FedHATTA: Οι αποζημιώσεις ασπίδα των τουριστικών γραφείων στην εποχή COVID-19

Α Decrease font Enlarge font
FedHATTA: Οι αποζημιώσεις ασπίδα των τουριστικών γραφείων στην εποχή COVID-19

Την κλιμακωτή επιδότηση των τουριστικών γραφείων που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία, δεδομένης της αδυναμίας εκτέλεσης τουριστικού έργου εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ζήτησε με επιστολή της στα συναρμόδια υπουργεία η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, ως κύριος θεσμικός φορέας του κλάδου των τουριστικών γραφείων της Ελλάδας.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία θέτει το ζήτημα κάλυψης κόστους που προκύπτει για τα τουριστικά γραφεία, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, από την ανάγκη μίσθωσης επιπλέον λεωφορείων προκειμένου να τηρούνται τα όρια πληρότητας στο 65%, με δεδομένο ότι το επιπλέον κόστος δε μπορεί να μεταφερθεί στις τιμές των πακέτων. Αντίστοιχα, τα τουριστικά γραφεία που αναλαμβάνουν ξεναγήσεις, λόγω περιορισμού στον αριθμό των γκρουπ τουριστών, επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος καθώς αναγκάζονται να απασχολήσουν μεγαλύτερο αριθμό ξεναγών.

Οι επιπλέον δαπάνες των τελευταίων δύο περιπτώσεων δεν καλύπτονται από τους πελάτες ή από τους ξένους tour operators, που έχουν ήδη εξοφλήσει το οργανωμένο τους ταξίδι, αλλά πρέπει να απορροφηθούν από το ίδιο το τουριστικό γραφείο, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες δυνατότητες.

Η Ομοσπονδία FedHATTA, με επιστολή της προς τα συναρμόδια Υπουργεία, διευκρίνισε ορισμένα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία όσον αφορά τα τουριστικά λεωφορεία τους (ιδιόκτητα ή μισθωμένα) και το έργο τους γενικότερα στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του ιού, και την επιρροή που θα πρέπει να έχουν αυτά στον σχεδιασμό οποιουδήποτε προγράμματος αποζημιώσεων ή επιδοτήσεων, από τα οποία δεν θα πρέπει να λείπουν τα τουριστικά γραφεία, ένας από του πλέον καίρια πληττόμενους κλάδους λόγω της πανδημίας.

1) Όπως είναι γνωστό, ορισμένα τουριστικά γραφεία διαθέτουν ιδιόκτητα τουριστικά λεωφορεία για την εκτέλεση του έργου τους.

Τα οχήματα αυτά, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, έχουν παραμείνει ακίνητα από την αρχή της κρίσης λόγω της πανδημίας του Covid-19, με αποτέλεσμα τα τουριστικά γραφεία-ιδιοκτήτες τους να έχουν απωλέσει κάθε αναμενόμενο εισόδημα από αυτά.

Υπάρχουν τουριστικά γραφεία που διαθέτουν συμβάσεις -για παράδειγμα- για τη μεταφορά εργαζομένων σε εργοστάσια, δραστηριότητα η οποία -σε γενικές γραμμές- δεν διαταράχθηκε στο σύνολό της στη διάρκεια της κρίσης και μέχρι σήμερα, έστω και αν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί με πληρότητα μέχρι το 65% της συνολικής χωρητικότητας των οχημάτων.

Υπάρχουν επίσης τουριστικά γραφεία τα οποία, εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, μπορούν και πάλι να πραγματοποιούν μεταφορές μαθητών στα σχολεία, και μάλιστα με πληρότητα των οχημάτων 100%.

Η απώλεια εισοδήματος αυτών των τουριστικών γραφείων είναι οπωσδήποτε πιο περιορισμένη και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον γενικότερο σχεδιασμό επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.

Το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για τα ΚΤΕΛ, τα οποία επιδοτούνται για τις επιπτώσεις του μέτρου που περιορίζει την πληρότητα στα χερσαία μέσα μεταφοράς στο 65%, όμως κυκλοφορούσαν σε όλη τη διάρκεια της κρίσης και θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν, έστω και με μικρότερες πληρότητες, με συνέπεια οι πραγματικές τους οικονομικές απώλειες να είναι επίσης περιορισμένες σε σχέση με άλλους επαγγελματίες που πραγματοποιούν μεταφορές επιβατών.

Υπάρχουν τουριστικά γραφεία σε τουριστικές περιοχές με αποκλειστικά τουριστικό έργο, χωρίς άλλες δυνατότητες όπως οι προηγούμενες, τα οποία δεν έχουν δουλέψει καθόλου ή ελάχιστα από την αρχή της κρίσης. Αν μάλιστα αυτά διαθέτουν ένα μόνο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο αποτελεί την βασική πηγή εσόδων τους, η κατάσταση γι’ αυτά ισοδυναμεί με πλήρη καταστροφή.

Τα λεωφορεία αυτών των τουριστικών γραφείων θα εξακολουθήσουν να παραμένουν ακινητοποιημένα για πολύ καιρό ακόμη, με αποτέλεσμα τα τουριστικά γραφεία-ιδιοκτήτες να έχουν απόλυτη ανάγκη από άμεση ενίσχυση, ανάλογη με την πραγματική απώλειά τους, για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Έχουμε ήδη προτείνει την επιδότηση των τουριστικών γραφείων που διαθέτουν ένα μοναδικό τουριστικό λεωφορείο, το οποίο παραμένει ακινητοποιημένο στη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, με το λογικό ποσό των 8.000 €, καθώς και την ταξινόμηση των τουριστικών γραφείων σε κλίμακα, ανάλογα με τον αριθμό των τουριστικών λεωφορείων που διαθέτουν, και τη διαβάθμιση της επιδότησης ανά λεωφορείο, με μεγαλύτερο ποσό προς τις επιχειρήσεις ή τους επαγγελματίες που διαθέτουν τα λιγότερα οχήματα, οι οποίοι και εξαρτώνται περισσότερο από αυτά για την επιβίωσή τους, ως αυτοαπασχολούμενοι.

Είναι δε εύκολο να αποδειχθεί η πραγματική οικονομική απώλεια του κάθε τουριστικού γραφείου, από τις τρίμηνες περιοδικές δηλώσεις μεταφορέων που αυτά καταθέτουν υποχρεωτικά.

2) Ο περιορισμός της επιτρεπτής πληρότητας των τουριστικών λεωφορείων στο 65% της συνολικής χωρητικότητάς τους έχει επιφέρει και άλλου είδους απώλειες στα τουριστικά γραφεία.

Γκρουπ τουριστών οργανωμένων ταξιδιών (πακέτων) ή γκρουπ από κρουαζιέρα, κάτω των πενήντα ατόμων, που πραγματοποιούν εκδρομές, περιηγήσεις ή ξεναγήσεις, για τα οποία στο παρελθόν θα αρκούσε ένα τουριστικό λεωφορείο, τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσουν δύο ή περισσότερα. Το αντίστοιχο ισχύει και για μεγαλύτερους αριθμούς ταξιδιωτών. Τα τουριστικά γραφεία, για τον λόγο αυτό, είτε χρησιμοποιούν περισσότερα από τα ιδιόκτητα οχήματά τους για τα γκρουπ των ταξιδιωτών τους είτε μισθώνουν οχήματα, με συνέπεια σοβαρές οικονομικές απώλειες, καθώς τα πακέτα έχουν ήδη προπληρωθεί και κανένας πελάτης ή tour operator του εξωτερικού δεν θα καταβάλει ποτέ τη συγκεκριμένη διαφορά. Άλλωστε, οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην τιμή μετά την έναρξη του πακέτου απαγορεύεται ρητά από την ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/3202 σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια και τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς, η οποία ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το Π.Δ. 7/2018.

Tα τουριστικά γραφεία, συνεπώς, επωμίζονται αναγκαστικά στο σύνολό της αυτή την επιπλέον δαπάνη, σε μία εποχή όπου τους είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να το κάνουν. Είναι, επομένως, εύλογο και δίκαιο να αποζημιωθούν από την Πολιτεία για τη συγκεκριμένη δαπάνη, για την οποία δεν φέρουν τα ίδια καμία ευθύνη.

