Booking.com | Καθοριστικός ο ρόλος των καταλυμάτων στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (World Food Programme) των Ηνωμένων Εθνών, το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλάται.
Γι αυτό το λόγο η Booking,com ζήτησε από έναν ειδικό τον Benjamin Lephilibert, Founder and Managing Director of LightBlue, να εξηγήσει στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων όλων των μορφών πώς πρέπει να διαχειρισθούν αυτό το ζήτημα.
"Ως πάροχος καταλύματος, μπορείτε να διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και να ενισχύσετε τη συνολική βιωσιμότητα του καταλύματός σας", τονίζει η πλατφόρμα στους συνεργάτες της οικοδεσπότες.
Ιδού το άρθρο του κ.Benjamin Lephilibert:
Ως πάροχος καταλύματος, μπορεί να φιλοξενείτε εκατοντάδες ή χιλιάδες άτομα στα καταλύματά σας κάθε χρόνο. Είναι υπέροχο που δημιουργήσατε ένα μέρος όπου τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούν να χαλαρώνουν, να απολαμβάνουν στιγμές με τις οικογένειες και τους φίλους τους, καθώς και να γνωρίζουν νέα μέρη.
Αυτό σας παρέχει, επίσης, τη μοναδική δυνατότητα να αφήσετε το δικό σας αποτύπωμα στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων: βοηθώντας κάθε επισκέπτη να περιορίσει τη σπατάλη, ο αντίκτυπος μπορεί να είναι σημαντικός. Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε τη σπατάλη τροφίμων και να δώσετε τη δυνατότητα στους επισκέπτες σας να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές.
Γιατί είναι πρόβλημα η σπατάλη τροφίμων;
Σκεφτείτε για λίγο το ταπεινό καρπούζι. Ως καταναλωτές, μπορεί να το γνωρίζουμε ως μόνο προϊόν. Πηγαίνετε στο μανάβικο ή το σούπερ μάρκετ και αγοράζετε ένα. Αλλά πώς έφτασε το καρπούζι στο σούπερ μάρκετ σας; Τα καρπούζια χρειάζονται 80 έως 100 ημέρες για να ωριμάσουν, ανάλογα με την ποικιλία. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει ανθρώπινη εργασία, χρήση γης, νερό και όλον τον άνθρακα που, φυσικά, απορρέει από τη γεωργία μεγάλης κλίμακας.
Αν αγοράσετε ένα καρπούζι και πάει χαμένο, τότε στην πραγματικότητα, όλοι οι πόροι που διατέθηκαν για την καλλιέργεια, την ανάπτυξη, τη διανομή και την αποθήκευση του φρούτου πάνε χαμένοι.
Η σπατάλη τροφίμων ευθύνεται περίπου για το 8% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, δηλαδή δύο έως τρεις φορές περισσότερο από ό,τι ο κλάδος των αερομεταφορών.
Εκτιμούμε ότι μόνο το 3% των ξενοδοχείων και των εστιατορίων παρακολουθούν το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων. Το κόστος; Η σπατάλη τροφίμων αναλογεί στο 6-14% των εσόδων τους από τα τρόφιμα. Κι όπως λέει μια ρήση, «αν δεν το παρακολουθείς, δεν το διαχειρίζεσαι». Εάν τα ξενοδοχεία μείωναν απλώς το κόστος τους ανά γεύμα κατά 3 έως 5%, τα μεγάλα ξενοδοχεία θα εξοικονομούσαν 150 με 200.000 $ ετησίως.
Πώς μπορεί να περιοριστεί η σπατάλη τροφίμων;
Στα συμπεριφορικά οικονομικά, γίνεται συχνά λόγος για «σκούντημα» των ανθρώπων. Αντί να επιβάλλουμε αυστηρά καθορισμένους περιορισμούς, μπορούμε να επηρεάσουμε τους ανθρώπους, ώστε να παίρνουν πιο συνειδητοποιημένες αποφάσεις και να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές.
Οι περισσότεροι επισκέπτες θέλουν να συνεισφέρουν περισσότερο στη βιωσιμότητα και να επιδεικνύουν σεβασμό. Με τα κατάλληλα «σκουντήματα», μπορείτε να τους βοηθήσετε προς αυτήν την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, παρέχοντας μικρότερα πιάτα για τον μπουφέ, μπορείτε να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να είναι πιο προσεκτικοί στις μερίδες των γευμάτων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα αποφάγια.
