Επιστολή: Κραυγή αγωνίας ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου για το μέλλον μιας υγιούς εταιρείας πριν από ένα χρόνο

Επιστολή: Κραυγή αγωνίας ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου για το μέλλον μιας υγιούς εταιρείας πριν από ένα χρόνο

Την έντονη ανησυχία και τους φόβους του για την επιβίωση του τουριστικού γραφείου εισερχόμενου τουρισμού, που διαθέτει, διατυπώνει ο ιδιοκτήτης του, με επιστολή που έστειλε στα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης και τους τουριστικούς φορείς.

Διαβάστε πώς περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται και την αγωνία που αναδύεται για το μέλλον μιας υγιέστατης προ της πανδημίας εταιρείας...

Αξιότιμοι κύριοι,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, ελπίζοντας κάποιος να μπορέσει να αφουγκραστεί την κρισιμότητα της κατάστασης για την βιωσιμότητα των Τουριστικών Γραφείων εισερχόμενου τουρισμού, με την εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις που έχει φέρει στον κλάδο μας. Συγκεκριμένα, και όντας σε απόγνωση για το μέλλον της επιχείρησης μας, όπως και πολλοί συνάδελφοι του κλάδου, επικοινωνούμε μαζί σας εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για την έκβαση των γεγονότων μέχρι πρότινος, καθώς και για τα μέτρα στήριξης που λαμβάνονται κατά καιρούς από την κυβέρνηση.

Θεωρούμε πως ο Τουρισμός, μέσα στον οποίο δραστηριοποιούμαστε και εμείς, και αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, δεν στηρίχθηκε επαρκώς ώστε  να ενισχύσει τους θεμέλιους λίθους του τομέα αυτού. Συνεπώς, φαίνεται να οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε χρεωκοπία και κατ’ επέκταση κλείσιμο των επιχειρήσεων, καθώς αδυνατούμε να σηκώσουμε τα οικονομικά βάρη.

Ολοκληρωτικά κλειστός ο κλάδος των τουριστικών γραφείων

Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων στο σύνολο του  δεν θα έπρεπε να θεωρείται απλά πληττόμενος αλλά ολοκληρωτικά κλειστός από τον Μάρτιο του 2020, αφού για όλο το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ένα  τουριστικό γραφείο δεν υπάρχει ουσιαστικά αντικείμενο εργασίας. Κλειστά ξενοδοχεία, απαγόρευση μετακινήσεων, αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες να υπολειτουργούν, απαγόρευση εισόδου στην χώρα και πολλοί άλλοι περιορισμοί,  καθιστούν χωρίς κανένα όφελος  την λειτουργία τους.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουμε ως γενικότερο παράδειγμα την επιχείρηση μας, η οποία  δραστηριοποιείται  στο χώρο του τουρισμού (Τουριστικό γραφείο εισερχόμενου τουρισμού)και απασχολεί 4 άτομα μόνιμο προσωπικό, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιος - Οκτώβριος) απασχολεί μέχρι και 12 άτομα.  O απολογισμός για το καλοκαίρι (σεζόν) του 2019 έκλεισε με ένα θετικό πρόσημο τον Οκτώβριο του 2019  καθιστώντας την εταιρεία μας, μια υγιής επιχείρηση και καθόλα ενήμερη απέναντι σε όλες τις υποχρεώσεις της. Το τέλος μιας καλοκαιρινής σεζόν δεν προϋποθέτει και το τέλος το εργασιών για ένα γραφείο εισερχόμενου τουρισμού, μιας και η προετοιμασία ξεκινάει αμέσως για το επόμενο καλοκαίρι, το μόνο που σταματάει – εκμηδενίζεται για ένα πολύ μεγάλο διάστημα (περίπου 8 μήνες ) είναι η εισροή εσόδων, την ίδια στιγμή που όλα τα λειτουργικά έξοδα παραμένουν τα ίδια, εκτός του εποχιακού προσωπικού  (μόνιμο προσωπικό - ΕΦΚΑ - ενοίκιο - ρεύμα - ιντερνέτ , λοιπά).

