Αφιέρωμα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε γερμανικό περιοδικό

Αφιέρωμα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε γερμανικό περιοδικό

Κατόπιν επίσκεψης της Γερμανίδας δημοσιογράφου κ. Ursula Wiegand, στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για τις Γερμανόφωνες Χώρες "ABOVE BEYOND", δημοσιεύτηκε στο Γερμανικό περιοδικό “Magazin Forum”, που κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου, τετρασέλιδο αφιέρωμα για τα δύο αυτά νησιά.

Το αφιέρωμα αυτό, μεταφέρει στο αναγνώστη τις μοναδικές εμπειρίες της έγκυρης δημοσιογράφου, πλαισιωμένες από ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού περιεχομένου στοιχεία, με επίκεντρο μεν τον "Οδυσσέα" και τον "Απόστολο Παύλο", αλλά και με σπουδαία άλλα θέματα. Ειδικά με το θέμα του ναυαγίου του Αποστόλου Παύλου, συνομίλησε με τον ιστορικό και γεωγράφο (γνωστό στα νησιά μας) Dr Heinz Warnecke.

Το περιοδικό είναι μεγάλης κυκλοφορίας και απευθύνεται σε κοινό υψηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, και υπάρχει επί πλέον και στους χώρους αναμονής των Ιατρείων στην Γερμανία.

Το δημοσίευμα, προστίθεται στα πολυάριθμα δημοσιεύματα των τελευταίων ετών στις Γερμανόφωνες χώρες, τα οποία παράλληλα και με άλλες δράσεις, έχουν συμβάλλει στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας.

Δείτε το δημοσίευμα και αποσπάσματα από την μετάφραση...

"Στα χνάρια του Οδυσσέα και του Αποστόλου Παύλου

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν έχουν μόνο καταπληκτικά τοπία. Τα δύο γειτονικά νησιά είναι πλούσια σε συναρπαστική ιστορία και φανταστικούς θρύλους.

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο και δυτικότερο νησί των Ιονίων, γίνεται όλο και πιο αγαπητή. Λατρεύεις αμέσως τον ήλιο στον ουρανό και στα πρόσωπα των ανθρώπων της, τις ωραίες παραλίες στην κρυστάλλινη θάλασσα και τα γραφικά ψαροχώρια.

Και στην όμορφη πρωτεύουσα το Αργοστόλι αισθάνεσαι όμορφα. Οι βόλτες δίπλα στα αγκυροβολημένα σκάφη ή η διαδρομή από τη Γέφυρα στο  Δράπανο,  στο ομώνυμο χωριό με τα πολύχρωμα κτίσματα ανήκουν στο τελετουργικό, όπως και ο καφές, ένα ποτήρι κρασί ή ένα φρέσκο φαγητό με θέα τη θάλασσα.

Στον πεζόδρομο του Αργοστολίου υπάρχουν καταστήματα με όλα τα είδη, ρουχισμό, τουριστικά κλπ. που προσελκύουν πελατεία. 

Κάποιοι επισκέπτονται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το μοναδικό ρωμαιοκαθολικό ναό του νησιού. Μέσα σε αυτό η εικόνα της μαύρης Παναγίας με το φθαρμένο πρόσωπο προκαλεί έκπληξη. Ο Ρουμάνος πατήρ Σιμονέλ Μποάνκις μας εξηγεί «Γύρω από την εικόνα πλέκεται ένας θρύλος». Όταν τα τουρκικά στρατεύματα πλησίαζαν από τον 14ο αιώνα την Ελλάδα, έριξαν την εικόνα στη θάλασσα για να τους σώσει. Αργότερα η εικόνα βρέθηκε να επιπλέει και διασώθηκε.

Πολύτιμα αντικείμενα 3.000 ετών στο καλλιτεχνικό μουσείο

Κι άλλοι θρύλοι υπάρχουν στα νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη με την χιλιετή ιστορία που σε ελκύουν να τους ανακαλύψεις. Πρώτα όμως βλέπεις τους ψαράδες που καθαρίζουν την πρωινή ψαριά τους και ταΐζουν τις θαλάσσιες χελώνες. Πώς λέγεται άραγε ο ηλιοκαμένος ψαράς;

«Σίγουρα Γεράσιμος», λέει ο Μηνάς, ο ξεναγός. «Πολλοί γονείς δίνουν στα αγόρια τους αυτό το όνομα, αφού ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο πολιούχος της Κεφαλονιάς» μας λέει. 

