Sani Resort | Συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών για την προστασία του μοναδικού δάσους της Σάνης

Sani Resort | Συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών για την προστασία του μοναδικού δάσους της Σάνης

Η προστασία του περιβάλλοντος και της μοναδικής Μεσογειακής βιοποικιλότητας, αποτελούν προτεραιότητα για τον ξενοδοχειακό Όμιλο Sani/Ikos, που επενδύει συστηματικά σε περιβαλλοντικά προγράμματα για τη μελέτη και την ανάδειξη των οικοσυστημάτων γύρω από τα ξενοδοχεία του, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και κοινωφελή ινστιτούτα, προωθώντας, παράλληλα, μία πιο βιώσιμη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις και ενημερωτικά προγράμματα για τους επισκέπτες του. 

Το Sani Resort, το θέρετρο του Ομίλου Sani/Ikos στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, εκτείνεται σε μία έκταση 4.000 στρεμμάτων, όπου συνδέονται η θάλασσα, οι υγρότοποι και το δάσος της Σάνης. Για την προστασία του μοναδικού αυτού παράκτιου πευκοδάσους και της πλούσιας ζωής που φιλοξενεί, ο Όμιλος συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού-EΛΓΟ  «Δήμητρα», δημιουργώντας το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Σάνης για μία σειρά από προγράμματα έρευνας, εκπαίδευσης και εξοικείωσης των επισκεπτών με τα δασικά οικοσυστήματα της χώρας μας. 

«Το παρατηρητήριο έχει συμπεριληφθεί από το 2021 στο ελληνικό και διεθνές δίκτυο μακροχρόνιας έρευνας οικοσυστημάτων LTER, συμβαδίζοντας με τον υπό διαμόρφωση νέο ευρωπαϊκό νόμο για την παρακολούθηση των δασών», επισημαίνει η Δρ. Μαριάντζελα Φωτέλλη, επικεφαλής του Εργαστηρίου Δασικής Οικοφυσιολογίας-ΙΔΕ/ΕΛΓΟ «Δήμητρα», που επιβλέπει τη δράση του παρατηρητήριου. «Βασικός μας στόχος είναι η μελέτη των αποκρίσεων του δάσους στην κλιματική αλλαγή και της συμβολής του στον μετριασμό της. Παράλληλα, υλοποιούμε δράσεις για την ανάδειξη και την προστασία των οικοσυστημικών υπηρεσιών του φυσικού δάσους χαλεπίου Πεύκης».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου Sani/Ikos με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, λειτουργεί στη Σάνη ένας από τους λίγους πύργους μέτρησης ροών διοξειδίου του άνθρακα και υδρατμών σε δασικά οικοσυστήματα στην Ελλάδα. Ο πύργος υπολογίζει και καταγράφει την αποθήκευση άνθρακα στο έδαφος και τη βιομάζα του δάσους, με στόχο να προσδιοριστεί το αποτύπωμα άνθρακα και η συμβολή του πευκοδάσους της Σάνης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται δράσεις για την ενίσχυση της αναγέννησης του δάσους, μέσα από τη συλλογή κουκουναριών, την αξιολόγηση των σπερμάτων και την παραγωγή φυταρίων στο εργαστήριο. Μέσα στην επόμενη διετία, προγραμματίζεται η φύτευση περισσότερων από 6.000 φυταρίων χαλεπίου Πεύκης, με έμφαση στο παραθαλάσσιο τμήμα του δάσους που επηρεάστηκε από τα  ακραία καιρικά φαινόμενα του 2019. Επίσης, μελετάται η τοπική βλάστηση, ενώ για την καταγραφή της πανίδας (μικρά θηλαστικά, πουλιά, έντομα) έχει εγκατασταθεί ένα δίκτυο φωλιών μέσα στο δάσος, μέσω του οποίου έως σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 30 είδη εντόμων και 30 είδη φυτών.  

Για την προστασία του δάσους, το Sani Resort διαθέτει ειδική ομάδα πυροπροστασίας, αλλά και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ καθημερινά φροντίζει για τον καθαρισμό πολλών χιλιομέτρων δασικών και πεζοπορικών μονοπατιών. Όλα τα οργανικά απορρίμματα (πχ. κλαδιά, φύλλα) από τη φροντίδα του δάσους συγκεντρώνονται για κομποστοποίηση σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπου κομποστοποιούνται και όλα τα οργανικά απορρίμματα κήπου. 

«Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, μελετούμε την αποθήκευση άνθρακα του δάσους και τρόπους ενίσχυσής της, καθώς επίσης καταγράφουμε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του οικοσυστήματος», σημειώνει η Ελένη Ανδρεάδη, Διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Sani/Ikos. Οι δράσεις για τη μελέτη και την προστασία του δάσους της Σάνης εντάσσονται στο στρατηγικό πρόγραμμα αειφορίας που υλοποιεί ο Όμιλος, για το οποίο έχει λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και πιστοποιήσεις. «Μέσω της συνεργασίας μας με τον ΕΛΓΟ, έχουμε παράλληλα σχεδιάσει μία σειρά από καθημερινές ξεναγήσεις στη φύση από οικοξεναγό και περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επισκέπτες μας -ενήλικες αλλά και παιδιά- πάνω στην τοπική βιοποικιλότητα, από τα έντομα μέχρι τα πουλιά και τα μικρά θηλαστικά, που εστιάζουν στην ανάγκη προστασίας του δάσους.

Στα kids club, τα παιδιά έχουν, για παράδειγμα, τη δυνατότητα να γνωρίσουν έναν εντομολόγο και να βοηθήσουν την δουλειά του στο πεδίο ή να μάθουν να αναγνωρίζουν συγκεκριμένα φυτά στο δάσος. Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των επισκεπτών μας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς οι ταξιδιώτες πλέον αναζητούν σταθερά πιο εναλλακτικές και βιώσιμες ταξιδιωτικές εμπειρίες κοντά στη φύση». 

Είναι ενδεικτικό ότι το 2022 οι συμμετοχές των επισκεπτών του Ομίλου Sani/Ikos στις περιηγήσεις στο δάσος της Σάνης τριπλασιάστηκαν, ενώ συνολικά οι συμμετοχές σε οικολογικές δράσεις (πχ. μονοπάτια ορνιθοπαρατήρησης, αποστολές παρακολούθησης δελφινιών, κ.ά.) υπερδιπλασιάστηκαν.  Για την προστασία και την ανάδειξη του δάσους της Σάνης, ο Όμιλος καλεί τους επισκέπτες να προσφέρουν οικειοθελώς ένα ευρώ κατά το check out, το οποίο στη συνέχεια διπλασιάζει χρηματοδοτώντας τα προγράμματα  ενίσχυσης της αναγέννησης και παρακολούθησης της βιοποικιλότητας. 

Ο Όμιλος Sani/Ikos αρωγός και του προγράμματος ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας μετά τις πυρκαγιές του 2021

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ενίσχυση της Μεσογειακής βιοποικιλότητας, αλλά και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ο Όμιλος Sani/Ikos συμμετέχει και σε άλλες δράσεις περιβαλλοντικού, αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα στην Ελλάδα.  

Στηρίζοντας την πρωτοβουλία του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την ανάπλαση της παραλίας Ροβιών στην Βόρεια Εύβοια και την ανάδειξη των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, ο Όμιλος χρηματοδότησε τη μελέτη για το έργο ανάπλασης του παραθαλάσσιου οικισμού των Ροβιών. Στόχος του έργου είναι να αποκαταστήσει τη φυσική ομορφιά, αλλά και να αναδείξει το παραλιακό μέτωπο της περιοχής, μέσα από τη δημιουργία πεζόδρομων, χώρων πρασίνου, αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, προσελκύοντας επισκέπτες αλλά -κυρίως- βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων του. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, ενώ πρόκειται να ενταχθεί και στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της περιοχής.

Σχετικά με τον Όμιλο Sani/Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος, με συγκροτήματα πολυτελείας σε μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μεσογείου.  Μέσω των εμπορικών σημάτων του Sani Resort και Ikos Resorts, αναπτύσσει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία, τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει νέα επενδυτικά έργα δυναμικότητας σχεδόν 1,000 δωματίων, σουιτών και βιλών για την επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Πορτογαλία (Αλγκάρβε), ενώ νέοι προορισμοί βρίσκονται στα σχέδια. Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων Sani Resort and Ikos Resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία στους επισκέπτες του και δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης για τους ανθρώπους του, σημαντικά οφέλη για τα οικοσυστήματα που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία του, αλλά και αξία για τους μετόχους του. Πρωτοπόρος σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, ο Όμιλος έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο αειφορίας (ESG), ενώ είναι μέλος του  Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact). 

