Έρευνα | «Σέξι» προορισμός η Αθήνα και το 2019, αλλά οι τουρίστες ζητούν καθαριότητα και επαφή με τους ντόπιους

Α Decrease font Enlarge font
Έρευνα | «Σέξι» προορισμός η Αθήνα και το 2019, αλλά οι τουρίστες ζητούν καθαριότητα και επαφή με τους ντόπιους

Με 8,1 στα 10 αξιολογούν τη συνολική εμπειρία τους από την Αθήνα οι διεθνείς επισκέπτες της πόλης, το υψηλότερο «σκορ» της τελευταίας πενταετίας, με δυνατό χαρτί της τον πολιτισμό αλλά με σοβαρή υστέρηση σε θέματα καθαριότητας, όπως αποκάλυψε η 15η Έρευνα Περί Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2019 των ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting, χορηγός της οποίας είναι η εταιρία City Contact.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.450 ατόμων μέσω ερωτηματολογίων, τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2019, και παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μάνου Κόνσολα, αποτυπώνει μια εικόνα υψηλής ικανοποίησης των επισκεπτών της Αθήνας.

Ειδικότερα, το 87% των επισκεπτών δήλωσαν ότι θα ξαναέρχονταν στην Αθήνα και το 96% ότι θα τη σύστηνε ως προορισμό σε άλλους, νιώθωντας ευχαριστημένοι από τη σχέση τιμής-ποιότητας. Μάλιστα, το 80% πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα για να δουν και να κάνουν στην Αθήνα. 

Οι κύριοι λόγοι ικανοποίησης προέρχονται από την πολύ υψηλή αξιολόγηση του πολιτισμού (η Ακρόπολη αποτελεί must αξιοθέατο και το 2018, για πρώτη φορά καταγράφηκαν περισσότεροι από 3 εκατ. επισκέπτες, το Μουσείο της Ακρόπολης είχε 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες), της συμπεριφοράς των ντόπιων και τη διασκέδαση / αναψυχή καθώς και των υποδομών των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των café / bars και των καταστημάτων. Από την άποψη της εμπειρίας, οι τουρίστες έκαναν χρήση του λεωφορείου hop on hop off και μιας από τις πολλές μορφές περιήγησης / ξενάγησης που προσφέρονται.

Ως θετικά σημεία της πόλης ξεχωρίζουν η ασφάλεια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία παρουσιάζουν βελτιωμένη αξιολόγηση σε σύγκριση με το 2018, αλλά αντίθετα, αρνητική εικόνα έχουν οι επισκέπτες της Αθήνας για τα πάρκα και το πράσινο, την ηχορύπανση, τις πλατείες και τα πεζοδρόμια, την ατμοσφαιρική ρύπανση και την καθαριότητα, η οποία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση αξιολόγησης έναντι του 2018.

Ωστόσο ο “βραχνάς” της πόλης παραμένει η καθαριότητα η οποία αξιολογήθηκε με 5,6 στα 10, μακράν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 ετών. 

Εντύπωση προκαλούν διαπιστώσεις, σύμφωνα με τις οποίες παρατηρείται έντονη εποχικότητα στα ξενοδοχεία, κάτι που δεν συνάδει με έναν city break προορισμό που ενδείκνυται για 12μηνο τουρισμό, ενώ καταγράφεται και σημαντική πτώση στα επαγγελματικά ταξίδια λόγω έλλειψης υποδομών. Άλλωστε, τα στοιχεία του Ελ. Βενιζέλος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 παρουσιάζουν αύξηση διεθνών ταξιδιωτών της τάξης του 12%. Η συγκεκριμένη ζήτηση αφορά κυρίως ταξιδιώτες αναψυχής, 87%, εκ των οποίων το 31% μετέβη σε άλλους προορισμούς της Ελλάδας. Μόνο το 13% των κατοίκων εξωτερικού ήρθε στην Αθήνα το 2018 για επαγγελματικούς σκοπούς, με το 19% να μεταβαίνει σε άλλους εγχώριους προορισμούς.

