Επιστολή: Κραυγή αγωνίας ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου για το μέλλον μιας υγιούς εταιρείας πριν από ένα χρόνο

Α Decrease font Enlarge font
Επιστολή: Κραυγή αγωνίας ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου για το μέλλον μιας υγιούς εταιρείας πριν από ένα χρόνο

Την έντονη ανησυχία και τους φόβους του για την επιβίωση του τουριστικού γραφείου εισερχόμενου τουρισμού, που διαθέτει, διατυπώνει ο ιδιοκτήτης του, με επιστολή που έστειλε στα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης και τους τουριστικούς φορείς.

Διαβάστε πώς περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται και την αγωνία που αναδύεται για το μέλλον μιας υγιέστατης προ της πανδημίας εταιρείας...

Αξιότιμοι κύριοι,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, ελπίζοντας κάποιος να μπορέσει να αφουγκραστεί την κρισιμότητα της κατάστασης για την βιωσιμότητα των Τουριστικών Γραφείων εισερχόμενου τουρισμού, με την εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις που έχει φέρει στον κλάδο μας. Συγκεκριμένα, και όντας σε απόγνωση για το μέλλον της επιχείρησης μας, όπως και πολλοί συνάδελφοι του κλάδου, επικοινωνούμε μαζί σας εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για την έκβαση των γεγονότων μέχρι πρότινος, καθώς και για τα μέτρα στήριξης που λαμβάνονται κατά καιρούς από την κυβέρνηση.

Θεωρούμε πως ο Τουρισμός, μέσα στον οποίο δραστηριοποιούμαστε και εμείς, και αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, δεν στηρίχθηκε επαρκώς ώστε  να ενισχύσει τους θεμέλιους λίθους του τομέα αυτού. Συνεπώς, φαίνεται να οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε χρεωκοπία και κατ’ επέκταση κλείσιμο των επιχειρήσεων, καθώς αδυνατούμε να σηκώσουμε τα οικονομικά βάρη.

Ολοκληρωτικά κλειστός ο κλάδος των τουριστικών γραφείων

Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων στο σύνολο του  δεν θα έπρεπε να θεωρείται απλά πληττόμενος αλλά ολοκληρωτικά κλειστός από τον Μάρτιο του 2020, αφού για όλο το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ένα  τουριστικό γραφείο δεν υπάρχει ουσιαστικά αντικείμενο εργασίας. Κλειστά ξενοδοχεία, απαγόρευση μετακινήσεων, αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες να υπολειτουργούν, απαγόρευση εισόδου στην χώρα και πολλοί άλλοι περιορισμοί,  καθιστούν χωρίς κανένα όφελος  την λειτουργία τους.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουμε ως γενικότερο παράδειγμα την επιχείρηση μας, η οποία  δραστηριοποιείται  στο χώρο του τουρισμού (Τουριστικό γραφείο εισερχόμενου τουρισμού)και απασχολεί 4 άτομα μόνιμο προσωπικό, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιος - Οκτώβριος) απασχολεί μέχρι και 12 άτομα.  O απολογισμός για το καλοκαίρι (σεζόν) του 2019 έκλεισε με ένα θετικό πρόσημο τον Οκτώβριο του 2019  καθιστώντας την εταιρεία μας, μια υγιής επιχείρηση και καθόλα ενήμερη απέναντι σε όλες τις υποχρεώσεις της. Το τέλος μιας καλοκαιρινής σεζόν δεν προϋποθέτει και το τέλος το εργασιών για ένα γραφείο εισερχόμενου τουρισμού, μιας και η προετοιμασία ξεκινάει αμέσως για το επόμενο καλοκαίρι, το μόνο που σταματάει – εκμηδενίζεται για ένα πολύ μεγάλο διάστημα (περίπου 8 μήνες ) είναι η εισροή εσόδων, την ίδια στιγμή που όλα τα λειτουργικά έξοδα παραμένουν τα ίδια, εκτός του εποχιακού προσωπικού  (μόνιμο προσωπικό - ΕΦΚΑ - ενοίκιο - ρεύμα - ιντερνέτ , λοιπά).