Σχετικά με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών 

Το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών (ΙΔΕ) του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» είναι ένα από τα δύο Ινστιτούτα της χώρας που ασχολείται με την έρευνα των δασικών οικοσυστημάτων και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών για την αειφορία και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Το ΙΔΕ έχει υλοποιήσει τα τελευταία 20 χρόνια περισσότερα από 100 εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, σε συνεργασία με φορείς, από τον Έβρο ως την Κρήτη και από τις Η.Π.Α ως την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι 19 ερευνητές του μελετούν όλο το εύρος των οικοσυστημικών υπηρεσιών των δασών για να απαντήσουν σε επιστημονικά ερωτήματα και να προτείνουν λύσεις για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.  Ενδεικτικά, το ΙΔΕ είναι υπεύθυνο για το Εθνικό πρόγραμμα επισκοπήσεων επιβλαβών δασικών οργανισμών της χώρας και αξιολογεί την κατάσταση διατήρησης των τύπων οικοτόπων σε 45 Ειδικές Ζώνες Διατήρησης, στο 20% των χερσαίων περιοχών NATURA 2000 στην Ελλάδα. Ακόμη, προστατεύει απειλούμενα μεταναστευτικά πουλιά, όπως η νανόχηνα και παρακολουθεί τη βιοποικιλότητα της άγριας πανίδας της χώρας με ακουστικούς αισθητήρες.

Μελετά πώς η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες των βόσκοντων ζώων, αλλά και τη σύνθεση της βλάστησης στα αλπικά οικοσυστήματα του Ολύμπου μέσω του διεθνούς δικτύου GLORIA. Παρακολουθεί τις κλιματικές μεταβολές με ένα δίκτυο 9 μετεωρολογικών σταθμών στη βόρεια Ελλάδα, καταγράφει τη δέσμευση άνθρακα από τα δασικά οικοσυστήματα και συνδράμει στην υπό κατάρτιση Εθνική απογραφή δασών. Με σύγχρονα εργαλεία εκτιμά τον κίνδυνο έναρξης πυρκαγιάς και τη γενετική προσαρμογή των δασών στην κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο, το Ινστιτούτο εκπαιδεύει δεκάδες φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 21/05 09:50

  ΣΕΒΤ | Η βιομηχανία τροφίμων δεν τροφοδοτεί τον πληθωρισμό

 2. 21/05 09:42

  Το Γαλλικό Προξενείο των Χανίων είναι πλέον το 5αστερο Domus Blanc Boutique Hotel

 3. 21/05 09:38

  Η Όλ. Κεφαλογιάννη κεντρική ομιλήτρια στην τιμητική εκδήλωση για τον ιδρυτή της Grecotel Νίκο Δασκαλαντωνάκη

 4. 21/05 07:40

  Ταξιδιωτικά πακέτα για Ελλάδα προσφέρουν 2 μεγάλα τουριστικά γραφεία στην Ιαπωνία

 5. 21/05 07:38

  Τουριστική προβολή | Βρετανοί αρθρογράφοι στην Ήπειρο - Σέρβοι δημοσιογράφοι σε Πρέβεζα και Μετέωρα

 6. 21/05 07:37

  Δήμος Δυτικής Σάμου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 7. 21/05 07:29

  Συναυλία Έντεχνου Ωδείου και String Demons στο Ηράκλειο

 8. 20/05 19:44

  «Ημέρες Θάλασσας 2024» στον Πειραιά | 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου

 9. 20/05 19:33

  Δημοπρασία για την μίσθωση του κάμπινγκ Καψαλίου Κυθήρων

 10. 20/05 19:21

  Στα Χανιά, για πρώτη φορά, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

 11. 20/05 19:15

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων | Ποια θέματα συζητήθηκαν με τη νέα Γενική Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα

 12. 20/05 16:03

  Έτσι θα είναι το νέο 91 Athens Riviera στη Βούλα - Το υβριδικό μοντέλο Private Members Club και Glamping

 13. 20/05 15:53

  SKY express: Στρατηγική συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και Etihad

 14. 20/05 15:50

  UN Tourism: Νέο πρωτοποριακό εργαλείο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών

 15. 20/05 14:56

  Μαγιόρκα: Αναβρασμός για τον υπερτουρισμό – Τοπικές οργανώσεις απειλούν με κατάληψη του αεροδρομίου

