Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 21η η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό δείκτη του 2024 – Σε επίπεδα 2019 ο παγκόσμιος τουρισμόςΠηγή φωτό: Pexels

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση της παγκόσμιας κατάταξης χωρών του διετή Δείκτη Ανάπτυξης Ταξιδίων και Τουρισμού 2024 (TTDI) που παρουσιάζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και σφυγμομετρεί τους παράγοντες και τις πολιτικές που δίνουν ώθηση για βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη του κλάδου ταξιδιών και τουρισμού, και που με τη σειρά του συμβάλει στην ανάπτυξη μιας χώρας. Ο δείκτης συντάχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Surrey και ανέλυσε τους κλάδους ταξιδιών και τουρισμού σε 119 χώρες.

Η χώρα μας έχει ανέβει 5 θέσεις στην κατάταξη από το 2019, όταν συγκέντρωνε σκορ 2,6% έναντι του 4,52, από άριστα 7, που συγκεντρώνει φέτος, ενώ ανάμεσα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης σημείωσε τον 4ο υψηλότερο δείκτη, μετά την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Οι παράγοντες που σημειώνουν το υψηλότερο σκορ στην Ελλάδα είναι η Υγεία και Υγιεινή (6,34), οι Τουριστικές Υπηρεσίες και Υποδομές (5,95), ετοιμότητα για Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) (5,85) και οι Υποδομές Αερομεταφορών (5,52).

Στον αντίποδα, το χαμηλότερο σκορ συγκέντρωσαν Βιωσιμότητα της Ζήτησης για Ταξίδια και Τουρισμό (3), οι Πολιτιστικοί Πόροι (3,01), οι Φυσικοί Πόροι (3,03), η Ανταγωνιστικότητα Τιμών (3,16) και οι Πόροι που δεν σχετίζονται άμεσα με δραστηριότητες αναψυχής ή ψυχαγωγίας (3,33).

Σε σύγκριση με το μέσο όρο των χωρών της Νότιας Ευρώπης, η Ελλάδα προηγείται κατά κύριο λόγο στην Περιβαλλοντική Αειφορία (5,23 έναντι 4,94 του μέσου όρου), την Υγεία και Υγιεινή (έναντι 5,98 του μέσου όρου) και στις Τουριστικές Υπηρεσίες και τις Υποδομές (5,95 έναντι 5,07) ενώ υπολείπεται στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον (4,47 έναντι 4,64), στην Ασφάλεια (5,30 έναντι 5,88), στην Ανταγωνιστικότητα Τιμών (έναντι 3,66 του μέσου όρου) και στις Πολιτιστικές Πηγές (3,01 έναντι 3,90 του μέσου όρου).

Στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων οικονομιών για το 2024 βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Αυστραλία. Το 2023, η Μ. Ανατολή είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης διεθνών τουριστικών αφίξεων (20% επάνω από τα επίπεδα 2019), ενώ η Ευρώπη, η Αφρική και η Αμερική είχαν ισχυρή ανάκαμψη που κυμάνθηκε στο 90%.

Σε προπανδημικά επίπεδα οι αφίξεις το 2024

Σύμφωνα με τον Δείκτη TTDI του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις και η συμβολή του κλάδου των ταξιδιών και τουρισμού στο παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να επιστρέψει σε προπανδημικά επίπεδα αυτή τη χρονιά, με βοηθητικούς παράγοντες την άρση των περιορισμών που σχετίζονται με τα ταξίδια και την ισχυρή επαναφορά της ζήτησης.

Χάρη στη σημαντική ενίσχυση της ζήτησης σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία συμπίπτει με περισσότερες διαθέσιμες πτήσεις, μεγαλύτερη διεθνή κινητικότητα και αυξημένο ενδιαφέρον και επενδύσεις σε φυσικές και πολιτιστικές ατραξιόν, η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία αναμένεται να ανακάμψει από την πανδημία και να ξεπεράσει ακόμη και τα προπανδημικά επίπεδα.

Ωστόσο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επισημαίνει ότι η παγκόσμια ανάκαμψη έχει μεικτή εικόνα. Ενώ 71 από τις 119 οικονομίες που αξιολογήθηκαν αύξησαν τις βαθμολογίες τους στον τουρισμό από το 2019, η μέση βαθμολογία του δείκτη είναι ανεβασμένη μόλις κατά 0,7% έναντι του επιπέδου της προπανδημικής περιόδου.

Παρότι ο κλάδος έχει ξεπεράσει το σοκ της παγκόσμιας υγεινομικής κρίσης, συνεχίζει να αντιμετωπίζει άλλες εξωτερικές προκλήσεις, από τους αυξανόμενους μακροοικονομικούς, γεωπολιτικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους, έως τον αυξημένο έλεγχο των πρακτικών βιωσιμότητας και τον αντίκτυπο των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, όπως τα δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη. Επιπλέον, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού συνεχίζονται και η χωρητικότητα των αερομεταφορών, οι επενδύσεις κεφαλαίου, η παραγωγικότητα και άλλοι παράγοντες προσφοράς του κλάδου δεν συμβαδίζουν με την αύξηση της ζήτησης. Αυτή η ανισορροπία, που επιδεινώθηκε από τον παγκόσμιο πληθωρισμό, έχει οδηγήσει σε αύξηση τιμών και σε προβλήματα σε επίπεδο υπηρεσιών.

Από τις 30 χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία στο δείκτη του 2024, οι 26 είναι οικονομίες υψηλού εισοδήματος, οι 19 εδρεύουν στην Ευρώπη, οι επτά είναι στην Ασία-Ειρηνικό, οι τρεις στην Αμερική και μία (τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) στη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Βόρειας Αφρικής (MENA). Οι 10 κορυφαίες χώρες στον δείκτη του 2024 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Αυστραλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ιταλία και η Ελβετία.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι οικονομίες υψηλού εισοδήματος συνεχίζουν γενικά να έχουν πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των ταξιδιών και του τουρισμού. Σε αυτό βοηθούν το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι δυναμικές αγορές εργασίας, οι ανοιχτές ταξιδιωτικές πολιτικές, οι ισχυρές υποδομές μεταφορών και τουρισμού και τα καλώς ανεπτυγμένα φυσικά, πολιτιστικά και μη αξιοθέατα.

Ωστόσο, οι αναπτυσσόμενες χώρες καταγράφουν μεγάλη βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Από τις οικονομίες ανώτερου μεσαίου εισοδήματος, η Κίνα έχει εδραιώσει την κατάταξή της στην πρώτη 10άδα. Σημαντικοί αναδυόμενοι ταξιδιωτικοί και τουριστικοί προορισμοί (Ινδονησία, Βραζιλία και Τουρκία) βρίσκονται επίσης στο πρώτο τεταρτημόριο της κατάταξης. Γενικότερα, οι οικονομίες χαμηλού έως ανώτερου μεσαίου εισοδήματος αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% των χωρών που έχουν βελτιώσει τα αποτελέσματά τους από το 2019, ενώ η περιοχή ΜΕΝΑ και η υποσαχάρια Αφρική είναι από τις πιο «βελτιωμένες» περιοχές. Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι οι μοναδικές οικονομίες υψηλού εισοδήματος που κατατάσσονται στις 10 πιο βελτιωμένες οικονομίες από το 2019 μέχρι σήμερα.

Παρά τη μεγάλη αυτή πρόοδο, ο δείκτης TTDI προειδοποιεί ότι απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για να καλυφθούν τα κενά στις ευνοϊκές συνθήκες και στο μερίδιο αγοράς μεταξύ αναπτυσσόμενων και υψηλού εισοδήματος χωρών. Μια πιθανή οδός για να επιτευχθεί αυτό θα ήταν η βιώσιμη μόχλευση των φυσικών και πολιτιστικών αγαθών – τα οποία συσχετίζονται λιγότερο με το επίπεδο εισοδήματος της χώρας από άλλους παράγοντες – που μπορεί να προσφέρει στις αναπτυσσόμενες οικονομίες μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη με γνώμονα τον τουρισμό.

Οι κίνδυνοι

Σύμφωνα με την Έκθεση Global Risks Report 2024 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού αντιμετωπίζει κινδύνους, όπως είναι η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι οικονομικές διακυμάνσεις, ο πληθωρισμός και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η εξισορρόπηση της ανάπτυξης με τη βιωσιμότητα παραμένει επίσης σημαντικό πρόβλημα, λόγω της υψηλής εποχικότητας, του υπερπληθυσμού και της πιθανής επιστροφής στα προπανδημικά επίπεδα εκπομπών.

Η έκθεση αναλύει επίσης τις επίμονες ανησυχίες σχετικά με την ισότητα και την συμπερίληψη. Ενώ ο τουριστικός τομέας αποτελεί σημαντική πηγή σχετικά υψηλόμισθων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες, η ισότητα των φύλων παραμένει μείζον ζήτημα για περιοχές όπως η ΜΕΝΑ και η Νότια Ασία.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, ο κλάδος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπισή τους. Για να επιτευχθεί αυτό, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα σε ενέργειες όπως η μόχλευση του τουρισμού για τις προσπάθειες προστασίας της φύσης, η επένδυση σε ειδικευμένο, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτικό εργατικό δυναμικό, η στρατηγική διαχείριση της συμπεριφοράς των επισκεπτών και της ανάπτυξης υποδομών, η ενθάρρυνση πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ επισκεπτών και τοπικών κοινοτήτων και η χρήση του τομέα για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, μεταξύ άλλων πολιτικών.

Εάν γίνει στρατηγική διαχείρισή του, ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού – ο οποίος ιστορικά αντιπροσώπευε το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ και της απασχόλησης – έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί ως βασικός συντελεστής στην ευημερία των κοινοτήτων παγκοσμίως.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 15/06 12:02

  Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών

 2. 14/06 16:47

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Κρυπτόγαμα του Μιχάλη Αλμπάτη | 17 & 18 Ιουνίου - Πειραιώς 260

 3. 14/06 14:50

  Περιορισμοί στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2025

 4. 14/06 14:16

  Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι σήμερα κλειστοί

 5. 14/06 14:16

  Υπ. Τουρισμού | Σε διαβούλευση σ/ν με ρυθμίσεις για πολεοδομικά, αδειοδοτήσεις, ειδικές μορφές, ξεναγούς, κ.ά.

 6. 14/06 14:10

  4.000 πτήσεις από το Ην. Βασίλειο στην Ελλάδα τον Ιούνιο

 7. 14/06 13:56

  Γερμανία: Είναι έτοιμες οι αεροπορικές για το καλοκαίρι

 8. 14/06 13:46

  Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, με αλλαγές στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας, Γεωργίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής

 9. 14/06 12:47

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιουνίου

 10. 14/06 12:37

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | EXIT ABOVE – After the tempest

 11. 14/06 11:48

  Πτώχευση FTI: Φόβοι των τουρ οπερέιτορ για αμαύρωση της φήμης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

 12. 14/06 11:13

  Αμερικανικός τουρισμός 2024: Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις που διαμορφώνονται στα ταξίδια

 13. 14/06 10:52

  Ι. Χατζής: Συνάντηση με νέους ξενοδόχους για το μέλλον της φιλοξενίας

 14. 14/06 07:32

  Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 15. 14/06 07:15

  Πρώτο Αμοργιανό Φεστιβάλ

 16. 14/06 06:28

  Προώθηση της Αττικής ως προορισμός κρουαζιέρας στην Αυστρία

 17. 14/06 06:25

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Συζητούνται οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για δύο ξενοδοχεία

 18. 14/06 06:17

  Εκδήλωση Σαμπαλιώτικα Μπλουγούρια στην Καρδίτσα

 19. 14/06 00:54

  ΣΕΤΕ | Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, ξεχωριστές εμπειρίες