Το Μοναστήρι που ίδρυσε ο ίδιος και βρίσκεται 11 χμ. μακριά στο χωριό Ομαλά μαρτυρεί πόσο τον τιμούν αφού είναι το μεγαλύτερο και έχει τη περισσότερη επισκεψιμότητα.

Στο εσωτερικό του σε θαμπώνει το λαμπερό εικονοστάσι – ο διακοσμημένος τοίχος που χωρίζει  την Αγία Τράπεζα από το κυρίως μέρος του ναού. Ο ασπρομάλλης μοναχός φαντάζει έτσι ακόμα πιο ταπεινός με το σκούρο ράσο του. Είναι ο πάνω από ογδόντα ετών πατήρ Διονύσιος, που συμβουλεύει αυτούς που χρειάζονται βοήθεια, όπως τη γυναίκα  που είναι κοντά του.

Εντωμεταξύ άλλοι προσκυνητές κατεβαίνουν από μια μεγάλη σιδερένια σκάλα στο υπόγειο και περνούν μέσα από μία τρύπα στο κελί του Αγίου Γερασίμου. Σύμφωνα με το θρύλο, όποιος έχει αγνή καρδιά βγαίνει χωρίς να λερωθεί. Μια δοκιμασία που δεν την τολμούν πολλοί.

Ας επιστρέψουμε στην ασημένια λειψανοθήκη, που περιέχει το σκήνωμα του Αγίου. Δύο φορές το χρόνο στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου γιορτάζουν τη χάρη του με μουσική, λιτανείες και χορούς. Τότε μεταφέρουν τη λειψανοθήκη έξω σε έναν μεγάλο πλάτανο που φύτεψε ο ίδιος ο Άγιος.

Το γονίδιο της περιπέτειας έχει ενεργοποιηθεί κι έτσι πηγαίνω στο μοναστήρι Κηπουρέων λόγω της θεαματικής του θέσης στην άγρια ακτή της χερσονήσου Παλικής. Το μοναστήρι στέκεται ψηλά στα 100 μέτρα σ' ένα μικρό πλάτωμα μεταξύ των βράχων. Παλιότερα ζούσαν εκεί πολλοί μοναχοί τώρα όμως μόνο ένας. Όταν υπάρχει γιορτή οι γυναίκες του κοντινού χωριού ψήνουν άρτους για τη λειτουργία και τους πεινασμένους επισκέπτες. Και σε μένα δίνουν αμέσως ένα κομμάτι στο χέρι.

Λιγότερο μοναχικό βρίσκεται το μοναστήρι Άγιος Ανδρέας Μηλαπιδιάς κοντά στα Περατάτα  που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα. Αυτό το μοναστήρι με το μεγάλο κήπο σου αρέσει αμέσως. Στο μουσείο Αγιογραφίας του μπορεί να θαυμάσει κανείς τα εικονοστάσια και  τις νωπογραφίες αιώνων στη βυζαντινή εκκλησία.

Και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, μερικά από αυτά φτιαγμένα πριν από 3000 χρόνια υπάρχουν στα μουσεία: όμορφα κύπελλα, πιάτα, κανάτες συναρμολογημένα από τα κομμάτια που βρέθηκαν. Αλλά και χρυσά κοσμήματα.

Για την ανάβαση στον Αίνο το ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς με υψόμετρο 1628 μέτρα και την πεζοπορία στην κορυφή χρειάζεσαι οπωσδήποτε σταθερά παπούτσια. Χωρίς κόπο μπορείς να  κάνεις μια παράκαμψη στο λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, ένα από τα βασικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς. Εκεί μπορείς να κάνεις βόλτα με τη βάρκα  στα γαλάζια νερά.

Για να επισκεφτείς την Ιθάκη πρέπει να προγραμματίσεις μια ολόκληρη μέρα. Μετά από το ταξίδι με το καράβι ακολουθεί μία δαιδαλώδης διαδρομή στα βουνά. Έπειτα έχεις θέα σ' έναν απέραντο κόλπο με τα γραφικά πολύχρωμα σπίτια και τα ψαροκάικα. Μετά φτάνεις στην πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ.