 16. 20/05 14:08

  Οι δημοτικές αρχές πρέπει να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν

 17. 20/05 13:27

  Corendon: 3 εκατ. θέσεις προς Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία, Μαρόκο και Αίγυπτο αυτό το καλοκαίρι

 18. 20/05 12:37

  Μεγάλη ανταπόκριση στο JOBmatch της ΔΥΠΑ για εργασία σε τουρισμό και εστίαση

 19. 20/05 12:08

  H Aegean γιορτάζει τα 25α γενέθλια της - Σε επίπεδα 2019 η συχνότητα κρατήσεων

 20. 20/05 11:51

  ΕΟΤ Σκανδιναβίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Ελλάδα

 21. 20/05 11:27

  Βρετανικός τουρισμός/ ΑΒΤΑ: Αύξηση των δαπανών στα ταξίδια στο εξωτερικό

 22. 20/05 11:19

  21 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 - 446 περιοχές Νatura στην Ελλάδα

 23. 20/05 10:21

  260 χωριά από 60 χώρες υπέβαλαν αίτηση για τα Best Tourism Villages 2024

 24. 20/05 09:46

  Ταξίδι εξοικείωσης με Βέλγους και Ολλανδούς τουριστικούς πράκτορες στην Αρκαδία

 25. 20/05 07:16

  Διαδικασίες ένταξης του Ζαγορίου στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

 26. 20/05 07:13

  ΕΟΤ: Προβολή των περιπατητικών διαδρομών της Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά

 27. 20/05 07:12

  Δήμος Λήμνου: Παραχώρηση χρήσης ξενώνα για τις ανάγκες στέγασης του ΕΚΑΒ

 28. 20/05 07:11

  Δήμος Καρπάθου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 29. 20/05 07:07

  45ο Ράλλυ Κρήτης

 30. 19/05 13:48

  Γιατί έρχεται σκόνη από τη Σαχάρα στην Ευρώπη;

 31. 19/05 07:02

  Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη

 32. 19/05 07:01

  Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 33. 18/05 19:18

  «Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης

 34. 18/05 19:01

  Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"

 35. 18/05 12:53

  Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024

 36. 18/05 12:27

  Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα

 37. 18/05 11:10

  Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων

 38. 18/05 11:08

  Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία

 39. 18/05 11:00

  Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 40. 17/05 17:43

  Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας

 41. 17/05 17:31

  «Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024

 42. 17/05 15:52

  Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους

 43. 17/05 14:34

  Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις

 44. 17/05 14:07

  Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας

 45. 17/05 13:37

  Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο

 46. 17/05 12:18

  Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών

 47. 17/05 11:44

  ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό

 48. 17/05 11:02

  Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες

 49. 17/05 10:26

  Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα

 50. 17/05 10:16

  Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Πρωτεύουσας

 51. 17/05 07:47

  Οι αεροπορικές συνδέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Ελλάδας

 52. 17/05 07:42

  Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αίτημα προς το Υπ. Τουρισμού για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Τσούτσουρα

 53. 17/05 07:40

  ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης από την Αυστραλία σε Αθήνα, Αμοργό και Σαντορίνη

 54. 17/05 07:37

  Παρουσίαση ενδυμασιών της συλλογής «Δόρα Στράτου» στον ιστορικό τόπο της Πλάκας

 55. 17/05 07:34

  Αυξημένες οι συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό στον 24ο Επετειακό Ευχίδειο άθλο

 56. 16/05 18:29

  Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά

 57. 16/05 15:37

  ΕΟΤ και SKY express | Συνδιαφήμιση για τουριστική προβολή 12 μηνών στις ευρωπαϊκές αγορές

 58. 16/05 14:49

  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market

 59. 16/05 14:33

  Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell

 60. 16/05 13:53

  Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024

 61. 16/05 12:45

  Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο

 62. 16/05 12:10

  Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | Οι δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο

 63. 16/05 11:39

  Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel

 64. 16/05 11:22

  Υπερ-τουρισμός | Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή

 65. 16/05 10:56

  TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της

 66. 16/05 10:42

  Ε.Ξ. Σαντορίνης | Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τις λιμενικές υποδομές

 67. 16/05 10:36

  Δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα

 68. 16/05 10:34

  “Φρένο” στις αθέμιτες πρακτικές της Booking | To ΞΕΕ χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Ε.Ε