Από τον Οκτώβριο έως και τον Μάρτιο που έγινε το πρώτο Lockdown, οι εργασίες και οι προετοιμασίες της εταιρείας για το καλοκαίρι 2020 βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, και το λειτουργικό κόστος άνω των 35.000€ μέχρι τότε. Μεσολάβησαν 4 μήνες αγωνίας, φόβου, άγνοιας και αμηχανίας, μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Μετά από τις παροτρύνσεις και τις αισιόδοξες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την επανέναρξη  του Τουρισμού, η εταιρεία προσέλαβε ακόμα 5 άτομα τον Ιούλιο (εκτός των 4 μόνιμων) για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της επιχείρησης και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους επερχόμενους επισκέπτες στην χώρα μας. Πολύ σύντομα (μέσα Ιουλίου) οι ελπίδες και οι προβλέψεις αποδείχτηκαν φρούδες. Ο Ιούλιος και Αύγουστος έκλεισαν με πτώση τζίρου πάνω από 90%  και η πραγματική  ζημία για την επιχείρηση μεγαλύτερη των 50.000 €. Χωρίς να  δίνεται άλλη επιλογή (καθώς δεν επιτρέπεται  να κάνεις απολύσεις εάν είχες πάρει τη πρώτη επιστρεπτέα προκαταβολή)  η εταιρεία έβγαλε 3  άτομα σε αναστολή τον Αύγουστο  και τους υπόλοιπους εργαζομένους  τον Σεπτέμβριο, μιας και τότε ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι είχαμε εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο.

Αγωνία και φόβος για το μέλλον

Από τον Σεπτέμβριο του 2020  και πλέον επανήλθε η αγωνία και ο φόβος για το μέλλον και την βιωσιμότητα μια υγιεστάτης μέχρι πριν 1 χρόνο εταιρείας (μηδενικό χρέος, σε κράτος και προμηθευτές) για το πώς θα μπορέσει να καλύψει την τεράστια ζημία και για το πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα λειτουργικά κόστη (ενοίκια, τηλεφωνία, ρεύμα ,ιντερνέτ εργοδοτικές εισφορές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις) που θα προκύψουν μέχρι τον Ιούνιο του 2021 οπότε και ‘’προβλέπεται’’  κάποια εισροή εσόδων. Το χρέος συνεπώς διογκώθηκε δραματικά αφού δεν υπάρχουν από πουθενά έσοδα, μόνο έξοδα.  Με απλά μαθηματικά και αισιόδοξους υπολογισμούς  η τελική ζημία για την επιχείρηση θα ξεπεράσει  τις 70.000 € , ζημία η οποία  είναι φύσει αδύνατον να καλυφθεί τα επόμενα χρόνια.

Το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο αυτή την στιγμή για τον κλάδο μας,  από τον Μάρτιο και μετά έτσι ώστε να καλύψουμε βασικές λειτουργικές ανάγκες είναι οι επιστρεπτέες προκαταβολές  -  κρατικά δάνεια.  Ακόμα και σε αυτές όμως, αποτελεί μυστήριο  ο τύπος υπολογισμού του ύψους ενίσχυσης, καθώς και ο λόγος που αφαιρεί από το τελικό ποσό ενίσχυσης της επιχείρησης, το ποσό το οποίο δίνει το κράτος στους εργαζομένους με αναστολή εργασίας (534 €).

Η επιχείρηση μας  έλαβε μέρος και στις 4  Επιστρεπτέες προκαταβολές και δανειοδοτήθηκε - ενισχύθηκε από το κράτος με μόλις  κάτι παραπάνω από 15.000€ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών της το 2019 ήταν μεγαλύτερος των 850.000 €, προφανώς και  αφαιρέθηκε βάση του τύπου υπολογισμού, μεγάλο ποσό από τις αναστολές εργασίας  (9 άτομα).

Οι τυποποιημένοι λοιπόν ορισμοί που σχεδιάζονται, δυστυχώς απέχουν κατά πολύ σε σχέση με την αλήθεια και τις ανάγκες της αγοράς. Εάν άμεσα δεν αφουγκραστούν την κραυγή αγωνιάς των επιχειρήσεων, θα οδηγηθούν σύντομα σε αδιέξοδα και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες και για το κράτος κατ’ επέκταση.