Από τον Οκτώβριο έως και τον Μάρτιο που έγινε το πρώτο Lockdown, οι εργασίες και οι προετοιμασίες της εταιρείας για το καλοκαίρι 2020 βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, και το λειτουργικό κόστος άνω των 35.000€ μέχρι τότε. Μεσολάβησαν 4 μήνες αγωνίας, φόβου, άγνοιας και αμηχανίας, μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Μετά από τις παροτρύνσεις και τις αισιόδοξες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την επανέναρξη  του Τουρισμού, η εταιρεία προσέλαβε ακόμα 5 άτομα τον Ιούλιο (εκτός των 4 μόνιμων) για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της επιχείρησης και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους επερχόμενους επισκέπτες στην χώρα μας. Πολύ σύντομα (μέσα Ιουλίου) οι ελπίδες και οι προβλέψεις αποδείχτηκαν φρούδες. Ο Ιούλιος και Αύγουστος έκλεισαν με πτώση τζίρου πάνω από 90%  και η πραγματική  ζημία για την επιχείρηση μεγαλύτερη των 50.000 €. Χωρίς να  δίνεται άλλη επιλογή (καθώς δεν επιτρέπεται  να κάνεις απολύσεις εάν είχες πάρει τη πρώτη επιστρεπτέα προκαταβολή)  η εταιρεία έβγαλε 3  άτομα σε αναστολή τον Αύγουστο  και τους υπόλοιπους εργαζομένους  τον Σεπτέμβριο, μιας και τότε ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι είχαμε εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο.

Αγωνία και φόβος για το μέλλον

Από τον Σεπτέμβριο του 2020  και πλέον επανήλθε η αγωνία και ο φόβος για το μέλλον και την βιωσιμότητα μια υγιεστάτης μέχρι πριν 1 χρόνο εταιρείας (μηδενικό χρέος, σε κράτος και προμηθευτές) για το πώς θα μπορέσει να καλύψει την τεράστια ζημία και για το πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα λειτουργικά κόστη (ενοίκια, τηλεφωνία, ρεύμα ,ιντερνέτ εργοδοτικές εισφορές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις) που θα προκύψουν μέχρι τον Ιούνιο του 2021 οπότε και ‘’προβλέπεται’’  κάποια εισροή εσόδων. Το χρέος συνεπώς διογκώθηκε δραματικά αφού δεν υπάρχουν από πουθενά έσοδα, μόνο έξοδα.  Με απλά μαθηματικά και αισιόδοξους υπολογισμούς  η τελική ζημία για την επιχείρηση θα ξεπεράσει  τις 70.000 € , ζημία η οποία  είναι φύσει αδύνατον να καλυφθεί τα επόμενα χρόνια.

Το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο αυτή την στιγμή για τον κλάδο μας,  από τον Μάρτιο και μετά έτσι ώστε να καλύψουμε βασικές λειτουργικές ανάγκες είναι οι επιστρεπτέες προκαταβολές  -  κρατικά δάνεια.  Ακόμα και σε αυτές όμως, αποτελεί μυστήριο  ο τύπος υπολογισμού του ύψους ενίσχυσης, καθώς και ο λόγος που αφαιρεί από το τελικό ποσό ενίσχυσης της επιχείρησης, το ποσό το οποίο δίνει το κράτος στους εργαζομένους με αναστολή εργασίας (534 €).

Η επιχείρηση μας  έλαβε μέρος και στις 4  Επιστρεπτέες προκαταβολές και δανειοδοτήθηκε - ενισχύθηκε από το κράτος με μόλις  κάτι παραπάνω από 15.000€ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών της το 2019 ήταν μεγαλύτερος των 850.000 €, προφανώς και  αφαιρέθηκε βάση του τύπου υπολογισμού, μεγάλο ποσό από τις αναστολές εργασίας  (9 άτομα).

