Λαμία: Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Λαμία: Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Ο Δήμος Λαμιέων ενέκρινε το Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Λαμιέων.

Σύμφωνα με το Δήμο το Σχέδιο μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο κλειδί στην προσπάθεια του Δήμου Λαμιέων για αλλαγή βηματισμού ώστε:

- να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες ανάπτυξης στο άμεσο και ευρύτερο μέλλον.

- να καθοριστούν τα μέσα υλοποίησης της κοινής επιδίωξης για την ανάπτυξη ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού στις κύριες αγορές, προσφέροντας μια μοναδική και αυθεντική εμπειρία

- να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό περιβάλλον τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους υποψήφιους επενδυτές.

- να συμπληρωθούν οι κυρίαρχοι στόχοι του Δημοτικού Συμβουλίου και ατζέντας για κοινωνική ανανέωση.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

-Παροχή συνεχούς σχεδίασης για να διασφαλίσει την ανάδειξη του τουρισμού ως έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης.

-Την στήριξη στην εξωστρέφεια των οικονομικών κυττάρων.

-Την δημιουργία προϋποθέσεων για την προσέλκυση επενδύσεων.

-Την ανάπτυξη νέων πόλων έλξης και δραστηριοτήτων που θα ενισχύσουν την διαφοροποίηση του τουριστικού προορισμού.

-Την βελτίωση απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας.

-Την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

ΠΟΣΟΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

-Σταδιακή αύξηση των αφίξεων στο Δήμο Λαμιέων.

-Αύξηση των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχειακά καταλύματα.

-Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης επισκεπτών.

-Αύξηση επισκεπτών στα κύρια αξιοθέατα.

-Αύξηση των εσόδων του Δήμου.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο χρονικός σχεδιασμός των ενεργειών υλοποίησης κατανέμεται ως:

Βραχυπρόθεσμος (2017)

Μεσοπρόθεσμος (2017-2018)

Μακροπρόθεσμος (2019-)

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Η υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου θα απαιτήσει αξιοποίηση κονδυλίων μέσω:

1. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

2. ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

3. Προϋπολογισμού Δήμου.

4. Ιδιωτικών επενδύσεων.

5. Προγραμμάτων μικρο-χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

6. Χορηγιών, δωρεών.

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ

Α. Δημιουργία οργανωτικής δομής & τουριστικού spot στο κέντρο της πόλης.

Β. Βελτίωση ποιότητας υφιστάμενων τουριστικών υποδομών.

Γ. Προσθήκη νέων πόλων έλξης για την διεύρυνση ελκυστικότητας .

Δ. Βελτίωση δεξιότητας και γνώσεων του εργατικού δυναμικού στον τουριστικό τομέα αλλά και

απορροφητικότητας.

Ε. Συνεργασία και κοινές δράσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΣΤ. Ανάπτυξη του marketing και branding της Λαμίας στην εγχώρια και διεθνή αγορά .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΩΝ ΠΟΛΩΝ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

-Ενίσχυση ενιαίας ταυτότητας προορισμού.

-Ανάπτυξη νέων πόλων έλξης επισκεπτών

-Προσφορά εναλλακτικών τουριστικών προτάσεων.

-Στόχευση διαφόρων μορφών επισκεψιμότητας.

-Ανάπτυξη αναγνωρισιμότητας τουριστικού προϊόντος και διαφοροποίησής του από τις ανταγωνιστικές προτάσεις.

-Σχεδιασμός νέων εκδηλώσεων που θα προβάλουν και θα διαφοροποιούν τον Δήμο Λαμιέων και αναβάθμιση των υπαρχόντων.

-Δημιουργία εκδηλώσεων με την έννοια του θεσμού.

-Προβολή και προώθηση προορισμού.

-Δημιουργία δυνητικών επισκεπτών.

-Δημιουργία κατάλληλου κλίματος Χριστουγέννων κατά το πρότυπο άλλων πόλεων - Φιλοξενία συναυλιών και παραγωγών εθνικού & διεθνούς επιπέδου την περίοδο των Χριστουγέννων (και όχι μόνο) στο Δημοτικό Θέατρο - Φιλανθρωπικός χαρακτήρας για την προσέλκυση προσωπικοτήτων.

-Γιορτή λουλουδιών: Δωρεάν διανομή καλλωπιστικών λουλουδιών στους πολίτες, τάπητας από άνθη στο κέντρο της Πλατείας σε συνδυασμό με πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α., στολισμός δημοτικών φανοστατών, Bazaar λουλουδιών και τοπικών προϊόντων.

-Σταδιακή προβολή σε διεθνές επίπεδο.

-Ανάδειξη των γαστρονομικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας μέσω Φεστιβάλ και παρεμφερών διοργανώσεων με τη συμμετοχή παραγωγών και εμπόρων.

-Διοργάνωση φεστιβάλ και διαγωνισμών μουσικής, θεάτρου, εικαστικών και ζωγραφικής. Μία τέτοια πρόταση είναι το Φεστιβάλ Σπερχειού (ενδεικτική ονομασία), μια γιορτή με πολλές εκδηλώσεις δίπλα στο ποτάμι. Παράλληλη αναβάθμιση του πλατανοδάσους ( πχ με πρόγραμμα Leader ) και συμμετοχή διαφόρων αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντολογικών συλλόγων, (3 ήμερες συναυλίες, επισκέψεις μαθητών με περιβαλλοντολογικά θέματα κτλ ) αλλά και αθλητικών ( ιππασίας, τοξοβολίας, περιπατητών, ποδηλασίας, beach volley/tennis) αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα θα επιδιώκεται και το υπαίθριο camping με το Δήμο να φροντίζει για τις κατάλληλες υποδομές.

Μία ακόμα πρόταση είναι η αναβάθμιση και επέκταση του θεσμού των Θερμοπυλείων με παράλληλες και ποικίλες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία ολόκληρου του Δήμου: παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, συναυλίες, υπαίθριες εκθέσεις και συναντήσεις εικαστικών με βασικό άξονα τις Θερμοπύλες και το Λεωνίδα, διαλέξεις διακεκριμένων επιστημόνων, παρουσιάσεις και εκθέσεις βιβλίων. Ακόμα, θα μπορούσε ο θεσμός να συνδυαστεί με τον αγώνα δρόμου της Ανωπαίας Ατραπού ή αντίστοιχων διαδρομών, στρατιωτικούς αγώνες αλλά και διαδραστικές δραστηριότητες όπως ανασκαφές για μικρά παιδιά.

Τέλος, στα πλαίσια της ανάδειξης του θεσμού των Αμφικτιονιών θα επιδιωχθεί η ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής Ανθήλη-Θερμοπύλες-Δελφοί σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών, κατασκευή μνημείου-χώρου αναψυχής και εκδηλώσεων σε χώρο μεταξύ Ανθήλης και Θερμοπυλών αναδεικνύοντας τους μεγάλους συμβολισμούς της μάχης.

-Συνεδριακός Τουρισμός

Εκμετάλλευση του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων με μικρό κόστος και παράλληλα του συνεδριακού χώρου στο Κάστρο Λαμίας αλλά και την Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» για την προσέλκυση πανελλαδικών συνεδρίων και ημερίδων που θα απευθύνονται σε ανάλογους φορείς και επαγγελματίες του είδους.

-Πολιτιστικός Τουρισμός

Προσέλκυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων,φιλοξενία εθνικών και πανευρωπαϊκών παραγωγών στους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου (Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Β’ σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, Θερινό Δημοτικού Θεάτρου, Δημοτική Πινακοθήκη, Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς), προβολή και προώθηση των παραγωγών του ΔΗΠΕΘΕ, προώθηση και αναβάθμιση των εκθέσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, τεχνολογική αναβάθμιση ΚΙΕΘ.

-Ιαματικός Τουρισμός

Ήδη γίνονται προσπάθειες αξιοποίησης και ανάδειξης των ιαματικών πηγών εντός των ορίων του Δήμους μενώ μέσω του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας  έχει γίνει επαφή με την Τσεχία,  μία χώρα που είναι γνωστή παγκοσμίως για τον ιαματικό τουρισμό της. Ο Δήμος διεκδικεί την παραχώρηση (αρχικά) των πηγών Καλλιδρόμου για την εξεύρεση επενδυτών με παράλληλη βελτίωση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων ώστε στο μεσοδιάστημα τα Λουτρά να λειτουργούν και να αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους.

Ταυτόχρονα, αναμένεται η έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης που εκπόνησαν από κοινού ο Δήμος Λαμιέων με το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λαμίας και περιλαμβάνει μελέτη αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου και του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης, σήμανση του ιστορικού μονοπατιού ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση και η περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο και στο χώρο της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών.

Καλή πρακτική είναι η κατασκευή λειτουργικών λιμνοδεξαμενών προσαρμοσμένων στο χώρο και τις ανάγκες των λουόμενων καθώς και βελτίωση της πρόσβασης στις πηγές.

Τα Λουτρά Υπάτης απαιτούν μεγαλύτερη και καλύτερη προβολή μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων και διαφημιστικών ενεργειών. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους ξενοδόχους και επιχειρήσεις της περιοχής θα επιδιωχθεί αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών ενώ ο Δήμος θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας και φροντίδας Πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή.