Υπάρχουν σημεία επαφής σε όλο το κατάλυμα, όπου μπορείτε να προσφέρετε στους επισκέπτες λεκτικές ή οπτικές ενδείξεις. Η στρατηγική τοποθέτηση μικρών αφισών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, κοντά σε κάδους ή στην κουζίνα, μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική κίνηση.
Η μείωση της σπατάλης τροφίμων αποτελεί επίσης καλή αφορμή για να γίνετε πιο επινοητικοί. Τα λαχανικά μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ζωμών ή σούπας, ενώ το μπαγιάτικο ψωμί μπορεί να μετατραπεί σε κρουτόν ή γαλέτα. Επίσης, υπάρχουν συνεργασίες που μπορείτε να κάνετε με τοπικές τράπεζες τροφίμων, καταφύγια ή φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τα πλεονάζοντα τρόφιμα που είναι ακόμα ασφαλή για κατανάλωση μπορούν να δωριστούν και να αξιοποιηθούν για τη σίτιση όσων έχουν ανάγκη.
Τα επιχειρηματικά οφέλη από τη μικρότερη σπατάλη τροφίμων
Το γενικό όφελος από τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων είναι ότι είναι κάτι καλό για τον πλανήτη μας. Αλλά υπάρχουν και ισχυρά οφέλη από επιχειρηματική άποψη.
Ας πούμε ότι περιορίζετε τη σπατάλη τροφίμων ανά επισκέπτη από 500 g σε 400 g. Αυτή η διαφορά των 100 g έχει αντίκρυσμα σε χρήμα. Και αν πολλαπλασιάσετε αυτό το ποσό με τον αριθμό των επισκεπτών που έχετε κατά τη διάρκεια του έτους, αυτή η εξοικονόμηση είναι αθροιστική. Η σπατάλη τροφίμων έχει κόστος: όχι μόνο για τον πλανήτη μας, αλλά για την επιχείρησή σας. Στην πραγματικότητα, ένα γενικό πόρισμα είναι ότι ένα ξενοδοχείο που σερβίρει περίπου 2.000 γεύματα την ημέρα θα σπαταλούσε το ισοδύναμο των 400.000 $ με 500.000 $ τον χρόνο.
Η πιο φειδωλή και αποτελεσματική χρήση τροφίμων μειώνει το συνολικό κόστος τροφοδοσίας. Οι δε επισκέπτες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές.
Εφαρμόζοντας μέτρα μείωσης της σπατάλης τροφίμων, βελτιώνετε τη φήμη σας και απευθύνεστε σε ταξιδιώτες που είναι ευαισθητοποιημένοι για περιβαλλοντικά ζητήματα. Συστήματα πιστοποίησης όπως το «The PLEDGE on Food Waste» μπορούν να σας φέρουν στο προσκήνιο και να σας βοηθήσουν να κερδίσετε αναγνώριση. Αυτή η ελεγχόμενη από τρίτους πιστοποίηση ευθυγραμμίζεται με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, βοηθώντας τα εστιατόρια να μειώσουν δραστικά τη σπατάλη τροφίμων, καθώς και το κόστος, να ενισχύσουν την εικόνα τους και να προωθήσουν τη συνεργασία με παρόχους δωρεάν λύσεων για τη σπατάλη τροφίμων.
Μάθετε πώς να πετύχετε μεγαλύτερη βιωσιμότητα
Υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο ο κλάδος ταξιδιών και φιλοξενίας έρχεται να αντιμετωπίσει με μεγάλη καθυστέρηση. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς όσον αφορά τον επιζήμιο για το περιβάλλον ρόλο μας. Κατόπιν, πρέπει να αναλάβουμε δράση.
Η ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων είναι πολύ καθοριστική παράμετρος για τη βιωσιμότητα. Το ζήτημα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται τρομακτικό λόγω της κλίμακάς του. Η βιωσιμότητα είναι ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο θέμα, που μερικές φορές μας κάνει να «παγώνουμε» και να μένουμε αδρανείς. Αλλά οι αιτίες του είναι κάποιες συμπεριφορές για τις οποίες είμαστε υπόλογοι και τις οποίες μπορούμε να πάρουμε μέτρα.
Απλά πρέπει να ξέρουμε που να κοιτάξουμε. Η Booking.com συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UN Tourism) για να δημιουργήσει μια σειρά από δωρεάν online μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο βιώσιμοι. Τα μαθήματα αυτά είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε και παρέχουν καθοδήγηση από εμπειρογνώμονες σχετικά με συγκεκριμένες προκλήσεις βιωσιμότητας και σαφείς τρόπους για να προσαρμόσετε τις δραστηριότητές σας, ώστε να καταστούν πιο βιώσιμες (συχνά, σχεδόν αμέσως).
Εγγραφείτε στο μάθημα «Your journey to more sustainable food management» και παρακολουθήστε καθώς θα αναφερθώ στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων με περισσότερες λεπτομέρειες. Η σπατάλη δεν είναι κάτι το αναπόφευκτο: αν είστε λίγο πιο επινοητικοί, με τη σωστή στρατηγική, μπορείτε να αποκομίσετε μεγάλα οφέλη για την επιχείρησή σας και την κοινότητά σας.
20/03 12:44
Η γερμανική εταιρεία ενοικίασης τροχοσπίτων Rent Easy ήρθε και στην Ελλάδα
20/03 12:09
20/03 11:09
Γευστικός Θησαυρός: Ανακαλύπτοντας τη Γαστρονομική Παράδοση του Ρεθύμνου
20/03 11:00
Mitsis Group: Ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό στην αγορά της Ινδίας
20/03 10:55
20/03 10:43
Υποτονική η ζήτηση για αποδράσεις την 25η Μαρτίου- τι λένε στο Tornos News ξενοδοχειακοί παράγοντες
20/03 08:25
Γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ζάκυνθο και Μέτσοβο
20/03 07:41
ΕΟΤ: Συζητήσεις για νέα μίσθωση του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας
20/03 07:20
Έντονο ενδιαφέρον από Βούλγαρους επενδυτές για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα
20/03 07:10
Middle East Airlines: Επαναφορά της σύνδεσης Βηρυτός – Μύκονος το 2025
20/03 07:10
Δήμος Μεγίστης: Ψηφιακές εφαρμογές για την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας
20/03 06:13
20/03 06:10
Θετική έκπληξη: Την Κυριακή 23 Μαρτίου η πρώτη κρουαζιέρα στη Σαντορίνη για το 2025
19/03 21:30
19/03 18:31
Στις 27 Μαρτίου τα πρώτα τσάρτερ της σεζόν στην Κρήτη | Ο Μανόλης Τσακαλάκης στο Tornos News
19/03 16:05
19/03 15:46
Σημαντικά βραβεία για την easyJet από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
19/03 14:00
Ξενοδοχεία | One&Only Kéa Island: Δεύτερη σεζόν με νέες πολυτελείς βίλες
19/03 13:47
Διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του Μαρτίου-Απριλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
19/03 12:43
19/03 11:48
+6,1% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' δίμηνο του 2025
19/03 11:24
Περιφέρεια Κρήτης | Θετικές γνωμοδοτήσεις για το αεροδρόμιο στο Καστέλι και ξενοδοχεία
19/03 11:15
Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των Γάλλων για διακοπές στην Κρήτη
19/03 10:32
19/03 10:07
Εντυπωσίασε η Χίος στην έκθεση στη Σόφια- "Παντρειά" Μαστίχας Χίου και Μπουγάτσας Σερρών
19/03 08:31
Γρ. Τάσιος | Περισσότερες εθινικότητες περιμένει φέτος η Χαλκιδική
19/03 08:30
Οροπέδιο της Νίδας, Ο μυστικός παράδεισος στα υψίπεδα της Κρήτης
19/03 07:55
Ερμούπολη: Διαγωνισμός για τη μίσθωση πρώην καφετέριας επί της πλατείας Μιαούλη
19/03 07:54
ΓΑΙΟΣΕ: Πολλαπλές χρήσεις, ακόμη και ξενοδοχεία, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς
19/03 07:45
Διαγωνισμός για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου
19/03 07:38
Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενώνα Μεσενικόλα στη Λίμνη Πλαστήρα
19/03 07:05
19/03 07:00
19/03 06:18
Μια Ελληνική ατραξιόν στις κορυφαίες της Ευρώπης με το καλύτερο value for money
19/03 06:15
19/03 06:15
Δημοπρασία για 15ετή μίσθωση ορειβατικού καταφυγίου στo Λιτόχωρο
18/03 20:58
Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων | Ελπίζουμε οι ενδείξεις για καλή χρονιά να επαληθευτούν
18/03 18:07
Ενεργός συμμετοχή των πολιτών και αντίσταση - η απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις
18/03 17:49
Στο Λονδίνο τις επόμενες μέρες η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
18/03 17:42
ΕΛΙΜΕ: Χρονιά ρεκόρ για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2024 - Περίπου 8 εκατ. επισκέπτες
18/03 15:58
18/03 15:05
18/03 14:51
Κρητικά Προϊόντα στα Κρητικά Ξενοδοχεία | Ραντεβού στο 13ο Παγκρήτιο Forum
18/03 14:37
Ανέλαβε τα καθήκοντά της η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή
18/03 14:13
Γερμανικός Τύπος |«Η Ελλάδα υποφέρει από την κλιματική αλλαγή»
18/03 14:05
18/03 14:00
18/03 12:03
Ξενοδοχειακές συναλλαγές στην Ευρώπη το 2024 | +294% στην Ελλάδα!
18/03 10:58
18/03 10:23
To πλάνο δράσεων του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού της Περιφέρειας Αττικής
18/03 08:46
Σαντορίνη 2025: Έτος Υποστήριξης και Ανάδειξης της Αυθεντικότητας
18/03 08:45
Άγιος Νικόλαος: Το κοσμοπολίτικο στολίδι της Κρήτης με τη μυθική λίμνη
18/03 08:40
Ντοκιμαντέρ για τα Ελγίνεια Μάρμαρα και γυρίσματα στη Λέσβο από τη Μιμή Ντενίση
18/03 08:05
Εγκρίσεις ενισχύσεων για 9 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις και 1 κάμπινγκ
18/03 07:51
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος για 5 ξενοδοχειακά θέματα
18/03 07:44
Το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Croatia Airlines και οι συνδέσεις με την Αθήνα
18/03 07:33
Ανάδειξη της ορεινής Αχαΐας σε προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου
18/03 06:30
Γιατί τα διεθνή ξενοδοχειακά brands προτιμούν να επενδύουν στην Ελλάδα
18/03 06:10
17/03 19:22
Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής προορισμός, έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες
17/03 16:22
Accor | Ισχυρή ανάπτυξη το 2024 στην Ελλάδα - το νέο White Paper για τη βιώσιμη ανάπτυξη
17/03 16:05
Βιώσιμη ανάπτυξη | Τα Koullias Hotels συνομιλούν με την καθηγήτρια του Harvard, Rebecca Hederson
17/03 15:57
Ο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου σε ημερίδες δύο Βρετανικών Πανεπιστημίων
17/03 15:48
17/03 14:52
17/03 12:52
Η Κεντρική Μακεδονία κορυφαίος προορισμός για τους Βούλγαρους τουρίστες
17/03 12:01
Ανοικτή επιστολή στους τουρίστες: Παρακαλώ μην έρθετε διακοπές στη Μαγιόρκα
17/03 11:46
ΞΕΕ | 6oς νεανικός διαγωνισμός «Idea Platform» - Οι αιτήσεις συνεχίζονται
17/03 11:22
Οι σεισμοί στρέφουν τουρίστες ελληνικών νησιών στην Τουρκία- Δηλώσεις Τούρκων παραγόντων
17/03 11:14
Στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών ο Kαθηγητής Βασίλειος Κουϊκόγλου
17/03 10:04
Δήμος Αθηναίων - Greenpeace | "Ραντεβού στις Βρύσες" για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού
17/03 09:58
Σύσσωμη η Κέρκυρα αντιδρά ακόμη και στη σκέψη για πώληση του Αχιλλείου
17/03 08:45
17/03 08:33
Αποφάσεις για 4 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Σαντορίνη, Ερμιονίδα και Παλαιό Άγιο Αθανάσιο
17/03 07:17
Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στο Ηράκλειο
17/03 07:05
Η AEGEAN συνεχίζει την ανοδική της πορεία: Επενδύσεις και επέκταση στη Θεσσαλονίκη
17/03 07:00
Στην Αμερική σαν Πήγα: Γυρίσματα στην Αμοργό για τη ζωή του θρυλικού μουσικού Γιώργου Κατσαρού
17/03 06:45
H ζήτηση στη Νότια Ευρώπη το α' εξάμηνο | "Έλαβαν": Ισπανία 33%, Ιταλία 27%, Ελλάδα 8%
17/03 06:45
Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στα Ιωάννινα
17/03 06:10
17/03 06:00
16/03 22:26
ITB | Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Πελοποννήσου το 2025
16/03 18:16
16/03 17:50
Πώς θα λειτουργήσει η Σαντορίνη τη νέα σεζόν; Σύσκεψη τη Δευτέρα στο νησί με την Όλγα Κεφαλογιάννη
16/03 07:05
Ανοίγει τον Ιούνιο το JW Marriott Crete Resort & Spa, το πρώτο ξενοδοχείο Marriott στην Ελλάδα
16/03 07:00
Μεγάλες επενδύσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
16/03 06:30
15/03 08:52
ΗΠΑ: Millennials και Gen Z προτιμούν ελληνικά καλλυντικά με ελαιόλαδο και βότανα
15/03 07:58
15/03 07:32
Κωνσταντινούπολη | Ισχυρή Συμμαχία για την εδραίωσή της ως διεθνής συνεδριακός προορισμός
15/03 07:05
TUI | Το «δυναμικό πακέτο» και η επέκταση του μοντέλου συνεργασίας με τη Ryanair
14/03 21:20
14/03 18:24
Συνάντηση Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης με τον κ.Αρναουτάκη ενόψει της τουριστικής σεζόν
14/03 15:28
14/03 15:18
Ενισχύεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Καστελλόριζου από Πειραιά
14/03 14:54
ΕΤΑΔ | Δεν πωλείται το Μπούρτζι και άλλα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς
14/03 14:39
H Κρήτη φιλοξενεί δύο κορυφαίες διοργανώσεις τένις ATP Challenger
14/03 14:21
M. Κόνσολας: «Νέες προοπτικές ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τα νησιά μας»
14/03 13:36
14/03 13:25
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου | Oι καλύτερες πόλεις για καλό ύπνο- η θέση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
Στις 27 Μαρτίου τα πρώτα τσάρτερ της σεζόν στην Κρήτη | Ο Μανόλης Τσακαλάκης στο Tornos News
Έντονο ενδιαφέρον από Βούλγαρους επενδυτές για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα
Δήμος Μεγίστης: Ψηφιακές εφαρμογές για την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας
Ξενοδοχεία | One&Only Kéa Island: Δεύτερη σεζόν με νέες πολυτελείς βίλες
Middle East Airlines: Επαναφορά της σύνδεσης Βηρυτός – Μύκονος το 2025
Γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ζάκυνθο και Μέτσοβο
Θετική έκπληξη: Την Κυριακή 23 Μαρτίου η πρώτη κρουαζιέρα στη Σαντορίνη για το 2025
ΕΟΤ: Συζητήσεις για νέα μίσθωση του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας
Υποτονική η ζήτηση για αποδράσεις την 25η Μαρτίου- τι λένε στο Tornos News ξενοδοχειακοί παράγοντες
Mitsis Group: Ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό στην αγορά της Ινδίας
Σημαντικά βραβεία για την easyJet από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Γευστικός Θησαυρός: Ανακαλύπτοντας τη Γαστρονομική Παράδοση του Ρεθύμνου
Περιφέρεια Κρήτης | Θετικές γνωμοδοτήσεις για το αεροδρόμιο στο Καστέλι και ξενοδοχεία
Διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του Μαρτίου-Απριλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
+6,1% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' δίμηνο του 2025
Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των Γάλλων για διακοπές στην Κρήτη
Γρ. Τάσιος | Περισσότερες εθινικότητες περιμένει φέτος η Χαλκιδική
( 0 )