Στα αρνητικά ευρήματα συγκαταλέγεται και η προβολή θεματικών προϊόντων, των νησιών του Αργοσαρωνικού, του αυθεντικού Μαραθωνίου κτλ. καθώς λίγοι γνωρίζουν για την ύπαρξη αυτών.

Συγκεκριμένα, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι γνωστός μόνο στο 24% των επισκεπτών (31% το 2018) και το 61% έχει επισκεφθεί ή γνωρίζει την Αίγινα, την Ύδρα και τον Πόρο, ενώ μόλις το 20% γνωρίζει ή έχει επισκεφθεί τα νησιά Αγκίστρι, Σπέτσες, Κύθηρα, Σαλαμίνα και Αντικύθηρα.

Άλλο σημείο στο οποίο «πάσχει» ο αθηναϊκό τουρισμός είναι ότι οι επισκέπτες δεν συναντούν ντόπιους και δε νιώθουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με τον τρόπο ζωής του τόπου, με εξαίρεση τη γαστρονομία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους Κινέζους και τους Γερμανούς. Πιο κοντά στον πολιτισμό της Αθήνας είναι οι Κύπριοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί.

Η σημαντικότερη αγορά της πόλης σε επίπεδο ταξιδίων αναψυχής είναι οι Αμερικανοί επισκέπτες της, οι οποίοι (8,5) μαζί με τους Καναδούς (8,7) και τους Αυστραλούς (8,2) δηλώνουν την υψηλότερη ικανοποίηση άνω του μέσου όρου στην πόλη (8,1).

Επίσης, οι ίδιες εθνικότητες σημειώνουν και το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος δαπανών στην πόλη ανά άτομο, (Αμερικανοί 135 ευρώ, Αυστραλοί 133 ευρώ και Καναδοί 130 ευρώ), με τη μέση ημερήσια δαπάνη στην Αθήνα να διαμορφώνεται στα 115 ευρώ.

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας: Μείωση πληροτήτων και μικρή αύξηση τιμών

Διαρροές προς τη βραχυχρόνια μίσθωση ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δείχνουν τα στοιχεία αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος». 

Η ψαλίδα που παρατηρείται στις αφίξεις αεροδρομίου και τις αφίξεις αλλοδαπών στα ξενοδοχεία της Αθήνας μεγάλωσε περαιτέρω το 2018 συνεχίζοντας μια πορεία που ξεκίνησε το 2014. 

Την περίοδο 2012-2018, η ζήτηση ταξιδιωτών κατοίκων του εξωτερικού υπερδιπλασιάστηκε από 2,5 εκατ. το 2012 σε 5,7 εκατ. το 2018. 

Παράλληλα, παρατηρείται στασιμότητα στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας παρά την αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στο αεροδρόμιο. Έτσι, από τη σύγκριση στοιχείων, όπως δείχνει η έρευνα, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το που έμειναν 1 εκατ. διεθνείς ταξιδιώτες.

Η αυξημένη ζήτηση των ταξιδιωτών για την Αθήνα οδήγησε στο άνοιγμα νέων ξενοδοχείων και τη λειτουργία νέων κλινών, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Παρόλο που ο συνολικός αριθμός ξενοδοχείων και δωματίων στην Αττική αυξήθηκε κατά 1% και 3% αντίστοιχα την περίοδο 2015 - 2019, περαιτέρω ανάλυση αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των δωματίων 4 και 5 αστέρων στην Αττική αυξήθηκε κατά 24% και 3% , ενώ οι άλλες κατηγορίες μειώθηκαν.

Στο κέντρο της Αθήνας οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν 26% και 11% αντίστοιχα κατά την εξεταζόμενη περίοδο. Ως αποτέλεσμα, τα επίπεδα πληρότητας μειώθηκαν κατά 2,4% το Σεπτέμβριο του 2019, ενώ οι τιμές δωματίων αυξήθηκαν ελαφρώς κατά 1,2%, κατά συνέπεια την υποχώρηση του RevPAR κατά 1,3%. Την ίδια περίοδο, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη σημείωσαν βελτίωση του RevPAR κατά 14,4% και 13,6% αντίστοιχα κυρίως λόγω μεγάλων εκδηλώσεων και συνεδρίων, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά τη σημασία προσέλκυσης εκδηλώσεων και της σύγχρονης υποδομής συνεδρίων.

Η πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κ. Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις μας, παρά τις απώλειες και τις προκλήσεις της δύσκολης δεκαετίας, άντεξαν και συνεχίζουν, πολλές δε ανακαινίζονται και επανατοποθετούνται και η επιχειρηματικότητα, ήρθε η στιγμή να υποστηριχθεί και να διευκολυνθεί στο έργο της καθώς συμβάλλει τα μέγιστα στην Οικονομία  και στην Απασχόληση. Ταυτόχρονα, νέες επενδύσεις και σημαντικά διεθνή ονόματα από τον χώρο της ξενοδοχίας, προσθέτουν νέες ποιοτικές προτάσεις διαμονής στην πρωτεύουσα, μετά τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν. Καυτά θέματα που μας απασχολούν όλους ανεξαρτήτου κατηγορίας και μεγέθους, όπως η υπερφορολόγηση των ξενοδοχείων, αλλά και οι κανόνες με τους οποίους θα λειτουργούν -οι πολλές πλέον- τουριστικές κλίνες κάθε τύπου στην Αθήνα, περιμένουμε να τακτοποιηθούν το ταχύτερο».

Μ. Κόνσολας: Cluster συνεργασίας για ευρύτερες συμπράξεις στον τουρισμό

Παίρνοντας το λόγο, ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, τόνισε την ανάγκη για συμμαχίες και συμπράξεις μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, των συναρμόδιων υπουργείων και των κοινωνικών εταίρων και φορέων του τουρισμού, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα 10ετές σχέδιο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με τη σύμπραξη πολλών διαφορετικών κλάδων του τουρισμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόνσολας, δεν θέλουμε να αναπτύξουμε την Αθήνα ως ένα brand φθηνού τουρισμού αλλά να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά της.

Υπογράμμισε δε ότι οι στόχοι αυτοί μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από cluster συνεργασίας, με το υπουργείο Τουρισμού σε ρόλο συντονιστή, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, οι οποίες θα επιδιωχθεί να αναζωογονηθούν με τη μετατροπή τους σε μεταβιομηχανικές. 

Παράλληλα, ο κ. Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης, Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, είπε ότι 90 νέα έργα και 24 μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 270 εκατ. ευρώ πρόκειται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2020.

Σε παρέμβασή του, ο Επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ και πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, χαρακτήρισε την Αθήνα «σέξι» προορισμό ο οποίος μπορεί, ανάλογα με τον δρόμο που θα ακολουθήσει να γίνει είτε το νέο Κάιρο είτε το νέο Βερολίνο. Εάν η πόλη αρέσει στους κατοίκους της τότε θα αρέσει και στους τουρίστες τόνισε, ενώ το 2020 χρειάζεται να μπουν σταθερές βάσεις για το μακροπρόθεσμο όραμα για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Η Αθήνα, είπε, είναι, άλλωστε, ο δωδεκάμηνος καθρέφτης του ελληνικού τουρισμού.

Δείτε την έρευνα εδώ

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

 1. 11/12 11:11

  HATTA: Οι αρχές της ECTAA για τον τουρισμό στη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 2. 11/12 10:22

  Αυθεντικά χαλιά ΑΙΩΝ1922: Μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτυ στο νέο κατάστημα, στο Κέντρο της Αθήνας!

 3. 11/12 09:35

  Υπουργείο Τουρισμού: Ανάκληση διορισμού π.υπαλλήλου λόγω πλαστού τίτλου σπουδών

 4. 11/12 09:27

  Πράσινο φως για τον εκσυγχρονισμό του π. ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

 5. 11/12 09:25

  Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Κέρκυρα ιδιοκτησίας της εταιρείας ΒΟΥΛΓΑΡΗ Α.Ε.

 6. 11/12 09:23

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για 2 νέα ξενοδοχεία στα Χανιά

 7. 11/12 09:20

  Σύρος: Μετασκευή ακινήτου σε μπουτίκ ξενοδοχείο

 8. 11/12 09:18

  Πρόγραμμα 200.000 ευρώ για την τουριστική προβολή των Σπετσών

 9. 10/12 17:28

  Open Day με ξεναγήσεις στο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας στη ΔΕΘ-Helexpo

 10. 10/12 16:29

  Λουκέτο στην πλατφόρμα δραστηριοτήτων Vayable

 11. 10/12 15:31

  Καθήκοντα Chief Financial Officer στον όμιλο Electra Hotels & Resorts

 12. 10/12 14:43

  Τουρισμός | Ποιοι μοιράστηκαν τα "ιμάτια" της Thomas Cook

 13. 10/12 14:29

  Νέα ταυτότητα για το Metaxa Hospitality Group- Η μαντινάδα της Θεανώς Μεταξά

 14. 10/12 14:17

  ΕΤΑΔ: 25 αρχιτεκτονικές προτάσεις για την ανάπλαση του Λυκαβηττού

 15. 10/12 14:02

  M. Kόνσολας: Συνεργασία των χωρών της μαύρης Θάλασσας για τον τουρισμό με επίκεντρο την Ελλάδα

 16. 10/12 13:08

  Condor: Απαιτούνται αυξημένα έσοδα για να βρεθούν επενδυτές

 17. 10/12 12:53

  M. Kόνσολας: Η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συναντηθεί με το εμπόριο

 18. 10/12 12:49

  Διυπουργική για την Κυκλική Οικονομία

 19. 10/12 12:47

  Αλλαγές στη διοίκηση του σπεσιαλίστα για την Ελλάδα Olympic Holidays

 20. 10/12 12:29

  Σε Πολιτεία Καινοτομίας για ερευνητικά κέντρα & startup μετατρέπεται το ακίνητο της «ΧΡΩΠΕΙ» στο Φάληρο

 21. 10/12 12:15

  Ο ΕΟΤ στην κορυφαία εταιρική εκδήλωση του t.o. Jet2

 22. 10/12 12:11

  US News: Η Αθήνα στους top προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό το 2020 - Διακρίσεις για 4 ελληνικά νησιά

 23. 10/12 11:58

  TUI - Travel Star | Πού οδηγείται ο ανταγωνισμός τουριστικών γραφείων - ΟΤΑ

 24. 10/12 11:29

  Ευρωβαρόμετρο: Καταπολέμηση της ανεργίας και επενδύσεις ζητούν οι Έλληνες

 25. 10/12 11:18

  Δήμος Ορχομενού: Kάθετα αντίθετος με τη δημιουργία δομής προσφύγων-μεταναστών - Πίνακας

 26. 10/12 09:33

  5η Grecka Panorama: Η γαστρονομία και ο τουρισμός της Ελλάδας ενθουσίασαν τους Πολωνούς

 27. 10/12 09:32

  Οι επιδόσεις των ξενοδοχείων στη Μεσόγειο τον Οκτώβριο

 28. 10/12 09:18

  ΠΟΜΙΔΑ: Νόμιμες οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στις πολυκατοικίες

 29. 10/12 09:09

  Άνοιγμα των Λειψών στην πολωνική αγορά

 30. 10/12 09:07

  Αρνητική γνωμοδότηση για 5άστερο ξενοδοχείο στη Σέριφο

 31. 10/12 09:03

  Αιγυπτιακός τουρισμός: Επιστρέφουν στο Σαρμ Ελ Σέιχ ΤUI, Εasy Jet και Τurkish Airlines – Ξενοδοχειακό ντιλ 720 εκατ.

 32. 10/12 09:00

  Ψηφιακές εφαρμογές για την προβολή των γεω-μνημείων και γεωτόπων της Λήμνου

 33. 10/12 08:57

  Eκδήλωση του Condé Nast Traveller στο Λονδίνο για την Ελλάδα

 34. 10/12 08:51

  Στο Βόλο οι κ.κ. Μ. Κόνσολας και Κ.Λούλης- Συναντήσεις με Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τοπικούς φορείς

 35. 10/12 08:46

  Χ.Θεοχάρης: Πρόσκληση για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό- Ομιλία στο Capital Link Forum

 36. 09/12 17:19

  Το πωλητήριο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στο Χριστουγεννιάτικο Meet Market

