Αφιέρωμα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε γερμανικό περιοδικό

Α Decrease font Enlarge font
Αφιέρωμα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε γερμανικό περιοδικό

Κατόπιν επίσκεψης της Γερμανίδας δημοσιογράφου κ. Ursula Wiegand, στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για τις Γερμανόφωνες Χώρες "ABOVE BEYOND", δημοσιεύτηκε στο Γερμανικό περιοδικό “Magazin Forum”, που κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου, τετρασέλιδο αφιέρωμα για τα δύο αυτά νησιά.

Το αφιέρωμα αυτό, μεταφέρει στο αναγνώστη τις μοναδικές εμπειρίες της έγκυρης δημοσιογράφου, πλαισιωμένες από ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού περιεχομένου στοιχεία, με επίκεντρο μεν τον "Οδυσσέα" και τον "Απόστολο Παύλο", αλλά και με σπουδαία άλλα θέματα. Ειδικά με το θέμα του ναυαγίου του Αποστόλου Παύλου, συνομίλησε με τον ιστορικό και γεωγράφο (γνωστό στα νησιά μας) Dr Heinz Warnecke.

Το περιοδικό είναι μεγάλης κυκλοφορίας και απευθύνεται σε κοινό υψηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, και υπάρχει επί πλέον και στους χώρους αναμονής των Ιατρείων στην Γερμανία.

Το δημοσίευμα, προστίθεται στα πολυάριθμα δημοσιεύματα των τελευταίων ετών στις Γερμανόφωνες χώρες, τα οποία παράλληλα και με άλλες δράσεις, έχουν συμβάλλει στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας.

Δείτε το δημοσίευμα και αποσπάσματα από την μετάφραση...

"Στα χνάρια του Οδυσσέα και του Αποστόλου Παύλου

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν έχουν μόνο καταπληκτικά τοπία. Τα δύο γειτονικά νησιά είναι πλούσια σε συναρπαστική ιστορία και φανταστικούς θρύλους.

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο και δυτικότερο νησί των Ιονίων, γίνεται όλο και πιο αγαπητή. Λατρεύεις αμέσως τον ήλιο στον ουρανό και στα πρόσωπα των ανθρώπων της, τις ωραίες παραλίες στην κρυστάλλινη θάλασσα και τα γραφικά ψαροχώρια.

Και στην όμορφη πρωτεύουσα το Αργοστόλι αισθάνεσαι όμορφα. Οι βόλτες δίπλα στα αγκυροβολημένα σκάφη ή η διαδρομή από τη Γέφυρα στο  Δράπανο,  στο ομώνυμο χωριό με τα πολύχρωμα κτίσματα ανήκουν στο τελετουργικό, όπως και ο καφές, ένα ποτήρι κρασί ή ένα φρέσκο φαγητό με θέα τη θάλασσα.

Στον πεζόδρομο του Αργοστολίου υπάρχουν καταστήματα με όλα τα είδη, ρουχισμό, τουριστικά κλπ. που προσελκύουν πελατεία. 

Κάποιοι επισκέπτονται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το μοναδικό ρωμαιοκαθολικό ναό του νησιού. Μέσα σε αυτό η εικόνα της μαύρης Παναγίας με το φθαρμένο πρόσωπο προκαλεί έκπληξη. Ο Ρουμάνος πατήρ Σιμονέλ Μποάνκις μας εξηγεί «Γύρω από την εικόνα πλέκεται ένας θρύλος». Όταν τα τουρκικά στρατεύματα πλησίαζαν από τον 14ο αιώνα την Ελλάδα, έριξαν την εικόνα στη θάλασσα για να τους σώσει. Αργότερα η εικόνα βρέθηκε να επιπλέει και διασώθηκε.

Πολύτιμα αντικείμενα 3.000 ετών στο καλλιτεχνικό μουσείο

Κι άλλοι θρύλοι υπάρχουν στα νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη με την χιλιετή ιστορία που σε ελκύουν να τους ανακαλύψεις. Πρώτα όμως βλέπεις τους ψαράδες που καθαρίζουν την πρωινή ψαριά τους και ταΐζουν τις θαλάσσιες χελώνες. Πώς λέγεται άραγε ο ηλιοκαμένος ψαράς;

«Σίγουρα Γεράσιμος», λέει ο Μηνάς, ο ξεναγός. «Πολλοί γονείς δίνουν στα αγόρια τους αυτό το όνομα, αφού ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο πολιούχος της Κεφαλονιάς» μας λέει. 

Το Μοναστήρι που ίδρυσε ο ίδιος και βρίσκεται 11 χμ. μακριά στο χωριό Ομαλά μαρτυρεί πόσο τον τιμούν αφού είναι το μεγαλύτερο και έχει τη περισσότερη επισκεψιμότητα.

Στο εσωτερικό του σε θαμπώνει το λαμπερό εικονοστάσι – ο διακοσμημένος τοίχος που χωρίζει  την Αγία Τράπεζα από το κυρίως μέρος του ναού. Ο ασπρομάλλης μοναχός φαντάζει έτσι ακόμα πιο ταπεινός με το σκούρο ράσο του. Είναι ο πάνω από ογδόντα ετών πατήρ Διονύσιος, που συμβουλεύει αυτούς που χρειάζονται βοήθεια, όπως τη γυναίκα  που είναι κοντά του.

Εντωμεταξύ άλλοι προσκυνητές κατεβαίνουν από μια μεγάλη σιδερένια σκάλα στο υπόγειο και περνούν μέσα από μία τρύπα στο κελί του Αγίου Γερασίμου. Σύμφωνα με το θρύλο, όποιος έχει αγνή καρδιά βγαίνει χωρίς να λερωθεί. Μια δοκιμασία που δεν την τολμούν πολλοί.

Ας επιστρέψουμε στην ασημένια λειψανοθήκη, που περιέχει το σκήνωμα του Αγίου. Δύο φορές το χρόνο στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου γιορτάζουν τη χάρη του με μουσική, λιτανείες και χορούς. Τότε μεταφέρουν τη λειψανοθήκη έξω σε έναν μεγάλο πλάτανο που φύτεψε ο ίδιος ο Άγιος.

Το γονίδιο της περιπέτειας έχει ενεργοποιηθεί κι έτσι πηγαίνω στο μοναστήρι Κηπουρέων λόγω της θεαματικής του θέσης στην άγρια ακτή της χερσονήσου Παλικής. Το μοναστήρι στέκεται ψηλά στα 100 μέτρα σ' ένα μικρό πλάτωμα μεταξύ των βράχων. Παλιότερα ζούσαν εκεί πολλοί μοναχοί τώρα όμως μόνο ένας. Όταν υπάρχει γιορτή οι γυναίκες του κοντινού χωριού ψήνουν άρτους για τη λειτουργία και τους πεινασμένους επισκέπτες. Και σε μένα δίνουν αμέσως ένα κομμάτι στο χέρι.

Λιγότερο μοναχικό βρίσκεται το μοναστήρι Άγιος Ανδρέας Μηλαπιδιάς κοντά στα Περατάτα  που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα. Αυτό το μοναστήρι με το μεγάλο κήπο σου αρέσει αμέσως. Στο μουσείο Αγιογραφίας του μπορεί να θαυμάσει κανείς τα εικονοστάσια και  τις νωπογραφίες αιώνων στη βυζαντινή εκκλησία.

Και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, μερικά από αυτά φτιαγμένα πριν από 3000 χρόνια υπάρχουν στα μουσεία: όμορφα κύπελλα, πιάτα, κανάτες συναρμολογημένα από τα κομμάτια που βρέθηκαν. Αλλά και χρυσά κοσμήματα.

Για την ανάβαση στον Αίνο το ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς με υψόμετρο 1628 μέτρα και την πεζοπορία στην κορυφή χρειάζεσαι οπωσδήποτε σταθερά παπούτσια. Χωρίς κόπο μπορείς να  κάνεις μια παράκαμψη στο λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, ένα από τα βασικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς. Εκεί μπορείς να κάνεις βόλτα με τη βάρκα  στα γαλάζια νερά.

Για να επισκεφτείς την Ιθάκη πρέπει να προγραμματίσεις μια ολόκληρη μέρα. Μετά από το ταξίδι με το καράβι ακολουθεί μία δαιδαλώδης διαδρομή στα βουνά. Έπειτα έχεις θέα σ' έναν απέραντο κόλπο με τα γραφικά πολύχρωμα σπίτια και τα ψαροκάικα. Μετά φτάνεις στην πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ.

Νεκρόπολη από την εποχή του Οδυσσέα

Μέσω του στενού κομματιού της Ιθάκης κατευθύνεσαι προς το Βορρά μέχρι το χωριό Σταυρός . Το άγαλμα του Οδυσσέα μας δείχνει ότι είμαστε σωστά. Από εκεί ένας κακοτράχαλος δρόμος οδηγεί   στα απομεινάρια ενός παμπάλαιου οχυρού. Η φαντασία διεγείρεται από τα τείχη με τους χοντροκομμένους λίθους, τα σκαλιά και τα απομεινάρια ενός συστήματος ύδρευσης και μπορείς  να ονειρευτείς τις παλιές εποχές. Ο Έλληνας ποιητής Όμηρος τοποθετεί εκεί στην Ιθάκη το γνωστό έπος του, την Οδύσσεια, τον 8ο π.Χ. αιώνα.  

Σίγουρα ο Άγιος Γεώργιος (Αλαλκομενές) το βουνό με το κάστρο, όπου υπάρχουν σήμερα τα ερείπια ενός τεράστιου βενετσιάνικου κάστρου, ήταν από στρατηγικής άποψης η έδρα του βασιλιά, δηλαδή και του θρυλικού Οδυσσέα.«Εκτός αυτού βρέθηκε στους πρόποδες του βουνού μία μεγάλη νεκρόπολη με 83 βασιλικούς τάφους από την τελευταία περίοδο των μυκηναϊκών χρόνων, δηλαδή από την πιθανή εποχή του Οδυσσέα», προσθέτει ο Warnecke.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Warnecke στην Κεφαλονιά δεν απέχει πολύ ο Οδυσσέας από τον Απόστολο Παύλο. Ήδη στη νεότητά του ο ερευνητής είχε μελετήσει την ιστορία των Αποστόλων, ειδικότερα τα κεφάλαια 27-28, στα οποία περιγράφεται το ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου  και διαπίστωσε ότι  το όνομα Μελίτη που χρησιμοποιείται εκεί αναφέρεται επίσης στην Κεφαλονιά. Επίσης ο Warnecke ανακάλυψε με τη βοήθεια των ιστορικών και ναυτικών του γνώσεων ότι ο Παύλος ναυάγησε το έτος 69 στην Κεφαλονιά και όχι στη Μάλτα όπως συχνά ισχυρίζονται.

Ο Απόστολος Παύλος έμεινε τρεις μήνες στην Κεφαλονιά

Ο Απόστολος Παύλος ερχόμενος από Παλαιστίνη και ταξιδεύοντας προς τη Ρώμη βρέθηκε σε φθινοπωρινή θαλασσοταραχή στα δυτικά της Κρήτης, στην οποία το καράβι με συνολικά 276 επιβαίνοντες παράδερνε για δύο εβδομάδες ακυβέρνητο σύμφωνα με το πλήρωμα. Ο Warnecke υποστηρίζει, «Αφού τα επιφανειακά ρεύματα στη Μεσόγειο πηγαίνουν από δυτικά προς ανατολικά, δεν θα μπορούσε ο Απόστολος Παύλος να παρασυρθεί πάνω από 800 χμ. προς τα δυτικά με ακυβέρνητο πλοίο μέχρι τη Μάλτα».    

Αντί αυτού προσέκρουσε το πλοίο στη νοτιοδυτική ακτή της Κεφαλονιάς σ' έναν μικρό ύφαλο, πίσω από αυτόν βρίσκονταν ευτυχώς ρηχά και αμμώδη νερά, κι έτσι οι ναυαγοί μπόρεσαν να φτάσουν στη στεριά  και το λιμάνι ονομάζεται Άγιος Σώστης. Πάνω σ΄ ένα λόφο υπάρχει ένα ξύλινο μνημείο της σωτηρίας αυτής με ελληνική και αγγλική επιγραφή.

Σύμφωνα με τις αποστολικές μαρτυρίες ο Απόστολος Παύλος και η συνοδεία του έμειναν 3 μήνες στην Κεφαλονιά και εκχριστιάνισαν ένα μέρος του πληθυσμού. Επίσης έχουν ανακαλυφθεί απομεινάρια παλαιοχριστιανικών εκκλησιών. Με αφορμή  αυτές τις ανακαλύψεις χτίστηκε το 1996 στο κοντινό χωριό Πεσσάδα μία εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, δίπλα από αυτήν περνάει το δειλινό  ένας βοσκός με το κοπάδι του για τη στάνη. Μία εικόνα βιβλικών χρόνων.

Ursula Wiegand"

 1. 19/08 16:48

  Μέτρα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης και την τουριστική προβολή της

 2. 19/08 14:48

  FAZ: Η ουσιαστική και συμβολική σημασία της επένδυσης στο Ελληνικό

 3. 19/08 14:34

  Στον όμιλο Philian Hotels & Resorts το ξενοδοχείο Γαλήνη στη Σκιάθο

 4. 19/08 13:01

  Rodos Palace: 45α γενέθλια με εικαστική αναβίωση του Μεσαιωνικού Δράκου της Ρόδου (φωτό)

 5. 19/08 12:54

  Η Πάρος επιχειρεί να γίνει το πρώτο νησί της Μεσογείου χωρίς πλαστικά

 6. 19/08 12:44

  Γαλλίδα φίλη της Ρόδου βοηθά πρόσφυγες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού

 7. 19/08 11:48

  ΠΟΞ: Άμεση λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση και στήριξη της Σαμοθράκης

 8. 19/08 10:57

  Το Brexit περιορίζει τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό

 9. 18/08 11:39

  Κως: Αντιδράσεις των ξενοδόχων για τις πινακίδες που προειδοποιούν για τσουνάμι

 10. 18/08 11:33

  Στα πρόθυρα παγκόσμιας ύφεσης;

 11. 18/08 11:25

  Ένατο open πρωτάθλημα σκακιού στο Καρπενήσι

 12. 18/08 11:20

  Ο αστροτουρισμός και το πλανητάριο της Σητείας

 13. 18/08 11:15

  Οι Ιππότες της Ρόδου «επιστρέφουν» στο νησί

 14. 17/08 18:26

  Το πάρτι-υπερπαραγωγή του μεγιστάνα Idan Ofer στη Μύκονο που κόστισε 5 εκατ. ευρώ

 15. 17/08 12:43

  Κύπρος: Στα σκαριά δέκα νέα ξενοδοχεία με χιλιάδες κλίνες

 16. 17/08 12:38

  Αγιορείτικα ψάρια και προϊόντα στο Skiathos Palace Hotel

 17. 17/08 12:31

  FAZ: Ωδή στην "Greek Salat"

 18. 17/08 12:29

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Ρόδου

 19. 17/08 12:26

  Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές στη Σίφνο

 20. 16/08 11:48

  Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

 21. 16/08 11:35

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Κω και Σίφνο

 22. 16/08 11:29

  Ποδηλατικός αγώνας 3rd Tour of Daphne - The Divine Ride! Από τα Τέμπη στους Δελφούς

 23. 16/08 11:27

  Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας στη Ρόδο

 24. 16/08 11:22

  Νέα διαδρομή ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου σε Κατάκολο και Πύργο

 25. 14/08 20:49

  Γ.Δαμουλάκης: Συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στη δήμαρχο Ελαφονήσου

 26. 14/08 13:38

  Προβολή του Βόλου στην Telegraph και το CNN travel

 27. 14/08 12:42

  Πρόταση: Πρόστιμα σε όσους καπνίζουν στην Ακρόπολη

 28. 14/08 11:51

  Α.Ανδρεάδης: Η Σαντορίνη θα καταρρεύσει χωρίς σχεδιασμό 10ετίας

 29. 14/08 10:57

  1,6 εκατ. περισσότεροι επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το 7μηνο

 30. 14/08 10:14

  Travelzoo: Οι παππούδες στηρίζουν τον τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο

 31. 14/08 10:07

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία

 32. 14/08 10:03

  ΕΟΤ: Εκδήλωση προβολής της Χαλκιδικής στην Ολλανδία

 33. 13/08 16:34

  Κινδυνεύουμε από ένα μεγάλο σεισμό;

 34. 13/08 16:30

  Σύμβαση για τη μελέτη δημιουργίας νέου ΧΥΤΥ Κέρκυρας

 35. 13/08 16:20

  Σημαντική αύξηση επισκεπτών και εισπράξεων στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους τον Απρίλιο

 36. 13/08 11:08

  Η Πανσέληνος στις 15 Αυγούστου- Εκδηλώσεις σε 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

 37. 13/08 11:00

  Επαναλειτουργεί το πωλητήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 38. 13/08 10:36

  Βιομηχανικό Μουσείο Σμύριδας στη Νάξο, υπό την αιγίδα της ΠτΔ

 39. 13/08 10:18

  Η TUI πούλησε δυο εξειδικευμένα τουριστικά πρακτορεία της στη Γερμανία

 40. 13/08 10:06

  Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις πισίνες των ξενοδοχείων

 41. 13/08 09:57

  Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού η Έκθεση της Κρεμαστής Ρόδου

 42. 13/08 09:37

  Παγκόσμια Ημέρα των Φάρων- 1309 φάροι βρίσκονται στην Ελλάδα

 43. 13/08 09:35

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Λέρο, Χαλκιδική, Βόλο και Μαλεβίζι

 44. 12/08 13:22

  Μεγάλες προοπτικές για τον τουρισμό της Λέσβου

 45. 12/08 13:08

  Thomas Cook: Σε αναζήτηση επιπλέον 150 εκατ. λιρών- "Ανοησίες" τα περί εξαγοράς από τον Anex Tour

 46. 12/08 11:59

  Ρωσικός τουρισμός: Οι κερδισμένοι προορισμοί το α' εξάμηνο- στους χαμένους η Ελλάδα

 47. 12/08 11:02

  Γαλλικός τουρισμός: Πώς θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης και στα τουριστικά έσοδα

 48. 12/08 10:29

  Η κλοπή στη βίλα του μοντέλου Τζίτζι Χαντίντ στη Μύκονο και τα σχόλια στο Instagram

 49. 12/08 09:56

  ΕΛΙΤΟΥΡ: Όχι στην ενδυνάμωση του ρόλου του ΕΟΠΠΥ στον τουρισμό υγείας

 50. 12/08 09:47

  Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Συστάσεις για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών στις διακοπές

 51. 12/08 09:23

  Λιγότερα ταξίδια των Γάλλων με γνώμονα την προστασία του κλίματος

 52. 12/08 09:17

  Περιφέρεια Κρήτης: Διαγωνισμός 1,3 εκατ. για εκδηλώσεις τουριστικής προβολής

 53. 12/08 09:08

  Υπαίθριο Cluedo το ιστορικό κέντρο της Αθήνας με επίδοξους ντετέκτιβ!

 54. 11/08 10:24

  Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε περιοχές της Χαλκιδικής μέχρι το πρωί της Τετάρτης

 55. 11/08 10:16

  Τουρισμός Υγείας: Μελέτη από την ΚΕΔΕ

 56. 11/08 10:08

  Mίσθωση ξενώνα στα Μετέωρα - Προς εκμίσθωση το Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου

 57. 10/08 14:13

  Η "Γαλάζια Λίμνη" της Χαλκιδικής | Δρένια ή Γαϊδουρονήσια

 58. 10/08 14:01

  Τα άγνωστα τιρκουάζ νησάκια της Χαλκιδικής

 59. 10/08 11:44

  5 χρόνια «Θρόνος του Ήλιου»: Η ιστορία της Ρόδου μέσα από 9 Διαστάσεις

 60. 10/08 11:41

  Ελαφρά μείωση των ξένων τουριστών το 5μηνο στη Βόρεια Μακεδονία

 61. 10/08 11:32

  Λευκή Νύχτα στην Αμαλιάδα

 62. 09/08 17:21

  Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου η κατεδάφιση τουριστικών αυθαιρέτων κατασκευών

 63. 09/08 16:41

  Συνάντηση στο υπ. Τουρισμού για τον ιαματικό τουρισμό

 64. 09/08 16:21

  Η Air France αποκαλύπτει τα νέα signature πιάτα στα μενού του 2019

 65. 09/08 16:03

  Η πορεία της γαλλικής οικονομίας και η συνάντηση του υπ. Οικονομικών της Γαλλίας με Μητσοτάκη

 66. 09/08 15:22

  Γιορτή Εφτάζυμου και Φεστιβάλ Γεύσεων στην Κασταμονίτσα

 67. 09/08 15:15

  Πεζοπορία στην Ροδίτικη Φύση-Ασκληπιείο

 68. 09/08 14:28

  Αρχαιότητες που εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους εντοπίστηκαν στην Τήνο (φωτο)

 69. 09/08 14:01

  Νέος μόνιμος εκθεσιακός χώρο για την Ελλάδα στην Κίνα

 70. 09/08 13:27

  Αναβάθμιση του καταφυγίου σκαφών στο Μύτικα

 71. 09/08 13:14

  Υπουργείο Τουρισμού: Συνεργασία με τη Fraport για την προώθηση των 14 προορισμών

 72. 09/08 13:01

  Το billboard effect και πως το εκμεταλλευόμαστε για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων

 73. 09/08 12:33

  Βρετανίδα σταρ πήγε σε βίλα στη Μύκονο, αλλά βρήκε άλλον ενοικιαστή

 74. 09/08 12:14

  "Πεντάστερη" ξενοδοχειακή επένδυση στη Μύκονο

 75. 09/08 12:14

  Προβολή του CRETAquarium μέσα από καμπάνιες στο Google και στο Facebook

 76. 09/08 11:34

  Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Αειφόρα Τουριστική Ανάπτυξη

 77. 09/08 11:30

  Οι πιλότοι της Ryanair σχεδιάζουν απεργία στο τέλος του καλοκαιριού

 78. 09/08 11:01

  O Anex Tour εισέρχεται στην κρουαζιέρα, ξεκινώντας από την Αττάλεια

 79. 09/08 10:36

  Α.Γεωργιάδης: Εντός Αυγούστου οι ΚΥΑ για το Ελληνικό και το καζίνο

 80. 09/08 09:54

  Μακροχρόνια μίσθωση της μαρίνας Νέων Μουδανιών σε Τεχνική Εταιρεία

 81. 09/08 09:52

  Πολυτεχνείο Κρήτης: Μακροχρόνια εκμίσθωση ακινήτου του στο Ρέθυμνο

 82. 09/08 09:42

  Ξενοδοχεία: Leonardo Royal Esperia Palace Hotel Athens γίνεται το π.Εσπέρια στην οδό Σταδίου

 83. 09/08 09:34

  Πού θα τοποθετηθούν 2 νέες πλωτές εξέδρες στη Μύκονο

 84. 09/08 09:23

  Τα νέα ξενοδοχεία του ομίλου Κόκκαλη σε Αθήνα και Μύκονο

 85. 08/08 18:19

  Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού

 86. 08/08 18:14

  Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί Λευκάδας

 87. 08/08 17:00

  Στη Ρόδο η νέα πεντάστερη συμφωνία της Wyndham στην Ελλάδα

 88. 08/08 16:08

  Booking.com: Πώς τα social media επιδρούν στις διακοπές των ταξιδιωτών Generation Z

 89. 08/08 15:51

  Περιφέρεια Αττικής: Αίτημα για εντατικοποίηση ελέγχων στις πισίνες των τουριστικών καταλυμάτων

 90. 08/08 15:48

  Αναπτυξιακό συνέδριο Αιγιάλειας & Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2019

 91. 08/08 14:57

  Το αδιαχώρητο την Πέμπτη στο χώρο της Ακρόπολης- αναγκαία η καλύτερη ροή επισκεπτών στον Ιερό Βράχο

 92. 08/08 13:34

  Thomas Cook: Ο Τούρκος επενδυτής απαιτεί να έχει λόγο στο σχέδιο ανάκαμψης- Ρώσος αγόρασε το 3,4%

 93. 08/08 13:17

  Λ.Μενδώνη: Ανασυγκρότηση του ΤΑΠ- επαναφορά αυστηρών ποινών στους αρχαιοκάπηλους

 94. 08/08 12:52

  Trivago: Αυξημένες οι τιμές των αθηναϊκών ξενοδοχείων τον Αύγουστο

 95. 08/08 12:35

  Επιστρέφει στον TEZ TOUR ως γενικός διευθυντής

 96. 08/08 12:21

  Συνάντηση Μητσοτάκη-Πλακιωτάκη- Στην ατζέντα και ο θαλάσσιος τουρισμός (video)

 97. 08/08 12:19

  Συνάντηση εργασίας για θέματα μεταφορών στο υπουργείο Τουρισμού

 98. 08/08 12:10

  Η Ctrip αναμένεται να εκτοξεύσει τις αφίξεις Κινέζων στη Σικελία

 99. 08/08 11:56

  Το Digital Greece στην 84η ΔΕΘ

 100. 08/08 11:53

  Ξενοδοχεία: Η τουρκική Rixos αναλαμβάνει το μεγαλύτερο all-inclusive ξενοδοχείο στην Αίγυπτο