Εντουάρντο Σανταντέρ: Συνέντευξη στο TN - Εντουάρντο Σανταντέρ (ETC) | Οι κυβερνήσεις να στηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις, με εύκολα δάνεια και ελαφρύνσεις

Α Decrease font Enlarge font
Συνέντευξη στο TN - Εντουάρντο Σανταντέρ (ETC) | Οι κυβερνήσεις να στηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις, με εύκολα δάνεια και ελαφρύνσεις Ο κ. Εντουάρντο Σανταντέρ, εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC)

Συνέντευξη του Εντουάρντο Σανταντέρ, εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών στο Tornos News  

Την ανάγκη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην είναι φειδωλές ως προς την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων στον τουρισμό και να παρατείνουν τα τρέχοντα προγράμματα κρατικών ενισχύσεων που ξεκίνησαν νωρίτερα αυτό το έτος επισημαίνει, μεταξύ άλλων,  ο κ. Εντουάρντο Σανταντέρ, εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC) σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Tornos News και την Σοφία Κοντογιάννη.

Σύμφωνα με τον κ. Σανταντέρ, η τουριστική βιομηχανία χρειάζεται επειγόντως γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα δάνεια, ώστε να ξεπεράσει την έλλειψη ρευστότητας, χρειάζεται επιπλέον φορολογική ανακούφιση, προστασία των εργαζομένων από την ανεργία και την απώλεια εισοδήματος, καθώς και υποστήριξη για τους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών σημειώνει τη σημαντική συμφωνία χρηματοδότησης που έχει επιτευχθεί στην ΕΕ για τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που προκαλούνται από την πανδημία προσθέτοντας ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι ένας από τους κύριους δικαιούχους του προγράμματος και να ενταχθεί στα σχέδια ανάκαμψης όλων των κρατών μελών της ΕΕ.

Παράλληλα, ο κ. Σανταντέρ τάσσεται υπέρ μίας ευρωπαϊκής κοινής προσέγγιση στην επανεκκίνηση του τουρισμού τον επόμενο χρόνο τονίζοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο και μονόδρομος για την ανάκαμψη.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

-Πιστεύετε ότι το 2021 θα είναι εφικτή μία κοινή ευρωπαϊκή στάση για το άνοιγμα του τουρισμού;  

-Ναι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών εκτιμά ότι είναι πράγματι δυνατό για την Ευρώπη να έχει μια κοινή προσέγγιση στην επανεκκίνηση του τουρισμού τον επόμενο χρόνο. Για την ακρίβεια, πιστεύουμε ότι εκτός από απαραίτητο στοιχείο, είναι και μονόδρομος για την ανάκαμψη. Ο Ευρωπαϊκός τουριστικός τομέας δεν μπορεί να έχει την ίδια κατακερματισμένη εικόνα με ασυνεπείς και συνεχώς μεταβαλλόμενες εθνικές προσεγγίσεις και το επόμενο έτος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, υποστηρίζουμε την εντατικοποίηση της συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ως απάντηση σε αυτές τις τεράστιες προκλήσεις που έχει θέσει ο κορωνοϊός στη βιομηχανία, και προτρέπουμε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συντονίσουν καλύτερα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε να βρεθούν έξυπνες λύσεις για τη διευκόλυνση των ταξιδιών, έως ότου διατεθεί το εμβόλιο και αφήσουμε πλέον πίσω μας αυτή την κρίση.

Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε μια νέα σύσταση προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες προκλήσεις που μας έχουν επιβληθεί από τον κορωνοϊό. Η εν λόγω σύσταση περιλαμβάνει δράσεις για τη διευκόλυνση των ταξιδιών, όπως είναι η καθιέρωση ενός Κοινού Εντύπου Ιχνηλάτησης επιβατών, ο συντονισμός των μέτρων καραντίνας και ένα κοινό ευρωπαϊκό πρωτόκολλο όσον αφορά στα τεστ κορωνοϊού. Τώρα εναπόκειται στα κράτη-μέλη της ΕΕ, να έρθουν σε συμφωνία για τα μέτρα αυτά. Ένα κοινό πρωτόκολλο όσον αφορά στα τεστ, θα ελαχιστοποιούσε τη διακοπή και τον κατακερματισμό του συστήματος που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη και θα επέτρεπε με αργά αλλά σταθερά βήματα την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών.

Η συμβουλή η οποία θα συνεχίσουμε να δίνουμε έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επανεκκίνηση των ταξιδιών, πρώτα στην Ευρώπη και εν συνεχεία διεθνώς, είναι η ύπαρξη συντονισμού και εναρμόνισης ανάμεσα στα κράτη-μέλη.

-Υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη λήψη ενιαίων μέτρων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη; 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υστερεί σημαντικών αρμοδιοτήτων όσον αφορά τις πολιτικές που ακολουθούνται στον τουρισμό, η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από τις εθνικές και περιφερειακές αρχές.

Παρόλα αυτά, η ΕΕ ολοκληρώνει επί του παρόντος μια πολύ σημαντική συμφωνία χρηματοδότησης για τη διευκόλυνση της ανάκαμψης, τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που προκαλούνται από την πανδημία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια βιώσιμη ανάκαμψη.

Προκειμένου να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία χρηματοδότησης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναπτύσσουν τα σχέδια ανάκαμψης, όπως περιγράφουν στις εθνικές ατζέντες επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, οι οποίες εναρμονίζονται με τον διπλό στρατηγικό στόχο: Ψηφιοποίηση και βιωσιμότητα. Υποστηρίζουμε ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι ένας από τους κύριους δικαιούχους και ότι πρέπει να ενταχθεί στα σχέδια ανάκαμψης όλων των κρατών μελών της ΕΕ.

Αυτή η διευκόλυνση προσφέρει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για την παροχή υποστήριξης στον τουρισμό και τη διασφάλιση ότι ο τομέας βοηθά στην προώθηση ψηφιακών και «πράσινων» μεταβάσεων, και ως εκ τούτου ενισχύει τόσο την οικονομική, όσο και την κοινωνική αντοχή. Αυτοί οι μηχανισμοί χρηματοδότησης, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις μικρές, τις μικρομεσαίες και τις οικογενειακές επιχειρήσεις του τουρισμού, ώστε να δομήσουν εκ νέου τη δραστηριότητά τους με καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, με σαφή εστίαση στους ανθρώπους: τουρίστες, ντόπιους και εργαζόμενους.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει επίσης να παρατείνουν τα τρέχοντα προγράμματα κρατικών ενισχύσεων που ξεκίνησαν νωρίτερα αυτό το έτος και να μην είναι φειδωλές ως προς την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Η βιομηχανία χρειάζεται επειγόντως γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα δάνεια, ώστε να ξεπεράσει την έλλειψη ρευστότητας, χρειάζεται επιπλέον φορολογική ανακούφιση, προστασία των εργαζομένων από την ανεργία και την απώλεια εισοδήματος, καθώς και υποστήριξη για τους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Πλήρης ανάκαμψη έως το 2024

- Πότε αναμένετε την ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού;

Στην τελευταία μας έκθεση σχετικά με τις τάσεις και τις προοπτικές του ευρωπαϊκού τουρισμού για το τρίτο τρίμηνο του 2020, διαπιστώθηκε νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η επαναφορά των ταξιδιωτικών περιορισμών, έχουν σταματήσει την ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού, με τις διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Ευρώπη να μειώνονται κατά 68% στα μέσα του έτους, σε σχέση με το 2019. Μια πιο ομοιογενής προσέγγιση μεταξύ των κρατών όσον αφορά τις ταξιδιωτικές πολιτικές, τα μέτρα καραντίνας, τις δοκιμές και την ιχνηλάτηση,  καθώς και την ανάπτυξη του εμβολίου και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πρόληψη και θεραπεία, θα αποδειχθούν κρίσιμες για την αποκατάσταση των ταξιδιών.

Η σημασία των εσωτερικών και ενδοευρωπαϊκών ταξιδιών δεν μπορεί να υποτιμηθεί όσον αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσει στην ανάκαμψη του τουριστικού τομέα τους επόμενους μήνες. Οι τελευταίες προβλέψεις δείχνουν μια ταχύτερη ανάκαμψη των εσωτερικών ταξιδιών στην Ευρώπη, τα οποία θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019, έως το 2022. Οι ευρωπαϊκές αφίξεις μικρών αποστάσεων προβλέπεται επίσης να ανακάμψουν γρηγορότερα, έως το 2023, βοηθούμενες από μια ταχύτερη άρση ορισμένων περιορισμών καθώς επίσης και την ύπαρξη μικρότερου κινδύνου σε σύγκριση με τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Πάντως, ο συνολικός όγκος των ταξιδιών αναμένεται να επιστρέψει σε προ- πανδημικά επίπεδα έως το 2024.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 27/01 17:07

  ONOMA Hotel: Άνοιξε το πρώτο smart hotel στην Ελλάδα

 2. 27/01 16:50

  UBS: Επανέρχεται η αισιοδοξία επενδυτών και επιχειρηματιών- επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον Ιούλιο

 3. 27/01 16:21

  ΣΕΤΚΕ: Ταύτιση απόψεων με ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας - Δράση για τον «Τουρισμό Εμπειρίας»

 4. 27/01 16:15

  Τα εμβόλια θα φέρουν σύντομα και πάλι πίσω τα ταξίδια - Πόσο γρήγορα θα επιστρέψουν και τι θα αλλάξει για πάντα;

 5. 27/01 16:13

  Σύγχυση με τις πτήσεις από Αθήνα προς ΗΠΑ μετά την αλλαγή των κανονισμών τεστ της Ολλανδίας

 6. 27/01 15:59

  Θ.Κόντες: -94% η κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2020, εκτιμήσεις για αύξηση 20% φέτος

 7. 27/01 14:59

  Κροατικός τουρισμός: Στο 50% του 2019 οι διανυκτερεύσεις το 2020, στο 60% ο στόχος για φέτος

 8. 27/01 14:34

  Επιστήμονας: Απολύτως απαραίτητα τα ξενοδοχεία καραντίνας για να σταματήσει η διασπορά του μεταλλαγμένου ιού

 9. 27/01 14:24

  Βραβείο HolidayCheck Special Award 2021 στο Neptune Hotels

 10. 27/01 13:35

  Ταϊλάνδη: Πιέσεις να επιτρέπεται η είσοδος εμβολιασμένων ταξιδιωτών χωρίς καραντίνα

 11. 27/01 13:21

  Norwegian: Θα εμβολιαστούν όλα τα μέλη του πληρώματος πριν επιστρέψουν στην εργασία

 12. 27/01 13:14

  Οι Ολλανδοί είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν εάν αυτό απαιτείται για διακοπές στο εξωτερικό

 13. 27/01 12:38

  Η ελληνική πόλη που ο Παυσανίας χαρακτήρισε ως την αρχαιότερη του κόσμου

 14. 27/01 12:37

  Ο εντυπωσιακός καταρράκτης Τρίτωνας στον τόπο που γεννήθηκε η θεά Αθηνά

 15. 27/01 12:30

  Rafa Nadal Tennis Centre στο Sani Resort: hub έμπνευσης, εκπαίδευσης και κορυφαίας αθλητικής εμπειρίας

 16. 27/01 12:10

  Οι αεροπορικές εταιρίες πιέζουν τη Βρετανία να μην «περάσει» το μέτρο των ξενοδοχείων καραντίνας

 17. 27/01 11:46

  Έρχεται έκρηξη στα ταξίδια – Ποιοι θα ταξιδέψουν & θα ξοδέψουν περισσότερα - η νέα τάση για «ταξίδια εκδίκησης»

 18. 27/01 11:06

  Πώς θα δοθεί η κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ στην Aegean Airlines

 19. 27/01 10:41

  Συνεργασία ΞΕΕ - Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας

 20. 27/01 10:29

  Μεγάλη επένδυση στη μαρίνα Βουλιαγμένης: Ελικοδρόμιο, καταστήματα, χώροι αναψυχής και υπόγεια σύνδεση με τον Αστέρα

 21. 27/01 10:28

  Οι Γερμανοί δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό και το γερμανικό έλλειμμα στις υπηρεσίες έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1971

 22. 27/01 10:26

  Νέα συμφωνία για τις ισπανικές αεροπορικές Iberia και Air Europa

 23. 27/01 10:25

  Χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών ανακοίνωσε η Τσεχία

 24. 27/01 10:18

  Κορωνοϊός: Κλειστά σύνορα για όλο το 2021 εξετάζει η Νέα Ζηλανδία

 25. 26/01 18:00

  FVW, το Travel Talk λανσάρει την εικονική έκθεση τουρισμού 11-12 Φεβρουαρίου

 26. 26/01 17:51

  Βραβεία HolidayCheck Special Award στα Atrium Hotels στη Ρόδο

 27. 26/01 16:44

  "Επιτυχημένες πρακτικές προώθησης προορισμών": Δείτε το Webcast την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 16.00

 28. 26/01 16:20

  Νέα Safety Travel Kit

 29. 26/01 15:38

  Νέες υγειονομικές απαιτήσεις στα ταξίδια για Ολλανδία και Γαλλία 

 30. 26/01 15:26

  Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενιαίους κανόνες στις μεταφορές και υποχρεωτικά αρνητικά τεστ πριν από τα ταξίδια

 31. 26/01 14:54

  Η σημαντική συμβολή της Μarketing Greece για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό

 32. 26/01 14:28

  WTTC | Τα ξενοδοχεία καραντίνας θα καταστρέψουν τον τουρισμό και τα ταξίδια όπως τα γνωρίζαμε

 33. 26/01 14:10

  Ryanair: Έως δύο δωρεάν αλλαγές κράτησης για περιορισμένη περίοδο

 34. 26/01 13:40

  Δύο Γερμανοί επιστήμονες προβλέπουν πώς θα είναι τα ταξίδια μετά την πανδημία – "Προνόμιο για λίγους τα ταξίδια"

 35. 26/01 12:48

  ΕΟΤ- Γαλλία: Προβολή του Πηλίου στο Le Figaro Magazine

 36. 26/01 12:46

  ΝΕΤ: Η ανάκαμψη στα ταξίδια απαιτεί άμεσο συντονισμό των χωρών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 37. 26/01 12:26

  Ξενοδοχεία: Δωρεάν τεστ στο Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία

 38. 26/01 12:20

  Ξενοδοχεία: Τι προβλέπει η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

 39. 26/01 12:11

  DW: Δυναμικές οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας

 40. 26/01 11:52

  Η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική ελληνική λίμνη με την καθηλωτική ομορφιά

 41. 26/01 11:51

  Η τοποθεσία της Ελλάδας που έγινε viral μέσα από την επίσημη σελίδα του Instagram

 42. 26/01 11:10

  Website ξενοδοχείων με αξεπέραστη ταχύτητα

 43. 26/01 10:21

  Επιστροφή στην κανονικότητα στα τέλη της άνοιξης, αρχές του καλοκαιριού

 44. 26/01 09:17

  Η πρώτη γάτα θετική στον κορωνοϊό από επαφή με άνθρωπο στη Ν.Κορέα

 45. 26/01 09:16

  Κορωνοϊός: Και η Πορτογαλία υποστηρίζει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια

 46. 26/01 09:14

  ΗΠΑ: Φόβος για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

 47. 26/01 09:13

  Αυστρία: Υποχρεωτικές οι ιατρικές μάσκες στους δημόσιους χώρους

 48. 26/01 09:06

  Σαουδική Αραβία: Mega project με την ίδρυση νέας πόλης και προσέλκυση επενδύσεων ύψους 6 τρισ. δολ.

 49. 26/01 09:03

  Ευρωπαϊκά Αεροδρόμια: 'Εκκληση για αλλαγές στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ για τον κορωνοϊό

 50. 25/01 17:15

  «Εμβόλια κοντά μου» από τη Google Maps

 51. 25/01 16:08

  Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά

 52. 25/01 15:32

  ICAO: Η ενιαία πιστοποίηση τεστ & εμβολίων μπορεί να απελευθερώσει τα ταξίδια

 53. 25/01 15:08

  Ryanair: Απέσυρε διαφημιστική καμπάνια λόγω καταγγελιών για παραπλάνηση

 54. 25/01 14:02

  Nέα δεδομένα στην ταξιδιωτική βιομηχανία φέρνουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού - Κλείνει το αεροδρόμιο του Ισραήλ

 55. 25/01 13:15

  Γερμανία: Απαισιόδοξοι οι καταναλωτές για την άρση των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια μέχρι το Πάσχα

 56. 25/01 13:13

  Επιτάχυνση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιακής μετάβασης το 2021

 57. 25/01 13:03

  Αποκάλυψη ναόσχημου μνημείου στην Παιανία

 58. 25/01 12:56

  Οι Γερμανικές αεροπορικές εταιρίες δεν θα δέχονται επιβάτες με υφασμάτινες μάσκες στις πτήσεις

 59. 25/01 12:40

  Από 28 Ιανουαρίου η δήλωση των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για την αποζημίωση αδείας των εργαζομένων

 60. 25/01 12:15

  Βρετανία: Πιέσεις για ξενοδοχεία καραντίνας – Γιατί «κινδυνεύουν» οι καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών

 61. 25/01 11:49

  Το ελληνικό χωριό που νομίζεις ότι ακουμπά στον ουρανό

 62. 25/01 11:48

  Ο Αιγυπτιακός Φάρος στην Ελλάδα που είναι από τους παλαιότερους στον κόσμο

 63. 25/01 11:45

  Tripadvisor: Οι 5 μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις που θα επικρατήσουν το 2021 - Πώς θα συμπεριφερθούν οι ταξιδιώτες

 64. 25/01 11:20

  Πώς το Μονακό προετοιμάζεται για να «αναστήσει» τον κλάδο MICE

 65. 25/01 10:46

  American Airlines: Καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα από Ν.Υόρκη το καλοκαίρι

 66. 25/01 10:28

  Τ.Ο. Πελοποννήσου: Έντονη διαμαρτυρία για τη δημιουργία Αιολικού Πάρκου στο Μαίναλο

 67. 25/01 10:21

  Εποχή ηλεκτροκίνησης στην Αθήνα - Σε ποιες οδούς χωροθετούνται 25 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

 68. 25/01 10:20

  Τυνησία: Ομοιόμορφοι κανόνες για όλους τους ταξιδιώτες ανεξάρτητα από την προέλευσή τους

 69. 25/01 10:18

  Οι προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας

 70. 25/01 10:12

  Ξεκλειδώνοντας τον κόσμο: Η Σρι Λάνκα ανοίγει τα σύνορα

 71. 25/01 10:10

  Ο ψηφιακός ξεναγός της Βόρειας Μακεδονίας

 72. 25/01 10:06

  ΥΠΑ: Συνεχίζονται οι περιορισμοί στις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού

 73. 24/01 09:19

  Τι είναι το συνθετικό κρέας και ποιες χώρες ερίζουν για να μπει στη ζωή μας

 74. 24/01 09:17

  Η πανδημία αλλάζει τις διατροφικές συνήθειες -Τα 10 πιο δημοφιλή superfoods, που θα κυριαρχήσουν το 2021

 75. 24/01 08:14

  Νομιμοποίηση Ορειβατικού Καταφυγίου στο Πήλιο

 76. 23/01 13:31

  Πανδημίες και κλιματική αλλαγή απειλούν την ανθρωπότητα

 77. 23/01 13:08

  Τo Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή διαδικτυακή συνάντηση

 78. 23/01 13:05

  Tο εντυπωσιακό Ρολόι της Δράμας που όταν το βλέπεις από ψηλά σε αφήνει άφωνο

 79. 23/01 13:00

  Πού βρίσκεται ο μαγευτικός «δρόμος της αγάπης» στην Ελλάδα

 80. 23/01 12:53

  Δανία: Διακοπή πτήσεων από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 81. 23/01 12:51

  Η Γαλλία απαιτεί αρνητικό τεστ κορωνοϊού από ταξιδιώτες της ΕΕ

 82. 23/01 12:42

  Η ΔΟΕ αντικρούει τις φήμες περί ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο

 83. 22/01 23:25

  Ο Επίτιμος Πρόεδρος της MSC Cruises αναλαμβάνει Πρόεδρος της CLIA

 84. 22/01 14:57

  Συνάντηση Yφυπουργού Τουρισμού και Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ

 85. 22/01 14:52

  Η μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της ΕΕ δεν περιλαμβάνει τους χειρότερους παραβάτες

 86. 22/01 14:03

  Ισπανία: Πιέσεις για ταχύτερους εμβολιασμούς – Προειδοποίηση των t.o’s οτι θα στείλουν τους τουρίστες στην Ελλάδα

 87. 22/01 13:53

  Ισπανός πρωθυπουργός: Δεν θα έχουμε διεθνή τουρισμό πριν τα τέλη του καλοκαιριού

 88. 22/01 13:02

  Σπάνια κειμήλια του Πολεμικού Μουσείου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 89. 22/01 12:43

  Στην Αθήνα το πρώτο IAPCO Edge Education Seminar

 90. 22/01 12:32

  Βρετανία: Καθολικό κλείσιμο των συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση

 91. 22/01 12:28

  ΥΠΑ: Χωρίς όριο ταξιδιωτών οι αφίξεις από το Ισραήλ - Παράταση της 7ήμερης καραντίνας στις διεθνείς αφίξεις

 92. 22/01 12:23

  Κύπρος: Πρόσκληση για επιπλέον καταλύματα στο «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού»

 93. 22/01 12:05

  Το ελληνικό μικρό εκκλησάκι με τους πολλούς τρούλους

 94. 22/01 12:04

  Το άγνωστο και καταπράσινο «Μπαρουτάδικο» της Αθήνας

 95. 22/01 11:58

  Λέσβος: Αίτημα για ένταξη των 63 θετικά αξιολογημένων προτάσεων στο πρόγραμμα Leader

 96. 22/01 11:57

  Έρχεται κύμα πτωχεύσεων στην τουριστική αγορά της Γερμανίας

 97. 22/01 11:24

  Η Βρετανία συζητά την ιχνηλάτηση ταξιδιωτών για την τήρηση της καραντίνας

 98. 22/01 10:44

  E.E .| Αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών, ερωτηματικά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 99. 22/01 10:21

  «Όχι» της Άγκελα Μέρκελ σε ταξιδιωτικές διευκολύνσεις μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού

 100. 22/01 10:05

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Παρνασσό και Παναιτώλιο