 37. 09/12 17:14

  T+L | Ένα ελληνικό νησί στους 50 απόλυτους προορισμούς για ταξίδια το 2020

 38. 09/12 16:47

  Revival: Δυναμική παρουσία και το 2019 στην 6η Athens International Tourism Expo

 39. 09/12 16:47

  Ξενοδοχειακές ημέρες καριέρας στο Ηράκλειο

 40. 09/12 16:03

  Rebrain Greece: Πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων της διασποράς

 41. 09/12 16:00

  Στη Βεργίνα, Βέροια και Αμφίπολη η υπουργός Πολιτισμού

 42. 09/12 15:32

  Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο αεροδρόμιο Αθήνας έως το 2025

 43. 09/12 14:21

  Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. με τον υπουργό Τουρισμού

 44. 09/12 14:03

  Το Film Office της Κ. Μακεδονίας στην έκθεση παραγωγών “FOCUS” στο Λονδίνο

 45. 09/12 13:44

  Αυξημένος ο τζίρος στις υπηρεσίες καταλύματος στην Ελλάδα το γ’ τρίμηνο

 46. 09/12 13:24

  InterContinental | Τι κάνει τις πόλεις εμβληματικές στα μάτια των ταξιδιωτών

 47. 09/12 13:01

  Ανάγκη δημιουργίας Φορέων Διοίκησης Τουρισμού ως εργαλεία Τουριστικής Ανάπτυξης

 48. 09/12 12:55

  Γερμανικός τουρισμός: Χαμηλοί ρυθμοί στις κρατήσεις για το 2020

 49. 09/12 12:18

  FedHATTA: Οι νέες προκλήσεις για την ακτοπλοϊα - Ποιές προοπτικές διαμορφώνουν το 2020

 50. 09/12 12:12

  Airbnb: 5 κανόνες φιλοξενίας στα σπίτια της, που πρέπει να σέβονται οι ταξιδιώτες

 51. 09/12 11:49

  Μ.Κόνσολας: Φοιτητικό πάσο στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ, που αναβαθμίζονται

 52. 09/12 11:35

  Δράσεις ενίσχυσης των περιοχών Natura της Κ. Μακεδονίας

 53. 09/12 11:28

  ΕΟΤ: Fam trips στην Αθήνα για Ελβετούς και Αυστριακούς τουριστικούς πράκτορες

 54. 09/12 10:19

  Ημερίδα στη Ρόδο: Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Τεχνητή Νοημοσύνη- το παράδειγμα του Ομίλου Mitsis Hotels

 55. 09/12 10:10

  Νέο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, στην Μητροπόλεως, με αλλαγή χρήσης κτιρίου

 56. 09/12 10:09

  Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Διαγωνισμός για μίσθωση ξενώνα

 57. 09/12 10:07

  O EOT μαγειρεύει ελληνικά στο Λονδίνο

 58. 09/12 09:59

  Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Βίγλας - Πισοδερίου

 59. 09/12 09:55

  Τα Hostels της Αθήνας

 60. 09/12 09:53

  Ομιλητής στο Capital Link Forum ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

 61. 08/12 12:37

  Οι Γερμανοί συνεχίζουν να προτιμούν τα πακέτα διακοπών

 62. 08/12 12:17

  Επιχορηγήσεις για ξενοδοχεία στα Χανιά

 63. 08/12 12:15

  Δωρεά από Costa Navarino στο Λιμεναρχείο Πύλου

 64. 08/12 12:10

  Σε 11 εκθέσεις για την προώθηση προϊόντων το 2020 η Περιφέρεια Αττικής

 65. 07/12 16:03

  Πληρωμές εντός του μήνα ζητούν οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου από τους t.o's

 66. 07/12 12:26

  Εκδηλώσεις προβολής από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

 67. 07/12 12:18

  Άρωμα Αλεξανδρούπολης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τα Χριστούγεννα