 69. 16/05 10:27

  Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

 70. 16/05 09:00

  Με το A’ Design Award Silver 2024 τιμήθηκε η Potiropoulos+Partners για το έργο Serpentine House στο Ελληνικό

 71. 16/05 07:15

  Τουριστική προβολή μέσω της αμερικανικής σειράς The Life of Loi Season 2

 72. 16/05 07:12

  Ταξίδι περιπέτειας στην περιοχή του Βόλου για Βρετανίδα ταξιδιωτική πράκτορα

 73. 16/05 07:09

  Αναβίωση του ιππικού δρώμενου «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου»

 74. 16/05 07:07

  Δήμος Τριφυλίας: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 75. 15/05 18:23

  Δημοπρασία πολυτελών ακινήτων από τον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο - Μετέχει και βίλα στη Μύκονο

 76. 15/05 18:20

  Kατεδάφιση αυθαιρέτου σε παραλία του Λαγονησίου - Αλλαγή χρήσης από ξενοδοχείο σε μονάδα ηλικιωμένων

 77. 15/05 18:01

  Υπουργείο Τουρισμού | Συνεργασία με την easyjet - 2,4 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα το 2024

 78. 15/05 16:58

  Δόμνα Μιχαηλίδου: «Πυξίδα, για το ναυτικό επάγγελμα, ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής του ΝΑΤ»

 79. 15/05 16:19

  EE: Ανάπτυξη 2,2% στην Ελλάδα, «αγκάθι» ο πληθωρισμός

 80. 15/05 15:54

  Τροποποιείται το πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα»

 81. 15/05 15:28

  ΞΕΕ/ 5o Idea Platform: 14 ομάδες ολοκλήρωσαν τον Νεανικό Διαγωνισμό Καινοτομίας

 82. 15/05 14:14

  Allianz: H Αθήνα στους 10 κορυφαίους προορισμούς των Αμερικανών στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024

 83. 15/05 13:58

  FedHATTA & ΗΑΤΤΑ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο τουριστών από την Κινεζική αγορά για την Ελλάδα

 84. 15/05 13:28

  Τουρισμός: Μεγάλη στροφή στα Ευρωπαϊκά ταξίδια εκτός υψηλής σεζόν – Επηρεάζεται και η Ελλάδα

 85. 15/05 13:11

  Ε.Ξ. Σαντορίνης | Τι συμβαίνει και τι διεκδικούμε έναντι των Booking και Expedia

 86. 15/05 13:02

  Αθήνα: Μια… «νόστιμη» πόλη -Αφιέρωμα ελβετικού περιοδικού στην ελληνική γαστρονομία

 87. 15/05 12:24

  Αύξηση των εισπράξεων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τον Ιανουάριο

 88. 15/05 11:58

  Aegean Airlines: Νέα χειμερινή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ

 89. 15/05 11:45

  Trivago: Θεραπευτική η αξία των διακοπών για τους Αμερικανούς - Με ποια κριτήρια επιλέγουν κατάλυμα αυτό το καλοκαίρι

 90. 15/05 11:44

  Από την Κεφαλονιά ξεκινά η περιοδεία της Όλγας Κεφαλογιάννη στα Ιόνια Νησιά

 91. 15/05 11:06

  Ξενοδοχεία | 1.705 νέα επενδυτικά σχέδια στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Μαρτίου

 92. 15/05 10:06

  Tουρισμός | TUI: Ελλάδα, Τουρκία και Βαλεαρίδες οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το καλοκαίρι - έσοδα ρεκόρ το β' τρίμηνο

 93. 15/05 06:25

  Δήμος Κάσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 94. 15/05 06:25

  Αλβανία | Ο τουρισμός διατηρεί ψηλά την ισοτιμία του λεκ

 95. 15/05 06:25

  Δήμος Πρέβεζας | Πράσινο φως για την τοποθέτηση της προτομής του Μίνου Μάτσα στην οδό Ελ. Βενιζέλου

 96. 15/05 06:25

  Ο Βόλος προβάλλεται τουριστικά στην Κρήτη | Κλειδί η αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου - Νέας Αγχιάλου

 97. 15/05 06:25

  DER Τουριστική Ξενοδοχειακή Λήμνος | Η αποχώρηση από το Porto Myrina και η διαδικασία εκκαθάρισης

 98. 14/05 17:30

  Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων

 99. 14/05 17:20

  ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας

 100. 14/05 16:06

  ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας