Συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου: Οι 3 αποφάσεις, που "θα επαναφέρουν το χαλί κάτω από τα πόδια της ξενοδοχίας"

Συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου: Οι 3 αποφάσεις, που "θα επαναφέρουν το χαλί κάτω από τα πόδια της ξενοδοχίας"

Με το συμπέρασμα ότι ο κλάδος της ξενοδοχίας στη Ρόδο ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην πρόκληση της πολύ δύσκολης φετινής τουριστικής περιόδου και με την καθολική διαπίστωση ότι απαιτείται η λήψη σειράς μέτρων για να διασφαλιστεί η καλή θέση της Ελλάδας στον πολύ έντονο ανταγωνισμό που αναμένεται στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία της επόμενης σεζόν, ολοκληρώθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου.

Από τις τοποθετήσεις των μελών και των εκπροσώπων φορέων διαπιστώθηκε ότι στα ξενοδοχεία της Ρόδου έγινε απόλυτη προσαρμογή σε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες διατηρήθηκαν υψηλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της φιλοξενίας, επιτυγχάνοντας χωρίς προβλήματα να υποδεχθούν 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες και μέσα σε καθεστώς εργασιακής ειρήνης να προσφέρουν δουλειά σε 25.600 εποχικά απασχολούμενους,

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας, με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών του τουρισμού και εκπροσώπων φορέων της Δωδεκανήσου.

Στη διάρκειά της, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, τόνισε ότι «το μεγάλο μας ζητούμενο ήταν να σταθούμε όρθιοι μετά από δύο σεζόν σοβαρής κρίσης. Όλο αυτό το διάστημα δοκιμάστηκαν οι σχέσεις μας με τους πάντες και κυρίως με τους πελάτες μας. Με τη δουλειά μας και με την άψογη συνεργασία που είχαμε τόσο μεταξύ μας, όσο και με όλους φορείς του τόπου μας καταφέραμε να διασφαλίσουμε το χαμόγελο των πελατών μας. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, με μεγάλο χορηγό τον Έλληνα ξενοδόχο, που χρειάστηκε να βάλει ‘πλάτη’ ώστε να ληφθούν και να υλοποιηθούν δύσκολες αποφάσεις».

Η πιο μεγάλη πρόκληση από εκείνες που έρχονται, όπως παρουσιάσθηκε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, είναι η λήψη σειράς αποφάσεων από την πολιτεία οι οποίες «θα επαναφέρουν το χαλί κάτω από τα πόδια της ξενοδοχίας και γενικότερα της ελληνικής, τουριστικής βιομηχανίας».

Τα αιτήματα

Προς την κατεύθυνση αυτή οι ζητούμενες αποφάσεις από το κράτος, όπως αναλύθηκαν εκ μέρους της Ε.Ξ.Ρ από τον κ. Μανώλη Μαρκόπουλο, είναι οι ακόλουθες:

- Μείωση του ΦΠΑ της φιλοξενίας στο κατώτατο επίπεδο, ώστε τα ξενοδοχεία της Ελλάδας να αντέξουν στο σκληρό ανταγωνισμό που αναμένεται στην επόμενη σεζόν.

- Μείωση του εργατικού κόστους, με διατήρηση και στο επόμενο έτος των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών, διότι και οι ξενοδόχοι προχώρησαν σε υπογραφή σύμβασης εργασίας με αυξήσεις μισθών.

- Μείωση του τιμολογίου ηλεκτρισμού σε επίπεδα που ισχύει για το βιομηχανικό τιμολόγιο.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, μέντορας του Ροδιακού και κατ’ επέκταση του Ελληνικού τουρισμού κ. Βασίλης Μηναΐδης, λαμβάνοντας το λόγο κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν κουράγιο διότι «όλα όσα συμβαίνουν μας διδάσκουν ότι στον τουρισμό δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις, σκεφτείτε τη χρεωκοπία του Thomas Cook, όπως και το πόσο καλή φαινόταν στην αρχή η σεζόν του 2020, για την οποία στη συνέχεια χρειάστηκε να επιστρέψουμε ακόμα και τις προκαταβολές που είχαμε πάρει». Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι «οι συνεχιστές στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου είναι αντάξιοι των παλιών».

Παρών στη Γενική Συνέλευση, μέσω διαδικτύου, ήταν ο νέος Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υποσχέθηκε να συμπαραταχθεί με τους φορείς του τουρισμού και με ομαδικό πνεύμα, όπως στο μπάσκετ, να πιέσει τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να ληφθούν όλες οι αποφάσεις που θα είναι χρήσιμες για να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν στην 01η Απριλίου 2022. Μάλιστα, ο Υπουργός Τουρισμού, απολογήθηκε για την τελευταίας στιγμής ακύρωση της συμμετοχής του στη Συνέλευση και δεσμεύθηκε να επισκεφθεί τη Ρόδο άμεσα, ώστε να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Στο ίδιο, ομαδικό πνεύμα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, κ. Βασίλης Υψηλάντης και κα Μίκα Ιατρίδη στις ομιλίες τους αναγνώρισαν ότι το νέο αίμα της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου εξελίσσει και διανθίζει το έργο των πρωτεργατών του ελληνικού τουρισμού και δήλωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί στην ανάγκη να ληφθούν οι κατάλληλες κυβερνητικές αποφάσεις που θα βοηθήσουν τη χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική στον τουρισμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας ως πρώην Υφυπουργός Τουρισμού, παραδέχθηκε δημοσίως ότι, «το Υπουργείο Τουρισμού παραμένει μέχρι σήμερα θεσμικά ανοχύρωτο».

Βαρύνουσας σημασίας ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου Ροδίων κ. Αντώνη Καμπουράκη, που παρομοίασε το τουριστικό προϊόν μ’ ένα δέντρο, του οποίου οι καρποί τρέφουν όλη την κοινωνία. «Στη φετινή τουριστική περίοδο κερδίσαμε ως Ρόδος μια σπουδαία νίκη και πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να πιστεύει ότι τα καταφέραμε πηγαίνοντας με τον αυτόματο πιλότο. Η επιτυχία μας ήταν ένα ομαδικό αποτέλεσμα, επειδή συνεργαστήκαμε όλοι μαζί.  Το μάθημα που μας δίδαξε αυτή η νίκη είναι ότι ο τουρισμός είναι το δέντρο που με τους καρπούς του θρέφει όλους μας, γι’ αυτό και όλοι οφείλουμε να ποτίζουμε αυτό το δέντρο, χωρίς μεταξύ μας διχόνοια. Έρχεται, όμως, ένας σκληρός διεθνής ανταγωνισμός, με πολλές προκλήσεις που επικεντρώνονται στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Οι νέοι μέχρι 35 ετών επιλέγουν πια προορισμούς με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ζητούμενό μας είναι να κάνουμε το νησί ένα έναν παγκόσμιο ‘πράσινο’ προορισμό».

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Χρυσοχοΐδη, ο οποίος προέβλεψε ότι «στα χρόνια που έρχονται το κόστος της ενέργειας θα αυξηθεί και μοιραία, θα μετακυλήσει και στο τουριστικό προϊόν. Αυτό σημαίνει πως από τώρα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις, τόσο για τη διασφάλιση της ενέργειας, όσο και για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς μας».

Για τη νέα γνώση που έφερε η πανδημία, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου εξηγώντας πως «αποδείχθηκε το σφάλμα όλων εκείνων που όλα τα προηγούμενα χρόνια κατέτασσαν την συνεισφορά του τουρισμού στο 20% του ΑΕΠ και τελικά, μόνο με μια χρονιά χωρίς τη μεγάλη αυτή βιομηχανία, χρειάστηκε να υποστηριχθεί σχεδόν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία». Τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μιχαλάκης τόνισαν την ανάγκη λήψης γενναίων κυβερνητικών αποφάσεων για την ενίσχυση της επόμενης τουριστικής περιόδου, διότι από του χρόνου θα λειτουργήσουν όλες οι ανταγωνίστριες τουριστικές περιοχές.

Το μεγάλο θέμα του εξειδικευμένου ξενοδοχειακού προσωπικού ανέλυσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Ματσίγκος, τονίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης, όσο και εφαρμογής πολιτικών που θα οδηγήσουν ξανά τη σεζόν σε 9μηνης διάρκειας, καθιστώντας την έτσι ελκυστική στην αγορά εργασίας.

Το λόγο πήραν επίσης ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Ζωγραφίδης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ενώ επιστολές με το χαιρετισμό τους απέστειλαν ο βουλευτής κος Γιάννης Παππάς, ο βουλευτής κος Νεκτάριος Σαντορινιός καθώς και ο πρώην Υπουργός Τουρισμού κος Γιώργος Νικητιάδης.

Προσκεκλημένοι στη Συνέλευση και απηύθυναν χαιρετισμό ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κος Γρηγόρης Τάσιος, η Πρόεδρος του ΙΤΕΠ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κα. Κωνσταντίνα Σβύνου, και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων κ.κ. Χαλκιαδάκης, Γιαννούλης και Τσακαλάκης αντίστοιχα.

Της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη και Προήδρευσε η ξενοδόχος κα. Άντα Καραγιάννη, ο οποία και συντόνισε όλες τις ομιλίες και τοποθετήσεις.

Τέλος, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης:

 • Τιμήθηκαν οι ξενοδόχοι που λειτούργησαν τις επιχειρήσεις τους ως ξενοδοχεία καραντίνας κατά της εξάπλωσης του Covid19,
  Παρουσιάσθηκε το νέο website της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου,
 • Ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Μαρκόπουλο η αναπροσαρμογή του τρόπου υπολογισμού των συνδρομών των ξενοδόχων, οι οποίες εφεξής θα υπολογίζονται ανά δωμάτιο κι όχι ανά κλίνη. Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει σε μείωση του ύψους ετήσιας συνδρομής,
 • Αναγνωρίσθηκε η μεγάλη συνεισφορά των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη διαχείριση και την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προς τιμήν τους οι ξενοδόχοι θα προσφέρουν μείωση τιμών 50% στα πακέτα διανυκτέρευσης σε όσους ξενοδοχοϋπαλλήλους θελήσουν να κάνουν διακοπές σε Ρόδο, Κω, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Μάλιστα, για να επισημοποιηθεί η αναγνώριση, υπογράφηκε από τους Προέδρους των πέντε Ενώσεων Ξενοδόχων μνημόνιο συμφωνίας, που θα έχει ισχύ από την 15η Νοεμβρίου έως και την 15η Δεκεμβρίου 2021.
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 17/10 10:09

  Σπάει το φράγμα των πτήσεων στην Ευρώπη η United Airlines

 2. 17/10 09:40

  Αποφάσεις για ανακαίνιση ξενοδοχείου και επανάχρηση ακινήτου ως εστιατόριο στην Κέρκυρα

 3. 17/10 09:35

  EHL-Ecole hôtelière de Lausanne: Aπαντήσεις σε ερωτήματα για σπουδές στο εξωτερικό

 4. 16/10 16:52

  Moυσεία και αρχαιολογικός χώρος Αρχ. Ολυμπίας: Τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας

 5. 16/10 13:24

  Αεροδρόμιο Αθήνας: Συνάντηση Κικίλια - Παράσχη - Κοινή στόχευση για την περίοδο μετά τον COVID 

 6. 16/10 10:40

  Four Seasons: Πράσινη ενέργεια μέσω ηλιακής εγκατάστασης στις Σεϋχέλλες

 7. 16/10 10:15

  Αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Χίο και Σκιάθο

 8. 16/10 09:33

  Facebook και Ray-Ban δημιουργούν τα πρώτα social media γυαλιά ηλίου

 9. 15/10 21:48

  Τουρισμός: Στις 8 Νοεμβρίου «ανοίγουν» οι ΗΠΑ στους εμβολιασμένους Ευρωπαίους

 10. 15/10 15:49

  Γ. Βερνίκος: Δημοκρατία και ανάπτυξη σε δύσκολους καιρούς

 11. 15/10 15:48

  Αυτά είναι τα ασφαλέστερα και πιο φιλικά στο περιβάλλον κρουαζιερόπλοια

 12. 15/10 15:04

  Προβολή της Κρήτης στη γερμανική και τη βελγική τουριστική αγορά

 13. 15/10 14:08

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τιμολόγηση των PCR και rapid tests στην ελληνική αγορά

 14. 15/10 14:04

  Βρετανικός τουρισμός: Τέλος τα PCR για εμβολιασμένους – «Πιο ελκυστικά τα διεθνή ταξίδια»

 15. 15/10 13:49

  Τουρκικός τουρισμός: 16 εκατ. διεθνείς τουρίστες το οκτάμηνο

 16. 15/10 13:46

  ΥΠΑ: Νέα παράταση notam πτήσεων εξωτερικού έως τις 22 Οκτωβρίου

 17. 15/10 13:29

  Άντζελα Γκερέκου: Ο ελληνικός τουρισμός επανασχεδιάζεται σύμφωνα με τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη

 18. 15/10 13:18

  Βαλεαρίδες: Πώς το τουριστικό βάουτσερ επανέφερε στη ζωή τα τουριστικά γραφεία

 19. 15/10 12:10

  Ο Δήμος Χερσονήσου στην έκθεση IFTM στο Παρίσι

 20. 15/10 11:15

  Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Διαγωνισμός για μίσθωση δωματίων έως τις 30 Ιουνίου 2022

 21. 15/10 11:05

  Γερμανία: Εκτιμήσεις για προβλήματα στις παραδόσεις προϊόντων και αυξήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων

 22. 15/10 10:35

  Ισπανία: Mηνιαία συνδρομή 250 ευρώ για την πληρωμή ενοικίου σε νέους 18 έως 35 ετών

 23. 15/10 10:22

  Κίνδυνος για τυφώνες σε Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία

 24. 15/10 10:20

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Kάρπαθο και Πήλιο

 25. 15/10 10:09

  Θα «πετάξει» η γερμανική οικονομία το 2022

 26. 15/10 09:17

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία σε Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης

 27. 14/10 19:34

  Marketing Greece: Hiking στον Αίνο

 28. 14/10 18:41

  Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Εξόρμηση σε Ελλάδα και εξωτερικό για ενίσχυση του τουρισμού

 29. 14/10 17:55

  Η Aegean αυξάνει τη συμμετοχή της στη ρουμανική Animawings

 30. 14/10 17:19

  Aegean | Επανεκκίνηση των απευθείας πτήσεων από Θεσσαλονίκη προς Μιλάνο και Ρώμη

 31. 14/10 15:43

  Γρ. Τάσιος | Γενική Συνέλευση ΠΟΞ: Ο αγώνας επιβίωσης των ξενοδοχείων δεν έχει τελειώσει

 32. 14/10 14:57

  Τέλος εποχής για την Alitalia – Τα προβλήματα και η οριστική κατάρρευση

 33. 14/10 14:04

  FTI: Υβριδικό κόνσεπτ διακοπών με «άνοιγμα» στα ξενοδοχεία πόλης

 34. 14/10 13:42

  320 εκ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη του τουρισμού

 35. 14/10 13:35

  Το πρώτο ξενοδοχείο μηδενικού άνθρακα στον κόσμο – Πώς θα λειτουργεί

 36. 14/10 13:02

  Τουρισμός: Στο 50% του 2019 η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το 9μηνο

 37. 14/10 12:25

  «Global Media Greece: Αποκλειστική Συνεργασία με τη Dyzio για Ελλάδα και Κύπρο»

 38. 14/10 12:20

  Δήμος Αθηναίων: Νέο πάρκο "τσέπης" στον Άγιο Αρτέμιο - Στόχος τα 10 έως το τέλος του έτους

 39. 14/10 12:11

  H Περιφέρεια Αττικής στην 1η Έκθεση BEYOND στη Θεσσαλονίκη 

 40. 14/10 11:56

  Süddeutsche Zeitung | Τουρισμός: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

 41. 14/10 11:27

  Η πανδημία αλλάζει συνήθειες και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο

 42. 14/10 11:18

  ΕΟΤ: Ταξίδια εξοικείωσης προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε Πολωνία και Γερμανία

 43. 14/10 11:15

  ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση ερώτησης για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης των εργαζομένων στον Τουρισμό

 44. 14/10 11:08

  Μ.Κόνσολας: Κλειδί για την νησιωτική και περιφερειακή ανάπτυξη η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων

 45. 14/10 11:06

  Πως “εκμεταλλευόμαστε” τους ΟΤΑ για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων σε ξενοδοχεία και καταλύματα

 46. 14/10 10:30

  Εxpedia: 11 ταξιδιωτικές συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων

 47. 14/10 10:10

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Σκύρο, Κρήτη και Ζάκυνθο

 48. 14/10 09:40

  Αποφάσεις για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρέθυμνο και Πάργα

 49. 14/10 09:40

  Mediterranean College: Last Call -50% για το Μονοετές Bachelor στον Επισιτισμό.

 50. 14/10 09:21

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στα Χανιά

 51. 14/10 09:10

  Εξελίξεις στη μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού από την Λ. Αλεξάνδρας στον Βοτανικό

 52. 13/10 18:08

  Η KLM παρουσίασε τη νέα της μινιατούρα για την 102η επέτειό της: Το θέατρο Tuschinski στο Άμστερνταμ

 53. 13/10 16:40

  Ρώσοι t.o’s: Μαζικός τουρισμός στην Ελλάδα το 2022 – Ανάγκη για απευθείας πτήσεις

 54. 13/10 16:09

  WTTC | Πλήρης ελευθερία στα ταξίδια των εμβολιασμένων Βρετανών

 55. 13/10 15:27

  Πτήσεις: Γιατί το καλό ντύσιμο δεν θα σας δώσει ποτέ δωρεάν αναβάθμιση θέσης - Τι πρέπει να κάνετε

 56. 13/10 15:10

  Αυστρία: Έτσι λειτουργεί η «πληρωμένη» δημοσιογραφία

 57. 13/10 14:51

  UBS | Ορατός ο κίνδυνος φούσκας στις τιμές των κατοικιών παγκοσμίως

 58. 13/10 14:43

  B. Κικίλιας στο ΔΣ του ΞΕΕ: Η δική μου δουλειά είναι να στηριχθούν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου

 59. 13/10 14:38

  Τουρισμός: Οι 5 τάσεις στα ταξίδια που καθόρισε η πανδημία – Οι πλούσιοι διαλέγουν Ελλάδα

 60. 13/10 12:07

  Το 2022 ίσως ο τουρισμός φτάσει στα επίπεδα του 2019 - προβληματισμός για την ενεργειακή κρίση

 61. 13/10 11:42

  InterRail: Δωρεάν ταξίδι στην Ευρώπη για νέους

 62. 13/10 11:10

  Άδειες για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Παγγαίο και Χερσόνησο

 63. 13/10 10:45

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία στη Λέσβο

 64. 13/10 10:10

  Τηλε-εργασία: Πώς εταιρείες προσελκύουν εργαζόμενους να βγουν από το σπίτι 

 65. 13/10 09:40

  Συνεργασία Emirates με HBO Max για premium τηλεοπτικές μεταδόσεις εν πτήσει

 66. 13/10 09:23

  Για να μην απολογούμαστε κάθε χρόνο σε δυσαρεστημένους τουρίστες

 67. 13/10 08:49

  The Hotel Content Company: Το πρώτο εξειδικευμένο brand ανάπτυξης Ξενοδοχειακού Περιεχομένου

 68. 12/10 16:59

  Συμφωνία | Τον Μάρτιο ξεκινά τη σεζόν στην Ελλάδα η TUI – Στο επίκεντρο η Αθήνα

 69. 12/10 14:57

  Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Σε εφαρμογή το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»

 70. 12/10 14:23

  Air France: Τέσσερα βραβεία Skytrax World Airline Awards για το 2021

 71. 12/10 14:17

  Τα πλεονεκτήματα και η μεγάλη ευκαιρία των workations για τον τουρισμό

 72. 12/10 13:41

  Δυναμική παρουσία της Αττικής στην International FrenchTravel Market -Top Resa

 73. 12/10 13:39

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Γαλλίας

 74. 12/10 13:34

  Tο συνέδριο των Γερμανών πρακτόρων στη Μεσσηνία: «Είμαστε το ταξίδι, αναχώρηση για το νέο σήμερα»

 75. 12/10 12:58

  Skyscanner: Χαμηλές τιμές, ευέλικτα εισιτήρια και απευθείας πτήσεις τα ζητούμενα των σύγχρονων ταξιδιωτών

 76. 12/10 12:25

  Από την Alitalia στην ΙΤΑ - Τι δικαιούνται οι κάτοχοι εισιτηρίων

 77. 12/10 12:11

  Πρεμιέρα για το ευρωπαϊκό έργο ECOVINEGOALS: Αγρο-Οικολογική Διαχείριση Αμπελώνων

 78. 12/10 12:08

  Εγκρίσεις για μετατροπές κτιρίων σε τουριστικά καταλύματα στην Κέρκυρα και στον δήμο Παύλου Μελά

 79. 12/10 12:07

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία σε Μήλο και Κίμωλο

 80. 12/10 12:05

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Σκόπελο και Παγγαίο

 81. 12/10 12:03

  Σταδιακή ανάκαμψη της βελγικής οικονομίας

 82. 12/10 11:59

  Η αναγκαιότητα της επέκτασης της Ιόνιας οδού έως την Κακαβιά …με αριθμούς

 83. 12/10 11:57

  Βασίλης Κικίλιας | Οι 4 πυλώνες της τουριστικής πολιτικής

 84. 12/10 11:32

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Πρόσκληση στα ξενοδοχεία Ν.Ηρακλείου σε γενική συνέλευση

 85. 12/10 11:19

  Συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου: Οι 3 αποφάσεις, που "θα επαναφέρουν το χαλί κάτω από τα πόδια της ξενοδοχίας"

 86. 12/10 11:05

  Fam trip ΕΟΤ: Προβολή της «υπαίθριας» Αρκαδίας στην ιταλική αγορά

 87. 12/10 10:47

  Έρχεται “χρυσή” δεκαετία για τον τουρισμό της Κρήτης

 88. 11/10 18:40

  Γερμανικός Τύπος | Όλοι θέλουν …Ελλάδα

 89. 11/10 17:42

  “Αγρο – Οικολογική Διαχείριση Αμπελώνων: Πρακτικές, Δράσεις και Στρατηγικές”

 90. 11/10 17:36

  Η Celestyal Cruises ξεκινά τις κρουαζιέρες στις 14 Μαρτίου - προσθήκη της Θεσσαλονίκης

 91. 11/10 17:07

  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας: Γενική συνέλευση και εκλογές

 92. 11/10 15:46

  63η η Αθήνα στη λίστα με τις 100 πιο ελκυστικές πόλεις για τους digital nomads

 93. 11/10 15:41

  Yπ. Μεταφορών: Το καλοκαίρι του 2022 Πειραιάς-Αεροδρόμιο σε 50 λεπτά

 94. 11/10 14:59

  Όμιλος Andronis: Κατασκευή κατοικιών για τη στέγαση των εργαζομένων στη Σαντορίνη

 95. 11/10 14:56

  Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στη Χαλκιδική από την Jet2Holidays

 96. 11/10 14:54

  Aegean: Επαναφορά αεροπορικών συνδέσεων με τις πρώην Γιουγκοσλαβικές αγορές

 97. 11/10 14:25

  Τουρισμός: Πώς διαμορφώνεται ο ανταγωνισμός στα πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο τον Οκτώβριο – «Ακριβή» η Ελλάδα

 98. 11/10 13:50

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ διεθνή φεστιβάλ του Οκτωβρίου

 99. 11/10 13:45

  20 ερωτήσεις - απαντήσεις για τη μεγάλη ανάπλαση της Πανεπιστημίου | Ποια θα είναι η τελική εικόνα

 100. 11/10 13:42

  Ποδηλατικός τουρισμός: Δημιουργείται Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο του EuroVelo στην Ελλάδα