO Greece» είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Μαρτίου 2020, στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo, στα Σπάτα. Παράλληλα με την FOOD EXPO, διεξάγεται και η Διεθνής Έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων “Oenotelia”.

7) Η «ProWein 2019» είναι μια έκθεση Οίνων & Ποτών η οποία θα λάβει μέρος στο Ντύσσελντορφ στη Γερμανία και αποτελεί την σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στην Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά. Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι Γερμανοί επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας. Η Περιφέρεια στηρίζει την συμμετοχή των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, κρίνοντάς τη επιβεβλημένη από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η αγορά της Γερμανίας απορροφά έως και το 50% των ελληνικών εξαγωγών οίνου.

Μετά από αίτημα των οινοπαραγωγών της οργανώνει ξανά τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του 2020, με στόχο να ενισχύσει την προβολή των μοναδικών κρασιών που παράγονται στη Στερεά Ελλάδα και να υποστηρίξει τους παραγωγούς που προσπαθούν κερδίσουν μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά οίνου. Οι συμμετοχές προβλέπεται να είναι 6 εταιρείες οίνου, περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

8) Η «ΧΤΙΖΩ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ / ΔΙΑΚΟΣΜΩ»  είναι μια έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο HELEXPO Μαρούσι, από 20 έως 22 Μαρτίου 2020 στο Helexpo Μαρούσι. Πρόκειται για μια έκθεση για το σπίτι και τον επαγγελματικό χώρο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την συμμετοχή της στην έκθεση αυτή, φιλοδοξεί να αναδείξει και να υποστηρίξει όλες τις εξελίξεις στους κλάδους που αφορούν την οικοδομή, τις κατασκευές, την ανακαίνιση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την επίπλωση και τη διακόσμηση. Κατόπιν πολλαπλών αιτημάτων από επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου, κρίνεται απαραίτητη η παρουσία της Περιφέρειας στην συγκεκριμένη έκθεση. Γίνεται σχεδιασμός για την συμμετοχή 12-14 εταιρειών που θα μπορούσαν να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

9) Η «CONSTRUCTIONS CYPRUS 2020» είναι μια έκθεση του κλάδου Κατασκευών, η οποία θα λάβει μέρος στην Κύπρο στον Χώρο Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Λευκωσίας, στην Κύπρο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη έκθεση. Κατόπιν έρευνας, διαπιστώθηκε πως ο κλάδος των κατασκευών και της οικοδομής κρίνει απαραίτητο το άνοιγμα προς την κυπριακή αγορά και τέθηκαν αρκετά αιτήματα ώστε να καταρτισθεί το πλάνο συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εν λόγω έκθεση. Υπάρχει η πεποίθηση ότι 10-12 δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου κατασκευών και οικοδομής θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα και δη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

10) Η «FOOD & DRINK» είναι μια Διεθνής έκθεση Τροφίμων & Ποτών, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπέρμινγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2020. Πρόκειται για την παλαιότερη και μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση της βιομηχανίας των τροφίμων για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σκοπεύει στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, στην πιο καινοτόμο αγορά της Ευρώπης στον τομέα της πώλησης τροφίμων, ποτών και catering.  Γίνεται σχεδιασμός για την συμμετοχή στην έκθεση 8-10 καλά προετοιμασμένων εταιρειών που δρουν εντός της Περιφέρειας.

11) Η έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» διοργανώνεται για 6η φορά από το 2007 και θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Απριλίου 2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει καταστεί ο σημαντικότερος θεσμός στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης. Μέσα από τη διοργάνωση της Έκθεσης αναδεικνύεται το γνήσιο λαϊκό πνεύμα, η λαϊκή δημιουργία, η τέχνη και η κληρονομιά, ενώ παράλληλα αποτυπώνεται το μέλλον της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας μας. Ο σχεδιασμός της συμμετοχής στην έκθεση αφορά για 14-16 εκθέτες.