3) Το ίδιο πρόβλημα έχει προκαλέσει και η κατακόρυφη μείωση των ατόμων στις ομαδικές ξεναγήσεις, είτε σε εξωτερικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους είτε στα μουσεία. Πριν την επιδημία του Covid-19, ένας ξεναγός μπορούσε να ξεναγήσει ταυτόχρονα μέχρι και πενήντα (50) άτομα. Με τους ιδιαίτερα αυστηρούς περιορισμούς στους αριθμούς των συμμετεχόντων σε μία ξενάγηση σε οκτώ (8) πριν λίγο καιρό, σε δέκα (10) ή είκοσι (20) σήμερα, αν ο βαθμός επικινδυνότητας στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στην 1η ή στη 2η κατηγορία, ο αριθμός και των ξεναγών που πρέπει να απασχολήσει το τουριστικό γραφείο για κάθε ξενάγηση αυξάνεται δραματικά, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομική του κατάσταση. Με όμοιο τρόπο, η συγκεκριμένη αιφνίδια επιπλέον δαπάνη δεν καλύπτεται από τους πελάτες ή από τους ξένους tour operators, που έχουν ήδη εξοφλήσει το οργανωμένο τους ταξίδι, αλλά πρέπει να απορροφηθεί από το ίδιο το τουριστικό γραφείο, χωρίς να ρωτάει κανείς αν αυτό είναι εφικτό να συμβεί.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι επίσης  εύκολη η απόδειξη των γεγονότων για κάθε τουριστικό γραφείο, με υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρονται το κάθε συγκεκριμένο γκρουπ, οι ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησής του, οι μεταφορές και οι ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα τουριστικά λεωφορεία και οι ξεναγοί που χρησιμοποιήθηκαν.

Με δεδομένη την ιδιαίτερα επισφαλή οικονομικά θέση στην οποία ήδη βρίσκονται τα τουριστικά γραφεία και την απόλυτη αδυναμία τους να αντέξουν μέχρι την επόμενη ημέρα του Covid-19 χωρίς στήριξη, τα προαναφερθέντα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και οι αντίστοιχες δυσκολίες, εκτός από τις προφανείς δυσκολίες που έχει δημιουργήσει για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους η πανδημία του Covid-19, θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη από την Πολιτεία και να συνεκτιμηθούν σε οποιονδήποτε -υφιστάμενο ή μελλοντικό- σχεδιασμό αποζημιώσεων ή επιδοτήσεων λόγω του Covid-19, από τον οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπουν τα τουριστικά γραφεία. Αυτά πασχίζουν ήδη με όλες τους τις δυνάμεις να φέρουν αυτή την επόμενη ημέρα στον τουρισμό και να την κάνουν καλύτερη και από αυτό που ήταν ο τουρισμός μας πριν συμβούν όλα αυτά, γιατί τα τουριστικά γραφεία είναι τα μόνα που μπορούν να το κάνουν!

Η FedHATTA έχει ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για την υποστήριξη που λαμβάνουν με διάφορους τρόπους τα τουριστικά γραφεία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι η ίδια υποστήριξη που έχουν απόλυτη ανάγκη και τα τουριστικά γραφεία στη χώρα μας!

Πρέπει δε να γίνει κατανοητό ότι τα παραπάνω δεν είναι σε καμία περίπτωση τα μοναδικά προβλήματα των τουριστικών γραφείων, για τα οποία θα πρέπει να επιληφθεί η Πολιτεία, αλλά -μεταξύ όλων των άλλων- πολύ σημαντικό είναι το αίτημα για επαναφορά της υποχρεωτικής μείωσης των μισθωμάτων κατά 40%, καθώς και για αποζημίωση από το κράτος του 75% των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων που δεν έχουν έργο λόγω της πανδημίας.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 03/12 18:14

  Μεγάλη Βρεταννία: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

 2. 03/12 16:46

  Διοργάνωση διαδικτυακού σεμιναρίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τη Marketing Greece

 3. 03/12 16:18

  ΕΕ: Αναποτελεσματική η καραντίνα και τα γρήγορα τεστ στα ταξίδια - Χρήσιμα μόνο σε προορισμούς με 0 κρούσματα

 4. 03/12 15:09

  Στ.Πέτσας: Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 14/12- Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εποχικά με χριστουγεννιάτικα είδη

 5. 03/12 15:06

  Aegean: Στηρίζει την ανάκαμψη των νησιών με 17 έως 20 αεροσκάφη από 7 περιφερειακές βάσεις

 6. 03/12 14:59

  Ηλεκτρονική σύσταση ΙΚΕ χωρίς επίσκεψη σε καμία δημόσια υπηρεσία

 7. 03/12 14:58

  Forbes Travel Guide: Δύο ελληνικά ξενοδοχεία με την πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση υγείας για πεντάστερα

 8. 03/12 14:49

  Τροπολογία με χωροταξικές-πολεοδομικές ρυθμίσεις

 9. 03/12 14:10

  Τουρκία: Απώλειες σχεδόν 30 εκατ. ξένων τουριστών στο 10μηνο - Πίνακας

 10. 03/12 13:48

  Ψηφιακά διαβατήρια υγείας: Σε κίνδυνο οι ελευθερίες όσων θα αδυνατούν να κάνουν τεστ και εμβόλια

 11. 03/12 13:35

  Λαύκος: Το μικρό και πανέμορφο «μπαλκόνι του Παγασητικού»

 12. 03/12 13:33

  Η μυστηριώδης και απόκοσμη «Μαύρη Τρύπα» στη Μάνη

 13. 03/12 13:27

  “SOS” για την επιβίωσή τους εκπέμπουν τα ξενοδοχεία της ορεινής Ελλάδας - Τι ζητούν

 14. 03/12 13:14

  Διαδίκτυο: Αύξηση στις καταγγελίες για οικονομικές απάτες την περίοδο του lockdown

 15. 03/12 13:02

  Wizz Air: Πτήσεις από το Κάρντιφ στο Ηράκλειο και Κέρκυρα

 16. 03/12 12:40

  Εγκαίνια του νέου ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη | Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

 17. 03/12 12:25

  ΤUI: Νέα ενίσχυση 1,8 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

 18. 03/12 11:54

  Ελαφόνησος: Ελάχιστες οι τουριστικές απώλειες παρά την πανδημία

 19. 03/12 11:28

  Με 340 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο και Κω το πρόγραμμα του Anex Group στη Γερμανία το 2021

 20. 03/12 11:09

  Ε.Ε: Στρατηγική για τη βιώσιμη διαχείριση της πανδημίας τους χειμερινούς μήνες

 21. 03/12 10:49

  8 κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις στα ξενοδοχεία του Metaxa Hospitality Group

 22. 03/12 10:45

  Πρωτοβουλία Κόνσολα για τη στήριξη ανέργων στον τουρισμό, που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα

 23. 03/12 10:42

  Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

 24. 03/12 10:38

  Άδειες για ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σύβοτα

 25. 03/12 10:36

  Γερμανία: Πρωτοποριακή πρόταση για εργαζόμενους με φορολογική απαλλαγή 5 ευρώ ανά ημέρα εργασίας στο σπίτι

 26. 03/12 10:33

  Κορωνοϊός-Γαλλία: Αυστηρά μέτρα βάζουν "φρένο" στο σκι και εκτός συνόρων

 27. 03/12 10:31

  Ισπανικός τουρισμός: Στα 18,6 δισ. ευρώ τα έσοδα στο 10μηνο με μείωση 77,3%

 28. 02/12 19:15

  Χ.Θεοχάρης: Δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού υψηλής ποιότητας

 29. 02/12 15:27

  Βρετανία: Το εμβόλιο είναι η σημαντικότερη είδηση για την ταξιδιωτική βιομηχανία από την αρχή της πανδημίας

 30. 02/12 15:11

  Συνεργασία Κόνσολα - Παπαθανάση: Ποιες αλλαγές έρχονται στον αναπτυξιακό νόμο

 31. 02/12 14:33

  Η Condor άφησε πίσω της την πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία της – «Από σήμερα μια υγιής εταιρία»

 32. 02/12 14:23

  ΣΕΤΕ: Σε θετική κατεύθυνση το Σ/Ν για την επαγγελματική εκπαίδευση

 33. 02/12 14:11

  Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο- Eμβολιασμοί από την επόμενη εβδομάδα στη Βρετανία

 34. 02/12 13:43

  Αναβάλλεται για τον Απρίλιο του 2021 η έκθεση f.re.e για τον ελεύθερο χρόνο, τα ταξίδια και την αναψυχή

 35. 02/12 13:42

  EasyJet: Χρέωση έως 34,99 λίρες για χρήση αποθηκευτικών χώρων στη καμπίνα

 36. 02/12 13:25

  Μνημόνιο ΕΟΤ - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού με έρευνες

 37. 02/12 13:20

  Το ελληνικό κινηματογραφικό χωριό με τα δύο ονόματα

 38. 02/12 13:18

  Η παράξενη νεραϊδοσπηλιά με τους χαρακτηριστικούς σταλαγμίτες

 39. 02/12 13:13

  ΣΕΒ | Τεχνητή νοημοσύνη: ένα απαραίτητο άλμα για τις επιχειρήσεις

 40. 02/12 12:53

  Ερώτηση Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν για την άμεση αποκατάσταση των μετακινήσεων των Ευρωπαίων πολιτών