Φυσικά κανένας δεν θα ήθελε να απολυθούν εργαζόμενοι, ούτε μπορεί να είναι αντίθετος με την βοήθεια που δίνεται προς τους ανθρώπους αυτούς (534 €), που εκ των πραγμάτων δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. Αυτονόητο και δεδομένων των συνθηκών να θεωρείται πολύ σημαντική, και απολύτως απαραίτητη η ενίσχυση τους. Δεν μπορεί όμως να γίνει κατανοητή, η  διασύνδεση της με το ύψος της βοήθειας που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση από την επιστρεπτέα προκαταβολή, όταν το κράτος δίνει την ενίσχυση στους εργαζομένους μόνο και εφόσον οι εργαζόμενοι δεν παρέχουν καμία υπηρεσία σε αυτήν (την επιχείρηση). Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις περιμένουν με αγωνία, την μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια, έστω με την μορφή δανείου από το κράτος, για να ανταπεξέλθουν και να αντέξουν σε αυτή την πρωτοφανή κρίση .      

Ο τύπος για τον υπολογισμό ενίσχυσης, θα φαινόταν λογικός  και δίκαιος, εάν τα χρήματα αυτά (534 ευρώ)  δινόταν στους εργαζομένους των επιχειρήσεων σαν μορφή επιδότησης εργασίας, έτσι ώστε και η εταιρεία θα μπορούσε κρατήσει του εργαζομένους της, και θα παράγονταν έργο προς όφελος της για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί. Τότε,ναι, θα μπορούσε δικαιολογημένα το κράτος να αφαιρέσει αυτό το πόσο από την επιστρεπτέα προκαταβολή που δίνει στην επιχείρηση.

Τα αδιέξοδα...

Διερωτόμαστε λοιπόν με ποια προοπτική και λογική αυτή η επιχείρηση μπορεί να καλύψει την ζημία, να καλύψει πάγια και λειτουργικά έξοδα,  να γίνει βιώσιμη, ανταγωνιστική και να συνεχίσει την λειτουργία της; Με ποια έσοδα θα μπορέσει να επαναπροσλάβει και να πληρώσει το σύνολο του προσωπικού της πριν την πανδημία αλλά και του επιπλέον προσωπικού που προσέλαβε για την  ‘’επανεκκίνηση του τουρισμού ‘’  όπως αυτό επιβάλλεται στους  όρους αποδοχής των εισπρακτέων προκαταβολών? Πως αυτή η εταιρεία με μηδενικά έσοδα από τον Οκτώβριο του 2019 μπορεί να ανταπεξέλθει σε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές,  όταν το κράτος κάποια στιγμή θα σταματήσει  τις αναστολές εργασίας?  Αδιέξοδο..

Αυτήν την πραγματικότητα που περιγράφουμε την βίωσαν και την βιώνουν εκατοντάδες αντίστοιχες επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού, ένας κλάδος ο οποίος  βρισκόταν στην πρώτη γραμμή σε αυτό το τσουνάμι της οικονομικής καταστροφής , άλλα είναι ο ίδιος κλάδος ο οποίος βρισκόταν και στην  πρώτη γραμμή τα δύσκολα  χρόνια της Ελλάδας και που με τις κινήσεις και τις συμφωνίες του  ανέβαζε κάθε χρόνο το ΑΕΠ της ελληνικής Οικονομίας  και αποτελούσε για χρόνια  την βαριά βιομηχανία της.

Επισημαίνουμε πως, αυτή η δυσμενής κατάσταση για τις εποχικές επιχειρήσεις όπως η δική μας, που βασίζονται μόνο στον τζίρο της θερινής σεζόν  είναι πολλαπλάσια άλλων επιχειρήσεων και πρέπει να γίνει κατανοητή η ιδιαιτερότητα, η προετοιμασία και οι επενδύσεις τους χειμερινούς μήνες, αναμένοντας κέρδη μόνο τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες .

Σαφώς, και πάνω απ’ όλα  βρίσκεται η δημόσια υγεία, και το αντιλαμβανόμαστε απόλυτα και το στηρίζουμε, όμως όποιες κινήσεις και όποιες αποφάσεις λαμβάνει το κράτος αυτήν την κρίσιμη στιγμή, έχουν τεράστιο αντίκτυπο σε μια σειρά επιχειρήσεων. Πρέπει λοιπόν  να εξετάζονται ενδελεχώς οι κλαδικές ιδιαιτερότητες έτσι ώστε να φτάσουμε όλοι μαζί  στην απέναντι όχθη.

Έν κατακλείδι, η ουσία αυτής της επιστολής είναι να εκφράσουμε την απόγνωση μας για το δυσοίωνο μέλλον που προβλέπεται για τα Τουριστικά Γραφεία και να επιστήσουμε την προσοχή κάθε αρμόδιου ώστε να αναθεωρήσουν ενδεχομένως τον τρόπο και την λογική χορήγησης επιστρεπτέων προκαταβολών - δανείων, και να κατανοήσουν την επιτακτική ανάγκη της στήριξης του κλάδου μας, καθώς αν δεν καταφέρουμε να επιβιώσουμε, αναπόφευκτα αυτό θα επιφέρει μια σειρά από επιπτώσεις και σε άλλους τομείς, επηρεάζοντας κατ’ επέκταση την οικονομία της χώρας.

Ζητάμε την κατανόηση σας για την μακροσκελή επιστολή και τον πλατειασμό σε κάποια σημεία, αλλά βρισκόμαστε πλέον σε τέτοια αδιέξοδα και θέλαμε να επισημάνουμε όλα τα σημεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα θέλαμε να παλέψουμε, να παραμείνουμε ζωντανοί, ελπίζοντας πως οι επιπτώσεις της πανδημίας θα τελειώσουν κάποια στιγμή, και τότε θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε σταδιακά.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 23/07 20:39

  Ελληνικός τουρισμός 2024 | Ιταλοί και Αμερικανοί ηγούνται στις αυξητικές επιδόσεις του α΄πενταμήνου

 2. 23/07 17:08

  Ευρωκοινοβούλιο: H Ελισάβετ Βόζενμπεργκ-Βρυωνίδη εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού

 3. 23/07 15:06

  Έρευνα: 9 στους 10 ταξιδιώτες επιλέγουν ξενοδοχείο με κριτήριο την αειφορία

 4. 23/07 14:36

  Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «συμμαχούν» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

 5. 23/07 13:38

  Heraklion Flavors: Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «βεγγέρισε» στους Κάτω Ασίτες 

 6. 23/07 13:36

  Resort for a Day: Δραστηριότητες για επιβάτες κρουαζιέρας σε resort της Κέρκυρας, Ρόδου, Σαντορίνης και Μυκόνου

 7. 23/07 12:40

  easyJet: Στις 18 Ιουλίου κορυφώθηκαν τα ταξίδια των Βρετανών – Αύξηση της ζήτησης για Σκιάθο

 8. 23/07 12:22

  Ethiopian Airlines: 3 οι εβδομαδιαίες συνδέσεις Αθήνα - Αντίς Αμπέμπα το α’ 3μηνο του 2025

 9. 23/07 12:04

  Χορηγία drones προς την Περιφέρεια Ανατολικής Mακεδονίας Θράκης για αντιπυρική προστασία 

 10. 23/07 11:07

  ΤΑΙΠΕΔ | 10 εκατ. ευρώ για να γίνουν πιο "πράσινα" τα λιμάνια Ραφήνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας

 11. 23/07 10:35

  ΕΕ | Μεγαλύτερη σαφήνεια στα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών

 12. 23/07 09:46

  Υπερτουρισμός | 20.000 διαδηλωτές στη Μαγιόρκα την Κυριακή- "1.232.014 κάτοικοι, 18 εκατομμύρια τουρίστες" 