Νεκρόπολη από την εποχή του Οδυσσέα

Μέσω του στενού κομματιού της Ιθάκης κατευθύνεσαι προς το Βορρά μέχρι το χωριό Σταυρός . Το άγαλμα του Οδυσσέα μας δείχνει ότι είμαστε σωστά. Από εκεί ένας κακοτράχαλος δρόμος οδηγεί   στα απομεινάρια ενός παμπάλαιου οχυρού. Η φαντασία διεγείρεται από τα τείχη με τους χοντροκομμένους λίθους, τα σκαλιά και τα απομεινάρια ενός συστήματος ύδρευσης και μπορείς  να ονειρευτείς τις παλιές εποχές. Ο Έλληνας ποιητής Όμηρος τοποθετεί εκεί στην Ιθάκη το γνωστό έπος του, την Οδύσσεια, τον 8ο π.Χ. αιώνα.  

Σίγουρα ο Άγιος Γεώργιος (Αλαλκομενές) το βουνό με το κάστρο, όπου υπάρχουν σήμερα τα ερείπια ενός τεράστιου βενετσιάνικου κάστρου, ήταν από στρατηγικής άποψης η έδρα του βασιλιά, δηλαδή και του θρυλικού Οδυσσέα.«Εκτός αυτού βρέθηκε στους πρόποδες του βουνού μία μεγάλη νεκρόπολη με 83 βασιλικούς τάφους από την τελευταία περίοδο των μυκηναϊκών χρόνων, δηλαδή από την πιθανή εποχή του Οδυσσέα», προσθέτει ο Warnecke.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Warnecke στην Κεφαλονιά δεν απέχει πολύ ο Οδυσσέας από τον Απόστολο Παύλο. Ήδη στη νεότητά του ο ερευνητής είχε μελετήσει την ιστορία των Αποστόλων, ειδικότερα τα κεφάλαια 27-28, στα οποία περιγράφεται το ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου  και διαπίστωσε ότι  το όνομα Μελίτη που χρησιμοποιείται εκεί αναφέρεται επίσης στην Κεφαλονιά. Επίσης ο Warnecke ανακάλυψε με τη βοήθεια των ιστορικών και ναυτικών του γνώσεων ότι ο Παύλος ναυάγησε το έτος 69 στην Κεφαλονιά και όχι στη Μάλτα όπως συχνά ισχυρίζονται.

Ο Απόστολος Παύλος έμεινε τρεις μήνες στην Κεφαλονιά

Ο Απόστολος Παύλος ερχόμενος από Παλαιστίνη και ταξιδεύοντας προς τη Ρώμη βρέθηκε σε φθινοπωρινή θαλασσοταραχή στα δυτικά της Κρήτης, στην οποία το καράβι με συνολικά 276 επιβαίνοντες παράδερνε για δύο εβδομάδες ακυβέρνητο σύμφωνα με το πλήρωμα. Ο Warnecke υποστηρίζει, «Αφού τα επιφανειακά ρεύματα στη Μεσόγειο πηγαίνουν από δυτικά προς ανατολικά, δεν θα μπορούσε ο Απόστολος Παύλος να παρασυρθεί πάνω από 800 χμ. προς τα δυτικά με ακυβέρνητο πλοίο μέχρι τη Μάλτα».    

Αντί αυτού προσέκρουσε το πλοίο στη νοτιοδυτική ακτή της Κεφαλονιάς σ' έναν μικρό ύφαλο, πίσω από αυτόν βρίσκονταν ευτυχώς ρηχά και αμμώδη νερά, κι έτσι οι ναυαγοί μπόρεσαν να φτάσουν στη στεριά  και το λιμάνι ονομάζεται Άγιος Σώστης. Πάνω σ΄ ένα λόφο υπάρχει ένα ξύλινο μνημείο της σωτηρίας αυτής με ελληνική και αγγλική επιγραφή.

Σύμφωνα με τις αποστολικές μαρτυρίες ο Απόστολος Παύλος και η συνοδεία του έμειναν 3 μήνες στην Κεφαλονιά και εκχριστιάνισαν ένα μέρος του πληθυσμού. Επίσης έχουν ανακαλυφθεί απομεινάρια παλαιοχριστιανικών εκκλησιών. Με αφορμή  αυτές τις ανακαλύψεις χτίστηκε το 1996 στο κοντινό χωριό Πεσσάδα μία εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, δίπλα από αυτήν περνάει το δειλινό  ένας βοσκός με το κοπάδι του για τη στάνη. Μία εικόνα βιβλικών χρόνων.