-Θρησκευτικός Τουρισμός

Προώθηση ως ξεχωριστού τουριστικού προϊόντος σε συνεργασία, πάντα, με τους αρμόδιους φορείς των θρησκευτικών χώρων όπως: Ιερά Μονή Αγάθωνος, Ι .Ν. Αγ. Σοφίας, Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, Ι.Μ. Αντίνισσας, Παναγία Αρχοντική, Ι. Μ. Δαμάστας, Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Δίβρης, Ι.Ν. Αγίου Λουκά.

-Αθλητικός Τουρισμός

Με κέντρο το Χαλκιοπούλειο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το ΔΑΚ και το Γήπεδο της Καμαρίτσας, διοργάνωση διαφόρων και ποικίλων αθλητικών τουρνουά σε συνεργασία με συλλόγους Ποδοσφαίρου, Γυμναστικής, Tennis, Volley,Basket,Hand ball κ.α

Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του Rally Acropolis

Nυχτερινός αγώνας δρόμου μέσα στην πόλη - Lamia Night & Run

Διοργάνωση ετήσιου ποδηλατικού – ΙΤΙ EPIC

Καταρράκτης Ροδόκαλος (Υπάτη )

Αγώνες ανωμάλου δρόμου Ανόπαια Ατραπός

Μαραθώνιος δρόμος Οίτης

Αγώνα moto cross Λυγαριά

Ιππικοί Αγώνες

Συνεργασία με Ιππικούς συλλόγους και ανάληψη εκδηλώσεων στις παραποτάμιες διαδρομές του Σπερχειού ποταμού που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για πολλους λάτρεις του αθλήματος

Εναλλακτικές δραστηριότητες στη Λίμνη Νευροπόλη

Φαράγγι του Ασωπού

Πασίγνωστο πανελληνίως, ιδιαίτερα στους ορειβατικούς συλλόγους της χώρας μας για την διάσχισή του το πρώτο 15νθήμερο κάθε Σεπτέμβρη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

-Καταγραφή γαστρονομικού χαρτοφυλακίου.

Ο Δήμος να λειτουργήσει υποστηρικτικά στο ΕΒΕ με στόχους:

Δημιουργία φεστιβάλ γαστρονομίας.

Καταγραφή των θησαυρών της περιοχής με γαστρονομική προσέγγιση η οποία θα περιλαμβάνει την ιστορική προσέγγιση της γαστρονομίας ως και την πρόσφατη παραδοσιακή κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα με τους παραγωγούς τους, τις τοπικές αγορές και τα φεστιβάλ που γίνονται για την προβολή τους.

Καταγραφή τοπικών εδεσμάτων ανά χώρο που προσφέρονται (περιοχές, ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία, πανηγύρια) και σύνδεσή τους με τα τουριστικά αξιοθέατα (γιορτές, τοπία, χώροι και μουσεία) ώστε ο κάθε τόπος να παρουσιασθεί ως ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός με διαβατήριο τον γαστρονομικό του πολιτισμό.

-Εκπαιδευτικός Τουρισμός

Προσέλκυση μαθητικού τουρισμού (δυνατότητα πεζοπορίας, ιππασίας, τοξοβολίας, ιαματικών λουτρών, ιστορικών διαδρομών, νυχτερινή ζωή στο κέντρο της Λαμίας)

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Διαθέτει 500 μέτρα δρόμο, 150 μέτρα ποδηλατόδρομο και 60 μέτρα πεζόδρομο με οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Διοργανώνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων.

-Γοργοπόταμος - Σιδηροδρομική γραμμή

Σημαντικά έσοδα μπορεί να αποφέρει μελλοντικά στον Δήμο και η τουριστική αξιοποίηση σιδηροδρομικών γραμμών που θα τεθούν εκτός δικτύου.

Η εκμετάλλευση τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής για τη δημιουργία τουριστικών διαδρομών εκτιμάται ότι μπορεί να προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς ο θεματικός τουρισμός αποκτά διεθνώς όλο και περισσότερους φίλους.

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας έχουν ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα. Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μνημείου της Γέφυρας Γοργοποτάμου ώστε να γίνει σημείο αναφοράς των επισκεπτών της περιοχής.

-Πάρκο περιβαλλοντικής αγωγής

Δημιουργία κατά μήκος του Ξηριά πάρκου περιβάλλοντος όπου μαθητές θα μπορούν διαδραστικά να μαθαίνουν τη Φύση και την ορθολογική διαχείρισή της.

-Κύτταρα Πολιτισμού

1. Προώθηση της ιδέας του ιστορικού τριγώνου Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος.

2. Αναβάθμιση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης

3. Δημιουργία Δημοτικής ιστορικής πλατφόρμας με τεκμήρια και πληροφορίες από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

Δημιουργία Μουσείου Ραδιοφώνου σε συνεργασία με ιδιώτες.

