Έρευνα | «Σέξι» προορισμός η Αθήνα και το 2019, αλλά οι τουρίστες ζητούν καθαριότητα και επαφή με τους ντόπιους

Α Decrease font Enlarge font
Έρευνα | «Σέξι» προορισμός η Αθήνα και το 2019, αλλά οι τουρίστες ζητούν καθαριότητα και επαφή με τους ντόπιους

Με 8,1 στα 10 αξιολογούν τη συνολική εμπειρία τους από την Αθήνα οι διεθνείς επισκέπτες της πόλης, το υψηλότερο «σκορ» της τελευταίας πενταετίας, με δυνατό χαρτί της τον πολιτισμό αλλά με σοβαρή υστέρηση σε θέματα καθαριότητας, όπως αποκάλυψε η 15η Έρευνα Περί Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2019 των ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting, χορηγός της οποίας είναι η εταιρία City Contact.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.450 ατόμων μέσω ερωτηματολογίων, τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2019, και παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μάνου Κόνσολα, αποτυπώνει μια εικόνα υψηλής ικανοποίησης των επισκεπτών της Αθήνας.

Ειδικότερα, το 87% των επισκεπτών δήλωσαν ότι θα ξαναέρχονταν στην Αθήνα και το 96% ότι θα τη σύστηνε ως προορισμό σε άλλους, νιώθωντας ευχαριστημένοι από τη σχέση τιμής-ποιότητας. Μάλιστα, το 80% πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα για να δουν και να κάνουν στην Αθήνα. 

Οι κύριοι λόγοι ικανοποίησης προέρχονται από την πολύ υψηλή αξιολόγηση του πολιτισμού (η Ακρόπολη αποτελεί must αξιοθέατο και το 2018, για πρώτη φορά καταγράφηκαν περισσότεροι από 3 εκατ. επισκέπτες, το Μουσείο της Ακρόπολης είχε 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες), της συμπεριφοράς των ντόπιων και τη διασκέδαση / αναψυχή καθώς και των υποδομών των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των café / bars και των καταστημάτων. Από την άποψη της εμπειρίας, οι τουρίστες έκαναν χρήση του λεωφορείου hop on hop off και μιας από τις πολλές μορφές περιήγησης / ξενάγησης που προσφέρονται.

Ως θετικά σημεία της πόλης ξεχωρίζουν η ασφάλεια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία παρουσιάζουν βελτιωμένη αξιολόγηση σε σύγκριση με το 2018, αλλά αντίθετα, αρνητική εικόνα έχουν οι επισκέπτες της Αθήνας για τα πάρκα και το πράσινο, την ηχορύπανση, τις πλατείες και τα πεζοδρόμια, την ατμοσφαιρική ρύπανση και την καθαριότητα, η οποία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση αξιολόγησης έναντι του 2018.

Ωστόσο ο “βραχνάς” της πόλης παραμένει η καθαριότητα η οποία αξιολογήθηκε με 5,6 στα 10, μακράν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 ετών. 

Εντύπωση προκαλούν διαπιστώσεις, σύμφωνα με τις οποίες παρατηρείται έντονη εποχικότητα στα ξενοδοχεία, κάτι που δεν συνάδει με έναν city break προορισμό που ενδείκνυται για 12μηνο τουρισμό, ενώ καταγράφεται και σημαντική πτώση στα επαγγελματικά ταξίδια λόγω έλλειψης υποδομών. Άλλωστε, τα στοιχεία του Ελ. Βενιζέλος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 παρουσιάζουν αύξηση διεθνών ταξιδιωτών της τάξης του 12%. Η συγκεκριμένη ζήτηση αφορά κυρίως ταξιδιώτες αναψυχής, 87%, εκ των οποίων το 31% μετέβη σε άλλους προορισμούς της Ελλάδας. Μόνο το 13% των κατοίκων εξωτερικού ήρθε στην Αθήνα το 2018 για επαγγελματικούς σκοπούς, με το 19% να μεταβαίνει σε άλλους εγχώριους προορισμούς.

Στα αρνητικά ευρήματα συγκαταλέγεται και η προβολή θεματικών προϊόντων, των νησιών του Αργοσαρωνικού, του αυθεντικού Μαραθωνίου κτλ. καθώς λίγοι γνωρίζουν για την ύπαρξη αυτών.

Συγκεκριμένα, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι γνωστός μόνο στο 24% των επισκεπτών (31% το 2018) και το 61% έχει επισκεφθεί ή γνωρίζει την Αίγινα, την Ύδρα και τον Πόρο, ενώ μόλις το 20% γνωρίζει ή έχει επισκεφθεί τα νησιά Αγκίστρι, Σπέτσες, Κύθηρα, Σαλαμίνα και Αντικύθηρα.

Άλλο σημείο στο οποίο «πάσχει» ο αθηναϊκό τουρισμός είναι ότι οι επισκέπτες δεν συναντούν ντόπιους και δε νιώθουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με τον τρόπο ζωής του τόπου, με εξαίρεση τη γαστρονομία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους Κινέζους και τους Γερμανούς. Πιο κοντά στον πολιτισμό της Αθήνας είναι οι Κύπριοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί.

Η σημαντικότερη αγορά της πόλης σε επίπεδο ταξιδίων αναψυχής είναι οι Αμερικανοί επισκέπτες της, οι οποίοι (8,5) μαζί με τους Καναδούς (8,7) και τους Αυστραλούς (8,2) δηλώνουν την υψηλότερη ικανοποίηση άνω του μέσου όρου στην πόλη (8,1).

Επίσης, οι ίδιες εθνικότητες σημειώνουν και το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος δαπανών στην πόλη ανά άτομο, (Αμερικανοί 135 ευρώ, Αυστραλοί 133 ευρώ και Καναδοί 130 ευρώ), με τη μέση ημερήσια δαπάνη στην Αθήνα να διαμορφώνεται στα 115 ευρώ.

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας: Μείωση πληροτήτων και μικρή αύξηση τιμών

Διαρροές προς τη βραχυχρόνια μίσθωση ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δείχνουν τα στοιχεία αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος». 

Η ψαλίδα που παρατηρείται στις αφίξεις αεροδρομίου και τις αφίξεις αλλοδαπών στα ξενοδοχεία της Αθήνας μεγάλωσε περαιτέρω το 2018 συνεχίζοντας μια πορεία που ξεκίνησε το 2014. 

Την περίοδο 2012-2018, η ζήτηση ταξιδιωτών κατοίκων του εξωτερικού υπερδιπλασιάστηκε από 2,5 εκατ. το 2012 σε 5,7 εκατ. το 2018. 

Παράλληλα, παρατηρείται στασιμότητα στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας παρά την αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στο αεροδρόμιο. Έτσι, από τη σύγκριση στοιχείων, όπως δείχνει η έρευνα, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το που έμειναν 1 εκατ. διεθνείς ταξιδιώτες.

Η αυξημένη ζήτηση των ταξιδιωτών για την Αθήνα οδήγησε στο άνοιγμα νέων ξενοδοχείων και τη λειτουργία νέων κλινών, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Παρόλο που ο συνολικός αριθμός ξενοδοχείων και δωματίων στην Αττική αυξήθηκε κατά 1% και 3% αντίστοιχα την περίοδο 2015 - 2019, περαιτέρω ανάλυση αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των δωματίων 4 και 5 αστέρων στην Αττική αυξήθηκε κατά 24% και 3% , ενώ οι άλλες κατηγορίες μειώθηκαν.

Στο κέντρο της Αθήνας οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν 26% και 11% αντίστοιχα κατά την εξεταζόμενη περίοδο. Ως αποτέλεσμα, τα επίπεδα πληρότητας μειώθηκαν κατά 2,4% το Σεπτέμβριο του 2019, ενώ οι τιμές δωματίων αυξήθηκαν ελαφρώς κατά 1,2%, κατά συνέπεια την υποχώρηση του RevPAR κατά 1,3%. Την ίδια περίοδο, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη σημείωσαν βελτίωση του RevPAR κατά 14,4% και 13,6% αντίστοιχα κυρίως λόγω μεγάλων εκδηλώσεων και συνεδρίων, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά τη σημασία προσέλκυσης εκδηλώσεων και της σύγχρονης υποδομής συνεδρίων.

Η πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κ. Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις μας, παρά τις απώλειες και τις προκλήσεις της δύσκολης δεκαετίας, άντεξαν και συνεχίζουν, πολλές δε ανακαινίζονται και επανατοποθετούνται και η επιχειρηματικότητα, ήρθε η στιγμή να υποστηριχθεί και να διευκολυνθεί στο έργο της καθώς συμβάλλει τα μέγιστα στην Οικονομία  και στην Απασχόληση. Ταυτόχρονα, νέες επενδύσεις και σημαντικά διεθνή ονόματα από τον χώρο της ξενοδοχίας, προσθέτουν νέες ποιοτικές προτάσεις διαμονής στην πρωτεύουσα, μετά τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν. Καυτά θέματα που μας απασχολούν όλους ανεξαρτήτου κατηγορίας και μεγέθους, όπως η υπερφορολόγηση των ξενοδοχείων, αλλά και οι κανόνες με τους οποίους θα λειτουργούν -οι πολλές πλέον- τουριστικές κλίνες κάθε τύπου στην Αθήνα, περιμένουμε να τακτοποιηθούν το ταχύτερο».

Μ. Κόνσολας: Cluster συνεργασίας για ευρύτερες συμπράξεις στον τουρισμό

Παίρνοντας το λόγο, ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, τόνισε την ανάγκη για συμμαχίες και συμπράξεις μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, των συναρμόδιων υπουργείων και των κοινωνικών εταίρων και φορέων του τουρισμού, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα 10ετές σχέδιο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με τη σύμπραξη πολλών διαφορετικών κλάδων του τουρισμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόνσολας, δεν θέλουμε να αναπτύξουμε την Αθήνα ως ένα brand φθηνού τουρισμού αλλά να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά της.

Υπογράμμισε δε ότι οι στόχοι αυτοί μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από cluster συνεργασίας, με το υπουργείο Τουρισμού σε ρόλο συντονιστή, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, οι οποίες θα επιδιωχθεί να αναζωογονηθούν με τη μετατροπή τους σε μεταβιομηχανικές. 

Παράλληλα, ο κ. Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης, Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, είπε ότι 90 νέα έργα και 24 μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 270 εκατ. ευρώ πρόκειται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2020.

Σε παρέμβασή του, ο Επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ και πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, χαρακτήρισε την Αθήνα «σέξι» προορισμό ο οποίος μπορεί, ανάλογα με τον δρόμο που θα ακολουθήσει να γίνει είτε το νέο Κάιρο είτε το νέο Βερολίνο. Εάν η πόλη αρέσει στους κατοίκους της τότε θα αρέσει και στους τουρίστες τόνισε, ενώ το 2020 χρειάζεται να μπουν σταθερές βάσεις για το μακροπρόθεσμο όραμα για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Η Αθήνα, είπε, είναι, άλλωστε, ο δωδεκάμηνος καθρέφτης του ελληνικού τουρισμού.

Δείτε την έρευνα εδώ

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

 1. 22/01 18:12

  Transavia France: Νέες πτήσεις προς Καλαμάτα και Ρόδο

 2. 22/01 18:08

  Κατερίνα Νοτοπούλου: Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία “Global Tourism Plastics Initiative”

 3. 22/01 18:06

  Neos: Νέες συνδέσεις με Σκιάθο το 2020

 4. 22/01 16:23

  8 νέες σουίτες στο ξενοδοχείο Calilo στην Ίο

 5. 22/01 16:07

  Ο Πειραιάς homeport για το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica το 2021

 6. 22/01 14:35

  Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού οι αναγνωρισμένοι ιαματικοί πόροι

 7. 22/01 14:32

  Τροποποίηση δρομολογίου του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ από τη Ρόδο

 8. 22/01 14:19

  Airbnb: Ένα ζευγάρι στο σπίτι της Ιουλιέτας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (φωτό)

 9. 22/01 13:55

  Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας: Ο Σταμάτης Γαρδέρης νέος πρόεδρος

 10. 22/01 13:52

  Οι ξεναγοί συμβάλουν ενεργά στο σχέδιο μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης

 11. 22/01 13:21

  Finikia Residence: Μια αναπαλαιωμένη «κάναβα» στη Σαντορίνη στα Aria Hotels

 12. 22/01 13:17

  Τουρισμός: Σε άνοδο τα ταξίδια των Ινδών στο εξωτερικό

 13. 22/01 12:50

  Τουρισμός πολυτελείας: Η SLH αποκαλύπτει τις τάσεις για τα μπουτίκ ξενοδοχεία το 2020

 14. 22/01 12:39

  Αξιοποίηση αναψυκτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους

 15. 22/01 12:01

  Mouzenidis Travel: Ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη από Ρωσία- ανοίγει και Bomo Hotel

 16. 22/01 10:48

  Πρωτιά της Ελλάδας στον δείκτη ικανοποίησης των ξενοδοχείων το 2019

 17. 22/01 10:40

  Οδικός τουρισμός: Μειωμένες κατά 1,6% οι αφίξεις το 2019

 18. 22/01 10:29

  INSETE Intelligence: 803.000 περισσότερες διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2019 - Η εικόνα ανά περιοχή

 19. 22/01 10:15

  Το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

 20. 22/01 10:09

  Αύξηση 10% στις αφίξεις Φινλανδών το 2020

 21. 22/01 09:55

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Πράσινο φως για συγχωνεύσεις τουριστικών εταιρειών

 22. 22/01 09:53

  Τήνος: Πώληση έκτασης 24 στρεμμάτων έναντι 700.000 ευρώ

 23. 22/01 09:50

  Περιφέρεια Ηπείρου: H πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα ως αυτόνομος τουριστικός προορισμός

 24. 22/01 09:46

  Οι 11 στρατηγικοί στόχοι στο υπ. Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για το 2020

 25. 22/01 09:42

  EOT: Διαφημιστικό πρόγραμμα 310.000 ευρώ στο BBC

 26. 21/01 20:06

  Ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Κω και στη Νίσυρο

 27. 21/01 20:00

  Transavia: Ενδιάμεσος σταθμός η Αθήνα στις πτήσεις επιστροφής Ντουμπάι - Άμστερνταμ

 28. 21/01 17:13

  Συνάντηση ΟΛΠ με Γ. Πατούλη για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας

 29. 21/01 17:00

  Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε χώρους του υπουργείου Τουρισμού

 30. 21/01 15:09

  PwC: Το 52% των Ελλήνων CEO προβλέπουν επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης το 2020

 31. 21/01 15:00

  Τουρισμός | Οι 6 κορυφαίες τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη νέα δεκαετία

 32. 21/01 14:57

  Ελληνικός τουρισμός 2019: Η αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 8,7% έφερε 2 δισ. παραπάνω έσοδα

 33. 21/01 14:49

  5 βραβεία της TUI στον όμιλο H Hotels Collection – Hatzilazarou Group

 34. 21/01 14:34

  Κόνσολας-Βλαστός: Επιτάχυνση της αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων

 35. 21/01 14:21

  Juneyao Airlines: Πτήσεις από Κίνα προς Αθήνα το καλοκαίρι

 36. 21/01 14:04

  Λέσχες Καπνιστών: Ποιες είναι νόμιμες - Πότε κινδυνεύετε με πρόστιμο

 37. 21/01 12:46

  FedHATTA: Η εταιρική κοινωνική ευθύνη βασικός παράγοντας για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

 38. 21/01 12:45

  Η κατάρρευση του Thomas Cook απογείωσε τις κρατήσεις στην easyJet

 39. 21/01 12:17

  ΞΕΕ: Παράταση έως 26/1 για την υποβολή αιτήσεων στον CapsuleT

 40. 21/01 12:05

  Ξενοδοχειακή Ημέρα Καριέρας σε συνεργασία με την Ε.Ξ. Ηρακλείου

 41. 21/01 11:51

  Αυξημένες προκρατήσεις Ολλανδών τουριστών προς Ελλάδα το 2020

 42. 21/01 11:48

  TUI: Εκτόξευση της ζήτησης για Ελλάδα από τους Αυστριακούς

 43. 21/01 09:13

  20 καινούργια δωμάτια και σουίτες στο Avaton Luxury Hotel & Villas

 44. 21/01 08:55

  Δυο προσφορές από κινεζικές εταιρείες για την ανέλκυση του Sea Diamond στη Σαντορίνη

 45. 21/01 08:44

  Kινεζικός τουρισμός: Άραγε, είμαστε έτοιμοι;

 46. 21/01 08:39

  Καταβολή επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις

 47. 21/01 08:37

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του ξενοδοχείου ΝΗΡΕΥΣ στη Σύμη

 48. 21/01 08:32

  Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Eιδικά χωρικά σχέδια για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην παράκτια ζώνη

 49. 21/01 08:28

  Σουηδία: Επενδυτικό Ταμείο για κοινωνικές δράσεις στην Ευρώπη με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη

 50. 21/01 08:25

  Χ.Θεοχάρης: Διευθύνουσα Επιτροπή για το στρατηγικό σχέδιο Τουρισμού

 51. 20/01 15:46

  Ελληνικός τουρισμός 2019: 2 δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα στο 11μηνο

 52. 20/01 15:12

  Βαλεαρίδες: Τέλος στην απεριόριστη κατανάλωση αλκοόλ στα ξενοδοχεία

 53. 20/01 14:40

  ΠΟΤ: Ο παγκόσμιος τουρισμός συνεχίζει ανοδικά και το 2020

 54. 20/01 13:19

  Τουρκικός τουρισμός: Ρεκόρ αφίξεων στη Σμύρνη το 2019 (πίνακας)

 55. 20/01 13:01

  H Fosun επαναφέρει το brand Thomas Cook ως ηλεκτρονική ταξιδιωτική εταιρεία

 56. 20/01 12:38

  Αξιοποίηση ακινήτου στον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου

 57. 20/01 12:32

  Τουρισμός πολυτελείας: Αυξητική τάση και το 2020- Ποιοι είναι οι πιο "καυτοί" προορισμοί της χρονιάς

 58. 20/01 12:16

  Ξεπέρασε την οικονομική κρίση η Ελλάδα;- Οι επενδύσεις στον τουρισμό

 59. 20/01 11:47

  16.300 ευρώ πρόστιμα το Σαββατοκύριακο για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου

 60. 20/01 11:42

  Έτσι θα είναι το ταξιδιωτικό γραφείο του μέλλοντος

 61. 20/01 11:30

  Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Ποια θέματα συζητήθηκαν στην μηνιαία ολομέλεια

 62. 20/01 10:15

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση - workshop για το μοντέλο Consumeless στην Αίγινα

 63. 20/01 10:15

  Ψηφιακή Διπλωματία: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν παρουσία στην Silicon Valley

 64. 20/01 10:07

  Η ιδέα πίσω από το Σχολείο Τουρισμού OnTour Next Gen- Γράφει η Λία Ζαμπέτογλου

 65. 20/01 10:02

  Yπ.Τουρισμού: Aνάθεση έργου υποστήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

 66. 20/01 10:00

  ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός μίσθωσης κτιρίου για ξενοδοχείο 4 αστέρων στο κέντρο της Αθήνας

 67. 20/01 09:58

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχεία στον Πειραιά και στην Πάτρα