 20. 13/06 20:44

  ΣΕΤΕ | Κ. Μητσοτάκης: Εργαζόμενοι στον τουρισμό καλά αμειβόμενοι- τοπικά πολεοδομικά σχέδια- Αirbnb | η τοποθέτηση Παράσχη

 21. 13/06 17:14

  Τρεις προσφορές για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

 22. 13/06 16:27

  Η Ελλάδα δεν έχει υπερτουρισμό | Χρειαζόμαστε μαζικές επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές

 23. 13/06 16:23

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ | Rabih Mroué - Looking for a Missing Employee / Ένας υπάλληλος αγνοείται | Πειραιώς 260 - 17 & 18 Ιουνίου

 24. 13/06 16:10

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Rabih Mroué - Looking for a Missing Employee

 25. 13/06 15:40

  Πτώση της ζήτησης και των κρατήσεων στη Μύκονο το 2024 - Ανάλυση της Panadvert

 26. 13/06 15:38

  Premier Inn: 2 στους 5 Βρετανούς τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό διακοπών

 27. 13/06 15:11

  Αυτές είναι οι αεροπορικές εταιρίες με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις

 28. 13/06 14:01

  Συνήγορος του Πολίτη: Σοβαροί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από τον τουρισμό – Καμπανάκι για επείγουσες μεταρρυθμίσεις

 29. 13/06 13:15

  Ποσειδώνια 2024: Ρεκόρ συμμετοχών με 2.038 εκθέτες από 81 χώρες

 30. 13/06 12:43

  Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | Όχι σε νέες επιβαρύνσεις στα ξενοδοχεία- 5,1 δισ. ευρώ τουριστικές επενδύσεις το 2023

 31. 13/06 11:47

  WTTC | Τουρκικός τουρισμός: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023- αισιόδοξες προοπτικές για την επόμενη 10ετία

 32. 13/06 11:43

  Μνημόνιο συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

 33. 13/06 11:10

  2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου στο Ηράκλειο

 34. 13/06 10:39

  Διακοπή λειτουργίας όλων των Αρχαιολογικών Χώρων ενιαίου εισιτηρίου Αθηνών

 35. 13/06 10:37

  Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τη δήμαρχο Σπετσών

 36. 13/06 10:30

  Aκρόπολη | Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος και σήμερα το μεσημέρι (12.00 - 17.00) - Μετά τις 17.00 όσοι έχουν εισιτήρια

 37. 13/06 10:10

  Βόμβα για τον ελληνικό τουρισμό | Γιατί tour operators απείλησαν να αποσύρουν τουρίστες από περιοχή της Ρόδου

 38. 13/06 10:03

  Εγκρίθηκε η σύσταση του κοινωφελούς ιδρύματος Σπύρου και Ελιάνας Κοκοτού

 39. 13/06 07:53

  Δήμος Λεβαδέων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 40. 13/06 07:49

  Καραγκούνικες γεύσεις στην Κυψέλη Καρδίτσας

 41. 13/06 07:47

  Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών 2024 στη Λέρο

 42. 13/06 07:43

  Πέμπτο Μαστίχαθλον στη Χίο

 43. 13/06 07:00

  Φιλοξενία Ιταλού δημοσιογράφου στη Σίφνο

 44. 12/06 18:35

  Αυτές είναι οι 19 νέες εγγραφές στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

 45. 12/06 18:08

  Η TUI λανσάρει τη νέα ξενοδοχειακή μάρκα "The Mora" | Χαλαρή πολυτέλεια: «Όλα μπορούν, τίποτα δεν πρέπει»

 46. 12/06 16:02

  O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero

 47. 12/06 14:45

  Institute of Travel & Tourism 2024: Στην Ελλάδα και την Χαλκιδική το κορυφαίο βρετανικό τουριστικό συνέδριο

 48. 12/06 14:13

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ | Emanuel Ax – Λεωνίδας Καβάκος – Yo-Yo Ma | 15 Ιουνίου Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 49. 12/06 13:45