 41. 02/12 12:46

  Στις αρχές Ιανουαρίου οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

 42. 02/12 12:37

  Όμιλος Lufthansa: Δωρεάν αλλαγή κρατήσεων σε όλους τους ναύλους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

 43. 02/12 11:35

  Πότε θα ανακάμψει ο διεθνής τουρισμός;

 44. 02/12 11:12

  Αφιέρωμα στην Τουριστική Εκπαίδευση

 45. 02/12 10:38

  Συμφωνούν ότι διαφωνούν… και για το άνοιγμα των χειμερινών θερέτρων στην Ευρώπη

 46. 02/12 10:36

  "Παράφωνα" υγειονομικά πρωτόκολλα για τα εστιατόρια της Ελβετίας

 47. 02/12 10:28

  Βόρεια Μακεδονία: Πράσινο φως σε καζίνο για διαδικτυακή λειτουργία

 48. 02/12 10:25

  H στρατηγική των τραπεζών σε Γερμανία και Αυστρία εν μέσω πανδημίας

 49. 02/12 10:21

  Ποιες χώρες ενδιαφέρονται για την ανοικοδόμηση του λιμένα Βηρυτού

 50. 02/12 10:08

  Τηλεδιάσκεψη Θεοχάρη- ΣΕΤΕ: Ο τουρισμός δεν ευθύνεται για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα μας

 51. 02/12 09:50

  Ενημερωθείτε για το #TheMieleWay με όφελος έως €2.800 σε επιλεγμένες συσκευές φροντίδας ιματισμού

 52. 01/12 17:19

  Διαφαίνεται φως στο τούνελ αλλά το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι δύσκολο

 53. 01/12 16:46

  Webacast από την Nea Mesa με θέμα: Πώς μεταβάλλεται το πεδίο από την απόφαση ΔΕΕ/ECJ κατά της Booking

 54. 01/12 15:46

  Τα ταξίδια λείπουν περισσότερο στους Βρετανούς από τις παμπ και τα εστιατόρια

 55. 01/12 12:54

  Βρετανία: Ποιες αεροπορικές εταιρίες και t.o’s καθιερώνουν τεστ στους επιβάτες

 56. 01/12 12:27

  Η πυραμίδα του Ελληνικού: Το μυστηριώδες μνημείο και η ιστορία του

 57. 01/12 12:26

  Η άγνωστη ελληνική λίμνη του Κομήτη και οι θεωρίες για τον μετεωρίτη

 58. 01/12 12:21

  Κανάρια: Μερική επαναφορά του τουρισμού το 2021, άνω του 50% των επιπέδων 2019

 59. 01/12 12:11

  Handelsblatt: Το "θετικό σοκ" της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό

 60. 01/12 11:52

  Προβολή της Χαλκιδικής στη Βελγική αγορά

 61. 01/12 11:13

  Γρ.Τάσιος: Σε συνθήκες lockdown δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική κίνηση τα Χριστούγεννα

 62. 01/12 10:59

  INSETE: Τα στατιστικά των αφίξεων στο 10μηνο- Οι απώλειες ανά περιοχή

 63. 01/12 10:45

  Δήμος Άνδρου: Το προφίλ των τουριστών της πανδημίας

 64. 01/12 10:37

  Η Ισπανία παρατείνει την απαγόρευση εισόδου για πολίτες τρίτων χωρών έως το τέλος του έτους

 65. 01/12 10:33

  Γερμανία: Υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός για αφίξεις από Δυτική Ελλάδα και Πορτογαλία

 66. 01/12 10:32

  American Airlines: Δοκιμαστικές πτήσεις διανομής εμβολίων κορωνοϊού

 67. 01/12 10:30

  Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Διαγωνισμός για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διαμονής

 68. 01/12 10:29

  Αίγυπτος: Οικονομικά κίνητρα από το 2021 για την αύξηση των πτήσεων τσάρτερ

 69. 01/12 10:24

  Nα βρεθεί η χρυσή τομή για τη βιώσιμη χωρική ανάπτυξη της χώρας

 70. 30/11 18:28

  Athens International Tourism Expo: Γιατί η Κρήτη είναι ένας “must see” προορισμός

 71. 30/11 15:50

  Η ΑΝΕΚ LINES στο πλευρό των μαθητών του Δήμου Χανίων

 72. 30/11 15:49

  ΙΑΤΑ: Τα τεστ και η ψηφιακή ταυτοποίηση των αποτελεσμάτων, «κλειδί» για διεθνείς πτήσεις χωρίς καραντίνα

 73. 30/11 15:24

  Αποκάλυψη οκτώ τάφων σε σωστική ανασκαφική έρευνα στην Ηλεία

 74. 30/11 15:22

  DER Touristik: 10 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα στους καταλόγους του 2021

 75. 30/11 14:54

  FTI: Επεκτείνονται οι προσφορές για το 2021 σε επιλεγμένους προορισμούς - Και η Ελλάδα σε αυτούς

 76. 30/11 14:42

  Celebrity Cruises: Ξεκίνησε η ναυπήγηση του τρίτου κρουαζιερόπλοιου κατηγορίας Edge, Beyond

 77. 30/11 14:41

  Γερμανία: Το 20% όσων επιστρέφουν από ταξίδια συμπληρώνουν ψευδή στοιχεία στις φόρμες COVID

 78. 30/11 14:27

  Regent Seven Seas: Νέες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά το 2021-2022

 79. 30/11 14:15

  Κανάρια: Κοντά στην αναγνώριση των αποτελεσμάτων από γρήγορα τεστ αντιγόνων

 80. 30/11 14:06

  World Travel Awards 2020: Παγκόσμιες διακρίσεις για τον Ελληνικό τουρισμό – Δείτε ποιοι βραβεύθηκαν

 81. 30/11 13:43

  Η Ryanair δεν θα απαιτεί από τους επιβάτες να κάνουν το εμβόλιο

 82. 30/11 13:30

  Η A. Γκερέκου εγκαινιάζει το #AgapiMouGrecia - Αρμονία μεταξύ εικονικού και πραγματικού τουρισμού

 83. 30/11 13:18

  7th Athens International Tourism Expo: Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

 84. 30/11 13:14

  Τέλος οι εξοχικές κατοικίες των Βρετανών στην Ευρώπη; Τι αλλάζει με το Brexit

 85. 30/11 12:56

  Μια άγνωστη ιστορία: Το ελληνικό χωριό που ξεγέλασε τους Τούρκους

 86. 30/11 12:54

  Το μικρό εκκλησάκι των Ταξιαρχών και η παράδοση με τον βοσκό που βρήκε την εικόνα

 87. 30/11 12:51

  Δήμος Αθηναίων: Είκοσι οκτώ υπηρεσίες Πολεοδομίας με λίγα κλικ

 88. 30/11 10:58

  Γεγονός το πρώτο ελληνικό rapid test για τον Covid-19

 89. 30/11 10:53

  ΥΠΑ: Νέα παράταση αεροπορικών οδηγιών

 90. 30/11 10:29

  Έρευνα: Προς πώληση 298 ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της χώρας - Πίνακας

 91. 30/11 10:25

  Τι λένε οι τουρίστες για τα δωμάτια των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

 92. 30/11 10:23

  Αφαιρεί τα «αιχμάλωτα» αυγά... από τα ξενοδοχεία της η Meliá Hotels International

 93. 30/11 10:19

  4ετές σχέδιο από την Περιφέρεια: Πώς θα ανακάμψει ο τουρισμός της Κρήτης

 94. 30/11 10:16

  Δήμος Βόνιτσας: Αντιδράσεις για το επικείμενο κλείσιμο καταστημάτων της Εθνικής και της Πειραιώς - Πως επηρεάζει τον τουρισμό

 95. 30/11 10:09

  World Travel Awards 2020: Κορυφαίος Φορέας Τουρισμού παγκοσμίως υπουργείο Τουρισμού - ΕΟΤ

 96. 29/11 13:07

  Καταβολή επιχορηγήσεων για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις

 97. 29/11 13:05

  Νέες εγκρίσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Dolphin Capital στην Τζιά

 98. 29/11 12:58

  Κορωνοϊός-Ιρλανδία: Ο Άγιος Βασίλης θα εξαιρείται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς!

 99. 28/11 11:32

  World Travel Awards 2020 | Κορυφαίο "πράσινο" ξενοδοχειακό συγκρότημα στον κόσμο» το Sani Resort

 100. 28/11 11:30

  Καταβολή επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Χαλκιδική και στην Ζάκυνθο