12) Η «NATURAL & ORGANIC PRODUCTS EUROPE» αποτελεί την μοναδική επαγγελματική έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη αγορά των Delicatessen, Supermarket με premium προϊόντα, Καταστημάτων Βιολογικών προϊόντων, HORECA και Health store chains και προσφέρει μοναδική δυνατότητα σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να γνωρίσουν τους μεγαλύτερους διανομείς και χονδρεμπόρους του κλάδου.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα μετέχει στο εθνικό περίπτερο της χώρας και υπολογίζεται ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την εν λόγω αγορά και θα θέλουν να λάβουν συμμετοχή με την Περιφέρεια μας, θα είναι 8 έως 10.

13) Η έκθεση «ALIMENTARIA» είναι Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, η οποία πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, από 20 έως 23 Απριλίου 2020. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί την σημαντικότερη συνάντηση για τους κλάδους της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, τόσο για την Ισπανία, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Διαδραματίζει υψηλό ρόλο στις εμπορικές συναλλαγές των χωρών της Βορειας Αφρικής και των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Γίνεται σχεδιασμός για 8-10 εταιρείες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν με το περίπτερο της Περιφέρειας.

14) Η «ΒΙΟ FESTIVAL» πρόκειται για ένα εγχώριο φεστιβάλ στοχευμένο στα βιολογικά προϊόντα, που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Μαΐου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Ο σχεδιασμός γίνεται για 20-24 εταιρείες που θα επωγεληθούν από τη συμμετοχή στην έκθεση.

15) Η «LONDON WINE FAIR» διοργανώνεται για 40η χρονιά στο Λονδίνο, είναι η παλαιότερη έκθεση κρασιού στο κόσμο και είναι η μοναδική επαγγελματική έκθεση για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Μεγάλη Βρετανία είναι η Νο2 αγορά στις εισαγωγές κρασιού στον κόσμο, και συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό την παγκόσμια αγορά κρασιού.

16) Η «SUMMER FANCY FOOD SHOW» είναι μια έκθεση αναγνωρισμένη ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς διεθνείς εκθέσεις τροφίμων – ποτών στις ΗΠΑ και είναι το σημείο συνάντησης αγοραστών και εξαγωγέων. Διεξάγεται στον εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Center στη Ν. Υόρκη, από 28 έως 30 Ιουνίου 2020. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εκθετών θα αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, και θα είναι έως 10.

17) Η έκθεση «ΚΡΑΣΙ-ΜΕΛΙ-ΛΑΔΙ & ΕΛΙΑ» αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Περιστερίου και πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στο Άλσος Περιστερίου, στην Αθήνα. Σχεδιάζεται να συμμετέχουν 24-28 εκθέτες με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

18) Η Έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO» είναι η μεγαλύτερη εγχώρια εξειδικευμένη επαγγελματική έκθεση για τον κατασκευαστικό κλάδο και θα πραγματοποιηθεί από 16 Οκτωβρίου έως και 18 Οκτωβρίου του 2020, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα. Ο σχεδιασμός αφορά για 14-16 εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας.

19) Η «SIAL PARIS 2020» διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και είναι μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εκθέσεις στον χώρο των τροφίμων και ποτών και πρόκειται να γίνει 18-22 Οκτωβρίου 2020, στο Παρίσι. Είναι μια παγκόσμια έκθεση που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει στο εθνικό περίπτερο της χώρας και υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 15-20 επιχειρήσεις.

20) Η «ECOLIFE SCANDINAVIA» είναι η μοναδική έκθεση για όλη την Σκανδιναβία (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ισλανδία), και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον κόσμο για τον λόγο ότι η Σκανδιναβία είναι η Νο1 στην Ευρώπη στην αγορά και κατανάλωση βιολογικών και φυσικών προϊόντων. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 11 έως 12 Νοεμβρίου 2020, στο Μάλμο, στη Σουηδία. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα επιχειρήσει για τρίτη συνεχή χρονιά να συμμετέχει με το εθνικό περίπτερο της χώρας μας.

21) Η «FoodPanorama Expo & Οινογεύσεις 2020» (https://foodpanoramaexpo.com/) είναι η μεγαλύτερη και μοναδική Έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Κύπρο και διοργανώνεται κάθε χρόνο. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 7 έως 8 Νοεμβρίου 2020 στη Λευκωσία στην Κύπρο. 

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της FoodPanorama & Cyprus HoReCa Expo 2020 θα διεξαχθεί Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Παρουσίαση και Προώθηση του Ελληνικού Αγροδιατροφικού Τομέα» για την προβολή και διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στους κλάδους τροφίμων και ποτών σε ξένες αγορές.

22) Η «THE BIG 5 EXHIBITION» είναι Διεθνής Έκθεση Δομικών Υλικών και θα λάβει χώρα από 23 έως 26 Νοεμβρίου 2020 και θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και είναι η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου στη Μ. Ανατολή. Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών και αποτελεί σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και εμπορικής συναλλαγής του τομέα. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει στο εθνικό περίπτερο της χώρας και υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 10-12 επιχειρήσεις.

23) Η «FOOD & LIFE» αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, στην οποία λαμβάνουν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά και gourmet προϊόντα, μη βιομηχανοποιημένα και μη μεταλλαγμένα. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο στον τελικό καταναλωτή, αλλά και σε εμπορικές εταιρείες χονδρικής, μικρές αλυσίδες, εστιατόρια, delicatessen κ.α. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι παραγωγοί και οι εταιρίες που συμμετέχουν μπορούν να πωλούν απ’ ευθείας τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Η έκθεση πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 25 έως 29 Νοεμβρίου 2020, στο Μόναχο της Γερμανίας. Για το 2020 γίνεται σχεδιασμός για 14-16 εκθέτες με μια νέα δομή περιπτέρου κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές για ακόμη καλύτερη προβολή των προϊόντων της και ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του Brand Name της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

24) Το «Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας» θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2020 , στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου και απευθύνεται σε μελισσοκόμους, μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς ή εταιρείες παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού, σε επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων μέλισσας και σε εταιρείες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού.

25) Το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», που διοργανώνεται από το «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ», είναι ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο, και συμμετέχουν εταιρείες που παράγουν κατά βάση τυποποιημένα προϊόντα προσβάσιμα στον καταναλωτή. Το φεστιβάλ, ξεφεύγει από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα, καθώς περιλαμβάνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και απευθύνεται μόνο σε παραγωγούς μικρής παραγωγικής κλίμακας, με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη συνέχεια στις δράσεις της, προτίθεται να συμμετέχει και στο επόμενο Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα σε έναν αισθητά πιο αναβαθμισμένο χώρο όπως είναι το Ζάππειο Μέγαρο, προσδοκώντας μια πιο επιτυχημένη παρουσία από την προηγούμενη.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 26/04 14:41

    Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»

  2. 26/04 14:15

    Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google

  3. 26/04 14:06

    Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise

  4. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά

  5. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  6. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  7. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  8. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  9. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5

  10. 26/04 10:06

    Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

  11. 26/04 07:23

    Δεν εγκρίθηκε η μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Κυκλαδικόν στην Ερμούπολη - Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος

  12. 26/04 07:22

    10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου

  13. 26/04 07:18

    Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα

  14. 26/04 07:14

    Mουσείο εναλίων αρχαιοτήτων στον Πειραιά -Κοπή 7 δέντρων σε περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

  15. 26/04 07:10

    Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο

  16. 25/04 22:42

    Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

  17. 25/04 22:20

    Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν

  18. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  19. 25/04 15:25

    Hilton | 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  20. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  21. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  22. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  23. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  24. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  25. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  26. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  27. 25/04 12:11

    Κ. Χατζηδάκης | Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  28. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  29. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  30. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  31. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  32. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  33. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  34. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  35. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  36. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  37. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  38. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  39. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  40. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  41. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  42. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  43. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  44. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  45. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  46. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  47. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  48. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  49. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  50. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  51. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  52. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  53. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  54. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  55. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  56. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  57. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  58. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  59. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  60. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  61. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  62. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  63. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  64. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  65. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  66. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  67. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  68. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  69. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  70. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  71. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  72. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  73. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  74. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  75. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  76. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  77. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  78. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  79. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  80. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  81. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  82. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  83. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  84. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  85. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  86. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  87. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  88. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  89. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  90. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  91. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  92. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  93. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  94. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  95. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  96. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  97. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  98. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  99. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  100. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης