Αφιέρωμα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε γερμανικό περιοδικό

Α Decrease font Enlarge font
Αφιέρωμα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε γερμανικό περιοδικό

Κατόπιν επίσκεψης της Γερμανίδας δημοσιογράφου κ. Ursula Wiegand, στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για τις Γερμανόφωνες Χώρες "ABOVE BEYOND", δημοσιεύτηκε στο Γερμανικό περιοδικό “Magazin Forum”, που κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου, τετρασέλιδο αφιέρωμα για τα δύο αυτά νησιά.

Το αφιέρωμα αυτό, μεταφέρει στο αναγνώστη τις μοναδικές εμπειρίες της έγκυρης δημοσιογράφου, πλαισιωμένες από ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού περιεχομένου στοιχεία, με επίκεντρο μεν τον "Οδυσσέα" και τον "Απόστολο Παύλο", αλλά και με σπουδαία άλλα θέματα. Ειδικά με το θέμα του ναυαγίου του Αποστόλου Παύλου, συνομίλησε με τον ιστορικό και γεωγράφο (γνωστό στα νησιά μας) Dr Heinz Warnecke.

Το περιοδικό είναι μεγάλης κυκλοφορίας και απευθύνεται σε κοινό υψηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, και υπάρχει επί πλέον και στους χώρους αναμονής των Ιατρείων στην Γερμανία.

Το δημοσίευμα, προστίθεται στα πολυάριθμα δημοσιεύματα των τελευταίων ετών στις Γερμανόφωνες χώρες, τα οποία παράλληλα και με άλλες δράσεις, έχουν συμβάλλει στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας.

Δείτε το δημοσίευμα και αποσπάσματα από την μετάφραση...

"Στα χνάρια του Οδυσσέα και του Αποστόλου Παύλου

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν έχουν μόνο καταπληκτικά τοπία. Τα δύο γειτονικά νησιά είναι πλούσια σε συναρπαστική ιστορία και φανταστικούς θρύλους.

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο και δυτικότερο νησί των Ιονίων, γίνεται όλο και πιο αγαπητή. Λατρεύεις αμέσως τον ήλιο στον ουρανό και στα πρόσωπα των ανθρώπων της, τις ωραίες παραλίες στην κρυστάλλινη θάλασσα και τα γραφικά ψαροχώρια.

Και στην όμορφη πρωτεύουσα το Αργοστόλι αισθάνεσαι όμορφα. Οι βόλτες δίπλα στα αγκυροβολημένα σκάφη ή η διαδρομή από τη Γέφυρα στο  Δράπανο,  στο ομώνυμο χωριό με τα πολύχρωμα κτίσματα ανήκουν στο τελετουργικό, όπως και ο καφές, ένα ποτήρι κρασί ή ένα φρέσκο φαγητό με θέα τη θάλασσα.

Στον πεζόδρομο του Αργοστολίου υπάρχουν καταστήματα με όλα τα είδη, ρουχισμό, τουριστικά κλπ. που προσελκύουν πελατεία. 

Κάποιοι επισκέπτονται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το μοναδικό ρωμαιοκαθολικό ναό του νησιού. Μέσα σε αυτό η εικόνα της μαύρης Παναγίας με το φθαρμένο πρόσωπο προκαλεί έκπληξη. Ο Ρουμάνος πατήρ Σιμονέλ Μποάνκις μας εξηγεί «Γύρω από την εικόνα πλέκεται ένας θρύλος». Όταν τα τουρκικά στρατεύματα πλησίαζαν από τον 14ο αιώνα την Ελλάδα, έριξαν την εικόνα στη θάλασσα για να τους σώσει. Αργότερα η εικόνα βρέθηκε να επιπλέει και διασώθηκε.

Πολύτιμα αντικείμενα 3.000 ετών στο καλλιτεχνικό μουσείο

Κι άλλοι θρύλοι υπάρχουν στα νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη με την χιλιετή ιστορία που σε ελκύουν να τους ανακαλύψεις. Πρώτα όμως βλέπεις τους ψαράδες που καθαρίζουν την πρωινή ψαριά τους και ταΐζουν τις θαλάσσιες χελώνες. Πώς λέγεται άραγε ο ηλιοκαμένος ψαράς;

«Σίγουρα Γεράσιμος», λέει ο Μηνάς, ο ξεναγός. «Πολλοί γονείς δίνουν στα αγόρια τους αυτό το όνομα, αφού ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο πολιούχος της Κεφαλονιάς» μας λέει. 

Το Μοναστήρι που ίδρυσε ο ίδιος και βρίσκεται 11 χμ. μακριά στο χωριό Ομαλά μαρτυρεί πόσο τον τιμούν αφού είναι το μεγαλύτερο και έχει τη περισσότερη επισκεψιμότητα.

Στο εσωτερικό του σε θαμπώνει το λαμπερό εικονοστάσι – ο διακοσμημένος τοίχος που χωρίζει  την Αγία Τράπεζα από το κυρίως μέρος του ναού. Ο ασπρομάλλης μοναχός φαντάζει έτσι ακόμα πιο ταπεινός με το σκούρο ράσο του. Είναι ο πάνω από ογδόντα ετών πατήρ Διονύσιος, που συμβουλεύει αυτούς που χρειάζονται βοήθεια, όπως τη γυναίκα  που είναι κοντά του.

Εντωμεταξύ άλλοι προσκυνητές κατεβαίνουν από μια μεγάλη σιδερένια σκάλα στο υπόγειο και περνούν μέσα από μία τρύπα στο κελί του Αγίου Γερασίμου. Σύμφωνα με το θρύλο, όποιος έχει αγνή καρδιά βγαίνει χωρίς να λερωθεί. Μια δοκιμασία που δεν την τολμούν πολλοί.

Ας επιστρέψουμε στην ασημένια λειψανοθήκη, που περιέχει το σκήνωμα του Αγίου. Δύο φορές το χρόνο στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου γιορτάζουν τη χάρη του με μουσική, λιτανείες και χορούς. Τότε μεταφέρουν τη λειψανοθήκη έξω σε έναν μεγάλο πλάτανο που φύτεψε ο ίδιος ο Άγιος.

Το γονίδιο της περιπέτειας έχει ενεργοποιηθεί κι έτσι πηγαίνω στο μοναστήρι Κηπουρέων λόγω της θεαματικής του θέσης στην άγρια ακτή της χερσονήσου Παλικής. Το μοναστήρι στέκεται ψηλά στα 100 μέτρα σ' ένα μικρό πλάτωμα μεταξύ των βράχων. Παλιότερα ζούσαν εκεί πολλοί μοναχοί τώρα όμως μόνο ένας. Όταν υπάρχει γιορτή οι γυναίκες του κοντινού χωριού ψήνουν άρτους για τη λειτουργία και τους πεινασμένους επισκέπτες. Και σε μένα δίνουν αμέσως ένα κομμάτι στο χέρι.

Λιγότερο μοναχικό βρίσκεται το μοναστήρι Άγιος Ανδρέας Μηλαπιδιάς κοντά στα Περατάτα  που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα. Αυτό το μοναστήρι με το μεγάλο κήπο σου αρέσει αμέσως. Στο μουσείο Αγιογραφίας του μπορεί να θαυμάσει κανείς τα εικονοστάσια και  τις νωπογραφίες αιώνων στη βυζαντινή εκκλησία.

Και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, μερικά από αυτά φτιαγμένα πριν από 3000 χρόνια υπάρχουν στα μουσεία: όμορφα κύπελλα, πιάτα, κανάτες συναρμολογημένα από τα κομμάτια που βρέθηκαν. Αλλά και χρυσά κοσμήματα.

Για την ανάβαση στον Αίνο το ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς με υψόμετρο 1628 μέτρα και την πεζοπορία στην κορυφή χρειάζεσαι οπωσδήποτε σταθερά παπούτσια. Χωρίς κόπο μπορείς να  κάνεις μια παράκαμψη στο λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, ένα από τα βασικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς. Εκεί μπορείς να κάνεις βόλτα με τη βάρκα  στα γαλάζια νερά.

Για να επισκεφτείς την Ιθάκη πρέπει να προγραμματίσεις μια ολόκληρη μέρα. Μετά από το ταξίδι με το καράβι ακολουθεί μία δαιδαλώδης διαδρομή στα βουνά. Έπειτα έχεις θέα σ' έναν απέραντο κόλπο με τα γραφικά πολύχρωμα σπίτια και τα ψαροκάικα. Μετά φτάνεις στην πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ.

Νεκρόπολη από την εποχή του Οδυσσέα

Μέσω του στενού κομματιού της Ιθάκης κατευθύνεσαι προς το Βορρά μέχρι το χωριό Σταυρός . Το άγαλμα του Οδυσσέα μας δείχνει ότι είμαστε σωστά. Από εκεί ένας κακοτράχαλος δρόμος οδηγεί   στα απομεινάρια ενός παμπάλαιου οχυρού. Η φαντασία διεγείρεται από τα τείχη με τους χοντροκομμένους λίθους, τα σκαλιά και τα απομεινάρια ενός συστήματος ύδρευσης και μπορείς  να ονειρευτείς τις παλιές εποχές. Ο Έλληνας ποιητής Όμηρος τοποθετεί εκεί στην Ιθάκη το γνωστό έπος του, την Οδύσσεια, τον 8ο π.Χ. αιώνα.  

Σίγουρα ο Άγιος Γεώργιος (Αλαλκομενές) το βουνό με το κάστρο, όπου υπάρχουν σήμερα τα ερείπια ενός τεράστιου βενετσιάνικου κάστρου, ήταν από στρατηγικής άποψης η έδρα του βασιλιά, δηλαδή και του θρυλικού Οδυσσέα.«Εκτός αυτού βρέθηκε στους πρόποδες του βουνού μία μεγάλη νεκρόπολη με 83 βασιλικούς τάφους από την τελευταία περίοδο των μυκηναϊκών χρόνων, δηλαδή από την πιθανή εποχή του Οδυσσέα», προσθέτει ο Warnecke.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Warnecke στην Κεφαλονιά δεν απέχει πολύ ο Οδυσσέας από τον Απόστολο Παύλο. Ήδη στη νεότητά του ο ερευνητής είχε μελετήσει την ιστορία των Αποστόλων, ειδικότερα τα κεφάλαια 27-28, στα οποία περιγράφεται το ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου  και διαπίστωσε ότι  το όνομα Μελίτη που χρησιμοποιείται εκεί αναφέρεται επίσης στην Κεφαλονιά. Επίσης ο Warnecke ανακάλυψε με τη βοήθεια των ιστορικών και ναυτικών του γνώσεων ότι ο Παύλος ναυάγησε το έτος 69 στην Κεφαλονιά και όχι στη Μάλτα όπως συχνά ισχυρίζονται.

Ο Απόστολος Παύλος έμεινε τρεις μήνες στην Κεφαλονιά

Ο Απόστολος Παύλος ερχόμενος από Παλαιστίνη και ταξιδεύοντας προς τη Ρώμη βρέθηκε σε φθινοπωρινή θαλασσοταραχή στα δυτικά της Κρήτης, στην οποία το καράβι με συνολικά 276 επιβαίνοντες παράδερνε για δύο εβδομάδες ακυβέρνητο σύμφωνα με το πλήρωμα. Ο Warnecke υποστηρίζει, «Αφού τα επιφανειακά ρεύματα στη Μεσόγειο πηγαίνουν από δυτικά προς ανατολικά, δεν θα μπορούσε ο Απόστολος Παύλος να παρασυρθεί πάνω από 800 χμ. προς τα δυτικά με ακυβέρνητο πλοίο μέχρι τη Μάλτα».    

Αντί αυτού προσέκρουσε το πλοίο στη νοτιοδυτική ακτή της Κεφαλονιάς σ' έναν μικρό ύφαλο, πίσω από αυτόν βρίσκονταν ευτυχώς ρηχά και αμμώδη νερά, κι έτσι οι ναυαγοί μπόρεσαν να φτάσουν στη στεριά  και το λιμάνι ονομάζεται Άγιος Σώστης. Πάνω σ΄ ένα λόφο υπάρχει ένα ξύλινο μνημείο της σωτηρίας αυτής με ελληνική και αγγλική επιγραφή.

Σύμφωνα με τις αποστολικές μαρτυρίες ο Απόστολος Παύλος και η συνοδεία του έμειναν 3 μήνες στην Κεφαλονιά και εκχριστιάνισαν ένα μέρος του πληθυσμού. Επίσης έχουν ανακαλυφθεί απομεινάρια παλαιοχριστιανικών εκκλησιών. Με αφορμή  αυτές τις ανακαλύψεις χτίστηκε το 1996 στο κοντινό χωριό Πεσσάδα μία εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, δίπλα από αυτήν περνάει το δειλινό  ένας βοσκός με το κοπάδι του για τη στάνη. Μία εικόνα βιβλικών χρόνων.

Ursula Wiegand"

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

 1. 13/12 18:10

  Συνεργασίες της TOPOSOPHY με σημαντικούς διεθνείς τουριστικούς φορείς

 2. 13/12 16:57

  Οι μεταφορές και ο τουρισμός μαζί, ενάντια στις αυξανόμενες εκπομπές

 3. 13/12 16:53

  6 ελληνικά ξενοδοχεία στον "Χρυσό Κατάλογο" του Conde Nast Traveller για το 2020 - Δείτε τα

 4. 13/12 15:31

  Χριστουγεννιάτικη λάμψη, για πρώτη φορά σε τόσους δρόμους και πλατείες της Αθήνας

 5. 13/12 14:08

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα στις πλατφόρμες που δεν συνεργάζονται με την ΑΑΔΕ

 6. 13/12 13:51

  Airbnb: 2 δισ. δολ. φόρους στους προορισμούς το 2019- Οι συμφωνίες με πόλεις

 7. 13/12 13:43

  Celebrity Cruises: Ζάκυνθος,Ύδρα και Θεσσαλονίκη τα νέα λιμάνια στην Ελλάδα

 8. 13/12 13:17

  Google: Δείτε τι έψαξε ο κόσμος το 2019

 9. 13/12 12:59

  FedHATTA: Με ποιο σκεπτικό οι διακρίσεις των επισκεπτών νεαρής ηλικίας στα Μουσεία & τους Αρχ. Χώρους;

 10. 13/12 12:56

  Αθήνα | Χριστουγεννιάτικο 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής

 11. 13/12 12:54

  TripAdvisor: Οι απαντήσεις στις κριτικές κλειδί για περισσότερες κρατήσεις

 12. 13/12 12:36

  Fraport Greece | Πώς διαμορφώθηκε η επιβατική κίνηση το 11μηνο στα 14 αεροδρόμια

 13. 13/12 12:23

  CLIA: Αυτές είναι οι 7 κορυφαίες τάσεις στην κρουαζιέρα το 2020

 14. 13/12 12:13

  Τ.Ο. Χαλκιδικής: Ο ορεινός όγκος του Χολομώντα είχε την τιμητική του στην Αθήνα

 15. 13/12 11:54

  Καινοτόμο ψηφιακό μάρκετινγκ μέσω Facebook από ξενοδοχειακή αλυσίδα της Δανίας

 16. 13/12 11:44

  Voyage Awards 2019: Η Ελλάδα στους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς των Κινέζων στην Ευρώπη

 17. 13/12 10:17

  Όμιλος Goldair: Νέες συνεργασίες και επενδύσεις το 2019

 18. 13/12 09:59

  Η Αλόννησος στην έκθεση Grecka Panorama

 19. 13/12 09:51

  Roadshow του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε Νέα Υόρκη-Βοστώνη

 20. 13/12 09:48

  Άδειες για 2 νέα τουριστικά καταλύματα σε Σκύρο και Δημητσάνα

 21. 13/12 09:43

  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2020

 22. 13/12 09:41

  Τo σχέδιο της Μαδρίτης για τη μείωση των απορριμμάτων

 23. 13/12 09:40

  Πως να επιλέξετε εξοπλισμό μαζικής εστίασης για ένα εστιατόριο

 24. 13/12 09:39

  Η Περιφέρεια Κρήτης στην Ένωση Πόλεων και Περιφερειών για την Αειφόρο Διαχείριση των Πόρων

 25. 13/12 09:29

  Ηλιακή συμμαχία: Ανάγκη για επενδύσεις 600 δισ. δολ. για ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας

 26. 12/12 18:21

  Υπουργεία Τουρισμού-Πολιτισμού: Πάταξη των παράνομων ξεναγήσεων

 27. 12/12 17:10

  Ryanair: Νέα σύνδεση με Ζάκυνθο

 28. 12/12 17:06

  British Airways | Νέα σύνδεση με Ρόδο – Περισσότερες πτήσεις προς Κεφαλονιά & Πρέβεζα

 29. 12/12 16:52

  10 εκατ. ευρώ για 17 έργα πολιτισμού στην Κ.Μακεδονία

 30. 12/12 16:39

  Νέες επενδύσεις στο Αττικό Θεματικό Πάρκο| Ξενοδοχείο, Waterpark και Ενυδρείο μέχρι το 2022

 31. 12/12 16:29

  CheapOair: "Εκρηκτική" χρονιά το 2020 για την αεροπορική επιβατική κίνηση

 32. 12/12 16:05

  Γιορτή αγάπης και προσφοράς από τον όμιλο Aldemar Resorts

 33. 12/12 16:01

  Οι ομορφότερες των Παγκρήτιων Καλλιστείων για το 2019

 34. 12/12 15:51

  ICAP: Τι δείχνουν οι ισολογισμοί 782 τουριστικών εταιρειών το 2018

 35. 12/12 15:32

  Aegean: 6 νέα αεροσκάφη και 1,5 εκατ. επιπλέον θέσεις το 2020

 36. 12/12 14:47

  BEYOND 4.0 | Στη ΔΕΘ η πρώτη τεχνολογική έκθεση στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2020

 37. 12/12 14:43

  Ενισχυμένο πρόγραμμα του Alltours για Ελλάδα το 2020

 38. 12/12 14:39

  Έξι αλυσίδες ξενοδοχείων κατηγορούνται για ανοχή στην σεξουαλική εκμετάλλευση

 39. 12/12 13:28

  Τουρισμός ευεξίας: Ποιες είναι οι τάσεις για το 2020, σύμφωνα με το Virtuoso

 40. 12/12 12:43

  Thomas Cook: Οι δημόσιοι υπάλληλοι της Έσσης λένε όχι στις αποζημιώσεις από το κράτος

 41. 12/12 12:23

  Άσκηση στο αεροδρόμιο Αθήνας

 42. 12/12 12:19

  Τhomas Cook: Η ασφαλιστική αποζημιώνει μόνο το 17,5% των δαπανών των Γερμανών τουριστών

 43. 12/12 12:04

  Πουλήθηκε ήδη το 1/4 του προγράμματος της TUI του 2020 στη Βρετανία

 44. 12/12 11:50

  Πτώχευση Thomas Cook: Ποια είναι η διαδικασία αναστολής καταβολής Φ.Π.Α. για τις πληγείσες επιχειρήσεις (ΦΕΚ)

 45. 12/12 11:11

  Μ.Κόνσολας: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαμορφώνει το δικό της αναπτυξιακό πρότυπο στον τουρισμό

 46. 12/12 10:45

  Εξυπηρετούνται οι κρατήσεις στο Athenaeum Palace & Luxury Suites

 47. 12/12 10:37

  Συνεργασία του TRUE Catering by Radisson Blu Park Hotel με το Ίδρυμα Γουλανδρή

 48. 12/12 10:34

  «Πλοίο της Χρονιάς» το World Champion Jet της SEAJETS

 49. 12/12 10:15

  Mamma Mia! Ζώντας το όνειρο στη Σκόπελο...

 50. 12/12 10:08

  Τι συζητήθηκε στην μηνιαία ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων

 51. 12/12 10:02

  Fos Hotel: Νέο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 52. 12/12 10:00

  Άδειες για τουριστικές κατοικίες στην Κρήτη και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Θάσο

 53. 12/12 09:58

  Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον όρμο Αθερινού Μεγανησίου

 54. 12/12 09:56

  Oι τουριστικές επιχειρήσεις της Βόρειας Μακεδονίας

 55. 12/12 09:53

  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ψηφιακές δράσεις τουριστικής προβολής

 56. 11/12 22:47

  Dolphin Capital: Νέες επενδύσεις στον τουρισμό πολυτελείας και στη Βιωματική Ψυχαγωγία

 57. 11/12 14:32

  ODIGEO | Τρεις ελληνικοί προορισμοί στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων

 58. 11/12 13:46

  Τουρισμός: Οι Γερμανοί προτιμούν τα πακέτα διακοπών – Πώς επιλέγουν κράτηση

 59. 11/12 13:06

  Marketing Greece | Νέο cluster «Συμμαχία Τουρισμού για τη Ρόδο»

 60. 11/12 12:56

  M. Κόνσολας: Μονόδρομος η προσαρμογή του τουρισμού στην ψηφιακή οικονομία

 61. 11/12 12:53

  Τουρισμός: «Άνοιγμα» στην κινεζική τουριστική αγορά για προσέλκυση συνεδρίων στην Αθήνα

 62. 11/12 12:50

  FedHATTA: Απέδωσαν οι προσπάθειες των τουριστικών γραφείων – Aύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών

 63. 11/12 12:48

  +5,4% οι επισκέπτες στα μουσεία της χώρας το οκτάμηνο του 2019

 64. 11/12 12:34

  1,23 εκατ. επισκέπτες στο Μουσείο Ακρόπολης το 8μηνο

 65. 11/12 12:22

  Γερμανικός τουρισμός | Τρίτη επιλογή η Ελλάδα το 2019

 66. 11/12 11:58

  Airbnb | Άνοιγμα στην αγορά επαγγελματικών ταξιδίων

 67. 11/12 11:43

  Azamara: Νέο πρόγραμμα κρουαζιέρας με Αθήνα το 2021/22

 68. 11/12 11:18

  O ΕΟΤ στηρίζει το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Οίνου στο Amersfoort της Ολλανδίας

 69. 11/12 11:11

  HATTA: Οι αρχές της ECTAA για τον τουρισμό στη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 70. 11/12 10:22

  Αυθεντικά χαλιά ΑΙΩΝ1922: Μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτυ στο νέο κατάστημα, στο Κέντρο της Αθήνας!

 71. 11/12 09:35

  Υπουργείο Τουρισμού: Ανάκληση διορισμού π.υπαλλήλου λόγω πλαστού τίτλου σπουδών

 72. 11/12 09:27

  Πράσινο φως για τον εκσυγχρονισμό του π. ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

 73. 11/12 09:25

  Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Κέρκυρα ιδιοκτησίας της εταιρείας ΒΟΥΛΓΑΡΗ Α.Ε.