-Αεροδρόμιο Λαμίας

Ο χώρος, που χρησιμοποιείται από τον στρατό για τις ανάγκες για μικρών πυροσβεστικών αεροπλάνων, να μετατραπεί σε ένα αεροδρόμιο με την παρουσία ισχυρής αερολέσχης και να καταστεί σημείο προσέλκυσης μικρών αεροσκαφών για εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Παράλληλα μπορεί να γίνει πόλος έλξης ειδικών αγώνων πρωτάθλημα Dragster.

-Αεροδρόμιο Αγχιάλου

Στήριξη της λειτουργίας του αεροδρομίου της Αγχιάλου ως αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας και προσέλκυση επιπλέον πτήσεων και αεροπορικών εταιριών ώστε ο τόπος να αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού με ευκολότερο και οικονομικότερο τρόπο.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 05/05 11:31

    Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

  2. 05/05 07:24

    Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι

  3. 05/05 07:21

    Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία

  4. 04/05 20:39

    Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;

  5. 04/05 19:48

    Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων

  6. 04/05 11:58

    Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων

  7. 04/05 11:30

    Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά

  8. 04/05 11:10

    Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης

  9. 04/05 11:09

    Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας

  10. 03/05 11:43

    «Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο

  11. 03/05 07:45

    Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο

  12. 03/05 07:42

    Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία

  13. 02/05 17:09

    Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός

  14. 02/05 17:02

    Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP

  15. 02/05 15:06

    Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη

  16. 02/05 14:03

    ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές

  17. 02/05 13:24

    Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

  18. 02/05 12:51

    ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο

  19. 02/05 12:32

    Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ

  20. 02/05 12:26

    MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες

  21. 02/05 11:49

    Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών

  22. 02/05 11:41

    Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια

  23. 02/05 11:29

    Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024

  24. 02/05 10:26

    HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές

  25. 02/05 10:09

    Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο

  26. 02/05 10:05

    H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13

  27. 02/05 09:52

    Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου

  28. 02/05 07:12

    Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος

  29. 02/05 07:07

    Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν

  30. 02/05 07:05

    Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas

  31. 02/05 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino

  32. 01/05 15:09

    Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα

  33. 01/05 15:01

    Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη

  34. 01/05 14:09

    Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία

  35. 01/05 13:57

    Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»

  36. 01/05 13:41

    BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου

  37. 01/05 12:14

    Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα

  38. 01/05 12:14

    19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN

  39. 01/05 11:33

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;

  40. 01/05 11:15

    Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο

  41. 01/05 11:03

    FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour

  42. 01/05 10:53

    Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων

  43. 01/05 04:00

    Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση

  44. 01/05 04:00

    Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα

  45. 01/05 04:00

    Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα

  46. 01/05 04:00

    Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024

  47. 01/05 04:00

    Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας

  48. 30/04 18:57

    Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;

  49. 30/04 17:43

    Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων

  50. 30/04 17:17

    Ελληνικός τουρισμός 2023 | 8 εκατ. επισκέπτες στην Αττική - 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων

  51. 30/04 14:04

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη

  52. 30/04 12:27

    ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας

  53. 30/04 12:24

    Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα

  54. 30/04 12:05

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο

  55. 30/04 11:43

    Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024

  56. 30/04 11:30

    Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά

  57. 30/04 11:25

    Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες

  58. 30/04 10:48

    Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων

  59. 30/04 10:02

    Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

  60. 30/04 07:19

    Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους

  61. 30/04 07:18

    Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου

  62. 30/04 07:11

    To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου

  63. 30/04 07:10

    Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

  64. 30/04 07:08

    Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays

  65. 29/04 14:05

    Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών

  66. 29/04 12:55

    Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών

  67. 29/04 12:19

    Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.

  68. 29/04 11:49

    Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο

  69. 29/04 11:28

    Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή

  70. 29/04 11:08

    Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia

  71. 29/04 11:02

    ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας

  72. 29/04 10:47

    «Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη

  73. 29/04 10:30

    Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται

  74. 29/04 10:10

    Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι

  75. 29/04 07:56

    In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη

  76. 29/04 07:02

    Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο

  77. 29/04 07:01

    Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα

  78. 28/04 15:54

    Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας

  79. 28/04 12:48

    Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών

  80. 28/04 07:29

    Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα

  81. 28/04 07:21

    Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες

  82. 28/04 07:16

    Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο

  83. 28/04 07:12

    Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα

  84. 27/04 18:47

    Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή

  85. 27/04 18:34

    Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία

  86. 27/04 13:08

    «The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες

  87. 27/04 11:17

    Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

  88. 27/04 10:54

    Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

  89. 27/04 10:52

    Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός

  90. 27/04 10:51

    Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα

  91. 26/04 16:05

    Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων

  92. 26/04 14:41

    Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»

  93. 26/04 14:15

    Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google

  94. 26/04 14:06

    Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise

  95. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά

  96. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  97. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  98. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  99. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  100. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5