 68. 20/01 09:53

  Διαγωνισμός για εξοπλισμό και προβολή του Μουσείου Ολοκαυτώματος Καντάνου

 69. 20/01 09:48

  Μ.Κόνσολας: Να ενταχθεί η Διπλή Νησιωτικότητα στην πολιτική κρατικών ενισχύσεων

 70. 20/01 09:45

  Πώς πρέπει να είναι η ιδανική σήμανση στα ξενοδοχεία: Η περίπτωση του EverEden Resort

 71. 19/01 12:39

  Δήμος Ρόδου: Θετικές γνωμοδοτήσεις για 3 ξενοδοχειακές επενδύσεις

 72. 19/01 12:37

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Δίκτυο για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από την μάχη των Θερμοπυλών

 73. 19/01 12:33

  ΕΟΤ: Διαφημιστικό πρόγραμμα 248.000 ευρώ στο CNBC για το 2020

 74. 18/01 13:26

  Νέο ψηφιακό Πολιτιστικό Μουσείο στο Μαλεβίζι

 75. 18/01 13:24

  Έμφαση στις νέες τεχνολογίες στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ελαφονήσου

 76. 18/01 13:17

  Τήνος: Παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος μείωσης της παραλίας των Κιονίων

 77. 18/01 13:12

  Μ.Κόνσολας: 8 προτάσεις για μια νέα και ισχυρή τουριστική ταυτότητα της Κω

 78. 18/01 12:59

  Χάρης Θεοχάρης: Θετικές οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το Brexit

 79. 17/01 17:00

  Στην Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού συμμετέχουν τα ΧΚ Παρνασσού & Βόρα-Καϊμακτσαλάν

 80. 17/01 16:12

  «Your Cretan Family»: Η νέα ταυτότητα και καμπάνια της ένωσης δωματίων «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» του Ηρακλείου

 81. 17/01 15:33

  Νέα αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία το 2020

 82. 17/01 15:26

  Dertour/ Έρευνα: Η επιλογή προορισμού το συχνότερο θέμα διαφωνίας για τα ζευγάρια

 83. 17/01 14:27

  Hotels.com: Δωμάτιο για... καλοφαγάδες σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης

 84. 17/01 14:24

  Στο green και στο smart το νέο ΕΣΠΑ

 85. 17/01 13:55

  Χοροεσπερίδα για την κοπή πίτας του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

 86. 17/01 13:47

  Η Ελλάδα μπορεί να λάβει 21 δισ. ευρώ για το ΕΣΠΑ 2021-2027

 87. 17/01 13:36

  5 προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ από τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ.Τζιτζικώστα

 88. 17/01 13:22

  Conde Nast Traveller | Τουρισμός: Αυτά είναι τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2020

 89. 17/01 12:45

  Fraport Greece: Συμφωνία με την Hill International για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων

 90. 17/01 12:30

  Οι στόχοι του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027

 91. 17/01 12:28

  Η Λευκάδα τιμώμενος προορισμός στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης

 92. 17/01 12:15

  H νονός του νέου κρουαζιερόπλοιου της Celebrity Cruises, Celebrity Apex

 93. 17/01 12:14

  ΑΒΤΑ: Το Brexit δεν θα επηρεάσει φέτος τις διακοπές των Βρετανών

 94. 17/01 11:42

  Το μοναδικό απολιθωμένο φοινικόδασος της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα

 95. 17/01 11:36

  Schauinsland: Fam Trip τουριστικών πρακτόρων στη Χαλκιδική

 96. 17/01 11:26

  Τουρισμός | Η Booking.com εισέρχεται στους ψηφιακούς οδηγούς πόλης

 97. 17/01 11:19

  Condor: Ποιοι είναι οι 3 υποψήφιοι επενδυτές, σύμφωνα με το Spiegel

 98. 17/01 10:55

  Οι πέτρινες γλάστρες στην διακόσμηση του κήπου σας

 99. 17/01 10:44

  Πληρωμές επιχορηγήσεων σε ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και Χερσόνησο Κρήτης

 100. 17/01 10:39

  Περιφέρεια Ηπείρου: 35 δράσεις τουριστικής προβολής το 2020