Ursula Wiegand"

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 12/04 21:52

  Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

 2. 12/04 21:43

  Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

 3. 12/04 21:37

  Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

 4. 12/04 19:40

  Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

 5. 12/04 19:34

  ΠΟΞ/ Γ. Χατζής: "Δεν θα τα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος..."

 6. 12/04 16:00

  Google: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την τεχνητή νοημοσύνη

 7. 12/04 15:33

  Η TUI στηρίζει 500 αγρότες σε Κρήτη και Ρόδο με πρωτοβουλία «από το χωράφι στο πιάτο»

 8. 12/04 15:12

  N. Σταθόπουλος (BC Partners) | Ποιοι κλάδοι προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

 9. 12/04 14:37

  Oι συμπράξεις ανάμεσα στην Τέχνη και το επιχειρείν

 10. 12/04 14:23

  "Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…"- Η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων στον κ.Δούκα περί δημοτικού φόρου στα αθηναϊκά ξενοδοχεία

 11. 12/04 13:56

  Αερομεταφορές: Έρχονται καύσιμα από ανθρώπινα περιττώματα – 92% λιγότερες εκπομπές άνθρακα

 12. 12/04 11:30

  Έρευνα CLIA: Τι κάνει την κρουαζιέρα ελκυστική στους Αμερικανούς ταξιδιώτες

 13. 12/04 11:16

  Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

 14. 12/04 11:03

  ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ | Η οικονομική ανασφάλεια τρομάζει τον Έλληνα - Βενιζέλος: Αναζητά λύσεις αρχαϊκές και μεταφυσικές (!)

 15. 12/04 10:59

  Ace Hotel & Swim Club Athens: Έρχεται το νέο ξενοδοχείο τύπου resort στη Γλυφάδα

 16. 12/04 10:56

  Eurowings: Ρεκόρ πτήσεων το καλοκαίρι από Γερμανία στην Ισπανία - 600 πτήσεις την εβδομάδα

 17. 12/04 10:51

  Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αργεντινή

 18. 12/04 10:40

  Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα

 19. 12/04 10:31

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Προβολή των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

 20. 12/04 10:27

  Παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

 21. 12/04 10:25

  Δήμος Χερσονήσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 22. 12/04 10:16

  Ισπανία: Οι πολίτες αντιστέκονται στον μαζικό τουρισμό

 23. 11/04 19:04

  Zeus International: Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

 24. 11/04 18:07

  Οι τρεις οικονομικές τεκτονικές πλάκες | Ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει

 25. 11/04 17:54

  Θ. Σκυλακάκης: Δεν υπάρχουν χρήματα και για πολυτελή ενεργειακή μετάβαση και για στοιχειώδη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

 26. 11/04 17:48

  Η ανθεκτικότητα και η διαχείριση ρίσκου απέναντι στην κλιματική αλλαγή κλειδί για τις επιτυχημένες επιχειρήσεις

 27. 11/04 17:43

  Θα αναδείξουμε το σύνολο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

 28. 11/04 17:38

  Το 66% των κορυφαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα δοκιμάζουν το Co-Pilot

 29. 11/04 17:11

  Χάρης Δούκας: Ο κερδίζων από τον τουρισμό θα πληρώνει αυξημένα τέλη στο Δήμο - φόρο στον τζίρο των ξενοδοχείων

 30. 11/04 17:05

  Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Η πραγματικότητα των δεδομένων μας αποκαλύπτει την φοροδιαφυγή

 31. 11/04 16:49

  Π.Αντωνίου | Επίκαιρο το αίτημα της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

 32. 11/04 16:27

  Νίκος Χαρδαλιάς | Ζητάμε η Περιφέρεια Αττικής να έχει τον έλεγχο όλων των μεγάλων έργων

 33. 11/04 16:22

  ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023

 34. 11/04 13:02

  Ανησυχία στην Κύπρο για τον πόλεμο στη Γάζα

 35. 11/04 12:58

  Τουρισμός | Ισραηλινοί τουρ οπερέιτορ στην Πιερία

 36. 11/04 12:50

  Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το «Rodos Week»