  Η Greek Meetings Alliance στην IMEX 2024 της Φρανκφούρτης | Κορυφαίος συνεδριακός προορισμός η Ελλάδα

 50. 12/06 13:33

  Ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμού κρουαζιέρας στην Αυστριακή αγορά

 51. 12/06 13:32

  Η Χαλκιδική «μάγεψε» τους 270 συμμετέχοντες στο συνέδριο του Institute of Travel & Tourism (IT

 52. 12/06 13:25

  King Jason Zante | Ένα ξενοδοχείο - "πλωτή όαση" ανοίγει η Louis Hotels στη Ζάκυνθο

 53. 12/06 12:48

  Προς διμερή συμφωνία με τις Φιλιππίνες μέχρι τις αρχές του 2025 για εργαζόμενους στον τουρισμό

 54. 12/06 12:35

  Τουρισμός: Ποιες ευρωπαϊκές αγορές πραγματοποίησαν τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές δαπάνες το 2023 - Οι κορυφαίοι προορισμοί

 55. 12/06 12:00

  Νέο ξενοδοχείο στο Κουφονήσι από SWOT Hospitality και Intracom Holdings

 56. 12/06 11:39

  Κοινωνικός τουρισμός | 16.000 έκαναν διακοπές το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου με voucher της ΔΥΠΑ

 57. 12/06 11:26

  Η Τουρκία στηρίζει την Ελλάδα για την επιστροφή των Μαρμάρων

 58. 12/06 10:53

  Μοναδικά supercars «πλημμυρίζουν» την Αθήνα στις 14 Ιουνίου -Έκθεση στο Ζάππειο

 59. 12/06 10:12

  ΥΠΠΟ | Κλειστός σήμερα το μεσημέρι ο αρχαιολογικός χώρος Ακροπόλεως - τι θα γίνει με όσους έχουν εισιτήριο

 60. 12/06 09:51

  Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης | Διευρυμένο Συμβούλιο στο Ρέθυμνο

 61. 12/06 07:21

  ‘Αρωμα Χίου στην «καρδιά» της Αθήνας

 62. 12/06 07:17

  Σαντορίνη- Θηρασιά | Η νέα απόφαση για την αποφυγή έκθεσης σε κατολισθητικό κίνδυνο

 63. 12/06 07:15

  Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Europride 2024 Θεσσαλονίκη

 64. 12/06 07:10

  Παραδοσιακή Στράτα 2024 στα Χανιά

 65. 11/06 22:23

  Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 66. 11/06 18:29

  ΑΑΔΕ | Χιλιάδες ευρώ και δολάρια κατασχέθηκαν από επιβάτες στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

 67. 11/06 18:17

  Η παρέμβαση Κεφαλογιάννη στη σύνοδο του UN Tourism

 68. 11/06 18:16

  Κοινωνικός τουρισμός: Πάνω από 535.000 αιτήσεις για 900.000 voucher – Ανοικτή η πλατφόρμα για παρόχους

 69. 11/06 18:14

  SKY express | Στρατηγικές συμμαχίες με 18 κορυφαίους αερομεταφορείς

 70. 11/06 18:03

  Στην εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ τα ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ έναντι 40 εκατ. ευρώ

 71. 11/06 15:38

  Περιφέρεια Κρήτης: Φιλοξενία Γερμανών τουριστικών πρακτόρων και blogger από τη Βραζιλία

 72. 11/06 15:27

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Aυτό το Σαββατοκύριακο στην Πειραιώς 260: Hip hop battles - Βαλέρια Δημητριάδου - Γιάννης Σκουρλέτης

 73. 11/06 15:22

  Aκρόπολη | Κλειστός ο Αρχαιολογικός Χώρος από τις 12:00 έως τις 17:00 τις επόμενες ημέρες

 74. 11/06 14:52

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Παράσταση "Ενενήντα" της Βαλέριας Δημητριάδου

 75. 11/06 14:49

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Τραγούδια του ελληνικού λαού – Drag ορατόριο

 76. 11/06 14:46

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: AEF Urban Dance Contest στις 15 & 16 Ιουνίου

 77. 11/06 14:35

  Τουρισμός: Το 80% των Ευρωπαίων θα ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι – Η "παρακμή" των Workations

 78. 11/06 13:16

  FedHATTA: "Six  Women in Greek Tragedy" – Μια παράσταση κάτω από την Ακρόπολη, στα Αγγλικά!

 79. 11/06 12:59

  Booking.com: Το 60% των ταξιδιωτών LGBTQ+ έχουν βιώσει διακρίσεις στα ταξίδια – Πώς επιλέγουν διακοπές

 80. 11/06 12:09

  ΗΠΑ | Η πλειονότητα των ξενοδοχείων δεν βρίσκει προσωπικό- ελλείψεις στην καθαριότητα στο 50%

 81. 11/06 11:56

  Πτώχευση FTI: Ελεγχόμενη η κατάσταση στον Τουρκικό τουρισμό - Πώς θα αντιμετωπιστούν οι απώλειες

 82. 11/06 11:27

  ΥΠΑ: Σε επιχειρησιακή εφαρμογή οι διαδικασίες πλοήγησης αεροσκαφών μέσω Δορυφόρων

 83. 11/06 11:11

  Travel+Leisure: 2 Ελληνικά ξενοδοχεία στα πιο προσιτά all in για το 2024

 84. 11/06 10:43

  Πτώχευση FTI | Με εταιρία της οικογένειας Ρίζου συνεχίζουν τα ξενοδοχεία της Meeting point στην Κέρκυρα

 85. 11/06 10:11

  Αρμένιοι τουριστικοί πράκτορες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τις πτήσεις της AEGEAN

 86. 11/06 09:46

  Πτώχευση FTI | Έφοδος δικαστικών επιμελητών σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα για ανεξόφλητα εμπορεύματα

 87. 11/06 07:21

  Δήμος Κομοτηνής: Δημοπρασία για τη μίσθωση 6 bungalows στην Τουριστική Ακτή Φαναρίου

 88. 11/06 07:16

  Εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα

 89. 11/06 07:14

  Η λειτουργία του Συμβουλίου Οινοτουρισμού και η διασύνδεσή του με τους φορείς

 90. 11/06 07:12

  Δήμος Χίου: Τεχνικός Σύμβουλος για τη βελτίωση των τουριστικών δομών του

 91. 11/06 07:08

  Δράμα | Μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

 92. 10/06 16:49

  Ταξίδι εξοικείωσης ΕΟΤ-Δήμου Σύρου: Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων γοητεύει Τούρκους influencers

 93. 10/06 16:45

  mAiGreece: Διαθέσιμος από σήμερα ο Ψηφιακός Βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης για τις διακοπές στην Ελλάδα

 94. 10/06 16:24

  Πτώχευση FTI: Βέλη του Γερμανικού Ταμείου DRSF κατά ξενοδόχων που ζήτησαν χρήματα από τους ταξιδιώτες

 95. 10/06 14:30

  Πάνω από 12.000 εγγραφές και 5.000 συνεντεύξεις σε τουρισμό και εστίαση μέσω του JOBmatch της ΔΥΠΑ

 96. 10/06 14:10

  Αυτά είναι τα τρία κορυφαία Ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των Γάλλων ταξιδιωτών

 97. 10/06 13:28

  Νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης το Μάιο για το αεροδρόμιο Σητείας

 98. 10/06 13:24

  CV Villas | Η Λευκάδα ο πιο «καυτός» προορισμός για γαμήλιο ταξίδι στην Ευρώπη το 2024 - Άλλα 6 Ελληνικά νησιά στο Top 20

 99. 10/06 12:58

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Με δυο σπουδαίες διεθνείς παραστάσεις θεάτρου και χορού συνεχίζεται δυναμικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Πειραιώς 260!

 100. 10/06 12:32

  Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία στα Ελληνικά νησιά για το 2024