 68. 07/12 12:16

  O ΕΟΤ σε εκδηλώσεις προβολής στην Ιταλία και το Λουξεμβούργο

 69. 06/12 20:40

  Εγκαίνια για την έκθεση Athens International Tourism Expo

 70. 06/12 17:27

  Google: Τι δείχνουν οι online αναζητήσεις για τον ελληνικό τουρισμό

 71. 06/12 13:26

  Ελβετία: Η Ελλάδα στο 30% του προγράμματος του Hotelplan

 72. 06/12 13:18

  Θεσσαλονίκη| Σχέδιο τουριστικού μάρκετινγκ από το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού «TourLab»

 73. 06/12 12:57

  Trivago | Tουρισμός: Ποιες τεχνολογίες θα κυριαρχήσουν το 2020 στα ξενοδοχεία

 74. 06/12 12:44

  ΕΟΤ: Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα σε έκθεση στη Ρωσία

 75. 06/12 12:13

  Συνάντηση Μενδώνη- Κόνσολα | Ανάδειξη και αποκατάσταση της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

 76. 06/12 11:52

  ΞΕΕ: Βραβεία στους 3 μεγάλους νικητές startup στον τουρισμό

 77. 06/12 11:43

  ΕΤΙ: 4 ξενοδοχεία της Grecotel στο πρόγραμμα του 2020- πρώτο Maxi Kids Club στην Κρήτη

 78. 06/12 11:39

  Κυπριακός τουρισμός: Προορισμός και το χειμώνα η Πάφος- Πτήσεις ανακοίνωσε η Condor

 79. 06/12 11:26

  32.000 επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας στην Xenia 2019

 80. 06/12 09:37

  Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Στα δικαστήρια εάν δεν γίνουν αλλαγές στους δασικούς χάρτες

 81. 06/12 09:35

  Πτώση στις αεροπορικές αφίξεις εξωτερικού σε Λέσβο, Σάμο και Χίο

 82. 06/12 09:33

  Ανανέωση μίσθωσης 20 διαμερισμάτων για πρόσφυγες στο Δήμο Βόλβης

 83. 06/12 09:29

  Πρόσκληση για βίντεο - ντοκιμαντέρ στους Λειψούς

 84. 06/12 09:27

  Θετική γνωμοδότηση για καταδυτικό πάρκο με τεχνητούς υφάλους στην Κρήτη

 85. 05/12 19:23

  Κ.Λούλης: Διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν και "Γαλάζια Οικονομία"

 86. 05/12 17:33

  Αλληλεγγύη των τ. γραφείων Κέρκυρας στους πληγέντες της Αλβανίας από το σεισμό

 87. 05/12 16:37

  Επιστρέφει ο Αστερόκοσμος στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

 88. 05/12 16:26

  Άγονος ο διαγωνισμός για το «Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου»

 89. 05/12 16:24

  Η Ρωσική Πρεσβεία τίμησε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη

 90. 05/12 16:14

  Οι θέσεις της Ε.Ξ. Ηρακλείου στον υπουργό Τουρισμού

 91. 05/12 16:10

  Πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Αthenaeum Palace στη Λ.Συγγρού

 92. 05/12 15:57

  Υπό πτώχευση η South African Airways – Οι πτήσεις θα συνεχιστούν

 93. 05/12 14:50

  Νέα ταυτότητα για το Amada Colossos Resort στη Ρόδο

 94. 05/12 14:27

  Μ. Κόνσολας: Πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη μέσα από τις θεματικές μορφές τουρισμού

 95. 05/12 14:06

  Booking.com: Προβληματισμός για τις αλλαγές που σχεδιάζει στο τμήμα Εμπειριών

 96. 05/12 14:02

  Διακεκριμένοι ομιλητές στα foroum της 6ης Athens International Tourism Expo 2019

 97. 05/12 13:54

  Χ.Θεοχάρης | Ελληνικός τουρισμός: Στροφή στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα

 98. 05/12 13:37

  ΙΝΣΕΤΕ| Η ακτινογραφία της Airbnb στην Ελλάδα- Πάνω από 1 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα από τις μισθώσεις σπιτιών

 99. 05/12 13:34

  Η Βιοχάλκο θα δημιουργήσει τον πρώτο πόλο τουρισμού και πολιτισμού της Αθήνας

 100. 05/12 13:23

  Expedia: Παραιτήθηκαν τα 2 κορυφαία στελέχη, λόγω διαφωνιών στη στρατηγική