 37. 11/04 12:22

  Αποκαθίσταται το Μινωικό Ανάκτορο στα Μάλια

 38. 11/04 11:48

  Booking.com | Πώς τα καταλύματα θα μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους, αξιοποιώντας τις τάσεις του 2024

 39. 11/04 10:27

  Κρουαζιέρα | CLIA: 31,7 εκατ. επιβάτες το 2023, 7% περισσότεροι από το 2019

 40. 11/04 10:14

  Seabourn | Θεματικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο το 2025 με εμπειρίες τένις και γευσιγνωσία σε αμπελώνα

 41. 11/04 09:53

  Attica Group | Δεύτερο ξενοδοχείο στη Νάξο- αγόρασε το Galaxy Hotel με 14 εκατ. ευρώ

 42. 11/04 07:18

  Οδηγός εξερεύνησης της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου

 43. 11/04 07:16

  Σε άνθηση οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας

 44. 11/04 07:15

  Συνέδριο Travel West Forum στην Πάτρα

 45. 11/04 07:13

  Πώς θα ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός στη Θεσσαλονίκη

 46. 11/04 07:10

  Ταξίδι εξοικείωσης για Βρετανούς bloggers στα Χανιά από τον Jet2com

 47. 10/04 21:22

  Φ. Μακαντάση (διαΝΕΟσις) | Τρίτη σημαντικότερη απειλή για το μέλλον της Ελλάδας είναι η κλιματική κρίση

 48. 10/04 18:38

  Μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος και μειώσεις φόρων 870 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025

 49. 10/04 18:28

  H LOT επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

 50. 10/04 18:27

  Ολγα Κεφαλογιάννη | Tα επενδυτικά σχέδια για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στον τουρισμό

 51. 10/04 16:54

  Η Μεσόγειος αποτελεί πλέον ένα «hot spot» κλιματικής αλλαγής

 52. 10/04 15:01

  Άνοιξε τις πόρτες του στο λιμάνι του Πειραιά το ξενοδοχείο Mitsis N’U Piraeus Port

 53. 10/04 12:22

  Eurocontrol | Η χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης παραμένει κάτω από το 2019

 54. 10/04 12:02

  «Πρασινίζουμε το Γκρίζο» | Διαγωνισμός του Δήμου Αθηναίων για πράσινες γωνιές σε σπίτια και γειτονιές

 55. 10/04 11:19

  Διακήρυξη από τη Ρόδο | Ο ευρωπαϊκός τουρισμός δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα

 56. 10/04 11:00

  Ο Τουρισμός Υγείας απέφερε 2,3 δισ. δολ. στην Τουρκία το 2023

 57. 10/04 10:33

  UN Tourism | Ελκυστικός προορισμός για τουριστικές επενδύσεις η Αλβανία

 58. 10/04 10:15

  972.893 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

 59. 10/04 10:02

  Μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Wyndham Hotels & Resorts

 60. 10/04 07:09

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χανιά και Σύβοτα

 61. 10/04 07:08

  Ενισχυμένο το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Croatia Airlines - Οι συνδέσεις με την Αθήνα

 62. 10/04 07:07

  Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας-Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας

 63. 10/04 07:03

  Οι τιμές στα ξενοδοχεία στα Λουτρά Σμοκόβου

 64. 10/04 07:00

  Δωρεές για δέντρα και γλυκά στο Δήμο Θεσσαλονίκης

 65. 09/04 22:10

  Δόμνα Μιχαηλίδου: Δέσμευσή μας η περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους

 66. 09/04 22:00

  Δήμος Αθηναίων | Εντείνονται οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

 67. 09/04 17:15

  «Ο πιο καυτός Μάρτιος» όλων των εποχών- Επιταχύνεται η κλιματική αλλαγή;

 68. 09/04 16:50

  "Ο Πολιτισμός της Ελιάς", εκδήλωση - προπομπός του 2ου «Elia Lesvos Confest 2024»

 69. 09/04 16:19

  Η Όλ. Κεφαλογιάννη στο Φόρουμ “Ευρωπαϊκός Τουρισμός, Ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση" στη Ρόδο

 70. 09/04 16:17

  Ξενοδοχεία: Η Αθήνα στις 5 πόλεις με τη μεγαλύτερη άνοδο εσόδων από το 2019

 71. 09/04 15:33

  Η Ισπανία «τελειώνει» την Χρυσή Βίζα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη στέγασης

 72. 09/04 14:15

  Επιμήκυνση της σεζόν μέσω πολιτιστικών εμπειριών

 73. 09/04 13:35

  Επιδότηση 100% σε παραθαλάσσιες επιχειρήσεις για SeaAccess® και εξοπλισμό προσβάσιμων παραλιών

 74. 09/04 13:35

  Radisson Hotel | Tεχνητή νοημοσύνη στις επαγγελματικές εκδηλώσεις

 75. 09/04 13:25

  «Nothing Comes Close» | «Τίποτα δεν συγκρίνεται» με τις αναβαθμισμένες εμπειρίες κρουαζιέρας της Celebrity Cruises

 76. 09/04 12:46

  Mirror: Το "low profile" Ελληνικό νησί που ανταγωνίζεται τη Μύκονο και τη Σαντορίνη!

 77. 09/04 12:13

  Το Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και στα Δίκτυα Διανομής

 78. 09/04 11:59

  Όμιλος Dertour | +47% οι πωλήσεις για το 2024 στις αρχές Μαρτίου, +24,6% το 2023

 79. 09/04 11:52

  Royal Jordanian: Αυξημένη συχνότητα πτήσεων Αμμάν – Αθήνα το καλοκαίρι

 80. 09/04 11:21

  Ιταλικός τουρισμός | Στροφή στην ποιότητα με έμφαση στην προσέλκυση Αμερικανών τουριστών

 81. 09/04 11:08

  Τη Δευτέρα η 2η Διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας Τουρισμού της ΔΥΠΑ

 82. 09/04 10:50

  Ο τουρισμός ευεξίας αποτελεί το next big thing - Η πρόταση της Personal Wellness στα ξενοδοχεία

 83. 09/04 10:35

  Ο τουρισμός χρειάζεται περισσότερη προσοχή από τις κυβερνήσεις - το παράδειγμα της Τουρκίας

 84. 09/04 07:00

  Ισπανία: Μεγαλύτερη απασχόληση από τον Μάρτιο λόγω του τουρισμού

 85. 09/04 07:00

  Διαγωνισμός για την παραγωγή καλλιτεχνικών δράσεων του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 86. 09/04 07:00

  Επενδυτικό σχέδιο 10 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Χ.Κ. Βίγλας – Πισοδερίου

 87. 09/04 07:00

  Δήμος Δίου - Ολύμπου: Αναβάθμιση του ορειβατικού καταφυγίου Κορομηλιάς

 88. 09/04 07:00

  Υπουργείο Τουρισμού: Στον Δήμο η εκμετάλλευση της μαρίνας Πυλαίας - επένδυση 30 εκατ. ευρώ

 89. 08/04 22:32

  Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου | Αίτημα στον Πρωθυπουργό για μείωση του ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο

 90. 08/04 16:43

  Το 73% των καταναλωτών από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στα ταξίδια

 91. 08/04 16:36

  Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

 92. 08/04 16:32

  H Αρχαία Ολυμπία ξανά στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού

 93. 08/04 14:49

  Eνισχύεται η ελληνοκινεζική συνεργασία στον τουρισμό και πολιτισμό - Συνάντηση Ν. Χαρδαλιά με τον πρέσβη Σ. Τζουντσένγκ

 94. 08/04 14:46

  Γερμανικός Τύπος | Πυρκαγιές και λειψυδρία στην Ελλάδα από τον Απρίλιο

 95. 08/04 14:39

  Στη Σαγκάη το This is Athens – CVB για την προώθηση της Αθήνας

 96. 08/04 13:49

  ΥΠΑ: Κανονικά οι πτήσεις την Τρίτη 9 Απριλίου. Παράνομη η στάση εργασίας των ελεγκτών

 97. 08/04 13:27

  Ηράκλειο | Οι νέοι μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων από 1ης Απριλίου 2024

 98. 08/04 12:58

  Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το Project Voria στο Μαρούσι, επένδυση ύψους €250 εκατ.

 99. 08/04 12:10

  World of One: Ο νέος διεθνής ξενοδοχειακός όμιλος με 6 Ελληνικά ξενοδοχεία – Πού στοχεύει

 100. 08/04 11:16

  Η τουριστική οικονομία λειτουργεί και θα λειτουργεί πάντα σε συνθήκες υπερπροσφοράς