Οι τυποποιημένοι λοιπόν ορισμοί που σχεδιάζονται, δυστυχώς απέχουν κατά πολύ σε σχέση με την αλήθεια και τις ανάγκες της αγοράς. Εάν άμεσα δεν αφουγκραστούν την κραυγή αγωνιάς των επιχειρήσεων, θα οδηγηθούν σύντομα σε αδιέξοδα και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες και για το κράτος κατ’ επέκταση.

Φυσικά κανένας δεν θα ήθελε να απολυθούν εργαζόμενοι, ούτε μπορεί να είναι αντίθετος με την βοήθεια που δίνεται προς τους ανθρώπους αυτούς (534 €), που εκ των πραγμάτων δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. Αυτονόητο και δεδομένων των συνθηκών να θεωρείται πολύ σημαντική, και απολύτως απαραίτητη η ενίσχυση τους. Δεν μπορεί όμως να γίνει κατανοητή, η  διασύνδεση της με το ύψος της βοήθειας που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση από την επιστρεπτέα προκαταβολή, όταν το κράτος δίνει την ενίσχυση στους εργαζομένους μόνο και εφόσον οι εργαζόμενοι δεν παρέχουν καμία υπηρεσία σε αυτήν (την επιχείρηση). Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις περιμένουν με αγωνία, την μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια, έστω με την μορφή δανείου από το κράτος, για να ανταπεξέλθουν και να αντέξουν σε αυτή την πρωτοφανή κρίση .      

Ο τύπος για τον υπολογισμό ενίσχυσης, θα φαινόταν λογικός  και δίκαιος, εάν τα χρήματα αυτά (534 ευρώ)  δινόταν στους εργαζομένους των επιχειρήσεων σαν μορφή επιδότησης εργασίας, έτσι ώστε και η εταιρεία θα μπορούσε κρατήσει του εργαζομένους της, και θα παράγονταν έργο προς όφελος της για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί. Τότε,ναι, θα μπορούσε δικαιολογημένα το κράτος να αφαιρέσει αυτό το πόσο από την επιστρεπτέα προκαταβολή που δίνει στην επιχείρηση.

Τα αδιέξοδα...

Διερωτόμαστε λοιπόν με ποια προοπτική και λογική αυτή η επιχείρηση μπορεί να καλύψει την ζημία, να καλύψει πάγια και λειτουργικά έξοδα,  να γίνει βιώσιμη, ανταγωνιστική και να συνεχίσει την λειτουργία της; Με ποια έσοδα θα μπορέσει να επαναπροσλάβει και να πληρώσει το σύνολο του προσωπικού της πριν την πανδημία αλλά και του επιπλέον προσωπικού που προσέλαβε για την  ‘’επανεκκίνηση του τουρισμού ‘’  όπως αυτό επιβάλλεται στους  όρους αποδοχής των εισπρακτέων προκαταβολών? Πως αυτή η εταιρεία με μηδενικά έσοδα από τον Οκτώβριο του 2019 μπορεί να ανταπεξέλθει σε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές,  όταν το κράτος κάποια στιγμή θα σταματήσει  τις αναστολές εργασίας?  Αδιέξοδο..

Αυτήν την πραγματικότητα που περιγράφουμε την βίωσαν και την βιώνουν εκατοντάδες αντίστοιχες επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού, ένας κλάδος ο οποίος  βρισκόταν στην πρώτη γραμμή σε αυτό το τσουνάμι της οικονομικής καταστροφής , άλλα είναι ο ίδιος κλάδος ο οποίος βρισκόταν και στην  πρώτη γραμμή τα δύσκολα  χρόνια της Ελλάδας και που με τις κινήσεις και τις συμφωνίες του  ανέβαζε κάθε χρόνο το ΑΕΠ της ελληνικής Οικονομίας  και αποτελούσε για χρόνια  την βαριά βιομηχανία της.