 13. 23/07 07:40

  Διαγωνισμός μίσθωσης ακινήτου στην Iσθμία για εστιατόριο

 14. 23/07 07:38

  Ηνωμένο Βασίλειο: Ρυθμός ανάπτυξης υψηλότερος του αναμενόμενου

 15. 23/07 07:30

  Θεατρική παράσταση Ερωτόκριτος στο Αρκαλοχώρι

 16. 23/07 07:29

  Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού με Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την τουριστική εκπαίδευση

 17. 23/07 07:27

  Δήμος Φαιστού: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 18. 22/07 22:50

  Όλγα Κεφαλογιάννη | Ενισχύσεις για αναβάθμιση ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού

 19. 22/07 19:45

  ΕΠΟΤ | Εκδήλωση στη Ρόδο: «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία»

 20. 22/07 19:41

  Θρησκευτικός τουρισμός | Ενίσχυση της συνεργασίας ΕΟΤ - Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την προώθησή του

 21. 22/07 16:43

  Καλοκαίρι στον Λίβανο: Πάρτι και ρουκέτες

 22. 22/07 14:55

  Σε εξέλιξη μέτρα αναβάθμισης του αεροδρομίου Νάξου και η τεχνική μελέτη για τον νέο αεροσταθμό

 23. 22/07 13:55

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Timofei Kulyabin - Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη | 9 & 10 Σεπτεμβρίου Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 24. 22/07 13:05

  ΥΠΑ: Σε επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός πτήσεων στο F.I.R Αθηνών

 25. 22/07 12:17

  Τουρισμός 2024: Ανερχόμενη τάση τα μοναχικά ταξίδια των γυναικών – Οι 5 κορυφαίες τάσεις για το καλοκαίρι

 26. 22/07 11:52

  Επίσημη παρουσίαση της νέας τουριστικής καμπάνιας «loveHER | 5 Senses | 365 Days» του Δήμου Ηρακλείου

 27. 22/07 11:42

  Ελληνικός τουρισμός 2024: 531 εκατ. περισσότες εισπράξεις από πέρυσι το α’ 5μηνο

 28. 22/07 11:10

  ΕΟΤ | Ύμνοι γερμανικού περιοδικού στην ελληνική κουζίνα

 29. 22/07 10:39

  Aegean: Νέες χειμερινές συνδέσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με Άμπου Ντάμπι, Γκραν Κανάρια και Άμστερνταμ

 30. 22/07 10:39

  Sani/Ikos | Άντληση 350 εκατ. ευρώ από έκδοση ομολόγου - Ξένοι θεσμικοί υπερκάλυψαν 3 φορές το ποσό

 31. 22/07 10:22

  Ryanair: Κέρδισε δίκη κατά της Booking.com για παραπλανητικές πρακτικές

 32. 22/07 10:06

  Τουρισμός | Διακοπές στο εξωτερικό επιλέγει το 68% των βρετανικών οικογενειών - Οι τιμές σε Ρόδο, Κω, Κέρκυρα και Κρήτη

 33. 22/07 09:57

  Condor | Νέες πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2025

 34. 22/07 07:57

  Γιορτή Αμυγδάλου στις Μικροθήβες

 35. 22/07 07:05

  Δήμος Μεγανησίου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 36. 22/07 07:02

  5 σημεία υδάτινων πεδίων στη Φθιώτιδα

 37. 22/07 07:00

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

 38. 22/07 06:07

  Πράσινο φως για επενδύσεις στο Ξενία και την Ιαματική Πηγή στα Λουτρά Κύθνου

 39. 21/07 12:39

  Τουρισμός | Ποιες εθνικότητες "καίει" περισσότερο ο καύσωνας - τι δείχνουν οι δαπάνες με πιστωτικές κάρτες στην Ισπανία

 40. 21/07 12:16

  +14,8% o τζίρος σε καταλύματα και εστίαση τον Μάιο - μεγαλύτερη αύξηση στο Ηράκλειο και μείωση στην Αχαΐα

 41. 21/07 11:56

  Δήμος Επιδαύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 42. 21/07 11:55

  ‘Εκθεση Τοπικών Προϊόντων στη Μακρυρράχη Πηλίου

 43. 20/07 22:18

  Ε. Ξ. Σαντορίνης | Συνάντηση με τον Γιάννη Βρούτση- “Στρατηγικός Σχεδιασμός” και χωροταξικό- νέο λιμάνι στο Μονόλιθο

 44. 20/07 13:16

  Κυπριακός τουρισμός | «Έξυπνος» προορισμός η Πάφος με την τοποθέτηση ψηφιακών πινακίδων

 45. 20/07 13:03

  Ο πλανήτης αιχμάλωτος ενός μικρού ψηφιακού λάθους

 46. 20/07 12:58

  Μ. Κόνσολας | «Νέα δέσμη κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στα νοσοκομεία των νησιών»

 47. 20/07 12:50

  O Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης καταδικάζει περιστατικό ξυλοδαρμού τουριστών - προσφορά δωρεάν διακοπών

 48. 20/07 12:39

  Ε.Ξ. Ρόδου | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων Φαληρακίου & Καλλιθέας

 49. 20/07 12:36

  Γιορτή Ροδάκινου στο Βελβεντό Κοζάνης

 50. 20/07 12:34

  Ισπανία: Η αύξηση των τουριστικών μεγεθών αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης

 51. 19/07 17:55

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 | grape - Greek Agora of Performance, 21 – 25 Ιουλίου

 52. 19/07 16:05

  LoveHER | Τουριστική προβολή του Ηρακλείου: Επίσημη προβολή του σποτ, εμπνευσμένο από τα γράμματα HER της λέξης HERAKLION

 53. 19/07 14:48

  Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου

 54. 19/07 14:42

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Αναψυκτήριο, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Δ | 23 Ιουλίου - 21:00, 24 & 25 Ιουλίου - 21:30

 55. 19/07 11:14

  Χάος σε όλο τον κόσμο από τεχνικό πρόβλημα | Παρέλυσαν πτήσεις- τι λένε Aegean Airlines και ΔΑΑ

 56. 19/07 10:26

  Σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης και Προβολής Προορισμών στο Ρέθυμνο | Συνάντηση Κεφαλογιάννη- Δημάρχου

 57. 19/07 10:14

  Βρετανικός τουρισμός | Σήμερα Παρασκευή ήταν προγραμματισμένες οι περισσότερες πτήσεις από τον Οκτώβριο του 2019

 58. 19/07 07:33

  Δήμος Βιάννου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 59. 19/07 07:32

  Δράσεις αναβάθμισης υποδομών Δικταίου Άντρου

 60. 19/07 07:29

  Φεστιβάλ Χορωδιών στα Τζουμέρκα

 61. 19/07 07:00

  Στρατηγικός σχεδιασμός Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Ερέτρια

 62. 19/07 07:00

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δράση ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού

 63. 18/07 22:40

  Υπερ-τουρισμός | Ποιες δράσεις προτείνει το WTTC για τη συνύπαρξη ντόπιων και τουριστών

 64. 18/07 21:55

  Υπερτουρισμός | Νέα διαδήλωση στη Μαγιόρκα την Κυριακή- έκκληση της τοπικής κυβέρνησης για ειρηνική διαμαρτυρία

 65. 18/07 14:20

  Γ. Χατζημάρκος | Αύξηση του προϋπολογισμού για την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων μέσω του Αναπτυξιακού

 66. 18/07 14:11

  Focus Bari | Mόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της Ελληνικής ναυτιλίας- Μόνο 1% των νέων...

 67. 18/07 13:46

  Οι επιδόσεις των ελληνικών καταλυμάτων το 2023 με τα ...μάτια της ΕΛΣΤΑΤ | Ξενοδοχεία, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα

 68. 18/07 13:33

  ΕΕ | 7 δισ. ευρώ σε υποδομές βιώσιμων, ασφαλών και έξυπνων μεταφορών- ενισχύονται λιμένες στην Ελλάδα

 69. 18/07 13:22

  Έκρηξη παρουσιάζουν οι ταξιδιωτικές απάτες | 12 συμβουλές στις κρατήσεις μέσω Booking

 70. 18/07 11:29

  Ισχυρή άνοδος στις συναλλαγές πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα στο α' εξάμηνο του 2024