 74. 11/12 09:23

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για 2 νέα ξενοδοχεία στα Χανιά

 75. 11/12 09:20

  Σύρος: Μετασκευή ακινήτου σε μπουτίκ ξενοδοχείο

 76. 11/12 09:18

  Πρόγραμμα 200.000 ευρώ για την τουριστική προβολή των Σπετσών

 77. 10/12 17:28

  Open Day με ξεναγήσεις στο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας στη ΔΕΘ-Helexpo

 78. 10/12 16:29

  Λουκέτο στην πλατφόρμα δραστηριοτήτων Vayable

 79. 10/12 15:31

  Καθήκοντα Chief Financial Officer στον όμιλο Electra Hotels & Resorts

 80. 10/12 14:43

  Τουρισμός | Ποιοι μοιράστηκαν τα "ιμάτια" της Thomas Cook

 81. 10/12 14:29

  Νέα ταυτότητα για το Metaxa Hospitality Group- Η μαντινάδα της Θεανώς Μεταξά

 82. 10/12 14:17

  ΕΤΑΔ: 25 αρχιτεκτονικές προτάσεις για την ανάπλαση του Λυκαβηττού

 83. 10/12 14:02

  M. Kόνσολας: Συνεργασία των χωρών της μαύρης Θάλασσας για τον τουρισμό με επίκεντρο την Ελλάδα

 84. 10/12 13:08

  Condor: Απαιτούνται αυξημένα έσοδα για να βρεθούν επενδυτές

 85. 10/12 12:53

  M. Kόνσολας: Η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συναντηθεί με το εμπόριο

 86. 10/12 12:49

  Διυπουργική για την Κυκλική Οικονομία

 87. 10/12 12:47

  Αλλαγές στη διοίκηση του σπεσιαλίστα για την Ελλάδα Olympic Holidays

 88. 10/12 12:29

  Σε Πολιτεία Καινοτομίας για ερευνητικά κέντρα & startup μετατρέπεται το ακίνητο της «ΧΡΩΠΕΙ» στο Φάληρο

 89. 10/12 12:15

  Ο ΕΟΤ στην κορυφαία εταιρική εκδήλωση του t.o. Jet2

 90. 10/12 12:11

  US News: Η Αθήνα στους top προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό το 2020 - Διακρίσεις για 4 ελληνικά νησιά

 91. 10/12 11:58

  TUI - Travel Star | Πού οδηγείται ο ανταγωνισμός τουριστικών γραφείων - ΟΤΑ

 92. 10/12 11:29

  Ευρωβαρόμετρο: Καταπολέμηση της ανεργίας και επενδύσεις ζητούν οι Έλληνες

 93. 10/12 11:18

  Δήμος Ορχομενού: Kάθετα αντίθετος με τη δημιουργία δομής προσφύγων-μεταναστών - Πίνακας

 94. 10/12 09:33

  5η Grecka Panorama: Η γαστρονομία και ο τουρισμός της Ελλάδας ενθουσίασαν τους Πολωνούς

 95. 10/12 09:32

  Οι επιδόσεις των ξενοδοχείων στη Μεσόγειο τον Οκτώβριο

 96. 10/12 09:18

  ΠΟΜΙΔΑ: Νόμιμες οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στις πολυκατοικίες

 97. 10/12 09:09

  Άνοιγμα των Λειψών στην πολωνική αγορά

 98. 10/12 09:07

  Αρνητική γνωμοδότηση για 5άστερο ξενοδοχείο στη Σέριφο

 99. 10/12 09:03

  Αιγυπτιακός τουρισμός: Επιστρέφουν στο Σαρμ Ελ Σέιχ ΤUI, Εasy Jet και Τurkish Airlines – Ξενοδοχειακό ντιλ 720 εκατ.

 100. 10/12 09:00

  Ψηφιακές εφαρμογές για την προβολή των γεω-μνημείων και γεωτόπων της Λήμνου