Επισημαίνουμε πως, αυτή η δυσμενής κατάσταση για τις εποχικές επιχειρήσεις όπως η δική μας, που βασίζονται μόνο στον τζίρο της θερινής σεζόν  είναι πολλαπλάσια άλλων επιχειρήσεων και πρέπει να γίνει κατανοητή η ιδιαιτερότητα, η προετοιμασία και οι επενδύσεις τους χειμερινούς μήνες, αναμένοντας κέρδη μόνο τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες .

Σαφώς, και πάνω απ’ όλα  βρίσκεται η δημόσια υγεία, και το αντιλαμβανόμαστε απόλυτα και το στηρίζουμε, όμως όποιες κινήσεις και όποιες αποφάσεις λαμβάνει το κράτος αυτήν την κρίσιμη στιγμή, έχουν τεράστιο αντίκτυπο σε μια σειρά επιχειρήσεων. Πρέπει λοιπόν  να εξετάζονται ενδελεχώς οι κλαδικές ιδιαιτερότητες έτσι ώστε να φτάσουμε όλοι μαζί  στην απέναντι όχθη.

Έν κατακλείδι, η ουσία αυτής της επιστολής είναι να εκφράσουμε την απόγνωση μας για το δυσοίωνο μέλλον που προβλέπεται για τα Τουριστικά Γραφεία και να επιστήσουμε την προσοχή κάθε αρμόδιου ώστε να αναθεωρήσουν ενδεχομένως τον τρόπο και την λογική χορήγησης επιστρεπτέων προκαταβολών - δανείων, και να κατανοήσουν την επιτακτική ανάγκη της στήριξης του κλάδου μας, καθώς αν δεν καταφέρουμε να επιβιώσουμε, αναπόφευκτα αυτό θα επιφέρει μια σειρά από επιπτώσεις και σε άλλους τομείς, επηρεάζοντας κατ’ επέκταση την οικονομία της χώρας.

Ζητάμε την κατανόηση σας για την μακροσκελή επιστολή και τον πλατειασμό σε κάποια σημεία, αλλά βρισκόμαστε πλέον σε τέτοια αδιέξοδα και θέλαμε να επισημάνουμε όλα τα σημεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα θέλαμε να παλέψουμε, να παραμείνουμε ζωντανοί, ελπίζοντας πως οι επιπτώσεις της πανδημίας θα τελειώσουν κάποια στιγμή, και τότε θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε σταδιακά.

 

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 26/02 18:33

  Αλ. Σδούκου: Οι πράσινες μετακινήσεις βασική προτεραιότητα του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Επιταχύνουμε τη μετάβαση στην Ηλεκτροκίνηση

 2. 26/02 18:31

  Ο «Τυφώνας» που καθαρίζει τις παραλίες της Ελλάδας

 3. 26/02 15:36

  Οι εφοπλιστές κρουαζιέρας δεν θέλουν εμπλοκή του υπουργείου Τουρισμού στον κλάδο τους

 4. 26/02 13:07

  Διεθνή βραβεία για την τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Αττικής

 5. 26/02 13:01

  Γερμανικός Τύπος: Αργεί ακόμη το διαβατήριο εμβολιασμού

 6. 26/02 12:39

  FedHATTA: Μόνο έτσι θα διασωθεί ο ελληνικός τουρισμός το 2021 – 4 άξονες δράσης ως προϋπόθεση της επιτυχίας

 7. 26/02 12:24

  Greek Panorama Virtual: Οι κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι θα είναι όλες της τελευταίας στιγμής

 8. 26/02 12:17

  Γερμανική έρευνα: Πιο ασφαλή από τα σούπερ μάρκετ τα μουσεία

 9. 26/02 11:58

  Οι Βαλεαρίδες προσφέρονται για πιλοτική εφαρμογή των διαβατηρίων εμβολιασμού

 10. 26/02 11:50

  Δράσεις του Δήμου Πάρου για προσέλκυση τουρισμού υψηλών προδιαγραφών

 11. 26/02 11:19

  Το εκκλησάκι στα Περτουλιώτικα λιβάδια που θυμίζει Άλπεις

 12. 26/02 11:16

  Ο διάσημος δρόμος της Αθήνας στην Παλιά Αθήνα για τις βόλτες της υψηλής κοινωνίας

 13. 26/02 11:08

  Τηλεδιάσκεψη για το άνοιγμα της κρουαζιέρας Θεοχάρη - Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας

 14. 26/02 11:07

  Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Εικονική πλατφόρμα προβολής/ εκπαίδευσης των ξένων t.o's

 15. 26/02 11:04

  Από 1/3/2021 οι νέες βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων

 16. 26/02 11:01

  Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή του εντύπου Ε11

 17. 26/02 10:40

  INSETΕ: Βελτιωμένοι οι δείκτες εμπειρίας των πελατών των ελληνικών ξενοδοχείων το 2020, παρά τα περιοριστικά μέτρα

 18. 26/02 10:35

  Ξεκίνησε η υποβολή μονομερών δηλώσεων για Ιανουάριο και Φεβρουάριο για εργαζόμενους στον Τουρισμό

 19. 26/02 10:32

  Οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

 20. 26/02 10:29

  Πώς θα υποβληθούν οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Μάρτιο

 21. 26/02 10:25

  ΕΕ: Επιτάχυνση εμβολιασμών και πιστοποητικό

 22. 26/02 09:49

  Επιστολή | Ξεναγοί Δεσμώται ή μια πρώτου μεγέθους κυβερνητική κοινωνική αδικία

 23. 26/02 09:06

  ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι διεργασίες για τη μετατροπή σε πολυτελή ξενοδοχεία δύο ακινήτων-φιλέτων στην καρδιά της Αθήνας

 24. 26/02 09:00

  SunExpress: 23 νέες συνδέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης το καλοκαίρι

 25. 26/02 08:25

  Η Marriott δημιουργεί το Ταμείο Φιλοξενίας Arne M. Sorenson για την υποστήριξη προγράμματος σπουδών

 26. 26/02 08:23

  Φινλανδία: Σε αυστηρό lockdown λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού

 27. 26/02 08:21

  Δανία: Παρατείνεται έως τον Απρίλιο η σύσταση αποφυγής ταξιδιών 

 28. 25/02 17:56

  Κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού ζητούν οι Ευρωβουλευτές

 29. 25/02 17:39

  Πρόγραμμα επιδότησης τόκων δανείων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για το α' 3μηνο του 2021- Αιτήσεις από Δευτέρα

 30. 25/02 16:25

  Website για Πολυτελή Ξενοδοχεία ή Μεγάλες Μονάδες από τη Hotelwize

 31. 25/02 16:22

  Tripadvisor: Δύο ελληνικές παραλίες στις καλύτερες στον κόσμο για το 2021

 32. 25/02 16:11

  Lufthansa: Νέο θερινό πρόγραμμα πτήσεων για το 2021 με έμφαση στην Ελλάδα και τα Κανάρια

 33. 25/02 15:42

  Διευθυντής ΙΤΒ: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι σύντομα απαραίτητο όσο το διαβατήριο

 34. 25/02 14:52

  Με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στην Αθήνα το World Tunnel Congress 2023

 35. 25/02 14:45

  Εφικτές οι διακοπές των Γερμανών στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι

 36. 25/02 14:26

  Βρετανός υπ. Μεταφορών: Το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών εξαρτάται από μη ελεγχόμενους παράγοντες

 37. 25/02 13:29

  Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη

 38. 25/02 13:16

  Ευρωπαϊκή τουριστική συμμαχία: Προτάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού

 39. 25/02 13:05

  Διαβατήρια εμβολιασμού: Οι τουριστικές χώρες της ΕΕ πιέζουν για την εφαρμογή του

 40. 25/02 13:00

  Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιταχύνει τα ταξίδια- Ευπρόσδεκτοι οι Βρετανοί, εμβολιασμένοι και μη

 41. 25/02 12:52

  ΠΟΥ: Τα διαβατήρια εμβολιασμού δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στα διεθνή ταξίδια

 42. 25/02 12:26

  12 νέες ξενοδοχειακές αφίξεις αυτό το καλοκαίρι στα νησιά και στην Αθήνα

 43. 25/02 11:50

  Η ιστορία του Αρχαίου «Λυκείου» της Αθήνας

 44. 25/02 11:47

  Τι σημαίνει Γεντί Κουλέ

 45. 25/02 11:34

  Στόχος να φτάσουμε φέτος τουλάχιστον στο 50% της τουριστικής σεζόν του 2019

 46. 25/02 11:28

  Ένας χρόνος COVID-19 | Πώς άλλαξε η υγεία και η καθημερινότητα των Ελλήνων;

 47. 25/02 11:24

  Στην Αθήνα η 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

 48. 25/02 10:59

  Το 1o digital forum «Taste of Attica» υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 49. 25/02 10:52

  Βραβείο TUI Global Hotel Award στο Atrium Platinum Luxury Resort Hotel & Spa

 50. 25/02 10:39

  ΞΕΕ: Άνοιξε η περίοδος αιτήσεων για το Idea Platform του CapsuleT

 51. 25/02 10:26

  Βοτανικός Κήπος Δελφών: Καινοτομία, Περιβάλλον, Πολιτισμός

 52. 25/02 10:22

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Ιωάννινα, Κορώνη και τουριστική έπαυλη στο Ρέθυμνο

 53. 25/02 10:19

  Πώς η FITUR θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα του τουρισμού στην Ισπανία - Αυστηρά μέτρα εισόδου στην έκθεση

 54. 25/02 10:18

  Ολλανδία: Η βιομηχανία της φιλοξενίας δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα

 55. 25/02 10:16

  Ισπανία: H αύξηση της ανεργίας από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την οικονομία

 56. 25/02 10:13

  Βόρεια Μακεδονία: Eπιδοτήσεις σε αεροπορικές εταιρείες για νέες συνδέσεις

 57. 25/02 09:53

  Παρά την πανδημία, ισχυρoποιήθηκε το 2020 το brand name της Αθήνας και το 77% των τουριστών της θέλει να δει κι άλλα πράγματα (video)

 58. 24/02 18:21

  H ανάγκη στρατηγικής επικοινωνίας της Ελλάδας στο εξωτερικό

 59. 24/02 15:22

  Ξεκινά τη λειτουργία του ο t.o. που στήθηκε από συντελεστές του πτωχευμένου Thomas Cook - Θα πουλά πακέτα για το 2021

 60. 24/02 15:07

  Συνεργασία ΕΟΤ – ΞΕΕ ενόψει της παρουσίας της Ελλάδας στην διεθνή virtual έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ)

 61. 24/02 14:11

  Το ομηρικό και εκθαμβωτικό νησί του Ιονίου

 62. 24/02 14:08

  Όλα όσα δεν μπορείτε να δείτε στο Google Maps στην Αττική

 63. 24/02 13:55

  Κ.Νοτοπούλου: Ο σχεδιασμός της ασφαλούς επανέναρξης του τουρισμού δεν μπορεί να περιμένει

 64. 24/02 13:09

  Ακριβός τουρισμός για το πολυπόθητο εμβόλιο

 65. 24/02 12:40

  Επιστρεπτέα προκαταβολή και για χιονοδρομικά κέντρα και ιαματικές πηγές

 66. 24/02 12:13

  Trivago: "Τρέλα" για διακοπές από Αμερικανούς και Άγγλους - Θα θυσίαζαν καριέρα, σεξ, ακόμα και σύντροφο για να ταξιδέψουν!

 67. 24/02 11:46

  Θα είναι η Ελλάδα στους πρώτους προορισμούς της Ευρώπης για τους εμβολιασμένους Βρετανούς;

 68. 24/02 11:19

  Jet2: Αύξηση 1000% στις κρατήσεις! Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς

 69. 24/02 11:15

  Ποια χώρα θα αποτελέσει το πρότυπο για τα πιστοποιητικά κορωνοϊού της Βρετανίας

 70. 24/02 11:00

  H τουριστική επίθεση της Τουρκίας ξεκινά από τη Ρωσία

 71. 24/02 10:54

  ΓΕΠΟΕΤ: Ικανοποίηση για τη μείωση κατά 50% στα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων

 72. 24/02 10:29

  ECTAA: Η άρνηση των αερομεταφορέων να επιστρέφουν χρήματα στις ταξιδιωτικές εταιρίες και τους πελάτες τους πρέπει να σταματήσει

 73. 24/02 10:23

  Οι προσπάθειες διάσωσης της ΚLM

 74. 24/02 10:22

  Πράσινο φως για νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Νάξο

 75. 24/02 10:16

  Πτώση 40% του τζίρου και των ξενοδοχείων μικρών ζώων στην Ουαλία

 76. 24/02 10:08

  Η μοναξιά την εποχή του κορωνοϊού δημιουργεί νέες κυβερνητικές προτεραιότητες

 77. 24/02 10:04

  Γερμανία: Συγκρατημένη αισιοδοξία για πρώτη φορά από τους επιχειρηματίες για την τουριστική περίοδο

 78. 24/02 10:01

  Πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση «ψηφιακών νομάδων» στην Ελλάδα

 79. 23/02 20:41

  Πώς μπορεί η Ελλάδα να επεκτείνει τον κλάδο του τουρισμού με το καθεστώς των «nondom»

 80. 23/02 16:51

  Condor: Πτήσεις από 7 γερμανικά αεροδρόμια σε 16 προορισμούς στην Ελλάδα και Λάρνακα

 81. 23/02 15:42

  Aegean: Nέο ψηφιακό περιβάλλον για τα Miles+Bonus μέλη

 82. 23/02 15:40

  Μια Ελληνίδα στο Δ.Σ. της IAPCO

 83. 23/02 15:39

  Μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες;

 84. 23/02 15:37

  ΙΑΤΑ: Σε λίγες εβδομάδες η εφαρμογή για τα διαβατήρια εμβολιασμού

 85. 23/02 15:08

  Η Ελλάδα στους πιο περιζήτητους προορισμούς των Βρετανών μετά τις ανακοινώσεις Μπ. Τζόνσον

 86. 23/02 14:52

  Βρετανός υπουργός Υγείας: Οι μεταλλάξεις μπορεί να καθυστερήσουν τα διεθνή ταξίδια

 87. 23/02 14:35

  Αλέξης Πατέλης: Ελάτε στην Ελλάδα για τον ήλιο, μείνετε για τη φορολογία και την τεχνολογία

 88. 23/02 14:33

  Η Ίος και ο θρύλος με τον γρίφο στον τάφο του Ομήρου

 89. 23/02 14:27

  Ελληνικός τουρισμός 2020: 7,37 εκατ. αφίξεις το 2020

 90. 23/02 14:12

  Το χωριό που κάποτε «βυθίστηκε» αλλά ξαναγεννήθηκε

 91. 23/02 13:31

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς καθυστέρηση

 92. 23/02 12:18

  Έρευνα ΕΞΑ-ΑΑ: Ασφαλής προορισμός η Αθήνα το 2020 για τους τουρίστες- Δραματικές οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας

 93. 23/02 11:42

  Βρετανία: Απογείωση των κρατήσεων μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

 94. 23/02 10:57

  Σύγχρονες δράσεις προβολής της Ίου στις διεθνείς αγορές

 95. 23/02 10:16

  Η επικοινωνιακή στρατηγική του ΕΟΤ για το 2021- τι αναφέρει η απόφαση

 96. 23/02 10:03

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Χανιά και Ανατολική Μάνη

 97. 23/02 10:01

  Άδειες για τουριστικές κατοικίες και επιπλωμένα διαμερίσματα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Χαλκιδική

 98. 23/02 09:58

  Περιφέρεια Ν.Αιγαίου: Γνωμοδότηση για κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Μύκονο

 99. 23/02 09:55

  Ο Δήμος Σπάρτης στο Δίκτυο Βιώσιμη Πόλη

 100. 23/02 09:54

  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικών δράσεων