 71. 18/07 11:19

  Ryanair: Νέα συνεργασία «εγκεκριμένου ΟΤΑ» με τον όμιλο Expedia

 72. 18/07 10:42

  Υπερ-τουρισμός | "Και όμως οι διαδηλώσεις θα πετύχουν τον στόχο για μείωση των αφίξεων σε αυτές τις περιοχές"

 73. 18/07 07:00

  Τήλος: Παγκόσμια πρωτιά ως πιστοποιημένο νησί μηδενικών αποβλήτων ενεργειακής αυτονομίας

 74. 18/07 07:00

  Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: 2 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 75. 18/07 07:00

  Αλγερία: Σχέδιο δράσης για τουριστική ανάπτυξη

 76. 18/07 07:00

  Τσεχία: Συνεχώς αυξανόμενα τα έσοδα από τον τουρισμό

 77. 18/07 07:00

  Το Σινεμά στον Κήπο του Φεστιβάλ στο Χόρτο Πηλίου

 78. 17/07 18:14

  "Όχι" και από την Περιφέρεια στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για υπερδόμηση της Μαρίνας της Αρετσούς

 79. 17/07 16:16

  Ξενοδοχεία | Το The Lynx Mountain Resort στη Φλώρινα στα 50 καλύτερα του National Geographic «Lakes & Mountains 2024»

 80. 17/07 16:09

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση ‘‘Η χαρά της ζωής’’ στο Ρέθυμνο με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας

 81. 17/07 15:00

  Κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Σαντορίνη και τουρνουά μπάσκετ στη Λήμνο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 82. 17/07 14:40

  Η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου - ADAC αγόρασε 70 ταξιδιωτικά γραφεία της Galeria

 83. 17/07 13:55

  Jet2.com: 11 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

 84. 17/07 13:09

  Άμστερνταμ εναντίον υπερτουρισμού: Τι κάνει ο δήμος για να επαναφέρει την ισορροπία

 85. 17/07 12:36

  ΥΠΑ | +11,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' εξάμηνο του 2024

 86. 17/07 12:16

  Condor: 6 νέες συνδέσεις με Ελληνικά νησιά το καλοκαίρι του 2025

 87. 17/07 12:06

  ΔΥΠΑ: Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού-Φιλοξενίας

 88. 17/07 12:00

  Διακοπή λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου Ακρόπολης Αθηνών λόγω υψηλών θερμοκρασιών

 89. 17/07 11:51

  Νέος ισχυρός όμιλος στον κλάδο του ελληνικού ελαιολάδου

 90. 17/07 11:43

  ECTAA: Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ για τρίτη φορά πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού

 91. 17/07 11:30

  Airbnb | Συμβουλές στους ταξιδιώτες στην Ελλάδα για να κλείσουν τη διαμονή τους με ασφάλεια

 92. 17/07 11:23

  "Travel and Leisure" | Δημοφιλέστερο νησί η Μήλος - διακρίσεις και για άλλα ελληνικά νησιά

 93. 17/07 11:05

  Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου | ΘΕΑΤΡΟ: Ανέστης Αζάς -Τα σκυλιά, Πειραιώς 260- Χώρος Η 19 – 21 Ιουλίου, 21.30

 94. 17/07 10:44

  ΥΠΑ: Δυνατότητα πρακτικής άσκησης και εκπόνησης πτυχιακής εργασίας σε φοιτητές

 95. 17/07 10:25

  Μοναδικές υπαίθριες δράσεις για όλους στο Navarino Challenge 2024

 96. 17/07 07:55

  Καταδυτικός τουρισμός | Σε ποιες περιοχές της χώρας βουλιάζουν αγάλματα, αεροπλάνα και βαπόρια για καταδύσεις

 97. 17/07 07:51

  Διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση έκτασης στη Νέα Καλλικράτεια με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχείου

 98. 17/07 07:41

  Δήμος Δελφών: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 99. 17/07 07:36

  Βόρεια Μακεδονία: Aυξημένη η τουριστική κίνηση στο 5μηνο

 100. 17/07 07:32

  Stefaniada Festival στην Αργιθέα Καρδίτσας